מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגרסיה אצל בת 4ליאת01/09/2010
אני אם לבת 4 ובן 6.5. בתי נגמלה בגיל שנתיים ושבעה חודשים. הגמילה היתה מוצלחת והיה שיתוף פעולה מלא. הבעיה היא שלפני שנה נולדו לי 2 אחייניות מדהימות וכל הפוקוס של המשפחה על שתיהן, לפני כן היא היתה הכי קטנה מכל האחיינים. היא מאוד מקנאה ביחס שלי ושל אימי_סבתה) אליהן ומאז שנולדו היא מפספסת, לא לגמרי אלא מרטיבה מעט את התחתונים ומתאפקת.לפיפי
אני אובדת עצות. לפני חודשיים לקחתי את כל התחתונים שלה והחבאתי כדי שלא יהיו בהישג ידה מכיוון שהיה שלב שאמרתי לה שבכל פעם שמפספסת שתיקח לה לבד תחתונים כדי כביכול להוריד את תשומת הלב שלי לעניין ההרטבות-אך מה שקרה זה שכל היום היתה מרטיבה ומחליפה קרוב ל5-6 תחתונים ביום. וכשראיתי שהיא נהנית מההחלפות החלטתי להחביא ולאמר לה שאין יותר תחתונים כולם מלוכלכים ושיש רק תחתון אחד ליום והיא מקבלת אותו אחרי המקלחת. השיטה עבדה כחודש וקצת ואז היא חטפה דלקת בשתן ומאז יש עוד פעם את אותו סיפור של ההרטבות.דרך אגב אני עדיין ממשיכה בשיטת תחתון אחד ליום וזה לא הולך. חשוב לציין שזה לא קורה בגן.
מה לעשות?? אין לי כבר אף פתרון. אנא יעצו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה
סמדר ריינר01/09/2010שלום ליאת,
נשמע שאת חושבת שאת מבינה מה היה הגורם הריגשי לרגרסיה אצל ביתך אבל את לא מתייחסת אליו. אם את חושבת שזה נובע מקנאה, או מרצון של בתך להיות תינוקת שוב, או לקבל יותר יחס, כדאי לדבר איתה על כך, ובאהדה. לדבר איתה על כך שאולי לפעמים נמאס לה להיות גדולה, אולי בא לה להיות קטנה כמו האחייניות, אולי היא מרגישה שפחות שמים אליה לב וזה נורא עצוב לה בלב וקשה לה. דרך אגב - בקשר אלייך היא צודקת. אין סיבה שתתני לה להרגיש שהאחייניות גוזלות ממך תשומת לב שמגיעה לה, את לא אמא שלהן אלא אמא שלה ולה את חייבת קודם. אפילו שהן נורא חמודות, אולי כדאי שתתאפקי כשאת לידה, היא לא חייבת להיות עדה לזה מצידך, על אנשים אחרים במשפחה אין לך שליטה אבל לגבייך היא צודקת, בהחלט הגיוני לצפות ממך לתת לה עדיפות.
כדאי גם שתקדישי לה זמן איכות איתה לבד. אם ההכרה בקושי שלה וההתייחסות לא עוזרת ייתכן שיש עוד גורמים שאת לא יודעת עליהם ואז כדאי לפנות לאיש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליאת01/09/2010תודה על התשובה. אך רציתתי להגיב שאני לא מתעלמת ממנה ליד הקטנטנות אלא מתייחסת אליהן כפי שמתייחסים לתינוקות בגילן. הרי אי אפשר להתעלם מהן, למרות שניסיתי את זה...
האם את מציעה שלא אלך לבקרן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לא, אני לא מציעה לך שלא תלכי לבקרן, אלא רק שתמתני את תגובות ההתפעלות שלך מהן ליד הבת שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה אליאת01/09/2010
שלום. בני ילד עלה היום לכיתה א. נורא התרגשנו וגם הוא, הוא פשוט מאושר ונראה בטוח בעצמו ומוכן בהמון סקרנות לקראת הלימודים עצמם. יש לציין שהוא עלה עם ילד אחד שמכיר מהגן, ובנוסף חשוב לציין שבן דודו לומד באותו בית ספר בכיתה ב. יש דבר שמדאיג אותי, מבחינה חברתית הוא לא כלכך זורם, ובד"כ נצמד למי שהוא מכיר ו"ממיין" את חבריו ובוחר במי שדומה לו ובאותם תחומי עניין , דבר שלא כל כך פשוט כי הוא ילד מיוחד סקרן שאוהב ללמוד על העולם האמיתי ולא מתחבר לכל מיני מותגים ודמויות כוחניות כך שקשה למצוא חברים כאלה. שאלתי אותו היום "הכרת חברים חדשים?" והוא אמר עוד לא.... ואני כבר נכנסת לסרטים. כיצד אפשר לדרבן אותו להתחבר לחברים נוספים?
ומקרה שקרה היום ושקורה המון ואין לי מושג איך להדריך אותו: הוא סיפר שילד אחד מכיתה אחרת א/ב קרא לו טיפש והוא הלך לקרוא לבן דודו שלא עשה כלום.(בני לא נוהג להשתמש באלימות ובמילים לא יפות)
אצלי ואצל אביו זו נק' מאוד רגישה ואנחנו אמרנו לו שבפעם הבאה יקרא לו בחזרה. והוא מצידו אמר שהוא לא מעוניין בעימותים שיגיעו למריבה....מה עושים???!!!! זה פשוט מעצבן שהוא לא מתמודד לבד. אני חוששת שהשלב הבא יהיה כשירביצו לו.
אנו זקוקים לעזרה. ואם יש לכן ספר להמליץ לי שמתעסק בזה אשמח לדעת את שמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א'
את מתארת ש"שנכנסת לסרטים" כלומר את מכירה בכך שיש משהו מוגזם בתגובה שלך בשלב הזה. זה רק יום ראשון בכיתה א', זה לוקח זמן להכיר חברים, אין צורך להילחץ ולהלחיץ. ההגדה ש מה זה "זורם" היא יחסית והיא עניין של טעם. לא הבנתי מהפרטים שתארת אם לילד חסרו חברים בגן. האם הרגיש בודד? האם הרגיש דחוי? האם הייתה בעיה בעניין?
יכול להיות שהוא בורר את חבריו בפינצטה אבל עדיין יש לו מספר חברים והוא מרגיש בסדר עם זה, ויכול להיות שקשה לו מאוד להתפשר, והוא נשאר בודד. התמונה לא כל כך ברורה מהתאור שלך כרגע.
לגבי התגובה שלו לאלימות. לא הבנתי למה את אומרת שהוא לא מתמודד. לפנות לבן הדוד שלו זה סוג של התמודדות, אולי במקרה זה היא לא עזרה, אבל אחד לא אומר שלהחזיר לאותו ילד זו התמודדות טובה יותר והיא הייתה מתבררת כיעילה אם היה נוקט בה. הוא לא מכיר את הילד עדיין, ואם זה ילד מאוד אלים שבאמת לא כדאי להתעסק איתו? הבן שלכם מחושב וחכם והתגובה שלכם הייתה קצת אימפולסיבית בשלב הזה. תנו לילד להכיר את השטח, ללמוד, להתנסות ולטעות, ואז אפשר לחשוב ולנתח מה קורה, מה הן דרכי התגובה המתאימות בכל מקרה, לא בטוח שעל אלימות צריך לענות באלימות. אולי כדאי לבחון כל מקרה לגופו - מתי להתעלם, מתי לפנות לעזרה של מבוגר ומתי להעמיד גבול ולא לוותר.
קחו לכם ולא זמן לחשיבה ותשתדלו לא להגיב בפעולה מייד לפני שיש חשיבה קודם וכך גם למדו אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ליאת01/09/2010תודה על תשובתך. לגבי הגן-כן היו לו חברים מעטים מאוד: אחד שהיה איתו בגן בגיל 3 ועוד שניים שהתחבר אליהם כי היו חבריו של אותו ילד שהכיר...ואת צודקת הוא אכן בוחר אותם כמו פינצטה...
אך בכל זאת הייתי רוצה שתתני לי סןג של תדריך מדוייק למקרה הילד שקילל כי אני בטוחה שזה יקרה עוד המון פעמים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
התדריך הוא ללמד אותו להעריך את הזירה. קודם כל עליו להכיר את הילדים לא לכל ילד ולא לכל סיטואציה מגיבים אותו דבר.
קודם כל הוא צריך ללמוד להעריך את הסיכון - האם הילד הזה חזק ממנו? האם הוא מכיר את הילד כילד עם בעיות התנהגות? האם שווה להסתבך איתו?
אם מדובר בילד שהוא בדרך כלל ילד בסדר, שלפעמים אפילו הם משחקים ביחד והוא מקלל אותו - פשוט צריך להגיד - בלי קללות, אל תדבר אלי ככה.
אם זה ילד מכיתה אחרת, שהוא בכלל לא מכיר, שפשוט עבר בסביבה וחיפש מלחמה - לא בטוח שכדאי בכלל להתייחס, לשם מה? ייתכן שרצוי להתעלם.
אם ההתעלמות נעשית בצורה מושכלת ומתוך בחירה ושליטה - זו לא חולשה, וזה לא אמור להפוך אותו לקורבן.
התנהגויות שהופכות ילדים לקורבנות מועדפים לאלימות הן התגרות בתוקפן מצד אחד אך מצד שני לבכות ולעשות דרמה כשהם מקבלים תגובה, או אחד מהשניים. אני לא שומעת שזו ההתנהגות של הבן שלך.
הוא לא בורח ולא פחדן, ואין סיבה לחפש עימותים שלא לצורך. בטח לא על קללות. אם מתנכלים לו ממש, כלומר חוטפים לו דברים או מרביצים לו - כאן שוב צריך להעריך האם זה ילד שאפשר לפעול מולו, קודם כל הוא צריך להגן על עצמו במידת האפשר ואחר כך, כן, הוא צריך לדווח על כך למבוגר.
אם אתם רוצים אתם יכולים לשלוח אותו לחוג של אומנות לחימה כלשהי, רק אם הוא רוצה כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ליאת02/09/2010תודה רבה על תשובתך,שמחתי לקרוא אותה.
ודרך אגב הוא היה שנתיים בקארטה אך כפי שציינתי הוא לא ילד כוחני לכן הוא לא נהנה שם כל כך. שלחתי אותו לשם לצורך התקדמות מוטורית. השנה הואט כבר מתעקש שלא ללכת אז הפסקנו כי זה באמת לא הסגנון שלו.
שתהיה לך שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) שמחתי לעזור.
סמדר ריינר02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחול בלי התינוקחגית01/09/2010
שלום לפורום
אני אמא לתינוק מקסים בן 10 חודשים ומתכננת לנסוע לחופשה בחול ל-4 ימים. התינוק ישאר עם אביו בתקופה זו. מכיוון שאני המטפלת העיקרית שלו בהמלך היום, אני מלאה בחרדות לגבי הנסיעה. אציין שהוא מאוד קשור גם לאביו ואני מרגישה שחייבת "אויר"
האם אני גורמת לו נזק בכך שאני נוסעת בלעדיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה? תודה
חגית02/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחול בלי התינוק
ליאת גרוס02/09/2010שלום חגים.
סעי לשלום וחיזרי בשלום.
לך הולך להיות יותר קשה בלעדיו מאשר לו בלעדייך.
תני הזדמנות ומקום לאבא שלו. הוא יסתדר.
תהני בחופשתך ותנשמי הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה ללכת לגן...דין01/09/2010
בני בן 4 הלך היום פעם ראשונה לגן טרום חובה.
לצערי עקב רישום ע"פ מגורים-אינו נמצא עם חברים שהיו איתו בגן שנה שעברה.
יש עימו ילדים שמכיר מהשכונה, וכמובן זהו גן עירייה עם 35 ילדים.
בגן הפרטי היה בסוף השנה "מלך"...הביטחון שלו נבנה הודות לגננת והוא היה הכי גדול משיכבת הבוגרים.
ברור לי שהקושי להתחיל מסגרת חדשה קיים אצל כל ילד, עם זאת רציתי לקבל אולי מס' טיפים איך להקל עליו את המעבר והקבלה שזו המסגרת החדשה.
חשוב לציין שאחותו הקטנה, בת 2 התחילה היום ללכת לגן שהוא היה בו שנה שעברה...ואז יש משפטים כמו: רוצה בבוקר ללכת עם יעל ולא לגן של הגדולים...
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
סמדר ריינר01/09/2010שלום דין,
יש בהחלט דברים שניתן לעשות כדי להקל על הילד, למשל להכיר לו את הילדים, להסמיןם ילדים לשחק איתו אחה"צ ולבוא אליהם, לדבר איתו על כך שגם בגן הקודם הוא לא הכיר בהתחלה ועכשיו הוא כבר כן מכיר, אותו דבר בודאי יקרה לו בגן החדש, כי הוא נשאר אותו ילד נחמד ומקסים וזה רק פחד קטן של התחלה ואחר כך הוא עובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 ממצמץ בעינייםסמדר01/09/2010
מזה מספר ימים בני ממצמץ בשני העיניים פעמים רבות מאוד! (אולי 4 פעמים בדקה).
קשה לי להצביע מתי בדיוק זה התחיל, אבל בסמוך לביקור בבית הספר בחופש ובסמוך לחזרתו של אחיו הגדולמהצבא לאחר 3 שבועות. סיבה נוספת אפשרית: מתח בינו לבן אחיו האמצעי שמתבטא בוויכוחים וכעסים.
איך עלי לנהוג? האם להעיר לו? (נמנעתי מכך עד כה)
האם אני צריכה לערב גורמי מקצוע?
תודה מראש על התייחסותך:
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 ממצמץ בעיניים
סמדר ריינר01/09/2010שלום סמדר,
קודם כל כדאי לאבחן זאת בצורה מקצועית, אומנם לך נראה שייתכן ומדובר במתח, אך יכולה להיות סיבה אחרת שקשורה בעיניים, או שהוא סובל מטיקים. כדאי לפנות לרופא משפחה ולבדוק במה מדובר ואם יש צורך לקבל הפניה לרופא ספציפי - נוירווג או רופא עיניים.
אם תישלל סיבה רפואית, זה לא יעזור אם תעירי לו כי זה לא רצוני, ואם זה נובע ממתח וממשיך ומפריע כדאי לשקול פניה לייעוץ יותר מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל כנחמהאלינור01/09/2010
שלום רב
בתי בת שנה וחצי, התחילה היום מעון. היא הגיע ממסגרת קטנה של 4 ילדים למסגרת גדולה של 27 ילדים, שהיא אמנם הכירה כי אחותה היתה שם שנה שעברה אבל כמובן בשבילה המסגרת חדשה. היא ילדה אשר - ברוך השם - אוהבת לאכול, בין היתר גם שטויות וחטיפים ובעיקר במבה. אנחנו כמובן מגבילים אותה ולעיתים לא קרובות מידי נותנים לה לאכול שטויות.
היום בגן, על מנת להקל עליה את הפרידה ממנו, בעלי נתן לה במבה וזה מאד עזר לה להרגע ולא להיות כלואה בתוך תהליך הפרידה הכואב.
השאלה היא עקרונית: האם זה נכון לתת לה אוכל שהיא אוהבת על מנת להקל עליה פרידה, או שמא זה עלול לעודד אצלה דפוס של אכילה בזמן מצוקה/עצבים/מתח אשר ימשיך גם בהמשך חייה ועלול להפוך את האוכל לאובייקט אשר חשיבותו מופרזת ולמעשה להביא לאכילה מיותרת ולהשמנה.
תודה
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל כנחמה
סמדר ריינר01/09/2010שלום אלינור,
את צודקת, שימוש כזה מצידכם באוכל גם מעודד אותה לעשות כך בעצמה וגם לא מלמד אותה התמודדות אחרת.
בחיים יהיו לה עוד התמודדויות, מה שהיא לומדת ממתן במבה במצב כזה הוא שבאמת המצב נורא, אי אפשר לחוות קצת מצוקה ולעמוד בה, והדרך להתמודד כשרע היא לאכול.
תמיד עדיפה נחמה אנושית על פני נחמה שהיא חפץ או אוכל.
כרגע זה עוד לא כל כך נורא כי היא רק בת שנה וחצי, בהמשך כדאי לנסות להימנע מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.5 מסרבת להיפרד מאמאדנה01/09/2010
שלום רב,
לאחרונה, בתי בת הארבע וחצי מסרבת להיפרד ממני, בבית נמצאת תמיד במרחק "בטוח" בו היא רואה אותי, אם עליי לצאת מהבית לדקות ספורות היא מתעקשת להתלוות אליי למרות שהיא נמצאת באותו הזמן עם דמויות מאד מקורבות כמו האבא או הסבתא,
בימים שאני בעבודה {משרה חלקית}- היא פורצת מספר פעמים בבכי,
התופעה החלה לאחר ששהיתי עימה בבית במשך שבוע ברציפות בזמן חופשה מעבודתי, מאז חלף
חודש,
חשוב לציין כי לא חלו שינויים כלשהם- שינוי מגורים וכיו"ב ,
מהו ההסבר לתופעה?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.5
סמדר ריינר01/09/2010שלום דנה,
אני לא יכולה לדעת מה ההסבר לתופעה בלי להכיר אתכם. ייתכן שההסבר נעוץ בקשר ביניכם או באירוע ספיציפי שקרה באותו שבוע שאת אולי לא שמת לב איו אבל על ביתך הוא השפיע.
נסי לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" את התשובה על פחדי ילדים, ואם הבעיה ממשיכה להציק ולא נפתרת, אולי כדאי לשקול פניה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא רוצה אותיעינב01/09/2010
יש לי ילד כבן שלוש (כמעט) ובתקופה האחרונה - חצי שנה בערך הוא מראה העדפה ברורה לאבא.
זה מתבטא בכך שהוא רק רוצה שאבא יקח לגן, אבא ירדים, אבא יקלח. וכשאני רק מתקרבת הוא מתבטא במילים כגון: אמא לכי, אני לא רוצה אותך פה. רק אני ואבא.
יש לציין שכשאני איתו לבד, כיף לנו, אנחנו מבלים משחקים יוצרים. עד שאבא מגיע, ואז הוא שוכח את כל הכיף שהיה איתי.
כמה פרטים שאולי יכולים להסביר את התופעה:
אני עובדת במשמרות. למרות שזה תמיד היה.
בתקופה המדוברת בדיוק עברנו דירה וכרגע אנחנו מתגוררים אצא ההורים שלי.
אני בהריון(חודש 8), אך זה התחיל עוד לפני שסיפרנו לו. או שבכלל זה היה נראה.
בהתחלה לא ייחסתי חשיבות, אך לאחרונה זנ נראה לי כבר מוגזםוני חייבת להבין מהיכן נובעת ההתנהגות הזו ואיך ניתן לשנות אותה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמעדיף הורה.
סמדר ריינר01/09/2010שלום עינב,
זה לא נכון שהילד לא רוצה אותך, עובדה שכשאתם ביחד - הוא כן נהנה להיות איתך. ההשערה שי הי אשהייתכן וההתנהגות הזו כן קשורה להריון, למרות שנדמה לך זה התחיל לפני שהוא ידע. גם אם הוא לא ידע שאת בהריון בדיוק, הוא בודאי שם לב בתחילת ההריון שאת עייפה יותר, פחות פנויה אליו, אוי לא תמיד מרגישה טוב וכו'.
בנך נכנס לתקופה האדיפלית בהתפתחות, בתקופת הגיל הזו ילדים נהיים מאוד מודעים לכך שאבא ולאמא יש קשר מיוחד, שהם, הילדים לא תמיד חלק ממנו. זה מעורר אצלם קנאה, וגם התפכחות מהאשליה שהם מרכז העולם. פתאום הם ערים לאפשרות שאבא ואמא היו שם עוד לפניהם, הם לא תמיד היו, ולא מהם התחיל העולם. חלק מהתוצרים של אותו קשר מיוחד שיש להורים בלעדיהם הוא ההריון. גם אם נדמה לנו שאם לא הסברנו או לא רואים הילד לא מבין - זה לא כל כך מדוייק, כי משהו הוא כן מבין, למרות שהוא אולי לא יודע לשים זאת במילים. לכן בגיל הזה רואים הרבה פעמים ילדים מעדיפים הורה אחד על פני השני, כדי לנסות ו"להפריד" את הזוגיות הזו בין ההורים ולהידחף באמצע. מה שבנך עושה הוא יוצר "זוגיות"עם כל אחד מההורים בנפרד - כשהוא איתך הוא איתך לחוד וכשהוא עם אבא הוא איתו לחוד.
את לא יכולה לשלוט על ההעדפה הזו שלו, וגם אין טעם להיעלב ממנה, אבל אתם בהחלט לא חייבים לשתף איתה פעולה.
כלומר הוא יכול להעדיף את מי שבא לו, זו זכותו, אתם אנשים בוגרים ואתם לא אמורים להיעלב מילד, אבל אתם תענו לזה רק אם זה מסתדר עם מה שנראה לכם נכון באותו רגע.
כלומר אם החלטתם על סידור עבודה שבעלך מכין ארוחת ערב או יוצר עם הכלב ואת מקלחת את הילד - זה מה שיהיה, גם אם הוא יצרח וישתולל, הוא לא באמת יכול לשנות סדרי עולם עד כדי כך ולקבוע לכם מה לעשות, אבל מצד שני אין טעם לכעוס עליו או להיעלב ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עינב01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) שמחתי לעזור
סמדר ריינר01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה עקב לחץ נפשי בילדה בת 8אתי01/09/2010
ביתי בת ה- 8 מתלוננת מזה כחודשיים על קשיי נשימה בלתי מוסברים. במהלך הדרך לוו הקשיים גם בדלקת ריאות שטופלה, אולם הקושי בנשימה עדייןי נותר. הופנתה לבירור רפואי נרחב אולם כל הבדיקות יצאו תקינות, והוסבר לי כי ייתכן ומדובר בביטוי ללחץ נפשי. לציין כי אינני רואה כל סיבה ללחץ ו/או חרדה ואף שאלתי המון פעמים את הילדה אם משהו מציק לה אך תמיד נענתי בשלילה. האם יש מקום לפנות לטיפול פסיכולוגי, אם כן האם אפשר לקבל המלצה למטפל מתאים באיזור נתניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי נשימה
סמדר ריינר01/09/2010שלום אתי,
לא תמיד ילידם יודעים להצביע על הסיבות שלהם למצוקה. בכל אופן אכן יש מצוקה מתבטאת דרך הגוף. לכן כדאי לקחת אותה לפסיכולוג/ית או פסיכותרפיסט/ית שעובדים עם חרדות בשילוב ביופידבק, כי באופן הזה חלק מהטיפול משלב גם הרפייה בעזרת הנשימה ובשיטות אחרות. אני לא מכירה מטפל באיזור נתניה, אך את יכולה לחפש בגוגל את האתר של אגודת א.י.ל.ים, זו האגודה המקצועית של מטפלי הביופידבק ולחפש שם ברשימות המטפלים שלהם מישהו באיזור נתניה שמטפל בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי נשימה
שרון28/09/2010ביתי בת 7 וחצי
לאחרונה סיפרה לי שיש לה הרבה אנחות (לוקחת נשימות עמוקות לעיתים תכופות)
ובאמת במעקב אחריה ראיתי שאכן כך
מה הסיבה לכך ?
אני מודאגת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי נשימה
סמדר ריינר28/09/2010שלום ליאת,
לא סיפרת שום פרטים על המשפחה והילדה, כך שאין לי ממש דרך אפילו להתחיל לשער מה הסיבה. אני מניחה שהיא חווה מצוקה ריגשית כלשהי, מסיבה כלשהי. כשאנשים נמצאים בלחץ או בחרדה, הדבר מתבטא לעיתים בתחושת מחסור בחמצן.
תנסו לברר וןלהבין טוב יותר מה בחייה יכול לגרום לה לכך - האם שינוי כלשהו במפשחה - הולדת אח, מעבר דירה, משבר במשפחה חס וחלילה, או האם יש קושי לימודי, קושי חברתי, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
שרון30/09/2010:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה?
סמדר ריינר01/10/2010קיבלת תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השארתי אתמול שאלה והיא עדיין לא עלתדנה01/09/2010
שלום רב
השארתי אתמול שאלה בעניין בת שבע שחזרה להרטיב במיטה. לא רק שאינני מוצאת את התשובה - גם השאלה לא נמצאת. יש לזה סיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת שאלה
סמדר ריינר01/09/2010שלום דנה,
ייתכן ששאלתך לא נקלטה מסיבה כלשהי, אנא חיזרי עליה שוב ואנסה לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה לא ברורהרותי01/09/2010
יש לי ילד בן שנתיים וארבעה חודשים , הוא מעולם לא אמר יש לי פיפי או קקי אבל לפני 3 שבועות
שהם סיימו את המעון בימים החמים האלו הורדתי לו את הטיטול ונתתי לו להסתובב ערום בבית ביום הראשון הוא פספס על הרדפה ואמרתי לא שזה פיפי /קקי למחרת שמתי לב שהוא עוצר
את עצמו ובכל פעם למשל שיש לו פיפי יוצאים לא טיפטופים והוא בוריח .
כדי לא לתסכל את הילד החלטתי להחזיר לו את הטיטול עד שהוא יגיד לי .
למחרת הוא אמר לי קקי לקחתי אותו לשרותים כדי להבין אם הוא יודע על מה הוא מדבר
ואחרי כמה דקות הוא אכן עשה בשרותים ,כמובן שנפרדנו מהקקי והוא הוריד את המיים ונופפנו לשלום לקקי
נ.ב הילד שלי היום יודע להגיד לי שהוא צריך לשרותים אבל מחר הוא חוזר למעון והוא לא יסתובב ערום כמו בבית ,והוא לא יודע להוריד את המכנסיים ולנקות אחריו ,אני לא בטוחה שיש זמן למטפלות
לטפל רק בבן שלי כשיש עוד 30 ילדים בגן .
מה לעשות ???
להחזיר את הטיטול ? לתת לא להתמודד בלי טיטול.
אני לא התכוונתי לגמול אותו ללא רצונו יצא .
מה לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
סמדר ריינר01/09/2010שלום רותי,
נראה לי שחשוב שתדברי עם הגננת בגן, בגיל הזה גננות ומטפלות אמורות להיות מיומנות בתמיכה בתהליכי גמילה, אחרת איך לדעתך ילדים נגמלים? לא הולכים לגן?
תנסי לראות איך זה עובד, נשמע שהילד בשל לגמילה, אין סיבה לא להמשיך זאת לפי מה שתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכל הפניות, רק שלי לא זכתה לתגובה..אמא דאגנית01/09/2010
התייעצות אמא דאגנית 16:32 31.08.10
בני הבכור בן10 וחצי , אני אמא חמה ודאגנית (קצת יותר מדי). מהשנה הזאת קבוצת הספורט של בני מתחילה לשחק מחוץ לעיר, מה שאומר שהם יסעו באוטובוס עם המאמן.
אני נורא דואגת ומפחדת לשלוח אותו בלעדי או בלעדי בעלי לעיר זרה. אני חושבת שהוא צעיר מדי, אני מפחדת שלא יסתדר, שאולי מישהו יעליב אותו או יציק לו ואני לא היה במרחק סביר כדי לבוא ולעזור.
אני כולי בחרדות וחששות. הילד גדל, אבל אני לא בטוחה שהוא כבר מספיק גדול לנסוע בלעדינו. זה לא שאני לא סומכת עליו, אבל יש כ"כ הרבה מטורפים היום....
בקיצור, אני חרדה ומבולבלת ומבקשת עצה: האם לדעתכם זה גיל סביר לשחררו עם המאמן והקבוצה?
יש למשהו נסיון עם זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה
סמדר ריינר01/09/2010שלום לך,
קודם כל לא רק הפניה שלךלא זכתה לתגובה. יש בפורום פניות רבות ולא תמיד אנחנו יכולות להספיק הכל. דבר שני, מניסוח הפניה עולה שאת פונה לעוד הורים ומבקשת לדעת אם למישהו קרה מקרה דומה, לא היה ברור שאת רוצה התייחסות ממנהלות הפורום.
ולגופו של עניין: כן, גיל 10 זה גיל סביר בהחלט לשלוח ילד עם מאמן וקבוצה. כמו שזה סביר לשלוח אותו לטיול שנתי מטעם בית הספר עם הכיתה והמורה, או עם המדריכים בצופים והקבוצה של הצופים. ילדים יוצאים לטיולים בגילאים כאלה ליותר מיום אחד, רחוק מהבית.
השאלה אם את מכירה את המאמן וסומכת עליו. חשוב שתציידי את בנך בהוראות מה עליו לעשות במקרים מסויימים - נניח אם הוא לא מרגיש טוב, או הולך לאיבוד, או שמישהו מציק לו. את ההוראות האלה חשוב לתת לא כשאת משדרת לחץ, היסטריה ודאגה - אלא בצורה עניינית שמשדרת לו שאת סומכת עליו, שהוא יכול לבד, ובסך הכל הוא אמור ליהנות ואין סיבה שמשהו לא נעים יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה בילד בן7יניב31/08/2010
יש לי ילד בן 7 הסובל מהפרעות קשב וריכוז. בתחילה טופל ברטלין שהוחלף לקונצרטה עקב תופעות של התפרצויות זעם. לאחרונה בני החל לפתח הרגל אובססבי. כאשר נוגעים בילד הוא ניגש אלי או אל אשתי ומנגב\משפשף את האמה וכף היד על גופי ולעיתים על הספה יש לציין שבעיקר מדובר במגע של בנות אך לא רק. כמו כן לא נרתע ממגע של הקרובים אליו כמו אמא אבא סבתא וכדומה.
הדבר מדאיג אותי ביותר ואני חושש מOCD .
אני
קובע לו תור לאיבחון פסיכיאטרי אך עד שיגיע התור אני בלחץ היסטרי ואשמח לקבל מעט מידע בנושא!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה
סמדר ריינר01/09/2010שלום יניב,
הפרעה אובססיבית קשורה בדרך כלל לרמת חרדה גבוהה. ניתן לטפל בה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, לעיתים זה מועיל לשלב טיפול תרופתי. בכל אופן חשוב שבטיפול שיהיו מעורבים ההורים כיוון שיש דברים שצריך לעשות בבית ולשנות בבית כדי שהאובססיה תדעך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר
יניב01/09/2010תודה על התייחסותך. כרגע נקבע לו תור לאיבחון פסיכיאטרי אך אין ספק שהילד חרד וחסר ביטחון עצמי. כמובן שהגורם טופל כהלכה. תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקים מיניים???888831/08/2010
היי, יש לי ילד בן 6, בשנה שעברה ידוע לי כי בני ויחד עם ילדה נוספת מהגן היו נוהגים ללכת לשירותים ולהציץ אחד לשני באברים הפרטים ולעיתים גם נגיעות. הדברים נודעו לי כי בני סיפר לי , לא כי קיבלתי דיווח ממקור מסוים. נראה לפי דבריו כי הדברים התנהלו בהדדיות ובהסכמה מלאה משניהם. הדבר נודע לי בערך כשלושה חודשים לאחר תחילת השנה שעברה. לאורך השנה גם אני וגם אביו שוחחנו איתו רבות על הנושא והפגנו ווטו מוחלט על משחקים מסוג זה. אך הם תמיד נמשכו לאורך השנה.
היום, לפני שמתחדשת השנה , (הוא נפרד מהחברה הזו) אני כולי מלאה בחששות שהמשחק הזה ימשך גם במקום החדש עם ילדים אחרים. בילד ישנה סקרנות מינית , לעיתים אני רואה שהוא מתבונן על בנות בבריכה וכ"ו. חוץ מזה הוא ילד נעים ולא אלים חברותי עם תחומי ענין שונים ומאוד מגוונים. האם זה מצריך טיפול או הוועצות ? או שזה עדין ברמה של סקרנות מינית. מה שמטריד אותי זה שהוא ממשיך למרות ההפצרות שלנו בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים מיניים
סמדר ריינר31/08/2010שלום לך,
קשה לי על עפ"י הנתונים שמסרת לדעת אם זו בעיה שהיא מעבר לסקרנות מינית. התופעה עצמה שתארת היא לא חריגה. לא ברור לי מה ההיקף שלה, האם זה גורע מתפקודים אחרים שלו, וכו'. אם את מרגישה שזה מעסיק אותו יותר מדי, אולי יש מקום לבדוק את זה יותר.
כדאי גם לבדוק האם עובר בבית או במקום אחר מסר כפול - מצד אחד דיבור מילולי שמנסה להגביל זאת אך מצד שני התנהגות שגורמת לחשיפת יתר למיניות, אם דרך הטלוויזה או באופנים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה להיתנהגות בתיאא31/08/2010
שלום רב
יש לי ילדה בת שבע מנישואיי הקודמים אני נשואה לאדם מקסים כבר 4 שנים יחד בתי מיתברר שאוהבת לעשות לו חיים קשים -בהתחלה היא קראה לו אבא הדברים שהיו בגדר הנורמה לפני כשנה היא התחילה לא להקשיב לו עם הוא נתן לה עונש אז כשהוא יוצא לעבודה היא מנסה אותי(אולי אמא תוותר ופשוט בחוצפטה אוברת על הדברים)למשל הוא אמר לא לצפות בטלויזיה ולא להיות במחשב אחרי שהוא יוצא היא צופה וניכנסת לחדר מחשב פשוט לא מיתיחסת -אני לא מסכימה לה וזה הופך את הבית לא נעים כשהוא לא בבית היא קוראת לו אבא כשהוא מגיע הביתה היא אפילו לא אומרת לא שלום היא עושה פרצופים מאחורי גבו פשוט זוועה אני פשוט מיתביישת מהיתנהגות שלה בבית היא עושה כאילו בכוונה שטויות אבל בבית הספר היא תלמידה מצטיינת וילדה רגישה ומקסימה כל דבר צריך לומר לה מידי יום במטלות בית או בבקר לצחצח שיניים ועוד כל מיני דברים שהם קטנים אבל מרגיזים לעתים היא מראה שהיא ממש בוגרת לעתים זה בלתי נטפס -לנו ילדה משוטפת בת שנתיים ילדה מקסימה שמקבלת חום ואהבה גם הגדולה מקבלת אבל לעתים אנחנו מיתנהגים לפי צורך או עונש -בעלי לא ממש יודע איך לתת לה את האהבה או איך לשוחח איתה כבר ממש נימעס לו ואני מרגישה שאני לא נותנת לה מספיק למרות שהיא הולכת לחוג סיפריה ויוצאים כמובן לבילואים אבל כשהיא מקבלת משהו מאיתנו או מחמאות היא מתחילה לעשות שטויות ואנחנו נימנעים לתת לה מחמאות - בבקשה תייעצו לי - הילדה רואנ את אביה אחת לשבועיים וחוזרת פשוט בלתי ניסבלת אני יודעת שהוא מסיט אותה נגדינו היא הפסיקה לכבד את בעלי מסיבה זו הוא כל הזמן אומר זה לא אבא שלך והיא פשוט מבולבלת אין לי מושג כבר מה להסביר לילדה -מקווה לקבל תשובה - תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה להתנהגות הבת
סמדר ריינר31/08/2010שלום לך,
תראי, ברור שאני נגד הסתה של הורה נגד הורה אחר. זו לא הדרך. עם זאת הגרוש שלך לא לגמרי טועה. אכן בעלך הוא לא אבא שלה. אין מה לעשות, יש לה רק אבא אחד וזה לא הוא. וזה לא משנה עכשיו עד כמה אבא שלה מעורב בחיים שלה ואם הוא משלם מזונות או לא וכו'. הוא האבא. לצפות מהילדה שתקרא לגבר אחר אבא זה מבלבל ולא אמיתי וגם דורש ממנה להעליב את אבא שלה ולבגוד בו. וזה לא פייר להעמיד את הילדה במצב הזה. תארי לך שלגרוש שלך הייתה חברה וביתך הייתה נדרשת לקרוא לה אמא כל פעם שהייתה מגיעה לשם, והאישה הזו היית אומרת מה דעתה על כמות הצפייה שלה בטלוויזיה, על ההגיינה שלה ועוד הערות חינוכיות כאלה ואחרות לגבי הבת שלך, שאולי מנוגדות לדעתך וכו'.
יכול להיות שיש מקום שתיגשו לייעוץ שיעזור לכם להגדיר באיזה דברים יש מקום למילה של בעלך בנוגע לילדה מתוקף זה שהוא גר איתכם ובאיזה דברים הוא לא יכול לקבוע כיוון שהוא לא אבא שלה. זה דבר מאוד מסובך, כי החיים באמת מורכבים, הוא באמת גר איתכם ונמצא איתכם כל הזמן. ברור למשל שאם הילדה עושה רעש שמפריע לו לנוח - מותר לו להעיר לה, אבל אני לא בטוחה שזה עניינו להגביל את שעות המחשב שלה או להעניש אותה.
לכן נראה לי שכדאי שתקבלו ייעוץ מסודר לגבי העניין הזה ולגבי סמכות הורים והצבת גבולות בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)