מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתמודד עם הילדה ?מאיה25/11/2010
שלום רב , אני אמא לילדה בת 10 שמאוד קשה להתמודד איתה לאחרונה, כל מה שאני מדברת איתה ומסבירה לה פשוט לא עוזר.
דבר ראשון היא ילדה מאוד מאוד עצבנית , מתעצבנת על כל דבר שאומרים לה לעשות ושמבקשים ממנה , היא עונה בצורה מאוד לא יפה ומתחצפת אליי לאבא שלה לסבתא לדודים פשוט לכולם.
היא עושה מה שהיא רוצה , היא רוצה לקבוע בכל דבר , היא לא ממושמעת.
הענשנו אותה כמה פעמים שהיא לא תקבל שום דבר , שהיא לא תצא החוצה לשחק , ולא תפגש עם חברות , אבל העונשים פשוט לא עוזרים.
אי אפשר פשוט להשתלט עליה , היא מאוד קשה , מאוד תוקפנית , וזה פשוט כבר עבר כל גבול.
בנוסף לכל היא ילדה מאוד מבולגנת , החדר שלה כל הזמן הפוך , והיא לא מוכנה לסדר אותו , וכשמבקשים ממנה יפה לסדר היא שוב תוקפת ומתעצבנת.
היא לא יודעת לענות בצורה יפה , היא לא יודעת להתנהג , היא פשוט מצפצפת על כולם.
הוצאנו אותה מהחדר ולא הרשנו לה להכנס אליו אם היא לא מוכנה לסדר אותו אחרי שהיא מסיימת לשחק ולעשות את הדברים שלה , אבל זה לא עוזר , כי היא מבטיחה שהיא תסדר ושוב אותו סיפור.
לפעמים אחרי ויכוחים ארוכים היא הולכת לעשות את הדברים בעצבים והיא כאילו "מסדרת" , במקום לשים את הדברים במקום , היא פשוט מעיפה את הדברים לכל כיוון , זורקת כל דבר איפה שלא יהיה.
אנחנו באמת כבר לא יודעים מה לעשות.
היא גם מאוד מושפעת חברתית , כל פעם באה הבייתה עם איזה דיבור והתנהגות שלא הולמת לילדה בגילה , מה שהיא רואה ולומדת מהחברות , והיא מדברת המון על בנים , וכל מה שמעניין אותה זה שיהיה לה חבר , שזה גם עיניין שמאוד מטריד אותי, כי זה הדבר האחרון שאמור להעסיק בשלב זה ילדה בגילה.
מה שקורה היום בדור הצעיר זה פשוט מזעזע אותי , זה כבר מוגזם ומפחיד.
אני אבא שלה וכולם מנסים לעשות כל מה שאפשר בשביל שהיא תשתנה , שתתנהג כמו שילדה בגיל 10 צריכה להתנהג , אבל זה לא ממש הולך , היא רוצה לעשות את הדברים בדרך שלה ,ובשום פנים ואופן אנחנו לא מוכנים שזה ימשך ככה, אני מאוד רוצה כיוון ועזרה מה לעשות , אני מאוד אשמח לקבל כל יעוץ טוב מכם איך להתמודד ולפתור את הבעיה הזאת.
תודה רבה מראש.
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד עם הילדה ? - תגובה
סמדר ריינר25/11/2010שלום מאיה,
קראתי את כל מה שכתבת והתרשמתי מאוד מעוצמת הכעס שלכם על הילדה. אני מנסה להעלות אופציה נוספת, האם ייתכן שההתנהגות של הילדה מעידה על מצוקה מסויימת ולא רק על כך שהיא פשוט רעה וחוצפנית?
ייתכן שיש מקום לברר יותר לעומק מה קורה לה בפנים, באמת. ולו רק בגלל שהכעס והעונשים לא עזרו לכם עד עכשיו. כך שאין לכם מה להפסיד.
אני משערת שהיא מרגישה מאוד בודדה כשכולם כועסים עליה ואף אחד לא בעדה בבית.
אם אתם לא מצליחים להבין לבד מה קורה לה, נסו לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שרוצה להיות בןדפנה24/11/2010
בתי בת שנתיים וחצי.אחיה בן 7.התפתחות מהירה ביותר,דיברה ממש בגיל שנה.בגיל שנה וחצי עברה לדבר בלשון זכר עד היום מדדברת כךץ.אלי בלשון נקבה עליה בזכר.לאחרונה אומרת שרוצה להיות אחיה,רוצה להיות בן לא רוצה להיות בת,רוצה בולבול.איך לענות על כך בלי ליצור קומפלקסים מיותרים..היא ממש באה אלי בתביעה להיות בן.היא בכלל,מאד תובענית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שרוצה להיות בן - תגובה
סמדר ריינר24/11/2010שלום דפנה,
נראה לי שכדאי שתפנו לייעוץ מקצועי בעניין הזה. צריך לעשות כאן אבחנה יותר מעמיקה כדי לייעץ לך איך כדאי לענות במקרה הספציפי הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיבת חנוכה...מיכל24/11/2010
אתמול ביתי (שבגן חובה) הודיעה לי שמותר רק להורה אחד להתלוות למסיבת חנוכה. לאחר שוידאה איתי שאני לא אעלב, הודיעה לי שהיא רוצה שאבא הוא זה שיתלווה אליה. הבוקר הבנתי מהגננת שמותר לשני ההורים להתלוות וכשבישרתי לה את הידיעה, היא הודיעה שהיא עדיין מעדיפה שרק אבא יבוא. הרגשתי קצת מוזר היות והיחסים ביננו מאוד קרובים.
אני המטפלת העיקרית בילדים וכששנינו נמצאים היא תמיד מעדיפה שאני אבצע את הפעולות הרוטיניות (לא תמיד היא מקבלת את מבוקשה).
אני משייכת את זה לרצון שלה בשליטה בנו. האם אני צודקת?
איך אני אמורה להגיב לרצון הזה שלה (שכמובן פוגע בי מצד אחד ומצד שני אני היחידה שרוצה באמת להיות שם)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מיכל24/11/2010היא מנסה באופן קבוע לשלוט באחיה בן הארבע ביד רמה (ובחברות שלה שבאות לבקר). זה בא לידי ביטוי בציווי בלתי פוסק, תלונות - ממש נרגנת. אני מנסה להתעלם ומעירה רק במצבים קיצוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסיבת חנוכה... - תגובה
סמדר ריינר24/11/2010שלום מיכל,
זה קצת אופייני לגיל הזה שהילדה תרצה קצת בלעדיות ע אבא שלה ושאת לא תהייי בסביבה. (השלב האדיפלי).
אני לא בדיוק יודעת אם זה רצון לשלוט בכם. זו הרי המסיבה שלה, בגן שלה. אם היא הייתה רוצה לישון עם אבא במיטה כי היא מפחדת ולא משאירה לך מקום, או מחליטה מי יקלח אותה ומי יעשה מה בבית זה מתחיל לתפוס תמונה של שליטה, אבל משהו חד פעמי שנורא חשוב לה לא הייתי מתנגדת לו ולא הייתי מפרשת אותו יותר מדי כרגע.
ואולי דווקא משום שאת זו שהכי מעוניינת להיות שם זה דווקא חשוב שאבא יהיה?
ולגבי נסיונות הלשיטה שלה באחיה ובחברות - זה רק אומר אולי שנוכחותו של אב שעושה סדר מאוד מאוד חסרה לה. אני דווקא הייתי מעודדת את ההתקרבות ביניהם ולא נורא נעלבת אם פעם אחת ביקשו ממני לא להיות. הי ארק ילדה בת 5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
מיכל24/11/2010בכל יום, בכל פעולה במהלך היום היא מנסה לקבוע ע"י מי תתבצע (מקלחת, קוקיות בבוקר, הקראת סיפור וכו'). היא גם נותנת הוראות לסבתות (שמבצעות את הפקודות...) מעבר לכך, כמובן שאני מעודדת קרבה בינה לבין אביה (אם לא הייתי מעודדת ולוחצת על בעלי הם לא היו מתראים כלל...)
באופן מוזר ושונה מהרגיל קשה לי להסתיר מפניה את התחושות שלי לגבי מסיבת החנוכה (גם אני בן אדם...).
תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה - תגובה
אם כך אז באמת מעניין שאת כל ענייני השליטה אז סובלת אבל דווקא את העניין הזה העלית לפורום ושייכת אותו לשליטה. ייתכן שיש כאן שליטה מסויימת אבל זה לא העיקר. אני חושבת שהעניין הוא שביתך מרגישה שאף אחד לא יכול עליה, וזה יותר חמור מעניין של מסיבת חנוכה.
אם את לא יכולה להסתיר ממנה את תחושתייך לגבי מסיבת חנוכה אז לא יכולה. זה עניין שלך.
אבל אני באמת חושבת שזה לא העיקר אלא עניין הגבולות בבית, שהוא יותר קריטי וחשוב כרגע לרווחתה של הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת
מיכל24/11/2010אמנם יש גבולות ברורים בבית - היא ילדה נהדרת בסה"כ, שמחה, ממושמעת חכמה ביותר. לפעמים, בגלל חוכמתה ובגרותה אפשר לטעות ולחשוב שהיא ממש חברה קטנה וזה אולי מקור העלבון שלי...
הדרישות שלה לא תמיד מתקבלות אבל כשנענית בשלילה לרוב פורצת בבכי (שלא עוזר לה כמובן וגורם לי להתעצבן).
מה שכן, אפעל לפי המלצתך ובהחלט אתן לבעלי "לעשות סדר" כהגדרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת - תגובה
ראשית שאני שמחה שעזרתי. שנית הייתי רוצה לעשות הבחנה בעניין הגבולות יכול להיות שכשאת אומרת גבולות את מתכוונת לכך שהחוקים ברורים בבית. גבולות זה לא רק זה. גבולות זה גם כשילדה היא מאוד חכמה ומתייחסים אליה כבוגרת מגילה, ואז היא נהיית חרדה כי היא מרגישה שאמא היא לא לגמרי דמות סמכותית שיכולה להגן עליה אלא סוג של שווה וזה מכניס אותה לחרדה וגום לה להזדקק לשליטה רבה ביחסים כדי לא להרגיש את החרדה. זה גם סוג של גבולות - במובן שהגבולות הבינדוריים מטשטשים ויש אשליה שלפעמים היא בוגרת וחכמה מגילה ולפעמים אמא נעלבת ממנה כאילו שתיכן באותו גיל. זה גם סוג של גבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק והסדרי ראייהעדן24/11/2010
שלום,
אני אמא לתינוק בן כמעט שנה, אני ובעלי בתהליך גרושין.
עד היום כל בוקר בעלי היה מכין אותו לגן כחצי שעה ומארבע וחצצי ועד הלילה הילד היה איתי כשבשעות הערב גם אביו היה בבית אם כי לא בכל יום.
ידוע לי שבדרך כלל מקובל שהאב לוקח את הילד בימי שני ורביעי - אך כשמדובר בתינוק כל כך קטן, שהיה רגיל עד היום להיות איתי כל יום אני חוששת שזה יותר מידי לא לראות את אמא שלו יומיים בשבוע - כי ייצא שכל היום הוא לא יראה אותי. איך דבר כזה ישפיע על הילד? האם לא עדיף לצור מצב שבו הוא יהיה חלק מיום כזה גם איתי? גם ככה במהלך היום הוא בגן עד 16:30 - ככה שבמצב כזה הוא רואה את אמא שלו רק 3 פעמים בשבוע אחרי הצהרים. איזה השפעות יכולות להיות לזה עליו? מה אתם ממליצים לעשות? באיזה גיל הסדרי ראייה שכאלה כן מתאימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק והסדרי ראייה - תגובה
נעמה סבג שמש27/11/2010עדן שלום,
כחלק מהסדרי הראייה הילד אמור לישון אצל אביו?
מנסיוני המקצועי, זה ממש לא מתאים שתינוק בגיל הזה יישן מחוץ לביתו ולא יראה את אימו בתדירות כזאת.
הייתי ממליצה שאכן יראה אותו פעמיים בשבוע ואף יותר, אך לטובת הילד, כדאי שיהיה לו זמן באותו היום גם עם אימו, ושיישן בשנתו. הוא קטן עדיין.
מקווה שתמצאו הסדר הוגן וחכם, בו האב יהנה מילדו ויעניק לו,אך הילד יהנה במקביל מהצרכים הבסיסיים להם הוא זקוק בגיל זה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא תינוק והורים גרושים
עדן01/12/2010קודם, תודה על תשובתך.
שאלה נוספת היא לגבי ביקורים חטופים של האב - כעשר דקות רבע שעה בגן. או בשעות הערב אצלי.
האם נכון לבקש ממנו להמנע מכך ? האם ראייה כה קצרה לא יוצרת בלבול ואכזבה אצל הילד (בן שנה אני מזכירה)? או שזה עדיף שייצא לו לראות את אביו אפילו לזמן קצר ביום שאין בו ביקור?
תודה עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בנושא תינוק והורים גרושים - תגובה
נעמה סבג שמש05/12/201045 דקקות למשל, זה זמן שהוא יותר אידיאלי.
אצלך זה יכןל להיות קצר יותר. אבל הגעה לגן היא אכן בעייתית ויוצרת בלבול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אני לא מקבלת התייחסות לשאלה שליעדי24/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עדי-עניתי, ראי תשובתי בהמשך העמוד
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה רגשנית והיסטריתשרון24/11/2010
ביתע בת ה 5.5 מרבה לבכות ה\בהיסטריה מכל דבר. אם זה כאשר אחיה הקטן לוקח לה משחק או כאשר לא מצליחה לעשות משהו או אפילו כאשר משהו מתקלקל למשל טלפון או כל מכשיר אחר ,. זה גם קורה למשל אם נניח היא מבקשת שידליקו לה טלביזה ומשום מה היא לא נדלקת היא מתחילה לצרוח ולבכות . מה ניתן לעשות וכיצד אפשר לטפל בבעיה הזאת. אודה על התשבוה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה רגשנית והיסטרית - תגובה
סמדר ריינר24/11/2010שלום שרון,
שני דברים עיקריים כדאי לנסות במקרה כזה. דבר ראשון לנסות להנמיך עד למינמום את תשומת הלב שהיא מקבלת כשהיא בוכה בהיסטריה, ודבר שני, ללמד אותה דרכים חליפיות להתמודדות.
למשל כשדבר כזה קורה, כדאי לדבר איתה בקור רוח, בלי דרמה, בלי כעס, אבל גם בלי לפצות אותה בדרך שרק תחזק את הדפוס - אלא להגיד לה, עכשיו זה התקלקל, תגידי לאמא היא תסדר לך, לא צריך לבכות. בינתיים אפשר לשחק במשהו אחר, להסיח את דעתה לפעילות אחרת, ולעבור הלאה. אם היא ממשיכה לבכות בכל זאת - להתעלם, גם אם זה ייקח שעות. אחרי מספר פעמים שהי אתראה שזה לא עובד ולא משיג את מטרתו, קרי תשומת לב, זה ייפסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה היסטרית ורגשנית
שרון25/11/2010השאלה אם זה לא נובע מבעיה עמוקה יותר שצריך לטפל בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה היסטרית ורגשית
שרון27/11/2010ההתנהגות הנ"ל החמירה לאחר שנולדה לה אחות קטנה . לפני כן היה לה מאד קשה עם זה שמתיחסים גם לאחיה הקטן ( התחיל בערך ממתי שהיה בן שנתיים עכשיו הוא בןם שנתיים וחצי )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה היסטרית ורגשית - תגובה
סמדר ריינר27/11/2010שלום שרון,
הולדת אח או אחות הם לא בעיה עמוקה. אם כי זה בהחט יכולל לגרום לקשיים. אבל לא קשיים שההצעות שהצעתי לך קודם לא אמורות להקל עליהם. כלומר מצד אחד לא לתגמל התנהגות שרוצים להפחית ומצד שני לתת לה תשומת לב ייחודית רק עבורה, אבל לא כאשר היא מתזמנת זאת על ידי בכי, וכן כמובן מתן כלים נוספים להתמודדות מלבד הבכי.
ייתכן שאת מונעת באופן כללי על ידי ריגשי אשם, ובמיוחד לאחר שילדת ילדים נוספים ואת נותנת לה פחות תשומת לב.
רגשי אשם הם לא הכרחיים כאן, אם כי במידה מסויימת הם טבעיים. את לא עשית שום דבר רע, ואין סיבה לחשוב כרגע לפי התאור שנתת שלילדה יש בעיה עמוקה וקשה שנגרמה בגלל שהבאת לה שני אחים.
ייתכן מאוד שהיא חשה את תחושת האשם שלך ומנצלת אותם לצרכיה. שימי לב לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה היסטרית ורגשנית - תגובה
סמדר ריינר25/11/2010שלום שרון,
לפי מה שתארת עד כה, לא נראה לי. אולי תסבירי יותר למה את מתכוונת. האם את חוששת שאם תנהגי איתה יותר באסרטיביות באותם רגעים זה יגרום נזק כיוון אולי יש לה בעיה יותר עמוקה? לדעתי, לפי התאור שלך זה לא המצב. ילד שיש לו בעיה אמיתית זה נראה קצת אחרת. אלא אם התאור שלך לא היה מלא, או שלא הבנתי משהו.
בכל מקרה, אם את מוטרדת, אז בהחלט לצד ההצעות שהצעתי לך את יכולה להקדיש לה זמן איכות לבד, לברר איתה דרך ציור או בצורה ישירה איך מרגישה ואם יש דברים שמעציבים אותה, אבל לתגמל התנהגות רודנית -זה לא יפתור שום בעיה עמוקה יותר אם יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד ח ו ףרויטל24/11/2010
היי ,
מה עושים עם ילד בכתה א בן 7 שלא מוכן לנגב לעצמו את הטוסיק . מפחד מזה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד ח ו ף - תגובה
סמדר ריינר24/11/2010שלום רויטל,
קצת קשה לענות לשאלה בפורום באופן כזה. אין מה עושים כללי, את צריכה לתת יותר פרטים כדי שנוכל להבין באופן ספציפי מה קרה לילד שלך ולמה.
אם תוכלי לתאר יותר את הילד, את המשפחה, ההרכב שלה, מתי התופעה התחילה, איך לדעתך היא התחילה, למה הוא מפחד מזה, האם יש לו עוד פחדים, איך העצמאות שלו באופן כללי וגם תאור שלו באופן יותר כללי, אוכל לנסות לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהelli24/11/2010
שלום. ביתי בת שנתיים באוקטובר האחרון התחילה ללכת לפעוטון בפעם הראשונה (לפני כן הייתה בבית) . ההתחלה הייתה קשה ועכשיו היא הולכת בשמחה. יש מעבר דירה שעומד על הפרק לאזור אחר לגמרי.. כלומר לא תוכל להמשיך בפעוטון שלה. איך הוצאה מהפעוטון תשפיע עלייה? האם כדאי להשאיר אותה אחרי המעבר בבית עד לשנה החדשה? או להשאיר אותה לזמן מה בבית?
האם ממש לא כדאי לעשות את המעבר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכים לתשובה בבקשה
elli25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר דירה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/11/2010הורים נאלצים לעתים קרובות לקבל החלטות עקב סיבות שונות, שהן לגיטימיות אף הן. אני חושבת שיותר חשוב מעזיבת הגן הנוכחי, הוא המסגרת החינוכית הבאה שלה - עדיף לחפש באיזור החדש מקום בו היא תוכל להיות יותר משנה אחת, ובכך להבטיח רצף והסתגלות. לאחר המעבר, אין ערך בהשארתה בבית, זה לא יקל על הפרידה מהגן הקיים ולא על ההסתגלות לגן החדש. בגיל שנתיים יש צורך בחברים בני גילה אותם תראה באופן קבוע, וזה משהו שיהיה קשה להבטיח בבית.
ילדים מסתגלים לשינויים בלית ברירה, וזה חלק מהחיים. כל עוד אתם קשובים אליה ותהיו פנויים למצוא לה את המסגרת המתאימה וללוות אותה בהסתגלות הדרגתית מחדש, אין סיבה שהשינוי לא יצלח.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםמיכל24/11/2010
שלום
בני בן 4 ולאחרונה החלו אצלו פחדים רבים.
הוא נוהג לשחק עם כלי עבודה (שהם משחק וגם אמיתיים) הוא גיבור גדול עד שבאמת צריך להפעיל את הכלי לדוגמא, ברגע שמפעילים מקדחה הוא נכנס לפאניקה. לעיתים הוא לא מוכן ללכת לחברים מהגן מחשש שיש להם כלים חשמליים.
כשמנסים לדבר איתו על זה הוא טוען שהרעש גורם לו חור בראש.
האם זה הגיוני? האם יכול להיות שמדובר ברגישות יתר באוזניים או שזהו סימפטום התנהגותי למשהו אחר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים - תגובה
אם זה משהו פיזי ולא ריגשי - את זה צריך לבדוק אצל רופא. אם בכל זאת את רוצה תשובה לגבי הפחדים - את מוזמנת להיכנס לעמודת שאלות נפוצות לתשובה העוסקת בפחדים אצל ילדים ולבדוק אם יש שם משהו שמתאים לכם ליישם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למיטת ההוריםיעל24/11/2010
שלום,
ביתי בת שנתיים וחודשיים מתעוררת באופן קבוע באמצע הלילה, בין השעות 3:30 ל-5:00 ומבקשת לבוא למיטתנו. חשוב לציין כי ידענו עליות ומורדות רבות עם ענייני השינה כולל "סדרות חינוך" למיניהן... בחודשים האחרונים, מפאת רצוננו לישון קצת יותר, אנו מביאים אותה למיטתנו(בהתחלה זה היה ב-5:00) ולאט לאט היא הקדימה את השעה..
היא נרדמת היטב במיטת המעבר שלה אך מתעוררת דרך קבע ואנו לא נלחמים אתה..
חשוב לציין כי חל שיפור גדול בהתהגותה שאנני יודעת אם זה קשור לשינה משותפת אך היא רגועה ונינוחה הרבה יותר.. אני באמצע הריוני השני ואנו סבורים שלמרות הנוחות יש צורך להפסיק הרגל זה כשעוד אין תינוק נוסף.. השאלה היא כיצד לעשות זאת מבלי לגרום לה (ולנו..) קושי רב מדי. האם לתת לה לבכות בלילה, האם לשבת לידה עד תירדם, האם להציע לה פרס בכל לילה שישנה במיטתה..?
מחכה לתשובתכם!
תודה,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למיטת ההורים - תגובה
נעמה סבג שמש27/11/2010יעל שלום,
לי נשמע שאתם די "חלשים" מולה ואולי נכון יהיה להתחיל תהליך שינה עם ליווי צמוד.
אבל קודם כל- תנסו בעצמכם.
בתהליך כזה מאד חשובה העקביות והנחישות שלכם.
אני דוגלת בלתת מענה לכי ולבצע את השינוי בהדרגה.
אבל- אם החלטתם לעשות שינוי אין עליות ומורדות. הולכים עם זה עד הסוף. הקושי האמיתי של הילדה נובע מכך שאינכם עקביים. אז היא המשיכה לנסות אאת מזלה. פעם אמרתם כן, פעם לא...
איך ההתנהגות של הילדה במהלך היום? האם בייתר הנושאים קיימים גבולות ברורים.
גם אם תעברו כמה לילות לא ישנה- תתעקשו עך כך שהיא ישנה במיטתה.
תשבו ליד הדלת בתחילה, "תקראו" את הילדה, תהיו ערניים ותדעו מתי לעבור עוד צעד.
בהצלחה! אם הרבה התמדה וסבלנות זה עובד.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמוד עם סרבנות קשר?בני24/11/2010
שלום,
אני גרוש אבא לילד בן 4.5.
עד לאחרונה פגשתי את בני פעם בשבוע (אנו לא מתגוררים באותה העיר) למשך 3 שעות בהם שיחקנו ובילינו יחד. בנוסף שוחחנו כל ערב בטלפון כשעה.
בחצי שנה האחרונה הדרדר המצב כך שבתחילה הוא אמר לי ש "אסור לי לשאול אותו שאלות" (כגון איפה היית בשבת?) עד למצב שהוא כלל לא מוכן לדבר איתי (אני מנסה להתקשר כל ערב ונתקל בתגובה - ל"לא רוצה לדבר איתך וניתוק) ולהפגש איתי.
הוא מדקלם מנטרה שאני עשיתי אותו חולה והוא לא רוצה לדבר איתי. (יש לציין כי כל פעם שהחזרתי אותו הביתה - אמא שלו טענה כי חזר עם חום, הקאות, שיעולים) כמו כן הוא לא הולך לגן בטענה של אימו שבגן לא שומרים עליו כמו שצריך והוא נעשה חולה שם
(כבר עבר 4 גנים). הילד לא מוכן גם לדבר עם אף אחד ממשפחתי ואומר שכל המשפחה שלי עושה אותו חולה.
העניין בטיפול פקידות סעד ממשרד הרווחה המנסות למצוא דרך לפתור את הבעייה.
הבעייה היא שככל שעובר הזמן - אני פוחד שהדמות שלי מטשטשת אצלו והוא מפנים את דמותי כדמות מסוכנת אשר עושה לו רע.
איך הייתם ממליצים להתנהג? האם להמשיך להתקשר בכל זאת ולשמוע שהוא לא רוצה לדבר איתי? יש דרך לדובב אותו לפני שהוא מנתק?
אודה לתגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמוד עם סרבנות קשר? - תגובה
סמדר ריינר24/11/2010שלום בני,
סרבנות קשר היא נושא גודל מאוד, מסובך וכאוב. זה יהיה ממש לא נכון להתחיל לתת עיצות בפורום שמטבעו הוא תמציתי ושטחי לסוגייה כזו מסובכת.
אני ממש מציעה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת או לטיפול כדי לעזור לך להתמודד עם הקשיים שהבעיה הזו מערימה.
הדבר היחיד שאני יוכלה להגיד לך, הוא, שאתה תמיד תישאר אבא שלו, וגם הוא מרגיש כך עמוק בפנים, אפילו אם הוא נאלץ להתנהג כרגע אחרת. חשוב שתבין את זה ולא תחשוב שאמת דמותך יכולה להתטשטש. ילדים לא שוכחים את ההורים שלהם באמת.
מעבר לזה זה נורא תלוי איך מתקשרים, איך מדובבים, יש גם אופציות לשלוח מייל, או מכתב, אב אלה כבר דקויות שכדאי לעבוד עליהן בטיפול מסודר עם מישהו שמכיר את כל סיפור ואותך באופן יותר מעמיק כדי לדעת מה מתאים במקרה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם אוכל לקבל התייחסות לשאלהעדי24/11/2010
ביתי ילידת ינואר 08 מה שאומר שבינואר 10 תהיה בע"ה בת 3. אני לא יודעת אם להעביר אותה לגן עירייה או לסחוב עוד שנה בגן הפרטי...מבחינה שיכלית היא מאוד בוגרת ויש לאן לשאוף מבחינה רגשית יש בקרים שהיא עדיין נצמדת אליי ואחרי שאני הולכת לאחת הגננות ומחפשת חום ביטחון וכו'...בגן עירייה לא ישנים צהריים ולגבי התכנים האם יש הבדל בגיל זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי-עניתי, ראי תשובתי בהמשך העמוד
ד''ר שירי שדה שרביט24/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי25/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
ד''ר שירי שדה שרביט28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להגיבטל24/11/2010
מה להגיד כשבני (עוד מעט בן 3) בא אליי בגן השעשועים ואומר לי "הוא דחף אותי".
האם להגיד לו "תגיד לו שלא ידחוף אותך"
או להתעלם בכך שאני אומרת "לך תמשיך לשחק"...
מה לעשות? אוני לא יודעת איך להתנהג בכל הסיטואציות האלה בגן השעשועים ובכלל...
אני מלמדת אותו סבלנות ושלא דוחפים ולא להרביץ אבל לפעמים בא לי להגיד לו שיחזיר
נמאס מכל הילדים האלה שלא מעניין אותם ולא רואים בעיניים פשוט רצים דוחפים לעבר המטרה
סליחה אם אני נשמעת דרמטית , אני פשוט מתוסכלת מזה שאני בעצמי לא יודעת להתמודד עם זה ועוד אני צריכה ללמד את הבן שלי מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להגיב כשהילד נפגש בתוקפנות
ד''ר שירי שדה שרביט25/11/2010שיר שלום,
את בעצם מעלה נושא שכל החיים הורים מתלבטים בו - איך לעזור לילד במצבים חברתיים מורכבים. שיתפת שיש לך התלבטות של עצמך איך להגיב כשיש בעולם תוקפנות. כהורים אנחנו יכולים לעזור לילדים שלנו בעיקר מתוך מה שעוזר גם לנו. את יכולה לחשוב קצת עם עצמך, וגם עם אנשים שאת סומכת עליהם (אם יש לך בן זוג, למשל), מה לך עוזר כשאנשים מתנהגים אלייך באופן תוקפני, ומתוך זה להגיב לילד.
באופן כללי, אני מאמינה שלא ניתן להתעלם לגמרי ממה שקרה ולומר לו לחזור לשחק, הכרחי להתייחס להרגשה שלו - הוא בא אלייך עם משהו שמפריע לו. אפשר לומר לו משהו בסגנון "זה באמת לא בסדר", לבדוק אם קיבל מכה משמעותית, לעודד אותו לומר משהו לילד, להציע לו לשחק עם ילדים אחרים, להגיב בעצמך אם הסיטואציה הופכת לקיצונית, וכדומה. אולם חשוב להתייחס למה שהוא עסוק בו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן בן אוטוטו 4 מעונינת לקחת אותו למיכל23/11/2010
פסיכולוג ... התחלנו את השנה עם גן לראשונה
היה לנו בעיות שהשתפרו אך לא נעלמו עד כדי בכלל
שלוש פעמים נכחנו אצל רופא מומחה בהפרעות קשב וריכוז
ומילאנו שאלונים הורים גננת
זה היה מצחיק אצלנו הכול היה נינוח שלו ושקט ואצל הגננת הרוב היה רע
לא ביצענו איבחון מפאת גילו אבל האבחנה של הרופא היתה שיש לילד בעית הסתגלות
ואם אין בעיות עם הילד בבית בכול סטואציה שהיא אזר אורך רוח סבלנות ועבודה על הילד
גם מהבית וגם מהגן , כי בעיות קשב וריכוז מופיעים בכול מקום ואין מצב שבגן כן בבית לא
אני מחינתי הייתי מוכנה בצע איבחון כי הילד יש לו סבלנות ליצירה\משחק \ עבודה \ סיפור
כרגע למרות שיש שיפור אך לא מלא
בשבוע האחרון הילד התחיל להיות אלים על חלשים
התחלתי לערוך איתו שיחות על זה בבית וחשבתי אולי יש מקום לערב איש מקצוע
כי לי הוא משקר ולא אומר את כול האמת רק מהגננת אני יודעת את התמונה המלאה
ופתאום האלימות -איך זהפרץ פתאום לחיו ...
מה דעתכם יש צורך או מיותר ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי פסיכולוג
ד''ר שירי שדה שרביט25/11/2010מיכל שלום,
קשה לייעץ בנושא הזה דרך היכרות שטחית בפורום. כנראה שכבר התחלתם לפנות למומחים בהתפתחות הילד (כמו הרופא) כיוון שאתם והסביבה נתקלים בקשיים עם הילד. זו סיבה מספיק טובה להתייעץ בצורה מעמיקה יותר עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בילדים. הוא יוכל להתרשם באופן נרחב יותר מהילד ומכם, ולהציע אם צריך טיפול, ואם כן - איזה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברים בגן חדשדנה23/11/2010
בני בן השלוש וחצי ילד חברותי בטירוף נכנס בתחילת השנה לגן עירייה מקסים. לאחרונה הוא חוזר ואומר שבחצר אין לו חברים. לאחר מעקב של הגננת הוא מציינת שאכן בחוץ הוא מחשק לבד ולא מעוניין להצטרף לאחרים. חשוב לציין שבתוך הגן הוא פעיל ומשחק עם חבריו ללא בעיה. הוא גם הולך בשמחה לגן בבוקר,, אך חוזר ואומר כל יום שבחצר אף אחד לא רוצה לשחק איתו. מה עלינו לעשות? הגננת מנסה כל פעם לצוות אותו לילדים אך הוא מתעלם. שוב מדובר בילד סופר חברותי, עם חברים רבים מהגן וגם מחוצה לו.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים בגן חדש - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט25/11/2010דנה שלום,
יש כמה אפשרויות שכדאי לתת עליהן את הדעת: ראשית, ייתכן שהילד שלך מרגיש מעט קטן ביחס לילדים אחרים, ולכן בחצר הגודל והאגרסיביות שלהם יותר מאיימים עליו, והוא מעדיף להישמר. סוגי המשחק בתוך הגן ובחצר, מידת התוקפנות בהם והאנרגיה שהם צורכים - הם שונים. בנוסף, אולי בתוך הגן יותר קל לבנך ליצור קשרים כי המשחקים הם מעט יותר מובנים ומאורגנים ואילו בחוץ הוא נאלץ לפנות לילדים מיוזמתו וזה מה שקשה לו.
תוכלי לעזור לו ע"י קביעת מפגשים אחה"צ עם ילדים מהגן, בביתכם ובמקום ציבורי, וככל שהקשרים שלו עם ילדים יתחזקו, סביר להניח שיהיה קל יותר גם בחצר הגן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)