פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שקר
    גלית
    01/02/2010

שלום
    בני בן 9
    משקר לי באופן קבוע, נשאר לאכול ארוחת צהריים לבד, אני דואגת להשאיר לו ארוחה חמה שאמורה להספיק לו עד שאני מגיעה ,אחכ אוכל חטיפים ללא אישור שלי
    אני משתדלת להגביל אותו, מפאת משקלו,אין לו גבולות, סיכמנו שהוא יכול לאכול רק כשאני מגיעה הביתה,אבל אני מגלה כל יום שהוא אוכל ומשקר לי שאכל פרי למרות שאני מגלה שאכל חטיף או משהו מתוק אחר. גם שאין חטיפים בבית, הוא מוצא משהו אחר כמו גלידה,או ביסקוויט וכו.
    מה עושים עם השקרים האלה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקר

סמדר ריינר
    03/02/2010

שום גלית,
    אני מבינה שהשקרים נוגעים במיוחד לנושא האוכל. נושא האוכל הו אכנראה הדרך שבה היד מתקשר איתך על היחסים ביניכם. יכול להיות גם שהוא מרגיש לבד עד שאת מגיעה והואכל הוא תחליף לקשר איתך (אני לא מתכוונת שתפסיקי לעבוד אני רק מסבירה הסבר אפשרי למצוקה שלו). יכול להיות שאתם זקוקים לעזרה מקצועית שתעזור לכם לבנות את הקשר ביניכם כך שיהיו בו אופציות נוספות מלבד לריב בו על אוכל. יכול להיות שאצל בנך המריבה על האוכל היא סוג של מריבה על האהבה שלך - כמה את נמצאת, כמה את מרשה, אם לא נותנים לו הוא ייקח בכוח, וכו'.
    במילים אחרות הייתי מתייחסת לתפקיד הפסיכולוגי של האוכל ולא רק להצבת הגבולות. אם לא רוצים לתת לא אוכל בלי גבולות, ובצדק, צריך לחשוב מה נותנים לו במקום, כי החסך הו אלא של אוכל, אלא אולי ריגשי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת חדשה במשפחה
    אלונה
    01/02/2010

שלום רב,
    בני בן 5 מגיב מאוד קשה לכך שנולדה לו אחות, התנהגות השתנת מאוד, הוא כועס, מתרגז וכל זה איתי ועם בעלי. דורש כל הזמן תשומת לב שאגב אנחנו נותנים לו, לא כל הזמן ולא ביחד מטפלים בתינוקת, אך כנרא לא מספיק בכל זאת.
    אך אנו יכולים להתגבר על העיניין כי המצב יוצא מכלל השליטה שלנו ואנחנו מתחילים לריב, לצעוק גם אליו וגם ביננו(דבר שלא היה בתדירות כזו קודם). כש כועסים אליו הוא לרב צוחק.
    מבקשת הנחיה קטנה, טיפ. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת חדשה במשפחה

הוספת תגובה

• תינוקת חדשה במשפחה

נעמה סבג שמש
    03/02/2010

שלום אלונה,

נסו להקדיש לו זמן אישי בנפרד, שלא בנוכחות התינוק.
    לצאת איתו לפעילויות מחוץ לבית ולהיות איתו אחד על אחד.
    דבר נוסף- הקפידו על כך שלא להפיל עליו את תפקיד הבוגר והמתחשב באופן תמידי.
    אני מבינה שעד כה היה לבד, קיבל את מלוא תשומת הלב ובמובנים מסויימים היה התינוק שלכם.
    תנו לו את זה עדיין. מותר לפעמים להיות קצת תינוק קצת ילד.

אתם מוזמנים לקרוא באתר זה או באתר שלי מאמרים שכתבתי בנושא. ישנן גם כתבות.
    בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מפני רים
    דנה
    01/02/2010

שלום רב,

הבן שלנו בן שנתיים וקצת, נמצא בגן ובסך הכל מאוד נהנה.
    הבעיה מתחילה ברגע שמגיע מישהו זר לגן, הוא ממש נכנס לפחדים ומחפש את קירבת הגננת (ילדים אחרים כנראה לא נוהגים באותה צורה), זה הגיע עד לכך שמישהו בא להציג תיאטרון בובות ועוד לפני שההצגה התחילה, רק ברעיון שבא מישהו עם גיטרה, הגננות נאלצו להוציא אותו החוצה כי מאוד בכה, והוא סרב להיכנס שוב. או שהחליפו את המדריכה של אחד החוגים והוא משום מה נבהל ובכה.

הוא באמת ילד רגיש שלא יודע עדיין לעמוד על שלו וגם עדיין מפחד מקולות חדשים ורועשים.
    בבית הבעיה קיימת אבל בצורה פחותה בהרבה וגם אם מגיע מישהו שהוא לא מכיר, הוא לא נכנס לפחדים כמו שמתארת הגננת.
    אשמח לשמוע את דעתכם והאם הדבר תקין או שכדאי לטפל בזה ?

תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מפני רים

הוספת תגובה

• פחד מפני זרים!

דנה
    01/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8.5 חודשיים איך לדבר ??
    יונית מטרסו
    01/02/2010

שלום\\\
    ביתי בת 8.5 חודשים
    אני בקושי מדברת איתה
    איך ומה צריך לדבר עם התינוקת ?
    אני דואגת לצרכים שלה
    האם דיבור הוא צורך חשוב ?
    האם צריך סתם לדבר ?

תודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8.5 חודשיים איך לדבר ??

הוספת תגובה

• בת 8.5 חודשים

סמדר ריינר
    01/02/2010

שלום יונית,
    את יכולה ללוות את הפעולות והמחשבה שלך במילים, משהו כמו - "מה קרה? למה את בוכה? אולי כואבת לך הבטן? בואי נרגיש את הבטן, אה זה לא הבטן, אולי את רעבה? הנה בקבוקי, הנה כנראה שהיית רעבה. עכשיו יותר טוב, נכון? וכו'.
    עצם הפנייה שלך אליה ועצם השמעת הקול שלך, הטון, מצב הרוח שלך שעובר דרכו הם חיוניים להעמקת הקשר, ובגיל כזה מתחילה לאט לאט הבנה של ילדים לשפה למרות שרובם עדיין לא מבטאים זאת בדיבור בעצמם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי טוב ???

יונית מטרסו
    02/02/2010

כיאלו לחשוב בקול רם ???
    זה לא יעשה אותה לא החלטית ??
    אני שואלת
    זה בטוח נשמע לך מוזר
    אבל ממש חשוב לי ,להבין טוב את הנושא
    וכל פעם שאני באה לדבר איתה
    אני לא מוצאת עניין ,
    אז אפשר עוד הסבר ,
    תודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבה והחלטיות

סמדר ריינר
    02/02/2010

שלום יונית,
    לפני שמחליטים צריך להתלבט. זה תהליך חשיבה טבעי. ההחלטה היא תוצאה של חשיבה, כך אני מקווה... אם כבר זה ילמד אותה משהו, זה ילמד אותה לחשוב... אבל זו לא הנקודה, היא לא בגיל ללמוד דווקא את זה ממה שאת עושה, מה שהיא תלמד זה שיש שם מישהו חושב ואיכפתי ולא רק מכונה ששותקת ועובבדת כמו רובוט...(אני בכוונה מנסחת בהגזמה, אני מניחה שאת לא רובוט בכלל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 מתעורר בלילות-דחוף
    לי
    01/02/2010

שלום,
    מזה מספר שבועות בני בן ה-6 מתעורר כמעט מידי לילה בסביבות השעה 3 בבכי וטוען שיש לו חלומות רעים ושהוא מפחד. כלום לא מרגיע אותו (מים/אור/חיבוק...). הוא יכול לבכות ולהישאר ער עד הבוקר ומפריע לכולם לישון. מה עושים?!

הוספת תגובה

• חלומות רעים

ליאת גרוס
    01/02/2010

שלום מיטל
    חלומות רעים הם דבר נורמטיבי בגיל זה.
    כדאי לבדוק איתו מה לדעתו יכול לעזור לו.
    נסי לברר על מה החלומות וחישבי איתו מה יכוללנצח את הדברים הרעים בחלום. אולי אם יישן עם פנס מתחת לכר ויוכל להאיר על החלום ולראות שהוא לא כלכך מפחיד. אולי לדמיין איזה גיבור למשל סופר מן שנכנס לחלום ומנצח. אולי איזה ספר שישים לידו על גיבור מסויים.
    נסי אולי להבטיח לו מתנה אם מצליח לחזור לישון אחרי החלום.
    אל תאפשרי לו להגיע למיטת ההורים אבל אפשר לשים מזרון על הרצפה לא רחוק מחדריכם.
    הקריאי לו סיפורים על ילד שמפחד מחלומות ושוחחי עימו על הילד ועל הדרך שהוא התגבר.

מקווה שאחת השיטות שהזכרתי תעזור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נטפל לילד מסוים בגן
    pir
    31/01/2010

בני בן החמש נטפל ומגיב בצורה אלימה (דחיפה, מכה וכו') לילד מסויים בגן,
    גם אם אין אינטראקציה בין השניים בני יכול לגשת אליו ולדחוף/להרביץ לו ללא סיבה נראית לעין.
    הגננת אמרה כי במהלך היום היא דואגת כי הם ישמרו מרחק זה מזה ולא שמה אותם בשום פעילות משותפת. אך כמובן לא תמיד אפשר לשלוט מבין 35 ילדים.
    נראה כי לבני ישנה מעין אובססיה דווקא לילד זה (שאינו אלים, עדין ושקט). קרו לו מקרי אלימות בודדים כלפי אחרים אולם ילד זה תמיד מהווה קורבן לבני.
    יש לציין כי לפני כחצי שנה הגענו משליחות של שלוש שנים. בתחילה הגננת חיברה בין בני לבין הילד כי לשניהם יש רקע לשפה שניה דומה. אולם מהר מאד התברר כי החיבור ביניהם לא עובד.

פנינו להדרכת הורים של פסיכולוג ילדים אך הוא לא מצא דבר חריג אצל בני ולא הגענו עימו למסקנות בעיניין. כנ"ל לגבי פסיכולוגית הגן שטענה שהוא עדיין בתהליך של עליה ושיש בו קושי לדחות סיפוקים וסף תסכול נמוך .

כיום אנו במצב ששתי האמהות מורות לילדינו לא להתקרב אחד לשני.
    מה לדעתך ניתן לעשות ? למי אוכל לפנות בכל זאת ?

לקביעת תור
    סגירה
    בני נטפל לילד מסוים בגן

הוספת תגובה

• ילד שנטפל

סמדר ריינר
    01/02/2010

שלום לך,
    לא הבנתי איך הסתיימו האינטראקציות עם הפסיכולוגים השונים שייעצו לכם. מה זה נקרא "לא מצא משהו חריג אצל בני" מדוע הוא צריך למצוא משהו חריג? וכן לא ברור לי מה זאת אומרת שיש קשיים בדחיית סיפוקים וסף תסכול נמוך.כלומר זה כן ברור י, אבל האם בכך נגמר העניין? האם לא קיבתם הכוונה איך להתמודד ולעזור לו עם קושי בדחיית סיפוקים וסף תסכול לנמוך?
    לא צריך שתהיה בעיה חריגה לילד, אולי יש לו ואולי אין לו, אבל לא ברור לי מה עוד נאמר לכם שצריך לעשות. משהו נראה לי לא שלם בתהיכים שעברתם ולא ברור לי למה.
    אם את יכולה אנא השלימי יותר פרטים בקשר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

pir
    02/02/2010

סליחה אם לא הייתי מספיק ברורה.
    זו בדיוק הבעיה שלי שבעצם לא קיבלנו הכוונה מה כן לעשות עם הילד במצבים כאלו (הדרכת הורים) במכבי משום מה אף אחד לא מבין מה זה הדרכת הורים.

את ה"הגדרה" "סף תסכול נמוך" וגם ""בעיה רגשית" שמתבטאת באלימות קיבלנו מהגננת.
    הילד מטופל בריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת.

הפסיכולוג הקליני שעמו נפגשנו ראה את הילד פעם אחת. ואמר שהילד בסדר גמור. איתי הוא נפגש שלוש פעמים אך גם הוא לא ענה לבקשותיי לגבי הדרכת הורים - מה תכלס לעשות ואיך לנהוג עם הילד וכו'. לכן לא ראיתי טעם להמשיך עימו. גם לדעתי כמובן לא סיימנו את התהליך או בעצם לא התקדמנו בכלום. אני מחפשת מענה יותר בצורה של הדרכת הורים. האם ידוע לך על מכון פרטי שעובד עם קופ"ח מכבי באזור השרון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

סמדר ריינר
    02/02/2010

שלום לך,
    אני לא יודעת אם הדרכת הורים כלולה בהגדרות של מכבי לגבי הכיסוי שלהם לטיפולים של התפתחות הילד, אבל אני מכירה מכון התפתחות הילד בהרצליה שעובד עם מכבי, תחפשי בגוגל "מרכז להתפתחות הילד - יד התשעה" ותתקשרי לברר.
    בהצלחה,
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך ובכי
    אמא משתדלת
    31/01/2010

בני בן 10 , תלמיד מצטיין, שוחה, מנגן בפסנתר ומשתתף בקרטה אבל כמעט ואין לו חברים, מלבד אחד. הוא חסר ביטחון, למרות כל שיחות החיזוק שאני מנסה לעשות לו בהדגשת כל התכונות החיוביות שלו. תגובתו לתסכול היא בכי, וזה הגיע למצב בו הילדים כבר תייגו אותו כבכיין. איך אני יכולה לחזק אותו מבחינת הדימוי העצמי שלו? ואיך אפשר ללמד אותו דרך אחרת להתמודד עם התסכולים שלו מלבד בכי?

לקביעת תור
    סגירה
    דימוי עצמי נמוך ובכי

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך ובכי

סמדר ריינר
    01/02/2010

שלום לאמא המשתדלת,
    התשובה לשאלתך תלויה בגורמים התפתחות הדימוי העצמי הנמוך. אני לא מספיק מכירה אתכם, אבל אני משערת, שבמקרה שלכם מדובר בילד שרגיל להצטיין. הכישורים שנדרשים להצטיינות בלימודים או בפסנתר הם לא אותם כישורים שנדרשים להתמודדות חברתית. בחברה מותר וצריך לטעות, לנסות, להתייחס לכך בהומור ולא לקחת הכל כל כך ברצינות, להיות קליל יותר. זה לא הכלי שהבן שלכם למד לפתח. אני גם לא מכירה אתכם, ולא יודעת אם אתם כאלה. או שאתם כאלה אבל שידרתם לו שהכל נורא רציני במיוחד לימודים והישגים, ולא עודדתם אותו שמותר לטעות, מותר לשחק, לא הכל ברצינות וזה דווקא נחמד. יכול להיות שהוא למד לקבל התייחסות חיובית ממכם רק שהוא מצליח במאה אחוז. והוא חרד פשוט להיות הוא, בלי קשר הישגים. זה אכן פוגע בדימוי העצמי.
    זו כמובן רק השערה שלי. אם זה כך, כדאי לנסות שנות את זה, להוריד לחץ מהלימודים, לעשות איתו דברים כייפים, לתת לו התייחסות חיובית לא רק כשהוא מצליח ולא רק בגלל התכונות החיוביות שלו, אלא בכלל בגלל שהוא חמוד והוא הבן שלכם וזהו.
    יכול להיות שתצטרכו להיעזר בטיפול, כי אלה דפוסים שכבר התקבעו בגיל כזה ויכול להיות שיהיה קשה לשנותם גם אצלכם וגם אצלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אמא לילד בן3.5 וילדה בת 2.5
    רויטל
    31/01/2010

הילדים כל לילה באים למיטת ההורים וזמ מאוד מפריע מה לעשות

יש להם מיטה וכל הזמן בשעות הלילה המאוחרות הם באים לישון אצלינו

בנוסף בני בן 3.5 עדיין עם חיתול לא מוכן להוריד

הוספת תגובה

• הרגלי שינה ואינטליגנציה רגשית

נעמה סבג שמש
    31/01/2010

רויטל,

הצבת גבולות בתהליך זה הינה דבר משמעותי.
    צריך להיות גבול ברר בין מיטת ההורים לזושל הילדים. אתם מאפשרים את העניין ולא מקפידים להחזירם למיטותיהם, ולכן הם ממשיכים לנסות.
    כשתפגינו עקביות ונחישות, תוכלו להפסיק את העניין.

לגבי הטיטול- אין לי מושג מה הגישה שנקטת עד כה, אך יש לעשות זאת עם הילד, ע"פי השלבים הנכונים לו. קראי לו ספרים בנושא והכיני אותו. קשה לו יותר לעשות את הצעד בגלל הפרש הגילאים הקטן בבית. אני מניחה שכאשר הילדה תיגמל, הוא ישתף פעולה גם כן.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע דילגו על שאלתי מיום 30.1.10??
    מישמיש
    31/01/2010

הוספת תגובה

• אי רצון ליציאות

מישמיש
    31/01/2010

שלום !
    בני בן 7. את גמילה מהחיתולים עבר בזמן ( בגיל שנתיים וחצי) , ללא קשיים , "בריחות " , ממש חלק. כשהיה בן 5 חלה נסיגה שהתבטאה ב"בריחה" של צואה במכנסיים , עד התאפקות במודע וחוסר רצון לעשות קקי ( אפילו למעלה משבוע ) , וכשהיה כבר צריך היה בורח לו במכנסיים . תקופה זו היתה ארוכה עד שהתייעצנו עם פסיכולוגית הגן , שבציעה שננסה ביחד איתו לפתור את הבעיה בכך שינסה באופן קבוע ויומומי ללכת לשירותים בשעה קבועה , פעמיים ביום . ואכן העניין בא לפתרון , ולאחר כמה פעמים של "תזכורות " ללכת לשירותים בזמן שנקבע , הוא התחיל ללכת כשהיה צריך , לבד, וללא כל התנגדות ( בכל יום הוא היה בשירותים ) , וללא כל בעיה.

הבעיה שוב חזרה לפני שבועיים . שוב אין לו רצון לעשות קקי, מתאפק , " לא יוצא לו" , בורח לו קצת והוא ממש "מחזיר " לבטן , רואים זאת על התחתונים .

מה עומד מאחורי התנהגות זו ? ואיך אפשר לפתור אותה ?
    תודה , אמא מאוד מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבתים של הילד
    ליאת
    31/01/2010

שלום רב
    לי יש ילד בן שנתיים וחודש ועקב עבודה של בעלי אנחנו חיים (אני והילד)3 חודשים בארץ אצל אמא שלי ו3 חודשים בניו יורק עם האבא כמשפחה (בעלי נישאר שם קבוע בגלל עבודה)
    השאלות שלי הן
    האם המצב הזה של שני בתים עלול להשפיע עליו לרעה ?
    מה היעוץ לגבי גן ילדים כי הוא לא יכול להיות בבית גם בארץ וגם בניו יורק?האם זה כשהוא בשני גנים עלול להשפיע?
    הוא ילד חברותי ומקסים.

לקביעת תור
    סגירה
    הבתים של הילד

הוספת תגובה

• מעברים רבים.

נעמה סבג שמש
    31/01/2010

ליאת שלום,

עבור הילד המצב שאת מתארת אינו פשוט כלל.
    כל פעם "קורעים" אותי מהביבה המוכרת והבטוחה ומשנים לו מסגרת ומקום. בנוסף, לא לפגוש את אביו פרק זמן כה רב הינה סוגיה משמעותית.

ילד צריך שגרה ובטחון. כעת הוא כבר גדול ושינויים שכאלה בהחלט יקשו עליו.
    אני בהחלט לא ממליצה על הסדר שכזה.מבינה את געגועייך, אך אין פתרון זה הוא נכון בעבור הילד.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך מטפלת אחת?
    keren
    31/01/2010

שלום רב,

בשעה טובה ילדתי בת בכורה לפני 7 שבועות. שאלתי היא האם בתום חופשת הלידה ניתן להשאירה שלושה ימים בשבוע עם מטפלת, יום נוסף עם סבתא אחת ויום נוסף עם סבתא שנייה.
    האם הדבר עשוי לגרום נזק לילדה? האם היא זקוקה לדמות אחת קבועה שתלווה אותה לאורך השבוע כולו?
    אשמח לתגובה.
    בתודה מראש,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    האם צריך מטפלת אחת?

הוספת תגובה

• מטפלת לתינוקת

נעמה סבג שמש
    31/01/2010

שלום קרן,

נזק לילדה לא יהיה כיוון שהסבתות יטפלו בה באהבה ובמסירות.
    עם זאת, בהחלט מומלץ שתהיה דמות אחת קבועה עם הילדה, שתטפל בה ואותה היא תכיר.
    השאלה בעיניי היא האם היא רואה את הסבתות מעבר ליום בשבוע. יום בשבוע לא מספק כדי להכיר אותה, רצונותיה, צרכיה ואופיה. קשה גם לה לזהות ולזכור בתדירות שכזו.

הקפידי שתיפגש איתם יותר, גם באחה"צ.
    בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל גיל 3.5
    ליז אזולאי
    31/01/2010

שלום רב,

הבן שלי הוא בן 3.5 שנים, ולאחרונה הוא מביע פחד כמו: מי בדלת? מה זה הרעש הזה? אני פוחד מהנביחות של הכלב אצל השכנה שלנו וכו'. לדעתי כל זה התחיל לפני כשבוע, שעלינו הביתה במדרגות ולתדהמתי שכב הומלס בכניסה לביתנו, ובני מאוד חשש.

איך מתמודדים עם הפחד הנ"ל, האם זה טבעי לגיל הזה או שזה עקב מה שהוא ראה? כל רעש חזק כמעט מפחיד אותו.

תודה ליז

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל גיל 3.5

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 3.5

סמדר ריינר
    31/01/2010

שלום ליז,
    לא הפחדים האלה לא טבעיים ברמה הזו. האם דיברתם איתו על החוויה בנוגע להומלס? אולי כדאי לשוחח איתו על מה שהוא ראה, מה המשמעות של זה ואיך אתם שומרים שאף אחד לא רצוי לא ייכנס הבייתה.
    משהו כמו:" כשחזרנו הבייתה בשבוע שעבר שכב האיש הזה שנראה מפחיד ליד הדלת. בטח פחדת כי לא ידעת אם הוא ייכנס אלינו בכוח. אבל בסוף הוא לא נכנס כי...אבל בכל זאת אולי אתה מפחד שיבוא איש כזה." ולהסביר לו איך אתם שומרים, איך נועלים את הדלת ושאי אפשר להיכנס אליכם הואו מוגן ובטוח בבית. לתת לשאלות שלו לעלות - למה האיש הזה ככה, הוא נראה משונה וכו'.
    את יכולה גם להיכנס לעמודת "שאלות נוספות" לתשובה שמתייחסת לפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רגשית
    שר
    31/01/2010

הבן שלי בן 10 מאובחן כבעל הפרעת קשר וריכוז ומקבל ריטלין ובחודש האחרון שונה לקונצרטה. בתקופה האחרונה יש בעית התנהגות בבי"ס וירידה בלימודים. הוא מתרגז מכל דבר ורב עם הילדים ומגיע למצב שרוצה ללכת הביתה, הוא טוען שהילדים מציקים לו, אבל שאלתי את המורה והרבה פעמים הוא מתחיל לקלל וכך הילדים מחזירים לו מכות. בבית אין כזו התנהגות. רציתי לדעת מה ההמלצה, האם צריך ללכת לטיפול פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה רגשית

הוספת תגובה

• בעיה ריגשית

סמדר ריינר
    31/01/2010

שלום שר,
    קודם כל כדאי גם לבדוק האם התרופה שניתנה לו לא מתאימה. בנוסף ייתכן שיש מקום לבדוק מה עוד קרה בתקופה האחרונה מעבר לשינוי התרופה בחייו שאולי השפיע. העובדה שההתנהגות לא קורית בבית לא מעידה על כך שאין בעיה, אלא אולי מסיבות שונות הבעיה מתבטאת רק במסגרת. לאחר ערכית הבירורים הראשוניים עליהם המלצתי, בהחלט יש מקום לפנייה לטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "ממציאה" סיפורים
    אילנית
    31/01/2010

שלום,
    ביתי בת ה 6.5 בכיתה א' נוטה לאחרונה ל"המציא" סיפורים. אלה דברים שהיא מספרת שקרו לה בבית הספר בדרך כלל או משהו שביקשנו שתעשה (כמו לצחצח שיניים) ואומרת שעושה. אני חייבת לציין שאחרי כמה ימים היא מתוודה ואומרת לנו שזה באמת לא קרה תוך כדי בכי והבטחה שהיא תנסה לא לעשות זאת שוב. הנושא מאוד מטריד אותה והיא מבקשת שנעזור לה להפסיק והייתי שמחה לקבל עזרה וטיפים בנושא, איך להתייחס ומה לעשות.

תודה!
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    "ממציאה" סיפורים

הוספת תגובה

• סיפורים

ליאת גרוס
    01/02/2010

שלום אילנית
    נראה שהילדה מאד רוצה לרצות אתכם. חשוב לה שתהיו מרוצים ממנה או שלא תכעסו. אולי חשה שמאבדת את מקומה מולכם.
    נסי להבין למה בעצם. מה מנסה להשיג בסיפורים אלו. למה כלכך חוששת לספר לכם את האמת? למה חשוב לה לייפות את המציאות?
    הכיחו לה (לא מספיק להגיד) שאתם באמת מקבלים אותה כמו שהיא.
    חשוב לא לחזק התנהגות זו ולא לשדר אמפתיה לעצם השקר.
    העובדה שזה קורה בעיקר מולכם מחזקת את דברי ומרגיעה שזוהי לא בעיה של שקרנות פתאלוגית אלא של צורך לרצות.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 8 מפחדת בלילה (פתאום)
    הדס
    31/01/2010

שלום רב,
    ילדתי בת ה-8 החלה לאחרונה לפחד בלילות (מגנבים,פורצים,רעשים וכ'). היא מתעוררת באמצע הלילה ובאה אלינו. אציין שלא היה שום שינוי שמצדיק זאת. הסברנו לה שהבית מוגן וכ' ואנחנו שומרים עליה אבל היא אומרת שהיא נורא מפחדת והיא "לא יכולה".
    אנא עזרה כי הלילות הפכו להיות לבנים....

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    31/01/2010

שלום הדס,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה המתייחסת לפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה