מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3 וחציאפי29/11/2010
יש לי ילדה בת 3 וחצי . בדרך כלל מתנהגת יפה אבל בחודשים האחרונים יש לה התפרצויות של בכי ועקשנות מאוד חזקה. היא פתאום בוכה צועקת ומשתוללת ללא שליטה, לעיתים כחצי שעה. אני ובעלי מנסים בכל דרך אפשרית להציע לה הכל (הפתעות..) ולשאול אותה מה היא רוצה , אפילו ניסנו בדרך של עונשים. כלום לא עוזר .. עד שהיא מתעייפת ונכנעת . היא פשוט לא מקשיבה לנו, כשאומרים לה שצריך נניח להתלבש בבוקר או לעשות פיפי בשירותים (לפעמים גם מפספסת את הפיפי תוך כדי בכי). בערך פעם ביום יש לה התפרצות כזו. יש לציין שבשאר הזמן היא ילדה מקסימה וכן ממושמעת . ואפילו עוזרת לי עם האח הקטן שלה , בן שנה ו-7 חודשים.
המצב מגיע לייאוש לגמרי מצדי ומצד בעלי. הגננות בגן גם מעירות לנו לאחרונה על עקשנות רבה מאוד מצד הילדה (יש רגעים שהיא לא מקשיבה גם להן).
האם זה הגיל? או פינוק (ילדה ראשונה שלא חסר לה כלום)? אנא עזרי לנו כי אנחנו על סף ייאוש.. איך להתנהג איתה בזמן התפרציות או בכלל??
תודה מראש. אפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 וחצי - תגובה
סמדר ריינר30/11/2010שלום אפי,
נראה שאתם משדרים חולשה רבה לילדה. כאילו אם היא בוכה זה סוף העולם, וצריך להתחנן, ולעשות כל מיני דברים רק שלא תבכה. למה בעצם? באופן הזה היא משיגה המון התייחסות כשהיא בוכה, גם אם ההתייחסות שלילית.
תנסו הרבה פחות להתרגש מהבכי שלה. גם אם הוא לוקח חצי שעה וגם אם יותר. אל תדאגו, זה לאט לאט יפסיק לקרות אם היא תראה שזה לא מעורר תגובה מיוחדת אצלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לדבר עם הילדהאמא29/11/2010
בת התשע על מחזור וקיום יחסים וכו'
האם זה מוקדם מידי ? איך מתחילים את השיחה וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לדבר עם הילדה - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום לך,
זה לא מוקדם מדי. יש ספרים די טובים שעוזרים להסביר לילדים איך באו לעולם, אולי כדאי לקנות ספר כזה ולקרוא ביחד. אני מניחה שהנושא מסקרן אותה ממזמן, וייתכן גם שהיא יודעת יותר ממה שאת חושבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת צרכיםסיון29/11/2010
שלום רב,
מידי יום אני מוצאת את בני בן ה6 וחצי באיזו פינה בבית או מאחורי הספה/ פינת אוכל- יושב ועושה את צרכיו (צואה).
תופעה זו נארכת יותר מידי זמן והיא מתחילה להדאיג אותי. על פני השטח אין לי שום בעיה עם הילד, הוא ילד שמדבר, משתף, מספר מה עובר עליו בכל יום במהלך כל היום. המון חברים סביבו, אחד התלמידים החזקים בכית מבחינה דידקטית. בבית אני מעריפה על שני ילדיי חום אהבה וחיבוקים.
אני מאוד משתדלת להיות ערנית לצרכים שלו וכשהוא הולך לפינה (אחרי ארוחות למשל) אני מייד מעירה לו להיכנס לשירותים, הוא נכנס לשירותים ואז אין בעיה.
העניין הוא, שהילד מודע לכך שזה לא נעים או מסריח, לכן הוא עושה זאת רק בבית או רק באוטו כשאנחנו יחד ולבד.
אז מה הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת צרכים - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום סיוון,
כנראה שבכל זאת יש בעיה. זה לא אומר כמובן שאתם הורים לא טובים או משהו, אבל משהו בכל זאת לא עובד. עשיית צרכים באופן הזה, מעידה על משהו שכדאי לבדוק בטיפול מסודר. אני לא יכולה לדעת בלי הכרות איתכם ממה זה נובע אצל הילד הספציפי שלכם.
בנוסף, מה שאת מתארת, זה לא בדיוק בריחת צרכים. זה לא שבאמת בורח לו, זה נשמע שהוא הולך לשם במיוחד כדי לעשות את זה.
באופן כללי, יש בעניין הזה הרבה תוקפנות, וזה מעלה אצלי את השאלה מה יחסכם בבית לתוקפנות ואיך הילד אם בכלל יכול או מעז להתנגד לכם לפעמים.
יכול להיות שזו הדרך היחידה שהוא חש שבה הוא יכול להביע את מחאתו על משהו.
ייתכן שזה קצת מסתדר עם ההצהרה שלך בתחילת השאלה, שבה תארת איך הכל כל כך בסדר, ואת לא מבינה מה יכולה להיות הבעיה. אולי זו הבעיה, אם נוצרת אווירה שבה לילד אסור להתלונן או להרגיש מצוקה כי אתם נורא דידיקטים ונותנים המון חום (אני בכוונה מקצינה, אני מבינה שאולי זה ל אבדיוק ככה) יכול להיות שאם בכל זאת קשה לא משהו אין לו דרך להראות את זה ואז זה יוצא בדרך הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת צרכים
סיון30/11/2010בהמשך לתגובתך, אין התנגדות מצידו בדר"כ בבית, ז"א שכל אחד יודע את מיקומו והגבולות מאוד ברורים, יחד עם זאת מגיל מאוד קטן היו לו התקפי זעם- ז"א כשהוא כועס על אחותו למשל שהיא מרעישה שלא בכוונה כשהוא צופה בטי וי או משחק הוא יודע שזה לא מקובל להתנהג באלימות/ אגרסיביות אז הוא נכנס להתקף זעם בינו לבין עצמו (כמו אובד עצות שמצד אחד הוא רוצה שקט כאן ועכשיו ומצד שני הוא יודע שאני עלולה לכעוס עליו אם הוא ינהג בתוקפנות- יצעק עליה וכו'). הוא מפגין מידי פעם סוג של אגרסיביות, אז בעצם מה זה אומר? שהוא מנסה למשוך תשומת לב מאיתנו?
העלית נקודה חשובה שלא בחנתי אותה לעומק, הוא אמנם ילד טוב שהולך בתלם, עוזר ומשתף אך יכול להיות שיש לו כעסים פנימיים. אני אבדוק את עצמי.
סוג של איזה טיפול מקצועי היית ממליצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת צרכים - תגובה
סמדר ריינר30/11/2010שלום סיוון,
אני לא חושבת שהו אמנסה למשוך תשומת לב במובן הרגיל של תראו אותי, אלא תראו דברים מאוד מסויימים שאתם לא מוכנים לתת להם מקום. תראו את הכעס שלי, גם הוא חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר להגביר ביטחון עצמירונית אשטמקר29/11/2010
ילדתי בת השנתיים וחצי היא נימצאת איתי בבית בחודשים האחרונים.ולפני כמה שבועות השבו בינה לבין אחיין שגם הוא באותו גיל בערך.מאז שהם נולו תמיד אמרו שהוא יכול לעשות לעשות דברים שהיא לא מסוגלת שהוא מתפתח מהר והוא יותר חכם.תמיד בדקו אותנו אם זה היה במפגשים מה היא לובדת איזה סיכה יש לה מה היא יודעת לעשות בקיצר השווה שממש לא נעימה ניסינו להמנע מהמפגשים האלה כי אני ובעלי יודעים שהם לא ישתנו ולא נוכל לשנות אותם.איך במפגש האחרון היא כמובן עשו לה מבחן קטן וצחקו עליה .אני לא הבנתי את הסיבה וכמובן שגם היא לא
ומאז הביטחון של ביתי ממש נמוך היא נהפכה להיות ילדה שקטה מאוד מופנמת
איך אפשר להחיר ולעזור לה לפתח את הבטחון העצמי שלה?
והאם יש דרך להסביר לילדה שאנשים לא נחמדים תמיד?
מאוד חשובלי שהביחון העצמי שלה יחזור כי היא ילדה מאוד חכמה ומלאת שמחת חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אפשר להגביר ביטחון עצמי - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום הודיה,
לא הנבנתי מי השווה? האם אתם מדברים על משפחה? על חברים?
אני חושבת שקודם כל צריך להעיר לאותם אנשים שאתם לא מוכנים להשוואות האלה. אם אתם רוצים ילדה עם ביטחון עצמי, קודם כל צריכים להיות לה הורים עם ביטחון עצמי. מעבר לזה כדאי להדגיש בפניה בהזדמנויות שונות מה היא כן עושה טוב, ולחזק אותה על כך הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
רונית אשטמקר29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
רונית אשטמקר29/11/2010קודם כל תודה רבה שעניתם לי אתם עושים עבודת קודש.שאנחנו נימצאים אצל המשפחה תמיד יש את ההשוואה מי מהילדים יודע יותר טוב?מי מפותח יותר וכאלה
לעמים יש אפילו את ההשואה שלי יש את הדברים הכי מדהימים שקשה למצוא ורק לי יש את הכי יפה והכי שווה זה מאוד מפריע לי שיש את ההשוואה הזאת
אבל אפשהו אני מדחיקה וכרגע זה פגע בילדה הקטנה שכל הביטחון שלהנהרס כי לגלגו לה
ברור שאני כעסתי.ועמדתי בשבילה ישר ולא נתתי להם להמשיך אבל זה כבר היה מאוחר מידי.כי ביתי הייתה בסלון עם הדודים וכל הילדים ואני עזרתי לאמא שלי במטחבח עם עוד אחות.כששמעתי את זה רצתי ישר וחיבקתי אותה ואמרתי לדודים שזה לא במקום אתם צריכים לשחק איתה ולא לבחן אותה ברור שהילדה תמיד רואה אותי ואת בעלי עם ביטחון תמיד לא משנה עם זה בשכונה שכולם אוהבים אותנו,או בסופר או בקניון שמחמיאים לנו ואז מתחילים סתם לפתח שיחה
בכל אופן הילדה מאוד חכמה ונבונה האם יש דרך מהירה להגביר את הביטחון בחזרה ?
אני פשוט מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר30/11/2010שלום הודיה,
לא, זה לא היה מאוחר מדי. עצם זה שהילדה ראתה אותכם מגינים עליה ולא מוכנים לזה יותר זה כבר מחזיר לה את הביטחון.
מעבר לזה רק לתת חיזוקים חיוביים כמו שציינתי קודם. אין פטנט אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחותהניה28/11/2010
בתי בת ה12- כנראה בגיל ההתבגרות מאז שנולדה, היא נתקפת בהתקפי זעם, צורחת מלוא גרון, ומתנהגת כמו משוגעת. אנחנו הולכים על ביצים, בודקים מה המצב רוח שלה, כל שאלה לא בא לה לענות, היא יודעת שהצרחות מעצבנות אותי, לכן היא מלאת מוטיבציה וצורחת שוב ושוב להרגיז. היא מאד חסרת ביטחון, אוהבת לחזור על כל דבר פעמיים, אובססיבית וקשה מאד קשה. יחד עם זאת יש לה רגעים יפים ומלאי אהבה וחום ואז היא מקסימה ומתוקה, אבל הם רק רגעים, מה עושים לעזור לה??? ולעצמנו??? תודה הני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות של מתבגרת
ד''ר שירי שדה שרביט02/12/2010הני שלום,
מצד אחד את מתארת התנהגות נורמטיבית לילדה שנמצאת בגיל ההתבגרות, במיוחד בשלב המוקדם שלו - מצבי רוח משתנים, צעקות ועוד. מצד שני, רימזת שאולי ההתנהגות הזו קיימת מזה זמן רב "מאז שנולדה".
מתבגרים נוטים לכעסים ולהתקפי זעם, כמו ילדים קטנים, והתגובה שלך צריכה להיות עניינית. אפשר ורצוי לבקש ממנה להוריד את עוצמת הצעקות, להירגע בחדרה או במקום אחר, ולפנות אלייך שוב כשהיא נרגעת, אולם חשוב לזכור שגם מידה מסוימת של ביטוי הכעסים היא חשובה. דווקא ברגעי החום והרכות ביניכן, ניתן לדבר איתה על היחסים בבית, מה מפריע לה ואיך היא חושבת שניתן לשפר את היחסים.
עדיף שלא להיגרר לעימותים קנטרניים עם הילדה ולענות לטענותיה באופן ילדותי וכועס, כי אז אין ספק שהדבר מחזק את הכעס שלה. אבל גם מומלץ שלא להתעלם וכן לתת לה תחושה שההורים איתה בגיל הלא-פשוט הזה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מתיתולרונית28/11/2010
הבת שלי בת 4. גמולה לחלוטין מתיתולים יום ולילה.
לא מוכנה בשום אופן לעשות קקי בסיר/בשירותים. לא מוותרת על התיתול. מודעת לזה שהיא חריגה בעניין ולא עושה קקי בשום מקום - רק בבית ובחברת המשפחה הקרובה. בסיטואציות אחרות כפי הנראה מתאפקת ...
עושה אחת ליום - יומיים.
מה עושים???
דרך אגב, עדיין עם מוצץ (לא בגן ובעיקר כשעייפה) וגם אוהבת את הבקבוק של התינוקות אם כי זה דבר שבקלות ניתן יהיה להפטר ממנו (רק פעם ביום בבוקר וגם לא תמיד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתול
רונית29/11/2010ממתינה לתגובה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מקקי
ד''ר שירי שדה שרביט02/12/2010רונית שלום,
לעתים רבות גמילה מפיפי "זורמת" בקלות בעוד שלגבי הקקי יש חששות ופחדים של הילד שגורמים להימנעויות ולעצירויות. אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות, שם מפורט מידע על קושי בגמילה מקקי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה להעברת גן בעקבות גננת צועקתנעה28/11/2010
שלום
העברתי לאחרונה (שבועיים) את בני בן השנתיים ושלושה חודשים מגן לאחר שהאזנתי בסתר למתרחש בגן והזדעזעתי מהאווירה ה"צבאית" שהייתה שם מהגגננת והסייעת: צעקות, עלבונות, אף מילה טובה, שום רוך. הגן החדש רך ונעים לשמחתי. דיווחתי להורים שברובם בחרו שלא להאמין (מדובר בהורים שזה הילד השני והשלישי שלהם בגן ולא מוכנים לקבל את האפשרות שהאשה כנראה ירדה מהפסים או מעולם לא הייתה עליהם). כתבתי גם מכתב לארגון חיב"ה שאמור לפקח עליה.בתחילת השנה היה סיפור עם סייעת שדיברה עם הורים והשמיצה את הגננת. היא ערכה אספת הורים כדי להזים את השמועות, לטעון שהסייעת יוצאת נגדה בגלל פגיעה בשעות העבודה שלה ולהלל את עצמה בנוכחות נציגת הארגון. אז חשבתי שאולי באמת נעשה לה עוול. ארבעה ילדים עזבו בעקבות זה.התעמתתי אתה בצורה הישירה ביותר. גם הפעם היא מפילה את מה ששמעתי על הסייעת... עם זאת, שתי שאלות:
1. הילד ממשיך להמחיש ולהמחיז את היחס שקבל על הדובים שלו וגם עלי. זה נראה לי עיבוד נכון של החוויה אבל מאוד קשה לי לראות את זה. איך לעזור לו?
2. לתדהמתי הילד ממשיך להביע רצון ללכת לגננת הקודמת ומתקשה להסתגל לגן החדש. איך להגיב? האם רק לתת לזה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להעברת גן בעקבות גננת צועקת - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום נעה,
הילד מתגעגע למה שמוכר. אני מניחה שבשל דרך הפרידה לא היה עיבוד שלה, ואולי לא נעשתה פרידה מסודרת. אם אי אפשר לחזור וליהפרד ממנה בצורה הולמת, אפשר לתת לו לצייר ציור שמיועד לה, גם אם לא יימסר לה, אלא רק בצורה סימלית, יתאר את הגעגוע שחש, וכן ללוות זאת הצורה מילולית - כמה באמת קשה לשנות גן שרגילים אליו.
לגבי המשחק שהוא משחק, אכן זו דרך לעבד, ואפשר לעזור לו על ידי השתתפות פעילה במשחק למשל לדבר את מה שהדובי מרגיש, "אוף, לא נעים לי, כל היום צועקים עלי פה" וכו', באופן הזה את עוזרת לו להחזיק גם את התחושות שלו כשצעקו בגן וכך הוא יכול להתחבר בצורה יותר מלאה למכלול החוויה שעברה עליו ולעבד אותה.
מעבר לזה כדאי לתת זמן להתסגלות שלו לגן החדש ולסייע לו בה (להזמין ילדים הבייתה וכו') אני מניחה שעם הזמן התופעות האלה יתמתנו ויחלפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בבית הספראסתריקה28/11/2010
רציתי לשאול בנוגע לבתי בת ה-8 הלומדת בכיתה ב'.
בתקופה האחרונה מזה חודש אנחנו מקבלים הערות ביומן על התנהגות לא נאותה של בתי אצל המורים המקצועיים (ביום החופשי של המחנכת שאצלה דרך אגב היא כמו חיילת) שמתבטאת בכך שהיא מצחיקה את הילדים האחרים , עושה להם פרצופים , מתחצפת לא מקשיבה למורים.
התחלנו (אני ובעלי) לתת לה עונשים, לא ללכת לחברים, למסיבות וכו' אז המורה זימנה אותנו ואמרה שהילדה לא מסכימה לתת להם מחברת קשר כנראה מהסיבה שלא נעניש אותה, דיברנו איתה המורה ואנחנו והיא כל הזמן מבטיחה ומבטיחה ואחרי יום שוב פעם מתנהגת לא יפה (כמובןלא האצל המורה הקבועה) .
יש לציין שהילדה מלאת חיים, אימפולסבית עם "קוצים בטוסיק".
אודה לך ליעוץ מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום אסתריקה,
עונשים, ועוד מהסוג שנתתם הם באמת פיתרון לא יעיל. לא כל כך נכון להעניש ילדה בתחום שכן הולך לה בו, התחום החברתי, על כשלים בתחום אחר. כשילדים מפריעים בשיעורים מקצועיים זה בדרך כלל לא מעיד על כוונה רעה, אלא על כך שהם קושרים לדמות קבועה, וכשהיא מתחלפת יותר קשה להם להחזיק את עצמם.כשאני הייתי ילדה, בכיתה ב' היו שיעורים רק עם המחנכת, והיה בזה משהו יותר נכון מבחינה פסיכולוגית. בכל אופן הזמנים השתנו. לכן הייתי מציעה לכם לפנות לפסיכולוגית בית הספר ולהתייעץ איתה איך בית ספר יכול לעזור לילדה בשיעורים שבה קשה לה. למשל לתדרך את המורות איך להתייחס אליה ולעזור לה להרגיש יותר מוחזקת, למשל על ידי נתינת תפקידים בכיתה, חיזוקים חיוביים וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התנהגות בבית הספר
אסתריקה29/11/2010תודה על תשובתך, הפנה לבית הספר לקבל ייעוץ.
רשמת לי שעונשים בכלל ובפרט מהסוג עונש שנתנו לה לא יעיל, אודה לך אם תייעצי לי באיזה עונש לנקוט במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התנהגות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר29/11/2010שלום אסתריקה,
תראי, באופן כללי אני לא מאמינה בעונשים בכלל. הם משפילים את הילד ולא משיגים את מטרתם בדרך כלל. אני מעדיפה חיזוקים חיוביים כדי להגביר התנהגות חיובית על חשבון ההתנהגות השלילית, וכן סמכות הורית ברורה ונחרצת, אין צורך בעונשים. הדבר הכי קרוב לעונש הוא להפגיש את הילד עם התוצאה הטבעית של מעשהו - אם הוא לא הכין משהו, או שכח למשל - אז לא יהיה לו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עונשים...ניהאי28/11/2010
שלום רב,
אני אמא לתאומים (בן ובת) בני שנתיים וארבעה חודשים. השאלה שלי היא בנוגע לעונשים. האם ישנם עונשים מקובלים? איך כדאי להעניש ילדים בגיל הזה, בלי שזה יפגע בהתפתחות ובבטחון שלהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונשים... - תגובה
נעמה סבג שמש01/12/2010ניהאי שלום,
אני מאד מאמינה במעשה ותוצאותיו. כלומר: אם הילד שפך את הבמבה, לא יקבל במבה אחרת. לא יהיה לו. זאת התוצאה של מעשיו.
הרעיון הוא לא להעניש אלא ללמד מה התוצאות של המעשה.
בנוסף, בעיניי נורא חשוב ללמד ילד להכנס לחדר להרגע. בגיל כזה נכון להכנס איתו. הוא יכול גם לשחק בחדר. המטרה היא לעצור את הסיטואציה.וללמד אותו לקחת פסק זמן.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי קיצוני בהתנהגות אחיינית שליקרן פרסטי28/11/2010
אחיינית שלי בת להורים גרושים מגיל 3 הוריה נמצאים בתקשורת מינימלית ודי עויינת בינהם,למעשה מגיל 3 אחי גר אצל הוריי ואימי ואבי משמשים לה כסבתא וסבא מאוד מעורבים, אנחנו בית חם שמח ואוהב וכך גם הילדה, עבור הילדה להיות אצל סבא וסבתא היה הנאה רצופה,בשלוש השנים הללו הילדה עברה הרבה שינויים,מעבר דירות, אבא שלה חזר בתשובה ועוד,עדיין בכל השינויים האלה הילדה הייתה שמחה חיונית אנרגטית ומאושרת
עוד אוסיף שלילדה ישנה בעית עודף משקל.
בחודש האחרון חל שינוי קיצוני בהתנהגותה ביחס לאוכל מתאווה מאוד גדולה להיעדר רצון לאכול,מילדה מחבקת ואוהבת ילדה אדישה בשבועיים האחרונים היא מסרבת להגיע אל הוריי ומסרבת לקשר עם אבא שלה שהקשר ביניהם עד כה היה מקסים.הנושא נבדק מול יועצת בית הספר ועל פניו מסתבר שהילדה מסתדרת מצויין הן חברתית והן לימודית.
הנושא מדאיג אותנו מאוד והאפשרויות שלנו להתערב בנושא מוגבלות.
החשד שלי,שייתכן והילדה מקבלת ריטאלין ואמא חוששת לספר לאחי בשל תגובתו לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי קיצוני בהתנהגות אחיינית שלי - תגובה
סמדר ריינר28/11/2010שלם קרן,
לא ציינת מה גיל הילדה, וגם לא ציינת מה השאלה שלך בעצם. הרי לנו דרך לדעת אם האמא נותנת ריטלין או לא, זו אפשרות, אבל לא אפשרות בלעדית.
אני גם רואה לנכון לציין שסוג כזה של מעורבות שנדרשת מאיתנו בתוך סכסוך גירושין ששמענו רק צד אחד שלו, וגם לא צד שהוא הורה, היא בעייתית בעיני.
נראה לי יותר נכון שההורים יגיעו להסכמה ביניהם על גורם טיפולי שיוכל להבין טוב יותר מה קורה ומה פשר השינוי בהתנהגות שלה.
אם הילדה מסרבת להגיע לאביה, יש בהחלט מקום לפנות לעובדת הסוציאלית המתאימה כדי לטפל בהסדרי הראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הילה28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 וחצי מפחד מהגננתהילה28/11/2010
שלום רב,
עברנו באוגוסט לגור בעיר אחרת. הבן שלי בן 5 וחצי בגן חובה מתקשה להסתגל לגן.
יש לו כבר המון חברים, ילדים אוהבים אותו לראייה ביום חמישי קיבלתי 3 שיחות מילדים שונים שרוצים להזמין אותו אליהם.
אבל בבוקר מאוד קשה לו להפרד. היום לדוגמא הוא נכנס לגן שיחק מיד הגיע הצטרפו אליו חברים, כשהגננת אמרה לו בוקר טוב הוא ממש נבהל והתחבא מאחורי. בנוסף כשאני מגיע לפני השעה 8:00, שעת הגעתה לגן הוא נכנס יותר בקלות וגם בימים בהם יש גננת מחליפה הוא נכנס יותר בקלות.
בשבוע שעבר הוא ביקש ממני ללכת לגן אחר, כששאלתי למה הוא אמר שאחד היךדים מציק לו, אבל שיש עוד דברים שאני לא יכולה לעזור לו איתם.
האם נכון להחליף לו גן? או חד משמעית לא, אנחנו עוברים לדירה אחרת ביישוב בעוד כשבועיים אני יכולה להשתמש בזה כתירוץ להעבירו או שעליי לתת לו להתמודד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 וחצי מפחד מהגננת - תגובה
סמדר ריינר28/11/2010שלום הילה,
את מציינת בעיה ואחר כך מציעה שני פתרונות, אבל לא בטוח שהם יחידים שקיימים. מה עם לברר יותר לעומק מה קורה עם הגננת? אולי יש עוד ילדים שמתלוננים? אולי לגננת יש הסבר אחר? את יודעת, אם הוא משתלב חברתית ייתכן שזה מצביע על כך שלא כל כך רע לו, ילד מאוד חרד, לא פנוי לשחק עם ילדים. האם גם את חווה את הגננת כמפחידה? האם את חשה שיש סודות שהילד מסתיר ממך בעניין? אולי עבר עליו משהו? אם כן, מעבר גן הוא לא הפיתרון, כי גם עם המצוקה לא נמשכת הילד נשאר עם משהו לא פתור, ועם תחושה שהוא לא יכול לספר זאת למבוגרים.
לכן נראה, לפני שמקבלים החלטה חסר כאן בירור הרבה יותר מעמיק של הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם כך
הילה28/11/2010האם יהיה נכון לשאול אותו? אם הוא מפחד מהגננת??
לגבי שאלתך כן, ישנם ילדים נוספים שמפחדים ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם כך - תגובה
סמדר ריינר28/11/2010שלום הילה,
כן, בהחלט, את בלאו הכי מתרשמת שזה המצב, ולכן כדאי מאוד לדבר על כך בגלוי. גם הוא ירגיש הקלה, גם אם היא לא תפתור את כל הבעיה מכך שאפשר דבר על זה איתך ולא צריך לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת ה3 אובססיבית לאביה...חן28/11/2010
שלום רב שמי חן ואני אמא לילדה בת 3..היחס שלי ושל בעלי אליה מאוד שונה...בעלי יותר רך איתה וממש יורד לגובה שלה מה שנקרא...הוא משחק איתה יותר ומשתובב איתה ומתיר לה לעשות דברים ואני הדמות היותר סמכותית שאם צריך לנזוף אז נוזפים ואם צריך ללטף אז מלטפים וכו'....אין אצלנו הרמת ידיים בשום אופן , אני מודה שאני לפעמים מתרגזת אז אני צועקת עליה ואחר כך יושבת איתה ברוגע ומסבירה לה למה צעקתי עליה...בכל מקרה לאחרונה הבת שלנו התחילה לפתח מין אובססיה לאבא שלה...היא כל הזמן מחפשת אותו בזמן שהוא עובד ושואלת איפה אבא וכשהוא אוכל (למרות שסיימה לאכול צהריים 5 דק' לפני כן) היא רוצה לאכול איתו גם וכשאני רוצה להחלף לה בגדים חשוב לה שהוא יהיה לידה והיא אומרת לו אבא תסתכל רק עליי וכשהוא נח היא לא מרשה לו להתכסות אלא אם כן היא תהיה לידו...בקיצור היא ממש חייבת בקרבת אביה כל הזמן..זה מציק לבעלי וגם מוזר בעיני...מה שכן היא גם שורטת אותו ומרביצה לו לפעמים...ולי היא לא עושה את זה...מה פשר התנהגות זו ומה עושים?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת ה3 אובססיבית לאביה... - תגובה
סמדר ריינר28/11/2010שלום חן,
זו התנהגות שבמידה מסויימת אופיינית לגיל הזה. גיל 3 נחשב לתקופה ששייכת לשלב האדיפלי, כלומר שילדות מעדיפות את אביהן ובנים את אמא, ובו זמנית הם לפעמים נורא מעליבים את ההורה השני ודוחים אותו לעיתים (לא תמיד).
כמובן, אם זה נעשה בהגזמה כדאי להעמיד לזה גבולות. אם זה מפריע לבעלך, אני מציעה שתקחי צעד אחורה, ותוותרי באופן זמני על תפקידך כמעמידת הגבולות היחידה בבית, אם זה מפריע לו, תני לו להעמיד את הגבול. לפחות כשהוא מרגיש שהיא נדבקת אליו יותר מדי. כל עוד את לוקחת את כל האחריות במקומו, הוא לא נדרש להתמודד עם אמירת לא, אבל אם זה מפריע לו, אולי זה יעודד אותו לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר
חן28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ופחד עקב פריצהו' מהשרון28/11/2010
בתי בת ה-11 נמצאת בחרדה ובפחד במהלך 3 הימים האחרונים זאת עקב פריצה שאירעה בביתנו (אף אחד לא נוכח בבית במהלך הפריצה ) למרות שהתקנו אמצעי מיגון הילדה בפחד נוראי היא אינה אוכלת, בוכה ובודקת לעיתים תכופות את הדלתות והחלונות. כמו-כן היא מתלוננת על כאבי בטן, כאבי ראש ובחילות.
בעלי ואני משוחחים עימה ומנסים להרגיעה אך היא טוענת שהיא לא יכולה לשלוט בזה ופורצת בבכי ואינה מתנהגת כהרגלה (ילדה שמחה ועליזה).
האם עלי לקחת אותה ליעוץ פסיכולוגי או שהדבר יעבור מעצמו( באמצעות שיחות וועידוד שלנו ההורים איתה ??.
נא עזרו לנו?
תודה מראש,
אמא טרודה ומודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ופחד עקב פריצה - תגובה
סמדר ריינר28/11/2010שלום לך,
קשה לנבא מראש בשלב הזה אם זה יעבור מעצמו או לא. זה עוד מוקדם מדי. יש באפשרותכם לקרוא בעמודת שאלות נפוצות את התשובה על פחדי ילדים ולראות אם יש שם משהו שאתם יכולים ליישם.
כדאי גם לחשוב מה אתם מרגישים אחרי הפריצה. יכול להיות שכרגע רק הילדה מבטאת חרדה בעוצמה כזו, אבל אולי כולכם לא רגועים (אפשר להבין) ואולי אם תקדישו קצת זמן ומחשבה להרגעה שלכם, זה יכול להשפיע גם עליה.
גם לא כתבתם דבר על חרדות קודמות של הילדה. בדרך כלל, כאשר יש התפרצות של חרדה סביב אירוע מסויים יכול לעצביע גם על נטייה מוקדמת לחרדות. האם יש לה פחדים בלילה למשל? או פחדים נוספים?
אם כן ייתכן שכן כדאי כבר בשלב הזה לפנות לטיפול, כי אז ייתכן וכדאי לטפל באופן כוללני בנטייה של הילדה לחרדה, ולא רק עקב המשבר הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה בעקבות פריצה
ו' מהשרון28/11/2010תודה סמדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, בהצלחה.
סמדר ריינר28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות פרועהאמא28/11/2010
בני בן ה- 5 בן יחיד בגן חובה.ילד חכם עושה את כל המשימות שלו בצורה טובה אך לצערי, הגננת מספרת לי שהוא לא מקשיב לה כלל. במפגש הוא כל הזמן קם, מפריע לה ולילדים האחרים, פעם אחת הוציאו אותו מחוג דרמה בגלל התנהגותו. אני ממש לא יודעת מה לעשות, אני מדברת איתו על ההתנהגות, לעיתים מענישה אותו, אך שום דבר אינו עוזר. בנוסף בזמן האחרון הוא ממש ניהיה שקרן, הוא משקר בכל עניין, לפי הרצון שלו (לדוגמא הוא רב עם השכנה, בת גילו - הוא הולך לאמא שלה ואומר שהיא קיללה אותו - למרות שזה בכלל לא נכון וכו') כיצד את ממליצה לי להתנהג איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עם התנהגות הילד
ד''ר שירי שדה שרביט28/11/2010שרה שלום,
יש כמה כיווני חשיבה שעולים בעקבות הדברים שכתבת: טמפרמנט מסוים של הילד שדורש התארגנות מהסביבה כדי להגיב אליו באופן מותאם (הרי בבית מתפקד טוב יותר מאשר בגן, כנראה שאת עושה משהו אחרת מהגננת), וייתכן גם שרמה כלשהיא של קשיי קשב וריכוז. בנוסף יש לשקול את הצרכים הרגשיים שלו ובאיזו מידה מקבל להם מענה או נאלץ לשקר כדי להיות מסופק. בוודאי יש עוד נושאים שקיימים ברקע.
לאור הנתונים שמסרת, אני ממליצה לפנות להתייעצות מסודרת עם איש מקצוע, פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בילדים, כדי להבין ממה נובעת התנהגות הילד, וכך תדעי איך להגיב אליו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי התמודדותרונית27/11/2010
בני מטופל אצל קלינאי תקשורת ומרפא בעיסוק, בנוסף לבני ישנם קשיים התנהגותיים והתפרצויות זעם רבות. אתמול נודע לי שקשה לו להתמודד עם שני ילדים מהגן.
יש לציין שהוא בן 5 וחצי.
והוא אמר להם שלא קוראים לו יותר בשמו ועשיו קוראים לו בשם אחר (שם של ילדה)
קבענו לו טיפול רגשי לפני כשבוע.
שאלתי היא מה אני יכולה לעשות בנוסף, בכדי לעזור לו.
אודה לכם על התייחסותכם לנאמר
בתודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי התמודדות - תגובה
סמדר ריינר28/11/2010שלום רונית,
אם קבעתם תור לטיפול ריגשי, אין טעם לקבל עיצות מעבר לכך. המתינו בסבלנות להכרות של המטפל או המטפלת איתו.
כל עיצה שתינתן כרגע יכולה לעמוד בסתירה או לבלבל את ההנחיות תקבלות מאוחר יותר לאחר הכרות ממושכת עם הגורם הטיפולי, זה לא נכון לערבב טיפול ועיצות מהפורום ביחד.
אתם בדרך הנכונה, עוד קצת סבלנות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)