פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פורנוגרפיה ילד בן 11
    ז'אנה
    03/03/2010

שלום רב . יתכן ובן שלי רואה באינטרנט סרטים פורנוגרפיים . מה אני אמורה לעשות יותר נכון לדבר איתו , כמובן חסמתי גישה לאתרי פורנו ,אולם בכל זאת רוצה לדבר איתו .. חוששת להפחיד אותו ולחסום אותו לדבר איתי בפתיחות , לא יודעת איך להדריך אותו ו/או למתן אותו . נא תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פורנוגרפיה ילד בן 11

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פורנוגרפיה

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום ז'אנה,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה הרלוונטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להרדם...
    דקל
    02/03/2010

שלום רב!
    בני בן השלוש מתקשה להרדם לבדו בלילה וכן מתעורר מס' פעמיים במהלך הלילה. אנחנו צריכים לשבת לידו על הספה ואז מתחיל תהליך ארוך ומייגע של כל מיני בקשות: חם לי תורידו לי את השמיכה... אני רוצה מים.... וכו' וכן הוא לעיתים משמיע קולות או מדבר בלחש לעצמו התהליך הזה יכול להמשך אפילו עד שעה וחצי. יש לציין שהוא עדין נרדם עם בקבוק שגם את זה היינו שמחים כבר לסיים...
    והפרט שאותו עדין לא ציינתי זה שנולד לו אח לפני כחודשיים, אך התנהגות זו הייתה קיימת כבר קודם לכן...
    היינו מעוניינים לגרום לו לישון בכוחות עצמו, וכן שלא יתעורר יותר בלילות...
    כשהוא מתעורר בלילה הוא קורה לנו, אנו צריכים לעמוד לידו עד שהוא נרדם... וזה יכול להגיע למס' פעמיים בלילה.
    אודה לכם את תייעצו לנו מה לעשות בנדון, וכן האם זה זמן טוב לשינוי למרות הסמיכות לכך שנולד לו אח? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קושי להרדם...

הוספת תגובה

• קושי להרדם או חוסר רצון להרדם?

נעמה סבג שמש
    04/03/2010

דקל שלום,

בדר"כ אני לא בעד לערוך שינויים בסמיכות לשינוי כה משמעותי שחל בחייו.

עם זאת, המצב בו אתם נמצאים מתיש ומתסכל, ובוודאי מקשה עליכם על תפקוד נכון איתו גם במהלך היום.

הקושי נשמע כלא נובע מבעית שינה אלא מבעיה של גבולות.

האם הילד ישן צהריים? ניסיתם להמנע מכך?
    אם אין זה העניין, האם הילד מבלה עם שניכם מספיק זמן במהלך היום?
    האם הצבת הגבולות היא חד משמעית או שאתם משתפים פעולה עם הטרטור הלילי?

המצב בהחלט פתיר. אל תשתפו פעולה והיו עקביים.

הכינו אותו במהלך היום להתנהלות החדשה. תנו הפתעה קטנה באופן מיידי.

אתם מוזמנים לקרוא באתר שלי מאמר על גבולות.

אם לא תתמודדו לבד, אולי יהיה נכון לערב איש מקצוע. להמשיך כך לא ניתן!

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלה של תהליך...

דקל
    05/03/2010

הי נעמה, תודה על התגובה.
    אני מניחה שאנחנו עשינו טעיות בתחום השינה, ולכן עכשיו הקושי הוא גדול. אנחנו נמצאים איתו די הרבה כשהוא בבית. במהלך היום הוא נמצא בפעוטון ושם ישנים צהריים בערך שעה וחצי כל יום. אני מניחה שהקושי הוא לא בגלל שהוא לא עייף, אלא חוסר היכולת שלו להרדם לבד.
    אנחנו התחלנו תהליך באופן עצמאי והפעולה הראשונה שעשינו היא: לא לשבת לידו על הספה. בלילה הראשון הוא צרח שעה וחצי ואמר "אני לא רוצה להיות לבד..." ישבנו על הספה בסלון שקרובה עליו (לא בתוך החדר או בכניסה אליו). היה קשה ולבסוף הבטחתי לו מתנה אם יצליח לישון לבדו, לבסוף הוא נרגע ונרדם ואכן קיבל הפתעה למחרת. בלילה השני שוב היה קשה אך פחות הוא כבר לא בכה. אך היום בלילה, הלילה השלישי אחרי ששתה את הבקבוק (שגם ממנו צריך להגמל בקרוב...) רצה עוד בקבוק והתעקשנו שלא אז הוא בכה המון וצרח... דיברתי איתו הוא נרגע קצת ואז אמר שהוא פוחד... אמרתי לו שאנחנו בבית ואין לו מה לפחד וכעבור שעה וחצי הוא נרדם.
    אני מקווה שאנחנו פועלים נכון, זה לא פשוט ואני מקווה שאנחנו לא עושים יותר מידי טעויות בדרך. אודה לך אם תייעצי לי איך להמשיך להתנהל הלאה...
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות בבית הספר . ילד בן 8.
    מיכל
    02/03/2010

אני אם חד הורית ל-4 ילדים. בני 12,10,8,6. בני בן ה-8 בעל קשיים התנהגותיים בבית הספר. אינו מקבל מרות, אינו ממושמע, בעל יצר הרס לחפציו ולקישוטים עציצים וכל מה שבא ליד... בבית בדיוק הפוך. ילד מקסים, גם כשהוא מתארח אצל חבריו, משפחה וכו' הוא מתנהג יפה ונאהב על כולם. לאחרונה הוא מושעה מבית הספר לעיתים קרובות, למרות כל מה דברתי איתו וכל מה הניסיתי לעשות עד כה לא עזר ואני ממש חסרת אונים. מה עושים ולמי פונים??? תודה . מיכל.

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום מיכל,
    אתם צריכים לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים. אתם צריכים להחליט אם אתם מעוניינים לפנות באופן פרטי או למסגרת ציבורית. הטיפול הציבורי יכול להיות בחינם (דרך מרפאה קהילתית לבריאות הנפש באיזור מגוריכם מטעם משרד הבריאות) או מסובסד (דרך רשימת מטפלים שעובדים עם קופת החולים שלכם). קחו בחשבון שהאופציה הציבורית זולה אבל יש לעיתים רשימות המתנה וכן הטיפול או הסבסוד מוגבלים בזמן.
    אם אתם מעוניינים בטיפול פרטי, אתם יכולים נסות להשיג המלצה באיזור מגוריכם או דרך פסיכולוגית בית הספר או דרך מכרים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימיונות מפחידים
    שאילתה לוי
    02/03/2010

הבת שלי היא ילדה מקסימה כישרונית ומובילה בכיתה היא בת יחידה עם הרבה אהבה משני הוריה אנחנו סוגדים לה והיא כמובן גורמת לנו לגאוה ענקית אך לפני כחודש היא אכלה בחדר והיא היתה צריכה לחתוך את האוכל היא צרחה אלי שאבוא דחוף והייתה מבוהלת וכשהיצלחתי להבין אותה היא סיפרה לי שהיא מדמיינת שהיא שהיא חותכת את עצמה עם הסכין הגרון היא ניבהלה מעצם המחשבה ואני כמובן כמעט איבדתתי את ההכרה מרוב לחץ החלטתי להרים טלפון לערן ודיברתי עם פסיכולוגית ששמעה אותי וגם אותה והציעה לה לחשוב מחשבות טובות ולשחק משחק אסוציאציות הפסיכולוגית אמרה שיש השפעה של המצב במדינה כי זה היה בשבוע שבו נירצחו המשפחה עם הסבא והסבתא שתיי הורים ושתי ילדים המשפחה הרוסית אז כניראה שזה משפיע עליה אך הערב לפני שעלינו הביתה חבר מהכיתה שלה דיבר איתי על מיקרה שקרה אתמול אצלנו בשכונה כניראה מישהו לקח כדור ממריץ ושתיה חריפה והוא פשוט איבד את דעתו והיסתובב בכל השכונה עם סכין ודקר את עצמו בכל הגוף וראיתי שהאוטו שלי שחנה מאתמול מלא בדם והיא ראתה ןשמעה אותנו מדברים כשהיא באה מחוג פסנתר היא קראה לי שהיא ניכנסה לשירותים וראתה שם מיספריים והיא קירבה אותם לצוואר וניבהלה ושמה את המיספריים בחזרה למדף והיא ממש מבוהלת ןנירעשת אז עשינו יחד את מישחק הסוציאציות והיא ביקשה ללכת לישון והיא אפילו לא הצליחה לבכות כשביקשתי מימנה להישתחרר ואז היא נירדמה ואני פה נירעשת מתה מפחד ומבועתת זו ילדתי יחידתי שבאה אחרי המון שנים של טיפולים ואני חסרת אונים כי בשני הצדדים ישנה מחלת נפש ואני מפרשת ופוחדת לחשוב על מה יכול לקרואת עיזרו לי בתודה ובברכה שאילתה לוי

לקביעת תור
    סגירה
    דימיונות מפחידים

הוספת תגובה

• דמיונות מפחידים

סמדר ריינר
    03/03/2010

שלום שאילתא,
    התגבוה של ילדתך היא אכן עוצמתית ויש בה משהו מדאיג לטעמי. זה לא אומר שהיא חולת נפש חלילה או שהיא תהיה כזו בהכרח, אבל כן הייתי פונה לטיפול מקצועי ומסודר לגביה. זוהי לא תגובה שיגרתית בעיני, גם אם מדובר באירועים בהחלט קשים שהיא מגיבה אליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדים בתהליך פרידת הורים
    אבא בתהליך
    02/03/2010

יש לנו 3 ילדים קטנים 1,3,7, גרים בשכירות בעלי מאים שאם אדרוש פרידה והרחקה יספר לילדים שאני גרשתי אותו ורוצה שהם יסבלו.
    איך מסבירים לילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדים בתהליך פרידת הורים

הוספת תגובה

• תהליך פרידה

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום לך,
    את יכולה להסביר שאבא ואמא לא מסתדרים יותר, ולכן אתם נפרדים. עדיין אתם שניכם אוהבים את הילדים והם לא אשמים בפרידה.
    למרות ההסבר הכללי והשפוי שאת יכולה לתת, אביהם יכול להסביר להם דברים אחרים. אין לך שליטה על כך ואת גם לא יכולה לרדת לרמה הזו.
    הילדים יכעסו עליכם בכל מקרה, אז יכול להיות שבתקופה מסויימת עלייך הם יכעסו יותר. זה לא שאם הוא לא יגיד להם את זה אז הם לא יכעסו עלייך בכלל.
    הילדים יהיו עצובים מאוד, כואבים, תהיה נסיגה זמנית בתפקוד שלהם, וזה יקרה בכל מקרה, ואת תחושי אשמה על כך בכל המקרה. זה התהליך אצל כולם. בעלך רוצה להגדיל את תחושת האשמה שלך ובכך לפגוע בך, כי אין לו כנראה נשק אחר.
    אין כאן הסבר מנצח שאם תתני אותו זה יבטל את הנזק או את הכעס שיצור ההסבר של בעלך. כאן עלייך להבליג ולא לרדת רמה, כיוון שלא יעלה על הדעת שאת תסבירי להם שאבא שלהם הוא שקרן שרוצה לפגוע בהם, כי אז את תיפגעי בהם גם.
    ההבלגה תשתלם לך, כיוון שבסופו של דבר ילדים מערכים מעשים ולא רק מילים, והם יראו מי עומד לצידם באמת, וזה דבר שהם יזכרו תמיד ויבינו אותו, גם אם בטווח הקצר נדמה יהיה לך שבעלך מנצח בנקודות, במערכה הכללית המגמה תהיה לטובתך ולטובת הילדים אם לא תיכנסי לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "פחד" של ילדה מאביה
    שרון
    02/03/2010

בתי בת 4 ולאחרונה שמתי לב להתנהגות קצת מטרידה שלה. בעלי הוא אדם מאד חם ואוהב כלפיה, אך הוא גם מאד מאד פדנט. הוא מעיר לה המון על מה מותר ומה אסור (פה מותר לגעת, פה אסור לאכול, תיזהרי מזה ומזה וכו'). בעיני זה קצת מוגזם והערתי לו על זה, אבל זה לא ממש השתנה. זה באופי שלו. מצד שני, הוא מאד חם, משחק איתה ומרעיף עליה אהבה. אבל -לדוגמא, שמתי לב שכשבתי נופלת, למשל, היא מיד מסתכלת על בעלי כדי לראות את התגובה שלו במעין פחד כזה, ורק אז היא מתחילה לבכות. או על יד השולחן, אם נופל לה משהו על הרצפה, היא מיד מסתכלת עליו במבט המפוחד הזה לראות אם הוא ראה את זה ורק אז מרימה את זה.
    זה מאד מפריע לי ואני פוחדת שזה יגרום לה לאיזו טראומה הקשורה לאופי הקשה של בעלי. האם ההתנהגות שלה מצביעה על משהו חריג (חוץ ממקרים אלו, היא ילדה שמחה ומלאת חיים) ? האם זה יכול לגרום לה לטראומה כלשהיא?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    "פחד" של ילדה מאביה

הוספת תגובה

• "פחד" של ילדה מאביה

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום שרון,
    אם הדברים הם אכן כפי שאת מתארת וגורמים לתגובה כה חרדה מצד הילדה, אז כן, יש כאן בעיה שעלולה לפגוע בה וכנראה כבר פוגעת. איך בדיוק אני לא יכולה בהכרח לנבא, כי אני לא מספיק מכירה אתכם אבל בהחלט יכול לפגוע בריכוז, בביטחון העצמי וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדובון לא לא
    ורד
    02/03/2010

אני אמא חד הורית (גרושה) לילדה בת שש. בחודשים האחרונים ילדתי מוציאה אותי מדעתי.
    כל בקשה שלי במקרה הטוב נענת בלא, ברוב המקרים פשוט אין התייחסות ובמידה ויש התייחסות
    היא בנוסח "זה לא חובה" אני באמצע משהו" למה תמיד את מחליטה בבית" וכו'.

המצב מסתיים רק בצעקה שלי אחרי עשרות בקשות, ליהי פשוט חושבת שאני צוחקת, רק במצב שאני
    צועקת וניכר על פני הכעס והכאב היא מבינה שהיא הגזימה.

מכאן ואילך מתחיל מסע בקשות הסליחה, ולא התכוונתי ואני מבטיחה וכו'.

איני יודעת מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    הדובון לא לא

הוספת תגובה

• הדובון לא לא

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום ורד,
    היה טוב אם היית מביאה מספר דוגמאות למה שתא מספרת. כי יכולות להיות מספר אפשרויות. אפשרות אחת היא שאת לא אומרת את הדברים בתקיפות, וגם אם כן הניסיון מלמד שאת לא עיקבית ולא תמיד מתכוונת מעשית להצהרת הכוונות המילולית שלך וכן קשה לילדה לקחת אותך ברצינות לפעמים.
    אפשרות נוספת היא שלפעמים הילדה מרגישה שאת מנדנדת יורת מדי ולא מניחה לה, לא מתייחסת כך שהיא באמצע של משהו וכו'.
    ואולי זה גם שילוב ש כמה דברים ביחד. לכן, מתוך המידע המועט שהבאת, אני יכולה לומר לך שקודם כל כדאי לבדוק האם את באמת קצת "מנדנדת" ואולי אפשר להוריד את המינונים של הפניות של לילדה כשהיא משחקת, עסוקה במשהו וכו'. ולהציב סוג של סדרי עדיפויות איפה אפשר לוותר ובכלל לא לפנות, איפה את כן פונה ומבקשת אבל אם אין הסכמה זה לא נורא, ואיפה זה קו אדום שאותו את אוכפת בסמכותיות ועיקביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי צעקות...
    מירית
    02/03/2010

שלום. אני אמא ל-4 ילדים הצפופים בגילם (הגדול כמעט בן 5.5). לעיתים קרובות אני צופה בקינאה באמהות לילד אחד או שניים המתנהלות עם ילדם בשלווה ומקדישות זמן רב למשל להרגעת ילד במצב רוח רע או במצב רוח "לוחמני". לצערי, פעמים רבות אין לי את הזמן להקדיש זמן רב לפתרון של "משבר" כמו למשל כשאחד הילדים אינו רוצה להיכנס לגן ויש לי עוד להספיק ולהכניס את השניים האחרים לפני שאני מאחרת לעבודה. מצבים כמו למשל זמן האמבטיות בהם אחד הילדים מחליט שאין לו חשק להיכנס ומורח את הזמן במריבות.
    יש לי ילדים נפלאים ואני אוהבת אותם מכל הלב אך מלאה ריגשות אשם כשאני מוצאת את עצמי כל היום נוזפת ומזרזת ומרימה את הטון כדי להגיע לתוצאה. שום דרך אחרת לא נראית עובדת.
    בעלי אגב כשהוא כבר נמצא בבית הופך הכל למשחק ושעשוע וכך הילדים מתרצים אך הבעיה שמדובר בד"כ בשיטה שלוקחת זמן רב מאוד (שלצערי אין לי כאשר אני איתם לבד) ולטעמי בסופו של דבר מחנכת אותם כי כל דבר נעשה בדרך שלהם ואין סיבה לפעמים פשוט להקשיב למה שמבקשים מהם בלי להתווכח...
    יש לך רעיונות יצירתיים אך להביא את הילדים למשמעת מסוימת בלי לכעוס ולצעוק כל היום?

לקביעת תור
    סגירה
    בלי צעקות...

הוספת תגובה

• בלי צעקות

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום מירית,
    נראה י שלקחת על עצמך משימה בלתי אפשרית. נראה לי שטוב תעשי אם תשיגי עזרה לחלק מהשעות האלה לפחות.
    בנוסף את יכולה לנסות להנהיג חיזוקים חיוביים, מדבקות ופרסים, על התנהגויות שאת מגדירה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משימה בלתי אפשרית?!

מירית
    02/03/2010

האם את באמת סבורה כי גידול שלושת הילדים בכוחות עצמי הם "משימה בלתי אפשרית"?!
    אני מניחה כי ישנן נשים רבות שנמצאות במצב דומה לשלי אך מצליחות להתמודד ביתר קלות. יתכן שהדבר נובע מהעובדה כי הם קיבלו בילדותם מודל בריא לחיקוי בתחום ההורות. (המודל שלי היה בעיקר צעקות וסטירות קלות - בו האמא היא השולטת ביד רמה ...) כך למשל יש לי גיסה עם 8 ילדים (דתיים לאומיים) והיא מגדלת את כולם בשלווה מעוררת הערצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משימה בלתי אפשרית

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום מירית,
    אני חושבת שלגדל 3 ילדים צפופים בגיל בלי עזרה, בלי צעקות ובלי לאבד את השפיות זו משימה קשה מאוד.
    בודאי העובדה שלא היה לך מודל טוב היא מקשה, אבל גם בלעדיה, זו סיטואציה שדורשת עזרה.
    אני לא יודעת מה הסוד של גיסתך, ואם זה כל כך מוצלח אולי באמת כדאי לשאול אותה. אני מניחה ששם זו סביבה אחרת, תרבות אחרת, יום חינוך ארוך בחלק מהמסגרות, ילדים גדולים שעוזרים עם הקטנים אולי על חשבון הילדות שלהם, דרישות אחרות של האם מעצמה ושל הילדים ממנה ומעצמם, וזה לא כל כך מתאים לתרבות החילונית שבה הילדים הם במרכז ודורשים המון משאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך נותנת בי כוחות חדשים

מירית
    02/03/2010

תמיד טוב לשמוע בצורה אובייקטיבית כי הסיטואציה שקשה לך היא גם קשה לאחרים והבעיה היא לא רק בך.
    תודה על התמיכה.
    ואגב, גם בתרבות הדתית הילד הוא המרכז (לא סתם יש אחוז ילודה גבוה ) אך המשאבים שמושקעים בילד אינם דווקא משאבים חומריים...

שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    03/03/2010

שולום מירית,
    אני שמחה שעזרתי,
    אני חושבת שלא הובנתי הובנתי נכון לגבי ההערה שלי בנוגע לתרבות הדתית, כשאנחנו אומרות מרכזיות של הילד, אנחנו לא מתכוונות בהכרח לאותו מושג. הכוונה היא לא לכך שהילד הוא נושא מרכזי בגלל חשיבות החינוך שלו כמו בתרבות הדתית אלא מרכזיות הילד בנוגע לרצונות שלו, הביטוי שלו והראייה של הייחודיות שלו (לאו דווקא בהכרח רק מבחינה חמרית) אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי
    ים
    01/03/2010

שלום

יש לי ילד בן 4וחצי שקשה לי ולבעלי להסתדר איתו וזה מתבטא בזה שתמיד אם הוא משחק עם אחים שלו ,אחד בן 6 והשני שנה ו7 חודשים , אז הוא חייב להציק להם או להתרגז ולצעוק ,או אם זה
    לא להקשיב לנו ולהתעצבן כל הזמן ,ובכי על כל דבר שמעירים לו .
    וכמה שאנחנו מדברים איתו זה לא עוזר ,הוא מפחד מכל מיני דברים ,אפילו לדעתנו יש לו גם חוסר ביטחון בדברים מסוימים ,התייעצתי עם הגננת שלו ושאלתי אותה אייך הוא מסתדר בגן אמרה לי
    שהוא משחק עם חברים יפה מאוד ,יש לו לפעמים את השובביות כמו בכל ילד אבל לא חריג.
    אז אני לא מבינה למה דווקא בבית תמיד צריך להיות איתו המריבות ולמה אנחנו לא מסתדרים איתו
    ומה לא בסדר ומה אנחנו לא עושים בסדר .

אבקש את תשובתך המהירה כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.....

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן 4 וחצי שקשה לו

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2010

ים שלום,
    ראשית טוב שהקשיים של בנך באים לידי ביטוי בבית בלבד ולא במסגרת החינוכית. זה לרוב סימן טוב, המעיד על כך שהילד מרגיש בטוח לבטא בבית את קשייו, אולם הקשיים לא חמורים מדי ופוגעים בתפקודו בכל סביבה שבה הוא נמצא.
    קשה לדעת דרך האינטרנט מה בדיוק מביא אותו להתנהגות הזו בבית, אולם יש לי השערה שכדאי שאת ובן זוגך תחשבו עליה קצת: ייתכן שהילד שלכם, "ילד סנדביץ'", אינו מצליח למצוא לעצמו מקום בריא ותואם בבית, והכעס וחוסר הביטחון מבטאים זאת. ייתכן שהוא זקוק לתשומת לב אישית מכם, ללא נוכחות אחיו, וכן לחיזוק תכונות אישיות וכישרונות ייחודיים לו. משהו קורה בבית סביב תפיסת המקום שלו, אשר מביא אותו לחוש עצבני ועצוב מאוד. כמו כן מומלץ מאד לפנות אל הילד ולשאול אותו מה מטריד אותו, לנסות להבין מנקודת מבטו מה מכעיס אותו בבית ככ. כשתדעו מה מפריע לו, יהיה לכם יותר קל להבין מה לשנות כדי שהוא יהיה פחות מתוסכל וסוער.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם משפטים מטרידים
    נאוה
    01/03/2010

הבן שלי בן 5 ולאחרונה (מזה כמה חודשים) יש לו תגובות מטרידות ולא רציונאליות שקורות כמעט תמיד דווקא בשעה שאנחנו מרעיפים עליו אהבה כמו - בהשכבה לישון, בזמן שאנחנו מדברים איתו באופן אישי.

הוא חוזר שוב ושוב על משפטים כמו "אני לא אוהב שאוהבים אותי" "אני לא אוהב ממתקים" ,"אני לא רוצה שיהיו לי חברים, אני רוצה להיות לבד". כל זה כשהוא ממרר בבכי.

ניסינו לבדוק אם הוא עבר התעללות מאדם קרוב, אך משיחות איתו לא נראה שהיה משהו כזה. אנחנו לא מבינים את פשר המשפטים האלה, שחוזרים שוב ושוב על עצמם.

האם בנינו צריך פסיכולוג? ממה זה יכול לנבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם משפטים מטרידים

הוספת תגובה

• ילד עם משפטים מטרידים

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2010

נאוה שלום,
    טוב עשית שפנית לפורום כיוון שהדברים שבנך מבטא הם אכן טורדי מנוחה. לא ברור מדוע הוא עושה זאת, אך כן ניתן לומר שדבריו מבטאים עצב רב, דימוי עצמי נמוך ואולי גם חשש מפגיעה של הסביבה.
    לאור הדברים המטרידים שבנך אומר, מומלץ לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנתיים שמרביצה...
    מירי
    01/03/2010

שלום
    אנחנו הורים לילדה מקסימה נבונה ובעלת אופי רגוע. וטוב לב.
    אבל כשהיא לא מקבלת את מה שהיא רוצה או כועסת
    היא נוהגת להכות בעיקר את הוריה,
    מיותר לציין שהיא מקבלת עונש על כך כדוגמא: פינת חשיבה
    והסבר שזה לא נעים ואסור.
    אך לצערינו זה לא עוזר וחוזר על עצמו באותה תדירות.
    אשמח לעזרה או רעיונות לשיפור המצב.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה בת שנתיים שמרביצה...

הוספת תגובה

• פעוטה בת שנתיים שמרביצה

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2010

מירי שלום,
    תגובות הכעס והתסכול של בתכם כשאינה מקבלת את מבוקשה הן תואמות לגילה. לעתים יש צורך בתגובות אחידות ועקביות לאורך תקופת זמן עד שהשינוי מתרחש. כדאי שתבדקו עם עצמכם באיזו מידה התגובות הן אכן צמודות לאירוע ומעט לא נעימות עבור הילדה. הסבר בלבד או ישיבה בפינת החשיבה כשאינה קשורה למעשה, עלולים לא ליצור קשר בין האלימות לבין העונש.
    בנוסף, רצוי להקפיד על חיזוק התנהגויות חיוביות ויעילות, ועידוד יכולת האיפוק שלה והעמידה בתסכולים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות בן 4 עם אבל
    איילת
    01/03/2010

שלום רב,
    אבי נפטר לפני כשבועיים בפתאומיות. הוא ובני בן ה 4 היו קרובים מאוד. סיפרנו לו, בעצת חברים ומשפחה כי הוא "עלה לשמיים", וכמובן הרחבנו כי הוא תמיד נמצא בליבנו ובזכרונותנו. בימים האחרונים נראה כי דבר אי חזרתו של אבי "חילחל" לתודעתו של בני ונראה כי הוא התחיל להיות חרד שגם אני (אמו) אעלה לשמיים, הוא אומר שהוא לא רוצה לעלות לשמיים, ומה עושים שם, הוא לא רוצה בעצמו לעלות לשמיים, למה אנשים עולים לשמיים וכולי.
    נראה כי הוא התחיל לפתח חרדה אמיתית בשל חוסר ביטחון בהישארותנו עימו. בימים האחרונים הוא גם התחיל להיות קשה יותר, יותר "להתבכיין" להיצמד אלנו, לא ללכת לשחק לבד בחדר, ברח לו פיפי במיטה פעמיים אתמול, וכולי. הייתי מעוניינת במידע לגבי דרכי ההתמוודות הראויות במיוחד להשיב לו את הביטחון בנו ובהישארות שלנו עימו - כתבה מועילה? וכולי.
    אשמח לעזרה כי בני הוא ילד מלא שאלות והסקת מסקנות מתקדמת מאוד (זו אחת הסיבות לקשר המדהים שהי לו עם אבי ז"ל.. - לא ניתן ל"עבוד עליו" או ליפיף תשובות..)

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות בן 4 עם אבל

הוספת תגובה

• התמודדות בן 4 עם אבל

סמדר ריינר
    02/03/2010

שלום איילת,
    בכל חנות ספרים במדור ספרי ילדים יש מגוון של ספרים שנוגעים לנושאים שונים מחיי היום יום, אפשר להתעניין וראות האם יש משהו שתואם לגיל ולנושא.
    חשוב להסביר לילד שסבא עלה לשמים כי היה זקן, ולכם ולו יש עוד הרבה זמן עד שתהיו זקנים.
    גם אפשר לתת לו לצייר מה לדעתו למשל קורה בשמים ולמה הוא לא רוצה לעלות לשם? מה הוא חושב וממה הוא כל כך מפחד, ואז התייחס לפחדים שלו באופן יותר ספציפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמכאיבה לעצמה
    ק
    01/03/2010

שלום
    ילדתי בת שנה בכל פעם שהיא מתעצבנת או שרוצה משהו שלא מקבלת היא מטיחה את ראשה בריצפה או צובטת ושורטת את עצמה או מושכת לעצמה בשערות.
    מה זה אומר? ואיך גורמים לה להפסיק
    אציין שהתפתחותה תקינה בהתאם לגילה באופן כללי היא ילדה חייכנית ונעימה לכולם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמכאיבה לעצמה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנה שמכאיבה לעצמה

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2010

ק' שלום,
    הילדה שלך מאוד קטנה, ועדיין לא פיתחה דרכים מתאימות ויעילות לבטא כעס ולהרגיע את עצמה כשהיא נסערת. תוכלי לסייע לה ללמוד כיצד להקל על עצמה כשהיא מאוד מתרגשת, כועסת או מתוסכלת. את יכולה, למשל, לחבק אותה או להציע לה חפץ שעשוי להרגיע אותה ולהעסיק אותה (כמו חיתול בד שיכולה למולל בידיה, בובת פרווה וכדומה). כמובן ששימוש במוצץ מאוד עוזר בגילאים אלו. במקביל, חשוב תמיד לומר לה במלים מה שאת אומרת לעצמך כשאת מאוד נסערת, כמובן בשפה שתואמת לגילה: "את כועסת, אבל עכשיו תירגעי חמודה, אמא אוהבת אותך..." וכדומה. מה שעוזר לה במקרים אחרים.
    בנוסף, אין לפרש את ההתנהגויות הללו כפגיעה עצמית אלא ככעס מאוד מציף שקשה לה להתמודד עמו. זכרי שגם אנו המבוגרים לפעמים מתקשים לבטא את הרגשות העוצמתיים שלנו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמכאיבה לעצמה

ק
    02/03/2010

תודה רבה על תשובתך.
    לפני שפתחתי את הפורום עכשיו, ישבתי ושיחקתי עם ביתי, היא ניגשה לקחת משחק ופשוט הסתכלה עלי וצבטה את פניה כ"כ חזק ונתנה לעצמה שתי סטירות שהשאירו סימן אדום בלחייה, בלי שהייתה לכך סיבה, היא לא התעצבנה מכלום.
    האמת שזה קצת מלחיץ אותי. מציפות אותי הרבה שאלות, האם זו התנהגות נלמדת? אולי היא רואה את זה במעון? אולי יש אלימות מצד מבוגרים במעון?
    האם אלו שאלות לגיטימיות? אני צריכה לחקור יותר לעומק או שזה כמו שענית שלב שקשה לה לבטא את עצמה?
    מימיי לא ראיתי תגובה דומה אצל ילדים אחרים ובטח לא כ"כ קטנים, גם הגננת שלה אמרה לי שזה פעם ראשונה שהיא נתקלת בילדה כ"כ קטנה שמגיבה כך.
    כמו שציינתי מלאה לה השבוע שנה והיא עושה את זה לפני שהיא הייתה בת שנה.
    בבקשה תדריכי אותי איך להמשיך מכאן, להתייחס או לתת לזה לחלוף (אם יחלוף)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/03/2010

ק' שלום,
    את מוטרדת משאלות רבות לגבי ההתנהגות של בתך ובוודאי שהן לגיטימיות. חשוב שתנסי לבחון מדוע היא מכאיבה לעצמה וכיצד ניתן לעזור לה. במידה וההתנהגויות הללו אינן מופיעות רק כשהיא מרוגזת, כדאי לבדוק אפשרויות נוספות כמו קושי בויסות חושי או הבדל בטמפרמנט ובעוצמה בין שתיכן. ייתכן שמה שאת חווה כצביטה חזקה הוא עניין של דבר-מה עבורה. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים לגבי התנהגותה.
    בכל מקרה כשהיא פוגעת בעצמה יש לעצור זאת מיידית, לחבק אותה ולתת לה חפץ להתעסק עמו, עדיף משהו רך ונעים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שירי על תשובתך

ק
    03/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור. בהצלחה בהמשך.

ד''ר שירי שדה שרביט
    03/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד ללא אבא
    אילה
    01/03/2010

שלום
    אני חד הורית, לבן 10 חודשים מתרומת זרע. הסביבה יודעת שהוא תוצאה של קשר מיני שהיה לי תקופה ארוכה לפני היוולדו. ושהאבא נעלם בחודשי ההריון הראשונים ואין לי אפשרות לאתרו.
    אני לא יודעת מה ואיך לספר לו בבוא היום... אך יותר מכך, אני תוהה מה ההשלכות של גדילתו ללא אב, וללא דמות אב (אם אצליח לקיים זוגיות "נורמאלית" זה בטח לא יקרה בתקופה הקרובה) ובכלל, אין דמויות גבריות בסביבה (יש סבתא, "דודות" גננות ומטפלות בסביבתו היומיומית)...
    כיצד זה ישפיע עליו ?
    אודה לתשובה
    בברכה
    אילה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד ללא אבא

הוספת תגובה

• ילד ללא אבא

סמדר ריינר
    01/03/2010

שלום אילה,
    קשה מאוד לענות על השאלה שלך, כיוון שכל מקרה לגופו. עם זאת נראה את מתקשה מאוד להיות גויה עם התנאים והנסיבות ויש סודות רבים, כבר עכשיו את מסתירה מהסביבה את נסיבות הבאתו של בנך לעולם, מה שיהפוך לבעייתי כשתרצי לספר לו את האמת כשכולם יודעים אחרת.
    נראה לי שכדאי שתפני ייעוץ כדי קודם כל לספר לעצמך למה בחרת במה שבחרת ואיך את יכולה להרגיש נוח עם זה. אולי את חשה שיש בדרך שבחרת בה בושה או כישלון ויש לך תחושת אשמה על מה שעלול להיגרם לילדך עקב נסיבות החיים שבחרת עבורו. כל עוד את לא תרגישי נוח עם הבחירה, לא ניתן יהיה לייעץ לך מה לספר לילד, כל את לא מרגישה נוח עם האמת בעצמך.
    ולגבי השאלה שלך, אני מכירה ילדים לאימהות חד הוריות שאין דמויות גבריות בסביבה והילדים יצאו "גבריים" והתפתחותם תקינה, ואני מכירה ילדים במשפחות דו הוריות שיש הרבה בעיות עם הילדים. כך שאין כאן חוקים ברורים והרבה תלוי בך ולא רק בכך שאין אבא.
    כדי שיהיה בסדר קודם כל את צריכה לעבד עם עצמך את נסיבות ההורות שלך, אחרת תיאלצי לשמור סודות מהילד, הוא ירגיש בכך באופן אינטואיטיבי ואז הדברים יסתבכו. במילים אחרות - זה פחות משנה אם יש אבא או לא אלא יש אמא רגועה, בריאה, שלמה עם עצמה, בטוחה בעצמה ואומרת את האמת בלי תסביכים וסודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי שותקת בגן
    דיאנה
    01/03/2010

שלום סמדר !

הבת שלי עדיין לא מדברת בגן והתחלנו ללכת לטיפול אצל פסיכולוגית ילדים והיא אמרה לנו שכנראה שיש לה אילמות סלקטיבית , האם זה חמור ? זה נרפא ? קראתי על זה אבל נשארתי קצת מבולבלת .

כמו כן עשינו לה יום הולדת כמו שייעצת לי בעבר , וגם עכשיו כהתחמם בחוץ אז אנחנו יוצאים לטייל בפארק עליד הבית ובאים ילדים שהיא לא ראתה אותם כל החורף והכל בסדר היא מדברת איתם ומשחקת .

לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי שותקת בגן

הוספת תגובה

• ילדה ששותקת בגן

סמדר ריינר
    01/03/2010

שלום דיאנה,
    אילמות סלקטיבית אכן יכולה להירפא, זה לא חייב להיות חמור. כמובן תלוי במקרה ובתנאים שונים.
    כמובן שאם ילדתך מדברת עם הילדים בפארק, אז מצבה פחות חמור, וזה אופטימי וטוב.
    תמשיכו בטיפול, ותתעודדו, אתם בכיוון ואין סיבה שלא תצליחו:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבת שלי שותקת בגן

דיאנה
    04/03/2010

שלום סמדר

האם לדעתך מעבר לגן חדש בשנה הבאה יכול לעזור ? בגן זה יהיו ילדים שהם מהשכונה ושהיום היא
    כן מדברת איתם

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ששותקת בגן

סמדר ריינר
    04/03/2010

שלום דיאנה,
    לא בהכרח. לא בטוח שהסיבה לשתיקתה היא הכרות עם הילדים. אם אתם אתם נמצאים בטיפול כדאי להתייעץ עם מי שמטפל כי שם מכירים את הילדה וייתנו לכם עיצות יותר מדוייקות מאשר בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה