פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינויים בחודשים האחרונים
    הורים מודאגים
    20/02/2010

שלום,

בננו בן 4, ונמצא השנה בגן שהיו הרבה בעיות עם הגננת (לאוו דווקא שלנו אישית) עד שנוצר מצב שהיא התפטרה ובסוף החודש עוזבת, אנחנו משתדלים לא לדבר על הנושא בבית ובעיקר כי הילד דווקא אומר שהוא אוהב אותה.
    בחודשים האחרונים אנו נתקלים בתופעות מדאיגות כמו הרטבה כל לילה (שאף פעם לא היה), כל הזמן עם הידיים בפה וכוסס ציפורניים בלי הפסקה, נשיכות כלפי כל המשפחה ועוד.
    מה עלינו לעשות?
    ההורים המודאגים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בחודשים האחרונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויי התנהגות

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/02/2010

להורים שלום,
    ההתנהגויות שאתם מתארים, כשהן מופיעות יחד, אכן מבטאות מצוקה ומדאיגות. טוב ששמתן לכך לב!
    לא ניתן לדעת מהפרטים שמסרתם האם המצוקה קשורה בקשיים בגן או בגורם אחר, או כמובן בשילוב של הגורמים הללו. כדאי ראשית לפנות לילד ולשאול אותו אם יש משהו שקשה לו, משהו שמפריע לו, מה היה רוצה לשנות, משהו שתוכלו לעזור לו, וכדומה. כמובן בשפה ובניסוח שמתאים לגילו (אם היה בא אליך גמד ונותן לך שלוש משאלות, מה היית מבקש?). אולי תוכלו להבין כך מה עובר עליו. אם התגובות המדאיגות נמשכות, כדאי אף לפנות לפסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים ולהתייעץ עמו.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת אררבע שלא שולטת בפיפי שלה
    אודי
    20/02/2010

שלום
    הבת שלי בת הארבע וחודשיים עדיין מרטיבה גם בלילה אבל גם ביום. בורח לה מספר פעמים בכל יום - בערך בין 4 ל 6 פעמים.
    היה לה קשה להיגמל מהחיתול (נגמלה רק בגיל שלוש וחצי) בעזרת טיפול פסיכולוגי אבל חודשיים אח"כ נולד לנו בן נוסף והיא חזרה להרטיב ולא הפסיקה כבר חמישה חודשים.
    איך ניתן להתמודד עם הבעיה?

הוספת תגובה

• קשיים בגמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/02/2010

אודי שלום,
    כנראה שהקושי בגמילה מהחיתול מסמן אצל בתך גם קושי רגשי מסוים. לא במקרה אתה עושה קישור בין הרגרסיה לבין הולדת האח. כדאי לחזור להתייעצות עם הפסיכולוג/ית שטיפל/ה בכם בעבר כשהגמילה הצליחה, ולבדוק בשיחה מה מקשה על הגמילה כיום. כיוון שהתהליך נחל הצלחה בעבר, אין סיבה שלא תצליחו לעשות זאת גם כיום, לאחר בדיקת הגורמים לנסיגה והתארגנות מחודשת שלכם ההורים ושל הסביבה המטפלת הרחבה יותר.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת ילדים
    לימור
    20/02/2010

שלום רב
    יש לי תאומים בני שנתיים וחמישה חודשים, החלטנו להעביר אותם ממיטת תינוק למיטת נוער אך לשם כך עלינו להעביר אותם גם לחדר אחר בבית, שאלתי היא האם כדאי לעשות את העברה בשלבים כלומר עד שהמיטות יגיעו להעבירם לחדר החדש ואחר כך למיטות החדשות או לעשות הכל יחד כלומר להעביר אותם לחדר ומיטה חדשים באותו היום.
    תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה
    העברת ילדים

הוספת תגובה

• העברת ילדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/02/2010

לימור שלום,
    תאומים בני שנתיים וחצי כמעט יכולים כבר להבין חלק מהשינויים המתרחשים. כיוון שהם עוברים לחדר החדש יחד, ייתכן ויהיה להם יותר קל להסתגל לשינוי. לכן איני צופה הבדל ניכר בין שתי האפשרויות.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפייה בתמונות עירום
    סיגל
    20/02/2010

לאחרונה גיליתי במחשב שבני, בן ה-11, גולש באינטרנט באתר שבו מופיעות תמונות עירום של נשים.
    כיצד עליי להגיב אם בכלל? האם יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    צפייה בתמונות עירום

הוספת תגובה

• צפייה בתמונות עירום בטרם עת

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/02/2010

סיגל שלום,
    ראשית אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות בפורום, לגבי חשיפת ילדים לתכנים פורנוגרפיים.
    בהתייחס לשאלתך, עלייך לזכור שילדך נמצא בטרום-גיל ההתבגרות, ולכן אין לו עדיין מספיק ידע וכישורים רגשיים להתמודד עם התמונות שראה, במיוחד אם מדובר בנשים בתנוחות מיניות שאינן תואמות לגילו. ייתכן והוא סקרן לגבי מיניות וגוף האישה, ולכן כדאי שאביו או גבר קרוב אחר ישוחח עמו על כך. הסקרנות המינית היא טבעית, אולם כדאי להפנות אותה לגירויים יותר תואמים לגיל.
    כמו כן, חשוב שתווסתו את החומר לו נחשף באינטרנט על-ידי שימוש בחסימות שהחברות מספקות.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה במידת נעליים חריגה
    בני
    19/02/2010

שלום רב,
    יש לי ילדה מקסימה בגיל 12 מלאה ,ולצערי מידת הנעליים שלה 43.5 .
    יש לציין שמידת הבגדים סבירה ,שמתי לב שהיא לא רוצה לנעול נעלי ספורט לבית הספר ,מפני שהם נראים גדולים,אז היא נועלת מגפיים ,כנראה הגיזרה מסתירה את הגודל וגם צבע שחור ,
    הסברתי לה וגם המוכר בחנות נעליים אמר לה שיש בנות עם מידה גדולה יותר,אמרתי לה שעדיף לבחורה להיות גבוהה עם מידה גדולה ,ולא נמוכה עם מידה קטנה ,מה עוד אני אמור להסביר לה ,
    בזמן האחרון זה מציק לה יותר .

תודה בני

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה במידת נעליים חריגה

הוספת תגובה

• ילדה במידת נעליים חריגה

סמדר ריינר
    19/02/2010

שלום בני,
    לא הכל זה עניין של הסבר, ולא כל כאב אנחנו יכולים למנוע מהילדים שלנו. כואב להיות חריגה ואין מה לעשות, מלבד להשתתף איתה בכך שזה מבאס אותה, כדי שלא תרגיש לבד עם ההרגשה הזו.
    למעט שיעורי התעמלות אין הכרח שהיא תילבש נעלי ספורט, ולכן אין כאן טעם להתעקש. זה לא כך כך חשוב, וזה יתאזן בהמשך כשהיא תגבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי ---דחוף
    אמא
    18/02/2010

יש לי שאלה לגביי תינוק בן שנתיים.הוא עושה שלום עם היד,אך ידו הפוכה
    כלומר הכף יד מופנית לפנים.לא מוכן לעשות שלום בצורה רגילה.יש לציין שמעולם לא עשה שלום רגיל,מההתחלה עושה רק כך.לא נתקלתי מעולם בתופעה סוג זה.מה זה אומר?איך ניתן לעזור לו לשנות את זה.אני מודעת לכך כי זה חריג ,ושאלתי היא אם זה מעיד על בעיה כלשהיא.אודה לתשובתך המקצועית
    תודה מראש - אמא

לקביעת תור
    סגירה
    דילגתם עליי ---דחוף

הוספת תגובה

• תנועות יד

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/02/2010

לאם שלום,
    כדאי להתייעץ עם רופא הילדים, ובהמשך - במידה והרופא יחשוב שיש צורך - עם מרפאה בעיסוק.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    ורד
    18/02/2010

הבת שלי בת 6 וחצי מאתמול התחילו לה מן השתעלות קטנה קטנה, כאילו רק מן חיכוך גרוני קטן, כל הזמן, יכול להיות שזה תיק? אבל זה קולי אז זה לא יותר מסובך? אני מפחדת.

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים

סמדר ריינר
    18/02/2010

שלום ורד,
    יש דבר כזה שנקרא טיקים קוליים. אני לא יודעת אם זה יותר מסובך או פחות מסובך. בכל אופן אחרי יום אחד נראה לי קצת מוקדם לקבוע. זה גם יכול להיות סתם גירוי בגרון, או משהו. תמתיני עם זה, לראות אם זה ממשיך או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בצהרון ובכלל
    ענת
    18/02/2010

שלום רב ,יש לי ילדה בת 7 כיתה א'. נמצאת עד השעה 16:00 בביה"ס.
    מהיום שנכנסה לביה"ס אינה משתפת פעולה בצהרון ופרט בנושא ארוחת הצהריים.
    ברגע שהילדים נכנסים לכתה אחרת לאכול את ארוחת הצהריים היא נשארת לבדה במסדרון ביה"ס.
    היא לא אוכלת צהריים. חשוב לציין כי האוכל הוא לא הבעיה.
    קצת על הילדה: רגישה , חוסר ביטחון, בדרך כלל לא הולכת לחברות , חברות באות אליה.
    הרבה חשבתי על הנושא אם להוציא מהצהרון או לא (כרגע אני בבית לא עובדת , עם תינוקת בת 10 חודשים)
    בצהרון בדרך כלל היא משתתפת בחוגים, הפעלות ויצירות, ניתן להסיק שהיא משתלבת יפה בפעילויות.
    כשאני משוחחת עם מפעילות הצהרונית אני שומעת מהן שהילדה עקשנית , וזהו !
    אני נמצאת בדילמה קשה, ומאוד רוצה להבין האם יש בעיה מעבר.

אשמח לקבל תגובה בדחיפות.
    תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בצהרון ובכלל

הוספת תגובה

• קושי בצהרון ובכלל

סמדר ריינר
    18/02/2010

שלום ענת,
    האם שאלת את הילדה מדוע לא אוכלת? יש גם חשיבות לשאלה האם גם בגן הייתה בצהרון או שזו שנה ראשונה. ייתכן שעברו עליה יותר מדי שינויים השנה - גם כניסה לבית הספר, גם הולדת אחות, ואולי אף מעבר ליום ארוך מחוץ לבית. אם זו אכן התמונה ויש לך אפשרות, אז אולי כדאי באמת לחזיר אותה הבייתה בצהריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ו-7 חודשים
    אתי
    18/02/2010

הי סמדר
    רשמתי על בני שהוא אוהב לחבל וענית לי שזה לא חבלנות אלא סקרנות.הבעיה היא שזה לא חבלנות אל קונדסות.הילד פשוט יודע מה אסור ומה מרתיח אותנו והוא עושה את זה שוב ושוב.
    לדוגמא הוא מכבה את המפסק הראשי של כל מכשירי החשמל.אין לנו אפשרות להסתיר את המפסק.הילד יודע שכשהוא עושה את זה אנו כועסים כי הוא בורח ואז אנו מענישים אותו וכועסים ואז הוא בוכה ורוצה שנרים אותו,וממש נעלב מהכעס שלנו.וחוזר חלילה.עכשיו הוא התחיל משהו חדש.כאשר אנו נותנים לו את הבקבוק הוא לוקח את הפטמה ומכניס אותה פנימה ואז שופך את כל המטרנה במיטה שלו.נתנו לו חטיף צ'יטוס ,הוא לוקח את החטיף ומופץ אותו ביד ומתגלגל מצחוק ,שופך את כל החטיף ,האינטרקום בהישג ידו אז הוא מפרק אותו.אנו חסרי אונים.אנא תאמרי לי איך לנקוט.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה ו-7 חודשים

הוספת תגובה

• ילד בן שנה ו-7 חודשים

סמדר ריינר
    18/02/2010

שלום אתי,
    אתם צריכים להפריד בין תחושה של כעס, לבין איך שומרים על הילד. יכול להיות שלגבי חלק מהדברים, אם תפסיקו לעשות מזה כזה עניין, גם תיגמר ההצגה. הקו האדום הוא דברים שמסכנים אותו, ופה פשוט צריך להשגיח בשבע עיניים ולקחת אותו פיזית מהמקום. לגבי שאר הדברים, אכן הם גורמים טירחה ולכלוך, אבל מדובר בתינוק, וזו חלק מדרכו לחקור את העולם ולברר ממה הוא בנוי ומה יש בפנים. ההרגשה שלכם שהו עושה את זה בכוונה התפתחה אחרי שכבר הוא הגיב לתגובה שלכם, כלומר הוא מבין שאתם כועסים, ולדעתי הוא לא מבין למה והוא לא יודע מה לעשות עם זה, הוא רוצה שתצחקו יחד איתו. זה שהוא מבין שאתם כועסים זה לא אומר שהוא מבין מה לא בסדר ולמה. ויקח לו זמן עד שהוא יבין. אתם צריכים לפתח קצת סבלנות, ו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני עוד מעט בן 4 ועושה קקי במכנסיים
    שריתה
    18/02/2010

בני הראל עוד מעט בן 4 לפני חצי שנה התחילה אצלו תופעה מוזרה הוא עושה קקי במכנסיים בגן
    אציין שבבית הוא תמיד הולך לשירותים לעשות קקי הוא לא עושה פיפי בלילה אבל לפעמים יוצא לו קצת פיפי בזמן שהוא רץ לשירותים .
    מה שמדאיג אותי אותי שהוא עושה קקי במכנסיים יום כן יום לא בגן והיום הגננת פנתה אליי ואמרה לי לידו שמבחינתה זה לא מקובל והם לא מתכוונים להחליף לו אם הוא יעשה זאת כי הוא ילד גדול ,אני עושה עימו המון שיחות מבטיחה שאם יפסיק אני אקח אותו לחוג שאוהב או טיול או פאזל אבל הוא עדיין לא מפסיק ,
    אני חסרת עונים ואין לי מושג איך להפסיק לו את התופעה לפני שבועיים ילדתי את בני השלישי מה שהוסיף עליו עוד ,
    אשמח לקבל פתרונות איך לגרום לו להיגמל
    דרך אגב גמול מטיטולים מגיל שנתיים
    תודה מקרב לב שריתה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    18/02/2010

שלום שריתה,
    לא מדובר פה בגמילה, אלא בקושי ריגשי שבא לידי ביטוי באופן שאת מתארת, שכן הילד היה גמול כבר. כפי הנראה זו תופעה שנקראת אנקופרזיס, ויש לפנות לטיפול בנוגע אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים
    יונית מטרסו
    18/02/2010

שלום
    אני חד הורית מטפלת בילדה לבד גרה אצל הורי
    בדרך כלל יוצאת בערב רק כשביתי ישנה ואימי שומרת עלייה
    לפני כמה ימים יצאתי מהבית ,כשביתי ערה
    מה שקרה מיזה זה שילדה לא רוצה לעבור לאף אחד ממני
    והיא קצת נעשתה בכינית
    ושהיא רואה אותי והיא בלול ישר מגיעה להיות לידי
    ומעבר לזה פתאום היא עומדת על שלה שהיה רוצה משהוא [כמו שהיא משחקת עם נייר ואני לוקחת לה אז היא מתחליה לבכות ]
    יש לציין שהילדה לא בכתה לפני כן כלל
    והייתה עוברת מיד ליד לאנשים קרובים במיוחד
    מה קרה פה ??
    מה עושים ??
    שאם להחזיק אותה יותר בידים שזה יעבור לה
    יש סיכו שזה יעבור או שהיא קיבלה טרומה שהשארתי אותה ערה והיא לא ראתה אותי
    תודה מראש
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• בת 9 חדשים

סמדר ריינר
    18/02/2010

שלום יונית,
    מה שקרה הוא שהילדה שלך גדלה ומבינה. ילדה שלא בוכה כלל, זה לא נורמלי. נורמלי מאוד שהיא בוכה. עם זאת כדאי להתייחס אליה כילדה שמבינה, ולהסביר לה ולהכין אותה כשדברים עומדים לקרות. גם אם היא עדיין לא מבינה, היא תבין לאט לאט. כשאת הולכת מהבית, גם עם היא ערה, וגם אם היא הולכת לישון - צריך להיפרד ממנה. להסביר לה שאמא הולכת והיא תחזור. כנ" אם לוקחים לה נייר מהיד צריך להגיד לה -"תני לאמא, עכישו הולכים לאכול ושמים את הנייר בצד" וכו'. אחרת היא חווה את העולם כשרירותי, בלי יכולת לצפות מה הולך לקרות ומתי תיעלמי לה וזה מגביר את ההיצמדות והבכי. עם זאת אל תצפי שהיא תפסיק לבכות בכלל ואם היא בוכה זה כישלון, כי זה לא נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי להכניס את הילדה לגן
    אוקסנה
    17/02/2010

שלום,
    בת שלי בת 10 חודשים. בספטמבר תהיה בת שנה ו4 חודשים. כיום נמצאת עם סבתא בבית. אני מאוד מתלבטת האם כדאי להכניסה לגן בספטמבר או כדאי עוד לחקות.

לקביעת תור
    סגירה
    מתי להכניס את הילדה לגן

הוספת תגובה

• מתי להכניס את הילדה לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/02/2010

אוקסנה שלום,
    התשובה לשאלתך היא מאוד אישית, תלויה בהעדפות ההורים, האפשרויות האחרות לשמירה על הילד מלבד גן וכמובן המצב הכלכלי. בסביבות שנה וארבעה חודשים ילדים יכולים להרוויח משהיה במסגרת של גן טוב. כדאי גם לקחת בחשבון האם לסבתא יהיו כוחות לטפל יום שלם בפעוטה שתתרוצץ ותרצה תעסוקה רבה, הרבה יותר מתינוקת בת עשרה חודשים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מגברים
    יעל
    17/02/2010

בתי בת 3.8 מפחדת מגברים. זה מתבטא בעיקר בפחד ללכת לבד לחברה (כמעט כל חברה) כשאבא שלה בבית. ישנם גברים מסוימים מהם היא לא מפחדת , אבל מהרוב כן.
    היא לא נראית כמו ילדה שעברה טראומה, היא שמחה ועליזה ואין לה פחדים אחרים (חוץ מלפעמים בלילה, אבל לא משהו חריג), והיא מעולם לא הזכירה שגבר עשה לה משהו לא נעים. היא כמעט תמיד בפיקוח שלנו והולכת למעט חברות לבד ולסבא וסבתא לבד, כלומר סיכוי קלוש שמישהו עשה לה משהו טראומתי.
    האם זהו פחד נורמלי, האם אני צריכה לתחקר אותה יותר לסיבת הפחד? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מגברים

הוספת תגובה

• פחד מגברים

סמדר ריינר
    17/02/2010

שלום יעל,
    אני לא יודעת מה זה פחד נורמלי, אם את מתכוונת שפחד מהסוג הזה הוא אופייני לגיל אז התשובה היא לא.
    קודם כל כדאי כן לשאול אותה מפורשות האם עשו לה משהו לא נעים, כי אם קרה דבר כזה יכול להיות שאמרו לה לא לספר ולכן היא לא מספרת.
    כיוון אחר שיכול להיות הוא שהיא ראתה גברים במשפחה מתפרצים, כועסים או מתנהגים בצורה שמפחידה אותה.
    שני הכיוונים האלה הם השערות בלבד כמובן, ובכלל לא בטוח שיש סיבה לדאגה בכיוון הזה. אבל אני חושבת שעדיף לבדוק מאשר לא לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "לא אוהבת את אבא"
    עינב
    17/02/2010

שלום, בתי בת שנתיים וחצי, כל הזמן אומרת שהיא לא אוהבת את אבא, לא רוצה להיות איתו, לא מעוניינת שיקלח אותה, ייקח אותה לשירותים, ישים לה קלטת וידאו, ישחק איתה, או כל דבר אחר. היא צורחת: אמא, אמא, רק אמא, לך מפה, אני לא אוהבת אותך, ולפעמים מרימה יד כאילו לתת מכה, ועוד....
    בעלי שכל כך משתדל לרצות אותה ממש נעלב ממנה. יש פעמים שהוא מנסה להתחנף, פעמים שהוא כועס ואומר לה שהוא נעלב, ולצערי לעיתים נדירות אומר לה אם ככה גם אבא לא אוהב אותך.
    אציין כי תמיד הייתה לה העדפה מובהקת אליי, מעטות הפעמים שקרה שהיא לא רצתה אותי והעדיפה אותו.
    הם לעיתים משחקים והוא מקפיץ אותה ומצחיק אותה, אבל אחרי כמה דקות היא באה אליי ושוב לא רוצה אותו.
    איך מתמודדים עם זה? הגיוני שהילדה לא אוהבת את אבא שלה?
    היא בתנו הבכורה (והיחידה נכון לעכשיו) מה יהיה עם עוד ילדים?
    בעלי לא עובד עד מאוחר, בשש בערב הוא כבר בבית, כך שלא נראה לי שזה בגלל שהיא לא רואה אותו הרבה..., אמנם אני לוקחת ומחזירה מהגן ונמצאת איתה מ4 עד 6, אבל הגיוני שזה מה שיגרום לילדה לאהוב אותי יותר?
    לעזרתכם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    "לא אוהבת את אבא"

הוספת תגובה

• לא אוהבת את אבא

סמדר ריינר
    18/02/2010

שלום עינב,
    אני לא חושבת שהילדה שלכם באמת לא אוהבת את אבא. גם לא ייתכן שהיא מכתיבה בבית מי מקלח אותה וכו'. זה עניין של גבולות לא של אהבה. אין מה להיעלב ממנה. כשההחלטה היא שאבא יעשה עבורה דברים, אז אתם קובעים את זה. יש לילדה הרבה כח בבית, ויכול להיות שזה קשור גם לחולשתו של בעלך ולהעלבות שלו. אני מבינה שיש בזה משהו מעליב, אבל אתם אנשים מבוגרים והיא בת שנתיים ואתם אמורים להתגבר על זה ולקחת את תפקידכם כהורים. הערכתי היא שאחרי תקופה של התסגלות לגבולות חדשים בעניין הזה ולכך שלא עושים סיפור מזה יותר, היחס שלה ישתנה לטובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון עצמי
    merav
    17/02/2010

ילד בן 10 ילד מבריק מאוד ואינטילגנטי בן בכור. לומד בכיתה ד הילד חסר ביטחון לא מתחבר עם ילדים (לדעתי אחרי מספר נסיונות כושלים ליצור קשרים עם ילדים פשוט בטוח שידחו אותו )בני ילד חכם מאוד שהידע שלו בהמון תחומים הוא רב ,אך תחומים אלא אינם מענינים בד"כ את בני גילו שמעדיפים לשחק כדורגל וכו' אך בני ילד שאינו טוב במשחקי ספורט חסר קורדינציה.... והוא מודע לכך לכן אינו מנסה . בכיתתו יש לו עוד 4 ילדים שאיתם הוא תמיד משחק אך הבעיה היא כאשר פוגש ברחוב ילדים מכיתתו נראה שאפילו חושש להגיד שלום .שוחחתי עם המורה בנושא והיא אומרת שבכיתה מפגין ידע רב ואינו פוחד להשתתף בצורה פעילה בשיעור אך אני מרגישה שהילד לא מסוגל לתקשר בצורה יעילה ואפילו טון דיבורו נמוך מאוד כאילו מפחד לדבר.כאשר היה בכיתות נמוכות יותר כל יום הייתי מזמינה ילדים אלינו הביתה אך כאשר היה מגיע לבית ספר לא היה מדר איתם האם לעזוב אותו לנפשו או ללחוץ עליו ליצור קשרים חברתיים? (עושה רושם שלו זה לא מפריע...
    כיצד אפשר להעלות לו את הבטחון העצמי?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון עצמי

הוספת תגובה

• חוסר היטחון

ליאת גרוס
    17/02/2010

שלום לך
    אם יש לבנך 4 חברים איתם הוא משחק בכיתה, המצב לא כלכך מדאיג. נשאלת השאלה האם לא משחק עם חברים אחה"צ כי חש חסר ביטחון או פשוט כי אין לו עניין בכך. האם את חווה אותו כחסר ביטחון גם בתחומים אחרים בחייו ?
    במידה ולא, אל תלחצי עליו בנושא החברתי ותני לו למצוא מעט חברים אשר יש לו איתם שפה משותפת ולהסתפק בכך. לא כולם חייבים להיות מוקפים חברתית. נשמע שיש לו ייחודיות משלו שאינה תמיד מתאימה לכולם וזה בסדר.
    במידה ויש סימנים נוספים לחוסר ביטחון, חשוב לספק לו חוויות הצלחה רבות ככל האפשר. מומלץ לפנות לטיפול משולב בהדרכת הורים כדי להבין את הגורמים הספציפיים לקושי ולקבל כלים יעילים שיתאימו לו ולכם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה