פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים
    שני
    24/02/2010

תודה על התשובה אך איך אני יכולה ללמד את ביתי ולהקנות לה את הכישורים החברתיים הללו?
    הרי ברגע שהיא מתעבנת או חוטפת צעצוע אני לא מרשה לה ומסבירה לה שזה לה שלה אך היא בשלה מתעצבנת ובוכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כישורים חברתיים

סמדר ריינר
    24/02/2010

שלום חן,
    באותו רגע אין טעםן להסביר לה, אלא רק להפסיק את האלימות ולהרגיע אותה. כשהיא רגועה, צריך לתת הכרה לכך שהיא מתוסכלת, קשה לה, היא רוצה גם, ולחשוב ביחד באיזה עוד דרכים ניתן לפתור זאת מלבד חטיפת הצעצוע או מכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיות עם הפרש קטן
    הגר
    24/02/2010

יש לי שתי בנות. הגדולה בת שנתיים וחצי והקטנה בת שנה ושלושה חודשים. בספטמבר השנה הן נכנסו לראשונה למסגרת. הגדולה הולכת לגנון והקטנה הולכת לפעוטון. בשנה הבאה, הגנון יכלול את ילידי 2007 ואת ילידי 2008. הגדולה ילידת אוגוסט 2007 והקטנה ילידת סוף נובנבר 2008, כך שהן אמורות להיות יחד בגנון. האינטואיציות שלי זועקות לכך שהקטנה תישאר בפעוטון שנה נוספת. הרי אם היתה נולדת חודש מאוחר יותר זה היה המצב. חשוב לי שהיא תישאר משתי סיבות. הראשונה היא שאני חושבת שלא טוב שהן יהיו יחד באותו מסגרת. הן מאד אוהבות זו את זה, אבל דווקא בגלל ההפרש הקטן והטמפרמנט המאד שונה שלהן אני חושבת שרצוי שלכל אחת יהיה מרחב משלה במהלך היום, עם גננת משלה ועם חברים משלה. אחהצ הן נפגשות וזה נהדר כי יש להן גם ביחד וגם לחוד. הסיבה השניה היא שאני חושבת שמגיע לקטנה להיות גם גדולה. כלומר בבית היא האחות הקטנה, ונראה לי נהדר שבפעוטון בשנה הבאה היא תהיה הכי גדולה וזה יאפשר לה לחוות את שני המקומות.
    העניין הוא שהאחראית על הגנים בקיבוץ רוצה שנלך לפי הכללים, כלומר להעביר אותה כי היא שייכת פורמלית לשנתון של הגנון.
    השאלה שלי היא מה דעתכן?
    בבית אנחנו משתדלים לתת לכל אחת זמן של אחד על אחד פעם איתי ופעם עם בעלי, ולכן יש כאלה שחושבים שזה לא נורא אם יהיו יחד. הגננת בגנון חושבת כמוני אבל לא היא קובעת.
    אשמח לעצות/מחשבות בנושא.
    אני יודעת שילדות בריאות בנפשן עם בית תומך יהיו בסדר בכל מקרה. אבל חשוב לי שיהיה טוב ולא רק בסדר...

לקביעת תור
    סגירה
    אחיות עם הפרש קטן

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי....

הגר
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלוננת על כאבים
    מלי
    24/02/2010

ביתי בכורה בת 5+ ילדה מקסימה לפני כשבועים התלוננה בערב לפני השינה על כאב גרון ואמרתי לה שאם זה ימשיך ניקח אותה לרופא היא המיכהלהתלוננן וזה לא היה נראה לי רציני כי התלונות היו רק בערבאחרי שנכנסה למיטה לישון ואז נזכרה....בימים האחרונים היא כל ערב ובבוקר כשקמה מתלוננת שכואב לה כל מיני דברים ושניקח אותה לרופא (כל היום היא לא מתלוננת ומתנהגת כרגיל) היום היא קמה בבוקר ואמרה שכל הגוף כואב לה מהראש עד הרגליים ושניקח אותה לרופא...אנחנו לא יודעים איך להגיב כי התלומ=נות ממש לא נראות רציניות כמובןשכל פעם שהיא מתלוננת אני מתיחסת לזה ברצינות נראה לי שמאוד מוצא חן בעיניה הרעיון לצאת באמצע הגן לרופא וכו' יש לצין שהיא ילדה מדהימה שמקבלת המון תשומת לה ממנו וגם מהסביבה היא אהובה מאוד חברתית מה עושים? האם לקחת אותה לרופא ב"כאילו" כדי להפסיק את תלונותיה ולהראות לה שאנחנו רצינים בקשר אליה? או יש משהו שאני יכולה להסביר לה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתלוננת על כאבים

הוספת תגובה

• מתלוננת על כאבים

סמדר ריינר
    24/02/2010

שלום מלי,
    נשמע שאת לא מוכנה כל כך לקבל שלבת שלך יש מצוקה כלשהי. נראה לך שאתם מעניקים לה מספיק תשומת לב, אז אין לה סיבה להתלונן.
    קודם כל אם הילדה מתלוננת על כאבים, כדאי, ולו בשביל השקט הנפשי לקחת אותה פעם אחת לרופא. אם לא יתגלה כלום, לא נורא, לפחות בדקתם.
    אם לא יתגלה כלום באמת, אז כדאי לשבת עם הילדה ולדבר איתה, לא ברמה של הסבר, או ביקורת, אלא ברמת של התעניינות כנה: "תראי, אמרת שכואב לך בגוף והרופא לא מצא לך כלום. אז אולי לא כואב לך בדיוק בגוף, אולי משהו מציק לך בלב. אנחנו מאוד רוצים לשמוע אם יש משהו כזה".
    לכל ילד יש דברים שמציקים לו לפעמים, גם אם יש לו הורים מושלמים, שנותנים המון תשומת לב. לא תמיד תשומת הלב שאנחנו נותנים היא לדברים שהוא באמת רוצה, לפעמים קורים לו לו דברים שאנחנו לא יכולים לדעת או לראות, ולפעמים, הוא לא רוצה להכביד עלינו כי אז אנחנו עלולים להיעלב מזה שהוא לא מרוצה, כאילו שזה אומר עלינו שעשינו משהו לא בסדר.
    זה לא אישי, ולא אומר שאת אמא לא טובה, אבל אם לא תקשיבי למה שבאמת קשה לה התלונות שלה במקרה הטוב יתגברו, ובמקרה הרע היא תחשוב שלא רוצים לשמוע אותה ותתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עצבנית
    שני
    24/02/2010

ביתי היום בת שנה וחודשיים וכבר מגיל שמונה חודשים כארש משהו מציק לה או שהיא לפעמים סתם מתעצבנת היא פשוט צועקת ואפילו רועמת כאשר אני לפעמים מתפלאת מההתנהגות שלה. עכשיו היא נהייתה יותר עקשנית כאשר אני הולכת איתה לימי הולדת או לכל מפגש אחר עם ילדים היא רוצה דווקא את הצעצועים של הילדים האחרים, חוטפת ואף ממש מתעצבנת וצועקת. ברצוני לדעת איך אוכל ללמד את הילדה להיות פחות עצבנית ואף לחלוק משחקים ודברים אחרים. (ניסינו כל פעם שהיא מתעצבנת לשאול למה ומה מציק לה אך ללא הועיל) לציין כי הילדה כרגע לא בגן אך נמצאת אצל מטפלת עם עוד 3 ילדים בגילה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עצבנית

הוספת תגובה

• הקניית כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    24/02/2010

לילדה בגיל כזה המון דוגמא אישית תועיל.
    אם היא חוטפת צעצוע, לא לוותר לה ולא לאפשר לה לשחק איתו. לשקף לה את רגשותיה להבהיר לה שזה אכן מתסכל, אך אנחנו לומדים לשחק יחד.
    המטרה היא ללמד כישורים חברתיים, לעזור לילדים לתקשר זה עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת אונים
    אחות מודאגת
    23/02/2010

יש לי שאלה בנוגע לאחי בן ה16,

אחי הוא בן זקונים בעל בעיות רגשיות ובעיות למידה(לומד בכיתה קטנה-גם נשאר כיתה א
    בתחילת השנה הוא השקיע בלימודים והיה ילד טוב,עד שהחל להכיר כל מיני "ידידות" בנות גילו,כיום הוא משקיע את כל זמנו לשיחות טלפון ולמפגשים עם חברים וחברות,הוא לא ממשומע לא מגיע הביתה כפי שסוכם מולו,לא עונה לנו לטלפון ככשאנחנו מחפשים אותו,לא מתפקד בלימודים.
    חשוב לי לציין כי אין לו חברה מדובר בידידות שלהן יש חבר,אם כי הוא ממש היה רוצה חברה,
    אולי כדאי לציין שאבי כבר יחסית מבוגר ואינו תופס חלק מחייו(אולי קצת אחראי על הבעיות הרגשיות)ואמי תמיד הגנה עליו ואפשרה לו כל מה שרצה.
    אני תמיד הייתי חלק גדול מחייוו הוא קשור אליי מאוד ואני ממש רוצה לעזור לו,וחוששת ממה שיכול להיות ובכלל איך צריך להתנהל על מנת להחזיר אותו למוטב?
    ההתלבטות הגדולה היא שמצד אחד אם הוא מתנהג באופן לא בסדר-צריך להעניש
    (גם אכיפת העונש בעייתית אם מדובר בלאסור עליו לצאת מהבית),מצד שני-אנחנו חוששים לפגוע בו עוד יותר(כפי שכבר ציינתי יש לו בעיות רגשיות והוא ילד מאוד סגור)

אני ממש זקוקה לעצה
    תודה
    אחות מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    חסרת אונים

הוספת תגובה

• אח בן 16

סמדר ריינר
    24/02/2010

שלום לך,
    ההתנהגות של אחיך נשמעת אופיינית לגיל ההתבגרות. לא פירטת מהן אותם בעיות ריגשיות מהם סובל. לא ברור כל כך למה הידידות שלו מטרידות אותך, זה עניין שלו. הדבר שצריך להטריד, אם הוא קיים, זה אם הילד לא נמצא במסגרת בכלל ונמצא תחת השפעתם של גורמים שליליים, בכיוון של עבריינות וסמים וכו'.
    נראה לי שהדבר הנכון הוא לנסות להתחבר אליו, להתעניין בו, לא ממקום ביקורתי, את זה הוא כבר מכיר, הוא לא ישתף עם זה פעולה. אלא ממקום שבאמת מנסה להכיר אותו, את עולמו, מה מעניין אותו, האם מציק לו משהו ואיך לעזור לו, ולא לנסות לגרום להתנהג לפי הנורמות שאת מאמינה בהן שהן לא רלוונטיות עבורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים לילדתי בת ה- 4
    גלי
    23/02/2010

שלום,
    מזה כשבוע בתי ( בת 4 ) נתקפת בבכי עז והיסטריה ברגע שהיא נכנסת למיטתה. היא זועקת מפחד שמכשפה יכולה לבוא אליה ולדקור אותה וירד לה הרבה דם והיא תמות.
    ניסינו להגיד שמכשפות כלל לא קיימות , ניסינו לספר לה על "שיטת קסמים לגרוש מכשפות" , שלוש מחיאות כף, אך גם זה לא עבד. ניסינו להתעלם, אך ההיסטריה והבכי מרעידים את קירות הבית.
    כיצד מתמודדים עם הפחד הזה??
    מה נכון יותר להגיד?
    האם לוותר לה ולהשאר בחדרה עד שתרדם ולקוות שזה יחלוף בהקדם?
    מאיפה תאור הארוע שהיא מציגה " המכשפה תדקור אותי וירד לי דם ואני ימות "? מהילדים בגן?
    הייתכן בגיל כזה?

במהלך היום היא כמעט ולא מדברת על מכשפות.

אודה על עזרתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לילדתי בת ה- 4

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    24/02/2010

שלום גלי,
    הפחדים שילדתך מתארת הם בהחט נורמליים לגיל. לא ברור לי למה להישאר בחדרה עד שתירדם זה נקרא בעיניכם לוותר לה. זהו ליווי הורי תואם ביותר למצבים כאלה, וזה בעיני מה שאתם צריכים לעשות, כולל כל כל הטקס של סיפור, גירוש מכשפות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים בגירושים
    שירן
    23/02/2010

שלום רב,

אני ובן זוגי בפרידה מזה 5 חודשים- הוא איננו גר בבית. אנחנו בהליכי גירושין והתהליך הינו בהסכמה וביחסים טובים- ז"א שאין מריבות, ויכוחים, רכילויות או הסטות או עו"ד באמצע. לשנינו 2 ילדים קטנים- הבן בגיל 6 והבת בגיל 4.
    לאחר התייעצותי עם אחת מכן לפני מספר חודשים אימצתי את הגישה של לדבר על הנושא כמה שיותר עם ילדיי ולא להדחיק את הנושא או להשתיק, אני מדובבת את הילדים ומשתדלת לדבר על זה רבות ובעצם לגלות את שעל ליבם ולוודא שמינימום נזק נגרם אצלם.

אני יודעת ערוכה ומוכנה כמה שאפשר לזה שבעתיד ייתכן שאתקל בקשיים, אך כעת המצב הוא דיי שגרתי, אין בכי, שינויים בהתנהגות שלהם או תלונות, אני באמת משתדלת להעניק לילדיי את מלוא תשומת הלב, להיות קשובה וחמה ביותר ללא גבולות.

אתמול, האב הציג בפניהם בפעם הראשונה את דירתו החדשה, ולראשונה מאז שהוא עזב, בתי בת ה-4 התעוררה באמצע הלילה ככל הנראה מחלום והתחילה לבכות שהיא רוצה את אבא. את האמת, שבאמצע הלילה לא ידעתי בדיוק אם לילדה בגילה זה לעניין שאפתח בשיחה רצינית בנוגע למצב, אך חיבקתי אותה שכבתי לצידה והסברתי לה שאמא כאן לידה ושאבא ישן עכשיו בבית שלו ושבבוקר נתקשר אליו והיא תדבר איתו. האם נהגתי נכון?
    במידה ושוב סיטואציה זו תחזור מה עליי לעשות?

תודה והמשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדים בגירושים

הוספת תגובה

• ילדים בגירושים

סמדר ריינר
    23/02/2010

שלום שירן,
    נראה לי שנהגת נכון, במיוחד כשמדובר באירוע שקרה באמצע הלילה. אם זה יקרה שוב, כדאי לשבת ולדבר איתה על כך שנורא נורא כואב לה שאבא לא גר איתכם יותר ויש לו בית אחר, והיא הייתה רוצה שזה יהיה אחרת, ובצדק. באופן הזה את נוננת לה לגיטמציה להרגיש את העצב וההלם שהיא מרגישה, והיא יכולה לבטא זאת, ולא להישאר לבד עם זה בלב, וזה המון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5
    שולי
    23/02/2010

נכדי הוא בגיל 5 . לפני כחודש עברה משפחתנו זעזוע לא קטן וביתי עברה להתגורר עם ילדיה במקום אחר. מאז נכדי בן החמש לא מפסיק לעשות את צרכיו במכנסיו. שאלתי היא מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    23/02/2010

שלום שולי,
    את לא מפרטת מה הזעזוע, יכול להיות שזה רלוונטי. בכל אופן זו תופעה שנקראת אנקופרזיס ויש לפנות לטיפול מקצועי של פסיכולוג או פסיכותרפיסט.
    הילד עבר מעברים כרגע שהם לא קלים, וכמו כן היה זעזוע, וייתכן שגם בגלל זה יש מקום לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנכד שלי בן 5 עושה את צרכיו במכנסים

שולי
    26/02/2010

אביו של הילד נעצר ונלקח לכלא בעקבות האירוע הילד ואימו העברו למקלט לנשים .ובעקבות המצב הילד עושה את צרכיו במכנסים .דרך אגב הילד לא יודע על אביו וגם הוא לא שואל איפה אביו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנכד בן ה-5 עושה את צרכיו במכנסיים

סמדר ריינר
    27/02/2010

שלום שולי,
    אני מבינה שמדובר בעניין רציני ביותר, ושהייתה אלימות קשה וחמורה במשפחה. הילד הזה עבר המון. אם הוא נמצא עם אימו במקלט לנשים, יש שם אנשי מקצוע שאמורים לטפל בהם. ברור שהוא צריך טיפול. עשיית הצרכים במכנסיים היא הדבר הכי פחות חמור שקרה לו, והיא רק הסימפטום למצוקה גדולה הרבה יותר. זה אומנם סימפטום מציק ומפריע מאוד, עדיין, זה לא עיקר הקושי בחייו, יש שם מצוקה הרבה יותר דרמטית. אם הוא מקבל טיפול באמצעות אנשי המקצוע במקלט, כדאי להמתין ולתת לטיפול לעבוד. במידה ועדיין לא כדאי לברר האם ניתן לתת לו שם טיפול ואם לא מה הם מייעצים לעשות כדי לסייע לו ולאן לפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה לכיתה א
    ליאת
    23/02/2010

שלום. בני בן ה-6 עולה בשנה הבאה לכיתה א. לי יש שתי אופציות לבחור בית ספר.
    האחד שהוא הבי"ס הטוב ביותר ביישוב וזה נמדד במנהלת טובה שמנהלת את ביה"ס ביד רמה עם משמעת טובה, ורמת לימודים גבוהה עם 35 ילד בכיתה. אך זה רחוק קצת מהבית ואף חבר מהגן שלו לא נרשם לשם מכיוון שהם לא שייכים לאיזור הזה ואנחנו כן. וביה"ס השני הוא בי"ס טוב רמת לימודים טובה עם 40 ילד בכיתה, וקרוב יותר לביתנו, לשם הולכים מספר חברים שלו כשאחד מהם החבר הכי טוב שלו.
    אני נורא מתלבטת איך להחליט לאן לרשום אותו?? לפי טיב הבית ספר או לפי המצב החברתי?
    אני ממש נקרעת, בעיקר כשסיפרתי לו שייתכן והוא יעלה לכיתה א ללא החברים שלו, הוא בכה וציין את שם החבר שלו שאיתו הוא רוצה להמשיל ללמוד- ולא ידעתי כיצד לנחם אותו. בעלי "עבד עליו" ואמר לו שבביה"ס הטוב ביותר ביישוב לומדים מדעים ואורו עיניו כי הוא ילד מאוד סקרן ואוהב ללמוד. אחר כך הילד ביקש ממני לבדוק אם גם בביה"ס השני לומדים מדעים ואמר שכך הוא יחליט לאיזה בית ספר הוא רוצה ללכת. אמרתי לו שאני אבדוק....ואני ממש לא יודעת איך להמשיך מכאן.
    חשוב לציין שגם בשנה שעברה הוא עבר לגן חדש(הנוכחי) ולא הכיר אף ילד פרט לחבר הכי טוב שלו שהזכרתי קודם שהוא ממש ממש אוהב. והיום הוא מאוד מקובל בגן והגננת אומרת שהוא חברותי מאוד. (לפני שנה הוא היה ממש ילד אחר ולא ידע כל כך לקשור קשרים חברתיים)
    מה לעשות????.

לקביעת תור
    סגירה
    עליה לכיתה א

הוספת תגובה

• שאלת המיליון דולר

נעמה סבג שמש
    24/02/2010

ליאת שלום,

את מעלה פה את שאלת השאלות.

לצערי, לא תקבלי תשובה חד משמעית של נכון או לא נכון אלא הבהרה:

מן הסתם, לכל אחת מהבחירות תהיינה השלכות:

האם את מוכנה להסיע אותו לבית הספר ולחבריו אחר הצהריים או שזה יגביל את המפגשים עם החברים?

מאידך,האם תהיי מוכנה לשלם על שיעורים פרטיים במידה והילד יזדקק לחיזוק נוסף עקב גודל הכיתה?

אם מדובר בילד סתגלתן אין חשש שיסתדר. האם יש לו קשיים לימודיים? אם לא, גם מכך אין חשש.

מכל מקום, התייעצות עם הילד בגיל זה, אינה רלוונטית. בוודאי שיתסכל אותו לדעת שאינו יהיה עם חבריו. כולנו לא אוהבים שינויים. החלטה קשה, אבל הלב בוודאי מושך לכיוון מסויים...

בהצלחה בבחירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה

ליאת
    03/03/2010

תודה על התשובה
    ראשית ליבי אומר לי שאני צריכה לתת לו להיות עם החבר הטוב אך מצד שני ההגיון אומר משהו אחר..
    אך במידה ואבחר לשלוח אותו לביה"ס הטוב ביותר, כיצד אני צריכה להכין אותו לאפשרות שהוא יעלה ללא חברים
    ואיך אדאג לכך שהוא ישתלב טוב ומהר שלא יסבול???
    יש לציין שאני בתור ילדה הייתי נוראית, למרות שעלו איתי לכיתה א כל חבריי אני ישבתי ובכיתי ואימי ישבה איתי בכיתה גם בהפסקות אוכל. עד היום כשיש לי התחלות חדשות יש לי בחילות ורע לי....
    אנא ענו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיך אקבע האם הוא סתגלתן

ליאת
    03/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי סביבה

נעמה סבג שמש
    04/03/2010

ע"פי התאקלמותו עד כה בחברה. האם הוא מופנם? מתחבר מהר לילדים אינו מכיר? זקוק לעזרתך במצבים אילו?

הכיני אותו לקראת המעבר. רשמי אותו לחוג בסביבה החדשה כבר עכשיו כדי שיכיר חברים.

בתחילת השנה ערכי מסיבה בביתכם לכבוד החגים. הפכי אותו להיות המרכז...

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולך לישון לא ליפני 23:00 בלילה
    לימור
    23/02/2010

בני בן שנתיים וחצי, בגן פרטי אשר ישנים צהריים מ- 13:00-15:00 לא מוכן ללכת לישון ליפני השעה 23:00 בלילה. הילד לא אוהב לישון בכלל , הוא היה עיף מאוד והתעמץ לא להירדם. אני לא יודעת מה לעשות

אודה על תשובה בהקדם האפשרי

הוספת תגובה

• הולך לישון מאוחר

סמדר ריינר
    23/02/2010

שום לימור,
    אולי תפרטי קצת על סדרי השינה והתליך ההשכבה לישון. וגם מה זאת אומרת לא מוכן ללכת לישון, לא מוכן ללכת למיטה? שוכב במיטה ולא נרדם? מה אתם עושים כשזה קורה? האם ישן במיטה משלו או אצלכם ההורים? וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן חסר מידע...

נעמה סבג שמש
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח לי
    סמייל
    23/02/2010

הלידה שלי בת שלוש וארבעה חודשים תמיד היתה רגישה מאוד כל פעם שלא מצליח לה משהו היא בוכה למשל היא מפריחה בועות סבון ופעם אחת לא הצליח אז היא זורקת את הכלי של הבועות סבון ובוכה בכי היסטרי
    מה אני אמורה להגיד??????

חשוב לציין שנולדה אחות לפני חודשיים אז המצב מחמירהלא הצליח תמיד היה קיים
    ועוד שאלה מאז שנולדה אחותה היא החלה לזרוק צעצועים ולהרביץ לי כמובן שאני אומרת לה שאסור להרביץ לי אבל אז היא נכנסת להתקף של בכי בלתי נשלט האם אני נוהגת נכון ?????????????????

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח לי

הוספת תגובה

• לא מצליח לי

סמדר ריינר
    23/02/2010

שלום ורד,
    כשהילדה זורקת את מכשיר הבועות ובוכה, כדאי להישאר רגועים, לקחת את המכשיר, ולהגיד לה: "מה שלא מצליח אפשר לנסות עוד פעם ולתקן", ואז אפשר קצת לעשות מזה צחוק ומשחק, למשל: "עכשיו אמא תנסה - הופ, רגע לא הצליח לי, הנה הנה, שוב אני מנסה, יו, איזה בועה מצחיקה יצאה לי!! זה נחשב? רגע עוד פעם וכו'..." בקיצור להראות לה תגובה ששונה מההיסטריה שלה וגם אם לא יצא פעם ראשונה - תמיד אפשר לתקן.
    לגבי התקפי הזעם שלה לאחרת הולדת אחותה, קודם כל כדאי לעצור כמובן את המכות. אחר כך כדאי לדבר איתה שבטח היא מאוד אוהבת את אחותה אבל היא כועסת שאמא עסוקה עם האחות לפעמים במקום להיות איתה, ואז בא לה להרביץ ולזרוק צעצועים. אז קודם כל חשוב שהי אתדע ושמאא ואבא אוהבים אותה מאוד, ואולי כדאי לקבוע זמנים שבהם תקדישי לה זמן נפרד ותהיי רק איתה ותעשו משהו כיפי ביחד. ובפעם הבאה שהיא תרגיש שהיא מקנאה וכועסת היא יכולה פשוט לבוא ולהגיד לאמא, במקום להרביץ, ואמא תנסה להתפנות אליה מתי שתוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה סמדר

סמייל
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בננו קורא לנו בשמות הפרטיים שלנו
    נונה
    23/02/2010

שלום,

אנחנו הורים לילד בן 3.8, לאחרונה הוא החל לקרוא לנו בשמות הפרטיים שלנו במקום אבא ואמא.
    (לי הוא מוסיף אפילו י' בסוף כשם חיבה) ניסינו לתקן אותו בכל פעם והוא אכן חוזר על הפניה שוב והפעם אומר אמא/אבא מיד אחרי זה, אבל הוא לא מפנים וקורא לנו בשמות הפרטיים שוב ושוב.
    זה נשמע לנו מצד אחד חמוד ומצד שני קצת מנוכר.
    כשהסברתי לו שאנחנו אמא ואבא שלו וככה קוראים לנו הוא אמר שקוראים לנו בשמות שלנו.
    מה פשר התופעה ואיך מומלץ לנהוג?
    האם להתעקש לתקן אותו? או להניח לו?

נ.ב- אני לא יודעת אם יש קשר אבל אני בהריון מתקדם.

תודה רבה.

הוספת תגובה

• ילד שקורה בשמות הפרטיים

סמדר ריינר
    23/02/2010

שלום נונה,
    אני לא יכולה לדעת את פשר התופעה כי אין לי שום רקע על המשפחה שלכם. זה יכול להיות קשור לכך שהוא לא תופס את הבדלי הסמכות והגילאים בבית, אולי בגלל שאתם לא משדרים סמכות. או למשל, שבגלל שאת בהיריון מתקדם הוא קולט שיש קשר מיוחד בינך לבין אבא שהניב את ההריון הזה ושהוא נשאר מחוץ לקשר הזה (אפילו אם לא הסברתם לו על כך, ילדים קולטים דברים כאלה ומרגישים אותם) וייתכן שהוא עושה את מה שהוא עושה כדרך שלו להכחיש את התפקיד ההורי והזוגי שלכם ולהכניס את עצמו להיות חלק משלישיה. אלה הם רק השערות, אני לא יכולה באמת לדעת. בכל אופן לא נראה לי שאתם יכולים לכפות עליו את העניין, ואני לא בטוחה שזה דבר ששווה להכנס בגללו למאבקים.
    כמו בכ הולדת אח, חשוב לתת לגיטמציה לתחושות השונות, החיוביות והשליליות שעולות אצל הילד, לדבר איתו על החשש מאובדן מקומו ולחשוב איך ניתן באופנים שונים לשמור על מקומו (הקדשת זמן נפרד וכו'), וייתכן שאם הוא ירגיש בטוח במקומו אצל כל אחד מכם, הוא יוכל לחדול מהמנהג הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה...אובדת עצות
    ענת
    22/02/2010

שלום רב,
    יש לי תינוקת בת שנה וילד בן 3.5 בכל פעם שבתי נוגעת או מתקרבת לצעצוע של בני הוא מתנהג אליה באלימות תופס אותה ומפיל אותה על הריצפה, נושך אותה, דוחוף אותה, דורך עליה...יש לו ספה שיושבים עליה על הרצפה, ברגע שהיא רק מתקרבת לספה הוא צורח עליה והיא כמובן נעלבת ובוכה. אלפי פעמים הסברתי לו שצריך להתנהג בכבוד לאחותו הקטנה, שהיא אחותו והיא בסך הכל רוצה לשחק איתו, הענשתי אותו ומה לא, אך הכל טוב ויפה לחמש דקות ואח"כ הגלגל חוזר על עצמו. מהרגע שהוא חוזר מהגן ונפגש אתה שומעים בבית רק בכי וצרחות...האוירה מאד לא נעימה...אני אובדת עצות וזקוקה לעצה דחופה. אני ממש מיואשת מהמצב.
    אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• עזרה

סמדר ריינר
    23/02/2010

שלום ענת,
    הבן שלך מקנא מאוד באחותו הקטנה. אם הכעס והענישה לא עוזרים, (והם בדרך כלל לא עוזרים), סימן שצריך לעצור רגע ולחשוב איך מתחברים לילד במצוקה שלו ולא רק מאשימים אותו. עד לפני שנה הוא היה היחיד, ואחר כך הוא איבד כנראה להרגשתו חלק גדול מתשומת הלב והאהבה שקיבל קודם. מבחינתו אחותו כבר לקחה ממנו מספיק, וכשהיא רוצה לקחת גם צעצוע שלו, זה כבר יותר מדי.
    זה לא אומר שהוא לא אוהב את אחותו מאוד, בלי שום קשר.
    תנסו לדבר איתו על כך שהוא נורא מקנא, כי נדמה לו אולי שאוהבים את אחותו יותר או שמאז שהיא נולדה שמים אליו לב פחות. אבל אתם מאוד אוהבים אותו. כדאי וחושב בשיחה הזו גם לקבוע זמנים שבהם תקדישו לו זמן לחוד, ללא אחותו, במשך היום או במשך השבוע. להבטיח לו, ולעמוד בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי מתנהגת באלימות
    שירי
    22/02/2010

שלום רב,

ביתי היחידה בת השנתיים וחצי נכנסה לפני כחצי שנה לגן בפעם הראשונה, עברנו תקופה לא קלה משום שהיה לה קשה להתרגל למצב החדש (וגם לנו).... יש לציין שהיא מדברת מעט. בחודשים האחרונים ביתי מתנהגת באלימות ללא סיבה! היא מושכת בשיער, צובטת ומציקה לילדים בגן וגם לנו בבית.... ניסינו כל מיני שיטות למשל לשים אותה בפינת מחשבה.... היא בוכה, מבקשת סליחה ולאחר זמן קצר הכל חוזר על עצמו. ניסיתי גם להתעלם ממנה, היא בוכה, מבקשת סליחה, נותנת חיבוק ונשיקה ואחר כך הכל חוזר. ניסיתי גם להחזיק את שתי ידיה ולהסביר לה בטון גבוה וללא הואיל.
    בנוסף, מידי פעם היא גם מתנהגת בתקיפות כלפי המשחקים שלה כאשר היא מעיפה אותם בזעם לכל עבר....
    אני ממש מתוסכלת מהמצב המתמשך..... יש לציין שאין אלימות בבית, ולהיפך.... יש הורים אוהבים שמרעיפים עליה חום ואהבה ללא הרף.
    מה עושים? האם זהו גיל שנתיים הנורא? ואם כן אז למה זו רק היא? האם זה אמור לחלוף? או שזה אופי של ילד.....

אודה לקבלת תשובה מהירה
    שירי

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום שירי,
    ילדתך זקוקה לכלים כדי להביע את התסכול שלה באמצעים אחרים מלבד אלימות. כדאי לעקוב אחרי ההתנהגות שלה ולנסות לתת להתנהגות שלה מילים. מה שנראה לך כהצקה בלי סיבה, יכולה להיות מצוקה של הילדה עם סיבה. אולי היא מקנאה, אולי היא רוצה את הצעצוע שהילד מחזיק ביד. קחו גם בחשבון שילדים בגי הזה לא תמיד מבינים את הכאב נגרם לזולת עקב מעשיהם, לכן לכעס שלכם עליה אין כ ערך והוא פוגע בה לשווא.
    צריך קודם כל להפסיק את האירוע האלים במקום, ואת זה אני מבינה שאתם עושים. אחרי שהרחקתם אותה מהילד שהציקה לו או הפסקתם את המכות, צריך להגיד לה משהו כמו: "מה קרה? למה הרבצת? רצית את הצעצוע? את כועסת? וכו'". אם אתם לא מבינים מה קרה, עצם השאלה, העלאת ההשערות והחיפוש אחרי הסיבה למצוקה שלה, חשובה מאוד כי מבנה ביניכם שפה של תקשורת אחרת, שלא נעשית באמצעות הידיים, כעס או עונשים, ומדגימה איך מנסים להבין מה קורה ולא להגיב מייד. עם הזמן, ועם הנסיונות שלכם להבין אותה, היא תרגיש גם שהיא מבינה את עצמה ויכולה לבטא את עצמה. צריך ללמד אותה למשל:"אם את רוצה את הצעצוע צריך לבקש, אם אי אפשר צריך לבוא לאמא או לגננת ולהגיד שאת עצובה כי גם את רוצה," וכו'.
    גם אם היא מרביצה לבובה, אפשר לעשות מזה סיפור, הצגה קטנה: "למה את מרביצה לבובה? היא הרגיזה אותך? מה הבובה עשתה?" לשחק את תפקיד הבובה בהצגה, להגיד בשמה שכואב לה וכו'.
    תגובות כאלה ילמדו ואתה לאט לאט לזהות את ריגשותיה ולדבר אותם במקום להרביץ אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקרב לב על התשובה המפורטת!!!

שירי
    23/02/2010

אנסה לאמץ את הדרך הזאת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה.

סמדר ריינר
    23/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם בגיל 4 וחצי
    דנה
    22/02/2010

יש לי תאומים בני 4 וחצי. הם יכולים להיות מקסימים וחמודים עד שקורה דבר שהוא אינו לרוחם. למשל, לא קיבלו את הממתק שביקשו. באותו רגע הכל יכול לעבור בשלום או שיכולה לפרוץ מלחמת עולם שלישית. הם כועסים, בועטים, יורקים ומקללים. אני כמובן מענישה אך אני מרגישה שגם התגובה שלי היסטרית (אני יכולה לצאת מדעתי כשהילד בועט בי) וזה אולי מחזק את ההתנהגות עם זאת, אני מרגישה שאני רותחת עליהם באותו הרגע. מה לדעתך עלי לעשות ברגע הזעם ואחריו? אני מרגישה שהם לא מתייחסים אלי כסמכות וחושבים שאנחנו באותה רמה ואז כשאני מסבירה לילד: "מאוד הכעסת אותי" וכדומה, הוא עונה לי "גם את הכעסת אותי", "גם את לא מדברת יפה אלי" וכדומה. אני די אובדת עצות...

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם בגיל 4 וחצי

הוספת תגובה

• התקפי זעם

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום דנה,
    יש משהו בטון שלך שהוא כנראה לא מספיק תקיף. להגיד "מאוד הכעסת אותי" זו אמירה שיוצאת מתוך הנחה שהוא נותן מקום וכבוד לכעס שלך, מה שלא נראה לי כרגע שזה המצב. במקום זה צריך להגיד בטון ברור ותקיף -אני לא מרשה. את לא פותחת איתו דיון על רגשות אלא מבהירה את גבולות המצב.
    כמו כן כשהילד בועט בך, חשוב לתפוס אותו, גופנית, בלי להכאיב לו ובלי היסטריה, להחזיק אותו בצורה חזקה עד שהוא נרגע.
    דבר שלישי - לשמור על עיקביות - אם הם משתוללים כשהם לא מקבלים מה שהם רוצים, ובחלק מהפעמים לאחר ההשתוללות משיגים את מבוקשם, אין להם סיבה אמיתית להפסיק התנהגות שעובדת עבורם.
    יכול להיות גם שהילדים מתייחסים אלייך כאילו את באותה רמה כי גם את לפעמים מתנהגת כך, כלומר כשאת נכנסת להיסטריה, או נעלבת מהתנהגות שלהם במקום להגיב עניינית - יכול להיות שאת מחזקת את התחושה שהם שולטים בך, את חלשה, נעלבת, ולא מתנהגת כהורה עמיד וחזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה