פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משחק שעבר את הגבול-מה עושים? דחוף!!
    אמא מודאגת
    18/12/2010

בתי בת 4 וחצי שיחקה עם שני חברים (בני 6 ו - 4) ברופא וחולה אצלנו בבית.
    במהלך המשחק נכנסנו לחדר וראינו את ביתנו על המיטה כשהתחתונים שלה מופשלים, היא לא נראתה במצוקה כלל ואף הייתה שמחה וביקשה שנלך. כמובן שמיד לקחנו אותה וניסינו לברר מה בדיוק קרה שם בחדר.
    כששאלנו אותה מה קרה היא לא התקשתה לספר לנו שהחברים שלה החדירו לגופה מקל מפלסטיק. במהלך היום היא העלתה שוב ושוב את הנושא וסיפרה לנו פרטים נוספים.
    אנחנו זקוקים להכוונה, אין לנו מושג מה לעשות, איך לגשת לנושא, האם לשתף אנשי מקצוע ואילו?
    נודה לתשובה מהירה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחק שעבר את הגבול-מה עושים? דחוף!! - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2010

שלום לך,
    קודם כל, דבר ראשון שעושים - נרגעים. היסטריה ולחץ לא יועילו. לא נשמע מהתאור שלך שיש כאן משהו שחרג מסקרנות הדדית של ילדים. עם זאת כדאי לבדוק ליתר ביטחון האם נעשה כאן משהו בניגוד לרצונה. מהתאור שלך נשמע שזה לא כך, אך כדאי לוודא. אם מדובר במשחק וסקרנות בלבד, אין צורך לנקוט בצעדים חריגים, אלא להסביר ,בצורה רגועה ועניינית, שאתם מבינים שהעניין מסקרן אותה, כדאי גם להסביר לה בהזדמנות זאת על גוף האדם, על דרך הגעת ילדים לעולם (יש ספרים מצויינים שמסבירים זאת לילדים בגילה, תוכלו להתעניין בכל חנות ספרים), ולהגיד שאלה דברים של מבוגרים וכרגע היא ילדה זה לא מתאים. אפשר להוסיף שהחדרת חפצים לגוף בצורה כזו היא מסוכנת ואתם לא מרשים זאת. חשוב לא לתת הרגשה של בושה ושל משהו מלוכלך, אלא משהו טבעי, שלא מתאים כרגע והיא מתבקשת לחדול ממנו.
    הייתי גם מדברת עם הורי הילדים, כדי שיבדקו מהיכן נלקח הרעיון, הם בהחלט יכולים לחשוב עליהם בעצמם אך ייתכן גם שנחשפו אליו בדרך לא הולמת ואת זה כדאי לבדוק.
    אם בכל זאת נעשה כאן משהו בכוח, כדאי לברר שוב בדיוק מה קרה, ללוות אותה בתושותיה הקשות - האם פוחדת, האם חשה דברים נוספים, לתת לה לבטא אותם, ללמד אותה שמותר לה להגיד לא בנוגע לגופה אם מישהו נוגע בה בצורה לא נעימה, וכמובן לדבר עם הורי הילדים ואם יש צורך להרחיק ואתה מהם. במקרה כזה כדאי גם לבדוק אפשרות לפנות לטיפול, לעקוב אחרי תגובותיה ואם יש משהו חריג בימים ובשבועות הקרובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות מצד המטפלות
    שרה
    18/12/2010

שלום אני סטודנטית בת 23 ,ליפני שבועיים שוחחתי אם ידידה שהיא מטפלת בגן ילדים לפי משהבנתי הילדים בני שנתיים ומעלה ,סתם שוחחנו ופתאום החלה לדבר שיש צעקות בגן וכואבות לה האוזניים מזה אני הופתעתי והתחלתי לשאול שאלות לברר עוד משסיפרה לי זעזעה אותי לפי התיאור שלה מ,שקורה בגן זה התעללות בילדים הקטנים עד כדי כך הזדעזעתי שהקלטתי את השיחה הארוכה בפלאפון ללא ידיעתה. היא אמרה שיש צעקות מאוד חזקות ,משיכה בידיים של הילדים ו"זורקים את הילדים לגינה מ9 עד 12 לא נותנים מים גם אם הם מבקשים ,היה מיקרה שאחד הקטנים לא רצה לישון ולא הפסיק לבכות אז אחת המטפלות לחצה את ראשו בכוח למיזרון וסיפרה ל עוד הרבא דוגמאות יש לומר שהמטפלות כן נותנות אוכל ולא מרביצות

אמרתי לה שהיא חייבת להתלונן למפקחת היא לא הסכימה כי פוחדת לאבד את מקום עבודתה . סיפרתי זאות לאמי ,שעובדת כפסיכולגית קלינית בגן ילדים אחר והיא אמרה שתודיע למפקחת ,אבל הסיכוי קלוש שיתיחסו כי התלונה לא באה ממקור ראשון.כדי שיעשו משהו בנידון המטפלת או אחד ההורים צריך להתלונן וגם אמרה שאמחק מיד את ההקלטה כי זה לא חוקי ,יש לי את הכתובת של הגן וההקלטה זה ההוכחה היחדה מה לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות מצד המטפלות

הוספת תגובה

• צעקות מצד המטפלות - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2010

שלום שרה,
    נשמע לי שצריך לדווח למשטרה. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ילד בן 4 וקצת...
    מירי
    18/12/2010

שלום,
    בני בן 4 וחודשיים ומאז שהחל לרדת גשם הוא ממש חרד נכנס לחדר ולא רוצה לצאת משם. לא לאכול ולא לשחק למרות שאני מציעה לו אין סוף משחקים....אני חייבת לציין שאנחנו גרים ליד כרמל ששם היתה השריפה הגדולה וחשוב לי לציין דבר נוסף לעמית אחות חדשה בת 5 חודשים....אך אוכל לעזור לו?אני מרגישה שהוא סובל...ובבוקר הוא לא רוצה ללכת לגן...

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ילד בן 4 וקצת...

הוספת תגובה

• חרדות ילד בן 4 וקצת... - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2010

שלום מירי,
    את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה המתייחסת לפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

מירי
    18/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    18/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 9
    רונן
    18/12/2010

היי,
    התגרשנו לפני 3 שנים ולנו 3 ילדים קטינים בני 9, 6, 4 גרושתי עברה לגור באילת בחיק אימא שלה (בזמן הנישואים ולידות הילדים גרנו בצפון הארץ), לפי טענת גרושתי ישנם בעיות עם הבת הגדולה ותחילים לצוץ בעיות חדשות עם הילד האמצעי.
    הבעיות הן בירידה בלימודים ובבעיות רגשיות שונות כגון הקאות וכאבי בטן למרות שעברה בדיקות והכל תקין, לאחר חג החנוכה בעת שהחזרתי את הילדים לאילת הילדה ראתה שאנו מתקרבים לאילת החלה לבקש לעצור בצד ולהקיא וכמו כן מביעה בכל הזדמנות את התנגדותה לגור בחיק אימה באילת.
    אני מבקש עזרה במציאת אבחון שיעזור לפענח את בעיות שקיימות אצל הילדה ואצל אחיה האמצעי וזאת בכדי למנוע כמה שיותר נזק בעתיד.

בתודה מראש
    רונן

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת 9

הוספת תגובה

• ביתי בת 9 - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2010

שלום רונן,
    מאחר והילדים כרגע עדיין גרים באילת, כדאי לפנות לשירותים הקיימים באיזור. יש שם מרפאה של משרד הבריאות, וכן אתם יכולים להתעניין בשירות הפסיכולוגי של בית הספר או בקופת החולים שלכם אילו שירותים יש בסביבה.
    אם אתה רוצה אבחון ספציפי לצורך דו"ח בענייו הגירושים אתה יכול להתעניין באתר של משרד הרווחה, יש להם אנשים מקצוע בית המשפט לענייני משפחה מכיר בהם לצורך חוות דעת מהסוג הזה, והרשימה שלהם מפורסמת באתר כולל איזורי העבודה שלהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 9

רונן
    18/12/2010

אהלן סמדר
    תודה על תשומת הלב לבעייתי בנושא ילדיי

אני לא מעוניין בשלב הזה לערב רת הרווחה באילת מכיוון שבפעם האחרונה שפניתי לא זכיתי לעזרה כלשהיא.

האם בהיותך פסיכולוגית האם ידועה לך על איבחון שיכול לתת מענה לשאלותיי בנושא הבת והבן, אני חושב שכל יום שעובר רק ישפיע יותר על עתידם ואיבחון יכול להערכתי לתת פתרונות לסוגייה הקיימת.

בברכה,
    ושבוע טוב
    רונן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 9 - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2010

שלם רונן,
    לא כל כך ברור לי למה אתה מתכוון. זה לא שיש "חנות" אבחונים מסוגים שונים שמתאימים כל מיני סוגים של בעיות ואם אני אגיד לך איזה אבחון נדרש במקרה כזה זה מה שיעזור.
    הרשימה שהפניתי אותך אליה היא לא של רשויות הרווחה אלא של אנשי מקצוע פרטיים שחוות הדעת שלהם מוכרת, אם תרצה בכך גם בבית משפט לענייני רווחה. זה תלוי ברצון שלך. אבל הפנייה היא באופן פרטי ולא חייבת להיות קשורה בהכרח בשירותי הרווחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחכה לתשובה מ14.12.10
    אלי
    18/12/2010

עיוותי לילה

לקביעת תור
    סגירה
    אני מחכה לתשובה מ14.12.10

הוספת תגובה

• עניתי.

סמדר ריינר
    18/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אלים בגן של ביתי
    נירית
    17/12/2010

בתי נמצאת בגן עירוני באזור המרכז (גן חובה)
    הבעיה שיש בגן ילד עם בעיות התנהגות לא פשוטות. מדובר באלימות מילולית ואף פיזית : מאיים על ילדים בגן ואף מספר פעמים פגע בהם פיזית.
    הילד גדול יחסית, זו שנתו השניה בגן החובה (הן בגיל והן בגודל הגוף) והילדים פשוט פוחדים ממנו.
    הגננת והסייעת מודעות לבעיה ומנסות לעזור ככל הניתן. נוצר מצב שהסייעת צמודה אליו וכך הגננת מתמודדת לבד עם 35 ילדים.
    זהו מצב לא תקין אשר פוגע בעיקר בילד עצמו אך גם פוגע משמעותית בשאר הילדים בגן.
    האם יש משהו שאנחנו כהורים לילדים האחרים בגן יכולים לעשות או שרק הורי הילד יכולים לפנות לעזרה? אולי בעזרת ועד ההורים?
    מה הפרוצדורה? זו אמנם בעיה של הילד והוריו אבל זה הופך להיות בעיה של כל ילדי הגן ברגע שלוקח משאבים כה רבים מהצוות ע"ח הילדים האחרים.
    מה דעתכם ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד אלים בגן של ביתי

הוספת תגובה

• ילד אלים בגן של ביתי - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2010

שלום נירית,
    זו לא שאלה פסיכולוגית בעצם. אין דבר שההגיון הבריא שלי יכול להיות שונה משלך בעניין הזה. אני מניחה שכמו כל דבר, הפעלת לחץ לכיוון האינטרס שלכם בעניין יכולה אולי לזרז תהליכים אם הילד הזה לא מתאים לאותו גן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    שירן
    16/12/2010

שלום,
    בני בן שנה וחודשיים. לפני כחודש עזבבעלי לעבודה באפריקה והוא עתיד לחזור כל שלושה וחצי חודשים לשנה הקרובה. הוא נמצא בקשר כל יום דרך הסקייפ. לאחר כשלןושהשבועות התחיל היחס של בני להשתנות לבעלי בשיחות סקייפ. בתחילה שמח לשיחות והיה מתקשר עם בעלי ולאחר מכן התחיל לרצות את תשומת הלב אך לא התייחס בחזרה. לפני כשבוע הכנסתי אותו לגן בפעם הראשונה ונראה שהגן העלה את הטראומה של עזיבת האב וחרדת הנטישה מקבלת ביטוי של לילות בלי שינה, התעוררות עם התקפי זעם. בכי במידה ועוזבים את טווח הראייה שלו לשניה. בנוסף אנו נאלצים לעזוב את הדירה בעוד כחודשיים.השאלה היא איך מתמודדים עם חרדת נטישה כזו לקראתמצב בו האב חוזר ועוזב שנית?והשאלה השניה האם כדאי לחכות עם הכניסה לגן?ואם לא.. איך ליצור אתההסתגלות לגן בצורהנכונה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה - תגובה

סמדר ריינר
    17/12/2010

שלום שירן,
    לא בטוח שהכניסה הקשה לגן קשורה לעזיבת האב. זו תופעה נפוצה, הסתגלות לגן זה דבר לא פשוט עבור ילדים.אני לא יודעת להגיד לך איך ליצור הסתגלות לגן בצורה נכונה כי אני לא יודעת מה עשית ואם עשית משהו לא נכון. בעיקרון עדיף להסתגל לגן הדרגתית, לרוב הגננות יודעות לכוון שם. להתחיל משעתיים ביום, כשבהתחלה את איתו ואחר כך הולכת וחוזרת. עדיין יכול להיות שיהיו לו קשיים, חשוב להיפרד בקצרה ובענייניות, לא לעשות סיפור ולא לעשות עניין. לבדוק איך הוא מסתדר בגן אחרי שאת הולכת. אם הוא בוכה כשאת נמצאת אבל נרגע ומשתלב כשאת אינך, אז המצב הוא לא כזה גרוע. יכול להיות שלך יש חששות ותחושת אשמה בגלל שאביו כביכול "עזב אותו" ולכן את מגלה רגישות יתר לכל עניין הגן וזה מה שמשפיע עליו ולא עזיבת האב עצמה.
    לכן חשוב שאת תרגעי, תלכי צעד צעד, תקבלי עזרה ותמיכה עם כל המטלות שאת מבצעת ללא בעלך (הכנסה לגן, מעבר דירה) ואני מניחה שזה יקל גם על התגובות של בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להקנות הערכה עצמית וביטחון עצמי
    tali
    16/12/2010

היי
    אני אמא חדשה. לא רוצה שהבת שלי תגדל עם בטחון עצמי ירוד כמו שלי, לא רוצה שתחשוב על טובת אחרים לפנ טובתה, לא רוצה שתנסה לרצות אחרים כל הזמן
    איך עושים זאת?<
    תוכלו להפנות אותי לספר או מאמרים בנושא?<
    תודה

הוספת תגובה

• איך להקנות הערכה עצמית וביטחון עצמי - תגובה

סמדר ריינר
    17/12/2010

שלום טלי,
    אני לא מכירה ספיציפית מאמרים או ספרים בנושא לקהל הרחב. בודאי שיש, אולי את יכולה להתעניין בחנויות הספרים במדפי הפסיכולוגיה.
    עם זאת, אני לא בטוחה שזה יהיה יעיל ללמד את בתך תאורטית כיוון אחד כשאת נותנת דוגמה אישית הפוכה. בבחינת "אל תעשי מה שאני עושה, תעשי מה שאני אומרת".
    הדבר הכי יעיל כדי לטפל בביטחון העצמי של בתך שמזדהה איתך הוא לטפל קודם כל בביטחון העצמי שלך.
    זה אכן יותר קשה, אבל מי אמר שהחיים קלים?:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש עלי חרם ?
    מיכל
    16/12/2010

שלום

לבתי סוג התנהגות חדש ולא מוכר - היא מתנגדת ובוכה בכל פעם שמלבישים או מחתלים אותה,

מה עליי לעשות וכיצד להגיב ?

האם להמשיך לעשות את מה שצריך תוך כדי בכייתה ?

האם להמתין שתרגע (יכול לארוך זמן...) ?

מה לאמר לה ?

כיצד לפעול ?

על איזה רקע יתכן וזה מגיע ?

דעתנות כתוצאה מגדילת הילד ?

כאבי שיניים ?

גן חדש ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יש עלי חרם ?

הוספת תגובה

• יש עלי חרם ? - תגובה

ליאת גרוס
    19/12/2010

יעל יקרה.
    אין עלייך חרם. בכלל לא. יש מולך ילדה עם רצונות משלה שלא קשורים אלייך. לאחרונה אולי קר יותר. הופכת דעתנית יותר. זה פשוט לא נעים להתפשט.זה קורה עם הרבה מאד ילדים.
    הכי חשוב זה לא להתרגש מזה. זה לא אישי כלפייך. זה לא אומר שפחות נעים לה איתך. היא מביעה את רצונותיה וזה בסדר.
    כמה שאת תהיי יותר רגועה ושלווה ככה היא תבכה פחות. זה קסם אבל זה עובד.
    תחבקי, תרגיעי. תסבירי בקול רגוע.תאמרי לה שבאמת קר ולא נעים ואת מבינה שלא מתחשק לה עכשיו. תחייכי. תשירי. תצחקי. אבל במקביל לכל אלו, במידה והיא מתעקשת, פשוט תעשי מה שצריך לעשות. באופן רגוע אך בטוח וחד משמעי.

זיכרי - את בסדר. היא בסדר. כמה שפחות תתרגשי, זה פחות יהיה סיפור. היא מרגישה אותך. היא זקוקה לך. היא ממש לא מחרימה. זה יסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 עם בעיות חברה
    יעל
    16/12/2010

יש לי בת בת 3.5 חכמה מאוד, כישרונית ונשמה טובה, לאחרונה בכל מיני אירועים גם מול אנשים שמכירים וגם שלא היא נדבקת אלי בתירוץ שהיא מתביישת, זה נורמלי בעניי במקום לא מוכר,
    הילדה מקבלת ממני אובר חום ואהבה, המון המון חיזוקים , גבולות לפי הנורמה, ללא פינוקים, אבל עודף אהבה, ואני מספרת לה המון כמה אני מאושרת שיש לי אותה.
    אבל הגננת טוענת שהחלה לעשות את זה בגן גם כשכולם אוכלים בבוקר ליד השולחן היא לא רוצה לאכול ליד כולם כי "מתביישת" , הבוקר כשלקחתי אותה לגן ביקשה שאכנס ואהיה איתה בתוך הגן כי היא "מתביישת" לא רצתה להיכנס לגן, היא מסרבת לאחרונה גם לצאת לחצר,
    בקיצור די ברור לי שהמילה מתביישת היא לא הנכונה אבל אין לה את המילים הנכונות, איך להגיב? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5 עם בעיות חברה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 עם בעיות חברה - תגובה

סמדר ריינר
    16/12/2010

שלום יעל,
    עצם השימוש שלך במילה עודף מראה שיש משהו שהוא מדי. כנותנים לילד "עודף אהבה" זה לפעמים גם מעמיס עליו נורא, גורם לו לפתח ברית ונאמנות רק להורה, כי אף אחד אחר לא אוהב אותו כמוהו ויכול להקשות על הסתגלות למצבים אחרים ולסביבה הכללית, שלפעמים היא אוהבת ולפעמים פחות. אולי כדאי לך למתן קצת את התגובות שלך שמתוארות אצלך כעודף אהבה. אולי יש בזה משהו חונק עוברה ומעכב את ההסתגלות שלה למצבים שבהם את לא נמצאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהבעת מילולית של רגשות
    שרון
    15/12/2010

בני בן כמעט 4 ילד רגיל מפותח חכם מאוד
    הדבר היחיד שנראה לי מוזר בהתנהגותו זה כשהוא מתאהב במישהו מבוגר (לא בני גילו ..)
    הוא הופך לקופיף שובב מקפץ מסביב נותן מכות קטנות מושך צובט ממש לא מובן
    כשאני שואלת אותו למה הוא מתנהג כך לפלוני הוא עונה לי כי אני אוהב אותו
    מה לעשות איך (בבקשה כלים פרקטים) לעזור לו להביע את הרגש שמציף אותו במילים
    תודה

הוספת תגובה

• שוב אני מחכה לתשובה

שרון
    18/12/2010

:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני מחכה לתשובה - תגובה

סמדר ריינר
    18/12/2010

שלום לירון,
    אני מודה ששאלתך קצת לא ברורה. אם הבנתי נכון, את שואלת בעצם על הדבר הלא נכון. מה זאת אומרת "כשהוא מתאהב במבוגר" למה הוא "מתאהב"? עצם ההתאהבות באופן כל כך שכיח היא מה שנראה לי מוזר ולא האופן שבו הוא מבטא אותה. ילדים לא אמורים להתהלך בעולם ולהתאהב במבוגרים, את מתארת זאת כמין עניין שבשיגרה. ולמה את מצפה, שייגש לכל מיני מבוגרים שמוצאים חן בעיניו ויגיד להם: "אני אוהב אותך"? בעיני לא דרך הביטוי של התופעה בעייתית, אלא עצם התופעה נראית לי מוזרה, ולכן השאלה צריכה להיות מה קורה לו שהוא "מתאהב" כל הזמן במבוגרים ולא איך להביע את זה. האם הוא מחפש דמויות מבוגרות כי משהו חסר? האם סיבה אחרת?
    אוי אם תתארי יותר למה את מתכוונת אני אבין יותר טוב, כי אולי אני לא מבינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

שרון
    19/12/2010

סליחה שלא הסברתי את עצמי היטב
    כמובן שהוא לא הולך ברחוב ומתאהב בכל אחד .הכוונה היתה לאנשים שיש לנו קשר איתם דודים מטפלים אפילו סבא וכ"ו
    אתן דוגמא מהזמן האחרון :לאחרונה במיסגרת נסיון להטיב את בריאותו (סובל משקד שלישי)אנחנו הולכים למדקר ,בהתחלה הוא היה נבוך התבייש ניצמד אלי או לאביו והציץ מידי פעם למדקר
    בפעמים הבאות כשהרגיש יותר בטוח( גם המטפל עודד אותו לדיבור וצחוק שיחק ודיגדג אותו)התחילה ההתנהגות המוזרה של התחבאות מתחת לשולחן עם שליחת ידים החוצה ללפיתה של המטפל _(הכל בצחוק) הוא לא מדבר כל הזמן הזה ורק צובט מושך דוחף וכ"ו
    ההתנהגות הזו מוזרה לנו מאוד במיוחד בגלל שזו לא ההתנהגות הרגילה שלו בכלל ,הוא ילד שמתבטא היטב בעל אוצר מילים רחב וגדול וההתנהגות שלו נורמטיבית בכל אספקט אחר איתנו
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

סמדר ריינר
    19/12/2010

שלום לירון,
    שנמע לי שהוא קצת מתבייש, ואולי כדאי להגיד את זה, עכשיו אורי קצת מתבייש, ומתרגש, וכן הוא לא כל כך יודע מה לעשות עכשיו. עוד מעט הוא יתרגל ויירגע ואז נוכל לעבור לבדיקה.
    נשמע בסיטואציה שתארת, שבאמת קשה לו, הוא אמור לתת למישהו זר לגעת לו בגוף, עם מחטים, לא פלא שההתנהגות שלו מעט חרדה, והוא צריך שמישהו יעזור לו להגדיר במילים מה הוא מרגיש כדי שגם הוא יוכל להכיל את עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגרסיבית

ביתינו בת שנה וארבעה חודשים.
    שמנו לב שהיא מאוד אגרסיבית. היא מרבה לתת מכות ולשרוט אותנו כאשר משהו לא נראה לה (לדוגמה אם לוקחים ממנה משהו או שהיא רוצה משהו ולא נותנים לה).

אנו מאוד חוששים. מה זה אומר, ומה עלינו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אגרסיבית

הוספת תגובה

• אגרסיבית - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום גיל,
    קודם כל כדאי להפסיק לחשוש. זו התנהגות טבעית לגיל. אין לה עדיין כלים אחרים לבטא את תסכולה. לאט לאט צריך ללמד אותה, וכשיהיו לה מילים והיא תדבר בחופשיות יהיה הרבה יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שקר לבן לילד
    שירז
    15/12/2010

קניתי לילד שלי-בן 4 שיהיה בריא-
    מארז של הכינה נחמה עם סיפור מסרק וגם שמפו מונע כינים
    זה אחרי שהגננת ביקשה מכל ההורים להשתמש בתכשיר כדי למנוע הדבקות
    הילד בדיוק למד לקרוא ושואל אם כתוב כינים על השמפו מאחורה
    אני שיקרתי ואמרתי מיד לא-זה נורא? פחדתי שאם אני אגיד לו את האמת הוא לא ירצה להשתמש בתכשיר.
    אשמח לשמוע תובנות בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על שקר לבן לילד

הוספת תגובה

• שאלה על שקר לבן לילד - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום שירז,
    זה לא נורא, ובטח יש דברים יותר גרועים. אב עם הזמן הוא עלול לגלות את השקר שלך, סביר להניח שבפעם הבאה שיהיו לו כינים הוא כבר ידע לקרוא יותר טוב, והוא עלול לזכור. לכן, כל טעות אפשר לתקן, את יוכל הלומר לו אמא טעתה, וזה אכן מה שכתוב, ולסגור עניין. לדעתי הוא רק רצה להתאמן בקריאה ולא היו לו כוונות להימנע מהשימוש בתכשיר. באופן כללי כדאי להימנע ממניפלוציות כאלה, ואם הילד מסרב למשהו עדיף להתמודד עם זה בצורה ישירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר משמעת אצל ילד בן שנתיים
    אמא מודאגת
    15/12/2010

שלום רב,
    אני אמא לשני ילדים, הגדול בן שנה ואחד עשר חודשים והקטן בן חצי שנה.
    הילד הגדול מאוד מפונק ועד לחודש ספטמבר האחרון שנכנס לגן הוא טופל ע"י סבתא וסבא.
    בחודשים האחרונים ההתנהגות שלו ממש חסרת גבולות ומשמעת: הוא מרבה להרים ידיים עלי ועל אביו, לזרוק חפצים בכעס(וגרם כבר נזקים של מאות שקלים), הוא צועק, בוכה ומשתטח על הרצפה ללא הפסקה, מרביץ לעצמו, משליך את המוצץ ואם אין לו משהו ביד הוא לוקח מה שלידו ומשליך, הוא אוכל עם הידיים(מעט מאוד עם כף או מזלג) ומרבה להשליך אוכל.
    לגבי משחקים, הוא מאבד עניין מהר מאוד ומסרב לאסוף את הצעצועים כשמסיים.
    אני כבר אובדת עצות ומלאת תחושת אכזבה מעצמי, שכן לא ציפיתי שאכעס על בני כל כך הרבה ובגיל כל כך קטן.
    כשאני שואלת בגן איך ההתנהגות שלו הם אומרים לי שהוא מקסים ולא מבינים על מה אני מדברת.
    חשוב לי לציין כי הוא מאוד מאוד מאוד קשור אליי ובכל זאת לא מקשיב לדבריי.
    דבר נוסף שחשוב לי לציין שהוא מדבר מאוד יפה וברור(הרבה מעבר למצופה מבני גילו) וכי הוא ילד מאוד חכם ונבון עם זכרון מדהים(גם בגן הגננות תמיד מתפעלות מכך).
    כיצד עליי להתמודד עם הדברים?
    האם זו התנהגות חריגה לגילו?
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• חוסר משמעת אצל ילד בן שנתיים - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום לך,
    העוצמה שתא מתארת היא אכן חריגה לגיל. ייתכן שאת לא מצליחה להציב גבולות בצורה מספיק ברורה ואפקטיבית. כדי להציב גבולות בצורה אפקטיבית צריך קודם כל להחליט על סדרי עדיפיות, על מה מתעקשים ועל מה לא. על מניעת אלימות מתעקשים, על אכילה מסודרת עם סכין ומזלג בגיל שנתיים -לא. לגבי הדברים שמתעקשים עליהם חשוב להיות עיקביים, נחרצים וברורים.
    אם את לא מצליחה - חושב שתפני להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסדרי ראיה ללינה
    תמי
    15/12/2010

שלום, אני אמא לתינוקת בת שנה וחודשיים, בעלי עזב אותי טרם נולדה הילדה. מאז לידתה רואה האב את התינוקת בהסדרי ראיה הנקבעים ע"י פקידת הסעד. בתסקירהאחרון שהוגש לבית המשפט, מבקש האב לקחת את התינוקת ללינה. אני מתנגדת לכך מכיון שיש לה הרגלי הירדמות וטקס שינה, כמו כן אין לה עדיין קיבעון שהוא אבא שלה, וזה גם פוגע בעיקרון הרציפות. הגשתי בקשה לדחייה עד גיל שנתיים וחצי או שלוש , בו תוכל להבין יותר, לזהות בוודאות את אבא שלה ולהביע את הבקשות או הרצונות שלה. אשמח לשמוע את דעתכם, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסדרי ראיה ללינה

הוספת תגובה

• הסדרי ראיה ללינה - תגובה

סמדר ריינר
    15/12/2010

שלום תמי,
    זה לא נראה לי נכון ללא הכרות עם הילדה שנביע דיעה בעניין שהוא כרגע בהתדיינות משפטית. פקידת הסעד בודאי תידרש לתת את המלצתה לבית המשפט לפני שתתקבל החלטה ואני מניחה שהיא יודעת היטב להתייעץ עם הגורמים המקצועיים הרלוונטיים. בעיקרון עד כמה שידוע לי לא תמיד נהוג שיהיו הסדרי לינה אצל האב לפני גיל שנתיים. אבל זו עמדה כללית בלבד ולא בטוח שהיא מתאימה במקרה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה