מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשה לייעוץ....אפרת10/08/2010
בס"ד
בוקר טוב!
לאחרונה נתקלנו בבעיה מסוימת אצל בנינו בן ה-7, הוא לוקח לנו מהארנק או מהמכנס סכומים שונים של כסף. ואנו לא יודעים איך הכי נכון להגיב, כשאנו שואלים אותו מהיכן הכסף הוא טוען כי מצא אותו כל פעם במקומות שונים ברחוב. ואנו יודעים כי הוא לקח .. מה עושים?
אציין כי לא חסר לבני כלום, לא מבחינה חומרית ולא נפשית. לאחרונה נולד לו אח קטן, אך גם אם זו דרך אולי להשיג יותר תשומת לב, מהי התגובה הכי נכונה במקרים אילו על מנת של יחזרו.
דבר נוסף הוא שהוא לא עושה/קונה בכסף הזה , הוא רק אוסף אותו...
האם אני אמורה להוכיח אותו ולהגיד לו שאני יודעת שהוא לקח(למרות שהוא מכחיש) או משהו אחר ??
תודה ויום טוב,
אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
סמדר ריינר10/08/2010שלום אפרת,
ילד שגונב זה מעיד בחלק גדול מהפעמים שכן חסר לו משהו יחסית למה שהיה לו קודם. זה לא אומר שאתם לא בסדר או לא מספקים לו את צרכיו, זה כן אומר שפעם הוא קיבל הרבה יותר התייחסות מכם וזה חסר לו כרגע.
זה לא בדיוק אותו דבר כמו להגיד שהו אעושה זאתכדי לקבל תשומת לב. זה דומה אבל גם קצת שונה. הוא מנסה באופן לא מודע להחזיר לעצמו את מה שלהרגשתו נלקח ממנו.
מה שחושב זה קודם כל לתת לכך הכרה.
ייתכן שאתם לא כל כך מוכנים לתת לכך מקום. האמירה שלך שלא חסר לו כלום נפשית, הי אמאירה שמרמזת שאולי את לא כל כך רוצה לשמוע מה חסר לו, אולי כי את נורא משתדלת, אולי כי זה עושה תחושת אשמה.
את צריכ הלהבין שגם אם את אמא משולמת, ברגע שיש אח חדש, אין מצב שתיתני לבכור את כל מה שהוא קיבל קודם. חוסר מסויים כן קורה. אם תוכלי לדבר איתו על כך שקשה לו מאז שאחיו נולד, למרותשבו זמנית הוא בטח אוהב אותו, אבל זה גם קשה, כי אתם לא תמיד מספיקים ויכולים להתייחס אליו כמו בעבר ואיך שהוא היה רגיל. עצם העלאת הנושא על ידך תיתן לגיטמציה לרגשות האלה ואולי הוא לא יצטרך לבטא אותם רק בסתר, דרך הגניבות ואפשר יהיה לדבר עליהם באופן גלוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתיים הנורא...נון10/08/2010
שלום,
ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים ויש לה אחות קטנה בת חצי שנה.
גיל שנתיים "הנורא" תקף אותנו בפתאומיות ואנחנו לא תמיד יודעים איך להגיב ומה לעשות.
בכל פעם שהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא מתחילה לצרוח, לא לבכות, ממש עומדת וצועקת. ניסינו להרגיע, ניסינו להתעלם, ניסינו לחבק, ניסינו הכל אבל שום דבר לא עוזר. זה מתחיל מהבוקר כשהיא באה להעיר אותנו מהשינה (אם אנחנו לא קמים תוך 10 שניות מתחילות הצעקות) ונמשך לפרקים כל היום.
בנוסף, מסרבת ללכת לישון. עברנו לאחרונה דירה ובלילות הראשונים חיבקנו הרבה ונישארנו איתה בחדר כדי להקל עליה, אבל מאז לא מוכנה ללכת לישון, כל הזמן קמה מהמיטה ואפילו בועטת בנו כשאנחנו מנסים לשבת איתה כמה דקות.
האיום היחידי ש"עבד" ואחריו היא נכנסה למיטה ונרדמה, היה כ שאמרנו לה שאם לא תלך לישון אנחנו נכניס אותה למיטה ונסגור את הדלת. אמרנו לה את זה בשתי הזדמניות שונות, כמובן שמעולם לא עשינו את זה והרגשתי רע מאוד אחרי כן ואני לא מוכנה להגיד לה את זה יותר.
איך אפשר להשתלט על ילדה שמסרבת להכל?
אין לי בעיה שהיא רוצה הכל לבד, ומה שאפשר אני נותנת לה לבד. גם משתדלת לשתף אותה ולתת לה לעזור לי. היא סה"כ ילדה טובה.
אשמח לעצות,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גי שנתיים הנורא...
נעמה סבג שמש11/08/2010גיל שנתיים הבעייתי, הופך להיות יותר ויותר כזה כאשר ההורים נלחצים ומתרגשים מהצעקות, ומיד עומדים דום כדי לרצות את הנסיך.
שהילדה תבין שאינכם מקיימים את דרישותיה כל עוד היא צועקת ולא מדברת, זה פשוט ייפסק. עשו זאת תוך אינטליגנציה רגשית והרבה עקביות.
אתם מוזמנים לקרוא באתר שלי מאמרים בנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות רעיםמיכל10/08/2010
שלום,
בני בן 12 וכבר מס' שנים מתעורר באמצע הלילה בטענה שיש לו חלומות רעים ולא יכול להרדם. זה קרה בערך פעם בחודש או יותר. נראה לי סביר. לאחרונה המצב החמיר וזה קורה לעיתים תכופות. הקיץ זה כבר קרה 6-7 פעמים. הוא לא מספר מה בחלומו. למה זה קורה? מה אפשר לעשות? לאן לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות רעים
סמדר ריינר10/08/2010שלום מיכל,
לא סיפרת מה קורה כשהוא מתעוררר, האם סדרי השינה משתנים בעקבות כך (הוא עובר לישון עם מישהו או מישהו עובר לישון איתו?) כמו כן האם יש לו תלונות נוספות האםיש שינוי אחר בחיים שלכם בתקופה הזו? וכו'. כדאי 'קצת לדבר עם הילד באופן כללי ולנסות להבין קצת יותר אם יש משהו שמציק לו, לא רק מה הוא חלם. האם יש לו חששות, חרדות, וכו'.
אם אתם לא מצליחים לברר ובכל זאת זה מפריע ומחמיר, יש אפשרות כמובן לפנות לטיפול, אתם צריכים לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם, או דרך מרפאה ציבורית של משרד הבריאות, שם הטיפול הו אבדרך כלל בחינם, אך לעיתים יש תור המתנה, או דרך רשימה מסובסדת של מטפלים שעובדים עם קופת החולים שלכם, או באופן פרטי, דרך המלצות של מכרים או של פסיכולוג בית הספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף! לא רוצה את אמאענת10/08/2010
שלום,
יש לי ילדה מדהימה בת שנה ותשע. היתה צמודה אלי כל השנה הראשונה (כמעט לא הנקתי).
מלפני כ4 חודשים, כל פעם שאבא שלה נמצא בסביבה היא רוצה רק אותו וצועקת לי כשאני מתקרבת אליהם "אמא, די" או "לא".
השיא היה אתמול כשהיא אמרה לי "שבי שם" והצביעה על פינה מרוחקת בחדר.
זה שובר את ליבי. אני מנסה להסביר לה שאנחנו משפחה גם עם אמא. כשאבא שלה מחבק אותי היא כועסת.
כשהיא איתי לבד הכל בסדר היא מחבקת אותי ואומרת "אמא לי".
מה עושים? האם זו תופעה נפוצה?
ברצוני לציין שאבא שלה נמצא בסביבה כל יום (זה לא משהו נדיר). היא הילדה הראשונה שלנו ואנחנו לא ממש יודעים איך להתמודד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה את אמא
סמדר ריינר10/08/2010שלום ענת,
זו אכן תופעה נפוצה, שקורית בדרך כלל באיזור גיל שלוש, ולפעמים קודם, ילדות מעדיפות את אבא ובנים את אמ. אין לך מה להיעלב מזה, בחלק מההמקרים, כשה לא מתאים, הי אלא יכולה לקבוע לך איפה להיות ומה לעשות, ואם אבא לא פנוי או שזה לא מתאים לכם להיענות לה - אין מה לעשות, את תקלחי אותה או תעשי את הדבר שהיא רוצה שאבא יעשה, בשאר המקרים זה עדיף להתייחס לזה כאל משהו משעשע ואין מה לקחת את זה ברצינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמרביץ ולוקח לאח הכל מהידייםאילנית10/08/2010
שלום וברכה
בני בן שנתיים ו8 חודשים (שנולד לאחר 5 שנות נישואים) בטבעו ילד טוב לבבי ואוהב, יש לו אח בן שנה ורבע שבכל הזדמנות אפשרית מציק לו, מרביץ לו ודוחף אותו (כל המצח של הקטן "בומבות" ומכות כחולות מהדחיפות...) וכן אין מצב שיהיה לבן הקטן חפץ או משחק כלשהו כי מיד הבן הגדול לוקח לו אותו מהידיים. הילדים איתי בבית (אני לא עובדת והם לא בגנים אך הגדול רשום לגן לשנה הבאה עד 1 וחצי) אני כל הזמן כועסת עליו או מסבירה שאסור להרביץ ושהמשחקים שייכים גם לקטן אבל זה לא עוזר!
אם כועסים עליו הוא מיד בא למי שכעס עליו מנשק ומחבק אותו ובוכה בין אם זה אני ובין אם זה אחרים (לפעמים הוא גם מנשק את האח...)
גם כשאנחנו נמצאים בסביבה של ילדים שקטנים ממנו הוא דוחף אותם ולוקח להם כל מה שביד...
אני ממש מתוסכלת מהמצב הזה, אני כבר לא יודעת איך לפעול בנושא, כולם מעירים לי על זה וזה עוד יותר מלחיץ אותי
אנא עזרי לי לפתור את הבעיה
בתודה מראש
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמרביץ
סמדר ריינר10/08/2010שלום אילנית,
אין צורך להילחץ, ההתנהגות של בנך היא טבעית ומובנת, בסך הכל הוא נדרש לחלוק הכל עם עוד תינוק מגיל מאוד קטן בעצמו, והוא זקוק להרגשה שמשהו הו אגם שלו לפעמים. לכן אולי כדאי להגדיר מה כן שלו, המצב שבו הכל של כולם באופן גורף הו אלא כל כך טוב. צריכים להיות כמה דברים שהם רק שלו, כדאי לשמור אותם מבגירה או בארון או בקופסה נפרדים, ולאפשר לו לשחק בהם בבלעדיות. אפשר בגילו גם לדבר איתו על כך, שכאן וכאן אתם מקצים לו פינה שהיא שלו, ושם יש את הדברים שלו, וזה פרטי. בשאר הדברים הוא צריך לחלוק, ואז גם אם הוא חוטף לאחיו צריך להסביר בתקיפות בואתו רגע שזה אסור, בלי להיכנס לנאומים ומשא ומתן, ולהציע לו לקחת משהו אחר בזמן הזה, או להמתין שאחיו יסיים -כלומר לתת לו אלטרנטיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנות שלישרית10/08/2010
שלום לך יש לי 2 בנות אחת מהן מתגוררת אם החבר שלה בת 22 והצעירה בת 17 לי עצמי יש חבר 8שנים ואנחנו לא גרים ביחד קשה לי 2 הבנות שלי תלויות עליי בכל דבר הגדולה לא עושה דבר לבד אם זה ללכת לביטוח לאומי או ללימודים אני צריכה לרוץ ולעזור , וכן הצעירה אינה יוצאת בלעדיי לשום מקום, בפעם הראשונה יצא לי לצאת אם החבר יום אחד לספא כשחזרתי הגדולה התלוננה שייש לה ביטוח לאומי ב7 בבוקר הסברתי לה שקשה לי לנסוע איתה כי זה נסיעה מחוץ לעיר וחזרתי מאוחר ועייפה, והיא רק כעסה וניתקה לי את הטלפון ,כשחזרתי הבת הצעירה בת ה17 כעסה מאד שהייתה צריכה להשאר אצל הסבתא חצי יום כי נסעתי טרקה לי את הדלת ולא הפסיקה לריב או לעשות לי פרצופים ,אני תמיד עזרתי ותמכתי בהן אבל אני כבר בת 48 ואולי הגיע הזמן שלי גם לחיות קצת אך הן לא מאפשרות לי במיוחד הבת הצעירה ששוללת את החבר לא מתוך שנאה אלא מתוך קינאה ,אין לה חברות בכלל והיא צמודה אליי אני מרגישה כאילו יש לי 2 בנות בגיל 5 קשה לי ואין לי חיים משלי ,חוץ מזה שאני אלמנה מתקיימת לבד וייש לי המון עומס על הראש ,אני מרחמת על הצעירה כי היא בודדה תמיד ונשארת איתה ומוותרת המון למענה ,ולגבי הבת הגדולה שרק לוקחת ממני כסף שאינה עצמאית כלל וגרה אם חבר שלא טוב לה איתו ומסרבת לשמוע בעצתי הן לא מקשיבות לי ורק דורשות ודורשות אך לא עושות כלום למעני גם כשהייתי חולה התעסקו רק בעצמן ,יש לי חבר מאד מתחשב ומוותר גם על רצונותיו למעני ואנחנו כמעט ולא מתראים מה עושים להוריד אותן מהתלות הזאת בלי לפגוע בהן ושיבינו שמותר לי גם לצאת או לנסוע לבד לפעמים ,אפילו פרוסת לחם הבת הצעירה לא לוקחת לבד כל היום יושבת ומחכה שאני יגיש לה וגם הגדולה לא שונה רק שהיא לא כל היום אצלי אך כשבאה לאכול צהריים ואני מגישה אפילו לא מפנות את השולחן ,די אני נחנקת כל החיים גידלתי אותן לבד אביהן נפטר כשהיו קטנות נתתי הכל ואת כל כולי אך אני רוצה קצת לבלות ולחיות גם ,הצעירה לא נשארת אפילו לבד בבית וזה קשה לי מאד ,אנא עיזרו לי ,רוב תודות לכם שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר וחשוב על הבנות שלי
שרית10/08/2010בקשר לבת הצעירה רציתי לציין מתייחסת אלי באגרסיביות לפעמים מרימה עליי ידיים ולפעמים מנשקת ונמרחת עליי ,לא מוכנה לקבל את החבר שלי בשום אופן למרות שכשהיא צריכה משהו יודעת לבקש ממנו ומחייכת עד שקיבלה ,השנה היא נשארה כיתה ומאז לא יוצאת אם חברות ומסתגרת בבית האבסורד שפוחדת לצאת לרחוב לבד אפילו לרדת במדרגות וגם להשאר בבית לבד ולא קרה לה דבר יוצא דופן או משהו חוץ משהתאכזבה שנשארה כיתה צמודה אליי בכל צעד ושעל ופעמים רבות איני יוצאת ואיני עובדת בגלל המצב איתה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 בנות
סמדר ריינר10/08/2010שלום שרית,
את מתארת מצב קשה וקיצוני שנמשך הרבה מאוד שנים. נראה לי שאת בעצמך צריכה עזרה כדי להפסיק את מצב הזה, והדרכה צמודה וקוקנקרטית בעניין.
ברור שאת לא אמורה להמשיך לעשות את כל הדברים האלו בשבילן, אב את נורא מתרשמת אם הן כועסות. כדי לעשות שינוי, תצטרכי לעבור תקופה קשה איתן ואת צריכה להיות מוכנה לזה שהן תתנגנדה לשינוי, אבל חייבים לעבור את זה. את פשוט אמורה הפסיק לשרת אותן, הן גם לא חייבות להקשיב לעיצותייך. פה גם את חייבת לשחרר. את משדרת מסר כפול- מצד אחד אל תעשות דבירם לא לפי דעתי - מצד שני תהיו עצמאיות. זה לא עובד ככה. ביתך תהיה עם זה חבר שהיא רוצה, אפילו אם היא סובלת, ואת תהיי עם איזה חבר שאת רוצה. את גם לא חייבת לשמוע את טענותיה על החבר, ואת בודאי לא חייבת ללכת איתה לביטוח לאומי.
עם הבת הנשיה המצב יותר חמור. את כנראה כל כך הרגלת אותה שיא אפשר בלעדיים, שהיא לא יודעת איך יוצאים לעולם בכלל והיא בחרדה נוראית.
כאן צריך עזרה טיפולית. אם היא לא רוצה ללכת, את חייבת ללכת, כי גם את לא כל כך משחררת באמת, למרות שכבר נמאס לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה אפשר לבכות?סימה09/08/2010
שלום וברכה
יש לי ילדה מקסימה בת 3.5. ילדה נבונה, חכמה שבאמת אפשר לדבר איתה ולליבה. יש לי בעיה איתה, היא לא מפסיקה לבכות!
מספיק שחברה בגן שעשועים תגיד לה "דיי" והיא תתחיל לבכות ולצרוח.
זה ממש מציק לי העניין במיוחד שאני מסבירה לה שוב ושוב ושוב שהיא ילדה בוגרת ושלא צריך לבכות מכל דבר ושאם משהו או מישהו מעצבן אותה אז שתדבר. זה ממש מביך שהיא בוכה וצועקת בגן שעשועים וכולם מסתכלים. עד עכשין הייתי כועסת עלייה כשזה היה קורה ומעלה אותה הבייתה כמעין עונש על ההתנהגות והצרחות... התחלתי לחשוב שאם זה חוזר על עצמו שוב ושוב אולי זו לא הדרך. השאלה מה לעשות? איך להגיב? איך להפסיק את זה?
בעלי טוען שזה בא בעיקר מפינוק (ילדה ראשונה, נכדה ראשונה וכדומה..)
אשמח לתובנות בעניין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
סמדר ריינר10/08/2010שלום סימה,
אני מניחה שבעלך צודק. ייתכן שביתך רגילה לנהל את הועם עם בכי. בבית היא כנראה לא נדרשת לזה, כי ברוב המקרים הי אמקבלת את מבוקשה כשרק יש רמז לבכי שהולך לבוא. בחוץ, זה לא עובד ככה, כי שם ל אמפנקים אותה והיא צריכה להתמודד. אני מציעה שתניחי לה, כשהיא בוכה והבכי לא במקומו. כשאת עושה מזה דרמה יחד איתה זה מחזק את התגובה. מספיק להגיד פעם אחת - תירגיע ונדבר. וזהו. אם היא ממשיכה, להניח לה. אז היא עושה בושות. לא צריך להתרגש, אחרת היא לא תלמד להתמודד. היא תבכה, זה לא יעזור לה, ואז היא תצטרך להחליט אם היא בכל זאת רוצה לשחק וליהנות, אז אין ברירה, את תראי שהיא תפסיק לבכות ותתמודד. כשאת לוקחת אותה מהגינה את מונעת ממנה את המשך ההתמודדות החברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטואל חוזרMAYA09/08/2010
משום מה לא קבלתי תשובה לבעיה הבאה. היש סיבה?
בן שנה וארבע חודשים. מזה זמן רב שמתי לב ללשיטוט בין-4 -2-3 דברים , שחוזר על עצמו לפי הסדר, עד לעייפה.
למשל מסתכל מהחלון מסובב ראש שמאלה למחשב חוזר לחלון מסובב ראש ימינה לקרש.
וחזרה. כשהוא מצביע וקורה בשם לדברים שרואה, מהחלון קורא לעלים ועצים וצפורים, כל מה שרואה בחוץ . חוזר ימינה ושמאלה לעצמים האחרים, לפי שיטה וסדר. (מדבר לפני זמנו הולך לפני זמנו, אופי נוח, מפותח אינטליגנטי, ערני, חוש אבחנה, חוש תגובה, עיני נץ רואה הכל, חוזר על כל מילה ששמוע או שאומרים לו, מילים עצמאיות רבות מאד , כבר מחבר שתי מילים: אבא-בא, עונה בכן ולא. מי עשה את זה עונה את שמו או "אני". בעיות אכילה קלות. שינה טובה בלילה ובצהרים.
המסלול הזה הרטואל שתואר , חוזר חלילה לפי אותו סדר.
כל פעם יש פרויקט אחר הכולל 3כ- עצמים, או מקומות, או מראות. לפעמים מהמקום שהוא עומד בו, ולפעמים צריך ללכת בין העצמים שבחר באותו מסלול הלוך חזור.
האם זו תופעה מוכרת?
האם היא חסרת חשיבות?
מה זה צריך להביע.
באיזשהו שלב כאשר אני כבר מתעייפת מזה, אני לוקחת אותו מהמקום, הוא לא מתנגד ולא מוחה, כאילו חיכה לזה.
תודה על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר10/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם מספר שינויים בו זמניתעינב09/08/2010
שלום,
יש לי ילד בן שנה ו-3 חודשים. כרגע הוא ישן איתנו בחדר, כי אין לנו חדר שינה נוסף.
יש לציין, שהוא גם ישן איתנו במיטה.
בספטמבר, אנחנו עוברים לבית חדש, בו יהיה לו חדר משלו ובנוסף, הוא גם מתחיל גן. (עד היום הוא היה איתי בבית, מלבד ימים בהם עבדתי והוא היה עם סבתו).
שאלתי היא, איך מומלץ לעשות את השינוי עבורו, כך שיהיה הכי קל ובטוח.
האם להשאיר אותו בתחילה איתנו בחדר ורק אח"כ להעבירו לחדר משלו, או שעדיף לעשות את כל השינויים בבת אחת "ולסיים עם זה"?
אשמח לשמוע גם כמה חוות דעת, כך שאוכל לשקול:-))
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם שינויים
סמדר ריינר09/08/2010שלום עינב,
הדרך ההדרגתית עדיפה. כמה שיותר הדרגתי יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זורק את הבקבוק בסיום השתייהאורנה09/08/2010
כאשר בני בן ה-3 מסיים לשתות מהבקבוק שלו את המים/שוקו/פטל הוא משליך אותו הישר אל הריצפה... כיצד אני אמורה להגיב?להרים במקומו?להאיר(ניסתי מספר רב של פעמים וזה לא עזר)?לעניש? אני מקווה לקבל תשובה רצינית כי הדבר קורה גם בבית וגם מחוצה לו.
בנוסף הילד לא אוהב כלל ירקות ופירות,לא מלפפון,לא עגניה,לא תפוח,כלום כלום.
יש לו כבר שיניים ומאוד היתי שמחה עם הוא יתחיל לאכול פירות וירקות כיצד אני אמורה להתחיל איתו פירות וירקות עם בכל ניסיון שלי הוא מוציא אותם מהצלחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענייני אכילה ושתייה
סמדר ריינר09/08/2010שלום אורנה,
נשמע לי, בלי להכיר אתכם הרבה שהילד שם לב כמה תשומת לב אפשר להשיג דרך עניין האוכל והשתייה. ייתכן שזה ועניין רגיש אצלך, או שזה מאוד חשוב לך והוא חש בזה וקצת עושה דווקא. אני לא יודעת עליכם מספיק, מה עוד אתם עושים ביחד, ואיך הוא מתנהג בתחומים אחרים. אך ייתכן וצריך להניח מעט לנושא ולא לעשות ממנו עניין, ובמקביל לתת התייחסות דרך נושאים אחרים ולא בעיקר דרך העניינים האלה, כלומר להעביר קצת את כובד המשקל של הקשר אל מחוץ לענייני האוכל והשתייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטפלים בילדה אלימה בגןאיריס09/08/2010
שלום
הבת שלי בת שנה ו-9, בגן חדש. בגן יש ילדה בת שנתיים וחודשיים שהגיעה מגן אחר והיא מאד אלימה (מטיחה חפצים בראש בכל הזדמנות וכו') אציין כי זה לאו דווקא כי לקחו לה משהו אלא סתם כשמישהו עומד מולה. השאלה היא איך הגננת צריכה לפעול בענין הזה?
האם שיטת הדקה מחשבה בה הילד המכה יושב בצד לכמה רגעים קצרים - היא נכונה ובכלל מה הדרך לפעול?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות הגננת עם ילדה אלימה
ד''ר שירי שדה שרביט09/08/2010איריס שלום,
אני לא חושבת שמעניינו של הפורום להציע דרכים לגננת כיצד לפעול עם ילד אחר מזה של ההורה שפנה אלינו. כדאי שתשוחחי עם הגננת במידה ואת מודאגת מהילדה או הדבר מפריע לבתך, ותני לה לטפל בנושא. אני מתארת לעצמי שזו לא הילדה הראשונה עם התנהגויות דומות בה הגננת נתקלה.
בנושא אחר, לגבי מנוחה בעת כעס, זו שיטה שמסייעת מאוד לכל הילדים לנוח, להתארגן, ולחזור למשחק כשהם רגועים יותר. בנוסף, כל הורה מוצא עם הילד שלו מה מרגיע את הילד הספציפי כשהוא כועס.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגןקרן09/08/2010
בני בן השנתיים ו-4 חוד' היה עד עכשיו בגן של 15 ילדים ( הוא נמצא בגן הזה מגיל 8 חד'-בשנה הראשונה היה בקב' של 6 ילדים ) , בשנה הבאה הוא עובר למעון לקב' של 30 ילדים.
בעקרון הוא ילד מאד חברותי ולא נראה שיש לו בעיות הסתגלות מיוחדות.
התחלתי להסביר לו שהוא עובר לגן חדש והוא לא ממש אוהב את הרעיון.
אשמח לכלים איך אפשר להקל את המעבר והאם זה בסדר לגילו להיות קבוצה של 30 ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן גדול יותר
ד''ר שירי שדה שרביט09/08/2010קרן שלום,
בנך לא אמור לאהוב את הרעיון של גן, הוא לא מבין את המשמעות של העניין וזה טבעי לא להתלהב משינויים. גם אם לך היו אומרים שעכשיו את עוברת לחדר אחר במקום העבודה, ותחלקי אותו עם עוד הרבה אנשים, אני מתארת לעצמי שלא היית נרגשת לקראת השינוי... נתתי את הדוגמא הזו כי היא ממחישה שלעתים ההורים מקבלים החלטות מפרספקטיבה רחבה יותר שלילד אין, וכך ההורות צריכה להיות. קבוצה של 30 ילדים בגיל שנתיים וארבעה חודשים היא קבוצה מתאימה לגילו.
לגבי המעבר, אין ספק שהוא צריך להיות הדרגתי וגמיש. כשהכנסתם אותו לגן בגיל 8 חודשים היתה לו פחות יכולת להתנגד ובוודאי שלא ביטא זאת במלים. כעת הוא יכול לומר דברים, לבכות, להיצמד אליכם ועוד. רצוי לקבל את ההתנהגויות האלו ולתמוך בילד, וכן להיעזר בצוות הגן. תצפו שבשעות אחהצ והערב הוא ייצמד אליכם יותר ואולי יתנהג באופן מעט יותר רגרסיבי לתקופה.
סביר להניח שתוך חודש וחצי בנך יסתגל לגן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שירי על התגובה עזרת לי מאד
קרן09/08/2010ובכלל יש לכם פורום מצוין והמענה תמיד מהיר ומפורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור. שתהיה שנת לימודים טובה
ד''ר שירי שדה שרביט09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון היחסים במשפחהשלומית1609/08/2010
שלום שמי שלומית אאיך אפשר לגרום לא להפסיק לצעוק בבית ?נחנו שישה נפשות במשפחה.
הכל התחיל מזה שלפני כמה חודשיים טסנו אני בעלי והבן הקטן שלנו בן ה15 לחול.
הבן הגדול בן ה18 נשאר בבית ככה העדפנו כי לא היה מי שיהיה בבית..הסברתי לו הכל ולא ראיתי שהוא מקבל את זה לא בסדר.
חזזרנו מחול ופלא הוא לא מדבר איתנו לא מתייחס אלינו ממש כלום...הבעיה הרצינית שכל פעם בעלי צועק ולא יודע לדבר..ואחר כך זה נגרר לרמה יותר נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון היחסים במשפחה
ד''ר שירי שדה שרביט09/08/2010שלומית שלום,
לא כתבת מי הילדים בבית מלבד בן ה-18 וה-15 ואיך הם קיבלו את הנסיעה, סביב מה היתה הנסיעה וכדומה. איני מכירה אתכם, אבל אני יכולה להעלות השערה שאולי הבן הגדול מרגיש שהוא מקבל רק אחריות, לשמור על הבית במקרה של הנסיעה למשל, בעוד שאחיו זוכה לפינוקים ולשהות אינטימית עם ההורים בחוויה מיוחדת. אני אומרת שאולי תחושת הקיפוח שלו מתבססת על משהו מציאותי ולכן גם הכעס מציאותי. ועד שלא תיקחו על כך אחריות - יהיה קשה לתקן זאת.
לגבי האבא שצועק, זה עניין ביניכם ההורים איך להצליח לנהל את הבית באווירה טובה ככל שניתן. אם את מרגישה שגם לבעלך יש מוטיבציה לשנות זאת, תוכלו להיעזר בהדרכת הורים ממוקדת או בקבוצת הורים למתבגרים, כדי לפתח דרכי התמודדות טובות ויעילות יותר עם מתחים בבית.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שמעדיף בעיקר לשחק עם בנותדני09/08/2010
בני בן השבע ילד עדין ומקסים, בעיקר משחק עם בנות המין השני לפעמים אף יעדיף לשחק גם במשחק של בנות ואף יבחר בצבעים ורודים וכדו'. יש לציין כשהוא נפגש עם בנים באופן יזום (בנים של חברים וכדו)אין בעייה והוא אף נהנה בהחלט.לעיתים אני ורעייתי חשים כי הוא מעדיף לשחק עם בנות ולהזמין בנות מהכיתה ולא בנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שמעדיף בעיקר לשחק עם בנות
ד''ר שירי שדה שרביט09/08/2010דני שלום,
ללא היכרות עם הילד שלך קשה לדעת מה עומד בבסיס ההעדפה למשחק עם בנות.
כדאי להוסיף נוכחות שלך כדמות גברית בבית, על מנת שלילד יהיו חוויות חיוביות רבות ככל שניתן גם עם משחקים של בנים. בנוסף כשיחזור ללמוד אפשר לבקש מהמחנכת לחבר אותו עם בנים מהכיתה לפעילויות משותפות.
במקביל, כל עוד יש לו חברים/חברות, חשוב לאפשר לו לתקשר ולשהות עם מי שנוח לו, ולא להעביר על כך ביקורת מרומזת או ישירה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקויי למידהאילת08/08/2010
שלום רב
בני בן ה7 מוגדר כ-ADHD הוא מטופל בריטלין ומאד קשה לו ללמוד. הוא עולה לכתה ב ועדיין לא קורא.הוא למד אצל מורה מתקנת ולפני כל שעור הוא היה נכנס למועקה ולא רצה ללכת. גם כשאני מנסה לשבת איתו (ל5 דקות)בחוברת שמותאמת לרמתו זה תמיד " לא עכשיו","מחר",וכו.
יכול להיות שאני מלחיצה אותו. איך אני יכולה לא להלחיץ אותו ובכל זאת לגרום לו לשבת קצת וללמוד. אני מאד מתוסכלת משום שהוא לא ברמת כתתו והוא מתוסכל על אחת וכמה- זה בטוח.הפסקתי איתו את השעורים עם המורה לזמן מה ועכשיו אני רוצה להמשיך איתו.אני לא רוצה שילדים יציקו לו כמו: מדוע הוא לא קורא ושישאירו אותו כתה ועוד הצקות למניהן שהוא עבר וקשה לו להתמודד איתן.אשמח לתגובה. תודה רבה -אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויי למידה
סמדר ריינר09/08/2010שלום אילת,
אני לא בטוחה שהרעיון שאת תשבי איתו במקום המורה להוראה מתקנת הוא טוב אם את יודעת שאת מלחיצה אותו. מעניינת השאלה מדוע הוא לא רצה ללכת לשיעורי הוראה מתקנת? האם ייתכן שהוא לא התחבר למורה?
בכל אופן כדיא לשלב משחקים והנאה בתהליך הלימוד, לתת חיזוקים חיוביים על כל דבר קטן שכן מצליח, ולחזק לו את הביטחון כמה שיותר.
לפעמים ילדים שסובלים מליקויי למידה מרגישים שזה מאוד משפיל אותם.
ייתכן שזה הפך להיות נושא נורא חשוב בבית וקצת נשכח שחוץ למקויות למידה יש פה ילד, נחמד, חמוד, שיש לו עוד כמה תכונות חוץ מהעניין הזה.
כדאי לשבת איתו ולהסביר לו שלכל אחד יש משהו - אף אחד לא מושלם, יש ילדים שזקוקים למשקפיים, יש ילדים שקשה להם בספורט, יש ילדים שהם לא מקובלים כל כך, יש ילדים שקשה להם בחשבון, יש ילדים שקצת סובלים מעודף משקל וכו', לו יש את הקושי הזה אבל הוא צריך לזכור שהוא ילד מאוד אהוב, ויש לו עוד הרבה דברים נפלאים (ולמנות אותם), ובבעניין הזה צריך לטפל כמו שאם היה לו כאב שיניים הייתם מטפלים בו.
בנוסף הייתי בודקת ואם המורה להוראה מתקנת לא התאימה אוי כדאי לחפש מישהי שתוכל להתחבר אליו, ולא רק יכולות ההוראה שלה הן חשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)