מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 6 וחציאמא מודאגת25/07/2010
שלום יש לי לד בן 6 ו8 חודשים בגדול ילד רגיל נעים יחד עם זאת קצת תחרותי והשגי לדעתי, דבר הגורם לעיתים להמנעות ועיתים לאכזבה שמשהו אחר מנצח וכו ,אגב הוא הצעיר בכיתתו,... ישלו אח בן 3 ותשעה חודשים.
יחסית מסתדרים לאחרונה החלו מריבות אחים...
לאחרונה היתה תקופה בה הגדול היה עצבני מהרגיל וזה נרגע, הוא מאוד אוהב משחקי מחשב למיניהם ושיחק במשחקים לא לגילו והתגאה בזה עד ששוחחנו והגבלתי אותו.
לשאלתי :היו פעמיים שהוא יה מתוסכל ולא רצה לשתף ואמר אני רוצה למות והדבר החמור הוא שהוא הוציא סכין ממגירת המטבח תוך שהוא מסתכל עלי בחשש ונראה בודק את תגובתי, הוא מיד החזיר את הסכין ולא חזר על זה, שוחחנו על כך שהוא נרגע.
שאלתי אם זה מצריך ללכת לאיש מקצוע או האם יש משהו לעשות כדי לעזור לו ברגעי מצוקה?
תודה אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שש וחצי.
סמדר ריינר26/07/2010שלום לך,
את מודאגת בצדק. כשילד בן שש וחצי אומר שהוא רוצה למות ומוציא סכין, אכן יש סיבה לפנות לטיפול פסיכולוגי. זה לא אומר שהוא בהכרח יממש את איומו, אך זה אומר שהוא נמצא במצוקה, שכרגע לפחות לא לגמרי מובנת לך, ולכן כדאי להיפגש עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים כדי שתוכל להתגבש תמונה יותר מלאה מה קורה לילד שלך בפנים וממה הוא סובל.
כשקורים רגעי המצוקה האלה בבית, כדאי לשבת יאתו ולדבר איתו, לשאול אותה מה קשה לו ולבדוק האם לו יש מחשבות מה היה עוזר לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמהות שמרביצותאני25/07/2010
שלום
הילד שלי בן 3 ושלושה חודשים, אני והאבא גרושים
בערך לפני שבועיים אמר בפעם הראשונה "אמא נכון שלאמהות מותר להרביץ"
שאלתי אותו איזה אמא מרביצה והוא נתן את השם של אשתו של אבא שלו
שאלתי איך היא מרביצה אז הוא הראה שהיא נותנת מכות על הילד ואמר גם בטוסיק
אח"כ התחיל להגיד שגם אמא (אני) מרביצה
בזמן האחרון הוא גם לא רוצה ללכת לאבא שלו ואפילו השכנים שאלו אותי למה הוא לא רוצה ללכת ואם קרה משהו, האבא עצמו סיפר שהוא לא ניגש אליו בגן (בורח) ושאל אם קרה משהו בבית
היום הוא שוב חזר על הסיפור הזה שלאמהות מותר להרביץ ושוב חזר על השמות
ואמר גם שאמא מרביצה.
אני מעולם ומקווה שגם לעולם לא הרמתי עליו יד , הוא יקר לי מפז בן יחיד
נכון שלפעמיים הוא מתנהג לא יפה אבל אני מדברת איתו ומסבירה לו ורק ככה הוא מבין
שאלתי אותו אם הוא בכה אז הוא ענה לא ואמר שהוא הסביר לה (לאשתו של אבא) שאסור להרביץ.
מה דעתך? אני פוחדת שמבלבלים לי את הילד. מצד אחד אמא לא מרשה שירביצו וזה איסור חמור מבחינתי , מצד שני בבית של אבא נותנים מכה (אני מניחה שלא מתעללים) פה ושם
ועוד מאשתו של אבא שזה לדעתי כל כך משפיל (יש לציין שהיא בטוחה שהיא אמא שלו)
איך אפשר לדעת האם הילד דובר אמת (אני מניחה שכן) אבל בוודאות, כתוב שחור ע"ג לבן
האם צריך ללכת לפסיכולוג ילדים? האם צריך אישור האבא? כמה פגישות? מה ההשלכות?
הסיפור הזה כבר חזר על עצמו בעבר וברגע שדיברתי עם האבא הוא ישר גונן על אשתו
והאשים אותי שאני ממציאה ורוצה לסכסך ולעשות בעיות והאמת אני פוחדת מאחר והבן שלי הולך לשם שוב.
אנא תשובתך, האם יש פתרון או שהילד שלי צריך להמשיך לסבול (פשוט בלתי אפשרי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמהות שמרביצות
סמדר ריינר26/07/2010שלום לך,
נראה שאת אכן תקועה במקום בלתי אפשרי. אם את חוששת לשלוח אותו לאבא שלו, או שהוא לא רוצה ללכת, ייתכן והכתובת שלך היא מחלקת הרווחה על מנת שיבדקו וימליצו על סדרי ראייה משותאמים לטובת הילד.
לגבי טיפול פסיכולוגי - פסיכולוג הוא לא חוקר ילדים. פסיכולוג יכול להבין מה קורה בעולמו הפנימי של הילד אבל הוא לא תמיד יכול לדעת עובדתית מה קרה.
כמו כן כדי לתת טיפול פסיכולוגי לילד שהוריו גרושים יש צורך באישור מהאב.
עם זאת, פנייה לטיפול פסיכולוגי בהסכמת האב יכולה להיות תהליך מועיל, גם אם לא יוכח שם עניין המכות, כי יכול לאפשר הדרכת הורים גם לך וגם לאב ולאישתו, וזה לכשעצמו יכול לסייע לשיפור מצב שנוצר שהמכות הן רק חלק וסימפטום ממנו ולא בהכרח כל הבעיה.
תחשבי םא את יכולה לשכנע את האב, מאחר והילד נרתע מלגשת אליו, אולי כדאי ללכת ולבדוק מה קורה עם הילד ואיך אפשר לשנות זאת, ואולי עם הנימוקים האלה הוא כן יסכים לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן למשך החופשרונית25/07/2010
שלום רב אני אמא לתינוק בן שנה וחצי.
עד היום התינוק לא היה בגן הוא היה בבית איתי. ואני צריכה להתחיל לעבוד בתחילת אוגוסט
ובגן שהוא אמור להקלט אליו בספטמבר אין אפשרות שהוא יכנס אליו עכשיו.
יש לי אפשרות להכניס אותו לגן אחר למשך חודש ובספטמבר הוא יתחיל את הגן שרשמתי
אותו. השאלה שלי היא האם זה יהיה יכול לגרום לילד איזשהיא תחושה של חוסר עקביות, חרדות
או משהו בסגנון....
אודה לכם מאוד אם תשיבו לי על שאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן למשך החופש
סמדר ריינר25/07/2010שלום רונית,
אכן מאוד לא מומלץ. הסתגלות לגן היא תהליך שלוקח זמן, וצריך להיות הדרגתי ומלווה ביציבות. עד שתסיימו תהליך כזה בגן - תצטרכו לעבור גן ולהתחיל הכל כמעט מהתחלה. בהחלט יש מצב לחרדות ולקשיים, שיהיה מסובך מאוד לתקנם אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון חברתי ילדה בת 4שי25/07/2010
שלום רב,
אנו זוג עם שני ילדים בת 4 ושנה ושמונה חודשים.
לאחרונה (אני מציין לאחרונה מכיוון שהיא הייתה בעברה מלאת ביטחון), ביתנו כל הזמן בוכה/מיללת על כל סיבה שלא תהיה לדוגמא: אם נוגעים בה בלי כוונה אפילו לא ברמה של מכה היא מתחילה לבכות כנ"ל בהתנהגות חברתית אם היא מתווכחת עם ילדה ונוגעים בה היא ניגשת או לסייעת או אלינו(במידה ואנו נמצאים) ובוכה היא נגעה בי היא לקחה לי ומשדרת לנו חוסר ביטחון.
יש לציין כי יש לה חברים בגן אבל לאחרונה אנו מתחילים לראות שינוי גם מבחינת החברים.
הדבר הגרוע מכל הוא בבית כאשר כל בקשה שלה נעשית בבכי, כל חפיפת ראש במקלחת, מלווה במאמץ וצרחות, כל השכבה במיטה צורכת המון אנרגיה של שלושה ואף 4 סיפורים, כדי לא להגיע למצבים של בכי.
בקיצור אנו מתחילים לחוות חוסר בתקשורת מול הילדה ואנו חסים חוסר תסכול רב עקב הדברים הללו.
יש לציין כי מעבר לכך שהצטרף אליה אח קטן העברנו אותה גמילה ממוצץ ובקבוק, ביתנו היא ילדה חכמה ומקסימה בעלת תקשורת ברמה גבוהה שאנו חשים שהתחילה בה ירידה.
אנו כבר פשוט לא יודעים מה לעשות ומפחדים שאנו פשוט מאבדים את התקשורת עם הילדה.
תודה מראש!
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים, גבולות וחיזוק התנהגות...
נעמה סבג שמש26/07/2010שלום שי,
איני רואה בסיטואציה שתיארתם בעיה של חוסר בטחון.
אני רואה פה ילדה שמבקשת יותר תשומת לב, ילדה שבודקת גבולות, ילדה שלמדה לנהל את סביבתה ע"י בכי.
יכול להיות שכל השינויים שחוותה לא פשוטים לה. ילד שרגיל היה להרגע עם מוצץ ובקבוק, צריך ללמוד כעת להרגיע עצמו בדרכים אחרות.
כדאי לעזור לה ללמוד להרגע ולהציע לה רעיונות לכך.
נראה כי אתם מוותרים לה כדי לא להכנס לסצנה וההתנהגות הזו רק מתחזקת.
כדאי לעבוד על תקשורת נכונה.
אתם מוזמנים לקרוא מאמרים באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים ורעד אצל ילדה בת שנתייםאיילת25/07/2010
שלום דוקטור.
ברצוני לשתף אותך בתופעה חדשה שגילינו אצל הבת (בת שנתיים באוגוסט), רעד ועצבים.
לאחרונה שמנו לב (משהו כמו חודשיים) שכאשר היא לא מקבלת משהו, או שלוקחים למה משהו מהיד, או שמשהו פשוט לא נראה לה.
היא פשוט חוטפת עצבים ממש כמו אדם בוגר, אני מדברת על כך שכל הגוף הופך למקשה אחת ומתוח, ממש הופכת לעגבניה אדומה וכולה רועדת מעצבים. כאשר ברקע מלווה הקול רררררר .
התופעה בהחלט מדאיגה אותי, במיוחד כאשר היא עושה זאת לפעמים ללא סיבה (סתם נושכת משהו למשל מוצץ שלה) , אנחנו מוטרדים ונשמח אם תנחי אותנו מה לעשות, אם ניתן לעשות משהו.
בברכה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים
סמדר ריינר25/07/2010שלום איילת,
אם אתם מודאגים מכך שאוי מדובר בתופעה גופנית כלשהי, כדי לבדוק את זה אצל רופא.
עם זאת ייתכן מאוד שזו תגובה לכך שתאם כנראה מאוד מתרשמים מהתופעה הזו, והיא כנראה גם עוזרת לה להשיג דברים. אם תשמרו על עיקביות וקור רוח ולא תתרשמו מזה, ייתכן מאוד שזה יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים של בו שנתיים ושמונההודיה25/07/2010
בס"ד
שלום רב,
בני (ילד בכור בן שנתיים ושמונה מבין ששניים אחיו בן 11 חודשים) בשבועות האחרונים פיתח התנהגות ופחדים מוזרים
1.מלהיות לבד.
בכל פעם שהוא נשאר באחד מחדרי הבית לבד הוא מתחיל לצרוח שהוא לבד או שהוא רץ בהיסטרעה אחרי. וגם אם אני מבקשת ממנו או שהוא רטצה להביא משהו מחדר אחר הוא לא מוכן ללכת בלי ליווי. כשאני שואלת אותו למה הוא אומר שהוא מפחד להיות לבד כי תהיה אזעקה (אין לי מושג ממה זה)
עלי לציין שהוא נמצא במעון במשך היום שם התנהגותו רגילה לגמרי ובאופן כללי זה ילד שמקבל הרבה מאד תשומת לב וחום
2. בנוסף כשאנחנו יוצאים יש לו פחד קיצוני מלהתקרב לכביש, ואפילו ללכת על המדרכה ליד הכביש הוא לא מוכן אלא רק בידיים. (האם זה יכול להיות קשור לעובדה שסיפרנו לו הרבה סיפורים על זהירות בדרכים)
האם העובדה שהוא שומע בבית הרבה את המילה מסוכן ביחס לכל מיני דבריעם היא זו שיכולה ליצור אתצ הפחד מלהיות לבד, כי לא נראה לי שיש קשר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים של בן שנתיים ושמונה
סמדר ריינר25/07/2010שלום הודיה,
בהחלט ייתכן שיש קשר בין ההתבטאויות שלכם בבית, סביב ההסברים לגבי בטיחות בדרכים וכן השימוש המרובה במילה מסוכן, ואולי אווירה כללית של זהירות באופן שיכול להיות מלחיץ - לבין הפחדים שלו.
האם גם אתם סובלים מחרדות? האם אתם עסוקים בראשכם הרבה במה עלול לקרות וכמה צריך להישמר בעולם? אם כן, ייתכן וזה עובר לילד שלכם באופן כלשהו.
חשוב שתנסו לדבר פחות על דברים מסוכנים ומלחיצים ליד הילדים, וגם אולי כדאי שתבדקו האם אתם מרגישים לחץ וחרדה והאם כדאי לטפל בזה כדי שהבית יהיה יותר רגוע, והחרדות לא ישפיעו על הילדים.
אני אומרת זאת כי אני משוכנעת שהכוונות שלכם טובות. הורים רבים חושבים שאם הם לא דואגים מספיק סימן שהם חסרי אחריות, ובלי להתכוון עוברים את הגבול לצד שני ודואגים וחוששים יותר מדי, וזה משדר חשש ולחץ לילדים בלי להתכוון.
חשוב גם שתשחקו עם הילדים משחקים שיש בהם הסתכנות מבוקרת, כמו לקפוץ, לדלג, לטפס וכו', כדי להפוך את האיזון בין הרפתקה וביטחון בחיים ליותר משחקי וידידותי עבורם.
כשהילד לא מוכן להיות לבד בחדר כדי לשחק איתו משחק שהוא ילך ואתם תעשו לו "קוקו" כשיגיע, ואחר כך הוא יעשה לכם וכך תשמרו איתו על קשר עין וה"פרידה" של כמה דקות תהיה יותר הדרגתית ומשחקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים
אמא25/07/2010אינני פסיכולוגית, אך בתי בגיל דומה לשל בנך וגם היא החלה לסבול מפחדים.
גם לה היתה תקופה ארוכה שלא עזבה אותי (בבית) ונגררה אחרי לכל חדר ולא הסכימה להיות לבד.
לעניין האזעקה, לפני חודש היה תרגיל בכל רחבי הארץ ואזעקות הושמעו פעמיים בזמן שהילדים היו בגנים. אני יודעת לומר לך שסיפרו לי בגן שהבת שלי ועוד ילד נכנסו לפחד וחרדה ומאז היא גם פוחדת מהאזעקה....
זה גיל של פחדים, אני ממליצה לך לא להיות אדישה, אך גם לא לתת במה יותר מדי לעניין הפחד, כן לדבר איתו ולנסות להבין ממה הוא מפחד עוד... זה יעבור ככל שתהיי רגועה ותשדרי שאין סכנה לא בחדרו ולא באף חדר בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4 שכל הזמן מייללת...לילך25/07/2010
הבת שלי היא בת 4 תמיד הייתה ילדה חמודה ושמחה, חברותית אבל לאחרונה היא חווה תופעות חריגות בהתנהגות שלה שאנו לא יודעים כיצד לעזור ולשנותן.
בשנה האחרונה היא הפכה להיות יללנית גדולה, בכיינית ועושה סיפור מכל מכה, פצע ונגיעה בה, אבל עד כה זה היה בגדר הסביר ותפס רק 10% מהטענות שלה. כעת התחושה שכל התקשורת מולה סובבת סביב הניסיונות להרגיע אותה או להתעלם מהבכי כדי לא לתת לו לגיטימציה. ומילא ההתנהגות הזו הייתה רק בבית היא גם בגן – כאלו ההנהגות החברתית שלה מתדרדרת - על ילדים שמשחקים איתה היא כל הזמן צועקת, כל נגיעה בה מלווה בבכי ש"היא הכאיבה לי, היא דחפה אותי, היא אמרה לי משהו רע".
אנו מנסים השכם וערב להסביר, לבאר, להתעלם מהיללות ומהבכיות: מהכואב לי, מציק לי, העלבת אותי... ולנסות להחזירה לתלם, אבל התחושה שזה מתגבר ומתעצם מדי יום.
גרוע מזה אני חשה כי הביטחון העצמי שלה נמוג, במקום להתפתח היא הופכת למשהו פחות מפותח, במקום ללכת קדימה היא הולכת אחורה.
אין לה כוח לספר לנו איך היה בגן (היא פשוט משתמשת במונחים הללו של "אין לי כוח, אספר אח"כ) ואם היא מספרת לנו דברים זה תמיד סביב "הרביצו לי, קבלתי מכה, אני חולה". שברוב המקרים הסיפורים לא אמיתיים.
מה עושים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ותלונות ממושכים של ילדה
ד''ר שירי שדה שרביט25/07/2010לילך שלום,
לא ציינת האם הבכי והתלונות הם ממוקדים סביב המגעים החברתיים שלה, או שהם מופיעים בתגובה לאירועים מסוגים נוספים. רמת המצוקה של הילדה נראית גבוהה מאוד, ולכן מומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בילדים, כדי להבין קצת יותר מה קורה לה ולמה כ"כ רע לה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מוות בגיל 11 ללא סיבה מציאותיתשלי25/07/2010
אחד מקרובי משפחתי, ילד בן 11 חמוד, פיקח ונורמטיבי בדרך כלל, סובל לאחרונה מפחד מוות. מעסיקה אותו מאוד המחשבה שהוא ימות פעם ושזה יהיה בלתי הפיך. הכלום שבא אחרי המוות מפחיד אותו. הפחד תוקף אותו אחת ליום או אחת לכמה ימים והוא מתאר תחושות גופניות שמתלוות למחשבות האלו (אני לא זוכרת את הפרטים - אולי כאב ראש, בחילה, קושי לנשום, בכי).
לא נראה לי שהפחד שלו זוכה לאמפתיה מבני משפחתו.
היום בחגיגת יום הולדת הוא עשה לכל המשפחה הצגת תיאטרון בובות שעסקה בנושא .היתה שם ילדה שמתה והגיעה לגיהנום, שם פגשה בשטן שהחליט להחזיר אותה לחיים כי היא לא עשתה מעשים רעים בחייה. אחרי ההצגה הוא פרץ בבכי ונצמד לברכי אמו. היא דרשה ממנו להפסיק לבכות ולהפסיק לחשוב מחשבות כאלו.
כיצד ניתן לעזור לו והאם מדובר בתופעה נורמלית לגילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מוות בגיל 11
סמדר ריינר25/07/2010שלום שלי,
לא מדובר בהתנהגות שנורמלית לגילו. אני ממליצה לכם לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה אודות פחדים אצל ילדים ולראות אם יש שם משהו שיכול לעזור, ואם לא הייתי ממליצה למשפחה לפנות לטיפול, כי נשמע שהילד מאוד סובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממקומות מסוימים בתוך הביתאור24/07/2010
שלום רב וערב טוב,
ביתי בת שנתיים ו4 חודשים, מזה כמה ימים היא פוחדת להתקרב ולהכנס למסדרון הבית, לחדרה, לחדר שלנו ההורים ולמקלחת, ברצוני לדעת האם יש דרך מסוימת להתגבר על הפחד ומהי הסיבה לפחד הפתאומי.
תודה מראש על התשובה ושבוע טוב, אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים של בת שנתיים
ד''ר שירי שדה שרביט25/07/2010אור שלום,
לא ציינת האם התרחש אירוע שגרם לה לפחד מהאיזורים בבית, ובכל מקרה אלו כמעט כל חדרי הבית. לא ברור לי איפה היא כן מוכנה להיות. בכל מקרה, רצוי שלא להפגין התייחסות מוגזמת לפחד, ולהמשיך לשדר "עסקים כרגיל", להתנהל היכן שרציתם. כדאי לשמור על חדרים יותר מוארים מבדרך-כלל, אולם להמשיך בשגרת היום הרגילה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מילדים אחריםחגי24/07/2010
שלום,
בני בן השש וחצי עולה לכיתה א',
בגן הוא היה משחק עם כל הילדים, ובמתקנים משחק גם עם ילדים שהוא לא מכיר.
כשאנחנו הולכים ברחוב,
הוא ממש נבהל כשרואה ילדים אחרים, ונצמד אלי או אל אמא שלו, ואפילו מוציא לפעמים תגובת "או או".
יש לציין שמספיק שהוא ישמע את הילדים צועקים אפילו מבלי שיראה אותם.
לפני כשנתיים עברנו לגור בעיר אחרת (שבה אנו גרים כעט),
באחד הפעמים הראשונות שיצא עם אמו לטיול בסביבת הבית, קרה מקרה שבו ילד אחד התחיל לזרוק עליהם נפצים ולקלל אותו ואת אמו.
אני חושב שמאז הוא התחיל לפחד מילדים אחרים.
בעוד חודש הוא עולה לכיתה א', ויהיו שם ילדים מכיתות גבוהות יותר, ולא רק ילדים בני גילו כמו בגן,
ואני מפחד שהוא לא יסתדר שם, דבר שכנראה יפגע לו בלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מילדים אחרים
סמדר ריינר24/07/2010שלום חגי,
אני חושבת שהכותרת שנתת היא קצת כללית וגורפת מדי. הילד לא פוחד מילדים אחרים, כי עובדה שיש ילדים שהוא כן משחק איתם, וגם לא ברור אם הוא פוחד מילדים גדולים ממנו, או מילדים שהוא לא מכיר. מה שאתה מתאר זו סיטואציה שדומה מאוד לסיטואציה ממנה הוא נבהל. לכן בכלל לא בטוח שהפחד שלו עבר הכללה גם לילדים גדולים ממנו, או לבית הספר שהוא עומד להתחיל וכו'. אלה חששות שלך שלא ברור אם הם נכונים ולכן צריך קודם כל לעשות הפרדה בין החששות שלו לחששות שלך, שהם רק בגדר השערות.
דבר שני, לא ציינת איך נהגתם לגבי אותה סיטואציה שהפחידה אותו. האם דיברתם איתו על כך? אם לא אז כדאי לעשות זאת. להגיד לו ששמתם לב שכשאתם הולכים ברחוב הוא חושש שמה שקרה לו ולאמא שלו פעם יקרה שוב. ושהוא צריך להבין שזה היה מקרה חד פעמי, של ילד רע, שלא יודע להתנהג (אם עשיתם משהו לגבי אותו ילד בעקבות המקרה - כמו להתלונן בפני הוריו או משהו דומה כדאי לציין זאת כדי להראות לו שהעניין טופל), ולא כל הילדים שהולכים ברחוב הם כאלה, ושאם זה יקרה שוב - תעשו כך וכך (אמא תקרא לאבא בפלאפון, או שתבקשו עזרה מאנשים וכו') והוא יכול להיות רגוע שאתם שומרים ומגנים עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי מיניותאמא24/07/2010
בני בן 5 שיחק עם בת אחי מבת ה - 8 בשקט בעוד הן סוגרים את הדלת. הדבר הדאיג אותי ונכנסתי לחדר ראיתי את שניהם על הרצפה בעוד בני ללא תחתונים. שאלתי מדוע התפשט והוא ניסה להמציא משהו וכשאמרתי לו שלאמא ואבא מספרים הכל ולא מסתירים הוא אמר "טוב אספר את האמת" וסיפר שהם רצו לגעת אחד לשני באיבר המין (קרא לזה לגעת ב"פרטי").בנוסף לאחר מכן סיפרו שהם תכננו שכולם ילכו לישון יעשו זאת בלי שאף אחד ידע. (זאת היתה שבת שבת אחי הצטרפה לישון אצל סבתא וסבא יחד איתנו.).
בכל אופן הסברתי לבני שזה טבעי ושאני יודעת שזה נעים לו אבל שאני לא מרשה להתפשט ושהוא יכול לגעת בעצמו ולעשות כל מה שגורם לו הנאה כשהוא לבד בחדרו ולא להרשות לאחרים לגעת בו או לגעת באחרים. למחרת בבוקר הוא ניסה שוב להתחיל בזה ובת אחי שהיא גדולה יותר אמרה לו שאסור כי לא מרשים. ברור לי שהנושא טבעי מה עליי לעשות והאם נהגתי בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית בגיל 5
ד''ר שירי שדה שרביט25/07/2010לאמא שלום,
ההבנה שלך את הסיטואציה וההסבר לבנך היו מצוינים. נהגת באופן שמכבד אותו ואת הדחפים והסקרנות הטבעיים , וגם הצבת גבולות. כדאי לדבר יותר בבית על גבולות הגוף, אחת הדרכים לעשות זאת היא בזמן המקלחת ולעודד אותו שרק הוא יסבן את עצמו ללא מגע של אחרים. כך נושא המגע התואם והלא-תואם הופך יותר ברור.
כדאי גם לשוחח עם אחיך לגבי בתו, ושהוא ישוחח עמה בעדינות, על מנת להרחיב את הבנת הגבולות לשני הצדדים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טראומהניצה23/07/2010
האם ילד בן ארבע יכול לזכור מקרה טראומטי
שקרה לו בגיל שנה וחצי והדבר ישפיע עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראומה
סמדר ריינר24/07/2010שלום ניצה,
הוא יכול שהדבר ישפיע עליו, גם אם באופן מודע הוא לא זוכר. אם תפרטי יותר במה מדובר אולי אוכל לסייע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוף פעולהשני23/07/2010
ביתי בת שנה ושבעה חודשים ומגיל שלושה חודשים אמא שלי מטפלת בה יחד עם שלושה ילדים כאשר אחת בת גילה ושתיים נוספות בנות שנה בערך. במשך החצי שנה האחרונה בערך כאשר ביתי נמצאת בבית של אימי בשעות הטיפול שזה משמונה עד ארבע היא לא מסכימה לאף ילד לגעת בכלום ופשוט תצורחת ובוכה אם מישהו נוגע במשהו. המצחיק כאן זה שהיא אפילו מתעתבנת כאשר אחת הילדות נוגעת למשל בעגלה או במשחק של מישהי אחרת היא לא מסכימה לה וממש בוכה ומתעצבנת. היא פשוט זוכרת מה של כל אחד ומבחינתה כפי שזה נראה היא לא מסכחמה שאף אחד יגע בדבר שלא שלו אפילו לבעלי היא לא מסכימה לגעת לי בפלאפון או בצרור שלי של הרכב וחסר שמישהו אחר אפילו אמא שלי תיגע לי בפלאפון כי מיד יתחילו צרחות היסטוריות ברצוני לדעת איך אפשא להסביר לילדה על חלוקה כלשהיא ושפחות תתעצבן והאם יכול להיות שילדה בגיל כזה יכולה לזכור דברים קטנים ששיכים לכל אחד כי אני לפעמים ממש מתפלאת מהזיכרון שלה.(שאני מקפלת כביסה היא בעצמה יודעת להפריד בין הבגדים שלי ושל בעלי, אפילו בנעליים היא מבדילה אפילו אם אחת האחיות שלי נועלת נעל שלי היא פשוט צורחת עד שהיא גורמת להן להוריד את הנעל)
אשמח לדעת איך אוכל להסביר לה איך לחלוק או משהו אחר שיעזור כי בספטמבר הקרוב אני מכניסה אותה לראשונה לגן ןאף במקביל אמורה ללדת אני אני מאמינה שיהיה לי שמח בבית.
(סליחה על האורך אבל אני כבר לא יודעת מה לעשטת עם הריזות של הילדה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף פעולה
סמדר ריינר24/07/2010שלום שני,
זה קצת מוקדם לדרוש מילדה בת שנה וחצי לחלוק. יכול להיות שכדאי יותר לעזור לה לשמור על מה ששלה. אם היא תרגיש שמה ששלה שמור, היא תוכל בעתיד לחלוק מרצון ולא תצטרך כל הזמן להיות בדריכות פן יקחו לה. נשמע לי שזה המצב כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, בני, בן שנתיים חצי במשך היella23/07/2010
שלום רב, בני, בן שנתיים חצי במשך היום הולך עם תחתונים, הוא יודע בשביל מה צריך סיר, מה עושים באסלה, אך לצערי לא מוכן לעשות פיפי לא באסלה ולא בסיר. ברגע שאני מזכירה לו שצריך לעשות פיפי הוא בשמחה רץ אל הסיר, נעמד מעליו ולא עושה כלום. ( בשלב כל שהוא כאשר אף אחד לא רואה אותו הוא עושה פיפי עלהריצפה)
כאשר הוא לבוש בתחתונים הוא גם לא עושה פיפי מספר שעות.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בגמילה
ד''ר שירי שדה שרביט25/07/2010ella שלום,
אתם בתחילת תהליך הגמילה ונראה שבנך זקוק לליווי צמוד יותר. עצם העובדה שהוא "מבין" שעכשיו אין חיתול ועליו להשתמש בשירותים, אינה אומרת שהוא יודע לקשר בין תחושות גופניות מסוימות לבין הליכה לשירותים. התפקיד שלך הוא ללוות אותו בכך, לקשר בין מצב גופני להתנהגות, וכן להפחית את המתח שבו הוא מצוי. כשהוא יהיה יותר רגוע סביב הגמילה, הגוף שלו יהיה יותר רפוי ויהיה לו יותר קל לעשות את צרכיו.
אני ממליצה להיעזר בצוות החינוכי בגן בתהליך הגמילה, כך שיתמכו בתהליך בבית.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמה מוקדם בבוקרמיכל23/07/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה ועשר. היא הולכת לישון בין שבע וחצי לשמונה בערב וקמה כל יום בחמש בבוקר.
היא קמה עם אנרגיות ופשוט רוצה לשחק.
גם אם היא הולכת לישון בשתע ואפילו עשר היא תקום גג בחמש וחצי.
אנחנו מנסים "להכריח" אותה לישון, מחזירים אותה למיטה וכו'.
היא מנסה להירדם אבל פשוט לא מצליחה.
במהלך הלילה היא לא קמה בכלל.
האם יש על מה להיאבק?
תודה רבה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה של ילדה
ד''ר שירי שדה שרביט25/07/2010מיכל שלום,
בתך קמה אנרגטית ומעוניינת לשחק, ולכן כנראה שהיא ישנה דיה ובבוקר עירנית. לכן אין טעם "להכריח" אותה לישון כדברייך בבקרים.
יחד עם זאת, אפשר לבדוק באיזו מידה אחת מהטכניקות הבאות משפיעה על איחור שעת הקימה - שנת צהריים קצרה יותר עם התעוררות מוקדמת יותר, הקפדה על פעילות גופנית בשעות אחהצ, איחור שעת השינה בערב ואף קירור הבית כך שלא תקום מהחום וכדומה. כשהיא תגדל יותר, היא תוכל יותר להעסיק את עצמה בבקרים ולאפשר לכם זמן לנמנם עוד קצת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)