מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה זה יכול להיות?כנרת18/03/2011
בני בן שנתיים, ילד חברותי וחכם, ברצוני לפרט מספר התנהגויות מדאיגות ואשמח לתגובה- בני נמצא בגן עם עוד 12 ילדים, כאשר ילד בגן בוכה הוא נוהג לבכות גם ונראה מאוד לחוץ מהסיטואציה. בגן הגננות העירו שלילד יש רגישות סנסורית, הוא מתקשה לתפקד כשיש הרבה רעש סביבו, הוא עדיין חוקר חפצים בעיקר עם הפה, מאוד "תנועתי" הכי היפר בקבוצה שלו, לפעמים קשה לו לשחק במשהו אחד, הוא רץ ממשחק למשחק, והוא משמיע קולות כמו המייה או קיטור מממ ממממ ממממ. איתנו ההורים הילד מחפש מאוד את קרבתנו, לפעמים אפילו רוצה להיות צמוד ועל הידיים הרבה, הוא לא אוהב נשיקות אבל אוהב חיבוקים, הוא מתקשר נהדר. האם יש לך מושג מה זה יכול להיות? אמנם קשה לראות דרך האינטרנט אבל האם זה נשמע כמו PDD? האם לרוב הילדים עם רגישות סנסורית יש גם PDD
סליחה על האורך ותודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה יכול להיות? - תגובה
סמדר ריינר18/03/2011שלום אלינור,
לא חייב להיות קשר בין רגישות סנסורית ל-PDD, גשי עם הילד למכון להתפתחות הילד ללא חשש, ובפתיחות לקבלת עזרה. גם אם כן מדובר ב-PDD - לחשוש מזה זה לא יעזור כרגע, ואחרי בדיקה מתאימה ייתכן שתהיי הרבה יותר רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בעייתית של ילדה בת 6.4אחת17/03/2011
אני אם חד הורית לילדה בת 6.4 . היא ילידת סוף שנה, קטנה בגיל וקטנה גם בגודל....
עד לא מזמן היא הסתדרה מצוין בביה"ס , בשבועיים האחרונים אני מקבלת טלפונים מהמורה על התנהגות בעייתית של לעלות על השולחנות, להעיף כסאות, זורקת ציוד של ילדים אחרים , רבה עם כל מי שנקרה בדרכה, מתריסה ומתעקשת על כל דבר.
היא טוענת שזה הדרגתי , אבל בזמן האחרון ילדים כבר לא רוצים לשחק איתה, היא בקושי מוזמנת לאחרים וגם מפגשים (מועטים) עם ילדים שבאים אלינו נגמרים במפח נפש . תמיד.
מאז ומעולם היא עקשנית ווכחנית , על כל דבר יש לה מה להגיד ולהעיר, אבל איכשהו זה עבר בנועם. בזמן האחרון היא פורקת כל עול והיא לאט לאט מנודה בכל מסגרת אליה היא שייכת.
היא מאוד נהנית בחוג בלט, אז לראשונה אסרתי עליה ללכת, אבל ה"עונש" התקבל די בשיוויון נפש. אני לא יודעת איך להתמודד עם ההתנהגות הבעייתית הזו ורוצה לעזור לה.
שלא תהיה הילדה המסומנת והבעייתית ושתחזיר לעצמה את החברות שהיו לה.
יש לציין שהיא מצידה כמעט לא מוטרדת מהבידוד הזה, ותמיד מוצאת את האחרים אשמים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בעייתית של ילדה בת 6.4 - תגובה
סמדר ריינר17/03/2011שלום לך,
יש כאן בעיה שנשמעת ממש חמורה. אני חוששת שייעוץ בפורום לא יספיק פה. אני גם לא יכולה לדעת מהתאור שנתת ממה נובעת הבעיה, האם זה משהו שקרה לה לפני שבועיים וגם להחמרה בהתנהגות? האם זה קושי בקשר ביניכם ובסמכות ההורית שהלך והצטבר? אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לבדוק יותר לעומק מה קורה ומה גרם להחמרה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לייעוץ עבור ילדה בת 8.5רונית17/03/2011
שלום לכולם,
אשמח לקבל התייחסות לבעייתי: יש לי ילדה בת 10.5, 8.5 תינוק בן 1.7 ותינוקת נוספת בדרך. הילדה בת ה- 8.5 מאוד מקשה עלינו את החיים מה שדי מקבע את התנהגותה ואת התנהגותנו במעין מעגל הרסני שלא ניתן לצאת ממנו.
היא מרדנית, ווכחנית, בכיינית וחוצפנית. דברים טריביאליים שמבקשים ממנה לעולם לא מתבצעים אלא לאחר צעקות. היא רבה עם אחותה ואיתנו ומשבשת את החיים לכולנו. דרכי נועם לא צולחות ואמצעי ענישה גם לא.
בבית הספר יש לה פערים שפתיים עקב שליחות בחו"ל (הבעה בכתב וע"פ) והגם שיש לה חיי חברה עשירים אני מפחדת גם מפערים בינה לבין חבריה שיותירו אותה מאחור. היא מסרבת לקרוא ספרים ולמעשה על דבר שמבקשים ממנה עד שהטונים והפיוזים לא עולים היא לא מבצעת. התינוקת (הפתעה גמורה עבורנו) צפויה להיוולד עוד 3 חודשים ואני מאוד הייתי רוצה להביא את הבית למצב רגוע ושפוי של תקשורת טובה ובריאה. המצב איתה משפיע על כולנו גם על אחותה לה היא מציקה באופן קבוע וגם לנו כהורים שלא תמיד רואים עין בעין מה ההתנהגות הראויה כלפיה.
היא ילדה יפה שלא חסר לה כלום רק שנראה לי שיש לה חוסר שביעות רצון תמידי.
אשמח לקבל את הערותיכם וכמובן אם נדרשים פרטים נוספים אשמח לסוור.
פחד נוסף שלי הוא ממשקעים כה עמוקים ביננו עד כי נדמה שהתקשורת היחידה היא לקחת או להזמין חברים, לקחת לחוגים ולקנות.
היא הייתה בטיפול רגשי שלדעתי לא הניב תוצאות, היינו גם אצל תרפיסטית אליה היא לא רצתה ללכת וההיא אמרה שכנראה היא לא בשלה לזה וחבל על הכסף. וכיום היא ברכיבה טיפולית אותה היא מאוד אוהבת אבל תוצאות אני ממש לא מרגישה.
לפעמים אני חשה ניכור ממנה וממש כואב לי. מריבות בבוקר על קימה, מריבות בצהריים ומריבות בערב. ומה שלא נעשה לפי רצונה מוביל לצעקות ולבכי.
מה עושים?
המון תודה על הערותיכם הבונות ואם נדרש מידע נוסף שחשוב אשמח לתת. מרוב בליל המחשבות והתסכול שלי כהורה, אני לא יודעת שאם כתבתי את כל הדברים, לבטח את רוחם הבנתם: ילדה לא פשוטה שעושה לכולנו בית ספר ואנו לא יודעים איך לצאת ממחול השדים הזה לדרך בריאה ושפויה לכולנו כמשפחה.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תוכלו בבקשה להגיב...
רונית20/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תוכלו בבקשה להגיב... - תגובה
סמדר ריינר20/03/2011שלום רונית,
כאשר נוצר מצב שילד נהיה "ילד בעייתי" במשפחה, לרוב המצב הזה מסתיר בעיות משפחתיות סמויות אחרות, שבאות לידי ביטוי דרכו, אבל לא הוא האחראי הבלעדי להן. הסירוב של הילדה ללכת לטיפול, יכול גם להתפרש ל אכחוסר בשלות שלה אלא לכך שהיא לא מוכנה, אולי בצדק, להיות זאת שנושאת את תווית ה"בעייתית" במשפחה. לכן מומלץ לכם לפנות לטיפול משפחתי או להדרכת הורים כדי לראות מה אתם יכולים לעשות אחרת, יכול להיות שתקבלו זווית ראייה שונה ממה שנראה לכם כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי "קריזות"לימור17/03/2011
שלום רב.
בתי בת 6. ילדה אינטלגנטית ומפותחת. מעט מסוגרת, לעיתים כאילו צופה מן הצד על המתרחש , לדוג' בגן. אין חברה טובה במיוחד, אך משחקת ומסתדרת בחברת הילדים.
אחת לכמה זמן , כאשר אינה מקבלת את מבוקשה , ניכנסת למצב של עקשנות הולך וגובר. דיבור, הסבר, שכנוע, נוקשות וסמכותיות - אינם מועילים.
עלי לציין כי אני אם ל -4 (בין גילאי 9 שנים עד שמונה חודשים) ויודעת היטב כיצד להציב גבולות. אינני מוותרת, אך היא ניכנסת למצוקה רבה. יכולה לומר בסוף - "למה נולדתי כזו? למה אי ילדה של קריזות? איני מצליחה להסביר את עצמי" ועוד). קשה לראות א הפינות אליהן נישאבת, אך אינני מוכנה גם לקבל זאת ולוותר.
מה נכון? כיצד להתמודד עם רגעים אלה?
בתודה.
לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי "קריזות" - תגובה
סמדר ריינר17/03/2011שלום לימור,
אכן לא הכל עניין של גבולות. לפעמים יש גם צורך בסוג מסויים של הקשבה. חושב לנסות להבין למה בדברים מסויימים היא נתקעת. האם יש סיטואציות מסויימות כאלה? האם יש ביניהן משהו משותף? האם זה עולה לה על נקודה רגישה מסויימת? על עלבון מאוד ספיציפי? אם תביאי דוגמאות, אולי ננסה להבין ביחד מה קורה לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מאוד מוטרדתזוהר17/03/2011
שלום רב,
ביתי בת שנה ושמונה חודשים.
היא יודעת היכן נמצאים כל האיברים ויודעת לקרוא בשמם.לאחרונה היא מצביעה על איבר מינה ואומרת את המילה דם.כששואלים אותה :"איפה דם"? היא מצביעה על איבר המין.אני מוטרדת מאוד ולא יודעת ממה נובע הקישור הזה.אני סמוכה ובטוחה שהילדה וגופה שמורים ומוגנים היטב בגן,ולכן אני תוהה למה היא מתכוונת.האם היא מתכוונת שהמקום כואב?שורף?או אולי יש דבר אחר מאחורי דבריה?היא חוזרת על קישור זה כבר שבוע שלם.הצילו!אני מאוד מודאגת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאוד מוטרדת - תגובה
סמדר ריינר17/03/2011שלום זוהר,
באמת לא ברור, האם ניסית לשאול אותה האם כואב לה שם? אני מניחה שהיא יודעת להגיד. אני גם מניחה שאם חלילה היה קורה משהו היית רואה סימן לזה על האיבר עצמו. נסי לברר כמיטב יכולתך, רצוי בלי לחץ ודאגה, ייתכן גם שמדובר פשוט בבלבול או באי הבנה שלה מסיבה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין מוטרדת
זוהר17/03/2011ככל שאני חושבת על מקור הקישור שהיא עושה,אני חוששת שאולי היא ראתה דם של מחזור וסת,כיון שהיא נוהגת להיכנס אליי לשירותים.במידה שכן,האם הדבר עלול לגרום לאיזשהוא נזק פסיכולוגי?
היא פשוט חוזרת על צמד המילים:פות ודם כבר שבוע שלם ובהקשרים שונים,וכיון שאין לי ספק שהיא מבינה היטב את משמעות שתי המילים,אני בלחץ נוראי.מה עליי לעשות?עד כה התייחסתי לכך,ושאלתי:"איפה דם"?היא מצביעה על איבר מינה.האם אני אמורה להתעלם ולקוות שהיא תפסיק לומר זאת?
אני מודה לך מראש על התייחסותך לפנייתי הנוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עדיין מוטרדת - תגובה
סמדר ריינר17/03/2011שלום זוהר,
עכשיו זה נשמע קצת יותר ברור, אם כי לא מצדיק לחץ נוראי. אומנם זה לא יצא כל כך מוצלח שהיא נחשפה לדם של הווסת, אבל אין כרגע דרך להסביר לה מה היא ראתה, ייתכן שזה קצת הבהיל אותה ולכן היא חוזרת על זה כל הזמן. מה שניתן אולי לעשות הוא לשחק ביחד בבובה, שיורד לה דם מאותו אזור, ולנקות אותו ולטפל בה במשחק ואחר כך להגיד - כבר אין דם עכשיו הכל נקי והבובה מרגישה טוב. לחזור על כך כמה פעמים,בכל מיני אופנים ולקוות שזה יעזור לה לעבד את החוויה שחוותה שאולי השפיעה עליה בצורה לא כל כך נעימה. מעבר לזה - אין לך מה לדאוג זו לא טראומה נוראית רק משהו שלא מובן לה והיא מנסה לעבד אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לילדה עם ADDלאה16/03/2011
שלום,
אני חייבת ייעוץ לבתי בת 5.8 עם ADD.לאחרונה בתי החלה ליטול ריטלין ועושה רושם שבגן משפיע עליה לטובה.מאידך,בבית כמו גם לפני הטיפול יש בעייה בהקשבה,היא אינה מקשיבה לנו ,כשמבקשים ממנה לא לעשות משהו וזה גורם לי לכעוס עליה כל בזמן דבר שלא נעים לי וכמובן גם לבתי.אני מבינה שחלק מהבעיה שלה היא אימפולסיביות ולכן היא מתקשה להקשיב לי כי באותו רגע היא "נעולה" על משהו אחר.אך אני חייבת שהיא תקשיב לי ואני לא יודעת איך לעשות את זה.
אשמח אם תעזרו לי או תגידו לי לאיזה גורם מקצועי עליי לפנות כדי לקבל ייעוץ לבעיה זו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
לאה18/03/2011בבקשה תענו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ לילדה עם ADD - תגובה
ליאת גרוס21/03/2011שלום לאה
נפלא שאת מבינה את הילדה ומודעת להשפעות ההפרעה. יחד עם זאת, דווקא כשיש בעיית קשב , הצבת גבולות ברורה חשובה עוד יותר. מומלץ לפנות להדרכת הורים אצל מדריך הורים/פסיכולוג שמבין גם בהשפעות של הפרעת הקשב על התנהגות הילד. מנסיוני פסיכולוג חינוכי יכול להיות כתובת טובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה קוראת לסבתא שלה אימאsa198816/03/2011
שלום!
הבת שלי בת שנה ו8 חודש קוראת לאימא שלי ''מאמא''. כל פעם שהיא רואה את אימא שלי (פעם או פעמיים בשבוע) היא לא מתייחסת אלי לא מקשיבה לי וקוראת לאימא שלי ''מאמא''.
ששואלים אותה איפה מאמא היא מסתכלת אליי. אבל זה נורא מפריע.
כאילו בזמן שהיא רואה את אימא שלי היא פשוט מבטלת אותי לא שמה עליי.
למה היא מתנהגת ככה? איך אפשר לפתור את זה?
חשוב לציין שכל פעם שהיא קוראת לאימא שלי מאמא אנחנו מתקנים אותה אבל היא לא מקשיבה.
\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה קוראת לסבתא שלה אימא - תגובה
סמדר ריינר17/03/2011שלום לך,
חשוב להבין מהיכן זה נובע. האם יכול להיות שהיא חשה משהו בדינמיקה שלך ושל איך? האם יש משהו בהתנהגותה של אימך כלפייך שמוריד מסמכותך ההורית ומבטל אותך באופן סמוי או גלוי בפני הילדה? האם את מרגישה שאת מתבטלת בפני אימך ומרגישה חוסר ביטחון בהורות שלך לידה? כי אם כן ייתכן שהילדה חשה בכך. יכול להיות מצד שני, שהילדה פשוט שומעת אותך קוראת לאימך מאמה והיא קוראת לה כך גם היא עוד לא יכולה להבין שסבתה היא אמא שלך ולא שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- געירה בילד שברח לו הקקיאושרת16/03/2011
שלום רב,
היום, לצערי הרב, הייתי עדה למקרה, בו המטפלת המחליפה גערה בילד בן שנתיים,
שברח לו הקקי לתחתון (הילד נמצא בתהליך גמילה מטיטולים).
המטפלת המחליפה אמרה לו: מגעיל, פוי, זה עצוב. ועוד הוסיפה ואמרה למטפלת השנייה: לא נתקלתי בדבר כזה בחיים.
אני מתכוונת לדבר מחר עם המטפלת הראשית.
הייתי רוצה לומר לה את המילים הנכונות ולכן הייתי רוצה לדעת:
כיצד דבר כזה ישפיע בעתיד על התפתחותו של הילד?
באיזו מידה התנהגות כזו יכולה לתקוע את הילד בשלב בו הוא נמצא כיום?
אציין כי אני רואה את הנושא בחומרה רבה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובתכן.
אושרת22/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגעירה בילד שברח לו הקקי - תגובה
ליאת גרוס27/03/2011שלום אליימור
אירוע כזה אם הוא חד פעמי אינו קריטי להמשך תהליך הגמילה או המשך ההתפתחות אך אם התנהגות זו היא מתמשכת וחוזרת על עצמה עלולה להיות בעיה. זה בסדר להעביר לילד מסר של חוסר שביעות רצון על התלכלכות אך ללא היגעלות, השפלה או הקטנה של הילד. לא ייתכן כי לא נתקלה בילד בין שנתיים בתהליך גמילה שלא מפספס לפעמים. נשמע לי חשוד או שיש כאן חוסר הבנה לגבי שיחתן.
טוב שאת עם היד על הדופק. מקווה שהשיחה עם המטפלת הראשית תשפר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מספרים לידל שעומד לעבור ניתוחהאגודה למלחמה16/03/2011
בני, בן שש אמור לעבור עוד שבוע ניתוח גדול בגב.
איך מספרים לילד שעומד לעבור ניתוח ומתי? יום - יומיים לפני?
האם בכלל להגיד שניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים לידל שעומד לעבור ניתוח - תגובה
סמדר ריינר16/03/2011שלום מאיה,
להגיד בהקדם כמה שניתן, אפילו עכשיו ולהגיד את האמת.להסביר לו ממה הולך לקרות -איך יהיה סדר היום באותו יום, להגיד שהוא יורדם, ולא ירגיש כלום, וכל מה צשירך להגיד כדי שהוא לא יופתע ולא ירגיש מרומה ויאבד בכם אמון. כולל להגיד שייתכנו כאבים אחר כך, אם זה כך, אם תהיה תחבושת, צורך להישאר בבית החולים,להעדר מבית הספר וכו'. וכמובן להסביר צורה שמובנת לו מדוע הניתוח הכרחי, תוך הדגשה של השיפור במצב שלו כתוצאה ממנו. כל זה כדאי שייעשה בצורה רגועה, עניינית ונינוחה וללא דרמה. חשוב שתרגיעו קודם את החרדה שלכם, כי יש סיכוי שהיא תעבור אליו אם לא תהיו מודעים לכך. אפשר להתשמש בדוגמאות של בני משפחה שעברו ניתוח ועכשיו הם מרגישים טוב. חשוב לענות לשאלותיו בשצורה גלויה כמיטב ידיעתכם ועם זאת שמתיאמה לגיל וליכולת ההבנה שלו, חשוב לא השאיר הרגשה שמרוב שזה מפחיד אתם לא מסוגלים לדבר על זה ולכן מסתירים.
חושב לתת לגיטמציה לחששות שלו ולעזור לו להרגיע אותם אבל לא בצורה של עיוות של האמת.
תנסו לבדוק אם יש אפשרות בבית החולים לבקש פגישה עם פסיכולוג רפואי או עם עובדת סוציאלי של המחלקה (אם השביתה תסתיים) כדי לקבל הדרכה יותר ספיציפית בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד
האגודה למלחמה16/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר17/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משיכת שיער דחוף!!!!!בתיה16/03/2011
ביתי בת שנתיים ומגיל קטן מוצצת אצבע ומלפפת על היד שערות שמצאה על הריצפה היום היא תולשת לעצמה שיער וכבר נהיה לה מיפרצים כיצד עלי להגיב כדי שתפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכת שיער דחוף!!!!! - תגובה
סמדר ריינר16/03/2011שלום בתיה,
מדובר בתופעה שנקראת טריכוטילומניה והיא נובעת מחרדה. כדאי לפנות לטיפול בעניין. אם אתם גרים במרכז נסו לפנות ליחידת אם תינוק באיכילוב או למרפאה לגיל הינקות של קופת חולים כללית ברח' אורלנסקי בפתח תקווה. אם אתם לא גרים באזור המרכז אולי כדאי לברר במקומות האלה בכל זאת כדי לקבל הפניה מתאימה לאזור שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת בןשמשון16/03/2011
שלום, בתי בת 5.5 מאז היותה בת 4 בערך היא אינה מסכימה ללבוש בגדי בנות כגון חצאיות שמלות או כל בגד מקושט מידי ואינה אוהבת להתגנדר באופן כללי היא גם אינה משחקת במשחקי בנות כגון ברביות וכל דבר שמאופיין לבנות בלבד. בפורים גם, היא אינה מעוניינת בתחפושות של בנות. העניין הזה קצת מפריע לי. שאלתי היא: האם זהו עניין של אופי ?שזה בסדר מבחינתי אין לי בעיה שתהיה טום בוי כזה, או שזה מראה על משהו אחר? אשמח לעזרה וגם איך אפשר לשנות את העניין הזה או לפחות למתן אותו אצלה? אשמח לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת בן - תגובה
ליאת גרוס21/03/2011שלום שמשון
אני יכולה להבין מדוע זה מציק אבל בעצם אין מה לעשות עם זה כרגע חוץ מלקבל אותה כמו שהיא. אפשר להתעקש איתה למצוא תחפושת שהיא ניטרלית לא גברית ולא נשית אבל לא ללחוץ על משהו נשי שהיא אינה מתחברת אליו .אי אפשר לדעת אם זה אומר משהו לגבי העתיד. בדר"כ זה לא. תן לה להיות מי שהיא. בערך בגיל 9-10 הדברים נהיים יותר ברורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה אצל ילד אחרי פרידה של הוריםאמא16/03/2011
אני ובעלי נפרדנו לפני 9 חודשים שהילד היה קטן2.9 הוא היה גמול ביום ובלילה היום הוא בן 3.7 בתקופה האחרונה הוא כאילו חוזר אחורה וגם ולאחרונה ( חודש אחרון )הוא התחיל לעשות צואה בתחתונים וכשהוא בגן או בבית עסוק הוא עושה גם פיפי בתחתונים איך אני אמורה להתנהג איתו הבן שלי בוגר יחסית לגילו אבל פתאום יש לו נסיגה האם זה הגיוני
יש איך לטפל בזה
תודה על עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה אצל ילד אחרי פרידה של הורים - תגובה
ליאת גרוס21/03/2011שלום לך
ייתכן מאד שהרגרסיה היא תוצאה של קשיים רגשיים הקשורים לחיי היום יום שלו כיום. כיצד מתנהלים הגירושים.? האם הם מאפשרים לו מצב של ביטחון ורוגע? במידה ולא, יש לטפל בכך בהקדם תוך התייחסות לצרכי הילד. במקביל כדאי לבדוק האם מבטא קשיים רגשיים בדרכים נוספות. האם טוב לו בגן?
מה הוא בעצם מנסה לאמר בהתנהגות הזו שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיגרה ככה ככה
אמא21/03/2011תודה על התיחסותך
אז בגן הכול רגיל הוא אוהב ללכת תמיד שמח ומחייך
שיגרת יומו שתלויה בי נשארה אותו הדבר אך ביום שני שאביו אמור לקחת אותו אז הוא לא תמיד מגיע והוא לא מתקשר אליו ובימי שישי שבת שהוא אמור לקחת אותו אז הוא מאחר או שלא מגיע. הדבר האחרון שאני רוצה זה לפגוע בו יותר משהוא נפגע בגירושים שבוע שעבר הילד אמר לי "אמא היום אני לא רוצה ללכת לאבא" כי הוא הכין לו את הקרקע שבאמת הוא לא יבוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיגרה ככה ככה
שיגרת יומו שתלויה בי נשארה אותו הדבר אך ביום שני שאביו אמור לקחת אותו אז הוא לא תמיד מגיע והוא לא מתקשר אליו ובימי שישי שבת שהוא אמור לקחת אותו אז הוא מאחר או שלא מגיע. הדבר האחרון שאני רוצה זה לפגוע בו יותר משהוא נפגע בגירושים שבוע שעבר הילד אמר לי "אמא היום אני לא רוצה ללכת לאבא" כי הוא הכין לו את הקרקע שבאמת הוא לא יבוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיגרה ככה ככה - תגובה
ליאת גרוס27/03/2011שלום לך וסליחה על העיכוב.
ילדים רבים חווים קושי כאשר ההורים מתגרשים. לפעמים הרגרסיה היא לא בהתחלה אלא כאשר נופל האסימון ומתחילים הקשיים בהורות המחודשת. כדאי לנסות ליצור שגרת ביקורים קבועה עם האב. חשוב שהילדים לא ירגישו שהם צריכים לבחור צד. חשוב לא לדבר רעה על ההורה השני. יש לאפשר לילד לדבר על רגשותיו ולהכילן ככל האפשר. במקביל להעביר מסר ששניכם עדיין הוריו ואוהבים אותו.
נסי לשוחח איתו, להיות איתו הרבה ולנסות להבין מה עובר עליו. מה מעלה את רמת החרדה? קראי מאמרים על ילדים בתהליך גירושים.
במקביל נסי טבלת פרסים סביב נושא ההרטבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיגרה ככה ככה
שיגרת יומו שתלויה בי נשארה אותו הדבר אך ביום שני שאביו אמור לקחת אותו אז הוא לא תמיד מגיע והוא לא מתקשר אליו ובימי שישי שבת שהוא אמור לקחת אותו אז הוא מאחר או שלא מגיע. הדבר האחרון שאני רוצה זה לפגוע בו יותר משהוא נפגע בגירושים שבוע שעבר הילד אמר לי "אמא היום אני לא רוצה ללכת לאבא" כי הוא הכין לו את הקרקע שבאמת הוא לא יבוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגות שליליתליאת16/03/2011
בני בן 4 בגן מתנהג יפה אך בחוג קאפוורה משתולל ולא שומע בקול המדריך יוצא באמצע בלי רשות לשירותים וכו.המדריך שם אותו בצד ומונע ממנו להשתתף בפעיולת. בני 3 פעמים מתקרב בשקט לפעילות ואף ביקש סליחה והמדריך מתעקש ואמר שעד שהוא לא יתנהג יפה הוא בחוץ. האם זה מוגזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגות שלילית - תגובה
סמדר ריינר16/03/2011שלום ליאת,
אני לא יודעת האם זה מוגזם או לא, אבל לא ברור לי איך המדריך ידע אם הילד מתנהג יפה אם הוא לא יכניס אותו לחוג? בכל אופן יכול להיות שהוא עדיין קטן ולא בשל לחוג כזה וזה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי חברותאריאלה15/03/2011
שלום אני אמא לדור בן 6 וחצי, אשר חזר היום מחבר מהגן, חבר הכי טוב שלו,אמא של החבר אמרה שהם שיחקו מאד יפה ולקראת הסוף ראו טלויזיה כאשר הגיעה מהמטבח ראתה שהם שוכבים על הספה ידור משחק בשיער לחברו והשני מחבק אותו , היא שאלה אותם והם אמרו שהם מאד אוהבים אחד את השני , הם החברים הכי טובים.
איך מסבירים לילד איך להתנהל בסיטואציות כאלהוהאם יש מקום לדאגה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי חברות - תגובה
סמדר ריינר16/03/2011שלום אריאלה,
אקודם כל כדאי לדבר עם הילד, ברוגע, ולנסות להבין בכנות מה קרה, האם זה היה ביוזמתו, האם זה היה מרצונו, ואם כן, יכול היות שהכל בסדר, לא נעשה שום דבר חריג. לא קרה כאן שום דבר מיני עדיין .אם דור יגיד שמשהו לא היה לו נעים כדאי להסביר לו שהוא לא חייב לעשות דברים שלא נעימים לו ומותר לו להגיד לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מנודה חברתיתשהם15/03/2011
שלום, שמי שהם, אני בן 14 ואני כותב היום את ההודעה הזאת אחרי שאגרתי אומץ רב.
כבר מכיתה א' הרגשתי שאני מנודה, זו מין הרגשה כזו... מי שלא חווה לא יידע...אף אחד לא דיבר איתי לא פנה אליי לא הקשיב לי, הרגשתי כמו אלו מאבודים שאף אחד לא יודע שהם חיים? בדיוק ככה....
אמי ואבי שלחו אותי לפסיכולוגים כעבור כמה שנים (מתוך לחץ שלי כי כמו שאתם בטוח יודעים תשובת ההורים - תסתכל על מה אתה עושה לא בסדר... תפסיק להאשים את כולם... לא יכול להיות שלכולם יש חברים אבל רק לשהם אין! אתה לא מיוחד אתה בדיוק כמו כולם!) וניסיתי את שיטותיו... ( לדבר יותר, לשתף את האנשים שאמורים להיות "חברי לכיתה" ברגשותיי, לערוך מסיבות, להתנהג כמוהם, לראות לאילו חוגים הם הולכים וללכת גם)
אך הדבר העלה חרס... מתוך כמות האנשים שהזמנתי למסיבות ולימי ההולדת (אפילו לבר-המצווה שלי שהזמנו אולם ואת כל השכבה - באו 2 ילדים שהלכו אחרי דקה כי ראו שאף אחד לא בא ומה שנקרא עשו "אחורה פנה").
אני באמת שמנסה כל דבר אפשרי כדי להתחבר עם אנשים, אני מדבר עם היועצת בבית-הספר ועם פסיכולוג וגם כן ללא הועיל.
כידוע לכם ב-1 בספטמבר רוב בתי הספר (חוץ מאלו שהתחילו כמה ימים קודם לכן) עולים כיתה; אני במהלך השני מאוד (כך לפחות כנראה חשבתי) עם ילד מאוד נחמד שהייתי בטוח שנוכל להיות לחברים.
פעם אחת דיברנו ככה על השיעורים וגלשנו לנושאים אישיים? יענו מה אתה אוהב לראות צבע אהוב סרטים הכי טובים וכו וכו ופשוט אמרנו ברגע נתון וואי לא יאומן כמה דברים שיש לנו במשותף! אנחנו יכולם להיות חברים ממש טובים :)
ואני בייתי כזה מבסוט ועניתי כן ברור וואי זה יהיה מגניב :)
קיצר לפני כמה ימים קבענו להיפגש אחרי בית-ספר ושהוא יבוא אליי...
כמובן ש(זה בא עם ההרגשה)הפסימיות שלי אמרה לי זה מתוך רחמים הוא לא באמת רוצה שתהיו חברים זה סתם.... והאופטימיות שלי "ענתה לה"הוא אמר שנוכל להיות חברים :)!
קיצר הגיע אותו היום המיוחל, אותו היום שידעתי שלהדגיש אם אפשר, שחבר יבוא אליי הביתה ! משאלת חיי!
באתי לבית הספר למדנו ונגמר היום. (נמנעתי מלהזכיר לו את זה כי כל הפסיכולוגים למיניהם אמרו לי שזה יילחץ עליו והוא ירצה לא לבוא) אז עשיתי כדבריהם.
הגעתי הביתה התארגנתי אכלתי התלבשתי וחיכיתי שתעבור בערך שעה מהזמן שקבענו ( 16:00); חיכיתי וחיכיתי וחיכיתי והגעתי למסקנה שהפסימיות שלי תמיד צודקת.... אז ניסיתי להתקשר אליו.. אך הפלא ופלא! הפלאפון - מנותק :) כעבור יום (ביום למחורת) דיברנו בבית הספר אך דיבור רגיל, לא דיבור המיוחס ל"אירוע" כאילו שהוא "לא היה ולא נברא".
אז כעת, אני מבקש מכל מי שקרא זאת ויכול לייעץ עצות, אנא עזרו לי, הרגשת החרם והנידוי החברתי הכולל סוחפת אותי כבר 9 שנים (כרגע בכיתה ט). 9 שנים של עצב ומרירות.
אני מודה לכל העוזרים או פשוט לאלו שקראו והזדהו.
תודה רבה, באמת!
שהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מנודה חברתית - תגובה
סמדר ריינר05/10/2011שלום שוהם,
אני דווקא חושבת שיכול להיות שכן חל שיפור במצבך. הרגע הכי מפחיד אחרי הרבה שנים של ייאוש הוא לפעמים דווקא הרגע שבו מתחילה התקווה. הנה ילד התחבר איתך, מדבר איתך, הוא בכלל לא מנדה אותך, אתה ממש לא מנודה כבר. כל מה שקרה זה שהוא הבריז מפגישה. זה אכן מאוד לא נעים במיוחד שזו נקודה כל כך רגישה אצלך, אחרי כל כך הרבה שנים שחיכית. אבל האמת היא ילדים מבריזים לפעמים אחד לשני, מכל מיני סיבות, הם לפעמים שוכחים, לפעמים, תתפלא, יש להם את החרדות החברתיות שלהם, אתה לא היחיד,יכול להיות שהוא דווקא חושש לבוא אליך ושתכיר אותו מקרוב ולא תרצה היות חבר שלו יותר, יכול להיות שפתאום היה לו משהו אטרקטיבי יותר לעשות. אני לא מצדיקה את זה, אבל זה לא בהכרח אומר שזה אישי נגדך ושאתה מנודה שוב.
בירור קצר, ענייני ולא מאשים יכול לעזור כאן, משהו כמו למשל "מה קרה אתמול? חשבתי שקבענו?" יכול להיות שהוא יענה תשובה כנה ויכול להיות שיהיה סתם תירוץ, זה לא משנה, העיקר שאתה מברר וממשיך לנסות. אם לא הוא מישהו אחר יבוא, ויהיה בסדר. אתה בדרך הנכונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוהם שלום!
אני15/03/2011נעצבתי מאוד לקרוא את מכתבך.
אני אמא לילד בכיתה ב' ויודעת כמה חשוב להיות בחברה (לא צריך המון חברים אפשר גם 1 או 2 (:
בראש ובראשונה אני מציעה לך עם כל הקושי שבדבר להראות את מכתבך זה להוריך וכן למורה שלך.
חשוב מאוד שיתייחסו ברצינות למצוקתך!
מעבר לכך, יכול להיות שהמורה שלך יכולה לתת לך להיות קצת כמו "מלך" הכיתה בתקופה הקרובה, לתת לך למשל להציג משהו מעניין מול הכיתה או להיות לה לעזר בעת חלוקת דפי עבודה וכו' (כמובן שבתאום איתה כדי שזה יראה טבעי).
חשוב שתדע שעצם העובדה שאתה מבקש עזרה מעידה על בגרות פנימית וגם אופן הניסוח
מעיד עליך שאתה נער נבון מאוד!
אני מאחלת לך שתמצא את דרך המלך,שלא תאבד תקווה אף פעם,לפעמים עוברות תקופות קשות ואיני יכולה לתאר מה עובר עליך אך אסור לך לעבור זאת לבד.
אפשר לנסות לבקש מההורים לבדוק מצב של העברה לבית ספר אחר בו תוכל לפתוח דף חדש...
אתפלל בשבילך שהכול יסתדר!
שמור על אופטימיות וגש להוריך עוד היום!
בהצלחה שוהם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה עוד במצב טוב...תסתכל עלי...
תמיר05/10/2011אני בן 20, כבר בצבא ביחידה מאוד מיוחדת
היו לי ציונים גבוהים בבית ספר למדתי מעבר ל12 שנות לימוד עוד שנתיים
וקיבלתי דיפלומה...זה החלק של ה"קריירה"...
מבחינה חברתית...לא היו לי חברים אמיתיים מאז ומעולם ואלו שכן היו
חברים שלי היו חברים רק בגלל שהם היו צריכים ממני משהו...
כיום אין לי חבר אחד, אף אחד לא מתקשר אלי, אף אחד לא מזמין אותי לשום מקום,
יש לי פחד מסיטואציות חברתיות(הכוונה בכל סיטואציה שיש בה יותר מ2 אנשים,
כולל אותי, אני מתחיל להילחץ ולא יצאות לי מילים מהפה...)
שלא לדבר על בנות, אני עובר ליד בנות ואני רואה בפנים שלהן שהן מתרחקות ממני
וכאילו מנסות לא לבוא איתי במגע...לאחרונה שמתי לב שגם עם בנים זה ככה...
אני מתחיל שיחה עם מישהו והוא כל הזמן דוחף משפטים שמנסים לסיים את השיחה..
אני כל היום לבד לבד לבד...בעקבות המצב כבר אין לי אנרגיות לכלום...
לא בא לי לעשות שום דבר ואני לא נהנה כבר מכלום בחיים, שהייתי יותר קטן
עוד התלהבתי מדברים, מחשבים, טיולים תחביבים...אבל בעקבות המצב
המצב רוח שלי כל הזמן רע ואני משדר "רע לי" כנראה אנשים קולטים את זה
ומתרחקים...אני כבר לא מוצא טעם בחיים ולא יודע בשביל מה אני חי...בשביל
מה אני קיים...אני לבד בעולם הזה.....כל מה שנותר לי לעשות זה לחכות שהחיים המייסרים האלה יגמרו כבר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מכיר את ההרגשה
שהם05/10/2011שלום תמיר.... אני יודע מה אתה מרגיש.... אני אישית חשבתי על לקחת את החסכונות ולעבור לחו"ל לדף מזה נקי.. חבל על הזמן.... תמיד יש תקווה? לא בטוח אני יודע בדיוק איך אתה מרגיש וגם החברים שהיו לי הם אלו שתמיד ניצלו..... אם אתה צריך אפילו סתם מישהו לשתף איתו אז הנה המייל שלי [email protected] ותרגיש חופשי לשלוח מיילים.... מקווה שיעזור :/ שהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)