מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3 עקשנית ושתלטניתשחר14/12/2010
שלום,
רציתי להתייעץ בקשר לבת שלי בת 3 (יש לי עוד ילדה בת 6 הרבה יותר קלה ופחות עקשנית)
היא ילדה מאוד עקשנית מאז ומתמיד היא הייתה ככה וזה רק מחמיר ככל שהיא גודלת
אם לא עושים מה שהיא רוצה היא מתחילה לבכות,משתטחת על הרצפה,בועטת
אומרת שהיא לא אוהבת אותנו ולא חברה שלנו וכו'...
הבעיה העיקרית היא בבקרים לפני היציאה לגן היא עושה המון סצנות עם הלבוש
רוצה ללבוש בחורף קצר ובקיץ ארוך,לא רוצה כל מה שמציעים לה ומתחילה בבכי
היא רוצה לשים את התיק של הגן על הגב ולא מוכנה להוריד אותו גם בנסיעה ומבקשת שנחגור אותה ביחד עם התיק.
כל פעם אני מאחרת לעבודה בגלל זה.
בגן כשאני מביאה אותה אני נפרדת ממנה בחיבוק ונשיקה והיא עושה לי שלום מהחלון ומיד אח"כ מתחילה לבכות ומבקשת שאני יחזור כי היא רוצה לשתות מיים
כשאני אומרת לה שהסייעת תתן לה היא מתחילה שוב לבכות וכו'...
מה עושים?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 עקשנית ושתלטנית - תגובה
סמדר ריינר15/12/2010שלום שחר.
תראי, הדבר שהכי נהוג לייעץ במקרים כאלה הוא שהתגובות שלכם להתקפים שלה יהיו יותר מינוריות עד כדי התעלמות במקרים מסויימים. יש מקרים שאפשר להתפשר איתה, וייתכן שהעקשנות היא דווקא מצידכם, יש מקומות שפשוט צריך ללכת ולא לעשות עניין (כמו במקום של המים). ויש אולי מקומות שצריך להעמיד גבול ברור. ייתכן שקשה לכם להבחין מתי לנהוג כך ומתי אחרת. עם זאת נראה לי שכאן יש משהו יותר מורכב. נראה לי שבתך נכנסה ואולי גם אתם הכנסתם אותה, בלי כוונה, לתפקיד מסויים במשפחה של זו שעושה בעיות. באופן לא מודע זה אולי עונה על צרכים שלכם במשפחה שאני לא יכולה לדעת מה הם. במקרה כזה הייתי ממליצה לפנות לטיפול משפחתי כדי לבדוק את הדינמיקה הזו קצת יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4.5 מתעסק עם איבר מינומירי14/12/2010
אני ובעלי אובדי עצות לאחר ששמנו לב שבתקופה האחרונה בננו התחיל לשחק עם איבר מינו ולא מוכן להגיד לנו מדוע. אני נתקלתי במקרה בילד אחר בגן שמתנהג כך והוא יותר גדול ממנו, יש לי מלא חששות שאולי קורים דברים לא ראויים בגן בקרב הילדים גם אם זה מתוך משחק. מה עליי לעשות? לפנות לגננת? עם מי אני אמורה לדבר
בכל מקרה גם איך גורמים לו להפסיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4.5 מתעסק עם איבר מינו - תגובה
סמדר ריינר14/12/2010שלום מירי,
אין כל רע בכך שבנך מתעסק באיבר מינו, זה לא בהכרח אומר שהוא נחשף לדברים לא ראויים ואין שום סיבה לגרום לו להפסיק. אוננות היא דבר טבעי גם בגילאים כאלה ואפילו בגילאים יותר קטנים.
הבעיה היא לא בדבר עצמו אלא בכך שהוא עושה זאת ליד אנשים. ההסבר שלכם צריך להיות שאתם מבינים שהוא עושה משהו שנעים לו, וזה בסדר וזה טבעי אבל עושים את זה רק בפרטיות.
אם גם לאחר ההסבר הזה הוא ממשיך לעושת זאת ליד אנשים או בתדירות מאוד גבוהה, יש מקום לגשת לטיפול כדי לברר מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי של ילדה בת 3 בלילהלי14/12/2010
שלום,
בתקופה האחרונה, מידיי מספר לילות, ביתי מתעוררת בבכי היסטרי, כשאנו מנסים להרגיע אותה היא עוד יותר מתפרעת והיסטרית. זה נראה כאילו זו לא היא אלה משהו שמשתלט עליה. היא נרגעת רק אחרי 3-4 דקות של היסטריה שכוללת התפרעות על המיטה, זריקת חפצים (כרית, בקבוק מים וכו') לכל עבר וצרחות (לא רוצה, לא בא לי וכו').
התנהגות כזו כבר היתה לה לפני כשנה בערך ועברה. היא נרגעת רק כאשר אני לוקחת אותה למיטה שלנו והיא מקבלת בקבוק שוקו (מה שבד"כ אני לא מרשה בלילה).
כשאני מנסה לבדוק איתה בבוקר מה קרה, היא אומרת שרצתה שוקו. גם כשהיא כבר ישנה במיטה שלנו ראיתי שמתוך שנה היא לא שקטה, אבל כשחיבקתי אותה לפני שהתעוררה היא נרגעה.
בעבר חששתי שאולי היא סובלת מסיוטים שנובעים ממשהו שקורה לה במשך היום אך בדקתי לעומק בגן ואני יודעת שגם שם וגם בבית היא מרגישה בטוחה ואין שום בעיה.
חוץ מזה הילדה מתנהגת מצוין (בהתאם לגיל), היא שתלטנית יחסית אבל אנחנו מציבים לה גבולות די ברורים.
האם זו התנהגות נורמלית ? האם מצריכה בדיקה כלשהי ואיך מתמודדים בהתקפת היסטריה כזאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי של ילדה בת 3 בלילה - תגובה
סמדר ריינר15/12/2010שלום לי,
ייתכן שהפיתרון שמצאתם מעודד המשך של התופעה. לא מומלץ לקחת אותה אליכם למיטה. זה מגביר את החרדות שלה. אם היא צורחת נורא, צריך לעמוד בזה, גם אם זה נמשך שעות ותחוו כמה לילות ללא שינה. מהתאור שלך כרגע זה נשמע שדרך ההתקפים האלה היא קצת מנהלת אותכם, ולא טוב לשתף עם זה פעולה.
אם יש מצוקה כלשהי, ייתכן שיש מקום לבדוק אותה, אבל במקביל חייבים להפסיק לקחת אותה למיטה שלכם כשהיא נוהגת כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שש לא רוצה ללכת לגןמלי14/12/2010
ביתי בת השש לא רוצה ללכת לגן!!!!! וזה משהו קבוע שקורה כל שנה.....היא ילדה חברותית במיוחד ואהובה מאוד עד שהילדים רבים מי ישב לידה וכמה שזה נשמע מצחיק זה ממש מציק לה כל שנה יש לה סיבות למה היא לא רוצה ללכת ומשיחות שערכתי עם הגננות הם ממש לא מבינות מה קורה לה הם משבחות אותה מאוד מכל הבחינות אני לא יודעת אם זה קשור אבל היא הבכורה, היא תחרותית ומצליחנית חיבת להיות בטופ יכול להיות שזה קשה לה ומעיף אותה...זה רק השערה אני לא יודעת מה לעשות כל בוקר היא לא מרגישה טוב....היא סופרת את הימים מתי כבר יהיה חופש אחרי חופשות שבתות קשה לה מאוד לחזור דיברתי איתה הרבה והיא לא יודעת להסביר כלום היא רק אומרת שיש בגן מקומות קבועים והיא לא מסכימה לזה (אין לה בעיה עם הילדים שיושבים לידה) אני פוחדת מה יהיה שנה הבאה בבית הספר היא ילדה שאוהבת חופש מרחב יצירתיות ולא מסגרות לעומת זאת היא ילדה טובה וממושמעת מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה מאוד לתשובה...
מלי15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה הודעה
מלי15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שש לא רוצה ללכת לגן - תגובה
סמדר ריינר15/12/2010שלום מלי,
נשמע לי שאת מבינה ממה זה נובע. אם זה אכן נכון, חשוב לבדוק איך אפשר להוריד ממנה ציפיות, כי הצורך שלה להיות כל ממושמעת ומוצלחת נובע מהצורך שלה לעמוד בציפויות שמשודרות לה כפי הנראה על ידכםובהמשך גם על ידי הגננת שכל כך רגילה לילדה נפאה וממושמעת. כדאי לכם לבדוק את העניין הזה יותר לעומק. מעבר לכך - לא כדאי כל כך להתייחס ישירות לנושא כל פעם שהוא עולה כי ייתכן שזה מתגמל את הצורך שלה לקבל התייחסות באופן הזה דווקא, וזה משמר את הדפוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים ובת ארבעמלי14/12/2010
ביתי בת ארבע ילדה עדינה ואצילית מאוד ממש "נסיכה" אחריה בת שנתים "ג'דה" הקטנה כל הזמן חוטפת לגדולה , מכה ,נושכת אותה סוחבת לה שערות והגדולה...צורחת !ניסיתי לאמר לה שהיא הגדולה ויש לה יותר כח והיא צריכה להגן על עצמה נתתי לה את האוקי להחזיר לה אבל שום דבר לא עוזר היא לא עושה כלום רק צורחת יש לצין שהיא אכן ילדה עדינה שמתנהגת בעדינות עם כל הסביבה וגם עם בת השנתיים לפעמים נראה שהיא ממש מאפשרת לאחותה להכות אותה כי היא אפילו לא מנסה לברוח רק צורחת כמו כן הקטנה אלימה רק כלפיה יש לה אחות בת שש והם "חברות טובות" וגם בגן לא התקבלו תלונות מיוחדות...אני לא יודעת איך להפסיק את מעגל האלימות...הצרחות...איך לגרום לבת הארבע לא להיות חסרת אונים? האם להגן עליה או לא? לתת לקטנה למרוט אותה ולא להתערב? לעצור את הקטנה? להעניש אותה? אשמח לקבל תגובתכם תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה
מלי15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה מאוד לתשובה....
מלי15/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים ובת ארבע - תגובה
סמדר ריינר15/12/2010שלוםן מלי,
לא כל כך ברור לי הבסיס להתנהגותה. ייתכן שהיא רגילה לקבל תשומת לב רק דרך העדינות היתרה שלה והצרחות. אם זה כך, הרי שברור שאת לא אמורה לתת את תשומת הלב בתנאים האלה, כי כל התייחסות לעניין הזה מחזקת את הדפוס. כן חשוב לתת לה תשומת לב בדרכים אחרות ובהקשרים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת ארבע ובת שנתים...המשך
מלי16/12/2010קודם כל תודה רבה אך אני מרגישה עדין בלי תשובה כיון שחשבתי על מה שכתבת לי וניסיתי במשך תקופה ארוכה לתת לה הרבה תשומת לב מיוזמתי וזה לא עזר כלום בנושא הנ"ל .ההשערה שלי או שהיא באמת לא מסוגלת להרביץ חזרה אך מצד שני "נהנית" מהמקום של ה"מוכה" מה אני אמורה לעשות? וכן מה אני אמורה להגיב לקטנה בת השנתיים שמכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת ארבע ובת שנתים...המשך - תגובה
סמדר ריינר16/12/2010שלום מלי,
נראה לי שלא התייחסת לאחד החלקים של התשובה שלי ולכן ההרגשה שנשארת בלי תשובה. מעבר לעניין של לתת תשומת לב בהקשרים אחרים הבהרתי בפםירוש איך להתנהג במקרים עצמם. על המיקרים האלה את לא אמורה לתת התייחסות. כלומר להתעלם. זו נראית לי תשובה מאוד ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה
מלי16/12/2010אני מודה לך מאוד מאוד חיזקת אותי על מה שחשבתי שכך נכון להגיב אבל זה מאוד מאוד קשה לראות את זה ולהתעלם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה -תגובה
סמדר ריינר16/12/2010שלום מלי,
זה קשה רק בהתחלה, עם הזמן, עקב העיקביות שלך זה ילד ויתמתן, ואז תרגישי הקלה גדולה ושהיה שווה לעבור את זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך עצובה כל כך... הודעה לשיריאמא במיטבה13/12/2010
ד"ר שירי יקרה,
ראשית תודה על תגובתך.
אכן "עלית" עלי במהרה טיפוס שרגיל להיות במיטבו ובשליטה בכל מה שנגעתי בו עד כה.
והעניין הזה מפיל אותי ממש לקרשים.
בננו הוא ילד נבון מאוד שמרגיש מהר מאוד מה יכול להוציא ואתי משלוותי.
אשמח שנגש בעלי ואני להדרכת הורים.
יש לך המלצה טובה מאוד כלשהי בצפון ?
תודה רבה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך עצובה כל כך... הודעה לשירי - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט15/12/2010באיזה איזור אתם גרים בצפון?
אנא עני בתגובה לתשובה הזו, כך שאוכל לאתר שוב את תשובתך ביתר קלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5גלי13/12/2010
בני בן 5 משחק בתדירות די גבוהה ילדה בת 7,כאשר משחקים לרוב מתרכזים במשחקי משפחה .
פעם אחת מצאתי אותו משחק במחשב במשחק של צביעת אצבעות בלק .
האם יכולים להיות השלכות בט"ק או ארוך .
נ.ב בגן ילד משחק עם בנים במשחקי בנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5 - תגובה
סמדר ריינר14/12/2010שלום גלי,
לא נשמע לי שיש בעיה כלשהי במה שאת מתארת, או שצפויות השלכות כלשהן. נראה לי שאת יכולה להרגע. לשחק באבא ואמא זה לא רק משחק של בנות, ולהתעניין במשחק של צביעת לק באינטרנט זה ממש לא כמו לעשות את זה, ייתכן שהוא פשוט נהנה מהצביעה, זה לא בהכרח התוכן שמשך אותו. וגם אם כן, עדיין זה לא נשמע לי כל כך קריטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 וחצי עם הרטבת לילהאפרת13/12/2010
ביתי התחילה גן חדש וכשבועיים לאחר מכן התחילה להרטיב בלילה, לפעמים גם פעמיים בלילה. פעם אחת אפילו ברח לה קקי. יש לציין כי היא ניגמלה מחיתול בגיל שנתיים ועשרה חודשיים ולא היו הרטבות לילה מאז. כבר שלושה חודשים מאז שהתופע התחילה. אנחנו מנסים לא לעשות מזה עיניין רציני כדי שהיא לא תיקח את זה קשה, ואנחנו גם מנסים לתגמל אותה במדבקה ומתנה אם היא לא מרטיבה. דבר אשר לא מוכיח את עצמו.
נשמח לקבל יעוץ והכוונה על מנת לטפל בבעיה
תודה רבה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 וחצי עם הרטבת לילה - תגובה
סמדר ריינר14/12/2010שלום אפרת,
אם הדבר נמשך מתחילת השנה, זה כבר הרבה זמן. אולי לפני שמנסים למגר את התופעה כדאי לבדוק טיפה יותר לעומק מה עומד מאחוריה, ואם זה מעיד על מצוקה כלשהי, אולי כדאי לבדוק מהי.
האם לא טוב לה בגן? האם יש דברים אחרים שקשים לה? הייתי מנסה יותר לבדוק לפני שהייתי מחליטה מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדת 4דפנה13/12/2010
בתי תחגוג יום הולדת ארבע בחודש הבא. אני מתלבטת אם לחגוג לה את היום הולדת במסגרת משפחתית, או לילדים מהגן. האם יש משמעות כלשהי לבחירה?
אציין כי היא התחילה השנה גן חדש ועוד אין לה חברים קרובים בגן. כך שמצד אחד, יום הולדת למשפחה הוא מעין מפלט בטוח, מצד שני, דווקא יום הולדת לילדי הגן נראה לי חשוב, כי זה הילדים שהיא איתם כל יום. והיא בכל זאת מכירה את הילדים די טוב, אם כי כאמור אף חבר קרוב עדיין.
האם יש מקום לשאול אותה? או שזה סתם יסבך אותה זכות הבחירה. וחוץ מזה שהיא עלולה לבחור ביום הולדת למשפחה רק מתוך פחד כלשהו מלחגוג עם ילדי הגן ואני לא רוצה לעודד את הפחד הזה. בקיצור - מה דעתך? אודה להתייחסות. אציין כי שנה שעברה לא חגגנו כי לא היינו בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום הולדת 4 - תגובה
סמדר ריינר14/12/2010שלום דפנה,
דווקא משום שאין לה חברים בגן, זו הזדמנות מצויינת לערוך יום הולדת, כדי לתת לה מקום בגן, וכו'. כמובן שצריך להכין זאת היטב, לבקש את עזרת הגננת, ליצור קשר עם ההורים בגן וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני חוטף בגן מכות ונשיכות ולא מגיבאורית13/12/2010
בני בן השלוש יודע לדבר היטב. אולם הוא רגיש במיוחד וקצת חרדתי. מספר פעמים אני ערה למצבים בהם ילדי ננשך בחוזקה או הוכה על ידי חברים מהגן אך הוא לא אמר דבר. הערתי לצוות אך הם טענו שלא שמו לב ומכיוון והוא לא בכה ולא אמר מילה, הם לא יכלו לטפל בכך. כמובן שהראתי להם את הסימנים ובני גם הצביע על הילדים התוקפניים. לבני גם יש קשיי פרידה בבוקר. הוא לא ממש אוהב ללכת לגן. הוא גם לא אוהב לספר במיוחד שום חוויות מהגן. אני ממש צריכה להתאמץ ולתקשר עמו. כואב לי הלב ליראות את בני סובל ולא מגיב כשמתנכלים לו. שוחחתי עימו רבות על כך. ביקשתי שיגיב שידבר שיצעק שיחזיר אבל זה לא עוזר. הגננות לא מסייעות לי. מה אוכל לעשות כדי לגרום לו להתמודד ולדבר בגן (באופן כללי הוא ממעט לדבר ולשתף גם בגן) בבית הוא כמובן פורח ומוציא את היכולות שלו החוצא. אני ממש רוצה עצות טובות ועזרה!!! לא יכולה לראות אותו לא מגיב למכות ולכך שחוטפים לו דברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני חוטף בגן מכות ונשיכות ולא מגיב - תגובה
סמדר ריינר14/12/2010שלום אורית,
אני לא מכירה אתכם ולכן קשה לי לדעת מהיכן נובעת הבעיה. לכן אני בודקת איתך. ייתכן שאת נוהגת מאוד לגונן? ילדים שהוריהם מאוד מגוננים עליהם לעיתים מתקשים לעמוד בזכות עצמם בחוץ. קשיי הפרידה שלו בבוקר, ייתכן שמעידים על כך שהוא מבין באופן לא מודע שאמא לא ממש משחררת אותו, לא ממש סומכת על החיים בחוץ ועל הגן, גם אם זה לא נאמר לו בצורה מפורשת, ואולי הוא לא כל כך מעיז להנות בחוץ ולהשקיע בחוץ את עצמו כי הוא קולט מן מסר סמוי או גלוי, שהכי טוב בבית, ובחוץ מסוכן ולא הכרחי להיות שם ולהשקיע שם.
אם דברי מדברים אלייך ואת חושבת שיש בהם משהו, כדאי לנסות לחשוב ממה זה נובע אצלך ואיך משנים זאת.
אם לא, אני מציעה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת ששם יוכלו להכיר אותך טוב יותר כדי למצוא את המענה שמתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוקי דעות עם הפסיכולוגיתרותי13/12/2010
אני אם ל-2 בנים בני 8, גרושה מאביהם כשנה וחצי. האב מקבל את הילדים לכל סוף שבוע שני ויומיים באמצע השבוע. לאחרונה, אני רואה שינוי בהתנהגות הילדים, הם מבוהלים כשהם חוזרים ממנו ולא ממש רוצים ללכת אליו לשבתות.
פניתי לייעוץ באחד מבתי החולים בארץ ושם, הפסיכולוג קבע שאביהם של ילדי, מסית אותם קשה כנגדי עקב שנאה שהוא חש כלפי. בנוסף אני רואה המון סימנים למסוכנות מצידו ואני חוששת לשלוח אאליו את התאומים.
הפסיכולוגית המליצה לי לוותר לו כמה שיותר על מנת שמפלס השנאה שלו אלי ירד ובעקבות כך ההסתה מצד האב. אני אינני מסכימה בשום פנים ואופן לכך וחושבת שאם אדם זה אלים ובעל הפרעת אישיות (כהגדרתה של הפסיכולוגית) אינני רוצה שילדיי ילכו אליו כלל. אבל היא בשלה וההמלצה שלה לפקידת הסעד היא לא לצמצם או לשנות כלום בהסדרי הראיה.
כיצד אני תוקפת את ההחלטה הזו? האם אני יכולה לבקש חוות דעת שניה מפסיכולוג אחר בבית החולים או מחוצה לו?
אני חוששת מאד לילדי. !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוקי דעות עם הפסיכולוגית - תגובה
סמדר ריינר14/12/2010שלום עמליה,
נראה לי שהשאלה שלך היא בעצם משפטית ולא פסיכולוגית. את שואלת איך את יכולה לשכנע את הרשויות בדעתך ואת זה נראה י שכדאי שתשאלי את העורך דין שלך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפקציוניזם ורף תסכול נמוך אצל בן 6שירלי12/12/2010
שלום
אני מעוניינת להתייעץ אתכם על בעיה שמלווה אותנו מזה כמה שנים עם בננו הבכור בן ה-6 וחצי (יש לנו בן נוסף בן 3 וחצי).
הבן שלנו החל כיתה א' השנה, ומאז ומעולם היה רגיש, ובעל סף תסכול נמוך יחסית במקביל לצורך להצליח בכל דבר/להיות ראשון... למשל, כמישהו מבני המשפחה משחק איתו משחק תחרותי, והוא לא מנצח- הוא מתפרץ בבכי ו"שובר את הכלים".
אותו דבר לגבי חוג כדורסל- אם הוא לא מצליח משימה כלשהי שהמאמן נותן (למשל, לא מצליח לקלוע לסל כשיש תחרות בינו ובין ילד נוסף)- הוא יכול לפרוץ בבכי.
אמרנו לו ש"לפעמים מנצחים ולפעמים מפסידים", ואנחנו מנסים לשדר לו שאנחנו מבינים את ההרגשה שלו וכו' (כמו שאומרים "בספרים"...)- אבל זה לא עוזר, והתגובה חוזרת שוב ושוב. זה נראה שהוא פשוט לא שולט בתגובה שלו. ויש בזה גם משהו קצת לא נעים, (אני מודה), כשיש אנשים נוספים בסביבה שצופים ב"סצינה" שהוא עושה...
אני יודעת שזו תגובה נפוצה אצל ילדים קטנים, אבל אני מסתכלת מסביב ונראה לי שהתגובה שלו קצת קיצונית יחסית לגיל שלו.
רציתי לשאול אתכם אם זה קשור לגיל וזה יעבור...? או שצריך ללכת איתו לטיפול?
ומה אפשר לעשות בינתיים כשנתקלים בתגובות הללו בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפקציוניזם ורף תסכול נמוך אצל בן 6 - תגובה
סמדר ריינר12/12/2010שלום שירלי,
לא ניתן לדעת כרגע אם זה יעבור עם הגיל או לא, וזה בהחלט יכול להיות מושפע מהתגובות שלכם. כדאי ורצוי גם להוסיף דוגמא אישית. למש כשאתם משחקים איתו, להפסיד לפעמים גם אתם(אם לא ידעתם, אז כשמבוגר משחק עם ילד הוא לפעמים קצת מנסה לוותר כשהילד לא מרגיש, וכן הוא לפעמים מפסיד בכוונה, כי זה לא כוחות...), לעשות קצת צחוק מההפסד שלכם, להראות לו איך לוקחים דברים בקלות, וגם להראות לו שכל דבר (כמעט) אפשר לתקן, ומה שלא הצליח פעם אחת, יכול להצליח בנסיון נוסף או אחרי הפקת לקחים מתאימה.
אם אתם מנסים זמן מה ולא חלה התמתנות בתגובות האלה, בערך כחודש נאמר, אולי כדאי לשקול פנייה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שאנחנו מפסידים לפעמים...
שירלי12/12/2010אנחנו הרבה פעמים מפסידים "בכוונה" בדיוק בגלל שאנחנו יודעים מראש מה יקרה אם לא נפסיד.......
בקיצור, נראה לי שכנראה שאנחנו מנסים את כל מה שאפשר מבחינת איך שאנחנו מגיבים וזה לא עוזר כבר הרבה זמן, כך שהצעד הבא הוא כנראה טיפול פסיכולוגי או איזשהו סוג של ייעוץ.
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה.
סמדר ריינר13/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי גן לבן 4אילנה12/12/2010
שלום לך אני פניתי כבר אליכן בעבר בנושא של גמגום בני-להזכיר - כאשר חווינו מתח בבית אני ובעלי לפני כחודשיים (היו מריבות בבית) בי החל לגמגם(הוא בן 3.3) .(זהו ילד שמדבר שוטף מגיל שנה ו 9 ללא בעיות). כמובן שזה כבר עבר כשהתחלנו לטפל בבעיות בינינו ומאז הכל כשורה. כמו כן במאי 2009 כאשר בעלי נעדר הרבה שעות בגלל עבודה בני גם גמגם אך זה עבר מיד כשבעלי חזר.
אני מציינת זאת כיוון ששנה הבאה יהיה בן 4 , כעת הוא בגן פרטי טוב עם 24 ילד גננת ו 2 סייעות.הוא אוהב את הגן טהצוות ויש לו חברים. אולם שנה הבאה יהיה בן 4.2 וממוצע הגילאים יהיה 3.5 (אולי ישארו 2 בני גילו) .הם לא יהיו קטנים מידי בשבילו? הוא מאד מפותח רוגניטיבית.. רציתי להשאירו שם שנה נוספת עד לחובה כי אני חוששת שמעבר לגן עירוני יהיה לו קשה ויגמגם.(יש לו בטחון עצמי הוא חברותי אך רגיש מאד) האם יש לי ממה לחשוש? כמו כן בעזרת השם בחורף הבא נרחיב את משפחתנו ויצטרף תינוק ואני חוששת ששני שינויים בטווח של חצי שנה יקשו עליו מה דעתך?
האם זה "בסדר" להשאירו שם עם הצעירים ממנו בהנחה שהבוגרים יעזהבו? האם להעלות אותו לעירוני ? בהתחשב במכלול הגורמים שציינתי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי גן לבן 4 - תגובה
נעמה סבג שמש12/12/2010אילנית שלום,
לקבל החלטה מעתה מה לעשות איתו כשיהיה בן 4, היא החלטה שגויה. תני לו לגדול ולאור כך יהיה קל יותר לקבל החלטה.
את השינוי ייאלץ לעשות במוקדם או במאוחר, גם אם זה יוביל לגמגום. אך תמתיני עם ההחלטה על העיתוי. ד"א- שינוי גן ורק אח"כ הולדת אח בהפרש זמן של חצי שנה, זה לא נורא.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מגורים..אורלי12/12/2010
שלום,
בני בן 3 וחצי והשבוע אני והוא עברנו לבית הוריי אחרי שהיינו גרים עם האבא במשך כחצי שנה לפני שבועיים האבא נעצר ולכן היינו צריכים לעזוב את הבית בו היינו חיים בשכירות, היום אנחנו חיים אצל הוריי שהוא בית מלא בחום ואהבה והילד לא מראה סימנים כל כך שחסר לו משהו או שהשינוי קשה לו גם שיתפתי אותו במעבר לקחתי אותו לבית הקודם וסיפרתי לו שאנחנו עוזבים ועוברים לסבתא וסבא וכל החג היה לו ממש כיף אך היום שחזרנו מהגן הוא לא רצה להיכנס ואמר שהוא רוצה ללכת הביתה והסברתי לו שזה כבר לא הבית שלו ועכשיו הבית של סבא וסבתא זה הבית שלנו אז הוא אמר " כן יש לי בית" ורצה ללכת לבית הקודם...הדבר מאוד כאב לי וצרם לי לשמוע אותו שבכל זאת הוא נפגע מהשינוי.
איך מתמודדים עם השינויים האלה מה אומרים לו?
אשמח אם תוכלו לעזור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מגורים.. - תגובה
ליאת גרוס12/12/2010שלום אורלי
ברור שהוא מרגיש ונפגע ממה שקורה. היה מדאיג אותי אם לא. הוא שם. הוא קולט. הוא מרגיש.
ילד בגיל זה שאביו נאסר ומעבירים אותו דירה צפוי לעבור משבר. עד עכשיו היה שינוי מלא של השיגרה ולכן עדיין לא נפל האסימון. עכשיו מתחיל לקלוט.
אל תצפי שזה יעבור לגמרי בשקט. חשוב לדבר איתו ולהסביר לו ברמה המתאימה לגילו. חשוב לתת לו להתאבל ולכעוס . יש לשדר שמבינים שהוא כועס אבל עדיין מצפים ממנו להתנהגות נאותה. תני לו מקום לשאול שאלות, לבטא את מה שמרגיש לכעוס, להתאבל ולדבר עם אבא אם אפשר. זה לא פשוט. אולי שווה להתייעץ עם עובדת סוציאלית שעובדת עם אסירים וילדיהם.
מאחלת שהדברים ירגעט מהר טיכנסו לשגרה חיובית בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ילדה בת 12יפעת12/12/2010
בתי בת ה 12 מזה חודש מתלוננת על פחדים ומחשבות מפחידות בלילה וכן נדמה לה שכל הזמן יש מישהו שרודף אחריה בדרכה מבית הספר, בבית ובכל מקום....דירנו ארוכות בנושא ולאחר כמה ימים אמרה שעקב שיחתינו הוקל לה לפני כשבוע התארחנו אצל הורי ואז כשהלכה לישון פתאום פרצה בבכי ורעד וסיפרה שהיא פוחדת מאד ומרגישה שהיום משהו רע יקרה לה והלילה היא תמות. היא נמנעת מלעלות לקומה העליונה של הבית כשאני לא בבית . ברצוני לציין שבתי היא ילדה נורמטיבית וחברותית ולפני כשנתיים פנינו לטיפול פסיכולוגי לאחר שסיפרה שיש לה חברים דמיוניים מה שלא היה אופיני לגילה.
האם צריך לפנות בשנית לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים ילדה בת 12 - תגובה
סמדר ריינר12/12/2010שלום יפעת,
ייתכן ויש מקום לפנות שנית לטיפול. אולים נראה לי שהכי נכון שתפנו למטפל או למטפלת שכבר מכירים אותה והם יוכלו לייעץ לכם בצורה הרבה יותר ספיציפית ושמתאימה למקרה הייחודי שלכם האם כדאי לחזור לטיפול, בודאי יותר מתשובה כללית בפורום שלא נשענת על הכרות איתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)