מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקף חרדה?קרן23/07/2011
שלום רב,
בתי בת שש וחצי. לפני כחודשיים בערך התחילה להתלונן על "כאב גרון" שנמשך מספר שניות עד דקות ואז נעלם כלא היה, באותו הזמן היא בוכה בהיסטריה. פניתי לרופאת משפחה, נעשו בדיקות דם מקיפות שהראו שהכל בסדר, אבל הילדה ממשיכה להתלונן. לאחר מספר שיחות עימה, היא אמרה שזה כואב לה כשהיא מרגישה שמשהו רע יכול לקרות, או שהיא חושבת על דברים רעים, או שהיא נלחצת ממשהו. מספר פעמים שזה קרה לה ישבתי לידה שוחחתי עימה והסחתי את דעתה והיא פשוט שכחה מזה. או שהיו פעמים שהיא נרגעה רק כשישבתי לידה וחיבקתי אותה. חשוב לי לציין שהיא מאוד היסטרית מטבעה והתקף של כאב גרון שכזה נמשך לא יותר ממספר דקות?
האם מדובר בהתקף חרדה? ואם כן מה עלי לעשות בנדון?
תודה רבה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף חרדה? - תגובה
סמדר ריינר24/07/2011שלום קרן,
ייתכן שמדובר בסוג של חרדה, את יכולה לפנות ל"עמודת שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדי ילדים, ואם זה לא מספיק כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לא נורמלית?רוני23/07/2011
אנחנו משפחה, 4 נפשות , ילדה בת 10.5 וילד בן 7.5
לילד מספר התנהגויות שמוציאות אותנו מדעתינו :
1. הוא עושה פיפי מחוץ לשירותים. לא מנסה אפילו לכוון.
2. לא מנגב את הטוסיק לאחר שהוא עושה את צרכיו בשרותים.
3. משקר במצח נחושה בלי להיות מתוחכם יותר מדי.
ניסינו לדבר, לבקש, להעניש. הכל. כלום לא עוזר. מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא נורמלית? - תגובה
סמדר ריינר23/07/2011שלום רוני,
אכן התנהגות חריגה. עונשים לא עוזרים, אף פעם, כדאי לחדול מהם. כדאי ללכת עם הילד לאבחון מעמיק כדי להבין טוב יותר מה הבעיה, ולפי הממצאים לחפש את הפיתרון.
אנא פנו לשירות הפסיכולוגי בבית הספר ובקשו הכוונה בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותעדי23/07/2011
שלום
בני בן 10 חודשים.,תינוק מפותח וחברותי. אנחנו מבלים המון בגינה ציבורית ועולה שאלה מה לעשות כאשר הוא חוטף צעצועים וכאשר חוטפים לו? עד עכישו לא התערבתי וכאשר לקחו לו צעצוע מהיד לא עשיתי כלום ולהפך.אני מאמינה שהוא צריך להתסדר ואני תמיד שם לצידו- כמובן שזה קורה עם בני גילו, במצב בו יש ילדים גדולים יותר ( בני שלוש+) שחוטפים לו צעצוע אני עוזרת לו ולהפך הם גם לא מוכנים שהוא יקח משלהם.
אשמח לתגובה והסבר מה נכון לעשות.
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות - תגובה
סמדר ריינר23/07/2011שלום עדי,
ילד בן 10 חודשים הוא קטן מדי מכדי לא להתערב. הוא לא יכול בגיל הזה להסתדר לבד, וכשאת מניחה לו לעשות זאת, את בעצם מניחה לפתחו אתגר גדול מדי ולא מותאם לגיל.
זה לא אומר בהכרח שחייבים בכל דבר להתערב, צריך לחכות קודם ולראות, האם הוא במצוקה, ואז לנסות לנחם אותו ולהראות לו דברים חלופיים שניתן לעשות אם המשחק שהוא מעוניין בו תפוס וכו', וכן לכוון אותו כשהוא חוטף לאחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על תגובתך המפורטת והמהירה.romer23/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר23/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לספר או לא?romer22/07/2011
שלום,
אני אמא ל 3 ילדים, הגדולה בת 6 וחצי ותאומים, בן ובת, בני 4 וחצי.הבת הגדולה היתה גם כן תאומה ובמהלך החודש הרביעי התאום שלה הפסיק להתפתח. לאחרונה היא כל הזמן אומרת שגם היא היתה תאומה (אנחנו לא סיפרנו לה כלום) ויכול להיות שזה בגלל קנאה לאחיה התאומים. בכל פעם שהנושא עולה אנחנו מנסים לעבור לנושא אחר מבלי להגיב להערות שלה.
השאלה שלי היא האם לספר לה שבאמת היא היתה גם כן תאומה מבלי להכנס ליותר מדי פרטים? יש לציין שבעלי מתנגד לספר לה, אבל אני חוששת שאם נמשוך את זה יותר מדי בסופו של דבר היא תכעס עלינו שלא סיפרנו לה על כך.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר או לא? - תגובה
סמדר ריינר23/07/2011שלום לך,
אתם יוצאים מתוך הנחה שאתם יודעים את הסיבה שבגללה היא אומרת שהיא הייתה תאומה, אבל אולי כדאי לשאול אותה למה היא מתכוונת? איזה הסבר היא נותנת לעצמה על כך שהייתה תאומה והיא כבר לא? הרי היא בטח לא סתם אומרת, סביר להניח שיש לה סיפור בראש שהיא הסבירה לעצמה, מדוייק או דמיוני ככל שיהיה.
יכול להיות שבלאו הכי היא יודעת יותר ממה שנדמה לכם, ולא יכולה לעבד את הרגשות הקשורים לכך כי אתם כל הזמן מעבירים נושא ומשדרים לה שזה נושא שלא מדברים עליו.
ילדים יודעים כל מיני דברים מתוך ידיעה אינטואיטיבית שלהם גם אם זה לא מדובר איתם בצורה גלויה, אם זה מתוך רסיסים של שיחות שהם קולטים שלא מיועדות להם או בדרכים אחרות, שאנחנו לא קולטים. באופן הזה, הם מודעים לסוד שיש בבית אבל לא יכולים לקבל עליו הסבר מניח את הדעת.
לכן שמירה על סודות היא לפעמים אשליה וגם גורמת נזק.
ייתכן שלילדה שלכם יש מושג כבר על כך שהייתה תאומה והיא חשה אשמה על שהיא שרדה והתאום השני לא, ואין לה עם מי לדבר על זה כי אתם כל הזמן מעבירים נושא, כי אתם לא מוכנים להתמודד איתו ובכך בעצם משאירים אותה להתמודד לבד, מתוך אשליה והכחשה, לפיה אם לא מדברים על הנושא אז הוא לא קייים.
בנוסף, אני ממליצה לכם גם לקרוא את הספר של אלכסנדרה פיונטלי "מעובר לילד" שבו היא מדווחת על תצפיות אולטאסאונד שערכה על הריונות עם תאומים ומעקב שביצעה אחר הלידה על ההתפתחות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם הצרכים-מספר 2עינת22/07/2011
שלום, הבן שלי בן 6.5 (תאום לאחות) עולה לכיתה ב'.
בחודשים האחרונים הוא מפספס הרבה ולא ניגש לשרותים.
הוא מתאפק עד שפשוט מאבד את השליטה ועושה במכנסיים.
מביחנה פזיולוגית אין כל בעיה.
יש לנו גם תינוקת בת כשנה ואני לא כל כך מקשרת את התופעה לזה.
למרות כל ההסברים על חוסר הנעימות והריח ועל כך שלא יהיה נעים להתקרב אליו זה לא עוזר. על ללכת להתפנות מחוץ לבית כמעט ואין על מה לדבר. לא מוכן... גם בבית לעיתים זה קורה לו.
יש כמה ימי רגיעה ושוב...
מה עושים :-( ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם הצרכים-מספר 2 - תגובה
סמדר ריינר22/07/2011שלום עינת,
כפי הנראה מדובר באנקופרזיס, ויש לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך בלתי פורמלידפנה22/07/2011
רציתי להתייעץ לגבי שאלה עקרונית.
ישנה מסגרת חינוכית בלתי פורמלית לילדי כיתות א'-ג' בשעות שאחרי בית הספר ובחופשים.
בשנה האחרונה התנהלה המסגרת עם 64 ילדים.
בשנה הבאה יהיו 90 ילדים, ולכן קיימות שתי חלופות:
חלופה א': ילדי א'-ג' יחולקו לשתי קבוצות שוות, שבכל קבוצה יהיה מספר ילדים זהה מכל שכבה.
2חלופה ב': ילדי כיתה א' (40 ילדים) יהיו בקבוצה אחת ובקבוצה השנייה יהיו ילדי כיתות ב'-ג' (60 ילדים).
איזו חלופה עדיפה לילדים, מבחר חברתי רחב לכל ילד משכבת הגיל שלו או מבחר חברתי רב שכבתי ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך בלתי פורמלי - תגובה
סמדר ריינר22/07/2011שלום דפנה,
לדעתי עדיף מבחר ילדים מאותו גיל, שבו הכוחות שווים והרמה שווה. זה מרחב הרבה יותר בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפהאמא לשתיים21/07/2011
שלום רב,
בתי בת ה-7 לנה אמש אצל חברה בפעם הראשונה. בבוקר סיפרה לי כי הקיצה מוקדם כאשר כל בני הבית ישנו, והלכה לסלון. בדרך לסלון נמצא חדר השינה של הורי החברה. היא ראתה את אביה שוכב פרקדן על גבו בערום ואת איבר מינו מזדקר אלעל!!!
אני הייתי מזועזעת!!! ניסיתי לא להראות לה זאת ורק אמרתי לה שהיא לא הייתה אמורה לראות זאת ואיברים פרטיים יש להצניע. מאז סיפרה זאת לאחותה הקטנה ולחברה אחרת.
אינני יודעת כיצד לנהוג (גם כלפיה וגם מבחינתי). אני כעוסה מאד ולא מבינה איך ישנים בעירום עם דלת פתוחה, חדר ליד ילדות קטנות (גם כלפי הבת שלו). ילדה רכה לא אמורה להחשף לאיבר מין זכרי של איש בן 40!
אני מרגישה שכביכול נכשלתי בתפקידי כאמא, ומאד כועסת על זוג ההורים האידיוטים שנוהגים כך.
מה עליי לעשות (בעיקר בהתנהלות מולה).
בתודה מראש,
אמא במצוקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה - תגובה
סמדר ריינר22/07/2011שלום לך,
אני מבינה את הכעס שלך ואכן זה לא רצוי ולא מתאים לישון בעירום עם דלת פתוחה. יחד עם זאת ייתכן שהזעזוע שלך קצת מוגזם. ילדים נחשפים במוקדם ובמאוחר לכל מיני דברים, אם זה דרך הטלוויזיה ואם בדרכים אחרות לכל מיני דברים. אין לנו שליטה על הכל. גם לא כל כך רצוי שהבת שלך תיחשף לזעזוע שלך. מין ועירום לא אמורים לעבור אליה כדברים מזעזעים, למרות שהחשיפה אכן הייתה טרם זמנה.
בהתנהלות מולה עלייך לנסות להחזיר לעצמך את קור הרוח, לנסות להבין ממנה איך היא הרגישה, מה עובר עליה, יכול להיות שהיא אכן מזועזעת, יכול להיות שזו תערובת של סקרנות, ריגוש, גועל וזעזוע, יכול להיות דברים אחרים. מה שחשוב שלא תכניסי את החוויה שלך בעוצמה לעניין, אלא תתני לחוויה שלה מקום, ובהתאם לחוויה שהיא מתארת, תלווי אותה תוך מתן לגיטמציה לכל מה שהיא מרגישה, יכול להיות שיעלו שאלות סקרניות על מין, אני לא יודעת מה בתך יודעת על הנושא, זה בהחלט גיל מתאים לתת הסבר על איך מגיעים ילדים לעולם אם זה לא נעשה עדיין, יש ספרים שמיועדים לילדים שוכלו לעזור לך בכך. היא כבר נחשפה למידע, אז כדאי שהוא יהיה מסודר ומובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חובט בראשו בשתי ידיושיר21/07/2011
בני בן השנה ו 8 חודשים חובט בראשו בשתי ידיו כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה או סתם כך (אני חושבת בגלל שהוא רוצה לקבל תשומת לב) ... אני אומרת לא.. ואת האמת ההתנהגות הזאת מפחידה. help
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חובט בראשו בשתי ידיו - תגובה
סמדר ריינר22/07/2011שלום שיר,
אני חושבת שאת מבינה נכון שההתנהגות כנראה נועדה למשוך תשומת לב. למרות שאת מבינה נכון ההתנהגות מפחידה אותך. למה בעצם? מה מפחיד בצורך האנושי של כל תינוק וילד למשוך תשומת לב? כמובן ככל שאת יותר חרדה מההתנהגות הוא אכן מקבל יותר תשומת לב...וכך ההתנהגות מתחזקת. חשוב שתרגעי ולא תתרגשי. וכן חשוב לתת לילד בגיל הזה תשומת לב יזומה על ידכם, תוך מתן גבולות סבירים כדי שלא יגיע למצב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרוצים מקשר של הבת עם חברהרויטל21/07/2011
הבת בת 11. יש לה חברה שאנחנו מאוד לא אוהבים. למה ?
לחברה הזו אין כמעט חברות. היא כל הזמן מתקשרת לבת. אנחנו מנסים לצמצם את המ' ומשך השיחות. אבל לא יכולים כי בצהרים היא לבד בבית.
החברה הזו מתייחסת לבת כמו מאהבת. אומרת לה כל הזמן שהיא אוהבת אותה. נוגעת בה הרבה (נגיעות של הצקה).
מעבר לך, הילה אימפולסיבית מאוד ומעבירה לבת את חוסר השקט והשלווה שלה. הבת היתה תמיד ילדה רגועה מאוד. הפכה למציקנית לאחותה, חסרת שקט וכמו החברה יושבת הרבה מול המחשב.
אנחנו מרגישים שקשה לנו. החוסר שקט בבית והחוסר שלווה של הבת.
הן נמצאות במשך הבוקר ביחד בבית הספר (החברה הזו משתלטת על הזמן של הבת ומונעת ממנה זמן עם חברות אחרות.
אחר הצהרים זה בעיקר טלפונים. מעט מאוד מפגשים.
מה הכי נכון לעשות ? אנחנו דיי מורטים את השערות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרוצים מקשר של הבת עם חברה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט21/07/2011רויטל שלום,
יש כאן שני עניינים - ראשית, חשוב מאוד שתדברו עם בתכם על הנושא. הבת שלכם היא ילדה והיא אינה מסוגלת להבין את העולם החברתי באופן שאתם מבינים אותו. לילדים קשה לראות את התמונה הגדולה יותר ולתפוס דברים בפרספקטיבה. כדאי לשוחח איתה בצורה גלויה ללא האשמות או איומים, להבין ממנה מה כיף לה עם החברה, האם היא מודעת לחלקים שאתם רואים וכמה היא מצליחה להציב לחברה גבולות. כל אחד מאיתנו יכול להיזכר בקשרים עם חברים שהיו פחות טובים לו, וגם הלמידה איך לצאת מסיטואציות כאלו או איך לשנות את הקשר, היא חשובה מאוד.
שנית ולא פחות חשוב, כדאי שאתם תחשבו קצת מה החברה הזו מספקת לבתכם - אולי הילדה שלכם מאוד אחראית ו"טובה", ובאמצעות החברה היא יכולה לבטא התנגדויות שאין לה אומץ לבטא בכוחות עצמה מולכם. אולי היא פוחדת שחברות אחרות לא יהיו תלויות בה כמו החברה הזו והיא תצטרך לעבוד קשה כדי להבטיח את מקומה... ועוד ועוד. כדאי לחשוב מה הילדה האחרת מספקת לבתכם, ולנסות להגיב לצורך הזה באופן יותר תואם. כמו כן, לא הייתי מעבירה את כל האחריות לחברה, שכן ההשפעות שאתם מתארים (למשל עם המחשב) חורגות מהשפעה של חברה יחידה. נראה לי גם הגיוני שהבת שלכם נכנסת לגיל ההתבגרות ואולי לכם קשה במידה מסוימת לקבל את החלקים המרדניים שלה ואת הפיכתה לנערה. ייתכן שחלק מהכעסים מופנה לחברה במקום ישירות לבתכם.
מקווה שתחשבו על הנקודות שהעליתי, ובהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן להוריד גרבייםעמית21/07/2011
שלום הבן שלי בן שלוש וחצי, בזמן האחרון נראה כאילו חווה סוג של משבר, כל דבר מעצבן אותו, מתנגד לדברים, עכשיו גם הוא רוצה ללבוש לגן בגדים ארוכים ולא מוכן להוריד את הגרביים, האם ידוע על מקרים כאלה ומה התגובה הנכונה, מה אפשר לעשות כדי לעזור לו להתגבר על הקשיים ולהכיל את מה שהוא עובר ? מה הקטע עם הגרביים והחולצה הארוכה ?
תדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן להוריד גרביים - תגובה
סמדר ריינר21/07/2011שלום עמית,
קודם כ צריך לבדוק לעומק מה פשר המשבר שהוא עובד וממה הוא נובע. נראה שיש כאן מצוקה שצריך לברר אותה. אחרי שמבינים מה המצוקה אפשר להבין גם את משמעות הסימפטום. נסו לחשוב האם היו שינויים במשפחה, פרידה, מעבר או חס וחלילה מחלה או משבר קשה יותר, ייתכן שיש לכך השלכות עליו. בכל אופן לגבי הבגדים, לי זה נשמע שהו אמנסה באופן הזה להיות מוגן ופחות חשוף וזה קשור כנראה לחרדה ולמצוקה הכללית יותר שהוא נמצא בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בין 7 - בעית התנהגות עם חברמרינה21/07/2011
בני בן 7 ילד חברותי מאוד ופתוח, לאחרונה גילה צורת התנהגות בעיתית:
ע"מ לזכות בתשומת לב של חברים חדשים / בוגרים ממנו / מקובלים ממנו, הוא רב עם החברים הישנים והטובים שלו, מוכן להעליב אותם (עלימות מילולית ופיזית) ואפילו יוצר נגדם קנוניה. ניראה הסברים שלנו לא ממש עוזרים, והוא ממשיך בהתנהגות דומה.
איך אפשר להעביר לו את המסר שזוהי התנהגות אינה הולמת? אודה לכל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בין 7 - בעית התנהגות עם חבר - תגובה
סמדר ריינר21/07/2011שלום מרינה,
היחסים של הילד עם חבריו הם עניין שלו. הנקודה החשובה כאן היא לא היחס לחברים אלא נקיטה באלימות. כאן חייב לבוא מסר חזק ותקיף שלא תאפשרו אלימות, שזו התנהגות אסורה, מסוכנת ולא מקובלת, ולא תגבו אותה בשום פנים ואופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים ושבעאורית21/07/2011
שלום
בני הגדול בן שנתיים ושבע ונמצא בגן
לפני מספר חודשים התגלה כי אחת המטפלות בגן הרביצה לאחד הילדים(תועד במצלמה נסתרת) .לפי הסימנים שבני הראה אני מסיקה שכנראה היא הרביצה גם לו
למשל-שאלתי אותו -מי נתן לך סתירה ? והוא אמר את שם המטפלת המכה..
בבית, במשך התקופה ההיא הוא היה נותן לי ,לבעלי ,ולסבתות סתירות בפנים כל הזמן ולא הבנו למה הוא עושה זאת-כשבועיים אח"כ המטפלת נתפסה...
בדיעבד אני מסתכלת בתמונות ורואה איזושהי עצבות בעיניים שלו...
היום הוא כבר לא מכה ...
הסיפור הזה לא מרפה ממני ואני ממש מתוסכלת מכך שלא הייתי שם להגן עליו ולא עליתי על זה בזמן.אני לא יודעת אם ההתעללות בגן השאירה בו משקעים כלשהם או טראומות ...
אני כל הזמן חושבת על כך ולא מוצאת מנוח ...
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים ושבע - תגובה
סמדר ריינר21/07/2011שלום אורית,
כהורים אנחנו משתלים תמיד לעשות הכי טוב כדי להגן על ילדנו. זה מה שגם אתם עשיתם אך לא הכל בשליטתכם. העובדה הילד לא מרביץ כרגע, מעודדת, ומראה שחלק מהמצוקה חלפה. אפשר לדבר איתו על האירוע, ועל כך שאתם יודעים שהמטפלת הרביצה, וזה לא בסדר, וזה לא יקרה יותר, ושאם מישהו מרביץ לו בגן שיגיד לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכושנותגל21/07/2011
הילדה שלי בת 5.5 כשחברה מגיעה אלינו הביתה היא למדה שאם היא מחזיקה משחק והילדה השנייה רוצה אז היא נילחמת ואומרת שזה שלה וזה דבר שלא היה לה פעם התחילה להיות רכושנית כלפי הדברים שלה אז אני מסבירה לה שאם היא מארחת חברה אז היא צריכה לשתף אותה במשחקים ז היא אומרת אמא למה שאני נמצאת אצל חברות הם גם עושות לי ככה איך גם מסבירים לה שכביכול היא לא יוצאת לוזרית כשאני אומרת לה לשתף ולתת משחקים ? {ככה היא הרגישה כשאמרתי לה לתת משחק והיא בכתה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכושנות - תגובה
סמדר ריינר21/07/2011שלום גל,
רכושנות בגיל הזה היא טבעית. בתך צודקת שכך מתנהגות גם חברותיה. אני ממליצה לך לא להתערב בזה, היא לבד תשתנה יחד עם שאר הילדים בגיל שלה. אם היא לא סובלת מבעיה חברתית, ולא רוצים לבוא אליה או לשחק איתה - כדאי להניח לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מתנגד להיות עצמאיליאת21/07/2011
בני בן כמעט חמש. יש לו אח בן שנתיים וחצי, שבו הוא מקנא בלי להסתיר את זה, אפילו אומר את זה לעתים, שואל את מי אנו אוהבים יותר, מבקש "חיבוקי" כמו אחיו וכולי וכולי. בכל מקרה, יש לו התנגדות לגדול, לפתח עצמאות. למשל: אפילו שמגיל שנתיים יודע לבד לנעול נעליים וללבוש מכנסיים לבד, הוא מבקש שיעשו לו. הוא מבקש גם שננגב לו את הטוסיק, למרות שהתחלנו לסרב, זה נהיה ל"תבדקו אם ניגבתי מספיק" (הוא גם די אסטיניסט, אוהב להיות נקי). הוא גם לא נורא רוצה להתפתח בדברים כמו ללמוד לטפס על מתקנים, או לרכב על אופניים, או ללמוד לשחות. אם מציעים לו הוא מסרב. אני חוששת לפעמים שהקנאה שלו באחיו הקטן ממש עוצרת את ההתפתחות שלו. אנו מנסים לתת לו תשומת לב אישית, והוא מקבל ממש הרבה אחד על אחד גם איתי וגם עם אביו, וגם כשאנו עם שניהם הוא תופס הרבה מקום, האמת יותר מקום מאחיו. מתייחסים אליו, משחקים איתו, מדברים איתו. אני לא יודעת מה עוד לעשות כדי לעודד אותו לגדול, מכל הבחינות, לרצות להיות עצמאי בדברים של יום יום, להתנסות בדברים חדשים של ילדים גדולים. אנו נוטים ללחוץ עליו, להגיד שיותר לא מנגבים לו את הטוסיק, להגיד שלא נועלים לו יותר נעליים וכולי, השאלה אם זה נכון, איכשהו לדחוק אותו כל הזמן לפינה ולהכריח אותו להיות עצמאי בלי שזה יבוא ממנו, שזה הדבר הטבעי, שילד ירצה לפתח את עצמאותו, לא? להמשיך לדחוק אותו, או לוותר ולחכות שאולי זה יבוא לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני מתנגד להיות עצמאי - תגובה
סמדר ריינר21/07/2011שלום לך,
הטעות היא בהגדרה שלכם. אתם לא דוחקים אותו להיות עצמאי. החיים דוחקים אותו. לדחוק אותו זה לעשות משהו אקטיבי כמו "לחפור" לו שזה לא בסדר, להשוות אותו לילדים אחרים, לתת עונש אם הוא לא עושה לבד וכו'. זה נקרא לדחוק בעיני, וזה גם לא נכון בעיני. לסרב לנגב לו או לנעול לו נעליים זה לא נקרא בעיני לדחוק אותו, אלא זו התנגדות פאסיבית לשתף פעולה עם השתלטנות שלו, וזה יותר נכון בעיני. אתם לא דוחקים אותו, אלא לא נותנים לו לנהל אתכם ומפגישים אותו עם התוצאות הטבעיות של מעשיו, אם הוא לא ינגב -יישאר מלולכך. אם הוא לא ינעל - יישאר יחף. זה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)