פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיי תקשורת
    יעלי
    29/07/2010

אני מדברת עם חברות של ביתי כשהיא מגיעה איתם. אבל זה נעשה בזהירות שלא יראה כחקירה. ונראה לי שהם עונות לי ברצון. אבל בכל פעם ביתי מזהירה אותי שלא לדבר בכלל. וגם מזכירה לי שעשיתי לה מספיק בושות. ואני חושבת שאני אמא טובה ונחמדה מאוד, מתעניינת בשלום החברות ומציעה כיבוד וכל דבר שיגרום להם תחושה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי תקשורת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי תקשורת

סמדר ריינר
    29/07/2010

שלום מיכל,
    ייתכן שמה שקורה הוא שאת מרגישה בודדה במשפחה שלכם, וקשה לך כרגע לקבל שבתך לא יכולה לשתף אותך בחיי החברה שלה כפיצוי לבדידות שלך ולא להתמסר לקשיים שלך. היא נמצאת בגיל שבו עליה להתרחק מעט מהמשפחה ואפילו קצת למרוד, כדי לחוש את העצמאות שלה. הי אלא מעוניינת שתהיי נחמדה או מרצה עבור החברות שלה או שלא תהיי כזאת, האי פשוט רוצה שתניחי להן.
    ככל שאת תלחצי, כך היא תתרחק. התגובה של בתך נראית לי בריאה ובמקום. עם זאת אני מבינה שהיא קשה לך מאוד, כי חיי המשפחה שלך לא מספקים וכנראה שבתך הייתה נחמתך היחידה והקשר איתה משתנה. וזה כואב לך ועצוב לך. אפשר להבין את זה.
    תראי, היא לא אשמה שהיא בת יחידה ושהוריה לא מסתדרים, וזה לא הוגן לשים את זה על כתפיה.
    ייתכן שחשוב שאת תארגני לעצמך תמיכה עבורך, אם של חברות, ואם של טיפול, ותחשבי מה את רוצה לעשות אם בכלל לגבי שיפור חיי הנישואים שלך,מגיע לך בהחלט שיקשיבו לך ויתייחסו אלייך אך זה לא קשור אליה, היא צריכה לחיות את חייה ואת צריכה לשמוח שיש לך ילדה בריאה עם כוחות שעושה את מה שמתבגרים אמורים לעשות בגילה.
    בעתיד הקשר שלכם ישתנה שוב, וייתכן שתחזור קרבה מסויימת, אם כי לא כמו כשהיא הייתה ילדה והייתה תלויה בך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    אמא במיטבה
    29/07/2010

שלום לך,
    בני בן ארבע, בשנה האחרונה הוא מכה חברים, מקלל "מטומטמת", דוחף וצועק.
    איננו יודעים כבר מה לעשות, ילדתי לפני שמונה חודשים וגם לפני הייתי הייתי מאושפזת בשמירה ברור לנו שיש קשר לכך.
    במקצועי אני מחנכת ולכן מנסה ליישם את כל תוכניות החיזוקים אך לא ממש מצליחה...
    גם כאשר הוא משחק הוא חייב לגעת במעין "כוח", הוא מחבק בחוזקה גם-כן.
    קשה לנו מאוד
    הוא ילד מאוד חכם, פיקח, נבון חם ולבבי והגננת אומרת שהוא פופולרי מאוד בגן ואהוד מצד אחד ומאידך אני רואה גם את הצד האחר (בגן אין תלונות על כך).
    כאשר הוא מרביץ לנו כיצד לנהוג האם להחזיר לו פליק או כיצד לנהוג?!
    בבקשה עזרתכם הדחופה
    אמא במיטבה

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עיצות

סמדר ריינר
    30/07/2010

שלום לך.
    קודם כל בודאי שלא להפליק! בשום פנים ואופן. לא מחנכים לאי אלימות על ידי אלימות. זה גורם להשפלה ונותן דוגמה גרועה מאוד למה שרציתם למנוע.
    כשהוא מרביץ צריך לעצור אותו מייד, קודם כל בטון תקיף וברור ואם זה לא עוזר אז על ידי עצירה פיזית, אך לא פליק. צריך להחזיק אותו מאחור ולתפוס את ידיו משולבות מקדימה. להסביר לו שתשחררו רק כשהוא יירגע.
    אחרי שהוא נרגע אפשר לדבר איתו ולתת לו כלים אחרים להתמודדות עם תסכול. קודם כל על ידי הכרה למה שתסכל אותו (זה באמת מעצבן שהמשחק נפל לך) ואחר כך לתת דרכים חלופיות איך לנהוג במקרה כזה בלי קללות ומכות (אפשר להרים, אפשר לשחק במשחק אחר, אפשר להמתין, אפשר לבקש מאמא וכו').
    כמו כן כדאי לדבר איתו על כך שקשה לו בלב בתקופה החארונה, מצד אחד הוא אוהב את האח שנולד לו ומצד שני אולי הוא מרגיש שהדברים הם לא כמו קודם, ואולי הוא מרגיש קצת לבד.
    לכן כדאי לבלות איתו זמן איכות שלו בלבד, בלי האח, מדי פעם ולהעניק לו תשומת לב אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי תקשורת
    יעלי
    29/07/2010

הבת שלי בת 15 ואין ביננו תקשורת. לא מתאפשר לי לדעת על חוויות שעוברת בבית הספר ובחוץ עם חברות וגם לא מרשה לי להתעניין דרכם. מה לעשות 

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי תקשורת

הוספת תגובה

• קשיי תקשורת

סמדר ריינר
    29/07/2010

שלום מיכל,
    מאוד קשה להתייחס ללא כל פרטים נוספים על הקשר ביניכם. צורך בפרטיות מסויימת בגיל ההתבגרות הוא טבעי מובן ושכיח בהחלט. אפשר להבין גם שהבת שלך לא מוכנה שתנהלי שיחות עם חברותיה מאחורי גבה, איך את היית מרגישה במקרה כזה?
    עם זאת גם אפשר להבין אותך, את נשארת מנותקת ואולי גם דואגת.
    אם תצייני קצת יותר בפרטים על הקשר ביניכן בעבר ובהווה ועל המשפחה באופן כללי אולי אוכל לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    הילה
    29/07/2010

שלום רב
    שמי הילה ולי יש בעיה גדולה יש לי ילד בן 6 שלא יודע איך להתנהג בזמן שהוא כועס כאשר הוא כועס הוא נושך את עצמו או מציק לילדים ולכן לא נשארים לו חברים הוא גם בועט בחוזקה בדברים הוא עולה לכיתה א' מה עליי לעשות בבקשה עיזרו לי דיברתי איתו והסברתי לו שזה לא דרך לפ-גוע בעצמו כלומר להפיג את הכעס אני מענישה אותו וזהלא עוזר לי בכלל אני לא צועקת ומסבירה בדרך הכי טובהוברורה לטובת הילד שלי ואני עקבית בסידרי החינוך שלי אך אני בוכה כול יום ושואלת את עצמי במה אני טועה מה לא בסדר אני מבקשת בלשוןם בקשה אני זקוקה לעזרה מידית

אודה לכם מראש
    מאמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

סמדר ריינר
    29/07/2010

שלום הילה,
    ייתכן שמה שחסר במאמצייך, הוא לא רק להגיד מה לא אלא לתת לו כלים מה כן הוא יכול לעשות כשקשה לו והוא כועס.
    הדרך היא קודם כל לתת להכרה ללגיטימיות של הכעס שלו, לתת לו מילים ואחר כך להציע דרכי פיתרון אלטרנטיביות.
    למשל: זה עיצבן אותך שהמשחק שרצית היה תפוס. אתה צודק, זה באמת מתסכל. עכשיו בוא נראה מה אפשר לעשות בפעם הבאה במקרה כזה: אפשר להמתין שמשחק יתפנה, כי בסוף לילד השני יימאס לשחק בו, אפשר לשחק בינתיים במשהו אחר ואחר כך לחזור ולראות אם המשחק פנוי, אפשר לבקש, אולי הילד ירצה להתחלף וכו'.
    את ההסבר הנ"ל כדי לערוך אחרי שהילד נרגע ולא באמצע ההתפרצות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לשבוע - תינוקת בת שנה וחודש
    ל
    29/07/2010

שלום,

בעוד מספר שבועות, כשבתי תהיה בת שנה וחודש, אני אמורה לנסוע לחול לשבוע. אני חוזרת כשבוע ימים לפני שהיא נכנסת לגן בפעם הראשונה (עד עכשיו היתה עם מטפלת).

בתי תישאר בביתה, עם המטפלת הקבועה שלה ביום ועם אביה ביתר הזמן שאליו היא קשורה מאוד (כמובן גם סבא וסבתא מדי פעם).

אני מאוד מאוד מוטרדת מהנסיעה. עד היום לא עזבתי אותה אפילו ליום ואני חוששת לעשות לה נזק.

אודה מאוד לתשובתכם:
    1. האם הנסיעה עשויה לגרום לבתי נזק?
    2. האם מועד הנסיעה לאור העובדה ששבוע אחר כך היא מתחילה כאן הוא בעייתי?
    3. כיצד ניתן להכין את הילדה בגיל כזה לנסיעה?
    4.כיצד להיפרד לאור כך שהטיסה היא בשעות הלילה המאוחרות?
    5. האם שיחה טלפונית או סקייפ במהלך הנסיעה, יקלו עליה או יקשו עליה?

המון תודה מראש

הוספת תגובה

• נסיעה לשבוע

סמדר ריינר
    29/07/2010

שלום לך,
    את מוטרדת בצדק. אכן הנסיעה בעייתית עבור התינוקת, ועוד יותר בגלל שאחרי זה היא נכנסת לגן.
    חלק מהבעייתיות נובעת בדיוק בגלל שאין דרך להכין ילד בגיל הזה לנסיעה כיוון שמושג הזמן לא ברור לו, והיא עלולה לחשוב שאת לא תחזרי בכלל. כל הסבר הוא לא מוחשי בגיל הזה עדיין אפילו אם היא קצת מבינה.
    רצוי מאוד לקצר את הנסיעה או לדחות אותה לפחות. שיחה טלפונית וסקייפ לדעתי לא יקלו ולא יקשו,
    אלא כל הנסיעה היא מאוד לא מומלצת.
    צר לי.
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    שלומית
    29/07/2010

שלום בני בן ה-3 נוהג לעשות פיפי על הרצפה בכל מיניי אזורים בבית , מה הסיבה לכך האם זה סוג של דווקא ? או סוג של חרדה ?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

סמדר ריינר
    29/07/2010

שלום שלומית,
    לא נתת כל פרטים כך שקשה לדעת במה מדובר. נסי לתאר מעט יותר את הילד, את משפחה, מתי הוא נגמל וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

שלומית
    29/07/2010

הוא הקטן מבין 4 האחים , מטיטולים נגמל בגיל שנתיים ומהנקה רק לפני כחצי שנה.
    הילד מאד קשור אליי ורוצה להיות כל הזמן קרוב אליי ,
    הילדים בינהם מהבוקר עד הלילה כולם ביחד וכל הזמן במלחמות בינהם
    ביני ובין בעלי כמעט ואין ויכוחים ובמידה ויש לא נעשים בקרבת הילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

סמדר ריינר
    30/07/2010

שלום שלומית,
    נשמע שזה יותר קרוב לחרדה, יש משהו בגמילה ממך באופן כללי שלא נעשה טוב והוא נשאר במצב קצת תלותי מדי לגילו, ומתקשה להתרחק ממך ולהשיג עצמאות.
    אני מציעה שתפני לייעוץ בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בריחת פיפי לילד בן 5
    איילת
    29/07/2010

בני כמעט בן 5. גמול כבר מגיל שנתיים. אך בלילה עדיין ישן עם טיטול כיון שבורח לו פיפי בלילה. אך זו לא הבעיה. הבעיה היא שבימים האחרונים החל לפתע לברוח לו פיפי באמצע היום. זה קרה מס פעמים-רק בבית! (הוא הולך לקייטנה בגן ושם לא קרה). בפעם הראשונה שזה קרה זה היה בדיוק לפני הכניסה לאמבטיה כך שהוא היה ערום ופשוט עשה על הרצפה . במקום לרוץ לשירותים. אני הגבתי בכעס. ולאחר מכן כשראיתי שהוא רטוב ושאלתי-הוא אמר שנשפכו עליו מים. הוא פחד לאמר את האמת שמא אכעס עליו. מאז זה קרה עוד מס פעמים-ושוחחנו עמו ואמרנו לו שאנחנו לא כועסים עליו ושיאמר את האמת. הוא מרבה להסתובב ערום בבית או רק עם תחתונים-ובעיקר אז זה קורה לו. עכשיו הוא כבר אומר כשזה קורה-אך זה עדיין קורה. היום לדוגמא אמר שהולך לשירותים, ועשה ליד דלת השירותים. הוא הוריד מכנסיים ותחתונים. הוא לא עושה במכנסיים אבל לא בשירותים. מה זה יכול להיות? אני לא מאמינה שאכן בורח לו, זה משהו מכוון. אך למה לקשר את זה? ואיך להגיב? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בריחת פיפי לילד בן 5

הוספת תגובה

• בריחת פיפי לילד בן 5

סמדר ריינר
    29/07/2010

שלום איילת,
    קצת קשה לדעת למה לקשור את זה כיוון שלא נתת פרטים נוספים על הילד ועל המשפחה. זה אכן מעיד כפי הנראה על מצוקה כלשהי שלו, וצריך לברר יותר כדי לדעת מהי.
    לא הבנתי כל כך מדוע בגיל 5 הילד ישן עדיין עם טיטול. בהרטבת לילה כדאי לטפל. השארת הילד עם טיטול מעבירה מסר שהוא עדיין תינוק ומהווה התעלמות מהקושי שלו להיגמל.
    כעת קודם כל צריך להבין ממה נובעת המצוקה של הילד ואז לראות איך פותרים את שתי הבעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה חברותית אצל ילדה
    אמא מודאגת
    29/07/2010

שלום,
    יש לי ארבעה ילדים, הבכורה בת 8, בת 6 (עליה אפרט מעט יותר), בן 5, ובת שנתיים. משתדלים לשמור בבית על אוירה חיובית נעימה ובונה, לתת תשומת לב שווה לכוולם ,קשובים לילדים ולצרכיהם, ומציבים גבולות על פי גיל הילד. הפניה שלי קשורה לבתי בת ה-6. בתי מאוד חכמה אנליטית ואינדבידואליסטית, אוהבת לעשות דברים בעצמה (כיאה לילד שני כנראה...). בשנה האחרונה נראה שהיא נמצאת באיזה תהליך של התבודדות חברתית. זה מתבטא בכך שהיא מתארת מצב שבו היא משחקת לבד בהפסקה, ואומרת שאין לה חברים. בבדיקה עם המורה הבנתי שהיא משחקת עם כולם בהפסקה אך לא עם מישהו ספציפי וקבוע. כמו כן, היא מאוד מעונינת לשחק עם הבנים כדורגל אך הם לא מעונינים לשתף בנות וזה 'מסתכל אותה' (במילים שלה). אחה"צ אני עוזרת לה 'להתחברת' מאחר והיא לא מוזמנת לחברים. היא תמיד רוצה ללכת לאחרים ולא להזמין. כשאני באה לקחת אותה מחברים זה תמיד כרוך בהתנגדות מצידה לבוא הביתה. כשמזמינים הביתה חבר/ה בכל זאת, היא מתעלמת מרבית הזמן מהחבר/ה ומעדיפה לעשות דברים שהיא רוצה. במצב כזה אני מנסה לעזור ולהפעיל אותה ואת החבר/ה אבל מוצאת את עצמי מעסיקה את החברה כדי לא 'לאבד' אותה. כמה דברים נוספים שאולי עשויים להוסיף: היא השמינה מאוד בשנה האחרונה, ונושא המוות מאוד מעניין אותה: מה קורה אחרי שמתים, כולם מתים, נשמות וגלגוליהם (מה שמטריד אותי מאוד). לא מדברת על רצון למות. אני מרגישה שיש בה תסכול רב שמתבטא ברגישות גבוהה (בכי והיעלבות מדברים פעוטים). היא הופכת יותר ויותר רגישה בנושא חברים בעיקר כאשר היא רואה את האחים שלה, אשר להם זה בא יותר בקלות ( אחותה הבכורה ואחיה הקטן כמעט כל יום מוזמנים לחברים או שיש אצלהם חברים). אני מרגישה שהיא הולכת 'ונסגרת' ומפחדת שהיא נכנסת לדכאון. אני גם חוששת שהדימוי העצמי שלה ייפגע מכך (השמנה, ובדידות).
    איך עוזרים למצב להשתנות? איך לעצור את הנסיגה הזו? איך מוציאים ילדה מתסכול כזה? איך מוגדר דכאון בגיל כזה? האם יש לטפל בעניין העיסוק במוות? האם יש ללכת לייעוץ פרטני? האם להניח לזה ...?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה חברותית אצל ילדה

הוספת תגובה

• נסיגה חברתית וכללית

סמדר ריינר
    29/07/2010

שלום לך,
    נשמע לי שזה אכן מעבר לנסיגה חברתית, את מתארת גם השמנה וגם דיכאון וגם תגובות בכי, ונראה לי שלא רק שאסור להניח לזה, חשוב לפנות לייעוץ ובהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה חברתית

אמא מודאגת
    02/08/2010

שלום סמדר,
    ראשית, תודה על המענה.
    שנית, איך ומאיפה מתחילים לחפש ייעוץ? לאיזה סוג של ייעוץ היית ממליצה לנו ללכת?
    שלישית, רציתי לציין כי אני מאוד נהנית ומעריכה את תשובותיך הענייניניות והמעניינות בפורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום לך,
    ראשית תודה רבה על המחמאות:-)
    קיימות מספר אפשרויות לקבלת ייעוץ בהתאם לאפשרויות ולהעדפות שלכם. ראשית קיים השירות הציבורי, שהוא ברובו בחינם, בכל איזור או עיר גדולה יש מרפאה לילדים ולנוער של משרד הבריאות, היתרון הוא שזה בחינם או מאוד בזול וכן שיש שם צוות ומסגרת מסודרת שמחזיקה את הטיפול. החסרונות שם שהטיפול מוגבל בזמן, לעיתים יש תור המתנה ואתם לא יכולים לבחור את המטפל.
    אופציה נוספת היא טיפול מסובסד של מטפלים שנמצאים בהסדר עם קופת החולים שלכם. לרשימת המטפלים אפשר להגיע דרך אתר האינטרנט של הקופה אם אתם במכבי או בכללית או דרך הפניה מטעם הקופה אם אתם בקופה אחרת. היתרונות כאן הם שיש לכם יותר אפשרות לבחור מטפל, והמחיר מסובסד. הסבסוד הוא לזמן מוגבל בלבד, לא בהכרח לכל זמן הטיפול שיידרש, ולעיתים יש גם רשימת המתנה אם כי פחות.
    ויש כמובן את האפשרות לפנות באופן פרטי, כאן אין רשימות המתנה ואין מגבלת זמן, אתם יכולים לבחור את המטפל אך זה יותר יקר.
    כדי לקבל המלצות על מטפלים באיזור מגוריכם אתם יכולים להתייעץ עם הפסיכולוג של המסגרת החינוכית של הילד, או עם מכרים מהאיזור, וכמובן יש אפשרות לפנות גם לאחת ממנהלות האתר אם יש מישהי שעובדת באיזורכם ופנויה לקבל.
    בעיקרון אני ממליצה לכם לחפש פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט (עובד סוציאלי בעל תואר שני שסיים בית ספר לפסיכותרפיה) שעובד עם ילדים.
    יש אפשרות לטיפול בילד עצמו בשילוב הדרכת הורים או הדרכת הורים בלבד, בלי לערב את הילד.
    בהצלחה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזר להרטיב
    חיה
    29/07/2010

שלום,
    יש לנו ילד אמצעי כבן 3 גמלנו אותו מחיתולים לפני יותר מחצי שנה,
    לאחרונה הוא "מפספס" לעיתים בלילה לעיתים במהלך היום גם קקי וגם פיפי.
    בתחילה לא הגבנו רק ניקינו אמרנו לא נורא והמשכנו כרגיל.
    לאחר זמן מה ראינו שהטקטיקה בה נקטנו אינה יעלה והילד ממש מתריס בנו ועושה איך ומתי שבא לו.
    כרגע אנו לפעמים כועסים לפעמים לא בעיקר חסרי אונים.
    כיצד מתמודדים מה הדרך הנכונה?
    חשוב לציין כי לפני כחצי שנה נולד אח חדש שלישי במשפחה וברור לנו שיתכן ויש קשר,
    השאלה היא לגהי אופי ההתמודדות.
    תודות

לקביעת תור
    סגירה
    חזר להרטיב

הוספת תגובה

• הרטבה

סמדר ריינר
    29/07/2010

שלום חיה,
    אם ברור לכם שיש קשר הרי שדרך ההתמודדות אמורה להיגזר מזה. אם יש קשר להולדת האח, הרי הילד מנסה להגיד לכם משהו דרך החזרה להרטיב.
    הוא אומר לכם שגם הוא רוצה להיות לפעמים תינוק, שגם הוא זקוק לתשומת לב, שהוא מקנא, שהוא כועס (מכאן ההתרסה), ולכן הדרך בה אתם אמורים לנהוג אמורה להתייחס לכל התחושות האלה שלו. אם תוכלו לדבר איתו על כך, אולי הוא יוכל לבטא את עצמו במילים ולהרגיש מובן ולא לבטא את עצמו דרך הפיפי וההתרסה, שזה מה שהוא עושה כרגע.
    הייתי מדברת איתו על כך שמצד אחד הוא בטח מאוד שמח שנולד לו אח, והא אוהב אותו, אך מצד שני, ייתכן שלפעמים הוא כועס נורא, שהאח הזה מושך כרגע הרבה תשומת לב, ולכן הוא מרגיש שפחות מתייחסים אליו, וגם הוא בא לו לפעמים להיות קטן ותינוקי, ושיפנקו ואתו ויחליפו לו ויתעסקו איתו וכו'. והוא גם קצת צודק, זה עדיין מגיע לו קצת וזה בסדר להרגיש את כל הדברים האלה הרבה ילדים מרגישים אותם כשנולד להם אח. ולכן החלטתם שמדי פעם תפנקו אותו, ותתנו לו זמן לחוד, רק איתכם, לעשות כיף ביחד. ולפעמים גם מותר לו לחזור להיות תינוקי, להתפנק אצל אמא, ולעשות דברים של תינוקות, ואחר כך כשיתחשק לו הוא יחזור להיות ילד גדול בן 3, כי גם להיות גדול זה כיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל להכניס לגן
    רותי
    29/07/2010

יש לי שאלה על מועד כניסה לגן
    כמה אמהות וגננת אחת... אמרו לי שבגיל 5-6 חודשים הרבה יותר קל לתינוקות להסתגל למסגרת גן והקליטה הרבה יותר קלה מאשר בגיל שנה פלוס (אז אני מתכננת להכניס) שבגיל זה הקליטה מאוד קשה עבור הילדים
    מה דעתכן ?

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה גיל להכניס לגן

הוספת תגובה

• מקפיצה

רותי
    14/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להכניס לגן

ליאת גרוס
    14/08/2010

שלום רותי.
    אני מאמינה שבשנה הראשונה עדיף לילד להיות עם אימו בבית (במידה והדבר מתאפשר כלכלית ובמידה ווהאם לא מטפסת על הקירות).
    גם אם לילד יהיה מעט יותר קשה להתרגל - את עושה את הדבר הנכון.
    רב הסיכויים שגם בגיל שנה ההסתגלות תהיה תקינה ותיקח עד שבועיים.
    אין מה לדאוג מעכשיו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל תלוי באישיות הפעוט ובבטחון הורה

מיכל
    19/08/2010

בכל גיל או שלב תיתכן הסתגלות קלה או קשה, אי אפשר יהיה לצפות בכך. ולפי ניסיוני כאמא וכגננת, עדיף להשאיר את ילדך בבית כמה שיותר אפילו עד גיל 3 או 4 - אין בכך שום נזק, נהפוך הוא באם את אמא סובלנית וסבלנית עם יכולת לחנך את בנך, אזי ..אין צורך בדמות חינוכית אחרת כמו גננת.ויתירה מכך, אם הילד נמצא באינטרקציה יומיומית עם ילדים נוספים בני גילו אפילו שעה אחת ביום, אזי עשית את מלאכתך. אין צורך, בכמות ילדים "אסטרונומית" בגני ילדים הכל נעשה "מסחרה"..וזה לא לטובת הילד באופן חד משמעי. וכלכלית??!! הכל שטויות!!תמיד אנחנו מוותרים בחיים, וכל ויתור בא על חשבון ויתור אחר...(תזרמי עם רגשותייך ואל תתני לאף אחד לערער את מחשבותייך וכוונותייך לגבי עתיד ילדך. בהצלחה, מיכל (אמא, גננת)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בקשר עם הילדה
    אייל
    28/07/2010

שלום,

אני גרוש מזה שנתיים ואב לילדה בת 4.5. הסדרי הראייה הינם פעמיים בשבוע, פעם אחת עם לינה וכל סופשבוע שני.

לאחרונה הילדה אומרת לאמה בבקרים שאינה רוצה לבוא לישון אצלי (כאשר אני אוסף אותה מגן באותו היום לא נראית בעיה מצידה). בנוסף, כאשר אני מתקשר ורוצה לדבר איתה היא ממאנת לדבר איתי.

חשוב לציין שקרו מספר דברים בתקופה האחרונה: אמה הכירה בן זוג חדש לפני מספר חודשים, התחתנה איתו ועברה לגור בעיר אחרת. השינוי בהתנהגותה של הילדה החל עוד לפני המעבר לדירה החדשה ולפני שהחלה לגור עם בן הזוג החדש של אמה, אך כאשר ידעה שדברים אלו הולכים לקרות..

האם יש להתעקש על כך שתדבר איתי טלפונית או שלא? האם עקב השינויים הרבים שעברה הילדה כדאי ללכת לייעוץ בנושא, או שזו תקופה שתעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בקשר עם הילדה

הוספת תגובה

• קשר עם הילדה

סמדר ריינר
    28/07/2010

שלום אייל,
    קשה כרגע לדעת אם זה יעבור או לא כי זה תלוי בהרבה מאוד גורמים. אני לא חושבת שצריך ללחוץ עליה לדבר בטלפון, אך כדאי שאתה תהיה בקשר עם גורם ייעוצי שיעזור לך לקבל החלטות איך לנהוג במקרים שונים, כיוון שבתקופה הקרובה יהיו כל מיני אתגרים ובכל אחד מהם ייתכן שתידרש תגובה אחרת - בחלק מהמקרים יהיה נכון להתעקש ובחלק לא.
    בייעוץ מעמיק יותר ניתן יהיה להבין את מלוא מורכבות העניין ולפי זה להחליט. זה לא כל כך ברור כרגע למה הילדה מסתייגת מהקשר איתך - אולי מרגישה שהיא מבולבת בין שני הבתים ורוצה סדר ולא לערבב כשהיא אצל אמא לדבר איתך, אולי היא חוששת שבזמן שהיא לא תהיה עם אמה בן הזוג יתפוש את מקומה ואולי היא מקבלת מסרים מבלבלים מאמה או מבן הזוג לגבי הקשר איתך, אני לא יודעת כי אני לא מכירה, ולכן לדעעי תצטרך עזרה זמן הקרוב, גם כי זה בודאי עצוב ולא פשוט עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צער גידול ילדים
    ליאת
    28/07/2010

שלום רב,

אני אמא לשני ילדים מקסימים האחד בן 8 והשנייה בת 6.אני רואה את עצמי כאמא שמציבה גבולות במשך כל תקופות ההורות שלי וכן אני אמא שאוהבת לתת.בחודשים האחרונים אני ובעלי חווים משברים בהתנהלות מול הילדים.שניהם תובעניים מאד,הבן עצבני מאד ואני חשה שהוא מאד מתוסכל.
    הבת בכיינית ושתלטנית. הבן גם צורח המון פעמים שהוא שונא לימודים אף על פי שבעבר היה ילד שאהב מאד ללמוד דברים חדשים. אני כותבת מכתב זה בדמעות מאחר ואנו מותשים מהמלחמות היומיומיות. אני נקרעת בין הרצון לשחרר אותו שיהיה עם חברים לבין הצורך להעמיד אותו במקום ולהעניש אותו.
    בבקשה עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    צער גידול ילדים

הוספת תגובה

• גידול ילדים

סמדר ריינר
    28/07/2010

שלום ליאת,
    מהתאור שלך קשה קצת לקבל רושם ממה הבעיה נובעת. תנסי אם את יכולה לתאר קצת יותר דוגמאות, סביב מה מוקדי החיכוך בבית, תתארי דוגמה או שתיים לקושי שהיה היום או אתמול, מה קרה, מי הגיב איך, מה היה קשה, איך הגבתם, מה קרה בתגובה לתגובתכם וכו' על מנת שאוכל להתרשם יותר ואנסה לעזור לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שש
    דבי
    28/07/2010

בני בין שש, לא מוכן לנקות לעצמו את הטוסיק אחרי שהיה בשירותים, בימים האחרונים ממש ביקשתי מימנו ולא הצלחתי,
    הוא אומר שזה מגעיל ומסריח ולא מוכן לגעת שם ושהצבע מגעיל,
    השארתי אותו כמה דקות עם מגבונים וביקשתי שינקה לבד, הוא דפק על הדלת ולא הסכים בשום פנים ואופן לעשות את זה.

אודה לתגובה בנושא, מימה זה נובע?
    מה אפשר לעשות כדי לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שש

הוספת תגובה

• ילד בן 6

סמדר ריינר
    28/07/2010

שלום דבי,
    אני לא יכולה לדעת ממה זה נובע, גם כי אין לי פרטים עליכם ועל הילד. אני משערת, על סמך הפרטים המעטים שזה יכול להיות משהו שקשור לחרדה מלכלוך, או (וזה לא סותר) משהו שנועד באופן לא מודע לגייס אותך לתפקוד יותר שמאפשר לו רגרסיה לגיל קטן יותר.
    נראה לי שלא כדאי להענות לבקשה שלו שתנקי עבורו אחרי שכבר למד לעשות זאת לבד.
    אם החרדה היא בלתי נסבלת והמצב מחמיר ומתפשט לעוד תחומים (או של חרדה מלכלוך או של נסיגה בתפקוד העצמאי שלו, או שניהם) כדאי לפנות לטיפול.
    במקבי בידקו האם קרה משהו לאחרונה שיכול היה לגרום לנסיגהאו לחרדה - הולדת אח, שינוי כלשהו במשפחה, חרדה מפני עליייה לכיתה א'? וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהפרשות גוף
    מור יוני מיכל
    28/07/2010

שלום, בני בן שנתיים וחודשיים . לפני חודשיים שמתי לב שהילד מראה סימנים של בשלותלגמילהמטיטול והחלטתי בתהליך איטי...הבאתי סיר לבית שהילד שיחק איתו, השארתי אותו ערום למספר שעות בכל יום. הילד עשה את צרכיו במקום שעמד בו ללא תרחה להגיע לסיר לכן ניסיתי רק לכוון וללות אותו. לפני כ 3 שבועות כאשר הסתובב ללא טיטול הילד עשה קקי ונבהל כאשר הרגיש שמשהו נופל ממנו. מאז הילד נאטם לתהליך. הוא דורש להיות כל הזמן עם טיטול. אפילו השניות של החלפת חיתול יוצרות אצלו דאגה והוא כל הזמן שואל אם אין קקי. הראנו לו שכולם עושים קקי גם הורים גם כלבים בחוץ וכלום לא עוזר , הוא אף לא מוכן אפילו בטיטול להתקרב לסיר(אפילו הוצאנו את הסיר משירותים). חשבתי שאני אשאיר אותו במנוחה לשבועיים ואז הוא ישכח אך לצערי המצב לא משתפר. חשוב לציין כי גם לפני 3 חודשים נולדה לילד אחות- האם זה עדיין נחשב שלב קריטי עבורו? אני לא יודעת איך לפעול ואני מאוד רוצה לגמול אותו עוד הקיץ בלי להשב לו נזק..

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהפרשות גוף

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

סמדר ריינר
    28/07/2010

שלום לך,
    מה שאת מתארת אינו פחד מהפרשות הגוף, אלא פחד של ילדים רבים מהרגע שהקקי, הנתפס כחלק מהם - עוזב את הגוף שלהם. יש ילדים זחווים זאת בהתחלה כסוג של התפרקות של עצמם. אנא עייני בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה המתייחסת לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    28/07/2010

שלום,
    הבת שלי בת 1.5. תמיד היא היתה ילדה פחדנית מהרגיל, תמיד רצה אלינו בבהלה כשיש איזשוהו רעש שמרתיע אותה.

בשבוע האחרון שמנו לב כי הילדה מפחדת יותר מן הרגיל. זה בא לידי ביטוי בסיטואציות יותר תכופות של פחד מדברים שהפחידו אותה בעבר. לדוגמא אם פעם היינו נתקלים בסיטואציה של פחד אחת ליום - יומיים ואפילו יותר, עכשיו כמה פעמים ביום.

היא נמצאית בגן עם מצלמות- עדיין אי אפשר לדעת, לא עברה שינוי כלשהו לאחרונה.

כמו כן, אני בוחנת את ההתנהגות שלה, וראיתי 3 סיטואציות שהפחידו אותה שלא ראיתי בעבר.
    שהיינו בבית זר ושמתי נעליים, שעלינו לחצר לכיוון הבית ואני התקדמתי קדימה, וכשהיא נכנסה למטבח לב של זרים , מיד חזרה אלינו לסלון.

לאחרונה היא מתעוררת בלילות,לא כל לילה, אני לוקחת אותה איתנו, אבל היא ממשיכה להתנועע במשך שעתיים במיטה עד שהיא נרדמת.

האם יש זה יכול להצביע על עניין מסוים / בעיה

זה התחיל מפעם אחת שצעקתי עליה..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    28/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה