פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    נננ
    22/02/2010

אני בת 36 אמא ל-2.בן 10 עם קשב ורכוז ובן 5 אחור התפתחותי נמצא בחנוך מיוחד.

יש המון קשיים בבית מריבות וחיכוכים בעקר ביני לבין הגדול כאשר הוא ללא השפעת הכדור(רטלין).הנטל על גדול הילדים הוא עלינו ,הורי נפטרו ההורים של בעלי מתגוררים לא רחוק אך עוזרים רק כשמבקשים..

בעלי נוטל ציפרלקס ואני מסרבת להכנס למעגל התרופות..האם טפול פסיכולוגי עי שחות יכול לעזור לדעתך?או שמא עלי לגשת לטפול התרופתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום לך,
    בודאי שטיפול בשיחות יכול לעזור, וגם שילוב של לתרופות עם שיחות יכול לעזור. זה תלוי בחומרת המצב בו את נמצאת ובהרבה גורמים. לעיתים צריך לחזק טיפול בשיחות בתקופה מסויימת של נטילת תרופה, אבל ברוב המקרים אפשר להתחיל טיפול בשיחות והוא יכול להיות יעיל מאוד גם ללא תרופות. כמובן זה תלוי בך, במטפל, בקשר ובכימיה שנוצרה ביניכם, בסוג הטיפול בומוטיבציה שלך לשינוי.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקלחת
    גלית
    22/02/2010

שני בני בני שש וארבע, מבקשים מידי פעם שאתקלח איתם.

איך להגיב ? האם זה נכון וטבעי להתקלח איתם או שבגילם זה כבר לא לעניין ?

לקביעת תור
    סגירה
    מקלחת

הוספת תגובה

• מקלחת

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום גלית,
    לטעמי זה כבר לא לעניין. ילדים בגיל הזה שמים לב בהחלט לגוף ולהבדלים בגוף ויש להם מיניות משלהם וזה בהחלט יכול להציף אותם ולבלבל אותם לראות את אמא עירומה. את צריכה להסביר להם שמבוגרים מתקלחים לחוד והם צריכים פרטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שבוכה מתוך שינה
    רחלי
    22/02/2010

בני בן 7 חודשים ובזמן האחרון הוא קם מתוך שינה בבכי וחוזר לישון,ממש מוזר,כאילו בוכה מתוך שינה
    האם התופעה ידועה?יכול להיות שהוא חולם סיוטים כלשהם?
    ?מישהו חווה זאת עם תינוקו
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שבוכה מתוך שינה

הוספת תגובה

• הבן שלי בן 8 חודשים בוכה מתוך שינה

אמא של נוח
    25/11/2011

כבר הרבה זמן הוא בוכה ככה. מגיל 4 חודשים. אבל אנחנו לא ניגשים והוא מפסיק לבכות תוך רגע. הוא אפילו לא מתעורר. זה קשה לי כי אני מתעוררת מכל פיפס. וככה איני יכולה להירדם בלילה בגלל שכל חצי שעה הוא עושה לי את זה. הוא לא רגוע בשנתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי מתוך שינה

נעמה סבג שמש
    24/02/2010

רחלי שלום,

בכי מתוך שינה, ללא התעוררות, נקרא ביעותים. זו תופעה שחולפת רק בגיל 3.
    ההמלצה היא להרגיע אותו בליטוף והרמ אך לא להעירו. כשמעירים אותו מהמצב, זה גורם לתופעה לחזור על עצמה.
    התופעה בעיקר קשה לנו כהורים. קשה לנו ההורים לראות ילד בוכה ולא לתת מענה.

זה יעבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5
    אמא
    22/02/2010

אני אם חד הורית מגדלת 2 בנות (בת 5ובת2) לבד. חזרנו מחול לפני כשנתיים והאב נשאר ומאז הן לא ראו אותו והוא מתנער לגמרי מהמחוייבויות שלו כאבא.מתקשר ומדבר פעם בשבוע/שבועיים עם הגדולה,הקטנה כלל אינה זוכרת אותו (אינני מונעת שיחות אלו /מתערבת בתוכנן היות והן טובות לילדה היא בוחרת מתי נוח לה לדבר ועל מה.אני אינני מדברת איתו כלל אך גם אינני מדברת עליו רעות לידן לעולם ולא משתפת אותן במצב ובקשיים הכלכליים שאיתם אני מתמודדת בגללו ורק דואגת לחזק ולומר שאבא אוהב מאוד וכשיוכל יבוא לראות אותן).עם הגדולה היו המון קשיי הסתגלות בהתחלה והתמודדות הפרידה מהאב הייתה לה קשה .היא הייתה בטיפול באומנות היות ואוהבת לצייר והמטפל טען שהילדה מאוד בוגרת לא מפנימה וחיה את המציאות מודעת לה ומקבלת אותה כמצב נתון אנחנו חיים בישראל ואבא לא ,זה מה שהעברתי לה לאחר ייעוץ והדרכה לטיפול והתמודדות עם השאלות וההתאקלמות. מאז המצב השתפר והילדה באמת מקבלת עובדה זו.הבנות מאושרות עטופות בחום ואהבה ממני ומכל המשפחה ולא חסרות דבר ,מלבד כמובן אביהן .הבעיה שהגדולה מחפשת תשומת לב בלתי פוסקת מכל אחד ואחת לכל מקום שאנחנו הולכות היא מוצאת אובייקט ונדבקת אליו בצורה נוראית ומביכה ותמיד קשה לה לסיים מפגש בצורה יפה וללכת ורק לאחר שכנועים כעסים וכו' היא נפרדת לרוב בבכי. בכלל הילדה רוב הזמן לא מרוצה ככל שאני משתדלת לתת לפנק להעניק אם בחומריות ואם בתשומת לב שהיא מקבלת מעל ומעבר היא יותר ויותר לא מרוצה או מרוצה לרגע ושוב מוצאת על מה להתעצב.מה עושים?או מה אני עושה לא נכון?איך ממזערים את הנזקים שמן הסתם ישנם כתוצאה מהמצב ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5

הוספת תגובה

• ילדה בת 5

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום אמא,
    נשמע לי מהתאור שלך שעשית הכל נכון עם ילדה אבל נראה לי ששכחת את עצמך. כשאנחו בעצמנו לא מעובדים ולא רגועים עם משהו עד הסוף, אפילו שאנחנו עושים הכל נכון ונראה לנו שאנחנו לא מראים דבר, הילדים מרגישים את זה עלינו.
    מאוד ניכר מדרך כתיבתך, שאת עדיין מאוד מאוד כועסת על הגרוש שלך (ייתכן שגם בצדק). אני מניחה שאת מרגישה פגועה, מנוצלת, נטושה, בודאי חווית ירידה בתחושת הערך העצמי שלך וחרדות קיומיות רבות עקב השינוי במצב הכלכלי (אפילו אם את זו שהחליטה לעזוב, עדיין זה לא אומר בהכרח שאת לא מרגישה פגועה מכל הדברים האלה).
    החוויה הקשה הפנימית הזו שלך בטוח מגיעה באופן כלשהו אל הילדים, ומשפיעה עליהם גם אם את עושה מאמצים עילאיים שזה לא יגיע אליהם.
    נראה לי שאולי הדבר הכון עכשיו הוא לפנות לטיפול עבור עצמך, וזה ישפיע גם על הילדות עם הזמן, אפילו שלא תביני איך בדיוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    22/02/2010

תודה על התשובה המהירה. בחודשים הראשונים הלכתי לטיפול ע"מ להבין ולקבל כלים איך להתמודד עם כל המצב כשילדה התחילה טיפול אני הפסקתי. הבעיה עם הטיפולים היא העלות הכספית הגבוהה שהיא בלתי אפשרית מבחינתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום אמא,
    יש גם אפשרויות טיפוליות מסובסדות ובחינם. נסי לברר דרך קופת החולים באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה

אמא
    23/02/2010

שוב תודה על המידע רק אם אפשר יותר פרטים האם כל אחד יכול לקבל ייעוץ בחינם?למי אני פונה ,מה אני בדיוק מבקשת ..תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

סמדר ריינר
    23/02/2010

שלום לך,
    בעיקרון לכל אזרח יש זכות לקבל טיפול חינם במרפאות ציבוריות ששיכות למשרד הבריאות. עם זאת בדרך כלל הדבר כרוך בתור המתנה ובטיפול מוגבל בזמן. כמו כן יש אפשרות לקבל טיפול מסובסד דרך מטפלים עצמאיים שעובדים עם קופת החולים בה את חברה. בחלק מהקופות זה נעשה דרך הביטוח המשלים, ובחלק זה חלק מהסל. את יכולה לבדוק באתר של הקופה בה את חברה באינטרנט, ולגבי טיפול בחינם את יכולה להכינס לאתר של משרד הבריאות, ולבדוק שם לגבי מרפאות בריאות הנפש בקהילה.
    כמו כן, ברוב העיריות/מועצות מקומיות/איזוריות יש תחנות לטיפול משפחתי שמסונפות בדרך כלל למחלקת הרווחה, וגם שם אפשר לקבל טיפול במחירים מסובסדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

אמא
    24/02/2010

אני מודה לך מאוד על הסבלנות והתשובות המהירות...הארת את עיניי לדברים שלא ידעתי ..ועזרת לי מאוד.תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ובהצלחה.

סמדר ריינר
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה לא מדברת בגן
    שלומית
    22/02/2010

שלום,
    הבת שלי בת 2.8, מתנהגת אחרת בבית ובגן. בבית (ולא רק שם - בכל מקום שהוא אינו הגן, כמו אצל חברים, סבתות, בגינה, ברחוב, בקניות וכו') היא מדברת ברמה מאד גבוהה, משחקת עם חברים בגילה, צוחקת, משתוללת, שרה ורוקדת כמו כל ילד בגילה. היא אמנם קצת מתביישת בהתחלה, ולוקח לה כ-10 דקות להיפתח כשאנחנו במקום חדש, אבל לאחר מכן היא משחקת ומתנהגת כרגיל.
    בגן לעומת זאת, היא לא מדברת. בתחילת השנה היא בכלל לא דיברה עם הגננות ובמפגשים (אפילו לא ענתה לגננות כן/לא, גם כשראו שמשהו מפריע לה ושאלו אותה), ועכשיו, אחרי כחצי שנה, היא לפעמים עונה בביישנות ובקול חלש, אבל בהחלט לא מדברת כמו שאני מכירה אותה. מבחינת משחק, היא משחקת בגן עם ילדים אחרים ואיתם היא כן מדברת, אבל להבנתי לא ממש כמו שהיא מתנהגת מחוץ לגן.
    אני יודעת שהיא אוהבת את הגננת שלה ואת הסייעות, ואני גם יודעת שהיא קצת ביישנית, אבל מאד כואב לי שלמרות שעברה כבר חצי שנה מתחילת השנה, ולמרות שהיא מכירה את הגננות והילדים, היא לא מדברת.
    הייתי רוצה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לה להיפתח בגן.
    ברצוני לציין כי היא עדיין לא נגמלה מחיתולים, והיא גם ממש לא בכיוון - היא אמנם מוכנה לשבת בשרותים, אבל נלחצת כשמתחיל לצאת הפיפי, ולא נותנת לו לצאת. אני לא יודעת אם זה קשור, אבל אולי זה יכול להצביע על משהו.

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה לא מדברת בגן

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותכן -אני זקוקה להכוונה

שלומית
    24/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו הילד משקר
    שני
    22/02/2010

שלום לכולם,

אני נעזרת בפורום זה מדי פעם כמשתתפת פסיבית והפעם אני חייבת עזרה בבקשה.
    בני בכורי בו 7 , תלמיד מצוין , בעל אינטליגנציה גבוהה במיוחד ( מאובחן). ילדתי לפני כחודשיים ומאז אני שמה לב שהילד החל לשקר.

( יש לי בת נוספת - אמצעית)
    אנו מנסים לתת לו תשומ ת לב כמו שהיה קודם וכמובן לא מחסירים מאמנו מאומה. יש לו בעיית "שכחה" ופטפוטים שהתרגלנו אליהן ואני הפכתי למנויה ב"כפר השעשועים" במחלקת כלי הכתיבה.

הבעיה היא השקרים- קצת אחרי לידתי ( עם קשר או בלי) הבחנתי בכך שהילד משקר בייחוד בענייני ביה"ס אבל גם בדברים אחרים. בתחילה לא יחסתי לכך חשיבות ף אחר כך ראיתי שה הפך להיות הרגל ואז שוחחתי איתו והסברתי לו שאני לא אכעס אם לא העתיק מהלוח אלא אכעס יותר אם ישקר - וגם זה לא עזר אז התחלתי להעניש ולא לאפשר צפיה בטלויזיה , מחשב וכד'.

אתמול כשחזר מביהס התעקש שאין לו שיעורים במקצוע מסוים כיון שהיו בחדר מחשבים ואני שאלתי מספר פעמים אם זה נכון והוא לא משקר ורק כשאמרתי לו שאתקשר לחבר לברר- הוא צעק שיקרתי ל ויש לי ב..... אני עוד שואלת למה המחברת מחוץ לאוגדנית אז הוא אומר כי יש שם מכתב שהמורה שמה לי שלא אאבד.

הוא משקר ועונה תשובות הגיוניות בהחלט ודבק בגרסה שלו בלי לזוז ויש מקרים שאני ממש מאמינה כי בלבי אני אומרת לא רוצה שהילד "יגדל" בתחושה שאמא שלו חשבה שהוא שקרן.

אני נמנעת מלשתף את יועצת ביה"ס שמא תיווצר סטיגמה על הילד - ואני יודעת שזה קורה.

האם זה נפוץ בגיל הזה? האם זה קשור ללידה? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו הילד משקר

הוספת תגובה

• הילד משקר

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלוםן שני,
    יכול להיות שזה קשור ללידה, וגם אם לא זה קשור למצוקה כלשהי. אם ההסברים לא עוזרים אז כנראה שאין ברירה וצריך להתייחס למצוקה הריגשית. כדאי להתחיל מלשוחח איתו, ולנסות להבין אם קשה לו בזמן האחרון, אם יש דברים שהיה רוצה לשנות. להציע שתבלו זמן ביחד, ללא האחיות שלו, ובכלל לנסות לתת לו יותר התייחסות ריגשית. בהתאם לדברים שיעלו בשיחה או בהמשך לאחריה אפשר לשקול מה עוד ניתן לעשות כדי להקל עליו. כשיהיה לו קל יותר, ריגשית, יכול להיות שגם השקרים יפחתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    מיטל
    22/02/2010

שלום, ילדתי את ביתי השלישית שבוע שעבר, בני שוהם בן 2.8 חודש, לאחרונה שמתי לב שהוא עושה דברים בכוונה, לא מקשיב אלים כלפי אחותו בת השנה וחצי, מרביץ לה ומתנהג לא יפה גם להורים.
    אני לא יכולה לסבול את זה וזיוצאת מדעתי.אחרי שאני כועסת עליו קשה לי להמשיך הלאה כי הוא גם לא תמיד מביע חרטה.
    רציתי לדעת האם זה קשור להתפתחות שלו ומה אני עושה כדי לטפל בהתנהגות הלא רצויה הזו.
    זקוקה לעזרה דחוף כי כבר השתגעתי מכך.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום מיטל,
    ראשית מזל טוב. שנית למה את משתגעת? ילדים לא מתנהגים יפה. הם מרגישים לפעמים כל מיני דברים לא נעימים ומבטאים זאת בהתנהגותם. במיוחד בגיל שבו ההתבטאות המילולית לא כל כך מפותחת. את מצפה מילד בן פחות מ-3 שיתנהג יפה כל היום? זו ציפיה לא מותאמת ואת צפויה להשתגע עוד הרבה:-)
    לילד שלך קשה כפי הנראה עם כך שבתוך זמן כל קצר נולדו לו שתי אחיות, וייתכן והוא מרגיש שלאף אחד אין כבר זמןן אליו כמו קודם. אולי הוא מרגיש בודד ומתוסכל, זועם. והוא מוציא את הזעם על מי שיש. אם יש לך אפשרות, כדאי מאוד שתנסי להשיג עזרה, כי אני מניחה שלהיות עם שלושה ילדים קטנים בבית לבד שעות רבות ביום זה קשה מאוד, בהחלט אפשר להשתגע, אך זו לא אשמתו של בנך אלא בחירה שלכם לקחת על עצמכם משימה כל כך צפופה ומסובכת. אם יש בן משפחה שיכול לעזור או לך, או בייביסיטר בתשלום, או שבעלך יכול לחזור מוקדם ושתנסו להקדיש בנך זמן נפרד במשחק ובהנאה, ולא בכעס, כי הוא מבחינתו צודק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5 שלוקח בלי רשות
    מירי
    21/02/2010

שלום רב, בני בן ה4.5 מזה זמן מה פיתח התנהגות שממש לא מוצאת חן בעיני.לכל מקום שאנו הולכים- חברים,משפחה,גן הוא מגיע עם דברים ש"אסף" בדרך, זאת אומרת הוא לוקח דברים שלא שייכים לו, כמובן שתגובתי לא מאחרת לבוא, ומיד כשאני מגלה זאת אני כועסת ומסבירה לו שהחפצים לו שייכים לו והוא לא יכול לקחת דברים של אחרים ללא רשות, זה הגיע למצב שלכל מקום שאנו הולכים אנו עושים בדיקה לפני היציאה לוודא שלא לקח דבר ב"טעות". משיחה עם הגננת הבנתי שהתופעה מוכרת וידועה בגיל הזה ועם התמדה בתגובה היא אמורה לחלוף.האם כך הדבר? הנושא מאוד מטריד אותנו, שלא לומר מבייש , ונראה כי כל השיחות פשוט לא עוזרות ( הוא תמיד מוצא תירוצים למה הוא לוקח דברים ורק אחרי שיחה הוא נכנע ואומר שהתבלבל שלקח).
    האם יש משהו שאנו יכולים לעשות על מנת למנוע התנהגות זו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4.5 שלוקח בלי רשות

הוספת תגובה

• ילד שלוקח בלי רשות

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום מירי,
    מדובר בילד קטן, שכנראה רוצה לעצמו "מזכרת" ממקומות שהיה בם כי אולי המעברים והפרידות קשים לו. אפשר לעשות את הפרידה מכל מקום בצורה הדרגתית, הגיד לו חצי שעה לפני ואחר כך הזכיר שוב אחרי כ 10 דקות כדי שיהיה לו זמן לאסוף את עצמו, לדבר במילים על כך שהיה כיף וקשה להיפרד, ואתם תבואו שוב, וגם במקרים מסויימים אפשר להציע שהוא ייקח משהו קטן איתו, ברשות, כי קשה לו להיפרד לגמרי, ותחזירו אותו בביקורכם הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .....לפני 3 שינם....
    אוקסנה
    21/02/2010

שלום. היום ילד שלי בן 3.6 שנים. לפני 3 שנים אני לא נתתי לילד להכניס לפה בטי-בר. עד היום ילד לא לועס לא מכניס אוכל לפה. העם זה בגלל מה שקרה לפני 3 שנים? קשה להמין שהוא זוכר זה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    .....לפני 3 שינם....

הוספת תגובה

• לפני 3 שנים

סמדר ריינר
    22/02/2010

שלום אוקסנה,
    לא, זה כנראה לא בגלל מה שקרה לפני 3 שנים. את שאלת כאן בעבר לגבי בעיית האכילה של בנך, ואם אני זוכרת נכון דובר אז על כך שאת מאכילה אותו כי קשה לך לתת לו לאכול לבד, בדרך שלו ולהתללכלך. נראה לי שזו יותר הסיבה ולא מה שקרה לפני 3 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אוקסנה
    23/02/2010

אני לא חושבת שטוב לי אם ילד לא אוכל בבית מעף אחד עד שאני חוזרת מעבודה. אני ישמך אם ילד יתחיל לאכול לבד וגם ללעוס. השיאלה היא שילד עד הים עפילא צעצוים לא מכניס לפה. האם בעיה יכולה להיות מי מה שקרה לפני 3 שנים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    23/02/2010

שלום אוקסנה,
    לא נראה הגיוני שזה קשור למה שקרה לפני 3 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותשת
    מיכל
    21/02/2010

שלום ..
    מצטערת עלהאורך...
    בתי ,בת שנתיים. מאז שאני זוכרת היא לא אוהבת כשיש הרבה אנשים, המולה, מסיבות וכו'...
    גם אם כולם אנשים המוכרים לה. כשיוצאים לארוע במסעדה/אצל סבתא רבא/אפילו במקום מוכר לה הבית שלה או הבית של סבתא וסבא שלה היא נסגרת- נצמדת אליי ולא זזה ממני.

אף פעם לא וויתרנו על להשתתף בארועים ,אבל זה הולך ונעשה גרוע יותר ואחרי כל ארוע כזה אני חוזרת הביתה ובוכה. אני פשוט מותשת וחסרת אונים.

אתמול היינו ביומולדת במסעדה עם עוד 20 אנשים מהמשפחה המורחבת. ישבנו הכי בצד, הבאתי לה משחקים שתשחק בהם ,לידינו ישבו רק הקרובים ביותר אלינו וזה היה סביר יחסית. כמובן שלא זזה ממני,לא נתנה לי לזוז להגיד שלום לאחרים,לא הסכימה ללכת אפילו לא לאביה ,אבל היה בסדר.הבעיה התחילה בכך שכל מי שהתקרב אלינו להגיד לי או לה שלום היא התחילה לבכות, א"כ מחאו כפיים לכלת יום ההולדת(סבתא רבא) והיא בכתה, שרו לסתבא רבא שיר והיא בכתה, שוב מחאו כפיים והיא בכתה שוב.

ביום הולדתה השבוע נוצר מצב מאוד לא נעים עם הוריו של בעלי מכיוון שלא רצינו להזמין את הסבים והסבתות רבא כי הילדה אינה קרובה אליהם ורצינו שתהיה כמה שיותר חופשיה ובטוחה. לכן החלטנו לעשות יומולדת רק למשפחה הגרעינית(הורים ואחים שלנו).וגם זה בלי שירים, נרות, מחיאות כפיים וכו'. כדי שלא תבהל ביומולדת שלה. הוריו של בעלי נפגעו מאוד ובסוף גם בעלי ואני רבנו בגלל זה.

הגעתי מוכנה ליום ההולדת שגם עם המשפחה המצומצמת יותר לא יהיה משהו..ואכן כך היה. היא התביישה ,ולא נתנה לאף אחד להתקרב אליה. אז ישר עברנו לשלב שבו פתחה את המתנות, אכלנו תעוגה וזהו.

אגב ליום ההולדת בגן רק בעלי ואני באנו כדי שתרגיש חופשיה ותשתף פעולה עם הגננת בריקודים...
    והאמת שזה הצליח כי באמת שיתפה פעולה.

אלה רק מעט מהדוגמאות
    ותוספת קטנה לא חייבים להיות הרבה אנשים כדי שתסגר , גם אם זה שני אנשים שלא קרובים אליה מאוד היא נאטמת ונצמדת אליי.
    וזאת למרות שמאז שנולדה אנחנו מארחים בביתנו, מתארחים והולכים לארועים כמו כל משפחה אחרת.

אני ממש מתוסכלת ומרגישה אבודה ובעיקר דואגת לה (אולי זהו קושי רגשי/חברתי שיימשך ויגדל וילווה אותה הלאה).

אודה לכל עצה ועזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מותשת

הוספת תגובה

• מחכה להתייחסותכן....

מיכל
    22/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    22/02/2010

תודה על התשובה המהירה .בחודשים הראשונים אני הייתי בטיפול ע"מ לנסות ולהבין איך להתמודד עם הכל וכשהילדה התחילה בטיפול אני הפסקתי..הבעיה שהעלות הכספית היא גבוהה ואין באפשרותי לממן כרגע פגישות על בסיס קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בלתי מוסברת
    יעקב
    21/02/2010

בני בן ה- 4.5 עד לא מזמן היה ילד שובב אך מקסים וממושמע בד"כ. בזמן האחרון הוא מתנהג בצורה רעה לכל הסובבים אותו - בגן - לילדים ולגננת, לי ולאבא שלו וגם לחברים שלו. הוא כועס מרבית הזמן (דבר שממש לא היה בעבר), הוא מקלל (קללות ממש לא יפות) ועוד. אני ממש לא יודעת מה לעשות, דיברתי איתו ברוגע המון פעמים, ניסיתי להעניש אותו אך שום דבר אינו עוזר. הגננת אמרה לי ביום שישי האחרון שהוא מציק לכל הילדים שהוא ממש מפריע (שופך חול על כולם, מרביץ וכו')בצהרון שלו יש ילדים יותר גדולים ממנו, והאחראית לא ממש שולטת עליהם - האם הוא מחקה אותם? הם משתוללים ורוב הזמן משחקים משחקי מלחמה. לכלבה שלנו הוא כל הזמן מציק ומרביץ, בפארק ילד שאל איך קוראים לך והוא ענה "מה אכפת לך" - מה קורה לו. למה הוא מתנהג כך? ומה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בלתי מוסברת

הוספת תגובה

• התנהגות בלתי מוסברת

סמדר ריינר
    21/02/2010

שלום לך,
    קודם כל כדאי לבדוק האם קרה משהו בזמן האחרון, במשפחה או הסביבה: הולדת אח, משבר במשפחה, מעבר דירה, או כל שינוי אחר, שיכול להיות גם לטובה אבל לילד קשה להסתגל אליו. שנית כדאי לברר האם לילד מציק משהו או קשה לו. צריך להבין הילד הו אלא ילד רע, אלא מאותת על מצוקה מסויימת וצריך לנסות להבין אותה. אני לא מקבלת את ההסבר שהוא מושפע מילדים שמתפרעים בגן. זה לא הסבר רציני בעיני. ילד יכול להיות מושפע עד רמה מסויימת - באותו רגע או בגן אבל התנהגות שקורית כל הזמן וגם בבית היא משהו יותר עמוק ומעבר לכך. צריך לבדוק היטב מה קרה לו ואם לא מצליחים אז לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לפנות

יעקב
    21/02/2010

למי כדאי לפנות על מנת לקבל ייעוץ? דיברתי עם אמא של חבר שלו מהגן ומתברר שגם לו יש בשבוע האחרון בעיות התנהגותיות חריגות. מה אני צריכה להבין? אולי יש משהו בגגנת או בסייעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות

יעקב
    21/02/2010

למי כדאי לפנות על מנת לקבל ייעוץ? דיברתי עם אמא של חבר שלו מהגן ומתברר שגם לו יש בשבוע האחרון בעיות התנהגותיות חריגות. מה אני צריכה להבין? אולי יש משהו בגגנת או בסייעת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למי לפנות

סמדר ריינר
    21/02/2010

שלום,
    אם יש חשש שמשהו קרה עם הגננת או הסייעת זה משהו שצריך לבדוק. קודם כל אפשר לשאול את הילדים עצמם, האם קרה להם משהו לא נעים בגן? אפשר לשאול הורים נוספים, אפשר לבוא לבדיקות פתע בגן ולהתרשם מה קורה.קצת קשה לקפוץ למסקנות על סמך החומרים שהבאת, קודם כל הייתי ממליצה לנסות לדבר עם הילד ולהבין טוב יותר מה קורה לו, ואז לשקול האם יש לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שותה
    אלה
    21/02/2010

שלום,

בני בן 3 ו 3 חודשים ואוכל כמויות מאוד קטנות. בנוסף אינו אוהב לשתות.

שותה סימילאק בבוקר ולפני השינה ובמשך היום יכול לשתות עד כוס אחת נוספת של נוזלים וגם זה אחרי תזכורות. לאחרונה לא מוכן גם לשתות מיץ פטל. אתמול הלכנו לקרובי משפחה ודרך עצרנו בפינת משחקים ואמרנו לו שעד שלא ישתה לא ישחק והוא ויתר על המשחקים ולא שתה.

האם זו טעות לנהוג כפי שנהגתי כי אולי זה גורם לכך שיכנס לפרינציפים איתנו ודוקא בגלל שמרגיש שחשוב לנו זה יגרום לתוצאה הפוכה.

האם יש עצה איך לגרום לו לשתות(הפיפי שלו ממש צהוב)

תודה
    אלה

לקביעת תור
    סגירה
    לא שותה

הוספת תגובה

• לא שותה

סמדר ריינר
    21/02/2010

שלום אלה,
    אני חושבת שאת בהחלט צודקת שנהיה ביניכם מאבק כוחות. ייתכן שאתם עסוקים מאוד בענייני האוכל והשתיה שלו, והוא מרגיש שמקטינים אותו ושולטים בו. ילד בגילו גם לא חייב לשתות סימילאק, הוא יכול לאכול כמו גדול. ייתכן גם שאתם מאוד מודאגים מהעניין של השתיה והנושא מדובר בבית ויש אוירה של חרדה ולחץ סביב זה. אז קודם כל תצטרכו לשחרר את החרדה, ולהפסיק לדבר על זה ולעסוק בזה בצורה כל כך אינטנסיבית. שנית אפשר לנסות לעבור לחיזוקים חיוביים - כלומר על כל כוס ששותה מקבל מדבקה ובסוף היום מקבל פרס קטן אם צבר מספיק מדבקות. כוס השתיה יכולה לחכות לו בצד, והוא יכול ללכת ולשתות בשליטתו מתי שבא לו, כל פעם לגימה, בלי שסופרים לו, בודקים לו ומשוחחים על הנושא כל הזמן, אלא רק בסוף היום כשסופרים את המדבקות.
    הייתי לוקחת אותו לשיחה, ואמרת לו שעכשיו הוא כבר גדול, אתם תתנו לו כוס והוא יחליט מתי וכמה בא לו לשתות ממנה ועל כוס שמסיים מקבל מדבק ואחרי מספר מדבקות שתחליטו מקבל פרס. אני הייתי מתחילה ממספר קטן של מדבקות, כי הוא לא רגיל לשתות הרבה, ואחר כך מעודדת אותו, ומגדילה את המספר (ואולי גם משנה את הפרס, כדי שירגיש ששווה לו להגדיל). אחרי תקופה, אמור להשתקם מנגון הצמא הטבעי שלו והוא בעצמו ירצה לשתות. ואז הייתי עושה טקס, נותנת פרס אחרון ועוזבת את הסיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בבריחת שתן אצל ילדה בת 3.5
    יוכי
    21/02/2010

שלום רב
    בתי בת 3 ו 8 חודשים. היא בכורה שנולדה בשבוע 37 בלידה רגילה והריון תקין. ילדתי תאומים (בן ובת) לפני כ 4 חודשים.
    בתי גמולה מחיתולים כבר מגיל שנה וחצי (יום ולילה - מיוזמתה). מסביבות אוגוסט האחרון החלה נסיגה וחזרה להרטיב בעיקר ביום.
    אנו מודעים כי הופעת התאומים מהווה מקור לנסיגה ומודעים כי הלחץ הקיים כיום בבית מוביל לכעסים (שגם הופיעו אצלה בחודשים האחרונים). כמו כן אנו מודעים כי בגלל בגרותה המיוחדת לגילה ושפתה הגבוהה אנו משייכים לה התנהגויות ילדותיות המתאימות לגילה כלא נכונות.
    עד פה המודעות... אבל לאחר שהפנמנו את כל אלה בשיחות שערכנו לאחרונה אני ובן זוגי אנו מתקשים לעזור לה לחזור למסלול.
    כיצד אנו יכולים להפחית ממנה את הכעסים (לאחר שגם אנו הפחתנו).
    כיצד ניתן לעזור לה להפסיק לעשות צרכים במכנסיים (לפעמים גם צואה).
    כששאלתי אותה למה היא לא הלכה לשרותים היא ענתה לי - "ככה כי לא בא לי" וזה למרות שראיתי כי היא צריכה ללכת וביקשתי ממנה בנימוס לגשת לשירותים.
    יש לציין כי ערכתי לה בדיקות רפואיות כדי לשלול בעיה רפואית.
    אשמח לעזרה, אני אובדת עצות ולא רוצה לגרום לכעסים ול"בריחות" להחמיר וליצור בעיות נוספות.
    תודה

הוספת תגובה

• אנורזיס ואנקופרזיס

סמדר ריינר
    21/02/2010

שלום יוכי,
    יפה שאתם מודעים. עם זאת נראה לי שאם מדובר גם בבריחת צואה, עדיף שתפנו לטיפול, מדובר בסימפטום שאכן מעיד על מצוקה של הילדה, וכדאי לטפל בו בהקדם בצורה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי יחס לילד בן 3.5
    ענת
    21/02/2010

שלום ,
    יש לי בן מקסים בן 3.5 ילד טוב, ממושמע (לרוב) .
    אני אמא קפדנית ודורשת משמעת (לצערי קיבלתי את זה מהבית).
    לאחרונה אני מתחילה לחשוש שאני עושה לו עוול וגורמת לו להיות יותר מדי צייתן ואולי אפילו קצת "דורסת" לו את האישיות. אני קוראת הרבה בפורום ולומדת המון. (תודה על כך).
    איך אוכל לשנות את התנהגותי? אני נמצאת לבד עם 2 הילדים(השני בן 7 חודשים) כל אחה"צ עד לשינה ואני מעוניינת עדיין שהסדר יישמר ומקלחות, ארוחת ערב וטקס השינה יתנהלו כמו שצריך.
    כלומר, באופן חלק ללא תקלות מיוחדות.
    חשוב לציין, שהוא כן עומד על שלו הרבה פעמים וכן מתנגד לי כשלא מוכן לעשות משהו.
    אבל הרבה פעמים אני לא מכירה דרך אחרת לצאת מהסיטואציה וגורמת לו לעשות מה שביקשתי לפעמים באיומים ולפעמים בהרמת קול.
    אני לא אוהבת את ההתנהגות שלי אליו ואשמח ללמוד אלטרנטיבות אחרות. אני רוצה שהוא יגדל להיות בעל בטחון ויכיר בערך העצמי שלו.
    אודה מאד לתגובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי יחס לילד בן 3.5

הוספת תגובה

• משמעת או עצמאות? או שניהם?

נעמה סבג שמש
    21/02/2010

שלום ענת,

הילד שלך נמצא בגיל בו הוא רוצה לפתח את עצמאותו ולעמוד על שלו.
    הוא אכן מספיק גדול בכדי להיות מסוגל לבצע דברים רבים בשביל עצמו ואף בשביל הסביבה.

משמעת אכן חשובה בבית.עם זאת, חשוב לאפשר לילד אפשרויות בחירה בין כל מה שאפשר. ניתן גם להתייעץ איתו בסדר עשיית הדברים.

מודעתך לבעיה בה ילד צייתן מידי היא חשובה, כי כך יקל עלייך להקפיד ולאפשר לו.
    את צריכה להחליט בינך לבין עצמך, איפה את כן יכולה לשחרר ולאפשר ואיפה הקו האדום.
    כך תאפשרי לו להתבטא.

את מוזמנת לקרוא את מאמריי באתר זה או באתר שלי בנושא עצמאות.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילד בן 7
    galit
    21/02/2010

שלום,
    בני בן ה 7 אלרגי לכל סוגי האגוזים, אלרגיה קשה והוא מצוייד במזרק. האלריג ההתגלתה בגיל שנה וחצי והוא מכיר, יודע ונזהר מאוד בנושא.
    בימים האחרונים הוא כל הזמן שואל אותי אם הוא מתנפח בגרון? אני שואלת למה והוא אומר סתם. הוא יכול לשאול אותי 10 םעמים רצוף כדי להיות בטוח שהכל בסדר. וזה לא בכרח אחרי שהוא אכל משהו. זה סתם כך.
    בנוסף, הוא כל הזמן שאול אותי על חיידקים ומחלות, שהוא לא רוצה שאנשים יגעו בו כי אולי יש להם חיידקים, בימים האחרונים הוא הולך הרבה לשטוף ידיים.
    אני מרגישה שהוא חרד ממשהו ואני לא יודעת איך לעזור לו.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל ילד בן 7

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילד בן 7

סמדר ריינר
    21/02/2010

שלום גלית,
    ראשית את יכולה לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה שנוגעת לפחדים של ילדים ולראות האם נוח לך לאמץ את אחד המענים שמציעים שם.
    חלק ממה שקורה לילד שלך זה שהוא חרד ממשהו באמת אמיתי אבל מעצים אותו. יכול להיות שהגיע הזמן לתת לו הסבר בהיר וממצה, אם זה לא נעשה עד היום על האלרגיה שלו, כי אני מניחה שבגיל שנה כשהיא התגלתה לא ממש היה אפשרי להסביר לו. לפעמים מידע מדוייק עוזר להפחית חרדה, כי הוא מעניק תחושת שליטה. בנוסף כדאי לחשוב, מדוע עלתה החרדה בדיוק עכשיו? הרי האלרגיה קיימת כבר שנים. האם קרה שינוי כלשהו במשפחה או משהו שקרה לילד והוא סיפר עליו ולא קישרתם או אפילו לא סיפר. כדאי לשאול ולהתעניין.
    אם העניין מחמיר ולא עובר ואתם לא מצליחים לעמוד על טיבו, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה