פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• המשך להתפרצותז עם
    יולי
    28/07/2010

השאלה שלי האם זה התנהגות נורמלית? מה אפשר לעשות ? כי אנחנו מתוסכלים מאוד.
    נשמח לכל פיטרון.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך להתפרצותז עם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראי תשובתי בהמשך לשאלתך

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה בכי והתפרצויות זעם.
    יולי
    28/07/2010

שלום רב.
    הילדה שלי בת שנתיים ותשע. הילדה עברה הרבה שינויים.קנינו מיטת מעבר שבהתחלה הסכימה לישון בה עם קושי.מגיל שנה ועשרה חוד' נכנסה לגן . אחרי חודש וחצי ילדתי ילד נוסף. אז התחיל בלגן שלם. הילדה התחילה להתעורר בלילות ולצעוק ולצרוח עד האובדן הקול שלה אי אפשר היה להרגיעה אותה. זה נמשך במשך חודש וחצי ואז פשוט נתתי לה לישון איתי ומאז זה ניפסק. חייבת לציין שבאותו תקופה גרנו אצל ההורים של בעלי בחדר אחד ביחד עם הילדים. לפני חודש עברנו דירה
    בהדרגה נישינו להראות לילדה את הדירה כל פעם מתמאלת במשהוא חדש כמו סלון חדש כמו מיטה חדשה שלה כמו עיצוב חדר שלה בישביל שיהיה קל יותר לקבל מעבר לדירה. כש עברנו דירה הילדה מאוד שמחה שיש לה חדר משלה ומיטה והיא ישנה בה כל הזמן כמובן עם התינוק בחדר איתה ביחד.
    דרך הגב היא מאוד קשורה אלי, לרוב היא רוצה רק אותי ואת הבעלי היא דוחה בתוקף.
    לאחרונה התחילו עוד פעם התפרצויות זעם עם המון בכי וצרחות וצעקות נישינו לדבר איתה ולהסביר לה ולהתעלם ממנה גם לא אוזר כלום כש היא נירגעת היא אומרת משפט כמו:"אני רוצה להתנהג יפה או אני רוצה להיות ילדה טובה" . אבל היא חוזר לאותה התנהגות עוד פעם בלי שום משמעות. בבקרים קבוע כועסת גם עם קמה עם מצב רוח טוב ברגע שמקבלת שוקו היא מתחילה תהתצבן לכעוס ולבכות ללא סיבה .אתמול בערב כשהיתה אמורה ללכת לישון,התחילה להתנגד
    לצעוק ולצרוח מכל הלב וכמובן לבכות וככה במשך שעתיים עד שהוצאתי אותה מהבית להרגעה

לקביעת תור
    סגירה
    הרבה בכי והתפרצויות זעם.

הוספת תגובה

• מצוקה רגשית של ילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    28/07/2010

יולי שלום,
    ממה שתיארת נראה שלבת שלך קשה מאוד לבטא את הקשיים שלה בדרכים "תקשורתיות" ו"מובנות" לסביבה, ובאמצעות הבכי והצרחות היא מבטאת את רגשותיה והעדפותיה. כדי שתוכלו לסייע לה לפתח יכולת להרגיע את עצמה וגם לבטא באופן טוב יותר את מה שעובר עליה, הדבר מתחיל בכך שתהיו פנויים. גם אתם עברתם שינויים רבים לאחרונה, ולא ברור מי נמצא בבית בבוקר כשהיא מתעוררת, איך אתם מגיבים כשהיא כועסת, כמה את ובעלך שותפים בהרגעה שלה וכדומה.
    הדבר הראשון שחשוב, הוא להיות בטוחים שבתכם מקבלת מספיק זמן אישי ובלעדי עם כל אחד מכם בנפרד - ללכת איתה לגינה אחהצ לבד לשעה, לקרוא איתה סיפורים בחדר כשההורה השני מטפל באחיה ועוד פעילויות שמתאימות לכם ולה. רק כשאנו יודעים שהילדה מקבלת מספיק השקעה אישית עם כל הורה, הצבת הגבולות תהיה יעילה. כשהיא צועקת, עליכם להתכופף אליה לגובה העיניים ולומר משהו בסגנון: "אני לא אוכל לעזור לך כשאת צועקת, תגידי עוד פעם בצורה נעימה שאני אבין", וגם אפשר להדגים לה איך מנסחים בקשה באופן נעים יותר. לאחר מכן, חשוב שתציבו גבולות, כך שאם היא בוכה, תשלחו אותה לחדר לדקה-שתיים, עד שתירגע. במקביל, הכרחי שתעודדו אותה ותחמיאו לה בכל פעם שהיא מבטאת את בקשותיה ורצונותיה באופן תואם יותר.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה
    katy
    28/07/2010

שלום רב,

מחפשת המלצה לפסיכותרפסטית הכוללת גם הדרכה הורית באזור חדרה/פ"ח לבני בן ארבע וחצי הסובל מקושי בויסות חושי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה

הוספת תגובה

• המלצה

katy
    28/07/2010

שלום,

בהמשך להודעה הקודמת - בני בן ארבע וחצי אובחן כבעל הפרעה באינטגרציה חושית. מטופל ע"י מרפאה בעיסוק שעפ"י המלצתה כדאי לשלב גם טיפול פסיכותרפי לילד והדרכה הורית.

אשמח לקבל המלצתכן לפיסכותרפסטית באיזור השרון חדרה/פ"ח.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא מענה

katy
    28/07/2010

אני מבקשת תגובה. האם לא ניתן להמליץ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא מענה

סמדר ריינר
    28/07/2010

שלום קטי.
    פרסמת את הודעתך רק לפני מספר שעות ומייד את דורשת תגובה. אם לא נענית עד עתה כדאי להמתין קודם כל. ייתכן שאף אחת ממנהלות הפורום לא מכירה מישהו שעונה על בקשתך, עדיין לא עבר מספיק זמן, וייתכן שלא כולן ראו את הבקשה, וגם אם יראו לא בטוח שהן מכירות, כך שאם אין מענה, ייתכן שאין תשובה, תנסי לחפש במקמות נוספים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

katy
    29/07/2010

סמדר שלום,

ראשית תודה על תגובתך.

שאלתי מדוע לא עונים כיוון שראיתי שעניתם לשאלות אחרות שנשאלו לאחר מכן.
    גם תשובה שלילית על אי יכולת להמליץ זה בסדר.

אני מודה לכם על האתר המקצועי ומקווה שתעזרו לי במציאת פסיכותרפסטית.

שבת שלום ומוברכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית ילד בן 6
    יעל
    28/07/2010

לבני בן ה-6 העולה לכיתה א' יש בעיות חברתיות. הוא אינו מוכן לקבל ילדים אחרים כמות שהם. הוא מאוד ביקורתי ומאוד כועס אם משהו לא מסתדר לו. מצד שני הוא מאוד רוצה להיות בחברת ילדים רוצה להזמין ילדים וחשוב לו שיזמינו אותו.
    כשהוא מבקר ילדים בביתם הוא תמיד חוזר הבייתה לא מרוצה כי תמיד יש משהוא שלא מסתדר לו כמות שהוא רוצה וכנ"ל כשמיגיעים אליו חברים.
    אני מאוד מתוסכלת ולא יודעת איך לעזור לו. הדבר היחיד שאני עושה למענו זה הרבה שיחות בהם אני מסבירה לו שאם הוא לא ידע להתפשר ולוותר יהיה לו קשה.
    אני מדברת איתו ע"כ שכל אחד הוא ילד בפני עצמו ושהוא לא צריך לשפוט אף אחד ויותר מזה חשוב מאוד לכבד ילדים ולדעת להתנהג אליהם יפה.
    אני זקוקה ליעוץ בנושא.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית ילד בן 6

הוספת תגובה

• בעיה חברתית ילד בן 6

סמדר ריינר
    28/07/2010

שלום יעל,
    יכול להיות שאם הילד ביקרותי כלפי ילדים אחרים, הוא גם ביקרותי כלפי עצמו. האם זה נכון לדעתך? והאם יש לך השערה ממה זה נובע?
    האם מדובר בילד בכור, שלוקח את החיים מאוד ברצינות, חש אחראי לכל דבר וגם נורא הישגי?
    אם זה הכיוון, זה טוב שאת מעבירה לו מסר להתפשר, אך זה לא מספיק. יש מקום לברר כמה הוא דורש מעצמו, האם זה הכרחי, האם אתם מעודדים את זה בלי לשים לב, האם יש לכם ציפיות כאלה ממנו באופן סמוי או גלוי וכו'.
    אם זה לא הכיוון, את יכולה לנסות לתקן אותי ולשתף בפרטים יותר מלאים ומדוייקים אודותיו ואודות המשפחה, ואנסה לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - בעיות חברתיות ילד בן 6

יעל
    28/07/2010

סמדר,
    תודה על תגובתך. להלן התייחסות שלי
    בני הוא ילד שני במשפחה. יש לו אחות הגדולה ממנו ב- 3 שנים.
    שני ילדיי הם מאוד תחרותיים (ילדתי אף עוסקת מס' שנים בספורט בתחום תחרותי ובני מתחיל גם הוא להיכנס לענף זה. ההבדל בניהם שהוא בקבוצה והענף שלה הוא יחידני).
    הקשר בינהם לרוב לא ממש טוב. הם נוטים לריב הרבה ולהתווכח. יש בניהם מתח רב וגם זה מאוד מתסכל אותי - איני יודעת איך לגרום להם לשתף פעולה.
    הבן מאוד ביקורתי כפי שציינתי כלפי אחרים אך יחד עם זאת מאוד ביקורתי כלפי עצמו. הוא מאוד מסודר ונקי, אוהב שהכל במקום ואף עוזר יותא מאחותו בסידור הבית. דבר בולט אצלו (מתחיליעם בקרוב טיפול ריפוי בעיסוק) הוא נושא האוכל. בני רגיש מאוד לריחות ומאכלים שונים. אינו אוהב לשבת בחברת ילדים ו/או אנשים שאוכלים בצורה לא נעימה כגון עושים רעשים בזמן האוכל, אוכלים בפה פתוח וכו'.
    הבן טוב מאוד בספורט ואף מודע לכישריו. הוא מקבל פרגון רב מאביו וגם ממני, אך יחד עם זאת אני כל הזמן מדברת איתו שאחד הדרכים להצלחה היא לא רק כישרון אלא גם התנהגות חברתית ויצירת קשרים טובים בפרט שהוא עוסק בתחום קבוצתי.
    אני מאוד חוששת שיגיע לכיתה א' ויצור סביבו סביבה "עויינת" ויהיה לו קשה אח"כ לתקן את הנזקים שיעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    28/07/2010

שלום יעל,
    אני מצטרפת לדבריה של נעמה. אני רוצה להוסיף שנשמע שהביקורתיות והשאיפה לסדר אצל בנך יכולה להיות מוזנת ממקור חרדתי וצורך בשליטה (הצורך בשליטה הוא הגנה מפני החרדה). ולגבי הדבר הזה ייתכן וכדאי לפנות לטיפול עבורו או הדרכת הורים עבורכם או שילוב של השנים לפי החלטת המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי חברתי

נעמה סבג שמש
    28/07/2010

שלום יעל,

תוותרי על השיחות הרבות איתו. עברי לסיפורים, להמחזות או למשחקים.
    כששומעים סיטואציה על גוף שלישי יותר קל לנו להפנים את הלקחים.

עבדי על דוגמא אישית. תצרי מצבים, כדי שילמד מהם תגובות נכונות.

זו הדרך.

אם תראי שטיפים אילו לא מספקים, שווה לגשת להדרכת הורים מסודרת.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5
    טלי
    27/07/2010

יש לי לד בן 5 שהתחיל בחודש האחרוןלעשות פיפי במיטה בלילה. פעם אחת אפילו "פספס" פיפי במשך היום. אני חייבת לציין שמהרגע שהורדנו טיטול בגיל שנתיים וחצי מעולם הוא לא פספס פיפי לא ביום ולא בלילה. הגמילה שלו הייתה מושלמת, כאילו מעולם לא היה עם טיטול.אפילו היה קם באמצע הלילה לבד לעשות פיפי בשירותים. אני לא מבינה מה קרה בחודש האחרון. כששאלתי אותו מה קרה שהוא מפספס? הוא אמר לי שהוא ישן חזק. אני לא יודעת איך לנהוג איתו ואיך להתמודד. עד עכשיו לא כעסתי בכלל, קיבלתי והכלתי את השינוי, אבל זה לא מתאים לו בכלל. מה עושים?והאם אפשר לדעת למה זה התחיל פתאם?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום טלי,
    הפיפי שמתפספס לא קשור לגמילה. הוא קשור למצוקה נפשית שהילד חש כרגע, סביב משהו, שהוא אולי לא יודע להגיד. זה יכול היות משהו שקשור להולדת אח, או לשינוי אחר שחל בחייו. לכן כדאי לחשוב מה קרה בתקופה האחרונה ולמה הוא מגיב. אפשר גם לנסות לשאול אותו - האם הוא עצוב, כועס או פוחד בגלל משהו. יכול היות שהו אלא ידע לענות, אך זה עדיין לא אומר שאין בעיה.
    אם תספקי יותר פרטים עליו ועל המשפחה (בלי קשר לגמילה), אולי אוכל לסייע יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות ש..

טלי
    31/07/2010

הדבר היחיד שעולה בדעתי הוא שבחודש זה הוא הלך לקייטנת גן. קייטנת גן נמצאת בתוך מבנה של גן עירייה אך צוות וילדים שונים (35 ילדים) וממקור ראשון אני יודעת שבין אנשי הצוות יש מתחים מי מובילה את הקבוצה. יכול להיות שהמתח הזה משפיע על הילדים? היה גם אירוע אחד שכעסו על הילד מאד. האם יכול להיות שזה מה שמשפיע עליו?
    בשנה שעברה הוא היה גם בקיטנת גן והוא מאד נהנה בה ולא זכורים לי אירועים של בריחת פיפי בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות

סמדר ריינר
    31/07/2010

שלום טלי,
    תראי, אני לא יודעת. אם את מתקשה להבין מה קורה, ניתן כמו הצעתי בכל זאת לבדוק עם הילד, גם הוא לא ידע לענות מיד, ייתכן שבימים הקרובים יבואו ממנו אמירות בכיוון שכדאי להיות רגישים אליהן. אם את עדיין לא מצליחה, נראה לי שכדאי לפנות לייעוץ מסודר, שיכלול הכרות מעמיקה אתכם ויאפשר להבין את מה שאתם כרגע מתקשים. חשוב לא להזניח את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא רגוע..
    ליאור
    27/07/2010

שלום בני בן 3 וחצי לאחרונה עבר שינויים בחייו עברנו לבית חדש לאחר שהיינו גרים אצל הסבתא והסבא חזרנו לגור עם האבא בבית נפרד ולאחרונה הוא ממש לא רגוע נבהל מכל רעש קטן כל דבר הוא מבקש בכעס או שהוא בוכה הוא ילד מקסים ויש לי את כל הסבלנות שבעולם ותמיד התנהגתי אליו ברוגע ובסובלנות והוא תמיד היה סבלני ואומר תודה על כל דבר ומבקש בנחת דברים והיום הוא כל כך עצבני למרות שהסביבה שלו מאוד רגועה אני יציין שאני בהריון בחודש 4 ואני יודעת שזה גם משפיע עליו השינוי שחל אצלי אבל זה גם משפיע עלי אני בכדי לא לכעוס עלי עוצרת את העצבים אצלי וזה עושה לי כבר ממש כאבים בבטן ..
    אני אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי איך להתנהג איתו ואיך אוכל לעזור לו לעבור את התיסכו שלו.

תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא רגוע..

הוספת תגובה

• מעברים

נעמה סבג שמש
    28/07/2010

שלום ליאור,

הילד עבר שינוי שלא פשוט לו.

אין סיבה "לעצור" את הכעס, כמו שאת מגדירה אותו. אם התנהגותו השתנתה, למרות השינוי, הילד זקוק לגבולות ברורים.
    זה מה שייתן לו בטחון. את מוותרת לו בשל קשיי המעבר וההריון, אבל הוא לא רוצה את זה. הוא רוצה אמא חזקה שתשדר לו שלמרות חוסר היציבות בסביבתו, מנק' מבטו, יש לו אמא חזקה שתעצור אותו ותוכל לעזור לו להתמודד עם כל קושי.

קראי בבקשה מאמרים בנושא של סמכות וגבולו באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אך..

ליאור
    28/07/2010

תודה לך נעמה אך אני מוצאת את עצמי פתאום כל הזמן רק כועסת עליו הוא יודע מה אסור ומה מותר והוא פשוט עושה דווקא ואני לא רגילה לכעוס עליו ככה אפילו שהוא מבקש משהו קטן כמו מים הוא מבקש את זה בבכי ואני לא מבינה למה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחופשה בלי הילדים
    פנינה
    27/07/2010

שלום, שמי פנינה.

אני אם לילד בן 4 ותינוקת בת שנה וחצי.

קיבלנו מתנה מההורים שלי - חופשה זוגית באוסטריה ל6 ימים.
    את הגדול אני חשבתי להשאיר אצל סבתא מצד אבא. (שם יש ילדים קטנים- גיל 6 )
    ואת התינוקת אצל אמא שלי בליווי צמוד של אחותי שיש בין הבת שלי לאחותי בת ה19 קשר מצוין.

האם אני עושה עוול לילדים שלי??? הנפש משוועת למנוחה... זו מתנה, זו לא הייתה בחירה מראש.
    ואם זה בסדר, איך לעשות את זה נכון???

אני מבקשת עזרה, נכון לעכשיו אני מאוד לא רגועה עם עצמי.

תודה, פנינה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחופשה בלי הילדים

הוספת תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום פנינה,
    מנוחה זה חשוב, אך לגבי הילדה בת השנה וחצי 6 ימים זה בעייתי מאוד. זהו גיל שבו משמעות הזמן לא ברורה לה ומבחינתה היא יכולה לבלות זמן רב בתחושה שלא תחזרו לעולם, וזה אכן עלול לפגוע בה, וגם בכם כשתחזרו כי סביר להניח שההתנהגות שלה תהיה לא פשוטה, בכי,בעיות שינה בלילה, חרדת נטישה וכו'.
    אם אפשר לפצל את החופשה לשני סופי שבוע - זה עדיף.
    אם אי אפשר ואתם נחושים לנסוע, רצוי שהילדים ובמיוחד הקטנה יעברו כמה שפחות שינויים ויהיו כמה שיותר בתוך סביבה מוכרת - אם הסבתא יכולה לבוא אליכם זה עדיף, אם לא, אז לקחת כמה שיותר דברים מוכרים - פיג'מה, מצעים, צעצועים וכו' מהבית שיהיו איתם שם. כמו כן כדאי וחשוב לשמור על קשר טלפוני או אינטרנטי מדי יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת באותו הקשר

קרן
    27/07/2010

לי יש שני ילדים האחד בן שנתיים ו-3 חוד' והקטן בן 7 חוד'- חשבנו לצאת לסופ"ש ל-3 ימים בלי הילדים ואני מאד מתלבטת- האם בגילאיים האילו זה קריטי לעזוב אותם ל-3 ימים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום קרן,
    לגבי הילד הגדול זה תלוי ברמת ההבנה וההתפתחות שלו, ואם אפשר להסביר לו שאתם נוסעים ותחזרו. לגבי הילד הקטן - לדעתי מאוד מאוד לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

נעמה סבג שמש
    28/07/2010

פנינה שלום,

אני מאד מסכימה עם סמדר.
    את מוזמנת לקרוא כתבה בנושא אליה התראיינתי בעיתון "להיות הורים". זה מופיע באתר שלי ב"מהתקשורת".
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפלגות גילאים בגן ילדים
    ורד
    27/07/2010

שלום,

בני שובץ ללימודים בגן תת חובה לשנה הבאה. העניין הוא כזה שבגן זה ילמדו סה"כ 35 ילדים
    כ- 32 מהילדים הם ילדי גן חובה ורק 3 ילדים שביניהם בני יהיו בגיל תת חובה.
    האם יכולה להיות בעיה חברתית לבני המשתייך לקבוצה הקטנה יותר? האם עצם העובדה שהוא יהיה בין המיעוט הקטן יכולה להשפיע על הביטחון העצמי שלו? יש לציין שיש לו אח בוגר והוא ילד מאוד חברותי .

תודה
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    התפלגות גילאים בגן ילדים

הוספת תגובה

• התפלגות לא ריאלית

נעמה סבג שמש
    28/07/2010

שלום לך,

החלוקת גילאים מאד לא פרופורציונלית בעיניי. אם יש אופציה אחרת, היא עדיפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי אנגלית
    גלית
    27/07/2010

באיזה גיל מתאים, להתחיל ללמד ילדים אנגלית ?

האם זה נכון לקחת אותם לחוג אנגלית בגילאים 6.5 וארבע ?

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי אנגלית

הוספת תגובה

• לימודי אנגלית

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום גלית,
    אין כאן נכון ולא נכון באופן חד משמעי, אלאל יותר חשוב ה השאלה האם הם מעוניינים בכך? האם זה מעניין אותם? האם זה על חשבון חוג אחר שבו הם מעוניינים? לא הייתי מכריחה. אם זו חוויה טובה וכייפית בשבילם וזה נעשה בלי לחץ, לא נראה לי שיש עם זה בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 עם מחשבות ופחדים על מוות
    סוזי
    27/07/2010

שלום,
    יש לי ילד בן 5 שטרוד במחשבות על המוות. אתמול בערב (וזה לא פעם ראשונה שזה קורה) הוא התחיל לבכות בלי סיבה וששאלנו אותו מה קרה אמר שהוא לא רוצה לגדול כי הוא לא רוצה למות הוא בכה בכי קורע לב והתחנן לאלוהים שהוא לא רוצה למות והוא רוצה להישאר חי (במילים האלו)ואמר בבקשה אלוהים אני מתחנן אלייך אני רוצה להישאר ילד ובבקשה שכל האנשים שמתו יחזרו להיות חיים ושאני לא אמות.
    ואז הוא אמר שיש לו תחושה בבטן .ושאלנו אותו איזה תחושה??אז אמר שיש לו תחושה בבטן שהוא חולה .אז שאלתי אותו מה אתה לא מרגיש טוב ?אז הוא אמר לי לא אני מרגיש שאני עומד למות אני מרגיש שעוד מעט אני מת(וכל הזמן שהוא אומר את הדברים האלה הוא בוכה ואנחנו מנסים לעודד אותו שהוא לא חולה ולא עומד למות ושלא יקרה לו כלום ושהוא עדיין ילד ואין לו מה להיות טרוד במחשבות האלו.
    עלי לציין שזה קורה מדיי פעם וכל פעם בצורה אחרת ונראה לי שזה הולך ומחמיר. אין לנו מושג מה לעשות האם עלינו לקחת אותו לפסיכולוג???
    מה עליינו לעשות אנחנו מאוד מוטרדים.
    תודה סוזי

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום סוזי,
    החרדה שאת מתארת היא מאוד אופיינית לגיל כיוון שביגל הזה ילדים מבשילים מספיק להבין את הסופיות של המוות וזה מפחיד אותם.
    העוצמה שאת מתארת היא אכן לא פשוטה, ואתם יכולים לנסות להעזר בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה העוסקת בפחדים של ילדים כדי לראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים ושבע אומר דבר מדאיג
    דלמר
    27/07/2010

שלום,
    הבן שלנו שנתיים ושבע, ילד מקסים, שמח ומאוד חברותי, אבל עקשן ואם רוצה משהו, רוצה "פה ועכשיו" (מה שאופייני לבן יחיד במשפחה).
    בתקופה האחרונה הוא מתעורר בלילה ובבוקר בבכי וצעקות, מה שידוע בתקופה הזאת כי הוא רואה חלומות מפחידים.
    היום בבוקר הוא בכה וצעק, לקחנו אותו למיטה שלנו, הוא שכב זמן מה בשקט, קצת בכה. ואז בקול נעלב וחצי בוכה הוא אמר "אני אחתוך אותך, אבא" ואפילו הדגים את כוונותיו על היד שלי.
    היינו בהלם. שאלנו אותו מאוחר יותר כשנרגע האם מישהו בגן אומר לו את זה. הוא ענה שכן. יתר מזה לא הצלחנו להבין ממנו.
    דיברתי עם הגננות בגן והם הרגיעו, אמרו שילדים נחשפים לעובדה שחותכים ירקות, מכינים אוכל, ויש במטבח ילדים כלים מפלסטיק שהילדים משחקים. לפעמים הם אומרים אחד לשני את דברים דומים.

כיצד יש להתנהג במקרים כאלה? האם לדעתך יש להחליף את הגן או להתייחס לבעיה ספציפית בצורה נקודתית? האם יש לפנות למומחה ואם כן למי כדאי לפנות? (הרי לא היו אמירות כאלה בעבר)

תודה.

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים ושבע

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום לך,
    אני הייתי רוצה להציע פרשנות קצת שונה. ראשית לא נראה לי שצריך להחליף גן, זה לא דבר שאופייני רק לגן הזה ושאתם יכולים להבטיח שלא יקרה בגן אחר.
    אבל אני לא בטוחה שזה העניין. צריך גם לקחת בחשבון שהילד שלכם נכנס לשלב שמכונה בפסיכולוגיה השלב האדיפלי. בשלב הזה, שמתחיל בערך בגיל שלוש ולעיתים מעט מוקדם יותר, הילד מעוניין לנצח את אביו ולהתקרב לאימו.
    השאיפה הזו מעוררת חרדה רבה, כי הילד מגלה תוקפנות ותחרות אצל עצמו, וזה מפחיד אותו. כלומר מצד אחד יש רצון להשיג את אמא ולנצח את אבא אך מצד שני, אוי ואבוי אם זה יתממש, כי הילד הוא רק ילד והוא רוצה שני הורים חזקים עם זוגיות חזקה מעליו. זו אחת הסיבות לכך שרמות החרדה עולות בגיל הזה.
    הצירוף של הגיל הזה, ושל העובדה שבנכם הוא ילד יחיד, שגם כך ההורים כרגע רואים אותו כ"נזר הבריאה" ולכן אולי מעט מוחלשים מולו, יחד עם הסצינה שבה הוא נמצא יאתכם במיטתכם ונהיה חלק מהזוגיות שלכם, הוא צירוף שבהחלט מעורר את רצונו לפגוע באבא ולנצח אותו. זה טבעי מאוד, קורה להרבה ילדים בגיל הזה, הם כועסים על אבא, לפענים זה נדמה כאילו הם שונאים אותו ואוהבים רק את אמא וכו'.
    הייתי מציעה לכם לא להתרגש, לא להעביר אותו גן, להעביר אותו חזרה למיטתו, ולהציב גבולות ברורים, כשלילד יש יותר מדי כוח במשפחה זה מגביר את החרדות שלו מהכוח של עצמו, הוא זקוק להורים חזקים ממנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

דלמר
    28/07/2010

תודה רבה סמדר. קיבלנו ממך תשובה מקצועית וממצאה, היא עזרה לנו לראות את הבעיה בזווית אחרת ולהתייחס אליה בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-) בהצלחה.

סמדר ריינר
    28/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 מודאג מהעבודה של אמא..
    עופרי
    26/07/2010

השבוע היתה לי שיחה הם בני אשר שיתף אותי בחששות שלו. הוא מודאג מהעבודה שלי!
    אני עצמאית, בתחום היופי, פדיקור / מניקור. עובדת יחד עם אמא שלי במספרה.
    העסק מתנהל בבית של אמא שלי כאמור הסבתא.
    אני הצטרפתי לעסק רק לפני כמה חודשים, פחות משנה.
    הבן שלי אמר שהוא דואג אולי ימאס לי מהעבודה... "לא יודע.. לא נראה לי העבודה שלך..."
    לא אוהב שאת שמה כפפות ועובדת עם הרגלים.. " אם לא יהיה לך עבודה לא נוכל לקנות אוכל בסופר..." עוד כל מיני משפטים כאלו. חשוב לציין כי אני גרושה מזה 5 שנים. לא חסר לו משהו... הילד בקשר מצויין עם האבא. הילד סיפר את החששות שלו גם לאביו!!
    מדוע החששות האלו קיימים? מאיכן הם באו? כיצד להתנהג?

הוספת תגובה

• ילד בן 7

סמדר ריינר
    27/07/2010

שלום עופרי,
    אנחנו כמובן לא יכולים לדעת מהיכן באים החששות, אנחנו יכולים רק לשער. ייתכן שהילד היה עד לדאגות וחוסר ביטחון כלכלי ותעסוקתי שאת חשת לאורך השנים, גם אם לא דיברת על כך איתו ישירות. הוא כנראה שם לב שהחלפת עבודות, שהיית מודאגת איך לסיים את החודש וכו', ילדים קולטים דברים מהאווירה בבית גם אם להם לא חסר כלום.
    חשוב מאוד להבהיר לו שיש דברים שהם לא דאגות שלו, הוא צריך לדאוג ללימודים שלו ולחיי החברה שלו, זו המשימה שלו בגיל הזה, והמשימה שלך היא בין השאר לדאוג לפרנסה וזה לא עניינו איך את עושה את זה. מעבר לזה לא הייתי נכנסת איתו לדיון, אלא סוגרת את העניין בכך, כי כל דיון בעניין נותן לו הרגשה שהוא חלק מיחידת המבוגרים בעניין הזה וזה לא בריא. הוא צריך להבין ממך באופן חד משמעי שהדאגות האלה והנושאים האלה הם מחוץ לתחום עבורו.
    זה שהוא מספר את זה לאביו, זה עניין שלו ושל אביו, גם לזה אין לך מה להתייחס.
    בנוסף חשוב להקפיד גם על הגבולות בשאר הנושאים בבית, ייתכן שהילד שלך מקבל הרגשה שהוא "הגבר" הקטן בבית בהעדר אביו, הווא דואג לך. גם זה לא דבר בריא. הוא ילד קטן ולא גבר, וההבדל בין הורים לילדים בבית צריך להיות מאוד ברור לו.
    הוא צריך לישון בחדר משלו, במיטה משלו, אם זה לא כך ולא לאפשר בשום פנים ואופן שינה משותפת איתך (אני לא יודעת כמובן אם זה נעשה או לא אך במשפחות חד הוריות דברים כאלה קורים לפעמים והם מאוד לא בריאים ולכן אני מוצאת צורך לציין) וכמו כן אין לשתף אותו בדאגות שלך והתלבטויות שלך לגבי פרנסה, בני זוג, ועוד עניינים שהם של מבוגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 לא מוכנה להתחלק בצעצועים
    אמא שואלת
    26/07/2010

בתי, בת 7, עולה לכיתה ב' – ילדה חכמה, מצליחה בלימודים, יש לה חברות בכיתה וגם שכנות מהבניין. בפגישות עם החברות היא תמיד מעדיפה ללכת אליהן ולא להזמין אותם אלינו, ואם אני או החברות מתעקשות לבוא עלינו, היא לא מוכנה לתת להן לשחק בצעצועים שלה. היא מסכימה לצייר איתם או לשחק במחשב, לראות טלוויזיה, אבל לתת להן לשחק בבובות שלה או משחקי קופסה – לא באה בחשבון. החברות מהר מאוד מתחילות להתלונן שמשעמם להן והן רוצות הביתה. אני כועסת עליה ומענישה אותה בזה שהיא לא תלך לחברות שלה אם היא לא יודעת לארח אצלה. יש לנו עוד ילדה בת שנה ושמונה שגם איתה הגדולה לא מתחלקת כמעט בשום דבר.
    האם אנחנו יכולים לפתור את זה בבית – ואם כן אז מה הכוון – או שכדאי לפנות לגורם המקצועי?

הוספת תגובה

• ילדה בת 7

סמדר ריינר
    26/07/2010

שלום לך,
    תראי, אני אל כל כך בטוחה שאת חייבת להתערב בזה. בודאי שלא להעניש אותה, כי זה לא מביא לתוצאות וזה כן גורם נזק ומשפיל אותה.
    היא תלמד לבד דרך הקשיים עם החברות שלה. נשמע לי שבכל זאת החברות שלה ממשיכות לאהוב אותה, כי כנראה יש בה דברים כייפים, ויש להן מה להרוויח מהחברות הזו. לכן, אם כבר הסברת לה איך את רואה את זה - כאן הייתי עוצרת ונותנת לה ללמוד מהחיים.
    רק אם זה יהיה איכפת לה - היא תתגייס לשנות את זה, לא דרך שטיפת מוח ולא דרך עונשים. וזה יהיה איכפת רק אם היא תשלם מחיר חברתי. כרגע לא נשמע לי שהיא משלמת.
    אם זה יקרה, והיא תבוא אלייך בטרוניה מדוע בנות רבות איתה או מתרחקות ממנה - אז זו תהיה ההזדמנות שלך להסביר לה שוב, בלי כעס, רצוי בלי נאומי תוכחה - את הקשר בין ההתנהגות שלה להתרחקות של החברות, ולתת לה לבחור מה יותר חשוב לה - לשמור את הצעצועים לעצמה או את החברות. אני לא בטוחה שזה בכלל יגיע לידי כך כי החברות שלה נהנות מיתרונותיה האחרים. אף אחד לא מושלם, בוטוח שגם לחברות שלה יש כל מיני חסרונות, והיא משלימה איתם גם.
    ויש גם סבירות שעם הגיל זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליטה
    תודה
    26/07/2010

איך לדעתכם המקצועית (ומהניסיון) צריכה להתנהל קליטה בגן בגיל שנה ושלושה חודשים ?

הגננת אמרה שמבחינתה כל אמא יכולה לבחור מה שנוח לה ולתינוק (זו גננת חדשה בלי ניסיון בקליטה)

לי נראה לבוא בהדרגה החל משעה אחת וכל יום להוסיך עוד שעה, עד למצב שאני איתה שם כל היום כולל שינה
    ואז בהדרגה ללכת לשעה אחת כל יום עד ליום שלם, עד למצב שאני עוזבת אותה ליום שלם

האם זה יותר מידי הדרגתי ?

לקביעת תור
    סגירה
    קליטה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

תודה
    28/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן

נעמה סבג שמש
    28/07/2010

שלום לך,

כן, זה יותר מידי הדרגתי. אנחנו לא רוצים לגרום למצב בו הילדה תראה אותך כחלק מהנוף בגן, נכון?

זה נורא חשוב להגיע לזמן קצר, שעתיים- שלוש ולתת לילדה להתרגל למקום. אחרי יומיים, תהיי שם איתה, אבל שהמטפלות יטפלו בה ולא את.

רק אח"כ השאירי ליום חלקי.

תני לצוות טיפים, מה הילדה אוהבת ומה ממש לא. שיכירו אותה קצת יותר.

תקראי בבקשה פירוט על כך באתר שלי. יש מאמר בנושא.

יפה שאת מודעת. בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לי חשובה
    יעל
    26/07/2010

יש לי ילד מקסים בן שבע וחצי, הוא בקשר מאוד קרוב לבת דודה שלו ילדה בת שלוש וחצי.
    הם משחקים כל הזמן באבא ואמא, לאחרונה הפך המשחק לקצת מיני, הילד רוצה לישון איתה במיטה, ורוצה לראות את איבר מינה, ומשחק עם איבר מינו לידה, מצב זה ממש מלחיץ אותי.
    אשמח לדעת מה עושים,אם בכלל..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לי חשובה

הוספת תגובה

• תשובה

סמדר ריינר
    26/07/2010

שלום יעל,
    פשוט מסבירים לו, מה ההתנהגות התואמת. קודם כל כדאי לומר לו שאתם מבינים שזה מסקרן אותו וזה טבעי. ואם הו ארוצה לשחק עם איבר מינו מותר לו לעשות זאת, כאשר הוא לבד ובפרטיות. ליד אנשיםאחרים לא משחקים בזה, וגם בגלל שמדובר בילדה קטנה ממנו בהרבה, ולכן מתקשה לסרב לו ו/או להבין את משמעות הסיטואציה, אתם אוסרים עליו לישון לידה ולשחק איתה משחקים מיניים. צריך להסביר לו שסוג כזה של משחקים הוא לא מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה