מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עקשנותחניתי10/03/2011
שלום לכן יש לי ילדה (סנדויץ)בת 3.10 עקשנית שלא ניראת כמותה בעולם יש לה עקשנות של אישה גדולה לדוגמא בגן כולם אוכלים בשעה 10 היא לא אוכלת עד 1.30 שחוזרים הבית לא עוזר כלום אפילו שהארוחה האחרונה היתה אתמול בארוחת ערב ב6.30 ....לא מוכנה להיסתרק הולכת כל יום מקורזלת לגן (רק עם סרט)ושיער שלא סורק איזה חצי שנה (היא פשוט צורחת ובורחת) ....אים היא רוצה מגפים ביום שימשי זה לא יעזור היא תקבל בסוף מה שהיא רוצהההה ועוד כאלו וכאלו דברים.... זה ממש סוחט מימני כוחות שאין לתאר מה עושים??? אמא שלי אומרת שזאת אני ממש האים זה קשור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות - תגובה
סמדר ריינר12/03/2011שלום לך,
ייתכן שזה קשור, כי ייתכן שיש בינךםם ובין הילדה הזו קשר מיוחד שדרכו עוברת התנהגות שנגרמת גם המלא מודע שלך ומהאופי שלך. הייתי ממליצה לך לפנות להדרכת הורים או לטיפול דיאדי עם הילדה. את יכולה לבדוק במכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות - ילד בן שנתיים ו-10מאיה10/03/2011
שלום, משבני נולד, היה לנו איתו בעיות שינה( מתעורר המון בלילה ויקיצה מאוד מוקדמת). כיום הוא כבר יותר טוב, הוא הולך לישון לבד אך מבקש שנשב בחוץ בכיסאות שבסלון וכל הזמן מבקש שמיכה, דובי.... הבעיה שהוא מדבר בקול חזק ומעיר גם את אחותו הקטנה. כמו כן, מה שהכי מטריד אותנו זה שהוא מתעורר מאוד מוקדם כל יום משנולד, בשעה 4:30-5 והוא מתעקש לקום לחדר משחקים ושאני או בעלי נבוא ונשב איתו בחדר ונהייה איתו., אומרים לו שעדיין לילה וצריך לישון אבל הוא מתחיל לבכות והוא מאוד עקשן. נושא נוסף שמפריע הינו שהילד כל הזמן מבקש בבכי דברים, כגון מים, או סתם במבה וכו' הוא מבקש בבכי, הוא מייבב למרות שאנחנו ניגשים להביא לו, הוא ממשיך לייבב עד שהוא מקבל, ממה זה נובע?
אודה לך על עזרתך, ייעוץ מה ניתן לעשות, אנו די מיואשים ומותשים.
תודה רבה.
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש את תשובתכם בבקשה
מאיה13/03/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עונים לי?
מאיה14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות התנהגות - ילד בן שנתיים ו-10 - תגובה
נעמה סבג שמש16/03/2011מאיה שלום,
הבעיה שאת מתארת היא הרבה מעבר לבעייה בשינה. מדובר במצב בו ישנו קושי שלכם להציב לו גבולות ברורים.
בגלל שהילד למד שכאשר יתעקש- ישיג את מבוקשו, אין שום סיבה שישנה את הרגליו ילו.
רק כאשר תחליטו שאתם מתחילם"לעשות סדר", ליצור הרגלים חדשים, ושגרה אחרת, תוכלו לעשות שינוי.
ההתחלה צריכה להגיע ממקום של אינטליגנציה רגשית: להכין אותו למצב באופן ישיר ועקיף, להבהיר מה הולך להיות, לפרגן ולפדבק על התנהגות משתנה ולעשות זאת בהדרגתיות.
את מוזמנת לקרוא על כך מאמרים באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ענו לי.. תינוק בן שנה וחודשנועם10/03/2011
הי, בן שנה וחודש, בשבוע האחרון פתאום חל שינוי. לא יודעת להצביע בעקבות מה.
הוא פשוט מתעצבן וצועק מכל דבר, למשל, הולך עם הבימבה ונתקע בשטיח-בוכה וצועק. לא נותנים לו לטרוק ארונות-צועק ובוכה. ממש מכל דבר.
אנחנו לא יודעים כיצד להגיב. האם להתעלם? האם לחבק? מנסים להסביר ולהסיח את דעתו אבל האם זה הפיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ענו לי.. תינוק בן שנה וחודש - תגובה
נעמה סבג שמש16/03/2011שלום נועם,
אם הילד לא חווה כל שינוי משמעותי, כנראה מדובר בהתפתחות וגדילה.
מקומכם הוא להסביר מה אסור ומה מותר. לנסח זאת במילים פשוטות ומשפט קצר ולחזור על עצמכם.
יש הנוקטים בחיבוק ויש הנוקטים בהתעלמות.
בכל מקרה, מה שתבחרו לעשות- הקפידו לנסות ולעשות בעקביות.
בהצלחה!
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11 עם משקעיםלימור10/03/2011
שלום,
מדובר בילד המתקרב לגיל 12. חשוב לציין כי בגיל 3 ננטש על ידי אימו ומאז נעלמו עיקבותיה הילד גודל לבד בידי אביו. בגיל 7 הילד ואביו עברו להתגורר בקנדה, כל התקופה הראשונה הייתה מלווה בכעסים על "עקירת הילד משורשיו וממשפחתו" הילד גודל בפינוק רב אך עם מעט תשומת לב אמיתית ורגשית וזמן איכות יחד(הרבה פינוקים חומריים ומעט הגבלות) החל מגיל 10-11 האב החל לשנות את דרך החינוך לילד וזה הסתמן ב: הצבת גבולות, דרישה להתנהגות הולמת והפסקת הפינוק המוגזם.
מה שגרר הנהגות לא הולמת לילד הוא הפך להיות כעוס,עם התפרצויות זעם ( די קלות) וחוסר הסכמה לכל מה שנדרש ממנו... הילד נמצא במצוקה... הילד טופל במהלך השנה האחרונה בידי שני פסיכולוגים שונים.. השינוי הניכר ביותר חל באביו ולא בו... מה אפשר עוד לעשות?בבקשה נא עזרתכם
חשוב לציין כי הוא היה בבית ספר לא יהודי עד לפני מספר ימים שהוא הועף עקב תקרית אלימה עם מס' חברים לכיתה...
מה לעשות? האם לשלוח אותו לתוכנית התנהגותית לילדים בעייתיים? האם רק להעבירו לבית ספר יהודי? אולי זה יטיב? אני חסרת עצות....
נא עזרתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 11 עם משקעים - תגובה
סמדר ריינר13/03/2011שלום לימור,
לא ציינת מדוע הוא טופל במשך שנה על ידי שני פסיכולוגים, אני מקווה שלא במקביל... האם הייתה בעיה של התמדה בטיפול? ילד עם חסכים כאלה זקוק לטיפול של פעמיים בשבוע במשך שנתיים - שלוש מינימום כדי שיהיה שינוי. חושב להתמיד בטיפול. זה דבר ראשון. ודבר שני בנוגע לשאלותייך, חושב לשתף בהן את הפסיכולוג המטפל, לא רצוי להתייעץ בדברים כאלה בפורום שמטבע הדברים ההכרות בו יותר שיטחית מאשר של איש המקצוע שמכיר את הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11אורית09/03/2011
שלום,
בני בן ה11 ילד מדהים, חכם, טוב לב וכייפי. תמיד היה מעט ביישן אבל תמיד היו לו חברים.
לאחרונה עקב קשיים בחשבון עשינו מבחן טובה, והתחלנו בתהליך . מסתבר שיש לו הפרעת קשב וריכוז. (ללא H) ביקרנו אצל נירולוגית מצויינת וידועה. היא אבחנה שהוא ממש חכם -אפילו גאון כיוון שהוא מצליח לחפות על הבעיה.
במקביל היא אמרה שמשפטים רבים שאמר במהלך השיחה בינם וכן התנהגיות רבות זוקקות טיפול ריגשי. לדעתה יכול להיות שטיפול ריגשי יפתור את העניין אםילו ללא ריטלין.
במקביל לתהליך בני נכנס לדכדוך, הוא הפסיק ללכת לחברים, בוהה המון ולעיתים עושה "דוקא". הוא מתעדכן באופןו אובססיבי במזג האורי ובאתרי הספורט כמו כן הוא לא סיפר לאף אחד על מבחני הטובה , הוא מאוד מתבייש בתהליך.אני חוששת מאוד. הנירוגולית טענה שבעלי ואני לא במודע יוצרים מערכת של ציפיות שאולי היא מוגזמת, הבית משדר מצליחנות והוא רוצה לרצות אותנו.
לדעתה טיפול ריגשי הוא קריטי. מה את אומרת? אני דואגת מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 11 - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום אורית,
אין לנו כלים בפורום לחוות דיעה בעניין, לנוירולוגית יש יתרון עלינו כי היא ראתה את הילד ואנחנו לא. מה אתם חושבים? האם היא צדקה? האם יש לכם ציפיות גבוהות מהילד? בכל מקרה כדי לברר זאת יותר לעומק כדאי לכם לפנות ואיש מקצוע מתחום הפסיכותרפיה יפגוש אתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית09/03/2011תודה רבה, אכן התכלתי לחפש פסיכולוג באזור מגוריי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה,שמחתי לעזור.
סמדר ריינר10/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איה12/03/2011החלטה נכונה לפנות למטפל בסביבת המגורים שיאבחן את הילד ולא לטפל בו על סמך הערכות רחוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראוקסנה09/03/2011
שלום. שנה הבא הילד יהיה בגן אחר. הבעיה היא שאני לא רוצה לגן הזה בגלל מרחק. אני יודעת שזה יכול להוסיף לי דאגה על הילד. וכשאני לחוצה או מודאגת גם הילד ככה. ואני לא רוצה את זה. בישביל זה אני צריכה שהילד לא יהיה בגן שרחוק. איזו אפשרויות יש לי בנושא הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום אוקסנה,
את זה באמת אני לא יודעת, את צריכה לבדוק במחלקת החינוך של העירייה במקום שאת גרה בו, איזה גנים יש ואם יש עוד אפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחתוןליאת09/03/2011
שלום. בתי בת 5 וחצי חודשים. האם כדאי להכניס אותה למשפחתון בהדרגה כלומר 3 פעמים בשבוע למשך חודש ואחר כך לכל השבוע או ישר כל השבוע. ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחתון - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום ליאת,
הדרגה תמיד טובה יותר. היא מאפשרת להתכונן ולהתרגל. עדיין, למרות ההדרגה ייתכן שיהיה לה קשה, אבל פחות מאשר אם תכניסו אותה בבת אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גן והולדת תינוק חדשגילי309/03/2011
שלום , יש לי ילד בן 3 מקסים וחברותי אך ילד מאוד רגיש וקצת ביישן , רשמתי אותו שנה הבאה לגן טרום טרום חובה מכיוון שכל החברים הבוגרים עוזבים את הגן ולא רציתי שיישאר עם ילדים בני שנתיים - שנתיים וחצי , יש לי חשש מהמעבר לגן חדש כיוון לפי מיטב ידיעתי אין שם ילדים שאנחנו מכירים וכמו שציינתי הוא ילד די רגיש , מה גם שגיליתי שאני בהריון והלידה צפויה באוקטובר , זאת אומרת שהוא יכנס לגן בספטמבר ובאוקטובר יוולד לו בע"ה אח/אחות מה שמגביר אצלי את החששות מהמעבר ומההסתגלות לכל המצב החדש . האם יש טעם לשקול את הדברים מחדש ? או דרכי פעולה שעלי לנקוט כדי להקל על כל העניין? לעצותכן אודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שוב לתשובה
גילי313/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע שאלתי לא נעינת??
גילי314/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת גן והולדת תינוק חדש - תגובה
נעמה סבג שמש16/03/2011הלן,
עקרונית, אכן עדיף היה לו לא היה נאלץ לחוות שני שינויים מהותיים בו זמנית.
עם זאת, נשמע שיש אילוצי המציאות...
בשל כך, תראי ם את יכולה להכיר לו מבעוד מועד חברים מהגן החדש.
אם יכיר חבר או שניים, המעבר יהיה קל משמעותית.
דאגי לכך שתהיה לך עזרה לאחר הלידה כדי שירגיש פחות בחוסרים.
בתחילת שנה יש ל מעט חגים. זה גם יקל וגם יקשה.
תשקיעו בו את מלוא תשומת הלב, ככל שניתן, אך לא הייתי משירה אותו בגן עם קטנים ממנו בשל כך.
בהצלחה ולידה קלה!
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לא אחראי.מיכל09/03/2011
שלום רב.
בני בן ה- 13, מבולגן מאוד החדר שלו מלוכלך לא מסודר לא אכפת לו לשבת בחדר עם הבלאגן שהוא יוצר. אני מנקה את החדר ושוב אותה מהפכה.
מה אפשר לעשות.
כבר אין לי כוחות הוא ילד מספיק גדול להיות אחראי על סידור החדר שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לא אחראי. - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום מיכל,
נכון, הוא ילד מספיק גדול להיות אחראי על סידור החדר שלו, אז למה את מסדרת? המשמעות של אחריות היא שאם לא תדאג לא יהיה לך. אם הוא לא מסדר אז החדר יהיה מלוכלך. אם זה לא איכפת לו, אז למה זה כל כך איכפת לך?
ילידם מתבגרים פעמים רבות משאירים את החדר שלהם מלוכלך ומבולגן, זה חלק מגיל ההתבגרות. ההצעה של אני מציעה להורים במקרים כאלה היא לא להתערב כל עוד הליכלוך הוא לא לכלכוך אורגני שמהווה סכנה תברואתית. כלומר כל עוד הם לא אוכלים בחדר ומשאירים את השיירים להסריח, בלגאן רגיל של חול ובגדים הוא בעיה שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםעינת09/03/2011
שלום,
אני אמא לידל בן 3 שבדרך כלל ילד שמח וחייכן, בחודשים האחרונות הילד איבד את השמחה הוא כל הזמן חוזר עצבני ועצוב מהגן, (בגן ביררתי ואמרו לי שהכל בסדר)הילד עד לפני חודשים היה יכול לצפות בטלווזיה ולהיות מרותק ועכשו הוא לא מסוגל לשבת בטלויזיה הוא כל הזמן מבקש שאני יישב איתו כ הוא מפחד עם אני מבקשת ממנו להביא לי משהו מהמטבח , מהחדר ואפילו שהמקון מואר הוא הוא אומר שהוא מפחד ומבקש מאחותו שהיא בת שנה וחצי ללות אותו, הוא ניהיה אלים הוא צובט ומשך לי בשערות מה שלא היה בעבר הוא תמיד היה מראה אהבה אני מאוד מודאגת ולא יודעת איך לעזור לילד ואיך לעלות מה הבעיה
אשמח לקבל את עזרכתכם/עצתכם
תודה עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום עינת,
כדאי לחשוב האם היו שינויים בבית או במשפחה בזמן האחרון - מעברים, פרידות, הולדת אח חדש, הריון - אפילו אם נדמה לכם שהו אלא יודע עליו עדיין וכו'. גם דברים שמשפיעים עליכם והילד כביכול ל איודע עליהם ברמה העובדתית יכולים להשפיע עליו כי הוא מאוד רגיש אליכם וקולט אתכם.
אם עדיין לא עולה דבר על דעתך, אפשר לפנות לטיפול על מנת לבדוק זאת לעומק.
את יכולה גם לעיין בעמודת שאלות נפוצות בשאלה העוסקת בפחדים כדי לראות אם יש שם משהו שיכול עזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 ומחשבותיה..אן08/03/2011
שלום
יש לי בת מקסימה נבונה ורגישה בת 8 שלאחרונה טוענת ש"הרבה פעמים יש לי מין מחשבה שהיא תחושה וזה מציק לה" ניסיתי לברר אם משהו מטריד אותה, ביקשתי שתצייר ו...כלום. אני לא מצליחה להבין והיא מתלוננת שמטריד בייחוד לפני השינה.
היא טוענת שזו תחושה של כמו לבלוע אויר...
נשמע מבלבל? גם אותנו.
היא ילדה מאוד וורבאלית ואני חושבת שאולי מדובר בקושי אמיתי. איך עוזרים?
הטיפ האחרון שנתתי לה היה לבקש בנימוס מהמחשבה ללכת משום שהיא לא מעוניינת בה.. אני באמת זקוקה לעיצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 ומחשבותיה.. - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום אן,
לא הבנתי מה זאת אומרת שאת מבקשת ממנה לצייר ו...כלום. היא לא מציירת או שאת לא מבינה מה הקשר בין הציור שלה לתחושה שהיא מתארת? ייתכן שכדאי לפנות לאיש מקצוע שיוכל לעזור להבין אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי בן שלוש וחצירוני08/03/2011
בני בן שלוש וחצי מפותח מבחינת דיבור, מוטוריקה גסה ועדינה
בגן הוא כל הזמן מחכה ילד אחר ועושה מה שהוא עושה
בבית הוא מחכה הרבה את אחותו הבוגרת(בת 8)
האם זה מצביע על בעיה כלשהיא שצריך לטפל בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות לגבי בן שלוש וחצי - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום רוני,
ייתכן שכדאי לתת לילד חיזוקים על דברים מקוריים שלו, כדי שהוא ירגיש שגם משהו שהוא חושב או עושה לבד נחשב.
מעבר לזה הייתי מניחה לו במקביל גם להמשיך לחקות אחרים ולא הייתי מתייחסת לזה בשלילה אלא מתייחסת בחיוב לאירועים שבהם עשה משהו ייחודי משל עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל בגבהאתי08/03/2011
בני בן 15 רוצה לעשות עגיל בגבה
אנו מתנגדים בכל תוקף אך הילד אינו מרפה מבקשה זו
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגיל בגבה - תגובה
נעמה סבג שמש08/03/2011אתי,
מדובר פה בסגנון הורות.
יש הורים שיתנו לילד להביע את רצונותיו ויש שלא.
השאלה היא מה הסיבה שבגללה את מתנגדת. בריאותית? אסטתית?
אם אין לך בעיה שיהיה עם עגיל מחוץ לבית או שזה לא נוח לך ללא קשר?
זהו גיל ההתבגרות ובגיל זה נער רוצה את עצמאותו.
בדקי מה הקווים האדומים שלך, עם מה נכון לך להתעקש והיכן ניתן לוותר.
בברכה,
נעמה סבג שמש, רשת עידן ההורות
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לניתוח-בת 3עינת08/03/2011
שלום רב, בתי בת ה-3 צריכה לעבור ניתוח בעיניים, הרדמה מלאה, אשפוז יום.
היא ילדה מאוד רגישה מאוד ואני חוששת שתלחץ מאוד.
הרופאה אמרה שאין הרבה מה להכין אותה רק להסביר שיש בעיה בעין וצריך לתקן.
אני חושבת שכן צריך להכין אותה כי היא מאוד חכמה ומבינה מאוד יחסית לגילה וכמו שאמרתי גם רגישה מאוד.
השאלה שלי האם לדעתכן אני צודקת ואם כן איך עושים זאת? האם שווה לקחת אותה לפסיכולוג שיכין אותה או הכנה אישית בבית תספיק(למרות שלדעתי לא)
תודה מראש\עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לניתוח-בת 3 - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום עינת,
חשוב מאוד שאם עושה הכנה שאת בעצמך תהיי רגועה, חשוב שעם העברת המידע לא יעברו גם לחץ או חרדה. חשוב שלכם תהיה אינפורמציה יותר מלאה, לגבי מה הולך לקרות. הייתי מסבירה לה הסבר שכולל תאור של מה הולך לקרות, היכן תהיו, האם תלוו אותה, היא תרדם, ואחר כך תתעורר, מי יהיה לידה, אחר כך תהיה לה תחבושת , אחרי מספר ימים יורידו לה ואתה והיא תראה יותר טוב וכו', כדי לצמצם את חוסר הוודאות וההפתעה ממצבים לא מוכרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא פסיכולוגית אבל המלצה מנסיון
לולה09/03/2011תבקשי מבית החולים מסכת הרדמה ותני לילדה לשחק איתה זה קצת ירגיע אותה, תני לה שבוע לפני הניתוח לשחק ולהכיר אותה כשישימו לה אותה על הפנים היא לא תיכנס מזה ללחץ במיוחד כי יש לזה ריח של תות וילדים אוהבים את זה
זה מה שעשינו עם הבת שלי זה עזר
תקני לה בובה קטנה שסגורה בשקית הרמטית ושתפתח אותה בכניסה לחדר הניתוח כך שיתנו לה להכניס אותה איתה לחדר הניתוח זה גם מאוד עוזר לילד
מנסיון ואני לא רוצה להפחיד אותך אבל מי מבני הזוג שהוא יותר חזק נפשית שיכנס איתה לחדר ניתוח כי הילדה למרות כל ההכנות תכנס להיסטריה כשהיא תכנס לחדר הניתוח כשכל הרופאים במסכות סביבה. ואז מי שאיתה יהיה חייב להיות חזק ולתפקד אני קפאתי במקום והצוות היה צריך לעשות את העבודה במקומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש עושה פיפי אבל לא בשירותים !מירו08/03/2011
יש לי בן יחיד הוא כבר בן שלוש בגיל שנתיים וחצי נגמל מתיתולים תוך שלושה ימים ומאז הוא מסתדר טוב מאוד אפילו בלילה לא שמה כלום והוא קם יבש לגמרי
לפני חודש בערך הוא התחיל לא להתאפק ולעשות בתחתונים פעם בה ובשבוע האחרון כאילו שהוא לא נגמל בכלל בערך 3-4 פעמים ביום הוא עושה בתחתונים ואפילו לא רק מיים
הבעייה שהוא לא מרגיש שהוא השתין וגם שאני מציעה לו להשתין הוא אומר לי שאין צורך
נשיתי כל הדרכים 1- הסברתי לו 2- צעקתי 3- הענשתי אותו שלא אוכל מתוק 4- אפילו לפעמים נתתי לו להישאר קצת התחתונים המלוכלכים שירגיש קצת אבל כנראה זה לא עובד
אני דואגת מאוד כל חצי שעה בערך מציעה לו להיכנס אבל לפעמים גם זה לא עוזר
אני משתגעת נא עזרתכם בהקדם האפשרי ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש עושה פיפי אבל לא בשירותים ! - תגובה
סמדר ריינר09/03/2011שלום לך,
בודא שענישה והשפלה של הילד לא עוזרת ואפילו מחמירה את מצב. קודם כל צריך להבין ממה המצב נובע לפני שמחליטים באיזו פעולה לנקוט. ילד שמרטיב במהלך היום הו אילד מאותת על מצוקה. כדאי לנסות לברר יותר לעומק מה המצוקה הזו. ייתכן שקשה לו בגן, ייתכן שיש דברים אחרים, כדאי להיות קשובים. אם אתם מנסים אבל לא מצליחים להבין מה קורה כדאי פנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)