פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה לאבות-איך הייתם מתנהגים?
    S
    16/06/2011

שלום.יש לי ילד בן6.5.אביו(בעלי)לא מגיע כמעט לפעילויות גן שביחד עם ההורים...גם היה לו יום ספורט שבו הראה את השגיו ורק אני הייתי...והיו עוד אבות...כאב לב...ונראה לי גם לו כואב...בעלי עם תירוץ שזה באמצע יום (הוא עובד רחוק ומקצוע חופשי-מרויח טוב)....
    אז בשבילו זה משהו סתמי ו"איבוד הרבה כסף"....שום שכנוע כמובן לא עוזר...כאילו אני אמא חד-הורית....
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה

S
    17/06/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי גם למנהלות פורום.תודה

S
    18/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאבות-איך הייתם מתנהגים? - תגובה

נעמה סבג שמש
    18/06/2011

אור-לי,

כאבך הוא ברור ומובן.
    הן כאמא והן כיועצת אני רואה ערך עליון בהשתתפות ובנוכחות הורים באירועי הגן, בעיקר כשמדובר בלפאר ת הילד ולראות את הישגיו ויכולותיו.
    ברור שעבודה לעתים לא מאפשרת, אך כל קיצוניות אינה בריאה ומידי פעם בהחלט חשוב לעשות את הממץ ולהראות לילד שאינו נמצא בסוף סדר העדיפויות.

בהצלחה!

נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
    יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום,
    מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת חמש - חיבוקים ונשיקות
    ליבי
    16/06/2011

בתי בת חמש , יש לה חבר בגן ומערכת היחסים ביניהם מאופיינת במגע פיזי שלא נראה לי מאוד מאפיין בגיל הזה. מעבר לזה שהם נותנים ידיים, הם מתחבקים ונותנים נשיקות אחד לשני בתדירות גבוהה.
    אני ממש רחוקה מלהיות שמרנית אבל רציתי לשאול אם יש מקום להגיד לה משהו. ניסיתי להגיד לה שמתנשקים רק עם משפחה אבל זה לא שינה משהו אצלה.

הוספת תגובה

• ילדה בת חמש - חיבוקים ונשיקות - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2011

שלום ליבי,
    כל עוד המגע לא כולל איברים אינטימיים או התפשטויות, לא הייתי עושה מזה עניין.נשמע שאלה גילויי חיבה בלבד שכרגע לא עוברים את הגבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 שקצת "מתחצפת" איפה הטעות?
    שרון
    16/06/2011

שלום,
    אשמח לעצתך כיצד להתמודד עם ביתי בת ה4 אשר לומדת את המשפטים שאני אומרת לה וחוזרת אחריי בכל הזדמנות, וגם קצת " מתחצפת" ו"מרשה לעצמה" יותר מידי ואני לא יודעת איפה הטעות שלי?
    לא מדובר במילים לא יפות אלה בסוג של " התחצפות" מצידה,
    לדוגמא: כשהיא מבקשת ממני משהו היא אומרת לי " אם אני מבקשת ממך אז את תעשי מה שביקשתי " (זאת הערה סמכותית שאני משתמשת בה כלפיה במצבי כעס" וכל מיני דברים דומים שהיא בעצם "מחכה" אותי וחוזרת על מילים סמכותיות שאני משתמשת בהם כלפיה.
    זה מאוד מרגיז אותי והיא כנראה יודעת את זה ולכן משתמשת בזה, אני אומרת לה שלא מדברים ככה ובזה זה נגמר .(אבל בעצם אני מדברת ככה)
    דבר נוסף זה שכשאני אומרת לה משהו היא תמיד עונה ההיפך לדוגמא: "אבא לא סיים את המקלחת" אז היא עונה " הוא כן סיים את תראי שכן"
    וכאשר אני כועסת עליה היא אומרת לי " אני אגיד אותך לאבא שלי" היא כאילו מחפשת אצלו גיבוי אבל אף פעם לא מוצאת (גם להיפך כשהוא כועס עליה היא באה אליי)
    כיצד עליי להגיב למצבים האלה? אני מאוד רוצה למנוע את החמרתם, וכיצד עליי להתנהג אתה על מנת שתבין שלא כל מה שמותר לנו מותר לה
    אציין שמעולם לא זילזלנו בה או דיברנו אליה לא יפה היא פשוט משתמשת "במשפטים של הורים " כלפינו.
    אשמח לעצה,
    תודה מראש,
    שרון

הוספת תגובה

• בת 4 שקצת "מתחצפת" איפה הטעות? - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2011

שלום שרון,
    לא עשית שום טעות, הטעות היחידה היא שאת מתרגשת מהדברים האלה. זו ילדה קטנה, היא לא מתכוונת להתחצף. ילידם קטנים מרגישים לפעמים מאוד חסרי אונים מול כל הכוח שנמצא אצל המבוגרים, והם רוצים גם, למרות שאין להם באמת שום השפעה. השאלה הי אלמה את כל כך מתרגשת מזה. זה לא מכוון להוריד מכבודך או לפגוע בך אלא רק לסמן לך שהי אלא מרוצה מזה שהיא לא יכולה להחליט כמוך. אז מה? אני מבקומך לא הייתי מתייחסת. דווקא ההתייחסות שלך היא זו שנותנת לדברים מקום וכח מעבר למה שיש להם באמת.
    את קצת מתנהגת כמו ילדה בגילה שרוצה לנצח אותה ולהגיד את המילה האחרונה. את לא חייבת. המילה האחרונה היא בלאו הכי אצלך, ומה שא תרצי לא יקרה. אין טעם לבזבז אנרגיה על זה .
    ואל תדאגי, העדר תגובה לא יחמיר את העניין, דווקא תגובה קטנונית ושתלטנית מצידך תחמיר את מאבק הכח ואת החוצפה בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יד אחת מולנו ההורים
    ע
    16/06/2011

שלום,

ביתי בת 4.5 ובני בן ה2.5, פיתחו מעין שיטה ולעיתים, בסמוך לזמן המקלחות הם פשוט מסתכךים אחד על השני, מחייכים ואז מתחילים לברוח בבית, לזרוק חפצים על הרצפה, רצים, משתוללים וצוחקים, הם יודעים שאני ובעלי מנסים להרגיע אותם ואז זה רק מתגבר, ממש יציאה משליטה. מה כדאי לעשות במצבים כאלה? כשאני מחליטה לא להתייחס זה עוד יותר מתגבר, וכשאני מנסה להתקרב ולהרגיע, זה גם כן מתגבר...
    מה דעתך לגבי הרחקה למספר דקות בחדר?(לפעמים הם פשוט פותחים את הדלת ורצים החוצה מהחדר)...אשמח לתגובה.

תודה ע.

לקביעת תור
    סגירה
    יד אחת מולנו ההורים

הוספת תגובה

• יד אחת מולנו ההורים - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2011

שלום לך,
    יכול להיות שהם מנסים שלחק איתכם, ומותר ללכת עם זה עד גבול מסויים, ולשחק איתם בתופסת אבל בשלב מסויים כן להגיב בצורה ברורה ואסרטיבית. יכול להיות שאתם קצת נכנסים שם לפאניקה או משדרים חולשה, מבקשים מהם נורא או צועקים וכו', זה לא עוזר, חשוב להקרין סמכותיות וביטחון, אם יש צורך אז להפריד ביניהם, שאחד מכם יהיה בחדר עם אחד מהם והשני במקלחת ולעשות סדר, ברוגע אך בתקיפות.
    אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.
    אני לא בעד ענישה והרחקה לחדר, כמו שריאת זה באמת לא עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ע
    16/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    16/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצויות בכי
    ע
    16/06/2011

שלום רב,

יש לי 3 ילדים: בת 4.5, בן 2.5 ותינוקת בת חודשיים.
    בני בן ה2.5 החל לאחרונה להתפרץ בבכי מכל דבר שהוא, למשל בבוקר כשמתעורר,אני באה אליו למיטה אומרת בוקר טוב, חיבוק, נשיקה ואז הוא פשוט מתחיל לצרוח ולבכות שעדיין לא בוקר, גם בלילה כשהוא מתעורר ורואה שאני לא לידו, הוא מתחיל לצרוח ולבכות.לא הבחנתי במצבי קנאה מיוחדים כלפי האחות החדשה, אך אני חשה שהוא מעט מבולבל, בכל פעם כשאני ובעלי פונים אליו בבקשה למשהו, כמו לגשת למיטה, להחליף חיתול (בתהליך גמילה), הוא מתפרץ ולא מוכן להקשיב, הגננת אמרה שבגן יש לו ימים שמספיק שאחד הילדים רק מסתכל עליו , הוא פורץ בבכי. בסך הכל הוא ילד מאד חברותי עם שמחת חיים ועצמאי מאד. אציין כי לאחר הבכי, הוא נרגע שוכח את מה שקרה, או שלחילופין הוא מתקרב אליי ומנסה להכות אותי.אני תוהה מדוע הוא מתנהג כך וכיצד להתמודד? להתעלם מהבכי? להתרחק?

תודה מראש-יעל.

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצויות בכי

הוספת תגובה

• התפרצויות בכי - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2011

שלום לך,
    אכן את מבינה נכון שהילד מושפע מהולדת אחותו. מקומו כילד קטן נדחק הצידה, וזה משבר קשה עבורו.
    חשוב לדבר איתו על כך במידת האפשר וההבנה שלו, לתת מילים להגשה שלו, גם הו אעדיין רוצה להיות תינוק, והוא עדיין תינוקי של אבא ואמא לפעמים, וכן, לתת לוזמן איכות איתו לבד עם אחד מכם לעיתים קרובות.
    אם הו אמכה אותך הייתי מפסיקה אותו באפן ברור, אבל בשלב הזה לא הייתי מתעלמת מבכי, כי זה לא בכי מניפולטיבי, אלא קושי אמיתי להחזיק את עצמו לבד כשאת עסוקה עם תינוקת יותר קטנה, אלא מנסה לאסוף אותו ולחבק אותו, ואחר כך לייצר הסחת דעת ולגרות אותו לפעילות אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

ע
    16/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    16/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 מסרב להיכנס לגן
    מזל
    16/06/2011

יש לי ילד בן 3 שאוהב להיות בגן אך כאשר אני מביאה אותו בבוקר הוא לא מוכן להיכנס לגן ולעזוב אותי הוא בוכה וצורח לאחר מספר דקות שאני הולכת הוא נירגע. יש לציין שהגננת מוסרת שהוא ילד מקסים ומתנהג יפה במהלך היום.
    התחושה לעזוב את הילד בוכה בבוקר מאוד לא נעימה.
    (הבעיה הינה מתיחלת השנה)
    אני מאוד חוששת לגבי שנה הבאה שהוא יעבור לגן חדש מה יהיה.
    אשמח לקבל תשובה איך להיתנהג בבוקר עם הילד כאשר אני מכניסה אותו לגן.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 מסרב להיכנס לגן

הוספת תגובה

• ילד בן 3 מסרב להיכנס לגן - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2011

שלום מזל,
    אם הוא נרגע כמה דקות אחרי שאת הולכת אז הכל בעצם בסדר. הבעיה היחידה שלו היא כנראה מולך. פרידה שלך ממנו בבוקר צריכה להיות קצרה ועניינית ככל הניתן. בדרך ילידם שעושים סצינה בבוקר ואחר כך נרגעים הם ילדים שמרגישים שהפרידה קשה להורים שלהם ומנגנים על זה. בידקי אם זהו המצב אצלך. אם את משדרת רוגע ונפרדת בצורה קצרה ועניינית לא אמורה להיות שום בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן זה משחק ילדים?
    מורן
    16/06/2011

שלום. אני עומדת בפני דילמה. בני בן שנה ו-9 חודשים, ילד שמח וחברותי בד"כ ומתפתח יפה. בגיל שנה הכנסתי אותו לגן, אחרי שהיה שנה איתי בבית. כמובן שהכניסה לגן היתה מלווה בקשיים (מצדי בעיקר..). היום, כמעט שנה אחרי אני עדיין לא מרגישה בטוחה ורגועה לחלוטין, כיוון שאני רואה דברים בגן שמפריעים לי, לדוגמא, הילד רוצה לקחת מדי פעם את ה"דובי" שלו, והגננת לא כל-כך מסכימה (זה דורש מהגננות לשמור שהילדים האחרים לא יקחו לו). יש יחסית הרבה ילדים (כ-16) על גננת וסייעת, אני מרגישה שאין הבנה אמיתית באשר לחשיבות של התהליך הכניסה לקבוצה ראשונה, על כל המשתמע מכך מבחינה רגשית. נורא חשוב לי שיהיה לו ביטחון ושהוא יטופח לא רק בבית, אלא גם בסביבה שיש בה עוד ילדים. מצד שני, הילד נראה מרוצה בבוקר ללכת לגן, ולא נראה שמשהו מפריע לו, ובסה"כ הגן עובד בשגרה טובה, הוא עשיר במשחקים ולימוד, והצוות בסדר. ההתלבטות שלי היא האם לחפש גן אחר בגלל הרגשתי או להשאיר את הילד עם הילדים שהוא כבר מכיר ורגיל אליהם. מה עדיף בשבילו? יש לציין שמבחינת שכבת גיל, הוא החל כצעיר ביותר (בדיעבד אני מכה על חטא..), והיום הוא יחסית בין הגדולים.

לקביעת תור
    סגירה
    גן זה משחק ילדים?

הוספת תגובה

• גן זה משחק ילדים? - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2011

שלום מורן,
    טוב שאת רגישה ומבינה את הצרכים של הילד. עם זאת, לאור המצב שאת מתארת כרגע, נראה לי שעדיף עבורו שהוא יישאר בגן שהוא רגיל אליו וטוב לו בו. מעברים זה דבר קשה, ולא כדאי להרבות בהם כי המחיר במקרה הזה עלול לגבור על התועלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מתאוששים?
    שולי
    15/06/2011

אני אם לשני בנים, בן 4.5 ובן שנתיים. ההתמודדות עם הבכור אחרי לידת אחיו היתה קשה: התקשיתי למצוא את עצמי ביחס לבני הבכור, הייתי עייפה וכועסת, בעיקר על עצמי, וזה יצא על הגדול. כעסתי נורא, מעבר לכל פרופורציה, הרגשתי שאני מתקשה למצוא בו את הילד האהוב כל כך שלי, זה שלפני שנולד אחיו הנקתי (שנתיים), נרדמתי איתו, שיחקתי, קראתי, נהנתי. ההרמוניה נשברה בבת אחת, ולא הצלחתי לחלק את עצמי. הוא כעס עלי, ואני כעסתי עליו, ועל עצמי, ועל בן זוגי והורי. החזקתי זעם נוראי, והוא היה יוצא עליו, על בני, בהמון דרכים. כעת אני מרגישה ששני ילדי נפגעו, מהאווירה הזו, וגם הקשר בניהם. אני מנסה לאט לאט להשתקם, אבל זה מאוד קשה. בני הבכור ילד רגיש במיוחד. הוא לועס בגדים. הוא מתקומם וצועק מדברים שלא מפריעים לאחרים: לשטוף לו פנים זו משימה מאוד קשה, וחייבים להיות מאוד עדינים. יש לו נטייה להתאפק זמן ארוך מאוד עם פיפי, ממש מאז שנגמל. בהתחלה לא היה עושה פיפי שעות, בטענה שהוא לא צריך. זה ממשיך וממשיך, ואני חושבת שזה לא התנהגותי. לא בורח לו, אני לא חושבת שמפריע לו מאוד, רק שמעט עושה אותו עצבני, כך אני מרגישה, ההתאפקות הזו. תמיד היה קשה לו בהסתגלות, צריך להיות עדינים איתו, להכין אותו טוב טוב לשינויים, לבנות לו דברים בהדרגה. והאמת, את זה תמיד עשיתי, אפילו בתקופות הקשות, כי גם אני כזו, צריכה לבנות הדרגתיות עבור ילדי, בפרידות מהם, בהתמודדות עם השינויים אצלם. הקטן, שאולי זקוק לזה פחות, גם איתו אני כזו. זה בשבילי, אפשר לומר, ומבחינה זו אני חושבת שהבכור קיבל, ככל השחיים מאפשרים (לידת אחיו היתה מאורע שעם כל ההכנות - אינו הדרגתי), את הקצב שנכון עבורו. אני תוהה, כמה נזק עשיתי לילד כזה רגיש בשנה (אולי יותר) שבה הייתי, באמת , לא שם. לא מכילה, לא אוהבת, לא כלום. הייתי רבע אמא. החזקתי אותו מבחינה פיסית, פחות או יותר, לא מבחינה נפשית. אני רוצה לדעת, מניסיון שלכן, בפורום ובכלל, איך אפשר לשקם דברים כאלה. כמה זמן זה לוקח. האם זה מצליח בסוף. האם ילדים שאוהבים אותם מאוד בהתחלה, בשנתיים הראשונות, האם זה מטען שיכול להחזיק אחר כך. אני מנסה לשאול, האם יש איזה כיוון, אפילו איטי, שאני יכולה לנקוט ודברים ישתפרו. אני מרגישה שאיבדתי משהו מאוד גדול, אני לא יודעת אם אצליח להחזיר אותו, לבני ולעצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    מתי מתאוששים?

הוספת תגובה

• הצעה אישית

נ
    15/06/2011

אני אמא לבן 10+ ו8 + תינוק
    שני בני הראשונים גדלו בהפרש גילים זהה לשלך. ואני מכירה את כל הקשיים עם כל המשתמע מזה.
    אז כן אני מאמינה שאפשר לתקן וזה ממש ממש לא מאוחר.
    קבלי כמה הצעות.
    1. תגדישי לפחות פעמיים בשבוע שעתיים שאת רק עם הגדול, זמן איכות. ואם אין עזרה עם הקטן לקחת בייביסיטר לזמן זה. לעשות איתו דברים כייפים בלבד זה יכול היות צפייה בסרט בטלויזיה יחד עם פופקורן, יצירה ביחד, טיול עם סיפור נלווה. העיקר שאת כולך שלו. ללא טלפונים ברקע.
    2. לקחת אותו לסוף שבוע לבד, את והוא !
    אני מכירה הרבה הורים שעושים זאת, וזה עושה פלאים למערכת היחסים.

תזכרי שום דבר לא מאוחר אבל התיקון יהיה איטי, תאזרי בהרבה סבלנות, גם את תהני ממנו הרבה יותר.

רצוי גם לא לאבד את הקטן, ולנסות לחלק את הזמן לזמן איכות גם איתו.

אגב אני עושה מדי פעם עם כל אחד נפרד ליום שלם על חשבון בית ספר.
    הם פשוט מאושרים באותו היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי מתאוששים? - תגובה

סמדר ריינר
    16/06/2011

שלום לך,
    ההצעות שנתנה לך נ' הן מצויינות. רציתי להוסיף שנשמע לי שאת נוהגת להאשים את עצמך המון, וכמו שאומרים "לחפור" לעצמך עם האשמה. הגזמה בדפוס הזה עלולה להוביל לחשיבה דכאונית ולדיכאון, ואולי זה מה שגרם לכל הסיפור הזה להתחיל (דיכאון לאחר לידה?). חשוב שתהיי מודעת שזהו דפוס שלך ותנסי לא לשתף איתו פעולה. זה בלאו לא עוזר להיות עסוקה כל היום במחשבות מה עשיתי רע בעבר. חשוב להסתכל קדימה, וחשוב לחשוב חיובי. אכן השנתיים הראשונות הן חשובות מאוד מאוד, ונתת לבן שלך בסיס טוב שילווה אותו כל החיים. אחר כך היה משבר, כולנו חווים משברים בשלבים כאלה או אחרים בחיים, כל דבר כמעט ניתן לתקן. אני כמובן לא יכולה להגיד לך כמה זמן זה לוקח כי זה אינדבדואלי, חשוב שתשחררי, שלא תעמדי עם סטופר, פשוט תעשי בסבלנות ובאהבה את מה שצריך לעשות ותנסי להגביל את החשיבה המייסרת והלא יעילה שאת מתמכרת אליה לפעמים.
    אם את ממש מרגישה שאת לא מצליחה כדאי מאוד שתפני לטיפול עבור עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ מהלימודים
    יפית
    15/06/2011

בן 12 לחוץ מהלימודים מאוד, עם התפרצויות של זריקת חפצים בבית, שלא מוצא חן בעיניו דבר מה מציק לאחים שלו הקטנים, זורק חפצים על ההורים ויש לציין שהציונים שלו מצויינים בכיתה.

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ מהלימודים

הוספת תגובה

• לחץ מהלימודים - תגובה

סמדר ריינר
    15/06/2011

שלום יפית,
    חסרים הרבה פרטים בשאלתך. לא ברור מהכין הסקת הלחץ הוא מהלימודים. זה מה שהוא אומר? נראה לי שאין קשר בין הצקה לאחים וזריקת חפצים על ההורים לבין לחץ בלימודים.זה לא תירוץ ולא סיבה. קודם כל צריך לשים להתנהגות הזו גבול ברור ולא להרשות אותה. מעבר לזה אם יש לחץ מהלימודים, אפשר לראות את מטפלים בזה, אפשר ללמוד טכניקות הרפיה, ולהסביר לילד שזה בסדר גם אם הציונים שלו יהיו פחות טובים, תאהבו אותו הדבר, ויש עוד דברים בחיים וכו'.
    אני חוזרת לקישור שעשיתם בין ההתנהגות שלו ללחץ בלימודים, קישור שקצת מדאיג אותי כי נדמה לי שהוא מרמז שאתם מגנים על ההתנהגות הזו באופן כלשהו או חושבים שניתן לתרץ אותה באופן הזה והילד לומד מזה שכל עוד הציונים שלו טובים אתם תמיד תרחמו עליו ותגנו עליו במקום לדרוש ממנו להתנהג כמו שצריך מצד אחד, ומצד שני, להוריד ממנו ציפיות בעניין הלימודים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר קירבה
    מיכל
    15/06/2011

שלום רב,
    בתי בת 5, ילדה שמחה, מאושרת, אבל תמיד תמיד מעדיפה להיות בחברת אבא שלה. לא משנה מה אעשה, מה אקנה, היא תמיד תרצה להיות איתו ותעדיף אותו על פניי.
    מבחינתנו אנחנו עושים אותו הדבר, אני כאמא והוא כאבא משתדלים שיהיה לה תמיד כיף אבל משום מה היא מעדיפה אותו יותר. אם אני לוקחת אותה לגן בבוקר ולא הוא היא תזכיר את זה שלמחרת הוא זה שצריך לקחת אותה או למשל אם הולכים ליום כיף והוא לא בא היא תתבעס ואם אני לא אבוא היא תגיד "לא נורא, זה בגלל שאת עובדת".
    היא רואה אותי פחות כי אני עובדת יותר שעות והיא בקושי נמצאת איתי, אפילו לילה טוב היא בקושי אומרת לי.
    ניסיתי הכל - פינקתי, הייתי קשוחה, אבל כלום פשוט כלום לא עוזר לי להתקרב לילדה שלי, והיא ילדה יחידה.
    אני אובדת עצות. אנא עזרתכם הדחופה!

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר קירבה

הוספת תגובה

• חוסר קירבה - תגובה

סמדר ריינר
    15/06/2011

שלום מיכל,
    יש כאן שני דברים. אחד הוא שאת נמצאת פחות ולכן היא קשורה לאביה יותר. בדרך כלל זה הפוך, האבות עובדים וילידם הרבה פעמים קושרים יותר לאמא ונראה להם מובן מאליו כשאבא לא בא איתם.
    דבר שני בתך נמצאת כרגע בשלב שנקרא השלב האדיפלי, שזה שלב שילדות אוהבות יותר את אבא וביום את אמא. זה טבעי וזה בסדר גמור.
    אין לדעתי הרבה מה לעשות מלבד לבדוק האם את יכולה לעבוד פחות ולהיות איתה יותר.
    היא לא אשמה שאת עובדת הרבה, והיא מעדיפה להיקשר למי שאפשר לבנות עליו שהוא נמצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    rotemfeld
    15/06/2011

אני מודה לך שענית לי על שאלתי,
    בפורומים אחרים לא ענו לי...
    תודה,
    רותם

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    15/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועת אצבעות בכפות הידיים
    ריקי
    15/06/2011

שלום,

אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים אבל אשאל בכל זאת.

בני בן 9 תלמיד חכם נבון מצטיין בלימודים, ניגש לשלב א' של בחינות מחוננים.

לפני כחודשיים התחיל לעשות תנועות עם האצבעות בכף היד בזמן שיחה עם חברים הורים וכו'.

התנועות מטרידות אותי מאוד הוא מנער את האצבעות לפעמיים האמה למעלה לפעמים הקמיצה פונה מטה כל מיני תנועות מוזרות (חשבו לציין כי האצבעות מתוחות ולא מקופלות) כמו כן הוא קוסס ציפורניים.

מה לדעתכם הסיבה או איך ניתן להפסיק התנהגות זאת.

יום נפלא

ריקי

הוספת תגובה

• תנועת אצבעות בכפות הידיים - תגובה

סמדר ריינר
    15/06/2011

שלום ריקי,
    תנועות אובססיביות מעידות בדרך כלל, כמו כל התנהגות אובססיבית על חרדה. יכול להיות שזה קשור ללחץ שלו מנושא ההצטיינות והמחוננות אבל לא חייב להיות. כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לטפל בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ריקי
    15/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    16/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים
    סימה
    15/06/2011

הבן שלי בן 3.5 לרוב לא אוהב לתת לי יד כשאנחנו הולכים ברגל שמתי לב שהוא אוהב שאני הולכת לפניו והוא מסתכל מרחוק עד שלא רואה אותי ומתחיל לבכות או לרדוף אחרי למרות שאני מסתכלת ככה בחצי עין מה קורה איתו כמה שאני מסבירה לו שצריך לתת יד לאמא ומסוכן בכביש (ליד כביש אני לא עוזבת אותו) לא יודעת .... מה עושים מה אומרים לו ? שיבוא ביחד איתי ?

לקביעת תור
    סגירה
    איך מתמודדים

הוספת תגובה

• איך מתמודדים - תגובה

סמדר ריינר
    15/06/2011

שלום סימה,
    לא כל כך ברורה לי השאלה. איכשהו זה נראה לי ברור מאליו שאם זה מה שאת רוצה זה מה שאת צריכה להגיד. אולי תפרטי יותר מה הבעיה ומה מונע ממך להגיד לו שיבוא איתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתנגד

סימה
    15/06/2011

אהה סליחה שלא אמרתי הוא פשוט לא רוצה לבוא איתי שאני קוראת לו אני אומרת לו בוא 10 פעמים והוא לא בא תמיד אני צריכה לחזור לאותו מקום שבו עמדנו אחרי שהלכתי כמה צעדים ולקחת אותו בכוח איתי למרות ההתנגדות שלו נשכב על הרצפה ובוכה לא רוצה להיכנס למעלית אחרי שנכנס לא רוצה לצאת כל הזמן מתנגד גם במקלחת ובכל מקום תמיד ההיפך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתנגד - תגובה

סמדר ריינר
    15/06/2011

שלום סימה,
    נראה שיש כאן בעיה הרבה יותר רחבה ממה שתארת בהתחלה שקשורה לסמכות ההורית אולי. נראה לי כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת, כדי ללמוד איך להציב גבול לילד בצורה אפקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני מתלונן שאינו מקובל
    נ
    14/06/2011

בני בן ה10 לומד בכיתה ד מתלונן שאינו מקובל בכיתה ושמקללים אותו הרבה הוא מאד נעלב עד שדמעות חונקות אותו.
    בעבר היה מאד רצוי בקרב חבריו לכיתה, ואף נבחר למועצת התלמידים. היום הכל השתנה ואפילו חבריו הקרובים לא רוצים להפגש איתו.
    יש לו חבר אחד טוב מאד מהכיתה השנייה ושכן בגילו שאיתם הוא נפגש הרבה מעבר לבית הספר. זה בהחלט מחזק אותו. אך עדיין הוא מאד פגוע בכיתה אפילו במידה שהוא קצת פוחד ללכת לבית ספר.
    חברו מהכיתה השנייה ילד מאד ילדותי שמדבר מוזר מה שמחזק את בני להתרחקות ממנו בכיתה. וצוחקים עליו שהוא חבר שלו. מצד שני אותו חבר מאד נאמן לו והם מאד נהנים יחד.
    עכשיו סיפר לי שתמיד השתדל שהחברות בניהם תהיה סודית, בכדי שלא יצחקו עליו.

בכל מקרה עוד שבועיים נגמרת השנה והבית ספר שלהם נסגר ובשנה הבאה הכיתות מתפרקות והילדים יתפזרו לבתי ספר חדשים. בני והילד מהכיתה השנייה ביקשו להיות יחד בכיתה ואכן הם יהיו יחד, אך לא ידוע עם מי עוד.
    בני חושש שגם בבית ספר החדש יצחקו עליו שהוא חבר שלו במיוחד עכשיו שהם יהיו באותה כיתה.
    ראשית רציתי לדעת איך לעודד אותו ולחזק אותו בלקחת דברים בפרופורציה, לא להעלב ולא להתייחס. ואיך אוכל לדעת אפוה הבעיה באמת כך שיוכל להתחיל דף חדש נקי ומוצלח.

אני חושבת שטעיתי בזה שאמרתי לו שיופי שהוא נפרד מהכיתה ויש לו הזדמנות להתחיל מחדש, כי זאת בעצם בריחה מהמציאות ולא פתרון.
    ואם באמת צריך להרחיק אותו מאותו חבר חנון שצוחקים עליו?
    כמובן שליבי כואב למשמע דבריו, אך לא הראיתי לו נסיתי להראות לו את המקום החיובי ויחד עם הכל שימח אותי לדעת שבני פתוח איתי ובאמת מספר לי הכל ללא בושה.

אם קשר או לא, הוא תלמיד מצטיין, קל לו מאד בלימודים והוא בחוגים של מצטיינים בבית הספר.

אשמח לשמוע עצות לחיזוק והעלות את בטחונו העצמי.

לקביעת תור
    סגירה
    בני מתלונן שאינו מקובל

הוספת תגובה

• בני מתלונן שאינו מקובל - תגובה

סמדר ריינר
    15/06/2011

שלום לך,
    חשוב לברר מה קרה, האם היה אירוע ספציפי או סדרת אירועים שבגללם בנך הפך מילד מקובל לילד לא מקובל.
    כמו כן יכולים להיות גורמים נוספים למצב שנוצר, אחד הוא דימוי עצמי נמוך שגורם לבנך להתחבר עם ילדים שבעצמם דחויים, והוא לא רואה את עצמו ראוי לעמוד במרכז אלא רק בשוליים, (לא שזה רע שהוא מתחבר עם ילדים לא מקובלים, ובודאי שכל ילד ראוי ישתחברו איתו השאלה אם זה בא ממקום של עניין אמיתי באותו ילד או כאמור מתחושה של חוסר ביטחון להתחבר עם ילדים אחרים)
    כמו כן ילדים מחוננים פעמים רבות מהווים מטרה ללעג מסיבות של קנאה, אך גם זה לא הכרחי ולא חייב להיות.
    יכול להיות שלילד שלך יש גם דיעה עצמאית ושאר הילדים לא ממש מעניינים אותו, והוא מתקשה להתפשר על הדברים שמעניינים אותם ומעדיף להתחבר עם מי שמעניין אותו ולעשות מה שמעניין אותו והתוצאה היא שילדים תופסים אותו כחריג וכמוזר. או כועסים עליו על כך שבוחר לא להיות איתם.
    כדאי לחשוב מה מהדברים מתאים, אולי זה שילוב, אולי זה דברים אחרים, ובהתאם לתשובה צריך לחשוב על הפיתרון.
    אני לא חושבת שהפיתרון ללמד אותו לא לשים לב הוא מספיק כאן, יש כאן בעיה חברתית של הילד וצריך באמת לחשוב מהיכן היא נובעת.
    אם אתם לא מצליחים כדא לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    שרון
    14/06/2011

שלום רב,
    אני זקוקה ליעוץ דחוף -
    ביומיים האחרונים בתי בת ה-6 וחצי עוברת איזשהו משבר הבא לידי ביטוי בכך שהיא לא מפסיקה לשאול על כל דבר אם "זה בסדר"?. כל מילה שיוצאת לה מהפה, כל תנועה או נגיעה שלה במשהו, אפילו כל מחשבה שיש לה היא שואלת אם זה בסדר שהיא חשבה ככה. אם זה בסדר שהיא לא יודעת. אם זה בסדר שהתבלבלו לה המילים. אם זה בסדר שהיד שלה בטעות נגעה בברך. ככה כבר יומיים והילדה ממש נראית עצובה ומתוסכלת (היא לא מסוגלת לא לשאול אבל מתישה גם את עצמה). בקיצור, נראה משהו לא פשוט ולא רגיל ואין לנו מושג איך לגשת לדבר כזה. בינתיים אנחנו רק אומרים לה על הכל שזה בסדר. מישהו יכול לעזור????

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    15/06/2011

שלום שרון,
    זו אכן נשמעת התנהגות שמעידה על מצוקה רבה, כנראה סוג של חרדה. חשוב לפנות לטיפול בהקדם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה