פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגויות מיניות מוזרות
    רונה
    07/03/2010

היי,
    ברצוני לשאול ילדי בן ה-3.5 מתנהג מוזר בחודש האחרון הוא מראה ניטיות מיניות מוזרות שכאלה
    לדוגמא ביקשתי ממנו לעשות מסאג' בגבי עם חולצה כמובן ..והוא התחיל לעשות לי מסאג' וחיכך את הבולבול שלו בגב החולצה שלי, עוד מקרים כאלה לדוגמא אני רואה שהוא מוציא את הבולבול שלו לפעמים מהתחתונים ואומר הנה הבולבול שלי. ממש מוזר זה קורה רק לאחרונה ואין לי מושג איך להתמודד עם הבעיה האם עליי ללכת לייעוץ?
    חשוב לי לומר שהוא לא רואה מקרים כאלה בבית לא בטלוויזיה ולא בשום אופציה אחרת.
    הוא מידי פעם עושה דברים מורים שכאלה מבחינה מינית לא כל הזמן האם ליחס לזה חשיבות או מה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגויות מיניות מוזרות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגויות מיניות מוזרות

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום רונה,
    לא סיפרת כל רקע אודות המשפחה ואני לא יודעת אם אתם משפחה חד הורית למשל או לא. בכל אופן, רצוי שהאב אם הוא נמצא בתמונה, ידבר עם הילד ויסביר לו שאכן יש לו פין, ויש לו תחושות נעימות משם לפעמים וזה כיף, אבל יש דברים שעושים אותם בפרטיות, לא מראים אותו ככה פתאום ולא מתחככים איתו בגוף של מישהו אחר. וגם אם מישהו אחר רוצה לגעת בו בצורה כזו בגוף שלו או בפין שלו, הוא יכול הגיד שאסור ושזה לא מתאים לו, ולספר לאבא ואמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 עם חרדות
    אמא מודאגת
    07/03/2010

שלום רב

אשמח לקבל הדרכה או ייעוץ לביתי בת ה9 שיש לה פחדים, דוגמא:
    אם היא עושה משהו לא טוב, ומספרת לי, אני מדברת איתה על הנושא ומסבירה לה
    אבל היא נשארת עם הרגשות הלא טובים המון זמן, למשל היא אומרת לי , יש לי הרגשה לא טובה,
    ואז היא עצובה, בלי מצב רוח וכו', יושבת ולעיתים רועדת, מפחד..אני לא מבינה למה...

זה לא שהיא באמת עושה משהו נוראי, והתגובות שלי הם באמת מתחשבות ובאהבה, למרות זאת היא פוחדת, ממה? אין לי מושג, ולמה? אין לי מושג, ורוב הזמן היא עצובה.... קשה לי
    אנא עזרו לי ואם אני צריכה עזרה, ברצון אקבל

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 9 עם חרדות

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 עם חרדות

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/03/2010

לאמא המודאגת,
    מהתיאור שלך, נשמע שבתך מאוד מוטרדת מכך שעברה על חוקים מוסריים נוקשים והדבר גורם לה לאשמה מרובה. עצם ההנחה שיש "מעשים לא טובים", כדברייך,/דבריה היא מאוד מאיימת ומפחידה, וגורמת לאנשים מסוימים לבקר מאוד התנהגויות רבות שלהם, שאחרים אולי יראו בצורה יותר סלחנית או לא יקדישו להם תשומת לב רבה.
    מבחינתך, כדאי שתבדקי בינך לבין עצמך, באיזו מידה את שותפה לראייתה שיש מעשים נוראיים או לא טובים, ותחשבי איך לרכך את התפיסה הזו שלה, כי זו תפיסה שעלולה להביא לחרדות מרובות.
    במידה והחרדות של בתך ממשיכות והמצוקה הרגשית מתמשכת, תוכלו לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג /פסיכותרפיסט המתמחה בילדים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד מאוד

אמא מודאגת
    07/03/2010

אעשה כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בויסות?
    אלנה
    07/03/2010

שלום רב!
    יש לי ילד מקסים בן כמעט 8 חודשים.היו קצת סיבוכים לאחר הלידה אבל לא משהו שמלווה עד היום (למעט בעיות עיכול למינהם). הוא ילד פעלתן מאוד, כבר יודע לזחול ולשבת אפילו התחיל למשוך את עצמו לעמידה, עובר מצעצוע אחד לשני במהירות האור, מתקשה להירדם ולהרגע בכלל. לאחר קריאת כמה מן הדיונים כאן בפורום וגם חומרים נוספים ברשת, אני מתחילה לחשוב שיש לו תת תחושתיות למגע (חייב לגעת בכל דבר, מכניס חפצים עמוק לתוך הפה) ואולי עוד(שם לב לכל דבר קטן, תנועה או רעש, לא יודע להירגע לבד וכו...).
    ברצוני לשאול איזה בעל מקצוע אמור לאבחן אותו והאם ניתן כבר בגיל זה? בנוסף, האם כדאי ללכת דרך קופ"ח או עדיף פרטי? והאם יש לכם המלצה על מטפל/ת באיזור נס ציונה?

בתודה מראש
    אלנה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בויסות?

הוספת תגובה

• בעיה בויסות

סמדר ריינר
    07/03/2010

שלום אלנה,
    נראה לי שכדאי שתתיעצי עם רופא ילדים. זו לא שאלה פסיכולוגית אלא יותר מתחום הריפוי בעיסוק או רפואת ילדים, ולכן לא נוכל לעזור לך מעבר לזה דרך הפורום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש אחר פסיכולוג לילדים התנהגותי
    עדי
    07/03/2010

שלום,
    ברצוני לקבל מידע בנוגע לפסיכומולוג ילדים ודרכי הטיפול שלו. יש לי ילד בגיל 12 עם בעיות התנהגות, חוסר גבולות. הוא מסרב לקחת ריטלין.אני תושבת אשדוד ורציתי לדעת אם ישנם פסיכולוגים לילדים הפועלים בסביבתי.
    כמו כן, רציתי לדעת עלויות של טיפול בודד.
    לתשובתכם אודה,
    חנה.

הוספת תגובה

• פסיכולוג התנהגותי

סמדר ריינר
    07/03/2010

שלום עדי,
    בודאי שיש פסיכולוגים בסביבתך. לא ברור לי מדוע את מחפשת דווקא פסיכולוג התנהגותי. האם זה מה שהמליצו לך? עלות שעת טיפול פרטית נעה בדרך כלל בין 300 ל-400 ש"ח. יש אפשרות ללכת לטיפול דרך פסיכולוג או פסיכותרפיסט שנמצא ברשימת ההסדר של קופת החולים שלך, ואז המחיר לחלק מהטיפול הוא מסובסד.
    לגבי המלצה ספציפית על מטפל, לצערי אני לא מכירה אישית מטפלים מהאיזור, את יכולה להתעניין אצל פסיכולוגית בית הספר, אולי היא תדע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ילדה עצבנית
    שני
    07/03/2010

רציתי לדעת למה התכוונת שרשמת לי להתארגן ולתת לה יותר ממה שהיא זקוקה לו גם אם אי אפשר? מבחינת משחקים זו נכדה ראשונה משני הצדדים כך שלא חסר לה חום אהבה וגם המון המון משחקים.(ראיתי ילדים אחרים בגילה שכן מסכימים לחלוק וגם אם לא אז הם מגיבים בפחות עצבים מהמ שהי מגיבה)

לקביעת תור
    סגירה
    המשך ילדה עצבנית

הוספת תגובה

• המשך ילדה עצבנית

סמדר ריינר
    07/03/2010

שלום שני.
    לא התכוונתי שתתני לה מה שצריך גם אם אי אפשר. התכוונתי שתתני מה שאפשר גם אם אי אפשר לגמרי, כלומר שהתוצאה לא תהיה מושלמת בדיוק כמו שהיה רצוי מבחינתה, אבל בכל זאת יותר ממה שהיום.
    בהחלט יכול ללהיות שראית ילדים בגילה שחולקים, זה לא אומר שמשהו לא בסדר אצלה, וזה לא אומר שטוב לדרוש ממנה משהו שהיא עדיין לא בהכרח אמורה להיות בשלה אליו מבחינת הגיל.
    גם לא מדובר על חוסר באהבה ובמשחקים אלא בתשומת לב אחד על אחד. יש ילדים בגיל הזה שלא יכולים לחלוק את הדמות המטפלת עם עוד ילדים, וזה לא אומר שהם לא בסדר, אפילו שיש בגילם ילדים שכן יכולים, או שנדמה שהם יכולים, והנזקים באים אחר כך (שוב לא בהכרח).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות גוברת אצל בני בן ה 8
    מירי
    07/03/2010

שלום
    בני בן 8 - תיאום לבת - ולאחרונה החל להיות אלים ביית הספר כלפי ילדים
    הוא מודע שהמעשה הוא רע אך לא מצליח להסביר למה וא מרביץ
    עלינו לארץ לפני שנה וחצי

ניסיתי עונשים ומתנות בימים שהוא חוזר ללא מכתב אדום
    הוא טוען שהוא משתדל
    קצת אובדת עצות לא נראה לי שאם אחטיפ לו בטוסיק זה יעזור לא רוצה את שיטת ההפחדה
    אני רוצה שיבין את חומרת המעשה ומתוך זה יבין שאסור להרבית לא מתוך הפחד שלו שיקבל ממני בטוסיק

יש עיצה?

תודה
    מירי

הוספת תגובה

• אלימות גוברת אצל בן 8

סמדר ריינר
    07/03/2010

שלום מירי,
    ילד שחל שינוי לרעה התנהגותו, הוא ילד שעובר עליו משהו. יש מצוקה כלשהי. קודם כל, לפני שמטפלים בהנהגות צריך לטפל בסיבה שגורמת לה. כדאי לנסות לשבת עם הילד ולשאול אותו לא למה הוא הרביץ, אלא באופן כללי יותר, ובלי ביקורת, כעס, או איום בעונש רק מתוך התעניינות ואיכפתית כנה - מה קורה איתו. נראה לכם שמשהו לא טוב לו, ואתם לא יודעים מה, אולי הוא יכול לספר מה קשה לו, אם יש דברים שיהיו רוצה שיהיו אחרת וכו'.
    אולי הוא מרגיש תסכול כיוון שאינו משתלב חברתית אחרי העליה? אולי ילדים לא מקבלים אותו? צוחקים על השגיאות שלו בשפה? אולי מתוסכל כי קשה לו להבין בשיעורים? אולי מתגעגע לארץ הקודמת או לחלק מהמשפחה שנשאר שם? נסו לברר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות

מירי
    08/03/2010

להחטיפ לו זה ממש לא פתרון ואני מודעת לזה לרגע לא חשבתי להחטיפ לו
    דיברתי אתו והקושי שלו הוא בלכבוש את זעמו. אז ביחד הגענו לרצפ פעולות שיעזרו לו
    להתגבר על הכעסים: לדבר עם מי שמכעיס אותו – להכניס ידים לכיסים (זה היה רעיון שלו) – ואם כל זה לא עוזר פשוט לעזוב את המקום

אני מאוד מקווה שזה יחלחל ויתקבע
    הוא בחר את העונש שלו על האלימות שלו היום, להכנס למיטה ב 7:00

הוא מביע חרטה, כותב מכתבים ומתנצל
    אני מאוד מקווה שהצלחתי לעזור לו והתקדמנו במעט

בשיחה עם המורה היא אמרה שהוא ילד מקסים אבל אימפולסיבי ועל זה אנחנו עובדים אתו
    יש לו חברים בין 6-7 חברים שהוא מזמין או מוזמן
    הוא לא יוזם הרבה ופה אולי אני צריכה להתערב ולדחופ אותו להזמין

תודה

מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות

סמדר ריינר
    08/03/2010

שלום מירי,
    לגמרי לא הבנתי את התגובה שלך לתשובתי. אני לא אמרתי שאת מחטיפה לו, למה את חוזרת ואומרת שלא החטפת לו? זה לגמרי לא היה הנושא. אני גם מקווה שעליתם על הדרך הנכונה איתו.
    עם זאת, ילד שהוא אימפולסיבי, זה דבר שבדרך כלל לא קורה רק "לאחרונה" כמו שציינת בפנייה שלך. לכן, מה שנראה למורה כמו אימפולסיביות יכול להיות קשור למצוקה כלשהי, ובמידה וזה כך, לא בטוח שהטיפול באימפולסיביות בלבד יביא את התוצאה הרצויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עצבנית
    שני
    07/03/2010

ביתי בת שנה וחודשיים וכבר מגיל קטן יותר הרגשתי שיש לה מעין קריזות של עצבים ושהיא מתעצבנת מהר . ברגע שבאה אלי חברה או בכלל אצל המטפלת כאשר יש איתה עוד 2 עלדים היא לא מוכנה שאף אחד יגע בכלום ופשוט צורחת מתעצבנת ובוכה ולא מרשה שאף ילד יגע במשהו ארח. ניסיתי להרגיע אותה ושלאול אותה למה היא כועסת או בוכה אך ברגע שהי כבר מתעצבנת ובוכה אין עם מי לדבר היא פשוט צורחת מה שגורם לי כבר להרגיש לו נעים וכל הבילוי כבר הופך למרדף אחרי ביתי שלט תשים לב שנוגעים במשחקים אחרת היא בוכה וצורחת . האם יש משהו שאפשר לעשות על מנת ללמד אותה לחלוק משחקים עם ילדים אחרים? ודבר נוסף האם ההתפרצויות זעם שהיא עושה לנו אפילו ללא סיבה מעיד על משהו שיש לבדוק אותו? מחכה לתשובה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות אני מרגישה לא נעים ללכת לאחרים עם הילדה כי היא פשוט משתלטת על הכל טלא נותנת לאף אחד לגעת בכלום.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עצבנית

הוספת תגובה

• ילדה עצבנית

סמדר ריינר
    07/03/2010

שלום שני,
    ההתנהגות ש ביתך היא טבעית ונורמלית. זה עוד גיל קטן מדי כדי ללמד לחלוק עם אנשים. היא זקוקה עדיין לקשר של אחד על אחד, ולהמון תשומת לב אישית. לא לכל הילדים בגיל הזה מתאימה מטפלת עם עוד שני ילדים. צריך לראות איך אפשר להתארגן ולתת לה יותר ממה שהיא זקוקה לו גם אם אי אפשר לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 רוצה רק לשחק
    אמא אמא
    07/03/2010

שלום רב

בני בן ה5 רוצה בגן רק לשחק הגננת קוראת לו לעבודות והוא לא מעונין אומר לה עוד מעט או שיושב ועושה עבודה ובאמצע הולך לשתות לשרותים אומר אין לי כוח קשה לי רק שיותרו לו ולא יעשה את העבודה הגננת פנתה אלי ואמרתי לה שכבר הייתי איתו בריפוי בעיסוק 3 חודשים בעקבות שהגננת הקודמת אמרה שהוא לא רוצה להיתלכלך ולעשות עבודות והמרפא בעיסוק אמר שעכשיו הכל בסדר להמשיך בבית בגן ולהכניס אותו לחוג התעמלות עם מעט ילדים עשיתי זאת ושוב פעם השנה הזאת פונים אלי באותו נושא אני די מתוסכלת לא יודעת מה לעשות עוד הפעם לחפש מרפאה בעיסוק או מה תייעצו לי בבקשה לא יודעת. נ.ב. בעיקבות ההתלבטות שלי ושאני יודעת שהוא יודעת לעשות הכל רק לא ממש רוצה אני מנסה את השיטה של על כל עבודה מושקעת שסיימתה הכל בה תקבל משחק קטן שהוא מאוד אוהב משהו סימלי והוא מרוצה מזה אני ניסיתי את זה השבוע ונראה איך זה יהיה.

מחכה לתשובה במהרה הגננת אמרה שגם היא תתייעץ עם הפסיכולוג של הגן ותעשה עוד תצפיות.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 רוצה רק לשחק

הוספת תגובה

• ילד רוצה רק לשחק

סמדר ריינר
    07/03/2010

שלום לך,
    נשמע שאתם נמצאים בתהליךם הערכה מדוע הבן שלך מגיב כך, ואכן נכון לחכות מה יעלה בסוף התהליך, אחרי שהפסיכולוגית תעשה תצפיות וכו'.
    ייתכן בהחלט שההבנה שלך נכונה, כלומר שהילד יודע לעשות אך לא מרגיש ביטחון כי הוא רגיל שזה התחום החלש שלו, ולכן נכון את עושה כשאת מנסה חיזוקים.
    עם זאת הייתי שמה דגש על חיזוקים מילוליים. נראה לי שהוא זקוק להתפעלות ממה שעשה כדי להרגיש שהוא טוב בזה, יותר מעצם התמריץ לעשות משהו כי צריך או כי רוצים ממנו ואז נותנים לו חיזוק שהוא ילד טוב. יש הבדל בין הדברים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שדואגת לבן שלה
    מריאנה
    06/03/2010

הילד שלי הוא בן שנה וחודשים .. מאז שנולד הוא מפחד מהאנשים אפילו הקרובים " סבא , סבתא , דוד , דודה....." בכל פעם שאנחנו נוסעים לבקר מישהו הוא מתחיל לצרוח ולבכות לא נרגע עד שאביו מחזיק אותו..למרות שהם משחקים אתו אוהבים אותו .. עם כל האנשים יש לו את הבעיה הזאת..
    יש לו בעיה נוספת שהוא כל הזמן מרביץ לעצמו אם אנחנו לא נותנים לו כל מה שהוא רוצה או כשאנחנו אומרים לא שאסור לעשות את זה .. הוא מכה את ראשו בידיים בקיר ברצפה בכל דבר ..
    הוא מכאיב לעצמו אבל לא אכפת לו הוא ממשיך ..
    אני צריכה הדרכה לדעת איך אני מתמודדת עם זה כי אני חוששת שזה משפיע על התפתחות הגופנית והנפשית למרות שהוא ילד חכם והתנהגות שלו מראה שהוא בן שנתיים ויותר ..
    צריך לדעת שהמצב בבית רגוע .. יש חום יש אהבה .. היחס ביני לבן זוגי טוב מאד ... לבן שלנו לא חסר דבר ויש לו כל מה שצריך .. באמת רוצה עזרה !!
    תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    אמא שדואגת לבן שלה

הוספת תגובה

• תגובות הילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/03/2010

מריאנה שלום,
    לא מסרת הרבה פרטים ולכן קשה קצת להבין מה הגורמים להתנהגויות הללו של בנך. אולם עלתה בי השערה שאולי כדאי שתבחני בינך לבין עצמך. משהו בשאלתך עורר בי את התהיה האם - מבלי להתכוון - את מעצימה את התגובות הרגשיות העוצמתיות של בנך, וכך מתכוונת להרגיע אותו אך מעט נסחפת עמו בפחד או בכעס ומגיבה באופן שמקצין את הרגש. אולי את מאוד חרדה מפני התגובות הללו, ומתייחסת אליו באופן שמלחיץ גם אותו.
    כדאי אולי להתייעץ עם קרובי משפחה או חברים שיש להם ילדים באותו הגיל ולשמוע מהם איך הם רואים את בנך. כמובן עדיף מישהו שאת סומכת על דעתו. כך תוכלי להתחיל לבדוק מה בהתנהגות הילד מבטא את קשייו ומה הוא תוצר של החרדה האפשרית שלך ממצבים רגשיים עוצמתיים.
    מקווה שהכיוון בתשובתי היה ברור,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שדואגת לבן שלה

מריאנה
    07/03/2010

שירי שלום לך
    אולי את לא הבנת למה אני התכוונתי ..
    אני רוצה שתדעי לך שהתיעצתי עם מאד אנשים בקשר לעצבנות שלו שהוא מכה את הראש שלו ומכאיב לעצמו וכולם מופתעים ..
    אני יודעת שהוא מרביץ לעצמו כאשר אנחנו אומרים לו שאסור לעשות או שאנחנו לא נותנים לו מה שיבקש .. אולי נכון מה שאמרת שאני מתכוונת להרגיע אותו אך מעט נסחפת עמו בפחד או בכעס ומגיבה באופן שמקצין את הרגש..
    בשביל זה אני דואגת ואני רוצה לדעת איך להתנהג במצבים האלו כי יש דברים שצריך למנוע ממנו ולא לתת לו כל מה שהוא רוצה .
    איך אני יכולה למנוע ממנו בלי לעצבן אותו ? איך להתנהג במצבים האלו שהוא מכאיב לעצמו ?
    תודה לך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/03/2010

מריאנה שלום,
    ראשית אני מצטערת שלא עניתי לך, משום מה פספסתי את שאלת ההמשך.

לגבי בנך,
    כשהוא מרביץ לעצמו הדבר מעיד על עוררות מאוד גדולה, שיכולה לנבוע מכעס, תסכול וכדומה. התגובה המתאימה עם ילד בגילו, היא פשוט לחבק אותו בצורה מספיק תקיפה (לא כואבת) שהוא ירגיש כמה שיותר את המגע החם שלכם. במקביל, יש לומר מלים מרגיעות בצורה נינוחה. משהו בסגנון הדברים הבאים: "אתה מאוד כועס עכשיו, אבל אמא לא מרשה לך להרביץ לעצמך. לא להרביץ ל-X, X ילד טוב", וכדומה.
    המטרה היא כפולה - ראשית למנוע ממנו לפגוע בעצמו, ושנית להרגיע אותו גם באמצעות המגע וגם באמצעות הדיבור שלכם שבעתיד יופנם לדיבור פנימי מרגיע.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים- הצילו
    סוזן
    06/03/2010

שלום רב,

יש לנו בת , בת 3 ו-3 חודשים. תהליך הגמילה עם עליות וירידות. עשינו בשיתוף פעולה מלא את תחילת הגמילה עם הגן. הגיעה לגן עם תיתול ואז הורידה לה בגן עד הצהריים , עד שהתרגלה ללכת לשירותים. כאשר אספתי אותה מהגן שמנו לה תיתול, בכתה נורא ורצתה תיתול. לאחר כמה שבועות בצורה כזו אני ובעלי יחד עם הגן הגענו למסקנה שזהו צריך להעלים מהבית את התיתול בבוקר עד אחרי המקלחת לפני השינה. הילדה מבינה, "ילדה גדולה", "לא נעים להיות רטובים" וכו'. בעלי הציע להוציא את הסיר שוב, גם אליו לא הולכת ברצון. דעתי היא שהיא חוששת, אנחנו לא מבינים ממה!?
    בקיצור אובדי עצות. וכמו עוד הרבה הורים מודאגים מהנושא, גן עירוני עומד להתחיל בספטמבר הקרוב.
    תודה מראש,
    סוזן וגלעד

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים- הצילו

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/03/2010

סוזן שלום,
    לא ברור לי ככ מדוע ישנם מעברים בין עצמאות (=לבישת תחתונים והליכה לשירותים) לבין התנהגויות המשדרות לילדה כי היא עדיין קטנה וכי הפספוסים הם דבר מאוד מאוד מטריד (=החזרת החיתול במהלך היום). אם מסתכלים על הגיל של בתכם ועל העובדה שהיא הצליחה להיגמל באופן חלקי, אין סיבה שהגמילה לא תצלח לחלוטין.
    תוכלו לעודד אותה בכל הדרכים שאתם חושבים ליעילות, וכמובן באמצעות חיזוקים, מחמאות ופרסים ולא ע"י עונשים. ההבנה היא פחות משמעותית בגיל הזה, כי ילדים לא תופסים את ההתנהגויות שלהם בצורה מאוד בוגרת ומורכבת כפי שהמבוגרים, והאמירה שלא נעים להיות רטובים אינה משמעותית מאוד עבורה. לעומת זאת, מחמאות ופרסים הם יותר יעילים בעיצוב התנהגות מסוג של גמילה מחיתולים. עליכם להיות עקביים ונחושים, במהלך כל שעות היום מלבד השינה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרכים בשירותים
    שיבלי
    06/03/2010

שלום
    בני בן 3.2 שנים ,התחלנו תהליך גמילה מחיתולים לפני כ7 חודשים.
    היום לפיפי הוא יודע לבקש לבד וללכת לשירותים לבד,אבל הבעיה שאנחנו לא מצליחם לשכנע אותו
    לעשות את צרכיו באסלה או בסיר,הוא יודע בדיוק מתי הוא רוצה קקי אבל מתעקש לעשות את צרכיו בתחתונים.יש לציין שהוא עדיין עם חיתול לילה.בנוסף נולדה לנו בת והיום היא בגיל שישה חודשים.
    קנינו לו כל סוגי הסירים האפרשי-סולם ,רגיל,מנגן מה לא.
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צרכים בשירותים

הוספת תגובה

• צרכים בשירותים

סמדר ריינר
    06/03/2010

שלום לך,
    אנא פנו לעמודת "שאלות נפוצות" לשאה הרלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית אצל בת שנתיים וחצי
    טלי
    06/03/2010

שלום,
    עברתי על הפניות בפורום, ע"מ למצוא מקרה דומה לשלי ולא מצאתי.... רוב הפניות מדברות על בן שרוצה להיות בת. אצלי המצב הפוך.

ביתי בת השנתיים וחצי מתעקשת להיות בן. תמיד היתה "טום בוי" ולאחרונה מתעקשת שיש לה בולבול. וכשאנחנו מסבירים לה שיש לה פות, היא ממש כועסת ואומרת שהיא רוצה להיות בן כמו אבא. לפעמים .קוראת לאבר של "פות-בולבול".
    הקשר של איתה מצויין אבל תמיד היתה יותר ילדה של אבא.
    בגן היא משחקת בעיקר עם בנים. אבל בבית גם עם משחקי בנות (בובות, ברבי, עגלות וכו')
    יש לה אחות בת 5 שתפסה את תפקיד הבת בבית אבל לא בצורה קיצונית (אוהבת ורוד, להתאפר וכו') ולכן הקטנה מעדיפה את הצבעים היותר "גבריים" ירוק וכחול.

אנחנו (בעלי ואני) טיפה מוטרדים מזה. אנחנו מסבירים לה שאי אפשר לבחור שכל אחד נולד או בן או בת והיא נולדה בת.
    מה לעשות? צריך ללכת לאבחון?
    תודה על ההתייחסות של כולכן
    טלי

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    06/03/2010

שלום טלי,
    מעניינת האמירה שלך "תמיד הייתה טום בוי" כמה "תמיד" יש מאחורי ילדה בת שנתיים וחצי? בגיל שנה טיפסה על עצים?:-) בגיל חצי שנה שיחקה סנוקר והלכה מכות עם הנערים בשכונה?:-)
    אני מניחה שאת מתכוונת שגם בגילאים קטנים יותר היה משהו מעט יותר פרוע או אגרסיבי בהתנהגותה יחסית לאחותה הגדולה?
    תראו, מדובר בילדה קטנה מאוד, וצריך קצת להיזהר מלקפוץ למסקנות כאן.
    ייתכן והטמפרמנט שלה פחות עדין משל אחותה. ייתכן גם שהעדר הפין גרם אצלה לבהלה, כי לילדים רבים הפות נראה כמו סוג של העדר פין ולא איבר בפני עצמו, וזה נורא מבהיל. יש ילדים רבים שחושבים שגם בנות נולדות עם פין וחותכים להן אותו בזמן ברית המילה. זו מחשבה מפחידה ומסרסת. יכול להיות שהבת שלכם נחשפה מוקדם מדי מבחינתה לקיומו של איבר מין גברי וההבדל בין זה לבין מה שיש לה הבהיל אותה. בגיל שנתיים וחצי, היא עדיין מתקשה לגייס את היכולות הנפשיות הדרושות לעיבוד האבל והאובדן על כך שאי אפשר הכל, גם וגם. יש הרבה אנשים מבוגרים ממנה שלא תמיד מצליחים לעשות את זה.
    הייתי מניחה לה.
    עם זאת ייתכן מאוד שהחלוקה הדיכוטומית הזו בין הבנות שלכן, משקפת סוג של דיכוטומיה שקיימת אצלכם ההורים בנוגע לנשיות וגבריות ועוברת אליהן באופן לא מודע. אולי גם הייתה ציפייה להיוולדו של בן בלידה השניה?
    אם זה מעניין אותכם או מטריד אותכם, את זה הייתי הולכת לבדוק, קודם כל ביניכם לבין עצמכם ואם יש צורך אז בייעוץ מסודר עבורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להסביר
    שלוקומו
    05/03/2010

שלום
    יש לי בן בגיל 12 שהולך לא מעט לחברים.
    איך אני יכול לפתוח את הנושא :

שלא יענה לאף "הזמנה" של מישהו זר ..........
    בפרט מלהכנס לביתו בתרוץ כלשהו ??

אני שומע לא מעט על שקורה ולא רוצה שהילד לאחר השיחה יפחד ........

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    איך להסביר

הוספת תגובה

• איך להסביר

סמדר ריינר
    06/03/2010

שלום לך,
    אני חושבת שייתכן שאתה מעריך קצת לא נכון את יכולתו של הבן שלך להבין דברים. מדובר בילד בן 12. כבר בגיל הרבה יותר קטן צריך להסביר לילדים לא ללכת עם זרים.
    הילד שלך הוא ילד גדול, הוא שומע ומבין מה קורה, מהטלוויזיה ובית הספר. נראה לי שנדמה לך שאתה יכול להפחיד אותו או למסור לו מידע שהוא לא שמע עליו, ואני חושבת שיתכן ותגלה שאתה טועה.
    בכל אופן, בהחלט צריך להסביר לו שלא נענים להזמנה של איש זר, ולשאול אותו האם שמע בחדשות על המקרים האלה, כי אני מניחה שהוא שמע. לא חייבים לרדת לפרטים, רק להבהיר שזה מסוכן.
    אני חושבת שאם תנסה לדבר איתו תגלה שהוא כבר יודע הרבה יותר ממה שדמיינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך שבוע טוב .............

שלוקומו
    06/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ושבוע טוב גם לך.

סמדר ריינר
    06/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגידי.............

שלוקומו
    07/03/2010

בוקר טוב

מה הכנת את הבן שלי לשיחה ?............

זה הלך קל וחלק - ממש כמו שאמרת !!!!!!!!!!!

לא הפתעתי ,אבל מאוד חידדתי לו את הנושא עכשיו בבוקר .........

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :-)

סמדר ריינר
    07/03/2010

שלום,
    לפעמים טוב להיווכח מתי הדאגה שלנו לא הכרחית, אלה מקרים שאני שמחה להיות צודקת:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם לא ..........צודקת..........

שלוקומו
    07/03/2010

יש לך בפורום מי שיעודד אותך .......... :)

צהריים טובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 1.5 שגורמת לעצמה להקיא
    יעלי
    04/03/2010

שלום ותודה לכן על העזרה!

הבת שלנו בת כשנה וחצי נכנסה השבוע לגן (עד עכשיו היתה עם הסבתות). בגדול היא מתאקלמת שם מצוין - לא בוכה כשאני הולכת, משתפת פעולה עם מה שקורה, אוכלת, אבל - בשום אופן לא מוכנה להירדם בגן. זה עוד מילא, אבל הדבר המוזר הוא שגם בבית היא פשוט לא מוכנה לישון. כבר חודשים ארוכים שהיא רגילה להירדם עצמאית לגמרי (לאחר טקס שינה קבוע כמובן). והשבוע - היא פשוט לא מוכנה להירדם. הבעיה האמיתית היא שכאשר אני יוצאת מהחדר לפני שהיא נרדמה היא דוחפת לעצמה אצבעות לגרון (!!!) ופשוט גורמת לעצמה להקיא (בנוסף לבכי וצרחות כמובן). אין לי מושג מאיפה היא הביאה את זה (אין לי הפרעות אכילה ואין סיכוי שהיא ראתה דבר כזה). זה ממש מלחיץ אותי ולמרות שאני מנסה לשדר לה שאני לא מתרגשת האמת היא שאני לא יודעת איך להתמודד- מצד אחד מאוד חשוב לי שהיא תחזור להירדם לבד ומצד שני זה נראה לי קיצוני מאוד להגיע למצב כזה.
    האם נתקלתם בתופעה כזו של משיכת תשומת לב באמצעות הקאות? איך הייתם ממליצים לי להתמודד? אני רק אציין שזה לא שאני יוצאת ונותנת לה לצרוח בהיסטריה הרבה זמן. היום הסתכלתי בכוונה בשעון וראיתי שהמקסימום שבו היא היתה לבד היה כשתי דקות.
    אשמח לכל עצה. שוב תודה רבה מראש.
    יעלי

לקביעת תור
    סגירה
    בת 1.5 שגורמת לעצמה להקיא

הוספת תגובה

• גורמת לעצמה להקיא

ליאת גרוס
    05/03/2010

שלום יעלי.
    נראה כי המעבר לא פשוט לבתך וזה מאד הגיוני. גן זה לא סבתא. היא מתמודדת היטב אך הדבר מעורר בה אי שקט פנימי וזה נורמלי. כשאנו לא רגועים , זה בדר"כ משפיע על השינה. ייקח זמן עד שתסתגל ואז גם תירדם יותר בקלות. בתקופה זו מותר ואף רצוי להישאר איתה קצת יותר, לפנק קצת יותר, להריע ולסייע בהירדמות. אבל, אסור שזו תהיה תגובה למניפולציה . אם תרגיש שההקאה משתלמת תמשיך לעשות זאת. כשמקיאה חשוב לנקות, להחליף בגדים, ולהחזיר למיטה. את הפינוקים לעשות לפני...
    נכון שזה יוצא דופן אבל זה לא נורא. יש ילדים שדופקים ראש ברצפה, מגגלים עיניים ועוד. אם תשדרי שאת לא מתרגשת זה יעבור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק קנאי
    מיה
    04/03/2010

שלום רב,
    יש לי תינוק בן שנה וחודש ואני בהריון עם ילדי השני.
    התינוק שלי קנאי לי מאווווווד! הוא לא מאפשר לאף אחד לחבק אותי או לנשק אותי וזה כולל את אבא שלו. כאשר אני מרימה תינוק אחר הוא פורץ בבכי ואם תינוק יחזיק ברגלי הוא מייד יעיף אותו ויבכה.
    הפחד שלי הוא מה יקרה כאשר אלד? וכמובן, כיצד אני יכולה לשפר את המצב הזה? בזמן האחרון הוא אפילו תלותי בי אף יותר . הוא לא מאפשר לי לעשות דברים אחרים כאשר הוא משחק. אם אני נעלמת לו מזוית העין הוא מיד פורץ בבכי.
    אנא עזרתכן :)
    תודה רבה,
    מיה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק קנאי

הוספת תגובה

• האם יש סיבה להתעלמות ההודעה שלי???

מיה
    15/03/2010

אם אין לכן תשובה אנא אמרו, אל תשאירו אותי ב"מתח"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק קנאי

סמדר ריינר
    15/03/2010

שלום מיה,
    קצת קשה להגיד על תינוק שהוא "קנאי", יותר הייתי אומרת שהוא חרד. הואו נאחז בך וחושש שתיעלמי או תעזבי אותו. חשוב מאוד להקפיד לא להיעלם לו בלי להגיד (אפילו אם הוא "לא מבין"), ולתווך כל הזמןו מילולית את מה שקורה או הולך לקרות. (עכשיו אנחנו הוכים לאכול, אמא תשים אותך אותך בכיסא ותכין לך דייסה, הנה עכשיו אתה מחכה לאמא וכבר אמא באה עם הדייסה). גם אם הילד לא מבין הכל ולא יכול לענות לך, הוא יתחיל לאט לאט להבין ולהיות מסוגל לחכות מתוך הבנה שגם אם את לא איתו פיזית את מכווננת אליו, חושבת עליו ובדרך לסייע לו. כמו כן הו איתי להרגיש שליטה רבה יותר על מה שקורה אם את מודיעה לו מתי את הולכת ובאה. כרגע הוא חי שתחושה תמידת שכל רגע את עלולה להיעלם לו לעולמים ולא לחזור יותר.
    צריך כאן סבלנות והתמדה, עד שהוא יפנים את מה שאת מנסה להעביר לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה