פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה חלקית מטיטול
    מלי
    08/08/2010

יש לי תאומים בני 3, האחד למד מהשנייה איך ללכת לשרותים והכל זרם נהדר, יום אחד חזרה הקטנה מהגן והיא לא מוכנה יותר לעשות עת צרכיה בשרותים, רק בחיתול, פיפי היא כן עושה בשירותים אבל לא את מס' 2, גם בלילה היא מסרבת ללישון בלי חיתול, האם יש איזושהי דרך לגרום לה לרצות שוב לנסות את השרותים? האמת שעם הגדולה שלי היה לי את אותו דבר וזה נמשך שנה וזה היה סיוט, רק ביומולדת 4 היא הסכימה להפטר מהחיתולים, לא ככ בא לי עוד פעם לעבור שנה כזו עם הקטנה לכן אני מנסה בכל דרך והיא בשלה מסרבת בכל תוקף לא משנה מה
    יש למישהו עצה טובה בשבילי?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה חלקית מטיטול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה חלקית מטיטול

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/08/2010

מלי שלום,
    ראי בעמוד השאלות הנפוצות התייחסות לשאלתך. בנוסף נשאלו שאלות בנושאים דומים בעמוד הנוכחי ובעמודים האחרונים של הפורום.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן חדש + צהרון חדש
    אילנה
    08/08/2010

שלום,
    אני אמא של נועם בת 3. השנה נועם תלך לגן עירייה חדש, בנוסף רשמתי אותה לצהרון שגם הוא חדש (היא מכירה את המטפלים של צהרון מכיוון שהם העבירו חוגים בפעוטון שהיא הייתה בו השנה).
    נועם היא ילדה קצת רגישה, היא הייתה שנתיים בבית עם סבתא, אך לפעוטון הסתגלה די מהר ומאוד אוהבת להיות בו.
    אני כרגע בחופשת לידה (עד נובמבר), ההתלבטות שלי היא האם לשלוח אותה לצהרון מספטמבר (וככה יהיה לה גם גן וגם צהרון חדש) או מאוקטובר (לתת לה זמן להסתגל לגן חדש). אני מפחדת שהיא תתרגל שאני אוספת אותה מהגן החדש בספטמבר ואח"כ היא תצטרך לעבור שוב פעם משבר (צהרון חדש) .
    מה מומלץ? גן + צהרון במכה אחת או בהדרגה...

תודה מראש

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן חדש ולצהרון

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/08/2010

אילנה שלום,
    שתי האפשרויות נראות מתאימות לבת שלך, שהסתגלה לפעוטון די מהר וגם מכירה את הצוות של הצהרון. סביר להניח שבמרבית הפעמים היא תשמח ללכת איתך הביתה יותר מוקדם, אולם ילדים מגלים מהר מאוד ששאר ילדי הגן (או לפחות חלק מהם) נשארים בפעילות משותפת בגן ורוצים להיות עמם. אם יש לך אפשרות וזה אכן נוח לך, אז אפשר לדחות את ההשתלבות בצהרון עד אוקטובר, אבל אין בכך הכרח בולט.
    שתהיה הסתגלות קלה ושנה מוצלחת,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי אבא-ילדים
    עומרי
    08/08/2010

שלום..
    אני בן 13.
    יש לי בעיה רצינית בקשר לאבא.
    ההורים שלי גרושים , וכל פעם שאני שומע שיר על אבא של שלומי שבת , אני בוכה.

אבא שלי לא רואה אותי הרבה , הוא כל פעם מנתק קשר.

עזרה דחופהההההה.

אבקש לשוחח איתי באימייל אם אפשר.

תודה,
    עומרי.

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי אבא-ילדים

הוספת תגובה

• יחסי אבא ילדים

סמדר ריינר
    08/08/2010

שלם עומרי,
    לא ציינת מה המייל שלך, אני אענה לך כאן ואם תרצה לפנות אלי במייל, זו גם אפשרות ([email protected])
    תראה זה באמת עצוב וקשה. חשוב שתדע, שהניתוק מצד אבא שלך לא קשור אליך, הוא קשור לקושי של אבא שלך להיפרד מהמשפחה שהייתה לו. ייתכן וכואב לו מאוד כל פעם לראות אתכם מחדש ושוב להיפרד. וגם כפי הנראה היחסים שלו עם אמא שלכם עדיין לא תקינים, וזה גם מקשה על כולם.
    סביר להניח שעם הזמן זה ישתנה. כרגע זה מאוד קשה,
    אני מקווה שיש לך חברים שאתה יכול לשוחח איתם על כך, אולי יש עוד ילדים בסביבתך שהוריהם גרושים ונתקלים בחוויות דומות. ואולי גם יש אפשרות שתבקש מאימך לשלוח אותה לטיפול כדי שיהיה לך עם מי לדבר על הקשיים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בויסות עצמי לפעוט
    לימור
    08/08/2010

שלום,
    אני אמא לפעוט מתוק בן שנה ו-8 חודשים. לפני כיומיים אובחן כסובל מבעייה של ויסות עצמי, מתבטא בכך שהוא כל היום בתנועה מתמדת, אינו מודע לסכנות, ונראה כי בעת שמוציאים אותו מהבית חווה הצפה שמגבירה את התופעות הנ"ל.
    כמו כן, יש איחור שפתי והתפתחותי, ואובחן כהיפוטוני בפלג הגוף העליון כשהיה בן 3 חוד'.
    הפרופסור שערך לו את האבחון (פרופ' תירוש) המליץ לקבל הדרכה שבועית מפסיכולוגית ילדים שמתמחה בטיפול התנהגותי, ובעיקר בנושא של בעיות בויסות עצמי, או מרפאה בעיסוק שזה תחום ההתמחות שלה.
    אודה לכן, אם תוכלו להמליץ לי על אשת מקצוע שעשויה לעזור לנו. ניסיתי להגיע לכך באמצעות פורומים אחרים, אך ללא הצלחה מרובה.
    גם אם אחת מכן מנוסה בתחום זה- אנא יידעו אותי, על מנת שנוכל להתחיל בטיפול עם בנינו בהקדם האפשרי.
    תודה מראש,
    איילת.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בויסות עצמי לפעוט

הוספת תגובה

• קושי בוויסות עצמי לפעוט

סמדר ריינר
    08/08/2010

שלום איילת,
    נראה לי שהכי טוב שתפני למכון להתפתחות הילד, שם יש גם מרפאות בעיסוק וגם פסיכולוגים התפתחותיים שהם נראים לי בעלי המקצוע הרלוונטיים לגיל הזה ולסוג הבעיה. נסי לברר דרך קופת החולים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחווווף
    איימי
    08/08/2010

אני לא יודע איך לספר שהבן שלי בן 13 וחצי וישן במיטת ההורים או במזרן ליד הוא מפחד לשון בחדרו או בחדרים אחרים זה נשמע בטח מוזר שבגיל כזה זה עדיין קורה אבל אנו במלחמות כבר שנים בנוסף הוא אינו יוצר קשרי חברות בכלל ומעדיף להיות בבית לבד

לקביעת תור
    סגירה
    דחווווף

הוספת תגובה

• דחוף

סמדר ריינר
    08/08/2010

שלום איימי,
    יש קשר בין שני הדברים. אתם צריכים לפנות דחוף לטיפול עבור הילד שכולל הדרכת הורים.
    אתם צריכים לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם בני נוער באיזור מגוריכם. אתם יכולים לפנות למרפאה ציבורית, שם זה בחינם אך יש לעיתים תור המתנה והטיפול הוא מוגבל בזמן, או דרך מטפל שנמצא בהסדר עם קופת החולים שלכם, שם חלק מתקופת הטיפול מסובסדת, או באופן פרטי, אבל כדאי שתעשו זאת בהקדם, כי אכן זה נשמע דחוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי גמילה מטיטולים וכיצד להמשיך
    גיא
    08/08/2010

שלום,
    בתנו בת שנתיים וחצי, לפני כחודשיים-שלושה התחלנו לחשוף אותה בהדרגה לסיר ולישבנון בביתנו ועם הזמן נראתה דינמיקה יפה והתחבבות של סיר בעיניה. במקביל החלו תהליך גמילה בגן בו נמצאת ומספר ילדים כבר בתהליך גמילה מתקדם עד גמולים. בערך לפני כחודש וחצי אירע איזשהו משבר אצלה (שלא היה ברור לנו על רקע מה קרה כי לא היתה שום סיבה גלויה לכך או שינוי...) והיא התחילה לסרב ללכת לסיר/ישבנון. במקביל גם החילה הצמדות מוגברת (יותר מכרגיל וגם כרגיל היא גבוהה) לפצי המעבר שלה בזמן הפעילויות בגן. עקב "המשבר" החלטנו להפסיק עם התהליך ולתת לה לנוח ולהרגע... ולאחרונה התחלנו שוב בעדינות לנסות לחשוף אותה לעניין הגמילה אך חוץ מים אחד "מפתיע" בו שמחה לעשות צרכיה בסיר היא מסרבת להשתמש בסיר.
    הייתי מאוד רוצה לנסות לנצל את תקופת החופש בסוף אוגוסט כדי להתקדם בנושא זה מאחר וצפוי לנו מעבר לגן חדש והולדת תינוקת חדשה באמצע אוקטובר.
    יש לציין כי בתקופת החשיפה הראשונה נעזרנו מעבר לחיזוקים חיוביים עזים גם בעזר התנהגותי כטבלת מדבקות שמאוד שמחה לקבלן.
    האם יש לכן עצות או טיפים שיעזרו לנו לעודד אותה להתקדם בגמילה?
    נשמח מאוד לשמוע...
    תודה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים ש"נתקעה"

ד''ר שירי שדה שרביט
    09/08/2010

גיא שלום,
    לעתים יש "היתקעויות" בגמילה, שנובעות מההכרה של הילד בכך שהוא בתהליך שהכיוון שלו הוא לפרידה מההרגלים הישנים. גם בתהליכים שלנו המבוגרים יש זמנים בהם יותר קשה לנו להמשיך במשהו שהתחלנו - למשל, דיאטה שנעצרת פתאום. כיוון שבתכם כבר הצליחה בגמילה, היא זקוקה לעידוד רב כדי להשלים את התהליך עם תחושת הישג והצלחה. כדאי לחזור לטבלת המדבקות ולפרסים, יש לי תחושה שאולי הפסקתם עם הפרסים, המחמאות והשבחים מעט מוקדם מדי, או שדיללתם אותם בזמן שהילדה עדיין זקוקה להם.
    היות וכבר היתה כמעט גמולה, אין סיבה שהתהליך לא יימשך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חוזרת אצל ילד בן 6
    מיקי
    08/08/2010

שלום
    בני בן ה 6.5 בחודשים האחרונים מראה התנהגות רפטטיוית, בה הוא מכניס את ידיו לפיו, קודם האגודל נוגע בשן, אח"כ שאר האצבעות, ואז היד השניה, ואח"כ הוא פוחר את אצבעותיו לרוב תוך כיפוף האצבעות לאחור על הלחי. בתחילה ניסינו להעיר לו ולבקש ואף לדרוש שיפסיק, כמובן ללא הועיל.
    הוא מספר שהאצבעות מציקות לו-" האיזור שמתחת לציפורן מפריע לו"
    כבר תקופה שאנו מתעלמים מכך לחלוטין ולא מעירים לו על כך אך גם זה לא עוזר.

מעבר לכך הילד נוטה להתקפי זעם/כעס, לעיתים מעורב בקטטות עם חבריו.

יש לו אח קטן בן 2.5, ויש בינהם קנאה מסויימת אם כי אנו מקפידים לתת לו את הזמן בנפרד ולא לתת לו תחושת קיפוח.

הילד מאוד נבון ופעיל- אולם נראה לי במצוקה מסויימת.
    האם נשמע מוכר, האם לפנות ליעוץ ולמי???
    תודה מראש
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חוזרת אצל ילד בן 6

הוספת תגובה

• התנהגות אצל ילד בן 6.5

סמדר ריינר
    08/08/2010

שלום מיקי,
    ההתנהגות שאתם מתארים עם הידיים נשמעת כמו סוג של התנהגות טקסית, שמקורה בחרדה. עם זאת כדאי לפנות גם לרופא משפחה או נוירולוג כדי לשלול מקור נוירולוגי של ההתנהגות.
    לאחר שלילת הכיוון הנוירולוגי, כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם, במרפאה ציבורית, או דרך קופת חולים באופן מסובסד או באופן פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת שנה"ל
    לירון
    08/08/2010

שלום,
    בספטמבר בני יהיה בן שנה ו-11 חודש, יש לציין שהוא מאוד מפותח מבחינה שכלית,מוטורית, התפתחותית ורגשית. עד היום היה במשפחתון עם 5 ילדים בערך בני גילו, , והמטפלת והמפקחת תמיד טענו שהוא מאוד חכם ומתקדם יחסית לשאר הילדים (טפו טפו...)
    בשנה הבאה רשמתי אותו למעון חדש. אך שיבצו אותו בקבוצה של הילדים בגילאי שנה עד שנתיים, ולא לקבוצה של שנתיים עד שלוש (בטענה שהקבוצה עמוסה יותר...)
    שאלתי היא האם זה משמעותי בגיל זה? האם העובדה שיהיה הכי גדול והוא יחסית מפותח עלולה להשפיע עליו?
    אשמח לתגובה בהקדם...על מנת שאוכל להיות רגועה יותר.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת שנה"ל

הוספת תגובה

• מסגרת מתאימה

נעמה סבג שמש
    08/08/2010

לירון שלום,

ילד המפותח לגילו, רצוי שלא יהיה בין הגדולים בקבוצה כי זה חבל.
    כדאי לאפשר לו להתפתח ולהיות בחברה של המתאימים לו.
    אם המטפלים חושבים שהוא מתאים והבעיה היא מקום, הייתי שוקלת מסגרת חלופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 15
    יעלי
    07/08/2010

מאז שביתי יוצאת עם חבר, היא נעדרת מהבית לשעות ארוכות. אני מאפשרת לה כי עכשיו חופש והיא למדה והשקיעה הרבה בלימודים. ואני גם יודעת לאן היא הולכת, וגם מתי היא חוזרת באופן כללי. בזמן האחרון זה יצא מכלל שליטה והיא מעזה להגיע בשעות הבוקר. אני רוצה לדעת איפה היא מסתובבת כל כך הרבה שעות ואני גם מודאגת . אני לא מצליחה לקבל ממנה תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 15

הוספת תגובה

• ילדה בת 15

סמדר ריינר
    08/08/2010

שלום יעלי,
    את מודאגת בצדק, גבול מסויים צריך להיות. זה לא בהכרח נורא שהיא חוזרת בבוקר, השאלה באמת מה היא עושה בזמן הזה והיכן היא מסתובבת.
    לא ציינת האם יש אב בתמונה או שאת חד הורית. אם יש אב בתמונה חשוב לערב אותו ולשבת איתה ביחד לשיחה רצינית ולבדוק מה קורה. לציין בפניה שהיא אומנם גדולה אבל עדיין לא בת 18, ויש כללים מסויימים שחשוב לכם היא תקפיד עליהם.
    שימי לב גם איך היא חוזרת, מה מצבה, האם את דואגת משימוש בחומרים אסורים? כי אם כן לכך יש סימנים, של ריח מהפה, האם היא נראית שיכורה וכו', כדאי שים לב לזה.
    אם לא בכל זאת אתם צריכים לקבוע ביחד מה הם הקווים האדומים, איך היא מדווחת לכם היכן היא , איך היא נשארת זמינה עם הטלפון הנייד, שעות חזרה שלה, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח חדש ובעיות שינה
    ולנטינה
    07/08/2010

שלום רב,
    הבת שלי רות בת 14 חודשים ונראה לי מאוד מקנאה בתינוק החדש שהגיע הביתה לפני שבועיים
    אני ובעלי מאוד משתדלים לתת לה תשומת לב ולהיות סבלנים איתה ובמהלך היום מתעסקים עם התינוק כמה שפחות מולה, אני גם מבקשת ממנה לעזור לי עם הלבשה והחטלת התינוק והיא אוהבת את זה אבל היא לפעמים בוכה במיוחד כשאבא שלה מחזיק בתינוק ובאופן כללי מאוד קשה , עושה כריזות, זורקת דברים ברצפה, אפילו לראשונה הרימה ידיים עלינו
    הבעיה העיקרית היא הפרעה בשינה, לפני התינוק היא הייתה ישנה פעמיים ביום שעתיים והולכת לישון בלילה בשמונה וחצי בלי יותר מדי בכי ובעיות, כיום היא מתקשה לישון צהריים ובלילה זה בכלל אסון, איך שאני מקרבת אותה למיטה היא מתחילה לבכות ולצרוח וזה יכול לקחת שעה/שעתיים עד שהיא תרדם, אנחנו חוזרים כל 10 דקות, מחבקים ומנסים להרגיע אבל לא עוזר, אפילו לאחר שהיא נרדמה היא תתעורר ותתחיל לבכות אם תשמע את התינוק בוכה באמצע הלילה כאילו שהיא ישנה עם עין אחת,
    האם זו תקופה שתחלוף לבד, מה לנו לעשות בזמן שהיא בוכה? לגשת או לא? האם מנורת לילה תעזור? (החדר די חשוך) שאלה נוספת היא אנחנו רוצים לנסוע לחופשה לארבעה ימים, האם נוכל להשאיר אותם עם ההורים שלי שהיא מכירה ואוהבת או היא תרגיש נטושה ולא כדאי לעזוב אותה בזמן הרגיש הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אח חדש ובעיות שינה

הוספת תגובה

• אח חדש ובעיות שינה

נעמה סבג שמש
    08/08/2010

ולנטינה שלום,

בהחלט לא בא בחשבון לעזוב תינוקת בגילה בתקופה כה רגישה.
    אתם שוכחים שהיא בעצמה תינוקת.(אתם מוזמנים לקרוא על כך כתבה אליה התראיינתי, באתר שלי).
    לעניין בעיית השינה- ברים לאנפתרים מאליהם ואני מציעה שלא להזניח. הקושי שביתכם חווה הוא קושי רגשי, ועם קצת אינטליגנציה רגשית ניתן לעזור לה.

הייתי מציעה לבקש עזרה ובמקביל, לעטוף אותה ככל האפשר.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת גן - דחוף.....
    אלונה
    07/08/2010

שלום רב,
    אני מתלבטת לגבי בחירת גן בשנה הבאה לביתי, היא תהיה בת שנתים ושבעה חודשים. האופציות הן גן פרטי ומושקע, גננת מקסימה, פינת חי טיולים במושב וכו..אבל בקבוצה שלה יהיו רק חמישה שישה ילדים. האופצייה השנייה זה גן בפיקוח התמ"ת, (גם במושב) , בהרגשה שלי יש פחות השקעה , האוכל הוא מקייטרינג , (לא אוכל בייתי..) בקבוצה יש 16 ילדים אבל טווח הגילאים שיהיו בקבוצה שלה הוא בן שנה ועשר לשנתיים וכמה חודשים. כלומר היא תהייה הכי גדולה. (אני עדיין לא יודעת לדבי הפילוח - כמה ילדים מכל גיל). לסיכום - גן מושקע עם חמישה שישה ילדים או גן פחות מושקע , קבוצה גדולה אבל היא הכי גדולה (ואולי הרב יהיו לכיוון השנה ועשר...)
    (אני נוטה לכיוון הגן הפרטי אבל חוששת לעשות לה עוול כי נראה לי שבגיל הזה הכי חשוב האינטרקצייה החברתית.
    תודב רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבחירת גן - דחוף.....

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת גן

סמדר ריינר
    07/08/2010

שלום אלונה,\
    נראה לי שאת יכולה ללכת בשקט עם נטיית ליבך. חמישה שישה ילדים הם מספיק אינטראקציה חברתית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק אמא
    דלית
    07/08/2010

יש לנו 3 ילדים הקטן תינוק בן 8 ח'
    שתי בנות בנות 6 ו-9 בעלי עד לפני חודשיים עבד משמרות והיה מעט בבית.

הבעיה שמפריעה לי ורוצה לדעת ממה היא נובעת היא שכיום בעלי נמצא יותר בבית כאשר אנחנו נמצאים יחד עם הילדים הבנות פונות רק רק אליי הן כאילו לא רואות אותו. (יושבים בארוחת צהריים בקבוק המים נמצא ליד בעלי אני רחוקה מהבקבוק ובכל זאת הילדה פונה אליי שהיא צמאה והיא רוצה לשתות כאילו הוא לא יושב שם ויכול למזוג לה) אנחנו משתדלים לאחרונה כל הזמן לאמר להן אבא פה תשאלו את אבא... תבקשו מאבא וכו'.
    הן לא מפנימות את זה, כל היום אמא תראי אמא תביאי אמא... אמא... אמא. ..כאילו אין אבא בבית ואני מאוד עייפה מזה.
    אציין שלאבא כנראה היה נח שלא פונים אליו לא מפריעים לו והוא לא נפגע מהן.
    אבל כשאמרתי לו שהן פשוט לא סופרות אותו והוא כמו אויר בישבילן פתאום האגו התעורר והוא משתף פעולה ודורש שידברו ויפנו אליו.

מה לעשות שיכירו באבא ויפנו אליו מבלי שנאמר להן כל הזמן?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רק אמא

הוספת תגובה

• רק אמא

סמדר ריינר
    07/08/2010

שלום דלית,
    קודם כל זה טוב שאבא נמצא יותר. אני לא יודעת במה באה לידי ביטוי ההימצאות שלו. זה שהוא נמצא, זה עדיין לא אומר בהכרח שהוא נוכח. כדי להיות נוכח באמת, זה לא מספיק לשבת ולחכות שהבנות תפנינה אליו. אלא עליו לקחת יוזמה, להתעניין בהם, להציע פעילויות משותפות, ליזום וכו'.
    אפילו את הפניה לפורום את יזמת ולא הוא. אני בטוחה שהוא יודע להשתמש באינטרנט...לכן כדאי לתת לו לקרוא את התשובה ולהציע לו להיות יותר אקטיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאת אחים
    רחל
    07/08/2010

מבקשת לבחון את היחסים בין שני ילדיי הקטנים כדלקמן: בני השלישי בן ה-13 מקנא מאד באחיו הקטן בן ה-7. סביר שבן הזקונים זוכה ליחס מיוחד מועדף מאחיו הגדולים (הקטן הוא גם גינגי), אך בן ה-13, שהוא מוכשר עד מאד (פיקח מאד ויפה מראה, אך עם ליקוי למידה), מנמיך את יכולותיו ואינו מאמין בעצמו, אלא מקרקר סביב אחיו הקטן ומקנא בו, וגם אומר שהוא רוצה להיות גינגי.
    מבקשת הדרכה וסיוע.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאת אחים

הוספת תגובה

• קנאת אחים

סמדר ריינר
    07/08/2010

שלום רחל,
    תראי, נשמע לי שהתשובה נמצאת בשאלה... את אומרת שסביר בן זקונים זוכה ליחס מעודף. זה אולי טבעי, אבל ההגדרה "סביר" נותנת לזה לגיטימציה כאילו שזה גם טבעי וגם בסדר, וכך צריך להיות. האמת היא שזה שזה לא מדוייק. ילד זקונים זוכה ליחס אחר, זה נכון, כל ילד במשפחה מקבל גם לפי סדר לידתו תפקיד אחר. בדרך הבכור מקבל הרבה תפקידים, אחריות וכבוד, וילד זקונים מקבל הרבה פינוק וסלחנות, אבל הרבה פעמים נשאר עם תחושה שהוא קטן וחסר יכולת יחסית לאחיו הגדולים והעצמאיים ממנו.
    כך שזה לא בדיוק יחס מועדף, אלא מועדף באיזוירם מסויימים וחלש יותר מבאיזורים אחרים.
    אני לא יודעת איך זה במשפחתכם, הקטן מקבל הרבה יותר תשומת לב? מקבל גם התפעלות וגם פינוק ואחיו הגדול פחות (בגלל ליקוי הלמידה אולי?) אם כן זה לא סביר, אלא דורש תיקון. ייתכן שהדרך היחידה של הגדול לקבל תשומת לב היא להידבק לקטן. גם ילד גדול ולא ג'יניג'י זקוק לחום, זמן איכות אישי ותשומת לב (אני לא אומרת שאתם לא נותנים את זה, רק קוראת לכם לבדוק את העניין, כי הגדרת את המצב כסביר ואני לא בטוחה שזה סביר).
    ייתכן שיש מקום לתת לגדול הכרה בכך שהוא צו דק, אומנם היחס שילד גדול מקבל הוא לא תמיד מאותו סוג שהקטן מקבל, אך בהחלט מגיע לו יחס, או יותר יחס ואפשר לנסות לתקן זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אצל ילד בן 3
    אילן
    06/08/2010

שלום זה שוב אילן הילד מטופל אצל קלינאית תקשורת
    היא מלמדת אותו לדבר אם אפשר עצות לגבי
    מעברים יש לנו קושי במעבר שהילד מתעסק במשהו הוא ממש
    ננעל אשמח לעצות

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    06/08/2010

שום אילן,
    עדיין אין מספיק פרטים בשאלה שלך והיא מאוד מאוד לא ברורה. האם אתה מתכוון לזה שכשצריך להתקלח לישון וכדומה הילד לא משתף פעולה אם הוא באמצע משחק או פעילות אחרת?
    אם זו הבעיה, ייתכן וכדאי להכין אותו מראש ובהדרגה למעבר בין פעילות לפעילות. אין טעם להגיד לו לעזוב את הפעילות מייד ולעבור לפעילות אחרת, אלא צריך להזכיר לו זמן מה, עשר דקות, רבע לפני כן :"עוד מעט הולכים להתקלח" ואחרי כמה דקות להזכיר שוב. כשממש מתקרב הזמן - צריך להגיד לו - "עוד תור אחד וזהו" לא חייבים להתעקש נורא שזה יהיה רק תור אחד, לא נורא אם זה לוקח קצת יותר זמן, אבל הרעיון הוא לאפשר הדרגתיות במעברים כדי שהם לא יהיו חדים.
    אני מקווה שעניתי כי השאלה לא כל כך ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה אלימה בת 3
    דורית
    06/08/2010

שלום,
    יש לי 2 בנות, בת 6.5 ובת 3.
    הקטנה שלי אלימה. היא מתבטאת מילולית מאוד יפה ולא מנבלת את הפה, אבל כן מוציאה לשון, צובטת, בועטת, מרימה יד ועוד.
    היא אלימה כלפי, כלפי בעלי וכלפי אחותה ולא משנה לה אם אנחנו בבית או מחוצה לו.
    ביררתי בגן ואין להם מושג על מה אני מדברת, הם טוענים שהיא מלאך, חייכנית, חברותית וכו'... ולא השתנה כלום לאחרונה שיכול להשפיע על התנהגותה.
    ההתנהגות שלה מעמידה אותי במצב שאין לי מושג מה לעשות עם זה. בהתחלה צעקתי עליה והסברתי לה- לא עבד. עברתי לדיבור שקט - לא עבד. התעלמתי ממנה - לא עובד. אני כן מענישה אותה למשל: אם קרה והתנהגה ככה לפני שתכננו לעשות משהו יחד כולנו, אז היא לא תשתתף בזה, למשל אם תכננו ללכת לגן משחקים היא לא תלך ותשאר איתי בבית.
    אני יכולה להמשיך עוד עוד עם הרבה דוגמאות, אבל המקום כאן לא מספיק לזה.
    איך אני מטפלת בהתנהגות הזו?
    תודה מראש - דורית

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה אלימה בת 3

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    06/08/2010

שלום דורית,
    האם את יכולה לפרט יותר את הסיטואציות בהן זה קורה? למה היא הגיבה, איך בדיוק היא הגיבה איך התמודדתם ומה הייתה התוצאה? תני שתיים שלוש דוגמאות ואנסה לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה