מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 5 שמייחסת חשיבות רבה למראהלימור12/03/2010
ביתי בת ה-5 מייחסת חשיבות מוגזמת למראה חיצוני
תמיד מתווכחת על מה ללבוש ואיזה נעליים לנעול עד כדי בכי היסטרי בכל פעם שצריך לצאת מהבית כולל בבקרים שצריך ללכת לגן היא לא אוהבת ילדים שלא נראים בעיניה יפים (אם הם שמנים או כהים או אינם לבושים יפה) אנו בעצמנו לא מייחסים חשיבות למראה חיצוני כך שזה לא ברור לנו ממה זה נובע
בנוסף על כל דבר היא מתווכחת לא מוכנה לשמוע "לא" וכל דיון נגמר בצרחות ובבכי היסטרי שיכול להימשך שעה שלמה
מה עלינו לעשות?
אשמח לקבל עצה וכל דרך לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
לימור12/03/2010המון פעמים נראה שאינה מרוצה מהמראה שלה בעצמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 5
סמדר ריינר13/03/2010שלום לימור,
נשמע שהחשש של בתך הוא מחוסר מושלמות, וזה "מתלבש" על נושא החיצוניות אבל ייתכן וזה לא הנושא. ממה החרדה נובעת באמת קשה לדעת, אולי לקראת העלייה הצפוייה לכיתה א', והצורך לגדול ולענות על ציפיות, פחד להיכשל ולאכזב, רצון להיות מושלמת ולא להיתפס באף כישלון, לא לטעות לעולם ושלא יהיו בה פגמים?
אולי יש לה מחשבה שהתחומים של חשיבה ולמידה הם לא יהיו הצד החזק החזק שלה ולכן חשוב לה מאוד להדגיש את מה שנראה לה כן המקום שבו היא אמורה להיות מושלמת?
אולי כדאי שתבדקו אם בבית יש ציפייה למושלמות כלשהי גם אם לא בעניין המראה. כדאי לדבר איתה על כך שלא כולם מושלמים ומותר לטעות, ולפעמים זה מצחיק וכיף, גם אמא ואבא טועים לפעמים. (אפילו לתת לה דוגמאות ולצחוק מזה ביחד).
ובפעילויות משותפות של יצירה ומשחק להדגיש לא את ההישג והתוצר הסופי אלא את עצם ההנאה, ההתלכלכות, הטעויות והתיקונים שלהן (אם ציור לא יצא, אפשר לתקן וזה גם יפה, ובכלל טעויות אפשר לתקן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרציות זעםמיכל12/03/2010
אני אמא חד הורית מגדלת שני ילדים שמונה ושבע
הילד הקטן שלי בן השבע לומד בכיתה א מרבה בהתפרצויות זעם כלפי מורים וילדים
זורק חפצים מרביץ משתטח על הריצפה מדבר לא יפה ואין לו הרבה רצון לילמוד
בבית גם ההתנהגות הזאות חוזרת על עצמה מרבה לריב עם אחיו הגדול
המורים הרימו ידיים מהילד והפנו את הבעיה אליי ואני איני יודעת איך לטפל בבעיה לבד
הןדה לכם אם תעזרו לי ביעוץ
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
סמדר ריינר12/03/2010שלום מיכל,
קודם כל צריך לאסוף קצת מידע כדי להבין טוב יותר ממה ההתפרצויות נובעות, האם מחוסר יכולת לדחות סיפוקים? האם בגלל שאין לו כלים לבטא תסכול במילים או בדרכים אחרות מלבד התפרצויות? האם ההתפרצויות מעידות על מצוקה ריגשית יותר גדולה שכדאי להתעמק בה ולברר אותה (כועס על הפרידה של הוריו, על תחושות קשות אחרות שיש לו מסיבות שונות ואין לו עם מי לדבר עליהם). מתי ובאיזה הקשר קורות ההתפרצויות? האם יש זמנים מסויימים או אירועים מסויימים שלגביהם מגיב כך?
כמו כן דרוש קצת רקע משפחתי, האם יש קשר עם אביו? מה איכות הקשר והתדירות שלו? הקשר שלו איתך ועם אחיו? כמה זמן סובל מהתפרצויות זעם? האם היו אירועים ושינויים מיוחדים בסמוך להתחלה של התופעה?
אם תחזרי עם יותר מידע ננסה לעזור לך יותר, עם זאת קחי בחשבון שייתכן שגם אחרי הייעוץ לא בטוח שתוכלי להתמודד לבד ואולי יהיה כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת או לטיפול בילד משולב עם הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין משפחתון פרטי למעוןקרן11/03/2010
שלום,
הבונבון שלנו יהיה בע"ה בספטמבר בן 9 חודשים, ואני מתלבטת לאן לרשום אותו, עלי לחזור לעבודה.
האם יש חשיבות לחלוקה בין קבוצות הגילאים תינוקיה, ביניים ובוגרים (עד 3 +), מה שנשמע לי די הגיוני אבל קיבלתי המלצה על משפחתון שבו יש יחד תינוקות בגילאי שנה עד 3 + כולם באותה קבוצה?? מה יותר מולץ מבחינת התפתחות תקינה של הפעוטות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת חינוכית
ד''ר שירי שדה שרביט14/03/2010קרן שלום,
מאוד לא מוצא חן בעיניי קיבוץ של ילדים בטווח גילאי והתפתחותי כה רחב, יחד. הצרכים ההתפתחותיים, התזונתיים והחברתיים, כמו גם סדר היום וסוג הגירויים, של ילדים בני תשעה חודשים וילדים לקראת גיל שלוש, נבדלים כ"כ אלו מאלו, שהחיבור יחד אינו מיטיב עם אף קבוצת גיל. אני ממליצה מאוד לרשום את הילד למסגרת בה ישהה עם בני גילו, וכשיתפתח במהלך השנה בע"ה, יוכל ליצור עמם קשרים חברתיים תואמים לגיל.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7 שחרד מאודרינת11/03/2010
שלום רב,
בני בן 7 + ילד אינטילגנטי מאוד, מאוד חברותי וחכם. החל לפני כשנה לפתח חרדות רבות
ופחדים בכל הקשור למפלצות. הוא מדמיין שרואה מפלצות בחצר הבית או ברחוב. הוא
רציני כשפונה אליי ואומר :"אמא,את רואה את האנשים האלה הם כמו מפלצות" או "ראיתי
עכשיו מפלצת בחצר,ראית גם?" כשאני עונה לו שאין מפלצות והכל פרי דמיונו,הוא איננו מסכים
והחלטי שאכן ראה. אתמול הוא התעורר באמצע הלילה בצרחות ובחרדה גדולה שיש מפלצת שתפסה את רגלו. הוא התקשה להרגע,בכה הרבה והיה חיוור מאוד, לבו פעם בחוזקה והוא הצליח
להרדם רק כשהוא ישן במיטה שלנו כשרגליו מקופלות שמא המפלצת תתפוס את רגליו.
המצב מאוד מלחיץ אותנו. אנו דואגים מאוד ורוצים לדעת מה כדאי לעשות בנדון. האם יש צורך בטיפול פסיכולוגי? הפחד שלנו שהוא חושב שהוא רואה באמת מפלצות ואינו אומר זאת בצחוק.
מה עושים? נשמח מאוד לתשובתך המהירה.
המון תודה,
רינת ואודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 7 שחרד מאוד
סמדר ריינר11/03/2010שלום רינת,
אכן לא ברור מהתאור שלך האם הפחדים של בנך כוללים, לפחות לרגעים גם תפיסה לא נכונה של המציאות. נראה שבכל מקרה כדאי שתיגשו לטיפול מסודר בנושא אצל פסיכותרפיסט או פסיכולוג שעובד עם ילדים. ייתכן שיהיה צורך לשלב גם אבחון פסיכיאטרי בתהליך ההערכה לפני קביעת דרכי הטיפול המתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד מתנגד לכלהגר10/03/2010
הבן שלי,7, אובחן כ-ADHD ו- ODD,. בנוסף לתרופות אנחנו בתכנית של עיצוב התנהגותי והוא בחוג ג'ודו, לאחרונה, הוא מסרב ללכת לג'ודו ולא רוצה יותר "מדבקות" (כמו אסימונים). מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד מתנגד לכל
סמדר ריינר10/03/2010שלום הגר,
יכול להיות שהילד שלכם לא "מתנגד לכל" אלא מתנגד לכל הדברים שמזכירים שיש לו בעיה, הוא חריג, צריך לטפל בו וכו'.
נראה שהתעמקתם בצד ההתנהגותי ופחות השקעתם בתמיכה הריגשית הנדרשת כדי לחיות עם תחושת הבעייתיות וכו'.קודם כל כדאי לדבר איתו על כך, שבטח הוא מרגיש שכל הזמן דורשים ממנו דברים ולא מרוצים ממנו איך שהוא, והוא היה רוצה שיעזבו אותו, ויש צדק בהרגשה שלו. עם זאת הוא צריך לדעת שהוא מאוד חשוב לכם, אתם אוהבים אותו בכל מקרה, והוא זקוק לעזרה כדי שיהיה לו קל יותר להשתלב בלימודים ובחיים.
אולי במקום מדבקות תסתפקו בפרס קטן בסוף היום או בסוף השבוע וכך תהיה פחות התעסקות סביב העניין ויהיה בעיקר החלק המתגמל שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהטלי10/03/2010
תופעה מוזרה אני בטוחה שנפוצה בכיתתה של ביתי .
נודע לי שמקללים את ההורים לא רק את הילדים.
כלומר לועגים לי דרך ביתי. קללות כמו שמנה , פרה וכו'
ביתי מאד נפגעת מכך שמקללים אותי לפעמים היא חוזרת בוכה...אני ממש נקרעת
כיצד לנהוג?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קללות
סמדר ריינר10/03/2010שלום טלי,
לא ציינת את גיל הילדה. נראה לי שכדאי לערב את המורה והצוות החינוכי בכך שיש תופעה כזו. בנוסף כדאי לדבר עם הילדה על כך שאם התופעה היא אכן כללית ונעשית לגבי כלל הילדים ולא אישית היא צריכה להשתדל לא לקחת אותה אישית. הילדים לא באמת מכירים את אמא שלה ולא מתכוונים אלייך באמת, ואין סיבה שהיא תייחס כל כך הרבה משקל לדבריהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה - הילדה בת 9 עוד מעט
טלי11/03/2010ושמתי לב בכיתה שכולם מקללים אחד השני וגם על להורים אחרים
אמרתי לה שתתעלם שזו הדרך הכי טובה
האם לערב את ההורים כי אלו הם ילדים ספיציפיים.
או שמא לגשת לשוחח עם הילדים או יועצת
אני לא מצליחה לתפקד מאז ששמעתי על המקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקללות
סמדר ריינר11/03/2010שלום טלי,
נראה לי נכון לאפשר לצוות בית הספר לטפל בכך קודם. אני חושבת שגם לך כדאי לקחת את זה פחות קשה, ואז יהיה יותר קל לצפות מהילדה לעשות זאת. זה שמישהו מקלל זה לא אומר עליכם שום דבר ולא צריך להשבית אתכם מתפקוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה אערב את הצוות ...חג שמח
טלי11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) וחג שמח גם לך
סמדר ריינר11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא עזב את הבית והילדים לא יודעיםשלומית10/03/2010
אנו הורים לשני ילדים בגילאי 6.5 ו - 3.5, בעלי עזב את הבית לפני כחודשיים והילדים עדיין לא יודעים. במהלך השבוע אנו מתרצים את אי היותו בבית בשל היותו בעבודה (אני חייבת לציין כי שגרת השבוע מתנהלת פחות או יותר כפי שהייתה תמיד, קיימת חלוקה ברורה של ימים בהם לוקחים/מחזירים מהגן) והנ"ל נשמרת למעט העובדה שהם כבר לא רואים את אבא ואמא ביחד. בסופי שבוע אנו מתחלקים בשעות עם הילדים ותמיד הנ"ל נעשה בבית. אני חייבת לציין כי קיימות אמירות מצד הגדול במיוחד של איך זה שאבא לא מטייל איתנו, אמא גם אבא בא וכו' ותמיד אנו משתמשים בתירוצים. השאלות הולכות ופוחתות עם הזמן ועושה רושם כי הילדים התרגלו למציאות החדשה שיצרנו להם. שאלתי היא מאחר ועדיין איננו גרושים רישמית אלא רק פרודים האם צריך לספר לילדים?, האם בזה שאנו לא מספרים אנו גורמים לאיזה שהוא נזק רגשי? האם אפשר להמשך עם התירוצים? אני מאינה שאת חג הפסח לא נוכל להעביר בתירוץ כזה או אחר אך החשש שלי שאנו למעשה במקום להגן עליהם אנו מזיקים להם. אודה לחוות דעת בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא עזב את הבית והילדים ללא יודעים
סמדר ריינר10/03/2010שלום שלומית,
את מבינה נכון, המצב הנוכחי אכן גורם נזק לילדים. אתם צריכים לספר להם. הנזק שנגרם להם הוא שהם מבינים מה קורה אך אי אפשר לדבר על כך, להביע רגשות לגיטימיים של זעם, עצב חרדה ותסכול. אתם חוסכים לעצמכם את הכאב להתמודד עם הרגשות שלהם אך הם נחנקים איתם בפנים כי רישמית מה שהם רואים ומבינים כבר היטב כאילו לא קיים. בנוסף אתם מאבדים את אמינות שלכם אצלם, איך הם יאמינו לכם בהמשך ויסמכו על המילה שלכם? ואם הם לא סומכים עליכם, על מי הם כן יכולים לסמוך? דבר שלישי, הם כבר לא בטוחים שהם יכולים לסמוך על בוחן המציאות של עצמם. הם מבינים שאבא ואמא כבר לא ביחד ומשהו לא בסדר, אבל אומרים להם שזה לא כך, אז המסקנה היא שהם בודאי לא מבינים כלום, ואיך הם ידעו עכשיו מתי הם מבינים נכון ומתי לא, בחיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמודה לאבא בת שנה ועשרנון10/03/2010
שלום,
ביתי בת שנה ועשר, ילדה מקסימה, שמחה, נבונה, מתקשרת היטב עם אוצר מילים רחב.
לפני כשבועיים נולדה לה אחות חדשה, אותה היא רוצה כל הזמן ללטף, לנשק, להחזיק (נתנו לה כשהיא יושבת) ולדבר איתה.
יש לה התפרצויות של בכי כשהיא לא מקבלת מה שהיא רוצה, אך היא נרגעת מהר כאשר מסבירים לה ומציעים לה אופציה אחרת.
הבעיה, שהתחילה זמן רב לפני הלידה (כך שקשה לי לשייך את זה להולדת הקטנה), שהיא נצמדת לאבא שלה ולא מניחה לו לדקה אחת. היא ממש ה"זנב" שלו. לאן שהוא הולך היא אחריו, רוצה רק אותו כל הזמן: שהוא ישחק איתה, יקלח אותה, ילביש אותה, ישכיב אותה לישון, יקום אליה בלילה כשהיא מתעוררת וכו'. אם אני ניגשת היא מתחילה לבכות ואומרת "לא אמא" (לא תמיד אבל רוב הזמן).. כשהוא לא בבית והיא נמצאת רק איתי היא מתנהגת למופת, מקשיבה ולא מביעה התנגדות לקרבה שלי.
המצב מפריע מאוד לשנינו, בעלי לא יכול לעשות כלום בלי שהיא תשתרך אחריו (היא גם לא נותנת לו להחזיק את אחותה הקטנה בעוד שכשאני מחזיקה ומטפלת בה היא לא מביעה התנגדות) ואני נפגעת מהיחס שמופנה ממנה כלפי (אני מודעת לכך שהיא ילדה בסה"כ...).
אין לי ספק שההתנהגות נובעת ממשהו שאנחנו עשינו, אבל אנחנו אובדי עיצות.
נשמח לתובנות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמודה לאבא
סמדר ריינר10/03/2010שלום לך,
ברור שזה פוגע בך שהילדה מעדיפה את אבא, זה אנושי, וטוב שאת מבינה היא רק ילדה. אני לא יודעת אם אתם עשיתם משהו ובגלל זה המצב הוא כזה. זו התנהגות של הילדה שאולי רוצה שיהיה לה מקום בלעדי אצ אבא כלשאמא יש תינוק (גם אם זה התחיל לפני הלידה יכול להיות שהיא הרגישה את רמת הפניות שלך יורדת כשהיית עסוקה ביווצרות חיים חדשים בתוכך). צריך להתייחס לכך בסבלנות, אך עד לרמה שזה מתחיל לנהל אתכם לגמרי. את זה אסור לאפשר, גם אם היא בוכה. לא ייתכן שתינוקת תקבע מי עושה מה בבית. צריך לדבר אליה, להסביר לה, ולהתנהל כפי שאתם מבינים באותו רגע ולא כפי שהיא קובעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מוגבר אצל ילדה בת 4הילה כלפון10/03/2010
שלום רב, אני אמא לילדה בת 4 ונולד לנו תינוק חדש בן חודש וחצי, לאחרונה בתי מגלה פחד גדול מחושך גם שיש אור עדין ומוזיקה נעימה בחדרה,מלקום מהמיטה, לגשת לשירותים , לרדת יחד במעלית,ללכת לכול מקום בבית לבדה,כמעט כול פעולה מלווה "מאמא בואי איתי אל תשאירי אותי לבד",יש לציין שעד לתקופה האחרונה כל הפעולות הללו בוצעו ללא פחד,הפחד מלווה בהתקפי בכי וחרדה,יש לציין שהיא מקבלת באהבה גדולה את אחיה משחקת איתו ומפגינה אהבה גדולה,אנו כהורים דואגים שהיא תקבל את מלוא היחס,חום ואהבה, הפחדים ממש מדאיגים אותי,אני מוטרדת ולא יודעת כיצד לנהוג,האם כן להיענות לה ולישון לידה בלילה שהיא קוראת לנו? אשמח לטיפים ועצות בנוגד לילדה, הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר10/03/2010שלום הילה,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה הרלוונטית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים אם מוות של סבתאימית חי10/03/2010
היי שלום,
אני אבדתי את אמי ממש לפני שבוע ולבתי בת 5-6 מאוד קשה אני לא יודעת איך להסביר לה ,
כשאני "אומרת סבתא בשמיים" היא אומרת מה אבל איך אפשר להגיע לשמיים
אני נואשת אני צריכה את עזרתכם דחוף
תודה
ימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתמודדים עם מוות של סבתא
סמדר ריינר10/03/2010שלום ימית,
קודם כל אני משתתפת בצערך. שנית ילדים בגיל של בתך מתחילים להבין את משמעות המוות וצריך להגיד לה פשוט את האמת, כמון שאת מאמניה בה כמובן. אם את מאמינה בהישארות הנשמה ועלייתה לשמיים את יכולה להסביר לה את זה. סביר שזה יגרור פחדים סביב ההבנה שכולם מתים בסוף, אך אלה פחדים טבעיים לגיל ואופייניים. צריך להסביר לידה שבדרך כלל אנשים מתים כשהם מבוגרים מאוד, ועד אז יש לה ולכם עוד הרבה זמן לחיות.
ייתכן גם, ימית שאת זקוקה לעזרה בעיבוד האבל בעצמך כדי שיהיה לך יור קל להסביר לילדה. אם זה כך את יכולה לפנות לטיפול. מות הורה במקרים מסויימים הוא משבר קשה בחיים, וייתכן שכדאי לקבל עזרה כדי להתמודד איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת בית ספר יסודיוי10/03/2010
שלום רב,
בתי עולה לכיתה א' בשנה הבאה ואני ניצבת בפני בחירת בית ספר עבורה. באחד ישנם 38 תלמידים בכיתה ומספר אנשי צוות, ובבית הספר השני ישנם 30 תלמידים עם מורה וסייעת מרחב. רציתי לדעת האם כמות של 38 ילדים +אנשי צוות עשוי לגרום ללחץ ובלבול אצל הילדים? עדיף בית הספר עם מעט התלמידים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א
מהא10/03/2010שלום לך,
לפי דעתי שיש החשיבות למספר התלמידים בתוך הכיתה, במיוחד בכיתות הצעירות ,כיתה א' , שבו המורה ישים לב לכל תלמיד ולמידת התקדמותו יותר מאשר כיתה גדולה שיש בה מספר גדול של תלמידים. וכפי שאת יודעת כניסה לכיתה א' נשחבת לשלב מאד חשוב בחיי הילד ולכן תמיד עדיף של שיהיה בכיתה שמכילה מספר תלמידים קטן ,שם התלמיד ישמיע את קולו וירגיש כמסובן יותר בנוח.
מקווה שעזרתי
מהא
סטודנטית לתואר שני בחינוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת בית ספר יסודי
וי10/03/2010אבל האם זה שיש מספר אנשי צוות בכיתה לא מקל את המכה של כמות גדולה של תלמידים בכיתה? האם הלימד בקבוצות מקלה עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת בית ספר יסודי
וי10/03/2010אבל האם זה שיש מספר אנשי צוות בכיתה לא מקל את המכה של כמות גדולה של תלמידים בכיתה? האם הלימד בקבוצות מקלה עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת בית ספר יסודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת ילד מחטיבה הצעירהרעות10/03/2010
שלום רב!
בני בן החמש וחצי נמצא היום בחטיבה הצעירה,בתקופה האחרונה ראינו שינוי משמעותי בהתנהגותו של בני וראינו כל מיני תופעות ותגובות לבני מצד הצוות שלא נראה לנו.
עד היום בני היה נפגש עם חברים והיה מאוד אהוד ואהוב על חבריו. היום ,מאז שעבר לחטיבה הצעירה אין לבני חברים כלל פרט לאחד.
באחת השיחות עם בני ,בני ביקש לא להישאר בגן הזה.
ולאור מספר אירועים שחלו ובגן התחלנו לבדוק להעביר אותו לגן אחר וזאת לאחר שהוחלט להשאיר אותו עוד שנה בגן.
ברצוני לדעת האם זאת בעיה להעביר את בני גן שהוא לא חט"צ ? האם זה יכול להשפיע על הילד לרעה? (משום שהיה כסר במסגרת של ביה"ס)
ברצוני לציין שהגן שהולחט שהוא יעבור אליו הינו עם חבריו מהגן הקודם ולא מהחט"צ~
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת ילד מחטיבה צעירה
סמדר ריינר10/03/2010שלום רעות,
לכל החלטה שנאחנו מקבלים יש מחיר. בודאי שיש מחיר להבערת ילד גן. השאלה היא אם המחיר הזה יותר גדול או יותר קטן מהמחיר שהוא משלם כרגע בגן שאתם חושבים שלא טוב עבורו. ברור שאם בגן השני יש ילדים שהוא מכיר, זה מקטין את המחיר. אין כאן תשובה מדוייקת, רק אתם יודעים מה המחיר שהוא משלם עכשיו, ולמה להשוות אותו, כי אתם מכירים מה קורה שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעלמות ההודעהדנה09/03/2010
שלום,
לפני כמה שעות כתבתי לפורום הודעה על התנהגות אובססיבית של ילדי בן ה-4. ההודעה הופיעה כהודעה חדשה ועכשיו שנכנסתי היא איננה....
אודה על בדיקתכם ותשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העילמות ההודעה
סמדר ריינר10/03/2010שלום דנה,
אין לנו אפשרות אתר את ההודעה שלך ולא ברור איך היא נמחקה. אנא העלי אותה שוב ואנסה לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, כותבת שוב
דנה10/03/2010שלום ותודה
בני הבכור בן 4, ילד חכם מאוד ובעל אנטלגנציה רגשית מפותחת (קורא וכותב) ילד חברותי מאוד ושמח, מאוד מאוד אוהב לעשות הופעות (שרואה בdvd או ביו-טיוב). מבחינתו הוא יכול לערוך הופעות ימים שלמים בלי צורך לצאת מהבית, או לפגוש חברים. כשיוצאים או פוגשים הוא משחק יפה וננהנה אך מציין כי הכי כייף לעשות הופעות והיה שמח גם לא ללכת לגן, כדי לעשות הופעות. חשוב לציין, שהוא לא צריך לעשות זאת כדי שייצפו בו, הוא נהנה מההופעה עצמה גם לבד. אני כמובן מגבילה אותו אך זה כרוך בבכי ובוויכוחים. מצד אחד, נתנו לו במה ו"טיפחנו" זאת ועכשיו אנחנו רוצים שזה ייגמר.... מה לעשות?
בנוסף , הוא כרוך אחרי דודתו (הרווקה בת 36 ללא ילדים) בצורה אובססיבית.
ברגע שהיא מגיעה, הוא לא רואה אף אחד יותר, רק אותה. רוצה לשבת רק לידה לשחק רק איתה, וכל דבר רק איתה. היא נענית לו ברצון רב (היא אובססיבית ונוירוטית) וזה משרת גם צורך שלה, בעצם היא יצרה את ה"מפלצת" ואנחנו, לצערי, לא התערבנו בזמן... זה קשה לצפייה, אם יש חברים בבית כשהיא מגיעה, הוא נוטש מיד ועובר לידיה, ולא מוכן לשמוע על כלום, הדבר כרוך בריבים ובבכי מצידו אם אנחנו מנסים להפריד ביניהם ולגרום לו לחזור לשחק עם החברים או לעשות משהו ללא דודתו לצידו.
המצב קשה לנו מאוד ואנחנו אובדי עצות, מה לעשות???? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4
ייתכן ששהתנהגות שאת מתארת כאובססיבית אצל בנך באה כסגנון התמודדות שלו עם חרדה כלשהי. תנסי לשים לב האם התכנים ב"הופעות" חוזרים על עצמם בוראיציות שונות או שכל פעם זה משהו אחר לגמרי. אולי תביא כמה דגמאות על מה הוא מציג ומזה אולי נוכל להבין יותר טוב יותר אם זו אכן חרדה וממה היא, ואז נוכל לחשוב איך לעזור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיאור ההופעות
דנה10/03/2010תודה על ההתייחסות.
ההופעות אות ןהוא עושה הן הופעות חיות של להקות כמו red hot chilli peppers, u-2 שרית חדד, קורין אלאל ועוד. הוא ממש מחקה את תנועותהזמרים או הגיטריסטים ונהנה מאוד מהמוסיקה ושר איתם. יש לו יכולת חיקוי מדהימה.
חשוב לציין שהוא מאוד מחובר למוסיקה, ויש לו שלל כלי נגינה בבית, גם באוטו הוא מאוד אוהב לשמוע מוסיקה מכל הסוגים.
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת להודעה הקודמת
דנה10/03/2010אני רוצה להוסיף, שהיום התחלתי להגביל את ההופעות באופן רגוע ומוסכם מראש, לחצי שעה ביום, בתור התחלה אחר כך אעבור ליום כן יום לא וכן הלאה, האם הדרך נראית לך נכונה? היום זה עבר בשלום ללא בכי ובהסכמה מלאה מצידו.
תודה
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4
הדרך יכולה להיות נכונה, ואם זה עובר בסדר זה טוב, אך הכמות שהורדת אליה נראית לי דרסטית מעט, צריך להוריד את ההופעות לכמות שלא תפגע בתפקוד השוטף שלו ושלכם, אני חושבת שאפשר לשלב שעה כזו ביום בסדר היום שלו, אך כמובן זה תלוי במה שנראה גם לכם.
אם תראו שלאורך זמן זה לא מצליח, והתופעה פוגעת בתפקוד היומיומי שלו, אולי כדאי לשקול פניה לטיפול ריגשי, ההתרשמות שלי היא שיש חרדה מסויימת מאחורי ההתנהגות הזו, חרדה כללית ולא ממוקדת, אלא יותר קשורה לכך שהוא צריך להיצמד למשהו כדי להחזיק את עצמו, כמו המוסיקה או הדודה.
בנוסף כדאי לשתף את הדודה בתכנית הטיפולית שלכם, כי אחרת יהיה קשה מאוד לבצע אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
דנה10/03/2010תודה רבה על תשובתך.
איך ואם בכלל אני יכולה לבדוק ממה נובעת החרדה? הוא ילד שמח עם חוש הומור, מאוד חברותי, ישן טוב בלילה מגיל 4 חודשים, בעל בטחון עצמי גבוה ומאוד מאוד אהוב על הסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
סמדר ריינר11/03/2010שלום דנה,
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת. זה משהו שאולי צריך לבדוק בהכרות יותר ממושכת. יכול להיות שיש משהו בילד הזה שנראה כל כך מוצלח ובוגר, וגם מעורר ציפיות להיות כזה, שאולי נוצר פער בין היכולות שהוא מראה כלפי חוץ לבין תחושה פנימית שלא תמיד באמת הוא יכול להחזיק את עצמו לבד ולהיות כל כך עצמאי ומפותח מעבר לגיל שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה11/03/2010תודה רבה רבה, אישרת את התחושות שלי! ננסה להתייחס אליו בהתאם לגילו הכרונולוגי ולא לבגרות שהוא מפגין. ואם נצטרך עזרה בנושא נפנה אליך באופן פרטני תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ובהצלחה:-)
סמדר ריינר11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוטה מקיאה באופן רצונייורם09/03/2010
שלום
אני אמא לבת שנה וארבע ח'
כבר במשך תקופה היא פשוט מכניסה אצבע לפה ומגרה את רפלקס ההקאה, לא ממש התיחסנו לזה
אבל כנראה שהיא שמה לב שזה עושה אצלנו משהו
לאחרונה היא פשוט עושה את זה כל פעם שאנחנו (ההורים) לא מתיחסים אליה, כלומר מדברים איתה אך למשל לא ניגשים להרים אותה כשהיא רוצה שיקחו אותה למשל, מהלול או מהכיסא אוכל.
הראנו שכועסים כשהיא עושה את זה והוצאנו לה את האצבע מהפה והיא המשיכה.
אתמול החלטתי שאני מראה לה שאני לא מתרגשת מזה, ואז היא פשוט המשיכה והקיאה כמה פעמים.
מה עושים???
אציין כי אין בעיה כלשהי באכילה היא אוכלת הכל, וינקה עד לפני חודשיים.
תודה, גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוטה מקיאה באופן רצוני
סמדר ריינר10/03/2010שלום גלי,
פשוט ממשיכים לא התייחס. תעבור תקופה קשה עד שהיא תשתכנע שזה לא יעיל והיא תפסיק. אין ברירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק חדשיערית09/03/2010
שלום,
יש לי ילדה בת 3 ותינוק בדרך. האם את התינוק כדאי יהיה לשים בחדר נפרד או ביחד עם אחותו?
תודה,
יערית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק חדש
נעמה סבג שמש09/03/2010הייתי ממליצה לשים את התינוק בחדר עם אחותו, לאחר פרק זמן בו ישהה לידך.
את מיד משדרת לה את הצורך בקרבה ביניהם ואת היופי שבדבר. קראי לה סיפורי ילדים מתאימים.
את מוזמנת לקרוא מאמרים בנושא באתר זה או באתר שלי.
שיהיה במזל,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)