פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 9 והתפרצויות זעם
    גלית
    02/12/2010

שלום רב,
    בני בן ה-9 הוא ילד מקסים! קורא ספרים בכמויות, יש לו עולם פנימי עשיר ודמיון מפותח. תלמיד מצוין שמביא במבחנים ציונים מעולים, באמת ילד איטילגנטי ,אמפטי ומקסים.
    אז מה הבעיה?? רוב הפעמים שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה או שהוא מחליט שלא שיחקו איתו כפי שהוא רוצה או דברים שנראים קטנים ופשוטים לכאורה לא מוצאים חן בעינין הוא מתחיל בהתקפת זעם,שכוללת פרצוף עצבני ,בכי, טלטול ידיים ותסכול אחד גדול, אנחנו לא מסכימים להתנהגות כזו ופשוט או מתעלמים או מבקשים ממנו שירגע בחדר ושיחזור לדבר איתנו אחרי שנרגע- ההתפרצות לוקחת באמת מקסימום דקה, אבל העוצמה שלה מטרידה.ההתפרצויות קורות גם בבית ספר ,לא בשיעורים אלא לפעמים בהפסקות עם החברים. אתמול היתה לנו שיחה עם המורה שלו והיא אמרה שיש לו לפעמים ריחוף בכתה וצריך להחזיר אותו לשיעור והדבר שמטריד אותי מאוד הוא שבזמן הריחוף הוא משחק לעצמו ב"בולבול", ככה בכתה! האם מצבו מצריך הפנייה לנוירולוג או פסיכולוג או שעם הדרכה הורית נכונה אפשר להתגבר על כך?
    תודה רבה
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 והתפרצויות זעם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 9 והתפרצויות זעם - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2010

שלום גלית,
    לא הנתי מה הקשר לנוירולוג. אני כן חושבת שכדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי, ובמהלך ההכרות איתכם יוחלט האם זה מתאים רק להדרכת הורים או שיש לעבוד עם הילד עצמו. ללא הכרות איתכם קשה לאבחן כרגע את דרך הטיפול המתיאמה ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תינוק נוסף וגמילה
    אורה
    02/12/2010

שלום,
    יש לי שתי שאלות משני תחומים שונים (כתבתי למטה אבל לא ניתנה תשובה..):
    1. יש לי ילדה בת שנה ו10 חודשים. אנחנו מצפים לילדה נוספת בעוד כחודשיים. השאלה שלי נובעת מזה ששמעתי כמה גישות לגבי הבאת הילדה הגדולה לבית חולים אחרי הלידה- יש שאמרו שלא כדאי להביא כי היא תצטרך לעזוב כשאימא שלה עם תינוקת אחרת נשארת וזה יכול לפגוע בה ויש כאלה שמביאים ולא עושים מזה עניין. האם יש לכם עצה בעניין זה- מה עדיף? להשאיר אותה בלי אימא לכמה ימים או שאפשר שתבוא לבי"ח?

2. שאלה שניה בנוגע לגמילה- התחלתנו עם הגמילה יחסית מוקדם (באוגוסט- שנה וחצי ושבעה חודשים) והילדה קלטה את העניין די מהר ותוך שבוע למדה לבקש ללכת לשירותים. אח"כ היו נסיגות קלות בענייני הפיפי והיתה תקופה קצרה שהפסיקה לבקש. לא נלחצנו והיא חזרה לבקש( לציין אחרי שנתנו לה סיר במקום מקטין אסלה). ועכשיו טפו טפו היא מבקשת ובכל הקשור לפיפי ביום כמעט ואין פספופים. השאלה היא לגבי הקקי שאותו היא כמעט תמיד עושה בתחתונים ולא מבקשת (היו פעמים מעטות שעשתה בשירותים) אני לא אומרת לה כלום, אלא רק שצריך לעשות בשירותים ובפעם הבאה שתגיד כי אני מפחדת שלא תימנע מעשיית קקי חלילה. האם יש מה לעושת עם ז? ושאלה נוספת לגבי גמילה בשינה- האם עושים עם זה משהו או פשוט מחכים שזה יבוא לבד? לגבי השינה- אני כעיקרון לא לחוצה ולא אכפת לי שתישן עם הטיטול בעיקר בלילה.

סליחה על האורך והמון תודה מראש על תשובתכם.
    אורה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תינוק נוסף וגמילה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/12/2010

אורה שלום,
    1. אני חושבת שאי הבאת הילדה לביה"ח לפגוש אותך ואת אחותה, מעבירה מסר לא נכון - לפיו קרה משהו שיהיה לה מאוד קשה ודרמטי לקבל. ההתייחסות לתקופה שלאחר הלידה צריכה להיות הרבה יותר עניינית ואפילו "טכנית" - נולדה תינוקת חדשה, אמא מחלימה בבי"ח ואח"כ אמא נשארת עם התינוקת בבית כשהגדולה נמצאת בגן. ככה הוא מצב העניינים, וכדאי להסתגל על אף הקשיים. כמובן שמבחינת הילדה תהיה חרדה גדולה מאוד, עצב וכעס. הם טבעיים ויש לתת להם מקום ולגיטימציה. אולם מדוע שהילדה לא תפגוש את אמא כמה ימים? ממילא היא תגיע בשעות אחה"צ לביקור יחד עם אבא ותחזור איתו. עדיף כמובן שהשגרה שלה כמה שפחות תיגדע, ושאבא יישאר איתה ולא עם אמא.
    אני חושבת שחלק מהמחשבות על אי הבאת ילדים לפגוש את אמא והאח/ות החדש/ה, נובע מקושי של הורים להתמודד עם השינוי ולהעביר אותו בצורה מעובדת לילד.
    2. לגבי הגמילה- ראשית לעתים יש שני שלבים בגמילה, גמילה קלה יותר יחסית מפיפי, ואז קושי, חששות והימנעות בגמילה מקקי. אני מפנה אותך בהקשר הזה לעמוד השאלות הנפוצות, שם מפורטים רעיונות להתמודד עם תהליך זה. הילדה שלך בזמן הקרוב עומדת להתמודד עם קשיים רבים בהסתגלות להולדת אחותה ולשינוי שכולכם תעברו, ולכן לא הייתי מוסיפה לה גם גמילת לילה. בזמן הקרוב (לפחות עד הלידה ומספר חודשים לאחר הלידה), כדאי להתמקד בשימור הקיים ולא להעמיס עליה בדרישות התפתחותיות נוספות.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שובת רעב...
    מירב
    02/12/2010

שלום,
    בני בן שנתיים ושלוש. ילד חכם מפותח מאוד לגילו מבחינה ורבלית, יודע להתבטא מעולה.
    יש לו אח בן חצי שנה שהוא די מתעלם מקיומו (אנחנו מנסים הרבה לקרב ביניהם אבל הוא בשלו...). מלבד התנהגות ה"מרד" הרגילה האופיינית לגיל, ישנם שני דברים שמטרידים אותי:
    1. הוא כל הזמן מבקש בקבוק חלב, כל הזמן, בוקר, צהריים וערב. (הוא גמול מבקבוק מגיל שנה ושלוש בערך, כלומר שנה...) בהתחלה זרמתי איתו ונתתי לו, בכל זאת הוא פעוט קטן אבל זה החמיר והוא כל הזמן רוצה, אחיו בעיקר יונק אבל אם לאח שלו יש בקבוק מתחילה סאגת קנאה נוראית, בכי קורע לב, והכל בשביל שניתן לו את הבקבוק של אחיו (רק של אחיו). זה הופך להיות מאבק ממש קורע לב. בעיקר בשבילי.

2. בשלושה שבועות האחרונים הוא לא אוכל כלום! זה התחיל מזה שהוא היה חולה כמה ימים ולא אכל כמעט כלום, רק שתה. בזמן המחלה לא ייחסתי לזה חשיבות כי באמת במחלה הרבה פעמים אין תיאבון, אבל משם זה רק הדרדר והגיע למצב שהוא לא אוכל בגן בכלל.. בבית מבקש רק קורנפלקס או חטיפים. אני לא נותנת לו ואז נוצר מצב שהוא יכול לעבור יום שלם ללא אוכל. אתמול למשל הדלקנו נרות חנוכה ואפילו סופגניה הוא לא רצה. אני חושבת שהוא מצוי בסוג של דיכאון.. הוא כבר לא שמח כמו שתמיד היה, לא שר לעצמו שירים, לא רוקד... איך מאבחנים כזה דבר אצל ילד? ניסיתי לחקור את הגן האם היה משהו בגן? אבל אני נוטה לשייך את זה לקנאה באחיו הקטן שבאופן טבעי עם הגיל הפך להיות תקשורתי ומתוק ואנחנו מתייחסים אליו.
    מה עושים? לא עוזר להכריח אותו לאכול כי הוא לא מוכן, ניסיתי גם להתעלם ולא לייחס לזה חשיבות אבל גם זה לא עוזר. הוא בשלו.
    אשמח לתשובה והכוונה במידה וצריך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    שובת רעב...

הוספת תגובה

• שובת רעב... - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2010

שלום מירב,
    אכן נשמע מצב קיצוני. ייתכן מאוד שזה קשור גם להולדת האח אך עדיין התגובה היא עוצמתית וקיצונית.
    נשמע לי שאכן כדאי לבדוק יותר לעומק באמצעות איש מקצוע.
    אם אתם גרים באיזור המרכז, תנסו לפנות ליחידת אם-תינוק באיכילוב או ליחידה לגיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה. זה שייך לכללית אבל נדמה לי שמקבלים שם מכל הקופות.
    אם אתם גרים באיזור אחר נסו לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים אליה אתם שייכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שלא מקשיבה
    הילה
    01/12/2010

בתי בת 6 התחילה כיתה א ואיתו הגיעו הקשיים. היא תמיד הייתה נמרצת, לעולם לא מתעייפת, אוהבת ספורט וגם בבית אוהבת להתרוצץ ולהוציא אנרגיות..הבעיה היא שהכתב שלה לא ברור, היא כותבת מספרים הפוך והיא לא מוכנה לשבת להכין איתנו שיעורי בית..היא ישר קמה עוד לפני שאני מקריאה לה את המשימה שעליה לבצע. היא עושה הכול מהר וחפיף, העיקר לסיים, בלי לחשוב באמצע, הכול במהירות. לנו זה קשה כי עם כל הסבלנות, הילדה לא מוכנה לשמוע אלא רק רוצה לשחק. עלי לציין כי כשהיא רוצה היא באמת מסוגלת אבל היא כמעט אף פעם לא רוצה. אנו לא יודעים מה לעשות? בגן חובה לא אבחנו אותה כבעייתית או לא בשלה לעלות לכיתה א. זה לא רק בבית הספר ,זה גם כשאוכלים או כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה רמת התסכול שלה מיידית עולה וקשה לה להתאפק ולהתמודד עם דברים גם כשמסבירים לה. סך הכול היא ילדה מבריקה וחכמה, מלאת שמחת חיים ואנרגיה אבל היא מאוד מעייפת אותנו כי היא לא מקשיבה ולומדת מטעויות. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שלא מקשיבה

הוספת תגובה

• ילדה שלא מקשיבה - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום הילה,
    נשמע לי שבעניין השיעורים ייתכן שאת מפעילה יותר מדי לחץ. ילדים בכיתה א' עדיין כותבים הפוך לפעמים. זה מסתדר אחר כך. אני מציעה לגבי השיעורים תני לה לבד ורק אם היא שואלת אותך תתערבי. אם יש בעיה - תני למורה להתמודד.
    לגבי דברים אחרים - חושב לא להתרשם מהתסכול שלה, אם היא לא רוצה שלא תאכל, אחר כך היא תהיה רעבה. פשוט תפגישו אותה עם התוצאות של הבחירות שלה בלי להתרגש, בלי ללחוץ ובלי לנסות לשכנע. בסופו של דבר היא תעשה מה שמשתלם לה לאורך זמן. אם לא ישתלם לה לבכות ולהיות מתוסכלת - זה ייפסק, אם היא תשיג כך את מה שהיא רוצה - זה יימשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אז להוריד לחץ?

הילה
    01/12/2010

מתגובתך אני מבינה שלא מדובר בבעיה שזקוקה לאבחון..פשוט להוריד לחץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אז להוריד לחץ? - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום הילה.
    שמחתי לעזור, וכן, התשובה היא להוריד לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם מדלגים בכוונה?

הילה
    01/12/2010

אתם יכולים גם להגיב ולהגיד שאין לכם מענה ושאפנה לכתובת אחרת אבל למה לדלג 3 פעמים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הילה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום הילה.
    א.בדיוק עניתי לך.
    ב. אם את רוצה שהילדה שלך תדחה סיפוקים - אולי כדאי להתחיל מקצת דוגמה אישית.
    ג. אני לא יכולה, ולא מספיקה וגם למען האמת לא חייבת לענות להכל ובטח לא בבת אחת. אנחנו עונות בפורום בהתנדבות, ויש לנו עוד דברים לעשות בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להתרגז. זה לא אישי.

הילה
    01/12/2010

כל השאלות נענו בקפידה חוץ משלי..זה גרם לי לחשוב שהשאלה שלי אולי לא הייתה מספיק מובנת...בכל אופן תודה על התשובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צריך להתרגז. זה לא אישי. - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום הילה,
    לא כל השאלות נענו חוץ משלך. כמו כן צורת התגובה שלך לא הייתה לשאול אם השאלה שלך לא מובנת אלא תגובה קנטרנית ורגזנית על כך שמפלים אותך כאילו שמישהו חייב לך משהו. וכן זה מרגיז מאוד אפילו.
    לכן התגובה הייתה בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלל לא הייתה הכוונה-לילה טוב ורגוע

הילה
    01/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן צריך להתרגז

מיכל
    02/12/2010

אני וכל מי שקורא הודעות בסגנון הזה מתרגז מאוד.
    טוב שלא ציפית לקבל תשובה באותה שניה ממש.
    גם אני שואלת כאן שאלות ומחכה בסבלנות לתשובות. זה לא עניין של חיים או מוות ואף אחד לא חייב לך שום דבר. את אפילו לא משלמת על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן החמש
    גילי
    01/12/2010

שלום וחג אורים שמח!

בני הבכור והיחיד בן-5 נולד לנו אחרי 12 שנות טיפולי פוריות,הוא מקבל אהבה ותשומת לב מכול הסובבים אותו ובמיוחד ממני ומבעלי,בכל יום מהשעה שלוש עד שמונה בערב אני איתו משחקת מלמדת וכו'
    כאשר הוא נולד היתה לו בעיה במעי הגס,הוא עבר ניתוחון והכל הסתדר.כאשר גמלנו אותו מהטיטול בגיל שנתייםוארבעה חודשים ,היתה בעיה עם הצואה וכל הזמן הוא לכלך תחתונים,הנחנו שזאת בעיה בעקבות הניתוח ,אנו ניסינו את כל אפשרויות הטיפול כגון תגמול חיובי אם התחתונים נקיים באותו יום . כך זה נמשך עד גיל 4 ושמונה חודשים.ואז ללא הסבר או תגמול התחתונים נשארו נקיים במשך 4 חודשים.
    לצערי אחרי יום הולדתו החמישי הגלגל חזר אחורנית ,ועכשיו אנו יודעים בודאות שאין בעיה רפואית לאור ה-4 חודשים הקודמים.

ניסינו לדבר איתו ולתת לו את האחריות לגופו,הטלנו עליו לכבס את התחתנים המלוכלכים,בכל יום בבוקר אמרתי לו שאני מאמינה שהוא ישתדל היום מאוד ,כלום לו עוזר!
    היום אמרתי לו שאם הוא מתנהג כמו תינוק,ולכן אנו נתנהג אליו כתינוק ולכן הורדנו לו את שעת השינה ל-7 בערב ולקחנו משחקי חשיבה חדשים שהוא מאוד אוהב.מונופול ומשחקי רבעיות.

אני לא יודעת האם זה נכון? האם זו לא התנהגות בריונית מצידנו ? הוא בכה ואמר שישתדל אבל בערב שוב התחתונים מלוכלכים!
    אשמח לקבל עצות ואת חוות דעתכן המלומדת

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן החמש

הוספת תגובה

• בני בן החמש - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום גילי,
    עונשים בדרך כלל לא עוזרים והם רק משפילים את הילד. אני ממליצה לכם להימנע.
    אם הילד חזר ללכלך את התחתונים אחרי גיל יום הולדת של גיל 5 ייתכן שזה קשור לצורך כלשהו שלו להישאר קטן. תנסו למשל לבדוק מהם המסרים שלכם סביב היותו ילד גדול יותר, מהן הציפיות שלכם. ייתכן שמשהו שם גדול עליו? האם בגלל היותו בן יחיד יש עומס ציפיות מהעצמאות שלו, האינטילגנציה שלו, יכולת ההכלה הריגשית והבגרות שלו?
    ייתכן שזו הדרך שלו, הלא מודעת לרמוז לכם שהוא לא עד כדי כך גדול.
    ייתכן גם שזו דרך להוציאת תוקפנות שלא מתאפשרת בדרך אחרת, כי אתם כל משתדלים, כל כך אוהבים, כל כך חיכיתם לו 12 שנה, אז אולי אין כל כך מקום ולגיטמיציה להיות לפעמים ילד לא טוב או לא לעמוד בציפיות מסויימות, או לעשות דברים בדרך שלו ולא רק בדרך שלכם?
    נסו לחשוב על הנקודות האלה ולשנות בהתאם אם יש מה.
    אם דבר לא עוזר - כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר

גילי
    01/12/2010

לסמדר תודה על תגובתך המהירה,אנו גרים באזור הקריות וצפונה נשמח לקבל ממך טלפון או הפניה למטפלת באזור מגורנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2010

שלום גילי,
    לצערי אני לא מכירה אישית מטפלים באיזור הזה, אם הילד בגן עירייה אתם יכולים להתייעץ עם פסיכולוגית הגן אם יש לה המלצות, או לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חד הוריות לעומת זוג הורים
    דנה
    01/12/2010

שלום רב,

אני בת 35 ומתלבטת בין ללדת/לגדל ילד כאם חד הורית, לבין חיפוש פרטנר (לווא דווקא בן זוג) להורות.
    מקריאה של מאמרים/דעות אני מקבלת את הרושם שכשיש אב תומך (כולל משפחת האב), הדבר קל וטוב יותר לכל הצדדים באופן די גורף. האם אתן חולקות ראייה זו?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חד הוריות לעומת זוג הורים

הוספת תגובה

• חד הוריות לעומת זוג הורים - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2010

שלום דנה,
    יש הגיון רב בדיעה הזו, מה גם שלילד חשוב מאוד לדעת מי הוא אביו. עם זאת, תהליך מציאת פרטנר להבאת ילד הוא מורכב ולא פשוט, ואני מציעה לך לחשוב על "דד-ליין" שממנו תשקלי לנסות לבד בכל זאת, אם לא תמצאי פרטנר כזה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות לגבי בת שנה ו-10
    אורה
    01/12/2010

שלום,
    יש לי שתי שאלות משני תחומים שונים:
    1. יש לי ילדה בת שנה ו10 חודשים. אנחנו מצפים לילדה נוספת בעוד כחודשיים. השאלה שלי נובעת מזה ששמעתי כמה גישות לגבי הבאת הילדה הגדולה לבית חולים אחרי הלידה- יש שאמרו שלא כדאי להביא כי היא תצטרך לעזוב כשאימא שלה עם תינוקת אחרת נשארת וזה יכול לפגוע בה ויש כאלה שמביאים ולא עושים מזה עניין. האם יש לכם עצה בעניין זה- מה עדיף? להשאיר אותה בלי אימא לכמה ימים או שאפשר שתבוא לבי"ח?

2. שאלה שניה בנוגע לגמילה- התחלתנו עם הגמילה יחסית מוקדם (באוגוסט- שנה וחצי ושבעה חודשים) והילדה קלטה את העניין די מהר ותוך שבוע למדה לבקש ללכת לשירותים. אח"כ היו נסיגות קלות בענייני הפיפי והיתה תקופה קצרה שהפסיקה לבקש. לא נלחצנו והיא חזרה לבקש( לציין אחרי שנתנו לה סיר במקום מקטין אסלה). ועכשיו טפו טפו היא מבקשת ובכל הקשור לפיפי ביום כמעט ואין פספופים. השאלה היא לגבי הקקי שאותו היא כמעט תמיד עושה בתחתונים ולא מבקשת (היו פעמים מעטות שעשתה בשירותים) אני לא אומרת לה כלום, אלא רק שצריך לעשות בשירותים ובפעם הבאה שתגיד כי אני מפחדת שלא תימנע מעשיית קקי חלילה. האם יש מה לעושת עם ז? ושאלה נוספת לגבי גמילה בשינה- האם עושים עם זה משהו או פשוט מחכים שזה יבוא לבד? לגבי השינה- אני כעיקרון לא לחוצה ולא אכפת לי שתישן עם הטיטול בעיקר בלילה.

סליחה על האורך והמון תודה מראש על תשובתכם.
    אורה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות לגבי בת שנה ו-10

הוספת תגובה

• שתי שאלות לגבי בת שנה ו-10 - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/12/2010

אורה שלום,

אין סיבה שלא להביא את הילדה לבית החולים. לא לראות את אמא כמה ימים זה קשה ומתסכל.
    את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא על כך מאמר.

לגבי הגמילה- עשי זאת בקצב שלה. זה שיש לידה בקרוב לא הופך אותה לגדולה. תהיו רגישים אליה.
    גם על כך את מוזמנצת להכנס ולקרוא מאמר.

מזל טוב ובהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות נישנות
    אילנה
    01/12/2010

בני בן 11 שנים ומזה שנתיים סובל מבן כיתתו. נגד בני התנהל חרם, אחרי שבעיה זו באה לפתרונה הילד המציק יזם נגדו מעין טקס חניכה שבו מספר בנים מכיתתו נתנו לו מכה לפי התור. אחרי שתשו כוחותיי להסביר למנהלת את מערכת היחסים בכיתה, הגיעה רגיעה די ארוכה. ועכשיו שוב אותו ילד מצא פתח לחזור למעלליו.המחנכת מטפלת אך כנראה ללא הועיל.
    אני הגעתי לייאוש-אני פשוט מבינה את האם מיוקנעם שהגיעה עם אקדח לבית הספר!
    אני אמרתי לבני אם הוא שוב מכה אותו שיחזיר לו עם כל הבא ליד בכל כוחו-אולי אז יקרה משהו.ובאמת שאני לא צריכה לשמוע שאלימות זה לא הפיתרון בואו נהיה מעשיים -דרכים אחרות לא עבדו עד עכשיו.
    אני חושבת גם להתלונן במשטרה-אבל לא חושבת שהם יוכלו לעשות משהו.

.אנא עיזרו לי לטפל בבעיה.
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    הצקות נישנות

הוספת תגובה

• הצקות נישנות - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום אילנה,
    אכן בעיה כאובה מאוד וקשה. לא ציינת איזה עוד דברים נעשו כדי לפתור אותה.
    למשל לא ברור לי אם נעשה מאמץ להבין מדוע זה קורה דווקא לבן שלך. ואני לא מתכוונת להצדיק מעשים כאלה חלילה, או להאשים את הקורבן. עם זאת, יכול להיות שאם נבין יותר טוב מדוע זה קורה לבן שלך ולא לילדים אחרים, אולי נוכל לעזור לו לעשות משהו אחרת, וכך יוכל סוף סוף להיחלץ מהמעגל אליו הוא נקלע.
    ייתכן שבלי להתכוון הוא משדר או עושה דברים, אני לא יודעת מה, כי אני לא מכירה אותו, שתורמים לכך שנטפלים אליו. יכול להיות שלפעמים הוא אומר דברים שמרגיזים ופוגעים, יכול להיות שהוא מתנהג בצורה חריגה יחסית לגיל ולכיתה וכו'.
    אני הייתי מציעה להתייעץ על כך עם המורה ועם פסיכולוגית בית הספר, אולי הן תוכלנה לבדוק את זה, לקיים תצפית על הדינמיקה בכיתה ולפענח יותר מקרוב מה באמת קורה שם.
    ייתכן גם שיש מקום לשקול לשלוח את הילד לחוג של אומנות לחימה, גם כדי לחזק את ביטחונו העצמי, וגם כדי שיוכל להגן על עצמו במקרים כאלה.
    בנוסף בכלל אוי כדאי לטפח אצלו כישורים שיעזרו לו להתבלט בכיתה, במיוחד כישורים ספורטיביים בתחום שקל לו יחסית והוא אוהב, זה בהחלט יכול לשנות את היחס אליו בכיתה.
    אם כלום לא עוזר, והבעיה באמת לגמרי לא קשורה אליו, ייתכן ויש מקום לשקול מעבר בית ספר, אם יש אפשורת כזאת באיזור שלכם. לא חייבים לסבול בכוח.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות נישנות

אילנה
    02/12/2010

שלום,
    לא מדוברבילד חריג .מדובר בתלמיד מצטיין ושקט.
    המציק הוא ילד אחד- מלך הכיתה שכולם עושים כדברו ורק בני לא עושה מה שהוא לא רוצה לעשות-מעז לעמוד נגדו.
    בני גם פיזית יכול להרביץ לו, וגם פיזית הוא לא חריג-מכוער או משהו.
    זו בעיה של ילד שרוצה לשבור אותו, ילד אינטיליגנט וחריף שרוב הכיתה רוצה להיות חברים שלו.אך גם לבני יש חברים שפשוט לא יכולים להתנגד למלך הכיתה-ונגררים .
    בי"ס הצליח להביא שקט לתקופה אבל הילד ממתין לכל הזדמנות לתקוף ולהאשים את בני.
    כמובן שהאמת מתגלה מיד, אך זה פשוט בלתי נסבל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות נישנות - תגובה

סמדר ריינר
    02/12/2010

שלום אילנה,
    אני ממש לא טענתי שהבן שלך חריג. בודאי לא שהוא מכוער. וגם אם היה חריג ומכוער, זו לא סיבה לתקוף אותו.
    יש הבדל בין לטעון שהילד חריג ולבין להציע שאולי יש דברים מבחינת המיומנויות החברתיות שהוא עושה בצורה לא מסתגלת ובעקיפין תורם לכך שיתקפו אותו.
    בכל אופן, אם יש לבן שלך יכולת פיזית להתגונן כשתוקפים אותו, אין סיבה לשלא ישתמש בה. אני לא חושבת שמישהו מצפה ממנו לספוג מכות בלי לחלץ את עצמו אם יש לו את היכולת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני דברים לגבי בת 4.6 שנים
    אמא
    01/12/2010

יש לי בת נהדרת בת 4.6, עם בעיית גבולות מדי פעם , חכמה מאוד, נבונה בעלת דימיון מאוד מפותח ומאד יצירתית. שתי שאלות :
    1. בתי בשום פנים ואופן לא מוכנה שבעלי יטפל בה, הווה אומר כל הנוגע למקלחת, הכנה לשינה, וכו' רק אותי. יש לציין שמערכת היחסים ביניהם מעולם לא היתה מושלמת. בעלי יותר נוקשה איתה ואני הרכה בבית. בעלי גם לא מרבה לתת לה תשומת לב אחרי יום העבודה. ואם כל זאת אני כן רוצה שהיא תלמד שגם אבא נמצא בשבילה. הוא מנסה לקחת אותה למקלחת וזה נגמר בבכי עז של הילדה ואז אני נכנעת ומגיעה. אחת הסיבות שאני נכנעת, על מנת למנוע מריבה שלה ושל בעלי משום שהוא מאבד סבלנות די מהר. לבתי נולדה אחות קטנה השנה בת שלושה חודשים.
    האם כדאי לבדוק אופציה לטיפול או הדרכה או שזה דבר שיעבור.
    לא מדובר במשהו שהוא לאחרונה, אלא מצב שהיה תמיד.
    2. אתמול היתה מסיבת חנוכה בגן, המסיבה היתה אחר הצהריים. במהלך ההכנות, בתי נכנסה לפניקה והחלה לזרז אותנו שמא נאחר ונפספס. לא עזרו שיכנועים שאנחנו בזמן טוב. היא התעקשה שכבר לילה וצריך ללכת אחרת היא תפסיד את המסיבה. הדרך שהיא בטאה את זה די הדאיגה אותי, היא די היתה בלחץ ובפניקה ולא התייחסה כלל לטיעונים שלנו בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    שני דברים לגבי בת 4.6 שנים

הוספת תגובה

• שני דברים לגבי בת 4.6 שנים - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום לך,
    לגבי השאלה הראשונה, ייתכן שהדרך לקרב בין ביתך לבעלך, לא כדאי שתעבור מייד בתהחלה במטלות מהסוג הזה אלא בפעילות יותר חופשית, של משחק ופנאי כשאין לחץ, ורק אחרי שהי אתרגיש יותר נוח איתו, אפשר יהיה לעבור לדברים אחרים. ייתכן שהיא מרגישה שאו שהוא לא נמצא או כשהוא נמצא הוא לחוץ וחסר סבלנות וזה לא נעים לה.
    לגבי השאלה השניה, נשמע שהילדה לא תמיד סומכת עליכם שאתם באמת יודעים מה קורה, וזה אומר שכפי הנראה אתם או את משדרת חולשה לעיתים והילדה מרגישה יותר חזקה ממך וזה מעמיס עליה. נסי לחשוב האם זה נכון, ואם כן מהיכן זה נובע. אולי יש מקום שתפנו להדרכה שבו תוכלו לקבל כלים להיות יותר נחרצים ובטוחים בהורות שלכם מצד אחד ומצד שני, סבלניים ורכים כשצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודות לסמדר ריינר
    מיכל
    01/12/2010

לפני מס' ימים ביקשתי את עצתך בנוגע למסיבת חנוכה בגן של ביתי.
    העצות שנתת לי (לאו דווקא בנוגע לארוע עצמו) גרמו לי להבין מס' דברים עקרוניים ביחס לגבולות ולשיתוף אביה בשמירה על גבולות אלו.

שנינו, בעלי ואני רצינו להודות לך מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    תודות לסמדר ריינר

הוספת תגובה

• שמחתי מאוד לעזור:-)

סמדר ריינר
    01/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבורות בגן חובה
    מעיין
    01/12/2010

בני בגן חובה. בזמן האחרון יש עיניין חבורות בגן וילדים שבאופן גורף מחליטים מי יצטרף, מי יעשה מה, מי ישחק עם מי.... זה עוד מילא... אבל זה מלווה באלימות פיזית ומילולית. להערכתי הגננת רואה, אבל לא מספיק וגם לא עומדת בכל העומס המוטל עליה. יש ילד אחד בגן שמאמלל את רוב הילדים בצורה זו או אחרת. זה גן עירוני. היש למי לפנות שהוא מעל הגננת? מה עושים?
    אני אובדת עצות

לקביעת תור
    סגירה
    חבורות בגן חובה

הוספת תגובה

• חבורות בגן חובה - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום שירה,
    לא ציינת האם ניסיתם לפנות לגננת, או שמראש התייאשתם. אם לא, כדאי קודם כל לנסות את זה. אם זה לא עוזר, או שהיא לא קשובה, או שהיא לא מצליחה, אפשר לפנות, לפסיכולוגית בית הספר, לא כי היא מעל הגננת, ולא כדי לנזוף בגננת בהכרח, אלא כדי להתייעץ אולי היא יכולה לסייע לכם ולגננת להבין את הדינמיקה ולהתמודד איתה.
    בכל מקרה, כשמדובר בגן עירוני, יש פיקוח גם של מחלקת החינוך בעירייה וגם של משרד החינוך, ואני מניחה שאפשר להגיע גם לשם, אבל קודם נראה לי שכדאי לנסות לפתור את הבעיה בדרכים אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא דווקא קשובה, אבל...

מעיין
    01/12/2010

היא דווקא קשובה, אך נראה לי שאינה מצליחה דיו. אם בני עדיין חושש מהאלימות המשתוללת, זה אומר דרשיני. את מתכוונת לפנות לפסיכולוגית של העירייה במחלקת גני הילדים? אני לא רוצה שזה יעשה כנגד הגננת כי כוונותיה טובות, האם לדעתך עלי לשתף אותה בכוונתי לפנות?
    האם זו תופעה שתואמת את גילאי חמש?
    איך עלי להנחות את הילד במקרה שילד אחר מפגין אלימות כלפיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא דווקא קשובה, אבל... - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום שירה,
    אני באמת חושבת שזה חשוב שלאת תיפני כנגד הגננת, את יכולה לפנות קודם כל כהורה שהילד שלו סובל, בדיוק עם השאלה שאת מפנה לפורום, למשל איך להנחות את הילד שלך להגיב. ייתכן שאם הפסיכולוגית תתרשם שיש בעיה מערכתית בגן ולא רק עם הילד היא תוכל לעשות עבודה עם הגננת, וייתכן דרך אגב שהיא כבר עושה, ואתם עדיין לא יודעים מזה ולא מרגישים את התוצאות.
    אני חושבת שבגיל הזה כדאי להנחות את הילד להגיב באסרטיביות כלפי אלימות מילולית (" אל תדברו אלי כך" וכו') למעט במקרים של אלימות פיזית או שהוא חש איום כי יש יותר ילדים ממנו, או שהוא מרגיש שהוא לא יכול עליהם ואז עליו להפנות את תשומת ליבה של הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עקשן ובכיין
    ליטל
    01/12/2010

שלום רב,
    בני בן 2.5 ויש לו אח בן 6.
    באופן כללי מדובר על ילד נבון ותקשורתי.
    לפני כחודש עבר ניתוח כפתורים וכתוצאה מכך הוצאו לו המים באוזניים והוא החל להשתפר בדיבור. עדיין רחוק מלדבר בהתאם לגילו.
    בתחילה חשבנו שהתקפי העצבנות, שנבעו תמיד מעקשנות להשגת משהו שאיננו רוצים לתת לו או זה להזמן המתאים, נבעו מחוסר היכולת שלו להתבטא ומחוסר השמיעה שלו, אך מאחר וזה ממשיך גם אחרי הניתוח כנראה שיש בעיה.
    דוגמא שכיחה, בתדירות גבוהה:
    כל המשפחה בשעה 7-8 בערב מתארגנת לשינה.
    עולים מהסלון למקלחת - בדר"כ ברכבת... ושמים לילד פקקים (בגלל הניתוח) ומקלחים.
    יש ימים שהוא מתעקש לא לעלות, אח"כ משחק איתנו ב"רק אמא" ואחרי שנייה "רק אבא" יכול להיות במשך שעה - על מנת לשים לו את הפקקים. בסוף, אנו משתמשים בכוח ומכניסים אותו לאמבטיה בצרחות. ואז הוא נכנס לאמוק ומתחיל להשתולל בטירוף עד שרק אחרי כחצי שעה-שעה נרגע ואפשר להשכיב אותו לישון.
    כלומר צריך להתנהג איתו בשיא הסבלנות וכן ללהשקיע זמן רב במצב שהוא לא רוצה לעשות מה שצריך/מבקשים ממנו.
    כל בוקר הוא מתעורר בצרחות "אמא בואי". החלטנו לא לגשת כל עוד צורח, יכול להיות שזה יגיע ליותר משעה. ואז מגיע אלינו וצורח שרוצה תה. אנחנו אומרים לו שאם לא יצרח נקום להביא לו.
    בכל המקרים, איומים לא עוזרים זה רק מגביר את הצרחות (וזה מפריע לנו מאוד וגם לשכנים....).
    העקשנות מתבטאת גם מול אחיו שהרבה פעמים כבר מוותר לו (במקרים מסויימים אנו דואגים שלא יוותר).במשך היום אם אנחנו בבית אנחנו נותנים לו לבכות עד שהוא נרגע.
    המצב הזה בלתי נסבל בייחוד שזה לפני השינה, כשהוא קם בלילה (לפחות פעם אחת, כדי לשתות מים ואז חוזר לישון)ומתעורר בבוקר, בצרחות!.
    דוגמא למקרה נוסף- לעיתים רוצה להכנס לאוטו ולהתיישב לבד. אם במקרה הנחתי אותו בכסא וביום הזה זה היום שלו בא להתיישב לבד, הוא יצרח, עד שאוריד אותו והוא יתיישב לבד. אין מצב שידבר ויבקש בצורה עדינה שאעשה את זה או יוותר הפעם.
    מה עושים????

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עקשן ובכיין

הוספת תגובה

• ילד בגיל המרד

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/12/2010

ליטל שלום,
    את מתארת התנהגויות אופייניות לגיל שנתיים, שהוא גיל המרד. בנך מתחיל להבין עד כמה הוא ילד קטן ותלוי בכם המבוגרים, ועסוק במאמצים להוכיח לכם ולעצמו שהוא בעצם אינו תלותי אלא גדול ומסוגל לקבוע. כמובן שכשניתן לאפשר לו לחוש עצמאי ובעל יכולת ההחלטה, רצוי לעשות זאת, אולם במרבית המצבים עדיין אתם הקובעים, וטוב שכך.
    לכן, כשהוא נוהג בעקשנות ובשתלטנות, רצוי להציב גבולות באופן יעיל ולהמשיך באג'נדה שלכם. אם תהיו מספיק עקביים ותקיפים, הילד בהדרגה יקבל מחדש את סמכותכם. בבית, רצוי שתהיה לו "פינת הירגעות" בה יוכל להירגע ולאסוף את עצמו מחדש. כמו כן, במידה ובסופו של דבר אתם נותנים לו את מבוקשו לפני שביקש באופן נאות, אתם מחזקים את ההתנהגות הדרשנית ואת הבכי.
    חשוב לזכור שכל אלו הן בכל אופן התנהגויות נורמטיביות לגילו, ולעזור לו להרגיש במספיק הזדמנויות שגם הוא גדול ויכול לקבוע לגבי חלק מהדברים שקשורים בו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - שנת לילה

ליטל
    02/12/2010

ראשית, תודה לך על תשובתך.
    שנית, הייתי מעוניינת לשאול שוב לגבי שנת הלילה.
    ברור לי שזה גיל עדיין הגיוני שהילד מתעורר בלילה, יחד עם זאת, כשהוא קם, כפי שצייני הוא מבקש לשתות בצרחות. ברגע שמביאים לו הוא חוזר לישון. בדר"כ זה קורה פעם בלילה. קרה שגם יותר.
    שמנו לו בקבוק ליד המיטה אך הוא מסרב לקחת אותו לבד, רק אם נקום ונביא לו אותו.
    ניסינו לתת לו לצרוח ולהבין שאנו לא נגיע ויש לו אפשרות לעשות זאת לבד. הוא צרח במשך יותר משעתים עד שקמנו אליו מחשש שמעיר את השכנים....
    מה הפיתרון שנדרש לכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/12/2010

ליטל שלום,
    שמתי לב שזו הפעם השנייה שאת מזכירה את השכנים בשאלתך. אכן לא נעים כששומעים את הילדים שלנו או אותנו צועקים, אך השכנים לא יכולים להיות גורם משפיע עלייך בחינוך הילד. הבן שלך מוצא דרכים מאוד יצירתיות להפעיל אתכם ההורים, וכנראה שהוא נבון מאוד וקלט שאתם מוכנים להיכנס לסיטואציות לא פשוטות, רק כדי שהוא לא יכעס.
    אני ממש לא חושבת שילדים בגילו אמורים להתקשות מאוד לחזור להירדם כשהם מתעוררים בלילה. העובדה שהוא נרדם עם השתיה מרמזת על כך שאין בעיה רפואית או גופנית כלשהיא המשאירה אותו ער וצורח.
    הפיתרון למצב הוא, ראשית שאתם ההורים תתחברו מחדש שוב לאג'נדה שלכם כהורים, לאיך שהייתם רוצים שהחיים בבית ייראו, אלו מסרים וחינוך הילד יקבל וכדומה. ומשתחליטו - חשוב לשמור על כך ולהיות עקביים ויציבים בתגובות של שניכם אליו. חשוב להסביר לילד שאמא ואבא ואחיו הגדול, ובעצם כל האנשים, ישנים בלילה ומשתדלים לחזור לישון גם כשהם מתעוררים. רצוי שתסבירו על חשיבות השינה, כמובן במונחים שמתאימים לגילו - מי שלא ישן, לא יהיה לו כוח לשחק בגן, יכאב לו הראש, הוא יהיה כועס ועצוב... וכדומה, מה שמתאים לו ומעסיק אותו. לאחר מכן, אמרו לו שמעתה בלילה, כשהוא קם, אתם תגשו אליו ותרגיעו אותו, ותחזרו מיד לישון. תסבירו לו שיש בקבוק מים לידו, ותנו לו להירדם.
    בנוסף, יכול להיות שהילד מבטא בלילה חרדות ופחדים, וזקוק לסיוע שלכם להירדם מחדש. לכן חשוב בעיניי כן לגשת אליו, אולם להרגיע אותו בצורה פשוטה ומהירה, ולחזור לחדרכם. אולי אתם מפרשים גם כצרחות, מה שעבורו מבטא חרדה ורצון עז בנוכחותכם והרגעתכם. כדאי לשאול את הילד מדוע הוא בוכה בלילה ומה יעזור לו לחזור להירדם.
    לסיכום - כדאי להתבונן על הנושא גם מהזוית של החרדה שלו, וגם מהזוית של היכולת שלכם להציב גבולות בשלב מסוים, להתנהגות שהיא מוקצנת.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזכר מאוחר
    הילי
    01/12/2010

היי
    אני אמא לילד בן 4 ותינוק בן שנה
    כשבני הגדול היה קטן לא היתה לנו בעיה בבוקר כשנפרדנו ממנו בגן הוא עזב אותנו
    ונראה שלא היה לו אכפת שאנחנו עוזבים, לא הייתה את הסצנה שרוב ההורים חווים אותה. עכשיו בגן העירייה קשה לו לעזוב אותנו הוא מתעקש שנשאר כשאנחנו עוזבים לבסוף (בעזרת הגננת) הוא עצוב אך לא בוכה
    עכשיו לאחרונה גם קשה לו לעזוב אותי בבוקר אני יוצאת מוקדם לעבודה ואבא שלו לוקח אותו לגן כשאני יוצאת מהבית הוא בוכה ודורש שאני אקח אותו לגן
    מכיוון שאני צריכה להגיע לעבודה מוקדם בכדי שאוכל לצאת מהעבודה ולקחת אותו מהגן אני לא יכולה להתעכב יותר מדי
    אני חייבת לציין שטוב לו בגן והוא לא מתלונן על בעיות גם הגננת אומרת שהוא מאוד אהוב
    מה אפשר לעשות איך להגיב
    עשינו לו שיחות בוגרות אבל זה לא ממש עוזר
    תודה מראש
    הילי

לקביעת תור
    סגירה
    נזכר מאוחר

הוספת תגובה

• נזכר מאוחר - תגובה

נעמה סבג שמש
    01/12/2010

הילי שלום,

נשמע שהבעיה אינה למראית עין. יש קושי רגשי שהילד חווה שמביא אותו למצב זה.
    היייתי מציעה לעשות בדיקה מעמיקה יותר.

הדגש עליו דברים: הגיל, אינו רלוונטי.
    מסגרת של גן עירייה בדר"כ שונה מגנים פרטיים, אם שם היה. ההתנהלות גם אחרת.

לי זה נשמע הרבה יותר מורכב מהסיטואציה שתיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך את מציעה לבדוק זאת

הילי
    01/12/2010

אשמח לקבל עצה איך אני בודקת זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

הילי
    02/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך את מציעה לבדוק זאת - תגובה

נעמה סבג שמש
    05/12/2010

הילי שלום,

הייתי נותת לך למלא שאלון כדי להבין דברים בסיסיים ואז באמצעות שיחה ניתן היה להציף את הבעיה.
    שיחה נכונה עם הגננת יכולה גם היא להועיל.
    איני יכולה לכוון בצורה כללית, מצב בו קשה לכם ההורים "לשים את האצבע" לסיבת הבעיה. הטיפול צריך להיות הרבה יותר יסודי.

מתנצלת שלא אוכל לעזור דרך הפורום,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר גן באמצע השנה
    חן
    01/12/2010

ביתי בת 3 וחצי. בספטמבר החלה ללכת לגן נעמ"ת אחרי שנתיים בגן פרטי .הגיעה לשם ללא חברים.לצערי הקבוצה היא רב גילאית-רוב הקבוצה היא של ילדים בני שנתיים וחצי ואילו 5 נוספים הם בני גילה. למרות שהמפגשים מופרדים,עדיין יש תחושת התיילדות בגן.בנוסף-היום,אחרי 3 חודשים אני חושבת שמעון נעמת,שעובד עם מטפלות מובילות ולא גננות, מחסיר ומפספס את ההתקדמות של ביתי בתכנים וביכולות שלה. נראה כי אין שם יחס אישי שמעצים ומחזק נקודות אופייניות של ילדים.אני מתלבטת אם נכון להעביר אותה לגן קיבוצי למשך השנתיים הקרובות,ואז יהיה לה רצף גם בשנה הבאה,ובשנה שאחרי תלך לגן חובה ביישוב שלנו.
    עליי לציין כי ההתלבטות קשורה בעובדה שלילדתי בסה"כ נחמד בגן,היא אינה רואה את הדברים שאני רואה ומבחינתה זה "בסדר".
    אני רוצה שיהיה טוב מאד.ולא רק בסדר. האם עליי לבלוע את הצפרדע עד סוף השנה ולחכות ששנה הבאה תעבור לגן טרום חובה?? או להעבירה עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר גן באמצע השנה

הוספת תגובה

• מעבר גן באמצע השנה - תגובה

נעמה סבג שמש
    01/12/2010

חן שלום,

חשוב לי לדעת איך ביתך מתאקלמת בדר"כ במקום חדש. יש מי שקל לו יותר ויש מי שקשה לו.
    אם זו חוויה טראומטית עבורה- הייתי ממתינה עד סוף השנה.
    אם לא, ואת מדברת על רצף של שנתיים באותו הגן- ניתן לעשות את המעבר.

חשוב לעשות זאת עם המון רגישות, הכנה מראש, הדרגתיות ואינטליגנציה רגשית גבוהה.
    חשוב לא פחות שהפעם תהיה שלמה במאת האחוזים עם ההחלטה.

צעד לא פשוט, אבל שווה מחשבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    דליה
    30/11/2010

בניבן כמעט 7, בכיתה א', אני אם חד הורית ומסביבי משפחה גדולה חמה ותומכת..לפני יומיים לאחר הקראת סיפור לקראת השינה הוא החל לבכות בכי כואב וקורע לב, כאשר שאלתי לסיבת הבכי אמר שראה בחדשות שלאחרנה נשים נרצחות ושהוא פוחד עליי. התייחסתי באמפתיה ובכי שלו וניסיתי להרגיע אותו..היום לפני השינה חזר הבכי ושוב בשל פחדים עליי. ניסיתי לקשור את הבכי שלו לכך שאימי מאושפזת בבית חולים ומצבה לא טוב וייתכן שזה גם העלה את פחדיו, אימי מבוגרת מאוד וניסיתי לומר לו שגם לי יהיה קשה אם אימי תלך לעולמה ושאני מקווה שאני יהיה לצידו לעוד הרבה שנים כפי שאימי הייתה איתי..הוא נרדם לאחר שעשיתי לו סוג של דימיון מודרך והולכתי אותו למקומות שהוא אוהב (ים) הוא נרגע ונרדם האם מראה לכם נכון לקחת אותו לטיפול??איזה סוג טיפול מומלץ לגילהזה? אציין כי הוא ילד שמח, תלמיד טוב ואהוד..

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

סמדר ריינר
    01/12/2010

שלום דליה,
    לא ציינת איזה סוג של חד הורית את, והאם יש אבא בתמונה. וגם לא ברור באמת מהיכן הפחד הזה בא ואיך הוא נראה לילד רלוונטי לחייו. ייתכן שזה נראה לו רלוונטי כייש אבות קצחו את הנשים שלהם, ואולי הוא חושש שזה יקרה גם אצלכם. אם אין אב בתמונה, ייתכן שהוא חושש באופן כללי שלך יקרה משהו ואז לא נשאר לו שום הורה.
    אם תתני יותר פרטים אנסה לעזור לך להתמודד עם כל אחת מהאפשרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה