מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדות קשות לילד בן 7 וחצירון12/12/2010
אשמח לקבל יעוץ והכוונה לגבי בני בן ה-7 וחצי,
בשבועיים האחרונים הילד התחיל להיות מאוד מבוהל מהגשם, מהרוחות, מחושך
והוא כל הזמן שואל מתי יבואו לאסוף אותו מהצהרון או מי לוקח אותו מביה'ס או אם אנחנו(ההורים), נשארים בערב בבית או אם אחד מאיתנו הולך
בקיצור רואים על הילד שהוא במצוקה קשב והוא כל הזמן רוצה לבכות ומנסה לעצור
בבית, יחסי ההורים והאחים מושתתים על הרבה אהבה וצומת לב, בביה'ס ביקשתי מהמנהלת שתשים לב אליו,
לא יודע איך לעזור לו, השיחות שלנו לא עוזרות,
פסיכולוג פנוי, נורא קשה למצוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות קשות לילד בן 7 וחצי - תגובה
סמדר ריינר12/12/2010שלום רון,
לא ברור לי איך הגעת למסקנה שקשה למצוא פסיכולוג פנוי והיכן חיפשת. בכל אופן, אתה מוזמן לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדים של ילדים, ולראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם.
אם אתם גרים באיזור המרכז אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורוםפ שעובדות עם ילדים במצבי חרדה (הדבר מצויין בפרטים האישיים של כל אחת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר
רון12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גנים לפעוט - מה ההשלכות?קרן12/12/2010
יש לי ילד בן שנתיים וחצי.
הפעם הראשונה שהוא נכנס למשפחתון היה בגיל 4 חודשים - אמצע שנה.
בהגיעו לגיל שנה - הוא עבר למשפחתון אחר כי הקודם נסגר.
בגיל שנה וחצי - הוא עבר לגן אחר, בעיר אחרת, בעקבות מעבר דירה. עד לרגע זה גרנו אצל הוריי.
כעת, אנחנו עומדים בפני דילמה מאוד קשה.
בסוף השנה בני יהיה בן 3. כנראה ששוב נאלץ לצע מעבר דירה עקב רכישת דירה חדשה ולכן עלינו לעבור לגור אצל הוריי בעיר אחרת.
התכנון הוא להעביר אותו לגן בעיר של הוריי ובגיל 5 לחזור שוב לעיר שאותה אנו עוזבים.
האם כל השינוי הזה יכול לפגוע בו? חלק מהסובבים אותנו ייעצו לנו לעשות את השינויים הללו בגיל קטן מאשר בגיל מאוחר יותר.
בעקרון הוא עוזב את העיר שבה אנחנו נמצאים עכשיו לשנתיים ואז חוזר לגן חובה. הוא בעצם מאבד את ההיכרות עם שאר הילדים איתם הוא שהה במשך רוב שעות היום של השנתיים האחרונות.
כמה מהותי? האם השינוי יזיק לאורך זמן? למה לצפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
קרן14/12/2010אשמח לקבל תשובה לשאלתי. נושא מאוד חשוב לי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי גנים לפעוט - מה ההשלכות? - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/12/2010קרן שלום,
זה מצב לא אידיאלי - עדיף שיהיו כמה שפחות מעברים. בעצם עד גיל חמש הוא יהיה בחמש מסגרות שונות. אולם יחד עם זאת, גם הנוחיות והנגישות שלכם לגן, וכן העובדה שיהיה בגן עם ילדים שגרים קרוב ואיתם יוכל להתראות אחה"צ הן חשובות אף הן.
אם אתם בטוחים שתוכלו לאפשר לו להיות שנתיים בגן הבא, ואז כבר להתמקם (כך שהוא יהיה בגן וימשיך לבי"ס באותו איזור עם אותם חברים), המעבר אפשרי - כמובן כשעליכם להבטיח שתהיו פנויים אליו לאפשר לו הסתגלות הדרגתית בקצב שלו לכל אחד מהמקומות.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בהתנהגות עקב גמילה ממוצץיפעת12/12/2010
בני בן ה 4 נגמל לפני כחודש מהמוצץ מאז חלו שינויים בהתנהגותו שבאים לידי ביטוי באלימות ובכי רב ואיני יודעת כיצד להתמודד .... האם זה אמור לחלוף בזמן הקרוב ?
כיצד להתנהג כשהוא מרביץ ובועט? אשמח לקבל עצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בהתנהגות עקב גמילה ממוצץ - תגובה
נעמה סבג שמש12/12/2010יפעת שלום,
לפני גמילה ממוצץ כדאי ללמד את הילד דרכי הרגעות.
הילד מתוסכל ומביע זאת באלימות. זה לא ייגמר ללא הצבת גבולות ברורה בעניין. הילד בן 4. הוא גדול ומבין. על אלימות לא מתפשרים, וגם הילד צריך להבין זאת.
הקפידו על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות ילדה בת שנתיים ושלושה חודשיאמא לשלוש12/12/2010
שלום רב,
בתי בת השנתיים ושלושה חודשים, מחזיקה בתיק ובו חפצים אישיים כמו בובה, סביבונים, ועוד צעצועים קטנים). היא אינה עוזבת התיק והתיק הולך עימה לכל מקום כולל לישון ולגן.
בגן, מתארת לי הגננת, שכשמנסים לקחת לה את התיק או משהו מהתיק היא משתוללת ואף נושכת. כן, היא עסוקה רוב הזמן עם התיק ותכולתו במקום להתעניין בפעילויות הגן.
כן, מטבע הדברים, ידיה תפוסות והיא אינה יכולה להשתמש בהן לפעילויות אחרות. בבית אנחנו מצליחים להוציא מחזקתה את התיק לפעילויות כמו אכילה ומשחק, אך כשהיא יוצאת מהבית התיק איתה!!!
הדבר נמשך כבר כחודש.
סיפור רקע: נולדו לה אחיות תאומות לפני כשלושה חודשים. כל יום מהרגע שהיא יוצאת מהגן ועד השינה אני מבלה רק עימה |(משחקים בבית ומחוצה לו, טיול, חברים וכיוצ"ב) ומקדישה לה 100% תשומת לב.
כן, בבית היא אינה אוכלת טוב ומשחקת הרבה עם האוכל, כאשר רצונה לא ממומש מיידית, היא בוכה ומתפרעת ובמאמצים רבים נרגעת.
איננו יודעים מה לעשות ולא מצליחים כנראה להבין באמת מה עובר על המתוקה שלנו.
נודה על עצה טובה.
אמא ואבא לשלוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילדה בת שנתיים ושלושה חודשי - תגובה
סמדר ריינר12/12/2010שלום לכם,
נראה שאתם כן מבינים לפחות חלקית מה עובר עליה, אתם מבינים שזה קשור להולדת התאומות.
אם כי לא ברור לי מה מתוך העניין הוא חרדה אמיתית, שמתבטאת בהיצמדות לתיק, ומה הפך אם בכלל להיות מניפולציה כדי להשיג יחס.
לכן הייתי מציעה לכם ללכת להדרכת הורים מסודרת, כדי לברר יותר לעומק, מה בדיוק קורה כרגע במשפחתכם ואיך אפשר למצוא דרך לחזור לאיזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן מתקיימות הדרכות כאלו
אמא לשלוש12/12/2010סמדר שלום,
תודה על תגובתך המהירה :)
אודה לך מאוד באם תוכלי להפנותי להדרכה מסוג זה באיזור עמק חפר.
בברכה,
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן מתקיימות הדרכות כאלו - תגובה
סמדר ריינר12/12/2010שלום לך,
את יכולה לבדוק בקופת החולים שלך לגבי מכון להתפתחות הילד באיזורכם, או עם הגננות באיזור לגבי פסיכולוגים שעובדים עם ילדים באיזור שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בגיל 4שרונית7412/12/2010
שלום,
בני הבכור בן 4 ואין ספק שהבטחון שלו מאוד השתפר וזה אומר שעל כל דבר יש לו מה להגיד ולענות לי. למשל - למה הרבצת לאחותך? כי זה אסור.
תסדר את המשחק - לא בא לי.
מיום ליום אני מתקשה בלתת לו מרות כי אני מרגישה שהוא לא מקשיב כלומר אני יכולה להגיד לו במשך יום שלם על כמה אסור להרביץ ו/או לדחוף את אחותו הקטנה ו/או ילדים אחרים בגן ו/או על כמה שזה אסור לקום מהמיטה כשהולכים לישון ו/או שצריך לסדר את המשחק כשמסיימים לשחק - ובכל פעם מחדש אני מקבלת ממנו תשובות מפתיעות - לא רוצה, לא בא לי, כי זה אסור וכו'.
כמו כן הוא עושה את קקי על עצמו. ממעט ללכת לשירותים.
הוא גמול כבר חצי שנה גם בלילה הוא גמול.
במשך היום הוא עושה קקי על עצמו (לא הרבה), כמובן שהוא לא אומר לא בגן ולא בבית. אנחנו פשוט מריחים....
מה אפשר לעשות?
כמה שאני מנסה לאיים ב- אם לא תעשה - לא תקבל - זה לא עוזר. הוא עדיין ממשיך בשלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס
סמדר ריינר12/12/2010שלום שרונית,
ייתכן שבנך סובל מאנקופרזיס, כלומר תופעה של עשיית צרכים. לרוב היא מקושרת למאבקי כוח בתוך המשפחה, כפי שאת מתארת שאכן יש. מומלץ לפנות לטיפול בהקדם כדי לברר האם זהו אנקופרזיס ואם כן להתחיל טיפול בהקדם, כי אחרת הבעיה עלולה להחמיר ולהפריע לו גם בגן ובהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים...אמא12/12/2010
ביתי בת השנתיים מתעוררת בכל לילה בשביל לאכול בקבוק , בן היתר.
זאת ילדה שמגיל 0 ישנה לילה שלם מבלי צורך לאכול בלילות. וזה השתנה מלפני כחודשיים בערך החלה להתעורר בלילות כל לילה לרוב מבקשת את הבקבוק של הסימילאק שלה, והחלה גם לבקש להתפנות כאשר היא גמולה ובלילה עדיין עם חיתול. עניין ה"ללכת לשירותים לפעמים הוא סתם כי כשהיא יושבת היא אומרת שאין לה לעשות ואחרי שמחזירים אותה למיטה היא שוב רוצה לשירותים, העניין הזה מטרטר ומתיש לפעמים מצבים שאנו מתעוררים בגלל זה כמה פעמים בלילה, ומודעים שהיא כנראה רוצה תשומת לב.
כיצד מפסיקים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים... - תגובה
נעמה סבג שמש12/12/2010שלום לך,
אין ספק שמדובר בו בבעיה של גבולות ובצורך לתשומת לב. האם הצורך עולה מפני השטח בשל בעיית גבולות או בגלל שהילדה לא מבלה איתכם מספיק?
בכל מקרה, תדברו איתה על הדברים עוד טרם לכתה לישון, המחיזו לה באמצעות בובות את ההתנהלות הלילת, המציאו סיפור בעניין, הבטיחו מדבקות ותתחילו להציב גבולות ברורים. היו נחושים וזה יעזור.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של בת שנה וחציז'נה12/12/2010
שלום רב, זאת פעם האשונה שלי בפורום זה. מקווה שתוכלו לעזור לי.
בתי בת שנה וחצי מאוד נבונה ובעלת אוצר מילים מאוד רב, מתקשרת , משחקת וכו'. לאחרונה במהך משחק החלה להרביץ לי או לאבא. אני מנסה להסביר לה להפסיק, שזה לא נעים לי (היא רואה שאני כועסת). היא מפסיקה אבל ממשיכה להכות דברים שונים שמסביבה בעצבנות. אני שוב אומרת לה להפסיק. וביזשהו שלב היא מפסיקה.
אני מבקשת עצה להתנהגות זו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
ז'נה12/12/2010מחכה לעצה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות - תגובה
סמדר ריינר12/12/2010שלום ז'אנה,
לא ברורה לי כל כך פנייתך השניה. בסך הכל עברו כשלוש שעות מאז ששאלת, מדוע חוסר הסבלנות? גם אם את חדשה בפורום בודאי שמת לב שיש אנשים שלא קיבלו תשובה עוד מאתמול.
לגבי ביתך, אם אתם אוסרים עליה להראות את התסכול שלה בדרך של מכות, כדאי שתתנו לה אפיק אחר להציא את התסכול, כי אתם לוקחים לה משהו אבל לא פותרים לה את הבעיה, היא עדיין נשארת בלי כלים לבטאת את התסכול. דווקא הפיתרון שלה להכות דברים אחרים, הוא יחסית טוב, כי כך היא לא מכאיבה לאף אחד. אני מציעה לכם קודם כל ללוות את הקושי שלה במילים, זה כבר סוג של כלי - להגיד לה: "אוף זה מעצבן שלא קיבלת מה שרצית" עצם ההכרה בקושי שלה היא מאוד חשובה, למרות שהפיתרון הוא לא מכות. אם היא נורא כועסת ועדיין לא יכולה לדבר כדי לבטא זאת, אפשר לתת לה כדור ספוג רך שתוכל לכווץ אותו כשהיא כועסת, וללוות זאת במילים "אוף, עכשיו אני כועסת, אבל אני לא מרביצה" ולהראות לה איך מכווצים את הכדור, לעשות פרצוף כועס,ולעשות מזה קצת צחוק, יחד איתה. באופן הזה אתם כן נותנים מקום לתסכול שלה ולא חוסמים אותו, וגם נותנים לה כלי חלופי שלא פוגע באף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ז'נה12/12/2010אני לא שמתי לב לזמני תגובה פה בפורום.סליחה.
האם זה בסדר שאני מראה לה שאני מתעצבנת כלומר שזה מושך תשומת לב? שהיא עושה דווקא וממשיכה להכות חפצים שונים או לגעת בחפצים שאסורים לה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
סמדר ריינר12/12/2010שלום ז'נה,
רצוי לא להתעצבן, וכן אם התעצבנת אין טעם לעשות מזה הצגה גדולה. התעצבנות שלך היא בהחלט סוג של תשומת לב שכדאי להמעיט בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ואחד עשר חודשים - משחק בצואהליאת11/12/2010
שלום,
בני משחק באופן חוזר ונשנה בצואה שלו מזה מספר רב של חודשים. הוא מלכלך את הסביבה כולה (מצעים, קירות, מיטה / לול, בגדים וכדומה) וכן מורח זאת על כולו (פנים, ידיים וגוף). התייעצנו עם רופא ילדים, שטען שבדר"כ הדבר נובע מחוסר ברזל. ביצענו בדיקה - הכל תקין ולדברי הרופא נדרשת רק הסברה לילד וזה יעבור בשלב כלשהו. כמובן שזאת עשינו מלכתחילה, אך ללא הואיל... ברצוני לציין שהילד אינו בגן והוא ילד בכור. בנוסף, הוא משחק במשחקים שונים עם מרקמים דומים, כך שאין לנו מושג כיצד לפתור זאת וכן האם זהו סימן בעייתי כלשהו?.. אשמח לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קל
ליאת11/12/2010סליחה, התכוונתי לכתוב שהוא בן יחיד, נכון לעכשיו.. :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תגובה ממנהלי הפורום...
ליאת12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
נעמה סבג שמש12/12/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סבלנותהילי11/12/2010
שלום,
אנחנו משפחה בת 4 נפשות, אבא גיל 38, אמא הילה 38, מאיה בת 8 8 חחודשים ויהונתן חיים בן 5.
הורים עובדים מאיה כתה ג' יהונתן בגן.
כאשר מבלים בילוי משפחתי שאנחנו מאוד אוהבים לעשות, מבילוי נעים הוא עובר לבילוי עם עצבים וכעסים.
הילדים רבים בינהם, למרות אהבתם הגדולה ודאגתם אחד לשני.
אנחנו ההורים כועסים ומתעצבנים סתם, אם לא מתנהל הכל כשורה ומתחיל בלאגן, אני מתעצבנת וכועסת, וכנראה מעבירה אליהם את הרגש הנוראי הזה.
ואז הם מתחילים להתעצבן לריב להתחצף, ואז כועסים עליהם, והכעס בסיטואציה הזו מיותר לחלוטין!
איך יוצאים ממעגל הכאוס הנוראי הזה?
אני יודעת ששורש הבעיה טמון בי, הכעסים שלי הם לגמרי מיותרים בסיטואציה הזו.
אשמח לסדר וארגון ואולי לכמה תשובות.
תודה ושבת שלום הילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לריבים בין אחים
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010הילי שלום,
לא ברורה לי לגמרי תגובתך לריבים בין הילדים. מצד אחד את אומרת שאת יודעת שהריבים הללו הם טבעיים, אולם את מתייחסת לריבים וגם לכעס באופן כללי במונחים קשים - "הרגש הנוראי הזה". כעס, קנאה ותחרות בין אחים הם רגשות טבעיים, וכל ניסיון להעלים את הביטוי שלהם, יגרור תגובות עוד יותר קיצוניות מצד הילדים.
עדיף להגדיר להם מראש מה אתם מאפשרים ומה לא - ללא אלימות ביניהם, ללא עלבונות מוגזמים וכדומה, ולאפשר להם גם למצוא את שביל הזהב והדרך אחד לשני, ללא התיווך של ההורים. רק במידה והזמן המשפחתי המשותף הופך להיות בעיקר ריבים ועימותים, יש מקום להצבת גבולות יותר חריפה.
לא כתבת גם מה העמדה של בן זוגך בנושא, אולי תוכלי גם להיעזר בו ובתפיסותיו את הנושא.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי תגובה
הילי15/12/2010שלום, עדיין לא קיבלתי תגובה לההודעה שלי.
שלחו לי למייל שישנה תגובה לההודעה שלי, אך טרם!
אשמח לתגובה
תודה וערב נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילי שלום, תשובתי מצורפת כאן שוב
ד''ר שירי שדה שרביט16/12/2010הילי שלום,
לא ברורה לי לגמרי תגובתך לריבים בין הילדים. מצד אחד את אומרת שאת יודעת שהריבים הללו הם טבעיים, אולם את מתייחסת לריבים וגם לכעס באופן כללי במונחים קשים - "הרגש הנוראי הזה". כעס, קנאה ותחרות בין אחים הם רגשות טבעיים, וכל ניסיון להעלים את הביטוי שלהם, יגרור תגובות עוד יותר קיצוניות מצד הילדים.
עדיף להגדיר להם מראש מה אתם מאפשרים ומה לא - ללא אלימות ביניהם, ללא עלבונות מוגזמים וכדומה, ולאפשר להם גם למצוא את שביל הזהב והדרך אחד לשני, ללא התיווך של ההורים. רק במידה והזמן המשפחתי המשותף הופך להיות בעיקר ריבים ועימותים, יש מקום להצבת גבולות יותר חריפה.
לא כתבת גם מה העמדה של בן זוגך בנושא, אולי תוכלי גם להיעזר בו ובתפיסותיו את הנושא.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח אם תוכלו לייעץ לי - תודהאמא במיטבה11/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
השבתי לך-ראי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפסיכולוג מומחה לבעיית קשבנירית09/12/2010
שלום,
בתי בכיתה א ואובחנה לאחרונה על ידי רופא מומחה כסובלת מבעיית קשב, שלהערכתו נובעת מקשיים רגשיים. אנחנו זקוקים להמלצה על פסיכולוג/ית ילדים, בעלי התמחות בנושא של הפרעות קשב (ADHD), שיוכל לטפל בה אך גם להנחות אותנו כיצד להתמודד עם רף התסכול הנמוך,הקושי החברתי והדימוי העצמי השלילי שלה.
רצוי באזור ר"ג, קרית אונו, אור יהודה אך כל המלצה תתקבל בברכה ואין לנו בעיית ניידות גם מעבר לטווח זה.
תודה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לפסיכולוג מומחה לבעיית קשב - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010נירית שלום,
את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום המומחיות בנושא זה וקרובות לאיזור מגורייך - סמדר ריינר, ליאת גרוס, או אנוכי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלחמת החתלה והלבשהעירית09/12/2010
שלום!
בני בן השנה ילד מתוק, נמרץ וחייכן. מאד קואופרטיבי ומבין. בשלושת החודשים האחרונים נהיה בלתי נסבל עד כמעט בלתי אפשרי לחתל ולהלביש אותו. אני מנסה לשיר לו, לדבר אליו, לרתק אותו בצעצוע, להיות תקיפה, להצחיק - מה לא...! המצב גרוע במיוחד לאחר האמבטיה כיוון שהוא יודע שלאחר ההחתלה וההלבשה יש בקבוק (הוא אחרי ארוחת ערב גדולה בד"כ כך שהוא לא רעב, רק רוצה את הבקבוק לפני השינה). לפעמים הוא ממש נכנס לטראנס של בכי ועצבים ואז ממש כלום לא עוזר.
אני מותשת ומיואשת - מה עושים??
אגב - בגן לטענת המטפלות אין כל בעיה.
תודה,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלחמת החתלה והלבשה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010עירית שלום,
אם השירים, הדיבורים והמשחקים לא מסייעים, אפשר להוריד את המינון של ה"התנחמדות" לילד לתקופה, ופשוט להלביש אותו ללא התפתלויות נוספות... אם את מרגישה שהוא מאוד רעב כבר מיד לאחר המקלחת, אפשר לשקול לתת לו בקבוק כבר כשהוא בשידת ההחתלה, כדי להרגיע רעב שאולי נוצר.
העובדה שההתנהגות לא מתרחשת בגן פחות משמעותית בעיניי, כי הבעיה היא בערב כשאולי הוא עייף או רעב. תנסי אולי לקלח אותו מיד כשהוא חוזר מהגן (לאחר ארוחה קלה) ותראי איך הוא מגיב. לא כתבת האם הוא נוהג באותו האופן גם כשמישהו אחר (אבא, סבא או סבתא) מקלחים אותו בערב, זה גם משמעותי להבנה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה
עירית12/12/2010מדובר לא רק אחרי האמבטיה אלא גם לפעמים בסתם החתלה, לפעמים בבוקר כשצריך להחליף חיתול ולהתלבש. זה קורה גם עם בעלי, וגם עם סבתא וסבא. אני מנסה גם להיות תקיפה ועניינית - אבל כשהוא נכנס ל"קריזה" אז כלום לא עוזר! אני מרגישה שזה בידיים שלו: אם הוא רוצה אז ההחתלה וההתלבשות עוברות בכיף ובחיוכים, ואם לא - אז מלחמה.
וכמו שצייינתי, הוא לא רעב לאחר האמבטיה, כי הוא אוכל ארוחת ערב בד"כ גדולה והבקבוק הוא סוג של פינוק לפני השינה.
אני מרגישה שיש פה איזשהו מאבק כוחות ואני מפחדת שאם אני לא אגיב עכשיו בצורה הנכונה, זה ישליך על ההתנהגות שלו בהמשך.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ילדה בת 3 להורים גרושיםאורית09/12/2010
ערב טוב,
אני גרוש כשנה ויש לי בת בת 3 כשאני וזוגתי לשעבר נפרדנו היא הייתה כמעט בת שנתיים.
כבר מעל חצי שנה שבתי גרה עם אמא ושלה בן זוגה החדש .
לאחרונה ילדתי החלה לומר באופן עיקבי ובתדירות די גבוהה שהיא אוהבת אותי ומתגעגעת אליי. מבלי שאני מעלה את הנושא היא אומרת לי ולהוריי (סבא וסבתא) שאנחנו חברים שלה ושבן הזוג של אמא שלה הוא לא חבר שלה וגם את אמא היא לא רוצה.
אני רואה את ביתי שבוע אחד 3 פעמים בשבוע מתוכם יומיים היא ישנה אצלי ושבוע אחד 3 לילות היא ישנה אצלי.
האם היא מנסה לומר לי שיש איזה בעיה בבית שהיא במצוקה כלשהיא?
אשמח לתשובה אני מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול ילדה בת 3 להורים גרושים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010גדי שלום,
אתה, ילדתך וגם אמה, נמצאים במצב מאוד מורכב ומאוד כואב. שנה זה זמן לא רב בהסתגלות לגירושין, ואולי כעת בתך מתחילה לעבד את הסיטואציה ולהבינה בצורה יותר מורכבת מבעבר. התוכן של דבריה לא בהכרח מעיד על מצוקה, אלא גם יכול להעיד על כך שהיא מרגישה את היעדרך, וחלק מהמאבק הטבעי בגיל שלה, והרצון בנוכחותו של אבא, מועצמים עקב הגירושין. דרך ייעוץ בפורום באינטרנט אין לי שום דרך לדעת מה מצבה.
בכל מקרה, אם אתה חושש שקורה משהו בבית גרושתך שפוגע בילדה, רצוי בהקדם לדבר על כך עם פקידת סעד לסדרי דין, שבוודאי מכירה אתכם סביב הגירושין. אולי גם תוכל לברר לגבי קבוצה לאבות גרושים באיזור מגוריך, אשר בה תוכל לבטא את החששות הללו ולהתמודד עם הסיטואציה המורכבת בה כולכם נתונים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להוסיף...אמא במיטבה09/12/2010
שכחתי לכתוב שהוא גם צורח וצועק בבית ומכה את אחיו בן השנה.
קשה לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי התייחסותי לשאלתך בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצובה כל כךאמא במיטבה09/12/2010
שלום לכן,
אני מחנכת הידועה בחינוך המצויין לילדיי בכיתה מצד אחד ומאידך בשמירת הגבולות והחוקים מול חום ואהבה.
אני אם לשני בנים שהגדול בן ארבע וחצי ילד נבון וחכם עד מאוד לבבי ואוהב ומאידך מכה לעיתים בבית ובגן.
מנסה אותנו בכל עת, מנסה לפרוץ גבולות ולא מקשיב לאף אחד.
בעלי ואני מיואשים לגמרי ולא יודעים כבר מה לעשות.
ניסיתי כבר ת כל השיטות החינוכיות שאני נוהגת עימם בכיתתי ללא הצלחה.
בבקשה עזרתכם
אמא שכעת לא ממש במיטבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצובה כל כך - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט12/12/2010לאמא שלום,
יש הבדל בין היכולת שלנו להיות יותר מאורגנים, מתוכננים ואסופים מול אנשים מחוץ למשפחה, בהשוואה לכך שכל אדם בביתו עם משפחתו הוא טבעי יותר. זה דבר שהוא גם טוב, כיוון שחשוב שבבית נוכל לבטא חלקים של עצמנו שאין לנו כ"כ אפשרות בחוץ.
אני קוראת בשאלתך את הרצון שלך להיות הכי טובה, "במיטבך" בכל מצב, בביה"ס ובבית. בוודאי את אומרת לתלמידייך גם שלא תמיד ניתן ורצוי לבצע ב-100%, אלא שאנו אנושיים. כרגע את נתקלת באנושיות שלך עם בנך, וגם באנושיות שלו - הרצון שלו לבדוק גבולות ולא להקשיב. ייתכן שאולי חלק מההתנהגות שלו נובע מכך שהוא רוצה לבדוק אם תהיו שם ותאהבו אותו, גם כשהוא לא במיטבו.
בכל אופן, כיוון שאת יודעת את "החוקים והכללים", נראה לי שתוכלו להרוויח מאוד מהדרכת הורים סביב הילד וסביב ארגון החיים בבית, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט המתמחה בילדים.
בהצלחה, ומאחלת לך להרגיש במיטבך במצבים רבים,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)