פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט מקיא במכוון
    אפי
    07/04/2010

שלום רב,
    ילדי בן השנה ו9 חודשים אילץ את עצמו להקיא כששמע אותי ואת בן זוגי מתווכחים. הויכוח אמנם היה כמעה בטונים גבוהים אך נורמאלי בהחלט לדעתי. כדראיתי אותו מנסה למעשה לנוכח הויכוח למשוך את תשומת הלב בכך שהוא מנסה להקיא , ביקשתי מממנו להפסיק ומיד אחר כך הוא ניסה שוב והצליח להקיא. הייתי ואני עדיין המומה. אן הוא גרם לנו ךהפסיק להתווכח, קילחנו אותו והאמת היא שזה די הימם אותנו ואתי אפילו מאוד העציב.

אשמח לקבל הכוונה בעניין.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט מקיא במכוון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט מקיא במכוון

סמדר ריינר
    08/04/2010

שלום אפי,
    הילד כנראה חש במתיחות כלשהי ביניכם ובאותם רגעים הוא חרד מאוד. זו לא דרך למשיכת תשומת לב, זו התרעה על חרדה ומצוקה. ברגעים כאלה, צריך לאסוף אותו, לחבק אותו, להחזיק אותו ולהרגיע אותו. אפשר גם להגיד לו: "קצת נבהלת, זה לא נעים כשאבא ואמא קצת כועסים, אבל הכל בסדר".
    כמבון שכדאי, במידת האפשר להתווכח לידו פחות, באופן הזה שכולל הרמת קול, עד שיגדל ויבין יותר ויוכל לעשות את ההבחנה מתי זה ריב רציני ומתי זה רק ויכוח בין אבא לאמא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממות אצל ילדה בת 8
    מאיה
    07/04/2010

בתי בת כמעט 8, חכמה ורגישה. בעבר הייתה תקופה שפחדה ממוות של או שלנו, אך זה עבר (עזרו לה מאוד הסבתות בסיפורי גן עדן והיוולדות מחדש אם כי היא הדגישה שלא רוצה להיפרד מאמא ורוצה להיוולד שוב לי וכמובן שהסכמתי ואישרתי שאפשר.
    לפני מס' ימים הלכנו להצגה המלאך, והיא ביקשה לצאת ואמרה שפוחדת (היא יצאה לפני הסוף אך כן ראתה חצי מההצגה). בערב בכתה מאוד ואמרה שלא רוצה להיפרד מאמא. (בהצגה האחראי על המלאכים קובע לכל מלאך למי והיכן יוולד). הרגעתי אותה ואמרתי שכן תוכל להיוולד לי ולבחור. מאז היא חרדה יותר, למרות שנרגעה (בלילה שאחרי רצתה לישון אתי, למחרת ליטפתי אותה עד שנרדמה והערב נרדמה כבר לבד במיטתה) אך עדיין לא מוכנה לדבר על ההצגה עם אחותה הצעירה (בת6). היא כן בכתה באותו ערב שלא רוצה למות והייתה מאוד במצוקה. שאלתי היא איך ניתן לעזור לה להתמודד עם נושא המוות? עוצמת חרדתה ממנו? אציין , כי לא לא היה במשפחתנו מוות של מישהו קרוב. כשאני אומרת שאנחנו איתה, ושתמיד נהיה איתה היא אומרת אבל גם אתם תמותו.. ומה יהיה אז וכו'... .
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממות אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• פחד ממוות

סמדר ריינר
    08/04/2010

שלום מאיה,
    לא ברור לי באמת מה היה הטריגר שגרם לחרדה הזו להתפרץ שוב כרגע. כדאי ללוות אותה בכך, להיות איתה בעניין הזה, ולהגיד לה שנכון, כולנו נמות בסוף אבל עד אז יש לנו הרבה זמן לחיות. אין מה לעשות, זו אמת של החיים שצריך להשלים איתה, למרות שהיא כואבת.
    אם העניין מתגבר ומפריע לתפקוד שלה (מפחדת לעשות דברים לבד וכו') כדאי לשקול לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלא פוגשת את אביה
    טלי
    07/04/2010

בתי בת 7.5 שנים ולצערי הרב אביה התנתק ממנה לפני כ- 3 חודשים ואני מניחה שמבעיות רגשיות שלו.
    דיברתי עם בתי לפני כמה ימים עפ"י התייעצותי עם סמדר והבהרתי לה שאינני יודעת מה סיבת ההתנקות של אביה , שאני פה ומשפחתי ותמיד נהיה כאן בשבילה .כמו כן הסברתי גם שכשהוא יחליט / ירצה לפגוש אותנו הוא יצור קשר עמנו, נכון לעכשיו אנחנו נמשיך בחיינו כרגיל ונהנה ביחד וכמובן שאני מאחוריה תמיד.
    ביקשתי גם ממנה שכשהיא מרגישה רע שתכתוב את כל מה שהיא מרגישה ואני מקווה שנהגתי כשורה.
    בתי מתוסכלת מאוד מאז שיחתנו והיא לא מבינה מדוע אביה לא יוצר קשר .היא גם חולמת עליו יותר ומעריצה דמות שלא נמצאת שם בשבילה .
    אני לא יודעת כיצד אוכל לספק אותה בתשובות . אני מתאמצת מאוד לשמור על ההנאות שלנו יחד ועל שמחת החיים בבית.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלא פוגשת את אביה

הוספת תגובה

• בת שלא פוגשת את אביה

סמדר ריינר
    08/04/2010

שלום טלי,
    עשית טוב. אני יודעת שכרגע המצב קשה. את לא אמורה בהכרח לספק תשובות לביתך, מאחר ואת לא יודעת אותן. זה טוב שביתך מוציאה את הקושי שלה החוצה. יש לך ציפייה שלא יהיה לה קשה. את זה לצערי לא נוכל לסדר. מה שאת כן עושה, ועושה טוב, זה נמצאת איתה בכאב שלה כדי שלא תהיה שם לבד.
    אתם כן יכולות להעלות השערות למה אבא לא יוצר קשר. אולי הוא עצוב בגלל הפרידה כרגע והוא צריך להיות עם עצמו כדי לחשוב. חשוב שתגידי לה שאת בטוחה שאביה אוהב אותה, וזה גם נכון, הקושי הוא בכך שהוא לא מסוגל להראות זאת כרגע בגלל קשיים שלו. חשוב שתסבירי לה שזו לא אשמתה, אלא שלאבא שלה קשה כרגע בלב, וזו הדרך שלו להתמודד. זו אולי לא דרך טובה, והיא לא נעימה לנו, אבל זו הדרך שלו.
    היא יכולה להכין לו ציורים ולכתוב לו, וזה בסדר שהיא מעריצה אותו, זו הדרך שלה לזכור אותו ולהתמודד.
    אם את מרגישה שזה קשה מדי, תמיד אפשר לפנות לטיפול, כדי לראות מה אפשר להקל עוד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות ועלייה לכיתה א'
    הילה
    07/04/2010

בני הבכור נמצא בגן חובה, הוא יליד ספטמבר 2004 ואמור לעלות לכיתה א' בשנה הבאה.
    בהתייעצות ראשונית עם הגננת שלו בתחילת ינואר, בטרם עזיבתה לחופשת לידה, היא מסרה לי כי היא אינה בטוחה לגבי עלייתו לכיתה א', היא הגדירה אותו כגבולי ושהיא מאד מלבטת לגביו. מבחינות רבות הוא מוכשר ביותר אך היא טוענת שהיא הבחינה אצלו בליקוי שפתי קל המתבטא בקושי בשליפת מילים (לעיתים, לא תמיד), התעמקות בטפל במקום בעיקר, קושי בסיפור רציף של תמונה וכמובן שהיא ציינה שמצד שני יש לו אוצר מילים רחב ביותר והרבה מעבר לגילו ולכן היא מתלבטת לגביו והוא די מבלבל אותה בהמלצה קונקרטית לגביו. היא ביקשה שנתייעץ עם קלינאית תקשורת. פנינו לפסיכולוגית הגן וגם היא עלתה על הנקודות הללו והיא גם ציינה אותו כגבולי ואף היא נוטה להמליץ לנו להשאירו שנה נוספת בגן. מדברי הגננת וגם הפסיכולוגית יצאתי קצת מבולבלת ונסערת וכמובן עם המון רגשי אשם של משהו שאולי השמטתי חלילה במהלך התפתחותו של בני שגרם לכך. היום היינו באבחון אצל קלינאית תקשורת כדי למקד את הבעיה וכמובן לטפל בה ובאבחון שבו גם אנו נכחנו ראינו לפתע את הקושי המדובר. היא אכן מסרה לנו שיש לו קושי בשליפה (קל), קושי לעיתים בהבנה של שאלה מסויימת ולכן הוא עונה עם תשובה שונה לחלוטין, וכן היא גם ציינה את ההתרכזות שלו בטפל ולא בעיקר ובהחלט עלה הקושי בלספר סיפור מתמונה. הוא מנה הרבה פריטים מהתמונה אך לא חיבר ממנה סיפור. אנחנו נתחיל טיפולים כדי לסייע כמובן לבני. יש לציין שהוא ילד נבון, פיקח, עירני לסביבתו, חברותי, בעל חוש ציור מדהים, אוהב מאד דפי עבודה ולעזור במשימות שונות. שאלתי היא האם במצב כזה ניתן להעלותו בכל זאת לכיתה א' בשילוב טיפולים של קלינאית או שעדיף שיישאר שנה נוספת בגן חובה ויקבל טיפולי חיזוק מהקלינאית ?
    האם בכלל שנה נוספת בגן תתרום לו לחיזוק הליקוי הקל או שזו יהיה לחינם במקרה זה? מה עדיף ? קשה לי מאד לקבל החלטה ואני מעוניינת כמה שפחות לגרום עוול לבני המקסים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוכנות ועלייה לכיתה א'

הוספת תגובה

• מוכנות לכיתה א

סמדר ריינר
    07/04/2010

שלום הילה,
    תראי, זה לא כל כך הגיוני שבאינטרנט יתנו לך תשובה יותר חד משמעית ממי שראו את הילד והתרשמו ממנו בצורה יסודית יותר.
    המצב הוא כנראה גבולי, וזה הופך את ההחלטה למייסרת וקשה. במיוחד זה הופך להיות קשה משום שכנראה יש לכם תחושת אשמה מאוד גדולה שאתם גרמתם לעוול התפתחותי לילד, ואתם לא רוצים לטעות עכשיו פן בכלל תרגישו אשמה איומה.
    זו גישה שאפשר להבין אותה, אבל היא לא עוזרת לכם. בכלל לא בטוח שאתם אשמים, וזו לא הנקודה.
    טוב ששמעתם בקול הגננת, טיפלתם והתמודדתם עם האמת הלא קלה ואתם ממשיכים לטפל.
    שנה נוספת בגן לדעתי לא אמורה לחזק את הנקודות החלשות אלא לאפשר לילד עוד מרחב לקבל טיפול ולהתקדם בלי הלחץ של כיתה א' שהוא גם ככה קשה.
    עם זאת יש לכך מחיר שכל חבריו או חלק מהם עולים לכיתה א' והוא לא, וזה משאיר טעם של חריגות מסויימת. טעם של חריגות גם יכול להיות מכך שלא יצליח להשתלב בכיתה א'.
    לכן אני מציעה שתחזרו לאנשי המקצוע שביקרתם אצלם, ותנסו לשאול את אותה השאלה - איך הם מעריכים את השתלבותו לאחר טיפול מתאים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים רגשיים
    אביטל
    07/04/2010

שלום רב,

הבת שלי בת 5 ילדה מאוד נבונה ומקסימה . נראה שיש לה קושי רגשי הבא לידי ביטוי ברצון לבכות מיד כמעט מכל דבר שיכול להיות מעליב או עצוב. העיניים שלה מתמלאות בדמעות היא מאוד נעלבת מהר מכל דבר שמישהו יאמר אם לא רוצים לשחק או לא מקשיבים וכו.
    כיצד אנו כהורים יכולים לשנות משהו

לתשובתך אודה

דורית

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים רגשיים

הוספת תגובה

• קשיים ריגשיים

סמדר ריינר
    08/04/2010

שלום דורית,
    אולי כדאי ללמד אותה דרכים נוספות להגיב, ודרכים נוספות לפרש את המציאות. למשל לא כל פעם שלא מקשיבים לה זה קשור אליה, לא כל פעם שמשהו לא יוצא זה בגלל שלא רוצים אותה, ויש עוד דרכים להתמודד, כמו לשחק עם מישהו אחר, לחכות ולהגיד שוב עד שיקשיבו וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים רגשיים

אביטל
    08/04/2010

תודה על התשובה המהירה

אם אפשר להנחות אותי כיצד ללמד אותה האם פשוט להסביר לה בכל מקרה שזה קורה או שכדאי לדבר איתה ללא קשר.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים ריגשיים

סמדר ריינר
    08/04/2010

שלום דורית,
    אפשר גם וגם. הכי יעיל בעיני זה באותו רגע כשזה קורה, להישאר רגועים בעצמכם, קודם כל, לא לקחת נורא ללב את הדמעות שלה, אלא להגיד לה, משהו כמו: תראי חמודה, הילד הלך כי יש לו משהו אחר, את לא צריכה לבכות, אפשר במקום זה לשחק עם זאת וזאת" ולעבור איתה הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהתמודדות בבוקר
    לין
    07/04/2010

יש לי שני ילדים בן 2.5 ובת 6.3 (בגן חובה)
    הבקרים שלי הם מאוד קשים מאחר ואני מארגנת אותם לבדי.(אביהם יוצא מאוד מוקדם).
    בכל ערב אני צריכה לבחור לבתי את הבגדים איתם תלך לגן (היא לא בוחרת בעצמה),בבוקר אני צריכה להזכיר לה לצחצח שיניים, לוקח לה 10-15 דקות להתלבש ולפעמים היא לובשבת רק את המכנסיים או את החולצה ושוכחת להמשיך להתלבש, אני צריכה להזכיר לה להסתרק ולאסוף את השיער.
    היא מתעסקת בכל מיני דברים ולא זוכרת איך להתארגן ו יש לה את כל הזמן שבעולם.
    זה מרתיח אותי ועושה אותי עצבנית מאוד מאחר ואני בעצמי ממהרת לעבודה.
    ולצערי יוצא שאני מאבדת שליטה וצועקת עליה.
    כבר אמרתי לה מספר פעמים שאני יותר לא מזכירה לה ומתחננת אליה שתתארגן ואם היא לא תהיה מוכנה שיוצאים מהבית היא פשוט תלך לא מאורגנת, אבל זה לא עוזר כי אז היא מתחילה לבכות ולהשתולל וכמובן שאני מחכה שהיא תתארגן וזה גורם לי לאבד עוד זמן.
    האם יש לזה קשר להפרעת קשב וריכוז? האם הכעס שלי מוצדק וילדה בגילה באמת אמורה לזכור להתארגן ולעשות זאת בזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהתמודדות בבוקר

הוספת תגובה

• קושי בהתמודדות בקר.

נעמה סבג שמש
    07/04/2010

לין שלום,

ילדה בגילה אכן צריכה לדעת להתארגן בעצמה.
    האם היא עצמאית בדר"כ, בנושאים אחרים? מדוע את מסדרת לה את הבגדים בערב לבדך?
    עשי זאת איתה.

להורים רבים יש קושי בשעות הבקר, בגלל הצורך למהר, ויש מתח רב בבית.
    בדקי האם הקושי נובע מבעיה בגבולות, מחוסר עצמאות או מהפרעת קשב.
    את השניים הראשונים תוכלי לבדוק בעצמך ע"י מטלות אחרות, שלא בשעות הבקר.
    בדקי אם ישנו מצב בו ביתך הורגלה לכך שהדברים נעשים בשבילה או במקומה.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוכלת כל כך
    מיכל
    06/04/2010

שלום רב יש לי ילדה בת שנה וחמש אוטוטו, שחשפה לריבים שלי ושל בעלי תקופה של כחודש.
    אולי יותר מחודש הריבים היו לסרוגין אבל חלקם קולניים. והיא שמע ההכל. לפני פחות מחודש הייתה חולה עם חום עבר ושוב חזר היום היא בריאה אבל הבעיה איתה לא ממש רוצה לאכול אין לה תאבון, כאילו אין לה ממש חשק לאכול. לפני זה היא אכלה פחות או יות רבסדר לא הייתה אכלנית אבל הייתה בסדר. השאלה שלי האם כתוצאה מהריבים היא לא אוכלת כי זה משהו חדש ? או בגלל שהייתה חולה ועוד לא ממש מרגישה טוב?

אשמח לקבל מידע

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכלת כל כך

הוספת תגובה

• לא אוכלת כל כך

סמדר ריינר
    07/04/2010

שלום מיכל,
    כמובן שאנחנו לא יכולים לדעת. קוםד כל צריך לבדוק את זה אצל רופא המשפחה. רק אחרי שלילת סיבה רפואית אפשר להתייחס לעניינים הפסיכולוגים. גם אז, זו השערה, ולא נוכל להגיד לך בוודאות, אבל בהחלט ייתכן שהאוירה בבית משפיעה על ילד ועל התפקוד הגופני שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתחצף
    מירית
    06/04/2010

שלום לכן,

יש לי יש בן שלוש וחצי . לאחרונה הוא כל הזמן צועק , מדבר בצעקות , עונה בצעקות .

כל פעם שאני מעירה לו הוא מחזיר לי באותו משפט למשל : אם אני אומרת לו " אני מבקשת שתפסיק להרביץ" או אני מבקשת שתתנהג יפה . אז הוא חוזר אחרי אני מבקש שתתנהגי את יפה . אם לא תדברי אלי יפה אני לא יהיה חבר שלך ומשפטים מהסוג הזה .
    כמו כן לאחרונה הוא לא ממש מתייחס כשאני מעירה לו , ואני צריכה לחזור על עצמי כמה פעמים ורק אחרי שאני כועסת ומרימה את קולי או מאיימת שהוא לא נלך לגן שעשועים לא יקבל מתנה וכו' רק אז הוא עושה מה שאני מבקשת . אני חייבת להגיד שלא פעם בסיטואציה בחברה עם אנשים משפחה אני ממש התביישתי בהתנהגותו .

אני לא מבינה מה אני עושה לא בסדר ,הילד מקבל ממני יחס ותשומת לב כל הזמן , חיזוקים חיוביים כשהוא עושה דברים טובים .ובכל זאת כשהוא מתנהג לא יפה הוא לא שומע בקולי

לבעלי הוא עושה יותר חשבון אבל גם איתו יש פעמים שהוא לא מתייחס אליו עד שהוא לא צועק או כועס או מעניש אותו.

מ ה עלי לעשות? אני פשוט מיואשת וחוששת לאבד אותו ואת הגבולות שבנתי לו בתחילת הדבר

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מתחצף

הוספת תגובה

• ילד מתחצף

סמדר ריינר
    06/04/2010

שלום מירית,
    מה שחסר לי בתאור שלך, הוא הניסיון להבין למה הילד צועק לפני שמנסים לגרום לו לא לצעוק. יכול להיות שהוא מרגיש שאת לא מקשיבה לו?
    לחלק מהדברים שילדים עושים יש סיבה. לא תמיד היא מוצדקת בעינינו, אבל עד שלא נבין אותה, ניתן לה מקום והכרה ונציע פיתרון אחר, לא תיעלם ההתנהגות.
    תנסי לשים לב מתי הוא צועק ומדוע, תנסי גם לשאול אותו מה קרה לו, משהו מציק לו, ואז אפשר להגיד משהו כמו:"זה מעצבן של קיבלת את הממתק, אם תחכה קצת אולי אחר כך יהיה אפשר" וכו', אבל תת הכרה שמה שקרה לו באמת קשה, אבל יש עוד דרכים להתמודד, במקום ישר להגיד לו שיפסיק לצעוק ואז הוא מרגיש שלא הבינו אותו, ולא רצו לשמוע אותו, והוא צועק עוד יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתחצף

מירית
    07/04/2010

תודה על תשובתך המהירה

חסר לי בתשובת התייחסות לנושא של החזרה שלו אחריץ3;. למשל עכשיו לדוגמא אמרתי לו שאם הוא ימשיך להתנהג לא יפה החבר שנמצא אצלו בבית לא יוזמן שוב אלינו . אז הוא חזר אחרי וצוחק.
    פשוט מתעלם מהאיום שלי ועושה ממנו צחוק. כל פעם שאני כועסת ואומרת משהו הוא חוזר אחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מתחצף

סמדר ריינר
    07/04/2010

שלום מירית,
    אני חושבת שהחזרה שלו יכולה להליות ביטוי לאטימות שהוא חש. הדברים שלו לא נכנסים אלייך, את לא מקשיבה להם, אז גם הו אמחזיר לך את הדברים שלך בלי שהם נכנסים אליו.
    כן אני חוזרת על מה שהצעתי, תנסי להתעניין בסיבות שלו ולהקשיב לו. אם את עסוקה בלהדוף את מה שהוא רוצה, זו דרכו להדוף אותך בחזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות חדשה לאחר גירושין
    רוית
    06/04/2010

אני בת 35 גרושה כ5 שנים הכרתי גבר בן 39 גרוש כ3 שנים .לשנינו 2 ילדים.אנחנו מכירים חודש האהבה בינינו חזקה ושנינו הסכמנו שאנחנו מתאימים וזה מה שבדיוק חיפשנו.הבעיה התעוררה כשבן זוגי סיפר לילדיו עליי הבן בן 9 קיבל זאת אך הבת בת 12 לא קיבלה זאת בכלל.היא עושה לאביה פרצופים וכשהוא נמצא איתם היא לא מסכימה שהוא ידבר איתי בטלפון על להפגש אין מה להציע כי היא אינה מוכנה.אני ובן זוגי לא יודעים כיצד להתמודד עם זאת הילדים מניפולטיביים ושאלתי היא האם בן זוגי צריך לנהוג לפי מה שהילדה רוצה (לא לדבר בטלפון לא להפגש ולנסות לגרום לנו להפרד*)אני ביקשתי מבן זוגי לשוחח עם הילדה שאבא לא רוצה להשאר לבד שהוא תמיד יהיה אבא שלהם ושתמיד הוא יאהב אתםואמא שלהם תשאר אמא שלהם ושלעולם לא אחליף את אמם.אנא עיזרי לי לא רוצה לאבד את הזוגיות שחיכיתי לה כל כך הרבה זמן

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות חדשה לאחר גירושין

הוספת תגובה

• זוגיות חדשה לאחר גירושין

סמדר ריינר
    06/04/2010

שלום רוית,
    אהבה חדשה זה דבר נפלא, ואני מאחלת לכם מכל הלב בהצלחה.
    עם זאת אתם רק מכירים חודש, נראה לי שאתם קצת ממהרים בעניין הילדים. ברור שהאבא לא צריך לתת לילדה להכתיב לו, וברור שהדברים שהצעת להגיד לה הם נכונים ובמקום, אבל גם כדאי לתת לילדה קצת זמן.
    אם האהבה ביניכם באמת חזקה, לא תאבדו אותה אם תחכו עוד כמה שבועות עד לפגישה עם הילדה,
    ובכלל הייתי לקוחת הכל בקצב קצת יותר מתון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח בין ההורים
    דנה
    06/04/2010

הי, אני ובעלי נמצאים במצב של מתח רב ביננו,הייתה לנו מריבה שהילדים היו נוכחים בה.עכשיו אנחנו לא מדברים ולא ברור עדין לאן זה יוביל,הילדים מתנהגים כרגיל ומתעלמים ממה שקרה,האם כדאי שאזום שיחה בנוגע לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    מתח בין ההורים

הוספת תגובה

• מתח בין הורים

ליאת גרוס
    06/04/2010

שלום דנה
    השאלה היא מה את רוצה להגיד להם. האם את יודעת? האם ברור לך מה יקרה בעתיד הקרוב או הרחוק?
    ראשית תלוי בני כמה הם. מה הם יודעים ומה לא ולמה הם מורגלים מהעבר. רצוי שילדים יחשפו לכמה שפחות מתח בין ההורים ולכמה שפחות חוסר ודאות.
    אם יש לך משהו מרגיע לאמר כמו:" אנחנו אוהבים זה את זה וגם מי שאוהב לפעמים רב , זה בכלל לא קשור אליכם, וזה בטח יעבור לנו עוד יום או יומיים, " אז תגידי. אבל אם אפילו חלק ממשפט זה אינו נכון עדיף לא לאמר כלום עד שהדברים לא יהיו ברורים יותר. לא כדאי לשקר או להפחיד.
    אם הדברים לא נרגעים, כדאי להתייעץ עם איש מקצוע הן בתחום הזוגי והן בתחום ההורי.

מאחלת שהמשבר יעבור מהר. הרבה פעמים בחג ובחופש כשנמצאים הרבה ביחד עולים דברים קשים אשר נרגעים כשנכנסים לשגרה...

שגרה רגועה ונעימה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכת שיער ונשיכות
    חן חיה
    06/04/2010

ביתי בת שנה וחודשיים מגלה סימני עצבנות מושכת לעצמה בשערות מרביצה ונושכת. גם כשהיא משחקת עם ילדים היא מושכת להם בבגדים ובשערות ונושכת אותם. כיצד עלי לנהוג. היא עדיין לא הולכת לגן אך נראה לי שישנה כאן בעיה.

לקביעת תור
    סגירה
    משיכת שיער ונשיכות

הוספת תגובה

• משיכת שיער ונשיכות -בת שנה וחודשיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/04/2010

שלום לך,
    התגובות שאת מתארת הן אופייניות ונורמטיביות לגילה של בתך. התפתחות השפה שלה עדיין אינה מספקת ובנוסף אין לה מספיק כלים להבין מצבים רגשיים שונים ועוררות גופנית. תוכלי לעזור לה בשתי דרכים - ראשית כשהיא מגלה "סימני עצבנות" כדברייך, כדאי שתחשבי מה עובר עליה בזמן הזה, ותאמרי לה זאת במלים (את מאוד עייפה/רעבה/פוחדת עכשיו, X לקח לך את הצעצוע שרצית לשחק בו וזה מכעיס... וכדומה). כך היא תבין את הקשר בין העצבנות לאירוע מסוים ולרגש. במקביל, יש להציב גבולות מיידיים להתנהגויות אלימות ולסייע לה לתקשר את רצונותיה באופן תואם יותר מבחינה חברתית.
    הבת שלך נמצאת בתחילת דרך שאנחנו עובדים עליה כל החיים, גם כמבוגרים - איך להתמודד כשאנחנו כועסים ומתוסכלים, כמה להחזיר לאחרים ואיך אפשר להתמודד אחרת, וכו'.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בשינה
    ליז אזולאי
    06/04/2010

יש לי 2 ילדים מקסימים:

כפיר בן 3.5

שקד בת 2.5

הבעיה העיקרית היא בעת השכבה לישון.

שניהם ישנים בחדר אחד ביחד, כל אחד במיטתו. לאחר מקלחות וארוחת ערב, החל מהשעה 20:00 אני מתחילה מסדר השכבה.

אך כמובן, מסדר ההשכבה מאוד מורכב ולא קל. אני יושבת בחדרם מקריאה להם סיפור, ואומרת להם עכשיו לילה טוב, מאוחר מחר יש גן. כולם ישנים, לילה – תראו

יש כוכבים וירח בשמיים. ומתחילה להגיד לילה טוב לכל החפצים בחדר. ברגע שאני יוצאת מהחדר – שניהם קמים, שניהם קופצים על המיטה כי אחד גורר את השני.

אני מחזירה אותם למיטתם אך הם שוב קמים, צוחקים ולא עושים חשבון.

אפילו כשאני יושבת אצלם בחדר, הם יושבים במיטה לא ישנים והם אומרים לי: "לא בא לנו לישון". ייתכן שהם לא עייפים כי בגן הם ישנים בצהריים כשעתיים.

הדרך היחידה שכן מצליחה איכשהו, אנו מפצלים אותם: בעלי ישן עם ביתי בחדר, וכפיר ישן איתי בחדר השינה. ברגע שהוא נרדם-אנו מעבירים אותו למיטתו ובעלי חוזר אלי.

אך האם יש דרך אחרת? זה מאוד מתיש ופשוט לא הולך לנו איתם בהשכבה?

אשמח באם תוכלי לעזור לנו.

תודה רבה,

ליז אזולאי

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בשינה

הוספת תגובה

• לא רוצים לישון רוצים להשתגע

ליאת גרוס
    06/04/2010

שלום ליז יקרה
    אכן מעייף ומעצבן.
    נשמע לי שמילת המפתח בתיאורך היא שהם לא עושים חשבון. ברור שלא בא להם לישון ויותר כיף להשתולל. הם חשים את חוסר האונים שלך ומנצלים אותו.
    אחרי הטקס העדין והנעים צריך להפוך מאמא נעימה ומרגיעה לאמא קשוחה ולא מתפשרת. יש זמן לכל דבר . המשיכי את הטקס כפי שעשית עד כה אבל לפני שאת יוצאת תאמרי להם שמי שיוצא מהמיטה את תכעסי מאד ותחזירי אותו בכוח.
    כמובן שהם ינסו ועלייך לממש את האיום וללא פשרות ודיבורים .את פשוט מכניסה אותם פיזית למיטה ואומרת בקול תקף עכשיו ישנים ושלא תצא/י מהמיטה שוב. במידה ויוצאים שוב עלייך לחזור על התנהלות זו ביתר תקיפות. תגדירי לעצמך שאין מצב שהם יוצאים מהמיטה לאחר ההשכבה. אם לך זה קשה תני לבעלך לעשות זאת. אל תישנו איתם כי כך אתם נותנים להם פרס על התנהגות בעייתית ואין שום סיבה בעולם שהם יפסיקו. ההפך...
    אם תהיי שלמה עם דרך זו, סביר שתוך כמה ימים יהיה לך יותר שקט. וגם לילדים יהיה יותר טוב כי הם זקוקים לשינה זו ולתחושה שההורים הם חזקים ומחליטים עבורם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .
    נ
    06/04/2010

ביתי הבכורה נפטרה, ומאז נולו לנו שתי בנות אחת בת שנה וחודש ואחת בת חודש.
    רציתי לדעת איך אפשר לספר להן על האחות שלא הכירו ומתי ניתן לעלות יחד איתן לקבר.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    .

הוספת תגובה

• התייחסות

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/04/2010

נ' שלום,
    שאלתך נוגעת בכאב עצום ועמוק שאין מלים לתארו. שמתי לב שלא נתת כותרת לשאלתך. מוות של ילד זה מקום בו המלים אינן תמיד מתאימות.
    משאלתך אני מבינה שחלק ממך עסוק במוות של בתך הבכורה, והדבר טבעי. יחד עם זאת, חשיפה של המידע הזה מוקדם מדי בחיי בנותייך עלולה להיות להן מזיקה. ההבנה שאחותן הבכורה נפטרה תציף אותן בחרדה אדירה לגבי הוודאות של המשך חייהן, רצון לטפל בכם ההורים ולשמור עליכם שלא תדעו צער שוב, תחושות של תחרות מול האחות המתה, אשמה על מותה ("אולי אני הייתי צריכה למות במקומה?)" וכדומה. לכן כדאי לדחות ככל שניתן את החשיפה למידע באופן ישיר ומכיוונכם. בנוסף, ייתכן כי אלו הן תחושות שגם אתם ההורים מרגישים, גם אם אתם "יודעים" שאין סיבה לכך. זהו חלק טבעי מהאבל. אם את מרגישה שתחושות אלו מציפות אותך מאוד, ייתכן ותוכלי להיעזר בתמיכה עבור עצמך (למשל בקבוצות של אמהות ששכלו ילדים).
    אם בבית יש תמונות או מזכרות של בתך הבכורה, כשבנותייך יתייחסו לכך, תוכלי לספר להן על אחותן בהדרגה. לומר בתחילה את שמה, אחכ כשישאלו מה הקשר שלה אליכן, תוכלי לומר "היא מהמשפחה שלכן", וכדומה. אולם את העובדה הנוראית שאחותן נפטרה יש לדחות כאמור ככל שניתן. רצוי גם להימנע בשנים הראשונות מלחשוף אותן לפרטים נוספים. באופן עקרוני, עדיף לראות מה יבוא מהן ואלו שאלות וחרדות יש להן, ולא להוסיף מיוזמתך מידע שאין להן כלים להתמודד עמו.
    כל זאת כמובן הוא עדיין מוקדם כי הן צעירות מאוד.
    ולבסוף, חשוב מאוד שכשאתם מספרים לבנותיכם על אחותן המתה, לסיים בהתבוננות אופטימית על חייכם כיום - יחד עם הכאב על האסון הנורא שפקד אתכם, אתם חובקים היום שתי בנות שבוודאי תורמות רבות לאושרכם.

שלכם,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.9
    חן ברק
    06/04/2010

שלום הבת שלי מדאיגה אותי מזה תקופה היא אומרת לי בסיטואציות שונות שהיא לא רוצה להיות גדולה ובוכה לא רוצה להיות זקנה לא רוצה להיות אמא אני מנסה לברר ךמה ובעדינות להעביר נושא
    לפני שבועיים היא התעוררה באמצע הלילה בבכי היסטרי באותו עניין וכל כמה ימים מתעוררת בלילה כשבררתי איתה למה היא לא רוצה להיות גדולה היא אמרה שהיא לא רוצה למות זה השאיר אותי בהלם שזה בכלל בראשה היא ילדה עדינה שקשורה אליי מאוד מאד אנני יודעת מהיכן זה בא לה או איך להתמודד אשמח לייעוץ ואם צריך לגיע עם העניין לפסיכולוגית ילדים .

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4.9

הוספת תגובה

• בת 4.9

סמדר ריינר
    06/04/2010

שלום חן,
    בגיל 5 בערך רוב הילדים שהתפתחותם נורמלית מתחילים להבין ולקלוט שלכל דבר יש סוף, כולל להם עצמם וללסובבים אותם. אז מתחילות שאלות על המוות וחרדות סביבו. אין צורך לכת לפסיכולוג, החרדה היא במקומה ובזמנה.
    צריך להגיד לה שזה נכון, היא צודקת, אבל היא עדיין מאוד קטנה ויש לה הרבה זמן, ועד אז יש עוד המון דברים לעשות. ופשוט ללוות אותה סביב הגילוי שלה והחרדה עד שזה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי
    אורלי
    05/04/2010

אני לא יודעת עם התופעה שאני אשאל עליה מוכרת לכם או לא, אבל שמעתי כבר על כמה ילדים כאלו. בתי בת שנתיים מאוד מאוד קשורה אליי, סיימה לינוק בגיל 10 חודשים בגלל מחלה שלה ודילול החלב שלי, עוד קודם הייתה מנחמת ע"י כך שהייתה ועודה שמה יד על השדיים שלי (בשפה שלה ציצי אמא או ציצי שלי), לעיתים קרובות מלטפת, צובטת וכו' בהתחלה כשהייתה קטנה זה לא הפריע או הציק לי, לאחרים זה היה נראה קצת תמוה, אבל נראה כי זה חפץ המעבר שלה וזה מה שהרגיע אותה ונתן לה ביטחון. בתי כבר התחילה לדבר בצורה שהבנו אותה כבר בגיל מוקדם ועדיין כל מה שהיא ביקשה לפני שינה, או כשבכתה כדי להירגע היה לשים את היד על הציצי, בהתחלה רק על שלי, אבל לאט לאט, זה עבר לציצי של סבתא, של דודה, אבא. ניכר היה שהסביבה התרגלה וקיבלה התנהגות זו. כיום כשמדובר בי באמא שלה היא רוצה כל הזמן לשים יד, עד כדי כך שאני חייבת להרדים אותה כשהיא שמה יד, אחרת היא לא נרדמת זה כמו ה"שמיכי"שלה או ה"טולי" שלה.
    מעולם לא חשבתי שהתנהגות זו תפריע לי וקיוותי שהיא תיעלם מעצמה, ככל שהיא תהיפך לעצמאית יותר. אבל כעת אני בהריון בחודש חמישי, זה די מציק, ואח"כ כשיבוא החלב נראה לי שיציק יותר, וכשאחיה יינק אני בכלל לא יודעת איך היא תגיב. היא עצמה מבינה שתינוקות יונקים חלב ושהיא גדולה, לא זאת הבעיה , הבעיה נעוצה בכך שהיא מחליטה שהציצי שלי הוא שלה.והיא כועסת עליי שאני מוציאה לה את היד או מבקשת שתפסיק. היא אפילו מתרצת לי ואומרת לי "אמא, ציצי חלש-חלש" כאילו שהיא לא מכיבה לי בכוונה.
    בעלי ייעץ לי לחתוך אחת ולתמיד ולתת לה להכות כמה ימים עד שהיא תבין ותתגבר, אבל אני מפחדת ליצור לה טראומה מיותרת. מקווה שלא העמסתי במילים אבל קשה להסביר את המצב במילים ספורות. אשמח לתגובה/ייעוץ /דיעה ואשמח גם לפרט אם קיימת אי הבנה של הנושא. אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    ילדתי

הוספת תגובה

• ילדתך

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום אורלי,
    ברור שצריך להפסיק את זה, אבל כדאי לנסות להפסיק בהדרגה. להסביר לה שזה כואב ולא מתאים, להציע לה דברים חלופיים להחזיק, כרית או בובה רכה, ולאט לאט להפחית את ההתנהגות הזו.כשאת מציעה לה את הבובה או הכרית, תני לה בהתחלה להחזיק אותה כשהיא צמודה אלייך, ולאט לאט תעברי ללהחזיק את הכרית הוא הבובה כשהיא רק מחוברת ליד שלך וכו', עד שתגיעי למצב שהילדה תוכל להירדם איתה לבד.
    תנסי להתאים את קצב הגמילה לקצב שלה ככל שניתן אבל אל תוותרי. מה שחשוב שתישארי לידה פיזית ותנחמי אותה בדרך אחרת אבל לא עם הציצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה המפתיעה שלי

אורלי
    09/04/2010

לאחר שכתבתי לכם, הודעתי לבתי שאסור לגעת לאמא בציצי שזה כואב ולא נעים, אז היא שאלה אותי אם בפופיק אפשר, אז אמרתי לה שגם לה יש אחד נתתי לה קצת לגעתץ בשלי אבל בגלל שהיא לא מצליחה כל-כל להגיע אליו בנוחות אז היא עזבה די מהר. ניסתי בובה/שמיכה/ אחר לא עובד אבל נראה שמשהו באוויר חדר בא והיא מקבלת בהבנה את האיסור לפחות בימים האחרונים. היא מנסה להכניס יד ואני אומרת לה שאסור והיא מרחיקה את היד ולפעמים מוותרת ומניחה את היד על הכתף או השכמה שלי ומסתפקת בחיבוק, עוד לא חוויתי נסיגה .
    השאלה הבאה שלי האם להרשות לה לשים יד לאחרים או להגיד לכולם שישתפו פעולה וימנעו ממנה??.
    והאם לאפשר לה לגעת בעצמה בציצי שלה - דבר שמרגיע אותה מאוד. (זה נראה לי במקום אצבע בפה?!)
    תודה על המענה הקודם. אשמח למענה חדש.
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מפתיעה

סמדר ריינר
    09/04/2010

שלום אורלי,
    יש לך ילדה חמודה מאוד:-)
    בהחט להגיד לאחרים למנוע ממנה. לגבי ההצעה לגעת בעצמה, לא הייתי מציעה להחליף התנהגות מוזרה אחת בהתנהגות מוזרה אחרת. אלא הייתי חושבת על משהו קצת יותר מקובל. בכל אופן, לא ברור לי למה את רוצה להציע לה את זה אם בינתיים היא מסתדרת בלי ומפסיקה לגעת? לא צריך להציע לה משהו חלופי בכוח. אם היא מבינה את המסר ככה, זה גם טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה