מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מצב רוח משתנהקובי14/06/2011
שלום.
ביתי בת 2 וחצי. בתקופה האחרונה היא מתנהגת שלא כהרגלה, היא רגישה מאוד ועוברת בצורה קיצונית משמחה לבכי ועצבות. היא כל רגע שואלת אם היא מתנהגת יפה, נלחצת שקורה לה משהו(כאב ,מכה ) ומיד מתחילה לבכות בפאניקה נוראית ולא מוכנה להגיד כלום.
יש לציין שאנו מצפים ללידה נוספת בחודש הקרוב וביתי מדעת לכך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב רוח משתנה - תגובה
ליאת גרוס15/06/2011שלום קובי.
סביר מאד שהבת מגיבה ללידה הקרובה. זוהי התנהגות טבעית שתחלוף עם הזמן. חשוב שתהיו מודעים לכך שהדבר מלחיץ אותה ונסו להרגיע. דברו איתה על הלידה. הפכו אותה לשותפה עד כמה שמתאים. תנו לה לגיטימציה לחששות ופחדים. הרגיעו אותה שתמיד תאהבו אותה. היא לא אומרת כלום כי היא מרגישה שאתם לא רוצים/מסוגלים לשמוע את החוויה שלה. תנו לה לגיטימציה. עזרו לה להבין מה מרגישה. קיראו איתה ספרים לקטנים על לידת אח. תרגישו אותה ותהיו שם בשבילה.
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נואשים לעצה! בן 4 מסרב לשירותיםיעל14/06/2011
שלום
בני בן 4 עושה פיפי בשירותים מזה שנה, אך קקי מוכן רק בטיטול.
ניסינו הכל - מדבקיות, טבלאות, ישיבות סרק על האסלה עם סיפורים, הבטחות לפרסים ומתנות, ישבנונים מכל הסוגים, ניילונים נדבקים על האסלה - וכלום.
הוא עושה קקי בישיבה ליד האסלה, אחרי הקקי מוריד לעצמו את הטיטול וזורק את הקקי לשירותים. אפילו לפעמים מנקה עם המברשת את האסלה. הוא אומר שהוא לא מוכן לשבת בשירותים כי הוא מפחד כשהקקי יוצא החוצה.
אציין שהוא ילד מבריק.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נואשים לעצה! בן 4 מסרב לשירותים - תגובה
סמדר ריינר15/06/2011שלום יעל,
אני מפנה אותך לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בנושא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרההההההטל14/06/2011
שלום לכם,
שמי טל ואני אם לילד בן שנה ו-4. ילד מקסים,אוהב, שובב במקצת וחברותי.
כל יום אנו מקלחים את הילד ונותנים לו לאכול בקבוק כאשר הוא שוכב לידנו בסלון. מנהג זה קיים מאז שהוא קטן. בהתחלה היינו מאכילים אותו עלינו וכאשר גדל עבר לשכב לידנ ולהחזיק את הבקבוק לבד. כאשר היה קטן יותר הוא היה נרדם במהלך האוכל והיינו מעבירים אותו למיטה. לפעמים הוא לא היה נרדם ם הבקבוק וכאשר היה מסיים היינו שמים אותו במיטה. לפעמים הוא היה ישר הולך לישון ולפעמים היה צורח במיטה עד שנרדם (לפעמים כאשר לא עמדנו בזה היינו ניגשים ומרדימים אותו בעזרת טפיחות על הגב).
כבר תקופה מאוד ארוכה שהוא לא נרדם עם הבקבוק ובכל שעה שהיא שהוא צריך ללכת לישון יש בבית לפחות 10 דקות של צרחות. הילד פשוט עומד במיטה וצורח ולא מוכן לישון. כמובן שאנחנו בודקים שהכל בסדר אבל כשרואים שכאשר נשארים איתו בחדר הוא רגו וברגע שיוצאים הוא מתחיל לצרוח עד הירדמות אנחנו נותנים לו פרקי זמן שלא ניגשים אליו.
האם זוהי תופעה מוכרת? מה עושים? ממשיכים עם הצרחות האלו שמרדימות אותו???
דרך אגב כאשר המשפחה הקרובה שלנו מגיעה לשמור עליו הם לא חווים זאת. הוא הולך לישון בלי בעיה.
אשמח לתגובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרהההההה - תגובה
סמדר ריינר15/06/2011שלום טל,
ההערה האחרונה שלך היא מאוד חשובה בעיני. העובדה שעם המשפחה הקרובה הוא לא נוהג כך מלמדת שאין לו שם קושי אמיתי אלא זו דרך שלו לנסות לנהל אתכם, ולכן אסור לכם לשתף פעולה עם זה. חשוב להרגיל אותו לישון בטקס קבוע, במיטה שלו ולא בסלון, טקס שכולל שיר או סיפור קצר אם הוא מבין או נהנה לדפדף בתמונות של ספר. אפשר ילד בגי כזה להראות סיפור שמספר על ילד שהולך לישון, אפילו אם הוא לא מבין הכל, המסר צריך להיות מתקלחים, לובשים פיג'מה,סיפור או שיר ערש או שניהם, נשיקה לאבא ואמא וכו' ו..לילה טוב.
החזרתיות והעיקביות מאוד חשובים כאן.
אחרי שמתסיים הטקס, אתם עוזבים את החדר, ואם צורח 10 דקות זה בסדר גמור, אבל אם אתם מראים לו שאתם מתרגשים מזה, הוא יחזור על כך כי יש לו קהל. ברגע שלא יהיה לזה קהל, לא יהיה טעם להעלות את ההצגה הזו יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה!!!!!!אמא מתוסכלת14/06/2011
הילד שלי בן שנתיים מגיל שנה וקצת הוא מתנהג באלימות, מרביץ לילדים מושך בשיער דוחף אותם וכדומה..
שייכתי את זה בהתחלה לזה שהוא לא מדבר טוב אבל זה כבר עובר כל גבול
הוא בנוסף התחיל להרביץ גם לי ולבעלי.. משהו לא מוצא חן בעיניו אז הוא נותן מכה
אני כבר ממש מתסוכלת ולא יודעת איך להתמודד עם זה
כל דרך שניסיתי איתו מטובה ועד רעה לא מצליחה לי
אני בוכה מזה ללא הספקה ומתביישת לצאת איתו מהבית
אני יודעת שזה נשמע מוגזם, אבל זה קורה לעיתים קרובות מידי, הוא בדרך כלל ילד מקסים וחכם אבל ההתנהגות שלו לא ברורה לי בכלל
אשמח לעזרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה!!!!!! - תגובה
ליאת גרוס15/06/2011שלום לך
אכן חוויה של חוסר אונים ובדידות. נשמע שגם את מאד סובלת וגם הילד שמביע בדרכו מצוקה רבה. זה לא חייב להיות כך.
אי אפשר לפתור את הבעייה בכמה שורות באינטרנט אבל אפשר לפתור את הבעייה. פני לטיפול הורי /הדרכת הורים וצרי שינוי. זהו גיל קריטי והדרכה טובה יכולה ליצור שינוי מהיר.
אל תוותרי. לא מגיע לך להמשיך כך. ..
בהצלחה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חסרת מעצורים בגןהילה14/06/2011
יש לי ילדה בת 5 ושמונה חודשים, לפני מספר חודשים התגלו קשיים של הילדה בגן, בעיה חוזרת ונשנית של חוסר שליטה, דיברתי עם הגננת והיא המליצה על אבחון, עשינו לילדה אבחון במכון להתפתחות הילד, ושם אמרו לנו שהבעיה היא התנהגותית נטו, הופננו גם לפסיכולוגית של הגן ואיתה אנו נפגשים אחת לשבועיים. אף קיימנו שיחה עם האחראית על הגנים בעירייה, והיא המליצה על כח עזר אישי לילדה במהלך שעות היום בגן. היתה תקופה של הפוגה ואז שוב חזרה התופעה. הגננת לא מצליחה להרגיע את הילדה ומבקשת שנבוא לקחת אותה, דיברתי מספר פעמים על הנושא עם הילדה והיא אמרה לי שהיא לא התכוונה שיקרה משהו רע ושזה "היצר הרע" ששולט בה. לאן עלי לפנות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חסרת מעצורים בגן - תגובה
סמדר ריינר15/06/2011שלום הילה,
את כבר פנית. יש לכם ייעוץ קבוע מפסיכולוגית הגן. זו הכתובת שלך כרגע. אם את מרגישה שכלום לא עוזר, כדאי שתבואי עם זה אליה, ותשאלי אותה מדוע זה לא עוזר לדעתה,, מה אפשר לעשות אחרת, אולי זה לא מספיק, לאן היא ממליצה לכם לפנות וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות של ילד בן 4.5 של ונדליזםיורם14/06/2011
הבן שלי בן 4.5 מאוד רגיש וממושמע, יחסית לגילו יש לו אינטליגנציה רגשית מפותחת ביותר ומשמעת עצמית גבוהה ובדרך כלל אנחנו לא נתקלים בבעיות משמעת מיוחדות מצידו.
לפעמים, בתדירות של פעם בשבוע שבועיים - הוא נתקל באירוע שמצברח לו את המצב רוח - אם מתוך הערה ביקורתית מצידנו או מצד שחפץ או חוברת צביעה התלכלך קלות - הוא נתקף "התקף התפרצות שקט" - הוא לא צועק, לא מרביץ ולא אומר כלום - רק לוקח לעצמו איזה חפץ שהוא מאוד אוהב כגון חוברת צביעה, או משחק אלקטרוני או כדור - ומשחית אותו באופן מוחלט ומציג בפנינו את התוצאה המוגמרת בהתרסה.
עד עכשיו התגובות שלנו לא יציבות במקרה כזה - מצד אחד אנחנו מאוד עצובים בשבילו על החפץ או המתנה שהוא השחית, ולפעמים אנחנו מגיבים באיפוק, ולפעמים באופן חריג יחסית אליו בצעקה או עונש מתמשך - אבל הוא לעולם לא מתנגד לעונש ומקבל אותו כמו הפרס הכי גדול בעולם - "כבוד עצמי" - הוא לא ממצמץ משום תגובה שנגיב למקרה השחתה כזה.
מה הדרך הנכונה לנהוג ? כיצד נוכל לגרום לו להמנע בעתיד מהתפרצויות שקטות כאלה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות של ילד בן 4.5 של ונדליזם - תגובה
ליאת גרוס15/06/2011שלום יורם
הילד מנסה להעביר מסר דרך ההתנהגות שלו. מה בעצם הוא מנסה להגיד לכם? מה הוא מבקש? מה הוא צריך?
שקפו לו שכשהוא כועס ולא יכול לדבר הוא הורס. הציעו לו לדבר. נסו להרגיע, לחבק, להביון ביחד איתו מה עובר עליו. תנו לו כלים להתמודד עם התסכול.
במקביל אפשר לקנות איתו ביחד איתו דברים שמותר להרוס כשעצבניים או אפילו שק אגרוף קטן. תסבירו גם מה אסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי עם התפרצויות אלימותאמא מוטרדת14/06/2011
יש לי ילד בן שנתיים וחצי, ילד מקסים, חברותי רוב הזמן, לא נחשב לילד אלים, הוא התחיל גמילה מחיתול לפני 3 שבועות, ואני בהריון בחודש שביעי. לאחרונה בגן הוא ללא כל סיבה מתנפל על ילדים, מרביץ או נושך. מספיק שילד עבר לידו או שהוא רצה איזה צעצוע שיש לילד אחר, הוא מגיב באלימות. אני מאוד מתוסכלת, אני לא יודעת ממה זה נובע, ואיך לעצור את ההתנהגות הזו. הגננת אומרת שהיא ממש חוששת שהילדים פשוט לא ירצו לשחק איתו יותר בגלל ההתנהגות הזו.
הוא באמת ילד טוב, רגיש, וכן יודע לשחק יפה עם ילדים. לא מבינה מדוע פתאום יש לו התפרצויות אלימות כאלה.
לאחרונה הוא גם מנסה להכות אותי, אני מניחה שמאותה הסיבה.
מה ניתן לעשות? איך לדבר אליו? להעניש אותו? לכעוס, לצעוק?
אשמח לעזרה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי עם התפרצויות אלימות - תגובה
סמדר ריינר15/06/2011שלום לך,
עונשים, צעקות וכעס לא עוזרים. מה שכן יש לעשות הו אלהציב גבול ברור ואסרטיבי בלי דרמה מיותרת של כעסים וצעקות. כשהוא מכה, יש להפסיק את המכות פיסית, אם יש צורך אז להרחיק אותו, ולהגיד לו בצורה ברורה שאת לא מרשה להרביץ.
מעבר להתנהגות באותו רגע, חשוב להבין מה קרה לו באיזה רגעים זה קורה וכו'.
יכול להיות שזה משהו שקשור להריון שלך, יכול להיות שאת חלשה יותר, עייפה, פחות פנויה אליו, והוא מרגיש לא מוחזק והכל "גולש" לו.
חשוב, אם יש לך אפשרות לקבל עזרה ולנסות לדאוג לכך שהוא יוכל לקבל חלק מתשומת הלב והפניות שקיבל בעבר.אם לא ממך אז מאביו, למשל.
אפשר גם לדבר איתו באופן שהוא מבין על התינוק שעומד להיוולד, ועל כך שזה משמח אבל גם קשה, ולתת לו לבטא את תחושותיו בדרכו (בציור או במשחק).
אם זה לא עוזר כדאי פנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסמדר
אמא מוטרדת16/06/2011יש לי המון עזרה, הוא פעמיים בשבוע נמצא עם אחת מהסבתות שלו, ובעלי נמצא איתו, כך שמבחינת צומת לב יש לו והמון. המיקרים שקרו בן, על פי מה שהגננת אומרת, לא קרה כלום שקדם לכך, לא הציקו לו ולא לקחו לו צעצוע, מספיק שהילד עבר לידו, או יש לידו. זה לא משהו שקורה כל היום וכל הזמן אבל מידי פעם.
המקרים בהם הוא מכה אותי, זה אם אני כועסת עליו, או מנסה לקחת אותו מאיזה מקום כתוצאה מהתנהגות לא יפה שלו, אז הוא מנסה להשתחרר בעזרת נשיכה. זה אני יודעת, כי באותו הרגע אני מונעת ממנו משהו שהוא רצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לסמדר - תגובה
סמדר ריינר16/06/2011שלום לך,
יכול להיות שמה שקורה בגן הוא שזו דרך לקבל תשומת לב. לגבי מה שקורה בבית, באמת אני לא חושבת שלכעוס עליו זה עוזר, ולכן הצעת להתנהג בצורה ברורה ותקיפה אבל בלי כל הכעס, אם אפשר. לפעמים כולנו כועסים, זה אנושי, אבל זה לא הכרחי לחינוך.
יכול להיות שכדאי לתת חיזוקים להתנהגויות חיוביות שלו כדי להגביר אותן, ולהוריד למינימום את ההתייחסויות להתנהגויות שליליות כי זה מגביר אותן. כיוון שבשביל ילידם כל תשומת לב הי אחושבה גם אם היא שלילית. יכול להיות שהו אאכן מקבל הרבה תשומת לב אבל חלק ממנה הוא למד לקבל דרך התנהגויות שליליות. לפחות ממך, ובזמן האחרון.
כלומר התייחסות להתנהגות שלילית צריכה להיות מינימלית וקצרה, בלי נאומים, צעקות, עיסקאות (אם תעשה ככה אז אני אעשה ככה) איומים וכו'. פשוט "לא" קצר ולא להתייחס לבכי שבא אחרי. אם לא יהיה לו קהל והא ייפסק לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומרסימה14/06/2011
ישל לי ילדה בת 5.5 ילדה חכמה במיוחד ומקסימה בעבר היו לה פחדים והתגבר עליהם בזכות העצות שלך עכשי יש לי שאלה כשהילדה שומעת מנגינה עצובה ושיר שמתנגן ברקע היא ניגשת אלי מחבקת אותי אומרת אמא אני אוהבת אותך כל הזמן שיש שיר עצוב או מנגינה יש לה לפעמים דמעות בעיניים ואז אני מחבקת אותה חיבוק קצר ואימהי כעצתך מנשקת אותה ואומרת לה לכי ללשחק או משהו אחר האם זה בסדר ומה זה אומר הרגש הכל כך חזק למוזיקה? ולמילים של השירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר - תגובה
ליאת גרוס15/06/2011אם היא לא מביעה מצוקה לאורך זמן ובמצבים נוספים הייתי מתייחסת לכל העניין באופן חיובי. ילדה רגישה שיודעת להתרגש ממוזיקה וחווה רגעים של קרבה ושיתוף עם אחרים בעקבות כך. זה נשמע בסדר.
מעניין אם למדה את זה ממישהו וסביב מה ...?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סימה15/06/2011היא רואה שכשיש מוזיקה שמחה אז אנחנו רוקדים סתם כזה כמה דקות או בארוע וכשזה עצוב אז אנחנו שרים ביחד (אבל סליחה שלא הבנתי למה את מתכוונת בשאלתך?)
וגם היא רואה שיש אהבה בין ההורים ויש יחס יחיבוקים חמים ויש לה מודעת לאהבת המשפחה
אז הבנתי שזה בסדר וזה אומר שיש לה רגש וזה חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה לידל בן שנתיים.חן14/06/2011
שלום רב!
בני בן שנתיים , ילד מאוד פיקח מדבר ומודע לדברים שהוא עושה.
בשבוע האחרון הגננת ביקשה ממני לנסות לגמול אותו מהחיתול, דיברנו איתו והסברנו לו שזורקים את החיתול לפח ופיפי וקקי עושים רק בסיר.
אך מה שלמעשה קורה שהוא בכלל לא מבקש ללכת לשירותים ומפספס על בסיס קבוע (וזה לא מרגש אותו במיוחד- גם שהוא רטוב הוא לא בא ואומר)
ולגבי קקי הוא יושב יפה בסיר ועושה לבד!(רק שאני שמה אותו)
שאלתי היא האם הילד עדיין לא בשל לגמילה (היות והוא כלל לא משתף פעולה...)
או שזוהי הדרך? מה עושים?????????
לתשובתכם אודה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה לידל בן שנתיים. - תגובה
סמדר ריינר15/06/2011שלום חן,
לדעתי הילד לא בשל וכדאי לחכות. לא ציינת מדוע הגננת ביקשה, אולי היא מתרשמת אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה מנסיון לגמילה
נ15/06/2011הצעה אישית כאמא לילד שלישי.
2 ילדי הראשונים נגמלו רק בגיל 3. (השלישי עוד קטן) ומנסיון עם חברות אין על מה לדבר לפני שנתיים וחצי.
תורידי לחץ לחלוטין.
ובהזדמנות זאת עוד הצעה מנסיון, לגמול לילה ויום ביחד.
כשהילד מוכן תרגישי זאת לבד.
וליטב ידיעתי בנים במיוחד נגמלים מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חן16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לילד בן שנתיים
חן16/06/2011ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה.
ולגבי הגננת, לטענתה הילד בשל לגמילה, הוא רואה את שאר הילדים ורוצה גם .
אך בבית הוא כלל לא משתף פעולה ולא מבקש שירותים על אף שאנחנו מדברים על הנושא תמיד ומתזכרת אותו בכל הזדמנות....
האם בכל זאת להמישך את הגמילה או להמתין מעט???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לילד בן שנתיים - תגובה
סמדר ריינר16/06/2011שלום חן,
יכו להיות שעצם העובדה שאתם מדברים על הנושא ומתזכרים אותו בכל הזדמנות יוצרת לחץ, אולי כדאי להרפות קצת ולחכות שזה יבוא ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת מנסיעה באוטולי14/06/2011
ההיי
הילדה שלי בת ארבע וחצי מפחדת מאוד בזמן נסיעה באוטו אפילו נסיעה קצרה נסיעות ארוכות אני נוסעת כשהיא ישנה מה עושים
....................??????????? זה התחיל בזמן האחרון
....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת מנסיעה באוטו - תגובה
ליאת גרוס15/06/2011שלום רוז
נשאלת השאלה בעקבות מה התחיל הפחד. האם קרה משהו? שמעה משהו? מאיפה זה בא ?
כיצד הגבתם בפעמים הראשונות וכיצד היא הגיבה לתגובתכם?
כדאי להבין מה הגורם לסייע לה לעבד אותו. יש דרכים נוספות אפשריות לתגובה אבל חשוב קודם להבין את הגורם כדי לא לעשות נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה התחיל מלימודי זהירות בדרכים בגן
לי15/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעות באוזנייםגילי314/06/2011
בני בן ה-3 וארבעה חודשים סיגל לעצמו לאחרונה תנועה שבה הוא נוגע באוזניים , ממש חופן את האוזניים משני צדיו לשנייה ומשחרר , הדבר התחיל ממש בימים האחרונים ויש לציין שזה הלך והתגברוהוא עושה את זה ממש המון (כמו תנועה אובססיבית ) , יש לציין שאני נמצאת בחודשי השישי להריון ויכול להיות שהדבר משפיע עליו וגם לאחרונה הוא לא רוצה ללכת לגן ומאוד קשה לו בבוקר וגם חוזר מצוברח מה שגורם לנו לחשד שאולי עובר עליו משהו בגן (לא רוצה לישון יותר ומנסים להכריח לישון), רציתי לשאול אם התנועה הזו היא משהו שחולף מעצמו? האם יש צורך לטפל ? האם זה נובע מתוך חרדה מסויימת ומה יכולות להיות הסיבות?
אשמח מאוד לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
גילי315/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגיעות באוזניים - תגובה
סמדר ריינר15/06/2011שלום גילי,
אכן נשמע שמדובר בתנועה אובססיבית, ואכן זה מעיד בדרך כלל על חרדה. זה לרוב לא חולף בעצמו, בכ אופן לא כדאי לסמוך על זה. לא ניתן לדעת מהן הסיבות כי אצל כל אחד הסיבות שונות. זה יכול להיות משהו שקשור בגן ויכול להיות גם המון דברים אחרים.
יש בהחלט צורך לבדוק את זה יותר לעומק, ולטפל בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5 - מה ואיך עושים?שרון14/06/2011
אני אמא לילדה יחידה בת 3.5. נסינו הכל !!! על מנת לגמול אותה מחיתולים ודבר לא צלח. היא מעולם לא עשתה פיפי או קאקי בשרותים או בסיר (טוב, אולי פעם אחת). היא מסרבת להיפרד מן החיתול. לאחרונה הסברתי לה שבקרוב היא תהיה בגן חדש (עירוני) ושם לא מחליפים חיתולים וכל הילדים באים בלי חיתול ועושים פיפי וקקי בשרותים.היא אמרה שכן יהיה שם חיתולים או שהיא לא רוצה ללכת לגן החדש או שלה אין קקי רק פיפי. אני רוצה את עזרתך ותמיכתך איך לגמול אותה. חשבתי שיום אחד בקרוב (יש עוד חודשיים לגן העירוני) אני אסביר לה שוב בקצרה ... ושלאמא ואבא אין בעיה שהיא תפספס ותירטב ופשוט להוריד את החיתול. לפני כן, ללכת איתה לחנות שתבחר את התחתונים הכי יפים שהיא רוצה וכן שניכנס לחנות צעצועים ושתבחר כמה פרסים שהיא רוצה ונשים הכל בשקית וכל פעם שהיא תעשה בשרותים או בסיר היא תבחר פרס אחד מהשקית. מה עוד כדאי לעשות להגיד, מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5 - מה ואיך עושים? - תגובה
ליאת גרוס15/06/2011לא נשמע שזה מפריע לה ושהיא רוצה להיגמל. נסי להבין מדוע. זו הבנה חשובה להמשך התהליך. רק אחרי שהיא תביע עניין ולו חלקי להגמל כדאי להתחיל בתהליך.
בנוסף לא הייתי אומרת לה שאין לכם בעיה שתפספס אלא שהיא כבר גדולה ולא מתאים שתהיה עם חיתול. הגיע הזמן שתעשה בשירותים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בירור - המשך השאלה
שרון15/06/2011היא לא רוצה להיגמל כי "היא לא ילדה גדולה. רק כשהיא תהיה גדולה גדולה כמו אמא אז היא לא תהיה עם חיתול". איך אפשר לגרום לה להביע עניין, ולו חלקי, בגמילה ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת - מקפיצה השאלה
שרון16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מקפיצה השאלה
שרון19/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצפה לתשובה תודה
שרון21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה !
דליה24/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שחיכיתי שבועיים בסוף אין תשובה
רחלה29/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי שחיכיתי שבועיים בסוף אין תשובה - תגובה
סמדר ריינר30/06/2011שלום שרון,
אני מצטערת שלא קיבלת תשובה עד עכשיו.
אכן הבת שלך רוצה להיות קטנה. צריך להקשיב טוב טוב למסר הזה שלך כי זהו אכן המפתח לפתרון הבעיה.
קודם כל גיל 3.5 זה עדיין גיל קטן ויש ילדים שעדיין לא גמולים בגיל הזה. אז לא כדאי להילחץ.
אני חושבת שמה שיכול להרגיע את הילדה, זה אם תעבירו את המסר שהיא לא רק גדולה, אלא שאתם בהחלט מקבלים את זה שהיא גם קטנה ולא צריך להילחם על כך.
אפשר לדבר איתה ולהגיד לה, שנכון שיש דברים שבהם היא גדולה אבל היא בהחלט גם קטנה, וגם אם אנחנו גדולים קצת מותר לנו לחזור מדי פעם להיות קטנים, להתפנק אצל אמא, לדבר כמו תינוקי וכו'.
מה משפחיד לילדים מלגדול הרבה פעמים זה שזו פרידה בלתי הפיכה מלהיות ילד קטן. והאמת היא שזה לא חייב להיות כך, אפשר לעשות פרידה הדרגתית, ולחזור לתינוקות ואחר כך לחזור חזרה, הלוך ושוב. זה התהליך הנכון.
הרבה הורים טועים כשהם מדגישים לילד כל הזמן כמה הוא גדול, כדי שיתנהג יפה ולא יכביד עליהם.
חזרה על המסר הזה כל הזמן לא נותנת מקום לצורך של הילדים להיות גם קטנים, כמו שהם באמת.
לכן, תבדקו עם עצמכם האם יש מסר כזה כל הזמן בבית, ואם אין לכם סבלנות להתנהגויות רגרסיביות של הילדה מדי פעם, ונסו לשנות זאת.מעניין הגמילה עצמו, הרפו כרגע, אם תעבדו נכון עם נושא הקטנה/גדולה - זה יסתדר מעצמו עוד מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותחנית14/06/2011
בני בן 15 סובל מחרדות חברתיות וגם פוחד להיות בלילה לבד . הוא מאוד רוצה שנקנה לו כלב., ובטוח שכלב יעזור לו להתמודד עם החרדות. הבעיה שאנחנו ממש נגד כלב ולא ממש בטוחים שנחזיק מעמד עם המטלות וכל מה שמתלווה לכך.
האם כל זה פתרון יעיל לבעיה או שעדיף לוותר ולא לנסות בכלל .
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
ליאת גרוס15/06/2011שלום חנית
כלב יכול להיות חלק מפתרון אבל אין ספק שלא החלק העיקרי. מומלץ לפנות לטיפול רגשי. טיפול יוכל לסייע ולהקל עליו את ההתמודדות עם דרישות הגיל ובכלל...
הייתי מתחילה טיפול ומתייעצת עם המטפלת לגבי התזמון המתאים לשילוב הכלב...
חשוב שהילד יבין כי הטיפול בכלב יהיה באחריותו ויהיה מוכן לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב
אורנית16/06/2011ש לי כלב כבר חצי שנה( פעם ראשונה בחיים ותמיד הייתי נגד ונגעלתי, הילדים מאוד רוצים) זה לא נורא מתרגלים לצאת איתו למספר דקות פעמיים שלוש ביום , הוא נותן אהבה זה מדהים!! זה מחזק את הילדים ומהנה אותם מאוד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא חי עם הבנות,אפשר עזרה?ערן14/06/2011
אני גרוש מאירופאית 3 שנים כשיש לנו שתי בנות,בנות 5 ו-7 הם גרות בחו"ל עם אימם
אני בקשר יום יומי בטל' וביקורים בחו"ל, ותמיכה מלאה בבנות.
בקיץ הם באות אלי לראשונה בלי אימם .איך להסביר להן שיש להן אחות בת 10 חודשים ואבא שגר עם אישה חדשה לחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חי עם הבנות,אפשר עזרה? - תגובה
סמדר ריינר14/06/2011שלום ערן,
ככל הזכור לי עניתי לך על השאלה הזו בעבר. חשוב להסביר להן על כך מראש, ולא לחכות עד שהן יבואו.
פשוט להגיד את האמת, לאבא יש חברה חדשה, ואתם גרים ביחד ונולדה לכם תינוקת מקסימה.
העניין הוא לא מה להגיד, אלא להיות סבלני לתגובות שלהן, שיהיו מעורבות. סביר להניח שהן גם תשמחנה שיש להן אחות חמודה וחדשה, אבל גם תכעסנה על כך שלא סיפרת על כך כל הזמן הזה, וגם תהיה קנאה על כך שיש ילדה שחיה איתך והן לא וכן תגובות נוספות. כל התגובות הן טבעיות וראויות ובמקום, ויש צורך בסבלנות וגם באומץ כדי להתמודד איתן. אין כאן פתרונות קסם. תצטרך להודות בכך צודקות שהן כועסות שעד עכשיו לא סיפרת, ואתה באמת חושב שטעית שלא סיפרת עד עכשיו. זה לא נורא להודות בטעויות, וגם אין לך ברירה כאן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שתלטניתקרן13/06/2011
שלום רב,
יש לי ילדה בת 4.4 מדהימה חכמה רגישה ובוגרת ילדה יפה וטובה..אהובה כלכך.
בשיחות קודמות עם הגננת היא אמרה כי הילדה שתלטנית ורכושנית כלפי ילדה אחת מהגן
והמליצה להפגיש אותה עם עוד חברים אחרים בשעות אחה"צ..ושאולי זה נורמלי כי יש כזה שלב בהתפתחות שילד רוצה להיות חבר של מישהו מסויים עד שלומד לשחרר ולהפתח..
יש לציין שזהו גן חדש אליו נכנסה וזו השנה הראשונה שלה שם..וכן הגננת הזו ידועה כמנוסה וטובה וגם כקשה יותר משאר הגננות באזורינו - מה שדוקא הערכתי כשבחרתי בגן ספציפי זה - כי לדעתי משמעת וערכים הם חשובים מאד בגילאים האלה..בתי צפויה להיות שם גם בשנה הבאה.לכן גם כן שמעתי בעצתה של הגננת וכן הערכתי את הביקורת שלה...
היום הגננת שלה קראה לי לשיחה ואמרה לי שהילדה עדין מאד שתלטנית ממקום מאד לא טוב, היא מעליבה ופוגעת - לא יודעת לפרגן אלא להיפך נוטה לעקוץ..אם חברה לא תרצה לשחק איתה או לא תקשיב לה היא תעליב אותה ואף תמריד את הסובבים נגדה..ושהיא מרבה להלשין ..הגננת אמרה שהיא מדברת איתה ואם צריך גם מעמידה אותה בפינה אבל הילדה חוזרת להתנהגות הזו שוב ושוב למרות ההערות של הגננת..
גם בבית יש מקרים דומים בהם הילדה לא יודעת לפרגן או כן מלשינה על אחיה הגדול אך לא חשבתי שזה כלכך נורא כמו שמתארת הגננת.
לא נעים לשמוע כאלה דברים על הבת היקרה שלך ואף מדאיג כי כל אמא רוצה שהבת שלה תהיה ילדה טובה ושיהיה לה הכי טוב בעולם..ואני לא יודעת מה לחשוב...מה לא בסדר עם הבת שלי?? אנחנו משפחת מאד נורמלית , היא לא רואה בבית את הדברים האלה שהיא עושה בגן..האם הגננת באמת מגזימה קצת?? הגננת אומרת לי שמדאיג אותה העניין שהיא לא משתנה..כלומר היא אמרה שראתה כבר התנהגויות כאלה אבל לקראת סוף שנה הצליחה לעצב את הילדים ואילו עם הבת שלי זה לא קורה. ושבעתיד כל המצב יכול לחזור אליה והיא עלולה להיות המנודה.בעלי אומרת שאני לוקחת את הדברים של הגננת יותר מדי קשה..אני דואגת לבת שלי - לא רוצה שתהיה ללא חברים ושינדו אותה..
אני לא יודעת מה לחשוב.
אנא עצתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שתלטנית - תגובה
סמדר ריינר13/06/2011שלום קרן,
מה קורה אחה"צ? האם בתך נפגשת עם חברות? האם ילדות משחוקת איתה? האם כשהן משחקות בבית את שמה לב לשתלטנות מצידה? נסי לבדוק בדרכך האם את מתרשמת גם מהדברים האלה אחה"צ עם חברות. אם לא , ייתכן שהגננת מגזימה. אם כן, אפשר לנסות לבדוק את זה יותר לעומק כדי להבין למה זה קורה. זה לא דחוף. מדובר עדיין בילדה קטנה, ואפשר לחכות ולראות אם מתפתחת בעיה בעניין ואז לטפל בה. בכל מקרה גם אם יש בעיה זה לא אומר עליכם שאתם משפחה לא נורמלית או לא טובה. לילדים רבים יש קשיים מסוגים שונים, ואפשר לטפל בהם, כמו שמטפלים בבעיה שדורשת ריפוי בעיסוק, קלינאי תקשורת או טיפול שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)