מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 4.5 שסובל בגןאמא מודאגת13/06/2011
בני בן 4.5 יש לנו ילדה נוספת בת שנה וחמישה חודשים ואנו מצפים לילדה נוספת בחודש הקרוב.
בני הוא ילד בוגר, נבון ורגיש מאוד. הוא מתלונן שמאוד לא אוהב את הגננת שלו בגן. כל בוקר זאת מלחמה חדשה שיסכים ללכת. בגן כבר הגיע למצבים של התקף זעם שבו השליך כסאות ומשחקים - דבר שאינו מתאים להתנהגותו בבית. בבית יכול מאוד לכעוס אבל לא להגיע למצבים כאלו. ניסיתי לשוחח עם הגננת מספר רב של פעמים והיא רואה את הקושי בילד ובהתנהגות שלו וחושבת שצריך לקחת אותו לטיפול רגשי. אני בעצמי עובדת סוציאלית שמתמחה בטיפול בילדים ואני מאוד מודאגת מהתנהגויות אלו.
היום, כאשר לקחתי אותו מהגן סיפרו לי שבני עשה פיפי במכנסיים, על הספה בגן ושזה לא היה מקרה ש"ברח" לו. עכשיו שתבינו שבני גמול מגיל פחות משנתיים שמהרגע שנגמל לא "ברח" לו אפילו פעם אחת בחיים. כאשר שוחחתי עם בני סיפר שכעסו עליו שאינו מוכן להשתתף בריקוד סוף השנה ולכן היה בצד. הוא אומר שפחד להגיד שיש לו פיפי כי פחד שיכעסו עליו ולכן הלך לספה ועשה שם.אני ממש מודאגת והרצון הראשון שלי זה לא לשלוח אותו יותר לגן הזה. השאלה איזה מסר זה לילד ששבועיים לפני סוף השנה אני מוציאה אותו מהגן כאשר החברים שלו מאוד חשובים לו.
בבקשה תעזרו לי. לא יודעת מה לעשות...... אולי הוא כן צריך טיפול? אני רק רוצה שיהיה לו טוב.לפי ההתנהגויות שלו שמסלימות ברור לי שהוא לא במצב רגשי נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4.5 שסובל בגן - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום לך,
זה מקרה מורכב שלא כל הפרטים בו ברורים לי. על פניו, אם הילד מפחד בגן, מפחד להגיד דברים זה סימן לא טוב בעיני. גם מה שהוא מספר שכעסו עליו על כך שהוא לא רוצה לרקוד - לא ברור לי. יכול להיות שהגננת מצויינת אבל אולי אין התאמה בין האופן שבו היא מחזיקה "קצר" שיכול להיות מצויין עבור ילדים רבים - לבין מה שהילד שלך צריך.
מה אומרים על הגן הורים אחרים? האם הילד שלך הוא היחיד שסובל?
אם מדובר בגן עיריה, אמורה להיות פסיכולוגית של העירייה שעובדת עם הגן - כדאי מאוד לערב אותה ולהתייעץ איתה.
על פניו, לפי מה שאת מספרת, בלי להכיר את הצד של הגננת ובלי להכיר את הילד שלך לעומק, נראה לי פחות חשוב המסר של עזיבה שבועיים לפני הזמן ויותר חשוב שתלכי עם תחושות הבטן שלך אם זו אומרת שהילד סובל שם וצריך להקשיב לו ולהפסיק את הסבל.
עם החברים שלו הוא יכול להיפגש אחה"צ.
אחר כך, כדאי לעשות חושבים, להרגע ולנסות להבין מה קרה ואם יש צורך לפנות לטיפול ריגשי או לא. זה דורש הבנה יותר מעמיקה שכרגע אין לי די נתונים כדי לייצר אותה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים- חרדה מילדים ותלות בהוריםטל13/06/2011
שלום,
בתי בת שנתיים, חכמה מאד, עצמאית, דעתנית ועקשנית, מפותחת מאד ורבלית ובעלת יכולת הבחנה גבוהה.
מגיל קטן יחסית זקוקה לזמן הסתגלות רב על מנת לעבור ממצב חברתי אחד לשני, גם אם מדובר בכניסה למקום מוכר כמו לבית של סבא וסבתא. לרוב היא נצמדת אלינו ולאחר זמן מה מסכימה לרדת מהידיים ומשתחררת.
אנחנו משתדלים שלא להפעיל עליה לחץ ולזרום עם המצב, אך ב- 2 מקרים הנושא קצת מטריד אותנו.
1- ביציאה מהבית היא מתעקשת שנרים אותה על הידיים וכמעט אינה מוכנה לצעוד בעצמה (לא יודעת אם לקשר את זה לחרדה או לגבולות).
2- במפגש עם ילדים (זרים בעיקר אך גם מוכרים) היא נמנעת ונתרעת. לאחרונה אפילו מציינת: "תרימי אותי, יש שם ילד"... בגינה היא מוכנה לשחק עד שמגיע ילד לסביבה ואז היא מבקשת שניקח אותה, ולעיתים נראית ממש מפוחדת.
אציין כי היא נמצאת בגן רב גילאי עם ילדים הגדולים ממנה בשנה. בעיקרון אין לה בעיה והיא משתלבת יפה במשחק איתם, אולי הבעיה היא דווקא עם הפחות בוגרים שנושכים ומכים.
האם התופעה מוכרת בגיל זה ואמורה להדאיג ?
מה יכול להיות הגורם לעניין ? האם כתוצאה מטראומה או אופי חרדתי ונמנע ?
איך עלינו להתייחס לעניין והאם ניתן לעזור לה להתקרב לילדים ולא לפחד ?
תודה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים- חרדה מילדים ותלות בהורים - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום טל,
זו לא התנהגות אופיינית לגיל עד כדי כך. יחד עם זה לדאוג זה לא עוזר. לא ניתן לדעת ממה זה נובע כרגע, בשביל זה צריך לפגוש אתכם מספר פעמים ולקבל רקע הרבה יותר מעמיק.
אפשר לנסות לקרב אותה לילדים באופן הדרגתי מאוד, כל פעם לילד אחד, בתנאים הבטוחים של הבית והטריטוריה המוכרת לה, ואחר כך בהדרגה להקשות מעט, למשל ללכת לבית של הילד, אחר בחוץ, אחר כך עם ילד נוסף וכו'.
לגבי הבקשה שלה להיות על הידיים כשאתם יוצאים מהבית - זה כנראה גם וגם, גם גבולות וגם חרדה, וגם כאן הייתי מנסה בהדרגתיות אך בעיקביות להרגיל אותה לרדת - גם אם זה צעד אחד לפני האוטו ובהמשך שני צעדים כו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה
כנרת16/06/2011הבן שלי מגיב באופן דומה ויש לו קשיים בויסות החושי. אולי כדאי לבדוק את הכיוון הזה..? זה מאוד מאפיין קושי במכברים והסתגלות. הנשיאה בידיים מאוד מנחמת ומרגיעה ילדים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחול ללא התינוקld361013/06/2011
אני ובעלי מתכננים לטוס למשך חמישה ימים באוגוסט, ולהשאיר את התינוק שלנו אצל סבא וסבתא. באוגוסט הוא יהיה בן 4 חודשים.
ברור לנו שלטווח הרחוק הוא לא יזכור זאת, אך כן בטווח הקרוב.
מה דעתכן בנושא?
אנו יכולים לשנות את יעד הטיסה מעיר חוף לטיול באירופה ואז לקחת אותו איתנו.
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחול ללא התינוק - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום לך,
השאלה היאע לא אם הוא יזכור את זה או לא אלא איזה נזק נפשי ייגרם לו בלי שהואיכול לבטא אותו או לזכור אותו כי זה הרבה יותר קשה. מה שאנחנו זוכרים הרבה היותר קל לטפל בו מאוחר יותר, כי לפחות אנחנו יודעים מה פגע בנו. תינוקת בגיל הזה הם למעשה חלק מהיחידה אם-ילד (או הורה -ילד) הם עוד לא התפתחו לגמרי כישות בפני עצמה. במובן הזה להיעדר לחמישה ימים זה משהו מקביל ללקחת לתינוק חלק של עצמו. הוא לא זוכר את זה או מבין זה, זה פשוט יכול להחוות כמשהו בלתי נסבל, שמערער את כל האמון שלו בעולם. לכן בהחלט עדיף שתקחו את התינוק איתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הוא הגבול?קרן13/06/2011
שלום, בני הבכור הוא הן 3.9, לפני כשלושה חודשים ילדתי תאומים.
בני מתנהג אליהם באופן מקסים, מנשק, מחבק, מלטף.
בזמן אחרון יש לו התקפים של צעקות ובכי. אנחנו משתדלים לא להתייחס להתקפים האלו אבל לפעמים הם עוברים את הגבול.
אנו מנסים לעצור אותם לפני שמתחילים.
מה הוא הגבול בטיםול של התקף קנאה? עונש?, לפעמים עובד ולפעמים לא.
תודה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הוא הגבול? - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום קרן,
עונשים הם באמת לא דרך יעילה להציב גבולות והם ם משפילים את הילד. אני באופן אישי נגד עונשים. ילד כמעט בן 4 אפשר לדבר איתו, לא בזמן ההתקף של הבכי והזעם בהכרח, אלא בזמן רגיעה. לדבר איתו על כך שהו אבודאי שמח עם הולדת התאומים אבל בטח גם קש לו, כי אתם מאוד עסוקים בהם והוא כועס ומקנא ומרגיש לבד. וזה טבעי ומוצדק. ולכן הוא בוכה וקשה לו. ומעכישו אתם תשתדלו לתת גם לו זמן לבד איתכם מדי פעם, ולפעמים אולי גם לו בא להיות תינוק וזה גם בסדר, והוא יכול להתפנק קצת ואחר כך לחזור להיות גדול.
תנסו קצת פחות לשים דגש על עצירה וגבול, זה גם חשוב כמובן, אבל חשוב גם דגש על הבנה מה עובר עליו. זה מה שנראה לי חסר לפי התאור שנתת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 שלא רוצה להירדם לבדשי13/06/2011
בתי בת ה-5 מסרבת בתוקף להירדם לבד בלילה במיטתה, יש לציין שעד לפני חצי שנה היינו נרדמים איתה באופן קבוע וברגע שהיא נרדמת יוצאים מהחדר. אח"כ הייתה תקופה מסויימת של כחודש שבה היא הייתה הולכת לישון לבד ואז התחילו שוב הבעיות שמלוות בפחדים שלה, בהתחלה זה היה שסיפרו לה בגן על רעידות אדמה והיא הייתה מרגישה את המיטה זזה לפני שהיא נרדמת, אח"כ ולמעשה עד עכשיו התחילו פחדים שיגיע גנב הביתה (בעקבות גניבה אמיתית שהייתה מחוץ לבית במפתן הדלת) למרות שבכל יום אנחנו עוברים ביחד ובודקים שהבית סגור ונועלים ביחד את הדלת ועוד כל מיני הסברים שאנחנו נותנים לה, היא פשוט מסרבת להירדם לבד וזה ניגמר בד"כ שהיא מעירה את אחותה הקטנה שישנה איתה באותו חדר, וזה כדי שהקטנה תבקש שנישן איתה ואז גם היא עצמה תוכל להירדם....וזה קורה בד"כ מאוד מאוחר בלילה. מה ניתן לעשות על מנת לנסות ולפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 שלא רוצה להירדם לבד - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום שי,
תנסו לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה שעוסקת בפחדי ילדים ותבדקו אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם. אם לא, כדאי שתפנו לייעוץ מקצועי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם ילד עמוס רגישתיפעת13/06/2011
שלום רב,
בני הבכור בן ה6 סובל מעומס ריגשי על פי חו"ד מקצועית.
הדבר בא לידי ביטוי בעיקר במצבים בהם הוא כועס - הוא מאבד שליטה על הכעס ונכנס למערבולת של כעס שגדל עד לכדי אלימות התנהגותית (לא מרביץ אבל שפת גוף אלימה...) ובכי המביע חוסר אונים ותסכול. לאחרונה התחתי להסביר לו שבזמן כעס הוא מאבד את השליטה ונותן לכעס לשלוט בו וחשוב שהוא ילמד לשלוט בכעס ולא להיפך (באחת הפעמים הוא אמר לי שהוא אוהב שהכעס שולט בו...)
בנוסף הוא ילד שמאוד חשוב לו להחליט ולהיות במרכז, הוא חלק מחבורה מאוד דומיננטית בגן שלו, אך עם חוש צדק מפותח - קשה לו לוותר לילד שרימה, ועם רצון להחליט על המשחקים שמשחקים וכלליהם הוא מוצא את עצמו לעיתים קרובות מנודה מהחבורה ע"י החברים. מדובר ב 2 ילדים שהוא נכנס איתם לתקלים ו 2 ילדים שפשוט נגררים ... הוא חווה ימים מאוד מטלטלים בהם הוא מתחיל את הבוקר כחלק מהחבורה, אם קורה "משבר" אחד הילדים מחליט להוקיע אותו מהחבורה ובמהלך היום הוא מצליח לקבל "כרטיס כניסה" חזרה לחבורה - בעיני הוא חווה סוג של טרור רגישי וחרם לסירוגין - דבר שגורם לו לטלטלה איומה. הוא במצוקה ומדבר איתי על כך, ניסיתי כל מיני דרכים להסביר לו את היתרונות והחסרונות של לחיות בקבוצה - לפעמים לוותר לדעת "לשחרר" (קשה לו לשחרר ולזרום..), הצעתי לו לשחק עם אחרים אבל זו קבוצה מאוד מאוד דומיננטית וחשוב לו לשחק דווקא איתם, הוא מתעקש לשחק איתם גם בגינה הציבורית אני חושבת שזה תמיד נובע מהרצון שלו לצלוח דרכו לחבורה. לאחרונה שוחחתי עם 2 האמהות של ההורים הדומיננטיים בחבורה (שהן חברות טובות) וביקשתי שישוחחו עם הילדים שלהם שאם הילד שלי מציק זה בסדר לא לשחק איתו אבל לא לעשות עליהום ולעודד את כל שאר הילדים לא לשחק איתו - להסביר להם שזה לא חברי. אין לי בעיה עם חבורה וגם אין לי בעיה שהילד שלי יחווה אכזבות אבל אני מרגישה שמשהו כאן קצת מוגזם. חשוב לי לתת לו כלים שיצליח להתמודד במצבים כאלו, אני לא בעד ייצור סביבה סטרילית אבל מנגד גם לא בעד קיצוניות של טרור ריגשי. הוא עושה רכיבה טיפולית אבל אני לא מרגישה שזה מספיק. הוא ילד מאוד נבון ועד היום דברים שייעצתי לו הוא מפנים אבל כל יום משהו חדש מתגלה באיטנרקציה איתם. בגינה הציבורית - מעולם לא קרה מקרה כזה וגם מעולם לא התערבתי אם היה ריב כי הם ידעו להסתדר, כנראה שמשהו אחר קורה בגן. שאלתי היא - מה לעשות ? למי לפנות כדי לקבל עזרה לסייע לו להתמודד עם מצבים כאלו ? הוא עולה בשנה הקרובה לכיתה א' ושם החיים עוד יותר קשים, אני רוצה לעשות הכל כדי להרגיש שאני עוזרת לו... אשמח להכוונה מה עושים. . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם ילד עמוס רגישת - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום יפעת,
נשמע שאת כן מנסה להתמודד כמיטב יכולתך, ועושה המון מאמצים. נרה לי שכדאי שתפני להדרכת הורים. את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית הגן לגבי מסגרת מתאימה באיזור מגורייך. בנוסף, אם הילד אובחן ויש חוו"ד בודאי יש שם גם המלצות, שכדאי ליישם. למשל האם הומלץ שם על פניה לטיפול ריגשי? אם כן אז גם בנוגע לזה כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית הגן לגבי מסגרת מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות חברתית אחרי הגןשרון13/06/2011
שלום, ביתי בת 3.5 מאוד חברותית. כל יום אחרי הגן דבר ראשון היא שואלת אותי עם מי נפגשים היום. מפגש עם ילד/ילדה מהגן אני מארגנת פעם פעמיים בשבוע ובשאר אנחנו בבית או בגינה ציבורית. אבל נראה שזה מאוד חשוב לה והיא מתאכזבת אם לא נפגשים עם מישהו מהגן. הייתי מארגנת יותר מפגשים אבל ההורים בגן די "כבדים". מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות חברתית אחרי הגן - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום גלית,
פעמיים בשבוע זה בהחלט מספיק. נכון היא מאוכזבת, זה לא נעים, אבל ככה זה בחיים...לא תמיד מקבלים מה שרוצים. אפשר בהחלט ללמוד להינות גם בבית, לשחק יחד ולעשות דברים מספקים ומהנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מקובלתאורנית12/06/2011
שלום,
ביתי בת 10 (כתה ד) לא מקובלת בקרב הבנות משתי כיתות ד, (מהגן) כיום יש לה 2-3 חברות שהיא בקשר איתן( אחת מהכתה שלה ו2 מהכתה השנייה )
היא מבקרת בחוג ריקודים עם כל הבנות פעמיים בשבוע ובצופים פעמיים בשבוע.
מדי פעם מתקיימים מפגשים חברתיים אחה"צ שאליהם מוזמנות בנות רבות ומהכתה השנייה ( שאיתן היא מהגן ) והיא לא מוזמנת , ושומעת זאת מחברתה שכן מוזמנת.
לאחרונה זה קורה יותר , ממש בקירבת ביתנו,
כשאני (האם) שומעת זאת זה קורע את ליבי ואני מוצאת עמי בוכה ומדוכאת ורצה להתנחם בעישון סיגריות וחסרת כוחות , כמובן שביתי חשה זאת ומבקשת ממני לא לעשן.
מה עלי לעשות ?? אנא תנו לי עיצה, האם כדאי להעבירה בית ספר ?? ( אני מוכנה לעבור דירה)
תשובתכם חשובה לי מאוד !!
בברכה
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הפתרון
ליר13/06/2011לעבור בית ספר ועיר זה אףפעם לא הפתרון,עם יש בעיה צריך לטפל בה ולא לעבור כי זה ירדוף אותה.צריך להסביר לה שתהיה יותר פתוחה ולא תתבייש לשאול עם יש מפגשים חברתיים .בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקובלת
אורנית13/06/2011כיצד לעזור ? הרי לא מזמינים אותה בכוונה ( הן רעות כ"כ) אם היא תשאל יואמרו לה לא להגיע( היא לא ילדה ביישנית) הכל נעשה בגיבוי ההורים, אני משוחחת איתה על כך והיא אומרת לי :" אף אחד לא חברה שלי", מתוך כאב הצעתי לה להזמין בשבת הבאה אחה"צ כמה בנות ובכוונה לא להזמן את מי שלא הזמינה אותה לפני שבוע , היא ענתה לי:" אמא, היא מקובלת ואני לא" אם אני לא אזמין אותה כולן יהיו לטובתה ויאשימו אותי"
האם לא יתכן מצב שאם אעביר אותה בית ספר היא תוכל לפתוח דף חדש ולהיות מאושרת?????
אינני נרדמת וכואבת , בוכה ומדוכאת כ"כ
תודה על תשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקובלת - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלםו אורנית,
נשמע לי שאת קצת מגזימה ולוקחת הכל קשה מדי. אני לא בטוחה שהמצב של בתך עד כדי כך רע. אם הייתה מרגישה כל כך דחויה לא הייתה יכולה ללכת לתנועת הנוער פעמיים בשבוע וליהנות שם.
גם התגובות שלך בודאי לא עוזרות לה. היא צריכה אמא חזקה שתתמוך בה ולא אמא שתיקח את זה יותר קשה ממנה שהיא תצטרך לשמור עליה שלא תתמוטט ושלא תעשן.
תנסי לקחת את הדברים בפרופוציה,נסי להראות לבתך את החברות שכן יש לה, ללמד ואתה לשמוח מהדברים ומהקשרים שמהן היא כן נהנית ולא לשים את הדגש כל הזמן על חצי הכוס הריקה.
אם את לא מצליחה, כדאי לפנות להדרכת הורים שתחזק אותך, ובהמשך תעזור לך להבין, בלי לחץ ובלי דרמה, מהן נקודות התורפה של בתך שבגללן לא מזמינים אותה. לההסבר שלך שהילדות פשוט רעות, הוא הסבר שעושה הכללה שלא עוזרת לבת שלך, וגם מעבר בית ספר לא בטוח שיעזור לה, אם את מחזקת אצלה השקפת עולם שבה היא הקורבן והעולם בחוץ רע ואין דרך אחרת להבין את זה ולהתמודד עם זה זה לא פותר שום בעיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקובלת
אורנית13/06/2011שלום סמדר,
ראשית תודה על התיחסותך החשובה מאוד!
בילדותי גם אני לא הייתי מקובלת ולכן אני סבורה שיש לזה קשר ישיר לתגובותיי ולתחושותיי הקשות והכואבות, יחד עם זאת אין יקר יותר מאהבת אם לילדיה ( לפני כשנתיים ביתי התחברה עם אחת הבנות שהצטרפה אילהן בכתה א', לאחר מספר שבועות הקשר נותק כתוצאה מלחץ שהפעילו הבנות על ילדה זאת- אימה אמרה לי שהבנות איימו עליה שאם תהיה חברה של ביתי הם לא יתחברו איתה ולכן הקשר נותק.-הדבר קרע את ליבי מאוד)
דבר נוסף-לפני כחצי שנה איבדתי את אימי שנפטרה שביתי הייתה הנכדה הקטנה והאהובה שלה ( ביתי נפרדה מהדמות היחידה שאצלה בילינו במהלך החגים, זה לא קל!)
לצערי אני מתמודדת יום יום עם דחייה חברתית כואבת ובהחלט אכזרית( צר לי להשתמש במושג זה אך זה נכון), מזה שנים הן נוהגות להפגש בבתים וביתי לא מוזמנת לאף אחת, הן לא מציקות לה אלא לא מזמינות אותה לכל המפגשים( כאשר זה קבוצתי ולא כיתתי) ואנו גרים בשכונה שכולם גרים קרוב מאוד יחסית ולא ניתן להסתיר זאת מאתנו.
את צודקת , תגובותיי משדרות לביתי חולשה מצידי - הכאב גדול מנשוא ואינני יודעת כיצד להשתלט עליו, אני רוצה רק דבר אחד שביתי תהיה מאושרת כמו כל הבנות בכתתה .
לא הבנתי מדוע את סבורה שאם אעביר אותה בית ספר זה לא יעזור או לא ישתנה??
תודה על תשובתך
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקובלת - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום אורנית,
אני חושבת שיש סיבה מדוע בתך לא משתלבת חברתית שהיא יותר מורכבת מההסבר הכללי שהבנות פשוט רעות. העובדה שהן בחרו בה ולא בילדה אחרת יש לה משמעות שצריך להבין אותה לפני שעוברים בית ספר.
יכול להיות שיש משהו לא מודע שהבת שלך מייצרת, או בגלל חוסר הביטחון שלה או סוג של נבואה שמגשימה את עצמה כי היא בטוחה מראש שהיא תידחה או משהו אחר שאני לא יודעת שתורם לכך שהדבר הזה יקרה, ולכן חשוב להבין מה החלק שלה ולא רק לחשוב שכל הבעיה היא בסביבה בלבד.
מעבר לזה -אף אחד לא הבטיח לך שבבית ספר אחר אין ילדות רעות. השאלה היא לא אם הן רעות או לא, אלא איך מלמדים את הבת שלך לצאת מהתפקיד של זאת שילדות "רעות" כהגדרתך, מחרימות דווקא אותה.
אין לי ספק שיש לך סיבות ראויות לאופן שבו את לוקחת את הדברים, ושבודאי עברת דברים קשים בחייך, אך חשוב שתנסי לא להישאר תקועה שם, כי ייתכן שזה משפיע על בתך, בגלל הקשר החזק ביניכן, להיות תקועה בדיוק באותם מקומות ולחזור על הכאבים שלך. לכן אני ממליצה לך מאוד ללכת לייעוץ בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקובלת
אורנית14/06/2011סמדר,ראשית תודה על תשובתך החשובה לי מאוד
אני כמהה לקבל ממך טיפ כיצד עלי לנהוג כרגע בילדה ? כלומר האם לרשום אותה לקייטנה עם כל הבנות? וכיצד עלי לנהוג כאשר מתקיים מפגש והיא לא בפנים?
תודה לך מראש
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 עם מחשבות שליליותשיר12/06/2011
בני בן 10. ילד אינטיליגנטי מאוד, רמת תפקוד גבוהה לימודית וחברתית. לפני 9 חודשים נפטרה סבתו האהובה. בחודשיים האחרונים הוא החל לשתף אותנו שהוא עסוק מאוד במחשבות על מוות, מה יקרה אם וכו', ובנוסף, הוא מספר על קול שמדבר אליו ואומר לו שהוא "לוזר" ושהוא צריך להתאבד(!) כששאלנו מהו הקול, הוא אמר שזה הקול שלו. בנוסף , החל לסבול מתלונות פסיכוסומטיות - כאבי בטן, כאבים בחזה. לקחנו לבדיקה אצל רופא ילדים, והכל בסדר מבחינה גופנית. הוא מאוד סובל, אומר שלא מבין למה המחשבות האלה מעסיקות אותו, חושב שאולי הוא "משוגע", ובאופן כללי מבוהל ממה שקורה לו. אנחנו משוחחים איתו המון, מנסים להרגיע, מדברים איתו על סבתא, מנסים לעזור לו להחליף את המחשבות השליליות במחשבות חיוביות, אבל המצוקה שלו ממשיכה. הוא אומר שבזמן האחרון זה מעסיק אותו גם בבי"ס, והיה אפילו יום אחד שהתקשר מבי"ס וביקש מאיתנו שנבוא לקחת אותו כי הוא מרגיש רע, והמחשבות שוב מציקות לו. יש לציין, שתמיד היה ילד שמח בלי בעיות מיוחדות. מה עושים, אנחנו מודאגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אפרת13/06/2011מצד אחד לא נדיר שילד יתחיל להתעסק במחשבות על מוות אחרי חשיפה למקרה מוות במשפחה. מצד שני, "שמיעת קולות" שאומרים להתאבד, היא תופעה שצריכה שצריכה להדליק את כל פעמוני האזהרה האפשריים. יש הבדל גדול בין מחשבה פנימית שקוראת להתאבד, גם אם כזאת שחוזרת על עצמה בתדירות גבוהה (הקול שלי) לבין שמיעת קולות פר-סה. כדאי מאוד ללכת לפסיכולוג ילדים שיברר את העניין, שידבר איתו וינסה להבין ולעזור לו. כדאי לפנות לגורמים בבית הספר, למחנכת וליועצת ולשתף אותם בבעיות שהתעוררו אצלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 10 עם מחשבות שליליות - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום שיר,
אני מסכימה מאוד עם התשובה שנכתבה כאן לפני. זה מצב מבוהק שבו יש לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם. במקרה שלכם הייתי קובעת גם פגישה עם פסיכיאטר בנוסף, ליתר ביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מבקש ממני להרביץ לו...דפנה12/06/2011
אני זקוקה לעזרה
יש בן (אחד ) בן שנתיים ו11 חודשים וכאשר הוא חוזר הביתה מהגן הוא מתחיל לדבר לא יפה ולבקש דברים בצורה תוקפנית ( "אמא תכיני לי תה מיד!) שאני אומרצ לו לדבר יפה ולבקש יפה הוא מתחיל להגיד - " אני קקה " או " אמא תרביצי לי " או " אני ארביץ לעצמי " מה עושים ? איך להגיב ? זה מאוד מדאיג אותי . באופן כללי יש לו גם ביקורת עצמית גבוהה מאוד - וזה גם לדברי הגננת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד מבקש ממני להרביץ לו... - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום דפנה,
זו התנהגות מוזרה מאוד ולא מתאימה לגיל כזה. יש צורך לברר יותר לעומק מהיכן היא נובעת. האם הוא שומע מילים כאלה במקום כלשהו? יש כאן משהו מאוד לא ברור, וחושב לבדוק אותו מיידית. אני מציעה לך לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלך ולנסות לברר אם הם יכולים לעזור במקרה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחצת אותי מאוד
דפנה12/06/2011לא נראה לי שהוא שומע דברים אלו בשום מקום ....לא ציינתי שאמנם לא לקחתי אותו לאבחון אבל הוא מאוד אינטלגנטי אולי זה קשור ? ראית \שמעת מקרה כזה בילדים גדולים יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלחצת אותי מאוד - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום דפנה,
יכול להיות שזה גם קשור לכך שהוא אינטילגנטי אבל זה לא כל ההסבר. זה לא חייב להיות שהוא שמע את זה באיזה מקום, אבל כן כדאי לבדוק את זה. בכל אופן זה דבר לא אופייני. גם ילדים גדולים יותר שאומרים דבר כזה זה מעיד על מצוקה מאוד גדולה, זה לא דבר רגיל ולא דבר נורמטיבי באף גיל.
אני מצטערת שגרמתי לך להילחץ, אבל ההתבטאויות האלה הם אכן מדאיגות, ולא סתם פנית לפורום, את אמא דואגת ואחראית, וטוב שהבנת שמשהו כאן מצריך בדיקה. ואני מציעה להמשיך אותה בייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילד בן ה-8מירי12/06/2011
למומחים שלום.
אנו הורים לשני ילדים בני 8 ו3.הבעיה שלנו היא עם בנינו הבכור בן ה-8. הוא ילד מאוד חכם אינטלגנטי, בכיתה ובלימודים בכלל הוא מצליח מאוד,ז"א מצטיין בכל התחומים. גם מבחינה חברותית יש לו חברים, הבעיה שלנו מתחילה כשהוא חושב שכל מה שקורה או עושים לו- נעשה בכוונה תחילה או שהוא חושב על משהו שעוד אפילו לא בתכנון הוא כבר נכנס לסרט שלילי שמה שהוא רוצה לא יצליח או שהוא לא יקבל את מה שהוא מבקש הוא רואה בכל דבר רק את הצד השלילי ואף פעם לא את החיובי. כל בוקר מתחיל מפנים זועפות ותלונות ולא משנה מה הסיבה,ואם יש בכלל סיבה. אם ילד אחר בטעות נתן לו מכה או דחף אותו למשל, בני כאילו "הופך עורו" הוא נהיה אלים צועק בועט מקלל. אם אני לא מסכימה לו דבר מסויים או שלא מסתדר לי למשל לקחת אותו לחבר וכו' העצבים ואיבוד שליטה כאילו שזה סוף העולם זה השלב הבא בסיפור, שוב צעקות בכי צרחות. אנחנו לא מוותרים אף פעם ונשארים עקבעים כל הזמן בהחלטות שלנו.כך שאם אמרנו לא בהתחילה זה גם מה שיהיה. אנו יודעים שעונשים כגון ריתוק לבית כבר לא מועילים. אנחנו בבעיה וכבר אבדי עצות. עד כדי כך שאנו מרגישים תיסכול עצום כל יום יותר ויותר, מה שגורם גם לנו לאיבוד שליטה.מקווה שתוכלו לתת לנו עצה איך להיתמודד ומה כדאי לעשות.
תודה מראש
מירי ושובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה - התנהגות ילד בן 8
מירי13/06/2011גם רציתי להוסיף שאנחנו ממש לא מלחיצים אותו או דוחפים אותו להשגיות יתר. כל השגיו בלימודים באים לו בקלות. וגם כאשר הוא נמצא בבתים של החברים שלו הוא מתנהג למופט ואין שם בעיות איתו.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה - התנהגות ילד בן 8 - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום מירי,
יש שני דברים שעולים בדעתי שאולי תורמים למצב הזה -אחד שאולי אתם מציבים גבולות ביעילות - אבל יעילות רבה מדי, ולעיתים שוכחים מתי נכון להתגמש, מתי נכון לראות את צרכים הריגשיים של הילד ולא רק לדרוש ממנו התאמה והסכמה. והילד מרגיש שכל כך לא רואים אותו נכון שהוא מרגיש מבודד ומיואש ולכן תמיד חושב מראש שלא יקבל את מה שהוא רוצה.
אפשרות נוספת - שאולי כדאי בזמן הצבת הגבולות להשתדל לא לעשות מזה עניין, להגיד "לא" ולהניח לנושא, גם אם הוא ממשיך לבכות - להתעלם. יכול להיות שאתם עונים לו או שנורא חשוב לכם שהוא יירגע - ואז אתם בעצם נכנסים למשחק שלו וממשיכה אינטראקציה על הבסיס הזה וזה מיותר.
אם לא ברור לכם או שנראה לכם שזה לא העניין אולי כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת כדי שאפשר יהיה לייעץ לכם בצורה מעמיקה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התנהגות ילד בן 8
מירי13/06/2011ציינתי את העובדה שאנו מציבים גבולות כדי להגיד שעל ידי השתוללות ובכי הוא לא משיג את מבוקשו. הבעיה היא ההתפרצויות כעס שלו שהן לא רגילות. שאי אפשר להשתלט עליו בזמן הזה. התגובות שלו למצבים מסויימים עוברים את גבול הטעם הטוב.
כיצד אפשר לעזור לו להירגע או ללמד אותו לקחת דברים בפרופורציה?
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התנהגות ילד בן 8 - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום מירי,
אני לא יודעת. ואני אגיד לך למה. כי אני לא מכירה אתכם מספיק כדי לדעת הם זה הוא שלא לוקח דברים בפרופורציה או אתם שלא מזהים מתי משהו הוא באמת כואב גם אם הוא לא בהכרח בוכה על המשהו הנכון. כלומר יכול להיות שהדגש שלכם הוא על עצירת התפרצות ופחות על הבנת הכאב שעומד מאחוריה.
לכן ציינתי בסוף תשובתי, שאם התשובה שלי לא עונה לכם, אולי כדאי שתפנו לייעוץ יותר מעמיק אם מישהו שיבין את הסיטואציה יותר לעמוק ממה שניתן בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושים - ילד ישן אצל אבארומן12/06/2011
שלום.
אישתי ו אני מתגרשים. ילד המדעים שלנו רק בן שנתיים וחצי . אישתי מתעקשת שלילד חייב להיות בית אחד ולכן לא רוצה שהילד יוכל להישאר אצלי לישון בחגים בבחופש הגודל. להיות איתי- כן, לבלות איתי שעות - כן. אבל לישון - לחזור לבית של אמא. ולא רק בגיל הקטן , אלא גם בהמשך,
אני בדעה שלילד( ובמיוחד לילד) חייב להיות דמות האב אשר לא רק מבקר אלא גם יודע לקלח, להשכיב לישון, לקרוא ספר לפני השינה וכו.
מה נכון ? איך לשכנע את אישתי ?
תודה מראש
רומן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים - ילד ישן אצל אבא - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום רומן,
אני באמת לא יודעת איך לשכנע את אישתך כי אני לא מכירה אותה. ואני גם לא חושבת שזה יעזור, כי לאישתך ייתכן שקשה להיפרד מהילד בלילה ולא בטוח שטיעון הגיוני יעזור כאן. אני מציעה שתפנו לעובדת סוציאלית שתעזור לכם לבנות סדרי ראייה מתאימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפה מינית אצל בן 5מוריה12/06/2011
שלום,
שמי מוריה, אמא של אביתר המדהים בן כמעט 5. לפני כמעט שנה אביתר אובחן כאספרגר ברמת תפקוד גבוהה. למעשה מרגע שנולד חשנו שהתקשורת שלו עם בני גילו לא טובה בעוד יכולותיו הקוגנטיביות מדהימות עד השתאות. אביתר קורא מגיל 3.5, מחשב חישובים אך לעולם לא מתנתק באופן מוחלט מהסביבה. הוא ילד שניתן לדבר איתו, משתף פעולה, קשוב ורגיש עד אין קץ. הוא הולך לגן רגיל עם סייעת ובשנה הבאה אנחנו עדיין מתלבטים האם להכניסו לגן תקשורת (עברנו ועדת השמה) או לגן רגיל (אליו נרשמנו ויש לנו גם סייעת פוטנציאלית מצויינת).
מכל מקום, אביתר עבר תהליך מופלא של התחסנות והתבגרות השנה, טופלנו באינטנסיביות במכון להתפתחות הילד, ואנו עושים עם אביתר עבודה יומיומית כמעט...אבל הדרך היא עוד ארוכה מאוד. אנחנו חוששים כל הזמן שבחיים האמיתיים יאכלו אותו בלי מלח. הוא כ"כ נאיבי ועדין עד שלפעמים מתגנבת בנו התחושה שהילד מפתח נטיות נקביות...
הוא מעדיף לשחק עם בנות כי הן נעימות יותר- כך גם הוא אומר, אין לו כמעט שום משיכה למשחקי בנים, ואם הוא כן משחק ב"מלחמה" או "כדורגל" כמו בן נורמאלי, זה בעיקר מתוך חיקוי ולא מתוך עניין.
האם יש מקום לחשש שלנו? האם ילד כבר בגיל כזה מפתח העדפה מינית? כיצד אנחנו יכולים לעזור לו לחזק את תדמיתו הגברית בעיני עצמו?
אני מודה לכן מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה מינית אצל בן 5 - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום מוריה,
זה קשה עדיין לדעת אם יש מקום לחשש שלכם. מבוגרים רבים בעלי נטיה חד מינית ידעו זאת על עצמם עוד בהיותם ילדים והתנהגו באופן שאת מתארת, אבל זה לא אומר שאין מבוגרים הטרוסקסואלים שלא התנהגו כך בילדותם ושהעניין סגור הרמטית. אתם יכולים לנסות לשחק איתו במשחקים של בנים ולנסות לעודד אותו לכיוון, אך לא הייתי לוחצת אם הוא לא מעוניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עצבניתרוית12/06/2011
שלום ,
בתי בת 8 בת בכורה בכיתה ב'. בזמן האחרון היא הפכה להיות מאוד עצבנית וזה בא לידי ביטוי במיוחד בבוקר כאשר היא מתעוררת. היא צועקת על כולם טורקת דלתות , כל משימה פשוטה הופכת להיות קשה ביותר ומסובכת . ניסיתי לדבר איתה בנועם, ניסיתי בתקיפות אך כלום לא עזר. אציין שבימי שבת או ימי חופשה מבית ספר היא מתעוררת בנועם אומרת בוקר טוב ומתנהלת כמו שצריך. התופעה קוראת בימי חול . יש לי תחושה שמאוד קשה לה ומציק לה אך אני לא יודעת מה בדיוק ואיך לעזור לה. היא ילדה טובה חברותית ובדרך כלל ממושמעת. אך לאחרונה הבקרים שלנו הם בלתי נסבלים. אודה לעזרה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עצבנית - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום רות,
זה חשוב ויפה שתא ערה לכך שההתנהגות היא לא מכוונה רעה אלא ממצוקה. אפשר נסות לדבר עם הילדה ושאול אות האם משהו קשה לה. אולי קשה לה בבית הספר? אולי יש קושי לימודי או חברתי, או סתם מתח ולחץ מהדרישות או משהו אחר. נסי לדובב אותה וגם אם היא לא עונה מייד, יכול להיות שעצם הפתיחות שלך לשמוע מה קורה תגרום לה לדבר איתך על זה אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נולד לי אחרבקה12/06/2011
שלום וברכה זה לא מזמן ילדתי בת ובנוסף יש לי ילד בן שנה ושש בהתחלה היה נראה כביכול שהוא איננו מקנא כלל באחותו הקטנה לאחר שבועיים הוא החל באלימות מצדו :נשיכות , עקיצות, ומכות בראש לאחר מכן הוא גם החל כביכול "לשנוא" אותי עצם זה שאני מחזיקה אותה את אבא שלו הוא מאוד מאוד אוהב אפילו שהוא אינו רואה אותו הרבה ביום יום אלא הוא איתי בבית מאז שהוא נולד מה לעשות כיצד להתנהג איתו מבחינת אוטפי הוא נחחשב לילד שקט ורציני רגוע ונעים אודה לכם מאוד מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נולד לי אח - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום רבקה,
אכן זה קשה מאוד לילדים כל כך קטנים שנולד להם אח או אחות ועוד אין להם מספיק כלים להביע את הרגשות שלהם.
לגבי האלימות יש כמובן להפסיק אותה מייד וגם באופן פיסי. רצוי וכדאי לנסות לתכנן זמנים שבהם תוכלי לבלות איתו לחוד ומישהו אחר ישמור על התינוקת.
מעבר לזה אין הרבה מה לעשות כרגע, מלבד להמתין בסבלנות שקצת יגדל וניתן יהיה לדבר איתו על מה שהוא מרגיש ולהפחית מהמצוקה שלו ושלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)