מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה לא עונים מתאריך 2 לחודש?ריקי05/01/2011
שלום
אני מבינה שכל אחת מנותנות המענה בפורום עונה בתחום ששיך לה, אך מה קורה אם מישהי עונה קבוע ואחרות לא? מי יתן מענה? הרי אנחנו סומכות על הפורום והוא נועד למטרה לתת תשובות לאנשים תוהים...וטועים ....ריקי
שאלתי לפני מספר ימים לגבי ילד שמשליך צעצועים בכוח.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי שלום, ראי תשובתי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט05/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות? ומה עליי לעשות?יפית05/01/2011
שלום רב,
אבקש את עזרתכם המקצועית.
לפני מס' ימים ביקרתי בגן שעשועים עם 2 בניי הקטנים(4.5 ו-1.6) ושמעתי שיחה בין אבא (מבוגר יחסית) לביתו שנראתה בת 3-4 שנים.
הם שיחקו משחק שהילדה ניסתה לעלות במגלשה מהצד שמתגלשים בו ולכן החליקה אחורה ואביה עזר לה לעלות בכך ששם את ידו על הטוסיק שלה אך כיוון שידו גדולה מאד והיא קטנה נראה שהיד נוגעת גם בפות.
הילדה צחקה מאד ואמרה מס' רב של פעמים אבא תגע לי ב" נושי".
היתה לי תחושה לא נעימה מהגבר עוד מהרגע שהגענו לגן השעשועים ואז כששמעתי את השיחה היתה לי הרגשה נוראית. אין לי בנות ואני לא בטוחה איך ילדות בגיל הזה פונות לאיבר מינן והאם זה טבעי ו/או בסדר שהילדה תגיד כזה דבר לאבא שלה?
באינסטינקטים שלי משהו לא בסדר , האבא גם צחק איתה כשהיא אמרה את זה ולפני שהתקרבנו למגלשה הוא גם עשה את שביקשה ואחרי שהיינו לידם הבין והרגיש שמהצד זה נראה לא טוב ואמר לה שהוא לא מוכן שהיא תדבר ככה ותגיד את זה, אבל המשיך לצחוק והגיב כילד קטן ולא כפי שהייתי מצפה ממבוגר.
בקיצור, אני לא מכירה את הילדה או את האבא אבל אנחנו גרים ביישוב קטן ולא תהיה לי בעיה לברר עליהם.
השאלה אם יש מה לפתוח פה ולנסות "להציל" את הילדה ממשהו מסוכן או שאני סתם רגישה והכל בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות? ומה עליי לעשות? - תגובה
סמדר ריינר05/01/2011שלום ענת,
זה אכן מקרה גבולי, יש אפשרות להרים טלפון לפקידת הסעד האיזורית בלישכת הרווחה ולהתייעץ איתה אנונימית קודם כל האם יש כאן "בשר" לדיווח, ואז להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותיעלי05/01/2011
בתי בת ה-3 וקצת ילדה נבונה וחכמה,היא נמצאת במסגרת של כיתת גן במעון.
מאז ומעולם(עוד משנה שעברה)היו לה קשיים בלהיפרד ממני בבוקר. בעצת צוות הגן יעצו לי לעשות את פרידת הבוקר כמה שיותר מהירה ותמציתית על מנת שלא למשוך את זה.
ואכן מאז היו לה ימים טובים יותר וימים טובים פחות,עד לאחרונה.
בזמן האחרון עושה רושם שהילדה ממש אומללה בגן, זה בא לידי ביטוי שהיא לא מפסיקה לבכות מהבוקר שאני שמה אותה ועד מחצית היום שזה כבר הזמן של הילדים לשנת צהריים,
צוות כיתתה וגם המנהלת אכן אמרו לי שמאד קשה לה במהלך היום והיא די בצד ,לא רוצה כ"כ לשחק ואכן מידי פעם "מיללת" שהיא רוצה את אמא.
בשיתוף עם המנהלת החלטתי שנקצר לה את היום והיא תשהה במעון רק 5 שעות ולא 8 שעות כמקובל וכך תיחסך ממנה שנת הצהריים שגם ככה זוהי שעה שקשה עליה כי היא לא אוהבת לישון בגן ואולי מזה התחיל השינוי שבגינו היא לא רוצה ללכת ולא טוב לה.
התחלנו את התהליך רק השבוע,כך שעוד קשה לדעת אם יש שינוי,אך עדין מספרים לי כל פעם שאני באה לקחת אותה שהיא ממשיכה לילל כל היום למרות שאני מסבירה לה שוב ושוב שאבוא לקחת אותה מוקדם ישר אחרי ארוחת הצהריים.
חשוב לי לציין שאני כבר שנה שלא עובדת ולאחרונה התחלתי לטפל בתינוקת שהיא בת משפחה שהילדה מאוד אוהבת. אני לא חושבת שיש קשר בין הדברים אך מנהלת הגן הסבירה לי שאולי הכל זה מזה.
שאלתי היא מה עליי לעשות שכבר לא עשיתי? מאוד קשה עליי המחשבה שלא טוב לילדה והיא בוכה כל היום בגן. אני סומכת על צוות הגן ואני יודעת שהיא עטופה שם באהבה(ילדתי הבכורה שכבר בכיתה א היתה בדיוק באותה המסגרת עם אותה הגננת) אך נראה שזה לא מספיק.
אני כ"כ אשמח לעצה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות - תגובה
סמדר ריינר05/01/2011שלום יעלי,
יכול להיות שהנעיין נובע בין השאר מכך שאת נשארת ביית עם תינוקת אחרת אב זה ל אמסביר את כל העוצמה של העניין. אני ממליצה לך לפנות לייעץץ מסודר שבו יכירו אתכם יותר לעומק כדי לבדוק את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשהעדנה05/01/2011
אני מתכוונת לצאת לחול לחופשה בת 5 ימים,ולהשאיר את בני בן השנה בבית עם אביו ואחיו הגדולים,עם תגבור של סבתא שהוא מכיר אך לא רגיל שהיא שומרת עליו.אצין שבני אינו נמצא במסגרת כלשהיא והוא איתי בבית.הדמויות העיקריות והיחידות ששומרות עליו זה אבא או אמא שלו.האם בהעדרותי התנהגותו יכולה להשתנות?האם בהעדרותי רצוי שבעלי יזכיר ויגיד לו בקצרה שאמא הלכה ותחזור ביום א?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט05/01/2011דנה שלום,
זהו לא מצב אידיאלי בהתחשב בגילו, אולם במידה ואביו יהיה בחברתו מרבית הזמן, אחיו יהיו נוכחים אף הם והילד יישן בבית - לא אמורות להיות השלכות ארוכות טווח להיעדרך. כמובן שחשוב שהסבתא תבלה איתו גם לפני, כדי שיתרגל להיות עמה יחד ללא נוכחות ההורים. יהיו השלכות שנקווה שיהיו קצרות טווח, בהיעדרך וגם לאחר שתחזרי. לכן חשוב שכשאת חוזרת תהיי איתו כמה שיותר.
בוודאי שהתנהגותו תשתנה בהיעדרך, את הדמות המטפלת המרכזית בחייו. אפשר לצפות לכך שהוא יהיה יותר תלותי ועצבני בתקופה הזו, וגם אחרי שתחזרי.אפשר גם שבזמנים של עייפות או רעב, הוא יגיב באופן קיצוני יותר מבדרך-כלל. לבנך אין יכולת להבין אמירה לגבי חזרתך ביום ראשון, עדיף שכשהוא עצוב אבא יאמר לו משהו שיתחבר לרגשות שלו - אתה מאוד עצוב שאמא נסעה לחופשה, היא עוד כמה זמן תחזור ובינתיים אבא שומר עלייך,... ודברים ברוח המלים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בהתנהגות בביתברכה05/01/2011
שלום,
ביתי בת 3.5. מדובר בילדה מאוד חכמה, מלאת שמחת חיים וחברותית. לפני כשנה נולדה לה אחות קטנה וזה הוביל לשינוי משמעותי בהתנהגות שלה בבית. היא החלה להתעצבן בקלות ומיהרה לבכות ולנהוג באגרסיביות כלפיי וכלפיי בעלי וגם כלפיי קרוביי המשפחה האחרים.בגן- הכל היה תקין לגמרי. לאחר כחודשיים היא חזרה לעצמה.
השנה עברה לגן חדש. המעבר היה דיי תקין עד שלאחרונה שוב החלה לנהוג בתקיפות כלפיי בני המשפחה. היא מתעצבנת מכל דבר קטן ומגיבה בצעקות רמות ובכעס כאשר משהו לא נראה לה. היא החלה להתעורר בלילות ולבכות בקולניות רבה עד אשר היא מעירה את כל בני המשפחה.היא דורשת שאבוא אליה אך כאשר אני או בעלי ניגשים אליה היא פשוט מכה אותנו ומשתוללת.התקפות הזעם יכולות להיות קצרות מאוד או להימשך זמן רב. בנוסף יש לה קושי בזמן טקסים כגון- התעוררות בבוקר, אכילה ,מקלחת ושינה. אני מרגישה מאוד חסרת אונים כיוון שבגן היא שונה לחלוטין- צייתנית, חייכנית ואפילו קצת ביישנית ואילו בבית נחשפים צדדים שונים לחלוטין שלה. הגננת מאוד הופעתה כשהיתייעצתי עימה ולדבריה בגן אין כל זכר להתנהגות כזו.חשוב לציין כי אני מקפידה לבלות עימה זמן איכות ואין הדבר נובע מחוסר תשומת לב (אולי דווקא להיפך) וכי כל השיטות שניסיתי (ענישה, התעלמות, שיחות וכו..)לא הועילו. דבר נוסף שקרה לאחרונה- מצאתי אותה פעמיים בחדרה עם מכנסיים מופשלות במה שנראה מעשה אוננות. בפעם הראשונה היא הובכה מאוד כשנכנסתי לחדר והחלה לצעוק ולדרוש שאצא. בפעם השנייה היא עשתה זאת במיטתה וכך נרדמה.
אני מנסה להבין מה גורם לה לנהוג כך בבית ואיך ניתן לשפר את המצב.
אני אובדת עצות ואשמח לקבל ייעוץ או הכוונה מתאימים
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בהתנהגות בבית - תגובה
סמדר ריינר05/01/2011שלום ברכה,
תראי, דווקא האוננות שלה היא לא משהו בעייתי בהכרח, אלא טבעית, כל עוד היא נעשית במידה ובתנאים של פרטיות. לגבי שאר ההתנהגויות שאת מעלה, ייתכן שבכל זאת משהו באופן שאתם מציבים גבולות לא מספיק יעיל. חשוב מאוד להיות קצרים נחרצים ועיקביים בהצבת גבולות, לא להיכנס לנאומים והסברים היכן שפשוט צריך לתת הוראה קצרה, לעמוד בעיקביות בהתעלמות מהתנהגות מטרידה אם כך החלטתם, ולא לוותר על דברים שהחלטתם עליהם רק כי אין כוח לעמוד בהתפרצויות שלה. אין טעם בענישה, ענישה רק משפילה את הילד ולא מביאה לשום תוצאות. חשוב גם לנסות לשמור על קור רוח ככל הניתן, כעס וצעקות רק משדרים חולשה וחוסר אונים של ההורה ואינם דרך יעילה להצבת גבולות.
אם בכל זאת אתם לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ו-9 חודשים אשר גדל בבית.אושרת04/01/2011
שלום.
בשבוע הבא ימלאו לבני שנה ו-9 חודשים. בני גדל בבית, ואינו חשוף לילדים.
עד כמה העובדה שאינו חשוף לילדים תפגע בו בעתיד?
האם העובדה שבני גדל בבית ומקבל אהבה, יחס אישי ואוהב, טיפול עדין ומסור, הקראה של ספרים, לימוד שפה, ועוד דברים נוספים שאותם לא יקבל וילמד במעון/גן,
האם עובדה זו לא חזקה יותר אל מול החוסר בילדים ובחשיפה לילדים?
במקום מגורינו אין ילדים, גן המשחקים שומם, ולכן אינו נחשף.
כוונתנו להכניסו למעון בגיל שנתיים.
שוב אשאל את השאלה:
עד כמה העובדה שאינו חשוף לילדים תפגע בטווח הארוך או הקצר?
תודה,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לך-ראי תשובתי בהמשך
ד''ר שירי שדה שרביט05/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילדה שלי אין חברות וזה מתסכל אותה!אלונה04/01/2011
שלום רב
ביתי בת ה10- בכיתה ה ואין לה חברות.
היא ילדה מתוקה, מחונכת להפליא, עדינה ודי אוהבים אותה...אבל אין חברה אחת טובה!
היא מאוד מתוסכלת מזה, החשק ללכת לבית הספר הולך ויורד, בהפסקות היא די לבד,
אני לא מעוניינת לשתף את המורה מסיבות אישיות, אנא עזרו לי!!!
מה הטיפ הכי טוב לרכוש חברה אחת טובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילדה שלי אין חברות וזה מתסכל אותה! - תגובה
סמדר ריינר05/01/2011שלום אלונה,
אין כל כך טיפים בעניין הזה, יותר נכון לבדוק איך זה קורה שאין לה חברה הכי טובה. יכול להיות שיש לה סיבות שלא כל כך שמים לב אליהם. אולי היא חסרת ביטחון, לא בטוחה שמישהו ירצה אותה מספיק כדי להתקרב אליה עד כדי כך, אולי מתביישת להזמין הבייתה מסיבה כלשהי, וכו'. קודם כל הייתי שואלת אותה אם יש ילדה בכיתה שהיא הייתה רוצה שתהפוך לחברה הכי טובה שלה. ואם כן, מנסה לחשוב יחד איתה איך להתקרב לילדה, איך להזמין אותה, איך למצוא נושאים משותפים איתה - כגון תכניות טלוויזיה אהובות, כוכבי טוויזיה שהיא אוהבת, תחומי התעניינות שלה - ריקוד, ספורט, אופנה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתמיה04/01/2011
שלום
בני בן 5 ו-4 חודשים והוא בגן חובה, אנו גרים בתל-אביב ,כאשר הוא יעלה לכיתה ב' אנו אמורים לעבור לבית חדש בקרית אונו.
אני מתלבטת האם לרשום אותו בכיתה א לבית הספר במקום המגורים הישן וכך הוא ילמד
עם החברים שלו שהיו בגן חובה. ובכיתה ב' הוא יעבור לבית ספר בקרית אונו וילמד עם ילדים חדשים.
או לחילופין אעבור לגור בשכירות באזור המגורים החדש נניח ב-1.6 (עד שהבית יהיה מוכן) ואכניס אותו לגן חובה החל מיוני כך הוא יכיר חברים שאיתם הוא יעלה לכיתה א'..
השאלה האם כל כך חשוב שיעלה לכיתה א עם חברים שמכיר ( מדובר בילד שקשה לו
להסתגל בהתחלה כמו רב הילדים)
תודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
ליאת גרוס04/01/2011שלום מיה.
שתי האפשרויות טובות וכמו ילדים רבים סביר שיצליח להתמודד כך או כך. בגילאים אלו הם לרב מסתגלים מהר ומתערים בחברה חדשה היטב. אם חייבים לבחור הייתי בוחרת באופציה השניה אבל רק אם זה לא יותר מידי בלאגן. אולי הכי טוב לא להוציא אותו מהגן באמצע אלא להכניס אותו ישר לכיתה א' במקום החדש ורק להפגיש אותו עם כמה חברים עתידיים לקראת הכניסה לא'. (בררי שמות וטלפונים במזכירות בית הספר).
לדעתי עדיף לבצע את המעבר בין הגן לכיתה א' ולא בין כיתה א' לב' או באמצע שנה בגן. לעיתים קרובות הגן לא עולה בשלמותו כך שבכיתה יהיו הרבה שאינם מכירים זה את זה... לעבור מכיתה מגובשת אחת לאחרת זה כבר יותר מורכב.
מקווה שעזרתי ולא בלבלתי יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה ודילמהמיכל04/01/2011
שלום
ילדתי בת ה12 לומדת בכיתה ז' סובלת מבעיות חברתיות בתמיכת המורה ניסינו למצוא פתרונות ולנסות לפתור .חשוב לציין שהיא היתה ילדה מאוד שמנה עד לפני שנה וחצי עם דימוי עצמי נמוך היינו בסדנא והיא ירדה הרבה מאוד וניראית בסדר גמור.
משום מה היתה יותר עם הבנים כל הזמן והיו עליות וירידות במערכת היחסים עם הבנות אך אף פעם לא הצליחה באמת למצוא את מקומה.
בחודשיים הארונים חלה הדרדרות והיו לה לא מעט ויכוחים ומריבות עם הבנות ובנוסף ירדה מאוד בלימודים המורה ניסתה למצוא פתרונות אך לא ממש הגיעה אליה.יש לה הרבה מאוד התפרצויות זעם והיום הודיעה שנמאס לה להיות מנודה והיא רוצה לעבור ביה"ס.
ניסיתי לדבר איתה ולהסביר לה שלעבור ביה"ס לא יפתור וכי תמיד יהיו ילדים שיציקו או שלא יהיו נחמדים ואם נברח בכל פעם שקשה לנו לא נגיע לשום מקום .בנוסף הזמנתי פגישה עם המנהלת והיועצת על מנת למצוא דרף משותפת לפתרון.
ביתי מסרבת ללכת לביה"ס ואני די מרגישה שהיא מאוכזבת מהמערכת וממני והרימה ידיים...חשוב לי להדגיש שלאורך כל הדרך הייתי שם בשבילה אך אובדת עצות אולי לא הבנתי באמת את המצוקות ואולי להכריח אותה להתמודד לא היה נכון.אולי באמת צריך להעביר אותה לבית ספר אחר שם תגיע ממקום חדש ותוכל לבנות לה את התדמית שהיא רוצה.אנא אנני יודעת מה לעשות האם לשתף איתה פעולה או להכריח אותה ללכת .
חשוב לי להבהיר שמדובר בילדה מאוד מופנמת שקשה מאוד לדובב אותה לדבר או לחלוק את התחושות.אנא עזרתך עצתך
תודה אם מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוקה ודילמה - תגובה
ליאת גרוס04/01/2011שלום מיכל. גיל מאד לא פשוט. עובר אחרי כמה שנים.
קשה לדעת בנוגע לבית הספר. לפעמים "משנה מקום משנה מזל" וללכן למרות שאת צודקת, אפשר לבדוק מה קורה בבית ספר אחר. אבל חכי לפחות שבוע לראות שהיא רצינית ולא משנה את דעתה.
במקביל מומלץ מאד שהיא תפנה לטיפול רגשי. מקום בו תוכל לבדוק לעומק את מה שעובר עליה.
נשמע לי שאת מאד מכווננת אליה והתלבטויותייך מאד טבעיות והגיוניות. תמשיכי כך. קחי נשימה. תהיי שם איתה אבל בלי להיבהל או לרחם. זה רק יקשה.
מחקרים מראים שלרב משברים כאלו בגיל זה מחזקים את יכולות ההתמודדות בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגות מוקדמות?מרי04/01/2011
בני בן ה- 7 , ילד מלא שמחת חיים, שובב, ומלא בתמימות, אמר לי לאחרונה כי היה רוצה לנשק את חברו (הבן) בפה, ולהתחתן עימו. כמובן שהסברתי לו כללי התנהגות של אי נגיעה בגוף של אחר וכד', אך מאחר והיו לו הערות שונות בחייו הקצרים אשר יכולות להעיד על נטיות שונות, וכן תחביביו הם בעיקר אומנויות, מדבקות (נוצצות אם אפשר...)ודברים שגורמים לו להסתובב בעיקר בחברת בנות, עולות בי תהיות לגבי נטיותיו. ברצוני לדעת: א. האם מוקדם לקבוע נטיות מיניות? מתי הדבר אפשרי - וכיצד ניתן להנחות ילד צעיר, שאינו מבין את משמעות רגשותיו כרגע, כך שלא ייפגע טרום-זמנו מהחברה. כיצד מעבירים לו - אם בכלל, מסר שיוכל להיות לעזרו בגיל כה צעיר. (כמובן שהחששות שלי הן שגם ילדים אחרים לא ייפגעו ממנו).
מדובר בילד ייצרי שאוהב מגע, אבל מידת תמימותו כה גדולה שאין לו הרבה עכבות, והכל נראה לו מאוד טבעי... כמובן שאין לי כוונה לשתף גורמים חיצוניים שעלולים לסבך את מצבו כרגע - אבל אשמח אם תתנו לי כלים - איך להתנהל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגות מוקדמות? - תגובה
ליאת גרוס04/01/2011שלום מרי
בגיל זה עדיין קשה לדעת...
בהנחה ויש לו נטיות, זה כנראה בלתי ניתן לשינוי ולכן החכמה היא לקבל את זה באהבה.
בשלב זה, ייתכן שאלו סתם דיבורים של ילד בן 7. נראה לי שהכי נכון להתעלם ,לא להעיר בנוגע לבנים/בנות.
תמשיכי להעביר מסר בנוגע לאיסור מגע מסוג זה באחרים. במקביל שימי לב שאינו נחשף לתכנים שאינם מתאימים לגילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין חברים!!!!שרון04/01/2011
שלום רב
בני בן 4 זו שנתו הראשונה בגן
כל יום כשחוזר הביתה מתלונן שאף אחד לא רוצה לשחק איתו בגן
כששאלתי את הגננת אמרה שלא שמה לב....
אני לא יודעת כיצד לנהוג ,אנא הנחו אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חברים!!!! - תגובה
ליאת גרוס04/01/2011בקשי מהגננת לשים לב ולערוך עליו תצפיות. ניתן גם לבקש מפסיכולוגית הגן (המגיעה בקביעות מטעם העיריה) להעיף מבט. אם אכן הגננת מאתרת בעיה עליה לסייע לבנך להתמודד איתה. אם היא רואה שהילד מוקף חברים כדאי לנסות להבין מדוע מציג לך תמונה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
שרון10/01/2011האם אני יכולה ליזום פניה לפסיכולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר ליזום פניה לפסיכולוגית הגן
שרון20/01/2011צצ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני - תגובה
ליאת גרוס20/01/2011ודאי שאת יכולה. זוהי זכותך וזהו שירות ללא תשלום שהעירייה מספקת. דברי עם הגננת. אולי היא תשמח על היוזמה.
את גם יכולה לפנות ישירות לשירות הפסיכולוגי בעירייה, לשאול מי הפסיכולוגית של הגן ולבקש לקבוע איתה פגישה.
מומלץ לא לפעול מאחורי גב הגננת, למרות שבמקרים מסויימים אין ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך וגבולותאילנה04/01/2011
אני אמא לבן 3.6 .ילד קסם ממש נוח מקסים חכם ועוד..
אני נהנית מאד להיות עימו וכמובן ששהיתי עימו 2.5עד לגיל 2.5 בבית.
אני ממש מרגישה ואף יודעת שנתתי מעצמי המון עבורו.. אולם לאחרונה בני החל בודק גבולות מתקשה לקבל את המילה לא ,אי אפשר זאת כמובן כי הוא מאד מפונק .אני משתדלת להציב גבולות אולם בעלי "נכנע" בקלות. מצב זה גורם לילד לנסות ולבדוק גם אותי ואני משתדלת מאד מאד להיות סבלנית ואמפטית לרגשותיו ורצונותיו אולם לאחרונה (בחודש האחרון) אני מוצאת את עצמי מרימה עליו את הקול ואף היו מקרים בהם צעקתי עליו כאשר התעקש ולא הסכים לקבל את אשר הסברתי (למשל בבואנו לקנות עבורו מוצץ הוא רצה מוצץ מסויים אולם זה לא מוצץ שהיה רגיל אליו ואני הסברתי לו שזה לתינוקות והוא התעקש לאחר מספר פעמים שהסברתי לו הרמתי עליו את הקול והוא אחכ החל לבכות כי רצה את המוצץ ולא קבל ).
.
אני ממש הרגשתי רע שצעקתי , המון רגשות אשם ממש בכיתי כי הרגשתי שאני מזיקה לו . האם אני מגזימה בתחשותיי וזה "בסדר" לצעוק על ילד מידי פעם או שאני ממש עלולה להזיק לו.
אני מרגישה מטופשת בבואי לשאול שאלה כזו אבל זה חדש לי ואני לא רגילה לצעוק עליו ועל ילדים בכלל.
אפשר לחנך בלי לכעוס ולהרים את הקול? זה לא נראה לי נורמאלי..
אשמח לתגובה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך וגבולות - תגובה
סמדר ריינר04/01/2011שלום אילנית,
אכן אפשר לחנך בלי להרים את הקול, אב גם אם קורה שמרימים את הקול מדי פעם זה לא סוף העולם, כולנו רק בני אדם.הדבר החשוב ביותר בחינוך וגבולות הוא העיקביות. לכן אוי כדאי שתנסו להשקיע בתאום לגבי חילוקי הדעות בינך לבין בעלך, וזה כבר יכול לסייע בהפחתת הפעמים שבהם תצטרכי להרים את הקול.
מעבר לזה, נדמה לי אם אני קולטת נכון, שמאוד חשוב לך שבנך יהיה מרוצה. את אמא מאוד מסורה, וזה טוב ויפה, אב ייתכן שאם בנך לא מרוצה ממשהו קשה לך מאוד עם זה ואת רוצה לרצות אותו, עד שאת כבר לא יכולה יותר, וקשה לך לאכזב אותו להגיד לו לא, ולכן גם קשה לך להציב גבולות בזמן ואת מציבה אותם רק אחרי שכבר ממש את לא יכולה יותר.
חשוב שתעריכי את עצמך ותביני שגם אם את אומרת לא, את אמא טובה, וגם הצבת גבולות היא סוג של נתינה ומסירות אפילו אם הילד לא מעריך את זה באותו רגע, או אפילו אומר לך "את אמא רעה" או נותן לך להרגיש ככה.
אם עדיים קשה לך, כדאי לפנות להדרכת הורים, רצוי יחד עם בעלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ילד בבית.אושרת04/01/2011
שלום.
בשבוע הבא ימלאו לבני שנה ו-9 חודשים. בני גדל בבית, ואינו חשוף לילדים.
עד כמה העובדה שאינו חשוף לילדים תפגע בו בעתיד?
האם העובדה שבני גדל בבית ומקבל אהבה, יחס אישי ואוהב, טיפול עדין ומסור, הקראה של ספרים, לימוד שפה, ועוד דברים נוספים שאותם לא יקבל וילמד במעון/גן,
האם עובדה זו לא חזקה יותר אל מול החוסר בילדים ובחשיפה לילדים?
במקום מגורינו אין ילדים, גן המשחקים שומם, ולכן אינו נחשף.
כוונתנו להכניסו למעון בגיל שנתיים.
שוב אשאל את השאלה:
עד כמה העובדה שאינו חשוף לילדים תפגע בטווח הארוך או הקצר?
תודה,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכים חברתיים של הילד
ד''ר שירי שדה שרביט05/01/2011אושרת שלום,.
עד גיל שנה-שנה וחצי, מספיק לילד יחס אישי ממבוגר שקשוב אליו ומספק לו חום וגירויים תואמים לגיל. ככל שההתפתחות השפתית מתקדמת (וגם לא בתלות בה), אחד מהצרכים האנושיים ההתפתחותיים הבסיסיים הוא תקשורת עם בני הגיל.
נראה לי קצת תמוה שבנך אינו חשוף כלל לילדים - מה עם חברים שלך וילדיהם? קרובי משפחה? ג'ימבורי ביישוב קרוב? וכדומה. האם נעשו כל הנסיונות ההגיוניים - בהתאם לסיטואציה - להפגיש את הילד עם בני גילו?
איני מכירה אותך, אולם עולה בי תהיה, האם יש מישהו במשפחה שנוטה יותר להסתגר מבחינה חברתית ולהישאר בטוח עם עצמו, וגידול הילד מושפע גם מכך? או לחילופין, מדוע את חושבת שבמסגרת גן הילד לא יזכה ל"יחס אישי ואוהב... לימוד שפה ועוד" כדברייך? כדאי לחשוב קצת האם אולי יש עוד גורמים שמביאים לכך שהילד אינו נחשף לחברת ילדים אחרים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביבה וחברה
אושרת05/01/2011אכן, אני בנאדם שמסתפק במספר חברים מצומצם ולא ממש מרחיבה את המעגל החברי.
אך יחד עם זאת, אני גרה בסביבה שכזו.
נעשים מאמצים, בימים יפים אני נוסעת כחצי שעה, לעיר, לגן שעשועים, שם הוא משחק, אבל זה לא קורה מספיק, אתמול לקחתי אותו לחוג "גילגולון" שמתקיים בישוב בו אנו גרים, ושם הוא נחשף לילדים, חוג שמתקיים אחת לשבוע, אבל שוב, כל זאת לא נראה לי מספיק, ולכן אני אומרת שהוא אינו נחשף לילדים.
המשפחה שלי גרה רחוק, ולכן אנו נפגשים אחת לשלושה שבועות, כמוהם גם חבריי.
האם דבר זה עלול לפגוע בבני בעתיד הקרוב או הרחוק?
האם עליי להזדרז ולהכניסו למעון?
במעון יש הרבה ילדים, ולכן, היחס הוא פחות אישי, כי הוא צריך להתפזר בין הרבה ילדים. קשה להשגיח, לשים לב, לבדוק טיטול כל הזמן, להקריא סיפור אחד על אחד, לעבור איתו על המילים שבספר, כאן באה ההשקעה והטיפול המסור שלי כאמא.
תודה על תשובתך,
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביבה וחברה - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט08/01/2011אושרת שלום,
קשה להשיב באופן מעמיק יותר ללא היכרות עמכם. אין ספק שבמסגרת של גן הוא ימעט לקבל תשומת לב ויחס של אחד על אחד. יחד עם זאת, הוא עשוי להרוויח דברים נוספים.
אולי כדאי לחשוב על פתרון ביניים - של מספר שעות ביום בגן, או שישהה בו מספר ימים. יש הרבה גנים שמאפשרים סידור שכזה, ואז הילד יכול "להינות מכל העולמות".
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שירי.
אושרת10/01/2011ראשית, תודה!!!
שנית, כנראה שאכניסו לפעוטון עד לשעה 13:00, במסגרת קיבוצית.
שוב, תודה.
אושרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ד''ר שירי שדה שרביט10/01/2011נראה לי שזו יכולה להיות אפשרות שתיתן לילד ולך למצות גם את היתרונות בזמן אישי ופרטי עם אמא, וגם לפתח את הכישורים החברתיים שלו ולענות לצורך לפגוש ולתקשר עם ילדים בני גילו.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתייםשרית04/01/2011
רציתי לשאול לגבי הבן שלי בן שנתיים בדיוק. כבר חודשים ארוכים שהוא דורש רק על הידיים ואני נאלצת ממש להחזיק אותו כל היום עלי. אולי בגלל שכרגע אני לא עובדת (מלפני הלידה התפטרתי), הוא רגיל רק אלי ולא לאף אחד. הבעייתיות שהוא מחזיק לי גם במכנסיים ונגרר אחריי לכל מקום שהוא אוחז בי כך. לא נראה לי כל כך שזה מפחד, אבל איך שאני מסרבת הוא צורח עד השמיים.
בשבוע האחרון זה עוד יותר התחזק שהוא נרדם לי על הידיים ולא במיטה שלו. רק אחרי שנרדם על הידיים אני מעבירה אותו לחדר של אחיו הגדול (שם יש מזגן ויותר חם) על מיטת נוער והוא נרדם, לפעמים ישן עלי כמה דקות ופתאום מתעורר כאילו שישן שעות וקם לשחק ואני נשארת בשוק ומנסה להשכיבו חזרה ולשווא. איך אפשר לישון 2 דקות על הידיים ואז לקום כאילו כלום לא היה? ממש נואשת. אשמח לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים - תגובה
סמדר ריינר04/01/2011שלום שרית,
נשמע שבהחלט קורה משהו מוגזם בהיצמדות של הילד אלייך. זה לא בריא לשניכם. כדי לבדוק את הדבר יותר לעומק ייתכן וכדאי שתפני לטיפול דיאדי או להדרכת הורים אצל מומחה לטיפול בגיל הרך או במכון להתפתחות הילד דרך קופת החולים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-7אם מודאגת04/01/2011
בני בכתה ב'. הוא ילד מאוד חכם ותלמיד טוב עם ציונים טובים מאוד. קיימת בעיה חברתית שבאה לידי ביטוי בכך שהוא כל הזמן מציק לחברים. בהמון מצבים זה גורר למריבות ולעיתים ילדים פשוט ניגשים למורה ומתלוננים שהוא מציק להם. המורה מנסה להסביר לו והוא ממש לא מבין מה הבעיה. הוא לא רואה בהתנהגות שלו משום הצקה. ההצקות יכולות להיות מילוליות או לטפוח למישהו על השכם וכד'. הוא ממש כל הזמן מציק אף אחד לא רוצה לשבת לידו בכתה .אנחנו והמורה מוטרדים מכך שעם הזמן לא יהפוך להיות מנודה חברתית. מה דעתך מה עלינו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן ה-7 - תגובה
ליאת גרוס04/01/2011שלום לך
נשאלת השאלה אם מציק באופן מכוון או שבאמת באמת לא מבין מה רוצים ממנו ומדוע ההתנהגות שלו לא נעימה.
מה את חושבת?
האם גם בבית מתנהג באופן מציק ומעצבן? האם גם בגן היה מציק ? האם היו בעיות בהבנה חברתית גם בעבר ? האם יש לו חברים ?
כדאי לנסות להבין מה מנסה להשיג בהתנהגות הזו שלו. מה בעצם מביע דרכה. הבנה כזו תוכל לסייע בהתערבות. כדאי לערב את יועצת בית הספר או פסיכולוגית בית הספר בהתייעצות וההבנה.
טוב שאתם עם היד על הדופק. בגל זה עוד הכל הפיך.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני בן ה- 7
אם מודאגת05/01/2011המורה שלו אומרת שלפי התשובות שלו הוא באמת לא מבין מדוע ילדים טוענים שהוא מציק. הוא לא רואה בפעולות שלו ובהתנהגות שלו משום הצקה.
גם בבית הוא לעיתים תכופות מציק לאחותו הקטנה אך לפי התגובות שלה הוא כן מבין שזה מציק לה. בגן לא היתה לו בעיה כזו. אחה"צ יש לו חברים והוא מסתדר יפה מאוד.
אנחנו לא יודעים איך להעביר לו את המסר ואיך לסייע לו בהתמודדות החברתית. האם יש לך רעיונות כיצד נוכל לסייע לו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)