פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן חובה
    מורן
    03/08/2010

יש לי ילדה בת 4.5 (גן קדם חובה) והיא והבת דוד שלה באותו הגן, קיים בניהן הפרש של חודש וחצי וההתנהלות איתן היא כמעט כמו עם "תאומות". הגננת שלה מקדם חובה עוברת להיות גננת בגן חובה ובימים אלה שוחחה איתי ובקשה שנחשוב על האפשרות להעביר אליה את בתי.
    לדעתה בתי מתאימה לגן חובה מבחינת היכולות שלה וציינה שהיא בוגרת שהיא בוגרת מאוד וכן בגן שלה יהיו נכון לעכשיו 15 ילדים. שכמובן זה יתרון מצויין.
    עכשיו הבעיה היא שהיא ובת הדוד שלה חברות מאוד טובות אבל מצד שני הגננת שיתפה אותי מהניסיון של שנה שעברה בגן שהבת דוד ילדותית אך דומיננטית ולעיתים סוחפת את בתי ל"מקומות" לא טובים. והיא חושבת שההפרדה תועיל מאוד לבתי. אני סומכת על חוות דעתה המיקצועית באופן כללי אך בגלל שקיימת הפונקציה המשפחתית אני מאוד מתלבטת בעניין.
    הייתי שמחה לקבל חוות דעת נוספת מצד אחד האם זה יתרון להעבירה לגן חובה ואז היא תהיה שנתיים בגן חובה ומצד שני האם המעבר ללא הבת דוד יכול להשפיע עליה באופן רגשי כלשהו?
    אודה על חוות דעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן חובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן חובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/08/2010

מורן שלום,
    בלתי אפשרי לתת חוות דעת כפי שביקשת ללא היכרות עם הילדה, ולכן אענה לך באופן מעט כללי יותר.
    במידה ולבתך אין קשיים חברתיים ניכרים, ואת לא חוששת שהיא תתקשה ביותר מבחינה רגשית ליצור קשר עם ילדים חדשים, הרי שנראה לי שהמלצת הגננת על הפוטנציאל הקוגנטיבי של בתך והתאמתה לקבוצה של ילדים מעט מבוגרים יותר, היא זו החשובה. לא הייתי מעבירה את הילדה גן רק כדי להתרחק מבת הדודה, שכן את אומרת שבכל מקרה הן חברות קרובות.
    אולי את מבטאת בשאלתך עוד היבט שלך כאמא מול הדודה הקרובה - אולי קשה ואף מעורר אשמה להכיר בעובדה ששתי הבנות אינן באמת "תאומות" וזהות, אלא שלכל אחת מהן יש מעלות וקשיים שונים וייחודיים לה. ייתכן כי בעצם העובדה שבתך תעבור גן, את חוששת שיצוצו מודעות להבדלים, קנאה, תחרותיות וכדומה. אלו הם רגשות טבעיים בין ילדות, ובין האמהות של ילדות אלו, וכשהקשר המשפחתי הוא מספיק קרוב והדדי, אזי ניתן להתמודד עמם בהצלחה. ובוודאי שאין זו סיבה לעכב את ההתפתחות הקוגניטיבית של בתך.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם בעיות....
    לילך
    03/08/2010

בני הבכור בן 4 חצי שנים, אח בכור לעוד שני בנים- בן 3 ובן 9 חודשים. ילד בעל שמחת חיים, חברותי מאוד וכו'... אני צופה אצלנו דברים שעד לא מזמן קישרתי אותם לגילו הצעיר, לשינויים בחייו-לידת אח, מעברדירה, מעבר לגן חדש וכו'... (כל פעם היה משהו אחר). אך עכשיו כשהכל די רגוע ורגיל, אני תוהה ביני לבין עצמי האם ההתנהגות שלו היא נורמטיבית- הוא משחק המון במשחקים דמיוניים (אבירים, נסיכות, מדמה את תוכניות הטלויזיה למציאות...), הוא מפרץ ומתרגז מאוד בקלות כשלמשל דורשים ממנו משהו שהוא לא רוצה- לסדר, לעזור, לכבות את הטלויזיה, לצאת מהבית וכו'... אם העניין לא מתאים לו הוא בשניות מילד רגוע ושקט הופך לילד צורח, בוכה ממש עם דמעות, משתולל וכו'.... אלו תגובות בכלל לא נורמליות למצב. עוד- לגבי גמילה- הוא גמול כבר מגיל שנתיים ועד היום הוא לעיתים מפספס קצת ואה או שלפני שהוא הולך הוא מכניס את ידיו לישבן ובודק אם יש לו בכלל, הסברנו לו עליו לשבת ולבדוק אך זה לא עוזר. גם מבחינת הפיפי הוא מתאפק שעות על גבי שעות עד שהוא עושה. מבחינת אוכל-הוא ממש לא אוכל טוב, רק טועם.... אם אני לא יגיש לו לאכול או לשתות, נדיר שהוא יבקש. ליד ילדים אחרים בני גילו הוא מתנהג בצורה יוצאת דופן כאשר הוא חברותי יתר על המידה עם ילדים שהוא כלל לא מכיר- למשל בקניון, גינות ציבוריות וכו'.... ואם אלו שהוא מכיר, הוא מהר מאוד מסתכסך בכך שהוא מציק להם (בנגיעות כאלו ואחרות...)*, מפריע להם בזמן משחק- לוקח, מפרק וכו'.... גם למשל שהוא יכול לומר דברים ללא הקשרים לנעשה או לנאמר באוצו רגע, לרקוד באופן מוזר כאשר הוא עצמו בטוח שזה נורמלי פתאום לרקוד באצע היום ועוד כך... וכלל לא מפריע לו שצוחקים עליו סביבו.... הוא גם לא מתבייש בכלל בגופו, איבר מינו, מאוד אוהב להתפשט ועושה זאת בכל הזדמנות, יכול לצאת מהשירותים ערום ולא יפריע לו שיש אנשים בבית, או שיותר גרוע גם אם אנחנו מחוץ לבית. אני מרגישה שהוא לא מתבגר- הוא ילד מאוד חכם, שמח וכו'....איך אפשר להסביר לו בצורה שיבין ולגרום אצלו לשינוי??????? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם בעיות....

הוספת תגובה

• ילד עם בעיות

סמדר ריינר
    03/08/2010

שלום לילך,
    אני לא חושבת שזה עניין של הסבר. חלק מההתנהגויות שתארת הם אכן מוזרות, וכדאי תיגשו איתו לאבחון, אולי במכון להתפתחות הילד מטעם קופת החוליםשלכם באיזור מגוריכם. קודם כל צריך לדעת ממה ההתנהגויות נובעות כדי שיהיה אפשר לטפל בהן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיוותים תנועות משונות
    חגית
    03/08/2010

שלום,
    יש לי ילד מקסים בן 7 . בגיל 3 הוא החל בתנועות ידיים משונות ולעיתים מלוות בעיוותים בפנים, זאת בכל פעם שהוא מתרגש.
    הוא מעקם את הפנים ואת הידיים בזמן התרגשות אפילו מדברים קטנים.
    בתחילה נסנו להתעלם, האמנו שזה יחלוף לבד. בהמשך, נסנו לדבר איתו שישתדל להפסיק עם זה, אולם הוא אומר שהוא לא מצליח.
    הוא מודע לתנועות האלה ולעיתים ילדים שואלים אותו למה הוא עושה זאת. אני חושת שהוא ייפגע מתגובות של ילדים בהמשך.... האם ניתן להפסיק זאת בדרך מסויימת? האם זה יעבור עם הזמן? אם כן,מתי?

תודה ויום נעים,

לקביעת תור
    סגירה
    עיוותים תנועות משונות

הוספת תגובה

• לבתי בת 6.5 יש התנהגות דומה

אביטל
    03/08/2010

שלום
    גם לבתי יש תנועות ידים מהירות ממוקדות לאיזור הרצפה כאשר היא מתרגשת (לדוגמא עומדת לזכות בתחרות, לעשות משהו חדש וכ..), תופעה זו לפחות בשנה וחצי האחרונות לעיתים יותר ולעיתים פחות, בשלב זה הסביבה עדיין לא הגיבה אך אני חוששת שבעתיד יכולים להציק לה על כך, שאר התפקודים נראים לי נורמלים. אגב לאחותה התאומה אין את זה.
    כשואלת לפני, האם לפנות לעזרה? מי הכתובת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאביטל וחגית

סמדר ריינר
    03/08/2010

שלום לכן,
    נראה לי שכדאי להתחיל מרופא ילדים, אולי צריך הפניה לנוירולוג, ייתכן שמדובר בטיקים שמאפיינים תסמונת טורט, אולי יש הסבר אחר, אבל נראה לי שכדאי לבדוק את הכיוון הרפואי קודם כל ואולי אחר כךל את הכיוון הפסיכולוגי אם יהיה צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילות
    טוביה
    02/08/2010

שלום יש לי ילדה בת 2.7
    היא כבר נגמלה מחיתולים כבר לפני חצי שנה
    אבל עדין בלילות היא מרטיבה
    למרות שהיא עושה פיפי לפני השינה
    איך אפשר ללמד אותה לשלוט

בתודה מראש.....

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בלילות

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול בלילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/08/2010

טוביה שלום,
    לילדים לוקח זמן עד שהם מצליחים לפתח שליטה בשלפוחית השתן בזמנים ממושכים, כמו שנת הלילה. אם אתם רואים שעדיין "בורח" פיפי, חשוב מאוד לקחת אותה לשירותים לפני שאתם הולכים לישון, כדי שתתרוקן לפני השינה. קשה "ללמד" לשלוט בלילה כדברייך, כיוון שעל גוף הילדה להיות מודע לרמזי המלאות של שלפוחית השתן, וזהו תהליך שדרוש לו זמן רב יותר.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טון חלש מאוד בדיבור בכיתה
    כרמית
    02/08/2010

שלום,
    ביתי הבכורה סיימה כיתה ג' ועומדת לקראת שנת הלימודים הרביעית. לאורך כל שלושת השנים בבית הספר טון הדיבור שלה כמעט ואינו נשמע. המעניין הוא שהיא דווקא מצביעה בכיתה ורוצה לענות אבל לא מצליחה לדבר בקול מספיק גבוה כדי שהמורה או הילדות בכיתה ישמעו אותה.
    שוחחנו איתה על כך לא מעט פעמים והיא מבינה את החשיבות ומנסה להשתפר אבל לצערי ללא הצלחה רבה.
    הבת מאוד חכמה ורוב התשובות שלה נכונות, ובכל פעם שהיא עונה היא זוכה לתגובות חיוביות מצד המורה.
    מצבה החברתי בכיתה, על פי ראות עיניי הוא בסדר, רוב הבנות בכיתה מחבבות אותה ויש לה מס' חברות קרובות.

אשמח מאוד לעצתך.

לקביעת תור
    סגירה
    טון חלש מאוד בדיבור בכיתה

הוספת תגובה

• טון חלש בדיבור בכיתה

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום כרמית,
    לא כל כך הבנתי מה זאת אומרת טון חלש. האם זה קורה לה רק בכיתה? או שתמיד הקול שלה חלש, וקשה לה לדבר יותר בקול רם באופן כללי.
    אם זה משהו שקורה רק בכיתה ייתכן שזה קשור לסוד של חרדת קהל, ואז לא יעזרו ההסברים כמה זה חשוב, היא מבינה כמה זה חשוב, בגלל זה היא נלחצת ולא מצליחה.
    יכול להיות שכדאי במקום להסביר לה לבדוק איתה את נושא החרדה. האם היא מתביישת? האם היא חוששת ממשהו? האם נדמה לה שהיא יכולה לטעות? שיצחקו עליה? האם קרה לה פעם משהו כזה? רק על ידי דיבור גלוי על העניין אפשר להתחיל לפתור אותו.
    ואם זה אכן העניין, יכול להיות שכדאי לדבר איתה על כך שמותר לטעות, שכולם טועים לפעמים, אם טועים אז אפשר גם לתקן וכו'.
    אם זה לא עוזר ועדיין התופעה מאוד מפריעה, אפשר לפנות לטיפול בחרדת קהל, זה יכול להיות טיפול קצר מועד, מומלץ טיפול קוגנטיבי התנהגותי בשילוב ביופידבק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טון דשיבור חלש

כרמית
    02/08/2010

תודה סמדר על תגובתך.
    לדעתי לא היה אירוע משמעותי שבו צחקו על תשובה שלה, היא בדרך כלל עונה נכון. לפעמים גם איתנו בבית היא פתאום מדברת בקול שהוא כמעט לחישה למרות שאנחנו משדרים לה המון ביטחון ביכולות שלה.
    הייתי מעדיפה לא לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לא לשדר לה שאנחנו חרדים מהמצב. האם ישנן דרכים עקיפות להתמודד עם בעיות מהסוג הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טון דיבור חלש

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום כרמית,
    זה שהיא בדרך כלל עונה נכון זה לא אומר שהיא לא חרדה לטעות. דווקא ילדים שהם תמיד נורא מוצלחים החרדה שלהם מכישלון יכולה להיות מאוד גדולה, כי הם מפחדים לאכזב ולא לעמוד בציפיות. ייתכן שגם מולכם בסיטואציות מסויימות עולה החרדה הזו.
    לכן, אני מציעה לך לשים את ההנחות שלך בצד כרגע ולנסות לבדוק איתה בכל זאת. לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו יודעים דברים לגבי האנשים שאנחנו אוהבים ומכירים אבל אחר כך מגלים שהתמונה קצת יותר מורכבת.
    זה לא אומר שאתם חייבים לפנות טיפול, גם בתשובתי הראשונה זה לא מה שאמרתי, זו אפשרות אבל זה לא חובה. אבל כן כדאי שיהיה דיבור כלשהו באופן גלוי על הגורמים לבעיה ולא רק על הפיתרון שרצוי.
    כמובן שיכולים להיות גורמים אחרים מלבד מה שציינתי. יש למשל אנשים שמדברים בשקט כדי לאלץ את הסביבה להתאמץ להקשיב להם, וזה בעצם סוג של מאבק שליטה, אבל זה נראה לי פחות הסיפור פה.
    יכול להיות שיש סיבה אחרת למה שקורה שאני לא יכולה להעלות כרגע בדעתי, בכל אופן אין פטנט קסם לפתור את הבעיה בלי להבין את מקורה, ולכן כן הייתי מציעה לכם לשאול אותה. יכול להיות שלא תהיה לה תשובה והיא לא תדע לענות , אבל עצם ההתעניינות שלכם ופתיחת הפתח שאתם פותחים להקשיב לקשיים שלה ולא רק ללחוץ עליה לפתור אותם, יכולה להביא להתקדמות כלשהי שתגרום לכך שבהמשך יצוץ ממנה דיבור על מצוקה כלשהי או על קושי, שאם הוא ידובר הוא גם יקל על הסימפטום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניינים חברתיים
    גליה
    02/08/2010

ביתי בת רבע לשמונה.
    ילדה חכמה, רגישה וחברותית.
    מזה תקופה עסוקה מאוד בנושאים חברתיים.
    נעלבת בקלות (עד כדי בכי) כשחברה "מאיימת" עליה שלא תהיה חברה שלה. שואלת את אותה חברה אם עכשיו הן כבר כן חברות.
    ברור לי שיש קשר לדימוי עצמי אותו אני מנסה לחזק.
    היא משתפת אותי מידיי יום (ולפעמים גם במהלך היום) בקורה איתה בנושא החברתי.
    כיצד להגיב? האם לתת עיצות או לתת לה להתמודד לבד?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עיניינים חברתיים

הוספת תגובה

• עניינים חברתיים

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום גלית,
    אם הילדה שואלת, נראה י נכון לא הלשאיר אותה לבד עם זה, בשביל זה יש לה הורים, כדי שהיא תוכל להתייעץ איתם. הייתי בודקת האם בכל מקרה עיצה זה מה שמתאים או שאפשר לחשוב איתה ביחד ולשאול שאלות מכוונות כדי שתוכל להגיע לחלק מהמסקנות בעצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה להגיד לילדים??
    קרן
    02/08/2010

שלום רב לכם
    אני אמא לתאומים בני 3 וחצי בן ובת לפני כשנה וחצי חזרנו לגור בארץ (ז"א שילדי נולדו באמריקה) עליי לציין שכשהילדים היו בני שנתיים הגעתי איתם בלי בעלי לארץ תהמטרה היתה להגיע רק לשבועיים- ביקור ולחזור לאמריקה אך במשך השבוע שביקרתי בארץ בעלי נעצר באמריקה ואז נאלצנו להישאר כאן כיום אנחנו חיים בבית עם אבא שלי והאוירה טובה. לפני כשבועיים החלטתי שאני נוסעת לבקר בפעם הראשונה את בעלי בכלא לבד ללא הילדים (בעלי כרגע שפוט ל 10 שנים) נסעתי ביקרתי והילדים עשו כיף בצפון אצל המישפחה שלי. כן אמרתי לידים שאני נוסעת לבקר את אבא שלהם ולהביא מתנות ובאמת שחזרתי הבאתי להם מתנות וסיפרתי להם שזה מאבא שלהם.
    כרגע השאלות שלי הם:
    1) האם כן לספר הרבה על האבא להזכיר אותו או לא לדבר.???

2) האם כן לקחת אותם איתי לביקור באמריקה.???

עליי לציין שאני והאבא היינו חיים חיים יפים וזוגיות טובה מאוד וכן אני מיתכוונת לחכות עד סוף המאסר. כמובן שבקרוב יש סיכוי שהוא ייחזור לרצות את העונש בארץ.

בבקשה מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מה להגיד לילדים??

הוספת תגובה

• מה להגיד לילדים

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום קרן,
    מעניין שאת שואלת האם לא להזכיר את אבא. האם הילדים לא שואלים בעצמם? הרי הם יודעים שיש להם אבא באיזה שהוא מקום? אם הם לא שואלים זה בגלל שילידם מבינים טוב מאוד בחושים שלהם, גם אם אנחנו לא אומרים להם כלום שיש נקודות רגישות שלא מדברים עליהם. זה לא אומר שהם לא חושבים על זה ומי יודע מה עובר להם בראש. לכן האמת היא תמיד הכי טובה, כמובן בצורה שמותאמת לגיל.
    אני לא יודעת מה הפשע שבעלך ביצע, ואיך אפשר לספר עליו בצורה יחסית כללית ובלי פרטים.
    באופן כללי אפשר לומר שאבא עשה טעות, ולכן עכשיו הוא נמצא בבית הסוהר. זו טעות של מבוגרים, זה לא שאם הם יעשו טעות עכשיו יכניסו אותם לבית הסוהר אלא רק מבוגרים יכולים ללכת לשם. עכשיו אפשר לתת הסבר כללי על מהות העניין - למשל אבא לקח משהו שלא שלו, למשל השתמש בחומרים שאסור להשתמש בהם, וכו'. אם העבירה שלו כרוכה באלימות, צריך יותר להיזהר כי זה עלול להפחיד אותם לגבי יחס אלים שהם עלולים לקבל ממנו, אוי אפש רלהגיד שאבא טעה ופגע במישהו, ועכשיו הוא לומד איך להיזהר.
    יש להם אבא, וכדאי לדבר איתם גם על הזכרונות החיוביים ממנו, להראות תמונות וכו'.
    לגבי לנסוע לבקר אותו, זה תלוי בתנאים שם. בארץ אני יודעת שיש עובדות סוציאליות שמתאמות את הביקורים האלה ושנותנים להם תנאים, אולי לא מי יודע מה אבל כל זאת חדר פתוח, בלי הפרדה פיזית בין האסיר למשפחה, אפשר להביא משחקים, לשחק על הריצפה או על שטיח, וכו', אני לא יודעת איך זה בארה"ב. תנסי אם את יכולה לברר בשירות הסוציאלי של אותו כלא, או שבעלך יברר, איך אפשר לקבל שם ילדים ואולי אפשר גם שם להתייעץ איך לספר להם, אני מניחה שלעובדים סוציאלים בכלא גם יש בכך נסיון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    אוקסנה
    02/08/2010

שלום. מדברים על "הדרכה הורים"! מה זה? מה עושים שם? מי נמצאה שם? מומלץ זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום לך,
    הדרכת הורים זה סוג של עבודה טיפולית עם ההורים על המקומות והדברים שקשים להם בהורות. לכל הורה קשה משהו אחר, יש כאלה שמתקשים לשים גבולות, יש כאלה שקשים להם דברים אחרים. מי שנמצא בהדרכת הההורים זה המטפל - פסיכולוג או פסיכותרפיסט, וההורים.
    זה דבר מאוד מומלץ כשיש קשיים בהורות או עם הילד, וכדאי בהחלט לקבל הכוונה ועזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצבי רוח אצל ילד בן 8.5
    סי
    02/08/2010

שלום

ילדי בן ה8.5 נוטה למצבי רוח. הוא מתרגז מהר מחברים.נפגע מכל מילה קטנה שחברים או חברות של האחות הגדולה אומרים לו. יש לו קצת בעיות חברתיות.כאשר החברים לא מקבלים את מה שהוא אומר/רוצה הוא הולך הצידה ונעלב. וזה קורה לעיתים תקופות. הוא לא כ"כ אוהב לרדת לשחק למטה. מעדיף את הטלויזיה כל היום.עקב כך נוצרים הרבה ויכוחים עם האבא.
    מס' פרטים .הילד בן 8.5 -עבר את מבחני המצטיינים של משרד החינוך.ילד חכם.יפה מעט סובל מעודף משקל אבל לא בצורה חריגה מידי.מאד דעתן ועקשן.
    שאלתי היא האם הילד צרך טיפול פסיכולוגי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מצבי רוח אצל ילד בן 8.5

הוספת תגובה

• מצבי רוח אצל בן 8.5

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום לך,
    זה לא רק מצבי רוח מה שאת מתארת, אלא זה חוסר יכולת להסתגל ולהתפשר עם רצונות של אחרים, וזה דבר שפוגע בו חברתית, ואם הוא לא יצליח להתפשר, לוותר, לקחת יותר בקלות ולהתגמש הבעיה החברתית שלו תחמיר. הוא כבר סובל מכך, והוא עלול לסבול יותר.
    לכן אני כן ממליצה לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה

רגינה סבוב
    09/10/2010

שלום,

אצלינו בעיה דומה, גם גילו של הילד זהה.
    האם תוכלי להמליץ פסיכולוג ילדים באיזור ירושלים, אליו נוכל לגשת בנדון לצורך קבלת הטיפול ?

תודה,
    רגינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה דומה - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2010

שלום רגינה,
    לצערי אני לא מכירה באיזור ירושלים, תנסי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנערה העקשנית
    סמדר
    02/08/2010

הקשר ביננו הוא מצוין ,היא משתפת אותי בכל מה שעובר עליה וצוחקות יחד אך היא מעריצה אותי באופן שכבר מפריע לי ,אם תשב במחשב ואתקרב לשם היא מיד תקום ותתן לי את המקום -למרות שאני מסבירה שרק עברתי כאן .אם נלך לסופר היא תסחוב את הסלים הכבדים ולא תתן לי אפילו שקית אחת!והיא תתעקש ותתעקש שהיא אוהבת לסחוב,היא מתנהגת אלי כמו אל מלכה ובעקשנות שמעצבנת.היא למדה כינור כשהייתה בת 3 ולכולנו נשארו סיוטים מהצרחות ,ההזעות וההתפרעויות שלה כשהייתה צריכה להתאמן וכשלא התייחסתי להתפרצויות אבל בתוכי התפוצצתי -היא עברה להתעקש שאחבק אותה וש"נהיה חברות" כבר-ולא הניחה לי,היום המצב טוב בהרבה אך עדיין ..

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לנערה העקשנית

הוספת תגובה

• נערה עקשנית

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום יעל,
    אכן יש פה בעיה, אבל אני לא יודעת אם בעיה של עקשנות אלא של חוסר ביטחון עצמי וביטול עצמי של הילדה הזו למולך, ושל חרדה מאוד גדולה לאבד אותך. זה לא אומר שאת לא אוהבת אותה או לא נותנת לה ביטחון, את זה אני לא יודעת , אבל אין ספק שיש כאן משהו לא פשוט, ואני מאוד ממליצה לכם ללכת לטיפול, אולי טיפול משפחתי, כי נראה לי שזה משהו שקשור לקשר ביניכן ולקשרים במשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירת יציאות בעקבות פיסורה
    שלומית ג
    01/08/2010

בתי בת שנה וחצי ומגיל שבעה חודשים סובלת מפיסורה (כ-3-4 פעמים). בעקבות הפחד מהכאב החלה באופן קבוע לעצור את היציאות. בהתחלה חשבנו שמדובר בעצירות ולכן עברנו לתזונה עתירת סיבים יחד עם שתיית מים מרובה ושתיית שמן פרפין באופן קבוע. אך הסתבר כי גם שהיציאות רכות היא בכל זאת עוצרת אותן לפעמים אפילו לחמישה ימים! אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות כדי לעזור לה. אשמח אם תפנו אותי למומחה בנושא.

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    01/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק ממני
    דורון
    01/08/2010

שלום

אני אב לילד שהוצא מישראל ללא הסכמתי, כיום הוא נמצא במדינה אחרת. הילד הוצא מישראל בגיל 3 וכיום הוא בן 4.5. כל השנה וחצי האחרונות לא ראיתי את הילד אך אני מדבר איתו פעם בשבועיים בסקייפ ושלח חבילות באופן קבוע. בחודש האחרון הוא אינו מעוניין לדבר איתי ואני מתלבט מה לעשות. מצד אחד יכל להיות שהוא רוצה להתרחק מהחוויה שעבר - ואני מבין אותו. מצד שני התועלת שבקשר קבוע גם כן ברורה. האם יש לאכוף עליו שיחות או בעצם לתת לו לקבוע מתי השיחות יתקיימו ומתי לא. ושאלה נוספת, מכוון שמשפט מתנהל כרגע איני רואה אותו. עד כמה יש משמעות לפרק זמן של מספר חודשים עד שנה מבחינת לראות אותו ? וגם אם יש לכם אמירה כללית לגבי אב במצבי אני מעוניין לשמוע.
    אציין כי האבהות שלי והקשר איתו היו נורמטיביות לחלוטין - האישה שאיתה עשיתי ילד לא נולדה כאן והחליטה לחזור.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשר עם ילד שנותק ממני

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק

סמדר ריינר
    01/08/2010

שלום דורון,
    קשה לדעת האם הילד לא מעוניין בקשר איתך בגללו או בגלל אימו. אתה מציין שיש משפט כרגע ואנחנו לא יודעים איזה מסרים עוברים אליו מהאם לגבי הקשר איתך, איזה דברים נאמרים עליך שם וכו'. ייתכן שהילד שלך נמצא שם במצב של קונפליקט נאמנויות קשה מאוד בינך ובין אמא שלו, והוא הישרדותית נאלץ לספק את את אמא שלו על חשבונך כי איתה הוא נמצא ואם היא לא תהיה מרוצה הו איסבול הרבה יותר מאשר אם אתה לא תהיה מרוצה. זה אומנם לא הוגן כלפיך ומאוד מאוד מכאיב, אבל אנחנו לא מצפים מילד קטן שיהיה בוגר והוגן אנחנו מצפים שיגן קודם כל על עצמו מבחינה פסיכולוגית. מהסיבה הזו, בגלל שאני לא יודעת מה המצב שם, לא ייתי נכנסת איתו למאבקים, אך מצד שני לא מוותרת עליו. כלומר ממשיכה לפנות אליו, "לחזר" אחריו, להיות שם בשבילו באופן שאתה יכול, אבל לא להביע כעס, עלבון, התעקשויות וכו', כי ייתכן שהוא לא אשם בנתק שנוצר.
    יכול להיות שהמצב הזה עוד יימשך שנים לצערי, ואתה נדרש כאן לסבלנות רבה ואורך רוח. כשהוא יגדל הוא יודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק ממני

דורון
    01/08/2010

תודה על התשובה. מאוד חשוב לי להבין מה עובר במוחו והייתי מעוניין לדעת האם זו האפשרות היחידה / הסבירה ביותר בעינייך או שיש סיבות שכיחות נוספות שבגללם ילדים במצבו לא רוצים לדבר עם אביהם ? אציין שהקשר עימו נמשך עד עכשיו, ובהתחלה בצורה אינטנסיבית על פי דרישתו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום דורון,
    ציינתי במפורש שאנחנו לא יודעים מה קורה שם, בעיני זו אכן הסבירה ביותר, אך זה לא אומר שבמקרה שלכם אין אפשרות אחרת, מכיוון שאנחנו עוסקים באנשים ולא במדע מדוייק, ואני לא מכירה אתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק ממני - תודה

דורון
    02/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק ממני

דורון
    15/08/2010

האם סביר בעינייך שברצון לצמצם את הקשר הוא אומר לי "אני רוצה להתחיל דף חדש, הזכרון שלך מפריע לי לעשות זאת " ?

האם עבור הילד שמירת קשר עם האב היא דבר חשוב, לא משנה מה האם אומרת ? אני פשוט כל הזמן שומע ממנה כמה טוב לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר עם ילד שנותק

סמדר ריינר
    15/08/2010

שלום דורון,
    לא, לא סביר בעיני, קצת קשה לי להאמין שאלה מילים של ילד בן 4.5.
    שמירת קשר עם האב היא דבר חשוב מאוד, אלא אם כן מדובר באב פוגעני ומזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה וכניסה לגן
    אסתר
    01/08/2010

שלום,

בתי בת השנה וחצי צפויה להיכנס לגן בספטמבר לאחר שהיתה עד עתה בבית עם אביה.
    במקביל אנו עוברים ב- 1.9 דירה. עד עתה בתי ישנה איתנו באותו החדש ועם מעבר הדירה היא צפויה לעבור לחדר משלה. אני מתלבטת האם להקל עליה עם כל השינוייים ובמספר השבועות ראשונים לתת לה להמשיך לישון איתנו או לישון איתה בחדר החדש שלה? אודה לעצתך.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה וכניסה לגן

הוספת תגובה

• מעבר דירה וכניסה לגן

ליאת גרוס
    01/08/2010

שלום אסתר
    לא הייתי מכבידה עליה עם כל המעברים בבת אחת.
    נעם תחילת נשנה נסי לשכב איתה בחדרה עד שתרדם ואז לצאת לחדרך. בהמשך ובהדרגה חשוב להיגמל גם מהרגל זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעברים מרובים
    יעל
    01/08/2010

שלום רב,

ביתי בת השנתיים נמצאת לקראת מספר מעברים משמעותיים בחייה: מעבר דירה, מעבר למיטת נוער, מעבר לגן חדש ובנוסף, קיים הרגל ממושך אותו אנו רוצים להפסיק: בכל בוקר, סביב השעה 5:00 היא קוראת לי (בבכי) ואני עוברת לשכב יחד אתה על המזרן פעילות שנמצא למרגלות מיטתה (כך אנו ישנות עוד שעה לפחות). הרגל זה נוצר עקב התעורריויות מוקדמות שלה ורצון שלנו לזכות בעוד קצת שינה... במידה ואני לא ניגשת היא ממשיכה לבכות ואז מתחילה את היום הפוך מאחר ומתעוררת מאוד מוקדם. גם הרגל זה רצוי שייפסק אבל אני לא יודעת אם לעשות הכל בבת אחת. חשבתי לא להכניס אפילו מזרן לחדר ופשוט לקבוע עובדה בשטח שאמא לא ישנה בחדר שלה יותר אבל אני לא בטוחה לגבי זה..

אנא עצתך..

תודה, יעל

לקביעת תור
    סגירה
    מעברים מרובים

הוספת תגובה

• מעברים מרובים

ליאת גרוס
    01/08/2010

שלום יעל. את צודקת שלא כדאי לעשות את כל המעברים בו זמנית. תעשי קודם רק את מה שחייבים. מעבר למיטת נוער והפסקת ההרגל עליו את מדברת חשובים אבל הייתי מחכה איתם עד שתתרגל לשינויים האחרים. למרות שמעבר הדירה הוא כאילו הזדמנות לעבור מיטה ולשנות הרגלים - לא הייתי עושה זאת. סבלנות.
    בהצלחה ותתחדשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

יעל
    01/08/2010

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    אני רק רוצה לוודא שהבנתי אותך נכון. לדעתך, צריך לחכות עם המיטה ועם ההרגל של הגעתי אליה לפנות בוקר. את חושבת שקודם כדאי שתתרגל לבית ולגן ורק אז את שני הדברים האחרים?
    תודה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 12
    דניאלה
    01/08/2010

צהריים טובים,
    יש לי בן יחיד בן 12 + , בוגר, אינטילגנט מאוד קשור בעיקר אלי .
    בחודש מרץ השנה הוא חזר מביה"ס ולקראת ערב לפני השינה הוא סיפר לי שבהפסקה בביה"ס הוא נכנס לספריה בבית ספרו והילדים הורידו טריילרים מסרטי אימה... (חייבת לציין שהוא מאוד מפחד מדברים מהסוג הנ"ל..) וזה מאוד השפיע עליו. בכדי להוריד לו את מפלס החרדה הייתי לידו במשך מס' ימים בלילות עד שנרדם.
    אני לא יכולה לשים את היד בדיוק ממתי הוא התחיל להתעורר בלילות, כלומר היו לו לילות שהיה קורא לי מס' פעמים בלילה כשהיה מתעורר. אני הייתי מגיעה ויושבת לידו עד שירדם וכך חוזר חלילה. באמצע התקופה לצערי שברתי יד ונאלצתי להשאר בבית לתקופת מה ומאחר וגם ציינתי שהוא מאוד קשור אלי כנראה זה השפיע עליו מאוד וסיפור נמשך , הייתי צריכה להרדים אותו בלילה ובמהלך הלילה היה מתעורר והייתי מגיעה... כיום , עדיין צריכה להרדים אותו ולעיתים קורא לי בלילות...
    העניין מאוד מטריד גם אותו הוא מבין שזה לא בסדר. אין לי מושג איך לצאת מה"לופ" הזה שכן, הוא התרגל שאמא מרדימה או שהוא קורא באמצע הלילה ואמא מגיעה.
    חייבת לציין שהיה מקרה כזה שנה שעברה אבל המקרה חלף די מהר.
    כשאני שואלת אותו מה עובר עליו הוא אומר שהוא מפחד מהחושך ויותר מהשקט שמשתרר בבית לאחר שכולם הולכים לישון.
    במהלך היום הוא ילד מאוד אבל מאוד עצמאי, אינו נוהג להתקשר אלי אם אין משהו דחוף, ילד אשר יודע להסתדר נהדר אבל.. איך שמתחיל להיות חשוך הפחדים משתלטים עליו.
    אשמח מאוד מאוד לקבל עזרה ועצות איך לצאת מהעניין ולעזור לו וגם לי...לישון.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 12

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדים

ליאת גרוס
    01/08/2010

ראשית חשוב להגיד כי ילדים רבים סובלים מפחדים וחרדות, הרבה יותר ממה שנדמה. יחד עם זאת את צודקת שצריך לראות כיצד להפחית את התופעה ולא לשמר אותה. נסי לחשוב איתו מה יוכל לעשות כדי לא להיזדקק לך בלילה. קני לו פנס שיוכל להדליק בחושך, ספר או תשבצים שיוכל להעסיק עצמו במיטה כדי לא להתרכז בפחד, תני לו מוזיקה מרגיעה עם אוזניות שיוכל לשמוע אם שקט לו מידי והבטיחי לו פרס (שתתאמי עימו מראש) על כל לילה בה מתמודד בעצמו ולא קורא לך.
    בדרך זו תקני לו כלים להתמודד לבד ואז גם החרדה עצמה תפחת בהדרגה.
    במידה ואין שיפור כדאי לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי ו/או להדרכת הורים על מנת להבין את הקושי הספציפי של בנך ולסייע לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

דניאלה
    01/08/2010

תודה תודה תודה על התשובה המהירה...
    כל דבר אשר יצריך ממנו להתמודד לבד בלילה לא יעזור , אך בהחלט אחשוב על איזשהוא פרס שידרבן אותו לכל לילה ופרס יותר שווה אם יחזיק מעמד לתקופה...
    שאלה נוספת שרציתי לשאול, האם לדעתך צריך לדבר על כך או כמה שפחות? כלומר, במידה ומדברים על הבעיה לדעתי הבעיה מעצימה (ולראייה שיצא לי גם להיות חסרת סבלנות לצערי בלילות טרופים אלו..)
    או שכדאי באמת לא לעשות "עניין" ולתת לתקופה לחלוף?
    מה דעתך?
    ושוב תודה על התשובה ,קצת נרגעתי מהמשפט הראשון שלך שכנראה יש ילדים רבים עם פחדים רבים
    ואנחנו לא לבד....:)
    ערב טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קני לו ..

רינת
    04/08/2010

כלב שיישן לידו .
    גם יהיה החבר שלו / השומר שלו
    ובמקום להעיר אותך יעיר את הכלב...
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה