מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר דירה וגן חדשאדוה25/02/2010
שלום
ברצוני לדעת כמה זמן לאחר מעבר לדירה חדשה, אפשר להכניס ילד בן שנתיים לגן,
הילד היה עד כה בבית איתי.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה וגן חדש
נעמה סבג שמש27/02/2010שלום אדווה,
אין פה חוק ברור וכתוב. כעקרון, בהחלט עדיף להמנע מלערוך שינויים כאלה גדולים בו זמנית ובהפרש קטן אך לעתים, מעבר דירה וכניסה לגן חדש מגיעים ביחד.
בכל מקרה, יש לעשות את הכניסה לגן בצורה הדרגתית בכדי להקל על הילד.
את מוזמנת לקרוא את מאמריי בנושא כניסה לגן באתר שלי.
תודה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי עצמי נמוךליאת25/02/2010
בתי בת 10 הבת הבכורה בעלת דימוי עצמי נמוך שגורם לאי יצירת קשרים חברתיים וגורם לבדידות, המטלות היומיומיות הפשוטות כמו קניית פריט בסופר או שאילת שאלה בטלפון וכדו' מאוד קשים עבורה לביצוע. כל דבר שהיא מכינה, יש לה תחושה שהוא פגום. יש לציין שאני מחזקת אצלה את התחום החזק שהינו אומנות בחוגי ציור ואומנות, וכן היא משתתפת בתנועת נוער. כיצד להתמודד עם בעיה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי נמוך
סמדר ריינר26/02/2010שלום ליאת,
לא כתבת שום פרטים על נסיבות חייכם ועל המשפחה ולכן קשה לי לתת לך ייעוץ יותר מעמיק. באופן כללי, כדי לתת לילדה הרבה חיזוקים חיוביים ולדבר איתה על כך שלא חייבים שייצא מושלם, ושהיא מספיק אהובה כמו שהיא, גם בלי הישגים כאלה או אחרים. בכל אופן אם הדבר כבר מוביל לבידוד חברתי, הייתי שוקלת לפנות לטיפול, כיוון שהיא נמצאת בגיל יחסית מתקדם, ערב הכניסה לגיל ההתבגרות, והמצב יכול הלחמיר ולהקשות עליה מאוד בהמשך אם לא יטופל עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 8 רוצה למות
אסתר נוי26/02/2010תודה רבה. אנחנו רוצים בתוח פאופן פרטי לטפל בה. יש לי חברה שהיא מטפלת בילדים דרך אומנות. היה מתאים לה את זה או צריך מיד פסיכולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיקה בגיל 6? דחוףעומריקו25/02/2010
אפרת שלום,
יכול להיות שיהיה קצת ארוך אבל אשתדל להיות מדוייקת.
בתי השנה עלתה לכיתה א' ויש לה חבר מהכיתה ממושב סמוך - אתמול הוא ביקר אותנו ואני קצת בשוק, מזועזעת, בלחץ, היסטרית...... - לא יודעת איך לקבל את זה.
אספתי אותו בטובי מביתו והם נפגשו בהתרגשות גדולה הוא הביא לה שוקולדים. הגענו הביתה והיא הכירה לו את אח שלה (קטן ממנה) והתחילו לשחק בחוץ כמו ילדים חמודים מתלהבים. לפתע שמעתי שקט הצצתי לעבר החדר שלה ראיתי דלת סגורה. שלא נהוג בביתנו. גם לא אני ובעלי. פתחתי את הדלת ולדעתי ראיתי שהוא מראה לה את איבר מינו. הם נלחצו מהכניסה שלי וקפצו מהמיטה - הבת שלי ישר אמרה לי מה אמא אני רוצה לנוח והוא אמר חם בבית שלכם. יצאתי לא אמרתי כלום סגרתי את הדלת והרגשתי שעשיתי טעות חזרתי אחרי דקה והם נראו כאילו הוא נשק לה על השפתיים - עשיתי את עצמי פותחת את הגלילה של החלון והם קפצו שוב הוא התחיל לדבר איתה על המערכת שעות שמודבקת על הלוח בחדר והיא התחילה לשתות מים במקביל הוא ניקה את השפתים כאילו אני לא אראה.
אחרי 2 דקות קראתי לה בלעדיו אמרתי לה בשקט שאני רוצה להראות לה משהו ושאלתי אותה אם בר נישק אותה. היא אמרה שכן. שאלתי הוא ביקש או את. היא הסמיקה ולא רצתה לשתף אותי אחר כך אמרה שהוא - ושזה כמו בסדרה משחק החיים. אני לא רואה את הסדרה ולדעתי אולי ראתה אצל סבתא שלה השבוע היא ישנה שם. שאלתי בעדינות האם הוא הראה לה את איבר מינו אחרי כמה שניות אמרה שכן. אמרתי לה שזה לא מקובל. כי זה איבר שלו. וגם אם הוא רוצה להראות לה היא צריכה להגיד לו לא. כי זה שלו. כמו שהיא לא מראה את שלה. הזכרתי לה את הדיסק החברים של יעל איך יעל מתנהגת והיא הסכימה איתי. וכך נגמר הענין מול ביתי. אבללללללללל
שיתפתי את בעלי הוא נלחץ מאוד. ואני האמת גם מאוד לחוצה. לא יודעת איך לפעול? לא יודעת אם זה נורמלי עדין בגיל הזה? למי לפנות? את מי לשתף?
בבקשה אפרת תנחי אותי, תגידי לי אם זה יוצא דופן תפני אותי לפסיכולוג מומחה באזור המרכז.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיקה בגיל 6
סמדר ריינר26/02/2010שלום עומריקו,
אני לא חושבת שיש סיבה להילחץ, סקרנות הדדית בין בנים ובנות באותו גיל כל עוד הדבר נעשה בהסכמה היא דבר טבעי. צריך להבדיל משחק בין ילדים לניצול מיני, זה לא אותו דבר.
אם היה כאן משהו של כפייה הייתה לך סיבה להילחץ. אם היו הפרשי גילאים גילאים ביניהם למשל אם הוא היה נער והיא ילדה, גם הייתה לך סיבה להילחץ גם אם כביכול זה נעשה בהסכמה. אני לא חושבת שצריך פסיכולוג וגם לא שמשהו נורא קרה. ילדים סקרנים והסקרנות היא בריאה.
הייתי לוקחת אותה שוב לשיחה, ואומרת ה שאולי קצת ביישת אותה בשיחה הקודמת שלכן, וזו לא הייתה הכוונה. זה לא משנה מי יזם את הנשיקה ביניהם, מין זה דבר טבעי, וטבעי שהיא סקרנית, אבל חשוב לך לדעת אם היא הרגישה בשלב כלשהו שהיא עושה משהו שהיא לא רוצה כי אז זה לא טוב והיא לא חייבת.
אני חושבת שבעקבות השיחה הקודמת ייתכן ובתך הבינה ממך שאסור היה לה לרצות דבר כזה, ושמין זה דבר רע, וגרוע מזה שסקרנות זה דבר רע. היא מבויישת ואני לא חושבת שיש לה סיבה. ברור שהיא לא אמורה לקיים יחסי מיןם בגיל הזה, ואני לא חושבת שהיא רוצה, אבל הי אכן סקרנית לדעת איך הדברים נראים אצל בנים וזה טבעי ומובן.
בנוסף הייתי שוקלת שוב את עניין הדלתות הפתוחות בבית. אם הדלת אצלכם כל הזמן פתוחה איך את יכולה לדעת שכל מה שהיא ראתה זה באמת רק מהטלוויזיה"?
סגירת דלותות בבית, בעת השימוש בשירותים ובמקלחת, וגם סתם כשצריכים פרטיות בחדרים היא מסר חשוב ומכבד גבולות עבור כל בני הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי משקרת כל הזמןענת25/02/2010
שלום רב
בתי בת השבע משקרת ללא הפסקה, גם כשאין סיבה ממשית, היא משקרת לגבי דברים שקורים בבית הספר, היא משקרת לאנשים אחרים בנוגע לדברים שקשורים בבית ובמשפחה, הסברתי לה אין ספור פעמים שזה מאוד מקשה עליי להאמין לה כשהיא דוברת אמת מאחר והיא מספרת כ"כ הרבה שקרים, היא טוענת שהיא רוצה להפסיק אך לא מצליחה.
האם זה אופייני לגיל שלה?
מה יכולות להיות הסיבות לשקרים הללו, האם עליי לעשות ברור מעמיק יותר בנושא.
חשוב לי לציין שהיא ילדה מאוד חברותית, עם בטחון עצמי גבוה, אהובה מאוד ע"י הסביבה, מאוד מודעת לעצמה ומקבלת המון תשומת לב.
אשמח לקבל כלים איך להתמודד עם הבעיה.
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמשקרת כל הזמן
סמדר ריינר26/02/2010שלום ענת,
בהיקף שאת מתארת זו לא תופעה שאופיינית לגיל. היא בהחלט דורשת בירור נוסף ומעידה על מצוקה כלשהי של הילדה. לא כתבת פרטים נוספים ולכן לא אוכל שער מהי.
כן כתבת שהיא חברותית אהובה ומקבלת המון תשומת לב, לא בטוח בהכרח שזו תשומת הלב שהיא הייתה רוצה או שרואים אותה באופן שמתאים לה באמת. וגם לא בטוח שהביטחון שהי אמפגינה כלפי חוץ זה גם מה שהיא מרגישה בפנים.
כמו כן לא כתבת דבר על נסיבות חייכם. כדי להבין את התמונה של הילדה יש צורך בפרטים נוספים או בהכרות יותר מעמיקה.
אם התופעה מאוד מפריעה לך כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה ללידת אחיעלי25/02/2010
שלום ותודה על הייעוץ!
יש לנו ילדה בת כמעט שנה וחצי. היא נכדה ראשונה משני הצדדים ורגילה להיות במרכז העיניינים. בעוד כשלושה חודשים אני אמורה ללדת שוב. חקרתי מעט ומצאתי 'עצות' כלליות לגבי ההכנה של אחים בכורים אבל לא מצאתי התייחסות לגיל הבכור. שאלתי היא, בהתחשב בגיל של הבת הבכורה, האם יש דגשים מיוחדים שצריך לשים לב אליהם? היא מתחילה עכשיו ללכת לגן, בתקווה שעד הלידה היא כבר תרגיש שם בנוח. מעבר לכך לא צפויים לה שינויים משמעותיים (גמילה, מעבר חדר וכו'). ועוד שאלה - מתי ניתן לספר לה על ההריון? כבר רואים לי בטן אבל לא נראה לי שזה מעניין אותה.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה ללידת אח
נעמה סבג שמש27/02/2010שלום יעלי,
קודם כל, בשעה טובה!
ילדה בגיל שנתיים ניתן להכין על ידי קריאת ספרים מתאימים ועל ידי הסבר.
יש לומר לה על ההריון כי הבטן כבר נראית לעין וכבר בוודאי אנשים שואלים שאלות. הילדה שומעת את הכל ואנשים יתחילו גם לפנות אליה בשאלות. כדאי שתידע מראש על מה מדובר.
את מוזמנת לקרוא מאמר בנושא באתר שלי.
שיהיה בקלות,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות...מלי25/02/2010
ביתי בת 3 רגישה מאוד במגע כל מכה קטנה זה כתם כחול היא לא יכולה לסבול מגע של ליטוף ואומרת שזה לא נעים לה ונעים לה רק נשיקות אז אנחנו לא מלטפים אותה רק מנשקים וזה בסדר מבחינתה כמו כן כל פעם שאני למשל מרימה אותה לתוך האמבטיה או מרימה לשטוף ידים בברז היא בוכה שכואב לה איפה שאני מחזיקה אותה (באופן רגיל לחלוטין ) שלילדי האחרים זה לא מזיז בהתחלה חשבתי שהיא סתם מפונקת ועכשיו התחלתי להאמין שזה אכן ממש כואב לה גם כל מכה קטנה או קלה שתינוק נותן לה היא בוכה שזה ממש כואב לה שאלתי האם זה אכן יתכן שכ"כ כואב לה? האם זה רגישות או סף כאב נמוך? האם יש מה לעשות או לטפל? ואיל להתיחס חענין הלטוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
סמדר ריינר25/02/2010שלום מלי,
זו שאלה רפואית ולא פסיכולוגית, כדאי לבדוק אצל רופא ילדים או לקבל הפניה למרפאה בעיסוק כדי לבדוק את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שהחליטה שהיא אריה...תמר25/02/2010
שלום רב
ביתנו בת 2.8 ולפני כחצי שנה (לא זכור לי אירוע משמעותי שבעקבותיו זה התחיל) התחילה לפתח חיבה יתרה לאריות. רצתה רק בובות של אריה, סרטים עם אריה ספרים עם אריה וכו (כבר היו לה תקופות לפני שהיא התחברה תקופה מסוימת לנושא מסוים כמו לדוגמא אוירונים) . לפני כחודשיים היא התחילה לדבר על זה שהיא אריה. אח"כ זה התפתח לזה שאנחנו משפחת אריות אבא אריה, אמא לביאה היא אריה קטן ואחיותיה התינוקות (תאומות) גם אריות קטנות. וזה ממשיך.
הזהות השאולה הזו לא קיימת כל הזמן אלא לפרקים. לפעמים היא ילדה ולפעמים היא אריה. (ניסיתי להבחין האם הפעמים שהיא אריה קורים מתי שיש דברים שהיא מפחדת מהם או מאוימת אבל לא מצאתי תבנית קבועה) לפעמים היא רוצה שנקרא לה בשמה ולפעמים היא רוצה שנקרא לה אריה או אריק (שזה שם החיבה לאריות באדיבות "הקרקס של רינת")
לדעתכן זה דורש התייחסות מיוחדת? כיצד מתמודדים? בנתיים אנחנו זורמים איתה אבל מתי הגבול?
תודה
הלביאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שהיא החליטה שהיא אריה
סמדר ריינר25/02/2010שלום תמר,
למה צריך "להתמודד" איפה בעינייך הבעיה? בעיה קיימת לדעתי רק אם נראה כם שיש רגעים שהילדה באמת חושבת שהיא אריה וזה לא משחק "כאילו" (מה שא נשמע לי מהתאור שלך) או שזה מפריע לתפקוד - לא ישנה, לא אוכלת, לא הולכת לגן, לא מתחברת עם ילדים וכו'. כל עוד לכולם ברור שזה משחק, והוא לא על חשבון תפקודים חשובים אין שום בעיה עם זה. האריה כנראה ממלא בדמיונה תפקיד של כח ויכולת שהייתה רוצה לסגל לעצמה. אנחנו כמבוגרים שכחנו כבר כמה לפעמים זה קשה היות ילד קטן וחסר אונים, לכן ילדים לפעמים רוצים להיות אריה, סופרמן, קוסם וכו'. אין שום דבר רע בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לשאול שוב מכיוון שאף אחת לאמיכל24/02/2010
ענתה לי ואשמח לתשובה אם אפשר
בתי ,בת שנתיים. מאז שאני זוכרת היא לא אוהבת כשיש הרבה אנשים, המולה, מסיבות וכו'...
גם אם כולם אנשים המוכרים לה. כשיוצאים לארוע במסעדה/אצל סבתא רבא/אפילו במקום מוכר לה הבית שלה או הבית של סבתא וסבא שלה היא נסגרת- נצמדת אליי ולא זזה ממני.
אף פעם לא וויתרנו על להשתתף בארועים ,אבל זה הולך ונעשה גרוע יותר ואחרי כל ארוע כזה אני חוזרת הביתה ובוכה. אני פשוט מותשת וחסרת אונים.
אתמול היינו ביומולדת במסעדה עם עוד 20 אנשים מהמשפחה המורחבת. ישבנו הכי בצד, הבאתי לה משחקים שתשחק בהם ,לידינו ישבו רק הקרובים ביותר אלינו וזה היה סביר יחסית. כמובן שלא זזה ממני,לא נתנה לי לזוז להגיד שלום לאחרים,לא הסכימה ללכת אפילו לא לאביה ,אבל היה בסדר.הבעיה התחילה בכך שכל מי שהתקרב אלינו להגיד לי או לה שלום היא התחילה לבכות, א"כ מחאו כפיים לכלת יום ההולדת(סבתא רבא) והיא בכתה, שרו לסתבא רבא שיר והיא בכתה, שוב מחאו כפיים והיא בכתה שוב.
ביום הולדתה השבוע נוצר מצב מאוד לא נעים עם הוריו של בעלי מכיוון שלא רצינו להזמין את הסבים והסבתות רבא כי הילדה אינה קרובה אליהם ורצינו שתהיה כמה שיותר חופשיה ובטוחה. לכן החלטנו לעשות יומולדת רק למשפחה הגרעינית(הורים ואחים שלנו).וגם זה בלי שירים, נרות, מחיאות כפיים וכו'. כדי שלא תבהל ביומולדת שלה. הוריו של בעלי נפגעו מאוד ובסוף גם בעלי ואני רבנו בגלל זה.
הגעתי מוכנה ליום ההולדת שגם עם המשפחה המצומצמת יותר לא יהיה משהו..ואכן כך היה. היא התביישה ,ולא נתנה לאף אחד להתקרב אליה. אז ישר עברנו לשלב שבו פתחה את המתנות, אכלנו תעוגה וזהו.
אגב ליום ההולדת בגן רק בעלי ואני באנו כדי שתרגיש חופשיה ותשתף פעולה עם הגננת בריקודים...
והאמת שזה הצליח כי באמת שיתפה פעולה.
אלה רק מעט מהדוגמאות
ותוספת קטנה לא חייבים להיות הרבה אנשים כדי שתסגר , גם אם זה שני אנשים שלא קרובים אליה מאוד היא נאטמת ונצמדת אליי.
וזאת למרות שמאז שנולדה אנחנו מארחים בביתנו, מתארחים והולכים לארועים כמו כל משפחה אחרת.
אני ממש מתוסכלת ומרגישה אבודה ובעיקר דואגת לה (אולי זהו קושי רגשי/חברתי שיימשך ויגדל וילווה אותה הלאה).
אודה לכל עצה ועזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים
סמדר ריינר24/02/2010שלום מיכל,
קצת קשה לענות שאלה שלך כי לא נתת שום פרטים על המשפחה וקצת קשה לדעת האם זה משהו של הילדה או משהו שמבטא דינימיקה משפחתית. למשל האם מדובר בילדה ונכדה יחידה או ראשונה? האם היא רגילה מגיל קטן מאוד שכולם "עטים" עליה (מרוב אהבה כמובן). כי אם כן זה יכול להסביר חלק מהמתח סביב העניין, כי זה יכול להיות מאוד מלחיץ עבור ילד.
בכל אופן, גם אם זו הסיבה וגם אם לא, נראה לי שכרגע אין לכם ברירה אלא לקבל זאת כמו שזה. אני חושבת שהסיבה שאת מותשת מהעניין היא שאת כנראה מתישה את עצמך בכך שאת מוציאה הרבה אנרגיה סביב חוסר הנעימות והדאגה המיותרת שזה גורם לך. אם תקבלי את זה כרגע כמו שזה, גם תהיי פחות מותשת.
כרגע אין מה לחשוש לעתיד החברתי של הילדה, כי עדיין רק בת שנתיים, ואני מבינה, כי לא כתבת אחרת שבגן היא מסתגלת יפה הבעיה היא רק במסיבות כשבאים אנשים מבחוץ.
סביר להניח שהבעיה תיעלם כשתגדל, ואם לא, ניתן יהיה דבר איתה על הקושי ולמצוא דרכים לטפל בו.
כרגע קבלו אותה כמו שהיא והפחיתו ציפיות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה "מספרת סיפורים"נטליס24/02/2010
ילדתי בת 4.5 ולאחרונה אני שומעת שהיא אומרת לחברותיה דברים לא אמיתיים והן מאמתות את הסיפור בנוכחותה ובנוכחותי.
איני יודעת מה עליי לומר כאשר חברותייה שואלות אותי בנוכחות ביתי אם מה שהיא אומרת אכן נכון.
לדוגמא:זה נכון שיש לכן אוגר?זה נכון שיש לכן נחש?
האם עליי לומר את האמת ולהוכיח למעשה את ביתי או לתמוך בה?
אנא השיבו בזריזות זה קורה מדיי יום ואני לא רוצה לעשות טעויות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מספרת סיפורים
סמדר ריינר24/02/2010שלום נטליס,
אני לא יודעת עם הילדות בדיוק מאמתות את הסיפור כמו שאם יש אוגר הן נורא רוצות לראות אותו. ויכול להיות שבתך הייתה רוצה שיהיה לה אוגר. לכן הייתי אומרת משהו כמו - לא אין לנו, בטח היה לכן כיף אם היה לנו, אבל אין.
באופן הזה הדגש הוא לא על שקר או אמת, אלא על משאלה והאכזבה מאי מילויה. לא ברור לי אם בתך מבינה כל כך בשלב הזה את ההבדל בין שקר לאמת ואם היא באמת מתכוונת לעבוד על הילדות או להשוויץ בפניהן על משהו לא קיים, או שזו פשוט דרך לשחק בכאילו, בלי שברור שזה בכאילו.
אם זה ממקום מבין שזה שקר, אז פשוט ניתן הגיד לה שזה חבל כי בלאו הכי הבנות בודקות והאמת יוצאת, אבל להרגשתי זה לא העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסמונט טורט או טיקים חולפיםשי24/02/2010
שלום
אני אמא לילד בן 10 שפיתח לאחרונה טיקים גם מצמוץ בעיניים(לא הרבה) וגם טיקים קוליים הנשמעים כמו: מ.....מ.....מ.... התחלתי לו אבחון כולל באופן פרטי הכולל קשב וריכוז (למרות שמצליח מאוד בלימודים) וגם אבחון פסיכולוגי מכיוון שאני מרגישה שבזמן האחרון עוברת על בני תקופה שמאוד קשה לו. הוא עצבני הרבה יותר מהרגיל. למרות נסיונות רבים שלי ושל בעלי לא הצלחנו לעלות על הבעיה. הוא מצידו טוען שהוא לא יודע מה קורה לו.
כמו כן הוא מתעניין הרבה בנושא בתי יתומים. ושואל האם אי פעם הוא והאחרים שלו יגיעו לשם. הסברתי לו שבשום מצב הוא לא יגיע לשם ואם חס וחלילה יקרה משהו לי ולאבא שלו תמיד המשפחה המורחבת שלנו תעזור.
יש לציין גם שיש לי צהרון בבית(בני ממש שונא אותו) ובצהרון נמצא ילד (מקסים) שהוא מאומץ ויש לו המון טיקים גם תנועתיים וגם קוליים, דבר שמאוד מפריע לבני. (למרות שהסברנו לו שהוא לא שולט בזה).
האם יכול להיות שהטיקים שבני פיתח הם על רקע רגשי?
האבחון טרם נגמר. ובנתיים אני ממש בלחץ מהתופעה. מה גם שהיא מפריע לי מאוד באוזן.
אשמח לתגובה
אמא שמאוד אוהבת את בנה ודואגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
סמדר ריינר24/02/2010שלום לך,
לא ניתן לדעת אם הטיקים הם חולפים על רקע ריגשי או חלק מתסמונת טורט על ידי אבחון באינטרנט. לצערי, למרות שפעמים רבות יש קשר בין התגברות התסמינים בתסמונת טורט על רקע לחץ נפשי. כדי לדעת בודאות שזו לא תסמונת טורט תצטרכו לקחת אותו לאבחון נוירולוגי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מקלליעקב24/02/2010
מה ניתן לעשות כנגד ילד שמקלל. בזמן האחרון בני בן ה- 4.5 מגיע מהגן ואומר כל מיני קללות. אני אומרת לו ש"זה לא יפה, אלו מילים מש לא יפות וזה מתאים רק לילדים רעים לדבר ככה", אך הוא בשלו. חלק מהקללות ממש מזעזעות. איך מתמודדים עם זה. הגננת אומרת להתעלם ולא לעשות דבר, אך לא נראה לי נאה שהוא מדבר כך.עם המילים" קקי ופיפי" שהוא אומר זה עוד נסבל אך מילים אחרות זה מזעזע. אני יודע?ת שהוא מחקה ילדים אחרים ולא מבין את המשמעות, אך מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מקלל
סמדר ריינר24/02/2010שלום לך,
קודם כל להפסיק להזדעזע כל כך, מדובר בילד קטן, לא בפושע סדרתי:-)
דבר ראשון לא הייתי אומרת לילד שרק ילדים רעים אומרים או מנסה לרמוז שהוא ילד רע, כי זה לא נכון. הייתי שמה לב מתי הוא אומר את הקללות, באיזה סיטואציות ולמי, ומתייחסת לנסיבות שבהן נאמרו ועל מה מצביעה העובדה שהוא מקלל כרגע, האם הוא מתוסכל, האם נעלב, האם סתם נהנה לזעזע וכו'. אם נראה לך שהוא בעצם עושה משהו פרובוקטיבי רק כדי לראות אותך מזדעזעת, אז הגננת צודקת, תפסיקי להזדעזע, ואז לא יהיה לו חיזוק להמשיך. אם זו הדרך שלו להתמודד עם תסכול, אז צריך לתת הכרה לקושי ולתסכול למשל" זה מעצבן שרצית את המשחק ולא קיבלת. עכשיו בו נחשוב ביחד מה עוד ניתן לעשות כדי להתמודד חוץ מלקלל. אולי נחכה קצת ונשחק המשהו אחר, עד שאחיך יגמור לשחק עם הצעצוע? "וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא לחוצה...(הילדה לא מדברת בגן)שלומית24/02/2010
עדיין לא קיבלתי תגובה, אודה על התייחסותכן לבעיה:
הבת שלי בת 2.8, מתנהגת אחרת בבית ובגן. בבית (ולא רק שם - בכל מקום שהוא אינו הגן, כמו אצל חברים, סבתות, בגינה, ברחוב, בקניות וכו') היא מדברת ברמה מאד גבוהה, משחקת עם חברים בגילה, צוחקת, משתוללת, שרה ורוקדת כמו כל ילד בגילה. היא אמנם קצת מתביישת בהתחלה, ולוקח לה כ-10 דקות להיפתח כשאנחנו במקום חדש, אבל לאחר מכן היא משחקת ומתנהגת כרגיל.
בגן לעומת זאת, היא לא מדברת. בתחילת השנה היא בכלל לא דיברה עם הגננות ובמפגשים (אפילו לא ענתה לגננות כן/לא, גם כשראו שמשהו מפריע לה ושאלו אותה), ועכשיו, אחרי כחצי שנה, היא לפעמים עונה בביישנות ובקול חלש, אבל בהחלט לא מדברת כמו שאני מכירה אותה. מבחינת משחק, היא משחקת בגן עם ילדים אחרים ואיתם היא כן מדברת, אבל להבנתי לא ממש כמו שהיא מתנהגת מחוץ לגן.
אני יודעת שהיא אוהבת את הגננת שלה ואת הסייעות, ואני גם יודעת שהיא קצת ביישנית, אבל מאד כואב לי שלמרות שעברה כבר חצי שנה מתחילת השנה, ולמרות שהיא מכירה את הגננות והילדים, היא לא מדברת.
הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לה להיפתח בגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שלא מדבר בגן
ליאת גרוס01/03/2010שלום שולמית
את מתארת תופעה שנקראת אילמות סלקטיבית. זוהי סוג של חרדה חברתית שבא לידי ביטוי בשתיקה במקומות מסויימים ודיבור רגיל באחרים. חשוב שהגננת תדע שבבית הילדה מדברת. אם אפשר שהגננת תפגוש את הילדה בבית או בחוץ ושם הם ישוחחו יהיה נפלא.נסי להזמין חברים מהגן הבייתה כמה שיותר. כדאי להפעיל תוכנית הדרגתית להתמודדות עם החרדה תוך שיתוף של הילדה, הוריה והגננת. ניתן ורצוי להיעזר בפסיכולוגית הגן או בגורם מקצועי חיצוני. זה יכול להסתדר מעצמו אבל חצי שנה זה כבר הרבה זמן ... הילדה עצמה בטח מבולבלת... חבל למשוך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצילימור24/02/2010
בני בן שנתיים וחצי שמו הראל יש לי בעייה איתו בשעות הערב שצריך להשכיב אותו לישון הילד " לא אוהב לישון" וזה בא לידי ביטוי בכך שהילד לא ישן צהריים באחד הימים בגן והוא הולך איתנו לחברים הוא לא הירדם ולא יראה סימני עייפות עד שעות לא סבירות . דוגמא נוספת חמתי שמרה עליו אצלה בבית הוא יושב מול הטלויזיה בצהריים העניים שלו עומדות להיסגר אבל הוא מתעמץ שלא ללכת לישון ובמידה והיא תכבה אותה הוא יקום מספה מהתעסק הדברים אחרים או תיקח אותו למיטה לישון הוא יבכה ולא ישן .
בבית בשעות הערב הוא לא הולך לישון ליפני 23:00 אני לוקחת אותו למיטה והוא קופץ אני מספרת לו סיפור ושאני מסיימת הוא בוכה ולא רוצה לישון הוא רוצה להירדם מול הטלויזיה וזה לא ניראה לי לנכון.
אבקש את עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי
סמדר ריינר24/02/2010שלום לימור,
ילדים פוחדים לעיתים לתת עצמם להירדם כי מבחינתם הם נפרדים מהעולם באותו פרק זמן וזה מפחיד עבורם. לגבי הצהריים אני לא בטוחה שחייבים להתעקש איתו. לגבי הערב, רצוי לעשות אמבטיה אחרי ארוחת ערב, יש לכך השפעה מרגיעה, ובסביבות שמונה להלביש פיג'מה, לגשת למיטה, לעשות טקס עם סיפור, נשיקה וחיבוק, ולהישאר על ידו עד שנרדם. אם הוא קופץ, יש להחזיר אותו למיטה, כך כמה פעמים שיידרש, בלי להתעייף ובלי להתעצבן. לכבות את האור ולשבת על ידו. גם אם הוא בוכה. להרגיע אותו ולא לוותר. ילד בגיל הזה לא יכול לישון ב-23:00, ואת זה לא הוא קובע אלא אתם. הקפדה על סדר היום הזה מדי יום לאורך תקופה באופן עיקבי, תביא לידי כך שהוא יפנים את ההרגל ויירדם מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעת גיל שנתייםאפרת24/02/2010
בני בן 2 נבון פיקח מקסים מדבר שוטף מוציא אותי מדעתי.. אני מרגישה שאני עסוקה כל היום במשמעת, יש גבולות ברורים בבית לצד חופש רחב מאוד, והוא כל הזמן כמובן עושה דברים שאסור- מטפס למקומות שאסור לו, נוגע בחפצים כמו מחשב , פותח מקרר ומוציא דברים לרצפה,גורר כיסא למתקן מים ומשחק עם המים, אני מעירה לו כל היום, לפעמים אחרי 3 פעמים שאני מעירה לו על משהו אני שמה אותו במיטה שלו ל 2 דק (מיטת תינוק- אז הוא מנוטרל), בפעולות היומיומיות שהוא מתנגד אליהן אני מתמודדת טוב, אבל בדברים האלה שהוא עושה כל היום ואסור לו אני קצת מאבדת את זה לעיתים,אני יודעת שזה גיל ושלב, אבל אשמח לעצה מה חשוב לעשות או לא לעשות בהתמודדות עם זה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??
הילה01/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים???
אפרת03/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההתבגרות של הקטנטנים
נעמה סבג שמש04/03/2010אפרת שלום,
אכן כשאת מבקשת משהו בפעם השלישית זה נכון לנטרל אותו מהעשייה.
כדאי לבדוק: האם הבית שלך ערוך לילד בגיל זה? אם יש דברים שאת יכולה לנטרל, עשי זאת במקום לדרוש ממנו להתאים עצמו.
כשאת אומרת "לא" על דבר מה, נסי להציע חלופה. כשאומרים לא, צריך לחשוב מה כן.
וכן, זה גם עניין של בדיקות הגיל..
הרבה סבלנות..
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ילד בן 3גדי24/02/2010
שלום רב,
בני בן ה 3 אינו ישן שינה רציפה בלילה.
זה התחיל מגיל 4 חודשים , הוא מתחיל את השינה בשעה 21:00 , לאחר שעה וחצי הוא מתעורר מהמיטה בוכה ומבקש לשתות מבקבוק, איך שהפיה של הבקבוק בפה ,הוא נרדם ומתעורר שוב ב 12:00 וככה כל הלילה.
אין לילה אחד שעובר עם שינה רציפה, ביום הוא ילד אחר לחלוטין.
ישנם לילות שהוא עובר מהמיטה שלו לחדר שלנו ומבקש שוב לשתות, זה בערך כל שעה וחצי לשעתיים.
תקופה ארוכה הוא הורגל להרדם בנסיעות , אבל גם היום כשמקראים לו סיפור ליפני השינה והוא נרדם במיטה (אומנם שלנו) הוא עדיין מתעורר כל הלילה.
קראתי באיזה מקום שזה גם יכול להיות עיניין גנטי , אז כן יש במשפחה מישהו עם בעיות זהות בשינה.
השמח לעצה מקצועית בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה לקויים
נעמה סבג שמש27/02/2010שלום רב,
הבעיה שאת מתארת פה נשמעת לי בעיה התנהגותית ורחוקה מלהיות בעיה גנטית. תיארת פה מס' מצבים בעייתים:
שינה תוך נסיעה, שינה במיטתכם, שינה רק כאשר הבקבוק בפיו.
כל אלה מתארים הרגלים לקויים. י להקנות לילד הרגלים בריאים ונכונים.
את מוזמנת לקרוא באתר שלי מאמרים בנושא.
פשוט- להחליט על שינוי ולבצע אותו. עזרו זה לזוג כזוג ותמכו כדי להתמודד עם הסיטואציה. אם תתקשו- פנו להנחיית הורים בתחום.
זה אפשרי בהחלטגם לבד.
בהצלחה1
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)