פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה לעיר אחרת
    גלית
    15/12/2010

שלום,
    באוגוסט אנחנו עוברים דירה מהרצליה לגדרה. - קנינו שם בית.
    הבת הגדולה שלי תתחיל שם את כיתה א, והקטנה תהיה בת שנתיים וחצי.
    עדיין לא סיפרתי לביתי הגדולה (הקטנה עדיין קטנה מידי - 1.8 היום) על המעבר, אך היא יודעת ומאוד רוצה שבעתיד נעבור לבית קרקע.
    השאלה היא מתי כדאי לספר, כי ברור לי שבהתחלה היא תתלהב ותתרגש אבל אני חוששת מהרגע שהיא שתפנים שהיא תהיה באזור חדש עם ילדים שהיא לא מכירה.
    חשבתי לספר לה רק כחודשיים לפני המעבר ואז באמת לקחת אותה לשם שתראה את הבית וכו' האם לדעתך זה נכון?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה לעיר אחרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה לעיר אחרת - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום גלית,
    לדתעי לא כדאי לחכות חודשיים לפני, כיוון שחודשיים לפני רק נגמרת השנה ולא תהיה לה שהות מספיקה להיפרד מהחברים שלה שהם מהאזור. כדאי ורצוי לספר מוקדם יותר, נאמר באיזור פסח. בכל מקרה לא תוכלי להימלט מהרגע שבו היא תפנים את המשמעויות, דווקא ככל שתספרי זאת מוקדם יותר זה יהיה יותר קל לעיכול ולא להיפך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל לחמישה ימים בלי התינוקת
    רחל
    15/12/2010

שלום,
    אני מתלבטת אם לצאת לנסיעת עסקים בת חמישה ימים בלי בתי התינוקת בת השמונה חודשים. היא תשאר עם המטפלת הרגילה שלה ועם האבא והסבים והסבתות, שכולם מטפלים בה הרבה על בסיס יומיומי. כך שאני לא דואגת שלא יטפלו בה טוב.

מה שמדאיג אותי זה החשש שיווצרו אצלה בעקבות זאת חרדות או בעיות פסיכולוגיות. שהיא תחשוב שאמא עזבה לתמיד או שההנקה מאוד תחסר לה (אני מניקה אותה בערך פעמיים ביום, בבוקר ובערב, ולפעמים עוד פעם אחת בלילה. בשאר הזמן היא מקבלת בקבוק).
    מצד שני, כרגע אני עוזבת אותה כל יום ל9-10 שעות עם המטפלת, ולא נראה שזה מפריע לה במיוחד. היא כן מאוד שמחה כשאני חוזרת, מחייכת אלי ורוצה לינוק.

האם יש בסיס לחששות שלי?

הוספת תגובה

• מקפיצה,

רחל
    16/12/2010

אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב,

רחל
    19/12/2010

הלוואי שתענו כבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל לחמישה ימים בלי התינוקת - תגובה

נעמה סבג שמש
    20/12/2010

רחל שלום,

בהחלט יש בסיס לחששות. אצל הילדה המצב יכול בהחלט ליצור חרדת נטישה. תק' כזו בעבור תינוקת היא נצח. הבעיה אינה בטיפול הפיזי שתקבל, אלא בצורך שלה באמא.

זו גם תינוקת שרגילה לינוק וזה לא פייר לגמול אותה בצורה כזו חדה.

לא הייתי ממליצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב - פחד מכלבים - מאוד חשוב
    מלי
    15/12/2010

שלום,

לפני שבועיים הבאנו גורה קטנה אלינו הביתה. גורה קטנה ומקסימה
    הבת שלי בת 4.5 פוחדת מכלבים מאז ומתמיד. בעלי החליט שאם נביא כלבה הביתה זה מה שיגרום לה להפסיק לפחד.
    מאז שהגורה הגיעה לחיינו, הבת שלי מטיילת על כסאות, שולחנות, ספות וכד'. לא יורדת לרצפה מהפחד. לא מסכימה לרדת בשום אופן- בכי, צעקות, אפילו לשירותים אני צריכה להרים אותה, כדי למנוע בריחה במכנסיים.
    אם היא נמצא בחדר משחקים ומשחקת/יוצרת - הדלת צריכה להיות סגורה כדי שהכלבה לא תכנס. לא אוהבת דלתות סגורות בבית.
    מוכנה שנחזיר/ נמכור אותה.
    מצד אחד - כואב לי הלב על הילדה. החיים שלה "התבטלו" בצורה מוחלטת. לא זזה מהספה כל אחה"צ .
    מצד שני - כואב לי על הבן שלי שנקשר מאוד לכלבה. וגם בעלי לא רוצה לוותר עליה.

עצות ?

תודה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב - פחד מכלבים - מאוד חשוב - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום מלי,
    על מה ולמה הקפצת שוב את הודעתך שלוש שעות אחרי שנרשמה? חשובה קצת סבלנות, ציינת שזה מאוד חשוב, נראה לך שיש כאן שאלה לא חשובה? רק שלך חשוב? מענה בפורום ניתן תוך 24 שעות, גם בזה אנחנו לא יכולות תמיד לעמוד, אז נא להתאזר בסבלנות ולא להציף את הפורום בשאלות חוזרות ונשנות.
    ולעניין עצמו, את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה העוסקת בפחדים של ילדים.
    דרך אגב, - סגירת דלתות מפעם לפעם בבית היא דבר מצויין וחושב לשמירה על פרטיות של בני הבית. העובדה שאת לא אוהבת דלתות סגורות יכול להתגלות כבעייתית בהמשך הדרך, ובלי קשר לפחד מכלבים, אני ממליצה לך לבדוק גם את הנושא הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי
    עוזיאל
    15/12/2010

בתי בת ה13,ילדה טובה בלימודים ,מבחינה חיצונית יפה, חטובה וגבוהה.מתלוננת שהיא מרגישה שאין לה ביטחון עצמי.גם אנחנו ההורים שמנו לב לכך.מקווים לשמוע מה אפשר לעשות בנידון,מבלי ללכת לטיפול פסיכולוגי?

בתודה רבה מראש

עוזיאל!

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום עוזיאל,
    לפני שמחליטים מה עושים בנדון, צריך להבין איך נוצר המצב הזה במקרה של ביתכם. אין תשובה אחת שמתאימה לכל המקרים ולכל הילדים שסובלים מחוסר ביטחון. לא סיפקת מספיק פרטים כדי שניתן יהיה לקבל קצה חוט.
    חוסר ביטחון יכול לנבוע ממקורות שונים, למשל הוא יכול לנבוע מציפיות מאוד גדולות של ההורים מהילד. אם הילדה היא ילדה בכורה, והיא מאוד נוחה ונחמדה, טובה בלימודים וכו', ייתכן שהיא פיתחה סגנון שתמיד מרצה את הסביבה כי התחושה שלה היא שכדי שיאהבו אותה עליה למלא תנאים, כמו שהיא, פשוט איך שבא לה להיות בלי להיות כל הזמן יפה חטובה ותלמידה טובה - לא בטוח שיש לה מקום. זו תחושה שמורידה את הביטחון. (זה גם יכול לקרות אם היא לא ילדה בכורה,זו רק דוגמה).
    חוסר ביטחון יכול להיגרם גם מטראומות שונות, אולי קרה לה שבתקופות מסויימות מישהו ירד עליה, הציק לה, היה ביקורתי ולא פירגן, בבית או בחוץ, ילדים אחרים, מורה מסויימת אולי וכו'.
    ישנן גם סיבות נוספות - מאוד תלוי מה הסיבה כדי לדעת מה עושים. לכן מעבר לזה, עד שיינתנו פרטים נוספים, לא אוכל לעזור לעת עתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי

עוזיאל
    15/12/2010

גברת ריינר אנחנו מודים לך מאוד על תשובתך!
    עוזיאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    15/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות
    מיכאלה
    15/12/2010

בתי בת 7.5, ילדה מקסימה ונבונה, השנה בכתה ב' יותר קשה לה חברתית, היא מחפשת את מקומה, בזמן האחרון מכה ילדים, טוענת שלא רוצים לשחק איתה. יש לציין שהיא עושה הרבה פעולות שלא מעודדות משחק איתה מה את מייעצת?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום מיכאלה,
    קודם כל אתם במקום טוב מהבחינה הזו שאתם מבינים שיש משהו לא טוב שהיא עושה, ואתם מבינים מה. כי יש מקרים שההורים לא מבינים את זה, מאשימים רק את הסביבה וכו'.
    אם אתם מבינים מה לא בסדר, אולי כדאי שתפרטו כדי שאוכל להדריך אותכם איך ללמד אותה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לעזור
    עדנה
    14/12/2010

בני בן 12 .ילד חיובי בסך הכל .גם בחברה הוא נחשב ילד מאד טוב.הוא בוגר לגילו.יש לי איתו בעיות בבית שלא היו עד כה:הוא לא מוכן לעזור לי בבית בכלל.אם אני מבקשת משהו ממנו ולו הכי קטן ,תמיד אני נתקלת בהתנגדות.בסוף הוא מבצע את המטלה כי הוא לא מעיז באמת לא לעשות וגם אני לא מוותרת אבל תמיד זה עם ויכוחים והתרגזויות ואוף ופרצופים.יש את התפקידים הקבועים כמו לסדר משהו ביום שישי שזה יותר קל לו לבצע ויש את הדברים הבלתי צפויים שעל זה הוא רב איתי:יש לי תינוק ולפעמים אני מבקשת שישמור עליו 10 דקות כדי שאוכל להתקלח וכיוב ולעזרה מן הסוג הזה הוא ממש מסרב.אצין שאני מטילה עליו מטלות מעטות וסבירות ביותר.חוצמזה בזמן האחרון הוא עונה בחוצפה ובציניות ובביקורתיות ודרישות כלפי.כל מה שניסיתי לא עוזר:ניסיתי לשוחח עמו להתעלם אבל אני די נואשת מההתנהגות שלו.אין ספק שהוא מתחיל את גיל ההתבגרות ואני לא יודעת כל כך איך לאכול את זה.אצין שהוא ילד שמאד קשור למשפחה שלו והוא מאש קשור אלי וצריך אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן לעזור

הוספת תגובה

• לא מוכן לעזור - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום דנה,
    גם אם הדברים שאת דורשת כל אחד לחוד הם סבירים לא ברור למהשאלה שלך מה האינטסניביות של הבקשות שלך ממנו. גם לא ציינת מספיק פרטים על הילד, מה עוד עושה, מה הוא עושה בשעות הפנאי, כמה זמן הוא מבה בחוץ ובבית מה הוא עושה בזמן הזה, ומה זה נקרא שהוא ילד בוגר? הרבה פעמים תרגום ש הורים למילה ילד בוגר הי אפשוט ילד נוח, שהתחשב בנו נורא עד עכשיו. ייתכן שלא בא לו להתחשב יותר, אולי גם רוצה שיתחשבו בו? יכול ללהיות כמובן שהוא סתם מפונק או פשוט מתמרד, אני לא מספיק מכירה, לכן אם תספרי עליו קצת יותר אולי אוכל יותר להתרשם ולענות לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לא מוכן לעזור

עדנה
    16/12/2010

אוכל לספר על בני שהוא ילד מיוחד,לא כאחד הילדים:ניתן לשוחח עמו שיחות בוגרות,הוא אוהב להיות עם מבוגרים.הוא דעתן.הוא נמצא הרבה בבית:פעמיים בשבוע יש לו חוג ספורט ולפעמים הוא הולך לחבר-הוא די בררן בקשר לחברים אבל מי שהוא חבר שלו זה עד הסוף -הוא נשמה טובה.בבית הוא לומד או שרואה הרבה טלויזיה בחדר שלו או במחשב בסלון.הוא מסוגל פתאום לבשל כל מיני דברים או לעשות אוריגמי שעותוכיוב...הוא טוען שהוא רוצה להיות כבר מבוגר שיהיה לו דירה משלו ושואל מלא שאלות על האוניברסיטה,מה הוא ילמד וכו...הבקשות שלי הן די יומיומיות-בערך פעמיים ביום כל פעם 10 דקות לשמור על אחיו.נראה לי שהוא מתמרד כי זה לא רק החוסר חשק לעזור .זה המון ביקורתיות בעיקר כלפי ,נכנס איתי לויכוחים שקשה מאד לצאת ממנו.השבוע הוא טען כמה היה רוצה להחליף את המשפחה שלו.כל זה בתוך הבית אבל כשהוא בחוץ והוא מתקשר הוא נופת צופים-אוהב ואחראי מאד-מעדכן אותי אם הולך למקום אחר או שסתם מתקשר לדבר איתי בדרך ומשתף אותי בכל מיני דברים.באמת קצת קשה להסביר.אני מקוה שהבהרתי קצת את התמונה.סליחה על האורך ותודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לא מוכן לעזור - תגובה

סמדר ריינר
    16/12/2010

שלום דנה,
    נשמע שאכן הילד שלך בוגר מגילו. לרוב ילד בוגר לגילו נהיה כזה כי התייחסו אליו כך. והכוונה היא לא למטלות יומיות קטנות כמו שאת מתארת, אלא מבחינה ריגשית. ייתכן שנחשף ושיתפו אותו בדברים שהם מעבר לגילו ונתנו לו את ההרגשה שהוא גדול והוא בעצם מבוגר קטן. אי אפשר, ולא ניתן, מצד אחד לתת לו הרגשה שהוא כבר גדול וכמעט חלק מיחידת המבוגרים בבית, ומצד שני לחלק לו הוראות ולצפות שהוא ייתן כבוד למבוגרים כאילו הוא שוב ילד. זהו מסר כפול. נראה שאת מאוד גאה בבגרות המוקדמת שלו, אבל לא בטוח שזה דבר כל כך חיובי כמו שהוא נראה, זה מטעה. כי הוא עוד ילד, והוא כבר שכח בדברים מסויימים איך להיות ילד, כולל ציות למבוגרים. הוא ילד טוב כי אחראי בעצמו ולא כי מבוגר אמר לו. כשאת אומרת לו מה לעשות, בחוויה שלו את משפילה אותו, כי רק לפני דקה שוחחת איתו כמו מבוגר.
    חשוב מאוד שדווקא ילד כזה כן יתמרד, זה סימן טוב ובריא בעיני.
    הוא מתחיל לאותת לך שלא תמיד הוא יתאים את עצמו לציפיות שלך כמו שהיה עד היום. עד היום זה היה כנראה יותר מדי, ולכן הוא נהיה כל כך בוגר לגילו. זה לא הוגן כלפיו. אני מציעה שתכבדי את המרד שלו, ותני לו, פעם אחת להתנהג כפי גילו, בגיל ההתבגרות מתמרדים. זה מה יש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיוותי לילה
    אלי
    14/12/2010

שלום רב יש לי ילד בן 9 בתקופה האחרונה לאחר שעה שהוא נרדם שזה שעה 9 בערב
    מתעורר בבהלה ובכי וצועק אני פוחד אני פוחד בעיניים פתוחות ומבהילות מסתכל מסביבו וב 5 דקות הראשונות הוא לא מכיר את הסובבים איתו גם שמחבקים אותו לאחר שהוא מתעורר ומדברים איתו הוא לא זוכר כלום וצוחק על שאלתנו מה חלם וממה הוא פוחד זה קורה לפחות פעם בשבוע או יותר
    חקרנו בב"ס הכל תקין תוכניות טלויזה שבדקנו לא מפחידות וגם משחקי מחשב.
    הילד שמח פעיל ואין שום בעיה איתו ביום יום רצוני לומר שגם לפני שנה הסיפור הנל חזר על עצמו . רוצים לקבל כיוון לטיפול

לקביעת תור
    סגירה
    עיוותי לילה

הוספת תגובה

• עיוותי לילה - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2010

שלום אלי,
    מעניין שחקרתם בבית הספר ובמחשב ובטלוויזיה ולא עלה על דעתכם לרגע שיש משהו מפחיד בבית...לא שאני אומרת שיש, אבל את זה לא ציינת שבדקתם.
    קשה לדעת מה קשה לילד, משהו כן קשה לו, ויכול להיות שזה משהו לא מודע. לכן אם זו תופעה שמציקה ומטרידה כדאי לפנות לטיפול אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים שיכיר את הילד לאט לאט ויתוודע ללא מודע שלו בשיטות מקצועיות, כפי שעובדים עם ילדים, דרך משחק ויצירה, ויוכל לאט להבין את התמונה לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש לילדה בת שנתיים ו 4 חודשים
    אודליה
    14/12/2010

שלום

ביתי בת שנתיים ו 4 חודשים לפני ארבעה חודשים התרחשו מספר שינויים בחייה

1. עברנו דירה
    2. ביתי התחילה גן
    3. נולד לה אח

חשוב לציין שביתי הינה הבכורה, נכדה ראשונה משני הצדדים בקיצור ילדה שמקבלת
    הכל מכולם.

מעבר הדירה עבר חלק ביתי התחילה אף לישון לבד במיטתה
    גם הגן עשה לה רק טוב, היא מאוד שמחה ללכת לגן לומדת דברים חדשים
    שרה יותר בבית מה שלמדה בגן ועושה רושם שטוב לה בגן

אך בבית התמונה שונה ביתי "מורדת" יותר מבעבר, אפשר לומר שהיא עושה הכל
    כדי שייתיחסו אליה מרימה יד כדי להרביץ אם זה לי לסבתא ואף לאח החדש
    היא מתבכיינת רוב הזמן ומבקשת כל הזמן שאשחק איתה ולא רק ממני
    גם מאביה או מסבתא שלה וכו' הייתה תקופה שהיא הפסיקה לאכול וכרגע עושה לי
    בעיות עם השינה בלילה.
    אני מאוד משתדלת לפנות לה זמן כשהיא חוזרת מהגן, ולהיות רק איתה, לבלות איתה
    לשחק או סתם ללכת לקניון ביחד, כמובן שיש דברים שהשתנו אך אני משתדלת
    לשמור על הזמן שלנו.
    אינני יודעת אם עלי להתעלם או להציב לה גבולות ברורים שכל ההתפנקות שלה
    לא מקובלת עלי
    כמובן שאני מגיבה בחריפות לכל מעשה אלימות שלה, אך מה לגבי שאר ההתנהגויות
    שלה שבהם היא כל הזמן מסרבת לי ואומרת לא רוצה שוב ושוב.
    אני לא יודעת אם לחבק ולפנק אותה יותר או לעצור את כל הדרמה שהיא יוצרת מכל
    דבר.

האם את ממליצה לי לפנות לייעוץ ע"מ להבין את התמונה ?
    אשמח לכל תגובה

תודה מראש
    אודליה

הוספת תגובה

• אח חדש לילדה בת שנתיים ו 4 חודשים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/12/2010

אודליה שלום,
    התגובות שאת מתארת הן נורמטיביות לגיל ולמצב. הבת שלך נמצאת ב"גיל המרד" בו כחלק מההתפתחות התקינה ילדים מתנגדים להורים ומביעים כעסים וניסיון לשלוט בסיטואציות. על כך מתווספת הסיטואציה הנוכחית של שלושת השינויים שאירעו. ייתכן ובתך מחזיקה את עצמה מאוד חזק על מנת לתפקד במסגרות החיצוניות ובבית היא מאפשרת לעצמה להראות כמה קשה לה עכשיו.
    בזמן הקרוב, עדיף להשקיע יותר בפעילויות אישיות כיפיות שלה אתך ו/או עם אביה. אפשר להתייחס בסלחנות לכעסים ולהתנהגויות הרגרסיביות, ולהחליט על כמה עניינים שמבחינתך הם "קו אדום" וסביבם להתעקש - כמו חוצפה או אלימות כלפי התינוק או מישהו מהמבוגרים, הצבת גבולות בשינה וכדומה.
    סביר להניח שעוד מספר חודשים הילדה תסתגל יותר להולדת האח, לגן ולבית, וכן היא מעט תגדל, והעניינים יחזרו להתנהלות יותר רגועה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לדעתך
    מיואש
    14/12/2010

בס"ד

שלום רב,

אני בן 32 נשוי עובד במשרה מלאה.

יש לי מספר בעיות ואני לא יודע ממש להצביע על הבעיה.אנא אם תוכלי אל תשלחי אותי ליעוץ פסיכלוגי או פסיכיאטרי כי כבר הייתי וזה לא עזר. כדורים גם לא ממש הקלו. אני פשוט רוצה לשמוע את חוות דעתך בבקשה

אני אפרט:

1.חוסר מוטיבציה ונטייה אובססיבית לדחות דברים.

2.היפוכנדריה וחרדה חברתית- אני כל הזמן חושב כאילו יש לי בעיות רפואיות -הדבר מלווה אותי כל הזמן וממש מייאש אותי.- אני רק אציין שבעברי חליתי בסרטן והחלמתי ברוך השם.

3.שיעמום, אני מרגיש שאני ממצה דברים מאוד מהר, כלומר אני יכול להגיע לחברים ואחרי 5 דק' אני רוצה ללכת. הכל נראה לי בזבוז זמן! מאידך ישנם מקרים בהם אני עושה משהו שמצליח לעזור לי להישאר עם עניין לדוגמא, בשבת האחרונה היינו אצל חברים וממש השתעממתי אז פשוט פיניתי מהשולחן והתחלתי לשטוף כלים והרגשתי ממש טוב עם זה.

4.הרבה פעמים פשוט רוצה שקט לא רוצה שידברו אותי או שישאלו אותי שאלות אין לי סבלונות למרות שאני בחיים לא מראה את זה ואני יכול לומר שאני מאוד נחמד ותמיד אתן לאדם שממולי את התחושה הכי טובה שיש ואת מלוא תשומת הלב למרות שממש לא בא לדבר איתו.

5.רצון תכוף להישאר במיטה קושי לקום בבוקר עייפות במהלך היום.

6.חוסר הערכה עצמית אני מרגיש ממש חרא עם עצמי.

סליחה על האורך ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לדעתך

הוספת תגובה

• אשמח לדעתך - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2010

שלום לך,
    זה איננו פורום שמיועד לאנשים מבוגרים אלא מיועד לתת עיצות להורים בנוגע לילדיהם. בכל מקרה לדעתי לאור הבעיות שאתה מתאר, לא נראה לי שחוות דעת בפורום באינטרנט תוכל להועיל יותר מטיפול מסודר, ולא ברור לי לאיזו חוות דעת בדיוק אתה מצפה. אם הטיפול שהיית בו לא עזר ייתכן שלא היית בטיפול שמתאים לך, או אצל מטפל שלא מתאים לך, או שלא התמדת מספיק זמן.
    אני ממליצה לך לחזור לטיפול, אצל אותו מטפל או אצל מישהו אחר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה התנהגותית לילד בן 4
    בודי
    14/12/2010

בני בן ה4 הוא ילד רגיש וביישן באופן קיצוני (לדעתי). הדבר מתבטא בהתפרצויות בכי ו"שבירת כלים" בעיקר בגן (בבית הוא ילד רגוע ומאושר לעומת זאת) . הגננת מאבדת את הסבלנות כלפנו - היא מספרת שאפילו אם דבר קטן לא מוצא חן בעיניו הוא זורק חפצים לרצפה, ומתחיל בבכי היסטרי, ומסרב להירגע למשך דקות ארוכות.
    אם קרוב משפחה אחר מאמו מגיע בהפתעה לקחת אותו בסוף היום - הוא לפעמים מתפרץ בבכי - ומסרב ללכת מהגן.
    במסיבות בגן - הוא מסרב בתוקף לקחת חלק - הוא נצמד אלינו לאורך כל המסיבה - ואין מה לדבר על השתתפות בשיר או ריקוד בכלל, כל ניסיון מלווה בצרחות ובכי קורע לב והצמדות יותר חזקה אלינו.
    ניסינו רבות להבין האם הדבר נובע ממשהו שמעיק עליו ישירות כגון אלימות פיזית/מילולית מצד אחד מילדי הגן - ולמשך תקופה ארוכה הוא דקלם את אחד משמות הילדים . בבירורים מול הגננת והמסייעת - הן הכחישו כל קשר ביניהם - וטענו שהם אפילו חברים לפעמים, כך שהטענה על אותו הילד הפכה למעין תירוץ קבוע לנזיפה על התפרצות כזו או אחרת.
    אנו מודעים לאופיה הקשוח יחסית של הגננת - אולם עם זאת היא איננה מחצינה אלימות מכל סוג שהוא כלפי הילדים - אלא רק מדרבנת אותם ללמוד ולהצליח. בננו יחסית חרוץ ומתקדם במחינה לימודית - והוא מקבל הרבה פידבקים חיוביים על הישגיו ממנה.
    אנו אובדי עצות - האם הגישה כלפיו מצידנו צריכה להיות כלפי ההתפרצויות רכה סובלנית או קצרה ועניינית (קום מהרצפה!, תרים וכו...)? - אנו חוששים שהתופעות יחמירו עם הגיל - או שיגרם לילד נזק לאישיות בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה התנהגותית לילד בן 4

הוספת תגובה

• בעיה התנהגותית לילד בן 4 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/12/2010

בודי שלום,
    המצב המתואר נראה לי מצדיק פניה להדרכת הורים מסודרת אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים. זאת כיוון שיש כמה כיווני חשיבה שקשה להעריך ללא היכרות עם הילד - הטמפרמנט שלו, נטייה לחרדה אם קיימת, קשיים חברתיים אם קיימים, הצבת גבולות מצידכם, הקשר של הילד עם כל אחד מההורים וחרדות של בני משפחה אחרים.
    גיל ארבע הוא מוקדם מאוד עדיין וניתן לעזור לילד לפתח דרכי התמודדות טובות יותר במצבים של תסכול, כעס או חרדה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרתית בכיתה
    יפית
    14/12/2010

אני מורה בבית ספר בגילאי חטיבת ביניים.
    פעם ראשונה שאני נתקלת בילדה עם סוכרת, היא בת 14 ורק גילתה את הסוכרת, אמא שלה דיברה איתי, הסבירה שהיא מזריקה לה בבית פעם ביום אינסולין מסוג לנטוס וכדי לכסות את הארוחות היא צריכה להזריק אפידרה והילדה מוצאת את הפרטיות שלה.
    מה שכן היא לא שיתפה אף אחד מחבריה על הגילוי שלה.
    השאלה אם זה מקל עליה או שיוצר אצלה לחץ נוסף שמה יקרה אם חבריה יגלו

כיצד להתייחס אליה ואיך לתמוך בה בלי לגרום לאי נוחות

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרתית בכיתה

הוספת תגובה

• סוכרתית בכיתה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/12/2010

יפית שלום,
    ראשית נהדר שאת מורה קשובה ואכפתית לתלמידייך. אני בטוחה שהם מרוויחים מכך רבות.
    נראה שהילדה והמשפחה נמצאות בתחילת תהליך ההסתגלות וההכרה במחלה הכרונית. הדבר אורך זמן, ולעתים קרובות התגובה הראשונית כוללת בושה, הסתרה והתגברות. ככל שהילדה תגלה שניתן לחיות עם סוכרת, המחלה תהיה פחות מאיימת ויותר יומיומית ואז היא תשתף יותר את הסביבה. לא ניתן לקדם את התהליך הזה ולהאיץ אותו, לכל ילד הזמן הדרוש לו.
    אני חושבת שתוכלי מאוד לעזור לילדה כעת, אם תקראי לה לשיחה ותאמרי לה שאת יודעת על האבחנה והמחלה (כמובן בתיאום עם האם), ושתרגיש נוח לפנות אלייך בכל עניין שקשור בכך או באופן כללי. אני בטוחה שהידיעה שיש לה כתובת בביה"ס עשויה מאוד להרגיע. כמובן במידה ותראי ירידה בתפקוד הלימודי או החברתי, ניתן לשוחח שוב עם ההורים, עם הילדה ועם יועצת/פסיכולוגית ביה"ס ואז להעריך מחדש את ההסתגלות שלה למצב החדש.
    בהצלחה ויישר כוח,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילדה בת 10
    יפעת
    14/12/2010

לפני מעל לשנה עברנו דירה לאחר שהות ממושכת בבית הורי. לפני כחודשיים ביתי הגדולה בת ה-10 החליטה בתוקף שהיא רוצה לחזור לגור אצל סבתא. מאז ועד היום היא מתעקשת ו, צועקת ובוכה בכל יום לישון אצל סבתא, היא עולה לישון בסביבות חצות. מתווכחת תמיד איתנו ועם אחיה ומתנה את התנהגותה בכך שנאשר לה לגור שם.
    ביתי הוגדרה כבעלת הפרעת קשב ותמיד היו לה בעיות התנהגות אך לא בקנה מידה הזה. לדוג' היא נוהגת לקחת בתיק את המערכת של כל השבוע בתקווה שתישאר אצל סבתא, היא מחביאה את מפתחות המכונית ושולחת סמסים כביכול בשמי לאימי שתבוא.
    אני מותשת לגמרי, מה ניתן לעשות במקרה זה? אשמח לכל תגובה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות אצל ילדה בת 10 - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/12/2010

יפעת שלום,
    הילדה שלך נמצאת במצוקה אדירה כעת, ולא ברור מדוע. כבר עברתם לפני מעל לשנה, ומשהו קורה לאחרונה בחודשיים האחרונים שבגללו היא דורשת לחזור לסבתא. כדאי לחשוב האם קיימת מצוקה בביה"ס (סביב החברים או בלימודים), בבית, ביניכם ההורים או עם האחים, או כל דבר אחר שאירע. המצוקה של הילדה נשמעת מוגברת מאוד, וחשוב מאוד שתבררי מדוע היא כ"כ דורשת לחזור לסבתא, ומה קורה לה עכשיו שמפריע לה בכזו עוצמה.
    כדאי לדבר עם הילדה, להתייעץ עם המחנכת ואף עם יועצת/פסיכולוגית ביה"ס על מנת להבין מה קורה, ובמידת הצורך אף לפנות לייעוץ מסודר אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט מתמחה בילדים. המצב שאת מתארת הוא חריג.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לארץ אחרת
    חנה
    14/12/2010

אנו זוג הורים לשלושה בנים(7,4,2), ועומדת בפנינו הצעה לרדת לארץ זרה למשך שלוש שניים לטובת עבודה.
    אנו תוהים אם מעבר שכזה עלול לפגוע פגיעה קשה בילד הבוגר(כיתה א) כיוון שיהא עליו לעבור לארץ חדשה, ללמוד שפה חדשה וללכת לביה"ס לא יהודי וחדש, חדש.
    את אותו החשש יש לנו גם לגבי האמצעי אך עם פחות בהלה, מפאת הגיל.
    האם המקום והבחירה השיתופית כמשפחה תאפשר הכלה טובה של שינוי מהותי שכזה.
    או שמא המעבר יגרור קשיים בביטחון העצמי ובהגדרת הילדים. לנו נדמה כי לילדים שלנו טוב היכן שהם.והם לא ששים לשינויים.
    אשמח לתשובה כלשהי או אף להפניית קריאה על הגיל החששות והמבנה האישיותי של שכבות הגיל של שני בני הבוגרים.
    תודה
    חנה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לארץ אחרת

הוספת תגובה

• מעבר לארץ אחרת - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/12/2010

חנה שלום,
    יש מספר גורמים שמקלים על ילדים בהתמודדות עם מעבר לארץ זרה - גיל גן או בי"ס יסודי, המסגרת החברתית בה משתלבים, משך השהיה והפניות של ההורים (לפחות אחד מכם) ללוות את הילדים להסתגל בהדרגה למעבר.
    במקרה שלכם, הילדים דווקא בגיל מתאים (המעברים הללו קשים יותר מגיל חטה"ב והלאה) ואתם אמורים להיות מספיק זמן שיאפשר לילדים להסתגל. כעת עליכם להשקיע היטב במציאת המסגרות המתאימות לילדים. במידה ואחד מכם יוכל לא לעבוד בהתחלה, אלא להפנות מאמצים לעזור לילדים להשתלב ולמצוא גם לכם חברים ותמיכה קהילתית, אין סיבה שהשהות בחו"ל לא תיחווה כחוויה משפחתית טובה, מאחדת ומחזקת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים
    שרון
    14/12/2010

בני בן ה- 10 סובל מבעיות רגשיות רבות שרובן נובעים לדעתי מהיחסים הלא טובים שיש לי עם בעלי. אני מאד רוצה להתגרש אך מאד חוששת מהתגובה של בני. מצד אחד הוא קשור ומעריץ את בעלי ומצד שני מפחד ממנו. יש סיכוי שדווקא אחרי הגירושים מצב בני ישתפר כי יהיה פחות לחץ ומתח בבית?

לקביעת תור
    סגירה
    גירושים

הוספת תגובה

• גירושים - תגובה

סמדר ריינר
    14/12/2010

שלום שרון,
    קשה מאוד לנבא דברים כאלה. סביר להניח שבהתחלה יהיה קשה מאוד. אחר כך אולי תהיה הקלה.
    אני חושבת שכדאי לך לפנות לייעוץ יותר מעמיק כדי לבחון את התמונה המלאה ולחשוב בין השאר מה הכי טוב עבורך, גם תחושת הרווחה שלך משפיעה על הילד שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד של אבא
    שירה
    14/12/2010

שלום,
    בני בן כמעט 4. ילד חכם מאד, מקסים, שנון, אמפטי וחמוד מאד. מאז שהוא קטן הוא ילד של אבא, הוא קשור אליו מאד וכל בוקר הוא מתעורר ושואל איפה אבא ובערב הוא רוצה שאבא ירדים אותו וכל',
    כשאני לבד איתו הכל מצויין, הוא ממושמע, אנחנו מבלים ועושים דברים יחד והכל בסדר. כל קונפליקט מסתיים בצורה נעימה בס"כ והוא מתנהג כלפיי מאד יפה.
    בשנייה שאבא נכנס הבייתה הכל מתהפך...
    אתמול הערב אבא הגיע מאוחר והגיע בדיוק כשהילד נכנס למיטה. כמובן שמיד הוא קפץ בשמחה לדלת להגיד שלום לאבא ולספר לי שאבא הגיע. שמחתי איתו שאבא הגיע ומיד הוא התחיל להפנות אליי מילים לא יפות (את רוצה שאני ארביץ לך? חוצפנית וכל'). זו רק דוגמה... כשאבא בסביבה הוא מרשה לעצמו להרביץ לי סתם בלי שום סיבה, לדבר אליי לא יפה.
    המצב החמיר מאד מאז שילדתי לפני כ- 5 חודשים ואני מבינה שהוא מפנה אליי כעס בגלל זה, אבל אני לא יודעת איך להגיב בזמן שהוא מרביץ לי. לאחרונה הוא מצא דבר חדש. הוא מספר פעמים עשה עלינו פיפי בזמן האמבטיה. הוא מסתובב לכיוונינו מכוון עלינו ובמודע עושה עלינו פיפי. בפעם האחרונה שהוא עשה את זה, ביקשתי ממנו לצאת מהאמבטיה ולנקות את הפיפי מהרצפה.הוא עשה את זה, אבל את תחושת ההשפלה והכעס שלי היה לע מאד קשה להתגבר עליה.
    זה קצת ארוך, סליחה...
    אשמח לעזרה.

תודה, שירה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד של אבא

הוספת תגובה

• התמודדות עם כעסי הילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/12/2010

שירה שלום,
    אין ספק כי בנך מגיב ללידת האח/ות. ייתכן כי בעיניו אבא "פחות בגד" בו, כי את זו שהיית בהריון, את אולי מניקה ובטוח מתעסקת עם התינוק/ת הרבה, באופן טבעי. התגובות מבחינת הילד של כעס ושל העדפת האב הן תקינות ונורמטיביות. אולם יחד עם זאת, עולה רושם שאתם לא מגיבים להתנהגויותיו של הילד, ולא מצליחים להכיל ולארגן את הכעס שלו - מה שגורם להקצנה של ההתנהגויות השליליות. חשוב להציב גבולות באופן עקבי, תמידי ומיידי כשהילד נוהג באופן לא מקובל - לא לאפשר לו לדבר אלייך כך, ובוודאי שלא לאפשר לו אפילו פעם אחת ללכלך אתכם בכזו צורה בוטה. על שני ההורים להגיב באופן ישיר וברור (גם אם רק אחד מכם הוא המוקד לכעס), לומר שההתנהגות לא מקובלת, ואף לשלוח אותו להירגע למספר דקות ואז לשוב ולהתנצל. ככל שאתם לא מגיבים, הילד נכנס ליותר חרדה וכעס, כי הוא חושב שאולי התגובות שלו אכן מוצדקות ואת באמת אמא חוצפנית וכזו חלשה שניתן להרביץ לה. זו תפיסה שעלולה רק להחמיר את המצוקה בה הילד נמצא כעת. בנוסף, הילד עלול להכליל את גילויי הכעס כלפיכם לאנשים אחרים - אם אמא ואבא מאפשרים לו לעשות עליהם פיפי, למה בעצם לא לעשות זאת כלפי הגננת או ילדים שהוא כועס עליהם?
    חשוב לקבל את הכעס והכאב של הילד ולתת להם מקום, אבל בגבולות ההגיון וההתנהגות התואמת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירה
    15/12/2010

תודה על התגובה.
    הבעיה העיקרית שלי היא באיך.
    איך להגיב?
    כשהוא מדבר לא יפה או מרביץ אנחנו שנינו אומרים שככה לא מדברים\עושים, אבל מה הלאה? אמרנו לא שאסור להרביץ לאמא, אבל הוא ממשיך, מה עושים בשלב הזה? כשמתאפשר לי אני קמה ואומרת לו שאני לא רוצה לשבת לידו אם הוא מרביץ, לא תמיד זה עוזר לא תמיד זה אפשרי. עניין הפיפי קרה 3 פעמים, פעמיים על אבא פעם עליי. כשהוא עשה על אבא, אבא קרא לי החלפנו, והמשכתי לקלח אותו בשקט במהירות וכשסיימנו והוא הפסיק לבכות הוא בא לבקש סליחה. כשהוא עשה עליי ביקשתי ממנו לנקות, ושוב סיימנו את המקלחת בשקט. לרוב זה נראה שהוא מנסה למשוך את תשומת הלב שלנו בצורה הזו ומצד אחד אנחנו לא רוצים לספק לו אותה בצורה הזו אבל מנגד גם לא להיות פסביים כמו שציינת.

חוץ מלומר לו בבירור שככה לא מתנהגים מה עוד אפשר לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלים לעומת מעשים

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/12/2010

שירה שלום,
    עם ילדים (ואולי באופן כללי בהרבה מצבים בחיים), לא ניתן להישאר ברמת המלים והדיבור. ילד זקוק לתגובה בפועל להתנהגותו, כדי לדעת אם כדאי לו להמשיך בה או לנסות למצוא התנהגויות אחרות שיהיו יעילות יותר עבורו.
    לכן, ברגע שהילד מרביץ, עליכם להמשיך ולהגיב מילולית, אך ללוות זאת במעשה שיגרום לו להרגיש לא נעים, המומלץ הוא לשלוח אותו להירגע בחדרו ל2-3 דקות, כאשר עליו להתנצל בטרם ייצא מהחדר. אותו הדבר סביב הפיפי - במידה וחוזר על המעשה, עליכם להביע את כעסכם, לסיים את המקלחת במהירות ולאחר שיהיה לבוש להשאירו בחדר מספר דקות עד שיתנצל.
    מומלץ להימנע ממצבים בהם את זו שקמה או נעלמת, והוא נשאר במקום בו היה, אלא יש להעביר לו את המסר שהמעשים שעשה, לא רק שאינם מביאים לו את התגובה הרצויה, אלא גם גורמים לו להרגיש פחות טוב ביחס לקודם.
    האם כעת ברור לך מעט יותר כיצד לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירה
    17/12/2010

תודה,
    האם להכנס למאבק? זאת אומרת ליווינו אותו לחדרו ואמרנו לו שהוא צריך להשאר בחדר עד שיתנצל. כמובן שהוא לא מסכים ורוצה לצאת ואז הוא יוצא, אני מכניסה וכל'. להכנס למאבק הזה? זה יוכל להמשיך שעות... ואם אני מפסיקה באמצע זה סוג של "ניצחון" ואז אולי הוא מרגיש דווקא טוב עם עצמו?

מה את חושבת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/12/2010

שירה,
    מהשאלה שלך עולה תפיסה כאילו הילד הוא יותר חזק ותקיף ממך. אם את תציבי גבולות מתוך עמדה שעכשיו תיכנסו למאבק שיימשך שעות ואז את תישברי, אז לא תהיה בכך תועלת רבה. חשוב שתרגישי שאת מסוגלת להציב לו גבולות בצורה יעילה. חשוב מאוד לטובת הילד שהוא יפנים את העובדה שיש גבולות וסמכות בעולם, הגבולות הללו גם שומרים עליו והם לא רק דבר רע מבחינתו. זהו הבסיס להתנהלות טובה בעולם. אם הוא יחשוב שהוא יותר חזק מההורים, זו מחשבה שמציפה ילדים בחרדה עצומה ומחמירה את המצב.
    אם שני ההורים מאוחדים ועקביים, אין ספק שבסופו של דבר הילד הוא זה שיקבל את הכוח היחסי שלכם עליו ואת העובדה שאתם קובעים את החוקים בבית ומנהלים את המתרחש, ולא הוא.

אם את מרגישה שאתם מתקשים להתארגן יחד כדי להציב גבולות לילד, אני חושבת שהדרכת הורים ממוקדת בנושא זה, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בטיפול בילדים, עשויה לעזור מאוד.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירה
    19/12/2010

ננסה לעבוד לפי העצות שלך ונראה איך אנחנו מתקדמים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה