פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן 9
    טל
    06/12/2010

וזקוק לטיפול רגשי בעקבות התפרצויות זעם, כיצד להכינו לקראת הטיפול? מה מומלץ לומר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 9

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן 9 - תגובה

ליאת גרוס
    07/12/2010

שלום טל
    ראשית חשוב שההורים יפגשו עם המטפל לפני שנפגש עם הילד. חשוב שהמטפל יכיר אתכם וישמע ממכם על הילד בבית בהווה ובעבר. התייעצו עם המטפל כיצד לשוחח עם הילד לקראת הטיפול.
    לדעתי, מומלץ להתחבר לחויית הקושי של הילד ומשם להציע לו לפנות לטיפול על מנת לקבל כלים להתמודד טוב יותר עם התפרצויות הזעם. במקביל רצוי שגם אתם תלכו להדרכת הורים שתסייע לכם להבין את הגורם להתקפי הזעם ומה צריכה להיות תגובתכם בעקבות התקפים כאלו ובכלל.

בהצלחה.

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד כבן 7 מאוד עצבני כלפי הוריו
    אני
    05/12/2010

בני כבן 7 (6 ו- 9 חודשים בדיוק). לפני שנה נולדה לו אחות. בני מאוד מאוד עצבני כלפיי וכלפי אביו. אני לא יודעת לשחזר איך כל פעם המצב "מתלקח" אבל זה מתחיל בבוקר כשהוא מתעורר וצועק שהוא רוצה את הפטל שלו ולא מקבל אותו בזמן, זה ממשיך כשהוא לא רוצה לשטוף פנים ולצחצח שיניים וכמובן לא רוצה להתלבש...הכל מתנהל באיומים ובתנאיים מהרגע שהוא קם ועד שהוא הולך לביה"ס.
    זה ממשיך אפילו בדרך חזרה מביה"ס כשהוא מתעצבן למשמע שאלותיי על איך עבר היום שלו, זה ממשיך בבית כמובן אם אני לא מסכימה לתת לו חטיף או ממתק, או אם אני לא מסכימה להדליק טלויזיה או לשחק במחשב... וזה ממשיך בערב כשהוא צריך להתקלח.

דוגמא של שיחה: "תיכנס לאמבטיה - לא. תיכנס לאמבטיה - לא נכנס. תיכנס כבר - אמרתי לך לא. תיכנס נהיה מאוחר - ל א נ כ נס !!!"
    כמובן שבשלב זה אני כבר כולי עצבנית וצועקת אבל זה לא מזיז לו והוא ממש מתחצף ואומר דברים כמו "אני ארביץ לך" או "אמא מעצבנת" ולפעמים אף בועט בנו.
    זה לא דבר חדש וזה לא קשור ללידת אחותו (אותה הוא מאוד מאוד אוהב), הוא תמיד התנהג כך וזכור לי שגם כשהיה בן 3, ממש "פחדתי" ממנו עד כדי כך שרציתי לברוח ממנו. כמובן שלא עשיתי זאת אבל זאת ההרגשה, גם היום.
    חבל לי מאוד על המצב כי הוא ממש ילד חמוד ומתוק. הוא מקבל המון חום ואהבה, אני מאירה אותו בנשיקות וחיבוקים, מנשקת ומחבקת אותו בכל הזדמנות. אנחנו פשוט לא מבינים מדוע הוא כל כך כועס עלינו כל הזמן. המצב ממש בלתי נסבל ומאוד קשה לי לתאר אותו.
    מה שמשונה, הוא שבגן ובביה"ס, או אפילו אצל חברים שלו, הוא תמיד התנהג ומתנהג למופת, מאוד מנומס, לא מתחצף כלל. יש לו מין "פיצול" אישיות איתנו.החוצפה שלו עברה כל גבול וזה מוציא אותי מדעתי. אפילו סטרתי לו כמה פעמים בשבועיים האחרונים (תמיד הייתי נגד) אבל זה אפילו לא מרגיע אותו (או אותי) והוא ממשיך בשלו, הוא ממשיך לצעוק לצרוח עליי ומאיים "תביא לי את זה או שאני לא אוכל" "תביא לי עכשיו או שאני ארביץ לך" וכו'
    אנחנו ממש חסרי אונים. ברור לנו שזה רק משהו איתנו - הוריו כי במסגרת אחרת, הוא ילד אחר לגמרי. אולי פינקנו אותו יותר מדי, אולי קנינו לו יותר מדי, אולי וויתרנו ו יותר מדי .. אין לי תשובה. יש לכם?
    לפעמים אני כל כך "מפחדת" להסלים את המצב שכשהוא מתחיל לכעוס ולהתעצבן אני פשוט שותקת ולא מדברת איתו ... השיחות איתו - כשהוא רגוע - לא עוזרות. הצעקות לא עוזרות. האיומים לא עוזרים. כלום לא עוזר. הוא מבטיח להתנהג יפה (כדי לקבל משהו בדרך כלל) ומבטיח שמחר יום חדש אבל זה כל יום כל יום כל יום אותו סיפור. אני מרגישה שאני מאבדת שליטה ולא בא לי להיות איתו יותר - זאת הרגשה נוראית שממלאת אותי ברגשי אשמה כי הוא הבן שלי ואני אוהבת אותו בכל לבי - אבל הוא פשוט מפלצתי איתנו. לא יודעת אם הצלחתי להעביר תמונה שמשקת את חומרת המצב, כי קשה לשחזר את זה. הכל מתחיל מסתם התעקשות שלו לקבל או לעשות משהו. תעזרו לנו בבקשה.

הוספת תגובה

• ילד כבן 7 מאוד עצבני כלפי הוריו - תגובה

סמדר ריינר
    08/12/2010

שלום לך,
    אכן ייתכן שויתרתם לא יותר מדי. מה זאת לא קיבל את הפטל שלו בזמן? הרי ברור שבמצב כזה הוא גם לא אמור לקבל. נראה שיש מקום שתפנו להדרכת הורים כדי ללמוד להציב גבולות כנדרש מצד אחד, ומצד שני לתת לו את ההתייחסות המתאימה לאחר הולדת אחותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה - ילדה בת שנה ושלושה חודשים
    סיון
    05/12/2010

שלום,

ביתי (בת בכורה) בת שנה ושלושה חודשים.
    ילדה נוחה ונעימה מאוד, נרדמת עצמאית וכו' ומנגד מקבלת המון תשומת לב מאיתנו ההורים (נמצאת במשפחתון עד 16:00).

כאשר אני או בעלי מרימים/מחבקים תינוק אחר (נניח אחיין בן חודשיים) היא מקנאה ובוכה מאוד.
    פעם ראשונה זה התחיל בגיל שנה.

שאלות:
    1. האם זה טבעי בגילה הצעיר? הבנתי כי רגשות קנאה מתעוררים בד"כ בגיל מבוגר יותר.
    2. אני בהריון - יש לכם המלצות לגבי "הכנתה" לתינוק חדש (היא תהיה בת שנה ושבעה חודשים). האם להקריא ספר? האם לספר על תינוק בבטן? או האם פשוט להציבה מול העובדה המוגמרת (כלומר ,יום לפני פשוט להגיד שמחר יהיה תינוק חדש ולהביאה לבית החולים?)
    3. המלצות נוספות לגבי גידול ילדים בטווח קטן? האם להתייחס אליה כאחות גדולה ואליו כאח קטן?

תודה,
    סיון

הוספת תגובה

• קנאה - ילדה בת שנה ושלושה חודשים - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2010

שלום סיוון,
    בודאי שזה טבעי שהילדה מקנאה בגיל כזה, איך לא?
    לגבי שאלתך השניה, אם היא מספיק מבינה בודאי שתמיד כדאי להכין ולא להפתיע.
    לגבי שאלתך השלישית, אני באמת לא יודעת, אני חושבת ששניהם קטנים, ולצפות ממנה להיות גדולה, בעיקר במשמעות של לוותר על דברים, אם לזה את מתכוונת, נראה לי לא הוגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבהלת
    קרין
    05/12/2010

שלום רב לכולכן
    ביתי בת השנתיים ושלושה חוד' ילדה נבונה מבינה יודעת לדבר יפה מאוד לגילה בלי עין הרע.
    ישנם מצבים שאנו נפגשים עם המשפחה המורחבת ויש אנשים שהיא רואה פעם ראשונה או ראתה נומר לפני חודש או יותר והיא ממש נבהלת מהם היא לא אוהבת אותם ומתחילה לבכות ממש בכי היסטרי , עד שאני לא לוקחת אותה לחדר אחר או ממש מזיזה אותה ממנו (זה רק גברים ) היא לא נרגעת ואז אני אומרת לה זה לא יפה זה דוד אז היא אומרת אני מפחדת ממנו ואני שואלת למה הוא טוב והוא חבר שלנו ובכל זאת היא מתייגת אותו ולא רוצה לראות אותו. מה עושים אני לא נלחצת כל כך אך ברצוני לוודא שזה לא משהו שיכול להחמיר עם השנים..

לקביעת תור
    סגירה
    נבהלת

הוספת תגובה

• נבהלת - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2010

שלום קרין,
    את יכולה להרגע, זו תגובה שיכולה להיות עדיין אופיינית בגילאים האלה, ואין סיבה שזה לא יעבור עם הגיל. צריך פשוט להרגיע אותה ולהמשיך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 2
    רונית
    05/12/2010

בני בן שנתיים, נמצא בגן שנה שניה. עדיין אינו מדבר ואינו ממלמל ניגשנו לבדיקת שמיעה ונראה כי יש נוזלים באוזניו.

קיימות תופעות התנהגותיות שאינני יודעת אם קשורות לרקע שציינתי, ילדי מגיב אליי בתוקפנות נוראית עד אשר הנני בוכה מהתנהגותו התוקפנית. הוא מושך לי בשיער מכה בפניי ואף משתטח על הריצפה.

הוא נוטה לשבת שעות ארוכות מול מסך הטלויזיה. כאשר היינו במסיבת חנוכה הוא לא לקח חלק במסיבה ואף היכה אותי בפניי ומשך בשערי. אינני יודעת לזהות את הבעיה ובאיזו דרך לנקוט אשמח לתשובתך המקצועית.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 2

הוספת תגובה

• ילד בן 2 - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2010

שלום רונית,
    ייתכן שיש כאן לפחות שתי בעיות. אחת יכולה לנבוע מקשיי שמיעה וההתבטאות שלו שבודאי גורמים לתסכול רב ולכך שאין לו דרך יעילה לבטא את עצמו, הוא מרגיש לא מובן ואף מנותק מהעולם במידה מסויימת. זה בודאי ייפתר עם הזמן לאחר טיפול בבעיה, גם באמצעות טיפול רפואי וגם במקרה הצורך פניה לקלינאית תקשורת.
    בעיה שניה יכולה להיות קשורה לתגובה שלך. מצבים כאלה לא אמורים להגיע למצב שבו את מגיבה בבכי. לא ייתכן שנוצר מצב שתינוק בן שנתיים יותר חזק ממך ואת לא מצליחה להציב לו גבול בצורה ברורה ואסרטיבית, אפילו אם יש צורך באופן פיזי, אלא מאפשרת לו להמשיך בהתנהגות עד שהיא גורמת לך לכאב, תסכול ובכי. כאן אולי את זקוקה להדרכת הורים כדי ללמוד להציב גבולות בצורה אפקטיבית. אפילו עם הילד לא שומע, יש דרכים, באמצעות הבעות פנים, ותנועות גופניות החלטיות להפסיק את האלימות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להשאיר אצל מטפלת או להעביר לגן
    חלי לוי
    05/12/2010

יש לי ילדה בת שנה וחצי ואני בהיריון בחודש חמישי.
    בתי במסגרת של שתי מטפלות עם שני ילדים נוספים כלומר 3 ילדים סה"כ
    ילד אחד בן שנה וחצי וילד שני בן 10 חודשים.
    בתי מאוד מפותחת, בלי עין רעה, ואני מרגישה שהיא צריכה מסגרת קצת יותר מגוונת עם חשיפה ליותר דברים (כגון גן) אבל הבעיה היא שאני לא יודעת אם אני יכניס אותה לגן באפריל ואני במקביל צריכה ללדת יעשה לילדה טראומה של שינויים (היא תהיה בתשנה ועשרה חודשים) ולעומת זאת אם אני יכניס אותה לגן בספטמבר היא תהיה בת שנתיים ושלושה חודשיים.
    אני רוצה לא לפגוע בילדה ולעשות מה שהכי נכון לה.
    הייתי מאוד רוצה לקבל את ההמלצה שלכם

הוספת תגובה

• להשאיר אצל מטפלת או להעביר לגן - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2010

שלום חלי,
    אני הייתי מחכה עד ספטמבר. הגירויים של תוכן וחברה מגוונת הרבה יותר רלוונטיים בגיל המאוחר יותר, בגיל צעיר יותר בהחלט עדיף לא לאתגר אותה עם יותר מדי שינויים. אל תדאגי, ההתפתחות שלה לא תתעכב בגלל זה, להיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השכבה לשנ"צ
    יעלי
    05/12/2010

שלום.

יש לנו ילדה מתוקה בת שנתיים. בימים כתיקונם נרדמת בגן בצהרים לשעה וחצי ובבית לשנת לילה של 11 שעות ללא שום בעיות (לבד כמובן וללא בקבוק).
    הבעיה היא שבימי חופש היא פשוט לא מוכנה להירדם לשנ"צ ואפילו לא להיכנס למיטה. מן הסתם אני לא יכולה להכריח אותה להירדם ולכן אני מתביישת להודות אבל אני מוצאת את עצמי מטיילת איתה בעגלה וכך היא נרדמת. בימים שבהם לא התעקשתי היא פשוט נהיית לא נעימה (כי היא עייפה) לקראת הערב וזה לא כיף לאף אחד מאיתנו.
    האם יש לכם רעיונות קצת יותר מוצלחים איך לעודד אותה לשינה בצהרים גם בבית?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    השכבה לשנ"צ

הוספת תגובה

• השכבה לשנ"צ - תגובה

נעמה סבג שמש
    08/12/2010

שלום לך,

גיל שנתיים הוא גיל של גבולות. בגלל הגירויים והכיף איתכם, מבחינתה שנת צהריים בבית היא בזבוז זמן.
    ניתן, תוך פידבקים ומתן מדבקה על שנת צהריים, לגרום לה להכנס למיטתה. זה יכול להיות מלווה בשיר או סיפור.
    מה שחשוב הוא שהילדה תבין שיש דברים שאינם ניתנים למו"מ. היא לא חייבת להרדם, אבל היא חייבת לנוח ולשכב במיטה.
    רק אם תנוח ולא תהיה עייפה ניתן יהיה לנסוע אח"כ ל... או ללכת לגן המשחקים. היא צריכה לדעת שיש סיבה ותוצאה.

בהחלט ניתן לעשות זאת. רק תבהירו מי מנהל את הבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות על מכשפות
    סיון
    05/12/2010

שלום רב,

בתי בת ה- 4 וחצי טוענת שהיא לא אוהבת את המיטה שלה משום שהיא חולמת בלילות על מכשפות שרוצות לאכול אותה.

ניסיתי להסביר מספר פעמים מספר לילות על כך שמכשפות קיימות רק באגדות, קניתי ספר על מכשפות טובות, נתתי לה את הבובת חתול שלה שהיא אוהבת בטענה שהיא תשמור עליה בלילה כי מכשפות לא אוהבות חתולים. אך....העניין רק התגבר מאז שעברנו דירה (לפני כשבוע וחצי), הילדה פשוט בוכה כל ערב לפני שהיא הולכת לישון, היא רוצה לישון במיטת המבוגרים כיוון שבמיטתה היא חולמת על מכשפות.

האם זה נובע אכן מפחד או שזו מניפולציה לזכות בתשומת לב. האם ישנן דרכים אחרות להתמודדות מול סיוטים בלילה עם ילדים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות על מכשפות

הוספת תגובה

• חלומות על מכשפות - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2010

שלום סיוון,
    זה גם וגם. חשוב לתת התייחסות לפחד אבל לא לאפשר לה לישון איתכם. את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,אכן מצוינות שם דרכים להתמודדות

סיון
    05/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    05/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה אצל בת שנה ושלוש חודש
    אבא צעיר
    05/12/2010

שלום,יש לי ילדה בת שנה ושלוש חודש הבעיה הראשונה שלה שהיא לא רוצה לישון מיטה שלהבחדר רק איתנו (הורים),אפילו להרדים אותה אי אפשר אנכנו מרדימים אותה בסלון או במיטה שלנו ואז מעברים אותה,בשבועת אחרונים היא מצליחה לישון 4 - 3 שעות שם ביגלל שהיא בגן מאוד עייפה כבר בערב.(הם זה פחד נטישה??)
    הבעיה השני חדשה בשבעיים אחרונים זה היתפרצויות של צרחות והיסטריה כאילו עצבנית(יתכון למדה בגן?השפעה של הגן?)

בתודה הורים צערים

הוספת תגובה

• בעיות שינה אצל בת שנה ושלוש חודש - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/12/2010

שלום לך,

שתי הבעיות שאת מתאר נובעות מהצורך הבסיסי של הקניית גבולות נכונים, המתאימים לגילה.
    הילדה מנהלת אתכם ולא אתם אותה. היא זקוקה להכוונה ולהורים תומכים.
    אתם הולכים לאיבוד וחסרי אונים, והדרישות שלה רק מתתגברות.

אתם מוזמנים לקרוא באתר שלי מעט על גבולות ועל אמוןבין הורה לילד.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת הילד לאלימות
    לירון
    04/12/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד בן שנה ועשרה חודשים. מדובר בילד מקסים, בעל אופי רגוע ועצמאי. עם אנשים שהוא אוהב הוא מרבה לקשקש, לצחוק ולהתחבק, אבל במקומות יותר ניטרליים הוא בדרך כלל די שקט ורציני. מגיל 9 חודשים היה במשפחתון, בגיל שנה וחצי נכנס לגן, ולאחרונה אף הועבר בהמלצת הגננת לקבוצת גיל בוגרת יותר. זהו ילד ראשון, ומאוד מסקרנת אותי האינטרקציה שלו עם בני גילו. כך, שמתי לב שכשילדים אחרים באים ודוחפים אותו / לוקחים לו מוצץ או צעצוע, הוא פשוט לא מגיב. לא נעלב, לא בוכה, לא מנסה להתגונן או להחזיר, אולי נראה טיפונת מופתע, אבל בעיקר מעביר את זה על סדר היום וממשיך הלאה כאילו כלום לא קרה. רציתי לשאול עד כמה זה סביר, כי לא ראיתי ילדים אחרים שמגיבים כך, והאם אני אמורה איכשהו להכווין אותו בעניין הזה...
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תגובת הילד לאלימות

הוספת תגובה

• תגובת הילד לאלימות - תגובה

סמדר ריינר
    04/12/2010

שלום לירון,
    קצת קשה לענות על השאלה בלי להבין טוב את הרקע. את מספרת שהוא הועבר לאחרונה לקבוצת גיל אחרת, ולא די בכך אלא שהילדים שם גדולים ממנו, אני חושבת שבהתחשב בנתונים האלה - תגובתו טבעית מאוד. לדעתי ייתכן מאוד שהוא לא לגמרי מוצא את מקומות בנתונים החדשים. לא ציינת מה היו השיקולים להעביר אותו לקבוצת גיל בוגרת יותר ואם התגובה הזו אופיינית רק למצב הזה או שכך זה היה תמיד.
    כמו כן, ייתכן מאוד שמדובר בילד כל כך שקט ונוח ורגיל לוותר, גם בגלל שיש ציפייה כזו שמשודרת אליו מכם. האם מדובר בילד בכור? האם מדובר בילד שנראה מפותח שכלית מכפי גילו ולכן הועבר לקבוצת הבוגרים? אם כן ייתכן שהבגרות שאתם רואים היא מתוך הסתגלות יתר שלו לציפיות של הסביבה, ואולי כדאי לשים לב לזה, כיוון שייתכן שהוא משלם על כך מחיר ריגשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לירון
    04/12/2010

תודה על התגובה המהירה, רק אשמח להבהרה, כי לא כ"כ הבנתי למה התכוונת.
    מדובר בילד ראשון ויחיד בינתיים. הוא נראה חכם ובוגר לגילו, ולכן לדעתי גם הועבר לקבוצה יותר בוגרת.
    בבית אנחנו משתדלים לשמור על אווירה רגועה, להגיב בצורה תקיפה ועניינית לבעיות ולא לתגמל אלימות. אני לא מפחדת מאלימות, ברור לי שזה דבר טבעי, פשוט מנסה להבהיר שזה לא מקובל ולא לתת לזה במה, וזה כמעט ולא קורה לו גם ככה, מקסימום התקפי זעם של גיל שנתיים פה ושם, אבל כמעט אף פעם לא משהו שמכוון נגד מישהו אחר.
    תגובות כאלה לאלימות של אחרים היו לו תמיד, ללא קשר למעבר בגן.
    למה הכוונה בכך שהוא מתאים את עצמו וזה גורר קושי רגשי, ומה בדיוק אני אמורה לעשות מולו בנושא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    05/12/2010

שלום לירון,
    לפעמים אנחנו מצפים מילד ראשון שיהיה נורא בוגר ומבין, ואכן הוא קולט, כאילו בטלפתיה את הציפייה הזו ומתאים את עצמו אליה. ייתכן שזה מה שקורה עם הילד שלכם. לכולם נורא נוח שהוא כל כל בוגר ומבין, אבל ייתכן והעיסקה הזו כוללת ויתור על הרצונות שלו ועל האני האותנטי שלו, ואז את רואה את זה בויתור הנורא מהיר שלו מול ילידם אחרים. אבל למעשה הוא מוותר כך גם מולכם אבל אתם לא שמים לבל לזה כי אתם חושבים שזה מעיד על בגרות. ייתכן שזו לא בגרות אלא ויתור.
    אם זה אכן כך, כדאי לכם לשים לב מעט יותר לכך שהציפיות שלכם אולי מוגזמות ואולי בתוך הילד ב"בוגר" יש ילד קטן שצריך שיראו שהוא עוד קטן ולא יתפעלו כל כך מהבגרות שלו שהיא בעצם ויתור, ויתור על להגיד מה אני רוצה, להתעקש, למחות כשאני לא מקבל את זה, לעושת קצת בעיות לפעמים וכו', כמו כל ילד בגילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחופה לגבי גמילה
    עדי
    04/12/2010

שבת שלום!!!
    יש לי ילד בן שלוש שמגיל מוקדם הוריד את הטיטול עשה את צרכיך בשירותים וכמעט ונגמל גם בלילה.
    יש לו אחות בת חצי שנה ולפני כמה חודשים הוא פשוט התחיל לעשות את צריכיו איפה שהוא נמצא ולאחר מכן ביקש טיטול.
    זה עבר לזה שהוא התנדנד בין תחתון לטיטול כל פעם משהו אחר ועכשיו הוא לא מוכן לחתונים והוא מבקש רק טיטול.
    שאלתי היא האם צריך לתת לו להחליט או פשוט להפסיק לקנות טיטולים??
    מה עושים? אני כמובן רוצה לעשות זאת בצורה נכונה ולא משהו שיפגע חלילה בילד.

תודה רבה
    יום טוב
    עדי

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחופה לגבי גמילה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/12/2010

עדי שלום,
    התופעה של נסיגה בתפקוד אצל ילדים לאחר הולדת אח היא מוכרת, אולם חשוב גם להציב גבולות שייתנו לילד להרגיש בטוח ומאורגן, ושההורים מתווים את הדרך. מומלץ לחזור לגמילה ולא לאפשר לילד לקבוע באופן טוטאלי אם יחזור לחיתולים, במיוחד לאחר שהושג הישג התפתחותי כה משמעותי.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה לגמילה

עדי
    07/12/2010

מה שאת אומרת בעצם זה להוציא את החיתולים מהבית???

האם כדאי לבוא ליעוץ???

תודה רבה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה מתעוררת כל לילה ורוצה נידנוד
    יעל שבח
    04/12/2010

שלום,התינוקת בת שנה ואנחנו לא יודעים עדיין איך זה לישון לילה שלם.כל פעם היה לה משהו אחר ,בגלל לילות של כאבי בטן שיניים וכדומה שבמצב כזה לא יכולנו להשאיר אותה לבכות נראה כי היא התרגלה לקום באמצע הלילה ורוצה לעבור לנידנוד בעגלה לא מוכנה שום דבר אחר! זה אורך בדרך כלל שעתים שלוש עד שהיא נרדמת חזרה עמוק ורק אז ניתן להחזיר אותה למיטה.אני מרגישה שאני מאבדת את השפיות בלילות האלה.. מה אוכל לעשות על מנת להרגיל אותה לישון במיטה כל הלילה? האם כשהיא בוכה צריך להיות לידה גם אם לא מוציאים אותה מהמיטה? האם בכי ממושך עקב עקשנות שלה יכול להזיק לה נפשית באיזשהי דרך?

הוספת תגובה

• הרגלי שינה בגיל שנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/12/2010

יעל שלום,
    שיטת ההרגעה שמצאתם היא ממש לא הגיונית ולא רצויה בגיל שנה. ילדה בגיל של בתך אמורה לישון שנת לילה מלאה, ובוודאי לא להיות ערה שעתיים-שלוש. זו ממש אחריות שלכם ההורים לפתח לה הרגלים טובים שיעזרו לה לישון כל הלילה ולתפקד היטב ביום: לדאוג שתישן שעות מסוימות ביום, להבטיח שתהיה ארוחת ערב טובה ואמבטיה מעייפת, טקס שינה ברור וכדומה. ואז בלילה, לחזור ולהרדים אותה במיטתה שוב ושוב עד שהיא תסתגל לשינוי. בוודאי לא יהיה פשוט בתחילה, אולם הדבר חשוב להתפתחותה.
    מבחינת חששותייך מנזק נפשי - הדבר הקריטי לילדים הוא ההרגשה שההורים זמינים עבורם ונמצאים באופן עקבי ובטוח, דואגים לצרכיה ומסוגלים להרגיע אותה.
    יש לכם עבודה, אולם גם הילדה וגם אתם תרוויחו הרבה משינוי ההרגל שפיתחתם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה מדומה
    רוזי לב
    03/12/2010

שלום יש לי ילד בן שנה וחצי וילדה בת 4 כאשר ביתי בת ה 4 בוכה זבמן האחרון על כל דבר מאוד רגישה ושבני חולה היא מנסה לקבל תשומת לב ולהגיד שהיא לא מרגישה טוב ולבכות כיצד הכי נכון להגיב במצבים אלה והאם רגישות יתר היא טבעית?

לקביעת תור
    סגירה
    חולה מדומה

הוספת תגובה

• חולה מדומה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/12/2010

רוזי שלום,
    לא הבנתי כ"כ את נושא רגישות היתר, אם תוכלי לתת כמה דוגמאות זה יעזור להבין את הקושי יותר.
    לגבי הרצון בתשומת לב כשאחיה חולה, זה דבר טבעי בין אחים. כדאי לחשוב גם, באיזו מידה במשפחה נוטים לתת יותר יחס ותשומת לב לילד שהוא יותר נזקק, ואז הבת שלך "נאלצת" להראות לכם יותר שהיא צריכה את המבוגרים, כי היא חוששת שהיא לא תקבל מספיק יחס, אחרת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש וגן חדש
    אמא
    02/12/2010

בתי הבכורה בת 3 וחצי ונולד לה אח לפני 4 חודשים.
    יש לציין שקיבלה אותו יפה למשפחה ולא מציקה לו יותר מדי.
    בתחילת השנה נכנסה לגן חדש (עם כמה מחבריה)- גן עירייה.
    לאחרונה החלה בהתנהגות אגרסיבית ואלימה כלפיי בעיקר, מפגינה כעס חוסר סבלנות (מדובר בילדה שקיבלה ועדיין מקבלת המון תשומת לב).
    בעבר היתה בוכה המון "ולימדנו" אותה שיכולה להפגין רגשות במילים- זה הצליח.
    כרגע המצב הוא כזה שהיא בוכה על כל שטות (לפעמים נראה שזה עייפות, היות ומאוד קשה לה בלי שנת הצהריים, לעיתים זה מופנה כלפיי) וזה מתחיל מהרגע שאני אוספת אותה מהגן ועד שאביה חוזר בשעות הערב- אז היא גם מאוד עייפה וזה מפסיק.
    גם שאני רוצה לשחק איתה (ולמזלי אחיה הקטן ישן ה-מ-ו-ן) היא כועסת וצועקת עליי בלי סוף (דוג': שמתי עליה יד ללטף את שערה והיא צעקה עליי- מדובר בילדה שמאוד אוהבת ליטופים ומגע!, לפנות בוקר התעוררה וצעקה עליי שנתתי לה כוס מים לבקשתה, רצתה כוס אחרת והתחילה לצרוח, לאחר מכן התעוררה שוב וביקשה את השפתון שלה, משלא מצאתי צעקה שוב, היום בבוקר צעקה עליי שאני לא שמה לה את הטבעת היטב- הסברתי לה שהטבעת גדולה לאצבע שלה אך היא המשיכה לכעוס ולהתעצבן וצועקת עליי כמו נערה מתבגרת).
    היום פניתי לגננת, אך נראה שזו במגננה ועסוקה בעצמה היות ובפניי טענה שהילדה ממש בסדר .קבעתי שאשוחח עמה היום בערב...
    בהמלך שעות הבוקר המאוחרות הרימה טלפון לאמא בגן וסיפרה לה שליאם הרביצה לבת שלה, אך "האגרסיות של ליאם בטיפול" לדבריה.
    חשבתי שזה המקום להתייעץ ולא עם הגננת שמשנה את דבריה.. כיצד לנהוג אל מול האלימות כלפיי ועם הצעקות שלה? מתנות ומדבקות כבר לא "עובדות" עליה
    אני כועסת עליה מאוד וחוששת שזה משיג תוצאה הפוכה.

לקביעת תור
    סגירה
    אח חדש וגן חדש

הוספת תגובה

• דילגו על ההודעה שלי

אמא
    03/12/2010

אשמח להתייחסות.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש וגן חדש - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/12/2010

לאמא שלום,
    בכותרת שנתת לשאלתך תמצתת היטב את מקור הקשיים של ליאם, אולם משום מה בתוכן השאלה עצמה התעלמת משני הקשיים הללו. ניתן להבין את מרבית ההתנהגויות כקשורות בהולדת האח, והן מאוד טבעיות ושכיחות - כעסנות, מתח, דרשנות כלפייך ועוד. הקשיים נובעים מהחרדה של ליאם מהתוספת של אחיה למשפחה, וכמה אתם ההורים פחות פנויים אליה.
    הדרך הטובה ביותר לסייע לה, היא לקבל במידה מסוימת את המתח שלה, ולהתייחס אליו כנובע לפחות בחלקו מהולדת אחיה. רצוי לדאוג למספיק הזדמנויות בהן כל אחד מההורים יבלה איתה לבד, וכן שלושתכם יחד. כמובן שאפשר להציב גבולות לדרשנות ולבכי, אולם לעשות זאת במידה. אני חושבת שלתקופה הקרובה טבלת התנהגות עם מדבקות ודרישות מוגדרות, היא לא מתאימה. ככל שבבית תוכלו לקבל, להכיל ולארגן את הקשיים של ליאם טוב יותר, כך יהיה לה פחות צורך לבטא זאת בגן ושם היא תוכל להיות פנויה יותר להסתגל למערכת החדשה.
    באמת יצא שהיו לה יחד הרבה שינויים (כולל הפסקת שנת הצהריים, שהיא גם קשה). אולם חשוב לזכור שילדים מסתגלים לשינויים כאלו, וממשיכים לתפקד. סביר לצפות שבעוד מספר חודשים העניינים ישובו למסלולם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים לא מוכן לנעול נעליים
    עינת
    02/12/2010

בני, בן שנתיים לא מוכן לנעול נעליים ו/או לגרוב גרביים בבית והולך יחף על רצפה קרה. כשיוצאים, הוא מוכן לנעול אך ורק סנדלים (בלי גרביים), וכשנכנסים הבייתה, הדבר הראשון שהוא עושה זה לצרוח שנחלוץ לו את הסנדלים. יש לו מגוון נעליים (ספורט, בית, כפכפים) אך הוא לא מוכן שננעל לו וצורח תוך שמנסה ומצליח להשתחרר מהנעליים/סנדלים. עושה רושם שזה ממש מציק לו שיש לו משהו על הרגל ואני ממש לא יודעת כבר מה לעשות עכשיו, כשנכנסים לתקופה קרה יותר...?

הוספת תגובה

• בן שנתיים לא מוכן לנעול נעליים - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2010

שלום עינת,
    תראי, כשיהיה לו קר זה יציק לו לבד. אני מציעה להניח לזה כרגע ולא ללחוץ עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה