פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים.
    אפרת
    01/03/2010

אני מבינה שגמילה היא עניין של תהליך ומוכנות וממש אין לי בעיה עם זה. ביתי אוטוטו בת 3 ואני לא לחוצה (הסביבה כן אבל לא איכפת לי) עד עכשיו לא הסכימה להוריד את הטיטול למרות שלפני כל פיפי או קקי היתה אומרת לי שהיא עושה ותמיד שאלתי אותה אם היא רוצה לעשות בסיר/שירותים והיא תמיד ענתה - לא!!!!! רוצה בטיטול!!!!!! בימים האחרונים היא רוצה לעשות פיפי בסיר!!!! ולהשאר עם תחתון רק חלק מהזמן, זאהיא קובעת מתי כן ומתי לא ואני הולכת עם זה! האם להשאיר אותה בתהליך כזה או לאמר לה שהגיע הזמן להוריד לגמרי וזהו??? אשמח לעיצה! תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים

סמדר ריינר
    01/03/2010

שלום אפרת,
    נשמע לי שאת עושה נכון בינתיים ואכן הרצון בא ממנה. נראה לי שמתאים להמשיך בקו הזה כרגע, ולקוות שההמשך יבוא ממנה גם. כמובן לחזק אותה מאוד על ההתקדמות שעשתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר! טוב לקבל חיזוק.

אפרת
    01/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    01/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהצגות ילדים
    איילת
    01/03/2010

שלום
    הלכתי עם בני בן הכמעט 5 להצגת ילדים , הגענו עוד בטרם תחילתה ,התישבנו ואז הוא החל לצעוק ולבכות שהוא רוצה הביתה בפחד נוראי, פניו נעשו לבנות והוא ביקש לעשות פיפי מספר פעמים דקה אחר דקה.
    כל השיכנועים שלי להמשיך ולשבת לראות את תחילת ההצגה עלו בתוהו
    יש לציין שלפני 3 חודשים הוא ביקר בפסטיגל שזה ארוע גדול יותר עם מס' אנשים עצום יותר , גם שם הוא הראה סימנים של חרדה אך לפרק זמן קצר , הוא ראה את המופע ואף נהנה

רציתי לשאול ממה זה נובע שהרי קניונים הם גם מקומות סגורים עם כמות גדולה של אנשים ושם אין לא שום חרדה או מצוקה

תודה
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהצגות ילדים

הוספת תגובה

• פחד מהצגה

ליאת גרוס
    01/03/2010

שלום איילת
    ילדים רבים חוששים מהצגות וזה פשוט עובר עם הגיל. נראה לי שהחשש הוא משילוב של חושך, קולות חזקים, אווירה יוצאת דופן (מחייבת ורשמית יותר) וכו', מקום קטן יחסית שדלתותיו נסגרות וכו'. זה שונה מאד מקניון אשר גדול, מואר, ובעל אופי דומה שהתנהגות מחוצה לו. דלתות הקניון פתוחות לכניסה ויציאה בכל רגע נתון. גם הפסטיגל יותר גדול ומואר מאולם תרבות סגור.
    כדאי לנסות משהו הדרגתי. קודם התמודדות ען חושך, בהמשך התמודות עם הצגות בשטח פתוח ומואר, וכו'... בכל מקרה יעבור עם הגיל.
    חבל שהפסדתם אבל לא נורא...
    בפעם הבאה, עם הרבה הכנה מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקלחת עם ילד
    מורן
    01/03/2010

אני ובעלי לעיתים מקלחים את בננו בן השנתיים וחצי
    פעם עם בעלי פעם איתי
    בימים האחרונים הוא אומר דברים בנוגע לאיברי מין שלנו כמו "אבא שערות"
    למה לי אין?
    לאמא ציצי למה לי אין?
    רציתי לדעת האם זה לא גיל קטן מדיי בשבילו להבחין בדברים האלה?
    והאם כדאי להפסיק להתקלח יחד איתו??

לקביעת תור
    סגירה
    מקלחת עם ילד

הוספת תגובה

• מקלחת עם ילד

ליאת גרוס
    01/03/2010

שלום מורן
    ילד סקרן יש לך וזה נפלא. יחד עם זאת אולי הוא באמת מרמז שזה כבר לא כלכך מתאים. יש גישות שונות בנושא אבל לדעתי כדאי להימנע מעירום מלא בנוכחות הילדים. במיוחד כאלו סקרנים כשלך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם לידת אח חדש למשפחה
    קרן
    28/02/2010

בני בן השנה ו-10 חוד' חווה "משברון" בעקבות לידת אחיו שנולד לפני חודשיים: הוא הפך להיות תלותי יותר - הוא מתעורר לעיתים תכופות יותר בלילה ורוצה לישון איתנו , מסרב להיפרד בבוקר בגן (הוא כבר שנה בגן) , מעונין שכול הזמן היו איתו- גם שהוא צופה בתוכנית בטלוויזיה הוא רוצה שיחזיקו לו את היד.
    כול התופעות האילו היו גם לפני שנולד אחיו אבל עכשיו רק יחמירו.
    דבר חדש שנוסף זה שכאשר לא עושים מה שהוא רוצה הוא בוכה ומשתעל ומקיא בכוונה - הוא ממש מתאמץ עד שהוא מקיא. כמו כן לעיתים הוא אף מנסה להכות את אחיו .
    אשמח להצעה.

הוספת תגובה

• יכול להיות שדילגתם עלי?

קרן
    02/03/2010

בני בן השנה ו-10 חוד' חווה "משברון" בעקבות לידת אחיו שנולד לפני חודשיים: הוא הפך להיות תלותי יותר - הוא מתעורר לעיתים תכופות יותר בלילה ורוצה לישון איתנו , מסרב להיפרד בבוקר בגן (הוא כבר שנה בגן) , מעונין שכול הזמן היו איתו- גם שהוא צופה בתוכנית בטלוויזיה הוא רוצה שיחזיקו לו את היד.
    כול התופעות האילו היו גם לפני שנולד אחיו אבל עכשיו רק יחמירו.
    דבר חדש שנוסף זה שכאשר לא עושים מה שהוא רוצה הוא בוכה ומשתעל ומקיא בכוונה - הוא ממש מתאמץ עד שהוא מקיא. כמו כן לעיתים הוא אף מנסה להכות את אחיו .
    אשמח לעצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת אח

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2010

קרן שלום,
    ראשית מזל טוב על הלידה. כפי שהבחנת ההסתגלות ללידת האח החדש דורשת התארגנות מחדש של כל המערכת המשפחתית. בנך מוטרד ומודאג מלידת האח החדש, הוא מבחין כי אינו זוכה לתשומת הלב הבלעדית שלכם, וכמובן שאתם גם פחות פנויים אליו. התגובות שלו הן טבעיות ומעידות על החרדה שהוא נמצא בה. חרדה זו היא תואמת מאוד וצפויה, והיה מדאיג אם הוא היה מתנהג באופן אחר.
    חשוב לזכור שה"גדול" הוא עדיין... קטן. הוא זקוק לכם ההורים, ליחס אישי ולזמן בלעדי שלו עם כל אחד מכם. לאחר שכל המערכת המשפחתית תסתגל לשינוי ותתארגן מחדש, וככל שהוא יחוש שהמקום שלו במשפחה הוא יציב ובטוח וההורים ממשיכים לטפל בו ולדאוג לו על אף שיש תינוק חדש, כך הוא יסתגל לאחיו. כדאי לקבל חלק מההתנהגויות הרגרסיביות בהבנה לעת עתה, אולם להציב גבולות ברורים לגבי אלימות כלפי התינוק.
    אתם כעת בשיא של הקושי שהילד הגדול חווה. התגובות שלו אמורות להיות פחות ופחות סוערות בחודשים הקרובים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכת משחק שיכולה לעזור

שירה
    09/03/2010

הי,

רציתי להמליץ לך על ערכת משחק שנקראת "נוני ומדליית האחים הגדולים" שיכולה לעזור לתקשר ולהקל על האחים הגדולים עם הגעה של תינוק או תינוקת חדשים. בערכה יש ספר, בובה ומדליה, והיא מאוד מהנה (לא רק חינוכית) כך שזו דרך מוצלחת לעבוד ביחד עם הילדים על הצד הרגשי שקשור לשינוי.

בהצלחה!

שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 לא ממושמע
    רעות
    28/02/2010

שלום,
    בני בן ה-6 לא ממושמע. בגן הוא מתנהג בסדר, אצל חברים בסדר, אך בבית הוא לא מקשיב בכלל ובודק את הגבולות כל הזמן. הוא ילד בכור, אח לילדה בת 4 ולתינוק שזה עתה נולד. יש לציין שחוסר המשמעת לא התחיל מהיום ולא נובע כתוצאה מלידת האח.
    כל דבר צריך להגיד לו 100 פעם, וזה מאוד מתיש.
    אני יודעת שצריך להגיד פעם אחת בצורה אסרטיבית ודי,
    ואכן כשאפשר זה מה שאנחנו עושים ,אך יש מצבים שבהם קשה ליישם את העניין.
    כמו כן, בני הוא ילד מבריק וחכם מאוד, ילד מאושר וחברותי. אך קשה לו להעסיק את עצמו, וקשה לו לשבת ולהתרכז לאורך זמן. כשהוא משחק במחשב או צופה בטלוויזיה הוא מרוכז מאוד, אך בסיטואציות אחרות פחות.
    הייתי מעוניינת להתייעץ עם מישהו בנושא ,שכן בעלי ואני הגענו למצב שאנחנו מותשים מהענייןף. השאלה היא האם להתייעץ עם פסיכולוג ילדים, או עם מישהו שמטפל בבעיות קשב וריכוז?
    אשמח עם תענו לי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 לא ממושמע

הוספת תגובה

• ילד בן 6

סמדר ריינר
    28/02/2010

שלום רעות,
    עדיין לא הוכח שהבעיה היא של קשב וריכוז ולכן לא בטוח שדווקא מומחה בתחום הזה יכול לעזור לכם. קודם כל צריך לעשות אבחון בנוגע לקשב וריכוז, ואחר כך להחליט על סדרי העדיפויות שלכם במה מטפלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה

רעות
    01/03/2010

שנה שעברה בני נשלח לאבחון והרופא אמר שלא נראה לו שיש בעיה של קשב וריכוז. אם זו לא הבעיה ,למי כן ניתן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    01/03/2010

שלום רעות,
    אם זו לא הבעיה אז באמת אין טעם לפנות למומחה בתחום קשב וריכוז כמו שהעלית קודם. יש לפנות לפסיכולוג או פסיכורתפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם.
    קודם כל אתם צריכים להחליט אם אתם רוצים באופן פרטי במסגרת ציבורית. מסגרת ציבורית יכולה להיות בחינם (של משרד הבריאות) קחו בחשבון שיכול להיות תור המתנה וכן משך הטיפול מוגבל בזמן, או מסובסדת (דרך רשימת נותני שירותים של קופת החולים בה אתם חברים, דרך הביטוח המשלים או בסל הרגיל תלוי בקופת החולים שלכם) ושם הסבסוד מוגבל במספר מפגשים, או באופן פרטי, שם העלות גבוהה יותר אך יש באפשרותכם לבחור את המטפל, לרוב אין תור המתנה ואין מגבלה על משך הטיפול.
    כדי לברר יותר על השירותים האלה אתם יכולים לפנות לאתרי האינטרנט של משרד הבריאות או של קופת החולים שלכם, לבקש המלצות ממכירם או מהפסיכולוגית של המסגרת החינוכית של בנכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית בגיל 4 או פוביה סביבתית?
    חרצית
    28/02/2010

שלום, אני אמא לילד מקסים בן 4 חובב טבע כמותי וחובב מושבע של פרפרים מגיל 0! אני פונה אליכן כיוון שהנושא הזה כבר התחיל להטריד את מנוחתי בגלל לחץ סביבתי מצד בן זוגי (אבא של בני) ובני משפחה שפנו אליי ולהשקפתי מדובר כאן לא בעצה ידידותי אלא בהומופוביא: בני המתוק
    התעקש השנה להתחפש לפרפר ומאחר ורוב תחפושות הפרפר ורודות, כתומות וכו' - החלטתי להכין לו כזו בעצמי וכך עשיתי. הדבר הביא לויכוחים ביני לבין בעלי ופתאום גיסתי התערבה בטענה שעליי להתחיל לנתב יותר את בני לדברים "של בנים"מכאן ואילךכדי שלא יצחקו עליו וכדי לא לבלבל אותו סוף ציטוט. אני עמדתי על שלי ועוד טרחתי להסביר שאני מודעת היטב אבל זה עדיין מוקדם
    להפעיל לחץ על ילד בנושא הזה. ובחייכם, הוא לא ורוד !!!!! בקיצור, זה מקומם אותי ורציתי לשמוע חוות דעת מקצועית ולא סטיגמטית.
    האם פעלתי נכון עד כעשיו?
    תודה,
    חרצית המודאגת.

הוספת תגובה

• פרפרים בכל מיני צבעים

ליאת גרוס
    01/03/2010

שלום חרצית.
    אהבה לפרפרים אינה מעידה על נשיות. חשוב לאפשר לילד לפתח את תחומי העניין אליהם הוא נמשך. פעלת נכון עד כה. תחפושת של פרפר אבל בצבעים של בנים זה פתרון מעולה...
    הבעייה היא בתגובות של הסביבה. אבות רבים מגיבים כך, בעיקר כאשר הבן הוא בכור. למרות שאת צודקת, רצוי לא להיכנס ראש בראש עם הבעל, בטח לא בנוכחות הילד. האם הבעל מתקשה לקבל את עצם המשיכה לטבע או רק את עניין התחפושת? התעניינות בפרפרים אינה נשית.את יכולה לפתח את המדען והחוקר שבילד ולקנות לו כובע גברי של מדען, זכוכית מגדלת, ערכת מדע וכו'. במקביל קני לו כדור ושהאב ישחק איתו כדורגל במגרש.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרישה מהבת כלפיי אימה
    גילה
    28/02/2010

שלום לך וחג שמח .ביתי בת 14 מבקשת ממני ליקנות לה אוזני המן .כשהיצעתי לה כסף שהיא תיקנה היא מסרבת ודורשת ממני ליקנות כיצד אני אגיב ואיך ליגרום לה ליקנות דברים לעצמה לבד כל פעם שהיא רוצה משהוא ואני מציאה לה כסף שהיא תלך היא מסרבת ולא רוצה ללכת כל הקניות אני מבצעת לבד כל פעם .איך ומתיי להפסיק הרגל זה?

לקביעת תור
    סגירה
    דרישה מהבת כלפיי אימה

הוספת תגובה

• דרישות של הבת כלפי אמה

סמדר ריינר
    28/02/2010

שלום לך גילה, מה שלומך?
    חג שמח גם לך. אם לא תיקני היא תצטרך לבחור אם לוותר על הדבר שרצתה או ללכת בעצמה. בודאי שבגיל 14 את לא אמורה לעשות את זה במקומה אלא אם מדובר בקנייה משמעותית וחשובה כמו קניית מיטה, או מחשב.
    גילה, נראה שקשה לך מאוד לסרב לילדה. את מוכנה לשתף למה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר בקשר לסירוב הילדה כלפי אימה

גילה
    28/02/2010

תודה לך שאת עונה לי.ראשית רציתי להבהיר -למה קשה לי לסרב לילדה.אני מגדלת את הילדה לבד ללא אבא בבית אנחנו בבית רק שתיים אני והיא .אני חוששת שאים אני אהייה קשה מידי כלפיה היא תישנא אותי ותלך לאביה שהוא מאוד מפנק אותה ומתנהג אליה ברכות יותר ממני -כלומר לא מסרב לה לכן אני חוששת לסרב לה בכל דבר .נוסף לכך יש לי רק אותה ואין לי ילדים נוספים אז אני פוחדת שהיא תלך ממני אני מקווה שאת מבינה אותי ומבקשת ממך תמיד עצה לטובתי כמובן ולטובת ביתי. אני יודעת שהסירוב שלי תורם לה יותר עצמאות -אבל היא ילדה מאוד קשה וכל סירוב מלווה בצרחות ממנה כלפיי אז מישתמע מכך שהיא כועסת עליי ומאוד אני פוחדת שהיא תספר לאביה שאני אמא קשה בבקשה תשובה .תודה מראש על הכל חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות לילדה

סמדר ריינר
    28/02/2010

שלום גילה,
    הקושי שלך מאוד נוגע ללב, ומעיד על חוסר ביטחון מאוד גדול שאת חשה בנוגע לעצמך בכלל ולאימהותך בפרט. נדמה לך שהאימהות שלך לא מספיק טובה ולכן אם לא תעשי מה שהילדה רוצה היא תעזוב אותך.
    והאמת היא שאי אפשר לנהל הורות תחת טרור כזה. זה מצב שבו הילדה יותר חזקה ממך, כי יש לה כוח עלייך - היא תלך לאבא.
    ילדים צריכים שההורים שלהם יהיו יותר חזקים מהם, אחרת יכולות להתפתח אצלם חרדות והעצמאות שלהם נפגעת כמו אצל ביתך, כיוון שאין להם דמות חזקה ועצמאית להזדהות איתה כדי שיוכלו לגדול ולהיות עצמאיים.
    אני חושבת, גילה, שכדאי מאוד שתפני להדרכת הורים או טיפול עבור עצמך כדי להתחזק ולהאמין בעצמך יותר ולהיות מסוגלת לטפל בילדה בלי לחשוש ממנה.
    אני בטוחה שאת אמא טובה ונותנת לילדה הרבה דברים - בית, בטחון, אהבה ובטח עוד דברים שאני לא יודעת כי אני לא מכירה אתכן. אני לא כל כך בטוחה שהיא תוותר עלייך כל כך מהר.
    לא ייתכן מצב שבו שניכם, את והאבא של הילדה מנהלים ביניכם תחרות מי מוצא חן בעיני הילדה יותר ומוותר לה יותר. שניכם מתנהגים אז באופן לא אחראי כיוון שאינכם שמים לה גבולות וילדים חייבים גבולות.
    ומה יקרה אם היא תגיד שהיא רוצה לאבא? זה אומר שאת מאבדת אותה לעולמים? היא לא תתגעגע אלייך את חושבת? היא לא תחזור אלייך לעולם? זה קצת מוגזם, היא הבת שלך והיא תמיד תישאר הבת שלך, אין לה אמא אחרת, ואבא הוא לא במקום אמא, גם אם יקרה לפעמים שהיא תרצה להיות אצלו יותר, או תקבל ממנו יותר ממתקים, נניח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות מעורבים
    דנה
    28/02/2010

שלום,
    תינוק שלי בן אחד עשר חודשים, הוא שוהה אצל הסבתא והדודה-אחות שלי בזמן שאני בלימודים או בעבודה מגיל חודש.
    אני מרגישה שהוא נקשר אליה יותר, בוכה כשהיא יוצאת, אינו בא אליי כאשר הוא איתה. זה מאוד כואב ומפריע לי, אני תמיד שואלת את עצמי מה הבעיה שלי, והאם זה טבעי במיוחד כשבעלי מגיע רק סופי שבוע לבית ובכל זאת הילד לא זז ממנו למטר בוכה עליו ותמיד רוצה להיות איתו כאליו שאני לא קיימת זה מטריד אותי מאוד, ומרגשיה שאני לא אמא מספיק טובה עבורו, עזרו לי כי אני משתגעת מהמחשבות האלה..

לקביעת תור
    סגירה
    רגשות מעורבים

הוספת תגובה

• רגשות מעורבים

סמדר ריינר
    28/02/2010

שלום דנה,
    זה לא בהכרח אומר שאת אמא לא טובה, אבל נשמע מהתאור שלך שמשהו בקשר בינך לבין בנך לא עובד. אם את גרה באזור המרכז את יכולה לפנות למרפאת אם תינוק באיכילוב או למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה, ולנסות לברר שם אם איש מקצוע יוכל לראות את שניכם ביחד ולנסות לברר למה הילד לא נקשר אלייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 וחצי אנא ענו לנו אנחנו דואגים
    אריקה
    28/02/2010

הוספת תגובה

• עניתי על שאלה זו

סמדר ריינר
    28/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 שעושה את צרכיו במכסים
    דודה מודאגת
    27/02/2010

שלום רב,
    אחייני המתוק בן ה5 וחצי עדיין עושה קקי במכנסים .בעקרון הוא עבר את השלב הזה בהיותו קטן ועבר לתחתונים אבל לתקופה לא ארוכה. פעם בכמה זמן הוא היה עושה במכנסים אבל בשנה האחרונה זה החמיר.זה ממש הפך להיות כל יום.הוא גם יכול להמשיך כרגיל במשך זמן ממושך.רק כשמישהו מריח הדבר נודע.אחותי לא צועקת עליו ומנסה להיות עדינה כדי שלא לפגוע בו.יש לציין שבהיותו תינוק אחותי האכילה אותו באוכל שהתברר שהיה אלרגי אליו ובמשך כחודש הוא שלשל כל יום .מדובר על החודש הראשון לחייו, לכן אחותי חשבה אולי נגרם לו נזק בפי הטבעת מרוב השלשולים אך הבדיקה הראתה שאין שום בעיה מהבחינה הזאת .אולי זה משהו נפשי?לאחותי יש 3 ילדים והוא האמצעי,אני כותבת זאת מכיוון שאולי זה רלוונטי ולאבחון שלך.יש לה ילדה בת 7 אותו ועוד תינוקת בת שנתים וחצי.היחסים מצוינים בין כולם.

אודה לך על תגובתך,
    בתודה מראש,
    א.י

הוספת תגובה

• אני היחידה שלא קיבלה מענה :-(

דודה מודאגת
    03/03/2010

ראיתי שמישהי כתבה על משהו דומה מס' הודעות לפני אך המקרה אצלה נבע מטראומה.אחייני המקסים לא חוה טראומה כלל וכלל.הוא בא ממשפחה יציבה ומאושרת.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרכים "בורחים"

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/03/2010

לדודה שלום,
    לא ברור משאלתך לגמרי האם האחיין שלך הגיע בעבר למצב שבו הוא גמול לחלוטין ואז היתה רגרסיה (וזו בעיה שנקראת אנקופרזיס), או האם הגמילה מעולם לא היתה מלאה. שני המצבים הללו הם מעט שונים גם בהבנה שלנו אותם וגם בהתייחסות אליהם.
    יחד עם זאת, בשני המקרים טיפול התנהגותי עקבי יכול לסייע בפתרון הקושי. כדאי להרגיל את הילד ללכת לשירותים בזמנים מסוימים (למשל כעשרים דקות לאחר הארוחות הגדולות ביום) ולוודא שהתנאים הסביבתיים יאפשרו זאת. כמו כן אפשר להנהיג מערכת של פרסים כשהוא נקי, הניתנים לו מדי יום. כמובן הכרחי לשתף את הצוות החינוכי בגן בתהליך.
    במידה וההתארגנות של הסביבה אינה מסייעת מספיק לפתרון מוחלט של הבעיה, ניתן להיעזר בהדרכת הורים ו/או טיפול קוגניטיבי התנהגותי ממוקד וקצר טווח, אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהצגות \ סרטים
    ליאת
    27/02/2010

הי,
    הבן שלי בן 6.5 (כתה א') עד לפני כשנה אהב ללכת להצגות וסרטים (התחיל בגיל צעיר מאד) ולאחרונה ארעו כמה מקרים ברצף בהם לא היה מוכן בשום פנים ואופן להישאר. לא בהצגה בחנוכה, לא בהצגה מטעם בית הספר ולא בסרט כתתי היום בערב. בכל המקרים הוא לא "שרד" יותר מחמש דקות, בקש ללכת הביתה, קם ולא היה מוכן לתת הזדמנות. דיברנו איתו על הנושא מספר פעמים, ללא הצלחה.. אשמח לדעת האם מדובר בתופעה חולפת או שיש לטפל בנושא בצורה מקצועית?
    יש לציין כי לאחרונה (לא יודעת אם המקרים קשורים) החל לשאול אותנו בערב אם הבית נעול ולבקש שננעל לפני שנלך לישון.
    תודה מראש על העזרה, ליאת.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהצגות \ סרטים

הוספת תגובה

• פחד מהצגות/סרטים

סמדר ריינר
    27/02/2010

שלום ליאת,
    לא ניתן לדעת כרגע אם זו תופעה חולפת או לא כיוון שזו לא בהכרח תופעה שאופיינית לגיל או מהווה חלק משלב התפתחותי. כדאי לשאול אותו בצורה יותר מפורטת ממה הוא פוחד בדיוק.בערב כנראה הוא פוחד מישהו יפרוץ הבייתה, הנעילה של הדלת, כך אני מבינה עוזרת להרגיע את הפחד הזה, כדאי לבדוק איתו ממה בדיוק הו אפוחד בהצגות ובסרטים ולראות אם יש משהו שניתן לעשות שיעזור להתמודד גם עם הפחד הזה. כמו כן אתם מוזמנים להיכנס לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדים של ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי
    אריקה
    27/02/2010

הילדה שלנו מדאיגה אותנו. זו ילדה מבריקה ,חברותית ,פעילה בכל מיני חוגים ,אהובה ,כולם רוצים את קירבתה. בבית היא מקבלת את כל האהבה התמיכה האפשריים ובכל זאת בבית הספר הילדה איננה משתתפת מפחדת שמא תגיד את התשובה הלא נכונה. המורה מתפעלת ממנה ואינה מבינה למה זה קורה.תמיד עוזרת לאחרים ולוחשת תשובות שמזכות ילדים אחרים בפרסים והיא שותקת לא מצביעה.איך יכול להיות עם כל האהבה והתמיכה יש לה ריגשי נחיתות כאלו. יש לה כל כך הרבה מה להגיד היא כל כך בוגרת, כל כך נבונה וזה ממש מפריע לנו מאד. גם להתחפש זה ממש בכוח היא לא מוכנה להצטלם עם התחפושת שניראת טיפשית (.לדעתה) היא לא לוקחת סיכון כל מה שיכול להעמיד אותה בצורה מגוחכת
    היא מראש לא עושה. מה עושים אנא עזרתכם !

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 8 וחצי

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 וחצי

סמדר ריינר
    28/02/2010

שלום אריקה.
    הילדה שלכם כנראה מרגישה שהיא אומנם מקבלת המון תמיכה, אבל כנראה, להרגשתה (אולי זה לא מה שאתם מתכוונים, אבל כך זה יוצא) התמיכה נראית לה קשורה לזה שהיא מבריקה. כנראה שהיא חשה צורך להצטיין כי אחרת היא חושבת שהיא תאבד את המקום והאהבה שלה. יכול להיות שמכוונות טובות אתם מעודדים להצטיינות, ואז המסר שהיא מפנימה הוא שאם היא לא מצטיינת היא לא שווה שום דבר.יכול להיות שצריך לרכך בבית את המסר הזה ולשדר מסר שלטעות זה בסדר, להיפך לפעמים טעויות חשובות מאוד, כי לומדים מהן או יוצאים מהם דברים חשובים, גם אם אחרת ממה שתכוונו, ובכל מקרה יש אפשרות כמעט תמיד לתקן, לא חייבים להיות מושלמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שרוצה להיות ערום כל הזמן
    מבולבלת
    27/02/2010

ילדי לא מוכן להתלבש עושה לי בעיות ולא מוכן ללכת לגן רק בגלל שהוא יודע שהוא יצטרך ללכת עם בגדים ולא מסיבה אחרת הוא אוהב ללכת לגן, אני מגיעה למצב שאני בכח מלבישה אותו לא יודעת ממזה נובע אף אחד אצלנו בבית לא הולך ערום.
    מה עושים?ממזה נובע? בני אל לאחות בת שנה וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שרוצה להיות עירום

סמדר ריינר
    28/02/2010

שום אילנית,
    יכול להיות שבנך סובל מרגישות תחושתית כלשהי, התייעצי עם רופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 שבוכה מכל דבר
    גליה
    27/02/2010

שלום, בתי בת 3.5 מתבכיינת מכל דבר שלא לרוחה והיא רוב הזמן כזאת. כשהיא מקבלת שריטה קטנה או מכה לא רצינית ממשהו היא מתחילה להיות היסטרית ובוכה וצורחת למרות שבהתחלה אנחנו מנסים להרגיע אותה ולחבק אבל אח"כ זה נעשה בלתי נסבל. כמו כן היא כל הזמן ממציאה שכואב לה משהו-הראש/הגרון/היד/הרגל...מה לעשות? זה ממש מתסכל שהילדה גדלה בתחושות כאלה.סה"כ היא מקבלת מאיתנו הרבה חום ואהבה אבל מצד שני היא גם יודעת להעסיק את עצמה (עם בובות/לצייר או לצפות בטלוויזיה)

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5 שבוכה מכל דבר

הוספת תגובה

• ילדה שבוכה מכל דבר.

נעמה סבג שמש
    27/02/2010

שלום גליה,

ממתי זו התנהגותה של הילדה? האם היא עברה תהליך של שינוי כלשהו? מסגרת גן? טלטלה רגשית בבית? נולד לה אח?

לא ברור לגמרי איך אתם מגיבים למצב היום. מה שלא יהיה, זזה לא עובד עליה. נסו להגיב בצורה שונה ממה שהגבתם.

אם הגבתם בעודף תשומת לב- התעלמו.

אם כעסתם מהבכי- נסו להמנע מכך. זה סוג של תשומת לב שגורם למצב להשמר.

הקפידו על כך שלא להענות לבקשותיה ולדבריה כל עוד הבקשות מלוות בבכי.

חשוב וכדאי לשנות את התקשורת. ברגע שתגובתכם תשתנה, לאחר מס' פעמים גם תגובת הילדה תשתנה.

נסו זאת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    כוכב
    27/02/2010

שלום, בתי בת 10 כבר מגילאי הגן היתה מתקשה להיפרד מאיתנו בבקרים וכאשר היא גדלה והחלה ללכת לכיתה א היא היתה מתלוננת על כאבי בטן לפחות פעם בשבוע ומסרבת ללכת לבית ספר.
    ניסיתי לטפל מול פסיכולוגית - זה לא עבד, מאוחר יותר בכיתה ג עשיתי לה אבחון פסיכודידקטי, המאבחנת המליצה על תרפיה באומנות כטיפול לבעיות רגשיות. ואכן לקחתי אותה לתרפיה, כבר לפני שנה התרפיה הופסקה מיוזמת התרפיסטית בהסבר שהן הגיעו למקסימום בטיפול.
    אני חייבת לציין שלבת שלי אין מושג שהיא היתה בטיפול אלא בחוג אומנות.
    היום אני מרגישה שלא הגעתי לכלום, היא עדיין מתלוננת על כאבי בטן בלי שום בסיס רפואי, יש גם הרבה תסמינים של חרדות כגון זה שהיא נורא דואגת לנו וכל הזמן חושבת על דברים רעים שיכולים לקרות לנו , או שהיא כל הזמן מפחדת שהיא חולה ושיש לה חום, או מפחדת להישאר לבד בבית בעקבות פריצה שהיתה בבניין שלנו. כמובן שמבחינה חברתית ולימודית היא במצב ממש לא טוב.הילדה שליהיא ילדה יפיפיה שכל מי שרואה אותה לא מביולא משער לעצמו שהיא במצב חברתי שכזה. אני רוצה לשוב ולטפל רק רק שנימאס לדרוך במקום. נדמה לי שהיא פשוט סובלת מחרדות.
    מה כדאי לעשות? האם לקחת אותה שוב לאבחון? חשבתי על פסיכודרמה, חשבתי על סוסים אבל אני באמת לא יודעת מה כדאי לי לעשות ואני לא רוצה לטרטר את הילדה ולהציק לה מבלי להתקדם.
    (סליחה על המכתב הארוך)
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

סמדר ריינר
    27/02/2010

שלום כוכב,
    כדאי שתפנו לטיפול מסודר, שכול הדרכת הורים, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט. אם החרדות מפריעות גם לילדה ולא רק לכם, ויש לה מוטיבציה להתקדם בטיפול, כדאי שתפנו למטפל בגישה קוגניטיבית התנהגותית. זהו טיפול שדורש מוטיבציה, ותרגול גם בין הטיפולים, והוא יעיל מאוד לטיפול בחרדות. אם לא ברורה המוטיבציה של הילדה, ייתכן וטיפול כזה לא בהכרח יהיה יעיל, אלא טיפול פסיכותרפויטי רגיל. נראה שמצד אחד אחד נמאס לכםן לטפל בבעיה אך מצד שני אתם רוצים מסלול "רך" יותר כמו סוסים או לקרוא לזה חוג כדי להיות בטיפול כמו להיות עם ולהרגיש בלי. נראה שאין ברירה, ואתם צריכים לקרוא לבעיה בשמה ולגשת לטיפול מסודר כדי לטפל ברצינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

כוכב
    27/02/2010

תודה לך על תשובתך המהירה זה חשוב לי מאוד.
    ע"ס ההיכרות הטובה שלי עם הילדה היא לא תשתף פעולה עם טיפול ישיר.
    האם טיפול כמו פסיכודרמה יכול להיות יעיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

סמדר ריינר
    27/02/2010

שלום כוכב,
    ייתכן שכן, זה תלוי בקשר שייווצר עם המטפל/ת והמקצועיות שלו/ה, וכן הטיפול חייב לדעתי במקרה שלכם לכלול הדרכת הורים, לא כל המטפלים באומנויות למיניהן עוסקים בהדרכת הורים וצריך לבדוק את זה. כמו כן אם הפניה שלכם לפסיכודרמה היא כדי שיהיה קל יותר להציג את זה בפני הילדה כ"חוג" כפי שעשיתם אם הטיפול באומנות -אז לא.
    מדוע אתם נרתעים מטיפול פסיכולוגי? אתם נואשים ולא מרוצים מהטיפול שקיבלתם עד היום אבל גם קצת נרתעים, להתרשמותי מלגשת לעניין ברצינות ולקרוא לדברים בשמם. יכול להיות שזו חלק מהסיבה שהטיפולים לא עוזרים לכם. אי אפשר לטפל במשהו בהצלחה אם לא מודים קודם כל בכך שיש בעיה ומה מטרת הטיפול וההסכם שעומד בבסיסו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה