פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שמירה על הגוף הפרטי
    גלית
    21/06/2011

ביתי בת 5 לאחרונה היא נוטה לעיתים להראות לבנים חלק מאבריה המוצנעים בעיקר לבן דוד שלה בן 4 ולחבר שמגיע אליה ובמידה והיא לא מראה היא רק נותנת להם יד או שהם מלטפים אותה, אתמול בצהרונית אמרו שילד נישק לה את הכתף והגננת הסבירה לשניהם שזה אסור לטענת ביתי הוא נגע לה בציצי והיא לא רצתה(אחרי שאמרנו לה שזה אסור), הסברתי לביתי בעבר וגם אתמול שזה הגוף הפרטי שלה ואסור לה לתת למשהו לגעת בו או לראות אותו, אנחנו די לחוצים, מה אלי לעשות? האם זה אופיני בגיל הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירה על הגוף הפרטי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירה על הגוף הפרטי

גלית
    22/06/2011

תוכלו לענות לי בבקשה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה על הגוף הפרטי - תגובה

סמדר ריינר
    22/06/2011

שלום גלית,
    ההתנהגות שלך ביתך באינטנסיביות שאת מתארת לא אופיינית לגיל , בודאי לא אחרי שמסבירים לה שזה אסור, ואני ממליצה לפנות לטיפול כדי לברר ממה זה נובע ואיך אפשר לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    חיה
    20/06/2011

הנכד שלי בן 5 והגננת בגן אמרה שהוא וילד שיחקו בחצר הגן הורידו מכנסיים ונישקו אחד את השני בבולבול מה עליי לעשות אייך להתנהג ועם יש לזה השלכות לחיים תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2011

שלום חיה,
    לא הבנתי מדוע עלייך לעשותך עם זה משהו ולא ההורים. האם את מגדלת את הילד? אם יש הורים שמגדלים אותו, חושב שהם יקחו אחריות ולא את. חשוב לדבר עם הילד על האירוע, לא בכעס, ולא בלחץ, לשאול אותו מה קרה שם. סקרנות מינית היא דבר טבעי. עם זאת כדאי לנסות להבין ממנו, מי יזם את העניין, ואם זה הוא אז לנסות להבין מאיפה הרעיון, האם ראה את זה במקום אחר, האם זה קרה לו כבר במקום אחר וכו'.
    לפי המידע שעולה צריך לחשוב מה הלאה.

בכל אופן, אם הוא לא יזם וגם אם כן, אפשר להגיד לו שאתם מבינים שהוא סקרן, וזה טבעי, אבל זו לא התנהגות מתאימה בין ילדים.
    כמו כן חשוב לתת מענה לסקרנות שלו בצורה מסודרת, יש ספרים שמתאימים לילדים בגילו ומסבירים על גוף האדם, ועל איך מגיעים ילדים לעולם.
    מאחר וזה אירוע יחיד בינתיים ולא ברור הרקע שלו, לא חייבות להיות לכך השלכות לעתיד.
    אם העניין הזה חוזר שוב לאחר ההסברים, כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאבקי כוח עם ילדה בת 3... מה עושים?
    nini
    20/06/2011

שלום

בתנו בת 3 + 4 חודשים, פיתחה לאחרונה תחביב מוזר: היא ניגשת לכוננית הספרים שבחדרה ומדפדפת בכל הספרים אחד אחרי השני - מוציאה ספר, מדפדפת, זורק על הרצפה. כך כחצי שעה עד שיש ערימת ספרים רצינית על הריצפה ונגמרים הספרים בכוננית (לא ספרתי, אני מניח שכ- 30-40 ספרים). עד כאן אין בעיה מיוחדת.
    אלא שהיא לא מסכימה להחזיר אותם לכוננית. גם אם אנחנו "עוזרים לה" אז היא יותר עומדת מהצד מאשר עוזרת, ונותנת לנו לעשות 90% מהעבודה.

לאחר שנמאס לנו החלטנו לדלל את הספרים. הודענו לה חגיגית שכל עוד היא לא מחזירה את הספרים לכוננית אנחנו ניקח חלק מהם. השארנו אותה עם 6-7 ספרים בלבד אך זה לא עשה עליה רושם. היא ממשיכה לקיים את טקס הקריאה עם אותם 6 ספרים ולאחר מכן להשאיר אותם על הריצפה. לא נראה שחוסר שאר הספרים מפריע לה במיוחד. לא רק שהיא מתעקשת שלא להחזיר את אותם 6 ספרים מסכנים בחזרה לכוננית אלא שהיא לפעמים גם משקרת (מדווחת שהיא סידרה אותם ואחר כך אנחנו מגלים שלא). אתמול החרמנו לה גם את שארית הספרים.

בקיצור, נכנסנו איתה למן מאבק כח שאנחנו לא בדיוק יודעים איך לצאת ממנו - הרי לא נשאיר את הספרים בארון שלנו עד שהיא תהיה בת 6..., מצד שני גם ויתור שלנו יגרום נזק.
    מה ניתן לעשות ? איך נגרום לה לשמור על הכלל שכל ספר שהיא מעיינת בו צריך לחזור לכוננית ? האם מה שאנחנו עושים הוא נכון ?

הוספת תגובה

• מאבקי כוח עם ילדה בת 3... מה עושים? - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2011

שלום לך,
    אני לא חושבת שויתור חלקי שלכם יגרום נזק. בודאי שילדה בת 3 לא יכולה להחזיר 30 ספרים לכוננית.
    הילדה סקרנית, כנראה היא למדה שיש ספרים שיש בהם תמונות מעניינות או דברים מעניינים, והיא רוצה לבדוק את זה. אולי היא נהנית מכך שבספר בכל עמוד מחכה הפתעה חדשה וזה מרגש אותה כל פעם מחדש. אין בזה שום דבר נגדכם. זה המשחק שלה כרגע והוא עונה על צורך מסויים.
    אני חושבת שמה שחשוב, זה להעביר את המסר שכל דבר נאסף בסוף. כרגע, בגילה אין חשיבות מאוד קריטית לכך שהיא תאסוף הכל לבד. בחלט אפשר לאסוף הכל איתה ביחד, אפילו שאתם 90% מהעבודה, מה שחשוב זה שהיא מקבלת דוגמה של איסוף וסידור ולא שהיא תאסוף בעצמה. עם הגיל אפשר יהיה לדרוש ממנה לאט לאט ובהדרגה לקחת חלק קצת יותר גדול באחריות לאיסוף. לא חייבים להתעקש על זה כרגע ולהיכנס איתה למאבקי כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגרות
    מיכל
    20/06/2011

ביתי בת ה15 נוהגת להיסתגר בחדרה לזמן רב אחרי כל ויכוח שלא נראה לה. כל ניסיון שלי לשנות את המצב לא עוזר. לא מתאפשר לי ללבן איתה את הנושא. היא נאטמת ובזה נשאר העיניין מאחור.

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגרות

הוספת תגובה

• הסתגרות - תגובה

סמדר ריינר
    21/06/2011

שלום מיכל,
    חשוב לנסות לתת לה את המרחב להרגע בקצב שלה. היא לא חייבת, ובכלל אף אחד לא אמר שחייבים ללבן דברים מייד. אפשר להרגע, ולדבר בהזדמנות אחרת כשרגועים. נסי לא ללחוץ עליה ולכבד את הקצב שלה.
    כמו כן לא חייבים כל דבר ללבן. סביר להניח שהמריבות שלכם יש ביניהם קווים משותפים ואפשר לדבר ברמה העקרונית על מה שמציק וחוזר על עצמו, לא חייבים בהכרח ללבן כל ויכוח או מריבה לחוד ברמת הפרטים והעובדות בנוסח "מי אמר למי" אלא לפעמים חשוב לקחת מרחק, ולראות מה קורה כאן באמת ולדבר על מה שעומד מאחורי הדברים מבחינה ריגשית, ולא רק עובדתית. זה לא דורש ליבון של כל ויכוח לחוד.
    חשוב גם שכבר כן מלבנים, שזה לא יהפוך למי צודק. יכול להיות שהבת שלך נמנעת מהמשך השיחה איתך כי היא מרגישה שיש לך צורך לומר את מילה האחרונה והיא לא רוצה לאפשר לך את זה וזה בדיוק מה שמשאיר אותך מתוסכלת.
    נסי לחשוב האם זה באמת כך, ואם כן, מדוע יש צורך כזה לנצח ולהגיד את המילה האחרונה, ואי אפשר למשל פשוט להבין מה כל אחד מרגיש בלי להיות צודק או טועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לסמדר.

מיכל
    21/06/2011

כל העצות שלך מתאימות לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    21/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסרטיביות
    מלי
    20/06/2011

האם ילדים כשרואים אמא אסרטיבית הם גם הופכים ולומדים להיות כמוה? בגילאים הקטנים אני מתכוונת

לקביעת תור
    סגירה
    אסרטיביות

הוספת תגובה

• אסרטיביות - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום מלי,
    בהחלט כן. אומנם לא תמיד בצורה מדוייקת, הם עדיין לא יכולים לענות כמוה, ולא תמיד הם מבינים בדיוק במה מדובר, אבל אין ספק שילדים שואבים ביטחון והערכה עצמית גבוהה כשהם רואים תכונות כאלה אצל ההורים שלהם וזה משפיע עליהם ותורם להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמצנות
    שני
    20/06/2011

ביתי בת שנתיים וחצי ומגיל יותר קטן כאשר מישהו ביקש ממנה משהו לא משנה מה היא לא רצתה לתת או לכבד. חשבתי שזה יעבור לה כשהיא תהיה בגן אך לא ומתי שמבקשים ממנה לכבד אפילו אוי או בעלי אנו נתקלים בסירוב ולאחרונה היא גם ממש אומרת לנו אינ יקנה חטיף ואני לא אכבד אתכם. שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי להסביר לה שצריך לכבד לפעמים. ( הסברנו לה הרבה פעמים.

לקביעת תור
    סגירה
    קמצנות

הוספת תגובה

• קמצנות - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום שני,
    מדובר בילדה קטנה מאוד, ויש לכם דרישות קצת גדולות ממנה. אני מציעה שתניחו לנושא, זהו גיל שבו היא צריכה להרגיש שדברים הם שלה, זהו גיל מאוד רכושני וזה בריא להתפתחות שלה כרגע. אל תדאגו זה לא יגרום לה להיות קמצנית בהמשך, להיפך, אם תילחמו בזה יותר מדי - זה יכול לגרום לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בן אחים
    שני
    20/06/2011

בתי הגדולה בת שנתיים וחצי וממש לאחרונה החלה להרביץ בלי שום סיבה לאחותה בת העשרה חודשים. שאלתי היא איך להגיב כיוון שאני מסבירה לגדולה שזה לא נעים וזה כואב אך לא עוזר. שאלתי היא האם לכעוס? להעניש? להכניס אותה לחדר? אני מרגישה שאני כועסת עליה הרבה שאפילו בגן כבר אמרו לי שהיא החלה להרביך לילדים בגן ללא שום סיבה, דבר שלא הייתה עושה בעבר.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בן אחים

הוספת תגובה

• קנאה בן אחים - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום עינת,
    כעס לא יעזור וגם לא עונשים. פשוט להגיד בצורה קצרה וברורה שזה אסור, בלי דרמה ובלי הסברים נוספים. אם יש צורך אז להרחיק אותה פיזית מאחותה ולהפסיק את המכות כמובן.
    בגיל שנתיים וחצי אפשר גם קצת יותר לדבר איתה, לא באותו רגע שהיא מרביצה, אלא בזמן אחר, כשהיא רגועה, שאתם מבינים שהיא גם אוהבת את אחותה וגם לפעמים מקנאה , וזה טבעי וזה בסדר, ושתשתדלו להבא גם להיות איתה לחוד ולעשות פינוק וכיף ביחד בלי אחותה. בנוסף כדאי ללמד אותה דרכים נוספות לבטא תוקפנות מלבד מכות, למשל לומר במילים מתי היא כועסת או קשה לה, למשל לתת לה למעוך כדור ספוג או כרית כשהיא כועסת במקום להרביץ לאחותה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית בגיל שנתיים
    לימור
    20/06/2011

שלום ותודה
    הבת שלי בת שנתיים. ילדה חכמה, תקשורתית, מדברת שוטף, מתוקה ושקטה באופן כללי.
    מה שמטריד אותי זה ההתנהגות החברתית שלה בגן :
    אני רואה את כל הילדים משחקים / קופצים / רוקדים יחד והיא מעדיפה לשחק לבד,
    אחר הצהרים למשל, כל הילדים משתוללים על הדשא מחוץ לגן, צוחקים ומנהלים ממש אינטראקציה חברתית והיא פשוט לא מתעניינת בזה. משחקת במשהו אחר או עסוקה במשחק שלה.
    למשל אם הולכים לחברים מהגן אח"צ - יש 3 חברות, שתיים משחקות יחד, עושות שטויות, הולכות אחת אחרי השניה וכו' והיא משחקת לבד בשקט שלה.
    גם הגננת בגן אומרת שהיא מעדיפה לשחק לבד, אין לה את השובבות הזאת שכל הילדים יחד, היא לא מצטרפת אליהם.
    אין לה בעיה חברתית, או תקשורתית, כשהיא עם הבני דודים או חבר שבא אלינו היא בסדר גמור.

חשבתי על כל הדברים שיש באפשרותינו כהורים לעשות ואנו עושים :

1. לא עושים מזה ענין, מכבדים אותה ולא דוחפים אותה לשחק עם אחרים
    2. כן מתווכים אם היא לא מתחלקת או דברים כאלה של ילדים
    3. נותנים לה חום, אהבה וחיזוקים (לא חומריים) ומצד שני יש לה גבולות ברורים
    4. אנחנו עצמינו אנשים חברותיים. מזמינים ומוזמנים לחברים
    5. מזמינים והולכים אח"צ לילדים אחרים (גם שם היא מעדיפה לבחור משחק ולשחק לבד

מה דעתך, האם יש משהו שניתן לעשות ?

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית בגיל שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום לימור,
    כאי לנסות למשל לשחק איתה לפעמים בעצמכם, כדי לעזור לה לחוות חוויה נעימה ומספקת של משחק עם עוד מישהו גם אם זה לא ילדים, שיהיה לה מושג שזה יכול להיות כיף, ושיש מה להפסיד, בהמשך הייתי חושפת אותה לילד אחד כל פעם ולא לכמה ילדים ביחד כמו התאור שאתם נותנים, כי כך היא פחות תצטרך להשקיע מאמץ במציאת מקומה בתוך חבורה ותוכל ליהנות מהמשחק עצמו אולי זה יהיה לה יותר קל ונעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בגן ט. חובה נפרדת לא יפה מאמא
    ניצה
    20/06/2011

שלום רב!
    ביתי בגן טרום חובה ילדה חברותית, אנרגטית,פיקחית,וחמה, מגלה התנהגות שונה כלפי כשיש ילדים אחרים בנמצא.
    כלומר, בבוקר בגן היא ממש מגרשת אותי מעליה!לא מוכנה לנשיקה או חיבוק (שבהזדמנויות אחרות מתקבלים בברכה רבה) חצי קמ' לפני הגן היא כבר עוזבת לי את היד וממש מתעלמת ממני, מפנה את הגב ורצה לגן.
    שאלתי אותה אם היא לא רוצה שניפרד בנשיקה וחיבוק והיא אמרה שהילדים יצחקו עליה, אבל היא עושה את זה גם כשאף אחד לא רואה הרבה לפני שנכנסנו לגן. לפעמים אנחנו נפרדות לפני הגן כדי "שלא יראו". תמיד תעדיף להכנס לגן עם הגננת או הסייעת ולהתעלם לגמרי מקיומי (מה שלעולם לא קורה במקומות אחרים).
    גם שאני לוקחת אותה לחברות היא מסלקת אותי ממש (ואין ברצוני כלל להשאר ואין צורך לסלקני כי אני לא נדבקת אליה כלל) אך התגובה שלה מאוד קשה - "לכי כבר". שוב אמרתי לה שנפרד יפה בשלום לפחות מתוך נימוס ואני מבינה שהיא רוצה להיות עצמאית. עדיין האם לדעתך זה העניין? ההתעלמות/הסגנון שלה מאוד מפריע לי הייתי רוצה לפחות שתדע להפרד בנימוס אם לא בחום בחיבוק....
    מה דעתך?

הוספת תגובה

• ילדה בגן ט. חובה נפרדת לא יפה מאמא - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום ניצה,
    אני חושבת שצורך בפרידה יפה הוא צורך שלך ולא שלה, ונראה לי עדיף שתניחי לעניין. אין לזה שום קשר לנימוס. זו ילדה קטנה וזו הדרך שלה לבטא את הקושי שלה בפרידה ממך, והיא נוקטת באסטרטגיה הפוכה, הייתי מכבדת את זה ומשתדלת לא לעשות מזה עניין. יכול להיות שככל שאת עושה מזה עניין היא מקצינה את זה עוד יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורה שמתאשפז
    רננה
    20/06/2011

בוקר טוב,
    כיצד מסבירים לילדים בגיל הרך (3,4,5) שאמם אמורה לעבור ניתוח שכתוצאה ממנו היא תיעדר כשבוע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הורה שמתאשפז

הוספת תגובה

• הורה שמתאשפז - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום רננה,
    מספרים מה שיותר קרוב לאמת, אין צורך להכביר בפרטים.
    אפשר להסביר שלאמא כואבת הרגל או היד או הבטן, תלוי באיזה איבר מדובר, ויש לזה טיפול, הרופאים יטפלו באמא כדי שיעבור לה הכאב ובשביל זה היא צריכה להיות בבית החולים שבוע.
    חשוב להסביר לילדים מי יהיה איתם בזמן הזה ומה יהיו ההסדרים החדשים, ואם הם יוכלו לבקר את אמא.
    אפשר להציע להם לצייר לאמא ציור בזמן הזה, או עבודת יצריה כלשהי.
    יותר חשוב ממה מסבירים חשוב איך מסבירים. חשוב להשתדל לשמור על קור רוח וענייניות ולנסות להעביר כמה שפחות דאגה וחרדה.
    חשוב לחזור על ההסבר ולהזכיר אותו מספר פעמים, ובכלל להשתדל להתחיל את ההכנה של הילדים כמה שיותר מוקדם במידת האפשר.
    בהצלחה ורפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורה שמתאשפז

רננה
    20/06/2011

תודה רבה.
    עזרת לי מאד. כי אחרי שתשוב הביתה, על האם להיות במנוחה כחודש ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה, והחלמה מהירה.

סמדר ריינר
    20/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות מוגזמת אצל ילדה בת 5
    גל
    19/06/2011

ביתי בת ה-5 כרגע בגן טרום חובה. אין לה בעיה חברתית. חברות באות אליה והיא הולכת אליהן וגם בגן היא תמיד מוקפת חברים.
    הבעיה של הביישנות מופיעה כאשר משהו שאינה מכירה פונה אליה לדבר איתה. או שמבוגר שהיא מכירה כמו חברות שלי, הגננת שלה, אמהות מהגן פונים אליה בנוכחתי.
    במקרים אלה היא בקושי עונה או עונה בהנהון למה ששואלים אותה. כמו כן, היא רוקדת בגן בימי הולדת וכדומה אבל אם פתאום אגיע היא לא תעיז לרקוד בנוכחתי כאשר יש עוד מבוגרים בסביבה. בבית למשל היא כן יכולה לרקוד ולהשתולל כשאני נוכחת לידה. רציתי לדעת אם יש משהו שאני צריכה לעשות בנושא זה?

הוספת תגובה

• ביישנות מוגזמת אצל ילדה בת 5 - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום גל,
    לא, אני לא חושבת שיש משהו שאת צריכה לעשות בנושא. מותר לה להיות קצת ביישנית בנוכחות מבוגרים. זה לא מפריע לתפקוד שלה בשום תחום כרגע, וחושב גם לא לעשות מזה עניין. סביר להניח שעם הזמן זה יתמתן. אם לא, ואם זה יפריע בצורה רצינית לדברים חשובים ניתן לשקול לטפל בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

גל
    20/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    20/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות ממושכת
    קרן
    19/06/2011

שלום לכן!
    בני בן 4.5, סובל מהתאפקויות מזה 3 שנים.
    התופעה החלה עוד כשהיה עם טיטול, כנראה בעקבות עצירות שגרמה לכאב שחווה.
    כמעט בכל התקופה הזו אני משתמשת באבקה לריכוך הצואה, אך עדיין הוא מתאפק מספר ימים למרות השינוי במינונים.
    אני מותשת נפשית מהעניין במיוחד שניסינו אפשרויות מגוונות ואף אחת לא עזרה- יועצת חינוכית, דיקור סיני, פרחי באך, טבלת חיזוקים..
    כיום, שאנחנו לוקחים אותו לשירותים כשאנו חשים שהוא צריך, הוא בד"כ מתנגד וגם כשהוא יושב ישיבה ממושכת בד"כ הוא לא מתרוקן.
    את ההתנגדות הוא מסביר "שהוא מחליט על הגוף שלו" וש"ככה הוא רגיל".
    בוצע צילום רנטגן עם מרקרים ולא נמצאה בעיה פיסיולוגית.
    אודה לעזרתכן,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות ממושכת

הוספת תגובה

• התאפקות ממושכת - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום שירלי,
    נושא ההתאפקות של בנך כבר מזמן לא קשור לכאב שחווה בעבר כשהייתה לו עצירות, אלא הוא נהפך למאבק כוח ביניכם, למי יש שליטה על הסוגרים שלו.
    במצב כזה ההמלצה היא להרפות מהלחץ, ואכן לתת לו להחליט על הגוף שלו לתקופה ארוכה.
    אם אתם לא מצליחים או נורא מודאגים מההשלכות הרפואיות של העניין הזה אולי כדאי שתעשו את זה בליווי פסיכולוגי ורפואי מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר- שאלה נוספת

קרן
    20/06/2011

שלום סמדר,
    ראשית, אני מודה לך על תשובתך.
    בתקופות בהן ניסינו להראות אדישים ולסמוך עליו שילך ויעשה, הוא מבחינתו יכל למשוך עד שבוע.
    האם נכון להרפות למרות שידוע לנו כי הוא סובל מההתאפקות, במיוחד בהיותו בגן?!
    איך אוכל לקבל המלצות על פסיכולוג ילדים?!

תודה ויום נעים,
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר- שאלה נוספת - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום שירלי,
    לדעתי נכון להרפות (מבחינה פסיכולוגית, רפואית אני לא יודעת), כי הוא אכן סובל מההתאפקות אבל הוא סובל עוד יותר מהתחושה של אובדן השליטה על הגוף שלו.
    לגבי טיפול אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם או לבקש המלצה מהגננת או פסיכולוגית הגן או מכרים אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מספרת לי ...
    אילנה
    19/06/2011

הבת שלי (11) לא מספרת לי שום דבר, היא ילדה מאוד שמחה ופופולרית, אבל היא לא מספרת לי שום דבר מלבד על הישגיה הלימודיים, לא על החברים ולא על הכיתה, ולא על כלום, היא גם לא מספרת לחברות שלה, או למחנכת או ליועצת בבית הספר, הכול היא כותבת באתר מסוים. והיא כותבת את כול סודותיה באתר, אני לא יודעת מה לעשות, אני רוצה שהיא תרגיש פתוחה לדבר איתי ולא תכתוב הכול באתר האינטרנט, במיוחד בגלל שהיא לא מכירה את מי שקורא את הכול .

לקביעת תור
    סגירה
    לא מספרת לי ...

הוספת תגובה

• לא מספרת לי ... - תגובה

סמדר ריינר
    20/06/2011

שלום אילנה,
    חשוב להבין מדוע היא לא משתפת אותך. האם ניסית לדבר איתה על כך ולשאול אותה?
    נסי לדבר איתה בצורה רגועה, לא נעלבת, כועסת או לחוצה, על כך שהיא מאוד יקרה לך וחשוב לך לדעת יותר מה עובר עליה, ואם יש סיבה מיוחדת שבגללה היא מרגישה קושי להיפתח אלייך. אם תצליחי לשוחח איתה על כך שתפי אותנו בתוצאה וננסה לחושב ביחד מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגום של אבחון פסיכולוגי
    פיב
    19/06/2011

שלום רב. הייתי עם בני בן 4.8 באיבחון אצל פסיכולוגית בהתפתחות הילד,בעקבות קשיים שהיה לנו איתו בבית ובגן.במכתב רשמה הפסיכולוגית " שהוא מתפקד גבוהה מהממוצע{ציון תקן 112} וברמת מושגים ממוצעת {103}. בשני הסולמות קיימים פערים מובהקים בין תת מבחנים השונים."
    אשמח אם תתרגמו ותסבירו לי למה היא מתכוונת. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תרגום של אבחון פסיכולוגי

הוספת תגובה

• תרגום של אבחון פסיכולוגי - תגובה

סמדר ריינר
    19/06/2011

שלום לך,
    חשוב מאוד שמי שעשה לך את האבחון הוא זה שיסביר לך אותו. זו זכותך. כל הסבר אחר עלול ללקות בטעויות ובנזקים.
    מה שגם שלפי המידע שנתת לא ניתן לעזור לך כי לא רשום שם בין איזה תתי מבחנים יש את הפערים ואיזה פערים יש, וכמו כן חסרה התמונה הכוללת ש האבחון שמשיעה פעמים רבות על הבנת המשמעות של הפערים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר
    אוקסנה
    19/06/2011

שלום,
    האם ניתן להורים לבקש מפסיכולוגית של הגן לעשות אבחון, במקום אבחון בהתפתחות הילד? ואם "כן" האם האבחון עם הפסיכולוגית של הגן שונה מאבחון בהתפתחות הילד? ובכלל מה בודקים לילד בן 5 שנים באבחון? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לכ' סמדר ריינר

הוספת תגובה

• לכ' סמדר ריינר - תגובה

סמדר ריינר
    19/06/2011

שלום אוקסנה,
    השאלה מה בודקים קשורה לשאלה מה רוצים לבדוק, ומדוע רוצים לאבחן. לפי זה ניתן לקבוע איזה סוג של אבחון ייעשה ועל ידי מי. פסיכולוגים במכון להתפתחות הילד הם לרוב פסיכולוגים התפתחותיים ופסיכולוגית של הגן היא לרוב פסיכולוגית חינוכית (למרות שלפעמים יש פסיכולוגים בגן שהם התפתחותיים) בנוסף במכון להתפתחות הילד לפעמים האבחון הוא לא רק פסיכולוגי, אולי יש עוד דברים שצריך לאבחן, למשל על ידי קלינאית תקשורת או מרפאה בעיסוק, אני לא יודעת על איזה אבחון המליצו לך ומאיזה סיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה