מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמבטיה משותפתאמא ל209/03/2010
יש לי 2 בנות, 7 + 5. אני עושה להן אמבטיה משותפת. מתי כדאי להפסיק עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה משותפת
סמדר ריינר10/03/2010שלום לך,
כדאי להפסיק עם זה כשזה כבר לא מתאים לאחת מהן והיא לא רוצה יותר או כשהגדולה מתחילה להתפתח מינית. בינתיים, כל עוד זה כיף לשתיהן, לא חייבים להפסיק. תשאלי כל אחת לחוד וללא לחץ אם זה כיף לה או שהיא מעדיפה להתקלח לבד ובפרטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת שעות עבודההגר09/03/2010
שלום,
שמי הגר אנא ל- 3 ילדים מדהימים.
נדב הגדול הוא בן 4.9 שנים, ותאומים בני 1.5 שנים.
לפני חודש נתבקשתי להוסיף שעות בעבודה (במקום לסיים בשעה 13:00 ולאסוף אותו מהגן) לעבוד עד שעה: 16:00.
המטפלת של התאומים מוציאה אותו מהגן ומביאה אותו אליה הביתה והוא נמצא שם עם התאומים ועם הילדות של המטפלת שהן בנות גילו.
בשבוע האחרון הוא ממש מבקש שרק אני או בעלי נאסוף אותו מהגן, הוא ממש נעצב מזה.
אני מסבירה לו שוב ושוב שאנו צריכים (אני ואבא) לעבוד עוד שעות, ושואלת אותו האם כייף לו אצל המטפלת, הוא עונה שכיף לו.
איך אשפר להסביר לו את זה בצורה טובה יותר? על מנת שלא יהיה עצוב כי זה אוכל אותי.
אשמח לקבל תגובה.
תודה,
הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת שעות עבודה ורגשות אשמה?
נעמה סבג שמש09/03/2010הגר שלום,
נראה כי גם לך קשה לקבל את השינוי והילד חש בכך. אינך צריכה להסביר לו בנימה מתנצלת או כביכול לתרץ (למרות שאת אומרת אמת בסך הכל). את צריכה להציג זאת כשינוי נורמטיבי לחלוטין. כשתשדרי זאת, גם לו יהיה קל יותר. נכון, הוא לא שמח מכך, כי ילדים אוהבים שגרה. גם לנו, המבוגרים, קשה לקבל שינויים, לא?
הציגי זאת כדבר חיובי, קבעי זאת כעובדה וזה יהיה בסדר. שקפי לו את רגשותיו תאמרי לו שאת מבינה שהוא מאוכזב אבל.. אוקיי?
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה ושיניים בהתנהגותשי09/03/2010
שלום,
אנחנו הורים לילד ראשון ומקסים בן שנה. בחודשיים האחרונים, אנחנו עדים לשינוי התנהגות קיצוני של הילד מאז החל להתאקלם במשפחתון קטן. עד שנכנס למסגרת המשפחתון למס' שעות ביום, 3 פעמים בשבוע בלבד, הוא שהה רק איתנו ובצמוד אלינו. מאז שהתחלנו להשאיר אותו במשפחתון עם מקסימום 2 ילדים נוספים החל תהליך קשה של התאקלמות שלא הסתיים. חרדת נטישה גדולה, בכי ללא להפסקה כשהוא שם, מסרב לאכול רוב הזמן, ממש מרדים את עצמו בזרועות המטפל על הידיים כאילו מעוניין להתנתק ולא מוכן לרדת מהידיים (ולא תמיד נשאר רגוע גם על הידיים). מאז, החרדה רק מתעצמת, הילד ממש צמוד אלינו, בעיקר לאמא, לא ניתן לעשות כמעט כלום בבית במשך היום. לפתע, גם החברים, הסבא והסבתות, הדודים וכד' מהווים איום עבורו והוא מתנהג כך בהתאם.
בוכה, משתולל, לא מוכן לרדת מהידיים.
מאד קשה לנו מאד ולמרות השלב הזה בחיי הילד שידוע לנו כשלב של חרדה התחושה שלנו שמדובר במקרה טיפה חריג ואין לנו כלים להתמודד עמו. האם מישהו עבר חוויה דומה? נשמח לקבל המלצה למי כדאי לפנות, ייעוץ וכד'.
אנחנו מפחדים להוציא אותו מהמשפחתון למקום אחר כדי לא להתחיל את כל התהליך מחדש, מנגד, אולי באמת הוא מאותת שלא טוב לו שם.
תודה מראש לכל מי שיש לו משהו לומר שיכול לסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה ושינויים בהתנהגות
סמדר ריינר10/03/2010שלום שי,
למה הכוונה להוציא אותו מהמשפחתון למקום אחר? למשפחתון אחר? כי אם זו הכוונה לא ברור למה ומה יהיה ההבדל מהמשפחתון הזה? האם אתם חושבים שהבעיה נעוצה במשפחתון עצמו? אם לא, ייתכן שהבעיה קשורה לכך שילדיכם זקוק עדיין לדמות מטפלת אחד על אחד, וזה פער גדול מדי ממצב שהוא היה צמוד אליכם למצב שהוא צריך לחלוק דמויות מטפלות עם עוד ילדים. נראה לי שנכון יותר להוציא אותו בשלב הזה ולתת לו להיות עם מטפלת בבית שנה נוספת לפני הנסיון הבא להוציא למסגרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוז - גיל שנה וחצישגית09/03/2010
שלום, בני בין שנה וחצי ילד שמח ושובב
אנו הולכים פעם בשבוע לחוג מוזיקה המותאם לגילו. במהלך השיעור הילד משרב לשבת, הוא מקשיב למדריכה בעמידה ולאחר מספר דקות מתחיל להסתובב בחדר ולחפש "אטרקציות"
שאר ילדי הקבוצה יושבים על הוריהם או משתפים פעולה במהלך השיעור כולו (כחצי שעה)
גם בגן אומרת הגננת שהילד לא יושב לרגע......
כאשר אנחנו משחקים בבית אחד-על-אחד הוא דווקא יושב מרוכז במשך כ-5-10 דקות .
כמו כן מידי ערב לפני השינה לאחר מקלחת וארוחת ערב הוא יכול לשבת המיטה ולעיין בספר לבדו במשך 20-30 דקות.
האם ההתנהגות זו אופינית לגילו? האם זה מראה על בעית קשב וריכוז בעתיד
אני מודאגת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוז גיל שנה וחצי
סמדר ריינר10/03/2010שלום שגית,
זה ממש מוקדם מדי להסיק מסקנות כאלה. מדובר בתינוק שנשמע סקרן ובריא. יכול היות שהחוג הזה עוד לא מתאים לו. העובדה שילדים אחרים בגילו יושבים שם יכולה להעיד על הבד בטמפרמנט ולא הפרעת קשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל שנה וחצי
מהא10/03/2010לפי דעתי שהילד עדיין קטן בשביל להסיק מסקנות, בתקופת גיל זו הרבה ילדים נעשים מאד סקרניים לסביבה, מסתבובים נוגעים בכל דבר ..... מתוך מה שאמרת יכול להיות הילדך דורש יותר תשומת לב מאחרים - למשל מילדים שנמצאים בחוג. ולכן אפשר לדבר גם המדרכיה למוסיקה לשתתן קצת תשומת לב אליו ואלוי זה יכול לעזור לו ועם הזמן אולי התנהגות זו הולכת ופוחתת כפי שאת האמרת הוא ילד מרוכז כשהוא נמצא באינטרקציה של אחד מול אחד.
מקווה שעזרתי קצת
מהא סטודנטית לתואר שני בחינוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחצי מושך בשיערדקלה09/03/2010
בני בן שנה וחמש נמצא במסגרת של משפחתון של חמישה ילדים מגיל שנה לפני כחודש ילדתי בן נוסף בהתחלה הבכור הגיב בשמחה אח"כ הסתקרן וכל הזמן רצה לגעת בתינוק בנוסף סוחב את העריסה ממקום למקום אך הקושי שהוא נהיה אלים כלפי הילדים במשפחתון הוא מושך כל הזמן בשערות הילדים ועושה זו דווקא שהמטפלת תראה זאת או שאני מגיעה להחזירו אז עושהזאת שאראה הסברנו לו וזה לא עזר שהוכמס ללול גם לא עזר כיצד להגיב להתנהגותו ומה צריך לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחצי
סמדר ריינר10/03/2010שלום דקלה,
מדובר בילד קטן מאוד, וכפי הנראה את מבינה נכון שהוא מושפע מלידת אחיו ומגיב אליה. מאחר והוא קטן כל כך וההסברים עדיין לא עוזרים אין ברירה אלא להשגיח עליו המון. בנוסף לנסות ולתת לו המום תשומת לב ייחודית רק לו, ואם יש לך אפשרות לקבל עזרה בשעות אחר הצהריים כשאת איתם בבית גם כדי להשגיח יותר טוב וגם כדי שתתפני לתת לו את ההתייחסות לה הוא זקוק. הוא בעצמו תינוק בן שנה וחצי וזו חוויה קשה במחינתו לוותר על הבלעדיות שלו על אמא כל כך מהר, צריך לנסות להקל עליו שם כמה שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות עצמית בלילההילה09/03/2010
בתי בת 2.5 מסרבת להירדם לבדה."טקס השינה" אצלנו מאז היותה בת שנה זה ארוחת ערב, מקלחת וסיפור שהיא בוחרת. בתום הסיפור היא מחזיקה לנו את היד ומלטפת אותה עד שהיא נרדמת.
בחצי שנה האחרונה זה נהיה סיוט- היא לא מוכנה לעזוב לנו את היד ושנלך וזה יכול לקחת לפעמים 5 דק' ולפעמים 1/2 ש' עד 45 דק'- ברור לנו שזה לא תקין אך אנחנו מיואשים.ניסינו את כל השיטות המומלצות: אחרי קריאת הסיפור, נשיקה וחיבוק, מסבירים לה שאמא ואבא בסלון לידה ומתי שהיא תקרא לנו ישר נבוא, אך הצרחות שלה נשמעות למרחקים....ניסינו להכנס ולצאת, להשאר בחדר רק "ברקע" ולא לשבת לידה ולתת יד, מה לא ניסינו ולשווא. היא ממש צורחת בבכי קורע לב,צועקת אמא אל תלכי, תשארי איתי וממש מתחננת ונתלית עלינו וקורעת את הלב. אנחנו יודעים שאומרים שזה תהליך, שלילה ראשון היא תבכה,שני פחות שלישי עוד יותר פחות וכו',אבל גם אחרי שבוע הבכי לא נגמר,היא רק נחנקת ממנו ואנחנו מתייאשים..אנחנוחוששים שהיא מפחדת מההישארות לבד (למרות שאנחנו משאירים אור ודלת פתוחה) לא משנה כמה עייפה היא- המקרה חוזר כל לילה. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית שינה או בעיית גבולות?
נעמה סבג שמש09/03/2010הילה שלום,
האם הילדה ישנה לילה רצוף או זקוקה לכם באמצע הלילה? איך היא ישנה צהריים בגן?
באופן כללי נשמע שהקושי הוא בהצבת גבולות. האם יש קשיים נוספים במהלך היום? האם היא בודקת אתכם גם במהלך היום? חשבו על כך...
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מהמשפחתון בסוף יוםנעה08/03/2010
שלום, בני בן שנה ו-9 חודשים. נמצא במשפחתון מידי יום עד 16:00.
מדובר בזוג שפתח משפחתון, ומסיבות שונות, לאחרונה מחליפה את בן הזוג מטפלת אחרת.
בני מאוד שמח בבוקר ללכת למשפחתון, נפרד מאיתנו בקלות. רוב הילדים גדולים ממנו (סה"כ יש 10 ילדים במשפחתון), שניים קטנים יותר (וכולן בנות חוץ ממנו). כשאני מזכירה לו במהלך היום את השם של המטפלת העיקרית הוא מחייך וחוזר על השם ב"התפרקות".
לפי המטפלות, בני מתנהג במשפחתון בצורה טובה, אוכל טוב, ישן בצהריים. להערכתי בבית הוא "מתפרק" יותר (במשפחתון נראה לי שהוא קצת יותר מאופק). הוא לפעמים משתולל שם, אבל זה אף פעם לא מגיע להשטתחויות על הרצפה שהוא עושה לפעמים בבית...
אני מוסיפה את כל הפרטים האלו, כי אני לא יודעת מה יכול להיות רלוונטי.
לאחרונה, בני מתנהג בצורה מוזרה כשבאים לקחת אותו.
אחרי שאני נכנסת לבית, הוא נעצר במקום, כאילו "קופא", ומשפיל את המבט לרצפה.
הוא קופא במקום מספר שניות עד שאני באה לקחת אותו, הוא לא מחייך, ואני צריכה להרים אותו כדי שיבוא איתי. הוא לא מתנגד לבוא איתי, אבל נראה בשוק, ולא יוצא מהשוק למשך פרק זמן של חצי שעה בערך (קשה לדעת, כי אחרי המשפחתון יש לנו נסיעה של כחצי שעה, ובאוטו הוא תמיד רגוע, אבל התחושה היא שהוא עדיין בשוק).
גם כשבעלי מוציא אותו מהגן (פעם זה היה קורה פעם בשבוע בערך, היום בתדירות גבוהה יותר) הוא נתקל באותה תגובה.
לפני שהוא התחיל עם ההתנהגות הזו, הוא תמיד היה רץ אליי בשמחה כשהייתי מגיעה
(ומייד אח"כ מבקש עוגיה שהם תמיד מקבלים לפני שהולכים הביתה....) או שהיה רץ לקבל עוגיה ומיד רץ אליי, עושה "ביי ביי" בשמחה ויוצא.
אני חושבת שזה התחיל לפני בערך שבועיים-שלושה, כאשר פעם אחת אמא שלי באה לקחת אותו (היא מוציאה אותו באופן קבוע פעם בשבוע), והוא לא ידע את זה מראש (המטפלות מכינות אותו מראש אם מישהו שהוא לא אמא/אבא בא לקחת אותם), ואז הוא היה "בשוק" למשך מספר שעות. נראה לי שמאז הוא מגיב ככה, אבל זה נראה לי מוזר, כי כבר עבר המון זמן (לפחות במושגי הזמן שלו.....)
חוץ מזה הוא ילד מאוד שמח (אחה"צ אחרי שהוא יוצא מהשוק... הוא תמיד משתולל, רוקד, אוהב מוזיקה, נהנה לשחק במשחקים שונים (בעיקר מכוניות וקוביות)) ואני רוצה להבין אם יש משהו שאני צריכה לשים לב אליו בהתנהגות הזו.
תודה רבה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מהמשפחתון בסוף היום
סמדר ריינר09/03/2010שלום נעה,
לא כל כך ברור למה את מתכוונת כשאת מציינת את המושג "התפרקות" , האם מדובר בהשתטחות על הריצפה? בכי? בעיטות לכל כיוון עם רגליים והידיים? כמה זמן זה נמשך? או האם מדובר בהתרפקות, מין התפנקות כזו שבה הוא מפסיק להחזיק את הגוף שלו, ופשוט נמרח על הריצפה?
מתי עוד קורות "ההתפרקויות" האלה?
אם תוסיפי פרטים על כך אכול לנסות להבין טוב יותר מה קורה ולנסות לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נעה09/03/2010שלום סמדר,
בפעם הראשונה כשכתבתי "התפרקות" הכוונה הייתה "התרפקות" - כלומר,
כשהוא שומע את השם של המטפלת שלו, הוא חוזר על השם בשמחה ובחיוך בסוג של *התרפקות* על השם (כך גם אם אני מזכירה לו שמות של ילדות מהגן - הוא חוזר על השם בשמחה ובצליל שמבטא את זה שהוא מכיר את השם הזה.....)
בפעם השניה - כשכתבתי שהוא "מתפרק" לפעמים בבית, ובגן פחות, התכוונתי שהוא משתטח על הרצפה בעצבים, לפעמים בועט ברגליים, לפעמים "נשפך" על הרצפה (כמו שתיארת - נמרח על הרצפה) במצבי עצבנות (הרבה פעמים "מריחה" כזו על הרצפה הופכת לעצבנות יותר ברורה אחרי כמה שניות...), והבנתי שבגן זה קורה פחות (לפי המטפלת הוא כנראה למד את זה מהבנות הגדולות יותר שהתחילו בבירור כבר את גיל שנתיים....).היום כשבאתי לקחת אותו שאלתי על ההשטתחויות - והמטפלת אמרה לי שהוא כבר עושה את זה לפעמים גם בגן... אבל עדיין נראה לי שהוא עושה את זה פחות שם.
דרך אגב, היום באתי לקחת אותו והוא דווקא התנהג די "כרגיל" (כלומר, לא "קפא" כמו בדרך כלל....).
תודה על התייחסותך, ואני מקווה שהפעם הייתי ברורה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר10/03/2010שלום נעה,
ההתרפקויות וגם ההתפרקויות של בנך הן נורמליות מאוד לגילו. גם נורמלי שזה קורה יותר בבית, אכן הבית הוא המקום להתפרק בו ושם אמורים להכיל זאת. הוא זקוק להחזקה ואיסוף, גם מילוליים וגם פיזיים. כלומר כשהוא מתפרק וצורח כדאי לאסוף אותו לחיבוק ולהרגיע אותו, ללוות במילים את מה שקרה (היום סבתא באה לקחת אותך ולא ידעת, זה עשה לך קשה בלב ועכשיו בא לך להתפרק קצת, אין דבר, אמא פה עכשיו והיא תאסוף אותך, הנה חיבוקי, וכו'). לאט לאט, עם הגיל והעיקביות בהכלה שלכם הוא ילמד לקשר את המילים לרגשות שלו ויוכל יותר ויותר להכיל את עצמו לבד. כרגע הוא עוד תינוק, וזה יקח עוד זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נעה10/03/2010תודה סמדר,
רציתי לחדד את השאלה שלי - אני יודעת שה"התפרקויות" הללו נורמליות לגילו
(תיארתי אותם רק כחלק מהתיאור הכללי של ההתנהגות שלו - מתוך ידיעה שאלו דברים נורמלים...).
מה שרציתי לשאול זה בעיקר בנוגע למצב שבו הוא "קופא" במקום כשבאים לקחת אותו מהגן
(לעומת פעם - שהיה רץ בשמחה אלינו)
האם זה מצביע על משהו בעייתי (ביחס שלנו אליו (כי הוא לא שמח לקראתנו....), במשפחתון וכ'ו)
תודה בכל מקרה, ואשמח אם תוכלי להתייחס לחלק הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר10/03/2010שלום נעה,
אכן הבנתי את שאלתך. אני חושבת שהקפיאה קשורה גם היא לתחושה הכללית שלו שצריך לאסוף ולהכיל אותו ולפרש לו את תחושותיו יותר. אין כאן לדעתי כרגע בהכרח תגובה פתולוגית כלשהי שאי אפשר לפתור בהכלה מילולית ופיזית שלו ושל האיורעים שעוברים עליו.
גם כשהו אקופא אפשר לאסוף אותו, לחבק אותו ולומר לו משהו כמו "אולי אתה מרגיש מבולבל כי פעם סבתא באה, אבל עכשיו זו אני" וזה יחבר לו בפנים את מה שקורה לו ולמה הוא קופא ויעזור לו להשחרר אותו בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, תודה רבה!
נעה10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השיטה מתאימה גם להנחית הורים???הילה08/03/2010
למשל, את שמה מצלמות גם בנושא גבולות?
לנו יש קושי בכך בבית...תמיד בסוף אנחנו מתרצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום ומעקב מתועד להנחיית הורים
נעמה סבג שמש09/03/2010בוודאי שהשיטה מתאימה גם להנחייה בנושא סמכות וגבולות. רוב המצבים מתרחשים בבית ובהם אני צופה ומכוונת כיצד נכון לנהוג ואיך ניתן לנהל תקשורת בריאה. התהליך נמשך כחודש והתוצאות מפתיעות. תוכלי לקרוא על זה בקרוב בעיתוני הורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעמה, מהי השיטה היחודית להרגלי שינההילה08/03/2010
נעמה,
דפדפתי קצת באתר שלך וקראתי על השיטה החדשה. איך בעצם מתנהל העניין עם המצלמות?
האם יש אפשרות לכבות את המצלמה כשלא מתאים לנו?
אנחנו עברנו תהליך לא מוצלח ורצינו לקבל פרטים כדי לראות אם השיטה שלך מתאימה לנו.
בבקשה כתבי פירוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השיטה עובדת באמצעות צילום ומעקב
נעמה סבג שמש09/03/2010יומיומי בביתכם. אני צופה דרך האינטרנט במה שמתרחש ונותנת הנחיות באופן יומיומי. איני מגיעה לביתכם, כך שאיני מפריעה להתנהלות בבית ולא מערימה קושי נוסף על הילד. הרעיון הוא לקבל את המידע ללא הסרבול בכתיבת דוחות יומיומיים וללא הקושי להבין מה באמת נעשה שם. כך זה הכי אובייקטיבי שיש.
מה בדיוק הקושי שלכם? את מוזמנת לפרט. כמו כן, תוכלי לקבל פרטים נוספים על השיטה באתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןאמא08/03/2010
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 7 וחצי וילד בן 3 וחצי. אני נמצאת בתהליך גירושין ולא יודעת כיצד לספר זאת לבתי. אני ובעלי שמרנו על יחסים קרובים ולא התווכחנו או רבנו ליד הילדים ועד לפני יומיים אף חיינו באותו בית כך שמבחינת הילדים המצב היה שגרתי. לפני יומיים בעלי עזב את הבית בלילה ואמר לבתנו שהוא צריך ללכת לעבוד ויראה אותה מחר. שעות העבודה שלו הן עד שעות הערב כך שכשהגיע אמש זה היה שגרתי עבור בתי. החלטנו לספר לה על עניין הפרידה היום כדי שהיא לא תופתע או לא תבין מדוע אביה לא ישן בבית גם בסופ"ש. אני לא יודעת מהיכן להתחיל ואיך לומר שזה ביני לבינו ולא קשור אליה וחוששת מתגובתה ,היא ילדה רגישה מאוד היא מופנמת ושקטה גם בבית הספר היא לא מתערבבת יותר מדי חברתית ורק עליי היא מוציאה זעם וצועקת.את אביה היא מנסה לרצות ומקשיבה לו מאוד .מעולם לא צעקה עליו או הרימה קולה כפי שהיא מרימה קולה עליי.
אני בעצמי עדיין אוספת את השברים של חיי הנישואים שלי בשנים האחרונות ונדרשו ממני תעצומות נפש וכוחות רבים כדי להמשיך "לחיות" עם בעלי בצורה שבה ילדיי לא ירגישו דבר כי טובת ילדיי היתה מול עיניי. איך לספר לבתי שהוריה נפרדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין
סמדר ריינר08/03/2010שלום לך,
הדרך הרצויה היא לספר לשני הילדים וביחד. לא ברור לי למה את חושבת שהילד בן ה-3.5 יכול להישאר מחוץ להסבר. האם את מצפה שכשביתך תדע היא תשמור זאת ממנו בסוד כי הוא עוד לא יודע?
חשוב ששניכם, אם זה מתאפשר מבחינת היחסים ביניכם תשבו עם הילדים, ותסבירו להם שאבא ואמא לא מסתדרים יותר אחד עם השני ולכן אבא יעבור לגור בבית אחר. אם אתם כבר יודעים את סדרי הראייה זה הזמן להסביר אותם במושגים שמובנים לילדים (לפי ימות השבוע, לפי חוגים שיש להם וכו'). חשוב להגיד ששניכם ממשיכים להיות אבא ואמא שלהם ואבא לא עוזב אותם, ושניכם אוהבים אותם מאוד והם לא אשמים במה שקרה, אלא זה קרה ביניכם, ולא קשור אליהם.
חשוב לענות לשאלות שיתעוררו בכנות מקסימלית, כמובן בצורה מותאמת לגיל ולמה שאתם יודעים באותא רגע, לא לשקר ולא להשלות.
קחו בחשבון שגם אם תהיו ממש מושלמים בהתנהגות שלכם ובהסבר שלכם, לא תצליחו למנוע תגובות של כעס, כאב ורגרסיה בהתנהגות של הילדים. קבלו תגובות אלה בהבנה.טוב שהן עולות, במיוחד אם מדובר בילדה מופנמת.
צפויה לכם תקופה לא קלה, חשוב להתמודד איתה בצורה כמה שיותר כנה וברורה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, ושוב בהצלחה...
סמדר ריינר08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה שאינה מבינה היכן סבאעינת08/03/2010
שלום רב, שמי עינת אני בת 30 אם לילדה בת כמעט 3. לפני למעלה מעשר שנים התגרשו הוריי לאחר חיים משותפים אומללים מאד של כולנו. עם תחילת התהליך ניתק אבי את הקשר עם כל המשפחה המצומצמת והמורחבת ומאז אין לנו שום קשר עימו או רצון לכך. לאחרונה בתי שאלה אותי "איפה אבא שלך?"- הסטתי את נושא השיחה, אולם ברור שעליי להתמודד עם הנושא. אני חוששת כי תשובתי לשאלה עשויה להציג בפני בתי חוסר ביטחון לגבי נוכחותו של אבא בחיי בתו. אשמח לשמוע דעתכם בנושא. תודה, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה שאינה מבינה איפה סבא
סמדר ריינר08/03/2010שלום עינת,
אכן נושא רגיש, שאת מעלה אותו ברגישות רבה. נראה לי שחשוב להגיד את האמת, עם זאת לא חייבים לחשוף אותה לכל הפרטים שלה.
אפשר להגיד אולי משהו כמו :"סבא רצה לגור לבד, והוא רוצה להיות לבד עכשיו, הוא צריך את השקט שלו, אנחנו מקווים שכשהוא ירגיש יותר טוב נוכל לדבר איתו".
בהמשך בגיל מאוחר יותר אולי אפשר לתת יותר פרטים על נסיבות הבחירה של אביך.
חשוב להתייחס לחששות ולשאלות שלה שעלולות להתעורר - כמו האם גם אתם יכולים לעזוב אותה בצורה כזו. כאן חשוב להדגיש, שאביך עזב (כך אני מבינה) כשגדלתם. כשהייתם קטנים הוא היה וכשילדים קטנים ההורים נשארים איתם עד שהם גדלים ויש להם בית בעצמם.
אני מקווה שההצעה הזו עוזרת לך, ואשמח להמשיך לחשוב איתך ביחד אם יש עוד שאלות והתלבטויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת08/03/2010תודה סמדר. האם את חושבת שעלינו ליזום שיחה בנושא או להמתין שהעניין יעלה מהילדה? תודה, עינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר08/03/2010שלום עינת,
הנושא כבר עלה מהילדה, סימן שהוא מטריד אותה. אנחנו לא יודעים למה הוא לא עולה שוב, זה יכול להיות מהסיבה שהיא ראתה שלא נוח לך. לכן אני ממליצה לחזור ביוזמתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהריקי08/03/2010
יש לי שני ילדים בן ובת בני 9 ו - 7. בני בן ה-9 ילד בכיתה ד', תלמיד מצטיין, ילד מחונן, מבחינה חברתית הכל תקין, הילד נמצא במספר חוגים הן של מחוננים והן רגילים, נמצא אף בתנועת נוער וגם חונך לילד בכיתה ב'.
בריאותית הילד בריא ולא נמצא לא בעיה כולשהי.
הבעיה שלי (שלנו), הילד לעיתים קרובות מאוד, עושה את צרכיו במכנסיים, או ליתר דיוק מתחיל לעשות את צרכיו במכנסיים ורץ לשירותים וממשיך את צרכיו בשירותים (זאת לאחר שהוא מתאפק מספר רב של ימים).
תקופה ארוכה (מספר חודשים) ניסיתי לפתור את הבעיה, לימדתי אותו לשבת כל יום בשירותים,
עד שהוא מצליח לעשות את צרכיו. התהליך היה קשה, והתקדם בשלביו, שהייתי צריכה להזכיר לו כל
יוציים ללכת לשירותים, והשלב הבא היה שהוא היה הולך מיוזמתו ורק מודיע לי שהוא עשה.
השלב האחרון היה שהרפתי בכדי שיגיע לעצמאות מוחלטת, וכך היה.
לאחרונה, שוב התופעה חזרה, שבתי לרופא הילדים והוא שלל בעיה בסוגרים, והמליץ על שמן פרפין, שאולי זה כואב לו, והוא מתקשה לעשות את צרכיו ובגלל זה הוא מתאפק.
הרופא אף המליץ על יעוץ פסיכולוגי קצר, בטענה שזה רגשי.
רוצה לציין, שבני מתבטא בצורה יוצאת דופן, יודע להביע רגשות, יודע להסביר כאבים נפשיים ופיזיים.
ולתופעה הזו אין לו הסבר, הוא לא יודע למה הוא עושה את זה, ולאחרונה, הצטרפה ההכחשה, "אני כבר לא עושה"...
אשמח מאוד לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס
סמדר ריינר08/03/2010שלום ריקי,
יש לך כנראה ילד מאוד מוצלח, ולכן קשה לך נורא להאמין שהוא חווה קושי ריגשי. העובדה שהילד מבטא רגשות לא אומרת שאין לו לפעמים תחושות שלמרות היכולת המילולית קשה לו לבטא.
לפי תאורך בנך סובל מבעיה הנקראת אנקופרזיס, רצוי ומומלץ לפנות איתה לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עצבניתשני08/03/2010
בהמשך לשאלתי רציתי שתסבירי לה למה כוומת כשאת אומרת להתארגן ולתת לה יותר ממה שהיא זקוקה לו גם אם אי אפשר לגמרי? ברצוני לציין כי ביתי היא נכדה ראשומה משני הצדדים כך שלא חסר לה חום אהבה והרבה הרבה משחקים שיש לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עצבנית
סמדר ריינר08/03/2010שלום שני,
התכוונתי לא לצפות ממנה לחלוק, האם אפשר לתת לה טיפול של אחד על אחד ולא שהיא חולקת את הדמות המטפלת, לפחות חלק מהזמן, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן ללבוש בגדים קצריםאמא לשניים08/03/2010
הבן שלי בן 6. ילד חכם וחברותי. מהקיץ שעבר, כשהיה בן 5 התחילה בעיה כשמגיע הקיץ. הוא לא מוכן ללבוש בגדים קצרים עד כדי בכי. הוא אף הלך לגן מספר ימים עם בגדים ארוכים בימי שרב(!) וכשאספתי אותו היה אדום כולו ומזיע. האם כדאי להתייעץ ועם מי? האם זאת בעיה של תחושתיות יתר בגפים? האם יש לזה טיפול כלשהו? כיצד ניתן לאתר אם אכן זאת הבעיה? ואם כן, כיצד ניתן להקל עליו?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן ללבוש בגדים קצרים
סמדר ריינר08/03/2010שלום לך,
לא ברור ממה שכתבת למה הוא לא מוכן? האם מתבייש לחשוף את גופו? האם מתלונן שקר לו בבוקר (אולי רק אחר כך נהיה לו חם), לא ברור מה הבעיה ומה מציק לו ולכן קשה לדעת מה הגורם כאן. אולי אפשר לתת לו ללבוש ארוך וכשנהיה לו חם להישאר עם קצר?
יכול להיות שהוא מרגיש צורך להיות עטוף ומוגן בבגדים וזה יותר חשוב לו מהחום שהוא חש ולא איכפת לו להזיע? במקרה כזה לא הייתי נלחמת איתו, אלאל נותנת לו לבחור איזה מחיר יותר קל לו לשלם בהנחה שזה יעבור בהמשך אם לא תעשו מזה עניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו..תוספת...
אמא לשניים08/03/2010תודה על התשובה המהירה...
נראה לי שאו שהוא מתבייש בגופו או שמפריע לו מגע ישיר של ילדים אחרים על עורו כשהוא חשוף.
לי נראה שהוא יותר מתבייש בגופו מכיוון שהוא ילד מאד פעלתן ומאד אוהב להתלכלך בבוץ/חול וכו. גם לא הייתה לו מעולם בעייה עם מגע...
אם זה העניין, האם להניח לו ולתת לו להסתובב עם בגדים ארוכים או שצריך לברר יותר לעומק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר08/03/2010שלום,
זה לא סותר, אפשר לברר איתו מה קשה לו, אם זה מביא לפיתרון מסויים מה טוב, אם לא, לא הייתי עושה מזה עניין, תלוי גם אם זה מפריע לו. אם זה לא מפריע לו, לא חייבים לפתור את זה בכל מחיר ואפשר להניח לו, הבירור הוא לא כדי לפתור בהכרח אלא כדי להבין אותו טוב יותר ולקבל מושג מה קשה לו. אם יצמח מזה גם פיתרון, מצויין, ואם לא, זו לא נראית לי בעיה כל כך קריטית, במיוחד אם היא לא מפריעה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמא לשניים08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) שמחתי לעזור.
סמדר ריינר08/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים צריכה פסיכולוג??לורה07/03/2010
שלום,
היום היתה לנו שיחה עם הגננת לגבי הבת שלנו בת שנתיים (ילדה יחידה) לגבי התנהגותה בגן. הגננת אמרה לנו כי היא מאוד ממליצה לפנות לגורם מקצועי על מנת לאבחן את בעיית התנהגות של הילדה ולהמליץ לצוות הגן ולהורים על דרך הפעולה.
קצת על הילדה ועל בעיית התנהגות שלה: הילדה בת שנתיים, נמצאת בגן כשנה. התפתחותה הפיזי וורבלי טוב מאוד.
לפי הגננת תמיד היו לה "בעיות שליטה" אך הצוות ידע להתמודד איתם דרך חינוך נכון. בבית לא הרגשנו את זה גם בגלל שתמיד הצבנו גבולות וגם בגלל שהיא הילדה היחידה בבית וכנראה לא נדרשה לוותר על שום דבר משמעותי.
בהמשך להסבר של גננת הילדה התחילה לצרוח בגן אם וכאשר משהו לא הולך איך שהיא רוצה. בשבוע האחרון הצרחות נמשכות כל היום. הילדה לא אוכלת 4 ימים (אוכלת טוב מאוד בבית), היא עסוקה כל היום בלהיות על הידיים של אחת סייעות, לא משחקת עם ילדים, לא יוצרת קשר עין עם גננות אם נכנסת לקטע של צרחות ולא נרגעת בקלות.
חשוב לציין כי בבית אנחנו לא רואים שינוי גדול חוץ משינה בלילה. הילדה יכולה לקום בין 10-20 פעם - היא מגיעה אלינו לחדר באמצע הלילה ואנחנו מחזירים אותה למיטה שלה בלי בכי (כבר מעל שנה היא ישנה במיטה שלה בחדר שלה).
רצוי להגיד שאנו מאוד מעריכים את הגננת וגם בחרנו את הגן שלה מכיוון ש"הרגשנו" שהילדה שלנו לא תהיה "ילדה קלה".
הגננת מגדירה את הבעיה הזו כצורך בשליטה אך אינה בטוחה שזה המצב מכיוון שמדובר בילדה בת שנתיים. כנראה לא מדובר בבעיה בריאותית כי הילדה כבר מדברת ויכולה להעיד אם כואב לה או לא.
אנחנו קצת בשוק מהשיחה של היום כי לא חשבנו שהמצב כל כך חמור.
נשמח מאוד לקבל מכם התייחסות.
האם יש פסיכולוגים שמגיעים לגן לצורך יעוץ?
תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים
סמדר ריינר08/03/2010שלום לורה,
לא ידוע לי על פסיכולוגים שמגיעים גן לצורך ייעוץ, אלא בגילאים יותר גדולים בגן עיריה ששם יש פסיכולוגים של העירייה.
לא ברור אם נדרש כאן פסיכולוג עבור הילדה או הדרכת הורים.
זה קצת מבלבל כי הבעיות לכאורה קורות רק בגן, ולא קורות בבית אז אולי לא ברור לכם איך זה יכול להיות קשור למה שאתם עושים.
אבל קיימת סבירות גבוהה שקיים קשר כזה. אני לא מהו, כי אני לא מכירה אתכם.
ייתכן מאוד שפסיכולוג או פסיכותרפיסט, שיכיר אתכם יותר מקרוב, יראה אותכם עם הילדה או בלעדיה, יוכל לעלות על משהו בדינמיקה בבית שמשפיע על הילדה באופן הזה.
זה לא אומר שאי אפשר גם לייעץ לגננת איך להתנהל עם הילדה טוב יותר, אבל לא בטוח שכל הבעיה נובעת משם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)