פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זהות מינית
    merav
    17/02/2010

יש לי ילד בן 8 שמאז שהיה קטן נמשך יותר לדברים של בנות יש לציין שהוא ילד מאוד עדין יש לו קול ודיבור עדינים אוהב משחקים של בנות תמיד מעדיף דברים בצבע ורוד וכו'.
    בבית הוא ילד סנדויץ בין שני בנים .ואני לא לובשת שמלות או מתאפרת לכן קצת מוזר לי כל ההתנהגות הזאת.האם יש צורך ללכת ליעוץ בנושא ?אני לא מראה לו שום לחץ ולפעמים צוחקת איתו על הנושא יש לציין שהוא יודע שהתנהגותו אינה מקובלת אך זה לא מפריע לו
    אשמח לקבל את דעתך המקצועית בנושא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהות מינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהות מינית

סמדר ריינר
    17/02/2010

שלום מירב,
    התשובה לשאלה אם ללכת לייעוץ תלויה באם זה מפריע לך או לא. לילד זה כנראה לא מפריע, אז קודם כל השאלה היא איפה הבעיה. אם זה מטריד אותך, את צריכה לנסח לעצמך מה מטריד אותך בזה ולפנות לייעוץ קודם לעצמך ואז לחשוב ביחד אם גם הילד זקוק לטיפול ואם כן אז במה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך זהות מינית

merav
    17/02/2010

שאלתי היא האם זה נורמלי או שלילד יש בעיה בזהות המינית ?חשבתי שזה יעבור כשיגדל אבל הוא עדיין מעדיף "דברים של בנות".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות מינית

סמדר ריינר
    18/02/2010

שלום מירב,
    זה עדיין מוקדם לדעת. לא מחייב שזה יישאר כך, אך יש גם אפשרות כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 13 שאינו רוצה ללכת לבית הספר
    ליזה
    16/02/2010

יש ילד בן 13, ומתחילת השנה הוא לא רוצה ללכת ללימודים ולאחרונה הפסיק ללכת בכלל, בלילה של יום הלימודים הוא בוכה ובבוקר הוא בורח ולא הולך לבית הספר, כששואלים אותו למה אינו רוצה ללכת לבית הספר תשובתו היא "אני לא יודע" וכל זה לאחר שהעברנו אותו לבית ספר אחר בחודש האחרון לאחר בקשתו.
    אני לא יודעת כבר איך להתנהג איתו בכעס או ברכות.
    אנא עיזרו לי

הוספת תגובה

• ילד בן 13 שלא רוצה ללכת לבית ספר

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום ליזה,
    את מתארת תקופה ארוכה שאינו רוצה ללכת. בודאי היו על כך דיונים ושיחות עם המסגרת הבית ספרית, יועצת, פסיכולוגית וכו', מה נאמר שם? מה נעשה עד היום?
    מצד אחד הילד טוען שהוא לא יודע למה הוא לא רוצה ללכת לבית הספר, אך מצד שני הוא כנראה כן חשב שיש בבעיה בבית הספר בו הוא למד, לכן רצה לעבור משם, מה היו הטענות שלו בעניין?
    זה לא עניין של כעס או רכות, אלא יש כאן מצוקה שצריך לבדוק היטב את מקורה. ייתכן שמדובר ב"חרדת בית ספר" וייתכן שיש צורך בטיפול. גם לא מסרתם רקע על המשפחה. האם הכל בסדר בבית? האם ייתכן שהילד נשאר כדי להיות קרוב למישהו שנמצא בבית? האם ייתכן שקרה משהו בבית הספר שגרם לטראומה?
    אם תוכלי להרחיב, ייתכן שאוכל לעזור לך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קורא לי אמא
    הילה ס
    16/02/2010

היי , ראשית תודה על כל העצות המועילות שאני מקבלת מפעם לפעם כאן אצלכן בפורום..
    יש לי ילד נהדר בן שנתיים וחצי
    לאחרונה החל לקרוא לי בשמי הפרטי למרות שהסברתי לו שרק הוא יכול לקרוא לי בשם המיוחד"אמא"
    זה קצת מעליב...
    אני חד הורית מתגוררת אצל הורי..הוא רואה את אביו 3 פעמים בשבוע קשר חם וטוב
    איך אפשר לגמול אותו מלקרוא לי בשמי הפרטי??
    אם כבר בנושא גמילה
    ילדי גמול מגיל שנתיים לעתים מפספס בלילה פיפי..אבל הוא לא מגיע לאסלה ובוחר לעשות את הפיפי קבוע במקלחון או בפח האשפה ומסרב בתוקף לעלות על שרפרף או שאסייע לו
    מה עושים???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא קורא לי אמא

הוספת תגובה

• לא קורא "אמא"

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום הילה,
    אני לא מספיק מכירה אותכם כדי לדעת למה זה כך. אני יכולה לשער שעקב היותך חד הורית ועקב היותכם גרים אצל הורייך, ייתכן שיש קצת הרגשה שהוא מעין בן זוג שלך, ושניכם ילדים של הורייך. אולי גם מהסיבה הזו, הוא לא רוצה לקחת שרפרף כי נותן תזכורת לכך שהוא קטן יותר, והוא לא רואה את עצמו כך כל כך. האם הוא ישן איתך במיטה? אם כן זה מחזק עוד יותר את המסר שהוא גדול/בן זוג וכו'. אני חושבת שהוא לא כל כך מוכן לקבל את זה שאת דור מעליו, ולא קורא לך אמא מאותו סיבה שלא מוכן לקחת שרפרף- אתם באותו גודל.
    אם ההשערה שלי נכונה, ייתכן שאת צריכה לבדוק האם את באמת לוקחת את תפקיד האם עד הסוף, האם הוא נחשף להתנהגות תלותית או ילדותית שלך ליד הורייך או גם ביחס אליו, האם את עיקבית איתו, סמכותית איתו, ומקפידה על ההבדלים ביניכם בסדרי השינה ובדברים נוספים.
    אם ההשערה שלי לא נכונה, אנא שתפי בפרטי רקע נוספים, כדי שאוכל להבין טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קורא לי אמא המשך

הילה ס
    16/02/2010

היי סמדר,
    זה כרגע נראה לי כמו סוג של לבדוק את הגבולות...אני משתדלת לא להתיחס כשהוא קורא לי בשמי.הוא אומר לי הילה הילה וצוחק..
    זה כך כשבוע שבועיים
    הוא ישן במיטתו לילה שלם ונרדם בכוחות עצמו
    אני עצמאית ולא תלותית או ילדותית כלפי הוריי, אבל אולי הוא נחשף לעתים לסוגיות של העברת ביקורת של הוריי כלפי.
    אכן הוא מפונק הרבה יותר כאן מאשר בגן...(בגן הוא ללא מוצץ ואיך שהוא מגיע הביתה זה טקס כזה של קודם כל להכניס את המוצץ לפה.לא משנה שאח"כ הוא מוציא אותו).דוגמה נוספת היא שהוא החל לצעוק הרבה בשבועות האחרונים ואף על פי שהסברתי לו שבבית שלנו לא צועקים הוא ממש מתמרד בקטעים מסוימים.לפעמים הוא צועק ואז הולך לבד ל"פינת הילד המפסיד" אומר לי סליחה וחוזר חלילה אחרי רבע שעה.
    הוא מאוד מנסה להראות עצמאות בשלב זה-הוא עושה למשל פיפי במקלחון ואז הוא מכניס את המכנסיים למכונת הכביסה ואומר לי שהוא עכשיו מכבס את הבגדים, ניסיון שלו לנסות לגרוב גרביים ולנעול נעליים עתים(זה דוגמאות למקרים מהשבועיים האחרונים)
    היום למשל הוא לא הפסיק לקרוא לי בשמי.זה נורא מתסכל גם לחזור על עצמי בקטע של גבולות(לא צועקים , לא נוסעים בבימבה בתוך הבית,לא עושים פיפי בתוך הפח וזה ממשיך וממשיך ואין התיחסות למילה של אמא..ועכשיו אני בכלל לא אמא אני פשוט הילה.
    מקווה שעכשיו אני ברורה יותר..אשמח ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קורא "אמא"

סמדר ריינר
    17/02/2010

שלום הילה,
    יכול להיות שתוכלי להיעזר בהדרכת הורים מסודרת יותר. יש צורך לעשות הפרדה בין מה שנורמלי בגיל לבין חציית גבולות אמיתית, ואיך מגיבים אליה. זה משהו שקצת קשה לי להדריך באינטרנט כי זה גם עניין של טון, ושל מה שאת משדרת. את כנראה משדרת פגיעות רבה כשהוא קורא לך בשם, וזה נהפך להיות משהו מאוד רגיש. לקחת מוצץ כשהוא בא הבייתה זה בעיני פחות נורא, אבל להשתין בפח זה לא מקובל ואף מוזר. פה צריך להיות משהו תקיף וברור. "פינת הילד המפסיד" זו ענישה משפילה ולא יעילה. יש משהו בסמכות ההורית שלך שלא עובר, ונראה לי שכדאי שתפני להדרכה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    מיראבל
    16/02/2010

שלום,
    הייתי רוצה להתייעץ איך לעזור לבתי.
    בתי בת 8 בכיתה ג'. אהובה בכיתתה אך בעלת דימוי עצמי נמוך. יש לה חברה אחת קרובה שהיא אינה אוהבת כלל, אינה מוכנה להיפגש איתה אחה"צ ושמחה מאוד כשזו אינה מגיעה לביה"ס. הבעייה היא גם שהחברה הזו שולטת עליה, לא מרשה לה לשחק עם אחרות, להיפגש עם אחרות ומאיימת עליה שלא תשחק איתה יותר אם תיפגש עם חברות אחרות. לאחרונה משחקי גומי מקובלים מאוד בביה"ס ובתי מאוד אוהבת לשחק ומוזמנת להשתתף במשחקים אך חברתה אינה יודעת לשחק ולכן אינה מרשה לבתי להשתתף במשחקים.
    אנו מנסים כל הזמן לדבר עם בתי על כך אך היא הודפת נסיונות של התערבות. לאחרונה היא מוכנה יותר לשתף ומודעת לכך שהקשר הרסני אך אינה יודעת איך לסיים אותו מאחר והן ביחד עוד מהגן.

כואב לנו שהיא מקדימה את טובת חברתה ומגינה עליה, על חשבון טובתה שלה, אבל באמת שאין לי רעיון כיצד לעזור לה להפסיק את הקשר הזה או להמשיך אותו בצד קשר טוב וחברי יותר עם אחת הבנות האחרות בכיתה, שלפעמים הן נפגשות אך לא בקביעות. אשמח לרעיונות...

תודה,
    מירבל.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• דימוי עצמי נמוך של ילדה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/02/2010

מיראבל שלום,
    נראה לי שהקישור שעשית בין הדימוי העצמי הנמוך של בתך לבין התלות המוגזמת שלה בחברתה הוא מקום טוב להתחיל ממנו בשינוי. כאשר בתך תרגיש יותר בטוחה לגבי עצמה ולגבי יכולתה להתנהל בעולם באופן עצמאי בלי שילד/מבוגר אחר יאמר לה מה לעשות, כך ייטב לה והיא תוכל להעריך מחדש קשרים לא מתגמלים. נראה שהיא כבר מתחילה את התהליך הזה כי היא מביעה מורת רוח מההגבלות שהחברה מפעילה עליה. כיוון אחד של חיזוקה הוא כמובן בחיזוק הביטחון העצמי והדימוי העצמי - להחמיא לה על דברים אמיתיים שטובים בה, לחשוב איך לחזק את כישוריה וכדומה. כמו כן, כדאי במקביל גם להרחיב את המעגל החברתי שלה, ולמשל לבקש מהמחנכת לצוות אותה לעבודות עם ילדים אחרים מאשר חברתה.
    אולם כיוון נוסף שכדאי לקחת בחשבון, הוא לחשוב ביניכם ההורים באיזו מידה הסביבה הקרובה של הילדה (מלבד חברתה) מעודדים תכונות כמו צייתנות, ויתור על רצונותיה, אי ביטוי מספק של רגשות, העדפת היותה ילדה "נוחה" וכדומה. ברגע שבבית תהיה לה יותר אפשרות גם לכעוס, להתנגד, לבטא את רצונותיה - כך היא תוכל יותר לעשות זאת גם בקשרים החברתיים שלה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

מיראבל
    23/02/2010

בהחלט חומר למחשבה.
    מיראבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים
    ורד
    16/02/2010

אני אמא לילדה בת שש, בעלי ואני נפרדנו כאשר ליהי (ילדתי) היתה בת תשעה חודשים, לאחר כמחצית השנה נכנסתי לקשר אותו אני מנהלת עד היום, כולל מגורים משותפים בשלוש שנים האחרונות. במהלך חמש שנות החברות נפרדנו כפעמיים כאשר הילדה היתה בת שלוש ובת ארבע. בן זוגי (לו אין ילדים) מעריץ את ליהי, והיא אותו. היא שותפה פעילה בחיינו, מצטרפת אלינו לחופשות, מסעדות וכדומה .
    הקשר של ליהי עם אביה מעולה, ראוי לציין כי הקשר מתקיים פעם בשבוע לארבע שעות ושישי שבת פעם בחודש.
    לאחרונה ליהי התחילה לבכות ולהתלונן כי היא רוצה שאבא ואמא יחזרו, שאבא יגור איתנו, למה אבא לא גר איתנו , אם עמי (בן זוגי )יעזוב אבא יחזור וכדומה?. הסברתי לה שאין קשר לבן זוגי, ואבא שלה ואני לא נחזור לחיות יחד, הסברתי לה כי שנינו אוהבים ודואגים לה. קניתי לה את הספר סוגי משפחות קראנו יחד. אך היא עדיין מתעקשת. הגננת בגן הפנתה את תשומת ליבי כי ליהי במצב ריגשי עדין (יכולה לבכות באמצע מפגש ) ראוי לציין כי בגן נלמד לאחרונה נושא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה
    גירושים

הוספת תגובה

• גירושים

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום ורד,
    את פירטת את המצב אך לא את השאלה. לא כל כך ברור מה השאלה שלך. באופן כללי, לא בטוח שהמצב הרגיש שהגננת מתארת אכן קשור לנושא שאת מעלה. אולי יש עוד דברים שקורים.
    בכל אופן, יכול להיות שרק לאחרונה בתך נהייתה מודעת לכך שמשהו כביכול "לא תקין" במשפחתכם (את מציינת שלמדו את נושא המשפחה בגן). והיא מתאבלת על כך. את הסברת לה כמיטב יכולתך, וכרגע ההסברים לא מרגיעים. היא רוצה את המקור, היא רוצה את אבא ואמא ביחד. אני חושבת שאין לך ברירה אלא לקבל את זה שזה מה שהיא רוצה בלי להמשיך ולנסות להרגיע אותה כרגע. אלא פשוט לקבל את זה שזה נורא עצוב מבחינתה שאבא ואמא שלה כבר לא אוהבים אחד את השניה והם לא ביחד. יכול להיות שמרוב נסיונות להסביר לה את המציאות את חוסמת לה את האפשרות להרגיש רע עם זה כמה שהיא צריכה עד שזה יעבור לה, ורוצה שנורא מהר היא תבין את המצב ותוותר. אז כנראה שזה לא יקרה מהר וצריך לכבד את הזמן שהיא צריכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר פרגון ועיוות האמת אצל ילדים
    mama
    16/02/2010

אירחנו בביתנו מס' ילדים מכתתה של בתי, "במסגרת בית מארח" עשינו פעילויות מעניינות ומגוונות, יכולתי לראות על פניהם את ההנאה הגדולה. כאשר ההורים הגיעו לקחת את ילדיהם , הם ביקשו להישאר עוד שעה, ומבחינתי זה יתאפשר במיוחד שאני רואה שכולם נהנים ומשחקים מאוד יפה.בפעילות הילדים שיחקו י צרו ואפו וראו ניסויים מעניינים.
    למחרת המורה שאלה, איך היה ? כל הילדים שהיו בביתנו למעט אחת לא סיפרו, לא פרגנו, אינני יודעת למה, יכול להיות שהם גם מתביישים.... אך אחת הילדות אמרה: "היה משעמם ,זהו! (ולאמא שלה וגם לי בנפרד היא ציינה שנהנתה)
    המורה הופתעה מהתגובה משום שגם היא הייתה נוכחת בחלק מהזמן בפעילות שהיו בביתנו.
    הסיטואציה הזו צרמה לבת שלי וכמובן כך גם הרגשתי
    ברצוני לשאול: מדוע ילדים לא אומרים את האמת?
    מדוע אין פרגון?
    וכיצד מתגברים על התחושה הקשה והטעם המר מהתגובות הללו.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• חוסר פירגון

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום MAMA,
    לא ציינת את גיל הילדים. קשה לדעת ממה נובע חוסר הפירגון. אני מניחה שאת הפרטים שמעת מבתך, ואם זה אכן כך קחי בחשבון שיכול להיות שהיה יותר פירגון ממה שהיא אמרה לך, אך היא שמעה רק את הילדה שאמרה שהיה משעמם וזה כיסה על כל התגובות האחרות שהיו.
    ייתכן שאותה ילדה ספציפית חשה קנאה, אולי כשהיה אצלה בבית היה פחות מוצלח, או שהיא בטוחה שאם היה זה לא היה מוצלח באותה מידה וכו'. בכל אופן אני הייתי בודקת את הדיווח שאף אחד לא פירגן האם הוא עובדה או התרשמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - סירוב ללכת לק. תקשורת
    ליאורה
    16/02/2010

החלפת המטפלות - נבעה מהעובדה שלאחר 4-8 פגישות שום דבר לא זז לכיוון הנכון ובעצם ישבנו איתו בחדר עם המטפלת כאשר אף אחת מהן לא מצליחה לגרום לו לשתף פעולה.
    הטענה של הילד - היתה שהוא לא צריך את הטיפול לכן הוא מסרב לכך, מדהים איך הוא היה משתנה מיד עם כניסתו לחדר של המטפלת והופך לילד אחר.
    מה שהיה קשה יותר, שלאחר כל פגישה היינו אנחנו ההורים מוצאים התסכולים שלנו עליו עקב סירובו לשתף פעולה.
    ניסינו לבטל לו חוגים וכו' אבל זה רק החמיר את המצב הנפשי שלו.
    דיברנו איתו רבות על הנושא כולל שיחות של המחנכת שלו על חשיבות הטיפול - אבל לעת עתה שום דבר לא עזר והוא ממשיך לשתף פעולה...

לגבי כך שאין טעם להחליף מטפלת - מה הקו האדום שלנו ?
    הרי כמה אפשר להמשיך ללכת לטיפול שלא מביא לשום מקום ואפילו המטפלות הודיעו לנו שהן אכן לא מתקדמות עימו.

לגבי אחיו הקטן, אין כמעט השוואות בין השנים והגדול מקבל חיזוקים על ימין ושמאל ...

אשמח להכוונה נוספת עד כמה שאפשר ...

הוספת תגובה

• סירוב ללכת לקלינאית תקשורת

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום ליאורה,
    כשאמרתי שאין טעם להחליף מטפלת לא התכוונתי שצריך להישאר בכח בטיפול כשאין שיתוף פעולה, אבל גם אין טעם ללכת למטפלת אחרת כיוון שכמו שראיתם - הבעיה לא הייתה במטפלת.
    כשמשהו לא הולך, אין טעם לעשות עוד מאותו דבר, אלא לעצור ולהקשיב למה שקורה. כמו שאתם מנסים לעשות עכשיו. הילד אומר לכם שהוא לא חושב שהוא צריך, ואתם לא מקשיבים לו וחושבים שעם מטפלת אחרת הוא כן יחשוב שהוא צריך? מה הקשר? זה כמו כשמישהו מתלונן על כאבי בטן ונותנים לו תרופה נגד צינון.
    שוב, אני לא אומרת שאם הוא לא חושב שהוא צריך אז הוא באמת לא צריך. נסיתם להסביר לו בכל דרך וגם זה לא עזר.
    אז אולי צריך לנסות להקשיב לו. כשילד אומר שהוא לא צריך טיפול מסויים, זה בדרך כלל אומר שהוא שהדימוי העצמי שלו נפגע מכך שיש משהו שלא עובד כמו שצריך אצלו.
    עד שלא תתייחסו לפגיעה הריגשית, לא תהיה התקדמות בעניין הזה. להחליף לו מטפלת, זה קצת להתעלם ממה שהוא אומר ולהגיד לו - למרות מה שאמרת - ננסה מטפלת אחרת.
    זה מסר שלא מקשיב לילד. אני לא אומרת שאתם הורים שלא מקשיבים, ייתכן שרוב הזמן אתם קשובים מאוד, מסורים מאוד ועושים עבודתכם נאמנה. אך אני מתרשמת שבנושא הזה, ייתכן שמרוב כוונות טובות, אולי קצת נלחצתם, והחלטתם שצריך בכל מחיר להכניס אותו לטיפול וקצת, איך לומר, נכנסתם עם "הראש בקיר", והקיר לא זז:-)
    תנסו קצת להרפות מהעניין, אין לכם מה להפסיד כי בלאו הכי כרגע הוא לא מטופל. אחרי שהרפיתם מזה לתקופה, תנסו לדבר איתו על כך, שבטח היה לו מאוד לא נעים שהכרחתם אותו ללכת לטיפול אצל קלינאית תקשורת. שואולי הוא חושב שאתם חושבים שמשהו לא בסדר אצלו, והוא לא מוכן להרגיש ככה. אבל אתם חושבים שהוא ילד מאוד מוצלח (וכאן להביא בלי בושה פירוט של כל הדברים שהוא מוצלח בהם, החל מזה שהוא חמוד וכלה בכל הישגיו בכדורגל או בלימודים או בסידור חדר או בעצמאות כללית, גם הדברים הכי מובנים מאליהם, כביכול), ובעניין הזה צריך לעזור לו במשך כמה פגישות, כמו כל פגישה אצל רופא, כשהאף סתום או כשהגרון אדום. זה פשוט דבר שצריך לסדר אותו וזה לא אומר שום דבר עליו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה אוהבת מידי
    אירית
    16/02/2010

שלום רב,
    נכדתי בת ה-7 , ילדה בריאה ו"רגילה" בהחלט, נוטה לחבק ו"להראות אהבה" גם לאנשים שאינם בני משפחה (שכנים, מורה בביה"ס...). בבית בהחלט לא חסרה לה אהבה, וניסיונותינו להסביר לה שהתנהגותה אינה מקובלת לא עזרו.
    האם יש לדעתכן צורך לעשות משהו בנידון?
    בתודה,
    סבתא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה אוהבת מידי

הוספת תגובה

• אירית שלום, ראי תשובתי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות בלילות
    שי
    16/02/2010

שלום רב
    בני בן שנתיים ושבעה חודשים, בלילות לוקח המון זמן להרדם למרות שבעבר זה לא היה המצב ואנו תמיד מקפידים על "טקס" ושעות שינה. אבל הגרוע מכל הוא מתעורר בלילה וקורא לנו (בלי לרדת מהמיטה) ולא מוותר עד שאחד מאיתנו מגיע אליו ואז הוא חוזר לשכב זה יכול להיות גם 10 - 15 פעמים בלילה, אנחנו כבר לא מתפקדים במהלך היום מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות בלילות

הוספת תגובה

• שלום שי

נעמה סבג שמש
    16/02/2010

שי שלום,

נראה כי מדובר פה בבעיה של קושי הצבת גבולות שלכם ולא בהפרעת שינה.

שימו לב והקפידו על כך בשגרה היומיומית, וכך גם המצב בשינה ישתנה.

היו אסרטיבים וברורים.

עקביות היא שם המשחק.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות
    יעל
    16/02/2010

שלום,
    שמי יעל , נשואה +1 . הילד שלנו בן שלוש וחצי ומזה כשנה וחצי הוא נמצא בגן פרטי המנוהל ע"י גננת שהיא סבתו של הילד (אמא של בעלי). בשנה הראשונה, המצב היה טוב מאוד, הוא גדל והתפתח , ילד ממושמע, קשוב, מרוכז , עצמאי מאוד. החל מהשנה, חלה הדרדרות רבה :הוא לא מרוכז, הוא בעל בטחון עצמי מופרז, הוא מתפרע ולא מוכן לשבת בחוגים ובריכוז, מזדהה עם דמויות שליליות (אנטי גיבור בתוכניות טלוויזיה וסרטים), מכנה את עצמו "רשע" ואומר שהוא אוהב את הרשעים והרעים. כמו כן חלה ירידה משמעותית בשעות השינה שלו .
    אני נמצאת בבעיה כיוון שמדובר בהורים של בעלי. הילד נמצא בגן עד אחת ואינו מוכן להישאר לישון שם אלא רק אצל ההורים של בעלי. הסבתא הגננת לוקחת אותו אליה כל יום , הוא לא הולך לישון לפני שלוש בצהריים ומתעורר בחמש-חמש וחצי. בערב הוא לא עייף, עושה בעיות עם ארוחת הערב, מבקש לאכול בעשר בלילה שוב (כי לא אכל טוב בארוחת הערב) ומתעורר כל יום בחמש וחצי-שש בבוקר. יתרה מזו, הוא נחשף לתכנים לא ראויים מבחינת אלימות מצד חמי, אבא של בעלי. הוא מלהיב אותו ע"י משפטים כמו "אני אראה לו לרשע הזה,אנחנו נפרק לו את העצמות" ׁ(?!) . מספר פעמים דיברנו איתו והעניין נרגע, אך הילד, שמאוד אוהב אותו, צמא לכל מילה שהוא אומרוכבר כשהוא נמצא שם הוא נכנס לאוירת הקרב. הסבתא היחא אישה מאוד מפנקת ודואגת , ואני חושבת שבמצב המורכב הזה מאוד קשה לשים את הגבול ולהתייחס לנכד שלך בגן כלאחד הילדים ואני מבינה את זה.
    אני במצב לא כל כך טוב מבחינה נפשית כעת. אני מרגישה שחלה הדרדרות מאוד גדולה במצבו בעקבות המעבר לעיר הזו והכנסת הילד לגן הזה. אני בסוג של חוסר שליטה. גם החצי שעה הזו שהוא מבלה איתם כאשרהוא מתעורר אחה"צ עד שאני באה לאסוף אותו משפיעה עליו מאוד. הבעיה הגדולה היא התחושה האישית שלי שאני לא בשליטה על הילד שלי. הכנסו לגן הזה תורמת לנו מאוד מבחינה כלכלית אך עושה לו עוול ואני מרגישה את זה כל יום. אני לא אמא חרדתית ואני מאוד מאוד מאוד אוהבת את ההורים של בעלי ואת משפחתו בכלל אבל אני חושבת שהקירבה והיומיומיות הזו , עם ההשפעות האלו מטריפות אותי, אני רוצה את השליטה בחזרה על הבן שלי.
    מה עליי לעשות (מלבד להוציא אותו מהגן, כי את זה אנחנו לא ממש רוצים לעשות )

תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום יעל,
    אני לא כל כך בטוחה שבעיות ההתנהגות שאת מתארת כולן נובעות מהמצב שתארת. אני לא בהכרח רואה רע בכך שמתוך משחק חמך אומר לו את מה שאומר. זה תלוי בהקשר, כל עוד זה נעשה במשחק זה גם יכול להוות מקור טוב להוצאת תוקפנות בצורה מבוקרת. תלוי אם זה ביוזמת חמך או ביוזמת הילד וכו'.
    קחי בחשבון שהילד גם עבר ישנויים שקשורים לגיל ולא רק לשינוי בעיר ובגן. עם זאת אני מבינה אותך שאת מרגישה שילדך גדל למעשה אצל אנשים אחרים ויש לך הרבה פחות השפעה על גידולו.
    הדבר הנכון ביותר לעשות הוא קודם כל לדבר על כך עם הסבים, לא בצורה מעליבה וכועסת, אלא מתוך הכרת תודה על העזרה העצומה שהם נותנים, בליווי מספר בקשות לשינויים שהיית רוצה. כמו כן ניתן לשקול את הקטנת מספר השעות שהילד נמצא שם, למשל לבוא לקחת אותו מוקדם יותר, (כן צריך לשם לסדר אחרת את השעות בעבודה) וכו'. אם קצת התארגנתם כלכלית בעקבות העזרה שקיבלתם עד עכשיו, אולי אפשר להקטים באופן זמני את שעות העבודה ולעשות ביניכם תורנות כל יום מי יוצא קודם ולוקח את הילד. צריך לקחת בחשבון שבחיים אי אפשר הכל - גם גן בחינם, גם לבוא שניכם כל ערב מאוחר, וגם לקבל ילד שגדל בדיוק כמו שאתם רוצים. אתם פשוט צריכים להחליט על מה אתם מוכנים לוותר כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שש עם מצבי רוח
    לילך
    16/02/2010

שלום,
    ביתי בת השש, ילדה נבונה לדעת המורה והסובבים אותה. בדרך כלל עליזה ופטפטנית, נתונה למצבי רוח. הילדה יכולה להתחיל את היום בחיוך ואז אם היא לא מוצאת בגד שהיא אוהבת או שהשער לא מסתדר או שהיא לא מצליחה לצייר ציור שהיא רוצה וכו, היא מתחילה לבכות בכל רם עד כדי צרחות ותוך כדי בכי להגיד שזה היום הכי גרוע בחיים שלה, שהיא הילדה עם החיים הכי קשים מכל הילדים, שהיא אף פעם לא מצליחה שום דבר ועוד משפטים חזקים כאלה. היא עולה לחדר שלה ומסתגרת בבכי. אם צריך ללכת לפעילות מסוימת היא אומרת שאין לה מצב רוח , המצב יכול להמשך מספר שעות.
    כשזה קורה אני לא מתנהגת בצורה אחידה, לפעמים אני עולה לחדרה ומנסה לדבר איתה זה קורה בדר"כ כאשר היא טוענת שאני אחראית למצב, לפעמים אני מחכה עד שהבכי יפסק והיא תרד למטה או שאני עולה לקרוא לה כשצריך לצאת מהבית. אני מרגישה כאילו שביתי בגיל ההתבגרות ולא ילדה בת שש. יש לציין שכשהייתה בת שנתיים שלוש לא היו לה התקפי זעם ותמיד ידעה להביעה את רגשותיה ולדבר עליהם ואילו עכשיו בגיל שש נראה כאילו חזרה אחורה?!
    שאלתי, כיצד עלי לנהוג במקרים האלה, האם ההתנהגות בגדר הנורמלי לגילה או שיש כאן איתות אזהרה ואני צריכה לפנות לעזרה מקצועית? תודה מראש. לילך

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שש עם מצבי רוח

הוספת תגובה

• ילדה בת 6 עם מצבי רוח

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום לילך,
    זו לא בהכרח התנהגות נורמית לגילה. זה גם לא אומר בהכרח שחייבים לפנות לטיפול. נראה לי שהיא מרגישה צורך להיות מושלמת. אם לא הכל פיקס המשמעות היא שהכל גרוע. זה יכול להיות קשור לגיל 6 ולכניסה לבית הספר, שכבר קרתה או עומדת להיות בשנה הבאה, וייתכן שיש לילדה חשש לפני הכניסה לעולם התחרות וההישגים שאם היא לא תהיה מושלמת יהיה רע ומר. כדאי קודם כל לבדוק האם החרדה מפני הכניסה לעולם הלימודים או לחילופין הציפייה להישגים זה משהו שמשודר בבית באופן סמוי או גלוי. כמו כן ניתן לנסות לדבר איתה על כך, שבחיים לא הכל מושלם, כולם עושים טעויות, כולל אתם (אפשר להביא דוגמאות, רצוי מצחיקות), וטעויות אפשר לתקן, ואחר כך להמשיך הלאה ולהצליח בכל זאת.
    אם זה לא עוזר, והמצב ממשיך וואלי אף מחמיר, כדאי לשקול פנייה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לילך
    17/02/2010

נראה לי כי אכן הבעיה היא הרצון לשלמות אני אנסה לעבוד איתה על זה שלא הכל חייב להיות מושלם.
    תודה - עזרת לי מאוד :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-) בהצלחה.

סמדר ריינר
    17/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שפוחד שאימו תמות והוא ישאר לבד
    יוקו
    15/02/2010

שלום רב

יש לי חברה שיש לה ילד מאומץ מחו"ל והוא פוחד שהיא תמות הוא חושב על אפשרות שהוא ישאר לבד למרות שיש לה משפחה האימא שלה מבוגרת בבית אבות לילד אין אבא היא חד הורית
    מה עושים עם ילד או נכון יותר ממה זה נובע ?

הוספת תגובה

• ילד שפוחד שאימו תמות

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום יוקו,
    אני חושבת שזה ברור ממה זה נובע, לא? אמא אחת הוא כבר איבד, והוא חושש לאבד עוד אחת. כדאי פשוט לדבר איתו באופן גלוי על הפחדים שלו, ולא לצפות שהם ייעלמו כל כך מהר, אלא פשוט להיות איתו בזה, שלא ירגיש שהוא לבד עם הפחד.
    ייתכן גם שהפחד של הילד הילד נוגע בפחד של האמא. וזה פחד אמיתי, של שניהם שאם יקרה לה משהו לא ברור לאן הוא ילך. אם היא חשבה על האפשרות הזו, ייתכן והיא צריכה לדאוג מעשית למה יקרה במקרה כזה. לי ידוע על אם חד הורית מאמצת שיש לה הסכם עם חברה אם הורית שבמקרה שקורה לאחת משתיהן משהו השניה תגבה אותה, לדוגמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד כעסני
    מירית
    15/02/2010

שלום לכן,

יש לי ילד בן שלוש ושלושה חודשים שלאחרונה כל מה שאני אומרת לו לא לעשות הוא עושה הפוך בכוונה , לא מקשיב למה שאני אומרת , מרביץ לאחיו בן השנה וחצי , מגין אלימות כלפי כשמשהו שאני אומרת לו לא מוצא חן בעינו. מעבר לזאת כל בקשה שלו מלווה בבכי , אם אני רק קצת מתרחקת ממנו ( הוא בסלון ואני במטבח) הוא קורא לי בצעקות ובכי . בדקתי עם הגננת האם התופעה הזו קיימת גם בגן , וכמובן שלא , הוא הילד הכי מקסים בגן ,הכי האוהב ולא צועק ולא כועס.
    אני ממש מיואשת כי התופעה הזו החלה לקראות גם כשאני יוצאת איתו לגן שעשועים, לחברים ולמשפחה ואני לפעמים קצת במבוכה. אני מוצאת את עצמי כל הזמן מאיימת , אם תצעק אז... , אם תרביץ אז ...
    חשוב לי רק לחדד דבר אחד והוא כשהוא נולד הוא היה הבן היחיד שלנו והנכד הראשון משני הצדדים , הסבים והסבתות פינקו אותו בלי סוף וגם אנחנו . היום בהיותו בן שלוש יש לו אח וכבר בני דודים .
    אודה להתייחסותך/הכוונתכם מה עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    ילד כעסני

הוספת תגובה

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    16/02/2010

שלום מירית,
    יש כאן כמה דברים שלא בהכרח קשורים אחד לשני. המרדנות שאת מתארת שהילד עושה הפוך ממה שאת אומרת היא תופעה שאופיינית לגיל, בגיל הזה ילד מתחיל לעמוד על עצמאותו וחלק מזה נעשה דרך למצוא את דרכו ולהבדיל את עצמו ממכם על ידי כך שהוא רוצה לעשות דברים בדרכו ולא בדרך שאתם רוצים. את זה צריך לקבל למעט דברים מסויימים שתקבעו לכם כקווים אדומים ששם לא מוותרים לו.
    כשהוא מפגין אלימות, זה יכול היות קשור לכך שאין לו כלים אחרים עדיין לבטא את אי שביעות רצונו. כאן צריך לעזור לו למצוא מילים לבטא את תחושותיו. כמו למשל "אני יודעת שזה מעצבן שלא קיבלת מה שרצית, עכשיו בוא נחשוב יחד איך עוד אפשר להגיב חוץ מלהרביץ." וללמד אותו דרכים נוספות, כמו, לבקש שוב, להמתין ולקבל אחר כך, להסתפק במשהו חליפי וכו'.
    לגבי הבכי חושב לא להתרשם מהבכי ולא לציית לו, כי ייתכן והוא מנסה לשלוט בך באמצעות הבכי. חשוב להגיד שאפשא להגיד אותו דבר בלי בכי, וכשהוא יירגע תשמחי להקשיב לו. חשוב לעמוד בזה ולהיות עיקבית, אם את נענית לו כשהוא בוכה ללא סיבה (לא כשהבכי אמיתי בגלל סיבה מוצדקת כמובן) הוא לא ילמד להפסיק זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד כעסני - המשך

מירית
    16/02/2010

תודה על תשובתך המהירה.
    את לא חושבת שהתנהגותו גם קשורה לעובדה שיש לו אח קטן והוא מקנא לו.
    לפעמים אני מרגישה שהוא עושה את מה שהוא עושה מכיוון שהוא רוצה למשוך את תשומת ליבי כשאני מטפלת או מתייחסת לאחיו ואני לא יודעת כיצד לנוהג . האם לגשת אליו מיד שהוא קורא לי או שלהמשיך ולהתעסק עם אחיו ( החלפת חיתול, משחק וכו')

לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    17/02/2010

שלום מירית,
    בהחלט ייתכן. גם ע כך יש מקום דבר איתו, להכיר ברגשותיו, לתת להם לגיטמציה, ועדיין לעזור לו למצוא דרכים נוספות להתמודד מלבד בכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה אוהבת מידי
    אירית
    15/02/2010

שלום רב,
    נכדתי בת ה7 שנים, בריאה ומפותחת יפה לגילה, תלמידה בכיתה ב. בבית 2 אחים צעירים , והיחסים בינה לבין ההורים ובין האחים מצויינים.
    תמיד אהבה לחבק ולנשק את המקורבים אליה, אך בשנה האחרונה עושה זאת יותר מהרגיל, ומתנהגת בחביבות מוגזמת גם לזרים(שכן במעלית, מוכרת בחנות...). הסברנו לה שיש לשמור על גבול ביחסים עם מי שאינו בן משפחה, אך היא לא מטמיעה זאת. המורה סיפרה שביקשה רשות לחבקה בהפסקה בביה"ס, ללא כל סיבה נראית לעין.
    לילדה לא "חסרה אהבה" , לא עברה ארוע טראומטי כלשהו, ואינה מראה כל סימני מצוקה .
    איך ניתן להסביר לה שהתנהגות כזו אינה ראויה ואפילו מסוכנת???
    בתודה,
    סבתא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה אוהבת מידי

הוספת תגובה

• מגע לא תואם

ד''ר שירי שדה שרביט
    16/02/2010

אירית שלום,
    אפשר לומר באופן מעט פשטני, שהאינטראקציה שלנו עם הזולת נעה על רצף בין הסתגרות והימנעות, דרך סקרנות וחיבה כלפי האחרים, ועד התנהגויות חברתיות שאינן תואמות. קשה לדעת דרך תיאורך באיזה חלק של הטווח נמצאת נכדתך. החביבות לזולת היא תכונה חשובה, וכדאי שאתם המבוגרים תחשבו ביניכם כמה לעודד זאת וכמה להתריע על הסכנות האפשריות. ניתן לאסור על מגע גופני עם אנשים לא מוכרים, אולם איני בטוחה שחיבוק למורה בהפסקה הוא מעשה כה מוזר. המורה עבור ילדים בגיל שבע היא דמות מאוד קרובה, כמעט כמו בת משפחה.
    כדאי להדגיש את ההבחנה בין "זרים" ו"מוכרים", וכן לאסור על מגע גופני. אפשר להרחיב את ההסברים על כך בהסברים לגבי "הגוף שלי ברשותי", להקפיד שהילדה תסבן את עצמה כשהיא מתקלחת וכדומה. יחד עם זאת, חברותיות וגישה לאחרים היא תכונה חיובית בבסיסה, ולא כדאי לדכא זאת לחלוטין.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אירית
    16/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 לא משתף פעולה עם ק. תקשורת
    ליאורה
    15/02/2010

בן בכור בן 6.5 כיתה א'.
    נבון מאד, מקבל סמכות בית הספר הספר עושה שיעורים לבד עם אחריות לגבי כך וכו'.
    בבית בודק גבולות כל הזמן, בייחוד בהשוואה לאח הצעיר בן ה 4.
    יש לו בעיה שפתית שבגינה המליצו לטיפול אצל קלינאית תקשורת.
    החלפנו כבר 3 מטפלות, הילד פשוט לא מוכן לשתף איתן פעולה והן לא הצליחו ל"הגיע" אליו ...

הוא טוען לטענתו כי "הוא לא צריך את זה" ניסינו כל מטפלת כ 4-6 פגישות, וזה היה כאילו לזרוק את הכסף מהחלון לשוא.

מה אפשר לעשות, כל מעבר כזה מערער אותו לחלוטין ופוגע לו בביטחון העצמי שלו.

תודה !

הוספת תגובה

• ילד בן 6 לא משתף פעולה

סמדר ריינר
    15/02/2010

שלום ליאורה,
    לא ברור לי למה החלפתם לו מטפלות, אם הטענה שלו לא הייתה כלפי המטפלת אלא שהוא לא צריך זה? יכול להיות שהוא רואה בעצם הצורך ללכת לטיפול כזה סימן שמשהו פגום אצלו וזה כואב לו מאוד. על זה צריך לדבר איתו, אין טעם להחליף מטפלות. צריך לשמוע ממנו האם הוא חושב שזה אומר עליו משהו לא בסדר שהוא צריך קלינאית תקשורת, ולהסביר לו שזה לא כך, כולל דוגמאות מהחיים שלכם איפה קיבלתם עזרה במשהו שלא הצלחתם ואחר כך התקדמתם והיום זה לא מפריע לאף אחד.
    מדובר פה בפגיעה בדימוי העצמי שלו, וצריך במקביל לחזק אותו על הדברים שהוא כן טוב בהם, ולהימנע ככל האפשר מהשוואות לאחיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה