מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדיפוס?רונה26/10/2012
יש לי ילד בן שלוש, מתוק ונבון ומבין עניין.
מאז ומתמיד הוא נטה לבקש שדווקא אני (ולא אבא) אטפל בו- לעזור לו לאכול, ארגיע כשהוא עצוב וכו'. בדרך-כלל כשהוחלט שאבא יעזור הייתה התנגדות מעטה להחלטה, אם בכלל.
בענייני משחק והנאה- הוא נהנה לשחק עם שנינו.
לפעמים ויתרנו ואני עזרתי לו לבקשתו, ולפעמים התעקשנו שגם אבא יקלח וילביש וכו'.
בתקופה האחרונה העניין הזה התגבר מאוד,
הוא מתעקש באופן קבוע שאני אקלח, אעזור לצחצח שיניים וכו'. אנחנו משתדלים לעשות "תורות", וכשהתור של אבא מגיע יש בכי רב, צרחות והתנגדות פיזית של ממש. כשאני לא נמצאת בבית, ורק אבא ישנו, אין את הקושי הזה כמעט בכלל.
מצד אחד- נראה לנו שלא מתאים שהוא יקבע כך איך יתנהל הבית, אבל מצד שני באמת קשה לטפל בו תוך כדי הדרמה הגדולה.
מה דעתכם?
תודה מראש,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רונה28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדיפוס? - תגובה
סמדר ריינר28/10/2012שלום רונה, אכן אדיפוס...וזה אכן לא נכון לאפשר לו לנהל אתכם בצורה כזו, יהיו לכך השלכות על המשך התפתחותו הריגשית. לכן כן חשוב להיות מאוד עיקביים בעניין. כשהוא יבין שאתם עיקביים והחלטיים, גם רמת הדרמה תרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רונה28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר28/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראוקסנה26/10/2012
שלום,
אפשר כמה טיפים שאני יכולה להשתמש כשהילד מצייר? הכוונה שלי על מה כדאי לי להתייחס בזמן כשהילד מצייר + מספר, ו...?
או אולי יש אתר שיכול לעזור לי בנושא הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר26/10/2012שלום אוקסנה,
זה יפה וחושב שאת רואה חשיבות בהתייחסות לציורים של בנך. אני לא מכירה אתר כזה, מה שחשוב הוא לא מה תגידי אלא עצם ההתעניינות שלך, חושב שזה יעשה בלי לחץ, את יכולה לשאול אותו מה הוא צייר, ומה שהוא יגיד זה בסדר, ובהתאם למה שהוא מספר לשאול שאלות מתעניינות, כמו שעושים בשיחה רגילה, כדי שהילד ירגיש שמתעניינים בעולמו הפנימי. זה הכל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה26/10/2012שלום ותודה על תגובתך,
האם להתייחס לצבע שהוא רוצה? לגננת הוא בחר - שחור. עוזרת - חום. אני - תכלת. אבא - ירוק. סבא - אדום. לעצמו הוא בחר צהוב. סדר ציור אימא, אבא, סבא, והילד אחרון על ידי סבא. האם אומר משהוא, שאני ראשונה לפי הסדר והוא עלי יד סבא. האם זה בסדר לשאול אם היא/הוא מחייך/ת? איך דרך הציור אני יכולה להבין ממה הוא מפחד? סמדר בבקשה תני לי טיפים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר26/10/2012שלום אוקסנה ,
חשוב מאוד לא להפוך את חווית הציור של הילד לסוג של אבחון. זה לא נעים לילד ועלול לסגור אותו. לכן לא הייתי ממליצה לך לשואל שאלות שיכולות להיחוות כחקירה, אלא רק באופן כללי לדבר איתו, לבקש ממנו לספר לך אם הו ארוצה, והוא יגיד מה שמתאים לו.
אני לא חושבת שאת יכולה לדעת לפי הציור ממה הוא מפחד, כי הילד שלך לא סובל מפחדים אלא מחרדות. ההבדל בין פחדים לחרדות הוא שפחדים זה משהו קונקרטי, וחרדות הן כלליות יותר וקשה יותר לראות אותן בציור. מה שיכול להקטין את החרדות שלו, לעומת זאת, זה שאת תנסי להרפות ולהרגע מהנושא הזה, ופשוט תנסי לבלות זמן איכות עם בנך, להינות מהציור שלו, בלי לנסות להפוך את לאבחון. פשוט ליהנות ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ילד בן שנתיים וחציליה25/10/2012
בני בן שנתיים וחצי, אח לתינוקת בת 9 חודשים. בשנה האחרונה אנו רואים אצלו תופעה של פחדים והיסטריה כאשר רוצים לקחת אותו לגימבורי או משחקיות שמתבטאת בבכי הסטרי וצעקות - אני רוצה הביתה. זאת לאחר שלפני שלקחנו אותו לשם דיברנו על כך והוא הביע רצון ושמחה ללכת.בנוסף לזה יש לו פחדים מאנשים זרים שמגיעים לגן הילדים שלו, לפעמים פחדים מחושך כאשר הוא אומר: אני מפחד.
אציין כי הוא ילד חייכן וחברותי שנהנה מחברת ילדים וחברים, מדבר שוטף, חכם ונבון ומודע מאוד לרצונות שלו.
שאלתי האם התופעה נורמלית והאם דורשת טיפול או התייחסות מיוחדת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים ילד בן שנתיים וחצי - תגובה
סמדר ריינר26/10/2012שלום ליה,
זו לא תועפה שאמורה להיות ביגל הזה. אתן מוזמנים לעיין במעודת שאלות נפוצות בתשובה הועסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא עוזר והדבר מפריע מאוד כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעה למשחקחנה25/10/2012
אני גננת ואני רוצה להתייעץ בגני יש ילד שמכין רובה ממשחק אך אני כגננת יכולה לתדרך אותו למשחק לא אלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה למשחק - תגובה
סמדר ריינר26/10/2012שלום חנה,
זו פעם שניה שאת שואלת את השלאה,עניתי לשאלתך למטה, אנא עייני בתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית התנהגותחסוי25/10/2012
שלום,
יש לי ילד בן חמש כמעט וחצי שנמצא בגן חובה.
לפני שבוע הגננת ביקשה לדבר איתי לאחר שבני "נתפס" בגן יחד עם חבר אחר ועוד ילדה כאשר הבנים כנראה ביקשו ממנה להוריד את בגדיה ושיראו אותה ערומה.
הגננת שוחחה עם בני וכן החבר והסבירה להם שאין זה מנומס, שכל אחד לגופו וזה מעשה לא טוב ולא ראוי. היא שוחחה לאחר מכן במפגש עם כל הילדים באופן כללי והסבירה על הנושא של הצניעות ושכל אחד אחראי לגופו בלבד.
באותו היום בצהריים ישבתי עם בני בשיחה על הנושא, היה לו מאוד מאוד קשה לספר לי מה שקרה בגן, לאחר שהסברתי שאני כבר יודעת מה קרה ואני רוצה לשמוע ממנו הוא התחיל לאט לאט לספר מה קרה.. ישבתי עם בני בנחת וברוגע וניסתי להסביר לו את החומרה של העניין ושזה מעשה לא טוב ואסור! השיחה היתה ארוכה וגם כללה בכי עצוב בתחילה שלדעתי חשבתי שהוא הבין את הדברים ואיסורם.
סיפרתי לגננת שאכן הסברתי לו הכל והיא מסרה לי שלא צריך ישר להילחץ כי זה דבר שקורה בגיל זה, שיש לילדים רצון לבדוק ולראות את בני המין השני אך כמובן מנגד לנו ההורים יש צורך להסביר את האיסור ע"מ לוודא שיבנו שאסור ושלא יחזור על עצמו.
הבעיה היא - היום בני לא רצה ללכת לגן בבוקר בסיפור של איזה ילד שרב איתו וכאלה.. בצהריים ישבתי עם בני להבין מה קרה עם הילד ומדוע לא רצה ללכת לגן. לאחר דין ודברים ארוך לבסוף הבנתי שבני מסתיר משהו אחר.. לבסוף התברר לי ש"המקרה" חזר שוב אתמול. מתברר שבני אתמול נכנס לשירותים ביחד עם אותה ילדה מהפעם הקודמת ושוב ביקש שתוריד את בגדיה. אני כמובן שהייתי בהלם והפעם אפילו עוד יותר מהפעם הקודמת, ממש הרגשתי כאב שבני חזר על אותו המעשה שוב ובמיוחד לאחר שהסברנו לו כבר בפעם הקודמת שזה מעשה אסור! לא הצלחתי לשלוט בעצמי ופשוט בכיתי ליד בני, הסברתי שאני ממש כואבת ועצובה ממה ששמעתי וכי אני לא מבינה את מעשיו.
הפעם גם בעלי היה נוכח בשיחה וגם הוא הביע את כעסו על המעשה והסביר את חומרתם(בפעם הקודמת בני ביקש לספר רק לי בלי שבעלי ישמע, כמובן שהוא היה מודע לכל העניין אך לבני היה קשה לספר מולו).
אני ממש אובדת עצות! אני בלחץ נוראי מאחר וקשה לי עם התנהגות בני! הוא טען שהוא לא זכר שזה אסור אך הזכיר שהוא סגר את הדלת בשירותים שלא יראו את הילדה כי זה לא צנוע. לבני לא היה הסבר מדוע זה עניין אותו לראות את הילדה ערומה גם הפעם הזאת וגם בפעם הקודמת.
אני רוצה לקבוע פגישה עם פסיכולג ילדים ע"מ שינחה אותנו מה לעשות וכן שישוחח עם הילד להסבר מעשיו.. בנתיים אבקש בבקשה עזרה האם זה עדין יכול להיות "בעיה" נורמלאית, עד כמה זה חמור ואיך אני יכולה לדעת שהשיחה מהיום כן תהיה מובנת והוא הפנים את החומרה או שמא שבוע הבא זה יכול לקרות שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגברת ולילד השובב
סוכן 00725/10/2012שלום לגברת הנחמדה, הייתי רוצה לדון אתך בנושא בנך הקטן.
היה לי מקרה דומה עם בתי, היא פשוט התפשטה לעור מול כולם בחצר האחורי של הגן. זה כמובן היה לפני כ 7 שנים.. אני חושב.
יום אחד חשבתי בנדון מה לעשות ופתאום צץ לי רעיון.. פשוט לדבר איתה ולהביא דוגמאות מפחידות מהחיים.
למשל:"הייתה ילדה אחת אשר עשתה את אותם הדברים שאת עשית ולבסוף לקחו את אותה הילדה מההורים שלה ולא נתנו לה להתראות איתה לעולם.. "
זה כמובן לא אמתי הסיפור, אח אחרי הסיפור הזה לא שמעתי דבר אחד רע מהגננת והילדה תמיד הייתה קצת לחוצה מזה, אח לפחות היא לא הראתה את גופה יותר לאף אחד.
למשל לבנך את יכולה לספר את אותו הסיפור, פשוט להפחיד אותו בכמה סיפורים.
אם תגידי לו שלא יתנו לו לראות אותך ואת בעלך לעולם הילד ייבהל וישתדל בכל כוחו לא לעשות דבר כמו זה. אפילו אם הוא ירצה לראות את הילדה מתחת לבגדיה שוב. הוא יפחד לעשות זאת..
אבל חוץ מזה קשה לי מה להציע.. באמת.. אלו הם ילדים אשר לא מבינים דבר בתחום הזה וצריך לפתח להם את הנושא.. כמובן לא בצורה המינית אלא לספר על מקרים שלא כדי להגיע אליהם בעתיד.
יכל להיות שאמרתי משהו לא מתאים בנושא זה.. אבל אני מבין שאני מדבר עם אדם מבוגר. ולכן אני מצפה שתביני.. תחשבי על כך.. ותכתבי בחזרה מה דעתך D:
תודה. והמשך יום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות
חסוי25/10/2012אז זהו שהאמת בשיחה מהיום אכן גם עלה נושא זה.. בעלי בשטף הדיבור אמר לו - "אתה יודע מה עושים לילדים כאלה?? - שוטרים לוקחים אותם ואז זה כבר לא אבא ואמא.." האמת שבהתחלה קצת חששתי מכך אך מאחר וראיתי את תגובת בני אז אני גם שיתפתי פעולה וציינתי שאולי בפעם הראשונה והשניה הגננת פנתה אלי אבל שגם לגננת יש מנהלת ובפעם הבאה היא פשוט כבר לא תודיע לנו ותפנה למשטרה..
אז כן בני נלחץ מהנושא והלוואי וזה מה שיעזור וזה יגמר בזה אבל עדין יש בי חשש להכניס לו פחד בכללי מעניין המשטרה וכו' וכן מה שמלחיץ אותי זה עדין לדעת האם זה בגדר "הנורמאלי" שבני חזר על כך לאחר שבוע למרות שהבין וידע שאין זה ראוי..
האם חס וחלילה התנהגות זו אינה יכולה להעיד על משהו??
תודה על תגובתך!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית התנהגות - תגובה
סמדר ריינר26/10/2012שלום לך,
אני חושבת שאין צורך בכל ההפחדה הזו והיא גורמת נזק רב. גם התגובה הראושנה שלכם לעניין הייתה מאוד מאוד מוגזמת, ויכול להות שהיא גרמה לפעם השניה. מה שהיה חסר בתגובה הראשונה, היא התייחסות לצד הנורמלי של העניין. זה נכון שאסור לעבור את גבולות הפרטיות של גופו של האחר, המסר הוא נכון. אבל מה שבנך עשה לא בהכרח חורג מסקרנות נורמלית של ילדים, אלא אם כן מה שנעשה היה בניגוד לרצון הילדה. ומה שהיה חסר בשיחה שלכם זה התייחסות לסקרנות המינית בריאה ומהנורמלית של הילד שלכם. מההתנהגות שלכם הוא לאומד שסקרנות ומיניות הם דברים מלוכלכים ורעים, אבל עדיין יש לו את זה, והוא לא יודע מה לעושת עם זה, ואז הוא חייב לפרוק את זה בדרך היחידה שהוא מכיר שהיא אסורה, ושוב הוא מסתבך. במקום כל הבלאגן הזה, כדאי לשבת איתו, ולהסביר לו שאתם מבינים שהוא סקרן, ומאד מעניין אותו לדעת מה יש לבנות, ובמה זה שונה ממה שיש לבנים. זה טבעי ונורמלי שהוא רוצה לדעת את זה. אבל הדרך לדעת את זה היא לא לראות ילדות אחרות בלי בגדים, אלא למעשה אתם יכולים להסביר לו. ולקחת ספר שמיועד לילדים בגיל הזה, שמסביר על איך מגיעים ילדים לעולם, או על גוף האדם, ולעבור איתו על הספר ולהסביר ללו בצורה שמתאימה לגילו, על גוף של בן וגוף של בת, ועל זה כשנהיים גדולים, אז מרגישים אהבה מאוד גדולה למין השני, ומתוך האהבה הזו נולדים ילדים. כך גם הוא נולד, וכו'. בהזדמנות הזו אני רוצה להגיד לכם, שגם בסדר אם בנכם מאונן, כל עוד הוא עושה את זה בפרטיות כמובן. אחרי שתעשו את השיחה הזו, ותרגיעו אותו, ואולי גם תיקחו אחריות על כך שבטח מאוד הפחדתם אותו ואתם מצטערים על כך כי אין מה לפחד, אז אני מאמינה שהעניין יירגע ולא יחזור על עצמו. אם בכל זאת זה יחזור על עצמו, יש לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי26/10/2012תודה רבה על תשובתך!
עזרת לי ונתת לי כיון אחר ואכן אני אדבר עם בני ואסביר לו גם מהצד הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר26/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להיפרד מההורים בבוקרמלי25/10/2012
שלום רב,
שאלתי מתייחסת לבני בן הארבע וחצי, הנמצא באותו גן עיריה שנה שניה, עם אותו צוות אך רוב הילדים התחלפו.
עד היום, מאוד קשה לו להיפרד, בימים האחרונים זה הגיע לצרחות.
הוא ילד שמאוד קשור אלי, שלא הולך לחברים בלעדי, נצמד ולא משחרר.
שנה שעברה גם היה לו קשה להיפרד והדבר נמשך עד אפריל...
הגננת וגם אני ניסינו לבדוק מה גורם לו לבכות, מה יעזור. אין שיתוף פעולה מצידו.
לה הוא אמר אני רוצה את אמא.
פתאום עלתה בי מחשבה שאולי כל הקושי שלו קשור גם במות סבתי לפני כחודשיים... אולי יש לו איזשהו פחד שחלילה יקרה לי משהו.
אשמח לקבל את דעתך לענין...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להיפרד מההורים בבוקר - תגובה
סמדר ריינר25/10/2012שלום מלי,
יכול להיות שמות הסבתא העצים את העניין, אבל כפי שאת מתארת זה לא התחיל שם. חשוב מאוד להבין האם אחרי שאת הולכת, הוא נרגע ומשתלב יפה בגן. אם כן, אז יכול להיות שהבעיה היא לא כל כך ממשית כמו שנדמה לך, אלא קורית בעיקר מולך, בקשר איתך, וקשורה לתגובות שלך יותר מאשר לעניין אמיתי. אם זה כך, חשוב שלא תנסי לבדוק יותר מדי מה קרה ולמה הוא מגיב כך, אלא להיפרד ממנו בענייניות ובקצרה, למרות הבכי, לא לעשות מזה יותר מדי עניין ולא לתת לזה כל כך הרבה מקום, כיוון שיתכן שזו נהייתה דרכו להיות איתך בקשר ולקבל תשומת לב, אם ההתנהגות הזו תפסיק לקבל תשומת לב היא תשתנה, ואז כדאי לתת לו תשומת לב בדרכים אחרות ועל דברים אחרים. למשל לבלות איתו מזן איכות ולשחק יחד, למשל לתת לו חיזוקים חיוביים דווקא על גילויי עצמאות שלו ולא על גילויי תלות וכו'.
אם זה לא כך, והוא למעשה סובל בגן ולא מתפקד, אז הדבר דורש בדיקה מעמיקה יותר, בטיפול, או אם יש אפשרות דרך פסיכולוגית הגן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מתאפק ולא הולך לשירותיםajr25/10/2012
שלום,
יש לי ילד בן 5.5 ולאחרונה הוא מתאפק ולא הולך לשירותים לפיפי
כתוצאה מכך בורח לו.
שלשום המצב החמיר והכל ברח לו על הכיסא של המחשב
הוא טוען שהוא משחק אז הוא לא שם לב
אבל זה קורה גם בבוקר.
לדוגמא - היום הערתי אותו ויצאתי מהחדר,
כשכחזרתי הוא כבר היה רטוב בתחתונים
אני לא יודע מה לעשות ודי אבוד עצות כך שאשמח לכל עזרה
חשוב לציין כי לפני 8 חודשים נולדו לנו זוג תאומים
והיחסים ביניהם נהדרים
תודה מראש על העזרה,
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתאפק ולא הולך לשירותים - תגובה
סמדר ריינר26/10/2012שלום שחר,
הרטבת יום אחרי שכבר הייתה גמילה, מעידה על מצוקה ריגשית כלשהי, כדאי לפנות לטיפול כדי לברר את הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילד המרטיב
רופא ילדים28/10/2012לדעתי הילד לא סובל מבעיה רגשית כלשהי וצריך לדבר ולקבל עצות לפני שהולכים לטיפול, ללכת לטיפול זו אמורה להיות עצה אחרונה.
אם כך, אני אתחיל.
הרטבה זו לא אמורה להיות ממש בעיה מפני שזה עובר וחולף.
לדעתי אם זה מקרה ממש לא נעים שקורה רצוף וזהו מקרה יומיומי אתה יכל לקחת אותו לשירותים לפני השינה או אחרי שהתעורר.
אם הוא לא מקשיב לך ואומר שהוא עסוק או אומר "אחר כך" ולא רוצה ללכת אז לדעתי אתה אמור להכריח אותו ולהתייחס לזה כחובה יומיומית .
כמו שכל הילדים עושים שיעורי בית כמטלה יומיומית כך אתה אמור גם להתייחס אל המקרה הזה.
זוהי דעתי, ולבתי זה עזר (היה לה את אותו המקרה) שמח לעזור ומצטער אם לא עזרתי. D: תשלח לי מה דעתך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה אצל ילד בן 5כרמל25/10/2012
הי,
בני בן 5 ובחודש-חודשיים האחרונים הוא סובל מחרדת נטישה (לדעתינו): כל בוקר הפרידה בגן היא קשה וצריך "לקרוע" אותו מאיתנו, הוא לא מוכן להשאר לבד באוטו גם לא לשנייה שאזרוק את שקית האשפה לפח הסמוך, אפילו לא רוצה לשחק מחבואים בגינה או ללכת לחברים בלעדינו. אתמול הוא היה צריך לשירותים כשהוצאתי אותו מהגן - אמרתי לו שאחכה לו מחוץ לדלת הגן כי התחיל חוג ולא רציתי להפריע והוא בשום פנים ואופן לא היה מוכן ובסוף ויתר והחליט להתאפק עד שנגיע הביתה...
אני בקשר טוב עם הגננות ויודעת שאחרי שאנו הולכים הוא בסדר גמור - אני סומכת עליהן לגמרי ואני לא חושבת שיש בעיה בגן.
מאז ומתמיד הוא היה קשור אלינו מאוד ויחסית אני חושבת שהוא ילד רגיש - תמיד ההסתגלות לגן חדש לדוגמא היתה לא קלה, אבל בדרך כלל אחרי שבועיים-שלושה זה היה מסתדר והוא הלך לגן באופן נורמאלי לחלוטין. גם השנה, כשבוע לפני חגי תשרי הוא כבר נפרד יפה והלך לגן בלי בכי הוא התנגדות.
מה שקרה לאחרונה הוא שביום כיפור האחרון ירדתי בערב איתו ועם אחיו בן ה-3 לרחוב לנסוע בבימבות. בשלב כלשהו אחיו הקטן הלך לאיבוד ולא מצאנו אותו קרוב ל-15-20 דקות.
אני לא נכנסתי לפאניקה, היתה לי אינטואיציה פנימית שהכל בסדר, אבל הוא כן נלחץ. אחרי שמצאנו אותו, הוא שמר עליו באובססיביות וכל פעם שהוא רק קצת התרחק מאיתנו הוא היה נכנס ללחץ שמא הוא ילך לאיבוד שוב. במילה אחת אציין שאחיו הקטן, הילד שהלך לאיבוד, הוא בסדר גמור ולא נראה שהאירוע השפיע עליו יותר מידי.
העניין של אי הרצון להשאר לבד מלווה אותנו מאז אבל בגלל שהיתה חופשה לא קישרנו בין המאורעות. חשבנו שקשה לו לחזור למסגרת ושפשוט כיף לו יותר עם אמא ואבא. אתמול בגינה רצינו לשחק יחד מחבואים בגינה ואחיו הקטן התנדב להיות הסופר. הוא בשום פנים ואופן לא היה מוכן שאחיו יהיה הסופר וגם לא רצה לספור בעצמו. כששאלנו למה, הוא אמר שהוא מפחד שהוא ילך לאיבוד. רק אז נפל לנו האסימון שכל ההתנהגות שקרתה לאחרונה קשורה לאותו אירוע ביום כיפור. עד אז חשבנו שזה קשור להסתגלות לגננת החדשה, פינוק וכדומה ולצערי תגובתנו היתה בהתאם ("אתה צריך להתנהג כמו ילד בוגר, אתה כבר גדול" ולפעמים כשפגה סבלנותנו זה גם היה בטונים פחות סבלניים...). לא נגענו נכון בשורש הבעיה...
שאלתי אחרי כל הסיפור הארוך הזה היא כיצד נכון לדבר איתו? מה לומר לו? מה לא לומר לו? איך לנסוך בו את הבטחון שוב? אני הרי לא יכולה לומר לו "אף פעם לא תלך לאיבוד" כי עובדה שדברים כאלו יכולים לקרות. האם נכון להיוועץ באופן פרטני?
בינתיים תליתי לו את מספר הטלפון שלי על המקרר על מנת שיוכל ללמוד אותו ולהתקשר אלי במידה והוא הולך לאיבוד. אציין גם שבדרך כלל במקומות הומים אני מציידת אותם בכיסיהם בכרטיס ביקור עם הפרטים שלי ומנחה אותם שאם במקרה הם הולכים לאיבוד, שיתנו את הכרטיס למישהו מבוגר ושיבקשו להתקשר אלי. באותו יום כיפור שכחתי לעשות את זה...
אודה לעצתכם
כרמל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה אצל ילד בן 5 - תגובה
סמדר ריינר25/10/2012שלום כרמל,
נשמע שאתם הורים רגישים וחושבים, ואני בטוחה שהפיתרון יימצא. ראשית אתם מזומנים לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדי ילדים, ולראות אם יש שם משהו שיכול להתאים לכם ולנסות אותו. אם זה לא עוזר כדאי לפנות לייעוץ פרטני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת רובים בגן הילדיםחנה24/10/2012
ילד מכין בגן רובה איך להפוך את המשחק עם הרובה ללא אלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת רובים בגן הילדים - תגובה
סמדר ריינר25/10/2012שלום אנה,
מצויין שבנך מכין רובה בגן. חשוב להבדיל בין תוקפנות לאלימות. אם הוא יפגע פזיית, באמצעות הרובה בילדים, נניח יכה אותם באמת ולא במשחק, אז יהיה צורך לשים לו גבול. כל עוד הוא ישחק ברובה, גם אם זה משחק שהנושא שלו מלחמה, ופגיעה באחר אבל הגבולות נשמרים ואין פגיעה ממשית זה חשוב מאוד להתפתחות שלו וחשוב מאוד לא להתערב לו במשחק ולא להפוך את זה לשום דבר שלנו כמבוגרים, נראה כביכול יותר חינוכי.
תוקפנות היא דבר טבעי וחשוב, וקיימת באופן בטעי כל הזמן. אין דרך ואין צורך "לחסל" אותה, אלא רק לווסת אותה, ומשחק הוא דרך מצויינת לעשות את זה. כל עוד הוא משחק במשחק כאילו "אלים" זה מצויין. אל חשש, משחק שעוסק בתכנים של אלימות לא יהפוך אותו לאלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3גיל24/10/2012
הילדה לאחר ניתוח בעין.
אנו צריכים לשים לה טיפות 5 פעמים ביום והיא מתנגדת בכל הכח ועושה סקנדל.
אנו ממש מותשים ואובדי עצות איך להתמודד.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 - תגובה
סמדר ריינר24/10/2012שלום גיל,
אולי כדאי להסביר לה דרך סיפור, אולי אפשר לחפש סיפור ידלים שמדבר על סיטואציה דומה, של החלמה או של טיפול גופני כואב, אני מניחה שיש כדאי לשאול את המוכרים בחנויות ספרים, וגם אפשר לשחק איתה בלשים טיפות עיניים לבובה, ולנסות לגייס אותה דרך זה לחשיבות העניין, אפשר גם לנסות לתת לה חיזוקים חיוביים כמו מדבקה כל פעם שהיא משתפת פעולה, וכו'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ו10 - נסיעה באוטולירן24/10/2012
שלום ותודה...
יש לי בן מקסים בן שנה ו 10 חודשים. הוא נמצא מגיל 8 חודשים בגן - היה לו קל להיכנס וכף להיכנס למסגרת גם שנה שעברה וגם השנה. נראה שמאד אוהב את הגן.
כשמגיעים למקום חדש (או בית של משפחה) לוקח לו קצת זמן "להתחמם" ובהתחלה הוא רוצה את נוכחות בעלי או שלי אבל אחרי כמה זמן (תלוי במקום) משחרר ונהנה. במקומות חדשים לגמרי הוא מאד סקרן.
קראו שני מקרים מאד מוזרים באוטו שרציתי להתיעץ עליהם.
הוא יושב מאחור בכיסא (אנחנו ההורים מקדימה). לפני חודש וחצי בעלי לקח מישהי מהקיבוץ (שהא ראה כמה פעמים) טרמפ - היא נכנסה שהוא כבר היה קשרו באוטו. הילד נכנס להיסטריה - לא כעס או התלונן או התעצבן - פשוט נכנס לבכי הסטרי לא ברור. חשבנו שזה מקרה חד פעמי ושהוא אולי חשב שאני אמורה להיכנס לאוטו אז לא התעסקנו בזה יותר.
אתמול שוב לקחנו טרמפ מישהי שראה פעם או פעמיים באותה סיטואציה, ושוב - הוא נכנס להיסטריה לא מוסברת שאף פעם לא ראיתי אותו ככה. לא עזר שליטפתי אותו ודיברתי איתו. רק שהיא יצאה הוא נרגע.
אני יודעת שהוא ילד רגיש, אבל זאת תגובה ממש קיצונית להתנהגות שלו.
אשמח לשמוע דעתכן...
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח למענה.. תודה!!
לירן25/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה ו10 - נסיעה באוטו - תגובה
סמדר ריינר25/10/2012שלום לירן,
האם מי שנכנסה לאוטו הייתה שם במקומך , כלומר היא הייתה ואת לא? או שהיא ישבה במקום שבדרך כלל מיועד לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לירן25/10/2012לא, אני תמיד יושבת מקדימה (או נוהגת או במושב ליד). הוא מאד אוהבת נסיעות באוטו בדרך כלל. האם זאת סתם תגובה רגישה מידי שמישהו נכנס לו "למרחב האישי" שלו מבלי שהוא יכול "לזוז" - (ומה יקרה נוסיף ילד חדש למשפחה :) )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה ו10 - נסיעה באוטו - תגובה - תגובה
סמדר ריינר25/10/2012שלום לירון
אני לא חושבת שעל סמך פעמיים שקרה המקרה הזה אפשר להסיק את המסקנה שהגעת אליה. היא נשמעת לי קצת מרחיקת לכת ועושה הכללה מוגזמת מדי של הסיטואציה,(יתכן שהי אנכונה אבל אני לא יכולה לדעת בודאות על סמךך הנתונים שיש לי כרגע) בכל זאת מדובר במשהו שקרה רק פעמיים רק באוטו ועם אדם מבוגר, זה קצת רחוק מעניין של הוספת אח למשפחה, למרות שבודאי יהיו גם תגובות מעורבות להולדת אח בבוא הזמן כמו אצל כל הילדים. קשה לדעת בלי להכיר אתכם ואותו יותר לעומק ממה נובעת התגובה הזו, האם היא חלק מחרדה כוללת יותר, חשש משינויים, מעברים, מצבים לא מתוכננים, עייפות, או דברים אחרים. נסו לעקוב אם זה קורה שוב, ואם יש משהו משותף ושונה בין הסיטואציות כך שפאשר יהיה לנסות לנתח את זה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
לירן25/10/2012על ההתיחסות והתשובה הכנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגברת עם הילד שבוכה במושב האחורי
סוכן 00725/10/2012כנראה הילד מופתע ומזועזע ש מי שנכנס לאותו ויושב במקומך.. זו לא את או שהוא מבוהל שאמו השתנתה.. וחוץ מזה אני תמיד כשבני הבן 4 יושב מאחור ואשתי נוהגת אני תמיד אשב ליד בני, לבדר אותו.. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 5 ברץלאו 6 שנים, ילד סנוויץא23/10/2012
הבן שלי רב כל הזמן עם אחותו בת 8אפילו עם אחיו בן ה שנתיים עם חברים, הטון דיבור שלו הפך להיות כועס נראה שהוא כועס על כול העולם יש לו תמיד סיבה על מה להתלונן וגם שנהנה ככשואלים אותו הוא תמיד יגיב בתגובה : לא היה כיף וימצא סיבה.
בעלי לא מודאג לטענו זה גיל
ואני בחרדה שמא אני נכשלתי ומפחדת שהוא יהפוך לילד,נער מתבגר ממורמר שתמיד רואה את חצי הכוס.
בבקשה תנו לי עצות, תגיבו ואולי אפילו תדריכו אותי אם אפשר לתקן את המצב.תודה מראש.
אגב הוא ילד רגיש שנעלב מהיר, נוטה לכסות את האוזניים אבל גם פיקח שם לב לדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5 ברץלאו 6 שנים, ילד סנוויץ - תגובה
סמדר ריינר24/10/2012שלום לך,
יוכל להיות שהידל שלכם למד שההתהנגות הזו מזכה אותו בתשובמת לב, ולכן הוא ממשיך בה. אולי כדאי לא להתייחס. יכול להיות שאם לא תתייחסו ולא תהיו כל כך מודאגים, ההתנהגות תפחת בהרבה.
בלי קשר לזה, כדאי למצוא איתו זמן איכות ביחד בלי אחיו ואחותו, וכן לתת לו חיזוקים חיוביים על דברים אחרים, למצוא במה הואמיוחד, ולחזק את זה, ולתת לו באופן הזה מקום דרך דברים אחרים, חיוביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנים בגןחנה23/10/2012
שלום,ביתי בת 3.5 לומדת בגן דתי-אנחנו איננו דתיים ובחרנו בגן בגלל מיעוט הילדים והרגשה של חום מהצוות.ביתי סיפרה היום את הסיפור על קין והבל,היא התייחסה לכך שקין הרג את הבל,שהוא הרביץ לו עם מקל,שהוא מת וקין כיסה אותו בזהירות באדמה וכן לכך שהשם העניש את קין. ההרגשה שלי היא שתכנים אלה אינם מתאימים לגילה ההתפתחותי של ביתי,ורציתי לשאול לדעתכן ההתפתחותית-מקצועית לגבי השפעה של תכנים כאלה (על הריגה ומוות )בגיל צעיר כל כך,אשמח לתשובתכן,חנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנים בגן - תגובה
סמדר ריינר24/10/2012שלום חנה,
אי אפשר להימנע מתכנים של מווות לגמרי בגן, כיוון שהחיים מלאים בהם. מה עושים למשל ביום הזיכרון? ויש אני מניחה דוגמאות נוספות. יכול להיות שהפירוט של מעשה האלימות הוא מיותר, ואת זה כדאי שתבררי, אוי התוסםת המפורטת היא לא בהכרח שלהן, אולי היא שמעה את זה מאחד הילדים למשל.
בגיל זה לילדים עדיין אין תפישה של מוות בצורה בשלה, קשה להם לתפוש את סופיות המוות ולהבין את משמעותה, כך שבדרך כלל תכנים כאלה לא מאוד מטרידים אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מקסים שבוכה כל יום בכניסה לביתאיה23/10/2012
שלום,
בני החל השנה כיתה א', בימים הראשונים הכל עבר בסדר, היה נכנס לכיתה עם ליווי אחד מההורים ללא קושי. לקראת תק' החגים הוא החל כל יום לבכות בשער בית הספר וסירב להיכנס לכיתה ללא לווי הורה. גם כאשר אנו מלווים אותו עד לכיתה, הוא לא מוכן להיכנס אליה ורודף אחרינו לשער כשאנו רוצים לצאת. לא מעניין אותו שהשיעור כבר החל ושהמורה בכיתה. כל ערב לפני השינה הוא היה מציין כי אינו רוצה ללכת לבית הספר והיה מתחיל לבכות במשך שעה ללא קשר למה שאנו מסבירים וללא קשר לכל נסיונותינו להרגיע אותו.
הוא רשום לצהרונית ונועץ את הסיבה בכך שקשה לו שהיום כל כך ארוך אבל מצד שני גם ביום שישי כאשר אין צהרונית הוא בוכה בבוקר בשער ומסרב להיכנס לכיתה. יש לציין כי אנו גרים כרגע אצל חמותי והיא מפנקת אותו לדעתי יתר על המידה וממלאה את כל רצונותיו ברגע שמבקש גם אם זה לא לרוחי. היא גם מבטיחה לו שתבוא להוציא אותו מוקדם בימים שהיא מסיימת לעבוד מוקדם וכך יוצא שהיא מוציאה אותו מוקדם יותר מהצהרונית 3 פעמים בשבוע. אני חושבת שזה לא נכון וכך הילד לא מתרגל למסגרת. כל יום לפני השינה הוא שואל אותה אם תוציא אותו מוקדם מחר ובאיזו שעה.היום המצב קצת השתפר והוא לא בוכה בלילה בדרך כלל אבל עדיין כל בוקר בוכה בשער ומסרב להיכנס לכיתה למרות שמלווים אותו עד אליה. אני אובדת עצות. פנינו ליועצת והיא אמרה שאין לו בעיה של למידה, הוא ילד מקסים ואין לה מה לעשות בנושא.יש לציין כי אני לא חושבת גם שיש עניין של הצקה או דבר דומה בבית הספר. כל פעם שנשאל מדוע לא רוצה ללכת הוא עונה: בגלל היום הארוך בצהרונית.מה ניתן לעשות כדי לעזור לו ולשנות את המצב? האם זה נכון שחמותי מוציאה אותו מוקדם, האם זה לא פוגע בו? או שעדיף שיישאר עד שאני אסיים את העבודה ואבוא לאסוף אותו כדי שיתרגל לשיגרה.
תודה רבה.איה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מקסים שבוכה כל יום בכניסה לבית - תגובה
סמדר ריינר24/10/2012שלום איה,
מה שפוגע בו זה לא שהחמות באה לאסוף אותו יותרמוקדם אלא שאין קול אחיד בין הדמויות המחנכות.
גם אם הוא רודף אחריכם לשער, חושב להיות תקיפים וברורים ולא ללוות אותו. יכול להיות שאתם מתקשים להעביר אליו מסר מספיק סמכותי עניין הזה, ולכן אם אתם לא מצליחים לגרום לו להיכנס לבד (לא משנה בוכה או לא) אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטחון עצמי נמוך?אופטימית23/10/2012
שלום,
יש לנו תאומים בן ובת בני 4 ושמונה חודשים. שניהם מאד נבונים ובעלי יכולות חברתיות גבוהות. בשנה שעברה הם היו ממש "מרכז הגן" כל אחד מהם בתחומו סחף אחריו חברים והיה ממש תענוג. השנה, ביתי ממשיכה לפרוח, להתבלט לשחק, משתתפת בחוגים... ואני ממש מרגישה שהיא מתבגרת ומגבשת אישיות עצמאית. הבעיה היא עם בני, רוב חבריו מהגן הקודם עלו לגן חובה (הם גדולים ממנו כמעט בשנה) ובשל כך לטענתו אין לו חברים בגן. בתחילה הוא ממש סרב ללכת לגן והיה ממציא מחלות כדי להשאר בבית, היום הוא הולך לגן, אך במקום לשחק עם הילדים הוא מדבר עם הגננות ועוזר להן. כל המאמצים שלהן לשדל אותו לשחק עם חברים לא מצליחים. הוא לא מסכים להשתתף בשום חוג, וכשאני שואלת מדוע הוא לא רוצה, הוא עונה - אני רוצה אבל לא יכול... אני רוצה להיות איתך אני מתגעגע אלייך... חשוב לציין ששנה שעברה לקחתי חופשה והייתי איתם משעות הצהריים, והשנה הם בצהרון עד חמש, אך משעה חמש כמעט בכל יום אנחנו ביחד משחקים ונהנים. הוא התחיל לדבר בשקט, נראה שהבטחון ירד לו, לפעמים מספר שמרביצים לו (אבל הגננת אומרת שממש לא נכון), בקיצור אני מודאגת... אשמח להארות הערות והצעות... תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי נמוך? - תגובה
סמדר ריינר23/10/2012שלום לך,
קודם כל כדאי לעזור לו ולהזמין חברים חדשים אחה"צ הבייתה כדי שבגן הוא ירגיש יותר מחובר לילדים והיהי לו יותר קל. כמו כן כדאי לבלבות עם כל אחד מהילדים זמן איכות ללא התאום השני, וכן לתת לו חיזוקים על התחומים שבהם הוא חזק, ולעודד אותו לעסוק בהם ובמיוחד בתחומים ספורטיביים םא יש כאלה. כמו כן חשוב מאוד לא לעשות השוואות בינו לבין אחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)