מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שינוי בהתנהגותהילה12/06/2011
שלום רב,
יש לי שלושה ילדים. בת 9, בן 5 ובן 8 חודשים. הבעיה היא עם האמצעי בן החמש. לפני הלידה הוא היה הילד הקטן וקיבל המון יחס (יותר מהרגיל). מן הצפוי לאחר הלידה המצב השתנה. השתדלנו מאוד לתת את אותו היחס מן ההתחלה ועד היום. העניין הוא שזה בלתי אפשרי ומן הסתם קשה. התינוק שלי התחיל לזחול ולעשות דברים שגורמים לנו להתלהב ומן הסתם זה מציק לבני. הוא שינה התנהגות מקצה לקצה, הוא לא קשוב, הוא התחיל להכות, להציק לתינוק, לדבר לא יפה, לכעוס, לבכות הרבה. הבעיה שלי היא לא מה שקורה איתו כי זה משהו טבעי. השאלה שלי היא איך להגיב כדי לצמצם את הנזק? האם משפט כמו: "אני כועסת עליך, אני לא יודעת מה קורה לך בזמן האחרון ואני לא יכולה לסמוך עליך ולהשאיר אותך לשמור על התינוק" עושה פעולה הפוכה? האם אני צריכה לדבר איתו ולהגיד את האמת שאני יודעת שכל זה קורה בגלל התינוק החדש שהצטרף למשפחתנו? ומה לעשות בזמן התנהגות לא הולמת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום הילה,
אני לא ממליצה להגיד לו שאת כועסת עליו. זה בהחלט עלול לעשות את הפעולה ההפוכה.
עם ילד בן 5 אפשר כבר לשבת שיחה ולדבר איתו בלי כעס, על כך שאתם מבינים שקשה לו, כי הוא היה הכי קטן, והוא מקנא באחיו, וזה טבעי ונורמלי. כדאי לתת הכרה לתחושות שלו ולעודד ואתו להביע אותן מילולית וכך הוא יוכל להיות פחות לבד איתן, וזה כבר אמור להפחית חלק מהאלימות. את האלימות עצמה, באותו הרגע יש להפסיק מיד ובנחרצות, אבל זה לא קשור לכעס, לצעקות או לענישה. פשוט להגיד "לא" קצר ברור ונחרץ, ולהפסיק פיזית את האלימות.
לגבי דיבור לא יפה רצוי פשוט להגיד שזו מילה לא יפה ולהתעלם. כנ"ל מבכי רב שנראה לך לא בפרופורציה למה שקרה. ככל שתתייחסו פחות להתנהגויות השליליות כך לא יהיה להן קהל והן יפחתו.
כמו כן רצוי לתת לו זמן איכות לבד ולאפשר לו מפעם לפעם התנהגות תינוקית אם בא לו - לשתות מבקבוק, לזחול, לדבר כמו תינוק וכו' ואחר כך לחזור להיות ילד גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות ואלימותקרן12/06/2011
בנ בן 5.5 ילד שני לאחר ילד בן 10 וכעת יש לו 2 אחים נוספים- תאומים בן ובת בני חודש. באופן כללי בני הוא ילד מאוד חם ומרצה. מחבק, מחמיא, עוזר ומסייע בכל פעם שנדרש ממנו, אוהב להעניק ולתת מעצמו ועוד. יחד עם זאת נוטה להרביץ לאחיו הבכור, וגם בגן, אומר מילים לא יפות ועשוי להכות מטפלת בגן- וכל זאת בזמן שהוא כועס או נעלב. הוא מאוד מתרשם מכוח.
בכל פעם הוא מתחרט מאוד לאחר מעשה , אנחנו מאוד ברורים לגבי אלימות ומגנים אותה. במידה ומשתמש באלימות- נכנס לחדרו לפסק זמן- הוא מבצע את זה אבל כל זה מלווה בצעקות ובקללות מטומטם ומסריח.
חשוב לדעת שהוא לא ירים יד מעולם עליי או על אביו או סבתא ודודה שלו, אבל הוא יכול לקלל.
יש לציין כי לגבי האחים שלו הצעירים- רק מנשק כל היום, ואומר להם כמה הוא אוהב אותם ...
שאלתי- מה מומלץ לעשות? האם לפנות לייעוץ? ואיזה סוג? אנחנו גרים באיזור ב"ש.
אנחנו מודאגים שהתנהגות הזו תמשך גם בשנים הבאות והוא יסגל לעצמו התנהגות אלימה גם במסגרת בית הספר...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות ואלימות - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום קרן,
כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית הגן , וגם לקבל ממנה מלצה לגבי שירותים טיפוליים באיזורכם, או שהיא יכולה להיפגש איתכם מספר פעמים לצורך הדרכת הורים אם היא מתרשמת שזה מספיק ויש לה אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיקוי התנהגות הגננתנעמי12/06/2011
שלום רב,
ביתנו בת 3.5 ויש לנו קושי מכיוון שהיא מחקה את הגננת שלה במשחקים עם ילדים אחרים, כלומר נותנת להם הוראות והם לא בהכרח נהנים מכך. כמו כן, בהתנהלות מולנו היא גם מתנהגת כך ואנחנו לא מצליחים להסביר לה את הבעייתיות בכך מכיוון שלדעתה הגננת שלה לא עושה שום דבר לא בסדר.נשמח לקבל את עזרתך
בתודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיקוי התנהגות הגננת - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום נעמי,
מדובר בילדה מאוד קטנה. המשחק שלה כרגע לא נועד כדי להתחבר עם הילדים האחרים, אלא נועד לבטא את העולם הפנימי שלה.כשאתם מסבירים לה שהילדים לא אוהבים את זה אתם נותנים הסבר שמתאים לילדה בוגרת יותר.זה לא ממש מעניין אותה כרגע, למרות שבלי קשר היא בודאי תעלב אם ילדים לא ישחקו איתה, אבל היא קטנה מדי מכדי לעושת את החיבור בין הדברים. החיקוי של הגננת בא לענות על צורך פנימי שלה. ילדים שמשחקים בצורה חזרתית שוב ושוב משחק שיש בו המון צורך בשליטה, מבטאים באופן הזה את הצורך שלהם בשליטה שנועד להגן מתחושת חוסר אונים מסויימת. זהו משחק של דמיון אומנם, אבל ברוב המקרים הוא חוזר על עצמו שוב ושוב ללא יצירתיות וגיוון (זה לא אומר שהיא לא יצירתית). זהו משחק שמעיד על מצוקה ועל חרדה. אני ממליצה לבדוק יותר לעומק, את הסיבות לכך. או בעצמכם או בעזרת איש מקצוע בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר פחד מזריםימית11/06/2011
בתי בת שנה ותשעה חודשים היא הולכת לכל אחד ללא בעיה ואפילו יוזמת כלומר נגשת לאנשים בחדר שאינה מכירה על מנת שירימו אותה, תשב עליהם וכו.
האם זה אופייני לגיל זה? ילדים אחרים בגילה שאני מכירה אינם מתנהגים כך.
דבר נוסף היא אינה רכושנית כלפי או כלפי בעלי לעומת ילדים אחרים האם זה מוקדם מדי לרכושנות מצידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר12/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"לבת שבע קריכלי11/06/2011
שלום רב, בעלי ואני נוסעים לחו"ל לשבוע ביום שני הקרוב. בננו בן 9 חודשים נשאר עם הורי, הוא מכיר אותם היטב. אירגנו את חפציו האישיים והצעצועים בבית הורי כך שירגיש בנוח. אנחנו לוקחים את המחשב הנייד איתנו וניהיה בקשר דרך הסקייפ. שאלתי היא: האם לדבר עם בננו דרך הסקייפ או עדיף שלא יראה אותנו כל השבוע (דבר שיקשה עלינו ועליו לדעתי), או עדיף שישמע אותנו דרך הטלפון (עדין לא מבין כל כך מזה טלפון אך כן מבין את התמונה שרואה בסקייפ). אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה מראש בת שבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל - תגובה
סמדר ריינר11/06/2011שלום בת שבע
רצוי מאוד מאוד שבנכם יראה אתכם בסקייפ. לילדים בגילו אין תחושת זמן. הוא לא יכול להיבן שתחזרו. והוא בהחלט עלול לחשוב שאתם בכלל לא קיימים כל הזמן הזה ונעלמתם לעולם. אין לי מושג האם זה יגרום לו לבכות ולהקשות על הוריכם בעקבות זאת או לא, אך עדיין זה הדבר הנכון לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל המשך
בת שבע קריכלי11/06/2011תודה על התגובה המהירה. האם כדאי שאשאיר חולצה שלי (עם ריח שלי, למרות שזה לא חפץ המעבר שלו)? כמו כן, יש קושי בתהליך ההרדמות שלו. מוכן ללישון רק אם אני נמצאת לידו. אם אינני הוא בוכה מאד. השאלה היא: האם הבכי וזה שאינני לידו ישאירו סימני טראומה כלשהם או יהוו טראומה עבורו? זה מתסכל מאד לשמוע אותו בוכה בכי אמיתי וסובל .מה ניתן לעשות שגם הורי לא יחוו את הקושי וימתנו את הבכי ואת תהליך השינה? אני מאד נסערת וזה מקשה עלי להביע את מבוקשי. תודה בת שבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל המשך - תגובה
סמדר ריינר12/06/2011שלום בת שבע,
תראי, זה לא גיל מומלץ לנסיעה כזו. לא שאלת אותי אם לנסוע או לא, לכן לא ארחיב בעניין הזה. אבל זה בהחלט לא מומלץ.
אין לי פטנט לגבי ההורים שלך, מעבר לדברים הרגילים שעושים, מחבקים, שרים שיר ערש מעמעמים את האור ו...מרדימים ילד.
כן יכול להיות מועיל שתשאירי בגד עם ריח שלך, להזיק זה בטח לא יזיק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג ילדים מול תרפיה באומנותיאיר11/06/2011
לאחרונה יש ירידה בציוני בתי הבכורה בת 8 (הירידה משמעותית אפילו לכיתה ב') והמורה שלה המליצה על טיפול בשבילה. אימא שלה ואני התגרשנו לפני מספר שנים בהסכם של משמורת משותפת ולאחרונה נפתח מלחמה משמורת על רקע רצון אימה לעבור לישוב אחר ולבטל את ההסכם של משמורת משותפת (בעיותיה החלו באותה תקופה אך לפחות מהצד שלי אינה חשופה למהלכים). בתי עברה איבחון לריפוי בעיסוק ובו המלצה לפנו תלתרפיה באמצעות השב"ן. שאלתי מה יתרונות וחסרונות של פסיכולוג ילדים מול תרפיה בהבעה ויצירה. בתי לא נפתחת בפניי בנושא זה למרות שלנו קשר עמוק והיא מספרת לי גם על נושאים אחרים טובים ולא טובים ואני לא בטוח שהיא תיפתח מול פסיכולוג ויתכן ודרך עקיפה יותר של אומנות תשיג יותר (אם כי מעריך שבשני המקרים ובניגוד לטיפול במבוגרים, הטיפול אינו תלוי בצורה מכרעת על השתתפות המטופל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג ילדים מול תרפיה באומנות - תגובה
סמדר ריינר11/06/2011שלום יאיר,
בגיל הזה גם אצל פסיכולוג ילדים העבודה היא באמצעים עקיפים של משחק ויצירה ולא של שיחה ישירה. כך שמהבחינה הזו אין הבדל.
הקושי שהילדה עומדת בפניו כרגע יכול להיות מטופל גם אצל מטפל באומנות וגם אצל פסיכולוג.
נראה לי עדיף שתפנו לטיפול במסגרת ציבורית ולא פרטית. זאת מכיוון שסכסוך גירושין יכול לעיתים רבות לקשיים בקיום הטיפול בגלל חוסר התאום בין ההורים, ובמסגרת ציבורית יוכלו לעזור לכם במקרה כזה ביעילות רבה יותר מאשר מטפל פרטי.
אם תפנו אכן לשירותי בריאות הנפש, זו ממילא לא תהיה בחירה שלכם אם תקבלו פסיכולוג או תרפיה באומנות, וזה בסדר גמור, כי זה לא בהכרח מה שמשנה כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשומת לב שליליתטלי11/06/2011
שלום!
בני הגדול בן 5. ילד ניפלאת חכם וטוב לב. לאחרונה התנהגותו השתנתה בכך שהוא מושך תשומת לב שלילית מאיתנו על ידי התנהגות. כלומר ישנם ימים שהוא עושה הכל דווקא, לא מקשיב ויוצא מצב שאנחנו כל הזמן רבים. לפני 5 חודשים נולד לו אח חדש, כנראה שזה תרם לעיניין.
לדוגמא הוא מושך לקטן ברגליים, אני מבקשת להפסיק הוא פשוט מתעלם וממשיך אני מבקשת פעם נוספת, ממשיך עד שאני לא צועקת. או שהוא מבקש משהו אני אומרת לא ורוצה להסביר מדוע לא הוא לא נותן להשחיל מילה ישר מתחיל לצעוק, לבכות ולהתעצבן ולהגיד :"נו בבקשה" ושום הסבר רגוע לא עוזר עד ששוב צועקים.
יש גם את עיניין עשיית דווקא, לדוגמא ביקשתי לשטוף ידיים מלוכלכות הוא מסתכל לעיניי ומכניס אותם לפה ומנגב בסדין של אחיו הקטםן בלול.
התנהגות כזאת לא הייתה לפני, ואני מוצאת את עצמי כל הזמן צועקת עליו ומתוסכלת שכנראה גורם למעגל סגור. איך יוצאים מזה? איך מחזירים את הילד המבין שלי?
עליי לציין שאנו מנסים לחזק ולתת מילים טובות על התנהגות טובה ומעשים טובים ואפילו ציור יפה. הילד קיבל מלוא תשומת לב עד גיל 5 שנולד אחיו אני יודעת שזה משפיע אך כיצד עליי לנהוג איתו?
ועוד דבר כשאנו עושים פעילות משותפת שהוא אוהב הוא לא מפסיק כל שניה להגיד אני אוהב אותך ומחכה לשמוע את אותה התגובה שהוא מקבל כמובן.
לסיום הוא ילד מאוד אהוב אך לאחרונה יוצא מצב שכל הזמן צועקים עליו או מעירים לו עקב התנהגותו מה שכנראה מגביר התנהגות רעה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשומת לב שלילית - תגובה
סמדר ריינר11/06/2011שלום טלי,
את החלק של החיזוקים החיוביים אתם כנראה מיישמים יפה אבל מה שאתם כנראה לא עושים זה להפסיק ולחזק את ההתנהגות השלילית. הפסקת התנהגות שלילית היא על ידי התעלמות ממנה. זה מאוד קשה לביצוע, כי כנראה נורא חשוב לך להסביר לו למה הוא לא יקבל משהו, או שנורא חשוב לך שהוא יפסיק לבכות ויתן לך להשחיל מילה. למה בעצם? כאן מאוד חשוב לא להיכנס למשחק שלו. את לא מנהלת איתו דיון או ויכוח ולא מסבירה לו למה. מצד שני, גם אין צורך לצעוק. מספיק להגיד פעם אחת "לא" קצר והחלטי וזהו. שימשיך לבכות. לא מתפקידך לרצות אותו או להרגיע אותו ברגעים כאלה. הוא יישאר לא רגוע ולא מרוצה עד שהוא יבין שזה לא מזכה אותו בתשומת לב וזה מה שיפחית את הדרמה. כמובן שברגע שהוא מתנהג בצורה מסוכנת - או מציק לאחיו - חשוב שההתנהגות תופסק. גם את זה עושים בצורה החלטית וקצרה, בלי הסברים, בלי נאומים, בלי התחננויות ובלי דרמה. אומרים לו "לא" ואם יש צורך מרחיקים אותו פיזית שוב ושוב מהמקום, אבל לא נכנסים לצעקות, הטפות מוסר, וכו'.
אם הוא מתלכלך בכוונה -שיתלכלך, המטרה של ההתנהגות היא להשיג התייחסות שלך, אם זה לא יקרה, ההתנהגות תפחת מאליה עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן פסיכוסומטייםשלי10/06/2011
שלום,
בתי בת 4 וחצי סבלה בשבוע האחרון מכאבי בטן נוראיים בעיקר בשעות אחר הצהרים והלילה.
כל הבדיקות שערכנו יצאו תקינות.
הורי והורי בעלי מתעקשים שי לבדוק האם קיימת אפשרות שהכאבים האלו הם תוצאה של בעיה/חרדה כלשהי אולי מאירוע שקרה בגן.
זו הפעם הראשונה שהיא סובלת מכאבים לא מוסברים כאלו וכשדיברתי איתה על מנת לברר אם קרה משהו בגן, היא לא ציינה איזה אירוע חריג.
האם יש צורך לקחת אותה לייעוץ על בסיס מקרה ראשון מסוג זה? האם להמתין ולראות אם המצב חוזר על עצמו ואז ללכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן פסיכוסומטיים - תגובה
סמדר ריינר10/06/2011שלום שלי,
אני לא כל כך מבינה על בסיס מה ההשערה שמה שמציק לה קרה דווקא בגן. לפעמים מציקים לילדים כל מיני דברים, זה לא חייב להיות "אירוע" וזה לא חייב להיות בגן. הייתי מנסה לשאול אותה האם משהו מציק לה בלב, או מנסה לדובב אותה באמצעות בובה או ציור האם לדעתה משהו מציק לבובה או לגיבור הציור. אני חושבת שלא חייבים כרגע בהכרח לפנות לייעוץ פסיכולוגי אבל כן להתייחס לכאב הבטן כאיתות מצוקה כלשהו כי אחרת הילדה עלולה לקבל את הרושם, באופן לא מודע, שלא באמת רוצים לשמוע על המצוקה שלה. גם אם לא יצא שום דבר מהבירור הזה, חשוב שהוא ייעשה כדי לשדר לילדה שרגישים אליה ומוכנים להקשיב לה גם כשקורה משהו לא נעים.
אם זה יחזור בכל זאת, אולי אפילו באופן אחר (כאב במקום אחר בגוף שאין לו הסבר פיזיולוגי, למשל), אז כן כדאי יהיה לפנות לייעוץ יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב חברתי לא טובאפרת10/06/2011
שלום, לבני בן 10 יש חבר טוב אחד מהכיתה שהם מתראים הרבה מאוד, גם בסופי שבוע , אני מאוד מודאגת איך בני יוכל לפתח קשרים טובים עם חברים נוספים מהכיתה, בני מנסה ליצור קשרים ובעידוד שלי מזמין מידי פעם ילדים אלינו הביתה כשהילדים באים אלינו אנו מכינים להם ארוחת ערב ומכבדים אותם מה שכן ,לבני יש משחקי מחשב שהוא מאוד אוהב לשחק ,לפעמים הוא די עסוק במשחקים גם כשחבר בא אליו ואנו מסביר ים לו זאת,בני מרגיש מתוסכל וכל הזמן מתלונן -שאף אחד לא מתקשר אליו ולא מזמין אותו, היחסים אינם הדדיים, כיצד בני יוכל לרכוש יותר חברים מהכיתה, זהו גיל די בעייתי שכבר נוצרות קבוצות אני מאוד מודאגת כי למעשה בני נשאר עם חבר אחד טוב שגם אותו חבר לא מחובר לאף ילד מהכיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב חברתי לא טוב - תגובה
סמדר ריינר10/06/2011שלום אפרת,
חשוב להבין יחד עם בנך מדוע קשה לו להשתלב. יכול להיות, כמו שאת בעצמך מבינה דרך העניין של משחקי המחשב, שהוא רוצה שילדים ירצו אותו, אבל הוא לא באמת מעוניין להיות איתם, יותר מעניינים אותו דברים אחרים. זאת אומרת שהתסכול שלו הוא בעיקר כי הוא רוצה להרגיש יותר רצוי לא בגלל שהוא בהכרח מרגיש בודד או מעוניין באינטראקציות עם ילדים. חשוב לחדד את ההבדל הזה אם הוא באמת קיים. כי זה לא אותו הדבר לרצות שירצו אותי ולרצות באמת להיות עם ילדים. יכול להיות שמשחק אמיתי עם ילדים בניגוד למשחב דורש ממנו ויתורים והתאמות לרצונות של אחרים, דורש ממנו להתמודד עם תחרות ועם קצב של אחרים, ועם המחשב או עם עצמו יותר נוח לו. חשוב לברר מה הוא עושה כשהוא עם אחרים שגורם לכך שלא יזמינו אותו. האם הוא שקט ונמנע ורק רוצה לסיים כבר כדי שיוכל לחזור למחשב? האם הוא לא מוצא דרך של פשרה בין הרצון שלו לרצון של אחרים ורב או משתלט? יכול להיות שהוא פשוט חסר ביטחון ומתקשה לקחת מקום, לעמוד על שלו, לתרום לסיטואציה מיכולתו ודיעותיו ואז ילדים פשוט לא מרגישים אותו, לא מכירים אותו באמת ולא חשים צורך להזמין ואתו ולהיות איתו?
חשוב לברר טוב מהיכן נובעת הבעיה כדאי שניתן יהיה להציע דרך להתמודד איתה.
בנוסף, בגיל הזה ילדים מתחילים להיות פעילים בתנועות נוער. כדאי לברר האם יש סניף של תנועה כלשהי בקרבת מגוריכם, יכול ליהות שפעילות קבוצתית מובנית תקל עליו להשתלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלבות בגןרחלה10/06/2011
שלום. ביתי בת 3.5. אתמול היא סיפרה לי שהיא שיחקה עם 2 בנות מהגן ופתאום אחת מהן לקחה את היד של השניה והן התחילו לרקוד ולא נתנו לה להצטרף והיא בכתה ובכתה. קודם כל אני מאוד שמחה שהיא מספרת לי. ברור לי שמכאן ואילך אשמע סיפורים כאלו ואחרים. מה אני יכולה להגיד לביתי בדיעבד, במקרים כאלה, שיחזק אותה ושיתן לה כילים איך להתמודד עם זה במקרה הבא. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלבות בגן - תגובה
סמדר ריינר10/06/2011שלום דנית,
באמת זה חשוב ויפה שבתך מספרת לך דברים. זה אומר שהיא פתוחה וסומכת על עזרתך. אני חושבת שמקרים כאלה חשוב לתת לילד הכרה בכך שזה באמת לא נעים, את זה בטח עשית. להשתדל לא להגזים ולא יצור דרמה ולבכות יחד איתו. אחר כך לתת פרופורציה, למשל להגיד, זה לא נעים אבל זה עובר, מחר הם ישכחו וכן ישחקו איתך. ודבר שלישי, להציע לה אם קורה כזה דבר, לחפש לעצמה משהו אחר ומישהו אחר להיות איתו. היא לא חייבת דווקא את שתיהן באותו רגע אם הן לא מעוניינות. זה לא אומר שהיא מייד תיישם, היא עוד ילדה קטנה, וסביר שגם בפעמים הבאות שזה יקרה היא תגיב אותו הדבר וזה בסדר גמור. כל ילד אחר היה נעלב גם. אבל באופן כללי כדאי לתת לה כיוון של דרך התמודדות ולחזור על האופציות האלו, עד שהיא תגדל מספיק ותפנים ותוכל להתמודד לפי ההנחיות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתמירי09/06/2011
בבית יש שני ילדים הגדולה קרוב לשבע והקטן קרוב לארבע . לפני מספר חודשים עברנו לשכונה חדשה כאשר איננו מכירים נפש חיה. את ילדינו השארנו במסגרות הקיימות על מנת לא להפריע להם בשגרת חייהם.הכרנו שכנים חדשים ולהם ילדות בגיל של ביתנו וילדתי אינה מתחברת אליהם כלל כל ניסיון לקרב בינהן עולה בתוהו.
המצב החדש בבית שהיא משחקת רק עם אחיה ורק היא הבוס מנסה לחנך אותו . שאלתי היא האם זה נורמלי שילדה לא תשחק עם אחרים בהינתן האפשרות? האם עליי לתת הזדמנות ולחכות עד אשר היא תתחיל כיתה א' ונכיר עוד אנשים נוספים יהיה לה יותר קל?
יש לציין שעד למעבר היא יצרה קשרים טובים עם כל הגילאים. וכיום זה מין פחד האם זה השינוי בשכונה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום מירי,
ודאי שזה נורמלי. היא לא חייבת להתחבר דווקא עם הילדות האלה, כשאין לה שום מבחר. אולי הן במאת לא מתאימות לה? זה מאוד קשה להתחבר כשאתה בעצם קשור לחברים מהמסגרת היומית. כל עוד הילדים עדיין מבקרים במסגרות באיזור הקודם חשוב לנסות להפגיש ואתם עם חבריהם מהמסגרת היומית גם אחה"צ, אחרת זה יוצר בידוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יכולת ללבוש גרביים מגיל קטןמירב09/06/2011
בני בן 11 ומגיל קטן מאד אינו מוכן ללבוש גרביים. יש מעט בגדים אותם הוא מוכן ללבוש אך גרבים כמעט ואינו מסוגל ללבוש. הוא עוסק בספורט תחרותי במשך שעות רבות בכל יום ומצב כפות הרגליים שלו רע. אני התניתי את העיסוק בספורט בלבישת גרביים ועקב כך הוא מצא דרכים לרמות אותי כדי שאחשוב שהוא גורב אך בעצם לא גרב. היום הגענו פשוט למבוי סתום. מעבר לזה ישנה התנהגות אובססבית כמעט של אכילת צפורניים כמעט עד תום והתנהגות לא מכובדת ומזלזלת בהורים ובמורים. הילד הוא מאד אינטיליגנטי וציוניו גבוהים למרות שהמורה מציינת בפני ש"הרומן של הילד עם ביה"ס מסתכם בכך שהוא מגיע ולא יותר" אין הוא ממלא שום מלה בית ספרית למרות הפצרותינו. ענף הספורט בו הוא עוסק ואף מצטיין בו הוא מאד תחרותי ולוקח את כל זמנו ומחשבתו. ביומים האחרונים אסרתי עליו לעסוק בו כיוון שגיליתי שהוא מרמה אותי בלבישת הגרביים ואף החבאתי לו את כל נעלי הספורט שלא יצטרך להתמודד עם הגרבים. כעט איננו מדברים ולהפתעתי לא נראה לי שמזיז לו העניין.
אני כמובן מבולבלת ומרגישה דיי מתוסכלת ולא יודעת להתמודד...אשמח לחוות דעת תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יכולת ללבוש גרביים מגיל קטן - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום מירב,
ייתכן שהילד שלך סובל מבעיה תחושתית. יש ילדים שהעור שלהם רגיש יותר למגע של בדים מסויימים. אם זה כך הוא לא אשם בזה ואין טעם להעניש אותו. כדאי לגשת לרופא עור ולנסות למצוא לזה פיתרון, אני מקווה שיש, או להתייעץ עם מרפאה בעיסוק.
נשמע לי שיש לך ילד מוכשר עם הרבה מוטיבציה לספורט ועם כישרון ללימודים, אבל יכול להיות שהוא מרגיש לא מובן, וזה חלק ממה שגורם לו לא לתת אמון בהורים ובמורים ולהתנהג כך אליהם.
אם את מפרשת את כסיסת הציפורניים ואי לבישת הגרביים כמשהו אישי נגדך, את לא יכולה להיות קשובה לכך שיש בעיות שמציקות לו והוא לא מתכוון בהכרח לעשות דווקא. כסיסת ציפורניים מעידה על מתח שהוא נתון בו, ולא על רצון לזלזל בך. כנ"ל עניין הגרביים - הוא סובל מבעיה ובמקום לעזור לו מנסים להילחם בו ולמנוע ממנו משהו שהוא אוהב.
זה לא נראה לי נכון למנוע ממנו לעסוק בספורט שהוא כל כך מושקע ומצטיין בו, גם אם עקב כך נגרמת הזעה ברגליים.
העניין שאני מנסה להעביר לך הוא שאולי כדאי להתייחס לכל העניין כבעיה משותפת שמנסים להתמודד איתה ביחד מאשר כמלחמה נגד הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הסתגלות למסגרת של משפחתוןמיכל09/06/2011
שלום,
ביתי בת שנה וחודשיים ולפני כחודש הכנסנו אותה למסגרת של משפחתון ובו 4 ילדים ו2 מטפלות.
בכל בוקר הילדה בוכה במשך זמן ממושך והמטפלת אמרה שכאשר היא בוכה היא לא נותנת שיחבקו אותה. המטפלות מצידן מניחות לה להרגיע את עצמה והיא בוכה במשך זמן ממושך עד שהיא נרגעת. תוך כדי כך היא גם צובטת את עצמה בידיים וברגליים.
עד שהכנסנו אותה למשפחתון היא הייתה איתי בבית ולא נתקלתי בהתנהגות כזו. היא ילדה רגועה ושמחה והתנהגות כזו לא מתאימה לה. בנוסף היום כאשר קילחתי אותה שמתי לב שיש לה סימנים אדומים באמת על הידיים והרגלים וסימנים כחולים על הגב. המטפלת אומרת שהיא לא נוטה לשחק עם שאר הילדים ואינה יודעת איך זה קרה.
מה ניתן לעשות בנדון?
אודה לכם על עצות באופן דחוף
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הסתגלות למסגרת של משפחתון - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום מיכל,
נשמע שאכן הילדה לא מסתגלת כרגע למסגרת הזו. מה הסיבה אני לא יודעת. אם זו סיבה שקשורה לטיב המשפחתון והתפקוד בו, או לכך שהכנסתה לשם ל אנעשתה בצורה הדרגתית מספיק, או שפשוט הילדה לא בשלה לסוג כזה של מסגרת.
ילדה בת שנה וחודשיים עדיין לא אמורה להרגיע את עצמה. ולכן אני לא יודעת אם היא מפסיקה לבכות פשוט נמתוך תשישות או ייאוש או מסיבה אחרת. הייתי מנסה לדבר עם המטפלות אולי אפשר למצוא דרך אחרת לעזור לה להרגע לא על ידי חיבוק בהכרח, אולי להתקרב אליה עם משחק, לנסות להסיח את דעתה וכו'. אם זה לא עוזר והיא ממשיכה לחזור הבייתה עם סימנים כאלה, בלית ברירה הייתי שוקלת להוציא אותה משם אם יש לכם אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מיכל09/06/2011היי סמדר
תודה על תגובתך המהירה.
אני ממש עם דמעות בעיניים. הידיעה כי הילדה שלי אולי סובלת ולא יכולתי למנוע את זה ממנה קשה מאוד.
אני אקיים שיחה עם המטפלות ואשקול את ההמשך
בברכה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום מיכל,
זו באמת תחושה קשה, אבל חשוב שתדעי שקל יחסית לתקן פגיעה אצל ילדים כשהם עוד קטנים והם משתקמים מהר, ומאחר ולילדה שלך יש אמא רגישה חמה ואיכפתית אין לי ספק שגם אם היה לה קשה בגן זה בודאי בטל בשישים יחסית לשאר הזמן שעובר עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעות של ילד בגופוגילי09/06/2011
ילדתי, בת כ-5.5 החלה לפני כחצי שנה לגעת בפטמות שלה ובמקביל לנשוך את השפה התחתונה.
כיום זה הפך להיות אובססיסי ממש, איך שהיא מתעוררת זה הדבר הראשון שהיא עושה וגם כשהיא מבקשת להרגיע עצמה.
בתחילה התעלמנו מכך, בתקווה שזה יעבור אך היום נראה לי שצריך פתרון אחר.
כשהיא בחוץ בגן וכד' היא מסוגלת לא לבצע את הנגיעות הנ"ל.
אודה לתשובתכם ויעוצכם בנדון.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעות של ילד בגופו - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום גילי,
אני חושבת שאת צודקת, ייתכן שמדובר בסוג של התנהגות אובססיבית. זו התנהגות שנובעת מחרדות. זה שהיא מצליחה להימנע מכך בחוץ זה סימן מעודד. אולי כדאי לדבר איתה על כך שזה לא מתאים, ולנסות לעבוד איתה על דרכים אחרות להרגע, למשל לדמיין משהו נעים, או לשחק עם בובת פרווה, או להגיד לכם שהיא לא רגועה כדי שתוכלו לשוחח על כך ולהבין מה קורה לה וכו'.
אם אתם לא מצליחים והתופעה ממשיכה ו/או מתגברת כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רצינית עם אמא!!rotemfeld09/06/2011
בן 12,
הייתי במחשב ב Youtube,
ואז אמא באה מאחורי, אמרה לי שהיא הולכת, נתנה לי חיבוק והלכה.
אחרי שהיא חיבקה אותי ראיתי שהעיניים שלה תקועות במחשב במבט מודאג,
הסתובבתי וראיתי שבעמוד הראשון ב Youtube יש סרטונים של בנות
מתפשטות. אמא שלי חושבת שאני רואה פורנו,
זה ממש ממש מביך, מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רצינית עם אמא!! - תגובה
סמדר ריינר09/06/2011שלום רותם,
פשוט לנסות להסביר לאמא,ביוזמתך, לא לחכות שזה יבוא ממנה, להראות לה והלסביר שלא אתה בחרת את הסרטונים ומה אתה כן בחרת לראות, ואיך קרה שבכל זאת הסרטונים היו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)