פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת ארבעה חודשים
    אלכס
    16/11/2012

שלום, לפני ארבעה חודשים נולדה בתי המקסימה. ההתפתחות הרגשית והפיזית שלה מצוינות, אבל יש משהו שמטריד אותי. ניסיתי להתייעץ בפורום אחר ואמרו לי שזה המקום לשאלתי ולכן באתי אליכם בתקווה שתוכלו לעזור לי.

אומרים שבגיל שלושה חודשים התינוק מזהה את האימא, הילדה שלנו מאד חייכנית וצוחקת הרבה, לכל אדם שהיא רק רואה. היא מעריצה בגלוי את אביה למרות שהוא בעבודה כל יום עד מאוחר. מעולם לא פגעתי בה ואני אוהבת אותה הכי שבעולם, עושה בשבילה הכל, משחקת איתה המון. אבל אלי היא מחייכת פחות מכולם, אפילו לחמותי שרואה אותה פעמיים-שלושה בשבוע, היא מחייכת, צוחק, ואפילו מדברת איתה. אבל אלי היא רוב הזמן מגיבה בבכי או כעס, בקושי מחייכת או מדברת.
    מה לא בסדר? ייתכן מצב שהיא פשוט לא אוהבת אותי? איך, עם היא אוהבת את כולם ומחייכת לכל זר? מה זאת הרתיעה הזאת שיש לה ממני? מה לעשות? אני מבואסת ממש. זה כבר כמה שבועות ככה. מה עשיתי לא בסדר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת ארבעה חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת ארבעה חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    18/11/2012

שלום אלכס,
    מאחר ואת הדמות העיקרית המטפת בילדה יכול להיות שמה שקורה ך הוא שהפרופורציות קצת מתעוותות לך. מאחר הוילדה נמצאת איתך המון, את חשופה להמון אינטראקציות איתה - בכל שעות היממה סביב כל מיני נושאים, לכן, ודאי שאת חשופה ליותר בכי וכעס משאר האנשים שבאים רק זמן קצר ול"פוצי מוצי" מה שנקרא. ברור שהכעס והבכי תמיד מכוונים אייך כי את האימא ואת מאורה פתור את הבעיות. זה בודאי לא אומר שהיא אוהבת אותך פחות. אם תחשבי על זה רגע, בודאי תראי בעצמך, שזה קצת מוגזם להיעלב מתינוקת בת 4 חודשים:-)
    אני מציעה שתנסי לקחת את זה בפרופורציות הנכונות, הסיפוק שלך כאימא הוא בכך שהילדה מתפחת היטב. זה הסימן הכי טוב שאת אימא מצויינת, נסי לינות מכך ולא להיכנס לתחרות על החיוכים שלה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

אלכס
    18/11/2012

אני יודעת שזה באמת מוזר אבל זאת הייתה ההרגשה שלי
    אמנם עברתי קורס פסיכולוגיה התפתחותית ונחשפתי לבת דודתי מלידתה עד השנה הראשונה, אבל זאת הייתה ההרגשה שלי.
    בת דודתי, אני לא זוכרת באיזה גיל אבל איפושהו באזור, היה אפשר בבירור לראות את האהבה שלה לאמה. כל פעם שאמה הייתה משאירה אותה אצל אחרים היא הייתה בוכה ומבקשת אליה, היא נהנתה פי שתיים בחברת אמה, חייכה אליה וצחקה איתה. אבל כשאני מסתכלת על בתי (ואני יודעת שזה מטומטם להשוות כי לכל תינוק אופי אחר), היא רוב הזמן בוכה לי וצוחקת לאחרים...
    תודה רבה על תגובתכם המהירה, אשמח עם יהיה לכם מה להוסיף לדבריי אלו, שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - תגובה

סמדר ריינר
    18/11/2012

שלום אלכס,
    אני רוצה להדגיש בפנייך שוב את העובדה שהיא נמצאת איתך המון זמן ועם אחרים מעט. ולכן סביר להניח שחלק יותר גדול מהזמן שלך איתה את תראי מגוון של תגובות, שהן חלק מהחיים - בכי וכעס, וגם חיוכים. ההגשה שאלייך היא מחייכת פחות נובעת מזה שהי אנמצאת איתך יותר זמן ועושה איתך גם דברים אחרים מלבד לחייך. חשוב שתפנימי את זה, ותביני שהקשר שלך איתה הוא תמיד יותר מורכב מקשריה עם דמויות אחרות, כי את הדמות הטיפולית העיקרית ואלייך היא מביאה את כל הצרכים שלה לא רק את החיוכים. כמו כן חשוב שתביני שאהבה ילד לאימו לא נמדדת בכמה הוא בוכה כשהוא עובר למישהו אחר. זה קורה רק בגיל 9 חודשים עם הופעתה של חרדת זרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב הבטחוני
    סימונה
    15/11/2012

שלום רב,
    אנחנו מהמרכז והמצב הבטחוני מחייה איזהשהו הסבר לילדים..אני תוהה מה עליי לומר לבני בן ה-2:10 על מה שקורה- האזעקה, הממ"ד, ביטול של כל מיני תוכניות..?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    המצב הבטחוני

הוספת תגובה

• המצב הבטחוני - תגובה

סמדר ריינר
    16/11/2012

שלום סימונה,
    כרגע עוד לא צריך להסביר הרבה, המצב כנראה בכל זאת לא מחייב שינוי ממשי וביטולים של דברים.
    במידת הצורך חשוב לתת פרטים מצומצמים עם דגש על ההגנה ולא על הסכנה.
    למשל: "אנחנו נכנסים לממ"ד כי הוא מגן עלינו". אם הילד שואל יותראפשר לענות בהתאם לשאלות שלו. אפשר להגיד במענה לשאלה שיורים עלינו, אני לא בטוחה שילד בין שנתיים ו-10 מבין עד הסוף את המשמעות של ההסבר.
    מה שחשוב זה לא ההסבר אלא מה הילד קולט באווירה הכללית, אם הוא קולט אתכם רגועים,או חרדים, זה ישפיע עליו יותר מכל הסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורין
    אמא
    15/11/2012

שלום,

קיבלתי השבוע מכתב פיטורין מהעבודה.
    בעלי ואני מתלבטים כיצד והאם לספר לילדים (בני תשע ושש).
    חשוב לציין שלפחות בתקופה הקרובה לא צריכה להיות לפיטורין השפעה כלכלית משמעותית עלינו כיוון שיש לנו רזרביות כספיות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין

הוספת תגובה

• פיטורין - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2012

שלום לך,
    אני מאחלת לך שתמצאי עבודה בהקדם. לא ברורה לי ההתלבטות, ממה בעצם אתם חוששים? מדאגות של הילדים? האם יש בושה מסויימת סביב הפיטורין? סביב סיבת הפיטורין?
    לא חייבים להיכנס עם הילדים לפרטים יותר מדי, זה לא לגמרי עניינם. אפשר להגיד באופן כללי שאת לא תעבדי יותר באותו מקום עבודה ושאת מחפשת עבודה אחרת.
    לא הייתי נכנסת לשום עניין כספי אלא אם כן הילדים שואלים על כך במפורש.
    אם הילדים שואלים מדוע לא תעבדי שם, וסבית הפיטורין היא כללית וניטרלית יחסית, כמו קיצוצים או סגירת המקום אפשר פשוט להגיד את זה, אם הפיטורין הם על רקע אישי, סכסוך עם המעביד או ביקורת על עבודתך ואת לא רוצה לשתף בכך אפשר רק להגיד בכלליות שזה לא הסתדר ושאת תמצאי משהו טוב יתר.
    אין צרוך בהסברים מפליגים. זה לא לגמרי עניינם של הילדים וגם לא דברים שהם יכולים להבין בהם. בניגוד למחלה או למוות במשפחה שזה בעייתי לשמור בסוד, כי זה בלאו הכי יוודע, כאן זה לא המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות
    רות
    14/11/2012

בני בן 4 אוהב לשחק בדמויות נשיות כמו דורה או בתור אמא . הוא משחק גם עם דמויות של בנים. אבל הרבה בדמויות נשיות. האם זה צריך להדאיג?

לקביעת תור
    סגירה
    זהות

הוספת תגובה

• זהות - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2012

שלום רות,
    לדאוג זה בכל מקרה לא עוזר. לא ניתן לקבוע בגיל הז באופן סופי נטייה מינית של ילד. כמו כן צרות המשחק הי אלא הדבר היחיד שקובע. יש גם התנהגויות אחרות. חושב שתנסו שאם יש אבא בתמונה שהוא יקדיש לו זמן וינסה לשחק איתו גם במשחקים אחרים מדי פעם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם
    סבטה
    14/11/2012

שלום,
    הבת שלי בת שנה וחצי , מפותחת מאוד,בלי עין הרע.התחילה לאחרונה ליפול על הרצפה בבכי אם משהו לא לטעמה.כמו כן היא לא רוצה להיכנס לעגלה ובוכה ובועטת.איך להתייחס?להעביר את זה לבדיחה/צחוק?להסיח את דעתה?לא להתייחס?איך לגרום לה לשבת בעגלה?זה לא אמור להיות בגיל השנתיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם

הוספת תגובה

• התקפי זעם - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2012

שלום מרינה,
    נכון שזו התנהגות אופיינית לגיל שנתיים, והיא יכולה גם להקדים. כאשר היא מפילה את עצמה על הריצפה יש להתעלם מההתנהגות וכמבון לא להענות ולשנות את מה שלא לטעמה. אם היא לא רוצה לשבת בעגלה, ואפשר להימנע מזה וזה לא הכרחי, אז לאל להושיב אותה. אם חייבים מסיבה כלשהי שהיא תשב בעגלה עכשיו, אז להושיב אותה בעגלה. גם אם היא לא מרוצה. מה היית עושה אם הייתה מסרבת שתקשרי אותה בחגורת בטיחות באוטו? אני מקווה שמושיבה וקושרת, כי זו לא החלטה שלה גם אם זה לא נעים לה והיא בוכה ומתנגדת. את לא אמורה לגרום להוד מעלתה להסכים. יש דברים שעושים בלי הסכמה של הילד. באופן הזה הוא מרגיש בטוח כשיש הורה חזק יותר ממנו שמחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הנקה עלולה להזיק?
    מיכל
    14/11/2012

שלום, הילדה שלי, בת שנה ותשעה חודשים, נמצאת במשפחתון כבר עשרה חודשים. מאז שנולדה היא אוהבת לינוק ועדיין יונקת בעיקר בלילה לפני שהיא נרדמת וקצת בערב ובבוקר.
    היא כמובן גם אוכלת הכל ושותה מים. היא אף פעם לא אהבה מטרנה וגם לא לקחה מוצץ. היא רזה וקטנה קצת לגילה. היא עדיין בוכה בכל בוקר בפרידה ממני ומבעלי לפני הגן. ומקבלת את פניי בשמחה כשאני באה לקחת אותה. הגננת אומרת שההנקה פוגעת בה. שהיא קשורה אליי יותר מדי. ושאילולא הייתה יונקת, הייתה אוכלת טוב יותר, משחקת יותר עם הילדים, רוכשת יותר ביטחון, ולא בוכה בבוקר. היא הציעה שאגמול אותה מהנקה.
    אני לא שלמה עם זה, לא יודעת איך אפשר למנוע ממנה משהו שהיא כ"כ אוהבת וידוע שיש בזה הרבה יתרונות. לא יודעת איך אגמול אותה בעתיד. האם יש בזה גם חסרונות? האם הגננת צודקת בדבריה? האם יש קשר בין בטחון עצמי להנקה?
    בנוסף, היא ישנה איתנו במיטה. האם כדאי לקנות לה מיטת מעבר? איך אוכל להביא עוד ילד ולהניק גם אותו?
    מצפה מאוד לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    האם הנקה עלולה להזיק?

הוספת תגובה

• האם הנקה עלולה להזיק? - תגובה

נעמה סבג שמש
    14/11/2012

שלום מיכל,

כל עוד שתיכן נהנות מההנקה וכל עוד את יודעת להגביל את מס' ההנקות במהלך היום כדי לא ליצור את התלות בך, אני לא רואה בעיה.

בכלל, בעיניי, כאמא וכאשת מקצוע, ההנקה היא בריאה, חיונית ומאד מחברת בין אמא לילד.
    אני לא מצליחה להגדיר באותו המשפט את המילים הנקה ופוגעת.

בהצלחה,
    נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה הנחיית הורים וליוי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נעמה

מיכל
    14/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בת 6
    ענת
    14/11/2012

יש לי 3 ילדים: בן 21 אוטיסט, בן 15 שמאושפז עם בעיות נפשיות וילדה בת 6 שיש לה רק בעיית קשב וריכוז ילדה מאוד פקחית. הגננת בגן מתלוננת על הילדה שהיא מפריעה במפגשים, מתנהגת לא יפה לחברים בגן, יורקת,מתחצפת ונוגעת בגוף של ילדים אחרים. היא לא ממושמעת וכל דבר היא עונה :לא בא לי . פניתי לנוירולוג שנתן ריטלין sr 3 ניסינו 3 ימים, אך השפעה לא היתה רק ת. לוואי :כאבי ראש, כאבי בטן, חוסר תיאבוןוכל מיני עויתות בפנים-פרצופים משונים כאלה שהיא עושה. כעת אנו בניסיון של ריטלין la של 20 מ"ג זה היום ה2 , שוב ישלה כל מיני תופעות של פרצופים, כאבי בטן ותמול בערב כל דבר שהכניסה לפה היא הקיאה למרות שרק ב7 בבוקר נתתי לה את התרופה. מה עושים? לאן ממשיכים? אני כבר חסרת אונים. תודה ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז בת 6

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז בת 6 - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2012

שלום ענת,
    יש להמשיך ולחזור אל הנוירולוג עד שיימצא פיתרון. לפעמים נותנים גם תרופות אחרות מלבד ריטלין אם הריטליםן לא עוזר.
    את גם יכולה לפנות לטיפול נוירופידבק, שאמרו לעזור להפרעת קשב וריכוז, אני לא בטוחה שזה מתאים לגילה אולי היא עוד צריכה לגדול קצת. את יכולה לברר, נסי לגגל את המילה "נוירופידבק" ותגיעי אל המרפאות שעוסקות בכך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת תגובה
    אביבה שוורץ
    13/11/2012

תודה על התגובה.
    כן, ניסיתי להוציא ממנו מה לדעתו גרם לו להתחיל לגנוב. הוא לא היה מסוגל לענות .
    הטריד אותו איך הוא מחזיר את מה שלקח...
    מה שהבנתי שגנב מכמה חנויות. לא הבעתי את חרדתי כי רציתי שיספר.
    אבל... זה לא מזעזע? הוא ילד עדין ממשפחה מטפחת וטובה. רחוק מסגנון כזה כרחוק מזרח ממערב.אני מנסה לא לחשוב על זה אלא לראות מה עמד מאחורי זה...
    איך ילד מגיע לזה פתאום?
    איך אני יכולה לעזור לו? יותר יחס ? אהבה ללא תנאים?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת תגובה

הוספת תגובה

• מוטרדת תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2012

שלום אביבה,
    בודאי שהוא לא יכול לענות לך מדוע עה את זה כי הסיבות הן לא מודעות. לכן הצעתי לךלדבר איתו כשאת זו שמציעה את הנושאים. הסברתי לך בדיוק בתשובתי הקודמת מה יכול לגרום לכך, בעיקר אובדן של תחושת אהבה וקשר ריגשי.
    אם את מרגישה שאת לא מצליחה להתמודד לבד כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים שפוצע עצמו בפנים
    מודאגת מאוד
    13/11/2012

שלום רב! אני מבקשת הכוונה בטיפול בבני בן השנתיים וחודש בבעיה שהחלה לאחרונה. הילד מוצץ אצבע מאז היה תינוק. בשנה האחרונה מצץ אצבע בעיקר כדי להרדים עצמו ולעיתים במצבי מצוקה כדי להירגע (למשל כשממתין שאשים לפניו אוכל והוא רעב). לפני כחודש החלו לצאת לו הניבים העליונים (הוא מוציא שיניים מאוחר מהרגיל ולאט) והוא התחיל ל"עסות " לעצמו את הלחיים מבחוץ. מוצץ את האגודל ו"משוטט" על הפנים עם האצבע. בתחילה זה היה תמים למדי אך לפני כשבועיים ממש פצע עצמו בלחיים ומאז מחטט בפצעים ופותח אותם שוב ושוב. הנחתי לזה משום שהוא לא מתנהג בלחץ או מצוקה והיה נראה כי המרקם מושך אותו אך בסופ"ש חזר מהגן עם פצע חדש על גשר האף וע"פ צוות הגן הוא חיטט לעצמו בפנים עם האצבע (כשהאגודל בפה). כך שאני מבינה שזה הפך לעיסוק אובססיבי כלשהו וכבר אין קשר לשיניים. חשוב לציין כי אני לא מזהה מצוקה כלשהי אצל הילד. הוא לא מתנהג שונה מהרגיל. גם בגן הכל תקין והצוות מדווח על ילד שמח וחייכן (זו שנה שנייה באותו גן והילד אוהב ללכת לשם). מה עושים? האם יש דרך טיפולית כלשהי כדי להפסיק התנהגות זו? למי עלי לפנות לסיוע? האם פסיכולוג, ריפוי בעיסוק, רופא התפתחותי?? האם יש דרך לטפל בילד בן שנתיים? אשמח לכל עצה!

הוספת תגובה

• בן שנתיים שפוצע עצמו בפנים - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2012

שלום לך,
    בדרך כלל לא נהוג לטפל בילד בן שנתיים לבד אלא בטיפול דיאדי יחד עם ההורה או בהדרכת הורים בלבד.
    אומנם את מבודדת את ההתנהגות וחושבת או רוצה שיטפלו רק בה, אבל ההתנהגות הזו כנראה כן מעידה על מצוקה כלשהי, שיש לברר מהכין היא נובעת, ולטפל בכל ההקשר שלה, כולל הקשר איתכם ההורים.
    אניממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד לצורך טיפול דיאדי או הדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות ילדה בת 6
    דורית
    13/11/2012

שלום רב,
    אני אמא לעמית ילדה בת 6 מקסימה ונבונה,ילדת סנדוויץ לאח גדול בן שמונה ואחות קטנה בת שנתיים וחצי.כצפוי בכיתה א' יש יותר דרישות גם מבית הספר וגם בבית, ועמית אדישה וחוצפנית, מטלות פשוטות שהיא אמורה לעשות לבד כמו להתלבש ולהתארגן בבוקר ובערב היא אינה מוכנה לעשות בטענה ש:"לא אכפת לי" או "לא בא לי". כמובן שכך גם בנושא שיעורי הבית. היא מזלזלת בנו מדברת לא יפה ומרבה לכעוס ולבכות, כשאנו כועסים על התנהגותה היא אומרת שהיא שונאת אותנו. נסיתי בטוב ניסיתי בעונש, נסיתי לדבר איתה אך כלום לא הועיל. אתמול קיבלתי מכתב מהמורה שגם בכיתה עמית לא משתפת פעולה ושעליי לשוחח איתה.
    בנוסף היא מאד מפחדת ללכת לשירותים לבד, להתקלח לבד וכו' אולי זה שלב התפתחותי רגיל שחולף אבל זה התירוץ שלה. אני מרגישה שאני מאבדת אותה ושהנושא יוצאר משליטה, איך אני יכולה לעזור לה? אמרתי לה מה אני מצפה ממנה בצורה ברורה, למשל: הסברתי ששיעורי בית אני יכולה לעזור אך היא זו שצריכה להכין. היא מצידה מציבה לי תנאים ולא מוכנה אפילו לפתוח את התיק. מה עליי לעשות כדי להבהיר לה התנהגות רצויה? (מילים לא עוזרות). גם בשנה שעברה בגן קיבלתי תלונות מהגננת שהיא וחברתה הטובה מתנהגות בצורה לא מתאימה לגן, אבל שייכתי את זה לעובדה שהיא יחד עם החברה יוצרות כח וברגע שהן יפרדו זה יחלוף, כנראה שטעיתי. אודה מאד לעזרתכם, אני חסרת אונים ולא יודעת איך להביא אותה להתנהגות רצויה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות ילדה בת 6

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות ילדה בת 6 - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2012

שלום דורית,
    הבת שלך משרדרת מצוקה. כל עוד לא תנסי להבין מה המצוקה, אכן שום עונשים ושום הסברים לא יעזרו.
    יכול להיות שבתור ילדת סנדוויץ היאמרגישה שמקומה בבית לא ברור, וההתנהגות הזו היא חלק מדרכה לקבל מקום והתייחסות.
    בנוסף בתך סובלת מחרדות. זה אינו שלב התפחותי. זו מצוקה אמיתית, וחושב שתפםנו לטיפול כדי לעזור לה. היא עושה ככל יכולתה לשדר שהיא במצוקה וצריך להקשיב לזה, לא להעניש על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סמדר

שרית
    14/11/2012

למי את ממליצה לפנות לטיפול במצוקה כזו של ילד?
    גם בני עובר תקופה דומה בכיתה א'. אולי למעט הפחדים להיות לבד בשירותים/מקלחת.
    מתחצף המון, גם בבית וגם בכיתה (דברים שמעולם לא היו לפני כן) מרביץ, בוכה בקלות.
    אני נותנת לו תשומת לב לבד פעם בשבוע וכל ערב חצי שעה לבד ביחד אני והוא במיטתו מדברים על היום שעבר. אנחנו עושים יחד עם אחיו בן ה-3 יצירות, הוא הולך לחוג מעט לחברים...
    ועדיין אני מרגישה שאין שינוי בהתנהגותו ושהוא משדר מצוקה וקושי, ואני לא בטוחה שאני יודעת איך לעזור לו.
    לאיזה טיפול מומלץ לגשת, הדרכת הורים או טיפול לילד?
    אם הדרכת הורים איפה? אם טיפול לילד, איפה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2012

שלום יפה,
    כל פסיוכלוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים אמוור לתת גם הדרכת הורים. הדרך עצמה, טיפול בילד וא הדרכת הורים אמרוה להיקבע אצל המטפל אחרי הערכה והתרשמות מהמשפחה, הילד ומהות הבעיה.
    את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום שגרות באיזורך או לבקש המלצה מפסיכולוגית בית הספר לגבי מענים טיפוליים באיזור שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בגמילה
    ברבר
    13/11/2012

שלום,
    בני בן ה 3 ועשרה חודשים גמול כבר כחצי שנה.
    ההתחלה לא הייתה קלה, הרבה פיספופים של פיפי בכל יום.
    לאחר תקופה של כמה שבועות המצב התייצב לכדי אי פיספוס או לכל היותר פעם ביום.
    לאחר כשלושה חודשים הפסקנו גם את החיתול בלילה.
    חייבת לציין שעם הלילה הלך הרבה יותר טוב, כמעט ולא מפספס.
    במשך החודשים האחרונים היו כל הזמן פיספוסים אבל במינון של פעם ביום בערך.
    בתקופה האחרונה חלה נסיגה נוספת של כ 7-8 פיספוסים ביום , במהלך שהותו בגן וגם בבית. בימים האחרונים הוא מפספס גם בלילה וקם רטוב כולו .
    חשוב לציין כי כשאנו לא במסגרת הבית ממש נדיר שהוא מפספס.
    בני הוא הצעיר משני ילדי, יש לו אחות גדולה. הניתוק שלו מעולם ה"תינוקות" היה לו קשה. הוא כל הזמן שואל מתי כבר יהיה תינוק, מאוד אוהב ומחפש את היחס אליו כתינוק (באמצעות משחק עם אחותו, בכי לעיתים תכופות). לעומת זאת, ילד מאוד חברותי, מוביל, כריזמתי, שובב בטירוף, מצחיק ,חכם ובעל כושר ביטוי גבוהה מאוד.
    ניסינו כבר את כל הגישות, השיחה, ההתעלמות , לפעמים גם קצת כעס (כי כמה זמן את יכולה להתעסק בפיפי ובגדים רטובים...)
    אני מרגישה חסרת אונים ושאין לי את היכולת להתמודד ולעצור את המצב הזה.

אשמח לכל תגובה/טיפ/הפנייה לאיש מקצוע
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בגמילה

הוספת תגובה

• רגרסיה בגמילה - תגובה

סמדר ריינר
    15/11/2012

שלום לך,
    למעשה את מתארת מצב שבו בנך לא נגמל סופית מעולם. (אם נגמל לפני חצי שנה וכמה ודשים הוא מפספס, אז בעצם לא הייתה עדיים גמילה). את כנראה צודקת כשאת מבחינה שהוא לא רוצה להיות גדול. עצם הרצון להיות קטן לפעמים הוא לגיטימי. לפעמים במצבים שבהם ההורים מדרבנים מאוד להיות גדול ולא נותנים הכרה לרצון להיות קטן, הרצון הזה דווקא מתגבר. יכול להיות שאם תתנו לזה הכרה, ומקום, הו אלבד ירצה לגדול ולהיגמל.
    אם אתם לא מצליחים להתמודד אולי כדאי לפנות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה לא טובה ....
    ליאת
    13/11/2012

בני בן השלוש הינו ילד יחיד בבית ובקרוב מאוד מצטרפת אליו אחות.הוא ילד מאוד טוב אין לי איתו בעיות התנהגות אבל בזמן אחרון אני מגיעה איתו למצבים לא נעימים והרמת קול ויכוח ואף מונעת ממנו דבריםשהוא אוהבכמו למשל טלויזיה כי הוא התחיל להגיד מילים לא יפות ולא עושה דברים בכוונה.
    למשל הבוקר הוא לא רצה לצחצח שיניים, לא רצה לצאת מהחדר אני קוראת לו והוא פשוט מתעלם עד שאני מרימה את הקול או שאני אומרת לו "ביי אני הולכת בטון כועס" הוא בא או למשל עם אוכל אני מוזגת לו לאכול מביאה לו את הצלחת והוא לא רוצה בצלחת הזאת רוצה אחרת או לא רוצה את המזלג רוצה אחרת וככה זה נגרר לכעס שלו עם בכי ואני גם מתחילה לכעוס ..
    היום לאחר הויכוח של הבוקר הוא הלך לגן ממש בלי חיוך ממש בשוק וכואב לי כי אני והוא החברים הכי טובים , איך אני מתמודד איתו? ההיום שהוא יחזור מהגן מה להמשיך לדבר על מה שהיה או פשוט להתעלם.
    אני בהריון בתחילת תשיעי ואני מוצאת את עצמי כל יום עצבנית .

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה לא טובה ....

הוספת תגובה

• הרגשה לא טובה .... - תגובה

סמדר ריינר
    14/11/2012

שלום ליאת,
    הבעיה העיקרית היא בתפיסה שלך שאתם חברים. את לא אמורה להיות חברה שלו, אצ אמא שלו. כעסים ובדיקת גבולות הם חלק בלתי נםרד מיחסי הורי ילדים. כשבנך עושה את זה, את מרגישה עלבון אישי וכאן הטעות שלך. זה לא אישי, זה חלק מההתפתחות שלו, הוא חייב לעשות את זה, ואת חייבת לעמוד בזה, לא לקחת את זה אישית, להציב גבולות באסרטיביות גם אם הוא בוכה. כמבון לא להענות לו אם הו אמתחיל לנהל אותך ומבקש צלחת אחרת וכו'. הוא יאכל ממה שיש או שלא יאכל. אל תדאגי הוא לא ימות מרעב, ולא יקרה שום אסון אם הוא ילך בוכה לגן. הוא מבין שזה קשה לך וסוחט אותך דרך זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר פחות מוטרדת...

אביבה שוורץ
    14/11/2012

תודה רבה .
    עזרת לי...
    תבורכי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    15/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת
    אביבה שוורץ
    12/11/2012

הילד הבכור שלי החל לקחת דברים בלי רשות מחנויות... כעת הוא בן 12
    הוא מתחיל להתבגר ולהרגיש רע על מעשיו.
    אני לא ידעתי בכלל. הוא ניגש היום וסיפר לי שלקח מחנויות דברים בלי לשלם.
    הוא שבור . ירד בלימודים . חושב על מעשיו רבות.
    הגבתי באיפוק ואמרתי לו שאכנס לאותם החניויות. אקנה שם דברים וכך אולי אשלם על מעשיו...
    הוא לא רגוע. המצפון אוכל אותו .
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת

הוספת תגובה

• מוטרדת - תגובה

סמדר ריינר
    13/11/2012

שלום אביבה,
    קודם כל טוב שהילד שלך מוטרד, וטוב שהוא מדבר איתך על זה. עכישו מה שחשוב זה שלא רק תנסי לבדוק מה ירגיע את המצפון שלו, כי טוב שהמצפון שלו מוטרד, אלא תנסי לבדוק יאתו מה גרם לו לעשות את זה מכלתחילה. הילד מדבר איתך על זה כיהוא רוצה לרמוז לך על מצוקה מסויימת, לא מצוקה חומרית, אלא רגשית שגרמה לו להתחיל לגנוב. ועל זה חשוב שתנסי לדבר איתו. על מה שמציק לו. יכול להיות שהוא מרגיש שפעם קיבל ממכם ההורים יותר יחס , יותר אהבה, ומכל מיני סיבות זה השתנה בשנים האחרונות, אולי בגלל שהוא גדל, אתם נהייתם עסוקים או דברים אחרים שקרו במשפחה, ויכול להיות שבאופן לא מודע בעזרת הגניבות הוא ניסה לפצות את עצמו על משהו טוב שבפעם היה לו והלך לאיבוד. על זה חשוב שתדברי איתו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא מודאגת
    סעדי אילה
    12/11/2012

נכדי בן 4 וחודשיים מבקר בגן של העיריה בשנה ראשונה. הוא ילד פקח דבר שוטף כבר בגיל 2 והתפתחותו המוטורית היתה רגילה. אני גננת וגיליתי אצלו חגורת כתפיים חלשה וגם הגננת ובקשה אבחון לדעתה הוא לא יוצר שיחה לא מבין דברים ומשחק בדרך כלל משחק חופשי כמו שאני מכירה אותו הוא יוצר שיחה מעולה חברותי ומבין דברים בצורה יוצאת מן הכלל. מה יכול להיות השינוי אצל הילד בין הבית לגן

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא מודאגת

הוספת תגובה

• סבתא מודאגת - תגובה

סמדר ריינר
    12/11/2012

שלום אילה,
    יכול להיות שבגן הוא מתבייש יותר, ומצליח לדבר וליצור שיחה יותר בקלות מבקומות שבטוחים בעיניו, שבהם הוא לא צריך להתחרות במציאת מקום בין 30 ילדים, שברור לו שהוא אהוב וישמחו לשמוע את מה יש לו להגיד וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 2 + אח חדש
    דניה
    12/11/2012

יש לי 2 קטנים, בת 2.2 ובן 5 חודשים.
    יש לי בעית התנהגות עם בת ה 2. שמהרגע שנולדה התייחסנו אליה כבוגרת, גדולה, אחראית, הרשנו לה להתנסות בדברים של גדולים מגיל מאוד קטן וכתוצאה מכך (לדעתנו, בראיה לאחור) היא קיבלה לידיה סמכויות שגדולות עליה, מה גם שציפינו ממנה להתנהגות בוגרת מדי לגילה, כגון להפסיק לבכות כשהסיבה לא מצדיקה, לקחת אחריות על מעשיה וכו.
    עלינו על הטעות כשהקטן היה בן 3 חודשים, והתחלנו יותר לערסל אותה, לחבק, לאפשר לבכות, להתבכיין, אפשרנו לה להתנהג יותר כבת 2.
    היום, נוצר מצב של התפרצויות זעם מאוד ארוכות, היא מתעוררת לפחות פעמיים באמצע הלילה לחצי שעהכל פעם וצורחת, עושה דווקא, רוצה בקבוק (היא מקבלת בבוקר ולפני השינה וכעת רוצה גם בלילה),
    היות ואנחנו גרים כרגע כולנו באותו החדר, אין ממש לאן לברוח ועל מנת שהיא לא תעיר את הקטן, אנחנו מוציאים אותה ממיטתה ומעבירים אותה לשירותים שתרגע שם.
    כשהצרחות והבכי מפסיקים אנחנו מחזירים אותה וחוזר חלילה. כל פעם מסיבה אחרת, פעם היא רוצה לעלות למיטה לבד, פעם היא רוצה להתכסות לבד, אנחנו מאפשרים לה והיא מוצאת סיבה אחרת לבכות, לצרוח ולהרביץ לנו, סיבות כגון "לא ככה את השמיכה" "רוצה מים" "לא רוצה מים".
    היות ומגיל קטן היא הייתה מאוד עקשנית, דעתנית ועצמאית, נראה לי שהוספת האח הקטן בשילוב גיל 2 והטמפרמנט המולד גרמו להולדת ההתנהגות הזו.
    יש לציין שאנחנו שמים תשומת לב יתרה שלא תרגיש מקופחת ומאפשרים קשר חם בין שניהם והיא אוהבת אותו ועוזרת איתו. לפעמים אין ברירה ובפעמים שהוא על הידיים גם היא רוצה והסיטואציה לא מאפשרת.
    הורגשה רגרסיה קלה בהתנהגותה אך זה לא משהו שאני קוראת עליו ברשת....
    עם זאת, היא נגמלה בקלות בגיל 2 ביום ובלילה.
    בנוסף, היא אינה אוהבת לאכול וכשהיא איתנו (ולא בגן) היא כמעט ולא אוכלת (גם כשאנחנו מארגנים "ארוחה משפחתית"), וצריך להסתובב סביבה עם אוכל וגם אז היא אוכלת 2-3 ביסים ומפסיקה.
    יש לי הרגשה שחלק מההתנהגות נובע גם מרעב ומעייפות (כל יום לוקח לה מעל חצי שעה להרדם כשהיא במיטתה) אך אינני מצליחה לגרום לה לאכול. ניסיתי הכל.

בגן כמובן לא יודעים על מה אני מדברת.... :)

אשמח לטיפים, הכוונה, הפנייה למטפל/ת, לכל עזרה שיש.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 2 + אח חדש

הוספת תגובה

• גיל 2 + אח חדש - תגובה

נעמה סבג שמש
    12/11/2012

שלום דניה,

ברור שהשינויים שעוברת הילדה הם לא פשוטים.
    בגיל מאד צעיר היא הופכת להיות אחראית וגדולה.
    כניסה של אח חדש הביתה אינה פשוטה בשל הצורך שלו בטיפול צמוד.

את מרגישה בעיקר א ההשפעה בפן ההתנהגותי ש נושא השינה.
    צריך לבנות סדר שינה מסודר ולהציב לעצמכם כלים ברורים וחוקים ברורים של ההתנהלות בפרק זמן זה.

את כל ה"תירוצים", שגורמים לה להעזר בכם הכניסו כחלק מטקס השינה.

בנוסף, בדקו איך ניתן להרעיף עליה יותר תשומת לב במהלך הערות, ללא נוכחותו של התינוק.
    המון בהצלחה,

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות,
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה