מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגותנשואה12/08/2010
שלום
יש לי ילד בן 3 ותינוק בן 7 חודשים..הבעיה עם הבן הגדול..מהלידה יש לו הרבה בעיות...בהתחלה עם ההנקה...מגיל חצי שנה התחילו בעיות בשינה שלו הייה לוקיח לו שעתיים עד שיירדם וכל פעם בשיטה.. באוטו על הידיים כשאני לצדו...קראתי ספרים על בעיות שינה ושאלתי בפורמים וזה התחיל להסתדר הייה מתעורר לםחות 5 פעמים בלילה היום הגענו לפעם אחת הוא נכנס לשירותים ושותה וחוזר לישון..למרות שקודם כשהיה מתעורר הייה יושם מול המצלמה ןיןשן לפעמים שמה כי מחכה לבוקר.. הוא ילד מתבכיין יותר מדי ועל כל דבר..אם רוצה לשתות מתבכיין וכשאני מבקשת ממנו לדבר יפה כדי להבין מה הוא רוצה אז הוא אומר שרוצה לשתות או משהוא אחר... כשמבקשת ממנו לסדר את החדר והמשחקים אני צריכה לחזור 10 פעמים ורק כשאני סופרת עד 3 שלאחרי ה 3 יש עונש (בד"כ אני לוקחת משהוא מהמשחקים ומחזירה ביום השני) אז הוא עונה ועושה מה שביקשתי.. שרוצים לצאת מהבית מוציא לנו את העצבים עד שמלבשים אותו ועד שעולה לרכב הוא מתחיל לשחק בכל מה שבא לו בידיים ומסתובב בחוץ עד שצועקים שאנחנו מחכים לו... בזמן הנסיעות כל הזמן גם מתבכיין למרות שעונים לו על כל השאלות ומדברים איתו בזמן הנסעיה..אבל ממשיך להתבכיין.. למשל איתמול כל הדרך התבכיין..פעם רוצה מזגן פעם רוצה שתפתחו את החלון פעם אחרת אומר לאבא שלו אל תנהג מהר או תנהג מהר...תמיד הוא מתבכיין.... בגן אומרת הגננת שהוא השתנה ומתנהג יפה ומשחק יפה... יש לציין כשאני והוא והתינוק לבד בבית יש פחות בעיות.. זה מתגבר כשיוצאים מהבית לא משנה איפה אפילו אצל הסבתא שהוא מאוד אוהב או..וכשאבא שלו בבית גם... כשהוא לבד אצל הסבתא בלי שאני אהיה הוא מתנהג יפה כי היא לא אומרת לו לאא ועושה כל מה שמבקש... כשמבקשת ממננו להכנס לישון כשאנחנו לבד בבית הוא נכנס ויוצא פעם או פעמים אבל כשאבא שלו נמצא יוצא 20 פעם ואפילו בכוח מכניסים אותו בסוף..
איך נעזור לו להיות יותר ממושמע?? ולא יתבכיין כל הזמן.????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
נשואה12/08/2010בחודשים האחרונים כשהילד נכנס לישון הוא יושן על הבטן כשהידיים שלו על איבר המין שלו ועושה כל מיני תנועות במצב הזה עד שנרדם... אני לא אומרת לו דבר על זה אבל לא יודעת האם צריך לגיד לו משהוא אם זה אסור או לא או להמשיך להתעלם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגתם עליי???
נשואה14/08/2010??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3 ו-7 חודשים
סמדר ריינר15/08/2010שלום לך,
קודם כל לגבי האוננות, בודאי שאין לומר לו שזה אסור. צריך להגיד לו שאתם מבינים שזה מאוד נעים לו, ושזה בסדר, עושים זה רק בפרטיות ולא ליד אנשים. לדעתי דרך אגב זה מה שהוא עושה ולכן אין שום בעיה עם זה. לגבי המצב הכללי שאת מתארת, אתם צריכים פחות להתייחס לבכיינות שלו. אז הו אמתבכיין, אז מה? ככל שיש קהל לדרמה שהוא מייצר, כך היא מתגברת.
כדאי לתת לו חיזוקים על התנהגויות חיוביות ופחות התייחסות להתנהגויות השליליות וכך הן יפחתו.
בנוסף צריך לבחור על מה מתעקשים ועל מה לא, לא על כל דבר חייבים באמת ל"נצח" את הילד ולהיאבק, אבל מה שכן מחליטים חייבם לשמור על עיקיביות. אני לא ממליצה על עונשים, כיוון שהם משפילים את הילד ולא עוזרים אלא לטווח קצר בלבד וגם זה לא תמיד. צריך לדבר בטון תקיף וברור.
אם אתם לא מצליחים, אנא פנו להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
נשואה15/08/2010תודה על התשובה
הילד שדיברתי עליו הוא בן 3 שנים והבן הקטן בן 7 ח'...
אם לא להעניש או לאיים..וחוזר על מעשה שאסרנו קודם..אז איך להגיב לו.???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
להגיב כמו שאמרתי, בטון ברור ותקיף, פעם וזהו. אם תיתני דוגמה יהיה לי קל יותר להסביר לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סומא15/08/2010דוגמה למשהוא פשוט שחוזר כל יום כמה פעמיםהוא מפזר את המשחקים וקשמבקשת ממנו לאסוף הוא מסרב וממשיך לשחק במשהוא אחרורק אחרי שאני מאיימת שאם לא אוסף אני אוסרת עליו לשחק במחשב או דבר אחרהוא מתחיל לאסוף ומבקש שאעזור לו
אם מבקשת ממנו להביא לי משהוא גם הוא עונה בלא יודיע ולא יכול..למרות שכן הוא יודיע...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
את צריכה לחשוב האם באמת זהו דבר קריטי שדחוף להאבק עליו. דברים שחשוב להיאבק עליהם הם שעות שינה, רחצה, אלימות וכו'. לבקש מהילד שיביא לך דברים ולכעוס עליו שהוא לא מבצע, זה לא תמיד כל כך מתאים. יכול להיות שזה לא נעים לו, שזה מפריע לו באמצע משהו, שיש אווירה של המון פקודות או הוראות מצידך,(אני לא באמת יודעת אני משערת) ילד בגיל 3 גם צריך כחלק מהשלב ההתפחותי שהוא נמצתא בו להיאבק על העצמאות שלו. לכן, את יכולה לבקש ממנו לעזור לך נניח, להביא לך משהו, אך זה צריך להיעשות כפנייה של בקשה ואם הוא לא רוצה, זו שאלה האם הוא באמת חייב.
לגבי לסדר את הצעצועים שלו, אני לא בטוחה שזה משהו שחייבים לריב עליו בגיל 3, אפשר ללמד אותו לעשות את זה, להציע לו, לאסו ףאיתו ביחד, אבל אם לא מתאים לו או לא מתאים לו באותו רגע, עדיין זה לא גיל שבו הייתי פוקדת עליו ומאיימת עליו, זה יבוא עם הזמן, יכול להיות שאת צריכה לשחרר קצת, ולהחליט על סדרי עדיפויות על מה את נאבקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
נשואה15/08/2010אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה.. ותודה לכם על הפורום המדהים הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) שמחתי לעזור.
סמדר ריינר16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 פעמים בשביל דבר אחד...איילת11/08/2010
שלום
אני ממש נואשת לעזרה.
יש לי ילד בן 6.5, ילדה בת 4 ותינוק בן שבועיים.
אני יודעת שהילדים עוברים תקופה לא קלה אבל...
כל דבר שמבקשים מהם צריך לבקש 10 פעמיים ורק כאשר צועקים (שואגים) אליהם הם מתייחסים.
או שמאיימים עליהם.
אני מודעת לכך ששתי השיטותץ אינן טובות (לא הצעקות ולא האיומים ) אבל שום דבר לא עוזר..
מה עושים?
בבקשה עזרה.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להפעיל סמכות
סמדר ריינר11/08/2010שלום איילת,
את טוענת ששום דבר לא עוזר אבל לא פירטת מה ניסית כך שאני לא יכולה לדעת מה להציע לך שלא ניסית. אם תוכלי לפרט יותר ולתת דוגמאות לסיטואציות - מה הילדים עשו, מה אמרת, איך אמרת, איך הגיבו וכו' - אנסה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי ומפחדת מכל רעשגלי טלית11/08/2010
שלום.
בתי נבהלת מכל רעש שהוא: רכב חולף, מנוע מופעל, דלת נטרקת, שכן צועק, כלב נובח וכו'.
עליי לציין כי היא גדלה עם כלבה בבית, ואנו גרים ברחוב מאוד הומה, כך שכמעט בכל רגע נתון של היום והערב יש רעש כלשהו. הרעשים אינם זרים לה, ובמקום להתרגל וללמוד להתעלם, הרעשים מפחידים אותה יותר ויותר.
כמו כן, מפוח אוויר של הגנן, ומשאית זבל מעירים אותה בבעתה לפנות בוקר בצרחות והיסטריה, והיא לא נרגעת עד שאביה או אני שוכבים לידה.
ניסינו להראות לה "שזה סה"כ כלב וזה בסדר"/"סה"כ אוטו" וכו', ולהסביר שאנחנו תמיד פה ולא ניתן לשום דבר לפגוע בה, או לאף אחד להיכנס הביתה אבל לא עוזר
מה עושים? איך מרגיעים אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת מרעשים
ליאת גרוס13/08/2010שלום טלי
ייתכן מאד כי התנהגות זו תעבור מעצמה עם הגיל. יחד עם זאת כדאי אולי לבדוק דרך רופאת המשפחה אם אין בעיה של רגישות שמיעתית כלומר שכל רעש נשמע על ידה חזק מכפי שנשמע לרב האוכלוסיה.
סכ"ה נשמע שאתם עושים את הדבר הנכון , מרגיעים ומסבירים. שימו לב שלא יהיו לה רווחי משנה כלומר שלא תלמד שדרך הבכי הזה היא מקבלת הרבה תשומת לב, דבר שעלול להעצים אותו.
רעיון: תנו לה אוזניות (משחק ילדים) או סוג של אטמים ואימרו לה שכשיש רעש היא יכולה לשים על אזניה. זה ייתן לה תחושה של שליטה ועניין וכך אולי יקל מעט .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חמש ותשעה חודשים חרידה מעכבישיםמיכל11/08/2010
שלום רב!
בתי בת החמש ותשעה חודשים גלתה לאחרונה פחדים הולכים וגוברים מעכבישים ומחרקים בכלל,(היא אפילו פוחדת מזבובים). היא מפחדת שיעקצו אותה, היא מאמינה שעכביש עוקץ. ולא מאמינה שזבוב לא. לאחרונה הפחד אף מונע ממנה ללכת לבד לשירותים. במיוחד בקייטנה, וקורה לפעמים שהיא מתאפקת שעות ארוכות. בנוסף היא חוזרת על פעולות מסויימות כמה פעמים ברצף. כמו לגעת במשהו שלוש פעמים או לחזור על מילה או צליל כמה פעמים, היא קוראת לזה: "זה בגלל המספרים" (היא סופרת כל דבר בראש ) והיא אומרת שיש לה מחשבות שלא עוזבות אותה כמו משפט שהיא חושבת עליו בראש מדי פעם ומציק לה. (היא עדיין ישנה עם חיתול לרוב אינה מרטיבה בו, אך כשניסנו להוריד אותו היא הרטיבה במיטה כל לילה ובקשה לחזור לחיתול). אני רוצה לציין שבתי היא ילדה נפלאה אנטיליגנטית מאוד ומאוד מוכשרת ויצירתית. היא אוהבת חברה חברותית ושמיחה מאוד וכמו שהגננות והמורות שלה (היא בחט"ץ) אומרות "ילדה נהדרת ומקסימה". אני לא חושבת שהתופעות שציינתי פוגעות בתיפקודה היום יומי למעט העניין עם השירותים. האים אני טועה ובכל זאת אני צריכה לפנות איתה לקבלת עזרה? האם עצם ההליכה ל"טיפול" בגיל כל כך צעיר לא תקבע אצלה מחשבה שלילית : "משהו לא נורמלי אצלי, אני לא כמו כולם"?
בתודה מראש אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 חרדה מעכבישים
סמדר ריינר11/08/2010שלום מיכל,
הילדה שלך מאוד סובלת מהפחדים שלה והם גם עלולים להחמיר. התאור שלך שהיא חוזרת על פעולות ברצף, סופרת כל דבר בראש ושיש לה מחשבות שלא עוזבות אותה מעיד על אבחנה של הפרעה אובססבית קומפולסיבית. זו הפרעה שגורמת לסבל רב, לא מניחה לה להינות ולהרגע, והיא מוציאה על כך המון אנרגיה פנימית וזה גורם לה סבל. זה גם עלול ללכת ולהחמיר עד שתהיה פגיעה היותר ממשית בתפקוד. במיוחד זה בודאי יתבטא כשתצריך להכנס למסגרת לימודית כי קשה מאוד להתרכז כך.
לכן לא הייתי ממליצה לך לחכות וכן לפנות לטיפול. גם כך, כשכל זה קורה לה, יש לה כבר תחושה שמשהו לא בסדר, הליכה לטיפול לא תגרום להרגשה הזו ולאת תקבע אותה, היא בסך הכל תהפוך את האמת הזו לגלויה יותר. באמת משהו כרגע לא בסדר, וחייבים לטפל בו, בדיוק כמו שלא היית מזניחה כל עניין רפואי אחר.
כשמסבירים לילד אודות פניה לטיפול, מסבירים שאנחנו הולכים לאיש שיעזור לך עם הפחדים, ועם מה שקשה לך בלב. ילדים בדרך כלל מקבלים את ההסבר הזה, והוא גורם להם להקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ חלופי למציצת אצבעותעופרה11/08/2010
שלום רב,
מבקשת להתייעץ אתכן על נושא שמטריד אותי מזה זמן רב,
יש לי ילדה מקסימה בת 4 שמוצצת אצבעות מגיל ינקות (לצורך העניין מוצצת את זרת, קמיצה ואמה).
לפני מס' ימים היא בקשה ממני מוצץ והיא מבטיחה שהיא לא תמצוץ אצבעות.
שאלתי היא: האם באמת לקנות לה מוצץ בשאיפה שבבו מן הימים היא תיגמל ממנו והתופעה של מציצת האצבעות תיעלם, או להשאיר את המצב כמו שהוא (גם מצב בעייתי כי מציצת האצבעות ילוו אותה לאורך חייה כי הן זמינות לה כל הזמן).
זקוקה לפידבקים מכן.
מחכה,
תודה רבה על העזרה,
עופרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
סמדר ריינר11/08/2010שלום עופרה,
קודם כל נשאלת השאלה למה דווקא עכשיו הילדה מבקשת מוצץ. והאם מבחינתה זה באמת במקום האצבעות, או סוג ש פיצוי על משהו אחר שקורה כרגע (מעבר גן, הולדת אח, הריון וכו').
ייתכן שטכנית אפשר להתשמש במוצץ כאובייקט מעבר בדרך לגמילה, אך זה צריך להיות מלווה בהבנה כוללת של המצב, כלומר אם יש משהו כרגע שקשה לה להתמדד איתו - צריך להתייחס אליו, לדבר עליו, לתת לה כלים להכיל אותו, ולא לסמוך רק על המוצץ שיעשה את העבודה.
צריך גם לקחת בחשבון את תגובות הסביבה, האם היא מוצצת אצבעות/מוצץ כל היום, רק לפני השינה/ רק בבית, יש לכך משמעות כי הופעה עם מוצץ לגן ואחה"צ בפגישות עם ילדים יש לזה משמעות וזה עשוי לגרור תגובות. יש לקחת זאת בחשבון גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מחודדת לסמדר
עופרה11/08/2010שלום סמדר,
דבר ראשון תודה רבה על ההתייחסות שלך.
ברצוני לענות על השאלות שהצגת בתשובה שלך:
המוצץ שהילדה מבקשת אינו סוג ש פיצוי על משהו, היא עולה לגן שמכירה, אין הריון או אח קטן שנולד. הכל שיגרתי בבית והכל בסדר.
הילדה מוצצת אצבעות בעיקר לפני השינה וכשהיא מול הטלויזיה ועייפה.
אודה להתייחסותך בשנית.
תודה רבה רבה על העזרה.
עופרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למוצץ
סמדר ריינר11/08/2010שלם עופרה,
אם כך, ואם אכן הילדה שותפה לתכנית שלפיה המוצץ הוא בדרך לגמילה וא סוג של שדרוג בפני עצמו, אני לא רואה מניעה לנסות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות אצל ילד בן חמשיפעת11/08/2010
יש לי ילד בן חמש, שבכל מיני הזדמנויות שונות , שבכל מיני סיטואציות עם בנות נראה לי שיש שם משהו מיני, לדוגמא לשכב על בת דודתו בת השש באמבטיה, נכנס לשירותים עם ילדה בגן. יכול להיות שזה תמים לחלוטין, השאלה היא אם זוהי התנהגות נורמטיבית לגילו ומה אני עושה בנדון. אני מסבירה לו על הגוף שהוא פרטי אבל עדיין מוצאת עצמי מתמודדת מול סיטואציות כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות אצל ילד בן 5
סמדר ריינר11/08/2010שלום יפעת,
במינון מסויים זה יכול להחשב נורמטיבי, וגם אם זה נעשה מתוך רצון הדדי. אני מניחה שאם שמעת על כך גם מבת הדודה וגם מהגן ייתכן שזה לא נעשה רק מתוך משחק וסקרנות הדדית, כלומר משיהו גם הרגיש לא נוח עם זה.
כמו כן אם זה משהו שקורה הרבה - כומר הגננת שמה לב לחריגות של זה, הרי יש בודאי עוד ילדים בעלי סקרנות מינית בגן ובכל זאת נראה לה שצאו זה יותר, אז אולי כדאי לבדוק ממה זה נובע עם איש מקצוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בשגרהיעלי11/08/2010
שלום ותודות על הפורום המצוין
יש לנו שני ילדים- בת שנה ועשרה חודשים ובן חודש וחצי. סביב הלידה של הקטן הקפדתי מאוד על הלו"ז של ה'גדולה' עם דגש על טקס שינה מאוד מסודר וקבוע. רק לאחרונה 'שיחררתי' קצת לטובת ארוחת שבת וכו'.
בשבוע הבא יש לילדה חופש מהגן ואני עם שני הילדים (ללא בעלי) ניסע ל'חופשה' אצל הסבים לכמה ימים. אצלהם יש לי יחידת דיור שבה אוכל לישון עם הילדים, כולנו בחדר אחד. ברור לי שהלו"ז לא יוכל להישמר אבל האם יש לכם טיפים ל'מזעור נזקים'? אני בעיקר חוששת שהיעדר טקס השינה שלה והשינה עם האח הקטן (שקם בלילה מן הסתם) ימנעו ממנה לישון כמו שצריך ושזה יישאר גם כשנחזור הביתה. ישנה גם אפשרות שהילדה תישן עם הסבים ואני עם התינוק. האם לדעתכם זה עדיף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בשגרה
נעמה סבג שמש11/08/2010יעלי שלום,
קחי איתה כל דבר שהוא מוכר, מגן ראש, מצעים שהיא אוהבת, חפץ מעבר, בובה שהיא ישנ איתה , ספרים אהובים.
אין בעיה שהיא תישן עם הסבים, כל עוד היא רוצה. חשוב שלא תרגיש נטושה.
כן, המעבר עלול לשבש לך את השגרה לכשתחזרו. אבל תוך 3 ימים של עקביות, המצב יחזור לקדמותו.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהנטע11/08/2010
אמא לשניים: תינוק בן 4 חודשים וילדה בת שנתיים וחצי.
עוד לפני הולדתו של האח הילדה הביעה רצון להוריד טיטול ולעשות בסיר, לא לחצנו עליה ומידי פעם השתמשה בסיר לפיפי/קקי.
לפני כחודשיים בשיתוף פעולה עם הגן החלנו בגמילה מטיטולים. הימים הראשונים היו בסדר גמור עם מעט מאוד פיספוסים. לאחר מספר ימים היא החלה לפספס כל הזמן. וכל פעם ששאלו אותה אם יש לה פיפי אמרה שלא ועשתה בתחתונים. לאחר שבועיים התייאשו קצת בגן וחזרנו לטיטולים. יש לציין שבבית המצב היה קצת יותר טוב, הרבה פחות פיספוסים.
החלטנו שייגמר הגן נתחיל שוב להוריד טיטול בבית כדי שתיגמל עד תחילת שנת הלימודים.
בפועל אנחנו כבר שלושה ימים בבית והיא לא מוכנה להןריד את הטיטול בשום פנים ואופן, היא אפילו לא אומרת שעשתה קקי בטיטול ולוקח המון זמן עד שהיא מסכימה שנחליף לה.
השאלה שלי היא מה עליי לעשות: לא לדבר איתה כלל על הנושא ולחכות שהיא תעלה את זה?
יש לציין שגם התלות שלה במוצצים התגברה מאוד והיא רוצה להיות לפחות עם מוצץ אחד כל היום ולא רק בלילה.
היא ילדה מאוד מאוד מאוד עקשנית ולעיתים יש לה התפרצויות זעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לעזרה....
נטע12/08/2010למה רק לי לא עונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
נעמה סבג שמש12/08/2010נטע שלום,
גמילה ניתן לעשות רק בשיתוף פעולה עם הילד.
במקרה של שליטה בסוגרים, זו החלטה שלה בלבד. אני הייתי ממתינה קצת ולא לוחצת. גם כך עוברת הילדה תק' רגישה. אז זה יקח עוד חודש חודשיים, אז מה?
כשזה יגיע ממנה זה יהיה מהיר ופשוט. חבל למשוך את זה נצח.
על העזרה בנושא האח החדש ניתן לקרוא מאמרים וכתבות באתר שלי.
הרבה סבלנות,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייסורי גמילהמאיה11/08/2010
שלום,
בתי בת שנתיים וחצי התחילה מרצונה את תהליך הגמילה באופן תקין ולאחר כשבועיים התחילו הבעיות: הילדה נמנעת מעשיית קקי לא רק בשירותים/סיר אלא גם בטיטול. נראה שהיא מנסה לעצור את היציאות והדבר גורם לה לכאבים ולסבל רב. הדבר נמשך כבר חודשיים! מה לעשות??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייסורי גמילה
סמדר ריינר11/08/2010שלום מאיה,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה10/08/2010
בני בן ה-12.5 כל הזמן מבקש להיות בחברתי, שאשחק איתו, אעשה איתו יצירות ועוד.
הוא ילד חברתי שהולך לחברים והם באים אליו.
בבית יש לו עוד שני אחים שקטנים ממנו (9, 6 ). לכולם אני מקדישה אותה תשומת לב.
הוא כל הזמן מבקש שאשחק איתו/איתם.
אני מרגישה לא נעים בכל פעם ש"לא בא לי לשחק איתם". אני אומרת לו שישחק עם חברים או עם האחים שלו, אבל הוא נעלב ואומר שהוא רוצה שגם אני אשחק איתם.
מה עלי לעשות וכיצד עלי להתנהג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחק עם הילדים
סמדר ריינר10/08/2010שלום דנה,
תנסי לפרט יותר מה זאת אומרת "כל הזמן" אני מבינה שזו רק דרך ביטוי, כי אם הוא ילד חברותי שגם הולך לחברים וגם חברים באים אליו, אז לא כל הזמן הוא מבקש ממך לשחק איתו, כך שאם את יכולה להסביר בצורה קצת יותר מדוייקת באיזו תדירות מדובר יהיה לי קצת יותר קל להתייחס.
חשוב לעשות הבחנה בין צורך של הילדים בקשר איתך מדי פעם במהלך השבוע או היום לבין חוסר יכולת להיות לבד.
לכן חשוב לי לקבל קצת יותר מידע, לגבי התדירות של הבקשות האלה, ושל מה עוד אתם עושים ביחד, ואיך באופן כללי נראה סדר היום שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה10/08/2010
שלום. לילד היה אבחון במכון התפתחות הילד. פסיכולוג של גן הגיש דוח למכון ואנו הורים רוצים לקבל מידע על דוח. האים אני יכולה לקבל מידע על דוח? ואם כן מאיפה ממכון או פסיכולוג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דו"ח של הפסיכולוג
סמדר ריינר10/08/2010שלום אוקסנה,
ככל הידוע לי זכותך לקבל מידע על הדו"ח, מהפסיכולוג שכתב אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשאר לבד בעולםלי10/08/2010
שלום רב, אני אם חד הורית(אין אב במשפחה),ואמא לילד בן 7. בני הינו למזלי ילד בריא בנפשו ומלא שמחת חיים , אך כבר מס חודשים נמצא בחרדה שחלילה יקרה לי משהו כאשר איננו איתי , והוא יישאר לבד בעולם. ברצוני לציין שפחד זה מובן לי מאוד,שכן אין לו גם דודים קרובים או סבים. סבתו האהובה נפטרה כאשר היה בן 3.5
מצב זה מביא לכך שאני חייבת לקחת אותו עימי לכל מקום שאני הולכת וזה מקשה עלי מאוד.
הוא אינו מוכן כבעבר להישאר ולו לשעה בבית לבד, או אצל חבר,או עם חברה טובה שלי.
רק לביהס הוא הולך בלעדי וזאת לאחר שווידא שוב ושוב שלקחתי את הטלפון, ואם אינני עונה,זהו"סוף העולם"בשבילו!! הוא נכנס לחרדות נוראיות וסובל מאוד.
דיברתי איתו הרבה פעמים שבדרך כלל לא קורים אסונות,ושאמא צעירה ובריאה תודה לאל,אך זה לא מניח את דעתו.
אנא יעצו לי איך לעזור לו בסיבלו , ולאפשר לי להיות חופשיה לשעה קלה.
נ.ב אין לי כסף ללכת לטיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר10/08/2010שלום לי,
את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שנוגעת לפחדים אצל ילדים. אם זה לא עוזר- לא כל טיפול דורש כסף, יש גם אפשרות לקבל טיפול במרפאות ציבוריות בחינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "אני חייב את זה".טל10/08/2010
יש לי ילד בן 5 מקסים, נהדר וחכם. הוא ילד טוב וממושמע, מעולם לא עשה "פדיחות" של צרחות ובכי כשלא קיבל משהו, גם במקומות ציבוריים וגם בבית. העניין הוא שכשאנחנו יוצאים לטייל הוא צריך שנקנה לו "משהו". לא חשוב אם אנחנו מטיילים בחיק הטבע או לאיזושהיא חנות הוא חייב שנקנה לו "משהו" - שתיה או משחק או אוכל בחוץ. הוא חייב משהו. כמובן, כמו תמיד, חלק מהפעמים אנו מסרבים וחלק מהפעמים קונים. יש לציין שכשאנו מסרבים הוא לא בוכה ולא צועק, אבל בהחלט אפשר לראות את התאכזבותו על פניו או ב "אוףףף". אני לא מבינה את הצורך הזה, לא חסר לו שום דבר, ה"לא" אינו זר בבית ובכל זאת זה קורה וזה מרגיז מאדד. אני כל הזמן מסבירה לו שלא כל פעם שיוצאים החוצה, צריך לקנות משהו. האם אפשר לעשות משהו כדי למגר את התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חייב את זה
סמדר ריינר10/08/2010שלום טל,
מאוד לא רצוי לעשות משהו כדי למגר את התופעה. למה באמת את רוצה למגר אותה? לילד מותר להיות לא מרוצה לפעמים, זה לא נורא ולא סוף העולם. את היא זו שלא צריכה להתרגש מזה. הוא בסדר גמור. ילדים רוצים דברים. לפעמים הם מקבלים אותם ולפעמים לא. הוא לא אשם שלך קשה להסתדר עם התחושה שאת מאכזבת אותו. אם תנסי למגר את התופעה, הוא יצטרך להרגיש שהוא מוותר על הדברים מראש רק כדי לא להגיע למצב שהוא מכאיב לאמא. זה עלול להפוך אותו לילד שכל הזמן חושב איך להיזהר על אמא ולהיות רגיש אליה במקום להיות ילד.
כשילדים רוצים דברים ומתאכזבים זה לא אומר שחסר להם משהו או שההורים לא מספיק טובים. תנסי לא קלחת את זה כציון להורות שלך. מטבע הדברים הורים מתסכלים ילדים לפעמים.
לצפות שהילד יהיה כל הזמן מסופק ואסיר תודה רק כי אנחנו נורא משתדלים זו לא שאיפה מציאותית וגם לא הוגנת.
את אמא מצויינת והוא ילד שלפעמים מרוצה ולפעמים לא, ככה זה בחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילד בן 6ענבל10/08/2010
שלום רב.
בני בן 6 וחצי ילד רגיש ועדין.
מאז ומתמיד בני פוחד מדברים מסויימים כגון: ליצנים-הוא לא מוכן ללכת ליום הולדת שיש בו ליצן.
פוחד מאנשים מחופשים,מהצגות, מתיאטרון בובות. ממוסיקה בטונים גבוהים ומאיימים, פוחד גם מבעלי חיים מסויימים כמו בעלי כנף ( יונה תרנגול טווס וכו) .
הוא גם פוחד להישאר לבד אפילו לרגע גם בבית.
אציין שבני הוא ילד עם ביטחון עצמי גבוה ויש לו המון חברים וכולם אוהבים אותו מאוד.
החרדות שלו מדאיגות אותי מאוד ואני לא יודעת מה לעשות כדי לעזור לו להתגבר.
בני עולה לכיתה א ואני חוששת שמא יהיה טקס בבית הספר עם הופעה או מישהו מחופש והוא ילחץ ואני לא יהיה שם בשבילו.
אשמח אם תוכלי לענות לשאלתי מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר10/08/2010שלום ענבל,
אנא פני לשעמות "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדים של ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגדל ילדים בבית פרטי משותף עם הסביםירון10/08/2010
הי,
אנחנו חושבים על לבנות בית פרטי במשותף עם ההורים של אשתי.
שאלתי היא מה זה אומר על גידול/חינוך הילדים?
תודה,
ירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדל ילדים עם סבתא
ליאת גרוס13/08/2010שלום ירון
גם גידול ילדים בשניים זה מורכב. על אחת כמה וכמה עם סבא וסבתא. מורכב אך אפשרי ואם עושים את זה טוב ונכון הילדים יכולים אפילו להרוויח.
לדעתי חשוב להגדיר לסבא וסבתא מה הציפיות מהם. חשוב שההורים יקבעו את החוקים ויהיו אחראים לאכוף אותם. חשוב שסבא וסבתא לא ישברו להורים את המילה. חשוב לא להטיל על סבתא /סבא את עיקר התפקיד המחנך ולהשאיר להם מקום לפנק - אבל בגבולות.
תיזהר לא ללכת לאיבוד ולהם לאשה ולהוריה להשתלט . תשמור על התפקיד ההורי שלך- יחד עם זאת נסה להתגמש .
נכון שזה נוח שסבא וסבתא בבית אבל זה לא תחליף להורים. דאגו לזמן איכות בלעדי עם הילדים.
מחכה לכם אתגר... אבל עם כבוד הדדי זה יכול לעבוד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)