מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דווקאהילי01/08/2010
שלום
אני אמא לשני בנים אחד בן 3 ו9 חודשים והשני 9 חודשים
הילד הגדול כנראה עושה לי דווקא כמו כל הילדים
זה מתבטא בעיקר לפי דעתי באוכל שלו
הוא עושה בעיה באוכל למרות שאני יודעת שהוא רעב הוא לא רוצה לאכול וזה אוכל שהוא אוהב
בגן אני יודעת שהוא לא עושה בעיות ההפך הוא מבקש תוספת
בסוף שבוע כשהוא לא רוצה לאכול בצהריים למשל הוא הולך לישון צהריים רעב וכשהוא קם הוא מבקש שניתן לו קורנפלקס או מעדן, אני לא מסכימה ומציעה לו את האוכל שנשמר בשבילו מהצהריים
אחרי הרבה בכי בגלל שהוא רעב הוא מתרצה ואוכל את מה שאני רוצה
בערב הוא פשוט הולך רעב לישון
בהתחלה זה הפריע לי וניסיתי לרצות אותו שיבוא לאכול ניסיתי להעניש אותו כמו בלי שוקו אחרי זה אבל שום דבר לא עזר לאחרונה אני מתעלמת ומשחקת אותה שלא אכפת לי אבל גם זה לא עוזר
מה נכון? מה לעשות?
אשמח לתשובה
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי אשמח לקבל תשובה
הילי03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב דילגו עלי
הילי03/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא
סמדר ריינר04/08/2010שלום הילי,
נראה לי שהגעתם למעגל קסמים של מאבק כוחות שקשה מאוד להפסיק אותו עכישו. המצב החמיר מדי כדי לפתור אותו בעיצה בפורום, ואני ממליצה לך לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מכור למחשבפאר31/07/2010
שלום.
איך אני יכולה לדעת האם הילד שלי מכור או מסומם למחשב .
מה הם הכלים לכך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב
סמדר ריינר31/07/2010שלום נילי,
אחד הקריטריונים לדעת אם משהו נשעשה בצורה מוגזמת זה לבדוק האם זה מפריע לתפקודים אחרים. האם זה בא במקום חיי חברה? יש ירודה בלימודים? מזניח את עצמו ואת המטלות נהורמטיביות של הגיל שלו? זה סימן שיש בעיה.
לא הייתי מכנה את זה במילים כמו מסומם וכו', אלא הייתי בודקת למה הוא הגיע למצב כזה? ממה הוא נמנע? ממה הוא בורח? מה קשה לו? ואיך אפשר לעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנכד מתנהג בתוקפנותיונית31/07/2010
שלום רב, בכל מפגש של הנכד הבכור בן 4עם הבת דודה שלו בת ה 3 והבן דוד שלו בן השנה בבית של הסבתא אצלי הוא מגיב בתוקפנות צילולית וגם פיזית כלפי הבת דודה קללות, דחיפות לאורך כל המפגש אני לא מצליחה להרגיע אותו בשום דרך, שיחה , לקחת הצידה ולהרגיע לדבר, שום דבר לא עוזר הוא הופך להיות טעון שלילי כל המפגש בין אם ההורים שלו נמצאים ובין אם לאו. לרוב הם הולכים ומשאירים אותו והנכד נשאר ברצון.
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנכד מתנהג בתוקפנות
סמדר ריינר31/07/2010שלום יונית,
קצת קשה לייעץ לך מחוץ להקשר. יש צורך בפרטים נוספים - האם הוא תמיד מתנהג כך או שרק אצלך, האם זה התחיל לאחרונה או שתמיד היה כך.
ייתכן שזה נובע מקנאה בבת הדוד, אולי הוא היה הנכד הבכור והרגיש שסבתא היא רק בשבילו? בכל אופן זה לא מספיק כדי להבין מה קורה. אם תספקי יותר פרטים עליו ועל המשפחה אוי אוכל לסייע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמדר תודה לתגובתךאמא במיטבה30/07/2010
סמדר שלום,
ראשית תודה לתגובתך.
כה קשה לי לבצע את מה שאת מציעה בעניין האחיזה. לעיתים רחוקות הוא יכול גם להעיף מכה גם "ליד אנשים" ואז אני מתביישת נורא שהגענו למצב הזה... כאילו שאני אשמה...
היום היינו ביום הולדת של חבר במשך כל המסיבה הוא התנהג למופת שיחק יפה, שר ורקד ולקראת סיום אחד הילדים התגרה בו אז בני הציק לו ואז הוא אמר אני שמח שאתה הולך כעת הביתה וילד נוסף אמר גם אני שמח. הלב שלי יצא, נקרע לרסיסים... אינני דרמטית אך כך הרגשתי...
קשה לי מאוד אינני מצליחה להתמודד עם זה.
עצובה נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להתמודד
סמדר ריינר31/07/2010שלום לך,
אני בהחלט יכולה להבין את הקושי, את מתביישת עצובה וגם מאוכזבת מכך שבנך מעמיד אותך במצבים האלה. זה לא נעים ולא פשוט.
האחיזה זו הצעה רק אם לא ניתן להפסיק את האלימות בדרך אחרת.
כמו כן הצעתי לך עוד כמה דרכי התמודדות.
אם עדיין קשה לך,ואת לא מוצאת את הכוחות, אולי כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת ועיקבית שתוכל לתמוך בך לאורך התהליך שהוא באמת לא קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרד גיל השנתייםחופית30/07/2010
שלום, ביתי בת שנה ו- 9 חודשים. עוברת בזמן האחרון את מרד גיל השנתיים. זה מתבטא באימרה קבועה של "לא" ו"לא רוצה". ובהמון המון בכי. האמת היא שהקטנטונת עברה שינוי - יש לה אח בן 4 חודשים ובשבועיים האחרונים הוא גם עבר להיות איתה בחדר. לי ברור שהבכי נובע מרצון לתשומת לב בלתי פוסקת אבל אין באפשרותי... המצב הכי מתסכל ומתיש הוא בזמן ההתעוררות ובזמן ההליכה לישון: בבוקר הילדה מיד צועקת ובוכה ולא מעוניינת בכלום רק ב"לא רוצה!". בלילה המצב אף יותר מתסכל - פעם היא הייתה נכנסת למיטה בלי בעיות ומיד הולכת לישון - אחרי סיפור בסלון ושיר ערש על הידיים שלי - היום שום דבר לא מספיק (כבר כמעט חודש וחצי). היא כל הזמן קמה מהמיטה בבכי ובאה לסלון ולא משנה כמה פעמים אני אחזיר אותה היא עדיין תצא מהחדר (לפני כמה חודשים השיטה הזו עבדה אבל הפעם זה לא מצליח...). היא מבקשת שנישאר איתה בחדר, לידה - "אמא, עוד שיר" עוד סיפור". בנוסף לכל זה היא גם התחילה לפתח פחדים.
בקיצור - אני לא יודעת איך עליי לטפל בעניין, אני מתוסכלת ואין לי פיתרון. אני לא יודעת איך להתמודד עם המצוקה שלה. אנא ייעצו לי דחוף!!
אם יש צורך בפרטים נוספים על מנת לעזור לי יותר אשמח להוסיף.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנתיים והולדת אח
סמדר ריינר31/07/2010שלום חופית,
תנסי אם את יכולה לתאר את סדר היום שלכם ובאיזה דרכים את נוקטת כשהיא בוכה, למה היא מסרבת בדיוק ומה את עושה עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרד גיל השנתיים
חופית31/07/2010שלום,
סדר היום הוא מאוד פשוט - בבוקר היא קמה לפניי (אני כרגע בבית) והיא מגיעה אלינו לחדר בבכי . אני מציעה לה שתיכנס איתנו למיטה והיא "לא"רוצה" אז אני מנסה לשכנע אותה והיא מתעקשת. בסוף אנחנו נהיים חסרי סבלנות מהבכי ומבקשים ממנה ללכת להירגע בחדר והיא אומרת שהיא סיימה לבכות. היום אני כבר מבינה שאני פשוט צריכה מיד לקום אליה ולהתחיל את היום מתי שהיא מתחילה ולא להפך. מתארגנים ונוסעים לגן. אני מחזירה אותה מהגן בשעה 16:00 מגיעים הביתה ואז אני בדרך כלל צריכה להאכיל את התינוק, בעיקרון אין משהו מסודר וקבוע - היא מציירת קצת משחקת במשחקים שלה בסלון, אנחנו גרים במושב אז היא אוהבת להיות קצת בחוץ (אם מתאפשר ואיתי כמובן) , אני צריכה להכין ארוחת ערב, לקלח אותם, טיול עם סבתא באופניים (אנחנו גרים סמוך לאימא שלי), קצת טלוויזיה, בקבוק, סיפור, צחצוח שיניים. שיר ערש על הידיים שלי ואז אני שמה אותה במיטה, נשיקה ואני יוצאת - כמובן שכל זה במקביל לטיפול בתינוק ולהרדים ולהאכיל גם אותו... - היא מתחילה לבכות ולצרוח איך שאני מסתובבת ויוצאת מהחדר וקמה מהמיטה בבכי ודואגת שאראה אותה. איך שאני מתקרבת להחזיר אותה למיטה היא רצה בחזרה למיטה בבכי. אני רוב הזמן לא מדברת איתה בזמן ההחזרה למיטה - לפעמים אני נכנעת מחשש למצוקה נפשית ואומרת לה שעכשיו הולכים לישון ואימא בסלון.
כשהיא בוכה בלי סיבה אנחנו או מבקשים ממנה ללכת לחדר ולהירגע או שאני אומרת לה שכשהיא תסיים לבכות נדבר ואני ממשיכה בענייניי. אם זה בכי שיש על מה לדבר אז אני מסבירה לה מה קורה והיא מבינה ולפעמים מפסיקה מתוך הבנה.
היא מסרבת להרבה דברים בלי סיבה ברורה. היא מכניסה דברים לפה פתאום או בודקת גבולות וכדומה.
כשהיא לא מקשיבה ומשתמשת באלימות (אפילו מכות קלות רק כהתרסה) אני גם משתמשת בפסק זמן.
זה בגדול...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל שנתיים
סמדר ריינר31/07/2010שלום חופית,
לא כל כך הבנתי מה קורה כשאתם באים הבייתה אחר הצהריים והיא מציירת, מסתכללת בטלוייזיה או יוצאת החוצה ואת איתה. איזה סוג של אינטראקציה יש ביניכן באותן שעות? נדמה לי אם הבנתי נכון שאת בדרך כלל עסוקה במקבי עם התינוק באותו זמן, ול אכל כך הבנתי האם זה מאפשר לך לתת לה תשומת לב יותר אישית בחלק מהזמן. למשל לצייר איתה, לשחק איתה, ולא רק להיות ברקע כשהיא עושה את זה. אם זה לא מתאפשר, כדאי לחשוב איך לייצר מצבים כאלה, או כשהתינוק איתך והוא ו/או בנוסף לארגן זמנים שאחד ההורים לבד איתה מדי פעם, או על ידי גיוס עזרה מהמשפחה המורחבת או על ידי תאום חזרת האב מוקדם יותר מדי פעם. אחרת ייתכן ומה שקורה הוא שהיא בעצם אף לא נמצאת במרכז ההתרחשות ולא מקבלת התייחסות אישית שממוקדת רק בה, ולאורך זמן זה בלתי נסבל מבחינתה ואז היא גם לא מסוגלת להחזיק את עצמה יותר ומתפרקת בבכי וגם זו הדרך היחידה שלה לקבל התייחסות אישית, גם אם היא שלילית.
בנוסף כדאי שתחליטי על מה את מתעקשת איתה במסגרת המרד שלה ועל מה לא. עקרונית על מה שלא מסכן אותה ואחרים לא הייתי מתעקשת. חבל לבלות את כל היום במאבקי כוח. כמובן על רחצה, שינה וכו' חשוב להקפיד, אבל אני מתכוונת יותר על כל מיני דברים במהלך היום שאת טוענת שהיא מסרבת להם בלי סיבה ברורה ולא כל כך הבאת להם דוגמאות. הייתי מאפשרת לה את העצמאות שלה אלא אם כן, כאמור זה מסכן אותה.על מה שכן מתעקשים- צריך פשוט להגיד חד משמעית ופעם אחת בלבד שהבכי לא יעזור, וכשתרגע תדברו בשקט, ולעמוד בזה. אני מבינה שאת זה את מיישמת, אני מקווה שבעיקביות.
כדאי גם להימנע מנסיונות לשכנע ולנהל משאים ומתנים ארוכים - או שמתעקשים על משהו -ואז זה לא למשא ומתן או שעוזבים. אחרת זה מייצר מעגל של תשומת לב איפוא שאת לא רוצה לחזק את הדפוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרד גיל השנתיים
חופית31/07/2010היי,
ראשית תודה על היחס המעמיק והאכפתי :-)
אני מנסה לייצר זמן איכות איתה לבד מדי פעם - גם כשהתינוק ישן - היא מקבלת מלוא תשומת לב אפשרית. מדי פעם אני היא ובעלי מבלים איתה לבד. אבל בהחלט אולי כדאי להיות איתה לבד יותר.
הדבר שהכי מפריע לי, כי בסך הכל היא באמת ילדה מדהימה, זה הבכי כשהיא הולכת לישון - היא מקבלת יחס אישי בכל השכבה (אולי בגלל זה היא רוצה שההשכבה תהיה ארוכה ובלתי נגמרת ...אממממ) ועדיין בוכה בכי היסטרי כשאני יוצאת מהחדר. אני פשוט לא יודעת איך עליי לנהוג בעניין ההשכבה... לשבת איתה עד שתירדם (לא מתאים לי כיוון שזה הזמן היחידי שלי לעצמי...) או להמשיך להחזיר אותה למיטה בבכי במשך כ 45 דקות, או בכלל יש פיתרון אחר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשכבה
סמדר ריינר01/08/2010שלום חופית,
ההשכבה לישון וההתעוררות בבוקר הם בעייתים כי אלה זמני מעבר במהלך היום וזה קשה לכל אחד. גם לנו.
במיוחד קשה ההליכה לישון עבור תינוקת כי זה סוג של פרידה מהיום שמעוררת חרדה וקושי. ייתכן מאוד שבשב הזה את נותנת לה המון תשומת לב להרגשתך, אבל כבר כמהה שזה ייגמר. את זה היא מרגישה, ו"מנגנת" על זה.
תנסי לא לראות בזה משימה שחייבים לקצר, תני לה את הזמן שלה, את לחוצה כנראה לסיים והיא מרגישה את הלחץ שלך. ייתכן שזה לחץ שהיא מרגישה כל היום, כי באופן מסויים את מנסה לתמרן בין המשימות ולהיות יעילה והיא רוצה יחס רגוע יותר, לא כזה שנותנים על הדרך. תנסי לשחרר באותם רגעים. זה לא משהו שאת עושה אלא משהו שאת מרגישה והילדה חשה אותו. בדברים האלה, הדרך הארוכה היא הדרך הקצרה לפעמים ולהיפך. כלומר ככל שלא תנסי לקצר, זה יהיה יותר קצר, באופן פרדוכסלי, כי היא תרגיש שאת באמת איתה והיא תרגע יותר מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 15 עקשנית באופן יוצא דופןסמדר30/07/2010
כבר מקטנות היא הייתה עם ראש בקיר וא'א היה להגיע אליה -לא בטוב ואפילו לא כשהטריפה את דעתי וכעסתי עליה.עם השנים המצב משתפר אך עדיין יש בה עיקשות שלא מוכרת לי משום אדם אחר.נראה שאין לה שליטה על העיקשות והיא גם עצבנית ביותר-מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נערה עקשנית
סמדר ריינר30/07/2010שלום יעל,
הלוואי ואפשר היה לתת טיפים באופן כללי בלי להכיר את הפרטים וזה יתאים לכולם. אם הייתי ממציאה פטנט כזה, לבטח הייתי מאוד עשירה עכשיו...
אני מניחה שהעקשנות של ביתך מורכבת אול יגם מחלק מולד אבל גם קשור ה לדינימיקה במשפחה שעליה לא פירטת כלום, ויש להניח שאולי את לא מודעת לה, כמו כולנו - שקשה לנו לראות דברים באובייקטיביות כשהם נוגעים לנו.
באופן כללי שאני יכולה רק להציע לך להחליט על מהשאת מתעקשת איתה בחזרה ועל מה לא, ורק על הדברים החשובים באמת להילחם.
מעבר לזה, לא פירטת מה הקשר ביניכם, וייתכן שהו אמרוכב בעיקר ממאבקי כוח והתעקשויות, ואז השאלה מה נשאר עוד? אולי כדאי לעשות לפעמים דברים ביחד שלא קשורים לוויכוחים ביניכן, פשוט סתם לשבת ולדבר, לעשות יום כיף ביחד וכו'.
אם תרצי לפרט יותר על המשפחה ועל הילדה ולהביא כמה דוגמאות להתעקשויות, אנסה לעזור לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לסמדר. עזרת לי.יעלי30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שמחתי לעזור:-) בהצלחה.
סמדר ריינר30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בגיל שנה ושמונה חודשיםשירי30/07/2010
יש לי בנים תאומים (שנה ו-8 חודשים).
אחד מהם מאוד נינוח ופתוח ואילו השני חשדן וחרד מכל דבר שזז.
אציין שהיחס כלפיהם הוא זהה, הם מקבלים המון אהבה ותשומת לב מאיתנו ההורים, ומהמשפחה הסובבת אותנו כל הזמן, ובגן שניהם מאוד אהודים.
אתייחס בשאלתי לילד השני:
אם משהו זז מ"מ אחד מהשגרה שלו הוא נכנס להתקף היסטריה ובכי - למשל כשיצאנו מהבית בדרך לאוטו כבכל בוקר - בדרך לגן - עבר חתול שחור ודי מפחיד והוא פשוט התחיל לצרוח ורץ חזרה הביתה. כשלמעשה הוא מאוד אוהב חתולים וכלבים וכו'...
אותו הדבר קרה עם נמלה שכנראה עקצה אותו, אח"כ הוא לא ירד לי מהידיים חצי שעה ונבהל מכל זבוב שעבר... זה קורה עם חיות קטנות שמפתיעות אותו וגם עם אנשים חדשים שהוא לא מכיר (לוקח לו זמן להיפתח).
אני לא חושבת שזו התנהגות לא טובה- להיפך, אני מבינה מזה כמה הוא פיקח ומודע - אבל לא יותר מידי לגילו? בגלל שיש לי רפרנס מאחיו התאום - מוזר לי שהוא לוקח כל כך קשה דברים שהאח מחליק כלא היו...
עוד דבר - הוא נעלב מכל שטות. יש לו פרוסת לחם ביד והוא רוצה לקחת את הפרוסה של בת דודו (באותו גיל) היא נלחמת על שלה והוא נעלב ומתיישב על הרצפה, מסתכל למטה והופך ל"דובי לא לא"... זה קורה המון פעמים עם צעצועים / אוכל וכו'...
האם נשמע חריג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר30/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך לחיסכון בחשמלעדנה30/07/2010
דילגתם על שאלתי.אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי
סמדר ריינר30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כביסה מלוכלכתיעלי30/07/2010
כשביתי הנשואה מגיעה אלינו להתארח, הכל ערוך ודרוך לקראתה. כיף לנו עם הנכדים ןשמח לנו. היא משאירה אחריה כביסה של הילדים וגם שלה. הדבר שהכי מפריע זה כביסה של הבעל שנשארת אצלי.חולצות, לבנים וגרביים. יש לי הרגשה איומה שאני צריכה לראות את הלבנים של החתן שלי. וגם זה מגעיל אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כביסה מלוכלכת
סמדר ריינר30/07/2010שלום יעלי,
אני בהחלט יכולה להבין אותך. אני חושבת שאת צריכה להגיד על כך משהו. בצורה לא מעליבה כמובן.
את יכולה לבחור להגיד באופן כללי שהמשימה הזו כבר קשה לך מדי (בלי לפרט למה), ואת מבקשת שימצאו לכביסה פיתרון אחר, אם יש לך אפשרות אפשר להציע להם עזרה ברכישת מכונת כביסה.
או פשוט להסביר שכביסה זה דבר מאוד אינטימי, וזה כבר לא כל כך מתאים לשתף באינטימיות הזו את משפחת המוצא, יש להם כבר משפחה משלהם ונראה לך עדיף שהם יהיו עצמאים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחת אומנהרותי30/07/2010
אני רוצה מאוד להפוך למשפחה מאחרת או משפחה לשעת חירום לילדים בסיכון.
השאלה שלי היא איך לדעתכן דבר כזה ישפיע על ילדי הפרטיים (פעוטות) שנולדו ועל אלו שיוולדו לתוך סיטואציה כזו, בה יהיו ילדים נוספים בבית שאינם אחים שלהם לתקופות קצרות בלבד ואז יעלמו מחייהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחת אומנה
סמדר ריינר30/07/2010שלום רותי,
קשה לדעת מראש איך דברים ישפיעו. סביר להניח שיהיה לכך מחיר, מבחינת העובדה שמשאבים של המשפחה יופנו לילדים אחרים, תהיה קנאה, יהיו לפעמים כעסים, יהיו פרידות מצערות וכו', אך גם יהיו רווחים - ילדייך יזכו לקבל דוגמה לנדיבות וחמלה כלפי ילדים אחרים, וייתכן שיווצרו קשרים עמוקים לאורך שנים למרות הזמניות של השהייה.
אין דבר שאין לו מחיר ואין לו רווח, וקשה מאוד לצפות את הדברים האלה מראש, את צריכה לעשות את השיקול שלך מה חשוב לך, מה את רוצה להרוויח ואיזה מחיר את מוכנה לשלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך לחיסכון בחשמלעדנה29/07/2010
הבן שלי בן 11 שוכח לכבות מכשירים חשמליים בחדרו.את בעלי זה מאד מרגיז ולכן החליט שכל פעם שהוא שוכח בעלי מוציא לו את המכשיר לגמרי מהחשמל,ואז שהבן יחזור הוא יראה ששכח.בני נפגע מהמעשה הזה ואף אני מסויגת משיטות שכאלה.בעלי לא רואה זאת כמוני .מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך לחיסכון
סמדר ריינר30/07/2010שלום דנה,
הדרך שבעלך בחר היא באמת לא הכי נעימה, יכול להיות שכדאי למצות קודם דרכים נעימות יותר, כמו למשל להכין ביחד מדבקות תזכורת על המחשב וביציאה מהחדר, כמו שאנשים מבוגרים לפעמים מזכירים לעצמם ביציאה מהבית - עם מדבקה לכבות את הדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא נעניתי?!אמא במיטבה29/07/2010
בנות יקרות,
מדוע אני היחידה שלא השבתן לה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי.
סמדר ריינר30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי תקשורת -תודה סמדריעלי29/07/2010
אמרת לי את מה שאף אחד לא אמר לי וזו האמת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחתי לעזור,
סמדר ריינר30/07/2010וגם אני שמחה שיכולת לקבל זאת. כבר התחלת את הדרך לשיפור המצב,
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי תקשורת - תוספתיעלי29/07/2010
סמדר שלום,
אני מתייחסת לפרטים שרצית לדעת בהתחלה.
הקשר המשפחתי שלנו לא טוב ואפשר להגיד גרוע. רוב הזמן אני מחפשת להשתחרר מכל פניה של בעלי אלי, מסיבות רבות. ביניהם, טענות, ביקורת, מתן פקודות, סיפורים אגואיסטים על עצמו: על קשיים שלו, פתרון בעיות שלו, על הסגים שלו ועוד. אני משתדלת לדחות אותו בעדינות או לא להגיב גם לדברים מרגיזים במיוחד כשהבת בבית {בת יחידה}. אבל היא סופגת הכל ומה שקורה שאני חווה דחיה מביתי במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי בחלק הקודם של השאלה.
סמדר ריינר29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)