פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה-לא עניתם לי...
    מורן
    04/08/2010

שלום רב
    יש לי ילד בן שלוש מאוד שבספטמבר נכנס לטרום חובה. עד עכשיו הוא היה בגן פרטי.
    בתקופה האחרונה בכל פעם שהוא נאלץ להיפרד מאיתנו הוא נכנס לבכי היסטרי,משתולל ואף מרביץ לעצמו וממש קשה להרגיע אותו בכי שממש מטריד אותי...
    זה לא היה כך בעבר ובנוסף הוא לא עבר איזה משבר שעזבנו אותו לבד או משהו...ההפך אנחנו משתדלים להשאיר אותו בדרך כלל עם אחד מאיתנו. ככה פתאום זה התחיל ללא כל סיבה מוצדקת..{נולדה לו אחות לפני כמעט שנה אני לא חושבת שזה קשור הוא מקבל אותה מאוד יפה ,והיחס כלפיו לא השתנה}.
    זה קורה ששמים אותו בגן או בבית כאשר אחד מאיתנו נאלץ ללכת. אז מצד אחד הוא רוצה ללכת עם אבא ומצד שני הוא רוצה להישאר עם אמא ולבסוף שנשאר עם אחד מאיתנו הוא ממש נכנס להיסטריה שאי אפשר להשתלט עליו!! אוטוטו הוא נכנס לגן חדש מה יהיה אז...?
    יש לציין שאני תמיד מדברת איתו ומסבירה לו מה הולך להיות ולא מסתירה ממנו דבר {כמובן שבשפה בוגרת שמתאימה לגילו.} וגם כשאני נאלצת ללכת אני תמיד מסבירה לו שאמא ואבא חוזרים ולא עוזבים אותו ושנפרדים נותנים נשיקה וחיבוק ואומרים שלום יפה הוא תמיד אומר שהוא לא יבכה אבל כשמגיעים לסיטואציה זה לא כך...
    אני ממש מוטרדת מהמצב בייחוד שהוא הולך להיכנס לגן חדש!
    אשמח לעצה
    בתודה מראש מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה-לא עניתם לי...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עניתי

סמדר ריינר
    04/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית בת 4-פרטים.
    שי
    04/08/2010

סמדר שלום,
    אנו משפחה בת 4 נפשות כלומר יש אח נוסף בן 1.8.
    כאשר רשמתי שאנו לא אוהבים שהיא ממושמעת מדי, התכוונתי בכך לומר שהילדה לא מרביצה לא משתוללת מעבר לנורמה כלומר מאוד מסגרתית-שעל פניו נראה כסוג של חוסר בטחון שאולי נוע מפחד גיל הזה.
    כאשר היחדה הולכת לחרות או בעיקר כאשר החברות מגיעות אליה, היא משחקות צורה נפלאה, הילדה מאוד אדיבה ומרשה לשחק בצעצועים שלה, מכבדת בממתקים,אך כל זה טוב ויפה עד שמגעים לכך אז יש את כל הסנריו המקדים לא רוצה שיבואו אליה, לא רוצה ללכת לאחרים, כאשר כל זה מלווה צורה מאוד כעוסה שזה הגיע לרמה שכל החברות שלה לא רוצות לוא אליה בגלל שמרתיע אותם הכעס שלה. כמובן שזה רק עד שמגיעים אליה או להפך.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית בת 4-פרטים.

הוספת תגובה

• בעיה חברתית

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום שי,
    יש משהו בילדה הזו שנורא מרצה את האחרים. ואת זה צריך יותר לבדוק, ממה זה נובע. זה עוד לא ברור לי. מצד אחד אתם רוצים שהיא תהיה פחות ממושמעת אך מצד שני ייתכן ועובר אליה מסר סמוי שלא כדאי לה, ולא ברור לי איך והאם זה נעשה.
    אני לא יודעת למשל כמה אתם מרשים לעצמכם גילויי תוקפנות בבית, ומה היחס הכללי כלפי כעסים וכו'. ואיך אתם מגיבים באמת כשהיא דורשת משהו לעצמה. יכול להיות שאתם לא מגבילים את זה אך מצד שני יש אפשרות שהיא חושבת משום מה שאתם חלשים מדי מכדי לעמוד בזה ולכן היא מגנה עליכם כשהיא מתנהגת ככה. זו רק השערה כמובן, אני לא יכולה באמת לדעת.
    זה מצריך בדיקה קצת יותר מפורטת, שאני לא יכולה לעשות כאן בפורום. אם הבעיה מפריעה לחיי החברה שלה בצורה קשה, ייתכן שכדאי שתפנו להערכה יותר מעמיקה באופן מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצורך לרצות...
    רוני כהן
    04/08/2010

בתי בת 10 ,ויש לה צורך לעיתים לרצות אחרים. זה מתבטא ברצון שלה לחלק מתנות, לקנות דברים לחברות ויכול גם להתבטא בנתינת תשובות שהיא יודעת שהמאזין ירצה לשמוע..ועוד... היא מנסה לרצות גם מבוגרים, לא רק ילדים. זה מתבטא גם בשקרים קטנים של יש לי.... הייתי... סיפורים שהיא ממציאה אולי כדי למצוא חן בעיניי מישהו. תמיד הסברתי לה שחברים לא קונים בכסף.. ואם מישהו לא רוצה להיות חבר שלה - מפסיד ושיש הרבה ילדים שירצו להיות איתה בשל מה שהיא ולא בשל מה שהיא נותנת או בשל כך שהיא מרצה מישהו.
    יש לה מטפלת באומנות ששמה על כך את האצבע. המטפלת הביעה את דאגתה בשל זה, אך לא היה לה זמן לדבר איתי על כך. עד שנגיע לשיחה ייקח זמן ואני מאוד מוטרדת מן התופעה.
    שאלתי היא מה הם הגורמים לירצות לרצות? ואיך אני יכולה לעזור לבתי מצידי?

העניין מעיק עליי מאוד..
    אשמח לתשובתכם
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    הצורך לרצות...

הוספת תגובה

• צורך לרצות

ליאת גרוס
    04/08/2010

שלום רוני
    לכולנו יש צורך לרצות אחרים כדי שיאהבו אותנו. השאלה היא המידה.
    המניע להתנהגות זו הוא לרב חוסר ביטחון. חוויה שרק בזכות נתינה ורצייה יאהבו אותה.
    לפעמים המקור הוא חיקוי של אחד ההורים או תחושה סובייקטיבית של חסך באהבה וקושי בקשר עם ההורים.
    לא נכון להסביר לה באופן הגיוני למה זה לא טוב. הצורך חזק יותר ואין לה כרגע כלי אחר.כדאי לנסות לחזק את הקשר עימה. לחזק את בטחונה העצמי ע"י חיזוקים רבים ומתן אפשרויות לחוויות של הצלחה. כדאי לנסות לחזק את מצבה החברתי למשל לעשות מיסבונת בבית ולהזמין כמה בנות מהכיתה וכו'.
    יש מקום ךתהליך ארוך בסופו הילדה תחוש מספיק בטוחה בעצמה שלא תזדקק לרצות. רצוי מאד לערב גורם טיפולי בתהליך זה שיוכל להיפגש איתה ואתכם.
    זו לא התנהגות באופי אלא משהו שבהחלט ניתן לטיפול בגיל זה.

אם זה מאד מעיק עלייך היא תרגיש בכך וזה עלול רק להקשות עליה יותר . על תישארי עם המועקה לבד. מומלץ לפנות למישהו.

מה דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    מורן
    04/08/2010

שלום רב
    יש לי ילד בן שלוש מאוד שבספטמבר נכנס לטרום חובה. עד עכשיו הוא היה בגן פרטי.
    בתקופה האחרונה בכל פעם שהוא נאלץ להיפרד מאיתנו הוא נכנס לבכי היסטרי,משתולל ואף מרביץ לעצמו וממש קשה להרגיע אותו בכי שממש מטריד אותי...
    זה לא היה כך בעבר ובנוסף הוא לא עבר איזה משבר שעזבנו אותו לבד או משהו...ההפך אנחנו משתדלים להשאיר אותו בדרך כלל עם אחד מאיתנו. ככה פתאום זה התחיל ללא כל סיבה מוצדקת..{נולדה לו אחות לפני כמעט שנה אני לא חושבת שזה קשור הוא מקבל אותה מאוד יפה ,והיחס כלפיו לא השתנה}.
    זה קורה ששמים אותו בגן או בבית כאשר אחד מאיתנו נאלץ ללכת. אז מצד אחד הוא רוצה ללכת עם אבא ומצד שני הוא רוצה להישאר עם אמא ולבסוף שנשאר עם אחד מאיתנו הוא ממש נכנס להיסטריה שאי אפשר להשתלט עליו!! אוטוטו הוא נכנס לגן חדש מה יהיה אז...?
    יש לציין שאני תמיד מדברת איתו ומסבירה לו מה הולך להיות ולא מסתירה ממנו דבר {כמובן שבשפה בוגרת שמתאימה לגילו.} וגם כשאני נאלצת ללכת אני תמיד מסבירה לו שאמא ואבא חוזרים ולא עוזבים אותו ושנפרדים נותנים נשיקה וחיבוק ואומרים שלום יפה הוא תמיד אומר שהוא לא יבכה אבל כשמגיעים לסיטואציה זה לא כך...
    אני ממש מוטרדת מהמצב בייחוד שהוא הולך להיכנס לגן חדש!
    אשמח לעצה
    בתודה מראש מורן

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום מורן,
    יכול להיות שזה לא קשור להולדת אחותו, אך ההערה שהוספת קצת מפתיעה אותי - כלומר שהיחס אליו לא השתנה. הרי ברור שברגע שנולדה אחות - משהו הוא מקבל פחות - פחות יחס, פחות זמן, פחות משהו. ומה שעוד ברור הוא שאת מתקשה מאוד לתת לזה מקום, ולתת הכרה לכך שלפעמים דברים הם לא מושלמים, וכן, יש מחיר לזה שנולדה אחות, ואין באפשרותכם להיות הורים מושלמים שנותנים הכל אותו דבר כל הזמן. אני לא יודעת אם זה קשור או לא, אבל זו נקודה לשים לב אליה.
    דבר שני, ייתכן שאין פה רק חרדת נטישה אלא דרך כלשהי שבה הוא מנהל אתכם.
    ייתכן שזה קשור למה שהערתי לגביו קודם, במובן, שהוא חש כמה חשוב לכם שהכל יהיה הרמוני ובסדר ושהוא יהיה מרוצה ושלא יהיה שום קיפוח חלילה או טענה כלפיכם כהורים ואתם נורא מתרשמים אם הוא לא מרוצה מכך שיש לכם חיים משלכם כשהוא לא נמצא לידכם, וחשים על כך אולי אשמה, או סתם אי נוחות. יש שם רגישות שלכם שייתכן שהוא "מנגן" עליה.
    בשלב הראשון הייתי מציעה לכם לחשוב על הדברים שאמרתי אם הם מתאימים לכם. בשלב השני הייתי מציעה לכם לנסות לא להתרשם מאוד מההיסטריה שהוא חוטף. לא לנסות לשכנע, לדבר, לנהל משא ומתן וכו'. אלא להגיד עכשיו אנחנו צריכים ללכת, אבל אין ברירה, ואנחנו מצפים שתתגבר, כי אתה כבר גדול. וללכת. לא להישאר ולתת לא לנהל את הסיטואציה. גם אם הוא ממש משתולל.
    אם אתם לא מצליחים , אנא פנו להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התובה המענינת

מורן
    05/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות וסיוטים לילד בגיל 6
    כרמית
    04/08/2010

בני בן 6 סובל לאחרונה מחרדות.הוא מתקשה ללכת לישון בחדרו ומתעורר בלילה ובא למיטתי בטענה שיש לו סיוטי לילה. בשעות היום הוא מתפקד היטב, אך מבטא חרדות כגון: אני לא רוצה להיות מבוגר, אלא למות צעיר כדי שלא אצטרך לפגוש גנבים וכו'.
    הוא ילד מאוד רגיש ומאוד אמוציונאלי.
    אני לא ממש יודעת מה לעשות וכיצד להגיב.
    אודה לסיועכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות וסיוטים לילד בגיל 6

הוספת תגובה

• חרדות בגיל 6

ליאת גרוס
    04/08/2010

שלום כרמית.
    קצת חרדות בגיל זה הם דבר נורמטיבי אבל שזה כבר פוגע בהתנהלות היומיומית זה מצריך עירנות והתערבות.

ראשית חשוב להבין מה יצר את החרדה. האם חווה חוויה הקשורה לגניבות? האם שמע על מישהו שכן? האם אחד ההורים או בני המשפחה האחרים חווה חרדות? האם נושא המוות מעסיק אותו או מישהו אחר במשפחה.
    הבנת הגורם תעזור לבחור את הדרך המתאימה לטיפול.
    כך או כך מומלץ לפנות לטיפול קוגנטיבי התנהגותי שהוא קצר יחסית ומוכר כטיפול יעיל בחרדות.שילוב טיפול זה בהדרכת הורים יהיה אופטימלי.
    במקביל חשוב למצוא את האיזון בין תמיכה בילד לבין הגנת יתר. לא נכון לאפשר לו לישון במיטתכם. חשוב לשדר לו שיכול להתמודד לבד ואתם כהורים תסייעו לו לעשות זאת. חשוב להרגיע אותו שלא יגיעו גנבים. הראו לו כיצד נועלים את הבית היטב. בדקו איתו מה יחזק את תחושת הביטחון שלו ונסו להיענות לבקשה אם היא הגיונית. אם לא נסו לחשוב איתו יחד מה אפשרי ומרגיע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחה של צרכים
    סיון
    04/08/2010

שלום רב,

רציתי להתייעץ בנוגע לבני בן ה-6 וחצי, מזה תקופה רצינית של מספר חודשים שיש לו תקלות ובריחות של צרכיו. אני חייבת לציין שבאופיו הוא ילד עדין ורגיש ובעבר זה התחיל לו במעבר בין גן פרטי לגן טרום חובה ונפסק לאחר כחודשיים שלושה.
    אני ואביו גרושים אך אני לא יודעת אם יש קשר בין השניים. המערכת יחסים בין האב לביני מצוינת אם זה משנה. ניסיתי לנהוג בו בשיטת "פיפי פרס" על מנת שיפסיק אך זה עוזר לתקופה של שבוע ואז חוזר חלילה.

האם תופעה זו נובעת מהשינוי במצב המשפחתי ואם כן הגיוני שזה נמשך לתקופה של כ"כ הרבה חודשים???

לקביעת תור
    סגירה
    בריחה של צרכים

הוספת תגובה

• בריחת צרכים

ליאת גרוס
    04/08/2010

שלום סיוון
    בריחת צרכים יכולה להיות קשורה לרגרסיה רגשית, בעיקר אצל ילדים רגישים. לא כתבת מתי היו הגירושים אז קשה לי להתייחס. ייתכן שהילד במצוקה ועדיין לא חש יציבות וביטחון. כנראה זה התחיל כתוצאה ממשבר מסויים ומשהו באוירה הכללית משמר את הבעייה.
    אין לי מספיק אינפורמציה על מנת להגיב לעומק.
    צריך לבחון מה עובר עליו. מה קורה בנושא הגבולות? לפעמים הרטבה קשורה לחסך בגבולות. משהו אולי משמר אותו קטן.
    בכל מקרה זה כבר גיל מבוגר מכדי להתעלם מהבעייה. נסי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר או עם גורם חיצוני.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבריחת צרכים ברפואה המשלימה

רחל לויתן
    15/08/2010

יש כיום טיפול מאוד אפקטיבי בבריחת צרכים ובהרטבת לילה, המתאים לילדים מגיל 4 ומעלה. הטיפול משלב טכניקה לשחרור רגשי עם נקודות דיקור סיניות בעזרת טפיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת פרס על הליכה לשינה
    יעלי
    04/08/2010

בוקר טוב ותודה מראש על עצותיכן

לילדה שלנו, בת שנה ותשעה חודשים, נולד אח לפני כחודש. ככל הנראה זה מה שגרם לה להתחיל להאריך את ההליכה לשינה בצורה בלתי נסבלת. בנינו תוכנית לשיפור המצב, אך מאחר והייתי כבר על סף משבר אחד מהצעדים שנקטנו היה שוחד - אם היא הולכת לישון יפה היא מקבלת כף גלידה וניל בבוקר. כמובן שגם אנו מסבירים לה כמה זה חשוב לישון טוב וכו' אבל בינינו, נראה לי שהגלידה יותר מעניינת אותה מהקשקושים שלי. עכשיו אפשר להגיד כבר שבעית השינה נפתרה ורק תהיתי איך אמורים להפסיק את ההרגל הזה של הגלידה. מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת פרס על הליכה לשינה

הוספת תגובה

• הסתגלות להולדת אח קטן

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/08/2010

יעלי שלום,
    ראשית מזל טוב על הלידה ובהצלחה.
    הקושי הטבעי של בתך להסתגל ללידת אחיה הוא מובן ומצופה. סביר להניח שגם אם בעיית השינה תיפתר, יופיעו מקומות אחרים בהם היא תבקש את נוכחותכם, תתקשה להיפרד מכם ותנסה להאריך את משך השהייה יחד ככל שניתן.
    הולדת האח זו תקופה לא קלה לכל ילד, ובאופן זמני מתאים ביותר להגמיש את החוקים ולהרעיף פינוקים רבים ככל שניתן, כפי שעשיתם עם הגלידה. משהו ברעיון הזה היה מקסים, ואולי גם גלידה בטעם וצבע וניל מזכירה לה במידה מסוימת את ההנקה/חלב שאחיה מקבל. אני לא יודעת אם כ"כ חשוב להפסיק את ההרגל הזה כ"כ מהר, מה גם שהיא מקבלת כף ולא קערה על הבוקר. אפשר בהמשך, להגמיש את מתן הגלידה - לפעמים להחליף במשהו אחר, לפעמים כשהחבילה תיגמר לקנות רק לאחר יום וכדומה, ובהדרגה הקישור בין הפרידה בשינה לבין הגלידה ייחלש.
    אדגיש שוב, שאיני רואה טעם למהר ולדחוק בה להתמודד ולהסתגל מהר ככל האפשר, לרוב הדבר יביא לרגרסיה ולקושי להיפרד בתחום אחר.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 עקשנית
    רבקה
    04/08/2010

יש לי ילדה בת 4.5 וילדה בת 3 ואני בהריון מתקדם, הבעיה הינה עם הילדה בת 3 כאשר נאסר עליה דבר מה היא מתפרצת בבכי שיכול להמשך שעה אך הבכי מלווה בכח שמפעילה הילדה עם גופה בכך שהיא מחזיקה בחוזקה את הבגד שלי או של בעלי, הרגליים שלה מפעילות כח לכיוון הגוף שלי או של בעלי, או חפץ כל שהוא, יכולה לעשות זאת קרוב לשעה על מנ ת לקבל את מה שהיא רוצה, או באם קיבלה עונש לא לצפות בטלויזיה ההתנהגות חוזרת על עצמה, התנהגות זו כמדי יום וזה יכול להיות גם בשעת לילה מאוד מאוחרת 01:00 לפנות בוקר שבו קמה מהמיטה שלה בבכי כשניסיתי לדבר אליה בכל דרך שהיא היא לא מנסה להבין ואז מתחילה מסכת הבכי ותפיסה והתנגדות גופה כלפינו. אני מנסה בכל דרך שהיא להבין אותה גם אם זה כרוך ביותר תשומת לב אליה, מקבלת את כל היחס ממני ומבעלי ולפעמים יש מקרים שהגדולה שלי שמה לב לכך, חשבתי תחילה שאולי חסר לקטנה תשומת לב אך לא נראה שזו הסיבה, מבחינת ענישה לא מצאתי את הכלי הנכון (פינת חשיבה, איסורים כל שהם) היות וכל אמצעי ענישה שבה היא נענשה היא לא לומדת ממנה וחוזרת שוב על אותם הבעיות. בתקופה האחרונה ההתקפי הזעם והתפרצויות בכי בגלל איסור או בגלל בקשה שלה לדבר מה שנענה לשלילה מלווה בכל השלב שציינתי לעיל וזה בא לידי ביטוי כל יום, אבקש את הייעוץ המתאים לטיפול במקרה זה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 עקשנית

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 עקשנית

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום רבקה,
    קודם כל אין לי המלצות לענישה, כי כמו שראית ענישה לא עוזרת. אף פעםואם כבר אז רק לטווח קצר מאוד. היא רק משפילה את הילד. יש לכם ילדה עם אופי. עכשיו אתם צריכים לקבוע סדרי עדיפיות - מה חשוב לנהל סביבו מאבק ומה לא. יש דברים חשובים- שינה, רחצה, היא בודאי לא יכולה לקבל כל מה שהיא רוצה, וכו'. יש דברים פחיות חשובים. נסו להגדיר לעצמכם מה פחות קריטי, ושם מראש אל תתעקשו.
    לגבי דברים שהיא רוצה וצורחת אם היא לא מקבלת - שם צריך להגיד לה פעם אחת בתקיפות ובצורה ברורה - החלטנו שלא, הצרחות לא יעזרו, כשתרגעי נדבר בשקט. ומאותו רגע לא להתייחס יותר לצרחות. גם אם צריך לקנות אטמי אוזניים. לא לנהל איתה דיונים, לא משא ומתן, לא הססברים, לא לצפות שהיא תבין, יש דברים שלא קשורים להבנה.
    עכשיו לגבי תשומת לב, לא פירטת איזה תשומת לב אתם נותנים ומתי. חלק גדול משתומת הלב שהיא מקבלת, כך אני מבינה, זה כשהיא עושה צרות, וזה רק מחזק את הדפוס.
    תנסו להקדיש לה זמן לבד, בלי קשר להתנהגות שלה, זה א פרס על תההנגות טובה או רעה, זה חלק מהצרכים ההתפחותיים של ילד, כמו שלא תמנעו ממנה אוכל אם לא מתנהגת יפה. חיזוקים על ציורים, על התנהגות שהי אכן טובה, ולהבעיר את המשקל בהתייחסות שלכם ממה ששלילי למה שחיובי, כך ההתנהגויות החיוביות יגברו והשליליות שפחות זוכות להתייחסות -יתמעטו.
    אם אתם לא מצליחים, מסיבה כלשהי, כדאי לשקול פניה להדרכת הורים מסודרת, כדי לקבל יותר תמיכה והכוונה ספיציפית, כי זו משימה קשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 עקשנית

רבקה
    31/08/2010

תודה על המענה, לנושא חיזוקים ומחמאות לדברים שהיא עושה בהתנהגות ועבודות יש את זה מצידנו, היום לעומת זאת כאשר היא לא מקבלת את האיסור או רוצה לעשות מה שבא לה אני מודיעה לה שכאשר היא צורחת בבכי אנ ילא אדבר איתה אז היא בשלב מסוים נכנסת לאחד החדרים ונרגעת לבד, חוזרת אלינו כאילו שלא היה דבר, אני מסבירה לה על ההתנהגות שלה רק כשהיא רגועה, ישנו שינוי קטן מצידה אך זה ממשיך באותה המתכונת וכמעט בכל יום.
    אני אנסה שוב את הדרךשהמלצת, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    31/08/2010

שלום רבקה,
    קודם כל טוב מאוד שהתחלתם ליישם וטוב שיש שינוי גם אם הוא קטן. לא כל כך הבנתי למה את מסבירה לה בכלל, גם שהיא נרגעת. זה נראה לי מיותר. הרי הבעיה היא לא שהילדה לא מבינה, אלא שדרך ההתנהגות הזו היא מקבלת התייחסות. עצם העלאת הנושא שוב אחרי שהבעיה כבר עברה, מחזירה את הפוקוס לזה שהיא לא בסדר ומחזקת את הדפוס כי שוב היא מקבלת התייחסות בגלל הצדדים השלילייים שלה, אפילו שזה לא נעשה באותו רגע. אם היא חזרה לחדר, והפסיקה לצרוח, הניחו לנושא, ההסברים שלכם לא מקטינים את הסיכוי להתנהגות שלילית חוזרת אלא מגדילים אותו. אתם כאילו עושים משהו נכון ואחרי שהיא נרגעת מקלקלים אותו לעצמכם ולה. זה מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד וזהות מינית
    שרית
    04/08/2010

יש לי ילד בן 5 וחצי, הוא ילד מקסים, חכם מאד וחברותי, יש לו כשרונות רבים והוא תאטרלי מאד- אוהב להציג ולשחק, ויש לו חוש הומור מאד מפותח. לאחרונה אני מודאגת מאד, שכן אני מרגישה שיש לו בלבול מסויים בזהות , הוא מתחפש בכל הזדמנות שיש לו לבת עם שמלה ונעלי עקב, מכריז שהוא אוהב צבע וורוד וסגול, לא אוהב משחקי כדור, ובימים האחרונים הוא אפילו אמר לי שלא בא לו להיות בן. יחד עם זאת, בגן יש לו חבר טוב שהוא משחק איתו הרבה, (למרות ששאר חבריו בגן זה מהבנות יותר.). הוא אמר לי לאחרונה שהוא רוצה שארשום אותו לחוג ג'ודו, הוא משתובב ומשחק לפעמים גם ב"אגרסיביות" של בנים שובבים עם אחיו התאום, בקיצור אני מאד מבולבלת ומודאגת. אציין כי אחיו התאום הוא הקיצוניות ההפוכה: מאד "גברי" בהתנהגות, משחק במשחקי "לחימה", כדורגל וכיו"ב. האם עלי לפנות לייעוץ? האם יש סיבה לדאגה הרבה שלי בגיל הרך שלו? מה לעשות? עוד אציין כי אנו משפחה חד הורית (ללא אבא), אם כי לילדים יש דמות סב קבועה ודמות דוד שהם קשורים אליהם.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד וזהות מינית

הוספת תגובה

• ילד וזהות מינית

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום שרית,
    זה גיל קטן, ולא חייב להיות שהוא מפתח בעיה בעניין, אבל לצערי אני בהחלט לא יכולה להגיד לך באופן ודאי שאין שום בעיה. לכן אולי כדאי שאכן תפני לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש פסיכולוגית ילדים בבאר שבע
    דני
    03/08/2010

בס"ד

אני מחפש פסיכולוגית ילדים בבאר שבע לטיפול בשני ילדים (אחים) בני 6 ו7

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוגית

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/08/2010

דני שלום,
    כיוון שציינת שמדובר בטיפול בשני אחים, שייתכן ושניהם סובלים מקשיים, הרי שעדיף לפנות לטיפול במרפאה ציבורית בעיר. איש מקצוע יכיר ויעריך את המשפחה ואת הסיבות לפנייה, ויתאים לכם את הטיפול המיטבי לסיבות בגינן אתם פונים. אם כל אחד מהילדים סובל מקשיים נפרדים, עדיפים שני טיפולים שונים אצל מטפלים שונים ולא שאותו המטפל יטפל בשני האחים. אולם אפשרי גם שמי שיכיר אתכם ימליץ על טיפול משפחתי לכל המשפחה יחד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית בת 4
    שי
    03/08/2010

שלום,
    לגבי ביתנו בת ה-4, כל פעם שאנו מגיעים לקחת אותה מהגן ורוצים שתלך לחברה או להבדיל להזמין חברה הביתה אזי היא מתחילה לומר לילדים בצורת כעס כי היא לא חברה שלהם או שהיא לא רוצה שהם יבואו אליה, בנוסף אין לה חברה טובה ממש בגן וגם זו שהיתה יותר חרה שלה לאחרונה הן משחות פחות,
    אך כשאנו שואלים את הצוות הם טוענים כי היא חברה של כולם וכי היא תמיד משחקת עם הילדים וכולם משחקים איתה.
    אותה תופעה חזרה בגן הקודם הגננת טענה כי היא משחקת עם כולם אך כחברה טובה אחת לא הייתה לה כמו כן עיקר חבריה בגן הם בנים ולאו דווקא הבנות.
    האם זה קשור לביטחון עצמי נמוך? איך כדאי לנו לנהוג בנושא? האם עלינו ללחוץ עליה יותר ללכת או להביא חברות? או יותר להרפות?
    אנו יודעים כי בגן הצוות אוהב אותה וטוען אפילו שהיא ילדה ממושמעת מאוד שאינה חורגת מהכללים(משהו שאנו לא כל כך אוהבים).
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית בת 4

הוספת תגובה

• בעיה חברתית ילדה בת 4

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום שי,
    אין לוי שום רקע שיכול לרמוז לי מה מהכין נובע הקושי שתאם מתארים. גם לא הבנתי מה אתם לא כל כך אוהבים - אם היא חורגת מהכללים או שהיא ממשומעת מדי.
    תנסו לתת לי קצת יותר רקע על הילדה ועל המשפחה - הרכב המשפחה, ההתנהגות של הילדה בבית, האם היא אומרת שהיא לא רוצה חברים אבל כשמביאים אותה בכל זאת היא כן משחקת ונהנית? וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לעזרה והכוונה מקצועית
    התייעצות
    03/08/2010

שלום רב,

ברצוני להתיעץ עמכם בנוגע לבן משפחה בן 7.5 . מדובר בילד מדהים, מלא חן, חכם מאד ואינטילגנט. לילד אחות בת 8.5 , אח בן שנה וחודש ותינוק בן 5 חודשים.
    בסביבות גיל 3 , החל הילד לכסוס צפורניים , עד כדי פציעה בעצמו. ההורים שמו לב מיד לענין, וניסו לבדוק מה מפריע לילד אך ללא הועיל.
    לאחר מכן הילד עבר ללעיסת הכיפה שלראשו.
    הההורים המודאגים, שלא הבינו מה גורם לתופעה של "לעיסת" הכיפה , פנו לגננת וניסו לבדוק מה לעשות. אך כל הסביבה הרגיעה אותם שזה יעבור מאליו.
    והנה לפני כ 7 חודשים , החל הילד "לאכול" את חולצותיו. הוא ממש נושך את החוצה וקורע ממנה קרעים. כל שיחות ההורים עם הילד ועם הגננות לא העלו דבר. ברצוני לציין שכאשר הוא מנשק את אחיו הקטנים הוא ממש "שואב" אותם , ( זה מציק לקטנים )
    אנו מעונינים לדעת מה גורם לילד להתנהגות שכזו, ברור לכולנו שמשהו מציק לו והוא זקוק לעזרתנו. אך איננו יודעים איך לעזור לו.
    נודה לכם אם תתנו לנו הסבר לתופעה זו, ותפנו אותנו לאיש מקצוע שיוכל לעזור לנו.

תודה מראש
    המשפחה

הוספת תגובה

• התייעצות

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלוםלכם,
    אתם צריכים לפנות לפסיכולוג וא פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. אתם יכולים לפנות לשירות הפסיכולוגי חינוכי של בית הספר כדי לקבל המלצה על מטפל מתאים באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3
    רווית
    03/08/2010

יש לי 2 ילדים, ילדה בת 3 ותינוק בן 7 חודשים.
    יש לי בעיה עם הילדה הגדולה, היא ילדה מאוד מאוד מאוד עקשנית. אם אינני מרשה לה משהו מסויים היא צועקת ובוכה ומשתוללת ואינה שומעת בקולי בכלל. אני מבקשת ממנה להיכנס לחדר והיא לא נכנסת עד שאני מכניסה אותה בכח והיאיוצאת ככה לפחות עשרות פעמים מבלי להיתייאש אחרי מלחמות אני מצליחה להרגיע אותה או שהיא נירגעת לבד היא באה לבקש סליחה ולתת לי נשיקה אחרי חצי שעה לא מקובל עליה עוד משהו האסרתי עליה הכל מתחיל מהתחלה כאילו היא שכחה את מה שדיברנו ואת הסליחה שהיא ביקשה.
    הילדה בגן גם מתנהגת כאילו היא השולטת על הילדים היא לא נותנת לאף ילד שלא ניראה לה לשבת בכסא לידה בריכוז או שהיא חייבת לקבל את הפתעת היומולדת ישר בסוף היומולדת ולא כשההורים באים לקחת את הילדים כפי שנהוג בגן. מיותר לציין שהיא עושה אותו הדבר גם לבעלי.
    אפשר פשוט לומר שהיא "לא רואה אותנו ממטר" למרות שהיא נענשת ( אני מחרימה לה משחקים שהיא אוהבת , לא יורדת לגן שעשועים וכו'). הילדה פשוט עקשנית מאוד מאוד, למרות שהיא נענשת לא אכפת לה ,מה אפשר עוד לעשות? איך אני יכולה להשתלט עליה ולגרום לה להיות ממושמעת?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום רווית,
    נשמע שהגעתם למצב של מאבק כוח וכל הקשר סובב כרגע סביב מי מכניע את מי. אתם לא אמורים "להשתלט עליה" אלא לגדל אותה. חלק מזה כרוך גם הצבת גבולות, זה נכון, אבל זו לא כל ההורות. יש מצבים שבהחלט נכון וראוי שילד יעמוד על שלו ויכבדו את זה, כך הוא בונה את האופי העצמאי שלו.
    אתם צריכים להחליט על סדרי עדיפיות -על מה חשוב להתעקש וממה כדאי להרפות. מה שפחות חשוב - פשוט תניחו לזה, ואת האנרגיה והזמן שיתחררו כתוצאה מכך - תנסו להקדיש לבניית הקשר בצורה יותר נעימה - לעשות יחד עבודות יצירה , לשחק, לתת חיזוקים חיוביים על התנהגויות שהן כן חיוביות וכו'.
    איפה שכן חשוב לכם להתעקש , או שאתם לא רוצים לתת לה משהו שביקשה - אתם צריכם להגיד פעם אחת ובתקיפות. לא להיכנס למשאים ומתנים, לא לנאומים ארוכים, הטפות מוסר ודרמה, כי זה רק נותן לה חיזוק ותשמות לב להתנהגות שאתם רוצים להמעיט, וז המגביר את ההתנהגות הזו. אם היא תצרח או תבכה - אחרי שאמרתם פעם אחת שכי לא יעזור -ורק כשהיא תרגע תדברו איתה - אתם מתעלמים. גם אם צריך לקנות אטמי אוזניים בשביל זה. עם הזמן היא תבין שזה לא עוזר לה, זה יכול לקחת שבוע או יותר וחשוב שתהיו עיקביים - פעם אחת אתם נופלים- וצריך להתחיל הכל מהתחלה.
    תפסיקו להעניש, זה לא עוזר וזה גורם נזק ומשפיל את הילדה.
    אם אתם לא מצליחים - פנו להדרכת הורים כדי לקבל הכוונה ותמיכה יותר ספציפיים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד של ילדים כתוצאה מפריצה לבית
    רינת
    03/08/2010

שלום רב.

לפני כשבועיים פרצו לנו לבית (ב-4 לפנות בוקר).
    בעלי ראה את הפורץ, ונתן צעקה.
    הילדים התעוררו כתוצאה מהצעקה ונבהלו מאוד.
    מאז הם פוחדים מאוד מאוד.
    ילדי הם בני 7,10
    בתי בת ה-7 פוחדת (עד כדי כך שלשרותים היא לא הולכת לבד)
    בני בן ה-10 פוחד, אבל פחות מראה (והוא "בכאילו" גיבור שלא מפחד).

כתוצאה מכך, שמנו אזעקה בבית והסברנו להם שאין מצב שיכנסו שוב פורצים בלי שהאזעקה תופעל.
    (כך שאם היא לא פעלה לא היו גנבים)
    לא משנה כמה אחנו מסבירים להם, שום דבר לא עוזר.
    הם פוחדים מאוד, בתי בוכה המון ולא זזה לשום מקום בלי שאני צמודה אליה.

שאלתי האם יש "פתרון" / רעיון / דרך כדי להסביר ולהוכיח להם שאין מה לפחד והכל כתמול שלשלום ?!.

אנא עזרתכם.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדים

סמדר ריינר
    03/08/2010

שלום קרן,
    ההסבר שנתתם הוא טוב מאוד. אבל לא תמיד פחדים נפתרים על ידי הסבר הגיוני בלבד. אני מפנה אתכם לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה על פחדים של ילדים, תנסו לבדוק אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם.
    כמו כן הייתי ממליצה אותכם ללמד אותם לעשות נשימות, כדי להרגיע גם את הגוף. כשאנחנו בלחץ, גם הגוף מגיב ואז קשה מאוד להקשיב להסברים הגיוניים. את ההסברים יותר קל לקבל כשהגוף רגוע.
    תנו להם לנפח בועות סבון גדולות, באופן זה הם "נאלצים" לנשוף נשיפות ארוכות ומרגיעות, וזה יכול להרגיע, במיוחד לפני השינה.
    אם ניסיתם הכל וזה לא עוזר, תשקלו לפנות לטיפול מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לסמדר
    ע
    03/08/2010

הי סמדר,
    שאלתי מופנית אליך כיוון שאני עוקבת אחר תשובותיך זה זמן רב ומעריכה אותן מאד.

יש לי בן בכור שחגג 4 לפני מס' שבועות. יש לו אח בן שנה.
    הבכור שלי ילד מקסים, נעים הליכות, רגיש, מביע אהבה (אומרים לי גם מהגן) אוהב ומוצלח במשחקי דמיון והמחזה, שר רוקד, ממושמע. ילד מתוק. כל האמהות בגן אוהבות אותו.
    השבוע כיוון שאין מסגרות לילדים התארגנו מס' אמהות לקייטנת אמהות כל יום לוקחת אמא אחרת את הילדים אליה ומפעילה אותם.
    לילדי יש בגן (אנחנו גרים במושב קטן ואין מבחר רב של ילדים) חבר אחד שאיתו אוהב לשחק והשאר בנות,, אבל באופן כללי הוא משחק עם כולם והגננת מאד מעריכה את זה ומדגישה את זה כחוזקה שלו כי הוא לא תלוי בילד אחד על מנת להיות "מאושר"ותמיד יש לו עם מי לשחק אם הוא רוצה.

אני יודעת שאת הילדים שנמצאים בקייטנת אמהות הוא לא כל כך אוהב, אך פעם לא נענה לשאלותי אם רוצה להזמין אותם או ללכת אליהם. יצא שיש בקייטנה 2 בנות שהוא חבר טוב שלהן ו3 בנים שהוא לא כל כך מסתדר איתם.
    וכשהילדים היו אצלי גם הבנתי בדיוק למה הוא לא מסתדר איתם. הם וולגריים, מרביצים ומכים, צעקניים, מקללים, חוצפנים (גם לילדים וגם למבוגרים) ילדים ללא גבולות.(כן, אני יודעת שהם רק בני 4 אבל בכל זאת זה נראה לי מוגזם).
    כיוון שבני הוא ילד בעל אינטיליגנציה רגשית מאד גבוהה ורגיש באופן כללי הוא בוכה בקלות כשנעלב ולא יודע כיצד להתמודד עם סיטואציות חברתיות של דחייה. (גם אני כזו, נעלבת בקלות).
    כל פעם שהעליבו אותו או שרצה לעשות משהו ולא הצליח לסחוף אחריו את שאר הבנים המאד דומיננטיים הוא נעלב ורץ לחדר השינה שלנו -ההורים, ובכה .(שמענו אותו בוכה בסלון). לאחר שנרגע לבד או שהלכתי אליו וחיבקתי אותו הוא חזר והמשיך די כרגיל אבל יכולת להבין שהוא לא רוצה אותם שם ומבין שאין לו ברירה.
    שאלתי היא האם יש מקום לחיזוק רגשי לילד? האם לעשות זאת לבד (כמו שאני עושה עד עכשיו בחיזוקים רגשיים על הצלחות, מחמאות והבעת אהבה, עזרה באינטראקציות חברתיות) או לפנות למטפלת ביצירה ותחומים דומים על מנת לחזק אותו?
    הדעות של הגננת והפסיכולוגית בגן לא חד משמעיות, כלומר, הציעו לי ללכת אבל לא אמרו לי שהן חושבות שהוא חייב את זה.
    חשוב לי לציין, שבעקבות סיבות שונות ואחת מהן היא המרקם החברתי המצומצם שיש במקום מגורינו אנחנו עוברים לישוב קרוב אך הרבה יותר גדול עם מבחר אפשרויות חינוכיות רבות יותר ואיכותיות יותר. אני חוששת שיהיה לו קשה עם השינוי.
    אני מתנצלת על האורך אך ניסיתי להביע את עומק הענין, ואת הרגשתי הקשה בנוגע לרגישות שלו ששוברת אותי.
    הילד כמו ילד, מבין את זה ולמשל כשהיה בקייטנת אמהות אצל אחד מהילדים האלה שאני יודעת שהוא לא מסתדר איתם התקשרתי פעמיים במהלך היום לשאול את האמא מה שלומו, והוא שאל אותי: אמא למה את מתקשרת כל כך הרבה פעמים?
    אני יודעת שאני מעבירה לו חרדות חברתיות מילדותי (חרם וכד') אבל אני דואגת לו לכן אני פועלת כך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לסמדר

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    03/08/2010

שלום לך ע,
    קודם כל תודה על המחמאות:-)
    קראתי את התאור המפורט שלך ואני מבינה את הקושי. לפני שאדע אם להמליץ על פנייה לטיפול או לא, רציתי לשאול היכן הקשר של הילד עם האב. האם יש אב בתמונה, ואם כן כמה זמן הוא מבלה עם הילד ואיזה סוג בילויים.
    אני שואלת זאת כי אם נחשוב לחזק את הילד בבית, אני לא בטוחה שאת ביטחון שלו צריך לחזק אלא את הנוחות שהוא חש עם תגובות של בנים, לסוגיהן. לא שאני מצדיקה את האלימות של אותם ילידם בקייטנה, אבל בכל זאת, זו שאלה איך מתמודדים עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסמדר

ע
    03/08/2010

האב בהחלט בתמונה. הקשר ביניהם טוב אבל בעלי לא מבלה איתו מספיק כי הוא עובד שעות ארוכות ורחוק מהבית.
    הקשר שלו איתי יותר חזק מן הסתם כי אני מבלה איתו ועם אחיו שעות רבות וכי בילה איתי את השנה הראשונה לחייו בבית.
    בזמן שהם ביחד הוא כן משחק איתו במשחקי בנים, כדור, אפניים, תחרויות....משחקי טלויזיה ומחשב.
    הוא הרבה פעמים עוזר לו בגינה, דברים שהם עושים ביחד.
    הוא נעלב מהר גם ממנו (ממני פחות). בד"כ הוא יתן לו לנצח בתחרויות ריצה שהם עושים אבל אם הוא ינצח אותו אז הוא יבכה מאד ויקח את זה קשה. אנחנו מלמדים אותו שלא נורא להפסיד לפעמים, ולא תמיד חייבים לנצח.
    או כשאני עושה איתו תחרות והוא מנצח הוא אומר יש ניצחתי.
    ואז אני שואלת אותו: ומה יקרה אם לא תנצח? אז הוא אומר לי: כלום, לא יקרה כלום. לא נורא.
    לזה אנחנו מעודדים אותו אבל עם אבא שלו הוא יותר רגיש באמת.
    חשוב לי להבהיר שהוא לא ילד נשי בהתנהגותו, הוא מאד בן. הוא אוהב תחרויות, ומשחקי בנים, וקפיצות וכדורגל ולהשתולל וכו'. אבל הוא גם מאד אוהב ספרים, ולשמוע שירים. הוא רגוע יותר יחסית לבנים האחרים שיש לו בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    03/08/2010

שלום ע',
    תראי, נדמה לי שאת מבינה בעצמך שחלק מהעיניין קשור גם בחרדות שלך. העובדה שיש ביניכם קשר כל כך חזק, לא רק בגלל הזמן שאתם מבלים יחד אלא גם בגלל עוצמת הדאגה וההזדהות שלך איתו ולהיפך, בשילוב הזמן המועט יחסית שבו אבא נותן שם את "הקונטרה" כל זה ביחד, ייתכן שקצת מחליש את יכולת ההסגלות של הילד, למרות שסך הכל התגובות שלו לא כל כך בלתי מתקבלות על הדעת בגילו. אני לא ממליצה לך להפנות את הילד לטיפול, כי זה שוב מעצים את החלק ה"רגיש" ומשדר לילד שיש משהו מדאיג אצלו (גם אם לא תסבירי לו בדיוק מה זה ותקראי לזה "חוג" - ילדים מבינים) ולכן מה שאני ממליצה זה ללכת להדרכת ההורים עבורך, ביחד עם בעלך אם ניתן ואם לא אז לחוד, כדי לברר יותר לעומק ממה החרדות ואיך ניתן לנטרל אותן ביחסך לילד, וקצת להרפות מהמרכזיות של כל מה שקורה לו. נשמע לי שהוא מאוד רגיל להיות במרכז ההוויה שלך, ובמינון מסויים זה גם מקשה עליו להתפשר כשדברים לא קורים כמו שהוא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה