מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בכי קורע לב מתוך שינהאמא אוהבת15/02/2010
היי בוקר טוב- ראשית תודה רבה לכם על עבודת המלאכים שאתם עושים.
יש לי נסיך בן 6 חודשים ובשבועיים האחרונים הוא מתעורר מתוך שינה ללא כל קשר לרעב , קור או חום בבכי קורע לב- אפילו עם דמעות. אחרי שאני מרימה אותו קצת ומטיילת איתו בבית הוא בדרך כלל נרגע וחוזר לישון. מאז שזה התחיל העברתי אותו לישון איתי ועם בעלי במיטה, כי זה לא מפריע לנו ואנו בעד להעניק לו ביטחון.
השוני שהיה לו בשבועיים האלו הוא- גם מטפלת חדשה וגם ילדה נוספת שהכנסנו יחד איתו.
במהלך היום הוא מקסים וגם בערב, הוא צוחק המון משחק וממש מלבלב אבל רק בלילה מתוך שינה הוא צורח. יש לכם השארה מה יכול לגרום לכך??
אני אודה לכם אם תתנו לי כיוון לפחות. בתודה מראש וברכת יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על שאלתי???
אמא אוהבת15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביעותים?
נעמה סבג שמש16/02/2010שלום לך,
האם הילד בוכה מתוך שינה עם עיניים עצומות? יכול להיות שמדובר בביעותים. במצב כזה אין הרבה מה לעשות מלבד לחבק וללטף. התופעה הזו אופיינית לגיל זה.
כמו כן, קרוב לוודאי שיש קשר לשינוי שעבר בסדר היום ובעזיבה את אמא.
לא הייתי מכניסה אותו למיטת ההורים כי זה לא יפתור את הבעיה וייצור בעיה חדשה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחציחסוי15/02/2010
שלום יש לי בן שנה וחצי,לאחרונה הוא התחיל לפתח פחדים ממקלחת דבר אשר הוא מאוד אהב לעשות יש לו פחד מחתולים , מחושך מלהיות לבד חשוב לציין שאלה דברים שהוא מעולם לא פחד מהם.
דבר נוסף והא החשוב לי ביותר להבין , זה שבשבוע האחרון שאני מגיעה לקחת אותו מהגן הוא ממש נראה מבוהל ולא רוצה לבוא איתי הביתה כשבעלי הולך לקחת אותו מהגן אז הכל בסדר חשוב לי לדעת מה יכולה להיות הסיבה לזה שהוא ממש לא רוצה לבוא איתי הביתה הוא ממש רץ למטפלת שתרים אותו ולא רוצה לבוא איתי.
אשמח מאוד באם תוכלו לענות לי על השאלה.
תודה ויום טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחצי
סמדר ריינר15/02/2010שלום לאמא החסויה,
אני בודאי לא יכולה לדעת מדוע הוא לא רוצה לבוא איתך בלי להכיר אותכם. כאשר פוחד מדברים צריך ללוות את הפחד שלו בעדינות במילים. במקלחת כדאי לנסות לתת לו מקסימום שליטה בסיטואציה, להגיד לפני כל דבר שעושים (לפני ששוטפים את הראש, לפני שמוציאים מהמים, לפני שמכניסים אליהם) אפשר לשלב משחקים באמבטיה, וכו'. ובכלל להסביר כל דבר ולתת אופציות. כולל לא להשאיר אות ובחושך, ובודאי לא להשאיר אותו לבד כשהוא ער, אם זה מפחיד אותו, אלא לשבת לידו עד שנרדם ולהשאיר אור קטן. אולי יש משהו בהתנהגות שלך (שוב, אני לא מכירה אותך ולכן אני מסתייגת) שלא כל כך מותאם לתינוק בגילו והו אחווה אותך חדה מדי עבורו. תינוק זקוק להרבה הדרגתיות וליווי מילולי וריגשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה וחצי
חסוי17/02/2010שלום סמדר
בתגובה למה שרשמת לי רציתי לציין שבבית הכל בסדר ביחסים שלי עם הילד שלי אנחנו משחקים צוחקים משתוללים וגם כשצריך להעיר לו אז אני מעירה לו מה שלא ברור לי זה למה דווקא עכשיו אחרי תקופה לא קצרה שהוא בגן רק בשבועיים האחרונים הוא לא רוצה לבוא איתי הביתה מה זה יכול להיות? מה אני פתאום ביום בהיר עשיתי לא בסדר?
לעזרתך אודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן שנה וחצי
סמדר ריינר17/02/2010שלום לאמא החסויה,
אני באמת לא יכולה לדעת אם עשית משהו לא בסדר ואם כן מה זה. אני חושבת שזה נדיר מאוד שילד מבוהל מאימו וללא רוצה לבוא איתה. ילד יכול לא לרצות ללכת הבייתה מהגן מסיבות שונות, כי הוא באמצע משחק, או סתם לא מתחשק לו, או שהוא בודק גבולות, או שהוא בתקופה שהוא מעדיף את אבא, אבל מהתאור שלך זה לא נשמע כך. זה מאוד נדיר ומוזר שילד מפחד כך מאימו. מה הסיבה לכך אני לא יכולה לדעת דרך האינטרנט, ואני חושבת שכדאי שתפנו לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה וחציאתי15/02/2010
שלום רב
הבן שלי בן שנה וחצי מראוד שובב.בכל מקרה הוא מחפש לחבל.לכבות מפסקים.לגעת בחשמל.כיסינו את החשמל במגנים אך הוא "תולש" את כל הראש של החשמל מהקיר.מחפש לטפס.מושך לאחותו בשיער.מה עושים? איך מחנכים בגיל זה?איך מרתיעים מפני סכנות.?אנחנו כועסים הוא בוכה אחר כך חוזר לחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה וחצי
סמדר ריינר15/02/2010שלום אתי,
המילה "לחבל" אולי לא כל כך מתאימה. זו מילה שמייחסת לו כוונה רעה שאני לא בטוחה שתמיד יש שם. הוא סקרן, הוא בודק את העולם, הוא לא יודע שזה כואב ומסוכן, ולא מבין. צריך להעיר בתקיפות כולל לאסוף אותו גופנית, לא בצורה כואבת אב בהחלט ברורה ותקיפה ולהרחיק אותו פיזית מהמקום. כשאתם כועסים, אני לא יודעת איך אתם עושים את זה. החכמה היא לא לכעוס, אלא לא לאבד את העשתונות ופשוט להגיד "אסור!" ולקחת אותו משם. וכן, צריך לחזור על זה הרבה פעמים ולהשגיח עליו. הוא עדיין קטן ולא מבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פסיכוסומטי ומה עושים??תמי14/02/2010
צהריים טובים,
אני אמא לבת שנתיים ושמונה חודשים - על פי רב בריאה ביותר ושמחה. היא מאוד מילולית ומתבטאת בברור רב ! עד לתקופה זו שהתה במחיצתינו - ההורים ואצל אמא עם ילד שטיפלה בשניהם. בחודש האחרון אנחנו מנסים "מסגרת" חדשה עבורה - ביתית ועם מעט מאוד ילדים. מעבר לכך אני בהריון בחודש
בשבוע האחרון היא החלה להתלונן על כאבי בטן. העניין הוא שזה קורה לה רק בנוכחותי )-:
הכאב הוא ללא ספק ממשי ועדיין אינני יכולה להסביר את התופעה. ברגע שאספתי אותה מן הגן, אמרה שכואבת לה הבטן. ובעוד מספר פעמים נוספות. מינון הכאבים ירד בימים האחרונים ( היא בגן רק בימים ב' ג' ד' ) ובכל שאר הזמן מאז בילתה במחיצתינו ההורים - מאז לא התלוננה מלבד לרגע קצרצר אחד ופסקה, אך כל לילה היא עדיין מתעוררת מתוך שינה ובמשך כ 5 - 20 דקות ( ככל שעברו הימים זה התקצר ) היא מתהפכת ומתפתלב ואף בוכה וכשאני מבררת - היא אומרת שהבטן כואבת.. ושוב נרדמת. בבוקר היא קמה כמו חדשה שמחה וצוהלת כאילו לא היה כלום.
בתחושה שלי זה משהו שהיא מעבירה רק אלי. אביה מעולם אף לא שמע תלונה כזו. בלילות אני זו שמתעוררת לתוך הכאב ( היא ישנה איתנו ).
האם זה פסיכוסומטי? כיצד מגיבים? האם זה מעיד על גן שאיננו נכון עבורה? אשמח לכל ייעוץ והבהרת הנושא.. רק רוצה שהיא תהיה שמחה ורגועה )-:
מודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פסיכוסומטי
סמדר ריינר14/02/2010שלום תמי,
קודם כל לא ניתן לדעת בוודאות ולכן כן כדאי לבקר אצל רופא ילדים ולבדוק את הנושא. שנית ילדים הם לא תמיד רגועים ושמחים. מהמטרה המושלמת הזו כדאי להרפות. זה גם לא אומר בהכרח שהגן לא טוב עבורה, אלא שקשה לה להסתגל. אפשר לנסות ללוות את המעברים שעוברים עליה במילים - "את בגן חדש, ואולי קצת קשה להתרגל ולכן כואבת לך הבטן", או "מתחשק לך להיות ילדה קטנה של אמא ואולי בגלל זה זה את צריכה פינוקי" וכו'. על הילדה מופעל כרגע לחץ, טבעי אומנם, אבל לא קל, להיות גדולה, היא גם עוברת לגן חדש עם עוד ילדים וגם עוד מעט יהיה לך אח או אחות. כדאי לשדר לה את המסר שאומנם היא גדלה, אבל מדי פעם מותר יהיה לה לחזור להיות תינוקת קטנה של אמא, ואז אולי היא לא תצטרך לפתח כאב בטן בשביל זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לא רגילה בזמן שהייה אצל האבסטפני14/02/2010
שלום,
שמי סטפני ואני אמא להילה בת ה שנתיים ושלושה חודשים. ילדה בוגרת ומאוד מפותחת שיכלית לגילה.
בחודש האחרון שהיא הולכת למפגשים אצל האב (אחת לשבועיים שישי-שבת) היא נוטה להתנהג מופרע לפי דברי האב היא מרביצה ובועטת!!
יש לציין כי עד לפני חודש וחצי היא הייתה מרביצה מידי פעם שלא ידע לבטא את שרצונה והיום זה מאוד לא שיגרתי אצלה להרביץ... ובמיוחד לא לבעוט . האב טוען שהיא חוזרת על התנהגות זו כמה וכמה פעמים במהלך השהייה הקצרה אצלו.
גם משיחות עם המטפלות וגם לפי ההתנהלות בבית אין אנו רואות את זה בתדירות שהאב טוען ולא ניראה משהו חריג לא למטפלות בגן ולא לי ..
לשאלתי:
האים זה נורמלי עדיין תופעות שכאלו אצל ילדה בת שנתיים ושלושה חודשיים?
יש קשר למעברים אליו?
יש לציין שאלו תגובותבדר"כ שלא מרצים אותה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא רגילה בזמן שהייה אצל האב
סמדר ריינר14/02/2010שלום סטפני,
זו עדיין התנהגות שיכולה להחשב נורמלית בגיל הזה, בודאי שלא מופרעת. אך לא זו הבעיה, את אומרת שבמקומות אחרים היא לא מתנהגת כך, כי היא כבר רכשה לעצמה כלים אחרים. כלומר יש משמעות לכך שזה קורה לה דווקא אצל האב. מדוע, אני לא יודעת. אם הוא רוצה עזרה בעניין, כדאי שיפנה בעצמו ויתאר מה בדיוק קורה, כדי שניתן יהיה לעזור לו ישירות. זה נשמע לי שהוא חסר אונים כלפי העניין ושם את זה על מופרעות של הילדה, בעוד שהיה עדיף אם היה לוקח אחריות ומנסה לבדוק מה ניתן לעשות כדי לשנות זאת. עצם העובדה שהוא מוטרד אבל את זו ששואלת מעידה בעיניי על כך שאולי את לוקחת אחריות במקומו. זה משאיר אותו שוב במקום של מי שלא יודע מה עושים ולאן פונים, ולא נותן לו להתחיל לקחת אחריות על האבהות שלו וללמוד מה עושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות לא שיגרתית אצל האב
חי רמי15/02/2010שלום
שמי חי רמי ואני אב גרוש לילדה בת שנתיים מקסימה ומפותחת שיכלית לגילה.
לפני כמה ימים פירסמה גרושתי בפורום שאלה לגביי התהנגות הילדה בחודש האחרון אצלי ונענתה ע"י סמדר ריינר.
הייתי רוצה לציין כי כל השאלה כשלעצמה הוצאה מכלל הקשר.
לבעיה:בחודש האחרון כשהילדה שוהה אצלי בסופיי שבוע אני נתקל בכמה קשיים עם הילדה שמתבטאים באלימות מצידה.
יש לציין כי כשהייתה בת שנה בגן הילדים הייתה חוזרת כל יום עם סימנים חדשים על גופה כמו נשיכות ומכות יבשות לפעמים שריטות אך להבנתי זו דרך הביטוי בה משתמשים הפעוטות.
השנה הילדה החליפה את הגן בו הייתה והשתלבה מצויין למעט שבתקופה האחרונה(חודשיים וחצי לערך),הילדה חזרה להשתמש באלימות כאמצאי ביטוי ואף האם דווחה מהמטפלות של הילדה על אילמות מצידה.
בביקורים אצלי שנערכים אחת לשבועיים בסופ"ש הילדה ממשיכה להתנהג באלימות כשהיא לא מקבלת את מבוקשה גם אליי וגם בביקורים עם ילדים בטווח הגילאים שלה.
אני מנסה לקחת אותה לצד כשאני רואה את ההתנהגות הזו באותו הרגע ולדבר איתה בגובהה העיניים ולהסביר לה את הסיטואציה שאותה עברנו.
מה עוד אפשר לעשות כדיי להגיע עם הילדה להבנה שהתנהגות באלימות היא לא הפיתרון לאי קבלת בקשותיה?
תודה
חי רמי חדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות לא שגרתית אצל האב
סמדר ריינר15/02/2010שלום חי רמי,
אני שמחה שפנית בעצמך, כי כך אני יכולה לנסות להבין טוב יותר את הפרטים ולא מיד שניה.
אשמח אם תפרט יותר מהן הסיטואציות בגן ובבית אצלך בהן הילדה משתמשת באלימות. כמו כן אשמח לשמוע מהם הדברים שאתה אומר לה "בגובה העיניים".
דבר נוסף שהייתי רוצה לדעת - מה קרה לדעתך לפני חודשיים וחצי שיכול להסביר את השינוי בהתנהגותה ומתי נפרדתם/התגרשתם.
לאחר קבלת הפרטים האלה אוכל לעזור לך טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות קשות בין תאומותטובי14/02/2010
שלום רב. שמי טובי , אמא לילד בן 4.2 שנים ותאומות בנות 1.8 שנים. אבקש את עצתכם בנוגע למריבות קשות בין התאומות. אחת התאומות מרביצה לשניה כל הזמן. היא רודפת אחריה בכל הבית, ובכל דבר שהשניה נוגעת הראשונה לוקחת לה. היא פשוט חוטפת לה כל דבר כל הזמן! היא גם מרביצה לה, נושכת , מושכת ועוד. הקטנה מתנהגת בחוסר אונים ובוכה לא מנסה לקחת חזרה וכך יוצא שעליי להפריד כל הזמן בין השתיים. מה לעשות? ניסיתי לומר לה שאסור, להזיז אותה אבל אני כבר מיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות רבות
ליאת גרוס17/02/2010שלום טובי
ראשית אני רוצה לציין כי מריבות בין תאומות בגיל זה הן דבר חשוב המסייע להן להיפרד זו מזו. עצם המריבה מגדירה "שלי" ולא "שלך" אני ואת זה לא אותו דבר ויש לכל אחת דברים שונים. זהו הגיל בו הן מתחילות להגדיר את עצמן, להיפרד מההורים ואחת מהשנייה ולכן מריבות זה נורמלי. יותר מידי מריבות זה כבר מעיד על בעייה מסויימת בנפרדות ולכן חשוב לבדוק לעומק תחום זה.
האם יש לכל אחת דברים שהם שלה? ספרים שלה, בגדים שלה, משחקים שלה. חשוב שיהיו. לא רק דברים משותפים. במריבות הן מבקשות שתהיה הפרדה.
אם יש רק אחת שתמיד מרביצה , זו גם בעייה. האם היא יותר דומיננטית או פחות ? האם מקנאה ? מה קורה בדינמיקה בין שתיהן? שווה בירור מעמיק יותר.
בינתיים חשוב להעביר מסר ברור שאסור להרביץ בבית. חשוב להגיב ע"H סנקציה מתאימה בכל פעם שיש אלימות.
תהנו מהתאומות והילד.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים לבת 3 - אובדי עצותמיטל14/02/2010
שלום רב,
בתי בת שלוש וחודש. ילדה נבונה מאוד, וורבלית מאוד ומגלה הבנה הרבה מעבר לגילה. לפני חודשים אחדים התחלנו בתהליך הכנה לגמילה - ספרים, צפייה בסרטים וכד', ובהמשך ניסינו להוריד את החיתול ולעבור לתחתונים. בתי לא גילתה התלהבות, נראה שהיא חוששת מאוד מפספוסים (אף שניסינו לשדר לה שאין בכך כל רע) ונוח לה בחיתול, ולכן החלטנו להניח לה לעת עתה. מאז אנחנו מעלים את הנושא "על אש קטנה" אך נראה שהיא חוששת מאוד והאפשרות לוותר על החיתול ולעבור לתחתונים מלחיצה אותה מאוד. היא מסכימה לשבת על האסלה, אך מסרבת לעשות בה את צרכיה ונצמדת לחיתול. היא בקיאה בכל הקלטות והספרים ומבינה את המסר היטב, היא יודעת שעשיית צרכים באסלה פירושה שהיא "ילדה גדולה", אך ברמה הפרקטית חוששת מאוד.
אנחנו אובדי עצות: איננו יודעים האם להניח לה לגמרי ולחכות שהרצון יבוא ממנה - נראה שזה לא יקרה כי הנושא מלחיץ אותה. מבחינתנו אין דחיפות שהיא תיגמל, אך רצוי שתיגמל עד ספטמבר כדי שתוכל להיכנס לגן עירוני. כמו כן נראה לנו שעצמאות בתחום זה תתרום לה.
האם להמשיך עם הניסיונות "על אש קטנה" או שהדבר רק מעצים את הפחד שלה
האם להתעקש ולהכריז שאין יותר חיתולים, או שהדבר יגרום לפניקה
נראה לנו שהגיע הזמן שניוועץ באיש מקצוע, אך אני רואה שיש גישות שונות ומתלבטת כיצד לבחור את הפסיכולוג המתאים.
נשמח מאוד לכל עצה,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד לקבל תשובה
מיטל16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
ד''ר שירי שדה שרביט16/02/2010מיטל שלום,
נראה שבתכם מאוד מודעת לאפשרויות הכישלון הטמונות בתהליך הגמילה וחוששת מכך מאוד. לכן היא מעדיפה להימנע ולא להתמודד עם הדבר המאיים. נשארת בחיתול המוכר ולא "מסתכנת" בפספוסים.
בסיטואציה הנוכחית, תוכלו לעזור לה על-ידי החזרת היוזמה אליכם תוך תמיכה בה בקשיי הגמילה. נראה שהגמילה קצת "מתמסמסת" כשאתם מחכים לכך שהיא תבחר ללכת לשירותים. כדאי להחליט על מועד שבו אתם מחליטים להוריד את החיתול, ובתקופה הסמוכה לו תהיו יותר בחברתה ותוכלו ללוות אותה. כדאי להשתמש בתור התחלה בסיר ולא באסלה שכן היא חוששת ממנה מאוד. כמו כן, הכניסו גם פרסים וחיזוקים רבים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסגרת מתאימהחנה בן משה14/02/2010
ביקשתי עזרה לגבי התאתמת קבוצת גיל -לילד שלי שהוא בן שנה ןשלושה חודשים ..כיום--לשנה הבאה . כמו שכתבתי, הילד הוא הכי קטן בגן והוא נמצא בקבוצת הקטנים שבה יש 12 ילדים בקבוצה. אחריו ישנם ילדים בני שנה ושבעה חודשים עד שנתיים וחודש. הגננת ממליצה להשאיר אותו עוד שנה בקבוצה של קטנים ולא להעביר אותו לקבוצה יותר גדולה עם הילדים שאיתם הוא נמצא בגן. לילד אין עקבות בהתפתחות--הוא מתחיל ללכת ואומר מילים בודדות ...ואוהב שקוראים לו סיפורים מספרים. תודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת מתאימה
חנה בן משה17/02/2010הילד שלי נמצא בגן שאני בוטחת בגננות שלו....ואני רוצה להשאיר אותו באותו גן בשנה הבאה, המחולק למספר קבוצות גיל.
כיום הילד שלי בן שנה ושלושה חודשים והכי קטן ----כל שאר הילדים הם בני שנה ושבעה חודשים ושנתיים +. הגננת ממליצה לא להעלות אותו לקבוצה של גדולים עם חברי הגן---אלה להשאיר אותו בקבוצה של קטנים עם ילדים חדשים --שם הוא יהיה הכי גדול---במרווח של 4 עד שנה ומספר חודשים מהשאר . מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת מתאימה
ד''ר שירי שדה שרביט20/02/2010חנה שלום,
ראיתי כי שאלתך נותרה מיותמת, וייתכן כי הדבר הוא כיוון שאין תשובה ברורה לשאלתך. אף אחד מהמצבים הוא לא אידיאלי עבור בנך, ברור שאם התפתחותו של הילד תקינה, אזי עדיף שהוא יהיה עם ילדים שהם בני גילו, ולא הקטן ביותר או הגדול ביותר.
כדאי לברר עם הגננת מדוע היא ממליצה להשאיר אותו בגן הנוכחי - מצד אחד, אם הוא כבר מסתדר ומשתלב עם הילדים הגדולים יותר, אז הוא יכול להמשיך איתם הלאה, ומצד שני, ייתכן והיא חשה שהוא לא הצליח לקבל מהגן את מה שהוא זקוק לו ומעבר לקבוצה בוגרת מדי יהיה מוקדם מאוד עבורו.
אתם מצויים בדילמה לא פשוטה, שלצערי אין לה פתרון קל.
בהצלחה בהמשך,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת מתאימה
חנה בן משה21/02/2010תודה רבה על תשובתך...אני מרגישה שבני מתחיל להסתדר עם הילדים שבקבוצה שלו--במיוחד בשבועיים האחרונים -מאז שהוא התחיל ללכת . אני בתקווה שפער הגילאים (שהוא 4 חודשים)יצתמצם בשנה הבאה.
הסיבה שהגננת רוצה שבני ישאר שנה נוספת בקבוצת הקטנים היא אחותו. בשנה הבאה הקבוצה של בני והקבוצה של אחותו-שהיא ביתי (שהיא כיום בת שנתיים ועשרה חודשים) יתחלקו בחדר אחד--ויהיו להם פעולות משוטפת הנעשות ע"י אותו הצוות. כיום בני נמצא בקבצה של קטנים בחדר אחר-עם מטפלת וסייעת שונות.
הגננת טוענת שהילדה תרגיש רגשות אחריות כלפי האח הקטן, שהם התמודדות לא תקינה לגילה. האם הגננת צודקת ?
תודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט22/02/2010חנה שלום,
תוספת המידע לגבי האחות היא מאוד משמעותית. יש לכך משמעות ששני אחים נמצאים יחד. לרוב אנחנו מעדיפים שילדים יהיו במסגרות שונות כדי שיוכלו לפתח עצמאות ונפרדות, כמובן תואמות לגיל. התגובות של האחות הגדולה יכולות להיות לא רק "אימהיות" ובוגרות אלא גם באופן טבעי - כעס, מאבק עמו על אותם המשאבים, אותם המשחקים, אותם החברים, שיימשך גם בבית. חשוב לקחת זאת בחשבון.
כפי שכתבתי, אין פתרון קל לבעייתך. כמובן שעדיף שכל ילד יהיה עם בני גילו.
בהצלחה בהחלטה הלא-פשוטה הזו,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסגרת מתאימה
חנה בן משה24/02/2010תודה רבה על תשובותייך ועזראתך. נראה לי שאם בני אכן יפתח קשרי חברות עם הילדים בגן(והוא כבר מתחיל) אני יעלה אותו איתם לקבוצת הגדולים. היום נודע לי שיש 3 ילדים הגדולים ממנו בשלושה -וארבעה חודשים. אנימקווה שבשנה הבאה ההבדל לא יהיה כל כך משמעותי-.
בהקשר לאחות --אני אנסה לשמור על קישרי החברות שהם יוצרים, כל אחד לעצמו. כמו כן הם יהיו בקבוצות שונות --רק באותו חדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות בגן-כן או לא?רוני14/02/2010
בני בן ה-3.5 נמצא בגן פרטי שנחשב על פי הורים רבים כגן מעולה. הכנסתי אותו לגן בשנה שעברה הוא התפתח מאוד ולמד לדבר לאחר חצי שנה הוא טען שאחת הסייעות מתוך 4 הרביצה לו על הילד, ביררנו את העניין עם הגננת והיא טענה שלא נברא דבר כזה לאחר תקופת זמן מסוימת שוב הוא התלונן שהגננת הרביצה לו ולאחר תקופה הוא לא התלונן שוב- כל יום אנחנו שואלים אותו איך היה בגן- הבנו שכנראה הוא פירש כעס מהגננת כמכות. השנה שוב החלו תלונות הוא טען שהגננת נתנה לו מכה ביד ובעטה בו כי הוא התנהג לא יםפה, הלכתי לגננת היא ממש התעצבנה ואמרה שילדים בגיל הזה מדמיינים ונתנה לי דוגמאות אבל החשש נשאר עדיין, השבוע כשבאתי לקחת אותו היא מסרה שהוא מתנהג לא יפה וכסייעת לקחה אותו והושיבה אותו הוא צעק מה את מרביצה לי- היא טוענת שכולם ראו ולא היה דבר והיום כשלקחתי אותו שוב לגן הוא אמר לי ברכב שסייעת אחרת מושכת להם באוזניים וזה כואב לו- כל פעם שהוא מספר לי דבר כזה אני שואלת הרבה פעמים והוא עיקבי ובפעם השמונה הוא אומר לי לא מה פתאום לא הרביצו לי בגן זה הילדים מרביצים ונוקב בשמות.
אני משתצגעת מה לעשות? זה נכון שהם מדמיינים?להוציא אותו מהגן- להכניס מצלמה ואיך? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות בגן
סמדר ריינר14/02/2010שלום רוני,
אני לא חוקרת משטרה, וקצת קשה לי לייעץ לך. גם קצת קשה לי להאמין שילד ימציא בעקביות כזו דבר כזה. מה אומרות האימהות האחרות? האם גם הילדים שלהם "ממציאים" אותו דבר? האם הילד שך בדרך כלל ממציא? ועוד דברים כאלה?
נראה לי שההורים צריכים להתארגן ולבדוק טוב יותר, או על ידי הגעות פתע לגן, או על ידי הצלבת הדיווחים של הילדים ואז להחליט איך להתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה תפסה אותנו באמצעאילה14/02/2010
שלום,
פעם ראשונה שזה קורה: הבת שלי, בת 9, תפסה אותי ואת חבר שלי (שנינו גרושים) באמצע סקס, כי שכחתי לנעול את הדלת. לא ברור מה היא ראתה, כי הייתה מטושטשת, אמצע הלילה, ויכול להיות שמנורת השולחן סינוורה אותה, יכול להיות שלא. חבר חדש, 3 חודשים. הילדה מכירה אותו כאבא של..(יש לו 2 בנות, לי 3, והילדים משחקים יחד, דאגנו להתנהג יפה ליד הילדים, שלא לחשוף את הקשר האינטימי עד עכשיו).
מה לעשות: לדבר איתה? לא לדבר ולחכות לסימנים ממנה?
האם זה יכול לגרום לה לדחות אותו?
זקוקה לעזרתכם, תודה. אילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה תפסה באמצע
סמדר ריינר14/02/2010שלום אילה,
אכן מצב מביך ומעורר שאלות רבות. מעניין שמכל השאלות מה שבחרת להדגיש הוא האם זה יגרום לה לדחות אותו. בכך זה נשמע שאת יותר דואגת לחבר מאשר לה. (אני לא אומרת שזה באמת כך, אבל זה מה שפירטת בשאלה). השאלה האם היא היא תדחה אותו או לא, לא קשור בהכרח למה שהיא ראתה אלא למערכת היחסים בבית, הקשר עם אביה, והתחושה עד כמה הקשר החדש שלך בא על חשבונה. אני יוצאת מתוך הנחה שמשהו היא ראתה, גם אם לא את הפרטים של הפעילות שלכם, היא כן חשה וראתה טוב מאוד שכשהיא צריכה את אמא בלילה אמא הייתה עם מישהו אחר, וזו הייתה הפתעה מסויימת (בהנחה כמובן שעד עכשיו היא לא ראתה ולא שמעה כלום, מה שאני קצת בספק לגביו).
בהחלט יש מקום לשוחח איתה, להגיד לה שקרה משהו מביך בלילה, היא חיפשה אותך וראתה שאת עסוקה עם מישהו אחר, וחושב לך לשמוע איך מרגישה ומה היא חושבת. לא הייתי עושה חקירה מה בדיוק היא ראתה אלא יותר מתייחסת לרגשות שלה. היא יכולה להעלות כל מיני דברים, החל מחששות שונים, ביקורת, גועל, סקרנות, שמחה בשבילך, עלבון וכעס וכו'. הייתי מקשיבה לכל מה שעולה בלי התגוננות, ובלי לחשוב כרגע על החבר ועל מה זה יעשה למערכת היחסים, נותנת לה להיות במקום הראשון, לאורך השיחה, ומנסה לדבר איתה על כך שמה שלא יהיה טובתה תמיד חשובה לך, למרות שיש לך גם חיים פרטיים. ושאכן לא דיברת על כך איתה מקודם והיא לא ידעה אבל עכשיו היא יודעת, ואת מכבדת את כל התחושות שלה לגבי הנושא. וכמו כן כדאי להנהיג שבבית נכנסים רק אחרי דפיקה בדלת לחדר של מישהו, וזה אמור גם לגבייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנכדדינה13/02/2010
הנכד שלנו לא רוצה ללכת לבית של ההורים. הוא מוכן להישאר אצלנו ימים שלמים ולא לחזור הביתה, מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנכד, המשך
דינה13/02/2010שכחתי לכתוב שהוא עוד לא בן 3 , ימלאו לו 3 שנים בסביבות פסח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנכד
ד''ר שירי שדה שרביט14/02/2010דינה שלום,
שאלתך לא ברורה לגמרי, חסרים מעט פרטים - מה התדירות והמשך של ביקוריו אצלכם, באיזו מסגרת משפחתית הילד חי וכדומה. אנא הוסיפי פרטים על מנת שנוכל לעזור לך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך התמודד?רוני כ13/02/2010
שלום, אני אמא לילדה בת שנתיים ו5 חודשים.
לפני מספר שבועות הלכתי עם ביתי לילדה בת גילה (שלושה חודשים גדולה ממנה) הביתה.
אותה ילדה התייחסה באלימות כלפי הבת שלי, צביטות, משיכות בשיער ועוד.
ביתי לא ידעה איך להתמודד עם אותה ילדה מכיוון שעד אז לא נחשפה להתנהגות מסוג זה.
מחר אותה ילדה אמורה להגיע אלינו הביתה לניסיון נוסף. אני מתלבטת האם נכון היה להזמין אותה אלינו ואיך עלי לנהוג במידה ואותה התנהגות תחזור על עצמה? אילו כלים עלי לתת לביתי בכדי להתמודד בסיטואציות כאלו?
האם זה יכול לפגוע בביטחון העצמי שלה?
אודה על תשובתכם,
רוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגיל שנתיים
ד''ר שירי שדה שרביט14/02/2010רוני שלום,
התופעה שאת מתארת לצערנו נפוצה בגילאי שנתיים-שלוש, ונובעת מכך שילדים לא רכשו עדיין כישורים שפתיים מספיקים כדי לבטא את עצמם ולפתור קשיים בינאישיים, ולכן הם עושים זאת באמצעות הגוף, עליו הם סומכים יותר.
נשיכות, צביטות ומכות נפוצים בגילאים אלו כאמור, ולכן אין סיבה שהדבר יפגע בביטחון העצמי של בתך. יחד עם זאת, איני מבינה מדוע את רוצה להפגיש את בתך עם ילדה שהיא מאוד אלימה כלפיה ומה הערך של המפגש בעינייך. כמובן שבמידה ויש אלימות, יש להפריד בין הילדות במהירות, לתת לנפגעת את התחושה שהמבוגרים מגינים עליה, ולהציב גבולות לפוגעת.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא זוכר אותיות לקראת כיתה א'רומי13/02/2010
בני בן השש עדין לא זוכר את כל האותיות למרות לניסינו ללמד אותו .
הגננת ממליצה על אבחון.ואני חושבת שזה תהליך וזה יקרה בהמשך.
אבקש את חוות דעתכם האם צריך אבחון לילד?
תודה רומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת כיתה א'
ד''ר שירי שדה שרביט14/02/2010רומי שלום,
זכירה או אי זכירה של אותיות אינה הסמן היחיד לקשיים לימודיים. לגננת יש פרספקטיבה רחבה על התנהלותו וכישוריו של בנך, הרבה יותר מאשר פורום ייעוץ באינטרנט. לכן מומלץ להישמע לעצותיה ולפנות לאבחון. הרי במידה ולא ימצאו דבר - הרווחת ואת יכולה להיות שקטה. אם כן יתגלו קשיים, הרי שגם הילד וגם את הרווחתם ותוכלו להתערב ולעזור לו מוקדם יותר. ככל שקשיים לימודיים נחשפים מוקדם יותר, כך ניתן לסייע לילד יותר.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגה לאחר גמילה מחיטוליםשרית13/02/2010
שלום רב,
ביתי בת ה-3 ועשרה חודשים נגמלה מחיטולים בגיל שנתיים ושלושה חודשים.
בחודש האחרון הילדה התחילה לעשות את צרכיה על הבגדים. מבלי להגיע לשירותים לפני.
כאשר שאלתי מדוע לא נגשה לשירותים בכדי לבצע את צרכיה, ציינה בפניי כי פספסה מבלי להתכוון.
ברצוני לציין כי אני נמצאת כרגע בהליכי גירושין מבעלי, האם יכול להיות שהילדה מבינה את מה שקורה סביבה למרות שלא ציינתי זאת מפורשות בפניה?
אודה להתייחסותכן ועצתכן לנושא.
בברכה.
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
ד''ר שירי שדה שרביט14/02/2010שרית שלום,
אפשר מאוד להניח שהנסיגה בגמילה מבטאת קושי רגשי של הילדה, אשר קשור בתהליכים המשפחתיים. גם אם היא צעירה מכדי להבין את סוגיית הגירושין, לא ציינת האם הקשר עם אביה השתנה לאחרונה בתדירותו או במאפיינים אחרים (לדוגמא האם גר עמכן או לא לאחרונה). בעיתות מתח כולנו מתנהגים באופן מעט פחות בוגר מאשר בדר"כ, ותגובתה טבעית.
את יכולה לעזור לה לחזור לגמילה תקינה באמצעות הטכניקות שעזרו בגמילה הראשונית - פרסים, הפתעות, טבלאות, חיזוקים מילוליים וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה אסור לא שלך....אוקסנה13/02/2010
שלום. ילד שלי בן 3.6 שנים. ילד מתצבן כשמזבירים לו זה אסור או זה לא שלך. בחוץ הוא חושב שכל משחק של ילד אחר הוא יכול לקחת. כשאני מזבירה זה לא שלך זה של ילד אחר הוא מתצבן ומרביץ את עצמו. איך לצאת מזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לקבל "לא"?
נעמה סבג שמש13/02/2010אוקסנה שלום,
חסר לי פרטים בנוגע להתנהלותו הכללית של הילד. האם הוא מתקשה לקבל "לא" גם בכל נושא אחר?איך את מתמודדת איתו כאשר אינך מרשה משהו? איך הוא מתנהג בהתקפי זעם וכיצד זה נגמר?
את מציגה פה קושי לקבלת איסור וללקיחה של חפצים שלא שייכים לו.
השתדלי, כשאת אוסרת דבר מה, לתת אופציות אחרות שהן מותרות. כמו כן, הקפידי ללמדו דרך דוג' אישית את איסור לקיחת חפצים של אחר. למדי אותו כיצד ניתן לבקש, למדי גם את ערך הפרטיות ואת ערך הנדיבות.
את מוזמנת לתת יותר רקע.
על פניו נראה שהקושי הוא יותר שלך, בלהציב לו גבולות בצורה ברורה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה14/02/2010ילד לא אוהב מילה "לא". כשאומרת לו "זה אסור עכשיו" הוא מתצבן, צועק ומרביץ לעצמו. ואז אני עוזבת אותו בגלל שאני רואה שהוא מרביץ. פעם הוא היה מרביץ לעצמו כשהיה מתלהב. היום בכל מצב שלא טוב לו מרביץ. אמת שתמיד היתי אומרת לו "בסדר" או "כן" כי היה קטן. היום הוא עוסה הרבה דברים שאני לא אוהבת והוא לא מוכן לקבל "לא". אם זה בבית אני יכולה לתת לו לעשות מה שהוא אחר. אם אנחנו בחוץ אז אני בבעיה. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבל "לא"
נעמה סבג שמש16/02/2010אוקסנה שלום,
הילד צריך ללמוד לקבל את המילה "לא" ועלייך ללמדו.
כשהוא בוכה ומרביץ לעצמו זה לא סיבה לוותר לו, כי כך את מחזקת את ההתנהגות הזו ומלמדת אותו שזאת אכן הדרך.
עלייך לעזור לו, לחבק אותו, להחזיק את ידיו, לשקף לו את הרגשתו, לתאר לו את מה שהוא מרגיש במילים, לתת לזה שם ולגרום לו לראות שאת מבינה אותו.
הכנעות למעשיו רק תחזק ותגביר את ההתנהגות הלא רצוייה.
את מוזמנת לקרוא את מאמריי בנושא גבולות בסמכות הורית, הן באתר זה והן באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוקסנה16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)