מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצמאות באמבטיהגילה26/02/2010
שלום לך סמדר. אני מודה לך על התשובות שלך.יש לי בעיה נוספת.הבת בת 14 עדיין רוצה שאבוא ואסבן לה את הגב למרות שקניתי כמה סוגים של מיברשות עים מקל וליפות ארוכות עים ידיות. היא עדיין רוצה שאבוא ואסבן לה את הגב כיצד עליי לינהוג האים אפשר להיתנגד לה ולהשאיר אותה לבד באמבטיה שתיסתדר לבד? תודה לך שוב פורים שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות באמבטיה
סמדר ריינר27/02/2010שלום גילה,
תראי, יש מכנה משותף לכל השאלות שאת שואלת, אז אולי זה לא כל כך יעיל שאענה לך את אותה התשובה כל פעם, אלא שננסה לברר למה כל כך קשה לך לסרב לילדה? הרי זה ברור שאת צריכה לסרב לה, ובכל זאת כ פעם מחדש את מבררת. השאלה היא מדוע, האם את חוששת ממריבה, האם הגבו לך בעצמך לא ברור, האם את חוששת להשאיר אותה לבד במצבים כי יש לך כל מיני פחדים וחששות משלך לגבי הנושא הזה?
חשוב שתבדקי עם עצמך את העניין ואולי את כדאי שתפני לייעוץ מסודר כדי שתוכלי להתמודד עם העניין בצורה מקיפה, הרי אחרי העניין של המחשב, האמבטיה השיעורים וכו' יבואו עוד עניינים רבים נוספים, זה עניין של גבולות, ביטחון, עצמאות וכו'.
אני לא אומרת את זה חלילה כדי שתפסיקי לשאול כאן, את יכולה לשאול כרצונך ואענה לך בשמחה, אני פשוט חושבת שזה לא נותן מענה לבעיה שלך, אם את שואלת כמעט את אותה שאלה (האם לסרב לילדה ולהשאיר אותה לבד, באמבטיה, עם השיעורים, וכו') כנראה שמשהו עמוק יותר נשאר לא פתור וזה נושא לטיפול יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ועשרה חודשיםאבא26/02/2010
שלום
יש לי בן בן שנה ועשרה חודשים שבזמן האחרון ואני מדגיש שבאמת לאחרונה
מתנהג קצת מוזר לא מוכן לעזוב את אמא שלו שבדרך כלל אני שותף מלא לגידול שלו
מקלחות אוכל משחקים
כל דבר אמא אמא אין בעיה אם זה אך זה גורם לבעיות מדי פעם שאמא שלו בעבודה
ואני צריך לקלח אותו הוא לא מוכן פשוט מתנגד
גם התנהגות קצת משונה נודניקיות מעל הרגיל
גם בבוקר לאחרונה עושה בעיות שאמא שלו משאירה אותו במעון
שלא היו אם זה בעיות מעולם
וחשוב לציין התפתחות תקינה לחלוטין מקבל המון תשומת לב ואהבה
אשמח לדעת למה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ועשרה חודשים
סמדר ריינר26/02/2010שלום לך,
אתה לא מפרט מספיק דברים על המשפחה כדי שנוכל לשער למה. אם תיתן יותר פרטים אותי אוכל לעזור לך יותר. האם קרה משהו לאחרונה במשפחה - מעבר דירה, שינוי ביחסים ביניכם, הולדת אח שהייתה או שמתקרבת, או כל פרט שיסייע להבין מה קרה לילד דווקא עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא
אבא26/02/2010הכי קרוב מהדוגמאות שנתת זה שבאמת לאחרונה אנחנו שומרים מדי פעם על האחיין
שהוא תינוק חדש 4 חודשים
אולי זה יכול להיות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ועשרה חודשים
סמדר ריינר26/02/2010שלום לך,
אני לא יכולה לדעת כמובן, זה גם לא חייב להיות משהו מהדוגמאות שנתתי, לכן הן רק דוגמאות. זה תלוי אם אתם שומרים על האחיין הזה הרבה, האם כתוצאה מכך הילד שלכם מרגיש שלא פנויים אליו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן רגשי התנהגותי לילד בן 5נועם26/02/2010
שלום. לאחרונה התחלפה הגננת בגן של בני והתחלנו לקבל תלונות על התנהגותו. הגננת טוענת כי הוא מפריע לה והיא אינה משתלטת עליו. בין היתר, הוא אינו שומע לה, מפריע בשעת הריכוז והיא נאלצת פעמים רבות להוציא אותו החוצה לחצר (עם הסייעת) על מנת שלא יפריע לה.
הגננת עירבה פסיכולוגית מטעם העירייה וזאת הפנתה אותנו להעביר את הילד מבחן רגשי התנהגותי. אולם, כאשר פניתי לגוף המבצע מבחן מסוג זה נאמר לי שלא מדובר במבחן פרטני אלא כחלק ממכלול של טיפול. ברצוני לדעת היכן ניתן לעשות את המבחן שלא כחלק ממכלול של טיפולים ? , מה הוא בודק והאם באמת הוא נדרש ? כמו כן - האם הוא נכלל במסגרת הטיפולים המסובסדים ע"י קופ"ח כללית ? ניסיתי לברר עם רופא המשפחה ועם המוקד של הכללית אבל לא הצלחתי להבין האם המבחן מסובסד ואם כן - היכן ניתן לעשות אותו.
כמו כן - לאור העובדה כי הגננות הקודמות של בני לא נזקקו להתערבות של פסיכולוגית האם באמת מדובר בעיית התנהגות של בני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן ריגשי התנהגותי
סמדר ריינר26/02/2010שלום נועם,
השאלה לא ברורה, מה זאת אומרת מבחן ריגשי התנהגותי? האם הכוונה לאבחון פסיכודיאגנוסטי שכולל את החלק הריגשי? לאן פניתם ואמרו לכם שזה חלק מטיפול? האם פסיכולוגית הגן או הגננת נתנו לכם הפניה כתובה עם שם האבחון הנדרש או שהדברים נאמרו רק בע"פ?
אם תחזור אלי עם הפרטים המדוייקים אוכל לנסות לעזור לכם יותר.
לגבי השאלה האם הבעיה היא של הילד או הגננת אני לא יכולה לענות ללא הכרות עם הילד. כמובן שייתכן שאם הבעיה התחילה עם הגננת הנוכחית היא קשורה גם אליה , אבל גם יכול להיות שעל הילד עובר משהו שלא קרה קודם ובמקרה זה מצטרף להתחלפות הגננת, או שבעיית ההתנהגות שלו הייתה גם קודם אבל החריפה עכשיו בגלל עצם ההתחלפות של איש מקצוע, או שהגננת הנוכחית לא מוכנה להבליג על דברים שהגננת הקודמת הבליגה, או שהוא פשוט גדל וגם האומץ שלו להתנהג כך גדל. לכן אם הומלץ לכם על אבחון כדאי לבצע אותו, מקסימום יגידו לכם שאין שום בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילד בן שנתייםאור26/02/2010
בני הוא ילד מקסים,כובש,נבון ושובב לא קטן. בספטמבר האחרון הכנסתי אותו לראשונה למסגרת של גן. עד אז הייתי איתו בבית.
לאחרונה (חודשיים אחרונים) הוא החל להרביץ-לילדים בגן וגם לי-בעיטות,סטירות.
צועק עליי כמשהו לא מוצא חן בעניו מעקש לעשות הכל לבד ואם אני מנסה לעזור לו הוא מתעצבן וזורק דברים-אפילו אם רק רוצה לעזור לו במדרגות כדי שלא ייפול.
כשאני כועסת או מעירה לו הוא בוכה בצרחות וזורק את עצמו ומעיף לכל הכיוונים כל מה שליד.
ניסתי להסביר בדיבורים ורוגע אך איכשהו זה תמיד נגמר בצרחות-שלו או שלי.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ש ילד בן שנתיים
סמדר ריינר26/02/2010שלום אור,
זה לא יעזור להעיר לו כל עוד לא רכש התנהגות חלופית. הוא מתנהג כך כשמשהו לא מוצא חן בעיניו, קודם כל צריך לעצור את ההתנהגות באותו רגע, אחרי שהוא נרגע, צריך לתת הכרה שמשהו לא טוב לו. למשל להגיד לו: "זה מעצבן שהילד משחק בצעצוע שאתה רצית" ואחר כך להגיד לו שכשזה קורה אפשר לבקש, אפשר לחכות ובינתיים לשחק במשהו אחר, וכו' עוד אפשרויות מלבד מכות. זה תהליך שלוקח זמן, צריך בצע אותו בעיקביות ובסבלנות ובלי כעס. עד שהוא ירכוש כלים חלופיים להתמודדות מלבד מכות. אפשר גם לתת חיזוקים על התנהגויות חיוביות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 2 נושךגלית26/02/2010
שלום רב
יש לי ילד בן שנתיים שמצליח לדבר ולבטא עצמו באופן ברור ומלא
לאחרונה דיווחה לי הגננת בגן כי הוא מרבה לנשוך ילדים לעיתים גם ללא סיבה
בנוסף הוסיפה ואמרה כי התנהגות זו מוזרה ולא ברורה לה מאחר והוא כבר מדבר
יש לציין כי פעמים רבות אנו מבלים את שעות אחר הצהריים עם ילדים בני גילו ולעיתים אף ילדים מהגן ולא נתקלתי בהתנהגות זו
נוסף על כך חשוב לי לציין כי לפני בערך שלושה חודשים הגן עבר שינויים רבים במסגרת המטפלות מטפלות עזבו ונעלמו והגיעו הרבה פרצופים חדשים
אשמח לקבל חוות דעת על התנהגות זו ולקבל טיפים מה עלי לעשות על מנת להפחיתה
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 2 נושך
סמדר ריינר26/02/2010שלום גלית,
העובדה שבנך מדבר עדיין לא אומרת בהכרח שהוא יודע לבטא את עצמו ריגשית. ייתכן שלפעמים הוא חש מתוסכל מסיבה כלשהי ואין לו עדיין את הכישורים החברתיים והריגשיים לטפל בכך מלבד לנשוך. ברגעים כאלה צריך כמובן לעצור אותו קודם כל, ואחר לנסות להבין מה קרה, האם הוא רצה צעצוע שיש לילד, האם משהו היה קשה לו באותו רגע, וללמד אותו לנהוג במצבים כאלה - לבקש, להתלונן, להגיד לגננת, להמתין שיגיע תורו וכו' בלי לנשוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנותה של נערה כלפי אימהגילה26/02/2010
שלום לך. אני גרה בבית עים ביתי בת 14 יחד לבד.כל פעם שאני עים המחשב שלי למרות שיש לה מחשב לבד בחדר היא באה ליראות מה אני עושה.כשאני מזיזה אותה היא בכל זאת מיתעקשת ורוצה ליראות מה אני עושה במחשב. איך אני פותרת בעיה זאת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות של נערה כלפי אמה
סמדר ריינר26/02/2010שלום גילה,
האם זאת את מהשאלה הקודמת? :-)
נראה שקצת חסרים גבולות בינך לבין בתך. מה מונע ממך בעצם להגיד לה שעכשיו את עושה משהו פרטי, זה לא עניינה ואת לא רוצה שהיא תהיה איתך ברגעים האלה, כי מגיעה לך פרטיות? (ניתן גם לסגור את הדלת ולבקש לא להיכנס לחדר שלך כשאת לא רוצה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היתנהגות בבית של ילדה בת 14גילה26/02/2010
אני אם חד הורית שמגדלת ילדה אחת והיא בת 14. מאז שהילדה היתה בת שנה אביה לא גר איתנו.לאורך ילדותה הילדה היתנהגה ילדותית.עכשיו שהיא גדולה היא מצפה ממני שאמשיך לפנק אותה היא דורשת ממני בבית שאשב לידה במהלך השיעורים או כאשר היא אוכלת או מיתלבשת. אני מרגישה שאני צריכה לא לשבת לידה כשהיא דורשת ממני. היגיע השלב שזה מפריע לי ולא יכולה לשבת לידה כל הזמן שהיא רוצה. בבקשה ממכם לעצה ולהסבר מה עליי לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בבית של ילדה בת 14
סמדר ריינר26/02/2010שלום גילה,
לא ברור לי אם ההתנהגות של ילדתך נוסעת מפינוק או מחרדה. בכל מקרה, ברור שזה לא נכון להיענות לה, עצם המצב שאת מרגישה שאת מקבלת פקודות מבתך ולא יכולה להרגיש חופשית לנהוג כרצונך הוא מצב שלא ייתכן.
אם ההתנהגות הזו נובעת מחרדה להיות לבד, אז צריך לשקול איך מטפלים בחרדה והאם לפנות לטיפול מקצועי. אם זה באמת פינוק כפי שאת מציינת, צריך פשוט להפסיק להענות לה. גם אם תהיה מריבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחים באותו גן, האם רצוי?מיטל26/02/2010
שלום רב.
יש לי 2 ילדים בן 4 ובת שנתיים וחודשיים ילידת דצמבר,
כרגע הגדול נמצא בגן מועצה שנה ראשונה ושנה הבאה יהיה הבוגר בגן. שנה הבאה הקטנה אמורה להיכנס גם לגן מועצה, ההתלבטות שלי האם להכניס אותם יחד ואיך זה עלול להשפיע עליו, הוא עדין רגיש ושקט והיא פילפלית ודורשת הרבה תשומת לב.
האם כדאי להכניס אותם יחד או להפריד בניהם? אגב כשהם היו בשנה שעברה כשהוא היה בן 3 והיא שנה וחצי במשך חודשיים יחד בפעוטון הוא ניצמד אליה ודי "חנק" אותה. השאלה אם עכשיו כשהם גדולים המצב יהיה שונה, האם זה דווקא יתן ביטחון וגיבוי לשניהם שהם יחד...? או שזה עלול להיות לרועץ מבחינה חברתית ריגשית התפתחותית חברתית וכו...
אשמח לתשובה.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרים באותו גן
סמדר ריינר26/02/2010שלום מיטל,
באופן כללי לא רצוי ששני אחים יהיו באותה מסגרת, כיוון שבאופן הזה הם יכולים לחוש מחוייבים וקשורים אחד לשני על חשבון הפניות להתפתחות הנפרדת של כל אחד מהם עם המטלות ההתפחותיות והחברה תואמת הגיל של כל אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.5.נועה26/02/2010
בתי בת 4.5 ילדה מקסימה ואהובה. מאז שהיתה תינוקת היתה מאוד חרדתית ובכיינית. חרדת הנטישה שלה בתור תינוקת היתה מאוד גדולה, ומספיק שמשהו היה מסתכל עליה או נכנס איתנו למעלית היא היתה מתחילה לבכות. כיום המצב הוטב והיא אינה בוכה אך מתביישת מאוד כשזרים פונים אליה, בבוקר בגן היא נפרדת בבכי ונרגעת רק אחרי שאנחנו הולכים. כמו כן, היא מאוד מאוד בכיינית - כל דבר גורם אצלה לבכי, אם כועסים עליה על משהו שעשתה, או אם לא מקבלת את מה שהיא רוצה, או סתם כי בא לה לבכות ולא לדבר וכו'......
שנת הלילה שלה לא טובה והיא מתעוררת מספר פעמים כל לילה (פעם לשירותים, פעם לשתות, פעם נפלה השמיכה וכו'). כשהיא מתעוררת היא בוכה וצריך לגשת אליה ולשאול אותה מה היא רוצה ורק אז היא עונה.
דבר נוסף הוא היכולת התפיסתית שלה - נראה כאלו היא מתקשה להבין סיטואציות מסוימות, יכולת הסקת המסקנות שלה נמוכה מאוד. אינה מבצעת משימות כנדרש וזקוקה להסברים רבים.
היא מתקשה לבטא את עצמה ומצפה שנבין אותה בלי שתדבר. מאוד קונקרטית בחשיבתה, למרות שמשחקת משחקי דמיון ויודעת שזה ב"כאילו".
בנוסף, יש לה בעיה גרפית מוטורית עם יכולת ציור נמוכה מאוד. אינה מצליחה להבין איך לרכב על אופניים, להפעיל את הטלוויזיה וכו'.
אנחנו יודעים שיש לה בעיה ו"שמשהו לא בסדר" אך לא יודעים מה בדיוק. כיום התחלנו טיפול אצל מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת, אך זה נראה כאלו אנחנו מטפלים רק בסימפטומים ולא בבעיה עצמה.
שאלתי היא: האם יש טעם לקחת אותה לאבחון פסיכולוגי והאם אבחון כזה יכול להצביע על הבעיה האמיתית שגורמת כאמור לאיחור ההתפתחותי המתואר לעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.5
סמדר ריינר26/02/2010שלום נועה,
אם אתם מודאגים כדאי לפנות לפסיכולוג התפתחותי במכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם באיזור מגוריכם. אני לא יודעת איזה אבחון אם בכלל הוא יבחר לעשות, אך יוכל להתרשם מהילדה ו המידע שאתם מביאים אז להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי היסטרישרית26/02/2010
שלום וברכה,
בתי נולדה בשבוע 34 כיום ב"ה בת שנה וחודשיים.
היא לא נמצאת במסגרת כלשהי אני נמצאת איתה כמעט כל היום. היא מאוד קשורה אליי.
תופעה שמפריעה ומדאיגה אותי בימים האחרונים היא בכי היסטרי שלה עד אובדן נשימה של מס' שניות לדוג' כשאני מתרחקת ממנה אפילו מעט, כשהיא לא רואה אותי, כשמישהו אחר מחזיק אותה אפילו אם היא מכירה אותו.
היום היינו אצל חברים והיא שיחקה בסלון, אני הלכתי למטבח שמחובר לסלון והיא ראתה אותי צועדת לשם אבל היא בכתה כ"כ עד שהצבע שלה בפנים נהיה מעט סגול מחוסר הנשימה.
אני לא מראה לה שאני נלחצת, אדרבה, אני ממשיכה להתנהג רגיל ורק שואלת אותה מה קרה ושאמא הלכה רק למטבח.
האם התופעה שכיחה?
האם לדעתכן התופעה יכולה לרמז על קושי מסויים לשלב אותה במסגרת בשנה הבאה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי היסטרי
סמדר ריינר26/02/2010שלום שרית,
התופעה של אובדן נשימה אצל ילדים קטנים היא תופעה מוכרת, והתגובה שלך היא נכונה. עד שנה הבאה יש זמן. עם זאת חשוב לוודא שלא נעלמים לילדה בלי להגיד. בשנה הבאה חשוב להרגיל אותה לגן באופן הדרגתי, ולקחת בחשבון שייתכן ויהיו קשיים, כמו אצל ילדים רבים בהתחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 רוצה למותאסתר נוי26/02/2010
הי, הבת העמצאית שלנו כותבת ומדברת על מוות. היא אומרת שלא טוב לה בבית ספר והיא רוצה למות. לפני היא הייתה ילדה מאוד חברותית וכולם אהבו אותה. בבית ספר היא התחילה להלשין למורה ובגלל זה לא רוצים אותה. הסברנו שזה לא הדרך הנכונה, אפילו שהיא לא עושה את זה יותר, רוב הבנות לא רוצות אותה. בבית היא מאוד רגשית ורבה הרבה עם האחות הגדולה שלה, יכולתי לכתוב עוד הרבה אבל אני רוצה לשאול לאן לפנות קודם כדי למצאו את הסיבה אצלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 רוצה למות
סמדר ריינר26/02/2010שלום אסתר,
אתם בהחלט צריכים לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. אתם צריכים קודם כל להחליט אם אתם מעוניינים בטיפול פרטי או ציבורי.
באופן פרטי אתם יכולים לבחור את המטפל או המטפלת שנראים לכם ולהמשיך בטיפול כל עוד יש צורך, בלי מגבלת זמן. אתם יכולים בקש המלצות באיזור מגורכים ממכרים או מפסיכולוגית בית הספר.
באופן ציבורי, ניתן לפנות בחינם מרפאת בריאות הנפש ששייכת למשרד הבריאות באיזור מגוריכם, שם לעיתים יש תור המתנה והטיפולים מוגבלים בזמן.
כמו כן יש אפשרות לבחור מטפל מתוך רשימה של קופת החולים שלכם, יש קופות שזה נעשה דרך הביטוח המשלים ויש שזה כלול בסל, בכל אופן הסבסוד גם מוגבל במספר טיפולים והמטפל מוגבל לבחירה מהרשימה.
לשם כך כדאי לכם לבדוק באתר האינטרנט של הקופה או במשרדים שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה ללילד בן 3-למה אין תשובה?טופז25/02/2010
יש לי ילד בן 3 ו- 4 חודשים ועדיין לא גמול מטיטולים.
התחלתי גמילה בחודש אוגוסט אך עדיין אינו מבקש לבד ללכת לשירותים , אלה רק אם אני לוקחת אותו.
יש לציין כי אינו מפספס כל עוד לוקחים אותו לשירותים ותמיד עושה(הן במעון והן בבית),אך אם לא אקח אותו לשירותים הוא יעשה בתחתונים וזה אפילו לא יפריע לו.
ברצוני לדעת מה עושים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
נעמה סבג שמש27/02/2010טופז שלום,
לא פירטתם באיזה דרכים ניסיתם עד כה והאם הופעל לחץ על הילד. מכל מקום,
שני דברים:
בדקי בעיה רפואית.
דבר נוסף- נסי, על ידי למידה התנהגותית ומתן תגמוילם, לעודד אותו. בכל פעם שילך לבד יקבל מדבקה, מכונית קטנה, כל דבר. בחרו יחד בחנות מתנה, הביאו אותה הביתה. הוא יקבלה רק כאשר יצליח.
היא תהיה בבית, כך שיהיה לו למה לשאוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן ללכת לשרותיםסי25/02/2010
שלום
בני בן ארבע לא מכון ללכת לשרותים לעשות קקי
יש לציין כי הוא גמול מגיל שנתיים
זה היה לו לפני כחודשיים בעזרת קקי פרס יצאנו מזה
ושוב זה חזר
הפעם ישנה צרה גדולה יותר הוא יושב על האסלבה לאחר שהושבנו אותו שם ובמקום לעשות את צרכיו הוא פשוט מקיא זה כבר קוררה מעל שבוע לדעתי הוא כבר לא יכול לשאת אוכל בבטנו וזוהיא הדרך שלו להוציא את זה
מה לדעתכן מדובר בבעיה פסיכולוגית או רפוטאית
האם כדאי להתייעץ עם רופא הילדגים אן לנסות שוב עם כל הפרסים
בברכה סי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן ללכת לשירותים
סמדר ריינר26/02/2010שלום סי,
הדרך הנכונה והאחראית לבדוק אם הבעיה היא רפואית או פסיכולוגית היא קודם כל לשלול את הכיוון הרפואי ואת זה אכן כדאי לבדוק אצל רופא.
שנית, מהכיוון הפסיכולוגי, ייתכן שבנך סובל מחרדה כלשהי שקשורה לתהליך הזה, ואם הדברים מגיעים עד לידי הקאה, ייתכן שכדאי שתפנו לייעוץ מסודר. זה כבר לא עניין לפרסים לפי דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8 רוצה למות
אסתר נוי26/02/2010תודה רבה. אנחנו רוצים בתוח פאופן פרטי לטפל בה. יש לי חברה שהיא מטפלת בילדים דרך אומנות. היה מתאים לה את זה או צריך מיד פסיכולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
אסתר נוי26/02/2010סליחה שלחתי את ההודעה למקום הלא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
אסתר נוי26/02/2010סליחה שלחתי את ההודעה למקום הלא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8
סמדר ריינר26/02/2010שלום אסתר,
ייתכן שאפשרי שמטפלת באומנות תטפל, אבל בודאי שלא החברה שלכם, זה צריך להיות מישהו נייטרלי שלא מוכר קודם למשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4רעות25/02/2010
הבת שלי בת 4, ילדה טובה וחכמה, לא עושה הרבה בעיות ומתנהגת יפה בדר"כ.
יש לי בעייה אחת איתה שאני לא יודעת מה לעשות לגביה, אבל לי זה מפריע מאוד...
הילדה יכולה לשבת / לשכב במשך זמנים ממושכים, להתמתח בכל הגוף, ולהיות מכונסת מאוד בתוך עצמה... גם בגן, לפעמים כשאני באה, ולמרות שבדרך כלל היא משחקת עם חברים, לפעמים אני יכולה להגיע והילדה יושבת על כיסא מותחת את כל הגוף, מתחככת, ו"מכונסת" בתוך עצמה, ולא משחקת - כאשר כל הילדים משחקים...
בבקשה תענו לי, חשוב לי מאוד לקבל ייעוץ... (בעיניי זה לא נראה טוב..)
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4
סמדר ריינר26/02/2010שלום רעות,
חסרים קצת פרטים על הבעיה. נראה שכבר שאת מתארת אותה, את רגילה לקבל פידבקים שלא מבינים אותך, כיוון שאת מציינת בסוגריים: לי זה מפריע, כלומר האם יש אנשים סביבך שלא מבינים מה הבעיה ולא נראה להם שזה מפריע?
ואכן לא ציינת מה מפריע לך בזה. לא ציינת כמה זמן זה "זמנים ממושכים", זה כנראה לא מפריע לילדה לבצע את המטלות ההתפתחותיות שלה, להתחבר, ליצור, לתקשר וכו'. ייתכן שהיא פשוט נחה. לא כל כך ברור מה הדבר שאת מתלוננת עליו ולמה הוא מפריע. האם את מודאגת ממשהו? אשמח אם תפרטי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ועשרה חודשיםאבא25/02/2010
שלום
יש לי בן בן שנה ועשרה חודשים שבזמן האחרון ואני מדגיש שבאמת לאחרונה
מתנהג קצת מוזר לא מוכן לעזוב את אמא שלו שבדרך כלל אני שותף מלא לגידול שלו
מקלחות אוכל משחקים
כל דבר אמא אמא אין בעיה אם זה אך זה גורם לבעיות מדי פעם שאמא שלו בעבודה
ואני צריך לקלח אותו הוא לא מוכן פשוט מתנגד
גם התנהגות קצת משונה נודניקיות מעל הרגיל
גם בבוקר לאחרונה עושה בעיות שאמא שלו משאירה אותו במעון
שלא היו אם זה בעיות מעולם
וחשוב לציין התפתחות תקינה לחלוטין מקבל המון תשומת לב ואהבה
אשמח לדעת למה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ועשרה חודשים
נעמה סבג שמש27/02/2010אבא שלום,
דאגתך ואכזבתך בהחלט מובנים.
יכול להיות שבתק' האחרונה הוא רואה פחות את אימו ואתה יותר אחראי לטיפול השוטף? יכול להיות שאימו בהריון?
האם הילד נכנס לגן חדש או שינה סביבה? יכולות להיות הרבה גורמים להשפעה. שתף אותנו.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)