פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבת שלי
    שרה
    06/08/2010

שלום לכם ביתי בת 16 מאז ומתמיד סרבה ללכת לבית הספר אינה יוצאת אם חברות בעיקרון אינה יוצאת בכלל לבד רוב הזמן בבית ניסיתי לקחת אותה לפסיכולוג אך היא מסרבת בכל תוקף השנה נשארה כיתה והמצב הולך ומחמיר אינה רוצה להירשם לחוגים ולכל דבר אחר וכל החופש יושבת בבית ומסרבת אפילו לרדת למטה ניסיתי הכל אני חסרת פיתרון עירבתי מבית הספר בשנה שעברה אך לא יכלו לעשות מאום עירבתי חברות שיקראו לה לצאת אך אמרה שמרגישה שלא רוצים אותה מה עושים אנא עיזרו לי כואב לי מה שעובר עלייה בתודה שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נערה בת 16

סמדר ריינר
    06/08/2010

שלום שרה,
    אכן את מתארת מצב חמור מאוד, מצריך טיפול. מה שעושים כשילד מסרב להגיע לטיפול- ההורים הולכים להדרכת הורים. גם זה לאט לאט יכול להביא שינוי אצל הילד. לכן חשוב מאוד, שאת, ואם אביה של הילדה בתמונה (ואת לא אם חד הורית מבחירה למשל) אז גם הוא תלכו להדרכת הורים. הדברים הגיעו למצב חמור מדי בשביל לעזור דרך עיצה בפורום בלבד.
    עשו זאת בהקדם, כי זה נשמע לי דחוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך ושאלה

שרה
    08/08/2010

לציין שאב ביתי נפטר כשהייתה בת 5 ,אני נמצאת במערכת יחסים זה 7 שנים לא מתגוררים ביחד ,הבת הבכורה עברה לגור אם חבר זה שנתיים ורק הצעירה גרה איתי ,עלי לציין גם שהילדה עצלנית אינה לוקחת דבר לבד ואינה יוצאת בלעדיי ואם כן רק כשהיא חייבת ,הדרכה להורים אין בסביבתנו וזו בעייה ושוב ביא מסרבת להגיע לשיחות האם יש לך עוד רעיון בבקשה,בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נערה בת 16

סמדר ריינר
    08/08/2010

שלום שרה,
    הילדה לא עצלנית, היא בחרדה או בדיכאון, או שניהם. אתם חייבים דחוף לפנות לגורם מקצועי, זה לא לבחירה בכלל, זה כמו טיפול רפואי, בדיוק כמו שלטיפול שיניים לא היית מבקשת במקרה כזה עיצה אחרת, כך גם כאן. גם אם זה דורש לנסוע מעבר לאיזור שלכם ייתכן גם שיהיה צורך לערב פסיכיאטר, אני לא יודעת. אנא גשו בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אצל ילד בן 3
    אילן
    06/08/2010

שלום אני רוצה אם אפשר עזרה יש לנו בעיה במעברים
    אצל הילד

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אצל ילד בן 3

הוספת תגובה

• חסרים פרטים

סמדר ריינר
    06/08/2010

שלום אילן,
    אין מספיק פרטים בשאלה שלך. איזה מעברים, איזה בעיה, איך זה בא לילדי ביטוי, מה עשיתם עד עכשיו, כמה זמן הבעיה קיימת, מה מבנה המשפחה, עוד קצת פרטים על הילד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפת סבתא
    סני
    06/08/2010

שלום לך,
    בתי בת 5 ושלושה חודשים בת יחידה שמעדיפה סבתא אחת על פני השניה . זה בא לידי ביטוי ביחס שונה ומעליב.הסבתא הנערצת (חמותי) יש לה עוד 4 נכדים והיא סבתא מאוד מפנקת ,לאימי ביתי הינה הנכדה היחידה ולכן גם היא מאוד מפנקת. משום מה הבת שלי מעדיפה את חמותי ואף מציינת שהיא אוהבת יותר את סבתא דינה(חמותי) והיא לא יודעת מה הסיבה.אני מודעת לזה שלא אוכל להשתלט על ההעדפות מה שמכאיב לי זה ההתנהגות הלא תמיד נעימה והחוסר כבוד שלעיתים מלווה בסלידה שמעציבה אותי נורא.אשמח אם תוכלי לכוון אותי איך מתמודדים עם סיטואציה כזו עצוב לי מאוד על אימי שזו נכדתה היחידה שהיא מאוד מאוד אוהבת.

לקביעת תור
    סגירה
    העדפת סבתא

הוספת תגובה

• העדפת סבתא

סמדר ריינר
    06/08/2010

שלום סני,
    לא ציינת שום פרטים על המשפחה וגם לא הרבה על הסבתות. מלבד הפונקציה של "לפנק" סבתות הן גם בני אדם, והן משדרות עוד כמה דברים. בנוסף גם לא ציינת מה היחס הכללי אל האימהות שלכםן מצידכם, מה היא בדיוק עושה אצל כל הסבתות והאםן יש רק סבתות או גם סבים?
    ההשערה שעולה בדעתי, ואני לא יודעת אם היא נכונה כי אין די פרטים - שאולי אצל חמותך מדובר באישה עם ביטחון, ובבית שמח ושוקק חיים, ואילו אצל אימך מדובר באישה שמשדרת פחות ביטחון, אולי היא כל כך רוצה יחס מהילדה שזה מעמיס על הילדה, אולי יש משהו עצוב ולא נעים, וכו'.
    ייתכן שאילו דברים אחרים בכלל, אבל יחס לסבתות לא נמדד רק על ידי פינוק, וכדאי לשים לב לפרטים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות מהבית
    שירה
    06/08/2010

שלום,
    ביתי בת 3 ו4 חודשים, מאז ומתמיד יש לה קשיים עם מעברים... באופן כללי אוהבת להיות בבית משחקת עם עצמה יפה במשחקי דמיון וכו ולא משתעממת ואוהבת גם בילויים בחוץ א-ב-ל כל יציאה מהבית מלווה בקושי רב... היא דורשת לדעת בדיוק לאן הולכים ומי יהיה שם ואם זה לא מוצא חן בעיניה היא לא מוכנה ללכת, מסרבת לנעול נעלים ולצאת ופורצת בבכי... וגם אם זה למקום שהיא רוצה ללכת ומתלהבת עדין היא מתנהלת באיטיות רבה עד שמוכנה לנעול סנדלים להחליף בגדים אם צריך ובכלל להתארגן ולצאת וכל פעם כאילו מוצאת סיבה להתעכב אם זה ע"י לבחור לקחת משהו לדרך ולהחליף אותו וכדומה...
    אתמול הייתי חייבת לצאת לקנות משהו בסופר לארוחת הערב והיא רק רצתה לטייל בחוץ ולא הסכימה שניסע והייתי צריכה לוותר... או שלשום שרציתי נורא להיפגש עם חברים בקניון או בגן שעשועים והיא לא הסכימה ורצתה להישאר בבית...
    איך אפשר להתמודד עם זה בצורה שתקל עלינו את החיים? שתקל עליה את היציאות?
    אוסיף רק שמתבטא גם קושי במעבר השני כשצריך לחזור הביתה אבל במינון הרבה הרבה יותר נמוך... לפעמים היא בעצמה מבקשת כבר לחזור הביתה...

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות מהבית

הוספת תגובה

• יציאות מהבית

סמדר ריינר
    06/08/2010

שלום שירה,
    הבת שלך חרדה כנראה ממצבים שהם פחות בשליטתה, בבית הכל בשליטתה, בחוץ - כל מיני דברים קורים והיא לא מנהלת אותם.
    גם לא ציינת איך היא בגן, האם שמחה ללכת לגן, האם יש לה חברים, האם חברותית ומשחקת יפה, וכו'.
    באופן כללי, היא צודקת דרך אגב כשהיא מבקשת פירוט מה הולך לקרות, זה מקנה לה שליטה שהיא זקוקה לה. ייתכן שיש משהו בקשר ביניכן כשאתם יוצאות שהיא מרגישה לא מספיק מוחזקת, אולי את עסוקה בנהיגה, במנהלות, בלדבר עם אנשים שפוגשים בדרך, ואיא נשארת ברגעים האלה לבד.
    לכן חשוב כן ליידע אותה מה הולך לקרות, ולהכין אותה לדברים כמה שיותר מראש - כדי שיהיה לה זמן להכין את עצמה.
    לפעמים כשאנחנו מבוגרים, אנחנו כבר שוכחים איך זה להיות ילד, שום דבר לא בשליטתנו, אנחנו לא מבינים בדיוק איך העולם עובד, פתאום מוציאים אותנו, מחזירים אותנו, לא מסבירים לנו לאן הולכים ולמה, פתאום מתברר שהלכנו לרופא והוא עשה לנו כואב, פתאום ילד זרק עלינו חול בגן שעשועים , וכו'.
    אי אפשר להמנע מהדברים שקורים בחיים ואי אפשר לשלוט בכל אבל אפשר אולי להיות רגישים לצורך לדעת ולהתכונן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות שונה ילד בן 4
    שרונית74
    05/08/2010

בני אוטוטו בן 4 ולאחרונה משהו השתנה אצלו מבחינה התנהגותית.
    בגן - בחודש האחרון כל יום היה מרביץ בגן. כמעט כל יום זה היה לילדה ספציפית אבל לא רק. זה הגיע למצב שהילדים שלהם הוא מרביץ היו נכנסים בבוקר לגן, כשהיו נכנסים לגן והיו רואים את הבן שלי בגן, היו מתחילים צרחות ובכי. כל ילד היה אומר בבכי לאמא שלו שהוא לא רוצה להיכנס לגן כי הבן שלי שם.
    חוץ מזה יש לי עוד בת קטנה בגיל 1.5 שגם אליה הוא החל להיות יותר אלים, יותר מציק וכו'. זה יכול להגיע למצב שהיא עומדת על ידו והוא דוחף אותה חזק ו/או בגן הוא רואה שהיא שוכבת על הדשא הוא מתיישב עליה.
    כל הדברים האלה חדשים בשבילי - לא מכירה אותו ככה.
    השבוע למשל באמצע ארוחת צהריים עם הילדים בגן - הוא ירק על כמה ילדים את האוכל.
    בגן הבטיחו לי שאף ילד אחר לא עושה את זה כלומר שאין לו ממי ללמוד.
    איך יודעים אם זה קשב וריכוז?
    כמו כן הוא עדיין לא גמול - אנחנו לא מצליחים לגמול אותו, הוא לא מראה סימנים שהוא מבין או שהוא בעניין. (אני לא יודעת אם יש קשר אבל היתה לו התפתחות מוטורית גסה מאוד מאוד מאוחרת. החל ללכת עצמאית רק בגיל שנתיים וחודשיים).
    אשמח לקבל תשובה בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות שונה ילד בן 4

הוספת תגובה

• התנהגות שונה

ליאת גרוס
    05/08/2010

שלום שרונית
    הפרעת קשב לא מופיעה ככה פתאום . מדובר על הפרעה מולדת שלא בהכרח מתבטאת באלימות.
    תקופה של אלימות מעידה על סוג של תסכול וכעס שאינו יכול או יודע לבטא באף דרך אחרת.
    קרה ודאי משהו לפני כחודש שהשפיע על התנהגותו ועדיין משמר אותה.
    יש צורך להבין מה מעיק עליו ולסייע לו למצוא דרך לבטא ולפתור את הקושי. במקביל חשוב להציב גבולות מאד ברורים בנוגע לאלימות תוך מסר אחיד של שני ההורים והגננת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי מעבר לגן חדש
    גיא
    05/08/2010

שלום

ביתנו בת 2.5 והשנה הייתה בפעוטון קטן של פחות מעשרה ילדים. אנחנו לא ממש מרוצים מהגן (לא דברים מזעזעים אלא אוסף של דברים קטנים כגון: חוסר נסיון והכשרה של הצוות, תכנים שאינם מתאימים לגילאים הבוגרים יותר, "עיגול פינות" בכל מיני נהלים והבטחות שהם בעצמם הבטיחו, בנה של בעלת הגן נמצא בגן).
    מצאנו גן אחר, הרבה יותר גדול ומסודר (24 ילדים בקבוצה) ונרשמנו אליו, אבל עכשיו אנחנו מהססים אם לעבור לשם באמת.
    יש לציין שלושה דברים: אמורה להיוולד לנו עוד בת באמצע אוקטובר, ביתנו קצת פסיבית ביחסיה עם ילדים אחרים (לא עומדת על שלה, נסוגה כשיש קונפליקט עם ילד אחר), ובגן הנוכחי אין אפשרות להישאר מעבר לשנה הבאה ואילו בגן החדש יש.

אם נישאר, אז נישאר עם כל הבעיות שמניתי (יכול להיות שגם בגן החדש נגלה בעיות...) וכן נצטרך להעביר אותה גם בסוף השנה הבאה.
    מצד שני, אם נעזוב, אז לביתנו יהיו שני "משברים" סמוכים: מעבר לגן אחר ולידת אחותה. בנוסף, היא תהיה בקבוצת ילדים גדולה פי כמה ממה שהייתה רגילה.

הגן הישן מבטיח שקט תעשייתי כאת, גם לנו וגם לה, אך בטווח הארוך הוא פחות טוב (תכנים, צוות) ואילו הגן החדש יהיה משבר בתקופה קשה גם ככה ולכן פחות טוב בטווח הקצר אך עדיף בטווח הארוך.

היינו רוצים לשמוע את דעתך / דעתכן בנושא, בתקווה שהיא תעזור לנו בהחלטה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי מעבר לגן חדש

הוספת תגובה

• מעבר לגן חדש

ליאת גרוס
    05/08/2010

שלום לי
    אכן התלבטות....
    תחושת הבטן שלי אומרת שאם לא הייתם לגמרי מרוצים (די בצדק) וכבר בחרתם לרשום אותה לגן חדש, סימן שזה הדבר הנכון. תסמכו על עצמכם שקיבלתם את ההחלטה הנכונה ותסמכו עליה שתצליח להתמודד. מעבר לגן כזה הוא סוג של התקדמות, שתאפשר לה התפתחות ותמנע מעבר נוסף בעוד שנה. בגן זה תוכל לקבל תכנים המתאימים לגילה ולתרגל התמודדות עם ילדים בגילה.
    לכו על זה...
    אם ממש לא ילך (מה שלא סביר) תמיד אפשר למצוא משפחתון...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!!

גיא
    08/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה לא רציפה (בת שנתיים ותשעה
    אירית
    05/08/2010

בתי בת שנתיים ותשעה חודשים מתעוררת במהלך שנת הלילה כ-4 -5פעמים
    (בפעם הראשונה לאחר 3 שעות שינה ואחר כך בפרקי זמן קצרים יותר).
    היא מתעוררת מוודאת שאני לידה (אם לא קוראת לי אליה או באה אלי)
    ואז חוזרת לישון .
    מגיל של מס' חודשים היא היתה חרדה שאעזוב אותה בשנתה(היתה נרדמת במהלך הנקה, כשהנחתי אותה במיטתה היתה מתעוררת מייד או לאחר 45 ד' ומחפשת אותי)
    עד לפני שבוע ישנה איתי ולאחרונה מוכנה לישון בחדר עם אחותה בת השש.

(יש לציין כי בגיל 11 יום עברה ניתוח קטן +אישפוז לילה בביה"ח בליווי צמוד שלי.ויש לה בעיה בריאותית המלווה בבדיקות חצי שנתיות בביה"ח.ביום יום חיים תקינים ללא מגבלות)

מה עלי לעשות על מנת שתישן רצוף?

הוספת תגובה

• קשיי שינה

נעמה סבג שמש
    05/08/2010

אירית שלום,

האם אתן מבלות מספיק זמן יחד במהלך היום? האם ישנן קשיים נוספים בנושא גבולות הבאים לידי ביטוי ביום יום?

הבעיה נשמעת יחסית פשוטה: היא יודעת שאת מוותרת לה ומאפשרת. כשתחליטי שאת באמת רוצה לשנות, זה יקרה. תהיי נחושה ואסרטיבית מולה. כדאי לעשות זאת בצורה הדרגתחת תוך אינטליגנציה רגשית.
    על חשיבות האינטליגנציה הרגשית את מוזמנת לקרוא באתר שלי.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בלילה
    סימה
    05/08/2010

שלום וברכה.

בתי בת ה 3.5 התחילה לעשות לי בעיות בלילה. את האמת מאז שהיא נולדה הלילות איתה היו בעייתים. בגיל 2.5 לקחתי אותה למרפאה של ד"ר אבי שדה שלאחר אבחון קבע כי אין לה בעיות שינה אלא בעיות של הרגלים ובאמת לאחר השיחה עימו התחלנו ליישם את עצותיו והתחולל שינוי עצום והילדה החלה ללכת לישון במיטה שלה, בחדר שלה לבד כל הלילה.

עכשיו, לאחר שהצטרפה למשפחה אחותה הקטנה(לפני כ 3 חודשים) היא החלה לקום המון בלילות למשל אתמול היא התעוררה בשתיים והייתה ערה עד חמש לפנות בוקר. אני לא מתייאשת ומחזירה אותה למיטה שלה עד שהיא נרדמת אך היא טוענת שהיא מפחדת, שלא נעים לה להיות לבד ועוד מגוון תירוצים( פיפי, לשתות וכו כו..) בכדי להיכנס למיטה שלנו. החלטתי לעשות לה הפתעה ושלשום כשחזרה מהגן העברתי את אחותה הקטנה אלייה לחדר. חשבתי שאולי כך היא לא תפחד ולא תרגיש שהיא לבד (התינוקת הייתה כמובן איתנו בחדר..). וכמובן שגם זה לא הועיל!

אני מיואשת ובעיקר עייפה אני קמה גם לקטנה ועכשיו גם לגדולה. אני כבר לא יודעת מה לעשות!!

כרגע אני בחופש אז זה פחות מטריד אך מה יהיה כשאחזור לעבודה? קצת קשה לתפקד כשאני ישנה בלילה בממוצע 5 שעות עם מלא הפרעות....

צריכה עצה בדחיפות.....

חשוב לציין שכשאני משוחחת איתה בבוקר היא יודעת שהיא לא בסדר שהיא קמה בלילה ואומרת שהשכנים הפריעולה, שרצתה לומר לי שהיא אוהבת אותי וכדומה. היא ילדה מאוד נבונה ויודעת שמה שקורה איתה בלילה הוא לא בסדר. בנוגע לאוחתה הקטנה- היא מאוד אוהבת אותה ולא סבלנו משום בעיית קינאה מאוד קשה. הקבלה שלה למשפחה הייתה ממש בסדר.

אשמח לתשובה ועצות....

האמא העייפה...מאוד...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בלילה

הוספת תגובה

• בעיות בלילה ואח חדש

נעמה סבג שמש
    05/08/2010

סימה שלום,

יכול להיות שדווק המעבר של הקטנה לחדרה ישפיע לטובה, אבל שינויים לווקחים זמן. לא תראי את ההשפעה על כך ביום אחד. בנוסף, מאד חשובה האינטליגנציה הרגשית, ההכנה מראש למצב, הדוג' אישית שלכם והתלהבותכם מהמצב החדש.
    אכן נשמע שמדובר בהרגלים שהשתנו.
    כדאי שתבינו שנושא האח החדש גרם ישירות לקושי בשינה. כלומר: ההתנהלות שלכם חשובה במהלך היום כולו, וזה מה שיביא שינוי ישיר לנושא השינה.
    את מוזמנת לקרוא כתבה על כך באתר שלי, שפורסמה בעיתון להיות הורים, אליה התראיינתי. מופיעים גם מאמרים שכתבתי בנושא.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סימה
    05/08/2010

תודה רבה על התגובה ואכן לשינויים לוקחים זמן וזה נכון...
    שאלה קטנה למה התכוונת שאמרת שההתנהלות במשך היום חשובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה אצל ילד בן 4.5
    דיקלה
    05/08/2010

כשר תקופה די ממושכת שאנחנו מנסים להרגיל את בננו בן ה-4.5 להרדם ולישון במיטה שלו. לגבי ההרדמות במיטה שלו, יש הצלחות (אם כי לא תמיד) אך יש. אך בכל לילה הוא מתעורר ועובר למיטה שלנו. איך אפשר למנוע זאת? בהתחלה היה מגיע למיטתנו לקראת בוקר אז לא הייתה לנו בעיה עם זה. עכשיו מגיע כבר בשעה די מוקדמת של הלילה. כאשר מחזירה אותו בחזרה, מתעורר שוב וחוזר ויכול לחזור על עצמו 3-4 פעמים במהלך הלילה. הוא גם לא זוכר שהוא עושה את זה למרות שמבטיח שלא יעשה.
    אחיו התינוק מבלה את רוב זמנו איתנו במיטה וברור לי שזה חלק מהענין, אך בכל פעם שהגדול מתעורר ועושה את המעבר אז גם הקטן מתעורר וכך מתחיל לופ שלם של חוסר שינה רציפה אצל כולם. נמאס לי מהענין, עצבנית ולא רוצה להוציא את זה עליו אך לא יודעת מה לעשות.
    גם שאחיו נמצא איתו בחדר בלילה, עדין הוא מגיע אלינו (מילא אם הוא אצלנו, אז מבינה שגם רוצה להיות, אך בלתי אפשרי).
    אשמח לקבל עזרה בנושא, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה אצל ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• בעיות שינה ,גבולות והולדת אח חדש

נעמה סבג שמש
    05/08/2010

דיקלה שלום,

את מצפה מילדך לחשוב כמו מבוגר. נסי לראות את הדברים מהעיניים שלו. יש לך פה ילד שעד לא מזמן מותר היה לו להגיע למיטת הוריו, אך כעת אסור לו. וזה קורה כשנולד לו אח חדש...(את מוזמנת לקרוא על הנושא כתבה באתר שלי וגם מאמר).
    מעיניו שלו זו סוג של בגידה. אפליה.
    את הרשית לו לבוא לקראת הבקר. מבחינתו- אין הבדל: לקראת בקר או אמצע הלילה. הרשית לו. בגיל הזה קל להבין או שחור או לבן.

כיועצת שינה, לא ברור לי גם למה הקטן ישן איתך במיטתך. תצרי לך קושי עתידי וחבל.

ההחלטה צריכה להיות עקבית ונחושה כאשר תעשי את הדברים בהדרגה תוך אינטליגנציה רגשית. אולי כדאי לערוך שיחה חד פעמית עם איש מקצוע כדי לקבל כלים וליישם, גם בנושא השינה וגם בנושא התמודדות עם המצב החדש והולדת האח.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה ושאלה בנוגע לייעוץ

דיקלה
    05/08/2010

לגבי הקטן, ישן במיטתנו לא כי אני רוצה אלא הגעתי למצב של עייפות טוטלית בלילה. מתעורר כל שעה וחצי לינוק (בעיות אכילה, שלא הזכרתי קודם) ובנוסף כאשר הגדול מתעורר הקטן מתעורר גם. אז ככה שבממוצע בלילה, אני מתעוררת כ-6 פעמים ובגלל שאין לי כח פיזי לקום כל פעם אז פשוט נשאר במיטתנו. ברור לי לחלוטין שזו טעות וגם פה ניתקל בקושי.
    אני לא מונעת מהגדול לבוא למיטתנו לקראת בוקר, אך לא בלילה. מודה, שלא חשבתי שמבחינתנו השעה איננה משנה.
    איך יוצאים מהלופ הזה? עם מי ניתן להתייעץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על חרדות ורגישות ( ילד בן 5 וחצי).
    מעיין
    04/08/2010

בני הבכור ( יש אחות בת שנה), בן חמש וחצי, ילד רגיש מאוד, אמוציונאלי מאוד , חכם מאוד ( מעל לגילו) וחרד מאוד.
    מאז שהיה קטן היו לו המון חרדות, וככל שהוא גדל החרדות גדלות.
    הילד חרד כמעט מכל דבר: חרד משינויים-מעבר מהגן לצהרון גורר בכי במשך שנה שלמהבלי סיבה אמיתית ( כששואלים אותו למה הוא אומר שפשוט "קשה לי".,הגעה למקומות בלתי מוכרים והפחד להשאר לבד כמו למשל ללכת לחברים, מוכרים וגם כאלה שלא ולהשאר שם בלעדינו.
    פחד מתחרויות- אינו מוכן להשתתף בשום תחרות, והפעלות ימי הולדת זו הדוגמא הקלאסית ובא ומתיישב בצד בפרצוף חמוץ שגורר כמובן בכי, הפחד מכישלון-לא מתחרה כי מפחד להפסיד ומפחד מהתוצאה של ההפסד :" מה קורה למי שמפסיד"
    הפחד שלא יאהבו אותי-:" אמא/אבא אתם כועסים עלי?, ואולי עכשיו אתם כועסים עלי? ואולי עכשיו??"... הפחד מהמוות, מה יקרה אם אני אמות, ואם את תמותי או אבא והתעסקות בלתי נגמרת במוות של בני המשפחה, פוביה איומה וקשה ממעליות, עד כדי צרחות כל פעם שנכנסים למעלית ( מעולם לא נתקענו או שהיה משהו בתוך המעלית ), לא מוכן ללכת לחברים שיש להם מעלית בבנין...
    פחד קשה מכלבים- צרחות הסטריה וכו'. הילד היפוכונדר בצורה רצינית ומדבר על מחלות ותרופות כאילו היו תכניות טלביזיה לילדים ( לרופאים הוא מאוד אוהב ללכת), בעלי ואני משתדלים למתן את הפחדים אך מרגישים שאין לנו את הידע והכלים לכך מפחדים שבתגובותינו עושים נזק.
    אנו לא מלחיצים אותו, לא מעניין אותנו אם ינצח או יפסיד, נותנים לו להרגיש תמיד אהוב לא משנה מה תהיה התוצאה של מעשיו, מעולם לא הענשנו אותו (כי פשוט לא היה צורך- הוא באמת ילד מקסים וטוב), אנו לא אנשים תחרותיים ולא דוחפים אותו בכח לשום דבר- למרות שהיינו מאוד רוצים שילך לחוגים וכו' ומנסים לשכנע ללא הצלחה (הוא לא רוצה כי הוא מפחד), הילד אהוב מאוד ומקבל חיזוקים חיובים על מעשיו והמון פירגון, אנו אוהבים כלבים מאוד ואני מנסה תמיד לכל כלב ברחוב לגרור אותו ללטף אותו " ואיזה כלב חמוד בה תראה ותלטף אותו..." כמובן ללא הצלחה.
    העניין עם מעלות נשגב מבינתינו (למרות שאני כילדה גם כן פחדתי- לא בצורה כזו אמנם אבל בכל זאת...). אין התעסקות עם מוות במשפחתינו וטפו טפו טפו כולם בריאים ,אף אחד לא הולך למות ולא מת בעבר. בהתחלה היינו מוותרים לו ונותנים לו תמיד "לנצח" במשחקים כדי לא לגרום לו לעגמת נפש, אחר כך כשהבנו את הטעות לימדנו אותו שלא משנה התוצאה העיקר שמשחקים יחד ונהנים, גם זה לא עזר ועשה רק נזק, ובסוף שלימדנו אותו שזה בסדר גם כשמפסידים ולא קורה שום דבר הוא פשוט לא מעוניין לקחת חלק בשום דבר שהוא עלול להכשל בו.
    אנו מרגישים שאנחנו לא יודעים אייך "לאכול" אותו וכל תגובה שלו כזו גוררת הלם מאיתנו.
    אנו מעונינים לקבל יעוץ לגביו/לגבינו לא יודעים אם הבעיה אצלו או כמובן אצלינו ומוכנים לכל דרך פעולה. אני חוששת מהמעבר לכיתה א' בעוד שנה.

הוספת תגובה

• על חרדות ורגישות

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום מעיין,
    אתם מודאגים בצדק כי זה נשמע שהילד נמנע מהמון דברים וזה בהחלט עלול לפגוע בהסתגלות שלו לכיתה א'.
    המצב שאתן מתארים הגיע לקיצוניות מסויימת והוא קצת מורכב מדי לייעוץ באינטרנט.
    אני ממליצה לכם לפנות להדרכת הורים מסודרת ואם יומלץ לכם במסגרת הדרכת ההורים אז גם לטיפול עבור הילד.
    תנסו להתייעץ עם הפסיכולוג/ית של הגן לגבי מסגרות טיפוליות באיזור מגוריכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 ודחוף לעזור לי...
    ליאת
    04/08/2010

אני אמא לשני ילדים ילד בן 6 וילדה בת 3 היחסים בינם יפה אך לאחרונה שמתי לב שהילד מתחיל להתנהג אחרת בזמן השינה הוא משחק עם איבר המין שלו כשהוא יושן על הבטן כאילו שהוא מאונן וזה לא רק לפני שינת הערב כנראה זה מרגיע אותו לישון או משהו זה יכול להיות באמצע היום כשהוא רואה טלוויזיה למשל על הספה אני מנסה כל הזמן להיות ספונטנית ולא להגיב מיד בביקורת ממני או לבקש ממנו להפסיק אלא פשוט מנסה להפעיל אותו או להסיח את דעתו מהר במשהו אחר ולהיות תמיד לידו בזמן האפשרי שאני יכולה אבל את האמת זה מתחיל לשגע אותי ואני לי משתפת אף אחד בבעיה הזאת חוץ מבעלי אבל את האמת זה מגעיל אותי גם ואני מחפשת דרך להפסיק לו את זה אבל אני לא מצליחה אם אפשר לעזור לי בהקדם האפשרי ולהדריך אותי איך להתמודד עם הבעיה והאם זה טבעי בכלל בהתפתחות שלו ותודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 ודחוף לעזור לי...

הוספת תגובה

• ילד בן 6

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום ליאת,
    קודם כל צריך לנסות פשוט להגיד לו בצורה ברורה וישירה אבל לא מעליבה, למשל:" מה שאתה עושה כשאתה על הבטן מאוד נעים לך בפיפי, זה נקרא אונן וזה בסדר וזה טבעי, אבל עושים את זה רק בפרטיות כשאף אחד לא רואה, כי זה דבר פרטי".
    אם אחרי שהסברת - הוא זאת ליד אנשים, או שנראה לך שהוא עושה את זה יותר מדי או כל הזמן, כדאי לגשת לטיפול ולבדוק ממה זה נובע, זה אכן סוג של הרגעה, ואז נשאלת השאלה ממה הו אצריך להירגע, האם יש חרדות, או האם נחשף לגירוי מיני מוגזם מיותר במקום כלשהו, (בטלוויזיה, בשכונה או במקום אחר).
    כרגע תמצי קודם כל את האופציה של פשוט להגיד. אם זה לא עוזר תמשיכי הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מרדימים את הילדים בלי להשתגע?
    ליאת
    04/08/2010

יש לי שני ילדים בת 2 ובן (3.5) שעת ההשכבה הפכה לסיוט גם לנו וגם להם.
    כמעט את כל השיטות ניסינו אך כלום לא מועיל הגדול מפגין שאינו רוצה לישון גם ב-11 בלילה והקטנה נסחפת אחריו בחגיגה. כל הזמן מוצאים תירוץ לצאת מהחדר או לקרוא לנו.
    אני זקוקה נואשות לעזרה הגענו למצב שרק מכות פותרות את העניין, ואנחנו מאוד נגד זה! הם פשוט מוציאים אותנו מדעתינו .
    אני אשמח לשמוע בנוסף לדעה והכוונה, לאן אני יכולה לפנות כדי לקבל עזרה מקצועית בנושא (ללא חשיפה בטלויזיה).

הוספת תגובה

• הרדמות וגבולות

נעמה סבג שמש
    05/08/2010

שלום ליאת,

אם הגעת למצב בו רק הרמת ידיים יעילה, בהחלט כדאי לפנות לייעוץ מסודר בהקדם.
    אין צורך בחשיפה לטלויזיה, בהחלט לא.
    את מוזמנת להתקשר להתייעץ ואוכל להפנות אותך לגורם מקצועי מתאים בהקדם!

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהבת להצטלם המון
    גילה
    04/08/2010

שלום לך הפסיכולוגית.ביתי כימעט בת 15 עסוקה בעצמה יותר מידיי.היא אוהבת להיצטלם הרבה ובכל מקום ומעבירה למחשב את התמונות. מה זה מבטא? האים זה טוב או רע? והאים זה מראה שהיא אוהבת את עצמה? בבקשה תשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוהבת להצטלם המון

הוספת תגובה

• אוהבת להצטלם

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום גילה,
    אהבה עצמית זה לא דבר רע. השאלה למה זה מפריע לך? אם תפרטי יותר מה לדעתך הבעיה עם זה, האם זה מפריע למשהו, מסוכן באופן כלשהו, אוכל לנסות לעזור לך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצים לישון, רוצים להשתגע...
    תהילה
    04/08/2010

אני אמא לשני מתוקים בני 4 ו-2 שחולקים בשמחה חדר משותף. לפני כחודש וחצי העברנו את הקטן למיטה נמוכה עם מגן במקום מיטת תינוק ממנה טיפס החוצה. מאז השינוי החבר'ה עושים כל ערב חגיגות וממאנים ללכת לישון. עד היום ב- 20:00 הם כבר היו ישנים ועכשיו אין שקט עד 22:30. הקטן מבקר במיטה של הגדול ושניהם יוצאים לסלון שוב ושוב בקול תרועה וצחוק ואנחנו כמו יו-יו מחזירים אותם למיטה שוב ושוב ושוב. דווקא הגדול נרדם שעה לפני הקטן שפשוט לא נגמרת לו הבטריה... ניסינו את השיטה של "סופר נני" והחזרנו אותם לחדר בלי תגובה בכלל המון פעמים במשך כמה ערבים אך זה לא הועיל כלל. אנחנו די מותשים והופכים בשלב מסויים לעצבניים כי יש לנו המון משימות לשעות הערב כמו לימודים, נקיון ואפילו סתם כיף ואנחנו לא מגיעים לזה. מה עושים?

הוספת תגובה

• בעיות שינה בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    05/08/2010

שלום תהילה,

גם בגילאים שכאלה תהליך הקניית הרגלי שינה הוא חלק מהעניין.
    עם כל שינוי בהתפתחות הילדים, יש להציב גבולות מחודשים.

נראה כי מיום ליום סמכותכם בעיני הילדים נפגעת. אם קשה לם להרדים אותם בו זמנית, פצלו את ההרדמות. בכל זאת, אינם באותם הגילאים, והקטן, נכון שישן עוד קודם. כשתצטרכו להתמודד עם כל ילד בנפרד , יוקל לכם.
    השיטה שתיארת יכולה לעבוד בתוספת הפן בו אני מאמינה: הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית. אני מאמינה שיש להכין ילד מראש, בצורה ובדרך הנכונה, לתת לו פידבקים חיוביים ולעשות תהליך בצורה הדרגתית כדי להשיג את מבוקשך. כל זה בשילוב לאסרטיביות ונחישות מצעידכם, יעשה את העבודה.
    אתם מוזמנים לקרוא באתר שלי מאמרים בנוגע לסמכות וגבולות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע וחצי
    אחת שמפחדת
    04/08/2010

ילדתי בת 4 וחצי, ילדה עם בטחון עצמי מאוד גבוה. יש לה חרדות כמו לא מוכנה לעשות כלום בלי שמבוגר יהיה לידה. היא טוענת שהיא מפחדת אךך לא ברור לנו ממה הפחד נובע. היא עושה דברים דווקא, צועקת, מרביצה, נושכת, מושכת בשערות וכאשר אנו מבקשים ממנה להיכנס לחדר לחשוב על מה שהיא עשתה היא צורחת, בוכה עד כדי חנק ואומרת שהיא מפחדת. בנוסך היא לא קמה לשירותים בלילות ומרטיבה בתדירות של פעמיים שלוש בלילה. מה עושים? אנחנו אובדי עצות. האם לקחת אותה לטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת ארבע וחצי

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 וחצי

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום שרון,
    נשמע שהמצב אכן חמור ולא כדאי להזניח אלא לפנות לטיפול והדרכת הורים בהקדם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכלו בבקשה להפנות אותי?

אחת שמפחדת
    04/08/2010

אין לי מושג אפילו איך מתחילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פניה לטיפול

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום שרון,
    אני ממליצה לך לפנות מכון להתפתחות הילד באיזור מגורייך, דרך קופת החולים שלך, ולברר האם יש שם טיפול דיאדי, או טיפול בחרדות בשילוב הדרכת הורים.
    אם אין כדאי לך לחפש פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים בגיל הרך, כדי לבדוק איזה סוג טיפול מתאים במקרה הזה. מאחר וזה גיל צעיר עדיין יותר נהוג לטפל טיפול דיאדי - כלומר הורה וילד ביחד בחדר או הדרכת הורים. עם זאת אפשר גם לנסות טיפול פסיכותרפויטי רגיל בגיל הזה - שהוא נעשה דרך טיפול במשחק.
    אם היא הייתה יותר גדולה הייתי ממליצה לך על טיפול קוגניטבי התנהגותי בשילוב ביופידבק, אבל היא קטנה מדי לזה.
    אם היא כבר בגן עירוני, את יכולה לנסות להתייעץ עם פסיכולוג/ית הגן לגבי הפניה מתאימה באיזור שלכם.
    אם את גרה באיזור רמת גן, את מוזמנת לפנות גם אלי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה