מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לעבור לגור עם הילדים לדירת הבנזוגאילה28/01/2010
אוטוטו אני מתגרשת, וישלי בנזוג חדש לחיים.
יש לי 3 בנות ( 13 וחצי, 12, 8 ).
הבנות יודעות עליו אך עדיין לא פגשו אותו.
ברצוננו בעתיד הקרוב לעבור לגור יחד , לדירת הבנזוג יחד עם הבנות.
איך עושים את זה? איך אומרים לבנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור לגור לדירת הבן זוג
סמדר ריינר28/01/2010שלום אילה.
נראה לי שאתם קצת מקדימים את המאוחר. הבנות עוד לא פגשו אותו וכבר את שואלת איך לספר להם שעוברים לגור ביחד. משהו כאן מהיר מדי. הן צריכות קודם כל לפגוש אותו, ומאוד בהדרגה לבלות ביחד יותר זמן. קודם כל ארוחות משותפות נניח ואחר כך יום או סוף שבוע ביחד. רק אחרי תקופה, שרואים שאכן מסתדרים וזה אפשרי אפשר לחשוב על מעבר למגורים משותפים. גם לזה צריך להתכונן, מבחינת מה יהיה מקומן בבית גם פיזית מבחינת חדרים, וגם מבחינת חוקי הבית ההרגלים שלהם, הזמינות שלך אליהם וכו'. זה דבר מאוד מסובך ומאוד רגיש, ומאוד חשוב להשתדל לא לעשות אותו על רגל אחת ומאילוצים טכניים בלבד.
יכול להיות שאת צריכה לפנות בית ונראה לך טיפשי לא לעבור מיד עם הבן זוג וזהו, אבל נראה לי שכאן קיצורי דרך זולים יעלו אחר כך בדרך ארוכה הרבה יותר ומאוד מאוד ביוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות....מלי28/01/2010
ביתי בת שנה וארבע במשפחתון עם עוד 4 ילדים בני גילה המטפלת חמה ומקסימה בשבועות האחרונים ביתי חוזרת כמעט כל יום עם סימני נשיכות מילדים בשיחה עם המטפלת היא טוענת שזה ענין של שניות וזה קורה מול העינים שלה ואין לה הרבה שליטה בגיל הזה או כלים למנוע את זה כמו כן היא טוענת שגם הבת שלי נושכת יש לצין שיש לה אחים בבית והיא נמצאת הרבה עם שכנים בני דודים גם בני גילה ואף פעם לא נתקלתי שהיא נשכה...שאלתי האם יש דרך למנוע את הנשיכות הללו? האם אני יכולה לדרוש מהמטפלת שזה לא יקרה? האם יש לכם כלים להציע איך להתמודד עם תופעה כזו בגיל הזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
סמדר ריינר28/01/2010שלום שושי,
ילדים בני שנה הם מאוד קטנים, והם חשים את העולם דרך הפה גם בצורה אלימה. לא נראה לי שאפשר לדרוש מהמטפלת שזה לא יקרה, אפשר לבקש ממנה להשתדל יותר. אגב מאוד יכול להיות שהילדה שלך כן נושכת בגן אם זה מה שהיא רואה שעושים שם, ואחר כך היא לא עושה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט תודה...
מלי28/01/2010זה הטריד אותי אני מרחמת על הילדה שחוטפת נשיכה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה עצמיתאנדראה28/01/2010
ביתי בת שלוש וחצי. לאחר שצעקתי עליה על שצבעה בטוש את הספה, החלה לבכות וב"היסטריה" ופתאם החלה לנשוך את ידה. מאוד נבהלתי מהפגיעה העצמית. אמרתי לה להפסיק. זו הפעם הראשונה שעושה זאת. האם אני צריכה להבהל? מה פירוש התנהגות זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכה עצמית
סמדר ריינר28/01/2010שלום אנדראה,
קודם להיבהל אף לא כדאי, אלא אם יש סכנת חיים. מה זה נותן להיבהל? הבת שלך כנראה נבהלה ולא הצליחה להכיל את עצמה. רצוי במידת האפשר להימנע מצעקות על ילד (לפעמים אנחנו לא שולטים, כולנו בני אדם, אבל להשתדל). כל דבר אפשר להסביר בצורה תקיפה וברורה בלי צעקות. זה בהחלט מבהיל ילדים קטנים, וגם גדולים. איך את מרגישה כשצועקים עלייך? אותו דבר אפשר להגיד בשקט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבוקיםאביטל27/01/2010
שלום
בתי בת 6, אחות תאומה, מחבקת אנשים ו"נמרחת" לאחר הכרות קצרה לעיתים מספיק שהיא שואלת לשמן (ברוב המקרים אלו נשים מבוגרות) ואז מתרפקת עלהם, התנהגות זו החלה לפני כשנה.
אני ובעלי מעירים לה על כך ואומרים שזו לא התנהגות מקובלת, אך נראה כי המשוב שהיא מקבלת מרוב המבוגרים הוא חיובי כך שהיא בכל זאת ממשיכה עם התנהגות זו (גם בקרבתנו)
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבוקים
ליאת גרוס28/01/2010שלום אביטל
ראשית הייתי מנסה להבהיר לה באופן חד משמעי כי התנהגותה אינה מקובלת ואינה מתאימה לילדה בגילה. אני יודעת שכבר אמרתם אבל תבדקי עד כמה היית חד משמעית. חשוב ממש לכעוס כשזה קורה. להפסיק את זה באמצע אם אפשר. ולבקש מאותן נשים לא לחזק את התנהגותה.
במקביל כדאי לנסות להבין מדוע מנהגת כך. האם עולים קשיים רגשיים נוספים? האם חשה נחותה או פחות מוצלחת מאחותה התאומה ? האם לא חווה מספיק אהובה ? האם עושה את זה דווקא כדי לעצבן אתכם ? מה היה הטריגר שהתחיל התנהגות זו?
בקיצור אני ממליצה לנסות קודם במסר סרור עקבי וחד משמעי ואם זה לא עוזר מומלץ לפנות להדרכת הורים כדי להבין את המקורות להתנגות זו ולטפל בהם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביטל30/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרביצים לילד שלייעל27/01/2010
כשילד חוזר מבית ספר (כתה א') ןמספר שילד אחר מרביץ לו...מה עלי להשיב לו?
האם רק שיפנה למורה?
האם לומר לו שיגן על עצמו וירביץ בחזרה (כשהתופעה חוזרת)?
מה הדרך הנכונה ביותר בתור הורה לפעול?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרביצים לילד
סמדר ריינר28/01/2010שלום יעל,
אולי תרחיבי יותר לגבי ההתלבטות שלך. נשמע ששני הפתרונות לא נראים לך, ואת כנראה חוששת ממשהו (שהילד יהיה חנון מצד אחד או אלים מצד שני?) אנא הרחיבי יותר כדי שאוכל לעזור לך בהתלבטות. כמו כן אולי תוסיפי יותר פרטים - מי הרביץ לו, ילד בגילו, גדול יותר, בשיעור, בהפסקה, בדרך מבית ספר, למה הרביץ לו? סתם? הייתה אינטראקציה ביניהם קודם? וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתא.ד27/01/2010
שאלה נוספת לגבי אותו הילד בן 2 מה לעשות כשאינו מקשיב לי? גם אחרי שיש 2 דק' בכסא?
האם יש מצב שהוא מרגיש דחוי (גם האחים שלו מגרשים אותו מהחדר בטענה שהוא מפריע להם...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד ללא גבולות
סמדר ריינר27/01/2010שלום א.ד.
אני אענה ברשותך לשתי השאלות שלך. נשמע לי שאת בעצם יודעת מה הבעיה. את מבינה שיש קשר בין היחס שהילד שלך חווה מאביו, מאחיו ואולי אפילו ממך, גם אם את לא מתכוונת (ישיבה בכיסא כשהיא ניתנת כעונש בבידוד גם משדרת דחיה), עלול להיות קשורה לכך הילד לא מסוגל להכיל את עצמו ולקבל גבולות. לפי האבחון, גם הטיפול. כדאי שתבדקו ביניכם לבין עצמכם מה ניתן לעשות כדי לשנות את היחס הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 2 ללא גבולות
א.ד28/01/2010מה באמת ניתן לעשות כדי לשנות יחס זה???
האם יש טיפים כלשהם שתוכלי לתת לי?
גם המטפלת שלו מספרת שהוא מאוד שובב מרביץ לילדים בגן ולוקח להם את המוצצים כל הזמן ולא מקשיב לה!
יש לציין שהילדים הגדולים שלי לא היו כאלה בכלל!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 2 ללא גבולות
סמדר ריינר28/01/2010שלום א.ד.
אני לא בטוחה שהובנתי נכון. לא התכוונתי לשנות את היחס של הילד, אלא לשנות את היחס שלכם אליו. כלומר בדיוק את אותם דברים שאתם עושים, ואת שמה לב אליהם בעצמך, שגורמים לילד להרגיש דחוי - להפסיק לעשות אותם. לא להתעלם ממנו, לשתף אותו, לחבק אותו. לא לשלוח אותו לבידוד על הכיסא בעונש אלא להגיד לו משהו כמו: - אתה מתנהג ככה כי משהו קשה לך ואנחנו לא מבינים. אולי אתה כועס, אולי אתה עצוב. בוא נראה איך עוד אפשר להגיב. איך אפשר לבקש יפה, אוי לחכות קצת. אולי לקבל משהו אחר במקום מה שאי אפשר, וכו'. לדאוג שאבא ייתן לו זמן איכות כיפי של משחקים ביחד, וכו'.
יכול להיות שאם הוא ירגיש פחות דחוי, הוא יהיה פחות כועס, יותר מוחזק ויותר נינוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 2 ללא גבולותא.ד27/01/2010
יש לי 4 ילדים 3 הגדולים הם ילדים "בהזמנה" ממושמעים וילדים טובים. הילד הרביעי בן 2 פשוט לא מקבל את המילה "לא" מסוכן אסור וכו'... הוא מאוד מאוד סקרן נוגע בכל דבר פותח כל דבר ויודע ומבין מה מותר ומה אסור. אך בכל זאת ממשיך בשלו! עד לא מזמן אביו לא התייחס אליו כלל רק לעיתים רחוקות ובלית ברירה היה מרים אותו (אם שאר הילדים הוא נהדר) רק לאחרונה הוא התחיל לדבר איתו להתיחס לקיומו. נכון להיום הוא נכנס הביתה מנשק ומחבק את הגדולים ואליו בקושי מחייך! שאלתי: האם יש קשר בין הדברים רצון בתשומת לב מאביו ולכן הילד כל הזמן עושה דברים שאסור ??? אני מיואשת (אני גננת במקצועי ועדיין לא נתקלתי במצב כזה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי במסגרת השאלה השניה.
סמדר ריינר27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא עוזב את הביתסימה27/01/2010
יש לי שני ישלדים קטנים 6 ו - 3.5, היום אביהם אמור לעוב את הבית, שלב כנראה לפני גירושין. האב אינו מעוניין לשתף את הילדים בעזיבה וסבור שצריך לעשות זאת בהדרגתיות, הוא ימשיך לבוא בתדירות גבוהה כך שהם לא ישימו לב. מה לעשות? מה נכון? אני כן חושבת שצריך להגיד להם ואיני מעוניינת שיגיע יותר מפעמיים בשבוע, הוא צריך להבין שאי אפשר להנות מכל העולמות וכך גם להשקיט את מצפונו. אודה לחוות דעת בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא עוזב את הבית
סמדר ריינר27/01/2010שלום סימה,
נראה לי שאת צודקת. ברור הילדים ישימו לב שהוא לא ישן בבית. כדאי שתנסו להגיע להסכמה ביניכם בעניין הזה במידת האפשר. אפשר לעשות דברים בצורה הדרגתית אם זה נוח לך כמובן, אבל לא ללא הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אומרים להם????????
סימה27/01/2010מה ניתן להגיד להם ע"מ שיבינו איך מסבירים שאבא לא יחיה יותר איתנו????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אומרים
סמדר ריינר27/01/2010שלום סימה,
קודם כל רצוי שהשיחה תהיה משותפת עם האב ביחד, אם הוא ישתכנע, כדי שיהיה מסר אחיד וברור. מה שבדרך מציעים להגיד, זה שאבא ואמ לא מסתדרים כל כך טוב, ולכן אבא עובר לגור במקום אחר. שנינו אוהבים אותכם מאוד, וזה לא בגללכם. אבא ואמא נפרדים אחד מהשניה אבל לא ממכם. אם ידוע בשלב הזה מה יהיו ההסדרים החדשים כדאי להגיד, כדי לצמצם את חוסר הוודאות - בשפה שמובנת וברורה להם - אבא יקח אותכם ביום זה וזה אחרי החוג/ לפני החוג/ צהרונית וכו', וכל שבת שניה. אנחנו יודעים שזה קשה לכם, ועצוב, וזו תקופה לא קלה ונעשה הכל כדי להתגבר עליה.
החלק הקשה הוא לא מה להגיד, אלא לעמוד בכך שאחרי זה בא צער/ כעס/ שאלות תמימות ונוגעות ללב וכו'.
כדאי לקבל תמיכה בתקופה הזו, של משפחה קרובה, חברים ו/או ייעוץ או טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאב רוצה אחרת
סימה28/01/2010בשיחה עם "בעלי" הוא הציע שמאחר ומדובר בילדים קטנים, ולא ניתן לדעת איך יפרשו ומה הנושא יכול לעולל להם, רצוי לא למהר ולהודיע להם כבר, אלא לתרץ בעובדה שאבא עובד קשה מידיי לאחרונה ולתת לנושא לשקוע אצלם מבחינת העובדה שלא יראו אותו יותר מידיי ואז לספר. חשוב לציין שאנו כמשפחה רגילים בימי שישי ללכת לארוחת ערב משפחתית אצל הסבא והסבתא כלשבוע הולכים לצד אחר וכבר כחודש אנו מתרצים תירוצים למה אמא לא באה או למה אבא לא בא ואילו כעת הנושא אמור להתעצם מאחר וגם האבא לא גר בבית. אני לא חושבת שזה נכון וזו הדרך לפעול, באיזה שהוא מקום זה גם מקל עליו את העזיבה מההיבט המצפוני כך שהוא סבור שמתרגלים לכל מצב. אך הייתי נושא שמחה לשמוע בעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר28/01/2010שלום סימה,
אני מסכימה שהאמת תמיד עדיפה, ולו בגלל שהיאת תתגלה בסוף ואז תהיה בעיית אמון מתי כן להאמין לתירוצים שלכם ומתי לא. לטווח הקצר אולי יותר קל לא לספר אך לטווח הארוך זה לא כך.
בכל אופן, גם אם עצתי תואמת לדעתך, אתם תצטרכו להגיע להסכמה אחד עם השניה ולא איתי:-).
ריגשי אשמה הם דבר קשה מאוד בזמן גירושים, ולכל הורה שמתגרש יש אותם, כך שאפשר להבין גם את בעלך בעניין הזה.
כל שנותר לי הוא לאחל לכם בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאב רוצה לספר רק אחרי יום המשפחה
סימה30/01/2010האב עזב את הבית שלשום, מאז אנו עסוקים רק בלשקר ולהמציא תירוצים לילדים ,הוא מקפיד לבוא ולהיות עימם כמה שעות בעוד אני יוצאת מהבית וזאת ע"פ בחירה שלי ע"מ לא לשהות במחיצתו מאחר והנושא מכאיב לי מאוד. האב סבור כי עדיף למשוך זאת עד לאחר יום המשפחה בדעה כי זה יכאיב להם מאוד ובנוסף טוען כי אנו משקרים ע"מ לא לפגוע בהם והוא מאמין שאם הזמן הם יתרגלו למצב ויפסיקו לשלאול שאלות. אני בהחלט חושבת שרכן הם יכולים להפסיק לשאול שאלות אך אני חוששת שזה יגרום נזק עתידי, אודה לקבלת חוות דעת מקצועית בנושא. אני ממש זועקת לעזרה איני יודעת מה לעשות כבר, מצד אחד הרצון לגונן עליהם ומצד שני לעשות את הדבר הנכון לעשות למרות שמדובר בילדים מאד קטנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לספר
סמדר ריינר31/01/2010שלום סימה,
נראה לי שאת יודעת מה הדבר הנכון אבל בעלך לא מסכים איתך. לא ברור לי מה עוד חוות דעת מקצועית תועיל בעניין. אני לא חושבת שכדאי שהויכוח עם בעלך ייעשה דרך פנייה לפורום, אלא כדאי שתפנו לייעוץ מסודר שמוסכם על שניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה נוספת
סמדר ריינר31/01/2010שלום סימה,
במחשבה נוספת, עולה על דעתי, שאולי זה לא רק בעלך שחושב אחרת, אלא שגם לך בתוך עצמך יש התלבטות.
לכן אולי באמת כדאי שאוסיף, שחשוב שתתנו את הדעת לכך שאם הילדים יפסיקו לשאול זה לא אומר בהכרח שהם התרגלו אלא שהם אולי התייאשו מלקבל תשובה.
הם יכולים לתת לעצמם תשובות פנימיות, שלא עברו את הבקרה שלכם, כי הנושא לא מדובר וכאילו לא קיים. תשובות כמו : "אם הייתי ילד טוב ההורים לא היו רבים בגללי ואבא לא היה עוזב", "אני ילד רע, ולכן עוזבים אותי", הם גם לומדים שאנשים שהם סומכים עליהם יכולים לעזוב בלי הסבר ובלי להגיד מילה, ואין מקום לכעס ולעצב שלהם כי זה מכביד על הבן אדם העוזב, ואם הם רוצים את מעט הקשר שנותר כדאי להם לשתוק ולהפנים את הכאב. אני יכולה עוד להמשיך אבל נראה לי שהעיקרון ברור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חרד ולא ישןדנה טימסיט27/01/2010
שלום , אני דנה ויש לי ילד בן 5 וחצי יש לי בעיה עם הילד אינו מוכן לישון לבד אינו מוכן להיכנס לחדר לבד לא להיות בסלון לבד גם אם אני במטבח וזה אותו חלל אחרי שהוא נרדם בלילה הוא מתעורר כל שעה שעה וחצי בצרחות ורוצה שאני אהייה לידו ואם אני מסרבת הוא בוכה וצורח שהוא מפחד שאני אהיה ליידו נסיתי אני ובעלי להעקש איתו על השינה אנחנו יושבים לידו גם אם הוא קורא לנו בלילה נסינו לשבת ליידו שירדם אבל הוא לא מצליח גם 4 שעות הוא לא מצליח לחזור לישון אני כבר מבינה שזה חרדה מאוד רצינים אני מהצפון אשמח אם תייעצו לי מה לעשות דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד חרד
סמדר ריינר27/01/2010שלום דנה,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה אודות פחדים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכולוג קלינימיכל27/01/2010
שלום רב,
בני בכתה א' וישנם קשיים בתחום הרגשי והחברתי. הופניו מהמכון להתפתחות הילד לפסיכולוג קליני ולריפוי בעיסוק.
שאלתי היא האם עדיף לבחור פסיכולוג קליני שעובד דרך מכון או פרטי? היינו לפני מס' חודשים אצל פסיכולוגית שלאחר 5 מפגשם הרגשנו שלא נתרמנו בכלום. לא נעשה שום תהליך עם הילד ו/או איתנו.
אשמח לתשובתכם,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג קליני
סמדר ריינר27/01/2010שלום מיכל,
לא ברור מדוע הרגשתם שלא נתרמתם. 5 מפגשים זה מספר פגישות מועט. האם ציפיתם לשינוי? לאיזה שינוי? האם ציפיתם לכלים ולא קיבלתם? האם דיברתם על כך עם הפסיכולוגית? אם לא מדוע? אם כן, איזה מענה קיבלתם?
יש מטפלים טובים גם באופן פרטי וגם במכונים, גם מתחום הפסיכולוגיה הקלינית וגם מתחום הפסיכותרפיה, כדאי לברר ולקבל המלצות מגורמים שונים (מכרים, פסיכולוגית בית הספר, וכו') וייתכן שגם כדאי לבוא עם ציפיות מותאמות.
אתם צריכים לדעת שכל מטפל שעובד עם ילדים, עובד איתם דרך משחק, למתבונן מבחוץ לא ברור מה העבודה הטיפולית שנעשית ויש ציפייה שתהיה התייחסות מילולית ישירה לבעיה וזה לא בהכרח עובד כך.
אתם גם צריכים לדעת שלא כל מטפלים עובדים בגישה קצרת מועד ולא לכל הבעיות היא מתאימה. גם שלא תמיד יש תוצאה אחרי 5 מפגשים. לפעמים לוקח למטפל מספר מפגשים כדי להבין היבטים שונים של המורכבות של משפחה או הבעיה. בניגוד לרפואה אלה לא דברים מוחשיים שרואים בעיניים בגוף, אלא דברים נסתרים יותר, שלוקח זמן להבחין בהם.
את כל הדברים האלה כדאי לכם לקחת בחשבון, ותמיד אם יש לכם שאלה או אתם לא מרוצים ממשהו עדיף להעלות את זה בפני המטפל ולשמוע מה יש לו לומר על כך לפני שמפסיקים טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לסמדר
מיכל27/01/2010סמדר שלום,
תודה רבה על התשובה המהירה.
אנו פנינו אליה בבחירה אקראית עפ"י רשימת הטלפונים שקיבלתי מקופת החולים אליה אנו שייכים. פנינו כשהילד היה בסוף גן חובה. השיחה הראשונה היתה איתי ועם בעלי, לאחר מכן 3 פגישות עם הילד ושיחת סיכום (שבאה ממנה כי היא אמרה שמבחינתה אין מה לעשות יותר). בפגישות עם הילד היא נתנה לו לשחק, ניסתה מידי פעם ליצור איתו דו שיח שלא זכה למענה מצידו ורשמה רשמה רשמה.
בשיחת הסיכום היא אמרה שהיא מזהה קושי רגשי (בגלל זה פנינו...) ואמרה שאלו דברים שיעברו עם הזמן והילד יתבגר. היא המליצה לפנות לאבחון בריפוי בעיסוק לתרגל חיזוק של חגורת הכתפיים ונתנה לנו דוגמאות לתרגילים כאלו גם לבית.
סמכנו על חוות דעתה ואכן יישמנו מה שאמרה, אך אנו מרגישים צורך לשמוע חוות דעת נוספת וזה לאחר שגם המורה וגם יועץ ביה"ס המליצו על טיפול רגשי ואנו גם חושבים שזה הדבר הנכון לעשות.
אין ספק שהפעם נערוך תיאום ציפיות. האם אנו צריכים לקבל בסוף הטיפול משהו כתוב? סיכום כלשהו?
תודה רבה,
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר27/01/2010שלום מיכל,
עכשיו זה נשמע קצת יותר ברור. אתם לא צריכים לקבל סיכום כתוב אבל בהחלט יכולים. נראה לי נכון בהחלט שתפנו ותבקשו.
זה בסדר גמור לקבל חוות דעת נוספת, בפרט שיש בעיה שמציקה ולא עוברת. יחד עם זאת קחו בחשבון שריבוי פניות עם הילד לאבחונים למיניהם, מחזקת אצלו את התחושה שמשהו לא בסדר איתו, ועלולה להוריד את הביטחון העצמי.
יש לי תחושה שעם הפסיכולוגית שפניתם אליה, לא הרגשתם שממש היא יצרה איתכם קשר והבינה כמה קשה לכם. לראיה היא חשבה שלא צריך יותר, בעוד שאתם כן מרגישים צורך. וגם נשמע לי מהתאור שלך שהיא אמרה רק את המובן מאליו (שיש קושי ריגשי) והייתה עסוקה ברשימות שלה. נראה לי שחשתם באמת סוג מסויים של ריחוק וחוסר הבנה מצידה. (יכול להיות שאם היינו שואלים אותה, היה תאור אחר לגמרי, אבל זה לא חשוב, זו החוויה שלכם).
לכן חשוב שתקשיבו גם לתחושות שלכם ולכימיה שנוצרת במפגש ביניכם לבין המטפל, האם מדובר באדם אמפטי מספיק לטעמכם, והאם אתם מרגישים מובנים ושמשתדלים לעזור לכם.
חושב גם שתספרו שם על החוויה שהייתה לכם כדי שלמטפל יהיה רמז - מה לא לעשות במקרה שלכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשה עם הגננת בצהרוןאדווה27/01/2010
שלום.
יש לי ילד בן 4 ,ילד מקסים,חברותי, עצמאי ,חייכן אוהב את הסביבה .יש כל הזמן תלונות בצהרון שהילד מכה ילדים אחרים ללא סיבה, הילד מסרב ללכת לצהרון , בעקבות כך שהילדים מרביץ לאחרים הזמינו לנו מחר שיחה עם מפקחת מהעירייה, אתמול הילד סיפר שהגננת הורידה לו את המכנסיים והתחתונים בגלל שהוא התנהג לא יפה והילדים צחקו עליו. לאחר טיול בפארק פגשתי את אחד ההורים ואת הבן שלו (יותר בוגר בשנה ) ושאלתי אותו מה היה היום בגן? הוא אמר שהגננת משכה את בני מהמכנסיים ואז המכנסיים הופשלו והילדים צחקו,בנוסף הגננת מספרת להורים בגן שהילד אלים ושהיא רוצה להתלוננן עליו בעירייה. שאלתי היא : כיצד להתמודד ולהגיב מחר למפקחת? וכיצד להתמודד עם הילד ואם הגננת ? במידת הצורך יש לנו נכונות להוציא את הילד מהצהרון לטובתו, אך האם זה כדאי ?
מחכה לתשובה בהקדם בעקבות כך שהשיחה עם המפקחת מחר, ואני גם לא יודעת כיצד להתמודד עם התנהגויות של הילד ועצבנותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קשה
סמדר ריינר27/01/2010שלום שירן,
המקרה שאת מתארת עם הגננת הוא חמור גם אם נעשה בלי כוונה. נראה לי שנכון לזמן פגישה משותפת עם הגננת ואולי עם גורמים נוספים וקודם כל לנסות לדבר.
גם אם תחליטו להוציא את הילד מהצהרון כדאי שזה יהיה אחרי הידברות. בתוך ההידברות כל צד צריך לקחת אחריות על עצמו.
הגננת תצטרך (גם אם לא באותו רגע אז בהמשך) לקחת אחריות על המעשה שעשתה, ואפילו להתנצל בפני הילד גם אם זה נעשה בלי כוונה.
אתם תצטרכו להכיר בכך שגם להתנהגות של הילד יש חלק בכך שיש בעיות. לא סיפרת איך בשעות הבוקר בגן. קצת קשה לי להאמין שכל הבעיה היא אך ורק בהתנהלות הגננת. כדאי לבדוק ברצינות מה קורה עם הילד ולמה קשה לו.
אם ההידברות תיכשל, וכל הצדדים ירגישו שיש רק האשמות, כעס וטינה ואי אפשר לדבר - אז אולי אין מנוס אלא להצויא את הילד מהצהרון. אבל עדיין זה לא אומר שהבעיה בהכרח נפתרה כי יכול להיות שבכל זאת יש לילד קושי שלא קשור רק לגננת בצהרון, ואותו, כאמור, כדאי לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה אך
אדווה27/01/2010אני בטוחה שהגננת עשתה את זה בלי כוונה אך מציק לי זה שהילד שלי קישר בין זה שהוא התנהג לא יפה לבין זה שהגננת הורידה לו את המכנסיים והילדים צחוקו הוא לא הצליח לעשות את הקישור הנכון של הדברים כפי שעשה החבר שלו מהגן שסיפר לי את הדברים בצורה שונה כי הוא גדול יותר בשנה.
בכל אופן כמובן שהבעיה היא לא רק של הגננת והילד עצמו שובב וכל הזמן צריך להיות בתזוזה ( לא מאובחן כהיפר אקטיבי) לשאלתך: הילד מקסים בטרוף וחייכן ומאושר כל הזמן ולכן גם כאשר הוא עושה מעשה גבולי בהתנהגות (ולא רק המשפחה) מקבלים את זה בטוב ובאהבה וסובלנות וככה גם בגן,
ולכן שם יש הרבה פחות בעיות.
אני ממש לא יודעת כיצד להתמודד עם הנושא, אשמח לכל המלצה ועזרה שיש לך.
לילה טוב בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם הנושא
סמדר ריינר28/01/2010שום שירן,
אני אשמח לעזור לך, אך נשארתי קצת מבולבת לגבי הנושא שבו את רוצה עזרה. השאלה הראשונה שלך הוצגה כבעיה עם הגננת, האם את רוצה עזרה בהתמודדות עם חוסר הגבולות של הילד? אם כן אני צריכה על כך יותר פרטים, מה הם אותם מעשים גבוליים שעליהם סולים לו במסגרות אחרות? וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרנות מינית בין ילדים בניםיוסף27/01/2010
אני מרכז פעילות חברתית לילדים מכיתה א עד ג לאחרונה הבחנתי בהסתודדות מוזרה בינהם
-קבוצה של 5 בני 7 ו 8 כשהם מסתתרים מאחורי שיחים ועוברים ''מבחן אומץ'' לחשוף את הישבן.
כשהם יצאו משם ילד או שניים שנמנעו בעבר להתלבש בפומבי בבריכה למשל נראו מאד נבוכים ומבולבלים. הבילבול היה נחלתם של עוד ילדים שהובילה אח''כ להתנהגויות מאד מוזרות בינהם.
ילד אחד מסויים נראה אפילו ''סוער'' מהחוויה. השאלה שלי היא :האם לאסוף אותם ולהגיד משהו?
מה לעשות עם הילד ''הסוער מהחוויה'' האם לא לאפשר לארועים כאלה לקרות(מה שעשוי לגרום להם לרדת עוד יותר למחתרת) ? האמת שארועי "מבחן התוסיק" עוברים הרבה ילדים בגיל היסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית
סמדר ריינר27/01/2010שלום יוסף,
אם יש בעיה בתאור שהבאת היא לא בסקרנות המינית עצמה אלא בכך שלא ברור מה היה המרכיב של הרצון החופשי בהשתתפות בפעילות הזו ומה של להכרחה מסויימת או לחץ חברתי.
נראה לי נכון לדבר עם הילדים באופן כללי על הזכות שלהם לפרטיות של הגוף שלהם, ועל כך שמותר להם להגיד לא. באופן כללי לא יזיק לעשות שיחה כזו במיוחד בזמנים של ריבוי של מיקרים שהילדים בודאי שומעים עליהם. בנוסף הייתי מוסיפה כמה משפטים על כך שלפעמים אני רוצה להיות בסדר עם החברים שלי כדי להרגיש שייך אבל בכל בכל זאת לא נעים לי לעשות משהו, מותר לי להגיד לא. אפשר להציג את זה כשאלה או לפתוח דיון, ואולי ילדים יוכלו להביא דוגמאות מתחומים אחרים של לחץ חברתי וכו'. אפשר לעשות את זה גם בשתי שיחות נפרדות - ענין פרטיות הגוף ועניין הלחץ החברתי.
לשיקולך האם לשוחח פרטנית עם הילדים שנראה לך שיצאו מבולבלים. יכול להיות שאחרי שיחה כללית, הם בעצמם יגשו לדבר. עדיף נסות לחכות שזה יבוא מהם, כדי לבייש אותם פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקקיאמא מודאגת26/01/2010
שלום רב,
בני בן ה - 3 ועשרה חודשים גמול לחלוטין מפיפי. אבל מקקי הוא פשוט לא עושה בשירותים הוא עומד בצד בשקט ועושה, עד שאני מגיעה אליו הוא כבר מספיק לעשות. ניסתי בכל הדרכים שאני מכירה בדיבורים, פרסים, עונשים שום דבר לא עוזר. הוא עשה פעם אחת בלבד בשירותים הוא קיבל מתנות הוא שמח אבל זה לא עזר כי זה פעם ראשונה ואחרונה. לציין שהילד בגיל חצי שנה עבר ניתוח באוזניים. ולפני כשנה וחצי הוא הוגדר כחולה אפילפסיה. מה לעשות ? האם להחזיר לו טיטול? לציין שבלילה הוא קם יבש לחלוטין. האם צריך לכעוס? להעניש? להגיד לו "לא נורא" ? מה לעשות? ......
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מקקי
סמדר ריינר26/01/2010שלום לך,
אנאנ פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בגמילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות בגיל 5אפי26/01/2010
אני אמא לילדה בת 5. לפני מספר חודשים עם תחילת שנת הלימודים ועם מעבר לגן חדש היא החלה לאונן בגן אבל רק בשעת מפגש. הגננת מספרת שהיא הסבירה לה ולשאר הילדים אודות אוננות והגוף הפרטי ואף ביקשה ממנה לחדול אולם ביתי איננה נשמעת לה. הגננת מדווחת על אוננות ממש תוך כדי אקסטזה אבל כאמור רק בשעת המפגש. בשאר שעות היום היא מתנהגת ככל הילדים. היא משחקת, משתתפת, מקשיבה , חברותית מאוד ונבונה. אנא עצתכם? מה כדאי לעשות? האם יש סיבה לדאגה? האם יש לפנות לקבלת עזרה מקצועית פרטנית?
תודה מראש על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות בגיל 5
סמדר ריינר26/01/2010שלום אפי,
עצם האוננות היא טבעית, אבל האופן שבו זה נעשה אצל ביתך מעלה את המחשבה שיש כאן סוג של מצוקה או קריאה לעזרה, ולדעתי אכן כן יש מקום לפנות לעזרה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 מרטיב שוב..אבא26/01/2010
שלום לכם,
הבן שלי היה גמול מטיטול בשנת צהריים (בלילה היינו ממשיכים לשים לו) ולאחרונה (בחודשיים האחרונים) הוא שוב מרטיב בשנת צהריים.
האם מומלץ להחזיר לו את הטיטול?
נ.ב אשתי ואני נפרדנו לאחרונה אז בוודאי שיש קשר לזה.
אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 מרטיב שוב
סמדר ריינר26/01/2010שלום לאבא,
בודאי שלא להחזיר את הטיטול. יש מקום לטפל בקושי הריגשי שגרם את ההרטבה. ניתן לשאול את הרופא המטפל על פתרונות שונים להרטבה. (פעמונית וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)