מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחשבות על מוות הוריםנונה09/12/2010
שלום,
לביתי ,בכורתי בת 8 וחצי יש מחשבות על מוות לפני שהיא הולכת לישון , היא אומרת שנושא המוות עולה לה בכל יום בדיוק כשהיא שוכבת לישון במיטה לפני שנת הלילה,קשה לה להתגבר למרות שאני מחבקת אותה ומנסה להרגיע ואומרת שהכל בסדר ויש זמן עד שנתבגר ונזדקן ועוד הרבה שנים לפנינו והיא בתגובה עדין אומרת שאני ואבא מבוגרים ממנה והיא פוחדת שנמות .איך בכל זאת מסבירים לה את נושא המוות ונותנים לה ביטחון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות על מוות הורים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010שלי שלום,
לא כתבת באיזו מידה החרדות של הילדה מבוססים על בסיס מציאותי - האם אתם ההורים אכן הרבה יותר מבוגרים, האם אתם או מישהו אחר מהמשפחה חס וחלילה חלה לאחרונה, האם אירע אירוע משמעותי אחר לאחרונה וכדומה. כמו כן, חשוב קצת להרהר האם אנשים אחרים בבית סובלים מחרדות בנושא מוות או בנושאים אחרים.
באופן עקרוני, הדרך בה את מרגיעה אותה נראית לי נכונה, חשוב לאפשר היפרדות הדרגתית בלילה ואף טקס, כדי להשרות בה יותר ביטחון. אם החרדות ממשיכות, או אם הן מתחילות להופיע במהלך היום או לפגוע בתפקוד (נמנעת ללכת לחברות, מתקשה בלימודים וכדומה), רצוי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בילדים, עדיף כזה המטפל גם בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי ממוקד לחרדות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוניאילנה09/12/2010
שלום לך אני פניתי כבר אליכן בעבר בנושא של גמגום בני-להזכיר - כאשר חווינו מתח בבית אני ובעלי לפני כחודשיים (היו מריבות בבית) בי החל לגמגם(הוא בן 3.3) .(זהו ילד שמדבר שוטף מגיל שנה ו 9 ללא בעיות). כמובן שזה כבר עבר כשהתחלנו לטפל בבעיות בינינו ומאז הכל כשורה. כמו כן במאי 2009 כאשר בעלי נעדר הרבה שעות בגלל עבודה בני גם גמגם אך זה עבר מיד כשבעלי חזר.
אני מציינת זאת כיוון ששנה הבאה יהיה בן 4 , כעת הוא בגן פרטי טוב עם 24 ילד גננת ו 2 סייעות.הוא אוהב את הגן טהצוות ויש לו חברים. אולם שנה הבאה יהיה בן 4.2 וממוצע הגילאים יהיה 3.5 (אולי ישארו 2 בני גילו) .הם לא יהיו קטנים מידי בשבילו? הוא מאד מפותח רוגניטיבית.. רציתי להשאירו שם שנה נוספת עד לחובה כי אני חוששת שמעבר לגן עירוני יהיה לו קשה ויגמגם.(יש לו בטחון עצמי הוא חברותי אך רגיש מאד) האם יש לי ממה לחשוש? כמו כן בעזרת השם בחורף הבא נרחיב את משפחתנו ויצטרף תינוק ואני חוששת ששני שינויים בטווח של חצי שנה יקשו עליו מה דעתך?
האם זה "בסדר" להשאירו שם עם הצעירים ממנו בהנחה שהבוגרים יעזהבו? האם להעלות אותו לעירוני ? בהתחשב במכלול הגורמים שציינתי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לגבי ההסתגלות של ילד
ד''ר שירי שדה שרביט11/12/2010אילנית שלום,
ממה שאת מתארת עולה, שהילד שלך הוא קשוב לסביבה ומגיב לקשיים שיש בה. אולם לאחר זמן הוא מצליח להסתגל וחוזר לתפקוד הרגיל והגבוה שלו. לכן אני רואה פחות סיבה לחשוש מההסתגלות לגן וללידה הצפויה. סביר שבשני המקרים תהיה רגרסיה, אולם במקרה של הגמגום סביב הקשיים הזוגיים, כל המשפחה התארגנה יפה ואפילו צמחה, התפתחה והתחזקה במובנים מסוימים.
לעומת זאת, עדיף להיות שנתיים באותו הגן (טרם חובה וחובה) עם ילדים שהם יותר בני גילו. המעבר לגן אחר צפוי להיות לא קל תמיד, ולכן אין הרבה טעם לדחותו, בהתחשב בפרטים שמסרת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדרותאמא לתינוק09/12/2010
שלום רב,
בני בן 6.5 חודשים נולד פג, ועתה הוא בסדר גמור (טפו טפו ..)
עברה עלינו תקופה לא קלה ורצינו לנסוע אני ובעלי לכמה ימים רק שנינו (4 ימים ולילות) לנוח.
אני מאוד רוצה אך חוששת שאולי זה יגרום לבני חרדת נטישה, למרות שכבר השארנו אותו לפעמים אצל הוריי ללילה. אנחנו משאירים אותו עם מטפלת שלו והוריי שרגילים לטפל בו.
אשמח לדעה מקצועית וכאלה שהשאירו את הילדים ואיך זה עבר ..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות בת 4 ימים בגיל חצי שנה
ד''ר שירי שדה שרביט11/12/2010לאמא שלום,
עברה עליכם בוודאי חצי שנה של התרגשות ושמחה, אך גם התעסקות מפרכת בתינוק. יופי שאתם מעוניינים להשקיע בעצמכם ולהתאוורר קצת. בגיל חצי שנה ניתוק בן 4 ימים משני ההורים הינו מאוד מאוד לא רצוי, ועלול לערער לילד את האמון והביטחון שהוא חש בסביבה, ובכם בעיקר. בגיל הזה של הילד, עדיף להיעזר בתמיכה המשפחתית ובמטפלת, כדי לנוח בפרקי זמן מוגבלים יותר (מספר שעות בהן אתם בבית והילד עם מישהו אחר, למשל), פעמים רבות יותר. רצוי ביותר שלא להיעלם לילד לזמן ממושך (4 ימים הם נצח בגילו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי העדרות...
אמא לתינוק12/12/2010היי,
המחשבה שלי הייתה שהוא לא ירגיש את חסרונינו כ"כ אם יישאר לו הסדר יום כרגיל, והמטפלים שלו יהיו אלה שטיפלו בו מגיל אפס והוא רגיל אליהם (ההורים שלי והמטפלת במהלך היום)... מה דעתך?
מה שגם נראה לנו, שבגיל מבוגר יותר לעזוב אותם זה באמת יותר בעייתי. מאיזה גיל ניתן כן לעזוב לחופשה לבד ללא נזק פסיכולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי העדרות... - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010לאמא לתינוק שלום,
בוודאי שהילד ירגיש בחסרונכם, אתם ההורים שלו!!!! אני מקווה שאת לא חושבת שלמטפלת ולהורייך יש אותו מקום בחייו כמוכם ההורים - בוודאי שאתם דמויות הקרבה וההתקשרות העיקריות, והוא זקוק לכך שתהיו נוכחים בחייו באופן קבוע.
עדיף לנסוע לחופשות ללא הילד, החל מהגיל בו קיימת יותר יכולת לקביעות אובייקט (הבנה שאתם ממשיכים לחיות ולהתקיים גם כשאינו רואה אתכם), ובנוסף כשהוא כבר יכול לשוחח עמכם בטלפון ולראות שאתם קיימים שם. זו הערכה גסה ומשתנה מילד לילד, אולם לפני שנה וחצי היעדרות של ארבעה ימים היא מאוד לא מומלצת.
לגבי הנזק הפסיכולוגי - החוזק הנפשי ויכולת ההתמודדות משתנה מתינוק לתינוק, ולכן המונח המתאים אינו באמת "נזק", במיוחד אם אתם הורים קשובים וזמינים לילד במרבית הזמן. הרי אם חס וחלילה מישהו מכם היה אמור להתאשפז לניתוח דחוף, הוא היה עושה זאת גם אם הילד ישלם מחיר נפשי. חופשה בכל אופן זה מותרות, שאפשר לדחותם או לתכננם בצורה אחרת, כיוון שהתינוק שלכם מאוד יסבול בהיעדרות של ארבעה ימים רצופים. אולי אפשר לצאת לארבע חופשות של לילה אחד, אחת לחודש, או להשאיר אותו בליל חמישי אצל סבא וסבתא, לנוח ולהתאוורר כל שישי, ואז לאסוף אותו בחזרה בערב כך שיישן בבית ותבלו איתו כל השבת. חשוב למצוא פתרון יצירתי למצב הנוכחי.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מקבלות את הבן זוגאילנית08/12/2010
אני גרושה כשנה וחצי, יש לי 3 בנות, 14 וחצי , 13, 9.
יש לי בנזוג כשנה , הבנות אמנם הפנימו את זה ומקבלות את המצב הבעיה היא עם הבת הגדולה.
היא מתמרדת וטוענת שהיא לא אוהבת את הבנזוג, הסברתי לה שהיא לא חייבת לאהוב אלא לכבד, ושהוא לא יהיה תחליף של אבא לעולם.
היא מתמרדת בבית ועושה סצנות ומניפולציות , ממרידה את האבא שלה כלפיי.
אני ובנזוגי רוצים לפתוח פרק ב' בחיינו לצד הבנות ולא יכולים מהחשש " להפסיד" את הילדה.
חשבנו על לעבור דירה לאזור אחר אך הבנות לא מסכימות בכל תוקף כי פוחדות לעזוב את החברות שלהן.
אני מודעת שזה צורך זמן התאקלמות, כל ילד וזמן ההתמודדות שלו, השאלה היא: האם לתת לה עוד זמן התאקלמות עם המצב כמו שהוא? אני ממש חסרת אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מקבלות את הבן זוג - תגובה
סמדר ריינר08/12/2010שלום אילנית,
אכן מצב לא פשוט ומכאיב לכולם. עם זאת לא כל כך הבנתי את שאלתך, ואשמח אם תבהירי יותר. למה את מתכוונת ב"לתת לה זמן להתאקלמות"? איך זה יראה אם לא תתני לה? איך זה ייראה אם כן? את מתכוונת להעניש אותה? להעביר אותה לאבא שלה? מה בדיוק?
אגב, נושא מעבר הדירה לא נראה לי קשור לזה. הוא קשור לכך שעל הבנות עברו שינויים רבים בשנה וחצי האחרונות, גם הגירושין, שאני מניחה שנמשכו זמן מה והיו לא פשוטים, גם קבלת בן זוג חדש, החברות והמערכת הבית ספרית הם הדבר שנשאר יציב בחיים שלהם כל הזמן הזה ומהווה מקור תמיכה. אם יש לכם אפשרות להימנע ממעבר דירה, לא הייתי מטלטלת אותן כרגע טלטלה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה 12 סובל מסיוטיםמיכל08/12/2010
שלום,
בני הבכור בן 12, וכבר שנים הוא סובל מסיוטים. לא כל לילה. בערך פעם בשבועיים/ חודש. אצל חברים מסויימים הוא מפחד לישון ומתקשר באמצע הלילה לבוא לקחת אותו. אבל זה לא גורף. לעיתים הוא מתעורר בהיסטריה ומסתובב בבית בלחץ ולא מצליח לדבר ורועד,ובסוף הוא מגיע אלי. לעיתים הוא מסתובב כמו סהרורי ולא מגיב וחוזר למיטה ולא זוכר בבוקר כלום. לא אם דיברנו איתו ולא שהוא קם.
לא ייחסתי חשיבות רבה בצעירותו כי זה לא היה תכוף וחשבתי שזה תקופתי ויעבור.
כעת המצב החמיר ונהייה תכוף יותר. מה לעשות? למי לפנות הוא כבר גדול.
יש לו גם לקות למידה מסויימת ואנחנו בתהליך אבחון. האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה 12 סובל מסיוטים - תגובה
סמדר ריינר08/12/2010שלום מיכל,
לא נראה שיש קשר בין לקות המידה והחרדה אלא אם לקות הלמידה היא בעצם חוסר פניות ללמידה בגלל חרדה.
כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם, ובהקדם, כיוון שהילד סובל כבר הרבה זמן וחבל.
אתם יכולים לפנות למרפאה ציבורית, או באופן מסובסד דרך קופת חולים או באופן פרטי לפי ההעדפה שלכם.
נסו להתעניין אצל מכרים באיזור לגבי המלצות. אולי אצל רופא הילדים או אצל פסיכולוגית בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהטלי07/12/2010
הבת שלי בת שנתיים תמיד היתה ילדה מקסימה וממושמעת בשבועיים האחרונים שאני שמה אותה לישון במיטה היא מורידה לי את כל המצעים והשמיכה זורקת על הריצפה ובנוסף מתחילה להתפשט מורידה מעלייה את כל הבגדים וגם לאחר שאני כועסת היא עושה את שוב ושוב מה עושים ??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה???
טלי08/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשה - תגובה
סמדר ריינר08/12/2010שלום טלי,
ההתנהגות שאת מתארת היא באמת לא ברורה, וקשה ללא רקע לנסות להבין את משמעותה. תנסי אם את יכולה לתת יותר רקע אודות הילדה והמשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
טלי09/12/2010הכוונה היא שהילדה תמיד היתה ממושמעת היא תאומה, אבל בשבועיים האחרונים היא נהייתה קשה כל מה שמבקשים ממנה היא מסרבת שאלתי את הגננת שלה היא אומרת שהכל רגיל בגן וכן היא קצת יותר הקשנית, והיא ממרידה גם את אחותה לקום מהמיטה ולעשות שטויות, בבית הכל מתנהל רגיל מתייחסים אליה ואל אחותה כמו נסיכות אין שום שינוי בהתנהגות חץ מזה כשניא במיטה מה לעשות אוליי לא להתייחס וזה יעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
סמדר ריינר12/12/2010שלום טלי,
יש בהחלט דברים שנכון ויעיל לא להתייחס אליהם, אם את מסוגלת - זה מצויין. כי ייתכן מאוד שהמטרה היא השגת תשומת לב, אם זה לא ישיג את מטרתו, לא תהיה להתנהגות סיבה להתקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי שלחה לי הודעה שאביה בוגד בי..סמדר07/12/2010
לאחר ויכוח סוער עם אביה וכעס רב התקשרה אלי בתי "להתלונן" על אביה לאחר חילופי מילים בנינו סיימנו את השיחה. לאחר מספר דקות קיבלתי ממנה SMS "רק תדעי שהוא בוגד בך" (י ש דברים בגו) התקשרתי אליה והיא אמרה שכבר הרבה זמן היא יודעת, קלטה כל מני סימנים..
אמרתי לה שאדבר איתה על זה כשאגיע הביתה.
שאלתי:מה לומר לה כדי להקל עליה שלא תישא משא כל כך כבד של כעס כלפי אביה ובמקביל לא להעביר לה מסר שזה בסדר להיות עם משהו שבוגד בך ובמקביל לא ממש להודות שיש אמת בנושא (או שכן להודות).היא ביקשה שאתגרש ממנו כבר (היא נורא כועסת).
אודה לתגובתכן (בתי בת 11)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי שלחה לי הודעה שאביה בוגד בי.. - תגובה
ליאת גרוס07/12/2010שלום סמדר
אכן מצב לא פשוט.
לדעתי חשוב להעביר את המסר: "תודה שסיפרת לי. יש כל מיני דברים שקורים. יכול להיות שזה נכון אבל זה עניין שלי ושל אבא. זה ביני לבין אבא ולא קשור אלייך בכלל או לקשר של כל אחד מאיתנו כלפייך. זו לא האחריות שלך. את לא אחראית על הזוגיות שלנו. את לא צריכה להיות נאמנה לאחד מאיתנו או לבחור צד. שנינו אוהבים אותך מאד.
ההחלטה אם להתגרש או לא היא שלנו. את תהיי הראשונה לדעת . הוא יישאר אבא
שלך בכל מצב".
מאד חשוב לא לשתף אותה בכעסך כלפי האב ולא להשתתף איתה בכעס שלה מולו.
רצוי להחליט מה עושים עם הנישואים ולעדכן אותה כדי שלא תחייה בחוסר ודאות.
חשוב מאד לא לערב אותה בעינייני הזוגיות. זה לא עניין שלה. זה מעורר בה פחד. היא לא יכולה להבין וזה פשוט לא מתאים.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי שלחה לי הודעה שאביה בוגד בי
סמדר08/12/2010היא לא תוותר בכזו קלות היא תשאל שאלות..איך את מסכימה להיות איתו וכו? האם להודות בפניה שאני יודעת על כך? ומה דעתי על כך?
לגבי גירושין-אין לנו כרגע אפשרות כלכלית להתגרש-כולם יסבלו מזה.אני יודעת שזה נשמע קר אך זה המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי שלחה לי הודעה שאביה בוגד בי - תגובה
ליאת גרוס10/12/2010שלום סמדר
אני יודעת שיש בך חלק שרוצה לשתף אותה יותר. לדעתי לא כדאי. היא לא באמת מסוגלת להבין. לא נראה לי נכון לשתף ילדה בשיקולים כאלו.
את יכולה להגיד שאת יודעת ובוחרת כיצד לפעול. תסירי ממנה את האחריות. היא לא צריכה לדאוג לך. זה העניין העיקרי. תאמרי לה שזה עניין שלך ואת מתמודדת איתו היטב. שלא תדאג . את יודעת מה את עושה. תנסי לשדר מסר שהמאבק הוא בינך לבן אבא ולא בינה לאף אחד מכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להציג לילדים גבר חדש ?מיכל07/12/2010
שלום רב,
אני גרושה כבר 7 חוד' גרה עם הילדים בני 3.5+6.5 .הגירושים הסתיימו יפה בהבנה ובהסכמה . האווירה בבית מצויינת המעבר דירה היה מצויין הקשר עם האבא טוב מאד.הוא רואה אותם פעמיים בשבוע וכל סופ"ש שני.
רציתי לדעת איך מציגים לילדים גבר חדש או אישה חדשה(במקרה של הגרוש שלי)? מתי זה הזמן הנכון אם יש דבר כזה זמן נכון?
אודה לתשובה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להציג לילדים גבר חדש ? - תגובה
סמדר ריינר08/12/2010שלום מיכל,
באמת אין כל כך דבר כזה נכון או לא נכון. רצוי להציג בן או בת זוג חדשים לאחר שנמצאים בקשר מספיק זמן ומרגישים שהוא רציני ויציב. רצוי לאחר מספר חודשים של קשר, ואז לעשות זאת בצורה הדרגתית מאוד, כלומר מפגש הכרות קצר בהתחלה של כמה מילים בבית, בדרך ליציאה משותפת שלכם כזוג לא הילדים, אחר"כ בילוי קצר משותף, ארוחה למשל, ואחר כך אולי יום שלם,אחר כך סוף שבוע וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד יבבןאלף07/12/2010
מדובר בילד בן כמעט שש. סנדויץ לאחות קטנה בת שלוש וגדולה בת תשע.
הילד משתמש בבכי וביבבנות באופן קבוע. כל שטות מכניסה אותו להתקפת יבבנות שיכולה להתפתח להתקפת בכי וצרחות. במהלך ערב טיפוסי הילד מסוגל לעבוד 3-4 מחזורי בכי וצרחות. לדוגמא, אם מבקשים ממנו לעשות משהו כמו להתקלח, לאכול וכד...אם הדבר מנוגד לרצונו הוא מתחיל ליבב. גם פעילויות שהם "כיף" מלוות ביבבנות. המצב בלתי נסבל. הילד מיבב מבוקר ועד ערב. מצד שני בגן הוא מתפקד היטב חברותי ואהוד. ואילו תופעת היבבנות מתרחשת כפי הנראה רק בבית.
נשמח לקבל עצות בעניין.
אלף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד יבבן - תגובה
ליאת גרוס07/12/2010שלום
העובדה שהילד מייבב רק בבית מעידה על כך שזו דרך שפיתח להשיג דבר מה בבית. כנראה שהדרך עובדת ולכן ממשיך.
היבבות נותנות לו המון כוח. חשוב לבדוק מה משיג בעזרת היבבות. כוח, שליטה, תשומת לב?
בהמשך כדאי לבחון את תגובתכם כשמיבב. האם אתם נענים לבקשותיו ?
רצוי שילמד שכשמייבב לא מקבל ודוקא כשמבקש במילים ובאופן רגוע מקבל.
זה לא תמיד קל ליישם אבל זה הכיוון.
אם לא הולך ניתן לפנות להדרכת הורים קצרה שתסייע.,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות והסתגרותשרונה07/12/2010
שלום.
בני בחטיבת ביניים בכיתה ט' ומרגע שהוא מגיע הביתה הוא בחדרו מול המחשב , יוצא מהחדר לאכול ולשרותים ורץ חזרה למחשב .
לפעמים הוא יוצא בסופי שבוע עם חברים לסרטים / מבקשים .
יוצא פעמיים בשבוע לשני חוגים .
רמת לימודיו היא בינונית , הוא משקיע מעט בלימודיו וציוניו בינוניים .
בני מסתגר רוב היום בחדרו ולאחרונה אף סוגר גם את דלת (לא נועל) הכניסה לחדר.
האם זה אופיני לגיל ההתבגרות , האם זה התמכרות למחשב כי הוא כמעט כל היום במחשב .
האם ההסתגרות הזו והשהייה הרבה מול המחשב היא בסדר או עלולה לפגוע בו בעתיד , האם תוכל להציע לי דרכים לשנות את המצב .
תודה
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות והסתגרות - תגובה
ליאת גרוס07/12/2010שלום שרונה
לצערי זה נשמע לי די נורמלי. העובדה שלומד, יוצא עם חברים והולך לחוגים מעידה שהכל תקין. זו לא התמכרות רק חוסר פרופורציות שמאפיין את הגיל והדור.
אם היה בכיתה ה'-ו' הייתי מציעה לך להתערב. בגיל ט' זה כבר עלול להיות בעייתי ולא שווה את הסיכון.
נסי לעקוב מה עושה במחשב והאם יש שם סיכונים. האם מתקר עם חבריו או עם אנשים זרים או מבוגרים ממנו. בדקי שאינו חשוף לפורנו או הימורים. אם אין סיכונים, תני לו את הזמן שלו. הוא בסדר. לפני 25 שנה היו בני גילו בטלפון, היום במחשב..יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליאורה08/12/2010בהחלט אקרא את המאמר.
חשוב לי לציין שאנחנו נותנים לה את המקום שלה, מפנקים, מנשקים ומחבקים, וכמובן לא שוכחים שגם היא עדיין תינוקת.
אני נעזרת בכל מי שאפשר על מנת להתפנות אליה, היא גם בגן ככה שיש לנו רק את אחה"צ יחד.
היא מאוד נלחצת מכל בכי של הקטנה, מרגישה אחריות, מלטפת אותה ורוצה בקרבתה.
על פי ניסיונך- כמה זמן לוקח להם תהליך ההסתגלות בממוצע? חודש? שנה? יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי שינה ואוכל בלילהליאורה07/12/2010
שלום רב,
לפני כשבוע ילדתי את ביתי השניה, כאשר הבכורה בת שנתיים בדיוק.
עוד לפני הלידה היא נהגה להגיע למיטתנו בלילה (נרדמת במיטה שלה) ואף לדרוש לאכול בקבוק חלב וגם לקבל אותו.
הבעיה היא שכרגע הילדה ניראית לי בעודף משקל מדאיג בגלל האוכל בלילה (היא יכולה לאכול אפילו פעמיים בלילה בנוסף לבקבוק של הערב כי היא רגילה להירדם באמצעותו) וגם היא מתעוררת ממש מוקדם לאור העובדה שהקטנה גם ישנה איתנו בחדר, וחסרות לה שעות שינה.
באופן כללי, הקבלה של הקטנה לא הייתה לה פשוטה והיא נלחצת מכל בכי שלה ובוכה בעצמה, בודקת גבולות וכו'... מתעוררת איך שהיא בוכה.
אני רוצה לערוך שינוי לביתי, כך שתישן במיטה שלה (לעיתים אני לוקחת אותה בלילה מבלי שתבקש כי אני רוצה להמשיך לישון) ולא תאכל בכלל בלילה. היא ילדה נבונה ותבין שאסביר לה אך בלילה יהיה לה קשה ובטח ילווה בצרחות.
אני לא חוששת מפני הצרחות אך רציתי לשאול אם התזמון מתאים לאחר הלידה, שכן היא רואה את הקטנה אוכלת בקבוקים ומבקשת גם במהלך היום (ולא מקבלת וחיה עם זה בשלום) או האם עלי לחכות לסיום תהליך ההסתגלות... ואם כן, כמה זמן זה אמור לארוך ומתי אדע שהוא הסתיים.
חשוב לי לציין כי גמילה מבקבוקי לילה הוא תהליך שיהיה מאוד קשה לביתי שכן זה כמו גמילה ממוצץ (יש לה גם מוצץ וחפץ מעבר) ואיני רוצה להקשות עליה פסיכולוגית.
אנא עזרתכן האדיבה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי שינה ואוכל בלילה - תגובה
נעמה סבג שמש08/12/2010ליאורה שלום,
התזמון לשינוי כזה הוא בהחלט בעייתי. גם כך הילדה מתוסכלת ומרגישה נטושה(גם אם תהיו הכי מדהימים שיש...)וזה בדיוק לא הזמן לא לאפשר לה לבוא למיטתכם. זאת הרגשה שאתם מעדיפים את הילד האחר. לגבי הבקבוק- אותו כנ"ל.
הייתי מחכה עוד קצת. וגם מכינה אותה רגשית לפני, תוך סיפורים והמחזות על ילדים אחרים, מקשטת איתה את החדר שלה, נותת לה להתאהב בו, ורק אחרי הכל, עושה את הצעד.
חיכיתם עד עכשיו, חכו עוד קצת, זה לא פייר...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
ליאורה08/12/2010זו בדיוק הייתה כוונתי.
עצם העובדה שהיא מרגישה נטושה היא קשה לי מאוד. בכל מקרה היא מרגישה ככה? גם אם היא מקבלת את מלוא תשומת הלב? מה אנו יכולים לעשות כדי להקל עליה?
ומתי את חושבת הזמן הנכון והנוח באמת להתחיל לעשות שינויים? איך אדע שהפסיקה להרגיש ככה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
נעמה סבג שמש08/12/2010ליאורה שלום,
כ"כ חבל לי שלא כתבת לי עוד במהלך ההריון. הכנה רגשית של הקטנה, כמו גם שינוי בהרגלי השינה שלה עוד טרם הלידה היו מקלים על כולכם מאד היום.
כרגע היא נמצאת בתחרות ויש לה צורך לוודא שמקומה לא נלקח. המלצותיי: לתת לה עדיין את המקום שלה, לא לשכוח שגם היא תינוקת וכך להתייחס אליה, להרעיף עליה תשומת לב וזמן איכות בנפרד.
חשוב לי מאד שתקראי מאמר על כך באתר שלי. יש גם כתבה שפורסמה בלהיות הורים, בנושא זה.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נפשית או גיל ההתבגרות?עדי07/12/2010
שלום,
רציתי לדעת האם אובססיה (אצל נערה בת 17, ילדה נורמטיבית)
לדמות סמכותית, כלומר כל דמות (לצורך העניין , מורה) המפגינה
קצת יותר מידי אכפתיות ותושמת לב, היא נורמלית ?
והאם היא תעבור או שמא מדובר בהפרעה נפשית כרונית ?
האובססיה מתבטאת ברצון לשאוב את כל תשומת הלב מאותו האדם,
(הן תשומת לב שלילית , והן תשומת לב חיובית) , מתבטאת בכך
שבמהלך היום יוצא לה לחשוב לא מעט על אותה מורה, המורה חשובה לה
לעיתים יותר מהחברות שלה ולפעמים נראה כי היא משדרת מן קנאה
(לא מוגזמת, ולא מתבטאת בשום התנהגות גלויה חריגה) כלפי קשרים אחרים
שהמורה יוצרת עם תלמידים אחרים ...
הנושא מרטיד מאוד, ואשמח לקרוא דעתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה נפשית או גיל ההתבגרות? - תגובה
ליאת גרוס07/12/2010שלום תמר.
נשאלת השאלה : האם זה קורה רק מול מורה אחת . האם התנהגות דומה מול דמות סמכות לא קרתה בעבר? י אם זה המצב, כול להיות שהיא פשוט מאוהבת במורה וקצת מבולבלת. זה בעייתי אבל אם לא נמשך לאורך זמן - אז לא נורא.
אם זה דפוס חוזר זה כבר יותר מדאיג. לא היייתי מגדירה את זה כהפרעת נפש או אובססיה אבל ללא ספק מדובר בקושי רגשי משמעותי המצריך טיפול ע"י דמות מקצועית לנושא.
לא להזניח.עלול להיות לזה מחיר מכל מיני סוגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא נחאורי06/12/2010
היום הייתי במסיבת חנוכה של ילדי בגן ושמתי לב שילדי לא יכול היה לשבת בשקט כשאר הילדים. הוא כל הזמן היה חייב ליהיות בתנועה.זה מאוד מדאיג אותי
עניין נוסף, בשלושה - ארבעה חודשיים האחרונים ילדי כל הזמן בודק גבולות, מפיל חפצים, מפרק מגדלים של לגו, שופך כוס חלב, תולש דפים מספרים. זה קורה גם בגן והגננת אמרה שהיא עובדת איתו קשה בעניין הזה.
אני שמה לב שכשאני אומרת לא. אסור. או מתייחסת בכל צורה שהיא למה שהוא עושה, הוא רק ממשיך יותר. כשאני מתעלמת, הוא נוטה להפסיק (אבל גם לא תמיד)
הוא גם מקנטר- כשילד מבקש להתכבד מהחטיף שיש לו, אני מעודדת אותו לתת ואז הוא מושיט יד עם חטיף וכשהילד בא לקחת הוא מהרשם את החטיף בפה- אני חייבת לציין שזה מאוד מביך אותי ואני בדכ נותנת בשלב זה בעצמי לילד
בני בן שנתיים ושלושה. בן יחיד. נמצא בגן חמש שעות ושאר היום איתי. מדבר שוטף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא נח - תגובה
נעמה סבג שמש08/12/2010אורי שלום,
מהתיאור, ומבלי להכיר את הילד ואת מורכבות העניין, איני יודעת אם יש כאן רק בעיה של גבולות או גם בעיה רגשית.
הייתי ממליצה בחום לפנות להדרכת הורים כדי לקבל מעט כלים והכוונה איך לכוון יותר את הילד ואיך להעניק לו גבולות. מפגש או שניים בהחלט יוכלו לתרום ולמקד אתכם.
אתם מוזמנים לקרוא גם באתר שלי קצת מאמרים בנושא הגבולות, אוקיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ו- 9- קצת ארוךחסוי06/12/2010
בוקר טוב,
מתנצלת מראש על האורך אבל אני חייבת לפרוק...
הבת שלי בת שנה ו- 9 יש לה התפרצויות כעס שאי אפשר לתאר.
היא נושכת, מרביצה ולא מתנהגת יפה באופן כללי.
אני חייבת לציין שזה לא כל הזמן ככה . היא בסדר ואז פתאום מקבלת עצבים
בין אם זה ממשחק או משהו שהיא לא קיבלה ונשכבת על הריצפה, דופקת את הראש
צורחת כאילו מישהו מרביץ לה, אם אני מנסה לגשת אליה היא מרביצה לי או נושכת אותי.
כבר כמה ימים שהיא מתנהגת אפילו יותר גרוע- לא נותת לי להחליף לה חיתול או לשים לה נעליים או גרביים.היא ממש מסרבת וצועקת ובוכה כאילו מתעללים בה.
אני אובדת עיצות ולא יודעת מה לעשות יותר עם ההתנהגות שלה.
כשאני מסבירה לה בטוב היא צוחקת עליי. רק אם אני או בעלי מרימים עליה את הקול או נותנים לה עונש (שמים אותה בחדר).
מה אני יכולה לעשות מול התנהגות כזאת.?
עליי לציין שגם עם אחרים היא מתנהגת לא יפה- בגן נושכת את הילדים או נשכבת על הריצפה בעצבים וצורחת, גם עם הסבא וסבתא היא התחילה להתנהג לא יפה ומרביצה להם או נושכת אותם או מושכת להם בשיער.
התנהגות כזאת לא מקובלת בכלל.
עוד עליי להוסיף שבשבוע האחרון היא חלתה . היה לה חום מס' ימים ואח"כ דלקת באוזן והיא מקבלת אנטיביוטיקה. לא יודעת אם זה קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה איתך
בילי06/12/2010אין לי תשובה בשבילך אבל חשבתי שזה ינחם אותך לשמוע שגם עם הילדה שלי, בת שנה ושבע, יש הרבה התפרצויות זעם (בתקופות - זה בא והולך)והרבה בעיות עם הלבשת נעליים ובגדים. לפעמים מה שעשיתי זה לקחת אותה לגן בלי נעליים (על הידיים מהאוטו לגן) ושם הנעלתי לה את הנעליים בלי בעיה. עם החולצה כמובן שהתעקשתי למרות הצרחות. דבר אחד שניסינו שהיא נשכבת על הרצפה וצורחת זה לא להתרגש מזה יותר מדי ולהמשיך בשלנו, למשל - להמשיך לאכול ארוחת ערב. זה עבד די בסדר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יש דברים שאי אפשר להעביר אותם
חסוי06/12/2010כמו לדוגמא החלפת חיתול?
זה משהו שהתחיל רק עכשיו. היא מסתובבת על הבטן ולא מוכנה להחליף חיתול.
ומה עם הנשיכות, המשיכות בשיער, המכות?
אני כבר לא יודעת איך להתמודד איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל יש דברים שאי אפשר להעביר אותם - תגובה
סמדר ריינר08/12/2010שלום לך,
אכן יש חשיבות, כמו בתשובה שקיבלת קודם לא לעשות עניין. לגבי הדברים שאי אפשר להעביר אותם, צריך להפסיק אותם באופן פיסי אם נדרש ונחרץ. אך עם זאת לא להעביר זמן בנאומים, התחננונויות משאים ומתנים וכו'. פשוט להפסיק את זה ודי. באותו רגע. זה יחזור עוד מספר פעמים אך תהיו עיקביים, כלומר נחרצים מאוד מצד אחד אך מצד שני לא עושים עניין ודרמה - זה יתמתן עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 שעושה קקי רק בטיטולחיה06/12/2010
שלום
יש לי ילד שעוד חודש חוגג 4 שנים
הוא סובל מעצירויות ולכן מקבל תרופה טיבעית כדי שיהיה לו קקי אבל הוא לא מסכים בשום פנים ואופן לעשות קקי בשירותים
אני לא מבינה למה יש לו את הפחד הזה וכול מה שניסיתי לא עוזר לגמול אותו מהטיטול
אני כבר מיואשת ורוצה לגמול אותו מהטיטול
מה עליי לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 שעושה קקי רק בטיטול - תגובה
סמדר ריינר08/12/2010שלום חיה,
זה פחד שיש להרבה ילדים. אני מפנה אותך לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בעניין. אין ברירה , יש צורך בסבלנות כאן. זה לא יימשך לנצח, אל תדאגי:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עובר, בכל זאת אולי כמה טיפים
שלי09/12/2010חיה שלום,
אנחנו עברנו את זה גם עם בננו ואני מזדהה עם התסכול והכעס, אך חשוב להבין שזה קיים וידוע וחולף:).
אחנו בערך בגיל 4.5 אולי קצת יותר הלכנו לטיפול פסיכולוגי בעניין שקידם אותנו אך רק מעט.
אומר לך מניסיון:
1. חשוב לשלול או לאשש האם הפחד הוא "סתמי" או תולדה של אירוע טרומאתי.
2. לשדל את הילד (שגם סוסל מהעניין) לעשות את הקקי בטיטול- תחתון כשלב ראשון.
השלב השני יהיה לשכנע אותו לסיר (אצלנו עד כאן זה היה בתיווכה של הפסיכולוגית)
ואז גיליתי את הישבנון- מקטין אסלה, לא זה עם המדרגה , אלא ממש כמו תושבת לאסלה שמקטינה את הפתח (המפחיד) ויש עליו אטרקציות של מוזיקה, זה עבד!
ולאט לאט הגענו לאסלה, היום (גיל 6) תודה לאל בלי בעיות בכלל בבית, אם כי הוא לא עושה במקומות אחרים (גם זה יגיע).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)