פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבקשת מאוד עזרה
    גילי
    26/11/2010

אני שוב חוזרת על השאלה כי לא עניתם לי, ילדה בת 3.5 ספרה לי שחברה מהגן נגעה לה בפות. היא ספרה שהן נכנסות יחד לשירותים, רואה איך השניה עושה פיפי וגם נגעו אחת לשניה. לא ידוע לי כמובן כמה פעמים זה קר. קשה לשאול אותה בגיל הזה. אני הסברתי לה שמותר לה לגעת בפיפי שלה אבל שזה הפרטיות שלה ולאחרים לא לתת לגעת. אבל אני חייבת לציין שדיברתי איתה כמה פעמים על הנושא בעבר, לפני כניסה לגן עירייה והנה זה קרה. שתפתי את הגננת וביקשתי שתראה מה קורה ביניהן. האם עלי לדאוג שזה קרה לביתי גם מבחינת המשמעות עליה וגם האם בה משהו לא בסדר? אני ברגשות מבולבלים. אני יודעת שטבעי להסתקרן ולהתנסות אבל האם זה לא מוקדם מידי? ניסיון "רציני מידי" ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת מאוד עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת מאוד עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2010

שלום גילי,
    לא זה לא מוקדם מדי, ולא רציני מדי. הדבר היחיד שיש מקום לברר אותו כאן לדעתי זה אם נעשה משהו בניגוד לרצונה. אם לא, אז מה שעשית זה בהחלט מספיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך ובעיות חברתיות
    אמא מודאגת
    25/11/2010

הילדה שלי השנה נכנסה לכיתה א, היא ילידת נובמבר ולכן הרוויחה שנה. אני מרגישה (גם לפי סיפורים שלה) שקשה לה חברתית, יש לה חברה טובה אחת ושאר הבנות בכיתה לפי הסיפורים שלה לא משתפות אותה במשחקים , היום היתה מסיבה שבה שיחקו חבילה עוברת והיא מספרת שהעבירו את החבילה מעליה ולא התייחסו אלייה. אני לוקחת את זה מאוד קשה, ובעלי אומר שהיא חייבת להסתדר בכוחות עצמה ולהתכשל מה עליי לעשות כדי לעזור לה ? היא גם מאוד ביישנית וסגורה. תודה.

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך ובעיות חברתיות - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2010

שלום לך,
    נראה כי את ובעלך מייצגים שתי גישות קצת קיצוניות. בעלך חושב לגמרי לעוב אותה בהתמודדות, לא להתערב ולא לעזור, ואת כנראה מזדהה נורא ובטוחה שמצב נורא קשה אם לא העבירו לה את החבילה העוברת.
    האמת היא כנראה באמצע. לא בטוח שזה סוף העולם שלא העבירו לה, יכול להיות שהיא לא היחידה, ויכול להיות שזה היה מקרי.
    יחד עם זאת אם קשה לה אולי כדאי לא לעשות במקומה, או נורא לדאוג ולהזדהות איתה כי זה לא עוזר, אבל כן לחשוב על דרכים יחד איתה איך לשפר את מצבה.
    האם היא יכולה ליזום קשר עם ילדה אחת לפחות שנראית לה נחמדה? האם היא יכולה להגיד מתי שלא מעבירים לה שגם היא רוצה? האם היא יכולה לקחת מקום בצורה אחרת? האם אפשר לפרש דברים שקורים בצורה קצת פחות קיצונית, אולי לא כל דבר אומר שדוחים אותה בהכרח? וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בעיות חברתיות

אמא מודאגת
    28/11/2010

יכול להיות שבאמת אני קצת מגזימה בדאגה שלי אליה,כזאת אני. במשחק של החבילה עוברת היא אמרה לבנות שהיא לא קיבלה ואז מסרו לה. וכמו שציינתי בהתחלה יש לה חברה טובה אחת , אך היא מספרת שגם בבית הספר לא משתפים אותה במשחקי חצר, מה שיוצר שהיא כל היום עם חברה אחת משחקת , ואני חוששת מה יקרה כאשר החברה לא תגיע לביה"ס מה יקרה ?
    תודה על ההתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בעיות חברתיות - תגובה

סמדר ריינר
    28/11/2010

שלום לך,
    קודם כל אם את מודעת לדאגת היתר שלך, כבר אנחנו במקום יותר טוב. זה יפה. עכשיו תראי בעצמך - את נורא דאגת מכך שלא העבירו לה את החבילה העוברת, ואז הדגש היה על כמה זה מעליב ומדאיג ולא על כמה יפה שהיא פתרה את הבעיה לבד. זה צריך להיות הדגש, פחות על מה שמדאיג ויותר על האמונה בכוחות שלה לפתור זאת. אם היא משחקת רק עם ילדה אחת, אפשר להגיד לה שכמו שביקשה שיעבירו לה את החבילה וזה הצליח, לא דחו אותה או התעלמו ממנה, אין סיבה שהיא לא תנסה לפנות לפעמים לעוד ילדות וזה יצליח גם. אפשר לנסות לחשוב ביחד, איזה ילדה נחמדה יש עוד בכיתה שאפשר לשתף גם אותה במשחקים, או להזמין הבייתה או לפנות אליה בכיתה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא מודאגת
    28/11/2010

תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    29/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך כדאי להגיב?
    ד
    25/11/2010

שלום,

יש לי ילדה בת שנתיים וחמישה חודשים.
    רציתי לשמוע את דעתכם לגבי נושא שמציק לי:
    איך להגיב כשנמצאים בחברת ילדים אחרים, וילד אחר לוקח לבת שלי את המשחק שבו היא משחקת או למשל נדחף לפניה בתור למגלשה (בהנחה שהאמא שלו לא מתערבת או שההתערבות שלה לא מספקת).
    מצד אחד אני רוצה ללמד אותה לוותר ולא לקחת ללב ולא להיפגע אם משהו כזה קורה.
    מצד שני, אם אלמד אותה לוותר, זה כאילו אני משדרת לה שהרצונות שלה פחות חשובים משל ילדים אחרים ואני לא רוצה שהיא תחשוב כך.
    בזמן האחרון יצא לנו לחוות כמה אירועים כאלה ואני ממש לא יודעת כיצד להגיב.
    אשמח לדעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    איך כדאי להגיב?

הוספת תגובה

• איך כדאי להגיב? - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2010

שלום דנה,
    לוותר אפשר ממקום של חוזק, שאני מרגיש חזק וכיול ובאמת לא משנה לי אם מישהו עקף אותי בתור. זה יכול לבוא לאחר שעמדתי על זכויותי והחלטתי לוותר עליהם מתוך נדיבות, ולא מתוך חולשה או ויתור על עצמי. היא רק בת שנתיים וחצי, לוותר כרגע לילדים שעוקפים אותה זה להשלים עם העובדה שהם לא מסוגלים כרגע לדחות סיפוקים וזה בא על חשבונה. גם היא וגם הם צריכים ללמוד סדר ועמידה בתור. לכן במקרה כזה כן הייתי מתערבת. זה ויתור על זכותה וזה לא מתאים כרגע וגם לא בא מהמקום הנכון. הייתי עושה את זה בצורה נעימה ועניינית, לא כוחנית או לוחמנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל שנה
    מיכל
    25/11/2010

שלום

האם תינוק בגיל הנ"ל שהוריו פרודים מאז שהיה בן חודשיים מבין מה מתרחש ?

יש לציין כי הוא רואה את האב פעמיים בשבוע בכל פעם לשעתיים מאז שהיה בן 3 חודשים.

האם מגיל כלשהוא - אולי לאחר שיתחיל לדבר (???) צריך לטפל בו פסיכולוגית ? אולי כבר מעכשיו ? מתי הוא בעצם יתחיל להבין משהוא / להבין ממש ?

האם ככל שהפרידה קרובה למועד שבו נולד התינוק כך הוא "גדל לתוך הגירושין" ויותר קל לו יחסית מאשר למי שהדבר ארע כאשר היה בן 1/2 שנה, שנה ויותר להתמודד רגשית ?

איך באופן כללי מתמודדים והאם יש טעם להתחיל לטפל ומתי הכי מוקדם יש להתחיל ?

דבר שני :

האם פרידת האם מהתינוק שנעשית תוך העלמות ללא אמירת שלום מזיקה לתינוק - כאשר הוא מועבר למטפלת או לסב ?

או שאין משמעות לכך שהפרידה אינה פורמלית

השאלה נשאלת כי לאם מצוקה גדולה בנוכחות כאשר התינוק בוכה בעת פרידה "פורמלית".

דבר שלישי :

האם יש חשיבות לאחר גיל שנה ב הישארות האם בבית לצורך טיפול בתינוק (הכוונה גם לסבתא... שנשארת בבית במקום משפחתון).

האם נוכחות שלו במשפחתון אינה מוקדמת מדי בגיל זה ?

האם חלומות עם הרבה בכי ולכן יקיצות ליליות הם אינדיקציה לקושי בשל המשפחתון או שזה אולי קשור לצמיחת שן / מצב ההורים (בראש פנייתי זו - הוסבר לעיל).

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנה

הוספת תגובה

• גיל שנה - תגובה

סמדר ריינר
    26/11/2010

שלום הילית,
    בודאי שגירושין של ההורים משפיעם על הילד, כל ילד, זה לא קשור להבנה בהכרח. מצוקה לא נגרמת רק כשמבינים, אלא לפעמים רק מעצם זה שההורה המטפל בו הילד תלוי עובר משבר והילד חש את זה גם אם לא מבין כלום.
    עדיין זה לא אומר שחייבים לטפל בזה. לא כל מצוקה שמתפתחת אצל ילדים מחייבת טיפול פסיכולוגי בהכרח. הפנייה לטיפול פסיכולוגי בגיל הילדות צריכה להעשות כאשר יש בעיה שמפריעה להתפתחות התקינה מבחינה חברתית, לימודית, או שיש סימני מצוקה כגון עצב, הסתגרות, אלימות וכו'.
    כרגע לא נשמע לי שזה מהמצב ובודאי שאי אפשר לטפל כרגע בילד, אלא אולי לתת לך הדרכה אם את זקוקה לה או לפגוש את שניכם יחד כדי להתרשם מהקשר ביניכם.
    אני לא כמירה מחקרים שמדברים על הבדלי םבין ילדים ש"גדלים" לתוך גירושין או שהוריהם מתגרשים כשהם כביכול "מבינים". אני אל חושבת שיש כאן כלל, אלא שכל מקרה מורכב מהמון היבטים וצריך להבידק לגופו.
    לגבי פרידה בלי אמרית שלום בגיל שנה, זה אכן מזיק מאוד. בעצם כדי למנוע סבל מעצמך את שוברת את האמון של הילד. אותו בכי שהוא בוכה כשאת נפרדת ממנו, הוא לא יכול לבטא אותו כשאת נעלמת בלי להודיע אבל זה לא אומר שהו אלא שם לב לחסרונך ולא נגרמת לו מצוקה. את פשוט לא רוצה להיתקל בה. אבל חלק מתפקידנו כהורים הוא להכיל את המצוקות של הילדים שלנו ולא לברוח מהם מתוך רצון להאמין שמה שלא גלוי לא קיים. זה לא עובד ככה.
    אני חושבת שהגישה הזו עומדת מאחורי שתי השאלות שלך - האם משהו שילד לכאורה לא "מבין" יכול להזיק לו.
    לגבי מעבר למשפחתון - תראי ילדים נכנסים למשפחתון ולמעון גם בגילאים צעירים יותר. ולכן זה תלוי את מי את שואלת.
    נראה לי שזה בסדר להכניס למשפחתון, אם יש לך אפשרות רק לחצי יום ולא עד ארבע זה עדיף.
    לגבי היקיצות הרבות בלילה, זה יכול להיות קשור לכל הגורמים שמנית, ולכן אין לי אפשרות לענות על זה בצורה יותר מדוייקת בלי להכיר אתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקימה בבוקר
    גילה
    25/11/2010

שלום לך הפסיכולוגית.ביתי בת כימעט 15 מיתקשה לקום בבוקר.היא הולכת לישון מאוד מאוחר בלילה ולכן היא מתקשה לקום בבוקר.אני צריכה להעיר אותה מס רב פעמים לקום בבוקר.אים אני מקימה אותה בשעה 6:45 כל 5 דקות אני צריכה לשוב למיטתה ולהעיר אותה.עד שהיא מתעוררת ב7:40 והיא נאלצת לצאת מהבית בריצה ללא ארוחת בוקר בדקה האחרונה.כיצד עליי לינהוג במיקרה זה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הקימה בבוקר

הוספת תגובה

• הקימה בבוקר - תגובה

נעמה סבג שמש
    27/11/2010

גילה שלום,

רק אדייק, שמי נעמה ואני יועצת ומנחת הורים. איני פסיכולוגית.

המקרה שאת מתארת מציג בעיה של ההורים ולא של הנערה. הנערה מתנהגת כנערה, עושה מה שמתחשק לה. תפקידכם הוא להציב לה גבולות ברורים. להגדיר שעת הליכה לשינה(נכון, היא ילדה גדולה, אבל אם אינה אחראית אלא הן תוצאות מעשיה. לכל דבר יש מחיר ואת זה היא צריכה להבין.

הגבילו את שעת השינה כהתחלה. ההעבירו את אחריות הקימה לידיה. הנחו אותה לכוון מס' שעונים.
    אל תכינו בעבורה את ארוחת הבקר. כשהיא תבין שלא את מוטרדת מהעניין, זה יתחיל להפריע גם לה.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תתכנן בעיה?
    אמא
    25/11/2010

ובכן, יש לי ילדה נהדרת ומיוחדת בת 4.6. ילידת סוף מאי.
    לאחרונה באה הגננת בטענות, שהילדה כל הזמן מפטפטת. לנו ההורים לא מדובר בדבר חדש. הילדה וירבלית מאוד, החלה לדבר בגיל מאוד צעיר. בנוסף, היא החלה ללכת לחוג בלט, אולם שם היא לא משתפת פעולה כלל, היא רצה במהלך השיעור, יוצאת החוצה, משתוללת, וכו'. בעוד יתר הבנות משתתפות.
    אני מאמינה שלא מדובר בבעיית קשב וריכוז, משום שלילדה בתחומים מסויימים , כגון משחקי מחשב יש יכולת להתרכז ולשחק זמן ממושך. אולם כן יש לי תחושה כלשהי שמשהו לא בסדר. אם זה ברמה השכלית אולי היא לא מאותגרת שכלית מספיק.
    יש לציין שהיא החלה השנה בגן עירייה חדש לאחר שהיתה בגן פרטי, בגן זה היא הגדולה ביותר ויתר הילדים קטנים ממנה במספר חודשים ואף כמה מהם בשנה שלמה.
    קצת רקע עליה: השנה נולדה לבתי אחות קטנה, היא ילדה דעתנית מאד ולוקח לי הרבה זמן לבקש ממנה לשתף עמי פעולה בפעולות פשוטות של הכנה לגן וכו', היא מאוד יצירתית ובעלת דימיון מאוד מפותח. אני צריכה לקרוא לה הרבה פעמים ולעיתים אף צריך לקחת אותה פיסית. היא מאוד אינדבידואלית , נמרצת מאוד כמו קפיץ היא חוזרת לעיתים מהגן
    לאחרונה כן לקחתי אותה לפסיכותרפיסטית כדי לבדוק כיצד להתמודד עם האחות הקטנה. אבל רק לאור שני מפגשים איתה תוך צפייה במשחק משותף עם אחד ההורים, היא לא ראתה בעיה כלל אצלה. היא טענה שמדובר בילדה בעלת יכולת קוגנטיבית גבוה לגילה אולם רגשית היא מתאימה לגילה.
    ואם זאת יש לי תחושה שבכל זאת משהו כאן לא לגמרי רגיל.
    האם יש מקום אולי לבדוק אצל פסיכולוג ילדים ולבקש אבחון?
    חשוב לי לאבחן במעוד מועד
    אודה מראש על תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    האם תתכנן בעיה?

הוספת תגובה

• האם תתכנן בעיה? - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2010

שלום לך,
    קשה לאבחן בפורום מה שלא אובחן בשתי פגישות של איש מקצוע. על פניו מהתאור שלך, ייתכן שיש בעיה.
    לא ברור לי מהי. ייתכן אגב שכן קיימת בעיית קשב וריכוז, העובדה שיש דברים שבהם היא כן מתרכזת, לא שוללת את זה.
    ייתכן גם שקיימת בעיה בקבלת גבולות ומסגרת. ייתכן שקיים חוסר שקט שנובע מחרדה או מהצפה ריגשית.
    אני הייתי מחכה שנה אחת לגיל 5, או לקראת כיתה א', גם כי קשה עדיין לאבחן בגיל שהיא נמצאת וגם הייתי נותנת לה יותר זמן להסתגל לאורך השנה לגן עירוני ע כל המשתמע מכך, ואז, אם הבעיות נמשכות באותו אופן, הייתי ניגשת לאבחן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לגונן על ילד מחוסר יחס של אביו
    שא
    25/11/2010

אני ובעלי פרודים מזה כחצי שנה וכתוצאה מכך אני ובני בן ה3 עברנו לגור אצל הורי ובעלי אצל אמו לבעלי "אין זמן "בשביל לראות את הילד באמצע השבוע או בשביל להתקשר אליו אלא רק לראות אותו פעם בשבועיים (אני אין לי בעיה שיבוא או שיתקשר אליו אך הוא בטענה שאין לו זמן) אציין רק שהוא לא עובד כבר חודש הוא מדבר אם הילד רק אם אני מתקשרת אליו(כי הילד מבקש) השאלה שלי איך אני יכולה לגונן עליו ולא לגרום לו אכזבות מיותרות
    בעלי לא מבין שהתנהגות זו פוגעת בילד

הוספת תגובה

• איך לגונן על ילד מחוסר יחס של אביו - תגובה

ליאת גרוס
    25/11/2010

שלום לך. אכן מצב מורכב ובעייתי. חוויה מתסכלת של חוסר שליטה...
    אני בטוחה שכבר ניסית לדבר עם האב ושזה לא ממש עזר. לא כדאי לנסות לשוחח איתו שוב. גם לא כדאי להתעסק עם זה יותר מידי. זה לא בשליטה שלך.
    נסי לספק לילד הרבה חום ואהבה. מקום יציב ובטוח. כמו הרבה אימהות חד הוריות שעושות עבודה נפלאה. במקביל תיזהרי לא ללכלך על האב. להסביר לילד שהאב אוהב אותו אך לא יכול להיפגש איתו הרבה.
    אני יודעת שזה קשה אבל נסי להרפות... זה המצב... עוד מאבקים בינכם לא יוסיפו.
    אם את תתפסי את האב כחסר אחריות העושה נזק בלתי הפיך לילד - כך גם הילד יתפוס ואכן יווצר נזק . נסי להתייחס לבעל לאל איש מסכן שלא מוצא את עצמו כרגע ולא פנוי רגשית להיות אבא. אולי בהמשך, כשיארגן קצת את חייו יוכל להתפנות להתייחס גם לחיים של אחרים.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גינון על הילד

שא
    28/11/2010

תודה על התשובה אבל אני לא מצליחה לעשות זאת זה כואב לי מידי לראות אותו נפגע יש לילד את כל האהבה מימני והוא יודע ומרגש זאת לא חסר לו שום דבר רגשי וחומרי.
    יש לו יציבות ( גם המפגשים אם אבא שלו יציבים )פעם בשבועיים ואני מרגישה כאילו אני פוגעת בו - בכך שאין לי את היכולת לגונן עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית קלינית- טיפול בחרדות
    רוזי
    25/11/2010

אשמח לקבל שם / שמות של פסיכולוגיות קליניות באזור אשדוד , אשקלון , רחובות , נס ציוננה . בני בן ה 12 סובל מחרדת בחינות וכהראנ מחרדות בכלל...
    הופנינו לטיפול אצל פסיכולוג קליני . אשמח לקבל המלצות.

הוספת תגובה

• פסיכולוגית קלינית- טיפול בחרדות - תגובה

ליאת גרוס
    25/11/2010

שלום רוזי. גם פסיכולוג חינוכי יוכל לעשות עבודה טובה סביב בחינות וחרדת בחינות.
    טלפונים: ליאת מרמלשטיין - 0544524700. נורית מנור - 0525952888

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרתכם
    טובית
    25/11/2010

בני בן 7 בכיתה ב', התנהגותו בבית בצורה נעימה אך בבית הספר
    המורה מתלוננת כי הוא אינו שקט, אינו מקשיב למרות של המורים, מקלל
    מרביץ, מפריע.
    למרות העונשים הרבים שהוא מקבל מאיתנו אין שום שיפור בהתנהגותו בבית הספר
    אלא להיפך.
    שאלתי היא באיזו דרך עלי להשתמש כדי להגיע אליו ולשנות ביחד את התנהגותו
    מאחר והעונשים אינם עוזרים

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרתכם

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרתכם - תגובה

ליאת גרוס
    25/11/2010

שלום טובית. כנראה הילד מבטא בבית הספר את כל מה שלא מרשה לעצמו לבטא בבית. העונשים רק מזיקים למרות שהכוונה שלכם טובה ונכונה. כדאי להפסיק את העונשים ולפנות להדרכת הורים מעמיקה יותר כדי לקבל כלים שיתאימו לכם ולבן שלכם. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בית מלון
    רחל
    25/11/2010

שלום לכם!!! ותודה על העצות הניפלאות שלכם יש לי בעיה בעלי קיבל מטעם העבודה בית מלון לזוג בחינם שישי שבת יש לנו 3 ילדים בין 4.5 3.5 וחצי שנה שאנחנו אומרים להם שאנחנו נוסעים הם בוכים "גם אנחנו באים "גם אנחנו נעלה איתכם לאוטובוס וכו" יש לציין שזה ממש בכי ועוד דבר אף פעם לא ישנו לילה אחד בלעדיהם אים היו לידות בעלי היה חוזר הבית להיות איתם כמובן את הבן הקטן בין חצי שנה ניקח איתנו מכיון שהוא יונק הנקה מלאה אשמח לתשובה... האים לקחת גם אותם???או לתת להם לבחור אצל איזה סבתא הם מעדיפים להישאר...אנחנו שומרי שבת ולא נוכל להיות בקשר טלפוני תודדדדה!

לקביעת תור
    סגירה
    בית מלון

הוספת תגובה

• בית מלון - תגובה

ליאת גרוס
    25/11/2010

שלום רחל
    אני מאמינה שהילדים יוכלו להתמודד לילה אחד בלעדיכם . לא ייגרם להם נזק רגשי ולכם יהיה רגע יותר פנוי לעצמכם וזה חשוב.
    השאלות הם האם תוכלו לעמוד בפרץ הבכי והלחצים והאם תוכלו להינות אחרי הפרידה המורכבת והמטישה. אם התשובה לשאלות אילו חיובית - דרך צלחה וסוף שבוע נעים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שלא מאורגן ,לא מרוכז בשיעור,
    יונה
    25/11/2010

יש לי נכד בן 9 וחצי לומד בכיתה ג'. הוא מאוד חכם. אך לא מאורגן . המורה מתלוננת שהוא לא מקשיב, לא מתחיל להעתיק מהלוח אם לא מזכירים לו, לא מוציא את הציוד לפני כל שיעור בעצמו, שוכח חלק מהדברים. ההורים עוקבים אחריו ובודקים הכנת שיעורים והכנת מערכת. לא תמיד הוא יודע מה השיעורים. במבחנים יש לו ציונים טובים, וכשהוא נשאל הוא יודע את החומר הנלמד.
    מה אתם מציעים לעשות?

הוספת תגובה

• ילד שלא מאורגן ,לא מרוכז בשיעור, - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/11/2010

יונה שלום,
    מומלץ לאור המידע שמסרת לפנות לאבחון מסודר שיבדוק את טיב הקשיים שלו בכיתה. יש הרבה סוגים של קשיים לימודיים וקשיי התארגנות שאינם קשורים בחוכמה של הילד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בעקבות מעבר דירה
    דבורה
    25/11/2010

בשנת הלימודים הנוכחית עברנו לבית ספר חדש בגלל מעבר דירה.
    ילדתי בכיתה ב' איננה מראה סימנים חיצוניים לקושי, היא לא מגלה קושי ללכת לבית ספר יחד עם זאת היא עצובה יותר מבדרך כלל.
    באופן ככלי היא ילדה חברותית ושמחה ומשחקת בעיקר עם בנים.
    השנה היא עדין לא רכשה חברים בבית הספר ומתגברת על זה על ידי משחקים במתקנים של בית הספר בחוץ.

שאלתי היא האם אני יכולה וצריכה להתערב?
    מה אני אמורה לעשות כדי לעזור לה להתמע בכיתה (אולי לערב את המורה?)?
    אשמח לשמוע גם לגבי התחברות לבנים?
    תודה מראש אמא

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בעקבות מעבר דירה

הוספת תגובה

• קשיים בעקבות מעבר דירה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/11/2010

דבורה,
    זה ממש קריטי, הכרחי ומיידי שתסייעי לבתך להסתגל לסביבה החדשה.
    מעבר לבי"ס חדש בכיתה ב' הוא מאוד קשה, כי בתך בוודאי נאלצה להשקיע הרבה מאמצים בהסתגלות למסגרת הקודמת וכעת שוב היא מתמודדת עם שינוי. לא כתבת סביב מה עברתם דירה ואני מתארת לעצמי שגם את נתקלת בלחצים שונים, אולם חשוב מאוד שתפני מקום לבתך.
    חשוב לשתף את המורה בהקדם ולחשוב איתה על דרכים שיעזרו לבתך (למשל, להושיב אותה עם ילד/ה חברותי/ת, לבקש להכין עבודת בית בזוגות וכדומה). כמו כן את יכולה להציע לבתך להזמין חברות הביתה ודרכים נוספות להתחבר עם ילדים.
    לגבי משחק עם בנים, כל עוד יש לה גם חברות בנות איני רואה קושי בכך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישן עם אבא
    ירדנה
    25/11/2010

שלום רב,

יש לי בן מנישואי הראשונים, הוא בן 8, בכיתה ג'. ילד מקסים, חכם וחברותי.
    אני נשואה פעם שניה ויש לי עוד תינוקת, והגרוש שלי ללא בת זוג.

הבן נגמל מהרטבת לילה רק לאחרונה, עד אז היה ישן לרוב עם "תחתוני חיתול" (Pull-Ups).
    מזה כ- 3 חודשים, לאורך תהליך הגמילה ועד שנגמל לחלוטין הוא ישן בתחתונים רגילים. הגמילה היתה ספונטנית, ללא טיפול.

לאחרונה הסתבר לי שאצל אבא שלו הוא ממשיך לישון עם תחתוני חיתול, מפני שהוא ישן עם אבא שלו במיטה והוא אינו מעוניין שלילד יברח פיפי במיטה שלו. לשאלתי הוא ענה שהוא ישן עם אבא כל פעם שהוא אצלו ולא רק מדי פעם.
    חשוב לציין שהוא ישן אצל אבא פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני, כך שהזמן שהוא שם הוא משמעותי.

אני מרגישה שהדבר לא טוב משתי סיבות: ראשית, הוא כאילו לא משלים לחלוטין את גמילת הלילה שלו. שנית, ויותר חשוב, זה נראה לי לא בריא שילד בכזה גיל ישן דרך קבע עם אבא שלו.

אשמח לשמוע את דעתכם.
    האם זה לא בעייתי?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ישן עם אבא

הוספת תגובה

• ישן עם אבא - תגובה

סמדר ריינר
    25/11/2010

שלום ירדנה,
    אני חייבת לשתף אותך שאני מרגישה אי נוחות לענות לאנשים גרושים על דברים שקורים אצל הגרוש שלהם.
    אני מציעה שתנסי לפנות עם הגרוש יחד לאיש מקצוע מוסכם על שניכם כדי לעזור לכם בחיוקי הדעיות לגבי גידול הילד שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה שלי בשאלה הזו

ירדנה
    25/11/2010

הייתה להבין האם יש בכלל צורך שאפנה אל הגרוש שלי.
    באופן עקרוני אני לא נוהגת להתערב בכלל במה שהוא עושה עם הילד אצלו, אלא שכאן עולה לי שאלה האם זה משהו שבעטייו סביר שאחרוג ממנהגי ואפנה אליו.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להגיב
    טל
    25/11/2010

מה להגיד כשבני (עוד מעט בן 3) בא אליי בגן השעשועים ואומר לי "הוא דחף אותי".
    האם להגיד לו "תגיד לו שלא ידחוף אותך"
    או להתעלם בכך שאני אומרת "לך תמשיך לשחק"...
    מה לעשות? אוני לא יודעת איך להתנהג בכל הסיטואציות האלה בגן השעשועים ובכלל...
    אני מלמדת אותו סבלנות ושלא דוחפים ולא להרביץ אבל לפעמים בא לי להגיד לו שיחזיר
    נמאס מכל הילדים האלה שלא מעניין אותם ולא רואים בעיניים פשוט רצים דוחפים לעבר המטרה
    סליחה אם אני נשמעת דרמטית , אני פשוט מתוסכלת מזה שאני בעצמי לא יודעת להתמודד עם זה ועוד אני צריכה ללמד את הבן שלי מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    איך להגיב

הוספת תגובה

• שיר שלום עניתי לך. ראי תשובתי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיי להסביר שעוד מעט יגיע עוד תינוק
    rebeka
    25/11/2010

היי
    בני בן שנתיים וחודש ילד מאוד בוגר ומבין אני בחודשים הראשונים להריוני ושאלתי היא מתיי למומלץ להתחיל להסביר לילד שעוד מעט יהייה לו אח או אחות??
    אשמח אם תתנו לי עצה גם באיזו דרך כדאי...
    תודה:)

הוספת תגובה

• מתיי להסביר שעוד מעט יגיע עוד תינוק - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/11/2010

רבקה שלום,
    אני חושבת שכשהבטן כבר מתחילה לבלוט ואנשים אחרים מתייחסים להריון, זה זמן מתאים לספר לילד. את אומרת שהוא מבין דברים, ולכן לא כדאי שידברו "מעל הראש שלו", זה רק יעורר חרדה ומתח.
    אפשר לומר לו בצורה פשוטה, שאמא בהריון ועוד מעט יהיה לכם בבית תינוק/ת. בתחילה מרבית הילדים לא מבינים את משמעות השינוי, וככל שההריון מתקדם ובעיקר לאחר הלידה יש תגובות מגוונות, כולל כעס ורגרסיה.
    שיהיה הריון קל ובריא,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה