פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי והתפרצויות של פעוטה...
    חופית
    04/03/2010

שלום,
    אנ ילא כל כך יודעת להסביר את הבעיה, אבל אנסה בכל זאת...
    בתי בת שנה ו 4 חודשים הייתה איתי בבית עד לפני כחודש - עכשיו היא בגן חצי יום. ההתאקלמות שלה בגן נמשכת עד היום, אם כי המצב הרבה יותר טוב עכשיו!!! היא כבר לא בוכה ומתקשרת יותר על הילדים האחרים בגן.
    אני צריכה ללדת בחודש הקרוב ואני מנסה להכין אותה בקטנה כבר כמה זמן ומספרת לה שיש לי תינוק בבטן וזה אח שלה והיא תמיד נותנת לו נשיקות. אבל אני לא ממש בטוחה עד כמה היא ממש מבינה את המשמעות של העניין.
    בכל מקרה, בזמן האחרון החמירה בהתנהגותה בעיקר בבקרים. היא מתעוררת מוקדם יותר ובוכה עד שאני או בעלי מרימים אותה ומיד מבקשת בקבוק. אחרי הבקבוק היא ממשיכה לבכות ורוצה המון ידיים והמון תשומת לב - אני כבר בשלב שקשה לי מאוד להרים אותה יותר מדי... כל דבר שהיא רוצה היא מבקשת בבכי ובהשתטחות על הריצפה והקמת סצנות. איך אני אמורה להתמודד עם התנהגות כזו? אני כמובן מדברת איתה המון ומסבירה לה במילים ולפעמים מוותרת כשצריך, אבל אני חוששת מהחמרה של הבכי והסצנות ובעיקר מהחמרתן כשהתינוק יוולד. אנ ירוצה לדעת איך עליי לנהוג במצב כזה - שאני בטוחה שנורמאלי, אבל בכל זאת...
    אשמח לייעוץ - ואם צריך עוד פרטים על מנת להבין את המצב עד תום - אשמח להמשיך בהתכתבות...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי והתפרצויות של פעוטה...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נראה לי שדילגתם עליי!!!

חופית
    04/03/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי? לא יפה...

חופית
    06/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה לקראת לידת אח

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/03/2010

חופית שלום,
    לעתים גם כשאנו יודעים שמצב מסוים הוא צפוי ונורמטיבי, הדבר עדיין לא מקל על הקשיים שהשינוי טומן בחובו. הבת שלך, שהיא ילדה מאוד קטנה, מתמודדת עם שני שינויים אדירים שצמודים בזמן מבחינתה - גם המעבר לגן והשתלבות בו, וגם ההתארגנות הנפשית שלכם לקראת הלידה הצפויה, התוכניות שאתם עושים, בוודאי אתם ההורים פחות פנויים אליה והדבר טבעי. שני השינויים האלה, שאנו יודעים כי הם מקובלים ומהווים חלק מהחיים הנורמטיביים, מערערים מאוד את תחושת הביטחון והיציבות של בתך, והיא חשה מעט מבוהלת וזקוקה לעזרת המבוגרים יותר. יחד עם זאת, יש לה גם יותר כוח מבעבר לדרוש את מה שהיא רוצה, כשבעבר אולי ניתן היה לשכנע אותה להסכים עם תגובה אחרת.
    החדשות הטובות הן שההתנהגויות שאת מתארת הן תגובה טבעית לשינויים תכופים ודרמטיים בחייה, וסביר להניח שתוך מספר חודשים לאחר הלידה, הסערה הרגשית תחלוף והילדה תחזור להרגיש יותר ביטחון בסביבתה ובמבוגרים הקרובים. בינתיים, חשוב להיות סבלניים כלפיה, לדאוג שהיא נהנית ממספיק יחס אישי מכל אחד מכם, יחד עם שמירה על כללי החיים שקבעתם עוד לפני שהחלה להביע כעס ודאגה. הדבר חשוב לשם תחושת היציבות, והאמונה שלה שהיא יכולה לצפות את האירועים העומדים להתרחש בסביבתה.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא הגן

חופית
    16/03/2010

חשבתי להתחיל להשאיר אותה בגן עד השעה 16:00 במקום השעה 13:00 כי נראה לי שיהיה לי קשה עם הקטנה ועם בונבון נוסף (היא עדיין מאוד קשורה אליי). מתי כדאי לי להתחיל לעשות זאת? אני אמורה ללדת ממש במהלך השבועיים הקרובים מתי שהוא ואני חוששת שהיא תקשר את השינה בגן וההארכות בגן ללידת אחיה. מה עושים?הצילו!!:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי ששוב דילגתם עליי...

חופית
    17/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה? בסוף זה יהיה מאוחר מדי.

חופית
    18/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים במקביל ללידת אח

נעמה סבג שמש
    18/03/2010

חופית שלום,

שינויים רציניים בסמוך ללידה אינם דבר מומלץ, אבל אם כבר שינוי, עשי אותו כעת עוד טרם לידתך.

לידה קלה ובהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת גן באמצע השנה
    אמא
    04/03/2010

שלום רב

בני בן שנה ו8 חודשים ונמצא במשפחתון מגיל 7 חודשים. בספטמבר עובר לגן גדול יותר עם 25 ילדים. בימים האחרונים נוצר איזשהו "סכסוך" בינינו לבין הגננת במשפחתון והחלטנו להוציא אותו ואנחנו מתכוונים להכניס אותו עכשיו לגן שהוא במילא עתיד להיכנס אליו בספטמבר. רציתי לדעת האם זה לא יפגע בו באיזושהי צורה שאנחנו מכניסים אותו באמצע השנה? האם נכונה הגירסא לפיה לפעמים יותר קל להיכנס באמצע השנה כי אז הילד מקבל כביכול יחס יותר אישי כשהוא בוכה?

אודה לתשובתכם יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    העברת גן באמצע השנה

הוספת תגובה

• העברת גן באמצע השנה

ליאת גרוס
    05/03/2010

שלום לך
    מכיוון ששנה הבאה במילא ילמד בגן זה, לא נראה לי שייגרם לו נזק משמעותי אם יעבור עכשיו. בעיקר בגיל זה בו הנושא החברתי עדיין בחיתוליו (תרתי משמע). זה מאד תלוי עד כמה טוב לו עכשיו, מי בצוות בגן החדש, כמה ילדים בגן החדש, האם יש שם מספיק אנשי צוות וכו'.

מעבר מוצלח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתול בזמן מתן צואה
    יפצ'י
    04/03/2010

שלום רב,
    נכדי בן 4 והא נגמל מחיתולים כבר לפני כשנה ושולט היטב על מתן שתן - גם בלילה. אבל לעשות קקי - לתת צואה בשירותים הוא מפחד. אנחנו מנסים לשכנעו, מבטיחים לו פרסים והפתעות. גם אם הוא יושב בשירותים הוא אינו עושה דבר ולא מוכן לעשות קקי ללא חיתול. במקרה שאנחנו תקיפים ולא מוכנים לשים לו חיתול הוא עושה בתחתונים.
    מה לעשות? הסבתא המיואשת

הוספת תגובה

• גמילה מטיטול

סמדר ריינר
    04/03/2010

שלום לך,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה הרלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מספרים???
    טל
    04/03/2010

שלום רב,
    אני ובן זוגי גרושים+ילדים(גילאי 5-8 ש')
    החלטנו למסד את הקשר ורצינו לדעת כיצד לספר להם על כך(בן זוגי מתקשה לדבר איתם בנושא והצעתי לו שאני זו שאעשה זאת בעבור שנינו כשהוא נוכח במקום).
    - הילדים מעורים בקשר.
    אשמח לקבלת הדרכה בנדון (כיצד לספר? יחד? כל אחד בנפרד?)
    תודה,
    תהילה.

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד מספרים???

הוספת תגובה

• כיצד מספרים

סמדר ריינר
    04/03/2010

שלום תהילה,
    אני חושבת שנכון יותר שכל הורה יספר לילדים שלו, באינטימיות. לתת לך לספר לילדים שלו, זה כמו לקחת חלק מהתפקידים ההוריים שלו. את לא הורה של הילדים שלו במקומו. אם הוא מתקשה להתמודד הוא יכול לקחת ייעוץ בעניין, כדי לברר מה כל כך קשה להגיד, איזה תגובות קשה יהיה לו לספוג מהילדים, על איזה שאלות יהיה לו קשה לענות ולמה, האם הוא מרגיש אשמה עקב הצעד? אלה דברים שצריך להתמודד איתם בהורות מדי יום לגבי החלטות גדולות וקטנות ולא נכון להעביר את התפקיד הזה למישהו אחר.
    לגבי איך לספר - זה פשוט יחסית - פשוט להודיע אינפורמטיבית בצורה ברורה מה הולך להיות - אני מניחה ומקווה שהילדים כבר מכירים אתכם ואת הילדים שלכם. אם לא, זה לא הזמן להודיע אלא לתת כמה שבועות לפחות של היכרות הדדית ובילויים משותפים.
    אחר כך אפשר להודיע שעוברים לגור ביחד,היכן זה יקרה, איך זה ישפיע על מקום המגורים מבחינת מיקום, חדרים וכו'. החלק הקשה הוא לא ההסבר אלא השאלות הטענות והמענות שיבואו אחר כך, אם יבואו.
    תבינו שמבחינת הילדים זהו סוף של פנטזיה מסויימת שיש לכל ילד שהוריו יחזרו זה לזו. הודעה כזו יכולה לגרום לכעס, תחושת נאמנות להורה השני, חשש לאיבוד המקום שהיה לכל אחד עד עכשיו וכו'.
    צריך להגיב לכל זאת בסבלנות, לא לנסות להדוף זאת, לתת הכרה לתחושות שעולות ולהבטיח, וביעקר לעמוד בהבטחה שתעשו הכל כדי שמקומו של כל אחד יישמר עד כמה שניתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת יום
    יעל
    03/03/2010

שלום
    בני בן ארבע וחצי גמול מאז גיל שנתיים וחצי. מאז לא פספס פעם אחת בלילה(!), אך לעומת זאת מפספס ביום. למעשה, אם לא מזכירים לו לעשות פיפי, הוא עושה בתחתונים. יש לציין שקקי הוא חש והולך בלי בעיה לשירותים. מה עושים? האם הוא עושה בכוונה? האם לכעוס? התופעה נמשכת די הרבה זמן גם בבית וגם בגן...אשמח לתשובה.......

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת יום

הוספת תגובה

• הרטבת יום

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום יעל,
    הילד שלכם רכש את השליטה בסוגרים, כך שכנראה הבעיה אינה פיזית.כעס לא יעזור, נסו חיזוקים חיוביים - לתת חיזוקים ופרסים קטנים על כל יום שלא מפספס.
    אם זה ל אעוזר אחרי תקופה, צריך לחשוב יותר לעומק אם יש לכך סיבה ריגשית, אבל לשם כך אני זקוקה יותר פרטים עליכם ועליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מתינוקת בת 8 חודשים עקב נסיעה
    ענת
    03/03/2010

בתי בת 8 חודשים ואני אמורה ליסוע לחו" מתוקף עבודתי ל-4 ימים.
    היא תהיה באותם ימים עם אביה וסבתא.
    אני כלל לא רגועה בעניין ורוצה לדעת את ההשלכות בגיל הזה על פרידה לתקופה כזו. עד היום היא היתה איתי ולא טופלה על ידי מטפלת.
    בנוסף היא יונקת בבוקר ובערב יחד עם אכילת מרוסקים. האם לגמול מהנקה או לשאוב בחו"ל? מה עדיף?

הוספת תגובה

• פרידה מתינוקת יונקת...

נעמה סבג שמש
    04/03/2010

ענת שלום,

את מתארת סיטואציה לא פשוטה. הילדה רגילה להיות איתך באופן קבוע, ובנוסף לכך היא גם יונקת.
    זהו גיל של חרדת הנטישה. גם לקחת לה את אמא וגם ציצי? אני לא מתלהבת מהרעיון...

הקפידי על כך שמי שנשאר איתה, יהיה בביתכם, בסביבתה המוכרת. לא להכניס שינויים נוספים. הקפידי על כך שיכירו את כל ההרגלים שלה ויהיו נוכחים איתכן בזמן מקלחת ובזמן השינה, עוד כשאת בבית.

אני מקווה שהיא גם לוקחת בקבוק.

התראיינתי לכתבה בנושא. את מוזמנת לקרוא על כך ב"מהתקשורת" באתר שלי, או לקרוא את המאמר.

בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אצל בת 8
    מירב
    03/03/2010

שלום,
    ביתי כיום בת 8.
    בערך מגיל 4.5-5, לאחר ביקור במוזיאון הילדים בחולון, היא התחילה לפחד מהשדון. היא טענה שהיא שומעת אותו בבטן. הצעתי לה שנתקשר למוזיאון ונשאל אם הוא ברח משם. היא ענתה שהיא יודעת שהכל בדמיון ואין שדון אמיתי.
    מאז הפחדים התרחבו והתרבו. היא פוחדת מאוד מכלבים וחרקים (אפילו מפרפרים) והיא מעדיפה שחיות בכלל לא יתקרבו אליה.
    אסור להזכיר לידה את המילים מפלצות, שדים, מכשפות, זאבים וכדומה.
    בבית היא לא מתרחקת ממני ולא מוכנה להיות בחדר לבד, אפילו אם אני בחדר ליד.

אבקש עצה, כיצד להתמודד עם התופעה.

תודה,
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל בת 8

הוספת תגובה

• חרדות

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום מירב,
    אנא פני ל"עמודת "שאלות נפוצות" לשאלה הרלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר הייתי שם

מירב
    04/03/2010

ניסיתי את השיטות המפורטות שם , אך ללא הועיל.

הילדה מצד אחד בוגרת ומבינה שהפחדים שלה אינם הגיוניים ואינם מבוססים על המציאות, אך מצד שני אינה מצליחה להתגבר עליהם.
    היא בעצמה מנסה להתנתק מהרגש ואומרת "זה לא אני, זה הראש שלי".
    אך נגמרו לי השיטות להלחם בזה.

האם לדעתכן יש צורך ביעוץ פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

סמדר ריינר
    04/03/2010

שלום מירב,
    אכן כן, אני מבינה שהבעיה מטרידה ומפריעה ולכן חשוב לטפל בה לפני שהיא תחמיר. אם לא מצליחים לבד כדאי לפנות לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר הייתי שם

מירב
    04/03/2010

ניסיתי את השיטות המפורטות שם , אך ללא הועיל.

הילדה מצד אחד בוגרת ומבינה שהפחדים שלה אינם הגיוניים ואינם מבוססים על המציאות, אך מצד שני אינה מצליחה להתגבר עליהם.
    היא בעצמה מנסה להתנתק מהרגש ואומרת "זה לא אני, זה הראש שלי".
    אך נגמרו לי השיטות להלחם בזה.

האם לדעתכן יש צורך ביעוץ פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעצועים המתאיתים לגיל 6
    מבולבלת
    03/03/2010

רציתי לדעת עד איזה גיל הילדים משחקים במשחקים כמו משחקי דמיון במקרה יש לי בת כול נושא הנסיכות וכו הבנתי שהם מתקרבים לגיל מסוים 9 תקנו אותי אם אני טועה הם מתענינים יותר במחשב ומשחקי ספורט.
    אני יודעת שהשאלה אולי תמוהה אני שואלת כי מטריד אותי שאני קונה לבת שלי משחקים צעצועים אני הגעתי למצב שפשוט אני בטלתי את עצמי אני לא זוכרת מתי בפעם האחרונה פנקתי את עצמי
    בקניות.אין לי בעיה אם זה אבל אם הייתי רואה שבאמת היא משחקת ונהנית ממה שקונים זה לא היה מפריע לי. הכול טוב ויפה שמחה ממה שהיא קונה או ממה שאני קונה וכשמגיעים הביתה היא שמה בחדר שלה במדף או במגירה ושם זה נשאר צריך רק מסגרת וזהו.
    למה זה קורה?כי מחברות וממכרים אני מבינה שהילדים שלהם כן משחקים במשחקים שיש להם בבית.
    אני לא יודעת לאיזה תשובה לצפות אבל זה מתסכל אותי מצד אחד הרצון שלי שיהיה לה הכול הרי ילדות יש רק אחת ומצד שני למה אני טורחת כול כך הרבה (נ.ב. אני משתדלת לקנות מיד 2 כדי לחסוך בכסף)

לקביעת תור
    סגירה
    צעצועים המתאיתים לגיל 6

הוספת תגובה

• צעצועים מתאימים לגיל

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום לחסויה,
    את מעלה מספר נושאים. יש את הנושא של משחקים שמתאימים לגיל ויש את הנושא של ביטול עצמי של ההורה שקונה ליד המון דברים, ויש את הנושא של העלבון שהילדה לא משתמשת במה שאת קונה לה.
    אז קודם הילדות של הילדה שלך לא נקבעת לפי כמה קנית לה, ואין דבר כזה"שיש הכל".
    שנית לא ברור למה את צריכה לבטל את עצמך, בהחלט מתאים וחשוב שגם תפנקי את עצמך בקניות מדי פעם ולא רק תקני לילדה ואחר כך תרגישי תחושת עלבון וקורבנות.
    שלישית, לא ברור לי מדוע את קונה לה את כל זה? היא מבקשת? היא נורא רוצה וקשה לך להתנגד לה? או שאת רוצה שיהיה לה והיא בכלל לא מחוברת לזה?
    בכל אופן יותר חשוב שתשקיעי בה זמן משותף מאשר כסף ואם היא לא משתמשת לא חייבים לקנות לה. היא יכולה לשחק משחקי דמיון כמה שבא לה, וכשזה יבוא ממנה, היא לבד תבקש משחקי קופסה, אבל חשוב שזה לא יהיה כדי לרצות את אמא אלא כי זה מה שהיא באמת רוצה, את הרי רוצה שהיא תיהנה באמת ולא תעשה הצגה עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 שותה עדיין חלב בלילה
    אם מותשת
    03/03/2010

איך אני יכולה לגמול ילדה בת 3 משתיית חלב בלילה, אם אני אסרב היא תבכה בלי הפסקה ותעיר את אחיה איך מתמודדים עם זה?????

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 שותה עדיין חלב בלילה

הוספת תגובה

• חשש מתגובת הילדה...

נעמה סבג שמש
    04/03/2010

שלום לך,

עצם חששך שתעיר את האח הקטן היא תחילת הבעיה.
    ילדתך מודעת לעניין ולכן ברור לה "שתנצח". כשתבין שאינך חוששת, תתעקש פחות.

כדאי גם להשתמש באינטליגנציה רגשית ולעשות עבודת הכנה טובה. להבהיר לה במהלך היום שלא תקבל בלילה חלב. שמותר לה לשתות לפני השינה, אבל בלילה לא תקבל אותו גם אם תבכה ותצעק. (דווקא כאשר אומרים לה להיות בשקט כי תעיר את אחיה, זה מחזק את ההתנהגות הלא רצויה. זה סיבה נהדרת לצעוק ולבכות בקול רם).
    קנו מתנות קטנטנות ותנו אותם באותו הרגע בו היא מסוגלת להתגבר על הקושי.
    הציעו חלופות: בובה שתהיה איתה, דובי, חיבוק, ואולי בהתחלה גם מים..

בסבלנות ובהצלחה. זה בהחלט ניתן לשינוי. כמה ימים קשים וזה נגמר.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת ה3
    אם מותשת
    03/03/2010

ביתי בת ה 3 החליטה באוקטובר שהיא נגמלת מטיטולים ע"י בקשות לגשת לשירותים ולעשות פיפי, אולם כל מה שנוגע לצורכי ה"קקי" היא עושה בתחתונים או מבקשת טיטול.
    ממאנת לשמוע על השירותים גם שמובטחים לה מתנות וכדומה.
    ביתי מהיום שבו נולדה סבלה מעצירויות קשות וכשהיא עושה את צרכיה היא תופסת פינה בצד ויושבת ועושה זה יכול להמשך שעה כמובן עם הפסקות וממשיכה מדי פעם.
    אנני יודעת עוד מה לעשות במיוחד שהיא עומדת להכנס לגן עיריה בשנה הקרובה.

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת ה3

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום לך
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות", לשאלה הרלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שאוהבת יותר מידי
    נירית
    03/03/2010

שלום רב
    ביתי בת ה-4 רביעית בין 5 ילדים.ילדה מפותחת שמחה ואהובה ע"י כל הסובבים אותה.פשוט עם אישיות כובשת
    לפני כשלושה חודשים נולד לה אח מה שהגביר את התופעה שאינה ברורה לי אך היתה קיימת עו הרבה לפני
    לילדה אין גבולות בקירבה לאנשים
    ברגע שמשהו גם זר{כמו המזכירה של רופאת שיניים מחייכת אליה}היא מייד מחבקת ומנשקת
    אנו מסבירים לה את הגבולות של מגע חיבוק ונשיקה אך אינה מפנימה
    הסביבה מאד נהנית ממנה וחושבת שזה חמוד
    אך בעיני זה מוגזם ומפחיד
    אם יהיה מפגש עם שני אנשים חדשים במשך היום-שניהם יזכו מייד לחיבוק
    ממש עושה רושם שבא מחוסר ביטחון ורצון שכולם יאהבו אןתה
    לאחרונה גם שואלת אותנו המון אם אנחנו אוהבים אותה
    אך זה מתחבר לי עם הולדת אחיה
    כיצד אפשר להפסיק את חיפוש האהבה בחוץ
    לציין שוב כי הילדה שובת לבבות ומאד מאד אהובה
    תודה נירית

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שאוהבת יותר מידי

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי מענה

נירית
    04/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי

נירית
    05/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה מיוחדת שאינכם עונים?

נירית
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שצמאה ליחס

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/03/2010

נירית שלום.
    ראשית צר לי כי הודעתך נותרה מיותמת משום מה.

יש להניח כי כעת חיפוש תשומת הלב והחום בקרב אנשים נוספים מלבד בני המשפחה, נובע בחלקו גם מהולדת האח. אולם את כותבת שההתנהגות היתה קיימת עוד זמן רב קודם לכן. ההתנהגות של בתך מבטאת צורך עז בקשר ובקרבה עם אחרים, אולי סביב תחושה שאינה מתמלאת מספיק ממה שמקבלת בבית. כל ילד הוא שונה מאחיו, וייתכן שהחום והקשר הטוב שלכם עם חלק מהילדים הוא מספק את שני הצדדים, ואילו הילדה הזו - צמאה ליותר. כדאי שאתם ההורים תחשבו כיצד תוכלו להתארגן להעניק לה יותר קשר ויחס אישי, כיוון שהיא מסמנת שהיא זקוקה להם.
    בנוסף, חשוב מאוד להציב גבולות נחרצים לגבי התחברות עם זרים ולהסביר על הסכנות שבכך, כמובן בהתאם לגילה של הילדה ולהבנתה. אפשר לערוך הבחנה בין לדבר עם מישהו ולחייך אליו לבין כל מגע גופני שהוא.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגויות מיניות
    טיפסי
    03/03/2010

שלום רב
    בני בן ה-4 מגלה התעניינות רבה בתמונות של נשים עירומות, ובכל התלוי למראים מיניים (כגון קטעים מיניים בטלויזיה).
    במהלך ציור משותף, ציירתי ילד ומיד הוא שאל איפה הפין שלו.
    האם התנהגויות אלו טבעיות בגיל זה? מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגויות מיניות

הוספת תגובה

• התנהגויות מיניות

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום טיפסי,
    סקרנות מינית כלשהי היא אופיינית לגיל, עם זאת במינון מסויים זה כבר יותר מדי, ונראה לי מהתאור שלך שכדאי לבדוק, האם והיכן בנך נחשף לתכנים מיניים לא הולמים, שהציפו אותו ובלבלו אותו. בכל מקרה כדי להסביר על גוף האדם ועל הדרך שבא באים ילדים לעולם מתוך ספרים מתאימים לגילו, ולהסביר לו שמדובר בדברים שנעשים בהסכמה ומתוך אהבה, ואז לשאול אותו האם והיכן נתקל קודם בדברים כאלה, תמונות של נשים עירומות ופין (בלי כעס ובהלה). בהתאם למידע שעולה כדאי לשקול מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עצבני
    אנה
    03/03/2010

שלום, אני אימא לילד בן כימעם שנתיים, כשהוא מתעצבן הוא לא מפסיק לבכות ולצרוח בכל הבית ובנוסף הוא מרביץ לאצמו לאחותו הקטנה ולהורים שלו,עם אנחנו מנסים להרגיע אותו הוא מתעצבן עוד יותר ועושה דווקא אומרים לו לא אבל הוא עושה בכוונה בידיע שזה לא בסדר.אני כבר התיאשתי ולא יודעת מה לעשות אני פשוט יושבת ובוכה כל פעם שזה קורה.
    בבקשה תעזרי לי,
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עצבני

הוספת תגובה

• ילד עצבני

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום אנה,
    לילד שלך חסרים כלים לבטא את התסכול שלו. כשאתם מנסים להרגיע אותו, הוא כנראה חווה זאת כאילו אתם מנסים להשתיק את המצוקה שלו ולא להבין אותה או לטפל בה.
    קודם כל צריך להפסיק את האלימות כשהיא קורית, להחזיק אותו בחיבוק ולנסות הבין יחד איתו מה קרה לו, מה הוא רצה ולא יצא ולתת לזה מילים, למשל" רצית את הצעצוע שאחותך לקחה, ומעצבן אותך שאין לך אותו" אחר כך לתת הכרה לקושי שלו "זה באמת מרגיז" ואחר כך לנסות למצוא פיתרון חלופי "אז תראה מה נעשה, אנחנו נשחק במכונית בינתיים ואחר כך נשחק עם הצעצוע שרצית כשאחותך תסיים".
    באופן הזה הוא גם לומד לתת מילים למה שהוא מרגיש כך שלאט לאט יוכל לבטא את עצמו במילים במקום במכות וגם לומד פתרונות חלופיים נוספים. זה לוקח זמן וצריך להתמיד בעיקביות וסבלנות בדרך הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות בבן חמש וחצי
    שירז
    03/03/2010

שלום, לאחרונה החלו התנהגויות לא מוכרות אצל הבן שלי, בן חמש וחצי ואיננו יודעים איך לטפל בהם.
    מקרים לדוגמא: אכל ארוחת ערב מלאה ושבע, ביקשנו שילך לישון וכרגיל החל לומר שהוא רוצה לאכול רק כדי לא ללכת לישון , שלחנו אותו לישון אך הוא שלח את אחותו שתחביא חתיכה של אוכל ותביא לו לחדר, כאשר קלטנו את המעשה נשארנו המומים... ביקשנו שלא יקח מדבקות לגן החביא בתיק בלי שנראה ,במקרה קלטנו את המעשה.... נראה כי כל דבר שאנו אומרים לו לא, הוא עושה בכוונה בתחבולות, הבן שלי היה ילד מקשיב מבין מנומס אני לא מבינה מה גרם לו להשתנות כך. הוא חסר אכפתיות לסביבתו, ומתחצף לכולם. אינני יודעת איך להעניש אותו כי הוא לא רואה טלויזיה או משחק במחשב, הילדים שלי אוהבים לשחק ביחד במשחקי דמיון ובובות יותר....
    מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• ???

שירז
    03/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ???

שירז
    03/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום שירז,
    כדי לטפל בבעיה צריך להבין טוב יותר כיצד היא נוצרה ועל איזה צורך של הילד היא באה לענות, ולגבי זה לא נתת מספיק פרטים שניתן להסיק מהם משהו. משהו מציק לילד שלך, או שהוא צריך שיתגמשו איתו יותר או שיבינו אותו יותר, לא ברור לי עדיין. אני גם לא בטוחה שעונש יעזור כאן. ילד שעושה דווקא מעביר מסר להורים על משהו, ולתת עונש זה כמו להגיד: "משהו מציק לך, אבלאותי זה לא מעניין, תפסיק להגיד את זה, ואם תמשיך רק תסבול יותר ממה שאתה סובל עכשיו."
    אם תתני יותר פרטים על המשפחה שלכם ואיך שהיא מתנהלת, אולי אוכל לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

שירז
    03/03/2010

תודה סמדר על התשובה, אולי מספר עובדות אלה יעזרו להבנת המצב יותר:
    יש לי שני ילדים, הבכור שעליו רשמתי את השאלה בן חמש וחצי והקטנה בת שלוש וחצי, אני כרגע בהריון בחודש רביעי, הם גילו זאת לא מזמן והביעו המון התלהבות וצפיה.
    אני ובעלי עובדים בבית חולים ולכן אנו משכימים ויוצאים מהבית עם הילדים ב6 וחצי בבוקר וחוזרים בארבע הביתה.
    הגדול תמיד הראה המון בגרות וחכמה מעבר לבני גילו והקטנה מצריכה המון עבודה מאחר והיא בוכה המון ומתמרדת, אך אנו משתדלים לתת לשניהם תשומת לב שווה ולהקשיב ולהבין לליבם.
    אולי זה יעזור יותר להבין את בעייתנו....
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5.5

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום שירז,
    שתי הדוגמאות שתיארת קשורות בעיני לסוג של קשיי פרידה. ייתכן שקשה לו להיפרד מהיום למשל ולעבור ללילה, ולכן הוא מושך את שעת השינה כביכול כדי לאכול עוד (כפי הנראה היה לו נעים ליד השולחן בו ישבתם כל המשפחה ביחד, והוא רוצה"עוד משהו" לפני שנפרדים") וכנ"ל לקראת מהבית לגן, הוא רוצה לקחת משהו מהבית שילווה אותו בגן. לא סתם דבר הוא בחר - הוא בחר מדבקות- משהו שנדבק ולא נפרד. (זוהי כמובן בחירה לא מודעת, אני לא חושבת שהוא חשב על זה באופן מודע). יכול להיות, בין השאר עקב ההיריון ואולי מעוד סיבות הבן שלכם מרגיש שדוחקים בו לגדול ולהיפרד מהילדות והפינוק או משהות מספקת איתכם מהר מכפי שהוא מוכן. ילד בכור שמראה בגרות וחוכמה מעבר לגילו הוא בדרך ילד שנדרשו ממנו, אפילו בלי כוונה הבגרות והחוכמה האלה, ולא תמיד הותירו לו זמן להיות ילד קטן שרוצה עוד. ציפו ממנו להבין שהוא גדול, הווא הבכור, והוא אמור לדעת שאי אפשר, או שלא מתאים. הוא מוחה על כך כרגע.
    בנוסף, לא ידוע לי איך מתבצעת ההשכבה לישון, האם אחרי האוכל פשוט שלחתם אותו לישון, או שאתם מלווים אותו , עם סיפור וכו'. אם לא אז כדאי לעשות זאת. כדאי גם להקדיש לו מדי פעם זמן לבד עם ההורים. וכדאי לדבר איתו על כך שהוא ילד גדול ונבון, אבל אולי לפעמים בא לו להיות קטן ושובב, ושאתם אוהבים אותו בכל מקרה, ומדי פעם, גם אחרי שהתינוק יוולד הוא יוכל לחזור להיות קטן קצת, להתפנק, לקבל תשומת לב מיוחדת לפני השינה, או לפני הגן או בית הספר, ואחר כך לחזור להיות גדול עוד פעם. הוא לא חייב להיות גדול כל הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה ללידת האח
    הילי
    03/03/2010

בדיוק בספטמבר כשביתי תתחיל גן יוולד אחיה. היא תהיה בת 22 חודש. איך ניתן להכין אותה למצב הכואב בו היא יוצאת מהבית ואמא נשארת בבית עם תינוק אחר. זה נראה לי נורא. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הכנה ללידת האח

הוספת תגובה

• הכנה ללידת האח

נעמה סבג שמש
    04/03/2010

שרה ששלום,

אני אישית מאד אוהבת לומר לילד את האמת, אבל יש מקום בו ניתן לעגל פינות. אולי נכון לומר שהילד הולך למטפלת והיא לגן?
    גם ככה ההתחלה אינה פשוטה.

את מוזמנת לקרוא באתר זה או באתר שלי מאמרים בנושא הכנה לאח.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה