פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגשות של ילדה לגבי פונדקאות
    כוכי
    30/01/2010

חברתי מעוניינת להיות אם פונדקאית פעם שניה ,רק שהפעם ביתה כבר בוגרת בת 4.5 והתהליך יקח זמן ובטח היא תהיה בת 6 שהתהליך יתקיים(אם יתקיים).
    ההתלבטויות הן איך מעבירים את המסר לילדה בגיל כזה ,איך לא פוגעים בה ומעבירים לה את החוויה בצורה הכי חיובית (אם אפשר)

נשמח לעצה כוכי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשות של ילדה לגבי פונדקאות

סמדר ריינר
    31/01/2010

שלום כוכי,
    לא כל כך הבנתי מה אמור לפגוע בילדה במסר שמעבירים? לילדה בגיל הזה נראה לי שאפשר בהחלט להגיד את האמת.
    קודם כל צריך לוודא שהיא מבינה איך ילדים באים לעולם. בגיל הזה כבר אפשר לתת הסבר על כך, יש ספרים שמסבירים זאת בכל חנות ספרים במדור ספרי ילדים.
    צריך לשבת ולהסביר לה על זרע וביצית וכו'. ולהסביר לה שיש נשים שלא יכולות להביא ילד לעולם כי הרחם שלהם לא מספיק חזקה ואמא רוצה לעשות מעשה טוב ול"ארח" את העובר שלאשה כזו,, שנוצר מביצית שלה וזרע של בעלה, בבטן שלה, כדי שהוא יוכל להיוולד, ואז היא תיתן להם אותו, כי הוא לא שלה, היא רק ארחה אותו, והם גומלים לה בכסף.
    אבל אולי תשתפי אותי בהתלבטויות מה יכול לפגוע, כדי שאוכל לעזור יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה רצינית כבר שנים,עיזרו לי בבקשה
    רוי
    30/01/2010

תודה לעונים!
    אני פונה אליכם משום שיש לי בעיה.
    אני צריך יעוץ דחוף!!!
    כבר 4 שנים אני מטריד את ההורים שלי ואני לא יודע מה לעשות כנגד זה.
    בבקשה תעזרו לי!
    הנה פירוט הדברים שאני עושה (וזה מציק להורים שלי):
    1)אני משקר הרבה!
    2)אני לא מקשיב יעוץ ההורים בקשר לימודי קשר חברתי ומתחצף באותו נושא.
    3)אני מתגנב בלילה ומשחק במחשב
    4)מקלל ואומר דברים לא יפים להורים שלי.
    אני לא יוד מה לעשות,אני כול הזמן חושב אך אני מונע את זה אבל זה חוזר על זה שוב ושוב.
    בבקשה עיזרו לי!!!!!אני עומד ללכת לאימוץ ואני רק בן 10!!!
    שוב תודה לעונים!!!

:( :( :( :(
    בבקשה תצילו את חיי!!

הוספת תגובה

• סתם צחקתי

רוי
    30/01/2010

סתם צחקתי!!!!!!!!!!חחחחחח........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי רצון ליציאות
    מישמיש
    30/01/2010

שלום !
    בני בן 7. את גמילה מהחיתולים עבר בזמן ( בגיל שנתיים וחצי) , ללא קשיים , "בריחות " , ממש חלק. כשהיה בן 5 חלה נסיגה שהתבטאה ב"בריחה" של צואה במכנסיים , עד התאפקות במודע וחוסר רצון לעשות קקי ( אפילו למעלה משבוע ) , וכשהיה כבר צריך היה בורח לו במכנסיים . תקופה זו היתה ארוכה עד שהתייעצנו עם פסיכולוגית הגן , שבציעה שננסה ביחד איתו לפתור את הבעיה בכך שינסה באופן קבוע ויומומי ללכת לשירותים בשעה קבועה , פעמיים ביום . ואכן העניין בא לפתרון , ולאחר כמה פעמים של "תזכורות " ללכת לשירותים בזמן שנקבע , הוא התחיל ללכת כשהיה צריך , לבד, וללא כל התנגדות ( בכל יום הוא היה בשירותים ) , וללא כל בעיה.

הבעיה שוב חזרה לפני שבועיים . שוב אין לו רצון לעשות קקי, מתאפק , " לא יוצא לו" , בורח לו קצת והוא ממש "מחזיר " לבטן , רואים זאת על התחתונים .

מה עומד מאחורי התנהגות זו ? ואיך אפשר לפתור אותה ?
    תודה , אמא מאוד מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    אי רצון ליציאות

הוספת תגובה

• לסיגל

מישמיש
    31/01/2010

תודה! מקווה שאצלנו ייפתר מהר יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    תהילה
    30/01/2010

שלוםרב
    בני בן ה5-11 חודשיים ישליבעיה גדולה איתו כאשר הוא שובר משהו הוא מתיל להרביץ לנו ואני לא מבינה למה אני ניגשתאליו ומחבקת אותו חזק ואומרת לו זה לא נורא אפשרלקנות עוד תוך כדי החיבוק אנימקבלת עוד מכה עוד מעשה כאשר אני מתרגלת איתו בשיעורי הבית והוא לא יודע הוא בוכה ושוב מרביץ לי וגםכאשר אני והוא משחקיםיחד והוא מפסיד הוא בוכה ונכנס לחדרו ואומר אני אפס אני לא שווה כלום מה אני אמורה לעשות אני מפחדת שילד בגיל שכזה אומר אני אפס
    בבקשה עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

סמדר ריינר
    30/01/2010

שלום תהילה,
    משהו לא כל כך ברור לי. כשהוא שובר משהו, למה את מחבקת אותו? נראה לך שהוא נבהל או מתחרט? או שנראה לך שהוא עשה את זה בכוונה?
    כי זה נשמע שכשהוא מראה תוקפנות את מגיבה ברוך בצורה שלא מותאמת. יכול להיות שמה שחסר כאן זו סמכות הורית.
    ילד יכול להרגיש לפעמים שהו אפס, כשההורים שלו נתפשים כחלשים. ההגיון הפנימי הלא מודע שלו אומר, אני באתי לעולם על ידי ההורים האלה, אם הם חלשים, חסרי ביטחון, זה אומר שגם אני כזה. תנאי ראשון לביטחון עצמי אצל ילד הוא שיהיו לו הורים חזקים שהם מודל לחיקוי.
    לפי התאור שלך, נשמע לי שזו הבעיה. תקני אותי אם לא הבנתי נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

תהילה
    03/02/2010

לסמדר ריינר שלום רב
    בקשר למהשכתבתיקודם לאהבנת אותי כ"כ אבל אמרת משהו שמאוד נכון ואמיתי אני חסרת ביטחון
    ואני ככה מקלקלת את הילד שלי אני מודה אני לא יודעת איך להתמודד אים זה
    סמדרי אני יתכוונתי קודם כאשר הילד שלי שובר כוס ללא כווה הוא מתחיל לבכות ולהכות את הסובבים אותו אני או בעלי לא צועקים אווי מה עשית בכלל לא בגלל זה אני מחבקת אותו ואומרת לו זה לא נורא אני מרגיע אותו דרך חיבוק גדול ומסבירה לו אבל ללא שינוי אני מאוד רוצה להבין מה יש לו בבקשה עיזרי לי בבקשה
    בתודה תהילה לוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לילד

סמדר ריינר
    03/02/2010

שלום תהילה,
    אני לא חושבת שיש לילד "משהו" אלא שהוא נבהל. וכשהוא נבהל אתם כנראה מתקשים להרגיע אותו. נשמע לי שהוא צריך לפעמים מגע חזק להרגעה ולא מגע חלש. כלומר מגע חזק זה לא בהכרח שאתם צריכים לכעוס עליו, אלא כשהוא מתחיל "להשתגע" זה לא מספיק לחבק ולהגיד לא נורא, אלא צריך להחזיק אותו חזק, כולל את הידיים שלו כשהוא מרביץ ולהגיד לו בטון חזק ותקיף: "לא קרה כלום, קודם כל תירגע ותפסיק לצרוח ולהרביץ. אנחנו נחזיק אותך עד שתירגע, ואחר כך נאסוף את מה שנשבר ומנמשיך כולנו את היום." זה סגנון התייחסות אחר לגמרי.
    אם אתם לא מצליחים כדאי שתפנו לייעוץ מקיף יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפורים מומצאים
    מירה
    29/01/2010

בתי בת 5.5 מלאת שמחת חיים, מקובלת חברתית, אהובה, ומוכשרת בוחרת לאחרונה, יותר ויותר להמציא סיפורים שלא נבראו. היא מרבה בפרטים מדויקים ומשכנעים שגורמים לכולם להאמין לה.
    קשה לי להבין למה. איזה צורך זה משרת אצלה. נכון שהיא מרוויחה המון תשומת לב ואהדה מהשומעים אותה אבל מה כל כך חסר מלכתחילה. איזה פונקציה מלבד תשומת לב, התפעלות או דאגה זה משרת? הסגנון מאוד מאוד אמין ומתוחכם. משחק שלא מבייש את השחקנים הטובים ביותר. ממש קשה לעלות על זה. האם יש לי סיבות לדאגה? כיצד להגיב לסיפורים שלה?
    לפעמים אני מתפרצת בכעס כי אני נפגעת שהיא מוליכה אותי שולל בנושא שנוגע לבריאות שלה למשל. ולפעמים אני רק מקשיבה ומהנהנת. אבל ללא ספק התחלתי להיות מוטרדת ומודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    סיפורים מומצאים

הוספת תגובה

• סיפורים מומצאים

סמדר ריינר
    30/01/2010

שלום מירה,
    לא נתת שום פרטי רקע ולכן קשה לי לדעת איזה סיבות יש לילדה שלך להתנהג כך. לא סיפרת דבר על המשפחה, על אירועים שקרו לאחרונה, ואיזה סיפורים למשל היא מספרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין פעוטון למשפחתון
    נטלי
    28/01/2010

שלום רב:
    הקטן שלי בן שנה וחודשיים והחלטנו לשים אותו במסגרת עקב יציאה לעבודה והלכתי לבדוק גנים ומשפחתונים רציתי לדעת מה יותר טוב לילד בגיל בזה? במשפחתון זה כ -6-7 ילדים פחות אינטרקציה ולמידה אך יותר ביתי וחם ובגן כ-20 ילדים מחולקים לקבוצות עם סדר יום קבוע וכולל פעילויות, חוגים ומשחקים התפתחותיים אך סביר להניח שפחות יחס אישי. אני מאוד מפחדת לטעות ולהכניסו למסגרת לא מתאימה לכן בבקשה עצתכן.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• התלבטות

סמדר ריינר
    28/01/2010

שלום נטלי,
    בגיל כה קטן עדיפה מסגרת כמה שיותר קטנה ואינטימית. למידה לא יכולה להתרחש כמו שצריך בתנאים שלא מתאימים ריגשית לילד, בלאו הכי. הוא בסך הכל בן שנה וחודשיים והלמידה של תכנים חינוכיים היא ממש לא העיקר, יש משימות התפתחותיות קודמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך והתפרצויות זעם
    tchch,
    28/01/2010

שלום.
    בני בן 5 ו8 חודשים מאוד מפותח קוגנטיבית, בעל סף תסכול נמוך ונוטה להתפרצויות זעם כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה ושהוא לא מצליח במעשיו.
    הוא עולה שנה הבאה לכיתה א' (להשאיר אותו עוד שנה זה ממש עוול כי כבר עכשיו מאוד משעמם לו בגן).
    באלו דרכים אני יכולה לעבוד איתו כדי לרסן את ההתפרצויות וללמד אותו לקבל גם את הכשלונות?

תודה רבה רבה.

הוספת תגובה

• סף תסכול נמוך והתפרצויות זעם

נעמה סבג שמש
    31/01/2010

שלום לך,

המצבים שתיארת הם ברי שינוי על ידי דוגמא אישית. הדגמת מצבים בהם את נכשלת. דגמני לו איך מתמודדים נכון.
    נצחי אותו. הפסידי אך גרמי לכך שיפסיד. הכיני אותו לכך שפעם מנצחים ופעם מפסידים.
    הביאי אותו למצבי תסכול שונים בהדרגה, כדי שיידע להתמודד איתם טוב יותר בחוץ.

לגבי התפרצויות זעם- הציבי גבולות ברורים. למרות ההתפרצות, אל תיכנעי. הוא לא אמור לקבל את מבוקשו. בצורה זו ילמד שאינו מפיק מהם תועלת.

כשאינו מצליח דבר מה, היי אמפתית. חבקי ותשקפי בפניו את רגשותיו: זה באמת מאכזב כשלא מצליחים. אתה צודק. זה באמת מתסכל. אולי ננסה שוב? איזה פתרון אחר יש?"

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן חסר ביטחון מוחלט
    ילד בן 4
    28/01/2010

שלום רב,
    יש לי בן בן -4, ילד חכם ומקסים. אך מאז ומתמיד הוא היה חסר ביטחון. הוא מפחד להכנס לבד לחדר שלו, ללכת ברחוב בלי להחזיק יד, בגן וגם בבית אם משהוא אומר לו משהו שלא נראה לו הוא ישר נפגע ובוכה, מעדיף לשחק לבד ושכל המשחקים אך ורק שלו ולא של אף אחד, עדין קשה לו לעשות קאקי באסלה כי הוא מפחד שזה יכאב לו כי בעבר זה כאב לו כמה פעמים ומאז קשה לנו לשכנע אותו לשבת באסלה. מכל דבר מפחד ממש מהכל, חסר ביטחון ברמה מאוד גבוה וגם ביישן יחד עם זאת. לי זה מאוד מפריע כי אני מהיום הראשון שלו נתתי לו להרגיש שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה ואני תמיד שומרת אליו. כמובן לא בדברים מסוכנים אבל כן נתתי לו להרגיש משוחרר שהיה לו ביטחון עצמי כי הרגשתי שאין לו ביטחון. היום כשהוא בן 4 אני מאוד דואגת וזה מאוד מפריעה השאלה שלי מה אפשר לעשות עם כל זה איך לטפל עכשיו שבעתיד לא תהיה לנו בעיה בבית ספר וכו'. והאם יש טיפול כלשהו הדרכה להורים אך להתנהג במצב כזה? שהו שיכול עזור לנו. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן חסר ביטחון מוחלט

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    28/01/2010

שלום לך,
    אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה בנושא פחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת 4.5 ביישנית
    אור 1
    28/01/2010

ביתי בת 4.5 החלה שנה שעברה ללמוד בגן עירייה. הייתה לה שנה טובה מבחינה חברתית יחסית לכך שהיא קצת ביישנית. השנה היא עברה לגן חדש והמצב מאוד השתנה מבחינה קיצונית . בבוקר כשהיא מגיעה לגן היא לא מוכנה להיפרד ממני והגננת צריכה לקחת אותה ביד ולהחזיק אותה כדי שהיא תשחרר אותי(היא לא בוכה בדר"כ) כך זה כל בוקר. בימי הולדת היא יושבת צמודה אליי ולא משתתפת עם שאר הילדים. בשנה שעברה היא הייתה הולכת לחברות ונשארת לבד והשנה היא לא מוכנה שאשאיר אותה לבד אצל חברה. במפגשים עם ההורים בגן היא גם לא מוכנה לזוז ממני.
    אני רוצה לציין שגם אני ובעלי אנשים ביישנים (האם זה גנטי?). אני מאוד רוצה לעזור לה להיפתח מבחינה חברתית ושתהנה כמו שאר הילדים.
    אשמח לקבל עצות.

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת 4.5 ביישנית

הוספת תגובה

• ביישנות

נעמה סבג שמש
    31/01/2010

אור שלום,

חשוב מאד לא לדחוק בילדה או לשכנע אותה לשתף פעולה ולגשת לילדים.
    קבלו אותה כך ואפשרו לה. הציעו בצעדים קטנים, לקום ולרקוד איתה במסיבות, או הצטרפו אליה למשחק עם חברים, אך אל תאיצו בה כי זה רק יביא ללהסתגרות רבה יותר.

עצם זה שאתם רואים בה את עצמכם, עלול לגרום לכך שתקשו עליה "כדי שלא תהיה כמותכם".
    העזרה הגדולה ביותר היא לקבלה כמו שהיא ולעזור לה בהצטרפות אליה, בצעדים קטנים.

אל תקניטו אותה על כך ואל תשאלו בלי סוף מדוע אינה משתתפת. אל תעשו השוואות לשנים קודמות ותטיחו זאת בפניה.

הרבה סבלנות ודברים עוד ישתנו. רק תתנו לה זמן.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכן
    מורן
    28/01/2010

יש לי ילד מקסים בן שנתיים ושלושה חודשים שבוודאות נמצא כרגע בגיל המרד (מרי)
    בשלושה ימים האחרונים הוא קם משינה ומתחיל לצרוח ולא רוצה שאף אחד יתקרב אליו
    לא אני לא אבא שלו סבתא סבא אף אחד
    זה קורה שהוא קם משנת הצהריים וכשהוא קם משנת הלילה
    אף אחד לא מספיק לדבר איתו אפילו והוא צורח ומרביץ לנו ולעצמו וכל הזמן אומר די די די
    לוקח לו כרבע שעה להירגע ואז הוא ממשיך כרגיל כאילו כלום לא קרה
    אני מכירה את התופעה כאשר הוא רוצה משהו ולא נותנים לו או שמבקשים ממנו משהו והוא לא רוצה לעשות אבל ישר איך שהוא קם משינה נראה לי קצת חריג
    הוא מרביץ לכל מי שמתקרב אליו מרביץ לעצמו ולא מפסיק לבכות
    זה גם קשור לגיל המרד או שנראה לכן שעליי לקבוע פגישה עם פסיכולוג ילדים
    כמה זמן לחכות ולבדוק אם זה עובר???
    לדעתי זה גם לא חלום רע כי זה קורה במשך שלושה ימים פעמיים בים בבוקר ובצהריים
    אני מאוד מודאגת מאוד
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכן

הוספת תגובה

• גיל המרד

סמדר ריינר
    28/01/2010

שלום מורן,
    זה לא נשמע קשור למרד, זה קשור לדעתי לבהלה גדולה מאוד שהוא נתקף בה באמצע השינה. נסו לדבר איתו אחרי שהוא נרגע ולברר יותר מה בדיוק קורה לו באותם רגעים.אם זה נמשך, או מחמיר כדאי אולי לגשת לייעוץ מקצועי ולנסות לבדוק מה מציק לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות
    מלי
    28/01/2010

כשילדי צורחים "סתם" בעלי שם אותם ב"חדר צרחות" עד שהם נרגעים ואז הם יוצאים לי אישית זה מפריע ואני אומרת לו שמותר להם לצרוח או לבכות כי הם כרגע מתוסכלים ממשהו שרצו ולא קיבלו או משהו דומה...ואם שמים אותם כאילו בעונש הם לומדים שאסור להם לכעוס לבכות וכו כי מקבלים על זה עונש.....כיצד אכן יש להתנהג עם בכי של ילדים כשאנחנו לא רוצים או לא יכולים לתת להם את מבוקשם והם בוכים.....האם זה נכון לשיםאותם בחדר עד שירגעו שבד"כ זה עוזר...והן נרגעים מהר או שזה יכול לעשות להם איזה נזק?

לקביעת תור
    סגירה
    צרחות

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    28/01/2010

שלום מלי,
    ענישה מהסוג הזה, לדעתי לפחות יכולה לגרום נזק כי זה בעצם סוג של דחייה. אנחנו אומרים לילד לא מעניין אותנו שמשהו מציק לך, תמודד עם זה לבד, רק אל תפריע לנו באוזניים.
    לא ברור לי מה זה צורחים "סתם". עבור אדם מבוגר זה "סתם" עבור ילד זה מאוד חשוב באותו רגע. גם לא ציינת מה גיל הילדים.
    כמובן שלא צריך בהכרח לתת להם את מבוקשם רק בגלל שהם צורחים. אבל כן צריך לנסות הרגיע אותם, בחיבוק או במילה מרגיעה, להציע פיתרון חלופי אם יש (עכשיו אי אפשר גלידה אבל אחרי האוכל כן) ואם אין פשוט להגיד שזה באמת מעצבן שהם לא קיבלו מה שרצו, אבל יש לזה סיבה כזו וכזו, ובוא נחשוב ביחד מה אפשר לעשות כדי שזה יכאב פחות ויחזור לנו המצב רוח הטוב. אם כל זה לא עוזר, אז שיבכו קצת. אם הם לא מקבלים את מבוקשם, זה יפסיק לבד, כל עוד אתם עיקביים, גם בלי עונשים משפילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 לא דורשת...
    מלי
    28/01/2010

ביתי בת 3 ילדת סנדויץ חכמה ומקסימה אך לא דורשת לא מבקשת לא עומדת על הצרכים שלה..אני חושבת שהיא סובלת מזה ויש לי כמה דוגמאות לכך... גם הגדול שמעליה בן 5 מצליח תמיד לשכנע אותה בצורה מתוחכמת לותר על דברים שלה למענו והיא משתכנעת ומותרת גם כשלא מקבלת משהו שותקת או לפעמים מיד בוכה מאוד כיצד אפשר ללמד אותה לעמוד על זכויותיה ? לא לותר תמיד? לבקש ? לדבר? לא לבכות....או לשתוק....תודה אני נעזרת המון בעצות שלכם ולומדת הרבה גם מהשאלות של אחרים תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 לא דורשת...

הוספת תגובה

• ילדה בת 3

סמדר ריינר
    28/01/2010

שלום מלי,
    קודם כל טוב שאת מזהה את זה וזה חשוב לך. כשאת מזהה התנהגות כזו חשוב להתעכב עליה, ופשוט להגיד - למה ויתרת? את לא חייבת לוותר, גם לך מגיע ולחזק אותה כשלוקחת מקום ודואגת לעצמה. דבר שני - דוגמה אישית - האם את עומדת על שלך או תמיד מוותרת? אם גם את מהסוג הוותרן, כדאי לך לנסות להפגין התנהגות אחרת כשאת לידה, כדי שתהיה לה דוגמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם הגננת בגן
    הילה
    28/01/2010

ילדי בן שנה וחודשיים נמצא בגן החל מחודש ספטמבר הוא מגיע מאושר לגן ומתפתח יפה מאוד, ההתמודדדות שלי עם הגננת היא קשה אני מרגישה ביקורת ממנה כאשר אני שואלת מה אכל במשך הום מה עשה היא אומרת לי שאני כבר לא צריכה לשאול שאלות כאלו, כל פעם הוא חוזר עם מוצץ לא שלו ושלו נעלם אז אני צריכה לרכוש מוצצים חדשים כשאני מעירה לה על כך היא ואמרת לי "תזרמי", לא מקובל עליי החיפוף הזה אני מפחדת לדבר איתה בגלוי שזה לא ישפיע על היחס אל הילד שלי
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם הגננת בגן

הוספת תגובה

• גננת זורמת

ליאת גרוס
    28/01/2010

שלום הילה
    נשמע שהגננת לא התייחסת ברצינות להערותייך והן אינן יעילות.

זה לא שהשאלות שלך אינן חשובות ולגיטימיות לגמרי, רק שאת לא מקבלת מספיק תשובות כי היא לא מייחסת לשאלותייך חשיבות.
    האם לדעתך שיחה גלויה תעזור ותשנה.?אם כן, את מוזמנת לנסות.
    אם את חושבת שרב הסיכויים שזה לא ממש ישנה, רצוי להימנע. במצב זה יש לך שתי אפשרויות. או למצוא לילד מסגרת אחרת, או לזרום...
    נכון שזה מעצבן...אבל זה מה יש.
    תשאלי את עצמך אם לילד טוב. האם הוא מאושר? האם היא אוהבת אותו? אם כן, אז תבלעי את הצפרדע ,זכרי שזה לא אישי כלפייך ותמשיכי לרכוש מוצצים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשות ילדים
    מלכהן
    28/01/2010

בתי בת 7, לעיתים כשהיא כועסת ובוכה על שלא קבלה משהו שרצתה היא אומרת שאני לא אוהבת אותה והיא רוצה לחפש משפחה אחרת שתאהב אותה.
    זאת למרות שתמיד אין יום שעובר מבלי שאני אומרת לה לפחות 10 פעמים כמה אני אוהבת אותה וכמה היא חשובה ויקרה לי.
    אינני יודעת מה לעשות ואיך לגרום לה להאמין שאני באמת אוהבת אותה והיא הכי יקרה וחשובה לי בעולם.
    מילים נישוקים וחיבוקים לא מספיק טוב - מסתבר.
    בבקשה עצה דחופה
    אני מודה

לקביעת תור
    סגירה
    רגשות ילדים

הוספת תגובה

• רגשות או מניפולציות ?

ליאת גרוס
    28/01/2010

שלום לך
    נשמע שמאד מאד חשוב לך שהילדה תדע שאת אוהבת אותה.
    ישנן שתי אפשרויות שאני רואה:
    1. הילדה יודעת שזה כלכך חשוב לך ומשתמשת בזה כדי לעשות לך ייסורי מצפון ולהפעיל עלייך לחץ. היא לא באמת חושבת כך.
    2. מאיזה שהיא סיבה קשה לך לקבל את הילדה. זה קורה לכל הורה בתקופה מסויימת סביב ילד מסויים. הילדה מרגישה את זה ולכן לא מאמינה לכל הפעמים שאת אומרת לה.

מכיוון שהיא אומרת משפט זה בעיקר כשהיא לא מקבלת מה שרוצה אני נוטה להאמין שהאפשרות הראשונה יותר מתאימה.
    בהנחה שכך, פשוט כדאי להתעלם מאמירות אלו. תמשיכי לאמר לה שאת אוהבת אבל לא בדיוק ברגע של כעס אורגע של מניפולציה מצידה.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות אצל ילדה בת - 5
    אושרת
    28/01/2010

בוקר טוב,
    בתי בת החמש נוהגת לאונן בישיבה על כיבא- התנדנדות, זה קורה בגן כאשר היא מציירת, עובדת בישיבה, בזמן ריכוז וכו'. בבית בעיקר כאשר היא צופה בטלויזיה . מספיק לקרוא לה בכדי שהיא תפסיק , אך אם היא ממשיכה להיות שקועה בעיניניה שהיא תתחיל שוב. לא נראה לי שהיא ממש מחפשת את זה כל הזמן , אך בכל זאת יש לי תחושה שזה התגבר בתק' האחרונה. השאלה היא האם זה נפסק בדרך כלשהיא הפחד הוא בעיקר שככל שתגדל וילדים אחרים יהיו מודעים למהות ההתנדנדות הם יציקו לה .

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות אצל ילדה בת - 5

הוספת תגובה

• אוננות בגיל 5

ליאת גרוס
    28/01/2010

שלום אושרת
    את מתארת משהו די שכיח ולא מדאיג. יחד עם זאת חשוב להעביר לה מסר שתנועות אלו אינן מקובלות ולכן יש להפסיקן. אין צורך להתייחס להיבט המיני שבתנועות אך חשוב להעביר מסר שזה אסור.כמו שאסור לצעוק במפגש. חשוב להעיר לה שוב ושוב עד שתפסיק.
    בנוגע לדאגה על מה שיקרה בגיל מאוחר יותר, נראה לי שאפשר להרגע. ראשית, אם תאסרו את זה מעכשיו ההתנהגות הזו תיפסק ושנית, כשהיא תהיה מודעת למהות ההתנדנדות היא תפסיק בעצמה או לפחות תמצא את המקום והזמן המתאים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה