פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שקרים
    חגית
    08/02/2010

יש לי ילדה בת 8 שנכון להיום אני עובדת איתה בצורה מאוד אינטנסיבית על גבולות ועל סמכות הורית. לאחרונה היתגלו אצלה סימנים של שקרים היא משקרת גם לנו וגם למורים בבית הספר, יש מצבים שהיא משקרת ואפילו מאמינה לשקרים שלה ואפילו מפילה את עצמה עם השקרים האלה. מה עושים? איך מתמודדים עם שקרים? איך מסבירים לילדה שלשקר זה לא דבר טוב? בתודה חגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרים

סמדר ריינר
    08/02/2010

שלום חגית,
    יכול להיות שצריך להרפות קצת מהאינטנסיביות של העבודה על סמכות, יותר מדי משום דבר זה לא טוב, ולנסות להבין מה מציק לידה ולא רק לתקן אותה. משהו מציק לה, אולי היא מפחדת מהתגובות שלך ולכן משקרת. אם כך, ייתכן שאת עושה משהו לא נכון והסמכותיות שלך לא משיגה את מטרתה.
    אולי כדאי שתפני להדרכת הורים כדי למצוא את המידה הנכונה בין סמכות לבין הבנה למה קורה עם הילדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש
    עדי
    08/02/2010

שלום,
    יש לי ילד בן שלוש שהחל להתנהג באופן מוזר. כל פעולה שצריך לעשות איתו הוא מתחיל במשפט לא אבא רק אמא.. הבוקר הוא הגיע למיטה שלנו להעיר אותנו, עניתי באופן שקט אמא במיטה תקום עם אבא היום, כתגובה הוא החל להשתולל לצרוח לבכות לא אבא רק אמא - אבא תחזור למיטה וממש דחף אותו למיטה. יש לציין שרק התעוררנו וממש כואב לי הלב שהוא בוכה ככה על הבוקר אבל לא נכנעתי ונשארתי במיטה. איך נכון להגיב? באסרטיביות? בחיבוק ונשיקה- בוא קום עם אבא? להניח אותו בחדר ולומר לו שאנחנו לא מקבלים כזו התנהגות ושירגע יצא גם עם זה כרוך בבכי על הבוקר? תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שלוש

הוספת תגובה

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    08/02/2010

שלום עדי,
    אין שום דבר מוזר בהתנהגות של בנך. זוהי התנהגות שאופיינית פעמים רבות לגילו. זהו גיל שבו בנים רבים מפנטזים "להתחתן" עם אמא והיו רוצים להעלים את אבא. זה לא באמת, הם מאוד אוהבים את אבא, אבל באופן זמני יש להם מעין תחרות איתו על אמא. זה נקרא השלב האדיפאלי.
    אני לא חושבת שצריך להגיד לו שלא מקבלים התנהגות כזו, אבל גם לא צריך לקבל את התכתיבים שלו. זה לא נורא אם הוא בוכה. אפשר להגיד לו שהוא נורא רוצה להיות עם אמא, אבל אמא נמצאת גם עם אבא, וכשהוא יגדל הוא ימצא בת שמתאימה לו ויוכל להתחתן איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שגדל ללא אבא
    תמר
    07/02/2010

אני מעוניינת לדעת כיצד מתבגר ילד שגדל ללא אבא. במקרה הספציפי עליו אני מדברת אם ילדה את בנה וכעבור חודשים בודדים האב עזב ולא חזר יותר. לילד לא היה קשר לאב וגם לא יודע עליו כלום. לטענתו, זה לא עניין אותו מעולם. בינתיים הבחור כבר בן 25, גדל עם אמו ואחותו המבוגרת ממנו ב10 שנים, "הרוויח" שתי אמהות, כמו שהוא אומר. הוא טוען שהוא לא מרגיש בחסך כלשהו.

מעניין אותי בכל זאת לדעת כיצד דבר כזה משפיע על ילד והאם זה יקשה עליו בזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שגדל ללא אבא

הוספת תגובה

• גדל בלי אבא

ליאת גרוס
    08/02/2010

שלום תמר
    העובדה שהילד גדל בלי אבא אינה מדאיגה בהכרח. יש ילדים שנולדים לאם חד הורית כתוצאה מהפריית מבחנה. נכון שזה לא אידיאלי אבל אם הילד מקבל מסרים מתאימים וחווה בחייו ביטחון והצלחות ניתן להגיע לבריאות נפשית תקינה. המקרה שאת מתארת, בו האב עזב הוא יותר בעייתי כי הילד תמיד ירגיש שלא היה לאב מספיק חשוב לשמור איתו על קשר. לזה יכולות להיות השלכות שליליות. מעבר לכך נשאלת השאלה כיצד התמודדה האם אם עזיבת האב. האם הייתה פנוייה רגשית לבנה בשנים הראשונות בחייו ? אם לא זה בהחלט בעייתי.
    נורה אדומה נוספת היא העובדה שבגיל 25 עדיין בבית. מעבר לכך העובדה שמתייחס לאחותו כאם מצביעה על בעייתיות מסויימת בתפקוד המשפחה.
    העובדה כי הוא טוען שלא חש בחוסר לא מעידה בהכרח שאין בעייה.
    אני לא מכירה את המקרה ולכן קשה לי להגיב מעבר למה שכתבתי.
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד קל

תמר
    08/02/2010

הבחור לא גר בבית. הוא עלה לארץ לבד לפני כמה שנים, התגייס למרות שלא היה חייב בכך וגר לבדו, עובד שעות רבות, לומד ומכלכל את עצמו לבד.הוא גר במרחק של שעתיים נסיעה מאחותו. עם זאת הוא בקשר טוב מאוד עם איתהו והיא באה אליו הרבה ומכניסה לו אוכל למקרר. דווקא מהבחינה הזו הילד בסדר. סתם מסקרן אותי לדעת מה יכולות להיות ההשלכות של הצורה בה הוא גדל על החיים שלו בכלל ועל הזוגיות שלו בפרט.

אולי ראוי לציין כי הבחור גדל בבית דתי. לא יודעת אם זה מוסיף לתמונה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את חופרת חופרת חופרת

אני
    31/07/2012

והפסיכולוגית ממש חכנה . ילד שנמצא בגיל 25 בבית מעיד על בעיה
    מה זה השטויות האלה, פשוט בושה לכתוב את זה
    ואת תעזבי אותו באמ'שלך אמר לך שאין בעיה אז מה את מחטטת
    לא מספיק לא היו לו חיים קלים
    הבעיה כנראה אצלך את חרדתית ומדאיגה
    לא מתאים לך תמשיכי הלאה
    מאחת שעברה פה והתעצבנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הבעיה?
    ברוך רחלי
    07/02/2010

שלום רב

בתי לינוי בת 8 בכיתה ג' , יש לה רצון ללמוד אך עצלנות מאוד לא ברורה,
    דוגמאות: עשתה מבחן בחשבון קיבלה 62 עברה עליו בבית ידעה הכול
    אין ספור פעמים הסברתי כי בהנדסה עובדים עם סרגל אך מסרטטת קווים ללא סרגל וכמובן
    שהם עקומים ומעוותים את התוצאות הנכונות,שוכחת לעדכן אותנו בהודעות שהמורה אמרה בכיתה
    בע"פ (הרבה פעמים) ,קוראת שאלות במהירות ואומרת שלא הבינה מה לעשות, מתמצת מאוד את
    התשובות לשאלות, מפספסת לעיתים לענות על חלק מהשאלות מתוך טענה שלא שמה לב

האם תיאור מקרים הנ"ל יכול להצביע על בעיה כל שהיא?
    ברצוני לציין שאני יושבת איתה מידי יום על השיעורים . האם המצב נוצר מתלות בעזרתי?

אשמח לכיוון כלשהו , ברוך רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    מה הבעיה?

הוספת תגובה

• מה הבעיה

סמדר ריינר
    08/02/2010

שלום רחלי,
    לא ניתן לערוך אבחון כזה דרך האינטרנט, וזה גם לא אחראי ולא רציני. הבעיה יכולה לנבוע ממספר מוקדים שאני יכולה לחשוב עליהם כרגע:
    1. בעיית קשב וריכוז או קשיי למידה כלשהם (לא קשור לאינטילגנציה, יכולה להיות מאוד אינטילגנטית)
    2. ייתכן שזו תגובה שלה אכן לתלות שאת מייצרת.
    3. ייתכן וזו תגובה שלה ללחץ שאת מייצרת.
    מעבר לזה יש בודאי אפשרויות נוספות שאני לא יכולה לדעת כרגע כיוון שאני לא מכירה אתכם.
    כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר ולבדוק ביחד מה הבעיה ואיך ניתן לאבחן אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילדה בת 8
    סיגל
    07/02/2010

שלום,
    ביתי בת ה- 8 , לאחרונה התגבר אצלה פחד ואינה מוכנה להישאר לבד. אם מאחרים לקחת אותה מבית הספר או מחוג היא מתחילה לבכות. לא מוכנה לנעול דלת בשירותים ציבוריים
    האם מדובר בחרדה ?
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• חרדה אצל ילדה בת 8

סמדר ריינר
    07/02/2010

שלום סיגל,

ייתכן מאוד שהילדה בחרדה, ובמובן מסויים אפשר להבין אותה. לילד בן 8 זה בהחלט קשה ומפחיד שהוא צריך לחכות להוריו והם מאחרים לקחת אותו מחוג או מבית ספר. יכול להיות שהיא מרגישה חוסר וודאות ושהיא לא יכולה לסמוך באותם רגעים על היציבות והביטחון שאתם אמורים להקנות לה.
    אז קודם כל חשוב לא לאחר, ואם אין ברירה חשוב שתהיה דרך להודיע לה (לצייד אותה בפלאפון עם שיחות נכנסות?) .
    בנוסף אתם יכולים להיכנס לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שמתייחסת לפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות בתחתונים
    עדינה
    07/02/2010

שלום
    בני בן 3.5, גמול מגיל שנתיים. לאחרונה התחיל לעשות קקי בתחתונים.לפעמים בגן ולפעמים בבית
    אני לא יודעת מה התגובה הנכונה
    זה די מרגיז, אשמח לעזרה
    עדינה

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות בתחתונים

הוספת תגובה

• יציאות בתחתונים

סמדר ריינר
    07/02/2010

שלום עדינה,
    ייתכן ומדובר בתופעה הנקראת אנקופרזיס, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לאבחן ולטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה גרם לפסיכיאטרית לאבד שליטה?

נעם
    07/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובר למיטה שלנו כל לילה
    גלית
    07/02/2010

שלום רב

בננו בן השש, עובר אלינו כל לילה למיטה. (בערך במחצית הלילה).וכבר נשאר איתנו עד הבוקר.

כבר הייתה תקופה שהחזרנו אותו למיטתו, אך העיפות גוברת ונשברנו.

מהו הגיל, שצריך לטפל בתופעה זו ? באיזה גיל, מההבט הפסיכולוגי אומרים " עד כאן".

ואיך ניתן לעשות זאת ?

לקביעת תור
    סגירה
    עובר למיטה שלנו כל לילה

הוספת תגובה

• עובר למיטה

סמדר ריינר
    07/02/2010

שלום גלית,
    הגיל הוא עניין של טעם אישי. לדעתי רוב הפסיכולוגים היו אומרים לכם שגיל שש זה בהחלט גיל שבו כבר צריך להתחיל...
    איך ניתן לעשות זאת? לא להישבר. אין ברירה. להחזיר אות ולמיטתו כל לילה, לשבת לידו עד שהוא נרדם.
    אפשר ללוות את זה בהסבר, לתת חיזוקים כל פעם שמצליח, לתת כלים להתמודדות עם פחדים בלילה (אור קטן דולק, סיפור על התמודדות עם פחדים לפני השינה וכו').
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן חדש באמצע השנה
    רונית
    07/02/2010

שלום. אני בת 32 רווקה חד הורית,אמא לילדה בת 3. גרתי עם ילדתי לבד שנתיים בדרום הארץ ועליתי למרכז לגור עם הוריי. דבר שהיה אמור להסתכם בחודשיים שלושה, והפך לשנה וחצי. אני מאוד רוצה לעבור עם ביתי לתל אביב כדי לחוות את הזמן שלנו יחד, בפרטיות.
    שאלתי העיקרית היא, על מעבר הגן באמצע השנה.
    ביתי כבר מכירה את הגננת ואת הילדים, ולהעביר אותה עכשיו פתאום למסגרת שונה, קצת מלחיץ אותי. היא ילדה שבסופו של דבר מסתדרת ומשתלבת , אבל לוקח לה זמן.
    יכול להיות שאולי , אם נעבור, מתישהו נחזור לגור במושב, לאחר שנבנה בית (שהוא נמצא בתהליכי הכנה, ויקח לבנות בערך שנה , שנה וחצי).
    האם אני מזעזעת את הילדה בצורה חמורה?
    א. המעבר לתל אביב
    ב. ואולי בעוד שנתיים לחזור שוב למושב

הבנתי מכולם, שכשלאמא טוב, אז לילדה טוב. אז לאמא שלה לא טוב. חנוק לי, קשה לי,ולא טוב בקיצור. מעבר לזה כל חבריי נמצאים בתל אביב, אומנם מרחק של חצי שעה נסיעה, אבל עדיין, רחוק. גם למצוא בן זוג, יהיה יותר קל מחוץ לבועה....
    (העבודה שלי גם בתל אביב).
    אשמח לקבל תשובה . אני נקרעת.
    שבוע מרתק עם מלא אור. :)

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן חדש באמצע השנה

הוספת תגובה

• מעבר באמצע שנה

סמדר ריינר
    07/02/2010

שלום רונית,
    זו התלבטות קשה, ונוצר מצב שאתן כאיו צריכות לבוא אחת על חשבון השניה. אני לא בטוחה שיש לי תשובה בשבילך. ברור שעבור הילדה לא טובים המעברים, וברור שטוב לה שלאמה יהיה טוב. השאלה היא אם אמה יכולה לדחות מעט סיפוקים ולהמתין עד סוף השנה. זה לא ויתור טואטלי על כל התכניות, החברים ומציאת בן זוג, אלא רק דחיה של מספר חודשים. ויתור קטן שנראה לי שבכל זאת עדיף שאמא תעשה ולא הילדה. בינתיים אפשר לשקול נסיעה לסופי שבוע ארוכים בעיר לבילוי עם חברים ולדייטים, או חופשות קצרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    מיכל
    07/02/2010

בוקר טוב!
    בתי בת 5.5. מאז שהיא היתה תינוקת היא סובלת מעצירות ומטופלת בהתאם.לעיתים היא סבלה מכאבי בטן אשר בד"כ חלפו. לפני שלושה חודשים היא החלה להתלונן על כאבי בטן חזקים במיוחד שלא חלפו בעצם עד היום. הכאבים מופיעים בעיקר בזמן האוכל, מה שגורם לה להפסיק לאכול. מן הסתם הילדה נשארת רעבה וכעבור כמה זמן מבקשת לאכול משהו אחר ואז הסיפור חוזר על עצמו וכך אנחנו נמצאים במעגל קסמים בין האוכל לכאבי בטן. אנחנו עשינו בירור רפואי מקיף ובנתיים כל הבדיקות תקינות. אדגיש, כי לא היו שינויים בחייה והיא תמיד זוכה לתשומת לב מאיתנו כך שלא נראה כי היא עושה מניפולציות. הבעיה היא, שנראה כאילו הילדה כבר "התרגלה" לזה שכואב לה ואני מאוד מפחדת שאכן הכאב "נחרת" לה במוח. בנוסף,במקביל לכאבי בטן בתי הפכה להיות לא רגועה. היא משתוללת, לא מקשיבה ועושה דווקא, משהו שלא אופייני לה. האם יכול להיות שמדובר במשהו פסיכוסומטי והאם זה ניתן לאיבחון ע"י פסיכולוג או דברים כאלה נקבעים רק על סמך כך שהבדיקות תקינות? אציין, כי ברור לגמרי שהיא אכן סובלת ובשום אופן לא ממציעה. אודה על התייחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים

סמדר ריינר
    07/02/2010

שלום מיכל,
    בהחלט ייתכן שיש מקור ריגשי למצוקה ולכאבים שלה. בטיפול פסיכולוגי יכולים לשער סיבות ותהליכים שקשורים להופעת הסימפטום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור
    עטרת
    07/02/2010

אני פעם ראשונה בפורום זה. אני רוצה להתייעץ בקשר לבעיות שיש לי עם בתי, האם זה המקום "הוספת הודעה בפורום"?

לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• כן, זה המקום.

סמדר ריינר
    07/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של בת 2.4
    יפית
    06/02/2010

שלום רב ,
    ביתי בת שנתיים ו 4 חודשים החלה להתנהג בצורה שעוררה דאגה אצל הגננת .
    (גם אני שמתי לב אך חשבתי שזה אופייני לגיל הזה )
    היא מתנגדת לכל דבר נשכבת על ריצפה צורחת בקולי קולות מתעצבנת ומרביצה לעצמה .
    התנהגות זו החלה לפני כשבועיים .
    חשוב לי לציין שמזה חודשיים היא סובלת מחרדת קקי(בעקבות מקרה של עצירות פיתחה חרדה מעשיית הצרכים).
    כמו כן היא החלה לרייר המון והלשון שלה נהיתה שמוטה יותר לטענת הגננת .
    מאוד קשה לי להתמודד עם התקפי הזעם שלה .
    מה אני יכולה לעשות ? למי לפנות ?
    פסיכולוג ? קלינאי תקשורת ?
    אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של בת 2.4

הוספת תגובה

• התנהגות של בת 2.4

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/02/2010

יפית שלום,
    ההתנהגויות שאת מתארת מבחינת התקפי הזעם הן טבעיות ואופייניות לגיל. במידה ואת חשה כי אין לך מספיק כלים להתמודד עמן, תוכלי להיעזר (ביחד עם אבי הילדה במידה והוא מעורב בחייכן) בהדרכת הורים אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בילדים.
    לגבי הריור והלשון ה"שמוטה", כדאי לפנות להתייעצות עם רופא הילדים.

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה במציאת הטיפול היעיל לבני
    גלית
    06/02/2010

שלום , אני פרודה כ 6 חודשים , מגדלת את בני בן ה4 לבדי. התגוררנו עם האב בחו"ל , אך חזרנו לישראל . האב מגיע פעם בחודשים לביקור.
    בני מטבעו ילד סקרן , שובב , לא פוחד מכלום , בקיצור בן אקטיבי ביותר.
    בהתחלה שהגענו עדיין היה "בהלם" ..לא קלט מה קורה, מי נגד מי...למרות שדברתי איתו המון על המצב, אך הוא היה בוכה המון באומרו כי הוא מתגעגע לאבא ורוצה לחזור ...
    בגן בהתחלה היה נראה כי הוא מתאקלם, אמנם עדיין שובב אך מקשיב לגננת , יושב בריכוז , מכין עבודות וכדומה. לאחרונה הגננת קראה לי לשיחה באומרה כי הילד חסר שקט , חסר ריכוז , אינו מסוגל לשבת , מפריע , ומרביץ לפעמים. (הגננת חושבת כי הבעיה רגשית ) בנוסף העירה את תשומת לבי כי יש לו רגישות לגוף ודברים שנוגעים לו בגוף.ואכן שמתי לב שהתויות של החולצה והמכנסים מפריעות לו , הגרביים לוחצות והנעלים , והוא בוכה ומתלונן על זה, ואם נשפך לו גרגר אורז על החולצה הוא רוצה להחליף אותה...וכו'....(יש לילד חברים בגן ואף נפגש עימם אחה"צ)
    אציין כי בני בגן עירייה , 35 ילדים עם גננת וסייעת ...ופעמים רבות הילד מוצא מהריכוז , כועסים עליו וכו'.כל בוקר הילד מתלונן באומרו כי אינו רוצה ללכת לגן , הוא לא אוהב להיות שם. אני אובדת עצות וליבי נקרע מדאגה , אני לא יודעת למי לפנות....ומה לעשות?
    אודה לתשובתכם.

הוספת תגובה

• עזרה במציאת טיפול

סמדר ריינר
    06/02/2010

שלום גילה,
    ייתכן שחלק מהקשיים של בנך הם על רקע ריגשי וחלק על רקע גופני - התפתחותי (רגישות בגוף, ואוי אף בעיית קשב וריכוז), לכן כדאי שתפני למכון להתפתחות הילד הקרוב אלייך ועובד עם קופת החולים בה את חברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה פתאומית בגמילה
    ל.ד
    06/02/2010

שלום,
    ביתי בת 2.4 חודשים. מדברת באופן שוטף כבר כמעט שנה, מסבירה ומביעה עצמה בהמון מילים ורגשות.מפותחת מאוד לגילה.
    החלה גמילה בגיל שנה ו8 חודשים - כאשר הייתה בחופש הגדול.בחרנו לחכות מעט עם גמילת לילה עד לקיץ הקרוב כי היא הייתה עדיין מאוד צעירה . בעת הכניסה לגן חדש 9/2009 חלה מעט נסיגה של שבועיים אך בסה"כ זה עבר בסדר וכמעט לא היו לנו פספוסים. השתמשנו בכל הכלים(פיפי פרס,סיר הסירים...) והלך בסדר גמור.
    בחודש האחרון הילדה לא מבקשת כלל במהלך היום , ופעמים רבות עושה פיפי וקקי בתחתונים.
    גם אם אנו / הגננות עומדים לידה- היא לא מבקשת כלל!
    בלי קשר היא מבקשת להיות תינוקת (אין לה עוד אחים ..) ורוצה שנרים אותה כמו תינוקת,ופתאום ביקשה חיתולי(מה שאף פעם לא החזיקה )- אולי היא מחקה את הילדים הק
    טנים במשפחתון שלה...
    חייבת לציין גם כי לפני חודש כאשר חזרנו מחו"ל מטיול של 9 ימים.
    האם יש קשר בין הדברים?
    מה המלצתך?להחזיר את הטיטול? להמשיך לתת לה לעשות על עצמה את הצרכים ולעודד אותה לבקש?
    אם זה היה נפסק או נחלש בהדרגה לא הייתי מודאגת - אך מכיוון שלא חל שיפור- אני מתוסכלת.
    עזרתך,
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה פתאומית בגמילה

הוספת תגובה

• נסיגה פתאומית בגמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/02/2010

ל.ד. שלום,
    שינויים רבים במהלך ההתפתחות אינם מתרחשים באופן "ישר", אלא לעתים בעלי אופי של "גל" עם עליות ומורדות. עכשיו הילדה ואתם חווים נסיגה, ולפני שפונים לעצה התנהגותית, כדאי לעצור רגע ולחשוב מה מתרחש כאן.
    ממה שאת מתארת, עולה לי המחשבה שבתך מבינה עכשיו, יותר מכפי שהבינה בגיל שנה ושמונה חודשים, כמה שהיא בעצם עוד קטנה וזקוקה למבוגרים. הבקשות שלה להיות מוחזקת ולהשתמש בחיתול בד הן תואמות לגילה, היא באמת עדיין ילדונת קטנה. למעשה, היא מאותתת לכם לא "לרוץ" איתה קדימה ולשכוח את גילה. היא מבקשת את ההתנהגויות שמעידות על תלותיות ולא יוזמת מעצמה את התנהגויות שמעידות על בגרות. כדאי להבחין בכך ורצוי שאתם ההורים תתייחסו יותר לחלקים התלותיים, הילדותיים והנזקקים שבה, שכן רק מילוי שלהם יאפשר לה לעבור לשלבים התפתחותיים גבוהים יותר. ייתכן שהיא חוששת (באופן לא מודע) שאם היא תמשיך להיות "גדולה", היא לא תקבל מספיק פינוקים ועזרה מכם, ולכן מסמנת את היותה קטנה וזקוקה למבוגרים.
    בהתחשב בכך שבתך היתה כבר גמולה לחלוטין במהלך היום, כדאי להחזיר אותה לשגרה. אתם יכולים לחזור ולהשתמש בכל הטכניקות והפרסים שהוכיחו את עצמם בעבר, להזכיר לה ללכת לשירותים ולא לחכות שהדבר יבוא ממנה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית זהות מינית בילד
    פלורה
    06/02/2010

ילדי בן 7.5 לומד בכיתה ב משחק רק עם בנות ולא מוכן בשום פנים ואופן לשחק עם בנים.
    בכיתה עשו משימה שהפרידה בין הבנים לבנות ובשום פנים ואופן לא היה מוכן להיום עם הבנים. הבעיה עכשיו שעד היום הבנות שיחקו וקיבלו אותו מאוד יפה והיום הן מציקות לו ואף מתנכלות לו.
    הילד מגיב בגלל זה באלימות ואתמול נקראתי לבית הספר לקחת אותו הביתה.
    הוא משחק עם בובות רואה בטלויזיה תוכניות של בראץ ועוד ולפעמים לובש נעלי עקב שלי ועוד אביזרים של בת.
    לבינתיים הילד סובל וגם אנחנו איך אפשר לעזור לו את השלב הזה בחייו שאיני יודעת למה יתפתח ואנו ההורים זורמים איתו. האם יכול להיות שהוא אינו מרוכז בלימודים בגלל הבעיה שיש לו?
    סך הכל הציונים שלו יפים אבל הוא כל הזמן מביע חוסר ביטחון וישר חוסר הבנה בכל מה שעושה לבד בבית ובכיתה עם זה בשיעורים מבחנים תמיד מראש אומר לא מבין עוד לפני שבכלל הסתכל ובדק. הייתי איתו אצל נירולוג שטוען שאין צורך בטיפול תרופתי והוא ילמד להתגבר על זה.
    ממתינה לעזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    בעית זהות מינית בילד

הוספת תגובה

• בעית זהות מינית בילד

סמדר ריינר
    06/02/2010

שלום פלורה,
    פניה לטיפול נעשית בדרך כלל כשיש סבל ממשהו. כרגע יש סבל, אנחנו עוד לא יודעים אם זה קשור ישירות לעניין הזהות המינית או שיש עוד מרכיבים. אבל המצב כרגע הוא שיש בעיה חברתית ובעיה בביטחון העצמי. בזה צריך לטפל, וזה לא בהכרח קשור בצורה ישירה או בלעדית לנושא של הזהות המינית. לכן הייתי פונה לטיפול קודם כל בהקשר הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8

פלורה
    06/02/2010

סמדר בוקר טוב,

מודה לך על תשןבתך המהירה ובהמשך לתגובתך האם יש טיפול ואיזב בעל מקצוע אני פונה אנו ההורים מאוד מעוניינים לעזור לו . עברנו איתו שנה לא פשוטה בא עשינו את כל הבדיקות באמצע כיתה א עשיתי לו אבחון רגשי שאמר אז שאין בעיה עשיתי לו אבחון דידקטי שנתנה לו מספר הקלות והפנתה אותי שוב לנירולוג. העברתי לנוירולוג את האבחון והוא טען שהאבחון מראה על ילד רגיל אם מעט קושי שהוא ידע לגשר על הפער עם השנים. בקיצור עשיתי לו את כל הנדרש .
    מה עושים שבבית הספר פשוט לא מבינים ולא יודעים לעזור לו!!!!!!!!!! ופותרים את הבעיה בלקרוא לי לבוא לקחת אותו הביתה .
    אודה לך על תשובתך

פלורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8

סמדר ריינר
    06/02/2010

שלום פלורה,
    אתם יכולים לפנות לפסיכולוג או פסכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגוריכם. את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי אפשרויות מומלצות באיזור המגורים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איומים
    מיכל
    05/02/2010

הבת שלי בת 5 וכל פעם שמישהו מעצבן אותה היא מאיימת שהיא תהרוג את עצמה...אני לא יודעת מה לעשות וכבר ניסיתי לדבר איתה וכל מה שיצא מזה הוא שהיא הסבירה לי איך היא תיקח רובה ותהרוג את עצמה ושכאשר כואסים עלייה היא מרגישה שלא אוהבים אותה...
    אני מאמינה מאוד בגלגולי נשמות ואימי (שמתמחה בתחום) אמרה לי שבגלגול הקודם היא התאבדה...אולי זה קשור?

אם תוכלו לעזור לי אני ממש אשמח, מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    איומים

הוספת תגובה

• איומים

סמדר ריינר
    06/02/2010

שלום מיכל,
    יכול להיות שזה קשור לגלגול נשמות, אבל זה לא הפורום המתאים לקבל תשובה על כך:-) פנית לפורום פסיכולוגיה ולכן אענה לך תשובה פסיכולוגית. לא ברור לי איך ניסית לדבר איתה, ולמה השיחה הסתיימה באופן שבו את מקבלת פירוט איך היא לוקחת רובה. בכל אופן ילדה שכל פעם שמשהו מעצבן אותה מאיימת שתהרוג את עצמה, זו ילדה שחסרים לה כלים להתמודדות עם תסכול, וגם ילדה שמשתמשת במניפולציה, שכנראה עובדת, כי את נורא מזדעזעת. אם נעשה שימוש כל כך נרחב ואינטרסנטי באיום הזה, אז מותר להניח שהוא לא רציני, וכדאי להפסיק להזדעזע ממנו ולהיות מופעלים ממנו, כי זה בדיוק מה שגורם לתופעה להימשך.
    נראה לי שכדאי שבפעם הבאה שהיא מאיימת, תעשי איתה שיחה נוספת ותגידי לה שזה לא איום שאת מוכנה לקבל. לא מאיימים בדבר כזה. אם היא לא מרוצה ממשהו, יש דרכים אחרות לבטא זאת. את יכולה להדגים לה מה למשל היא יכולה להגיד (מעצבן אותי שלא קיבלתי מה שרציתי, נעלבתי כשכעסו עלי, וכו'). וכשהיא תגיד מה מציק לה בלי לאיים, תוכלו לחשוב ביחד איזה פתרונות יש, זה לא אומר שהיא תקבל מייד תמיד כל מה שהיא רוצה, אבל אולי אם היא תמתין הי אתקבל יותר מאוחר, אולי תוכל לקבל משהו חליפי, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה